PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Nitro Kit σε 206 RC

Pugobios - Δευ 26 Δεκ 2011, 13:09:24
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Nitro Kit σε 206 RC
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=474291#474291

nitra...
mechanic - Δευ 26 Δεκ 2011, 13:33:51
Θέμα δημοσίευσης:
Υγρης ή αεριας μορφης?
Pugobios - Δευ 26 Δεκ 2011, 13:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
αεριας
mechanic - Δευ 26 Δεκ 2011, 15:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν ειμαι υπερ του να λειπει ο καταλυτης... Rolling eyes

εδω οκ παιζει εξαιρεση, ειδηκα αν το εχει μονο για τις κοντρητσες το αμαξι τοτε οκ...
εχει υπολογισει παντως το back pressure στη φαση του overlap?

η ειναι καθαρα για τη φαση κοντρας μερικων δευτερολεπτων μοναχα?

(αν για ευνοητους λογους δεν θελετε να δωσετε πληροφοριες it'ok...)

Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι αφου παει σε τετοιο σκηνικο, τοτε θα επρεπε να σκεφτει custom εισαγωγη
με τουρμπηνα "τυπου" σταθερης πιεσης ακτινικτης ροης και πιεση 0,2κατι με νιτρο υγρης μορφης και overheat protection.
Λαδι τοταλ 10-50 η το καινουργιο της καστρολ το 10-60
και φυσικα το αναλογο πακετο που παει σε τετοιες περιπτωσεις θα ειχε καταπληκτικα και πανω απο ολα αξιοπηστα αποτελεσματα.
(αξιοπηστα αν γινει σωστα η δουλεια/εφαρμογη, και οχι περιπου σωστα)

Καλη επιτυχια στο project παντως Very happy Wink
Pugobios - Δευ 26 Δεκ 2011, 17:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
δεν νομιζω οτι εχει σκεφτει κατι συγκεκριμενα εκτος του οτι θελει να πατησει το κουμπι και να παει ταπα Laughing
PANOSBR - Δευ 26 Δεκ 2011, 17:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
δεν νομιζω οτι εχει σκεφτει κατι συγκεκριμενα εκτος του οτι θελει να πατησει το κουμπι και να παει ταπα Laughing

και στην συνεχεια οταν ακουσει ενα "γκαπ" να μην αναρωτηθει τι θα ειναι:απλα η μπιελιτσα του 3ου θα εχει φυγει για βολτα Laughing Laughing
silo - Δευ 26 Δεκ 2011, 18:51:50
Θέμα δημοσίευσης:
υγρου τυπου ρε!οχι αεριου!υγρου τυπου χαλαρα μεχρι 50+ με εγκεφαλακι MSD

ο μονος λογος που φευγει ο καταλυτης και το μεσαιο ειναι διοτι θα διαλυθουν τα κεραμικα και οτι αλλο εχουν μεσα!το τελικο θα παραμεινει και τα παραπανω θα τα αντικαταστησει σωληνας σε μαμα φ!
Pughell - Δευ 26 Δεκ 2011, 22:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μικρο και χαζο παιδακι,ο καταλυτης θα ειναι το τελευταιο που θα σε αγχωσει οταν βαλεις το νιτρο και ειναι να χαλασει κατι... Laughing Laughing Laughing
takis_206 - Τρι 27 Δεκ 2011, 01:10:07
Θέμα δημοσίευσης:
νίτρα σε hlektrogkazo ??
καλή φάση βγάλτε video στο πρώτο ψέκασμα
takis_206 - Τρι 27 Δεκ 2011, 01:11:42
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
υγρου τυπου ρε!οχι αεριου!υγρου τυπου χαλαρα μεχρι 50+ με εγκεφαλακι MSD

ο μονος λογος που φευγει ο καταλυτης και το μεσαιο ειναι διοτι θα διαλυθουν τα κεραμικα και οτι αλλο εχουν μεσα!το τελικο θα παραμεινει και τα παραπανω θα τα αντικαταστησει σωληνας σε μαμα φ!

επειδή έχω πάρει τέτοιο "εγγεφαλακι" στο χέρι σε πληροφορώ όταν θα τα δεις σκούρα η θα καεί άμεσος
silo - Τρι 27 Δεκ 2011, 01:58:38
Θέμα δημοσίευσης:
αμα σπασει...εσπασε παιδια.απλως μην ειστε κακοπροαιρετοι,ολοι λενε τα δικα τους,εδω ειμαστε και θα δουμε αν θα αποδωσει η οχι!3000 τα δινουν ολοκληρα τα RC,
takis_206 - Τρι 27 Δεκ 2011, 03:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θα σπάσει απλά μόλις ψεκάσεις θα ανάψουν τα λαμπιόνια στα όργανα.
AlienHack - Τρι 27 Δεκ 2011, 10:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
αμα σπασει...εσπασε παιδια.απλως μην ειστε κακοπροαιρετοι,ολοι λενε τα δικα τους,εδω ειμαστε και θα δουμε αν θα αποδωσει η οχι!3000 τα δινουν ολοκληρα τα RC,

Σιλο εγω μαζι σου!! δεν προκειτε να σπασει.. οχι αν στησεις καλο κιτακι με σωστα ηλεκτρικά και ψεκάζει στις σωστες στροφες κτλ..
και αν φυσικα το χρησημοποιεις καθε πεπτη και οποτε κανεις τα γκαβλοανοιγματα σου και οχι σε καθημερινη βαση στις βολτες που κανεις...

αλλα και να σπασει ρε σε 1-2 χρονια τα ραλομοτερ με 1000 ευρώ θα τα παιρνεις τοτε.. το αμαξι ολοκληρο με 2μιση... Very happy
Pughell - Τρι 27 Δεκ 2011, 10:19:26
Θέμα δημοσίευσης:
Να δω ποιος θα πρωτοδωσει τα 3 χιλιαρικα οταν θα ερθει η κακια η ωρα... Rolling eyes
mechanic - Τρι 27 Δεκ 2011, 10:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
@Εξωγηινος-γερακης
(σορρυ και χωρις παρεξηγηση οκ?)
Μου αρεσει η σιγουρια σου... Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Ρε πειτε στον ανθρωπο κατι χρησιμο...
του ειπε κανεις οτι πρεπει να βαλει ενα πυρομετρο με alarm σε συγκεκριμενο σετ ποιντ?
Τι λαδι να χρησιμοποιει στο μοτερ του?
τι διαταξη να εχει στην εξατμιση και τι εισαγωγη?
απο ποτε εως ποτε μπορει να ψεκαζει?
και διαφορα αλλα φυσικα... Very happy

Εγω ειμαι υπερ σε καθε ειδους βελτιωση η καινουργια ιδεα,
απλα να γινεται σωστα και μελετημενα
Pughell - Τρι 27 Δεκ 2011, 10:28:11
Θέμα δημοσίευσης:
Συνελθε Θαναση,μιλας για πυρομετρα,τυπους λαδιου και διαφορα αλλα εξειδικευμενα πραγματα σε λαθος ατομα... Confused
Steve - Τρι 27 Δεκ 2011, 15:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
Η αιτία...
Pugobios έγραψε:

Το αποτέλεσμα...
Pughell έγραψε:
Μικρο και χαζο παιδακι,ο καταλυτης θα ειναι το τελευταιο που θα σε αγχωσει οταν βαλεις το νιτρο και ειναι να χαλασει κατι... Laughing Laughing Laughing

Pughell έγραψε:
Να δω ποιος θα πρωτοδωσει τα 3 χιλιαρικα οταν θα ερθει η κακια η ωρα... Rolling eyes

Θαρρώ ότι σε 1 χρόνο από τώρα, ίσως και λιγότερο, θα επαληθευτεί κάτι από αυτά, αν όχι όλα αυτά, με την ακριβή σειρά Wink
silo - Τρι 27 Δεκ 2011, 17:51:05
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
@Εξωγηινος-γερακης
(σορρυ και χωρις παρεξηγηση οκ?)
Μου αρεσει η σιγουρια σου... Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Ρε πειτε στον ανθρωπο κατι χρησιμο...
του ειπε κανεις οτι πρεπει να βαλει ενα πυρομετρο με alarm σε συγκεκριμενο σετ ποιντ?
Τι λαδι να χρησιμοποιει στο μοτερ του?
τι διαταξη να εχει στην εξατμιση και τι εισαγωγη?
απο ποτε εως ποτε μπορει να ψεκαζει?
και διαφορα αλλα φυσικα... Very happy

Εγω ειμαι υπερ σε καθε ειδους βελτιωση η καινουργια ιδεα,
απλα να γινεται σωστα και μελετημενα

δωστε αποψεις εδω περα και το αν θα σπασει και τι θα γινει,ειναι δικο μου θεμα!
volvos - Τρι 27 Δεκ 2011, 17:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
προσπαθω να καταλαβω αν τελικα φταιει ο αλιεν που του εχει επιτραπει να παπαρολογει ακαταπαυστα και ακολουθουν και οι υπολοιποι
ή
προκειται για εκ γενετης προβλημα που μεγαλωνει με τα χρονια

προτεινω να μεταφερθει στις γενικες συζητησεις
Pughell - Τρι 27 Δεκ 2011, 18:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο ειπαμε,λεφτα υπαρχουν... Laughing Laughing Laughing

Οσο για το τι χρειαζεται,καταρχην χρειαζεται μυαλο,σωστη χρηση και αναλογες προφυλαξεις για να μην σπασει αμεσως(μιας και ετσι και αλλιως θα σπασει γρηγορα).
Οσο πιο πολλα γνωριζεις/μαθεις,τοσο πιο πολυ θα αργησει να σπασει.
Απλα επειδη το επιπεδο γνωσεων για τετοιο πραγμα ειναι sub zero,τα "πυροτεχνηματα" θα τα δουμε μαλλον πριν την Ανασταση... Laughing Laughing Laughing
silo - Τρι 27 Δεκ 2011, 21:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
οκ Στελιο!

μετα θα λετε αφου δεν εσπασε ακομα θαυμα ηταν,κλειστε το το κωλοtopic,τσαμπα θα χαλασουμε τις καρδιες μας
Stsanoussis - Τρι 27 Δεκ 2011, 22:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
Η κουβέντα θυμίζει το ανέκδοτο που λέει "άντε και εσύ και ο γρυλος σου " . Ακόμα και αν ανατιναχθει , ανοίξει σαν μανιτάρια ή εξατμιστει ή φύγουν οι πόρτες ή πεταχτούν τα λάδια η οτιδήποτε άλλο θα έχεις κάνει την κ**λα σου. Καλή επιτυχία λοιπόν και go for it
Pughell - Τρι 27 Δεκ 2011, 22:28:56
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
οκ Στελιο!

μετα θα λετε αφου δεν εσπασε ακομα θαυμα ηταν,κλειστε το το κωλοtopic,τσαμπα θα χαλασουμε τις καρδιες μας

Μεχρι στιγμης δεν διαψευστηκα τοσες φορες ωστε να εχω την φημη του outsider οποτε σταξε εσυ τα χρηματα για να το φτιαξεις,σκιζε το συνεχεια και οοοταν δεν θα σπασει,τοτε τα ξαναλεμε... Rolling eyes
Αν σπασει ομως,κανονισε ετσι ξαφνικα να εξαφανιστεις απο το club ή να το φτιαξεις σε κανενα συνεργειο 1000 χλμ(πχ Κρητη) σκεπασμενο με κουκουλα ωστε να μην σου βγει το παρατσουκλι του μαλαkα...

Υ.Γ. Μπορεις βεβαια να ζητησεις απο αυτους που σε προτρεπουν να το δοκιμασεις,να σου δωσουν αυτοι προκαταβολικα τα 3 χιλιαρικα για να παρεις ενα αλλο RC για να υπαρχει σαν "καβα"...
silo - Τετ 28 Δεκ 2011, 00:34:46
Θέμα δημοσίευσης:
το value for money στελιο ακομα και του αυτοκινητου σε σχεση με αλλες βελτιωσεις σου επιτρεπει να πειραματιστεις!το αν αντεξει η οχι θα το δουμε,αντι να δινω 3-4 χιλιαρικα για σαλιγκαρια,δινεις 1000,γινεται πιο πυραυλος για την περισταση που το θες και αμα συμβει κατι αγοραζεις αλλο αμαξι και σου μενουν και πραγματα!κανω καπου λαθος?
mechanic - Τετ 28 Δεκ 2011, 00:44:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
silo έγραψε:
οκ Στελιο!

Μεχρι στιγμης δεν διαψευστηκα τοσες φορες ωστε να εχω την φημη του outsider οποτε σταξε εσυ τα χρηματα για να το φτιαξεις,σκιζε το συνεχεια και οοοταν δεν θα σπασει,τοτε τα ξαναλεμε... Rolling eyes
Αν σπασει ομως,κανονισε ετσι ξαφνικα να εξαφανιστεις απο το club ή να το φτιαξεις σε κανενα συνεργειο 1000 χλμ(πχ Κρητη) σκεπασμενο με κουκουλα ωστε να μην σου βγει το παρατσουκλι του μαλαkα...

Υ.Γ. Μπορεις βεβαια να ζητησεις απο αυτους που σε προτρεπουν να το δοκιμασεις,να σου δωσουν αυτοι προκαταβολικα τα 3 χιλιαρικα για να παρεις ενα αλλο RC για να υπαρχει σαν "καβα"...

Στελιο στο μονο πραγμα που πεφτεις παντα εξω, ειναι στο ποσα σουβλακια θα παραγγειλω καθε φορα... Laughing Laughing Laughing Laughing

Για να ερθουμε στο θεμα παντως...
Εγω ειμαι της γνωμης, πως αφου το παιδι ειπε οτι θελει να δοκιμασει
ας δοκιμασει,
στο τελος τελος περα απο μερικες καμμενες βαλβιδες η κανα σπασμενο εμβολο δεν θα παθει κατι αλλο.
Αλλα το ζητουμενο ειναι αν μπορει να κανει κατι ωστε να μην φτασει εκει.

Κατ'αρχην ξερεις αν για αυτο το μοτερ υπαρχει καποια αναβαθμισμενη αντλια λαδιου? Επισης θυμισε μου σε παρακαλω εχει ψυκτρα "μπεν μαρε" ή ψυγειο λαδιου αυτο το μοτερ?
Επισης πρεπει οπως και δηποτε να παει σε λαδι τοταλ 10-50 (το ηδιο με το ελφ εξελιουμ 10-50)
Και να βαλει πυρομετρο το οποιο να δινει σημα και να κοβεται ο ψεκασμος οταν πιανει τους 1000 βαθμους στα καυσαερια.
Οπως και διαφορα αλλα πραγματακια, αλλα η ουσια δεν ειναι εκει,
αυτο που πρεπει να ξερει ο σιλο η οποιο αλλο παιδι ψαχνεται για κατι ειναι το εξης:
Πως αν δεν θες ζημιες/σπασηματα κτλ (θα εχεις ομως μακροπροθεσμα αυξημενες φθορες)
πρεπει να πας με την λογικη του "βαζω αυτα που πρεπει και με παιρνει η τσεπη μου να βαλω"
και οτι βγαλει το μοτερ εβγαλε...
Αν τυχον πας με το σκεπτικο θελω 230 η 250 αλογα τοτε ειτε πρεπει να πληρωσεις πολλα παραπανω
(μιας και η καθε "ιπποδυναμη" εχει τα λεγομενα σκαλοπατια, δηλαδη μεχρι ενα σημειο κοστιζει τα ταδε χρηματα, αλλα για παραπανω θελεις τα δεινα κοκ...)
ειτε πρεπει να προχωρησεις και σε περαιτερω συμβηβασμους αντοχης λειτουργιας κινητηρα.

Γενικα απο οτι καταλαβαινω εσυ θες περηστασιακα ενα "τσουφ" και μετα ξανα νορμαλ παλι.
Σιγουρα δεν ειναι και οτι ποιο απαιτητικο αυτο που ζητας,
αλλα (ταπεινη μου γνωμη) μην θετεις στοχους ιπποδυναμης ακομα...
Κανε ενα πληρες και καλο σερβις (αν δεν εχει ηδη γινει δηλαδη)
μιας και δεν νοειται να προσπαθεις να δυναμωσεις ενα κινητηρα που για τον Α η Β λογο υπολειτουργει.
Κανε μετα μια δυναμομετριση οχι τοσο για τα νουμερα που θα δεις, αλλα για τις καμπυλες και να δουμε στην πραξη που και ποσο μπορουμε να δωσουμε στον κινητηρα.
Και μετα ξεκινας τη βελτιωση...

Οπως βλεπεις το πραγμα περιπλεκει με διαδηκασιες, μπελαδες τρεξιμο απο εδω και απο εκει, χασιμο χρονου (ειδηκα τωρα που εισαι φανταρος) κτλ κτλ...
Αλλα ο σωστος τροπος αυτος ειναι,
το να πας στον μαστροσκοτωνω τουνιν
να ανοιξεις το καπω για 2-3 ωρες και μετα να βγεις και να γ@μησεις οτι κινειται στο δρομο,
ακουγεται ποιο ευκολο, σιγουρα ολοι (ακομα και εγω) θα το θελαμε
αλλα σε αυτη την περιπτωση ομως βρισκουν απολυτη εφαρμογη τα λογια του Στελαρα...

Οχι οτι αν κανεις ολη τη σωστη διαδηκασια αποκλειεται να παθεις ζημια,
αλλα με σωστες κινησεις εξασφαλιζεις οτι απο τη μερια σου εκανες αυτο που χρειαζοτανε για να μην τα παρεις ολα στο χερι.
Αν τωρα (ασχετο παραδειγμα φερνω οκ?)
το μοτερ σου εχει καποια πχ μπιελοβηδα με ενα ελαφρυ κρακ
που τωρα δεν φαινεται και το ποιο πιθανο ειναι να μην το δεις και ποτε
αλλα δυναμονωντας το, το οποιο παθητικο εχεις η ελλατωματικο υλικο πανω στον κινητηρα, με την μια θα κανει την εμφανιση του.

το ξερω οτι το λυσιμο κινητηρα κτλ κοστιζει, τοσο σχεδον οσο τα μισα λεφτα απο το να παρεις ενα ακομα ΡΨ, για αυτο και δεν σου λεω τιποτα για ανοιγμα μοτερ.
Σιγουρεψε ομως οτι δουλευει σωστα, δες που αποδιδει καλα και που οχι μεσω ενος δυναμοδεικτικου, θωρακισε τη λιπανση σου αλλα και τα περηφεριακα σου και μετα βαζεις ειτε νιτρο ειτε τουρμπο επανω τα οποια πρεπει να τα χρησιμοποιεις με συνεση.
Και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα
silo - Τετ 28 Δεκ 2011, 01:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
θαναση θα προσπαθησουμε να κανουμε τα λεγομενα σου πραξη!τωρα η νεκροψια θα δειξει...ευχαριστω για τις πληροφοριες
silo - Τετ 28 Δεκ 2011, 01:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
θαναση,απο την εξατμιση να αφαιρεσω τον καταλυτη η οχι?
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 01:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
το value for money στελιο ακομα και του αυτοκινητου σε σχεση με αλλες βελτιωσεις σου επιτρεπει να πειραματιστεις!το αν αντεξει η οχι θα το δουμε,αντι να δινω 3-4 χιλιαρικα για σαλιγκαρια,δινεις 1000,γινεται πιο πυραυλος για την περισταση που το θες και αμα συμβει κατι αγοραζεις αλλο αμαξι και σου μενουν και πραγματα!κανω καπου λαθος?

Καλα...

Κανε μια βολτα στους παλιατζηδες,ρωτα ποσο κανει ενα μοτερ σαν το δικο σου και μετα κανε εναν συντομο υπολογισμο ανταλλακτικων και τοποθετησης και αναλογισου την μλκια που πας να κανεις...
Μολις σπασει,θες με το καλημερα 2μιση με 3 χιλιαρικα.
Ασε που το RC με τα 3 χιλιαρικα στις αγγελιες του car.gr ειναι ενα και μοναδικο,οταν τα υπολοιπα χτυπανε 4αρια,5αρια και βαλε.

Και επειδη με κλανiες αυγα δεν βαφονται,1000Ε θες μονον για τις "ενισχυσεις" που θα σε προστατεψουν(οσο γινεται) απο το να προλαβεις το σπασιμο(που θα γινει ετσι και αλλιως).

Δες πως "θωρακιζει" η Peugeot Sport το μοτερ των 200 αλογων και αφου εξασφαλισεις αυτα,τοτε βαλε την μπουκαλα.
Το να βαλεις ενα μπεκ,μια μπουκαλα,μια κουβερτα και ενα εγκεφαλακι ειναι το πολυ ευκολο κομματι.
Το να πληρωσεις μια αντλια λαδιου gr A,μια ψυκτρα λαδιου,μπιελοβιδες και οργανα εποπτειας ειναι το δυσκολο.
Εκτος και αν νομιζεις οτι το μοτερ σου ειναι στην καλυτερη του νιοτη μετα απο τοσα χρονια και αλλους δυο "τυχαιους"(απο οτι φαινεται) χρηστες πριν απο εσενα.

Σταματα να σκεφτεσαι σαν 20χρονο,οχι γιατι απαραιτητα πρεπει να σκεφτεσαι σαν μεγαλυτερος(μιας και αυτη ειναι η ηλικια σου) αλλα γιατι η ευθυνη που θα εχεις απεναντι σε αυτους που θα στην ζητησουν μετα,θα σου φερει μεγαλα προβληματα(ξερεις τι εννοω,ο λογος που δεν εβαλες το 6αρι).
Και δεν ειναι οτι μπορεις να τους κοροιδεψεις ολους εξισου ευκολα...
Steve - Τετ 28 Δεκ 2011, 01:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
θαναση,απο την εξατμιση να αφαιρεσω τον καταλυτη η οχι?
Βάλε ένα σωλήνα 30cm...
mechanic - Τετ 28 Δεκ 2011, 07:35:43
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου ρε Steevara Very happy Cool

Pughell
PostPosted: Tue 27 Dec 2011, 17:43:09 Post subject:
silo wrote:

Καλα...

Κανε μια βολτα στους παλιατζηδες,ρωτα ποσο κανει ενα μοτερ σαν το δικο σου και μετα κανε εναν συντομο υπολογισμο ανταλλακτικων και τοποθετησης και αναλογισου την μλκια που πας να κανεις...
Μολις σπασει,θες με το καλημερα 2μιση με 3 χιλιαρικα.
Ασε που το RC με τα 3 χιλιαρικα στις αγγελιες του car.gr ειναι ενα και μοναδικο,οταν τα υπολοιπα χτυπανε 4αρια,5αρια και βαλε.

Και επειδη με κλανiες αυγα δεν βαφονται,1000Ε θες μονον για τις "ενισχυσεις" που θα σε προστατεψουν(οσο γινεται) απο το να προλαβεις το σπασιμο(που θα γινει ετσι και αλλιως).

Δες πως "θωρακιζει" η Peugeot Sport το μοτερ των 200 αλογων και αφου εξασφαλισεις αυτα,τοτε βαλε την μπουκαλα.
Το να βαλεις ενα μπεκ,μια μπουκαλα,μια κουβερτα και ενα εγκεφαλακι ειναι το πολυ ευκολο κομματι.
Το να πληρωσεις μια αντλια λαδιου gr A,μια ψυκτρα λαδιου,μπιελοβιδες και οργανα εποπτειας ειναι το δυσκολο.
Εκτος και αν νομιζεις οτι το μοτερ σου ειναι στην καλυτερη του νιοτη μετα απο τοσα χρονια και αλλους δυο "τυχαιους"(απο οτι φαινεται) χρηστες πριν απο εσενα.

Σταματα να σκεφτεσαι σαν 20χρονο,οχι γιατι απαραιτητα πρεπει να σκεφτεσαι σαν μεγαλυτερος(μιας και αυτη ειναι η ηλικια σου) αλλα γιατι η ευθυνη που θα εχεις απεναντι σε αυτους που θα στην ζητησουν μετα,θα σου φερει μεγαλα προβληματα(ξερεις τι εννοω,ο λογος που δεν εβαλες το 6αρι).
Και δεν ειναι οτι μπορεις να τους κοροιδεψεις ολους εξισου ευκολα...

Δεν ξερω αν σου εχει κινησει την περιεργια η οχι, αλλα αποφευγω να ασχολουμαι με αυτοκινητα (καλων παιδιων μην παρεξηγηθω οκ?) κοντρακιδων...
Και αυτο ξερεις γιατι? οχι γιατι δεν ξερω τι πρεπει η τι μπορει να γινει σε ενα κινητηρα για να παει ποιο γρηγορα, αλλα πες με εγωιστη, πες με οτι κολημενο ή οτι αλλο θελεις Very happy
Αλλα εδω δεν μιλαμε για μια αλλη εξατμιση η ενα αλλο τροπο να βαλεις αερα στο μοτερ, οπου και αυτο αν δεις για παραδειγμα ενω εχω δωσει τις λυσεις και τον τροπο κατασκευης ελαχιστοι το εχουν φερει σωστα σε πραξη... Ακομα και σε παιδια που καθισα μονος μου να τα φτιαξω, δεν ετυχε να εχουμε ενα-δυο πραγματα και η δουλεια εγινε μιση (και ουτε).
Αλλα σε αυτες τις περιπτωσεις αντι να κερδισεις (αναλογως την εφαρμογη) περιπου +5% επι της πραγματικης σου ιπποδυναμης αντε να κερδισεις μονο ενα +2-3%
Τετοια πραγματα ειναι safe κινησεις και για αυτο και τα λεω δημοσιως, δειχνω φωτος κτλ...
Αλλα οταν παμε να παρουμε τα μεγιστα δυνατα απο ενα κινητηρα προσπαθωντας να κρατησουμε χαμηλα το κοστος, τοτε πεφτουμε σε συμβηβασμους...
Και αυτοι οι συμβηβασμοι εχουν να κανουν ειτε με την επιπλεον αποδοση ειτε με την αξιοπηστια.
Στην περιπτωση των κοντρακιδων (η πλειονοτητα δηλαδη) δεν τους νοιαζει η αξιοπηστια, ουτε τους ενδιαφερει το μοτερ τους κλειστο να βγαλει 300.000 χλμ διαρκεια ζωης, ουτε η καταναλωση βενζινης (η και εννιοται λαδιου).
Οποτε εκει εχουμε το εξης προβλημα....
πρεπει οτι γινει να γινει σωστα και με συγκεκριμενο τροπο...
Εννοειται πως θα θυσιασεις την διαρκεια ζωης του κινητηρα η την πρακτικοτητα στην καθημερινη οδηγηση η στο στρηψιμο (για οποιον αρεσκεται να στριβει)
αλλα τουλαχιστο αν γινουν ολα σωστα, καθε βραδυ και μετα την οποια κοντρα εχεις κανει, θα γυριζεις σπιτι μεσα στο αμαξι σου και οχι στο φορτηγακι μεσα παρεα με τον οδηγο...

Γιατι στα λεω αυτα?
γιατι απο τη μια σε συμπαθω και σε καταλαβαινω.
Αλλα απο την αλλη το εργο το εχω ξαναδει πολλες φορες
(μην ξεχνας πως οταν σπουδαζα, δουλευα σε συνεργειο και εκανα δικες μου βελτιωσεις. Δηλαδη εχω ασχοληθει με το σπορ μην νομιζεις οτι ειμαι ασχετος μαλιστα μια φορα εσπασα και ενα μοτερ απο λαθος μου...)

Απο τοτε εχω υποσχεθει στον εαυτο μου, να μην ξανασπασει κινητηρας απο δικη μου υπαιτιοτητα,
εκτος απο το test room οπου μετα χαρας εβλεπα την εξαγωγη να "φωτιζει" απο την υπερθερμανση και λιγο μετα να ανοιγει τρυπα στο μπλοκ, η να ανοιγουν ταπες και ενα σωρο αλλα ωραια πραγματα Very happy

Στην περιπτωση σου ομως φοβαμαι οτι οταν συνηδητοποιεισεις το κοστος της θωρακισης του κινητηρα απο σπασιμο θα κανεις πισω.
Και καλα θα κανεις δηλαδη μιας και αν ειναι να δωσεις 2 χηλιαρικα μονο για τα βασικα που χρειαζεται το μοτερ σου για προστασια και μετα δεν ξερω ποσο κανει σημερα ενα κιτακι ψεκασμου, + οτι αλλο προκυψει...
Αν το σκεφτεις ετσι πας και δινεις το αμαξι σου σε μια μαντρα, βαζεις και το 3χηλιαρο+ μετρητα και παιρνεις κατι πολυ ποιο δυνατο που κανει για κοντρες...

Και αντε εγω σου λεω πεισμωσες και προσπαθεις να κανεις την τζουλια αλεξανδρατου να κοψει το γ@μησι... Laughing Laughing

Αντε και θα εχεις δωσει το κοστος πχ ενος ζειτρονιξ η κατι αντιστοιχο με ενα σωρο αισθητηρες και ειδηκα αυτος του πυρομετρου οταν βλεπει 1000βαθμους να κοβει τον ψεκασμο, οπως επισης να τον κλεινει και το αργοτερο 200στροφες πριν τον κοφτη κτλ κτλ...
Αντε και εχεις + 40 ιππους στην φαση του ψεκασμου, ολα καλα και ωραια?
Δεν το νομιζω... Rolling eyes
γιατι με ολα τα αισθητηρια οργανα θα μπουνε με σκοπο να προστατεψουν τον κινητηρα και αυτο θα το πετυχουν κοβωντας δυναμη (να το πω με απλα λογια)
Αν τωρα εσυ πανω στην κοντρα ολα αυτα τα ηλεκτρονικα σε κοβουνε, τι θα κανεις?
Ασε με να σου πω... Very happy

χωρις να πεις τιποτα σχεδον σε κανεναν και επειδη θα τα εχεις παρει στο κρανιο γιατι θα εχεις ακουμπησει ενα σωρο λεφτα, και θα εισαι μπροστα με το ζορι μεχρι γεμισμα 3ης (πριν σε κοψουνε) θα αρχιζεις σιγα σιγα ειτε να τα βγαζεις/απενεργοποιεις ειτε να αλλαζεις τα σετ points αν εισαι ποιο high tech τυπος.
Το αποτελεσμα θα ειναι καποιο βραδυ, να γυρισεις με οδικη βοηθεια σπιτι σου, με τον εγωισμο σου πληγωμενο γιατι οχι μονο εχασες στην κοντρα αλλα εσπασε κιολας το μοτερ σου, θα βριζεις τον μεκανικ και τον καθε παπαρα μεκανικ γιατι εσυ τους ακουσες, εδωσες ενα σωρο λεφτα αλλα το αμαξι σου εσπασε και μετα... θα εισαι σε καποιο συνεργειο απ'εξω και θα ψαχνεις για βοηθεια...
Αυτο θελεις πραγματικα?
Το ξερεις οτι εχεις ενα αμαξι που ναι μεν ειναι γρηγορο, και εχει μια ασυληπτη ικανοτητα να κινειται με τις μπροστινες ροδες του σε δαφορετικη γωνια απο τις πισω, ειναι ενα απο τα τελευταια γνησια GTI με ολη τη σημασια της λεξεως...
Αλλα δεν φτιαχτηκε να εχει 200αλογα απο την μανα του και αλλα 100 στην καβατζα που εσυ θα μπορεσεις να τα φερεις στην επιφανεια με ενα μηδαμινο κοστος...
Ο Στελιος ειναι καυστικος (μπουγατσα με πιπερι ειναι ο μπαγασας οταν σχολιαζει Very happy )
αλλα εχει απολυτο δηκιο και μην χαλιεσαι σε αυτα που λεει...
Και σε πληροφορω οτι ειναι ισως και ο μοναδικος που θα σταθει διπλα σου αν σου κατσει ζημια και θα χρησιμοποιησει οτι κονε εχει για να σε βοηθησει...
Εγω εχω ολη την καλη διαθεση, αλλα φοβαμαι οτι η εφαρμογη θα ειναι διαφορετικη απο το πλανο που θα συζητησουμε, και το προβλημα δεν ειναι μονο οτι απλα θα βγαλεις λιγοτερα αλογα.
το προβλημα θα ειναι οτι παιζει σοβαρο ενδεχομενο να σου σπασει και να γινει το ανωθεν σκηνικο που σου περιεγραψα.
Οποτε σκεψου καλα.
Διαθεση υπαρχει για να σε βοηθησουμε, αλλα να ξερεις και χωρις εγωισμους να δεις πολυ καλα που πας να μπλεξεις...
bagosgt - Τετ 28 Δεκ 2011, 09:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
δε θυμαμαι καλα,γιατι πανε κ 7 χρονια σχεδον που δεν εχω το 106,αλλα το υγρου η ξηρου τυπου παει αναλογα με τις ποσες επιστροφες εχει το καθε αμαξι(δε θυμαμαι γιατι μου το ειχαν πει),σιγουρα δεν πρεπει να ψεκασμος στο κοφταρισμα,κ θες κ πιο ψυχρα μπουζι.οταν το ειχα βαλει εγω,το ειχα παει σε μηχανικο κ δ τα θυμαμαι καλα,μιας κ το ειχα κανει το 2003.ξεκινησα ετσι κ τελικα το αμαξι εγινε σφυριλατο κ κατεληξε τουρματο Laughing
AlienHack - Τετ 28 Δεκ 2011, 10:31:30
Θέμα δημοσίευσης:
απο οσο θυμαμαι οταν πριν χρονια ειχα ψαχτει λιγο για νιτρα και ειχα δει του Γρηγορη το 106 με νιτρο ( και κομπρεσρα το οποιο ΑΚΟΜΑ δεν εχει σπασει... και ας του καναμε για τον σουτσο χρηση )

τα βασικα ειναι αυτα:
βρες ενα νιτρο κιτ υγρου ψεκασμου, με μπουκαλα και κουβερτα για την μπουκαλα, και με εναν παραλληλο

απο κει και περα αυτα ειναι τα βασικα σου εξοδα και ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ μπορεις να Αρχιζεις να νιτριζεις...

ΑΛΛΑ επειδη αν το κανεις ετσι ειναι σαν να πηγαινεις με την πρωτη μαυρη γκομενα που βρισκεις στην αφρικη και ΧΩρις προφυλακτικο (την πουστισες κοινος...)

παιρνεις και τις παρακατω προφυλαξεις..

1. ηλεκτρονικο συστηματακι (ρυθμιση στον παραλληλο ειναι? θελεις αισθητηρα στροφων δεν θυμαμαι πως παει) που σου ανοιγει το νιτρο μονο απο 3.000 μεχρι 6000 σαλ) οπου και ο κινητηρας θεωρητικα μπορει να δουλεψει με νιτρο χωρις εξτρα κινδυνους

2. αισθητηρα τροφοδοσιας καυσιμου ωστε σε περιπτωσηπου για καποιον λογο κοπει η παροχη καυσημου στους θαλαμους καυσης να ΜΗΝ ψεκαζει νιτρο γιατι σκεψου τι θα γινει αν σε εναν θαλαμο που εχει 1000 βαθμους μεσα ξαφνικα ψεκαζεις νιτρο στους -40 (δεν ξερω σε ποσους εκτονονεται, δεν θυμαμαι) .... και να μην γινει και αναφλεξη.. θα τα παρεις ολα στο χερι ...

3. αυτο που λεει ο θανασης , πυρομετρο και κοφτη του νιτρο σε περιπτωση που περασουν τα καυσαερια τους 1000 βαθμους (αν και θαναση νομιζω οτι με το φαινομενο εκτωνωσης του νιτρο δεν θα ανεβαζει πολυ παραπανω θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης)

4. απλα διαλεγεις με ποιον τροπο θελεις να ενεργοποιειται, ειτε με το που σανιδονεις το γκαζι και ειναι στο οφελιμο του νιτρο φασμα σαλ (3.000-6000) ενεργοποιειται (αφου ενοειται εχεις ανοιξει την ασφαλεια) ειτε με χειροκινητο κουμπι στο τιμονι (αφου παλι εχεις ανοιξει την ασφαλεια)

αυτα θυμαμαι ... πιστευω οτι αν τα λαβεις ολα αυτα τα μετρα τοτε θα μειωσεις τις πιθανοτητες να παθει ζημεια ο κινητηρας σου στο ελαχιστο,
Οι πιθανοτητες βεβαια παντα υπάρχουν αλλα αυτες υπάρχουν ακομα και σε μαμα μοτερ απλος ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ παντα ειναι λιγοτερες (αν και αν μπλεξουμε με τον νομο τον πιθανοτητων δεν βγαζουμε ακρη, μπορει ενα μαμα μοτερ να εχει 1/1.000.000 να τα φτησει στα 30.000 και αν εισαι γκαντεμης να το παθεις, και ενα νιτρατο να εχει 1/1.000 και να μην χαλασει ποτε)

ΟΠΟΤΕ ΣΙΛΟ κανε το γουστο σου, δικα σου λεφτα και ορεξεις ειναι , και μην ακους καυστικα σχολια απο κοαποιους, οκ συμφωνω οτι το ν α συμβουλευουμε ειναι καλο και δεκτο και σεβαστο αλα ως εκει. κανενας δεν θα σου πει τι να κανεις με το αμαξι σου και κανενας δεν θα στο πληρωσει αν παθει κατι, μεγαλο παιδι εισαι παιρνεις τις αποφασεις σου και σαν κιμπαρης που εισαι θα πληρωσεις και τον λογαριασμο ΑΝ χρειαστει.

να σου θυμησω το thread kai το μπουρδελο που ειχε γινει οταν εβαλα αεριο? θα σπασει θα ανατιναχτει θα πεσει ο ουρανος να σε πλακωσει μου λεγανε και απο τοτε εχω κανει 15.000 χλμ απροβληματιστα και εχω γλυτωσει 1.300 ευρω εχω κανει δηλαδη αποσβεση και μου εμειναν και 600 στην τσέπη και δεν εχει κανει (ακομα ) γκιχ το αμαξι

ΑΑΑ... μια τελευταια λεπτομερια, πριν βαλεις το κιτ καλου κακου (αν εχεις να δωσεις 200ευρώ προλυπτικα) αλαξε πολλαπλασιαστη αντλια βενζινης και μπουζι (αν εχεις πανω απο 100.000 χλμ)

θα μηδενισεις τις πιθανοτητες να σου μεινει κατι απο αυτα στο χερι και να δημιουργησει και καποιο προβλημα σε συνδιασμο με το νιτρο (αν και οπως ειπα πιο πανω εχει δικλιδα ασφαλειας το σωστο κιτ)

εγω να σου πω οτι αλαζοντας πολλ/στη στα 160.000 χλμ χωριςε να εχει ο παλιος μου προβλημα απλα για προλυπτικους λογους, ειδα ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορα στην ομαλοτητα του κινητηρα απο θορυβο μεχρι αμεσοτητα και τραβηγμα ειδικα στα χαμηλα.. και αυτο απο ενα εξαρτημα χωρις μηχανικη φθορα..
z@ck! - Τετ 28 Δεκ 2011, 10:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
πρεπει να εχετε στο μυαλο σας οτι μιλαμε για μοτερ RC οχι RALLYE ....

Βασιλη πιστευω οτι εχεις αποφασισει να το κανεις, οποτε φιλαρακι κανε το. Και απο οτι διαβαζω δεν βλεπω κανεναν να σου λεει "μη", απλα ολοι οι "αντιθετοι-δυσκολοι" σε λενε "Ναι" ΑΛΛΑ με προυποθεσεις....
Επεισης βλεπω οτι οσοι σου λενε "καντο φιλαρακι, θα εισαι κομπλε η δεν θα εχεις προβλημα" , η δεν εχουν RC η θελουν να κανουν το ιδιο με εσενα ( "ανοιγματα", παντοκρατορες του δρομου κ.τ.λ.)
Η διαφορα ειναι οτι εσυ θα παρεις το μοτερ στο χερι και εσυ θα καλυψεις το κοστος και της επισκευης αλλα και της ελειψης αμαξιου.. Confused

Οποτε αποφασιζεις και πραττεις....
Και καλο θα ειναι, αν πεις οτι το κανεις τελικα, το τοπικ να μεινει μονο για τεχνικες πληροφοριες.
ΟΥΤΕ για λογομαχιες, ουτε για κραξιμο.
Και αν σου σπασει, δικο σου θεμα. δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν αντιπαραθεσεις ουτε κραξιματα, για τον πολυ απλο λογο οτι εσυ θα φας το κεφαλι σου. (αυτα πανε προς του υπολοιπους)....
bagosgt - Τετ 28 Δεκ 2011, 13:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε ζαχαρια,οταν μπαινεις στη διαδικασια της βελτιωσης πρεπει να εισαι κ προετοιμασμενος για ζημια,ειτε προκειται για νιτρα,ειτε απλα για βελτιωση 1ου σταδιου(πιο πολλες πιθανοτητες υπαρχουν με το πρωτο),αλλα κανενας δε θα σου εγγυηθει για την αξιοπιστια!ολοι οι βελτιωτες ταζουν κ οταν ερθει η ωρα της ζημιας ριχνουν το λαθος στον ιδιοκτητη.
δε νομιζω οτι το εχει κανει κανενας αλλος φιλε βασιλη,αλλα η βασικη λειτουργια στα ατμοσφαιρικα ειναι ΣΧΕΔΟΝ ιδια.αντε βαλε το μπουκαλι να κανουμε κανενα πατημα... Laughing Laughing
volvos - Τετ 28 Δεκ 2011, 14:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
να το πω πιο απλα
τουρμπακια εχουν φτιαχτει πολλα ...καποια ζουν ακομα
υγραερια εχουν φτιαχτει παρα πολλα...πολλα απο αυτα δουλευουν ακομα μια χαρα ειναι καθαρα θεμα μαστορα και μοτερ

ΝΙΤΡΑΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΡΕ ΖΩΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?????

Και δε μιλαω για κατι αξιολυπητους τυπαδες που εχουν αδεια τη μπουκαλα και την εχουν απλα στο αμαξι γιατι δεν εχουη λεφτα ουτε να τη ξηλωσουν
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑΚΙ

ελεος
z@ck! - Τετ 28 Δεκ 2011, 14:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
ναι μαν , το ξερω....
Και θελω να πιστευω οτι και ο βασιλης το ξερει αυτο.
Το να του λενε ολοι οτι " θα σπασει" μου φαινεται περιττο οταν κανεις απο εδω μεσα δεν εχει την εμπειρια απο κατι αναλογο σε αυτο το μοτερ, και ποσο μαλλον απο την στιγμη που ξερει οτι δεν κοτσαρει απλα τα νιτρα και εφυγε (τουλαχιστον οχι αξιοπιστα)!
τωρα αν θελει να το κανει, κανεις δεν τον εμποδιζει... Και αν το σπασει ... προβλημα του! Wink
Και φυσικα κανεις δεν δινει εγγυηση, ποσο μαλλον οταν δεν κανεις ολοκληρωμενη δουλεια (οπως ειπε και ο Θανασης), αλλα ακομα και τοτε, και παλι, λιγοι αναλαμβανουν την ευθυνη!
Αλλα αυτο ειναι εκτος θεματος , μιας και ο βασιλης (τουλαχιστον) δεν αναφερε καπου κατι για συνεργιο η μαστορα.
Ισα ισα, το μονο που λεει το παιδι ειναι....
silo έγραψε:
...δωστε αποψεις εδω περα και το αν θα σπασει και τι θα γινει,ειναι δικο μου θεμα!

Για αυτο και λεω οτι οποιος εχει κατι τεχνικο να πει, να το πει. Αν (η οταν) σπασει .... ας σπασει.

Εγω προσωπικα πιστευω οτι πουν αυτοι που ξερουν απο νιτρα αλλα και το μοτερ, να πουν αν θελου τι θα χρειαστει (και γιατι σε καποιες περιπτωσεις) ωστε να ξερει που βαδιζει.
Τωρα αν επιλεξει να κανει καποια απο αυτα και οχι ολα, ειναι επιλογη του! Wink

ΥΓ*: παρακαλω, αν ποτε ισιωσει το τοπικ και παρει τον τεχνικο δρομο του, να σβηστει το ποστ μου. ευχαριστω Bomb
takis_206 - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
υπολογιζουμαι και τα 40-50 ευρο καθε γεμισμα μπουκαλας ενοειτε οχι φαρμακευτικο,σε 3-4 μηνες με τα λεφτα για τα γεμισματα θα εχεις βαλει ενα 6αρι και και και
giannis27 - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
πόσο κρατάει μια μπουκάλα?πάνω/κάτω?
volvos - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΚΑΡΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
takis_206 - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:30:24
Θέμα δημοσίευσης:
αναλογα ποσα ψεκαζει Smile
και τι πιεση δουλευει
z@ck! - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:33:31
Θέμα δημοσίευσης:
εννοεις αγιο Μερκουριο? Twisted evil
σε παρακαλω μην γραφεις με κεφαλαια.... Splat

Afroman
volvos - Τετ 28 Δεκ 2011, 17:39:13
Θέμα δημοσίευσης:
nai Laughing
οποτε πρεπει να βαλουμε σταθμο ανεφοδιασμου στο σπιτι του γιαννη για το γυρνα
z@ck! - Τετ 28 Δεκ 2011, 18:06:34
Θέμα δημοσίευσης:
θα σας περιμενω με μπαγκαζιερα γεματη..... η μαλλον θα σας ακολουθω με το γατακι μου και την μπαγκαζιερα!!!! Very happy

στο θεμα μας ομως....
Pugobios - Τετ 28 Δεκ 2011, 18:06:47
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι υπαρχει κι αλλο εκτος του φαρμακευτικου?
takis_206 - Τετ 28 Δεκ 2011, 18:35:12
Θέμα δημοσίευσης:
ναι το καθαρο,απλα το φαρκαμευτικο δεν ειναι το ιδιο σε τιμη και αποδοση οτι πλεροσεις περνεις!!!αφηστε το φαρμακευτικο για τα νοσοκομεια αν θυμαμαι καλα περιπου 10 ευρο διαφορα εχουν στο γεμισμα
Pugobios - Τετ 28 Δεκ 2011, 18:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
35 ευρο τον περασμενο και δεν πηγαινε βημα το αμαξι σε σχεση με το προηγουμενο γεμισμα...ουτε πιεση δεν σηκωνε παιζει αυτο να φταιει?
takis_206 - Τετ 28 Δεκ 2011, 18:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
οχι παιζει αυτο φταιει...
recife_rallye - Τετ 28 Δεκ 2011, 20:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω αν το γνωριζουν ολοι,αλλα εγω θα το ποσταρω για αναγνωση και οσοι ειναι να μαθουν κατι απο αυτο,ας το μαθουν,οσοι τα ξερουν μπορουν να προσπερασουν..

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=6118

Γνωμη μου Βασιλη ειναι πως ο Στελιος εχει δικιο,οχι γιατι σε κραζει(κατι που δεν το κανει με σωστο τροπο,αλλα το ξερει-με και δεν τον παρεξηγουμε),αλλα επειδη δυστυχως για σενα,ξερει αυτο το μοτερ(οπως και τα ραλισια-ρενισια) οπως ξερει το δρομο του χεριου του για να τραβηξει μαλ***α! Laughing Laughing

Επισης ξερει οτι ΔΕΝ εισαι ''ησυχος'' και δε θα σου φτασουν τα πχ 30 αλογα τα οποια δε νομιζω να καταπονουσαν και τοσο τα πιστονακια και τις μπιελες σου(και εδω που τα λεμε δεν ειναι και καμμια τρελλη διαφορα),αλλα θα πας για τουλαχιστον 50 κατι το οποιο μαλλον ειναι επικινδυνο γι αυτο το μοτερ!

Υ.γ παντως εγω θα ηθελα να το κανεις για να εχουμε κοντριτσα και μαζι,αν και νομιζω πως τωρα πια δε θα χεις και τοσες ελπιδες Razz Razz Laughing
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 21:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Στα οσα χρονια ασχολουμαι και ειδα νιτρατα μοτερ(σε 106/Saxo),δυο μονον δεν ειχαν εντονα σημαδια φθορας.
Το ενα βεβαια εσπασε αλλα οχι απο κακη χρηση αλλα απο προβληματικο μπεκ που "κατουρησε".
Ολα τα υπολοιπα που ειδα ή ηξερα,παρεδωσαν πνευμα συνηθως το πολυ σε εναν χρονο.

Οι οδηγοι τους βεβαια ηταν συνειδητοποιημενοι και οχι μαλακεs και ηξεραν ποτε να πατησουν τον διακοπτη,ποτε να τον σβησουν,τι εγκεφαλακι να χρησιμοποιησουν και καθε ποτε επρεπε να αλλαξουν μπουζι,λαδια και γενικοτερα να συντηρησουν το μοτερ ασχετα με το κοστολογιο.
Τα παιδια δεν ηταν μηχανολογοι,ουτε μοτεριστες,απλα ειχαν συνειδηση και μυαλο.
Και οι δυο τελειωμενοι κοντρακηδες φυσικα με τον εναν να το γυρισει απο νιτρο σε πολυ αγρια ατμοσφαιρικη μορφη και τον αλλον σε τουρμπινα.
Σε χρηση,περιπου μια μπουκαλα καθε βδομαδα ο καθενας...

Και το αν ειχαν σημαδια φθορας δεν το λεω επειδη δεν εσπασαν,το λεω γιατι τα μοτερ ανοιχτηκαν και τα δυο,το ενα οταν μπηκαν πιστονια-εκκεντροφοροι-κλπ και το αλλο οταν τρυπησε το πιστονι απο το χαλασμενο μπεκ.
Οποτε το να μην σπασει ενα μοτερ,ναι,ειναι σιγουρα εφικτο αλλα θελει τον αναλογο χρηστη/οδηγο και φυσικα την αναλογη συντηρηση και εγκατασταση νιτρο.
Δυστυχως(καλως ή κακως),ο Βασιλακης και η ευρυτερη παρεα του δεν ανηκουν σε αυτην την κατηγορια χρηστων/οδηγων οποτε και η καταληξη θα ειναι η αναλογη με την "μαζα".
Και φυσικα το γεγονος οτι δεν αναφερομαστε σε εναν TU5J4 αλλα σε εναν EW θα παιξει καταλυτικο ρολο στο ποσο θα "αργησει η ωρολογιακη βομβα"...

206 RC εχουν ελαχιστοι...
Οι παρατηρητικοι,πιθανοτατα θα εχουν προσεξει ποσο γρηγορα ανεβαινει η θερμοκρασια λαδιου ακομα και τον χειμωνα με 5 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια,ακομα και με πιο χοντρο ιξωδες απο το προβλεπομενο του εργοστασιου.Με λιγα λογια,ειναι μοτερ που "κουραζει" το λαδι του...
Επισης πιθανοτατα θα εχετε προσεξει με ποσο μεγαλες θερμοκρασιες νερου λειτουργει.Τυχαιο;
Μπα,καθολου...Ο λογος;Καυσαερια και σωστες καυσεις...
Φυσικα,οσοι εχουν ασχοληθει λιγο με αυτο το μοτερ,ξερουν οτι δεν εχει καμια σχεση σαν σχεδιαστικη φιλοσοφια με τους TU/XU που ειχαν βαρια και χοντροκομμενα κινουμενα μερη.
Ξεκινωντας απο το μπλοκ που ειναι αλουμινενιο,συνεχιζωντας με τις μπιελες του που δεν ειναι με κοντρα αλλα με φυτευτες βιδες,με το valvetrain που εχει σχεδιαστει για χαμηλες τριβες και φτανωντας μεχρι τον στροφαλο που δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι τον ενισχυσαν απο τα 135 στα 180 αλογα.
Επισης,αν ετυχε,δειτε τι διαστασεις εχει η ψυκτρα λαδιου σε ενα 206 RC και αναλογιστειτε γιατι εχει τετοιο μεγεθος...

Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του βεβαια και ακολουθει τις γνωμες που θελει.
Απο την μια λυπαμαι γιατι σε κανεναν δεν ειναι ωραιο να συμβαινουν ασχημα πραγματα,απο την αλλη ομως σκεφτομαι οτι καθε φορα βγαινει και καποιος που θα επιβεβαιωσει αυτο που ειχε πει πριν αρκετα χρονια ο Σταυρος(Kane),και γινεται "ηρωας προς αποφυγην".
Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...".
z@ck! - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
Off Topic

Pughell έγραψε:
bla bla bla......blablabla....bla.....bla....bla........
Απο εκει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του βεβαια και ακολουθει τις γνωμες που θελει.
Απο την μια λυπαμαι γιατι σε κανεναν δεν ειναι ωραιο να συμβαινουν ασχημα πραγματα,απο την αλλη ομως σκεφτομαι οτι καθε φορα βγαινει και καποιος που θα επιβεβαιωσει αυτο που ειχε πει πριν αρκετα χρονια ο Σταυρος(Kane),και γινεται "ηρωας προς αποφυγην".
Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."[i]Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...[/i]".

+100
δεν ειναι ουτε το αμαξι σου,ουτε η τσεπη σου φιλαρακι μου.... γιαυτο μην βλεπεις προσωπικα! Wink
στα εχω πει και εγω φιλαρακι μου.. Love

ΟΝ TOPIC
δηλαδη τι πρεπει να γινει για να μην σπασει?
κανε μια λιστα στα μερη που πρεπει να αλλαχτουν-βελτιωθουν (κατα την δικη σου αποψη και εμπειρια )...
Pugobios - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:08:37
Θέμα δημοσίευσης:
μη μου τον πληγωνεται Laughing και φαντασου οτι μιλατε για 40-50 αλογα και σας φαινοντε πολλα φανταστηται εγω τι επαθα οταν ακουσα οτι θελει να ψεκασει 80 Laughing περα απ την πλακα καλα κανετε και το τι θα γινει αλλα αν δεν παθεις(και πληρωσεις) δεν θα μαθεις...το ξερω απο πρωτο χερι απο παλιοτερα που δεν ηξερα και δεν ειχα καποιον να μου πει τι να κανω και εκανα ενα σωρο μαλ***ες εν αγνοια μου(οχι οτι τις εκοψα τωρα απλα τωρα τις κανω εν γνωση μου Laughing )
αν ειναι οπως τα λεει ο στελιο παντως σχετικα με το μοτερ εγω δεν θα ασχολιομουν μαζι του για κανενα λογο...
Pughell - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Off Topic

Pughell έγραψε:
bla bla bla......blablabla....bla.....bla....bla........
Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."[i]Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...[/i]".

+100
δεν ειναι ουτε το αμαξι σου,ουτε η τσεπη σου φιλαρακι μου.... γιαυτο μην βλεπεις προσωπικα! Wink
στα εχω πει και εγω φιλαρακι μου.. Love

ΟΝ TOPIC
δηλαδη τι πρεπει να γινει για να μην σπασει?
κανε μια λιστα στα μερη που πρεπει να αλλαχτουν-βελτιωθουν (κατα την δικη σου αποψη και εμπειρια )...

Δεν το βλεπω προσωπικα και αν δεν ηξερα τον Βασιλακη,ειλικρινα θα τον κοροιδευα...Απλα επειδη τον ξερω,για αυτο και ασχολουμαι εστω και αυτο το λιγο.
Πριν κανενα χρονο περιπου δισταζε για το 6αρι σασμαν για προσωπικους λογους.
Τωρα,με το νιτρο,αν γινει το μπαμ τι θα ακολουθησει; Confused

Σχετικα με την ασφαλεια του μοτερ,ειλικρινα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι και 40αρι μπεκ να βαλει και να κανει ολα οσα του προτεινα παραπανω απο δικλειδες ασφαλειας,παλι το μοτερ θα πει το ποιημα οποτε δεν σωζεται η κατασταση,απλα επιβραδυνεις τον σιγουρο "θανατο"...

Το πιο βασικο ολων ειναι να σιγουρευτει σε τι κατασταση ειναι το μοτερ του που και παλι,με το συμπιεσομετρο βλεπεις μονον ενα νουμερο,οχι ολες τις παραμετρους/φθορες.
Οσο αφορα τις επιπλεον προφυλαξεις,και να τις γραψω,δεν προκειται να τις κανει καν(λογο κοστολογιου) οποτε δεν εχει και νοημα να ανεβαζω φωτογραφιες και να βαζω link...
volvos - Τετ 28 Δεκ 2011, 22:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
εδω το μοτερ του καταφρκατου με ενα πρωτο σταδιο και εκκεντρα και ελιωνε απο θερμοκρασιες λαδιου και νερου. αναγκαστικα να βαλει ψυγειο λαδιου για να ηρεμησει το αμαξι και κατι ειχε κανει και με τα νερα αν θυμαμαι καλα. το αμαξι ουτε καν ξεπερασε ποτε τα 190αλογα...
mechanic - Πεμ 29 Δεκ 2011, 10:04:15
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εδω το μοτερ του καταφρκατου με ενα πρωτο σταδιο και εκκεντρα και ελιωνε απο θερμοκρασιες λαδιου και νερου. αναγκαστικα να βαλει ψυγειο λαδιου για να ηρεμησει το αμαξι και κατι ειχε κανει και με τα νερα αν θυμαμαι καλα. το αμαξι ουτε καν ξεπερασε ποτε τα 190αλογα...

+1 για τον Πανο αλλα και το Στελιο και Ζακ ανωθεν !!!

Θα μεινω καθαρα στο τεχνικο κομματι...
Το γιατι εχει υψηλη θερμοκρασια λαδιου θελει πολυ κουβεντα που καποια στιγμη αν την κανουμε στο xtreme θα την κοπιαρω και εδω.
Αλλα περι νιτρο πρεπει να ξερετε το εξης:
μπορει να δουλεψει αξιοπηστα απλα με μια μειωση προσδοκιμου life time το μοτερ οχι μονο αυτο αλλα ακομα και για ΤΗΡ αν μιλησουμε...
Αλλα το θεμα ειναι αλλου, μιας και αν υποθεσουμε οτι το παληκαρι κανει 100% ολες τις σωστες κινησεις και δωσει και ενα αναλογο ποσο χρηματων.
Το μοτερ δεν θα σπασει, ουτε θα καει, ουτε τιποτα αλλα....
Θα γινει αυτο που ειχα προαναφερει σε ενα ποστ μου.
Λογω του οτι
εκτος της θωρακισμενης υποδομης εναντι στη ζημια
θα εχουμε και ασφαληστικες διαταξεις πους θα κοβουν τον ψεκασμο αλλα και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται προκειμενω να προστατευτει ο κινητηρας
το αμαξι με το ζορι θα κοντραρει για 400μετρα αποσταση που αν δεν κανω λαθος (οι κοντρακηδες που το κατεχετε το σπορ διορθωστε με please) ειναι το πολυ μεχρι γεμισμα 3ης...
Δηλαδη θα ανοιγεις δευτερα, τριτη και αυτο ηταν...
Ασε που οπως πολυ σωστα ανεφερε και ο Λευτερης ολα αυτα για 30 αλογα?

Προσωπικη μου αποψη ειναι ειτε να αλλαξει αμαξι,
ειτε αν δεν παιζει αυτο το σεναριο, τοτε να παει σε light turbo και στη συνεχεια να βαλει και το 6αρι.
Καθως αυτες οι δυο κινησεις ναι μεν κοστιζουν (οπως και το νιτρο) αλλα ειναι πολυ ποιο αξιοπηστες και δεν χρειαζονται "γεμισμα" οπως το νιτρο.
Ασε που το τουρμπισμα εστω και light μας λυνει τα χερια κυριως οσον αφορα τη διαρκεια φουλ παροχης δυναμης.
Και βεβαια ολα αυτα με συνεση και με δεδομενο οτι το αυτοκινητο θα οδηγειται με βαση τις ενδειξεις των οργανων, που σημαινει οτι οταν πιασουμε καποιες συγκεκριμενες τιμες κοβουμε αμεσως...
και οχι με το αν ο παπ**ας ειναι ακομα διπλα μας και δεν εχουμε καταφερει να του ξεκολησουμε...

Και ενα τελευταιο,
αυτο το μοτερ αν θελετε να βγαλει 200αλογα+ σε ατμοσφαιρικη φαση
θελει αλλου τυπου στροβηλισμο μιγματος, εκει ειναι το "φρενο" του και για αυτο και οι "ετοιμες/τυπικες" λυσεις ζοριζονται να περασουν τα 190
volvos - Πεμ 29 Δεκ 2011, 10:19:54
Θέμα δημοσίευσης:
Θυμαμαι που ελεγε ο λουκοπουλος στο καταφρακτο οτι το μεγαλο προβλημα του μοτερ ειναι η κεφαλη και εκραζε ασυστολα ο στελιος... Laughing
AlienHack - Πεμ 29 Δεκ 2011, 10:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Στα οσα χρονια ασχολουμαι και ειδα νιτρατα μοτερ(σε 106/Saxo),δυο μονον δεν ειχαν εντονα σημαδια φθορας.
Το ενα βεβαια εσπασε αλλα οχι απο κακη χρηση αλλα απο προβληματικο μπεκ που "κατουρησε".
Ολα τα υπολοιπα που ειδα ή ηξερα,παρεδωσαν πνευμα συνηθως το πολυ σε εναν χρονο.

Οι οδηγοι τους βεβαια ηταν συνειδητοποιημενοι και οχι μαλακεs και ηξεραν ποτε να πατησουν τον διακοπτη,ποτε να τον σβησουν,τι εγκεφαλακι να χρησιμοποιησουν και καθε ποτε επρεπε να αλλαξουν μπουζι,λαδια και γενικοτερα να συντηρησουν το μοτερ ασχετα με το κοστολογιο.
Τα παιδια δεν ηταν μηχανολογοι,ουτε μοτεριστες,απλα ειχαν συνειδηση και μυαλο.
Και οι δυο τελειωμενοι κοντρακηδες φυσικα με τον εναν να το γυρισει απο νιτρο σε πολυ αγρια ατμοσφαιρικη μορφη και τον αλλον σε τουρμπινα.
Σε χρηση,περιπου μια μπουκαλα καθε βδομαδα ο καθενας...

Και το αν ειχαν σημαδια φθορας δεν το λεω επειδη δεν εσπασαν,το λεω γιατι τα μοτερ ανοιχτηκαν και τα δυο,το ενα οταν μπηκαν πιστονια-εκκεντροφοροι-κλπ και το αλλο οταν τρυπησε το πιστονι απο το χαλασμενο μπεκ.
Οποτε το να μην σπασει ενα μοτερ,ναι,ειναι σιγουρα εφικτο αλλα θελει τον αναλογο χρηστη/οδηγο και φυσικα την αναλογη συντηρηση και εγκατασταση νιτρο.
Δυστυχως(καλως ή κακως),ο Βασιλακης και η ευρυτερη παρεα του δεν ανηκουν σε αυτην την κατηγορια χρηστων/οδηγων οποτε και η καταληξη θα ειναι η αναλογη με την "μαζα".
Και φυσικα το γεγονος οτι δεν αναφερομαστε σε εναν TU5J4 αλλα σε εναν EW θα παιξει καταλυτικο ρολο στο ποσο θα "αργησει η ωρολογιακη βομβα"...

206 RC εχουν ελαχιστοι...
Οι παρατηρητικοι,πιθανοτατα θα εχουν προσεξει ποσο γρηγορα ανεβαινει η θερμοκρασια λαδιου ακομα και τον χειμωνα με 5 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια,ακομα και με πιο χοντρο ιξωδες απο το προβλεπομενο του εργοστασιου.Με λιγα λογια,ειναι μοτερ που "κουραζει" το λαδι του...
Επισης πιθανοτατα θα εχετε προσεξει με ποσο μεγαλες θερμοκρασιες νερου λειτουργει.Τυχαιο;
Μπα,καθολου...Ο λογος;Καυσαερια και σωστες καυσεις...
Φυσικα,οσοι εχουν ασχοληθει λιγο με αυτο το μοτερ,ξερουν οτι δεν εχει καμια σχεση σαν σχεδιαστικη φιλοσοφια με τους TU/XU που ειχαν βαρια και χοντροκομμενα κινουμενα μερη.
Ξεκινωντας απο το μπλοκ που ειναι αλουμινενιο,συνεχιζωντας με τις μπιελες του που δεν ειναι με κοντρα αλλα με φυτευτες βιδες,με το valvetrain που εχει σχεδιαστει για χαμηλες τριβες και φτανωντας μεχρι τον στροφαλο που δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι τον ενισχυσαν απο τα 135 στα 180 αλογα.
Επισης,αν ετυχε,δειτε τι διαστασεις εχει η ψυκτρα λαδιου σε ενα 206 RC και αναλογιστειτε γιατι εχει τετοιο μεγεθος...

Εγω συνεχιζω να εχω στο μυαλο μου την φραση του Σταυρου..."Πληρωστε για να μαθετε κοροιδα...".

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρε μαλ**α Στελιο, μιλησες ηρεμα και πολιτισμενα σαν ανθρωπος, αν μιλουσες ετσι οποτε ελεγες την γνωμη σου κ εκραζες καποιον θα σου ειχα τρελο ρισπεκτ, γιατι συνηθως εχεις δικιο αλλα το χανεις απο τον τροπο που τα λες... Wink

Στο θεμα μας, ΘΑΝΑΣΗ ακομα και το light turbo θελει 3000ευρά για να μπει, ενω ενα νιτρο κιτ με ολα τα εκτρα ασφαλιστικα βγαινει ουτε καν χιλιαρικο..

εχουν μια σεβαστη διαφορά, και αποσο ξερω τον ΣΙλο, τις πρωτες εβδομαδες θα το λιωσει στην χρηση αλλα μετα θα συνετιστει και θα το χρησημοποιει το πολυ 1 φορα την εβδομαδα και Αν ... οποτε και η ζωη του κινητηρα του δεν θα μειωθει τόσο... (γνωμη μου παντα)

επίσης τα 30-40 αλογα που λετε οτι θα πάρει πιστέψτε με θα του κάνουν την διαφορά , δεν ακουγονται πολλά στα αυτιά αλλά εδω ζαντες αλλαξε και τρελαθηκε απο την χαρα του που πηρε 1-2 αμαξια , οχι αν παρει 40 αλογα (δηλαδη 1-2 κολόνες.. ) τοτε θα χεστει πάνω του. Ετσι κ αλλιος αποσο ξερω δεν παει να κοντράρει Μ3 κτλ... κανα s2000 θελει να κοντραρει και κανα focus rs μαμα...
Wink Wink αρα τα 30-40 αλογακια του νιτρο θα του φτασουν ακριβος..

επίσης το μεγαλο πλεωνεκτημα (κατεμε) του νιτρο ειναι οτι εχεις το διακοπτακι και το εχει απενεργοποιημένο, οδηγας για βδομαδες μαμα, σαν κυριος, με καθολου φθορες στον κινητηρα, και εκεινο το βραδυ που θα βρεθεις στο καταλληλο φαναρι ανοιγεις τον διακοπτη και κανεις ενα 400αρι , ετσι για 30 δευτερα ρε παιδι μου να ξεγκαβλώσεις...

με τετοια συνετη χρηση (και αν εχει και ολα τα παρελκομενα για ασφάλεια πανω στο κιτ) πιστευω οτι το κινητηρα του σιλο θα βγαλει ανετα 2 χρόνια ακομα και ισως και παραπάνω , μεχρι τοτε παιζει να το εχει βαρεθει και το νιτρο και να μην το γεμιζει καθολου οποτε και θα συνεχεισει το αμαξι να δουλευει χωρις εξτρα φθορες.... (αφηστε που μεχρι το 2014 οι κινητηρες του rc θα κανουν κανα 500αρικο...)
mechanic - Πεμ 29 Δεκ 2011, 11:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο:
τον Στελιο οχι μονο τον παω με 1000 αλλα και τον αγαπαω σαν αδελφο μου, για αυτο ακριβως το λογο.
Γιατι ειναι αφοπληστικα ειληκρινης,
μην νομιζεις και εγω εχω γκρηνιαξει καποιες φορες μαζι του αλλα ακομα και οταν ειχα αδικο αυτος καθοτανε να μου εξηγησει τα "τι" πως και γιατι...
Επισης ειναι ισως απο τους ελαχιστους που ακομα και αν εχεις βριστει μαζι του, θα κατσει να στησει κωλο Very happy προκειμενω να σε βοηθησει.
Απλα οπως τον κοβω, εχει κουραστει τοσα και τοσα χρονια
(παλια πουτ@να στο κουρμπετι βλεπεις) και καπου δεν εχει την ηρεμια και την υπομονη πια.... και φυσικα δεν τον κατηγορω για αυτο...
Τεσπα και σορρυ για το εκτος θεματος,
(Στελιο οταν γυρισω ελλαδα κερνας φραππε Very happy )

Στο θεμα μας τωρα...
Ειληκρινα απο κοστος να συγκρινω δεν ξερω...
Αλλα για βαλε λιγο τι χρειαζεται για το νιτρο...
πυρομετρο που οχι μονο να δειχνει θερμοκρασιες καυσαεριων αλλα και πιεση λαδιου και θερμοκρασια απο ξεχωριστο σημειο αλλα να μπορει και να επεμβαινει στον ψεκασμο του νιτρο, στις μοιρες του μεταβλητου, και στην πεταλουδα και δεν θυμαμαι τωρα
(σορρυ γιατι γραφω λιγο εν ταχυ)

Καταλυτης και λοιπη διαταξη εξατμισης.
(το λυσιμο του μοτερ το βγαζουμε εκτος μιας και εν γνωση μας παιρνουμε αυτο το ρισκο)
Αναβαθμισμενη αντλια λαδιου,
δεν ξερω τι παιζει με το θεμα του αν εχει ψυγειο "μπεν μαρε" η στην πραξη αποδοτικο...
Καλα κορυφαιο λαδι αυτο ειναι αδιαπραγματευτο και ακομα και σε μαμα φαση θα πρεπει να το εχει λογικα.
καθαρισμο εισαγωγης, με τις αναλογες μικροβελτιωσεις ωστε να τσιμπησουμε 3-4 αλογακια απο το "πουθενα"
Πιθανων καινουργια μπεκ η εγγυημενα καλο μετρημα πριν και μετα το καθαρισμα.
Δεν ξερω αν το δισκο/πλατω ειναι σε φαση που να μπορει να ανταπεξελθει στις μεγαλυτερες απαιτησεις η οχι.
Εννοειται μια σωστη εισαγωγη, (δηλαδη οτι καναμε και στου Κωστα αλλα στην φουλ βερσιον)
Προγραμματιστη με @ρχηδια και οχι @ρχηδια προγραμματιστη
6αρι σασμαν γιατι πολυ απλα πρεπει να μειωσουμε οσο γινεται το χρονο που το μοτερ ειναι με τερμα γκαζι σε καθε ταχυτητα
(εκτος και αν γινεται να κοντυνει το 5αρι)

και ειναι και μερικα ακομα αλλα σορρυ τωρα εχω λιγο τρεξιμο στην δουλεια και δεν εχω το μυαλο μου "εδω"...

Εγω δεν ξερω ακριβως ποσο θα πανε, αλλα το χηλιαρικο νομιζω οτι θα το περασουμε χωρις να καν να εχουμε ανοιξει μοτερ (που θα επρεπε δηλαδη) μιας και το αμαξι δεν το ειχε απο την αρχη ωστε να ξερουμε το ακριβες ιστορικο χρισης/συντηρησης...
mechanic - Πεμ 29 Δεκ 2011, 11:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
ααα και δεν μιλησαμε ακομα για το ποσο κανει το να βαλεις το νιτρο it's self Very happy
COOL ALEXIS - Πεμ 29 Δεκ 2011, 13:48:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα κι εσύ υπερβάλλεις... Laughing Laughing Laughing

Βάλε μια μπουκάλα στο εργαλείο να πάρουμε κανα άλογο... Cool
AlienHack - Πεμ 29 Δεκ 2011, 15:34:22
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:

Βάλε μια μπουκάλα στο εργαλείο να πάρουμε κανα άλογο... Cool

Twisted evil Twisted evil Very happy Very happy Very happy Wink ετσι!!!
silo - Πεμ 29 Δεκ 2011, 16:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα υπηρεσια και δεν ειχα προσβαση,βλεπω γραφτηκαν πολλα!

Τον Στελιο οτι και να μου πει οσο και να με κραξει,δεν προκειται ποτε να του πω τιποτα,παντα θα τον ακουω οσο χημα και τσουβαλατα αν τα λεει Laughing .Με κραζει και καλα κανει και οπως λεει σκεφτομαι σαν 20χρονος αλλα ας μην ξεχναει τι εκανε αυτος στο 1ο του 106 Cool.

Τωρα ευχαριστω ολους που λετε τις γνωμες σας και ολες να ξερετε ειναι ευπροσδεκτες,οσοι με ξερετε,γνωριζεται οτι δεν ειμαι καγκουρας απλα γουσταρω τα γκαζια με οτι συνεπαγεται αυτο...Για καποιους λογους,τυχαιους και μη επεσε στα χερια μου ενα δυσκολα βελτιωσιμο αμαξι οπως το RC.προσπαθησα να αλλαξω αμαξι αλλα το σεβομαι και 3-4 χιλιαρικα δε το σκοτωνω για κανενα λογο.Γνωριζω οτι το νιτρο ειναι η χειροτερη βελτιωση που μπορει να γινει για ενα μοτερ αλλα με λιγα λεφτα σχετικα με τουρμπισμα ειναι το καλυτερο value for money!

Καταρχην δε θα το παταω συνεχεια με τι μπουκαλα ρε παιδια,αλλα 3-4 φορες το μηνα σε καμια στημενη κοντρα και οχι απο φαναρι σε φαναρι,ελεος με αυτα ασχολουμαι τοσο καιρο,βλεπω γυρω μου και εμαθα να εχω υπομονη.

Σαν θωρακιση μια τωρα μια αντλια λαδιου οντως θα ηταν κατι χρησιμο,ασ δωσει καποιος που ξερει τιμες και κωδικους!
Πυρομετρο θα βρεθει
Κιτ εχει ηδη βρεθει με εγκεφαλακι για τις στροφες, τι αλλο χρειαζεται κατα τη γνωμη σας?
silo - Πεμ 29 Δεκ 2011, 17:23:48
Θέμα δημοσίευσης:
διαβαζω,ξαναδιαβαζω και βλεπω οτι οντως ειναι δυσκολο να κρατησει το μοτερ Confused ...
nikos 206cc - Πεμ 29 Δεκ 2011, 18:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου δεν γραφτηκαν 4 σελιδες τσαμπα,κατι ειναι και αυτο Wink
Βασιλη επισης κανε μια ερευνα για το τι θα γινει αν σε σταματησουν και βρουν τη μπουκαλα Rolling eyes
enD - Παρ 30 Δεκ 2011, 03:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
πωλειται μοτερ απο 206 RC κοψοχρονιας λεμε!!!

ή ανταλλασεται με διαμερισμα διαμπερες, ευαερο και ευηλιο.....
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

αφιερωμενο εξαιρετικος απο τον Βασιλακη στον Βασιλακη!!!!! Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=4_hSZ8Qn_XI
AlienHack - Παρ 30 Δεκ 2011, 09:18:19
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Αφου δεν γραφτηκαν 4 σελιδες τσαμπα,κατι ειναι και αυτο Wink
Βασιλη επισης κανε μια ερευνα για το τι θα γινει αν σε σταματησουν και βρουν τη μπουκαλα Rolling eyes

μαλ**α που ζεις εσυ? σε ποια χωρα γινονται αυτα? θα βαλει την μπουκαλα πορτ μπαγκαζ σε ειδικο κουτι μεσα (με την κουβερτουλα της να μην κρυωνει Smile ) και δεν θα φενεται, θα πρεπει ο μπατσος να ξηλωσει και αυτο απαγορευεται...
stamatis_vts - Παρ 30 Δεκ 2011, 09:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
λενε οτι δε πρεπει να ειναι συνδεμενο το σωληνακι στον κινητηρα την ωρα που θα σου ανοιξουν το καπο... Crying or Very sad
mechanic - Παρ 30 Δεκ 2011, 09:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω μια ερωτηση
(βασικα επρεπε να το ειχα ρωτησει αρχης εξ'αρχης αυτο)
ποσα λεφτα διαθετεις για το κεφαλαιο "βελτιωση" ???

Γιατι (εκτος και αν κανω λαθος οποτε συγνωμη εκ των προτερων) αν εχω καταλαβει καλα η επιλογη του νιτρου εχει να κανει καθαρα και μονο για λογους "χαμηλου" κοστους...
Αν ειναι ετσι τοτε η λυση χαμηλου κοστους,
δεν ειναι το νιτρο, αλλα αλλες κινησεις.
και μιας που το ζητουμενο ειναι οι κοντρες και μονο (περιτο να "ξανα"πω οτι το αμαξι αυτο δεν ειναι φτιαγμενο για τετοιο σκοπο)
τοτε γιατι δεν ξεκινατε απο τα "βασικα" ?
Δηλαδη οσο ποιο μικρες ζαντες με οσο ποιο στενο λαστιχο γινεται (θα μου πεις οτι αυτο εγινε, οκ τοτε...)
μετα παμε στο γδυσιμο...
δεν κοστιζει τιποτα να κατσεις μονος σου η να δωσεις λιγα ευρω σε καποιο φιλο που πιανουν τα χερια του και να βγαλεις καθισματα,μοκετες,μονωσεις και οτι αλλο ειναι περιτο βαρος.
Οπως επισης ξεκινα να ξυλωνεις A/C διζωνικο κλιματισμο και οτι αλλο μπορει να βγει απο πανω.
(ΕΣΠ θα σου ελεγα να το κρατησεις μιας και ειναι κατ'επιλογη απενεργοποιουμενο)
Βαζεις ενα δικο σου καθησμα οτι ποιο ελαφρυ βρεις.
Εννοειται πλαστικα απο πορτες κτλ εξω, γενικοτερα εξω οτι μπορει να βγει.
Δες ποιος ειναι ο ποιο οικονομικος τροπος για να κοντυνεις και αλλο τη μεταδοση σου, ειτε με 6αρι σασμαν ειτε με αλλο τροπο.
επισης πισω πορτα και καπω μπροστα ψαξε αν παιζει να βρεις πλαστικο/τρεχαγυρευε κατι που να ειναι οσο ποιο ελαφρυ γινεται,
βαλε καρα φυμε τζαμια για να μην φαινεται μεσα το πως εχει καταντησει το αμαξι προκειμενω να κινειται γρηγοροτερα και με πολυ μικρο κοστος θα εχεις κερδισει ακομα καμποσες καροτσες (η οπως αλλιως λεγεται στην ορωλογια) στη φαση της κοντρας.
Μετα φτιαχνεις μια σωστη εισαγωγη/εξαγωγη + παρακαλας τον γνωστο προγραμματιστη
(που ειναι ενας απο τους κορυφαιους στην ελλαδα και τον εκτιμω πολυ αλλα δεν λεω δημοσια το ονομα του, για να μην βγει κανας μικροτσουτσουνος (steve σιωπη εσυ Very happy ) και πει οτι ειμαι τσιρακι του και τον διαφημιζω Very happy )
να σου δωσει τα μεγιστα δυνατα τηρωντας ολες τις ασφαληστικες διαταξεις,
και παραληλα βαζεις ενα ευλογημενο πυρομετρο που θα σεβεσαι τις ενδειξεις του και θα σου προστατεψει το μοτερ απο καποιο μπαμ η γκουπ κτλ...
αααα εννοειται οτι ηδη θα επρεπε να εχεις ενα καλο λαδι ειδηκο για τετοιες αποδοσεις.
Και μετα απο αυτο θελεις και αλλο δυναμη, (γιατι αν εχεις στοχο να περασεις Σ2000 πρωτου σταδιου τοτε πρεπει να παρεις τα οξυγονα και να κοβεις αμαξι μεχρι να μεινει μονο κινητηρας και καθισμα οδηγου)
Περα απο την πλακα ομως,
αν θελεις επιπλεον δυναμη μετα πρεπει να λυσεις μοτερ, να το ενισχησεις/θωρακισεις και να πας σε τουρμπησμα
η εναλακτικα να αλλαξεις τον τυπο του στροβηλισμου στο μιγμα σου,
τοτε θα σηκωσεις πολυ δυναμη απο το "πουθενα" και μαλιστα σε ατμο μορφη, και τοτε θα σε συμφερει περισσοτερο να πας σε 4ταλουδο οπου θα εχεις αποδοσεις περιπου στους 230-240 ιππους, αλλα ξεχνας ΕΣΠ-ABS κτλ...
volvos - Παρ 30 Δεκ 2011, 10:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
μια ειναι η εξηγηση
σας κοψανε τις πουτανες στο καραβι και εχεις βαλει δορυφορικο ιντερνετ

δεν εξηγειται αλλιως τετοιο παθος για το αμαξι του βασιλακη που στο τελος απλα θα βαλει ηλεκτρικο τουρμπο στην εισαγωγη και μαγνητακι στη γραμμη τροφοδοσιας
mechanic - Παρ 30 Δεκ 2011, 10:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
mechanic - Παρ 30 Δεκ 2011, 10:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μια ειναι η εξηγηση
σας κοψανε τις πουτανες στο καραβι και εχεις βαλει δορυφορικο ιντερνετ

δεν εξηγειται αλλιως τετοιο παθος για το αμαξι του βασιλακη που στο τελος απλα θα βαλει ηλεκτρικο τουρμπο στην εισαγωγη και μαγνητακι στη γραμμη τροφοδοσιας

Ασχετο:
το κρουαζιεροπλοιο ειναι γεματο απο καμαριερες,χορευτριες,σεβριτορες,κωμοτριες κτλ κτλ...
Οι επιβατησες δεν προσμετρουνται γιατι ειναι ασταθμητος παραγοντας Very happy
silo - Παρ 30 Δεκ 2011, 15:55:00
Θέμα δημοσίευσης:
με νιτρο ηλπιζα πως θα γινοταν η δουλεια μας με πολυ λιγοτερα αλλα βλεπω πολλες αντιφασεις και σχεδον 100% οτι θα σπασει το μοτερ οσο και να το θωρακισουμε...και οπως τα ειχα υπολογισει με 1000 ευρω και κατι,θα καναμε δουλεια!

το τουρμπο ειδα οτι ειναι αξιοπιστη λυση αλλα ξεπερναμε κατα πολυ τα 3000

Crying or Very sad

Ολοι εχετε φαγωθει με το 6αρι και πλεον εχω αρχισει να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα αλλα και παλι ειναι δυσκολο να βρεθει κατι σχετικα σε καλη τιμη,και καλη κατασταση,κατι πηρε το αυτι μου για πανω απο 1500 ευρω,η ολη μετατροπη του σασμαν!

εισαγωγη θελω να κανω την πατεντα του Θαναση που βοηθησε πολυ,στο αμαξι του Κωστα αλλα δεν κερω τι ακτιβως πρεπει να κανω Confused

εξαγωγη λεω να αφαιρεσω μεσαιο,να αλλαχτει ο καταλυτης σε 200αρι,να κρατησω τις μαμα διατομες οπως μου εχει πει ο Στελιος και τωρα δε ξερω αν πρεπει να κρατηθει το μαμα τελικο η να μπει καποιο αλλο απο καποιον εξατμισα,η μια ολοκληρη απο janspeed!

τι λετε?
volvos - Παρ 30 Δεκ 2011, 16:09:20
Θέμα δημοσίευσης:
o Μαμα καταλυτης ειναι αρκετα καλος για το σταδιο βελτιωσης σου
οταν τον βγαλετε φωτο και τον δει ο θανασης θα δεις οτι θα σου πει τα ιδια Cool
Pughell - Παρ 30 Δεκ 2011, 17:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Τον ειδαμε και εσωτερικα τον καταλυτη.
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση χαλια αλλα δεν ειναι και ο ορισμος της απολυτης αποδοσης... Neutral

Μαλιστα στου Κωστα ειχε σπασει και το πλεγμα απο τις θερμοκρασιες.

Βασιλη κανονισε με τον Κωστα να σε παει μια βολτα να δεις περιπου που θα εισαι με εισαγωγη και εξατμιση(μολις την τελειωσει).
Να δεις και το 6αρι...
Για το σασμαν το 1μιση το θες,αν και ειναι νουμερο ηδη χαμηλοτερο απο αυτα που θα ηθελες για το νιτραρισμα οποτε σε budget δεν ξεφευγεις.
Pugobios - Παρ 30 Δεκ 2011, 17:50:59
Θέμα δημοσίευσης:
αν ψαχτει λιγο το 6αρι ειναι υποθεση αρκετα κατω απο χιλιαρικο...
Pughell - Παρ 30 Δεκ 2011, 20:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,με 300 το βαζεις κιολας...

Τα ειπαμε και την προηγουμενη φορα.
Οποιος εχει τα αρχiδια,ας του βρει ενα 6αρι,ας το επισκευασει και ας το βαλει επανω κιολας με λιγοτερα απο χιλιαρικο.
mechanic - Παρ 30 Δεκ 2011, 21:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μαμα καταλυτης ειναι καλος, αλλα στου Κωστα ειχε εντονες θερμοκρασιακες καταπονησεις, που αλοιωνανε τη ροη των αεριων... Confused
Αν δεν ειχε αυτο το προβλημα θα τον κραταγαμε,
ετσι και αλλιως για την εξατμιση του Κωστα στην αρχη ψαχναμε ουσιαστικα τον ηδιο (με τον μαμα καταλυτη) απλα μιας και μπαιναμε σε αυτο το σκηνικο εγω τον ηθελα με αλλα χωνια για ακομα καλυτερη ροηκοτητα.
Αλλα τελικα αλλαζουν τα πλανα και παμε σε 200αρη
και οταν (σορρυ ρε Κωστα Embarassed δεν εχω βαλει κωλο κατω με ηρεμια) υπολογισω το καινουργιο σεταπ τοτε θα παμε και στην εξατμιση...

Παντως ο Στελιος εχει δηκιο,
ας σε παει ο Κωστας μια βολτα με το δικο του
(παρολο που το αμαξι δεν ειναι "ετοιμο/ολοκληρωμενο" απο πλευρας βελτιωσης)
αλλα μια αντικειμενικη ιδεα θα μπορεις να την εχεις... Wink

Αλλα μην ξεχνας, αλλος ο προορισμος που το εχει ο Κωστας και αλλος αυτος που ζητας εσυ...
Τελος απλα να ξεκαθαρισω κατι,
νιτρο μπαινει χωρις να σπασει το μοτερ, αλλα για να γινει αυτο θα φτασεις ισως και θα περασεις το κοστος του τουρμπησματος. Οποτε απο αυτη την αποψη και μονο (δηλαδη την οικονομικη) δεν σε συμφερει...

Πηγαινε ρε φιλε και παρε ενα ΤΗΡ,
βαλτο μεσα στο δικο σου, πουλα και το μοτερ που εχεις τωρα και οταν θα εχεις τα λεφτα 300ριζεις και το ΤΗΡ και θα κανεις το κεφι σου στην ευθεια...
Γιατι μετα το τιμονι θα εχει απολεσματικοτητα μονο στο παρκαρισμα
Very happy
silo - Παρ 30 Δεκ 2011, 21:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
η μηχανη του RC ειναι και γα** και σε ηχο και σε φασμα στροφων,απλως θελει λιγο τονοση για να γινει λιγο πιο τσιτα το αμαξι!θα μιλησω με τον Κωστα απο βδοματα που εχω αδεια και θα κανονισω να δουμε και για διαφορες!

υγ.Στελιο πατησα απο 2ες και 3ες με το cilo Δημητρη!παντου μαζι πηγαιναμε,απλως ανοιγα μαζευε,και το αντιστροφο λογο κλιμακωσης των σασμαν μας
Pughell - Παρ 30 Δεκ 2011, 22:12:48
Θέμα δημοσίευσης:
silo έγραψε:
η μηχανη του RC ειναι και γα** και σε ηχο και σε φασμα στροφων,απλως θελει λιγο τονοση για να γινει λιγο πιο τσιτα το αμαξι!

Οσο και να μην θελετε να το καταλαβετε,η μηχανη του RC ειναι ενα 2λιτρο μοτερ των 135 αλογων βελτιωμενο ωστε να 180αρισει με το χαμηλοτερο δυνατο κοστολογιο.
Ναι,σιγουρα αν σπαταληθουν πολλαααα χρηματα,300αριζει απο οτι φαινεται,ομως σε "γηινες" μορφες δεεεν...

silo έγραψε:
υγ.Στελιο πατησα απο 2ες και 3ες με το cilo Δημητρη!παντου μαζι πηγαιναμε,απλως ανοιγα μαζευε,και το αντιστροφο λογο κλιμακωσης των σασμαν μας

Καλα,μην νομιζεις οτι εινα αντικειμενικο κριτηριο...
Με Clio σαν του Δημητρη σε ΦΠΕ + group N εκκεντροφορους,το συγκεκριμενο αμαξι κανει παππαδες και οχι 206 δεν το βλεπει,ουτε 207 RC σε ΦΠΕ μορφη δεν το φτανει.
Ρωτα τον Σταυρο(Kane) να σου πει σκηνικα...
Απλα μεχρι του Δημητρη να γινει σωστο,θελει χρημα και χρονο.
mechanic - Σαβ 31 Δεκ 2011, 08:43:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
silo έγραψε:
η μηχανη του RC ειναι και γα** και σε ηχο και σε φασμα στροφων,απλως θελει λιγο τονοση για να γινει λιγο πιο τσιτα το αμαξι!

Οσο και να μην θελετε να το καταλαβετε,η μηχανη του RC ειναι ενα 2λιτρο μοτερ των 135 αλογων βελτιωμενο ωστε να 180αρισει με το χαμηλοτερο δυνατο κοστολογιο.
Ναι,σιγουρα αν σπαταληθουν πολλαααα χρηματα,300αριζει απο οτι φαινεται,ομως σε "γηινες" μορφες δεεεν...

silo έγραψε:

Καλα,μην νομιζεις οτι εινα αντικειμενικο κριτηριο...
Με Clio σαν του Δημητρη σε ΦΠΕ + group N εκκεντροφορους,το συγκεκριμενο αμαξι κανει παππαδες και οχι 206 δεν το βλεπει,ουτε 207 RC σε ΦΠΕ μορφη δεν το φτανει.
Ρωτα τον Σταυρο(Kane) να σου πει σκηνικα...
Απλα μεχρι του Δημητρη να γινει σωστο,θελει χρημα και χρονο.

+1
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες