PSClub - Hellas

Κινητήρας - saligarakis for ever

saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:
Μα αγορι μου καλο,αυτο δεν εχει σχεση με το μεγεθος της τουρμπινας μιας και ουτε με μαμα τουρμπινα μπορουσαν να ανεβασουν τοσο πολυ την πιεση ψηλα.
Δεν το λεω δηλαδη για τα αλογα αλλα για την πιεση στις 6μιση...

Διαβασε το σχετικο thread για το μοτερ του RCZ και θα καταλαβεις. Arrow

στις 6600 ηταν με το hybrid .οχι με μαμα τουρμπο. ξαναδες τι εγραψα πιο πανω.

Στελιο οτι γραφω ειναι απο προσωπικη εμπειρια. οχι απο αμαξια αλλων. εγω τοσο ειχα τοσο λεω. απλα τα πραγματα.

αν μπορεις βαλε link για το rcz να μην ψαχνω

ρε το αυτο το μπαρομετρο το εχεις ακομα στο αμαξι..???? Very happy Very happy Very happy Shocked
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:03:22
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:
Μα αγορι μου καλο,αυτο δεν εχει σχεση με το μεγεθος της τουρμπινας μιας και ουτε με μαμα τουρμπινα μπορουσαν να ανεβασουν τοσο πολυ την πιεση ψηλα.
Δεν το λεω δηλαδη για τα αλογα αλλα για την πιεση στις 6μιση...

Διαβασε το σχετικο thread για το μοτερ του RCZ και θα καταλαβεις. Arrow

Στελιο οτι γραφω ειναι απο προσωπικη εμπειρια. οχι απο αμαξια αλλων. εγω τοσο ειχα τοσο λεω. απλα τα πραγματα.

ρε το αυτο το μπαρομετρο το εχεις ακομα στο αμαξι..???? Very happy Very happy Very happy Shocked

ναι.. prosport . εγγύηση Razz Razz Razz Razz Laughing . σωστα δείχνει. αντε να χανει κανα 0.005 το εχω τσεκαρει και με το avcr μου και δειχνουν το ιδιο
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:05:14
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:

Καπου δεν με καταλαβες...
Δεν ειναι η αδυναμια της μαμα τουρμπινας να κραταει πιεση τοσο ψηλα,ειναι η αδυναμια των προγραμματιστων να κανουν κατι τετοιο.
Δεν υπαρχει δηλαδη κατι που δεν αφηνει την μαμα τουρμπινα του RC/Mini να βγαζει 200 αλογα απο τις 5000 μεχρι τις 6500...

Ολα αυτα θα τα δεις και εδω
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=21176&start=0
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
Βρέ παιδιά, γιατί ακριβώς τσακώνεστε? Κάθησα και διάβασα μια σβέλτη αυτά που έχουν γραφτεί και πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω..

Βλέπει κανείς 2 bar στη δυναμομέτρηση? 1.5 max και μάλιστα πρίν τις 6000rm έχει 1barάκι. Τώρα αν αυτή η τουρμπίνα τα φτάνει είναι άλλο θέμα!

Όπως πολύ σωστά είπαν κάποια από τα παιδιά, τα άλογα με τα πράγματα που φοράει αυτό το αμάξι δεν είναι και τόσο παράλογα!
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

Δεν ειναι η αδυναμια της μαμα τουρμπινας να κραταει πιεση τοσο ψηλα,ειναι η αδυναμια των προγραμματιστων να κανουν κατι τετοιο.
Δεν υπαρχει δηλαδη κατι που δεν αφηνει την μαμα τουρμπινα του RC/Mini να βγαζει 200 αλογα απο τις 5000 μεχρι τις 6500...

Εδώ φίλε κάνεις λάθος, υπάρχουν προγραμματιστές που μπορούν εδώ και καιρό να σηκώσουν όση πίεση θέλουν!
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:15:06
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

αν μπορεις σε παρακαλω γραψε με 2 λογια το ζουμι απο το τοπικ αυτο που ανεβασες να μην το διαβαζω ολο.

γτ δεν μπορουν οι προγραμματιστες?
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

αν μπορεις σε παρακαλω γραψε με 2 λογια το ζουμι απο το τοπικ αυτο που ανεβασες να μην το διαβαζω ολο.

Τι γιατί δεν μπορούν ρε συ? Είδες να μην μπορούν μήπως?
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:28:11
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

Τι γιατί δεν μπορούν ρε συ? Είδες να μην μπορούν μήπως?

τον Στελιο(Pughell) ρωτάω. εσυ ποντικε μην μιλας
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Σφουγγαρακη,ασε τις παπαpιες,ολοι εκαναν την παπια...
Την τυφλα τους την μαυρη μπορουσαν να σηκωσουν.

Γραμμενα ειναι,διαβαστε τα και δειτε.
Εμμεσες απαντησεις με αλλες λυσεις εχει,τεκμηριωμενη και θετικη ή αρνητικη απαντηση,δεν υπαρχει πουθενα.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Εμμεσες απαντησεις με αλλες λυσεις εχει,τεκμηριωμενη και θετικη ή αρνητικη απαντηση,δεν υπαρχει πουθενα.

για να καταλαβω. εσυ εννοεις δεν μπορουν να σηκωσουν πολυ πιεση ή δεν μπορουν να σηκωσουν γενικα πιεση στις ψηλες στροφες? ή και τα 2?
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορουν(ή φοβουνται) να διατηρησουν την πιεση ψηλα...

Ψαχνω να βρω και τις "πλαγιες" απαντησεις.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:35:00
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

γινε πιο συγκεκριμενος.

ας πουμε οτι το τουρμπο δεν μπορει να κρατησει αλλα πιεση μετα τις 6000 για παραδειγμα( και αυτο ειναι καθαρα θεμα τουρμπινας). εσυ λες φοβουνται να βαλουν 1.7bar μεχρι τις 6000 ή οτι φοβουνται να βαλουν 1.7 μετα τις 6000 οπου το τουρμπο δεν μπορει να κρατησει πιεση αλλη?
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Γραμμένα σε ένα topic που γράφει ένας και μόνο προγραμματιστής από τους πολλούς που υπάρχουν. Λέει τις δικές του απόψεις και πολύ σωστά δηλαδή.

Αν θυμάσαι έχετε τσακωθεί πολλές φορές για αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς με τον Λαγό που είχε αντίθετη άποψη.

Τα αμάξια αρχικά είχαν κόφτη πίεσης στο 1.25 σωστά; Βρέθηκε λύση!
Ύστερα οι map τερμάτιζαν στο 1.55, σωστά; Βρέθηκε λύση!

Από εκεί και πάνω απλά δεν έχει νόημα.!

-> Αλλά πείτε μου τι σχέση έχει αυτό το θέμα με τη δυναμομέτρηση?
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και το έχουν αποδείξει (είμαι σίγουρος πως σε αυτούς ανήκει και ο Στέλιος), αλλά αυτή η τουρμπίνα σε πιέσεις άνω του 1,5bar βγάζει και 40+ κιλά ροπής, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχει νόημα για εργοστασιακό μοτέρ τόση πίεση.
Επίσης ψηλά δεν κρατάει αυτή τη πίεση γιατί δεν μπορεί, είναι θέμα τουρμπίνας και όχι ρύθμισης.

Άλλο το δεν θέλουν και άλλο το δεν μπορούν. Μην τα μπερδεύουμε!
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 15:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:

γινε πιο συγκεκριμενος.

ας πουμε οτι το τουρμπο δεν μπορει να κρατησει αλλα πιεση μετα τις 6000 για παραδειγμα( και αυτο ειναι καθαρα θεμα τουρμπινας). εσυ λες φοβουνται να βαλουν 1.7bar μεχρι τις 6000 ή οτι φοβουνται να βαλουν 1.7 μετα τις 6000 οπου το τουρμπο δεν μπορει να κρατησει πιεση αλλη?

Η μαμα rc τουρμπινα βγαζει(αποδεδειγμενα) 220 αλογα στις 6μιση με μαμα dp και καταλυτη και δυο μαμα ic συνδεδεμενα σε σειρα.Αυτο το κανει και ειναι αδιαμφισβητητο...
Αυτο(τα 220 στις 6μιση) δεν το ειδαμε ακομα απο κανεναν βελτιωτη(με το συγκεκριμενο setup).
Ακομα και με ελαφρως διαφοροποιημενο setup(aftermarket ic,αλλο φιλτρο αερος και full εξατμιση),παλι δεν το ειδαμε...

