PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 rc wastegate

ParisMcridis - Πεμ 29 Δεκ 2011, 00:48:04
Θέμα δημοσίευσης: 207 rc wastegate
Δεδομενου οτι εχουμε ιδια τουρμπινα K03s με τα ibiza cupra ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αλλαγη της μαμα wastegate με μια forge η οτι αλλο για cupra.Δεδομενου οτι το ελατηριο της aftermarket ειναι πιο σκληρο δε θα κραταει πιο πολυ πιεση ψηλα?
saikoe_39 - Πεμ 29 Δεκ 2011, 14:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αξίζει...!
Δεν θα κερδίσεις κατι...ασε που χωρίς πρόγραμμα.. παραπάνω πίεση = check engine..!!!
106PT52.5 - Παρ 30 Δεκ 2011, 14:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αξιζει και πολυ μαλιστα καθως η μαμα wastegate στα 207 δουλευει με υποπιεση κοινως περνει εντολη για να σηκωσει την πιεση ενω η μμα απο το Impiza σηκωνει πιεση μονη της και ο εγκεφαλος της δινει εντολη να την ριξει μια ςκαι λειτουργει με πιεση. Δεν ειναι κατι απλο καθως πιθανον να χρειαστει να αλλαχυει και η ν75 με μια απο vag καθως η δικη μας δουλευει επισης αναποδα. Δηλαδη στα υπολοιπα τουμπατα η ν75 κλεινει τελειως για να παρουμε την μεγιστη πιεση ενω στα δικα μας 207 ανοιγει τελειως για να παρουμε μεγιστη πιεση. Με μπουστ κοντρολ παντως εξωτερικο δουλευει μια χαρα τετοια wastegate σε 207 αρκει να εχουν γινει και οι αναλογες επεμβασεις στο πριγραμμα. Wink
kostas207rc - Παρ 30 Δεκ 2011, 14:17:46
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε Βαγγέλη με ένα σετάκι ν75 και wastgate από 20vt +ρύθμιση προγράμματος ήμαστε κομπλέ?
saikoe_39 - Παρ 30 Δεκ 2011, 14:58:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα αν πας με μπουστ κοντρελ,δεν νομίζω οτι θες καν n75...εχει απο μονο του!!!(ο βαγγελης θα ξερει μιας και το εχει κανει)

Εγω το κέρδος ομως δεν μπορώ να δω.....
αν το θες για να ανεβοκατεβάζεις πίεση....παω πάσο..κατα τα αλλα...δεν εχει να δώσει κάποιο κέρδος...δλδ να σου κραταει παραπάνω πιεση κλπ...αυτα τα κανείς και απο το πρόγραμμα..!

και εκτος αυτου για να δουλέψει θα πρέπει να βγάλεις εκτός καμπόσες σοβαρες δικλίδες ασφαλείας, καθώς πλέον την πιεση δεν θα την ελέγχει ο εγκέφαλος..με οτι μπορεί να σημαίνει αυτό..

σε big turbo και σφυρήλατο μοτερ... όντως έχει φάση το ολα θέμα...αλλα σε εμας δεν ξέρω αν αξίζει η όλη διαδικασία..!(μιας και το κοστος δεν το λες και χαμηλό..)
106PT52.5 - Παρ 30 Δεκ 2011, 15:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγουρα θελει λιγο ψαξιμο το προγραμμα για να τα παντρεψεις ολα και να δουλευουν ρολοι. Με εξωτερικο boost control παντως δουλευει μia χαρα χωρις λαμπακια και προβληματα.
android - Παρ 30 Δεκ 2011, 17:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
και ετσι παιζεις με καγκουροπιεση για πατημα...και νορμαλ για καθε μερα...δλδ κοντραμαξο και σουπερ μαρκετ ...περνεις μια παραταση δλδ μεγαλυτερης διαρκειας ζωης...βεβεα θα πρεπει να ξερεις τι κανεις κ οχι να κ@υλωσεις και να γυρνας με τερμα πιεσεις κ οποιον παρει ο χαρος...θελει συνεση το πραγμα...

