DimiP έγραψε: |
... να ρολλαρουμε το αυτοκινητο ;; δηλ. να πηγαινουμε χωρις ταχυτητα στο κιβωτιο αλλα με νεκρα ;;
ειχα ακουσει καποτε (παλια) οτι το εκαναν αυτο οι...παλιοι για να εξοικονομουν βενζινη!. |
DimiP έγραψε: |
... αργοτερα ειχα ακουσει οτι αυτο κανει κακο στο αμαξι (δεν ξερω σε ποιο κομματι του βεβαια κιβωτιο,ιμαντες,δυναμο, μηχανη ;;![]() ετσι αυτες τις μερες παρατηρησα μετα απο δοκιμη οτι αναπτυσοντας μια ταχυτητα 110 χλμ/ωρα και βαζοντας νεκρα σε συγκεκριμενα σημεια κατηφορικα η το πολυ πολυ εντελως ισια, το αμαξι "ρολαρει" για καμποσα χλμ μεχρι να χασει την ταχυτητα του. |
gskarmou έγραψε: | ||||
Οντως το έκαναν και γινεται και σε μη καταλυτικά ![]()
Κακό μόνο στο καταλυτη ...... Μένει ακαφτη βεζνίνη στους κυλινδρους που περνά στον καταλυτη και προκαλεί με την καυση της ,μαζι με με τα υπολοιπα καυσαέρια , ανεβάσμα της θερμοκρασίας που ελλατώνει πολύ την ζωή του καταλύτη. Για αυτό και αποφεύγεται να μπαίνει μπροστά με σπρώξιμο... Ελπίζω να βοήθησα |
Miltellas έγραψε: |
Ορθώς ο Γιώργος. Να μην επαναλάβω κι εγώ.
Θα συμπληρώσω μόνο ότι η τακτική αυτή είναι τελείως αντι-οδηγική. προσωπικά θεωρώ ότι είναι και εγκληματική αφού το αυτοκίνητο είναι συνειδητά ακυβέρνητο. Η ετοιμότητα του οδηγού πάει περίπατο, αφού ούτε αμεσότητα στο γκάζι έχει, ούτε αποτελεσματικά φρένα, και στο τυχόν στρίψιμο δεν θα υπάρχει ελκτική πρόσφυση, οπότε και το κράτημα πάει περίπατο. Το ότι υπάρχει κάποιος να κρατάει το τιμόνι, δεν θα σημαίνει τίποτα όταν έρθει η κακή στιγμή. Μην συνηθίζετε σε τέτοια οδηγική πρακτική. |
kanelj έγραψε: |
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ????
τι καλο και κακο?????ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ειναι! θα συμφωνησω με τον miltellas. κατι να σου τυχει εκεινη την στιγμη,κατι να σου πεταχτει στον δρομο,λιγο να χρειαστει να επιταχυνεις,την εχεις ***ησει και θα πεις και ευχαριστω! αυτα μην τα κανετε και ιδιως οταν δεν χρειαζεται! (τωρα εγω γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι θελετε να δοκιμασετε να πηγαινεται χωρις ταχυτητα???τοσο συγκλονιστικο ειναι?) |
gavanas έγραψε: |
Επίσης αν πέρναγε άκαφτη βενζίνη στον καταλύτη ο λ θα βάραγε σαν τρελός ![]() |
Ntinos έγραψε: | ||
πως θα βαραγε ο λ? ![]() ![]() ![]() ακαυτη βενζινη περναει σε πολυ μικρες ποσοτητες σε ολα ταυτοκινητα αλλα μην αναλυσουμε πως γινεται αυτο. φθορες στον καταλυτη εχουμε οταν παμε να το βαλουμε τσουλιτο μπροστα οπως και σε 200 αλλα μερη (αφου συμβαινει το αντιστροφο και εμπλεκουμε τον αξονα μεταδοσης αναγκαζωντας στο γυρισμα πολλων κινουμενων μερων χωρις να υπαρχει ρευμα). το ζητουμενο ειναι το ρολαρισμα χωρις ταχυτητα ομως... ΦΟΝΙΚΟ,ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, κανενας ελεγχος του αυτοκινητου και συχνα καμια οικονομια αφου για να ανακτηθει η ταχυτητα που χαθηκε χρειαζεται περισσοτερη βενζινη απο το να πηγαιναμε με το γκαζι σταθερο στην περιπτωση που το κανουμε εσκεμενα σε πορεια και οχι αρκετα πριν να σταματησουμε καπου φρεναρωντας (αλλα αναφερθηκε το να βαλεις νεκρα και να συνεχισεις να πηγαινεις). ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ μου οποιος θελει να οδηγει οικονομικα να προσπαθει να διατηρει την κεκτημενη του ταχυτητα και να μαθει ναποφευγει ασκοπα φρεναρισματα (σε στροφες παμε με την σωστη σχεση και στριβουμε με την κεκτημενη μας ταχυτητα δεν παμε με 5η 'αφου τραβαει' και πλακωνομαστε στα φρενα, προσπαθουμε να μην φρεναρουμε σε ανηφορες!!!ναι γινεται κιαυτο, δεν επιταχυνουμε ασκοπα αφου ξερουμε οτι σε 10μ εχει κοκκινο φαναρι,διαβαση πεζων,εκκλησια που τελειωσε ο εσπερινος,δεν κραταμε ταμαξι με γκαζι-συμπλεκτη σε ανηφορες γιατι δεν μπορουμε να ξεκινησουμε αμα σταματησουμε εντελως!γινονται κιαυτα κι'ομως, δεν κολαμε στον μπροστινο μας που παει με σεβαστη ταχητυτα κανοντας τους γρηγορους μαποτελεσμα το ασε-πατα για νακολουθαμε κ.α πολλα ηλιθια που συμβαλουν στην υπερ-καταναλωση βενζινης-πως διαλο το χιλιαρι μου εκαψε 30 λιτρα βενζινη για 100χλμ???)η σωστη και 'εξυπνη' οδηγηση συμβαλει στην μειωση της καταναλωσης και οχι οι ταρζανιες.ο σωστος οδηγος με οποιοδηποτε αυτοκινητο φροντιζει να εχει ανα πασα στιγμη το γκαζι για ναποφυγει την στραβη-ακομα και μπαινοντας σε μια στροφη με μια πανω χωρις να εχουμε ολη την διαθεσιμη ροπη (κινητηρας σε σχεδον μη οφελιμο φασμα)ειναι λαθος. |
Ntinos έγραψε: |
πως θα βαραγε ο λ? ![]() ![]() ![]() ακαυτη βενζινη περναει σε πολυ μικρες ποσοτητες σε ολα ταυτοκινητα αλλα μην αναλυσουμε πως γινεται αυτο. |
Ntinos έγραψε: |
εχεις δικιο, και εγω δεν ηθελα να θιξω εσενα η καποιον αλλο που και μονο οτι συμμετεχει σενα τετοιο club σημαινει οτι προσπαθει να εμβαθυνει τις γνωσεις του, αποψεις του και να γινει καλιτερος.εγω απλα εθιξα το θεμα οικονομιας γιατι οπως ειπες και παλιοτερα πολλοι (και με μικρο μεριδιο ευθηνης αφου οδηγικη παιδεια δεν προσφεροταν ποτε στην Ελλαδα) εφαρμοζαν τεχνικες-ταρζαν για να κανουν οικονομια και την ιδια ωρα εκαναν πολλα απο αυτα που ανεφερα σαν παραδειγμα.
επισης ουτε εγω βγαζω την ουρα μου απεξω.πολλες φορες διαμαρτυρηθηκα για καταναλωσεις αφου πριν λογο μ@λ@κι@ς ειχα πιασει και 3 κοφτες αναμεσα σε φαναρια αναμενα η πισω απο κανα 'δηθεν' γρηγορο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Αν ομως βαλεις μια μεγαλη ταχυτητα πχ 5 και το αφησεις σε μια κατηφορα μονο του δεν καιει τιποτα μιας και ο εγκεφαλος δινει εντολη στα μπεκ να μην ψεκασουν και η βενζινα γυρναει μεσα απο τα επιστρεφομενα πισω στο ρεζερβουαρ.Δηλαδη καλυτερα να το αφηνεις να ρολαρει με μια μεγαλη ταχυτητα παρα να βαλεις νεκρα. |
STELIOS έγραψε: | ||
Αμα δεν ψεκαζουν τα μπεκ και δεν καιει τιποτα τοτε πως μενει αναμενη η μηχανη??? |
SnakeMJK έγραψε: |
Νεκρό βάζουμε σε ελαφρώς κατηφορικό δρόμο, άρα για να μην μας φύγει το αυτοκίνητο πατάμε λίιιγο το φρένο. |
p206Mike έγραψε: | ||
Αυτό δεν το λέει κανείς... Αν δεν κάνω λάθος τη κατηφόρα την κατεβαίνουμε με κουμπωμένη την ίδια ή μια παραπάνω ταχύτητα μέσα, από αυτή που χρειάζεται για να την ανεβούμε... ![]() Και αυτό το λέει το βιβλίο που δίνουμε εξετάσεις για την απόχτηση της άδειας ικανότητας οδήγησης Ι.Χ. |
SnakeMJK έγραψε: |
Και αν είναι τόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ, ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ και ΦΟΝΙΚΟ όπως έγραψαν κάποιοι χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα έπρεπε να είχα τρακάρει τουλάχιστον 25 φορές! |
p206Mike έγραψε: | ||
Αυτό δεν το λέει κανείς... Αν δεν κάνω λάθος τη κατηφόρα την κατεβαίνουμε με κουμπωμένη την ίδια ή μια παραπάνω ταχύτητα μέσα, από αυτή που χρειάζεται για να την ανεβούμε... ![]() Και αυτό το λέει το βιβλίο που δίνουμε εξετάσεις για την απόχτηση της άδειας ικανότητας οδήγησης Ι.Χ. |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | ||||
Που λεει ο λογος...Σχεδον τιποτα |
gavanas έγραψε: | ||||||
Νομίζω σκέτο τίποτα. Όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει καύσιμο το μοτέρ απλά καταναλώνει ενέργεια αντί να παράγει. Παράδειγμα: με ταχύτητα σταματάς πιο νωρίς σε σχέση με το να τσούλαγες με νεκρό. Αυτή η διαφορά στην κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου είναι η ενέργεια που καταναλώνουν τα περιστρεφώμενα μέρη του κινητήρα. Αντίθετα με νεκρό, η ενέργεια αυτή προκύπτει από την βενζίνη που καίμε, άσε που χρειάζεται να πατάς και περισσότερο φρένο από το να έχεις ταχύτητα |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Ασε που παω σε πολλες που οι αλλοι κατεβαζουν μια κατω εγω βαζω μια πανω ![]() ![]() ![]() |
Miltellas έγραψε: | ||
![]() Μου θύμισες ακριβώς την τρομαγμένη ερώτηση που μου έκανε κάποτε ένας ξάδερφός μου που μπήκε πρώτη φορά στο αυτοκίνητό μου: "Ρε συ Μίλτο! Γιατί κάθε φορά που έχει στροφή, αντί να πατάς φρένο πατάς γκάζι;!" Κι εγώ του απάντησα: "Πράγματι! Έτσι οδηγάω όταν πηγαίνω αργά...!" ![]() ![]() |
Vaggelis έγραψε: |
Σε κατάσταση πανικού, όταν δεν υπάρχει υποβοήθηση στο φρενάρισμα από τον κινητήρα, οι τροχοί μπλοκάρουν πιο εύκολα.....
Δοκιμάστε να πατήσετε απότομα φρένο με νεκρά στο κιβώτιο και θα δείτε για πότε μπλοκάρει..... (στους μη κατόχους ABS πάντα...) |
George έγραψε: |
Χωρις να ειμαι σιγουρος απο οτι κοιταγα στον υπολογοστη ταξιδιου εκαιγε λιγοτερο οταν του ειχα 5η στο ρολλαρισμα απο οταν του ειχα νεκρα... |
nec1980 έγραψε: |
Σύμφωνα με το οικονομόμετρο όταν έχουμε ταχύτητα και δεν πατάμε το γκάζι η κατανάλωση είναι ποιό μικρή απο ότι έχουμε νεκρά.Το έχω δεί και στην πράξη.Όσο πιο μικρή ταχύτητα έχουμε τόσο οικονομία κάνουμε.Ο υπολογιστής είναι για τα μπάζα αφού δουλέυει το αμάξι και μου δείχνει 0 κατανάλωση!!!
Παιδιά να έχετε πάντα ταχύτητα μέσα γιατί πρέπει να έχεις ΠΑΝΤΑ τον έλενχο του αυτοκινήτου.Γνωστός μου βγήκε στον περιφεριακο με νεκρά και όταν είδε το φορτηγό που κάνει παραδώσεις αυτοκινήτων στις αντιπροσωπείες πάτησε γκάζι και το αμάξι ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.Το τι έγινε μετά με μια λέξη θα σας το πω,ΚΟΛΑΣΗ.Το φορτηγό μετά από το μεγάλο φρενάρισμα που έκανε πέρασε ξυστά απο το αμάξι και τα άλλα αυτοκίνητα απο τα φρεναρίσματα πλάγιασαν.Γι'αυτό πάντα ταχύτητα μέσα για να ξέρεις τι σου γίνεται. |