Τελικά πήγα σε άλλο συνεργείο και μου είπε να το αφήσω εκεί να ανοίξει τον ιμάντα. Μου είπε ότι δεν ήταν ακριβώς στη θέση του ο ιμάντας. Το έφτιαξε (έτσι τουλάχιστον μου είπε) και το πήρα μόλις με 20 ευρώ!! Αυτές τις ημέρες το ξαναπαρακολουθώ. Βλέπω ότι ο θόρυβος έχει περιοριστεί. Ακούγεται μεν αλλά λιγότερο. Μου είπε βέβαια ο μάστορας ότι καλό είναι να αλλάξω και την τροχαλία του στροφάλου και ένα ρουλεμάν που βρίσκεται πάνω από αυτή κάποια στιγμή. Όλα αυτά πάνε σετ μου είπε. Η τροχαλία στροφάλου πάντως είναι αρκετά σκουριασμένη. Να αλλάξω την τσιμούχα μόνο; Μήπως ο θόρυβος προκαλείται από εκεί και όταν η μηχανή ζεσταίνεται παύει; Πάντως έριξα μια ματιά στις τιμές και θέλω κανά 100 για την τροχαλία. Περιμένω γνώμες. Αν μπορείς Manos206 πες μου για το σφύριγμα που σου έκανε. Μόνο στις 2000 στροφές όταν είναι κρύο; Πόσο σου στοίχισε η δουλειά; Πάντως σε ένα βίντεο αλλαγής σετ ιμάντα χρονισμού είδα ότι χρησιμοποιούν ειδικές λιπαντικές ουσίες στις βίδες, στα ρουλεμάν και στην τρόμπα νερού. Αυτά είναι σίγουρο ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στη δική μου περίπτωση!! Τελικά ότι αλλάζεις στο αμάξι σου θέλει μεγάλη προσοχή!!! Τώρα σκέφτομαι μήπως έπρεπε να πάρω το γνήσιο σετ χρονισμού αντί aftermarket!! |