ενα τετοιο κοστος ποσο παιζει ομως?
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 31 Δεκ 2011, 11:38:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 rc wastegate
ParisMcridis έγραψε:
Δεδομενου οτι εχουμε ιδια τουρμπινα K03s με τα ibiza cupra ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αλλαγη της μαμα wastegate με μια forge η οτι αλλο για cupra.Δεδομενου οτι το ελατηριο της aftermarket ειναι πιο σκληρο δε θα κραταει πιο πολυ πιεση ψηλα?

Βασικά δεν έχουμε ίδια τουρμπίνα με ibiza.

Αμφιβάλλω για το άν κάνει η wg τους σε εμάς.

Σίγουρα γνωρίζω ότι υπάρχει πατέντα για μετατροπή της εργοστασιακής από λειτουργία υποπίεσης σε πίεσης.

Η διαφορά στη πράξη είναι η πιό ακαριαία αντίδραση της τουρμπίνας μιας και οι wg με πίεση είναι πάντα κλειστές και ανοίγουν για να εκτονώσουν ενώ αντίθετα οι wg με υποπίεση είναι ανοιχτές και κλείνουν για να σηκώσει πίεση η τουρμπίνα, οπότε μεσολαβεί ο χρόνος (σαν ελαφρύ lag) μέχρι να κλείσουν.!
recife_rallye - Κυρ 01 Ιαν 2012, 12:05:22
Θέμα δημοσίευσης:
106PT52.5 έγραψε:
Σιγουρα θελει λιγο ψαξιμο το προγραμμα για να τα παντρεψεις ολα και να δουλευουν ρολοι.

Αρα δεν αξιζει σε μαμα τουρμπινα λογω ταλαιπωριας και κοστους!
Και στο κατω κατω σιγα τη διαφορα που θα δεις σε αποδοση..

106PT52.5 έγραψε:
Με εξωτερικο boost control παντως δουλευει μia χαρα χωρις λαμπακια και προβληματα.

+1

Βασικα σε μπιγκ τουρμπο συνηθως οι ενσωματωμενες wg ειναι πιεσης,οποτε η δουλεια σε οδηγει απο μονη της στο boost controller εκτος και αν θες να τα διαχειριζεσαι ολα με τον εγκεφαλο,οπως δλδ κανει ο salex στο stage 4.
ParisMcridis - Τρι 06 Μάρ 2012, 22:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
http://burbagemotorsport.co.uk/#/fmacds3-turbo-actuator-ds3/4556270907 ας βαλω και αυτο...μιας και η μαμα μπορει να μη φτανει σε καποιους...
michael-grivas - Τρι 06 Μάρ 2012, 23:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε μαμά τουρμπίνα και χωρίς πρόγραμμα να αλλάξεις wastegate.
Τώρα αν μιλάμε για ΒΤ αλλάζει το πράγμα.
ParisMcridis - Τρι 06 Μάρ 2012, 23:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
ενα φουλ πρωτο σταδιο ισως την χρειαστει..εγω σιγουρα οχι με τη μαμα πιεση.
michael-grivas - Τετ 07 Μάρ 2012, 02:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ για να πω την αλήθεια όταν το είχα υβριδικό την χρειάστηκα.
Με πίεση στο 1.7 η μαμά wastegate τα έπαιξε.
Έτσι αναγκάστηκα και έβαλα wastegate forge και σε συνδυασμό με boost controler έκανα την δουλεία μου.
SαλιγκαρAKIS - Τετ 07 Μάρ 2012, 13:54:04
Θέμα δημοσίευσης:
ParisMcridis έγραψε:
http://burbagemotorsport.co.uk/#/fmacds3-turbo-actuator-ds3/4556270907 ας βαλω και αυτο...μιας και η μαμα μπορει να μη φτανει σε καποιους...

Στο επίσημο site της forge δεν τη βρίσκω. Rolling eyes
SαλιγκαρAKIS - Τετ 07 Μάρ 2012, 14:23:03
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Έτσι αναγκάστηκα και έβαλα wastegate forge και σε συνδυασμό με boost controler έκανα την δουλεία μου.

W/G Forge από άλλο αμάξι έβαλες λογικά. Rolling eyes
ParisMcridis - Τετ 07 Μάρ 2012, 15:35:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σακη και εγω δε τη βρισκω αλλα εκει λενε πως ειναι για ds3.Ισως εχουν κανει λαθος..παντως εμφανισιακα δε μοιαζει με καμια στο site...(για Κ03 Κ03s)
salex - Τετ 07 Μάρ 2012, 18:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρη, μην παιδεύεσαι άδικα.

Αν καταφέρεις και βάλεις αναβαθμισμένη wastegate υποπίεσης (vacuum controlled), όπως είναι η εργοστασιακή μας (που τέτοια φτιάχνει μόνο η Forge) το μόνο που θα καταφέρεις είναι ο εγκέφαλος να κόψει τον παλμό ελέγχου της τουρμπίνας.

Ούτε περισσότερη πίεση θα δεις, ούτε και τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχεις τώρα.

Όλες τα άλλα wastegate actuators του κόσμου είναι πίεσης - boost controlled.

Στα μεν εργοστασιακά ρουφάς, στα δε aftermarket από Ibiza φυσάς για να κουνηθεί το βαρελάκι. Μόνο έτσι μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά.

Αν πας να βάλεις το μεν στη θέση του δε, δεν λειτουργεί τίποτα.
Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο κι ας μοιάζουν οπτικά, γιατί λειτουργούν διαφορετικά.
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 08 Μάρ 2012, 16:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτσε επειδή το έχασα, η forge φτιάχνει τελικά w/g υποπίεσης για τους thp ή όχι?

Εάν όντως φτιάχνει, τότε για πιο λόγο να χάσεις εφόσον τηρείται η εργοστασιακή λειτουργία της? Να μην κάνει τίποτα το καταλαβαίνω, να χάνει όμως γιατί?

Το να μπεί κλασική w/g πίεσης στα δικά μας, όχι τότε λογικό να μην δουλεύει.
salex - Πεμ 08 Μάρ 2012, 20:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πράγματι η Forge φτιάχνει υποπίεσης για τα δικά μας.

Αλλά και πιο σφιχτή να είναι η wastegate, μόλις το καταλάβει ο εγκέφαλος προσαρμόζεται για να τη διαχειρίζεται χωρίς να σηκώνει υπερβολική πίεση.

Δηλαδή ανοίγεις μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πορτοφόλι σου χωρίς να υπάρχει λόγος.
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 08 Μάρ 2012, 20:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Πράγματι η Forge φτιάχνει υποπίεσης για τα δικά μας.

Αλλά και πιο σφιχτή να είναι η wastegate, μόλις το καταλάβει ο εγκέφαλος προσαρμόζεται για να τη διαχειρίζεται χωρίς να σηκώνει υπερβολική πίεση.

Δηλαδή ανοίγεις μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο πορτοφόλι σου χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ε καλά σαφώς, εννοείται πως μιλάμε μόνο για προγραμματισμένα (με πολύ πίεση) και με το ανάλογο update.
ParisMcridis - Πεμ 08 Μάρ 2012, 21:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Πάρη, μην παιδεύεσαι άδικα.

Αν καταφέρεις και βάλεις αναβαθμισμένη wastegate υποπίεσης (vacuum controlled), όπως είναι η εργοστασιακή μας (που τέτοια φτιάχνει μόνο η Forge) το μόνο που θα καταφέρεις είναι ο εγκέφαλος να κόψει τον παλμό ελέγχου της τουρμπίνας.

Ούτε περισσότερη πίεση θα δεις, ούτε και τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχεις τώρα.

Όλες τα άλλα wastegate actuators του κόσμου είναι πίεσης - boost controlled.

Στα μεν εργοστασιακά ρουφάς, στα δε aftermarket από Ibiza φυσάς για να κουνηθεί το βαρελάκι. Μόνο έτσι μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά.

Αν πας να βάλεις το μεν στη θέση του δε, δεν λειτουργεί τίποτα.
Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο κι ας μοιάζουν οπτικά, γιατί λειτουργούν διαφορετικά.
ναι το εχω καταλαβει πως οι αλλες δε δουλευουν απλα νομιζα οτι αυτη θα κανει κατι...οχι στο δικο μου αλλα σε καποιο βελτιωμενο ισως δωσει κατι.Στο site της forge δεν την εχει γι αυτο την εβαλα εδω μηπως βγαλουμε ακρη.
GGiannis - Παρ 09 Μάρ 2012, 13:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παρη απο οτι καταλαβες η μονη λυση ειναι μπιελοπιστονα και external Very happy
michael-grivas - Σαβ 10 Μάρ 2012, 00:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα μιλάς σωστά!!!! Very happy
salex - Σαβ 10 Μάρ 2012, 09:52:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού ξέρουμε που θα πάει η βαλίτσα, γιατί να το καθυστερούμε; Laughing
vaggelisgr - Σαβ 31 Μάρ 2012, 16:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα αυτη η wastegate της forge μπανει σε δικο μας τurbo υβριδιο?
Γιατι προς τα κει με παει η δουλεια και λεω να δοκιμασω κατι ανθεκτικοτερο..
Εχει διαφορες απο μοντελο σε μοντελο (RC, LEMANS, GT, RALLYE ) η μαμα?
Αν μας χαιρετισει και η μαμα ξαναβαζουμε μια ιδια και οσο αντεξει?
Ρωταω για τη μαμισια γιατι εχω μια στην αποθηκη μου που καθεται κουμπωμενη και σχεδον ακαυτη αν ειναι να το φρεσκαρω ετσι.
vaggelisgr - Πεμ 17 Μάϊ 2012, 07:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:

Kαλημέρα μιχάλη μήπως μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες μιας και είμαι στο στάδιο που περιγράφεις..και είμαι σε δίλημμα αν αξίζει να ασχολούμαι άλλο με τη μαμά w/g..
jonnakosgt - Παρ 30 Νοέ 2012, 12:21:49
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΦΟΡΑΩ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΑΠΟ rc ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ WASTEGATE τησ FORGE..αλλα δε βρισκω κατι για την RC.μου λεν οτι δεν εχοθν βγαλει ακομα για το δικο μασ.αν κσερεται κατι πειτε μου.ευχαριστω
SαλιγκαρAKIS - Παρ 30 Νοέ 2012, 12:36:05
Θέμα δημοσίευσης:
jonnakosgt έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΦΟΡΑΩ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΑΠΟ rc ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ WASTEGATE τησ FORGE..αλλα δε βρισκω κατι για την RC.μου λεν οτι δεν εχοθν βγαλει ακομα για το δικο μασ.αν κσερεται κατι πειτε μου.ευχαριστω

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου σε ένα site του εξωτερικού w/g για τον thp. Για στείλε ένα mail στη forge (forgemotorsport.co.uk).

Edit: http://burbagemotorsport.co.uk/#/fmacds3-turbo-actuator-ds3/4556270907 στη προηγούμενη σελίδα.
jonnakosgt - Παρ 30 Νοέ 2012, 12:50:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΙΛΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΙΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ FORGE..ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ
Alexis22 - Παρ 30 Νοέ 2012, 13:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπαρχει wastegate forge για rc-gt,επειδη ειναι πολυπλοκο δεν εχουν καταφερει να κατασκευασουν,αυτη την απαντηση μου εδωσαν το καλοκαιρι που μιλησα μαζι τους..

Μπορεις να χρησιμοποιησεις μια universal μαζι με boost controller,αναλογα τι θελεις να πετυχεις..
jonnakosgt - Παρ 30 Νοέ 2012, 14:04:45
Θέμα δημοσίευσης:
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.να σε καλα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες