action_peugeot έγραψε: |
Θα πρέπει να δεις αν γυρίζουν τα νερά αν δουλεύει το βεντιλατέρ αν το ψυγείο είναι ζεστό |
Svstouk έγραψε: |
λάδια στο ψυγείο; τι εννοείς; |
NPIL έγραψε: | ||
4 χρονια μετα την αγορα του 106 ανοιγα να δω το νερο στο ψυγειο και ειχε και λαδια μεσα το εδειχνα καθε φορα που το πηγαινα για service ( αντιπροσωπειας) και μου ελεγαν δεν ειναι ανησυχητικο θα φυγουν...και καθε φορα το ιδιο....και ενω ηταν η θερμοκρασια μονιμος πανω απο την μεση μου ελεγαν οτι ετσι η σωστη θερμοκρασια στο δικο μου μοντελο(5 χρονια εφαγα με τις μπαρουφες τουσ)....ΕΕΕ τοτε ρε μαγκες της αντιπροσωπειας απο τοτε που αλλλαξα φλατζες και καθαρισα με αρκετο κοστος το ψυγειο σε εξουσιοδοτημενο service (ανεξαρτητου) ..Γιατι μου επεσε η θερμοκρασια μονιμος κατω απο τη μεση και δεν εχω δει δειγμα λαδιου εδω και 1,5 χρονο?????? |
giorgos2-0-6 έγραψε: |
μιαν ερωτηση! ενα πεζο 206 1.4 8v ποια πρεπει να ειναι η θερμοκρασια του..εννοω τον δεικτη διπλα απο τα χιλιομετρα......εμενα δουλευει στα 70 και πιστευω πως εχει προβλημα....εχει η λεω μαλ.κιες? |
TopGear έγραψε: | ||
Κανονικά η θερμοκαρασία κατά μ.ο. παίζει 85-90. Το 70 μου φαίνεται πολύ χαμηλά, εκτός και αν κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες σταθερά πχ σε ταξίδι ή έχεις και το a/c ανοιχτό (όπου έχω παρατηρήσει κι εγώ μικρότερες θερμοκρασίες έτσι). Αλλά αν γενικά είναι κολλημένο στο 70, ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα. Ίσως είναι θέμα θερμοστάτη. |
giorgos2-0-6 έγραψε: | ||||
eixa paei sto mixaniko kai ton allaxa .kai epeidi avrio tha ksanapao gia kati allo tha tou po na mou to ftiaksei.....de paizei na doulevei fusiologika sta 70?einai polu xamila etsi? |
giorgos2-0-6 έγραψε: | ||||
eixa paei sto mixaniko kai ton allaxa .kai epeidi avrio tha ksanapao gia kati allo tha tou po na mou to ftiaksei.....de paizei na doulevei fusiologika sta 70?einai polu xamila etsi? |
gpol86 έγραψε: |
Ο πιο απλός τρόπος να το τσεκάρεις είναι να το αφήσεις 5-10 λεπτά ακίνητο και να δεις αν θα πάει 90. Με κλειστό το A/C, για να μη δουλεύει το βεντιλατέρ. Αν δεν πάει 90 καλοκαιριάτικα, κάτι συμβαίνει...
Παίζει καθόλου ο δείκτης ή είναι κολλημένος στους 70; Γενικά απ' όσο έχω προσέξει στα Peugeot ο δείκτης θερμοκρασίας δείχνει τις μικρομεταβολές, σε αντίθεση π.χ. με κάποια VW που βλέπεις και είναι κολλημένα στους 90 σ' όλη τη διαδρομή. Οπότε αν δεν κινείται, υπάρχει περίπτωση να φταίνε και τα όργανα του ταμπλώ, αν δεν είναι ο θερμοστάτης. |
giorgos2-0-6 έγραψε: | ||
οταν το αναψω ειναι φυσιολογικα στο 0..μολις περπατησει λιγο το αμαξι δουλευει στους 70...αμα βρεθω σε λιγη κινηση παει 80 και σε πολλη κινηση με σταματα ξεκινα παει 90.....λιγο πιο πανω αναβουν τα βεντιλατερ και πεφτει στους 80...μολις φυγω ομωσ απο τη κινηση το αμαξι πεφτει κατευθειαν στους 70....και σκεφτομαι εγω αμα με 40 βαθμους δουλευει στο 70 το χειμωνα τι γινεται??????καποιος που να εχει πεζο 1.4 8V να μου πει που του δουλευει δεν υπαρχει?? ![]() |
giorgos2-0-6 έγραψε: |
καποιος που να εχει πεζο 1.4 8V να μου πει που του δουλευει δεν υπαρχει?? ![]() |
gpol86 έγραψε: | ||
Ίδιο μοτέρ έχω κι εγώ. Κι εμένα έτσι συμπεριφέρεται. Όταν κινούμαι κανονικά δουλεύει στους 70 και λογικό είναι αφού η κίνηση του αέρα βοηθάει στην απαγωγή της θερμότητας, σε νορμάλ κίνηση με χαμηλές ταχύτητες, φανάρια κλπ. πάει 85-90 και σε πολλή κίνηση φτάνει περίπου στους 92. Τότε ανάβει το βεντιλατέρ και ρίχνει τη θερμοκρασία στους 80-85. Το χειμώνα απλά θα πιάνει πιο δύσκολα 90, αλλά οι 70 είναι στάνταρ, δεν πρόκειται να πέσει παρακάτω! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εξ' άλλου και ο δείκτης θερμοκρασίας λαδιού μια ζωή στο 1/4 φτάνει και μένει εκεί, μόνο σε ταξίδια τον βλέπω να ανεβαίνει σχεδόν μέχρι τη μέση. |