Giannis307 έγραψε: |
to 307 μου αστο ουδεποτε υπηρξε ηλεκτρογκαζο και στα τελευταια του ηταν καραντιζατο με αγραφο....απο κει και επειτα οσον αφορα το αν η πεταλουδα ειναι δικλυδα ασφαλειας η οχι δεν το γνωριζω αν και μου ακουγεται κουλο... |
TopGear έγραψε: |
Χαίρετε χαίρετε και καλές γιορτές σε όλους.
Τα προβλήματα δυστυχώς συνεχίζονται... Πριν 2 μήνες, άλλαξα κι εγώ τρόμπα βενζίνης. Το αμάξι είχε κι ένα ηλεκτρολογικό θέμα (δεν πήγαινε ρεύμα απ'την ασφαλειοθήκη μπροστά στην τρόμπα, οπότε ούτε καν έπαιρνε μπρος) και τελικά κάναμε μια πατέντα με παράλληλο καλώδιο και δούλεψε. Δεν ξέρω αν είναι από σύμπτωση, αλλά με τα πολλά (ανεπιτυχή) βάλε μπρος, κάηκε ο ρυθμιστής ρελαντί τον οποίο και άλλαξα. Εδώ και μια βδομάδα, παρατηρώ καμιά φορά ότι εν κινήσει, το αμάξι ανεβάζει μόνο του στροφές πχ 1500 σταθερά για 2-3 δευτερόλεπτα, με πατημένο συμπλέκτη όταν αλλάζω ταχύτητα και αν πάω να του δώσω γκάζι, δεν έχει πολλή δύναμη και σαν να μπουκώνει, οπότε πρέπει να το "κρατήσω ψηλά" για να μη σβήσει, όπου και ψιλοσυνέρεχεται. Και προφανώς ακούγεται πιο βαβούρικο από μόνο του, όταν το κάνει αυτό, σαν να είμαι με νεκρά σταθερά στις 1500. Επίσης, σε νεκρά και παρκαρισμένος, είδα σήμερα ότι ανέβαζε στροφές μόνο του (πάλι κάπου 1500), τις κρατούσε κανά 2 δευτερόλεπτα και μετά τις έριχνε στις 1000 κι έπειτα 800. Και τη στιγμή που το έκανε αυτό, ακουγόταν μπουπ μπουπ σαν αγκομαχητό. Δοκίμασα να ανεβάσω στροφές με γκάζι, δεν είχε δύναμη και μου'σβησε, σε σημείο μετά για 3' να μην παίρνει μπρος. Μετά πήρε κανονικά. Μου'χει πει ο ηλεκτρολόγος, ότι έχει ένα θέμα ο εγκέφαλος κάτω απ'την ασφαλειοθήκη (είχα και πρόβλημα με τα φώτα φρένων), ωστόσο λαμπάκι check engine δεν έχω δει. Έχω την υποψία, ότι όταν πάτησα γκάζι σήμερα στην νεκρά, σαν να έβγαζε πιο σκούρο καπνό από πίσω, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Μπουζί, λάδια, φίλτρα, όλα έχουν αλλαχτεί το καλοκαίρι, συν καθάρισμα σκούπας. |
TopGear έγραψε: |
Ξαφνικό θεματάκι:
έκανα σήμερα μια διαδρομή 5' με το αμάξι, σταμάτησα σε ένα φαρμακείο να πάρω κάτω και όταν το ξαναέβαλα μπρος, πήρε ελαφρώς δύσκολα (τρεμοπαίξανε τα λαμπάκια 1-2 δευτερόλεπτα) και μου ανέβασε ένα ρελαντί 2800-3000 στροφές που δεν έπεφτε με τίποτα. Είτε έπαιζα με το γκάζι, είτε όχι, δεν...Σαν να ήθελε κιόλας να πάει "μόνο" του όταν πατούσα και φρένο. ![]() Οδήγησα προς το σπίτι (ήμουν κοντά αρκετά), το έσβησα, έβγαλα τον πόλο της μπαταρίας κανά μισό λεπτό, σύνδεσα, έβαλα μπρος και όλα οκ. Μόνο αρκετή ζέστη έβγαζε βέβαια μόλις άνοιξα το καπώ, αλλά φαντάζομαι ήτανε από το υψηλό ρελαντί. ![]() Μοτεράκι ρελαντί έχω αλλάξει Οκτώβριο 2012, βαλβίδα ψυχρής Μάρτιο 2013, map-λάμδα-πολλαπλασιαστή μάλλον ποτέ. Μπαταρία μόνο έχω να αλλάξω από το 2009... |
Mono AEK έγραψε: |
δεν ηξερα καν οτι η μπαταρια προκαλει ασταθεια!!!! ![]() |