PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 107 περίεργος θόρυβος μηχανής

bestial - Δευ 31 Οκτ 2011, 19:25:39
Θέμα δημοσίευσης: 107 περίεργος θόρυβος μηχανής
Καλώς σας βρήκα!
Οι γνώσεις μου περί των αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά περιορισμένες και έτσι κατέφυγα εδώ μπας και πάρω καμία ιδέα τι συμβαίνει.
Στο θέμα που ζητώ τη βοήθειά σας:
Η μηχανή του αυτοκινήτου κάνει έναν θόρυβο που κανονικά δεν θα έπρεπε. Για να γίνω πιο σαφής μιας και όπως είπα, δεν κατέχω τίποτα, όταν το βάζω μπρος και είναι στο ρελαντί, κάνει σαν να έχει μπει κάτι μέσα στη μηχανή του (ΧΧΧΧΧ). Στη συνέχεια και όταν μπαίνει ταχύτητα, το αμάξι στριγκλίζει.
Κάνει ένα συνεχές και διαπεραστικό (ιιιιιιιιι) περίπου σαν τον ήχο που παράγει η όπισθεν αλλά πιο δυνατά.

Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του και προφανώς θέλει συνεργείο. Απλά πριν το πάω, θα ήθελα να ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό θεωρητικά διότι δυστυχώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αν καταλάβουν την άγνοιά σου να σε ξεζουμίζουν.

Ευχαριστώ όσους το διάβασαν και καλή συνέχεια.
RoadRunner122 - Δευ 31 Οκτ 2011, 19:34:28
Θέμα δημοσίευσης:
Η περιγραφή μου θυμίζει τεντωτήρα καδένας. Πρόσεξέ το και επισκεύασέ το άμεσα πριν σου πηδήξει δόντι και καρφώσει βαλβίδες (έχει συμβεί Crying or Very sad ).

Εκτός κι αν εννοείς ένα σφύριγμα (κάτι σαν μοτέρ ηλεκτρικής σκούπας αλλά σε πιό χαμηλή ένταση) που προέρχεται από πίσω. Αν όντως έχεις εντοπίσει ότι έρχεται από πίσω (προς τα πίσω καθίσματα συγκεκριμένα), τότε θέλει καθάρισμα το σφουγγαράκι της τρόμπας βενζίνης.

Επίσης, μιάς και είσαι καινούριος/α καλό θα ήταν να περάσεις από εδώ και να συστηθείς Wink
bestial - Πεμ 03 Νοέ 2011, 20:21:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά ήταν αντλία νερού - έχανε υγρά και είχε πειράξει το ρουλεμάν. Κάποιος που έχει γνώσεις θα το καταλάβαινε με την πρώτη ματιά μιας και ο μάστορας με το που άνοιξε το καπό, το είδε αμέσως.

Το πήγα σε κάποιον που ειδικεύεται στα peugeot και μου είπε ότι τα 107 το έχουν βγάλει αυτό το πρόβλημα αρκετές φορές.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες