RCparania έγραψε: |
Αλλαξα λάμδα και το πρόβλημα δεν άλλαξε ![]() ![]() Σίγουρα μπορεί να είναι πολλά και το κάνει αυτό. Απλά λέω μήπως έχει τύχη σε κανέναν άλλο?(τόσα RC μονο το δικό μου να το κάνει?) Η έστω να με βοηθήσετε με ιδέες τι να κοιτάξω. Επόμενο βήμα τι λέτε να κοιτάξω? |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Καταρχήν είσαι 100% σίγουρος ότι από χρονισμό είναι ok; Το πρόβλημα που περιγράφεις δείχνει να είναι από missfires. Το θέμα είναι τι τα δημιουργεί. Επόμενο βήμα, τσέκαρε αν έχουν φράξει οι αυλοί εισαγωγής. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
ρε συ,αν μπορεις μαθε ποιος το ειχε πριν το αμαξι,και ρωτα τον για το προβλημα
μπορει να ηξερε τι φταιει επισης ο μαντρας που το πηρες δεν σου δεινει καποιο ειδος εγγυησης? απο εδω Γιαννενα το πηρες? ποιον λ αλλαξες? γιατι εχει 2 λ |
RCparania έγραψε: | ||||||
Καταλαβαίνεις..Μηχανικός δεν είμαι. Εχω αρκετές γνώσης και καταπιάνομαι και μονος μου με πολλά. Το πήγα σε δυο peugeot κ απλά το κοίταξαν και μου είπαν ότι είναι OK. Να παω και σε αλλη peugeot.Είμαι πρόθυμος να παω και σε οποια δήποτε άλλη πόλη(ήδη το έχω κάνει) αρκεί η peugeot που θα παω να είναι τσακάλια. Αν ξέρουμε κάποια σωστή peugeot να μου πείτε. Το φαινόμενο είναι σαν missfire όπως το λες.Τα missfire όμως πρέπει να γίνονται επειδή γίνετε πλούσιο όμως το αμάξι?Και δεν μπορεί να κάψει την βενζίνη και κάνει missfire?Και γιατί γίνετε τόσο πλούσιου μετά τις 5800? Αν πχ αρχίζει να παραπαριζει στις 6500 στροφές και επιμείνω στο γκάζι να το έχω τέρμα τότε πήγαινε 7100 με το πρόγραμμα αλλα πήγαινε με τα ζόρια. Γίνετε να γίνετε πλούσιο σε συγκεκριμένες στροφές ξαφνικά από χρονισμό? Το είχα τσεκάρει αυτό πριν μήνες(για την εισαγωγή)..Εχει την γνωστη καπνα..Τίποτα το σπουδαίο και το έκανε αυτό το πρόβλημα.
Οταν πήρα το αμάξι δούλευε για λίγους μήνες.Οποτε ο παλιός ιδιοκτητης μου είναι άχρηστος ![]() Καμια εγγύηση δεν μου έδινε και άλλωστε το έχω 1,5+ χρόνο το αμάξι. Τον πρώτο λάμδα άλλαξα σήμερα με ολοκαίνουργιο από την peugeot. Αλλα δεν άλλαξε τίποτα στο αμάξι. Ο δεύτερος μπορεί να επηρεάσει το μίγμα? Επειδή δεν έχω καταλύτη βαράει τώρα και σφάλμα στο λάμδα. Υ.Γ (ασχετο)τώρα που είναι μαμά(δεν πάει βήμα)και είναι πιο φτωχό στις μεσαίες στροφές από όταν είχα πρόγραμμα..Πολύ φτωχά είναι από την μάνα τους τελικά |
Νομίζω κάτι τέτοιο το κοιτούσε αλλα δεν μου είπε τίποτα.Αλλωστε μου είπε όλα φαίνονται Ok αλλα πριν μου κάνει εμενα τα missfire αυτός έβλεπε ότι γινόταν ξαφνικά πλούσιο.
Για να καταλάβεις εγώ ήμουν σανίδα γκάζι και μου έλεγε άρχισε να γίνετε πλούσιο και μόλις μου το έλεγε άρχιζε να κάνει τα παλαβά του. Σε αλλα πατήματα μου έλεγε τώρα μένει κανονικά και δεν το έκανε και κατέβαζε χωρίς πρόβλημα έως το κοφτη ![]() Να ξανά κοιτάξω την εισαγωγή αν και την έχω κοιτάξει πιο παλιά. Αλλα αν είχε φράξει δεν θα είχα και πτώση απόδοσης?αστάθειες ρελαντί και αλλα?Εμενα δουλεύει άψογα σε όλα.Αφού αν αλλάζω ταχύτητες στις 6000 στροφές δεν κάνει τίποτα το αμάξι. |
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην λειτουργία που δεν έχω πρόγραμμα και καταλύτη.
Και πριν δεν είχα καταλύτη και τώρα. Εννοώ για το πρόβλημα που έχω ψηλά. Κοκκινάκι είναι το Rc μου φιλε.Αλλα μπορεί να το κάνω μπλε για το πετάξω στην λίμνη ![]() |
Νομίζω κάτι τέτοιο το κοιτούσε αλλα δεν μου είπε τίποτα.Αλλωστε μου είπε όλα φαίνονται Ok αλλα πριν μου κάνει εμενα τα missfire αυτός έβλεπε ότι γινόταν ξαφνικά πλούσιο.
Για να καταλάβεις εγώ ήμουν σανίδα γκάζι και μου έλεγε άρχισε να γίνετε πλούσιο και μόλις μου το έλεγε άρχιζε να κάνει τα παλαβά του. Σε αλλα πατήματα μου έλεγε τώρα μένει κανονικά και δεν το έκανε και κατέβαζε χωρίς πρόβλημα έως το κοφτη ![]() Να ξανά κοιτάξω την εισαγωγή αν και την έχω κοιτάξει πιο παλιά. Αλλα αν είχε φράξει δεν θα είχα και πτώση απόδοσης?αστάθειες ρελαντί και αλλα?Εμενα δουλεύει άψογα σε όλα.Αφού αν αλλάζω ταχύτητες στις 6000 στροφές δεν κάνει τίποτα το αμάξι. |
Gotcha έγραψε: |
Σωστο αυτο που λεει ο Σακης. Ο κοφτης ειναι καπου στις 6800. Πως το πηγενες 7100?
Α! Και δεν εχει και πολυ νοημα να το κοφταρεις απο τη στιγμη που κανει βουτια μετα τις 6000 και "τελειωνει" η τουρμπινα |
saikoe_39 έγραψε: | ||
με το μαμα προγραμμα δουλευει οκ..??? ποσο πιεση εχει με τα τις 6000rpm και τι χρονολογια ειναι το οχημα..? σαλιγκαρε.....αν εχεις σταθερα και μονο λονκ τερμ πανω απο 10%...τοτε ισως να ειναι χρονισμα....!!! μπορει ευκολα να δεις μια μερα τα τριμς σου να ειναι το πρωι στο -0,8% και το βραδυ μετα απο ενα ταξιδι να εχουν παει στο+9.5%...και επειτα να ξανα γυρνανε στο 1.8%(ειναι κατι που βλεπω στο οχημα μου,με χρονισμα και μεταβλητο να ειναι μια χαρα) |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Αν διαβάσετε λίγο πιό πάνω θα δείτε ότι το αμάξι είχε πρόγραμμα. Για αυτό και πήγαινε 7100. ![]() |
Η παρέα μου με έπρηξε να παω να το μετρήσω σε ένα δυναμόμετρο αλλα από την στιγμή που μου άρεσε εμενα ούτε με ενδιαφέρει. |
Να είστε καλά παιδιά.
Βρέθηκε το πρόβλημα χάρη σε φίλο που με βοηθησε παρα πολύ και με πήγε σε φιλικό συνεργείο και τελικά έχανε από κάπου αέρα το αμάξι.Και έβλεπαν διαφορετικά στοιχεια οι map μου είπαν..Τελικά άλλαξαν ένα κομμάτι το πήρα το αμάξι και δόξα το Θεο δεν έκανε τίποτα. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΨΟΓΑ ![]() Με το που έλυσα το πρόβλημα είναι δυνατόν να έμενε μαμά? ![]() Πήγα Θεσσαλονίκη και έβαλα επιτέλους δικης μου επιλογής πρόγραμμα(μιας και δεν ήξερα και τι πρόγραμμα είχα αφού έτσι το αγόρασα)και έβαλα dynoexelixis. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Αλλο αμάξι παιδιά.ππφφφφ επιτέλους το ευχαριστήθηκα. Εχω μετρημένα κομμάτια που το αμάξι σε σχέση με παλιά που είχε πάλι πρόγραμμα κ δεν έχει καμια σχέση με το τώρα..Τώρα το αμάξι ΠΑΕΙ.Με ικανοποιεί επιτέλους η δύναμη του ![]() Το είδε πάλι ο φίλος μου με το laptop(ήθελε να δει κάποια πράγματα για το πρόγραμμα που έβαλα)και μου είπε όλα είναι άψογα τώρα. ![]() ![]() Το κακό είναι ότι μου είπαν να βάζω αυστηρά και μονο 100άρα και η τιμή τις είναι σε αλλα επίπεδα. Τι να κάνουμε τα γούστα θα τα πληρώνουμε. Αν και σε σχέση με παλιά το αμάξι είναι πολύ πιο οικονομικό από ότι έχω δει στα τελευταία ταξίδια μου που τα πιο πολλά χιλιόμετρα τα έκανα με τέρμα γκάζι(έχω κάνει 1.400χλμ μέχρι τώρα) Ο dynoexelixis μου είπε όταν ετοιμάσει το δυναμόμετρο στην Θεσσαλονίκη γιατί κάνει μαγαζί τώρα και στην Αθηνα θα μου το κάνει ακόμα καλύτερο επάνω στο δυναμόμετρο.Τώρα μου το έκανε στο δρόμο βασικά. Η παρέα μου με έπρηξε να παω να το μετρήσω σε ένα δυναμόμετρο αλλα από την στιγμή που μου άρεσε εμενα ούτε με ενδιαφέρει. Τέλος καλο όλα καλά ![]() |