PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αγορά 207 GT ή RC

kostaskp - Τρι 03 Ιαν 2012, 20:43:08
Θέμα δημοσίευσης: Αγορά 207 GT ή RC
Παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά ενος μεταχειρισμένου 207. όπως λέω και στον τίτλο ενδιαφέρομαι για το 207 GT ή 207 RC. Θα ήθελα να μάθω ποιές είναι οι διαφορές αυτών των 2 μεταξύ τους εκτός της υποδύναμης. και τί να προσέξω στην αγορά? Προβλήματα/βλάβες??? ευχαριστω.
greenpug106 - Τετ 04 Ιαν 2012, 08:06:00
Θέμα δημοσίευσης:
Το σαλόνι του RC είναι πολύ πιο όμορφο.

Για την αγορά από ότι διάβασα εδώ μέσα απόφυγε τα πρώτα μοντέλλα του 2007 και πιθανόν του 2008.

Για προβλήματα το πιο κοινό που βλέπω στο φόρουμ είναι απώλεια του χρονισμού.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=18143&start=260

Θα το αφήσεις μαμά ή θα κάνεις και κάποιες μετατροπές?
Πόσα διαθέτεις?
dimkeras - Τετ 04 Ιαν 2012, 11:33:42
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγορά 207 GT ή RC
kostaskp έγραψε:
Παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά ενος μεταχειρισμένου 207. όπως λέω και στον τίτλο ενδιαφέρομαι για το 207 GT ή 207 RC. Θα ήθελα να μάθω ποιές είναι οι διαφορές αυτών των 2 μεταξύ τους εκτός της υποδύναμης. και τί να προσέξω στην αγορά? Προβλήματα/βλάβες??? ευχαριστω.

Επειδή θα το κάνεις RC στο τέλος, πάρε κατευθείαν RC για να'χεις καλύτερη βάση Wink

Άλλη ανάρτηση, άλλα ψαλίδια εμπρός και άξονα πίσω, άλλα φρένα, άλλη τουρμπίνα, άλλο πρόγραμμα, άλλο σαλόνι, κλπ, κλπ.

Η διαφορά τιμής τους πλέον είναι αστεία.
mechanic - Τετ 04 Ιαν 2012, 12:17:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγορά 207 GT ή RC
dimkeras έγραψε:
kostaskp έγραψε:

Επειδή θα το κάνεις RC στο τέλος, πάρε κατευθείαν RC για να'χεις καλύτερη βάση Wink

Άλλη ανάρτηση, άλλα ψαλίδια εμπρός και άξονα πίσω, άλλα φρένα, άλλη τουρμπίνα, άλλο πρόγραμμα, άλλο σαλόνι, κλπ, κλπ.

Η διαφορά τιμής τους πλέον είναι αστεία.

+1
kostaskp - Τετ 04 Ιαν 2012, 15:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω αν το RC εχει άλλη ανάρτηση, φρένα, ψαλίδια κλπ. περισσότερες πληροφορίες γι'αυτά μπορείτε να μου δώσετε? τί προβλήματα έβγαζαν τα πρώτα μοντέλα που πρέπει να αποφύγω του 2007 και 2008. το ποσό που θέλω να δόσω ειναι μέχρι 10.000€ προς το παρών το αυτοκίνητο θα είναι μαμα για ένα μεγάλο διάστημα, στην πορεία μπορει να φτάσει μέχρι Φ.Π.Ε. και ανάρτηση, φρένα.
MAD - Τετ 04 Ιαν 2012, 16:27:23
Θέμα δημοσίευσης:
kostaskp έγραψε:
αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω αν το RC εχει άλλη ανάρτηση, φρένα, ψαλίδια κλπ. περισσότερες πληροφορίες γι'αυτά μπορείτε να μου δώσετε? τί προβλήματα έβγαζαν τα πρώτα μοντέλα που πρέπει να αποφύγω του 2007 και 2008. το ποσό που θέλω να δόσω ειναι μέχρι 10.000€ προς το παρών το αυτοκίνητο θα είναι μαμα για ένα μεγάλο διάστημα, στην πορεία μπορει να φτάσει μέχρι Φ.Π.Ε. και ανάρτηση, φρένα.

Μέχρι 10000 Rc λίγο χλωμο... Μάλλον για gt θα πας και Αυτο με το ζόρι !!!
kostaskp - Τετ 04 Ιαν 2012, 20:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
εχω βρει πολλά GT σε αυτη την τιμή αλλα λίγα RC
android - Τετ 04 Ιαν 2012, 20:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
και του 2007 να ναι αμα εχει αλλαξει χρονισμο αυτος που το χει γιατι να μην το παρει?εδω του 2010 με 20000 χλμ και θελουν χρονισμα...το εχουμε κανει το θεμα τοσο βουνο και τοσο τραγικο...150 ευρω ειναι...αμα νιωθεις εστω και λιγο το αλλαζεις προληπτικά οπως αλλαζεις τα λαδια στις 7500 και οχι στις 20000 οπως αλλαζεις μπουζι στις 20000 κ οχι στις 40000...οπως καθεσαι και το πλενεις οσο πιο συχνα μπορεις και δεν το αφηνεις μεσα στην μακα ολο το αμαξι...κτλ κτλ

αν δεν σε νοιαζει ο πισω χωρος τοσο δωσε κατι παραπανω αν σε περνει για rc
volvos - Τετ 04 Ιαν 2012, 20:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
me 10000 ζεστα βρισκεις οτι rc θες. μην ακουω μαλ***ες ειχαμε βρει πανω απο 4 με το λεφο αλλα δεν ηθελε να ανεβει στα 9 που πεφτανε....

το βασικο με το rc ειναι ενα. DEN EXEI ΣΠΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑ
eno rallye-gt σπανε τα μοτερ ακομα και μαμα...

δε συζηταω αναρτηση φρενα σαλονι που το αμαξι ειναι απλα αλλου.

για μενα rc ειναι by far η καλυτερη επιλογη σε μεταχειρ. μεχρι 9...

για πιο κατω κοιτας σε s2000 -01 μοντελο για να γλυτωσεις τεκμηρια και φορους πολυτελειας.
lol Laughing
volvos - Τετ 04 Ιαν 2012, 20:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
ayta πριν 1.5 μηνα. τωρα λογω τρελλας τεκμηριων και τελων τα εχουν ξανανανεβασει. οποτε πρεπει να περιμενεις κανα μηνα για 1.6Τ αμαξι να ξαναμπει βαθια το μπιπ για να ηρεμησουν
volvos - Τετ 04 Ιαν 2012, 20:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
π,χ αυτο το εδινε 11500 και απο το τηλ και μονο συζηταγε για 10 χαμηλα.
τωρα το εχει στα 12500 τι να του πεις
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1718016/
σε κανα μηνα θα επιστρεψει στα 10
android - Τετ 04 Ιαν 2012, 21:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
ναι τα gt rallye ειναι κινεζικα ενω τα rc οχι... απ ολα μπορει να σπασει...αλλα δεν μπορεις να το δεις στατιστικα γιατι rc λιγοτερα απο gt rallye
volvos - Τετ 04 Ιαν 2012, 21:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
sυμφωνω αλλα οι αντοχες του rc μαμα ειναι τραγικες μεγαλυτερες
nOkpos - Τετ 04 Ιαν 2012, 21:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου μακρια απο το 207 ! οσο ομορφο ειναι τοσα προβληματα θα εχεις !!! ολο και κατι θα σου βγαλει ! αν θελεις οπως διποτε να παρεις 207 να παρεις καποιο που να εχει εγγύηση για να μην τα πληρωσεις ολα τουλαχιστον !

και σιγουρα μακρια απο 07-08 και ισως καποια 09 μοντελα .
αν ειναι να παρεις παρε rc .
αν σε ενδιαφερει να μαθεις αναλυτικα τι προβληματα ειχα στειλε μου ενα π.μ
volvos - Τετ 04 Ιαν 2012, 23:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
να σου πω δε κρατιεμαι αλλα εισαι για χχχχχ.
ξερουν μεχρι και η κουτση μαρια τι προβληματα σου εχει βγαλει το αμαξι σου... το πουλας ενα σκασμο λεφτα και μπαινεις και γραφεις σα να μη τρεχει τιποτα βριζοντας τα 207. δηλαδη ποσο
μαλ**α αγοραστη περιμενεις να βρεις.
kostas207rc - Τετ 04 Ιαν 2012, 23:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Up χαχαχα Laughing
nOkpos - Τετ 04 Ιαν 2012, 23:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
να σου πω δε κρατιεμαι αλλα εισαι για χχχχχ.
ξερουν μεχρι και η κουτση μαρια τι προβληματα σου εχει βγαλει το αμαξι σου... το πουλας ενα σκασμο λεφτα και μπαινεις και γραφεις σα να μη τρεχει τιποτα βριζοντας τα 207. δηλαδη ποσο
μαλ**α αγοραστη περιμενεις να βρεις.

ρε σεις τι θελετε ? να μην μιλαμε ? η μηπως να βαλω το αυτοκινητο το οποιο πληρωνω ΕΓΩ του σκοτωμού για να ησυχάσετε ? θα μου πεις εσυ η οποιος αλλος εδω μεσα ποσο λεφτα θα βαλω το αυτοκινητο ΜΟΥ ? με δουλευεις?
volvos - Πεμ 05 Ιαν 2012, 00:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον εσυ μας δουλευεις.εχεις ενα αμαξι τριμπουδδελο απο προβληματα συμφωνα Με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ 30% πανω απο ολους τους αλλους και κανεις και κριτικη?μη γραφεις ρε μεγαλε η ψαξε βρες κανα γατακι απο χωριο να του το φορτωσεις. με τι μυαλο απο τη μια το βαζεις αγγελια και λες δε το σκοτωνω και τοσο αξιζουν και απο τξν αλλη βριζεις που δεν επαιρνε ουτε μπρος
nOkpos - Πεμ 05 Ιαν 2012, 00:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μαλλον εσυ μας δουλευεις.εχεις ενα αμαξι τριμπουδδελο απο προβληματα συμφωνα Με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ 30% πανω απο ολους τους αλλους και κανεις και κριτικη?μη γραφεις ρε μεγαλε η ψαξε βρες κανα γατακι απο χωριο να του το φορτωσεις. με τι μυαλο απο τη μια το βαζεις αγγελια και λες δε το σκοτωνω και τοσο αξιζουν και απο τξν αλλη βριζεις που δεν επαιρνε ουτε μπρος

ψαξε βρες του 2009 με 30% κατω απο εμενα και πες μου και ποσα βρηκες .
το πιο φθηνο του 2009 ειναι 9500 ! και μαλιστα το δικο μου ειναι το 3 πιο φθηνο ! αλλα ενταξει μονο λογια ! http://www.car.gr/classifieds/cars/?engine_power-from=%3E150&engine_power-to=%3C150&make=213&model=667&offer_type=sale&or=a&registration-from=%3E2009&so=pr

και δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι πραγματικα το προβλημα σου με εμενα ?
οτι εχω ακριβα το αυτοκινητο μου ? επειδει ειχε προβληματα ? η επειδει λεω να μην παρει το παλικαρι για να να μην εχει τα προβληματα που ειχα εγω ?
εγω σε οποιον το πουλησω το αυτοκινητο θα τον ενημερωσω για ολα δεν κρύβομαι απο κανεναν ! αν θελει το αγοραζει κανεις . και απο οσο ξερω μπορω να λεω την γνώμη .
kostaskp - Πεμ 05 Ιαν 2012, 00:45:53
Θέμα δημοσίευσης:
μην σκοτωνεστε ρε παιδια....αυριο θα παω να δω 2 απο κοντα που τα εχω βρει εδω στην Πάτρα και θα κοιτάξω να δω και για RC. αν φερω ενα απο έξω?
mechanic - Πεμ 05 Ιαν 2012, 09:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου οπως βλεπεις οι αποψεις των ειδηκων διηστανται... Laughing Laughing Laughing Laughing

το σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει τη σημερον ημερα αυτοκινητο ειτε γιαπωνεζικο ειτε κινεζικο ειτε γερμανικο ειτε ειτε ειτε...
Που να μην εχει καποια παθητικα σημεια τα οποια χριζουν επιπλεον προσοχης.
Αν τα οποια "παθητικα" καθε αυτοκινητου και οχι μονο πεζω,
ειτε το συνεργιο σου
ειτε εσυ (ακομα καλυτερα) αν εχεις τις πραγματικες γνωσεις
και να μην εισαι σαν το 70% των παιδιων που τους βλεπω σιγουρους για τις "γνωσεις" τους ενω στην πραγματικοτητα ειναι το προτυπο της ημιμαθειας...
Τα προσεξεις και εννιοται επεμβεις προληπτικα το οποιο μοτερ εχεις,
ειτε ειναι ΤΗΡ ειτε ΤΣΙ ειτε VVTi τογιοτα κτλ κτλ...
δεν θα βγαλει προβληματα.

Βεβαια απο τη στιγμη που πας σε μεταχειρο πρεπει να δωσεις προσοχη σε 2 βασικα πραγματα.....
Το πρωτο και ποιο σημαντικο, στην λιπανση.
Με αυτα τα μοτερ εγινε και γινεται ακομα μπαχαλο μιας και απο καινουργια πρεπει να εχουν συγκεκριμενο λαδι (τοταλ κουαρτζ 9000 με σαε 0-30)
by the way αν σου πει "μηχανικος" οτι αυτο το λαδι δεν κανει για αυτο το μοτερ, απλα σηκω και φυγε οπως εισαι γιατι αλλιως θα γινεις ενα ακομα θυμα...
τωρα το γιατι δεν το εχουν ειναι αλλη μεγαλη και πονεμενη ιστορια με μπολικη δοση καθαρου κερδους για ολα τα απανταχου συνεργεια επισημα και μη...

Το αλλο ειναι τι ιστορικο συντηρισης υπαρχει και τι οχι...

Προληπτικα και αν θες να εχεις το κεφαλι σου υσηχο
υπολογιζε ενα πληρες και σωστο σερβις καπου στο (συνολικα) 500ρικο
οπου σε σωστο συνεργειο καλα ειναι να αλλαξεις μερικα περηφεριακα προληπτικα ωστε να εχεις το κεφαλι σου υσηχο μιας και δεν ξερεις τι πραγματικα γινοτανε πριν το αγορασεις εσυ...

Τωρα το RC ειναι ποιο ολοκληρωμενο σε πολλα θεματα εναντι των εκδοσεων με τους 150 ιππους.

Αλλα.....

αν εισαι ανθρωπος που οδηγει τελιως φυσιολογικα
και μια φορα το μηνα χρειαστεις σε καποια προσπεραση να πατησεις τερμα γκαζι, και παλι χαλαρα τοτε παρε μια 150αρα εκδοση.
κατα προτιμηση την GT η τη rallye με την ηλιοροφη.

Επισης να ξερεις πως τα 150αρια εχουν πραγματικα θεμα με την εργοστασιακη τους εξατμιση,
η οποια (ασχετως τροπου οδηγησης) αν οχι αλλαγη
χριζει τουλαχιστο τροποποιησης η οποια επιβαλεται...
Και αυτο γιατι πολυ απλα για θεματα μαρκετιν ο κατασκευαστης το εχει φρεναρει σε τετοιο βαθμο που δημιουργουνται πολλα προβληματα απο το "πουθενα"...

Συμπερασματικα να ξερεις ενα πραγμα,
ολα τα downsized συγχρονα μοτερ πονανε στο θεμα συντηρισης
μιας και απο την μια οι πρακτικοι μηχανικοι (ειτε στις αντιπροσωπιες, ειτε στα συνεργια)
ακομα και τωρα εχουν μαυρα μεσανυχτα περι του πραγματικου τροπου λειτουργιας τους
(αλλα ξερουν ομως να μιλανε και να σε πειθουν οτι ξερουν τα παντα)
και οσοι εχουν μαθει 5 πραγματα τα μαθανε εμπειρικα μεσα απο ζημιες και προβληματα πελατων.
Δηλαδη αυτο που θελω να πω, ειναι οτι δεν εχουμε την τεχνικη υποδομη για να συντηρηθουν σωστα αυτα τα μοτερ...
(εδω δεν ξερουν ή δεν θελουν να ξερουν τι λαδι πρεπει να βαζεις... Laughing Laughing Laughing Laughing )
Αν τωρα συνδιασεις και κακκιστες επιλογες κακης "βελτιωσης"
+ την ανυπαρκτη καλη θεληση απο τις αντιπροσωπιες να αλλαξει κατι ελλατωματικο μεσα στα πλαισια των εγγυησεων
τοτε εχεις το ευλογο αποτελεσμα, του να βγουνε ολα αυτα τα μοτερ "προβληματικα"

Οποτε δωσε ποιο πολυ σημασια στο πραγματικο ιστορικο συντηρησης
παρα στο αν εχει δυο-τρεις γρατζουνιες το αμαξωμα η καποιο σκισμενο καθησμα η δεν ξερω και εγω τι αλλο απο αυτα που συνηθως μας κανουν εντονη αρνητικη (πρωτη) εντυπωση...
kostaskp - Πεμ 05 Ιαν 2012, 17:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτά που λες...τωρα φευγω και παω να δω 2. θα σας πω το βραδυ (μάλλον) για το τι είδαν τα ματάκια μ.
kostaskp - Παρ 06 Ιαν 2012, 14:31:27
Θέμα δημοσίευσης:
εχτες είδα ενα λευκό σε γνωστό έμπορο εδω στην Πάτρα το οποίο είναι τον 11/2007 έχει 44.000Km απο ότι είδα είναι ατρακάριστο (δεν έχει διαφορά στο χρώμα σε κανένα σημείο, και οι ραφές του είναι εργοστασιακές), έχει μονο ένα πολύ μικρό βούλιαγμα στο πίσω δεξί φτερό, και έχει book service και όλα τα service έχουν γίνει στην Peugeot στην Πάτρα. Μου δίνει ένα χρονο εγγύηση αλλα είναι ακριβο. Μου είπε 10.500€ αλλα το παιδί που ήταν εκεί ήταν πωλητής και δεν μπορούσε να μου πει σε τι τιμή μπορει να πέσει. Θα πάω πάλι την άλλη εβδομάδα να δω τι θα μου πει για την τιμή και να το κάνω και ένα test drive. Και πήγα και απο την αντιπροσωπεία της Peugeot και θα πουλήσουν σε λίγες μέρες το 207 rallye που έχουν για test drive. έχει 12.000km και είναι το facelift.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες