Pugobios έγραψε: |
δεν νομιζω οτι εχει σκεφτει κατι συγκεκριμενα εκτος του οτι θελει να πατησει το κουμπι και να παει ταπα ![]() |
silo έγραψε: |
υγρου τυπου ρε!οχι αεριου!υγρου τυπου χαλαρα μεχρι 50+ με εγκεφαλακι MSD
ο μονος λογος που φευγει ο καταλυτης και το μεσαιο ειναι διοτι θα διαλυθουν τα κεραμικα και οτι αλλο εχουν μεσα!το τελικο θα παραμεινει και τα παραπανω θα τα αντικαταστησει σωληνας σε μαμα φ! |
αμα σπασει...εσπασε παιδια.απλως μην ειστε κακοπροαιρετοι,ολοι λενε τα δικα τους,εδω ειμαστε και θα δουμε αν θα αποδωσει η οχι!3000 τα δινουν ολοκληρα τα RC, |
Pugobios έγραψε: |
δεν νομιζω οτι εχει σκεφτει κατι συγκεκριμενα εκτος του οτι θελει να πατησει το κουμπι και να παει ταπα ![]() |
Pughell έγραψε: |
Μικρο και χαζο παιδακι,ο καταλυτης θα ειναι το τελευταιο που θα σε αγχωσει οταν βαλεις το νιτρο και ειναι να χαλασει κατι... ![]() ![]() ![]() |
Να δω ποιος θα πρωτοδωσει τα 3 χιλιαρικα οταν θα ερθει η κακια η ωρα... ![]() |
mechanic έγραψε: |
@Εξωγηινος-γερακης
(σορρυ και χωρις παρεξηγηση οκ?) Μου αρεσει η σιγουρια σου... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ρε πειτε στον ανθρωπο κατι χρησιμο... του ειπε κανεις οτι πρεπει να βαλει ενα πυρομετρο με alarm σε συγκεκριμενο σετ ποιντ? Τι λαδι να χρησιμοποιει στο μοτερ του? τι διαταξη να εχει στην εξατμιση και τι εισαγωγη? απο ποτε εως ποτε μπορει να ψεκαζει? και διαφορα αλλα φυσικα... ![]() Εγω ειμαι υπερ σε καθε ειδους βελτιωση η καινουργια ιδεα, απλα να γινεται σωστα και μελετημενα |
οκ Στελιο!
μετα θα λετε αφου δεν εσπασε ακομα θαυμα ηταν,κλειστε το το κωλοtopic,τσαμπα θα χαλασουμε τις καρδιες μας |
Pughell έγραψε: | ||
Μεχρι στιγμης δεν διαψευστηκα τοσες φορες ωστε να εχω την φημη του outsider οποτε σταξε εσυ τα χρηματα για να το φτιαξεις,σκιζε το συνεχεια και οοοταν δεν θα σπασει,τοτε τα ξαναλεμε... ![]() Αν σπασει ομως,κανονισε ετσι ξαφνικα να εξαφανιστεις απο το club ή να το φτιαξεις σε κανενα συνεργειο 1000 χλμ(πχ Κρητη) σκεπασμενο με κουκουλα ωστε να μην σου βγει το παρατσουκλι του μαλαkα... Υ.Γ. Μπορεις βεβαια να ζητησεις απο αυτους που σε προτρεπουν να το δοκιμασεις,να σου δωσουν αυτοι προκαταβολικα τα 3 χιλιαρικα για να παρεις ενα αλλο RC για να υπαρχει σαν "καβα"... |
το value for money στελιο ακομα και του αυτοκινητου σε σχεση με αλλες βελτιωσεις σου επιτρεπει να πειραματιστεις!το αν αντεξει η οχι θα το δουμε,αντι να δινω 3-4 χιλιαρικα για σαλιγκαρια,δινεις 1000,γινεται πιο πυραυλος για την περισταση που το θες και αμα συμβει κατι αγοραζεις αλλο αμαξι και σου μενουν και πραγματα!κανω καπου λαθος? |
θαναση,απο την εξατμιση να αφαιρεσω τον καταλυτη η οχι? |
...δωστε αποψεις εδω περα και το αν θα σπασει και τι θα γινει,ειναι δικο μου θεμα! |
bla bla bla......blablabla....bla.....bla....bla........
Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του βεβαια και ακολουθει τις γνωμες που θελει. Απο την μια λυπαμαι γιατι σε κανεναν δεν ειναι ωραιο να συμβαινουν ασχημα πραγματα,απο την αλλη ομως σκεφτομαι οτι καθε φορα βγαινει και καποιος που θα επιβεβαιωσει αυτο που ειχε πει πριν αρκετα χρονια ο Σταυρος(Kane),και γινεται "ηρωας προς αποφυγην". Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."[i]Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...[/i]". |
z@ck! έγραψε: | ||
![]()
+100 δεν ειναι ουτε το αμαξι σου,ουτε η τσεπη σου φιλαρακι μου.... γιαυτο μην βλεπεις προσωπικα! ![]() στα εχω πει και εγω φιλαρακι μου.. ![]() ΟΝ TOPIC δηλαδη τι πρεπει να γινει για να μην σπασει? κανε μια λιστα στα μερη που πρεπει να αλλαχτουν-βελτιωθουν (κατα την δικη σου αποψη και εμπειρια )... |
volvos έγραψε: |
εδω το μοτερ του καταφρκατου με ενα πρωτο σταδιο και εκκεντρα και ελιωνε απο θερμοκρασιες λαδιου και νερου. αναγκαστικα να βαλει ψυγειο λαδιου για να ηρεμησει το αμαξι και κατι ειχε κανει και με τα νερα αν θυμαμαι καλα. το αμαξι ουτε καν ξεπερασε ποτε τα 190αλογα... |
Στα οσα χρονια ασχολουμαι και ειδα νιτρατα μοτερ(σε 106/Saxo),δυο μονον δεν ειχαν εντονα σημαδια φθορας.
Το ενα βεβαια εσπασε αλλα οχι απο κακη χρηση αλλα απο προβληματικο μπεκ που "κατουρησε". Ολα τα υπολοιπα που ειδα ή ηξερα,παρεδωσαν πνευμα συνηθως το πολυ σε εναν χρονο. Οι οδηγοι τους βεβαια ηταν συνειδητοποιημενοι και οχι μαλακεs και ηξεραν ποτε να πατησουν τον διακοπτη,ποτε να τον σβησουν,τι εγκεφαλακι να χρησιμοποιησουν και καθε ποτε επρεπε να αλλαξουν μπουζι,λαδια και γενικοτερα να συντηρησουν το μοτερ ασχετα με το κοστολογιο. Τα παιδια δεν ηταν μηχανολογοι,ουτε μοτεριστες,απλα ειχαν συνειδηση και μυαλο. Και οι δυο τελειωμενοι κοντρακηδες φυσικα με τον εναν να το γυρισει απο νιτρο σε πολυ αγρια ατμοσφαιρικη μορφη και τον αλλον σε τουρμπινα. Σε χρηση,περιπου μια μπουκαλα καθε βδομαδα ο καθενας... Και το αν ειχαν σημαδια φθορας δεν το λεω επειδη δεν εσπασαν,το λεω γιατι τα μοτερ ανοιχτηκαν και τα δυο,το ενα οταν μπηκαν πιστονια-εκκεντροφοροι-κλπ και το αλλο οταν τρυπησε το πιστονι απο το χαλασμενο μπεκ. Οποτε το να μην σπασει ενα μοτερ,ναι,ειναι σιγουρα εφικτο αλλα θελει τον αναλογο χρηστη/οδηγο και φυσικα την αναλογη συντηρηση και εγκατασταση νιτρο. Δυστυχως(καλως ή κακως),ο Βασιλακης και η ευρυτερη παρεα του δεν ανηκουν σε αυτην την κατηγορια χρηστων/οδηγων οποτε και η καταληξη θα ειναι η αναλογη με την "μαζα". Και φυσικα το γεγονος οτι δεν αναφερομαστε σε εναν TU5J4 αλλα σε εναν EW θα παιξει καταλυτικο ρολο στο ποσο θα "αργησει η ωρολογιακη βομβα"... 206 RC εχουν ελαχιστοι... Οι παρατηρητικοι,πιθανοτατα θα εχουν προσεξει ποσο γρηγορα ανεβαινει η θερμοκρασια λαδιου ακομα και τον χειμωνα με 5 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια,ακομα και με πιο χοντρο ιξωδες απο το προβλεπομενο του εργοστασιου.