Το πρωτο παραδειγμα που peakαρει τοσο ψηλα αλλα και παλι,μετα τις 6 αρχιζει και "σβηνει",ειναι αυτο που ανεβασες 1-2 σελιδες πριν.
Γενικα,ενω τα μοτερ "σκανε" απο πιεση στις μεσαιες,ψηλα δεν κανουν το ιδιο και η δικαιολογια ειναι η τουρμπινα.
Ε,πως η ιδια τουρμπινα αντεχει στους γαλλους και δεν αντεχει σε εμας,μαλλον ειναι περιεργο,δεν συμφωνεις;
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 16:03:49
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Γραμμένα σε ένα topic που γράφει ένας και μόνο προγραμματιστής από τους πολλούς που υπάρχουν. Λέει τις δικές του απόψεις και πολύ σωστά δηλαδή.

Αν θυμάσαι έχετε τσακωθεί πολλές φορές για αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς με τον Λαγό που είχε αντίθετη άποψη.

Γραμμενα απο ποιον προγραμματιστη ρε μλκα,θα με τρελλανεις;
Τα δικα σου τα post δεν τα βλεπεις ή ξεχασες τοτε που στα ερωτηματα μου ο καθενας απαντουσε με μια δυναμομετρηση με περισσοτερα αλογα αλλα χιλλιες στροφες κατω;
Επιλεκτικη μνημη εχεις;

SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και το έχουν αποδείξει (είμαι σίγουρος πως σε αυτούς ανήκει και ο Στέλιος), αλλά αυτή η τουρμπίνα σε πιέσεις άνω του 1,5bar βγάζει και 40+ κιλά ροπής, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχει νόημα για εργοστασιακό μοτέρ τόση πίεση.
Επίσης ψηλά δεν κρατάει αυτή τη πίεση γιατί δεν μπορεί, είναι θέμα τουρμπίνας και όχι ρύθμισης.

Ναι,ναι,τα @@ μου εχουν αποδειξει ολοι τους...
Η τουρμπινα μια χαρα αποδιδει,δεν εχει προβλημα μιας και με τα σωστα περιφερειακα βγαζει παραλογα νουμερα.

Οσο αφορα την αδυναμια να κρατησει πιεση,κανε μια αναγωγη και δες τι πιεση χρειαζεται για να βγαλει ενα μοτερ 220 αλογα με μαμα τουρμπινα.
Εστω οτι θελει 1μιση μπαρ στις 6μιση.Οποτε μια χαρα μπορει μιας και το 1μιση μπαρ οι εκαστοτε προγραμματιστες το εκμεταλλευονται σε πολυ χαμηλοτερες στροφες οποτε η ιδια πιεση μια χαρα μενει και στις ψηλες που συνεπαγεται επιπεδη καμπυλη αποδοσης...
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 16:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

γινε πιο συγκεκριμενος.

Η μαμα rc τουρμπινα βγαζει(αποδεδειγμενα) 220 αλογα στις 6μιση με μαμα dp και καταλυτη και δυο μαμα ic συνδεδεμενα σε σειρα.Αυτο το κανει και ειναι αδιαμφισβητητο...
Αυτο(τα 220 στις 6μιση) δεν το ειδαμε ακομα απο κανεναν βελτιωτη(με το συγκεκριμενο setup).
Ακομα και με ελαφρως διαφοροποιημενο setup(aftermarket ic,αλλο φιλτρο αερος και full εξατμιση),παλι δεν το ειδαμε...

Το πρωτο παραδειγμα που peakαρει τοσο ψηλα αλλα και παλι,μετα τις 6 αρχιζει και "σβηνει",ειναι αυτο που ανεβασες 1-2 σελιδες πριν.
Γενικα,ενω τα μοτερ "σκανε" απο πιεση στις μεσαιες,ψηλα δεν κανουν το ιδιο και η δικαιολογια ειναι η τουρμπινα.
Ε,πως η ιδια τουρμπινα αντεχει στους γαλλους και δεν αντεχει σε εμας,μαλλον ειναι περιεργο,δεν συμφωνεις;

Στους Γάλλους φίλτατε η ίδια τουρμπίνα έχει και 220 άλογα max, εν αντιθέση με αυτά που έχει το καθένα τους από 250 και βάλε άλογα.

Αν δείς προσεκτικά εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&list=UUCP4QpHlWUPEVoqNVNwOquw&index=1&feature=plcp (που είναι και το θέμα μας) έχει πάνω 240(ή μάλλον 250) άλογα στο κόφτη!

Μην αρχίσεις πάλι αυτά τα περσινά με το Γαλλικό μοτέρ και τα 220 άλογα, υπάρχει ανάλογο topic. Rolling eyes
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 16:07:59
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

γινε πιο συγκεκριμενος.

εγω γτ εχω δει 240+ στις 6500???

στις 6500 εχει 247+ αλογα για παραδειγμα
http://www.overload-performance.gr/forum/viewtopic.php?f=56&t=615
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 16:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Γραμμενα απο ποιον προγραμματιστη ρε μλκα,θα με τρελλανεις;
Τα δικα σου τα post δεν τα βλεπεις ή ξεχασες τοτε που στα ερωτηματα μου ο καθενας απαντουσε με μια δυναμομετρηση με περισσοτερα αλογα αλλα χιλλιες στροφες κατω;
Επιλεκτικη μνημη εχεις;

SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Ναι,ναι,τα @@ μου εχουν αποδειξει ολοι τους...
Η τουρμπινα μια χαρα αποδιδει,δεν εχει προβλημα μιας και με τα σωστα περιφερειακα βγαζει παραλογα νουμερα.

Οσο αφορα την αδυναμια να κρατησει πιεση,κανε μια αναγωγη και δες τι πιεση χρειαζεται για να βγαλει ενα μοτερ 220 αλογα με μαμα τουρμπινα.
Εστω οτι θελει 1μιση μπαρ στις 6μιση.Οποτε μια χαρα μπορει μιας και το 1μιση μπαρ οι εκαστοτε προγραμματιστες το εκμεταλλευονται σε πολυ χαμηλοτερες στροφες οποτε η ιδια πιεση μια χαρα μενει και στις ψηλες που συνεπαγεται επιπεδη καμπυλη αποδοσης...

Ότι νά ναι.. αυτές οι δυναμομετρήσεις που ανέβηκαν τι είναι δηλαδή; Ψέμα για άλλη μια φορά;
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 16:12:06
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

γινε πιο συγκεκριμενος.

εγω γτ εχω δει 240+ στις 6500???

στις 6500 εχει 247+ αλογα για παραδειγμα
http://www.overload-performance.gr/forum/viewtopic.php?f=56&t=615

Άσε ρε σύ, τα έχει βάλει και ο ίδιος ο Κύριλλος αυτά λίγες σελίδες πρίν και τότε είχαμε πιάσει την ίδια κουβέντα.!
Ghost Dog - Παρ 13 Ιαν 2012, 18:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ειστε εκτος θεματος........!!
Evil
106PT52.5 - Παρ 13 Ιαν 2012, 18:50:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια αυτο που ενενοει ο Στελιος ειναι οτι μεχρι στιγμης ολες οι δυναμομετρησεις αυτοκτονουν μετα τις 5500-6000 ασχετως αποτελεσματος ολες τις παιρνει η κατηφορα μην κολλατε στο νουμερο. Αυτη εδω ειναι η πιο ομαλη μεχρι στιγμης σαν καμπυλη και να το χαιρεται το παιδι τα νουμερα λιγη σημασια εχουν το εχουμε πει και ξαναπει ο δρομος ειναι ο μεγαλυτερος κριτης. Απ οτι εχει φανει μεχρι στιγμης αυτο που θελει ο κινητηρας αυτος για να κρατησει την δυναμη του ψηλα ειναι αβανς και για να εχουμε αβανς χρειαζομαστε τις μεθανολες η τα νερα και αυτο του Κυριλλου και το αλλο του Σωκρατη δεν αυτοκτονουν μετα τις 5500 επειδη προφανωςοι χαμηλοτερες θερμοκρασιες που ευνοουν το αβανς βοηθουν τον κινητηρα να κρατησει τα αλογα του εκει που η τουρμπινα απλα δεν εχει αλλο να δωσει. Αν καποιος θυσιαζε ολη αυτη την πιεση της ταξης του 1.5 μπαρ στις μεσαιες και προτημουσε μια γραμικη αυξηση της πιεσης αναλογη της αυξησης των στροφων θα επαιρνε μια πιο ατμοσφαιρικη καμπυλη η οποια θα ανεβαινε με μεχρι τον κοφτη αλλα δεν θα εβλεπε ουτε 38 κιλα ροπης στις μεσαιες ουτε 240 αλογα (μην κολατε στα νουμερα ειναι απλα ανφορικα). Θα επαιρνε ομως ενα αυτοκινητο με ροπη της ταξης των 28 κιλων και μια ατμοσφαιρικη καμπυλη δυναμης ανηφορικη μεχρι τον κοφτη και ενα μικροτερο ομως νουμερο μεγιστης δυναμης που μεχρι καποιος να το δοκιμασει εστω και απλα για να δουμε σαν δοκιμη δεν μπορουμε να ξερουμε ποιο θα ειναι.
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 18:52:56
Θέμα δημοσίευσης:
Σφουγγαρακη,μιας και εσυ τα προλαβες πριν σβηστουν,θυμασαι οτι σε ερωτηση μου γιατι κανενας δεν κραταει σταθερη την πιεση μεχρι τον κοφτη,οι απαντησεις που επαιρνα ηταν οτι δεν εχει νοημα;

Εκτος και αν πιστευεις οτι ενα μοτερ δεν χρεαζεται ή δεν μπορει να αξιοποιησει τον επιπλεον αερα στον κοφτη,οποτε εκει κερδιζεις το βραβειο της ανοιχτης παλαμης...

Οποτε κοψε τις παπαpιες σου για το αν μπορουν ή οχι...
Αυτα πες τα στους συνομηλικους σου στο σχολειο...

Υ.Γ. Στους γαλλους,εχει 220 και 25 κιλα ροπης γιατι τοσα ηθελαν,οχι οτι δεν βγαζει παραπανω.Εκτος και αν εισαι σαν τον τυπικο μαλαkα ελληνα που πιστευει οτι οι γαλλοι δεν ξερουν ενω εμεις ξερουμε...
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:12:02
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σφουγγαρακη,μιας και εσυ τα προλαβες πριν σβηστουν,θυμασαι οτι σε ερωτηση μου γιατι κανενας δεν κραταει σταθερη την πιεση μεχρι τον κοφτη,οι απαντησεις που επαιρνα ηταν οτι δεν εχει νοημα;

Εκτος και αν πιστευεις οτι ενα μοτερ δεν χρεαζεται ή δεν μπορει να αξιοποιησει τον επιπλεον αερα στον κοφτη,οποτε εκει κερδιζεις το βραβειο της ανοιχτης παλαμης... -> Με εργοστασιακή τουρμπίνα πολύ απλά δεν γίνεται η πίεση να κρατηθεί στο 1.5 έως το κόφτη. Είναι τέτοια η κατασκευή της, για αυτό υπάρχουν και οι ανάλογοι χάρτες τουρμπινών. Βάλε 1bar να δείς αν το κρατάει ή όχι. Απλά για να ξέρουμε και τι λέμε, λίγες σελίδες πρίν τσακωνόσουν με τον Ιλιανό λέγοντας ότι η πίεση είναι πολύ και ότι το μοτέρ σπάει στα 2bar και τώρα μας λές ότι θες περισσότερη;

Υ.Γ. Στους γαλλους,εχει 220 και 25 κιλα ροπης γιατι τοσα ηθελαν,οχι οτι δεν βγαζει παραπανω.Εκτος και αν εισαι σαν τον τυπικο μαλαkα ελληνα που πιστευει οτι οι γαλλοι δεν ξερουν ενω εμεις ξερουμε...

Στο επίπεδο σου, δεν θα πέσω φίλε μου. Wink

Ποιός ακριβώς δεν σου απαντάει Στέλιο; Τι ακριβώς ζητάς, 220ps και 25κιλά στο κόφτη; Αυτό είναι το πρόβλημα σου; Μήπως ψάχνεις ευκαιρία για άλλη μια φορά να βγάλεις σκάρτη τη δυναμομέτρηση; Σε ανάλογα topic για πρόγραμμα από e-tuners γιατί δεν πας να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις; Υπάρχει λόγος μήπως;

Το πρόβλημα σου για να καταλάβω είναι το αν μπορούν ή όχι να κρατήσουν την πίεση ψηλά ή αν θα βγάλουν τη δύναμη χωρίς να παίρνει τη κατηφόρα η καμπύλη; Τι ακριβώς σε ενοχλεί η πίεση της τουρμπίνας εάν η καμπύλη είναι σταθερά ανοδική ως το κόφτη;

Θυμάμαι πολύ καλά τις ερωτήσεις σου και τα ανάλογα topic. Αν θες μπες εκεί και ανάλυσε τα όσο σου αρέσει.!
android - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Εκτος και αν πιστευεις οτι ενα μοτερ δεν χρεαζεται ή δεν μπορει να αξιοποιησει τον επιπλεον αερα στον κοφτη,οποτε εκει κερδιζεις το βραβειο της ανοιχτης παλαμης...

Στελιο ενα τετοιο ομως θα φαει τρελο ξυλο στην ευθια απο ενα καγκουριασμενο με 40 κιλα ροπης κ 250 αλογα...ειναι τι θες....η μαλον τι ειναι στην μοδα που εχουν ολοι
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
106PT52.5 έγραψε:
Ρε παιδια αυτο που ενενοει ο Στελιος ειναι οτι μεχρι στιγμης ολες οι δυναμομετρησεις αυτοκτονουν μετα τις 5500-6000 ασχετως αποτελεσματος ολες τις παιρνει η κατηφορα μην κολλατε στο νουμερο. Αυτη εδω ειναι η πιο ομαλη μεχρι στιγμης σαν καμπυλη και να το χαιρεται το παιδι τα νουμερα λιγη σημασια εχουν το εχουμε πει και ξαναπει ο δρομος ειναι ο μεγαλυτερος κριτης. Απ οτι εχει φανει μεχρι στιγμης αυτο που θελει ο κινητηρας αυτος για να κρατησει την δυναμη του ψηλα ειναι αβανς και για να εχουμε αβανς χρειαζομαστε τις μεθανολες η τα νερα και αυτο του Κυριλλου και το αλλο του Σωκρατη δεν αυτοκτονουν μετα τις 5500 επειδη προφανωςοι χαμηλοτερες θερμοκρασιες που ευνοουν το αβανς βοηθουν τον κινητηρα να κρατησει τα αλογα του εκει που η τουρμπινα απλα δεν εχει αλλο να δωσει. Αν καποιος θυσιαζε ολη αυτη την πιεση της ταξης του 1.5 μπαρ στις μεσαιες και προτημουσε μια γραμικη αυξηση της πιεσης αναλογη της αυξησης των στροφων θα επαιρνε μια πιο ατμοσφαιρικη καμπυλη η οποια θα ανεβαινε με μεχρι τον κοφτη αλλα δεν θα εβλεπε ουτε 38 κιλα ροπης στις μεσαιες ουτε 240 αλογα (μην κολατε στα νουμερα ειναι απλα ανφορικα). Θα επαιρνε ομως ενα αυτοκινητο με ροπη της ταξης των 28 κιλων και μια ατμοσφαιρικη καμπυλη δυναμης ανηφορικη μεχρι τον κοφτη και ενα μικροτερο ομως νουμερο μεγιστης δυναμης που μεχρι καποιος να το δοκιμασει εστω και απλα για να δουμε σαν δοκιμη δεν μπορουμε να ξερουμε ποιο θα ειναι.

αυτο εννοει? γτ σε τοσα ποστ του δεν μπορουσα να καταλαβω τι ηθελε να πει. ενω με το δικο σου καταλαβα αμεσως. και εχεις δικιο γιαυτα που λες και συμφωνα απολυτα γτ ετσι ειναι.
106PT52.5 - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη ειχα παρακολουθησει το θεμα παλιοτερα γι αυτο μπορεσα να στο εξηγησω. Μαγοι δεν υπαρχουν μετρημενα κουκια ειναι ολα και ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:49:59
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Στο επίπεδο σου, δεν θα πέσω φίλε μου. Wink

Ποιός ακριβώς δεν σου απαντάει Στέλιο; Τι ακριβώς ζητάς, 220ps και 25κιλά στο κόφτη; Αυτό είναι το πρόβλημα σου; Μήπως ψάχνεις ευκαιρία για άλλη μια φορά να βγάλεις σκάρτη τη δυναμομέτρηση; Σε ανάλογα topic για πρόγραμμα από e-tuners γιατί δεν πας να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις; Υπάρχει λόγος μήπως;

Το πρόβλημα σου για να καταλάβω είναι το αν μπορούν ή όχι να κρατήσουν την πίεση ψηλά ή αν θα βγάλουν τη δύναμη χωρίς να παίρνει τη κατηφόρα η καμπύλη; Τι ακριβώς σε ενοχλεί η πίεση της τουρμπίνας εάν η καμπύλη είναι σταθερά ανοδική ως το κόφτη;

Θυμάμαι πολύ καλά τις ερωτήσεις σου και τα ανάλογα topic. Αν θες μπες εκεί και ανάλυσε τα όσο σου αρέσει.!

Το επιπεδο μου ειναι εκει που δεν το φτανεις ουτε 80 χρονων να γινεις οποτε οσα δεν φτανει η αλεπου...

Η δυναμομετρηση ειναι δεδομενο οτι βγαζει αλογα που δεν ισχυουν μιας και τα δυναμομετρα που μετραμε ολοι μας αποδεδειγμενα ειναι της πλακας,κατα ποσο ενα TAT-Vamag που οταν μετρουσαμε εμεις σε αυτα και γελουσαμε με τα αποτελεσματα,εσυ ακομα δεν ειχες διπλωμα...

Τις ιδιες ερωτησεις ειχα κανει στο σχετικο thread και για τους δυο προγραμματιστες του club,και οι δυο απαντουσαν με οπως τους συμφερε...
Στο ιδιο καζανι βραζει και ο Λαγος,και ο Στελιος,μην κοιτας που ο Λαγος βολευτηκε να γραφει μεσα απο εσενα...

Το τι με ενοχλει το ειπα...
Ολα τα μοτερ παραγουν εργο ρουφωντας αερα.Οσο περισσοτερο αερα ρουφανε,τοσο περισσοτερο εργο παραγουν.
Οταν εχουμε ενα μοτερ με turbo,το ιδιο ακριβως ισχυει απλα ο αερας που μπαινει ειναι πολλαπλασιος του ατμοσφαιρικου.
Οποτε με παρα πολυ απλα λογια,οταν μια τουρμπινα βγαζει απροβληματιστα πιεση και οι στροφες ανεβαινουν,τοσο περισσοτερα αλογα θα βγαινουν,που για να το πω ακομα πιο απλα για αυτους που δεν καταλαβαινουν(ή κανουν οτι δεν καταλαβαινουν),αν ενα μοτερ με 1μιση bar στις 6 βγαζει 250 αλογα,στις 7 θα βγαζει 300.Αυτο ειναι ΦΥΣΙΚΗ,οχι ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Αυτο που θα σταματουσε το μοτερ απο το να βγαζει αλογα,ειναι η καταστροφη της τουρμπινας ή του μοτερ(να σπασει δηλαδη).

Απο την στιγμη που η τουρμπινα δεν σπαει,αντε στα τσακιδια και βρειτε τι δεν μπορειτε να κανετε,οχι να λετε παπαpιες για να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα...

android έγραψε:

Στελιο ενα τετοιο ομως θα φαει τρελο ξυλο στην ευθια απο ενα καγκουριασμενο με 40 κιλα ροπης κ 250 αλογα...ειναι τι θες....η μαλον τι ειναι στην μοδα που εχουν ολοι

Οχι Γιωργο...
Οταν λεγαμε για rev drop και κλιμακωση του σασμαν,ποια μοτερ ηταν αυτα που οφελουνταν της κλιμακωσης αυτης;Μαντεψε...Σιγουρα οχι αυτα με τα αλογα στις 5000.
Αλλο η συνειδητη επιλογη και αλλο το αν γινεται ή οχι...

ilianos έγραψε:

αυτο εννοει? γτ σε τοσα ποστ του δεν μπορουσα να καταλαβω τι ηθελε να πει. ενω με το δικο σου καταλαβα αμεσως. και εχεις δικιο γιαυτα που λες και συμφωνα απολυτα γτ ετσι ειναι.

Δεν θελω να πω ακριβως αυτο μιας και δεν ειναι θεμα μονον αβανς.
Αυτο που λεω ειναι οτι,ασχετα με την προχωρημενη φθορα στο μοτερ,απο την στιγμη που σηκωνεις πιεση θανατου απο τις μεσαιες ακομα,κρατα την μεχρι τον κοφτη για να βγαλεις δυναμη.
Ετσι και αλλιως αν θα σπασει,απο το ιδιο φαινομενο θα σπασει,ειτε στις 3500,ειτε στις 6500.
Δεν υπαρχει δηλαδη καποιο στερεοτυπο που να λεει οτι αν βγαλεις πχ 40 κιλα ροπη στις 3000,δεν μπορεις να βγαλεις και 400 αλογα στις 7000.
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:51:35
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Pughell μου φαίνεται δεν εχεις καταλαβει! δεν ειναι οτι δεν μπορει να αξιοποιησει τον επιπλεον αερα στον κοφτη το μοτερ. δεν ειναι οτι οι προγραμματιστες δεν μπορουν. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6000 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 1.5 ΒΑΡ. ο περιορισμος ειναι καθαρα θεμα τουρμπινας!!
για κρατήσει μεγαλη πιεση μετα τις 6000 θα πρεπει να γυρναει τρελες στροφες η τουρμπινα. για να συνεχισει να γυρναει τρελες στροφες θα πρεπει να περνανε πολλα καυσαερια απο τη φτεροτη. αλλα δεν μπορουν να περασουν! ο περιορισμος ειναι στο μαντεμι. δεν ''χωρανε''.

μπορουν οι προγραμματιστες να το κανουν να εχει σταθερη πιεση μεχρι τον κοφτη. απλα μετα τις 6000 θα ΓΑ**ΘΕΙ στα missfires και στα προβληματα και το συστημα θα ''στουμπώσει ''.ελπιζω να καταλαβες.
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 20:52:00
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά δεν έχει καταλάβει ο ίδιος τι εννοεί και μας έμπλεξε και εμάς!

Τη μια λέει ότι θέλει 220 άλογα και 25 κιλά στο κόφτη και όταν του δείχνουν τις αντίστοιχες δυναμομετρήσεις με περισσότερα άλογα το γυρίζει στη πίεση λέγοντας ότι κανένας προγραμματιστής δεν κρατάει 1.5bar ή και παραπάνω στο κόφτη από τη μαμά τουρμπίνα. Καμία σχέση οι δύο τοποθετήσεις. Αυτό το σκηνικό έχει αρχίσει εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον με την εντελώς λάθος σύγκριση ενός αγωνιστικού μοτέρ της peugeot με τα καθημερινά οχήματα ιδιωτών. Άλλη προσέγγιση το καθένα.
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:14:58
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:

Pughell μου φαίνεται δεν εχεις καταλαβει! δεν ειναι οτι δεν μπορει να αξιοποιησει τον επιπλεον αερα στον κοφτη το μοτερ. δεν ειναι οτι οι προγραμματιστες δεν μπορουν. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6000 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 1.5 ΒΑΡ. ο περιορισμος ειναι καθαρα θεμα τουρμπινας!!
για κρατήσει μεγαλη πιεση μετα τις 6000 θα πρεπει να γυρναει τρελες στροφες η τουρμπινα. για να συνεχισει να γυρναει τρελες στροφες θα πρεπει να περνανε πολλα καυσαερια απο τη φτεροτη. αλλα δεν μπορουν να περασουν! ο περιορισμος ειναι στο μαντεμι. δεν ''χωρανε''.

μπορουν οι προγραμματιστες να το κανουν να εχει σταθερη πιεση μεχρι τον κοφτη. απλα μετα τις 6000 θα ΓΑ**ΘΕΙ στα missfires και στα προβληματα και το συστημα θα ''στουμπώσει ''.ελπιζω να καταλαβες.

Πες μου λιγο τι περιοριζει την παροχη της τουρμπινας για να ξεκαθαρισουμε λιγο καποια πραγματα...
Υποψιν οτι τα καυσαερια παραγονται απο το καυσιμο μιγμα,αρα οσο περισσοτερο το καυσιμο μιγμα,τοσο περισσοτερα και τα καυσαερια,τοσο μεγαλυτερη και η περιστροφη του στροβιλου.
Για την ροικοτητα του μαντεμιου,για τα νουμερα και τις στροφες που λετε,μην φοβασαι,δεν τερματιζει ακομα...

SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Βασικά δεν έχει καταλάβει ο ίδιος τι εννοεί και μας έμπλεξε και εμάς!

Τη μια λέει ότι θέλει 220 άλογα και 25 κιλά στο κόφτη και όταν του δείχνουν τις αντίστοιχες δυναμομετρήσεις με περισσότερα άλογα το γυρίζει στη πίεση λέγοντας ότι κανένας προγραμματιστής δεν κρατάει 1.5bar ή και παραπάνω στο κόφτη από τη μαμά τουρμπίνα. Καμία σχέση οι δύο τοποθετήσεις. Αυτό το σκηνικό έχει αρχίσει εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον με την εντελώς λάθος σύγκριση ενός αγωνιστικού μοτέρ της peugeot με τα καθημερινά οχήματα ιδιωτών. Άλλη προσέγγιση το καθένα.

Εσυ αστο,μασα την τσιχλα σου και μην μιλας καλυτερα...
Μια χαρα ξερω τι λεω,ενα stock μοτερ με εναν πολυ εξελιγμενο εγκεφαλο κανει παππαδες...
Γιατι οχι και ενα αλλο stock μοτερ ρωταω...

Και το θεμα δεν ειναι γιατι οχι στα περισσοτερα αλογα,ειναι γιατι οχι στα περισσοτερα αλογα σε περισσοτερες στροφες,Einstein...
bagosgt - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing οπου ανακατεβεται ο σαλιαρης γινεται το τοπικ μπουρδελο... Laughing λεει οτι διαβαζει κ οτι βλεπει απο αλλα αυτοκινητα κ για αλλη μια φορα τον εχουν κανει αλλοι,τζαμπαμαγκα Laughing κ η αποδειξη οτι για αλλη μια φορα εχω δικαιο ειναι οτι ενω υπερασπιζεται τα οβερμπαμ,τα εμπιζτευεται τοσο που εβαλε προγραμμα revlimmit Laughing Laughing Laughing
παμε στο θεμα μας,κ στη δυναμομετρηση,το αυτοκινητο μας εχει πολλους αισθητηρες για την ασφαλη λειτουργια του κινητηρα.αν καποιος προγραμματιστης,τους απενεργοποιησει η τους ξεγελασει,τοτε μπορει να κανει οτι θελει με τα νουμερα,μειγματα,να βγαλει αλογα κτλ κτλ
αν για παραδειγμα απενεργοπιησεις τους μαπ,τοτε σηκωνεις οσο πιεση θες.κ το 1.5 που ειναι "ταβανι",oloi poy exoyme 207,ξερουμεοτι σε ανηφορες,με φορτωμενο το αυτοκινητο,αποτομο πατημα γκαζιου,θα σηκωσει κ λιιιιιγο παραπανω,οποτε πανω απο το 1.55 βγαινει απο τους χαρτες και "μπιπ",τσεκ κτλ κτλ.επομενως απενεργοποιηση μαπ Laughing
το αυτοκινητο μας εχεις αισθητηρες για τις θερμοκρασιες στους κιλυνδρους,που απο καποιες θερμοκρασιες,κανει διορθωσεις για να προστατεψει το μοτερ.οταν το κανεις οσο πιο φτωχο γινεται για να βγαλεις αλογα,πρεπει με καποιο τροπο να κοροιδεψεις τους αισθητηρες αυτους,να μην επεμβαινουν Wink αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη για τα πργραμματα γενικα.
οσον αφορα το αμαξι τωρα,κ απο τη δυναμομετρηση,κ απο αυτα που ξερω,ειναι πολυ δυνατο κ μακαρι να το χαρει κ ο ιδιοκτητης του.αυτο που ξερω τα 4 χρονια που εχω το αμαξι κ εχω πατησει με πολλα,ειναι οτι τα περισσοτερα που εβαζαν φωτια στο δρομο,χανοντουσαν την επομενη σεζον,λογω ζημιας(εσπαγαν),οπως του πιστολα,του θωμα,ενα αλλο ασπρο προς βαρη μερια(δε γνωριζω ονομα) κτλ κτλ. μακαρι να εχουνβ εξελιχθει τα πραγματα ωστε να αποφευχουν οι ζημιες,που τις πληρωνουμε εμεις οι ιδιοκτητες Wink
κ παλι συγχαρητηρια για το αποτελεσμα,κ παντα γερο Wink
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια αλλη προσεγγιση?
οκ ειμαστε οφ τοπικ αλλα συνεχιζετε ΟΛΟΙ να μη καταλαβαινετε τι λεμε

και πιστεψε με αυτο το ¨αγωνιστικο" μοτερ μπορει να φαει ΤΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΞΥΛΟ απο οποιοδηποτε πρωτο σταδιο οποιουδηποτε προγραμματιστη.
ο στελιος δεν ειπε οτι τα 220 βγαινουν στο κοφτη με 1.5 πιεση....
το αμαξι εχει τοση πιεση ωστε να εχει γραμμικες καμπυλες δυναμης και σταθερη ροπη χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕΣΣΑΙΕΣ

μπορει να μιλατε για απολυτα νουμερα πιεσης αλλα αμα δειτε τι κανουνοι γαλλοι δε ειναι η πιεση που βγαζει τα αλογα. επισης σας τονιζω οτι υπαρχουν 207 ραλλυ στο πρωταθλημα γαλλιας με αυτο το μοτερ 3 αγωνστικες χρονιες σερι χωρις κιχ και οι ιδιοκτητες τους γραφουν εκπληκτοι ποσο αξιοπιστα δουλεουν...
εδω ενα 207-μινι να εχει παει 10φορες μεγαρα σερρες το χρονο επι 3 χρονια σερι και να μην εχει σπασει πανω απο δεκα μοτερ δε νομιζω να βρουμε ποτε...

αυτο λοιπον κυριοι το μοτερ θα ειναι κολωνες μπροστα απο οποιοδηποτε πρωτο σταδιο οποιουδηποτε προγραμματιστη σε μια διαδρομη απο το Α στο Β σημειο...\ γιατι πολυ απλα δε θα σπινιαρει πουθενα...

μονο σε απολυτη ευθεια θα χασει και αυτο υπο προυποθεσεις
γιατι αν ειναι μαγκας ο αλλος και σου αναψει το κουλερ του ενω αυτος θα εχει σταθερες θερμοκρασιες λογω πιεσεων στο τελος θα σε περασει....

για να τελειωνουμε. στελιο ολα γινονται αρκει να τα ζητησει καποιος....
απλα ποιος θα ζητησει ενα προγραμμα που θα ειναι μια κολωνα πισω απο αυτο που λενε τα παιδια σε συνθηκες κοντρας ...

το ιδιο ισχυει και για προγραμμα πεζο σπορτ. οταν ειχαμε χαζεψει το λευκο του λευτερη πιστεψε με δεν ειχε τιποτα το ιδιαιτερο σε ρυθμισεις...απλα ηταν ρυθμισεις αγωνα οχι κοντρας....

επισης ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ 207 ΟΠΟΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ σε μαχα που να κραταει δυναμη στο κοφτη με καμπυλη ευθεια. ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕΡΙ. οχι το παιρνω κρυο κι το μετραω επιτοπου οπως γινοταν στο μαχα στα σπατα . με μαμα dp και cooler opos to rc-rallye

υ.γ. το 207 της πεζο σπορτ εχει αγραφο και απομονωνει δευτερο λ
νομιζω.
αν ισχυει αυτο ξερεις καλα ποση διαφορα σε ρυθμιση εχει για ενα προγραμαμτιστη αυτο το πραμα.
δες μονοφυσα και τριφυσα 106 πως φτυνανε αιμα τα δευτερα να δουλεψουν με πανω απο 150αλογα σεταπ[[/list]
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

Πες μου λιγο τι περιοριζει την παροχη της τουρμπινας για να ξεκαθαρισουμε λιγο καποια πραγματα...
Υποψιν οτι τα καυσαερια παραγονται απο το καυσιμο μιγμα,αρα οσο περισσοτερο το καυσιμο μιγμα,τοσο περισσοτερα και τα καυσαερια,τοσο μεγαλυτερη και η περιστροφη του στροβιλου.
Για την ροικοτητα του μαντεμιου,για τα νουμερα και τις στροφες που λετε,μην φοβασαι,δεν τερματιζει ακομα...

και που το ξερεις οτι δεν τερματιζει? το προβλημα ειναι οτι για εχεις πολυ πιεση στα ψηλα , χρειαζεσε πολλα καυσαερια να περνανε το στροβιλο. μετα απο καποιο σημειο ομως δεν μπορουν να περασουν αλλα, γτ δεν χωρανε.(+ οτι βγαινει και το τουρμπο εκτος χαρτη και παει για σπασιμο).
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
GIATI ΡΕ μαλ**α ΙΛΙΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ
ΠΟΣΟ ΣΚΕΨΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ Wink
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΠΟΣΟ ΣΚΕΨΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ Wink

Μαρτυριαρη... Laughing Laughing Laughing

Αντε,ο Ιλιανος δεν ασχοληθηκε τοσο τοτε για να ξερει,το αλλο το...(να μην πω τι) που ξερει,τοτε θα θυμαται οτι το μοτερ εσπασε πανω απο τις 7500 και αυτο με 2 bar σχεδον...
Τις μετρησεις πως τις κανανε,χωρις τουρμπινα και χωρις πολλαπλη εξαγωγης; Rolling eyes
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:47:13
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

τι ακριβως ειπε αυτος?
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:54:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
... οτι το μοτερ εσπασε πανω απο τις 7500 και αυτο με 2 bar σχεδον...

saikoe_39 - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ τους δυσκόλεψε...!!!!7500 και 2 bar

έπρεπε να ρωτήσουν το λαγο...ειναι expert στην ανατίναξη Laughing Cool Confused Shocked Razz Laughing Smile Very happy
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 21:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
OXI ΡΕ μαλ**α ΣΑΛΛΙΓΚΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΛΕΞ

θα τα σβησω αργοτερα λυσαξτε μπας και εκτονωθειτε

kourlis - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο να σου κάνω κι εγώ μια χαζή ερώτηση - απορία που προκύπτει από αυτά που γράφεις???
Λες ότι το αγωνιστικό βγάζει 220 άλογα στις 6500... Δηλαδή στις 7000 βγάζει 240 ας πούμε?????? Κρατάει δηλαδή σταθερή πίεση μέχρι τον κόφτη και συνεχίζει να βγάζει και άλογα???

Επίσης και το δικό μου βγάζει κάπου 220 άλογα κάπου σ' αυτές τις στροφές που λες... Ποιο είναι το πρόβλημα να βγάζει 250 άλογα στις 4000 ας πούμε??? Τα νούμερα υποθετικά γιατί δεν έχω το διάγραμμα του δικού μοτ μπροστά μου...
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Pughell έγραψε:
... οτι το μοτερ εσπασε πανω απο τις 7500 και αυτο με 2 bar σχεδον...

αυτο ειπε δλδ? και ?

δλδ ενοεις οτι το μοτερ αντεχει μεχρι τις7000 ας πουμε με 2 βαρ? δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει αυτο με αυτα που λεμε.
ή εννοεις οτι μπορουμε να κρατησουμε 2 βαρ μεχρι τις 7500? Rolling eyes
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:10:10
Θέμα δημοσίευσης:
kourlis έγραψε:
Στέλιο να σου κάνω κι εγώ μια χαζή ερώτηση - απορία που προκύπτει από αυτά που γράφεις???
Λες ότι το αγωνιστικό βγάζει 220 άλογα στις 6500... Δηλαδή στις 7000 βγάζει 240 ας πούμε?????? Κρατάει δηλαδή σταθερή πίεση μέχρι τον κόφτη και συνεχίζει να βγάζει και άλογα???

Ναι,γιατι αν συνυπολογισεις οοοολα οσα δεν φοραει το συγκεκριμενο μοτερ,τοτε και πανω απο 240 θα βγαλει στις 7000.
Και οχι,δεν κραταει σταθερη την πιεση,την αυξανουν συνεχως μεχρι τον κοφτη.Μολις 24 κιλα ροπη βγαζει το συγκεκριμενο.
Τυχαιο;Δεν νομιζω...
Τα εγραψε και ο Πανος πιο επανω για ποιον λογο...

kourlis έγραψε:
Επίσης και το δικό μου βγάζει κάπου 220 άλογα κάπου σ' αυτές τις στροφές που λες... Ποιο είναι το πρόβλημα να βγάζει 250 άλογα στις 4000 ας πούμε??? Τα νούμερα υποθετικά γιατί δεν έχω το διάγραμμα του δικού μοτ μπροστά μου...

Το προβλημα ειναι οτι με 240 αλογα και την αδρανεια που υπαρχει οταν το μοτερ περιστρεφεται στις 4000,τοτε αντι να σπασει στις 7000+,θα σπασει στις 4500-5000.
Θλιπτικο φορτιο λεγεται,φαινομενο που κανει ανεπαρκη την λιπανση...

ilianos έγραψε:

αυτο ειπε δλδ? και ?

δλδ ενοεις οτι το μοτερ αντεχει μεχρι τις7000 ας πουμε με 2 βαρ? δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει αυτο με αυτα που λεμε.

Και οταν το λεει αυτο καποιος που ηταν στην ερευνητικη ομαδα εξελιξης του συγκεκριμενου μοτερ,εκει εμεις κανουμε τουμπεκι ψιλοκομμενο...

Εννοω οτι το συγκεκριμενο μοτερ,με σωστη(και οχι οπως το οριζετε εσεις) βελτιωση,αντεχει να περιστρεφεται μεχρι 7800 και με πιεση 2 bar απο την μαμα τουρμπινα και μαντεμι.Αυτο αυτοι το δοκιμασαν στην πραξη και ειδαν οτι εκει ειναι τα ορια του.Για αυτο και η PS βγαζει peak στις 6μιση με τοσα πολλα αλογα.
Απλα για να κανεις κατι τετοιο,θελει @@,κατι που εμεις δεν εχουμε...
ilianos - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
ilianos έγραψε:

αυτο ειπε δλδ? και ?

Και οταν το λεει αυτο καποιος που ηταν στην ερευνητικη ομαδα εξελιξης του συγκεκριμενου μοτερ,εκει εμεις κανουμε τουμπεκι ψιλοκομμενο...

Εννοω οτι το συγκεκριμενο μοτερ,με σωστη(και οχι οπως το οριζετε εσεις) βελτιωση,αντεχει να περιστρεφεται μεχρι 7800 και με πιεση 2 bar απο την μαμα τουρμπινα και μαντεμι.Αυτο αυτοι το δοκιμασαν στην πραξη και ειδαν οτι εκει ειναι τα ορια του.Για αυτο και η PS βγαζει peak στις 6μιση με τοσα πολλα αλογα.
Απλα για να κανεις κατι τετοιο,θελει @@,κατι που εμεις δεν εχουμε...

το συγκεκριμενο μοτερ ειναι ιδιο με το δικο μας? αν οχι τι διαφορες εχει?
τι οριζεις σωστη βελτιωση?

την μετρηση αυτη που την καναν? στο δρομο? με το μοτερ στο παγκο ? που?
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
δε τη παλευεις ελεος

α. διαβασε ολο το τοπικ που σου βαλανε να δεις τι εχει πανω

β. η μετρηση εγινε πανω στο παγκο του βρωμιαρη απο τη διαφημιση της κοσμοτε και αυτο να φωναζει πωπωπωπω ονειρο ζω
και τις κετσαπ να τρεχουν μεσα στη πολλαπλη

γ. ο καραγκιοζης στον αλλο παγκο ειναι ο κωλαρας που φωναζει "εγω φιλαρακι μονο καθαρα πραγματα φτιαχνω.ατμοσφαιρα με 9κοφτη αμα θες"
giannis27 - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
αλλοιώνει την αίσθηση ρε φίλε Laughing
ParisMcridis - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως δε νομιζω πως καποιος προγραμματιστης δε μπορει να χαμηλωσει την πιεση στις μεσαιες ωστε να ειναι γραμμικο(μιας και μπορει να την αυξησει και να εχει ροπη)Το μοτερ της ps εχει πολυ μεγαλη διαφορα απο το 1 σταδιο +cooler +watermeth και decat που εβγαλε αυτη την καμπυλη.Εχει μαμα downpipe μεσαιο μαμα και σωληνα απο εκει και πισω η downpipe decat σωληνα μαμα rc και καταλυτη στο τελος.Εισαγωγη μια σωληνα που περνει αερα απο το θολο με μαμα φιλτροκουτι 2 μαμα couler σε σειρα και το προγγραμμα.(Ετσι λενε τα pdf αν δε κανω λαθος)(Αν δε πω και βλακεια εχει και αλλους πολλαπλασιαστες και αλλα μπουζι)
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

β. η μετρηση εγινε πανω στο παγκο του βρωμιαρη απο τη διαφημιση της κοσμοτε και αυτο να φωναζει πωπωπωπω ονειρο ζω
και τις κετσαπ να τρεχουν μεσα στη πολλαπλη

γ. ο καραγκιοζης στον αλλο παγκο ειναι ο κωλαρας που φωναζει "εγω φιλαρακι μονο καθαρα πραγματα φτιαχνω.ατμοσφαιρα με 9κοφτη αμα θες"

giannis27 έγραψε:
αλλοιώνει την αίσθηση ρε φίλε Laughing

Για της θειας σας το βρακολαστιχο δεν σας ειπα για την φετινη χρονια,ε; Laughing Laughing Laughing
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
που να σπασετε ολα γαμηδια

εδω βλεπουμε ενα τυπικο 207 που στριβει και επιταχυνει κατα τη κωλαριο θεωρια

http://www.youtube.com/watch?v=sZV3aHl2El4&feature=related

ναι αυτο εσπασε στις 7500
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 22:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
8500...
S2000 ειναι,δηλαδη EW. Very happy
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 23:03:46
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλτε οτι μοτερ θελετε,φτιαγμενο απο ελληνα,σε ενα τετοιο,να σπασει στο πρωτο 5λεπτο...
http://www.youtube.com/watch?v=1BU3nUG_lP8
giannis27 - Παρ 13 Ιαν 2012, 23:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
τι έβαλες ρε παπ**α βίντεο με συγκρουόμενα ? Laughing
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 23:11:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε τα συγκρουομενα και δες που δουλευει το μοτερ με την μαμα τουρμπινα ρε...
Ειναι που η τουρμπινα δεν αντεχει και το μαντεμι ειναι λιγο. Laughing Laughing Laughing
volvos - Παρ 13 Ιαν 2012, 23:12:04
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ παλι εχω κανει σε ολους τη προταση να παμε μια φορα μεγαρα να μου δωσουν ενα πρωτο σταδιο να το γυρισω ενα πληρες σεσσιον (δηλαδη 20λεπτα σερι μεσα ασταματητο γαμησι)
κανεις δεν ακολουθησε ποτε

εκτος απο εναν που ομως δε μου το εδινε με τιποτα Laughing Laughing

και μου λεει γυναικα βγες μονος

μπα της κανω εχει ποπ κορν Laughing
Pughell - Παρ 13 Ιαν 2012, 23:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΕΓΩ παλι εχω κανει σε ολους τη προταση να παμε μια φορα μεγαρα να μου δωσουν ενα πρωτο σταδιο να το γυρισω ενα πληρες σεσσιον (δηλαδη 20λεπτα σερι μεσα ασταματητο γαμησι)

Εσυ τρως τακακι στην πιστα,για αυτο δεν στο δινουν... Laughing
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 01:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ότι να ναι πάλι, κάνατε το topic μπουρδέλο και μετά σας φταίω εγώ.

Η συζήτηση για τον EP6DTS της PS δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του topic ή τις δυναμομετρήσεις που αναρτήθηκαν.

Τελείως μα τελείως άτοπη σύγκριση μιας και προορίζονται για εντελώς διαφορετική χρήση.

Παρ'αυτά Στέλιο, δείξε μου τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής, το γράφημα της πίεσης, του adavnce και του λ, τι IAT έχει και τι EGT, για να έχουμε μια βάση για συζήτηση(στο σωστό topic).
Αν δεν μπορείς να τα βρείς αυτά, απλά δεν υπάρχει νόημα.
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 03:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
Σου εχω ανεβασει ολοκληρο thread με 10 link της Peugeot Sport και εσυ λες τις μλκιες σου...
Αυτο ειναι,σ'αρεσει-δεν σ'αρεσει...
Μια χαρα συγκριση ειναι,μαμα μοτερ με μισα περιφερειακα με μαμα μοτερ με μισα περιφερειακα.
Δες τα και χωνεψε τα,δεν αλλαζουν...

Και μετα μιλας και για σοβαροτητα και επιπεδο... Rolling eyes
Steve - Σαβ 14 Ιαν 2012, 10:29:39
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Παρ'αυτά Στέλιο, δείξε μου τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής, το γράφημα της πίεσης, του adavnce και του λ, τι IAT έχει και τι EGT, για να έχουμε μια βάση για συζήτηση(στο σωστό topic).
Αν δεν μπορείς να τα βρείς αυτά, απλά δεν υπάρχει νόημα.
Γιατί να τα βγάλουμε στη φόρα, για να κάνουμε μάγκα τον Λαγό; Laughing
drdino - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:18:30
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

εκτος απο εναν που ομως δε μου το εδινε με τιποτα Laughing Laughing

και μου λεει γυναικα βγες μονος

μπα της κανω εχει ποπ κορν Laughing

Bookman ποιός θα είναι;
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:36:32
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σου εχω ανεβασει ολοκληρο thread με 10 link της Peugeot Sport και εσυ λες τις μλκιες σου...
Αυτο ειναι,σ'αρεσει-δεν σ'αρεσει...
Μια χαρα συγκριση ειναι,μαμα μοτερ με μισα περιφερειακα με μαμα μοτερ με μισα περιφερειακα.
Δες τα και χωνεψε τα,δεν αλλαζουν...

Και μετα μιλας και για σοβαροτητα και επιπεδο... Rolling eyes

Μιλάς για ένα μοτέρ με τόση σιγουριά χωρίς καν να το γνωρίζεις.

Αφού έχεις ανεβάσει τόσα link λοιπόν(πιστεψέ με τα έχω δεί), κάνε σε παρακαλώ το κόπο να ανεβάσεις έστω αυτό με τη δυναμομέτρηση(αυτή που τόσο καιρό συγκρίνεις με κάθε dyno που βλέπεις σε 207) του μοτέρ.

Να σε ρωτήσω τι πίεση δουλεύει; Πόση έχει max και πόση στο κόφτη;
mechanic - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:37:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε γα**το σχεδον 2 μερες εκανα να μπω και εχασα το καλυτερο... Laughing Laughing Laughing

Στην αρχη ηθελα πολλα να πω, αλλα μετα μου εφυγε η ορεξη... Very happy

Το θεμα ειναι οτι το μοτερ εχει δυνατοτητες πολλες....
και αυτο που εξακολουθουν να κανουν ολοι λαθος (μονο ο Στελιος και 2-3 ακομα παιδια εχουν πιασει το νοημα)
ειναι να επιμενετε οτι η τουρμπηνα ειναι μικρη... Very happy

Το μοτερ αυτο με την τουρμπηνα αυτη
(ναι αυτη τη μικρη με το μικρο μαντεμι κτλ)
σε δυναμομετρο παγκου (με ολα τα + και _ που περιλαμβανει αυτο)
βγαζει γνησια 280 αλογα....

Αλλα το μεγαλο λαθος που κανετε ειναι να περιμενετε τα αλογα να σας τα βγαλει η τουρμπηνα και μονο...
Ο Στελιος ειναι λιγο πιπερατος στην ομηλια του Very happy
(δικαιολογειται βεβαια γιατι ειναι old curva σε αυτα τα θεματα Cool )
Ακουστε τον λιγακι στο τι προσπαθει να πει... Wink

Ρε Σαληγκαρακι (η οποιος αλλος ειναι πισω απο το πληκτρολογιο,)
ειληκρινα αν και πολλες φορες συμφωνω με καποια πραγματα που λες,
ωρες-ωρες ομως μιλας σαν να εχεις χασει το νοημα... Rolling eyes
Και για να μην ειμαστε αλλο εκτος θεματος, ας τα παρουμε απο την αρχη...
Υπαρχει μια Α δυναμομετριση ενος οντως δυνατου μοτερ, πολυ ωραια και μπραβο... Cool

Η επομενη ερωτηση δεν ειναι αν ειναι αληθινα τα αλογα η οχι,
αλλα το να εστιασουμε σε καμπυλες, τροπο αποδοσης, διαρκεια σε φουλ φορτιο, αν ολα τα safety ειναι στις νορμαλ τιμες κτλ...
Και στην πορεια να δουμε αν μπορουμε να κανουμε κατι η οχι για να βελτιωσουμε και αλλο την αποδοση, την αξιοπηστια κτλ...
Λογω τιμης (γιατι απο τη μια σκεφτομαι να το δωσω για να παρω κατι αλλης φιλοσοφιας) αλλα ωρες ωρες το σκεφτομαι σοβαρα να τουμπανιασω τον κουβα μου, να το δωσω σε καποιον κοντροβιο να το τρεξει και να δειτε τι μπορει να κανει ενα ΡΨ με μαμα τουρμπηνα στην πραξη
και με μονη απαιτηση του να εχει καθαρη 100αρα βενζινη...

Τεσπα
για να επανελθω και για να γινω ποιο συγκεκριμενος θα πω το εξης...
απο τη φωτο και μονο του αυτοκινητου με ανοιχτο το καπω, βλεπω καποια πραγματα που αν διορθωθουνε δεν θα γινει καποιο θαυμα στην αποδοση αλλα θα βοηθησει ομως να ριξει τη θερμοκρασια στον αερα εισαγωγης με ολα τα ευεργετικα ωφελη που εχει αυτο...
Οπως και οτι ενω ριχνετε ενα σωρο λεφτα δεν εχω δει καποιον να χρησιμοποιει crossflow watercooler.
Και διαφορες αλλες λυσεις που βοηθανε στο να εχουμε καλυτερη πληρωση του θαλαμου καυσεως.
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καντε τον ενα ban ρε να τελειωνουμε!!! Evil Evil Evil

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ;
Αν οχι,πες μου να στα μεταφρασω απο τα γαλλικα.

220 αλογα στις 6500 σε εγγραφο της Peugeot Sport.
Steve - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:52:22
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
(δικαιολογειται βεβαια γιατι ειναι old curva σε αυτα τα θεματα Cool )
kurwa γα** το ανατολικό μπλοκ σου και σένα...
mechanic έγραψε:
Ρε Σαληγκαρακι (η οποιος αλλος ειναι πισω απο το πληκτρολογιο,)
ειληκρινα αν και πολλες φορες συμφωνω με καποια πραγματα που λες,
ωρες-ωρες ομως μιλας σαν να εχεις χασει το νοημα... Rolling eyes
Όπως πολύ σωστά είπες, δεν γράφει συνέχεια ο Σαλιαράκης πίσω από το πληκτρολόγιο... γι αυτό και το μπλέξιμο Wink

Anyway, ευτυχώς που δεν έχω 207 γιατί θα τα είχαμε κάνει τα κλαρίνα μας Θανάση και θα είχε τελειώσει το θέμα... Cool
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Καντε τον ενα ban ρε να τελειωνουμε!!! Evil Evil Evil

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ;
Αν οχι,πες μου να στα μεταφρασω απο τα γαλλικα.

220 αλογα στις 6500 σε εγγραφο της Peugeot Sport.

Aυτή είναι η απάντηση στο αν υπάρχει δυναμομέτρηση;

Δηλαδή εγώ αν σου πώ ότι ένα άμαξι έχει 250 άλογα στο κόφτη (καλή ώρα σαν και αυτό του θέματος) τότε σου δείχνω καμία δυναμομέτρηση ρε Στέλιο;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ!

Εαν δεν ξέρεις γιατί μπήκες και έγραψες πάλι μ@λακίες;
drdino - Σαβ 14 Ιαν 2012, 12:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
Tι σχέση έχει ένα τυχαίο ποστ με έγγραφο της PS; Καμία.
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 13:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαστε off topic και λάθος μου που συνέχισα εδώ τη κουβέντα.

Απλά περιμένω (στο ανάλογο topic) λίγες περισσότερες πληροφορίες για αυτό το μοτέρ.
Pughell - Σαβ 14 Ιαν 2012, 13:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Aυτή είναι η απάντηση στο αν υπάρχει δυναμομέτρηση;

Δηλαδή εγώ αν σου πώ ότι ένα άμαξι έχει 250 άλογα στο κόφτη (καλή ώρα σαν και αυτό του θέματος) τότε σου δείχνω καμία δυναμομέτρηση ρε Στέλιο;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ!

Εαν δεν ξέρεις γιατί μπήκες και έγραψες πάλι μ@λακίες;

Μια χαρα ξερω και την απαντηση,που ειχες ηδη,την ξαναπηρες.
Φτανει η γαργάρα ή θες και αλλη;
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:22:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry αλλά ποιός mod ακριβώς έφτιαξε αυτό το topic?

Μάλιστα..
volvos - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
to topic ayto ειναι η διασπααη απο το οβερλοθντ απλα το αφηαα εδω πριν αβηατει
μηπως εχει φυγει κανενα ποστ που δεν επρεπε
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:43:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Οk, εσένα σε αγαπάω, Love και σε συγχωρώ τότε.! Laughing

Υ.Γ. οβερλοθντ + ε-τουνρθς...χαχα
ilianos - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

min to sviseis. m'aresei. Very happy Very happy
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Να το γυρίσουμε σε δημοψήφισμα. Very happy

Με βλέπω για ban με τέτοια αγάπη.
android - Σαβ 14 Ιαν 2012, 14:56:11
Θέμα δημοσίευσης:
υπομνημα πρεπει να γινει Laughing
manosm3 - Σαβ 14 Ιαν 2012, 15:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Να την κλεισω για σ/κ; Cool
http://www.escortnews.eu/escort/Josephine-only-OUTCALL-21778.html
ilianos - Σαβ 14 Ιαν 2012, 17:15:59
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

Off Topic Laughing
kourlis - Σαβ 14 Ιαν 2012, 17:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού θα σβηστεί ούτως ή άλλως το τόπικ... Laughing
GIORGOS_207RALLYE_ - Σαβ 14 Ιαν 2012, 18:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

A ρε μανο άσε τουσ αλους να τσακονοντε και παμε εμεις να ασχολιθουμε με τους αεροσακους που βλεπω στην σελιδα..... Laughing
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 15 Ιαν 2012, 01:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ομορφάντρα μου, εσύ ετοίμασε τη σούγλα από βδομάδα γιατί θα πέσει ραφτική! Laughing
ilianos - Κυρ 15 Ιαν 2012, 01:37:20
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Ομορφάντρα μου, εσύ ετοίμασε τη σούγλα από βδομάδα γιατί θα πέσει ραφτική! Laughing

ποιον θα ραψετε? το ασπρο rc? Laughing Laughing Razz
GIORGOS_207RALLYE_ - Κυρ 15 Ιαν 2012, 10:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Εγω λέω να ετοιμασω τη σούβλα να βάλουμε κανένα κοκορετσακι, αρνάκι να φάμε και μετά να πάμε μια ανάβαση φτερης να χωνεψουμε. Cool
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 15 Ιαν 2012, 11:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Εγω λέω να ετοιμασω τη σούβλα να βάλουμε κανένα κοκορετσακι, αρνάκι να φάμε και μετά να πάμε μια ανάβαση φτερης να χωνεψουμε. Cool

Ααααααα ρε στριφτά εσύ!!!!!! Laughing

Αν φάω κοκορέτσι και μετά πάμε ανάβαση θα μου έρθει το σουβλιστό στο κεφάλι.! Dizzy2
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 15 Ιαν 2012, 11:32:55
Θέμα δημοσίευσης:
ilianos έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

ποιον θα ραψετε? το ασπρο rc? Laughing Laughing Razz

Όχι ρε, αμέσως εσύ! Very happy

Ο Γιώργος λέω, θα με περάσει μια με το γαζί να το ευχαριστηθώ! Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες