ParisMcridis έγραψε: |
Δεδομενου οτι εχουμε ιδια τουρμπινα K03s με τα ibiza cupra ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αλλαγη της μαμα wastegate με μια forge η οτι αλλο για cupra.Δεδομενου οτι το ελατηριο της aftermarket ειναι πιο σκληρο δε θα κραταει πιο πολυ πιεση ψηλα? |
106PT52.5 έγραψε: |
Σιγουρα θελει λιγο ψαξιμο το προγραμμα για να τα παντρεψεις ολα και να δουλευουν ρολοι. |
106PT52.5 έγραψε: |
Με εξωτερικο boost control παντως δουλευει μia χαρα χωρις λαμπακια και προβληματα. |
ParisMcridis έγραψε: |
http://burbagemotorsport.co.uk/#/fmacds3-turbo-actuator-ds3/4556270907 ας βαλω και αυτο...μιας και η μαμα μπορει να μη φτανει σε καποιους... |
michael-grivas έγραψε: |
Εγώ για να πω την αλήθεια όταν το είχα υβριδικό την χρειάστηκα.
Με πίεση στο 1.7 η μαμά wastegate τα έπαιξε. Έτσι αναγκάστηκα και έβαλα wastegate forge και σε συνδυασμό με boost controler έκανα την δουλεία μου. |
salex έγραψε: |
Πράγματι η Forge φτιάχνει υποπίεσης για τα δικά μας.
Αλλά και πιο σφιχτή να είναι η wastegate, μόλις το καταλάβει ο εγκέφαλος προσαρμόζεται για να τη διαχειρίζεται χωρίς να σηκώνει υπερβολική πίεση. Δηλαδή ανοίγεις μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πορτοφόλι σου χωρίς να υπάρχει λόγος. |
salex έγραψε: |
Πάρη, μην παιδεύεσαι άδικα.
Αν καταφέρεις και βάλεις αναβαθμισμένη wastegate υποπίεσης (vacuum controlled), όπως είναι η εργοστασιακή μας (που τέτοια φτιάχνει μόνο η Forge) το μόνο που θα καταφέρεις είναι ο εγκέφαλος να κόψει τον παλμό ελέγχου της τουρμπίνας. Ούτε περισσότερη πίεση θα δεις, ούτε και τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχεις τώρα. Όλες τα άλλα wastegate actuators του κόσμου είναι πίεσης - boost controlled. Στα μεν εργοστασιακά ρουφάς, στα δε aftermarket από Ibiza φυσάς για να κουνηθεί το βαρελάκι. Μόνο έτσι μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά. Αν πας να βάλεις το μεν στη θέση του δε, δεν λειτουργεί τίποτα. Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο κι ας μοιάζουν οπτικά, γιατί λειτουργούν διαφορετικά. |
michael-grivas έγραψε: |
Εγώ για να πω την αλήθεια όταν το είχα υβριδικό την χρειάστηκα.
Με πίεση στο 1.7 η μαμά wastegate τα έπαιξε. Έτσι αναγκάστηκα και έβαλα wastegate forge και σε συνδυασμό με boost controler έκανα την δουλεία μου. |
jonnakosgt έγραψε: |
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΦΟΡΑΩ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΑΠΟ rc ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ WASTEGATE τησ FORGE..αλλα δε βρισκω κατι για την RC.μου λεν οτι δεν εχοθν βγαλει ακομα για το δικο μασ.αν κσερεται κατι πειτε μου.ευχαριστω |