Με λιγα λογια,ειναι μοτερ που "κουραζει" το λαδι του... Επισης πιθανοτατα θα εχετε προσεξει με ποσο μεγαλες θερμοκρασιες νερου λειτουργει.Τυχαιο; Μπα,καθολου...Ο λογος;Καυσαερια και σωστες καυσεις... Φυσικα,οσοι εχουν ασχοληθει λιγο με αυτο το μοτερ,ξερουν οτι δεν εχει καμια σχεση σαν σχεδιαστικη φιλοσοφια με τους TU/XU που ειχαν βαρια και χοντροκομμενα κινουμενα μερη. Ξεκινωντας απο το μπλοκ που ειναι αλουμινενιο,συνεχιζωντας με τις μπιελες του που δεν ειναι με κοντρα αλλα με φυτευτες βιδες,με το valvetrain που εχει σχεδιαστει για χαμηλες τριβες και φτανωντας μεχρι τον στροφαλο που δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι τον ενισχυσαν απο τα 135 στα 180 αλογα. Επισης,αν ετυχε,δειτε τι διαστασεις εχει η ψυκτρα λαδιου σε ενα 206 RC και αναλογιστειτε γιατι εχει τετοιο μεγεθος... Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του βεβαια και ακολουθει τις γνωμες που θελει. Απο την μια λυπαμαι γιατι σε κανεναν δεν ειναι ωραιο να συμβαινουν ασχημα πραγματα,απο την αλλη ομως σκεφτομαι οτι καθε φορα βγαινει και καποιος που θα επιβεβαιωσει αυτο που ειχε πει πριν αρκετα χρονια ο Σταυρος(Kane),και γινεται "ηρωας προς αποφυγην". Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...". |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Βάλε μια μπουκάλα στο εργαλείο να πάρουμε κανα άλογο... ![]() |
nikos 206cc έγραψε: |
Αφου δεν γραφτηκαν 4 σελιδες τσαμπα,κατι ειναι και αυτο ![]() Βασιλη επισης κανε μια ερευνα για το τι θα γινει αν σε σταματησουν και βρουν τη μπουκαλα ![]() |
volvos έγραψε: |
μια ειναι η εξηγηση
σας κοψανε τις πουτανες στο καραβι και εχεις βαλει δορυφορικο ιντερνετ δεν εξηγειται αλλιως τετοιο παθος για το αμαξι του βασιλακη που στο τελος απλα θα βαλει ηλεκτρικο τουρμπο στην εισαγωγη και μαγνητακι στη γραμμη τροφοδοσιας |
η μηχανη του RC ειναι και γα** και σε ηχο και σε φασμα στροφων,απλως θελει λιγο τονοση για να γινει λιγο πιο τσιτα το αμαξι! |
υγ.Στελιο πατησα απο 2ες και 3ες με το cilo Δημητρη!παντου μαζι πηγαιναμε,απλως ανοιγα μαζευε,και το αντιστροφο λογο κλιμακωσης των σασμαν μας |
Pughell έγραψε: | ||||
Οσο και να μην θελετε να το καταλαβετε,η μηχανη του RC ειναι ενα 2λιτρο μοτερ των 135 αλογων βελτιωμενο ωστε να 180αρισει με το χαμηλοτερο δυνατο κοστολογιο. Ναι,σιγουρα αν σπαταληθουν πολλαααα χρηματα,300αριζει απο οτι φαινεται,ομως σε "γηινες" μορφες δεεεν...
Καλα,μην νομιζεις οτι εινα αντικειμενικο κριτηριο... Με Clio σαν του Δημητρη σε ΦΠΕ + group N εκκεντροφορους,το συγκεκριμενο αμαξι κανει παππαδες και οχι 206 δεν το βλεπει,ουτε 207 RC σε ΦΠΕ μορφη δεν το φτανει. Ρωτα τον Σταυρο(Kane) να σου πει σκηνικα... Απλα μεχρι του Δημητρη να γινει σωστο,θελει χρημα και χρονο. |