PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - φιλτρο vs φιλτροχοανη peugeot 207 rallye!

belalis - Πεμ 15 Σεπ 2011, 18:38:42
Θέμα δημοσίευσης: φιλτρο vs φιλτροχοανη peugeot 207 rallye!
καλησπερα! εχει λιγο καιρο που εβαλα μια φιλτροχοανη στο αμαξι η οποια ναι μεν μου ανοιξε τον θορυβο turbo και σκαστρας αλλα και ισως ενα πιο καλο ανοιγμα..αλλα εχω την εξης απορια..τι ειναι καλυτερο ? και τι προσφερει το καθενα ? γιατι αρχιζω να γερνω προς το φιλτρο αλλα απο την αλλη δεν θελω να χασω το τσαφ τσουφ κτλ Smile
gourtz - Πεμ 15 Σεπ 2011, 19:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μ το φιλτρο ειναι καλυτερο ενα φιλτρο ελευθερας μαλον.... αλλα δεν θα εχεις ηχο...τωρα η φιλτροχωανη σε θεμα αναπνοης του αυτοκινητου ειναι παλι μια χαρα απλα το προβλημα ειναι οτι ρουφαει κ ζεστο αερα απο την μηχανη οποτε χανεις σε αποδοση εκτος κ αν βαλεις καποιο προστατευτικο να την ξεχωριζει απο τη μηχανη κ καμια χωληνα να τις ριχνεις κρυο αερα ...
Lefter1s RC - Πεμ 15 Σεπ 2011, 20:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το δυναμομετρο παντως αν θυμαμαι καλα εχει δειξει αισθητη αυξηση στη ροπη με χοανη. Επισης πολυ καλα αποτελεσματα σε ηχο και αποκριση γκαζιου.
Εγω λεω οτι η
χοανη 'παιζει χωρις αντιπαλο' με μονο μειονεκτημα τη σκονιτσα που θα ρουφαει το μοτερακι.
Μαριάνα - Πεμ 15 Σεπ 2011, 23:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα πιο ελεύθερο φίλτρο, η καλύτερη λύση. Smile
SαλιγκαρAKIS - Παρ 16 Σεπ 2011, 13:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ο καθένας λέει ότι του καπνίσει!

Εγώ ψηφίζω ξερή τουρμπίνα, σκέτη με σήτα! Laughing
NoDsl - Παρ 16 Σεπ 2011, 13:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Ο καθένας λέει ότι του καπνίσει!

Εγώ ψηφίζω ξερή τουρμπίνα, σκέτη με σήτα! Laughing

+1
Και καπό σκασμένο λίγο με μοντίφα ώστε να κάνει ramair απο μόνο του.
SαλιγκαρAKIS - Παρ 16 Σεπ 2011, 14:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει ποτέ κανείς δοκιμάσει,

1. εργοστασιακό φίλτρο
2. εργοστασιακό φίλτρο, με ροϊκά βελτιωμένη εισαγωγή
3. aftermarket panel
4. aftermarket panel, με ροϊκά βελτιωμένη εισαγωγή
5. χοάνη, σωστή-σωστά τοποθετημένη με θερμοασπίδες
6. βαρελάκι στη θέση του "παπά"

για να μας πεί με εγκυρότητα πως δουλεύει το καθένα;

Εάν όχι, ας μην μιλάμε με θεωρίες και μόνον. Rolling eyes
GGiannis - Παρ 16 Σεπ 2011, 14:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παρεπιπτοντως την θερμοασπιδα που μπορει να την βρει κανεις?Και ειναι ουσιαστικη η τοποθετηση της?
ParisMcridis - Παρ 16 Σεπ 2011, 14:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Έχει ποτέ κανείς δοκιμάσει,

1. εργοστασιακό φίλτρο
2. εργοστασιακό φίλτρο, με ροϊκά βελτιωμένη εισαγωγή
3. aftermarket panel
4. aftermarket panel, με ροϊκά βελτιωμένη εισαγωγή
5. χοάνη, σωστή-σωστά τοποθετημένη με θερμοασπίδες
6. βαρελάκι στη θέση του "παπά"

για να μας πεί με εγκυρότητα πως δουλεύει το καθένα;

Εάν όχι, ας μην μιλάμε με θεωρίες και μόνον

οκ αλλα ποιος εχει μετρησει και θερμοκρασιες εισαγωγης...γιατι δε νομιζω να εχουν μεγαλες διαφορες.
Μαριάνα - Σαβ 17 Σεπ 2011, 16:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν τα πάω καλά με ''ειρωνικά/εριστικά posts'' (παρ' όλα αυτά, αν το εξέλαβα λάθος, ζητώ συγγνώμη) και συνήθως τα αγνοώ,
να απαντήσω...

Για 20000 είχα το εργοστασιακό φίλτρο αέρος.
Μετά έβαλα ένα πιο ελεύθερο φίλτρο της K&N μέσα στο εργοστασιακό φιλτροκούτι.
Διαφορά αισθητή είδα στην ''αναπνοή'' του αυτοκινήτου (όχι, δεν είναι ψυχολογική) και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα αυτοκίνητά μας ζορίζονται κάπως παραπάνω. Επίσης η σκάστρα ακούγεται πιο πολύ από τότε που τοποθετήθηκε το φίλτρο.
Πέραν τούτων ουδέν! Και ούτε βέβαια περίμενα κάτι παραπάνω μόνο από ένα πιο ελεύθερο φίλτρο...

Φιλτροχοάνες, βαρελάκια, σκούπες και άλλα τέτοια τα έχω προ πολλού απορρίψει (τα είχα δοκιμάσει όλα παλαιότερα σε άλλα αυτοκίνητά μου), συνήθως δεν τοποθετούνται σωστά από την πλειονότητα αυτών που τα τοποθετούν και συνεπώς λόγω του θερμού αέρα που ρουφάνε, κάνουν το αυτοκίνητο να ''ψοφάει'' (και ειδικά στις χαμηλομεσαίες)...
Τέλος, το κόστος απόκτησής τους είναι ακριβό.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, αν πρόκειται να επιλέξουμε μεταξύ όλων αυτών, η πιο ''value for money'' λύση είναι απλώς ένα πιο ελεύθερο φίλτρο K&N, Green, JR ...
GGiannis - Σαβ 17 Σεπ 2011, 18:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως με την χοανη pipercross ειδα διαφορα που με αφησε ικανοποιημενο.
gourtz - Σαβ 17 Σεπ 2011, 19:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω χοανη με τα 1000 αλλα να εχει καλο αερισμο κ μην τραβαει ζεστο αερα.... τΑ φιλτρα δεν τα πολυσυμπαθω....
nOkpos - Σαβ 17 Σεπ 2011, 20:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
gourtz έγραψε:
και εγω χοανη με τα 1000 αλλα να εχει καλο αερισμο κ μην τραβαει ζεστο αερα.... τΑ φιλτρα δεν τα πολυσυμπαθω....

φιλε μου στο 207 δεν εχει και πολυ χώρο για να παρει κρυο αερα.. ολοι που εχουν ασχοληθη με το θεμα για τα 207 λενε στο μαμα φιλτροκουτι ενα ελεύθερο φιλτρο τύπου κ & n και αν το δειτε και σε μετρησεις σε δυναμομετρα απο ατομα που εκαναν μπροστα μου δυναμομετρηση σε 207 gt με χοανη ειχε χασει 5-7 αλογα το αυτοκινητο.
gourtz - Σαβ 17 Σεπ 2011, 20:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
δεν λεω συγκεκριμενα σε 207 γενικα ... απλα οτι με φιλτροχωανη ειναι καλυτερα αν ομως δεν παιρνει ζεστο αερα αν παιρνει ζεστο ειναι χειροτερα
nOkpos - Κυρ 18 Σεπ 2011, 00:45:41
Θέμα δημοσίευσης:
gourtz έγραψε:
δεν λεω συγκεκριμενα σε 207 γενικα ... απλα οτι με φιλτροχωανη ειναι καλυτερα αν ομως δεν παιρνει ζεστο αερα αν παιρνει ζεστο ειναι χειροτερα

κανενα προβλημα φιλε μου σου λεω απλα πως εχει η κατασταση σε 207 Wink
GGiannis - Πεμ 22 Σεπ 2011, 17:44:02
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει κανενα site που να μπορω να παραγγειλω το ελευθερο φιλτρο για 207 rc?

Παρεπιπτοντως http://www.youtube.com/watch?v=RaR016kQhBM
ypovoleas - Παρ 23 Σεπ 2011, 22:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
δημητρη εγω οταν εκανα δυναμομετρηση με χοανη ημουν στα 148,4ps και 25,6 κιλα ροπης.(δεν το λεω επειδη αμφιβαλλω για αυτο που ειδες εσυ)και δεν ειχα σωστη χοανη,γενικα την ειχα βαλει δοκιμαστικα και οπως να ειναι.μαριανα το κοστος ειναι περιπου στα 60 ευρω,το φιλτρο της κ&n το ειχα παρει 75 αν θυμαμαι καλα.
leonidasthess - Τετ 30 Μάϊ 2012, 11:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά παιδιά,

σκέφτομαι να βάλω χοάνη στο 207 cc μου, ετσι ωστε να ακούω και την σκάστρα.

Ξέρουμε κανένα μαγαζί στην θεσσαλονίκη που να πουλάει χοάνες? Η εστω πιά μάρκα είναι καλή?

Επίσης, λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ!
SαλιγκαρAKIS - Τετ 30 Μάϊ 2012, 14:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
Γεια χαρά παιδιά,

σκέφτομαι να βάλω χοάνη στο 207 cc μου, ετσι ωστε να ακούω και την σκάστρα.

Ξέρουμε κανένα μαγαζί στην θεσσαλονίκη που να πουλάει χοάνες? Η εστω πιά μάρκα είναι καλή?

Επίσης, λέτε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ!

Για να μην σε γδάρουν, κάνε το πιο απλό, πάρε απευθείας μια από το net εσύ ο ίδιος.

Καλές χοάνες (αλλά αυτό είναι υποκειμενικό) είναι οι aem dry flow, οι pipercross, οι apexi για παράδειγμα. Γενικά απέφυγε αυτές με το λάδι.

-> http://www.thepipercrossshop.co.uk/howtobuy.asp?selCountry=GRC

-> http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=aem+dry+flow&_sacat=0
leonidasthess - Τετ 30 Μάϊ 2012, 15:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα να πάρω την pipercross ετσι?
Ξέρουμε κάποια δοκιμασμένη? Ειναι εύκολη στην τοποθέτηση της?

Αυτη είναι καλη?
http://www.thepipercrossshop.co.uk/inductionkitdisplay.asp?model=93&kit=254

Αλλη μια ερώτηση. Αυτές εδω κάνουν για το αμάξι μου?

1) http://carshoponline.gr/carshop/product_info.php?cPath=363&products_id=1372

2) http://carshoponline.gr/carshop/product_info.php?cPath=363&products_id=1370
ParisMcridis - Τετ 30 Μάϊ 2012, 16:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
H pipercross καθαριζει πιο δυσκολα απο μια γαζας και αν δεν εχει μεταλικο πλεγμα γυρω της μπορει να σκιστει το σφουγγαρι..
leonidasthess - Τετ 30 Μάϊ 2012, 16:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
οκ θα το εχω στα υπόψην!

Μήπως γνωρίζεις αν ταιριάζουν οι φιλτροχοάνες που αναφέρω στο προηγούμενο μνμ?
leonidasthess - Τετ 30 Μάϊ 2012, 17:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά θα πάω να βάλω μια απο αυτές τις χοάνες που ανέφερα προηγουμένος!!

Εντυπώσεις αύριο!! Ποια λέτε να προτιμήσω?
SαλιγκαρAKIS - Τετ 30 Μάϊ 2012, 17:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν ποιό κινητήρα έχεις? Φαντάζομαι μιλάμε πάντα για τον 1.6thp (150ps στη περίπτωση του cc), σωστά?

Οι χοάνες που ταιριάζουν πρέπει να έχουν από 45mm και πάνω διάμετρο στομίου και το πολύ 150mm μέγιστη εξωτερική διάμετρο γιατί αλλιώς δεν χωράνε μπροστά από τη μπαταρία, εκτός και αν έχεις σκοπό να τη βάλεις ως προέκταση στη μαμά αγελάδα που σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείς τουλάχιστον 70mm στόμιο.

Κατ'εμέ πάρε μια χοάνη είτε γάζας(χωρίς λάδι) είτε αφρώδους πολυουρεθάνης(βλ. pipercross) διαστάσεων κατά προτίμηση 70mm/75mm στόμιο, αν η χοάνη είναι pipercross τότε μπορείς να πάρεις άφοβα 150mm διαμέτρου γιατί είναι μαλακές και έχουν περιθώριο να πιεστούν λίγο. Τέτοιες είναι οι C0176 και C0182 πχ.

Επίσης καλή λύση όπως σου είπα είναι τα φίλτρα της aem (dry flow) γιατί είναι πολύ ποιοτικά. Αυτά είναι βαμβακερής γάζας αλλά χωρίς λάδι.

Από τα link που έβαλες το κιτ της pipercross δεν είναι πολύ καλό, το έχουν βάλει κάποια παιδιά αλλά η χοάνη παραείναι μικρή.

Η BMC είναι καλή μάρκα, η simota έχει κάποια αξιόλογα φίλτρα αλλά δεν ειδικεύεται στη κατασκευή τους (έχει διάφορα αξεσουάρ γενικά). Δεν καταλαβαίνω όμως από τα αναγραφόμενα ποιές είναι οι ακριβείς διαστάσεις τους οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Όπως είπε ο Πάρης, αν τυχόν επιλέξεις pipercross θα πρέπει να είσαι προσεκτικός μόνο κατά τη τοποθέτησή της και πως θα τη μεταχειριστείς στη πορεία για να μην σκιστεί. Εγώ πάντως έχω την C0182 εδώ και 1 χρόνο χωρίς πρόβλημα.

Αυτά τα ολίγα.
leonidasthess - Τετ 30 Μάϊ 2012, 17:18:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Η bmc λέει στην περιγραφή BMC ΦΙΛΤΡΟΧΟΑΝΗ ΤW50-60-65-70/150 ANOIXTOY TYΠΟΥ.

Θα πάω απο το μαγαζί αύριο και θα δούμε ποια θα βάλω!

ΥΓ: Ναι το μανίσιο είναι με τα 150 άλογα!
leonidasthess - Πεμ 31 Μάϊ 2012, 08:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι τελευταίο...

Με την χοάνη θα πάρω μόνο ήχο? Θα βοηθήσει το αμάξι καθόλου?

Γυρω στα 70 ευρώ που την βρήκα είναι καλα?
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 31 Μάϊ 2012, 11:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
Κάτι τελευταίο...

Με την χοάνη θα πάρω μόνο ήχο? Θα βοηθήσει το αμάξι καθόλου?

Γυρω στα 70 ευρώ που την βρήκα είναι καλα?

Συμπαθητική τιμή είναι αλλά δεν ξέρω ποιά ακριβώς BMC λές και τι μεγέθους γιατί οι τιμές αλλάζουν συνήθως στους εμπόρους(ανάλογα με το ανταλλακτικό).

Υπόψιν ότι θα χρειαστείς και ένα κολάρο σιλικόνης + μεταλλικό σύνδεσμο + σφιγκτήρες για να τοποθετήσεις τη χοάνη που θα ανεβάσουν λίγο τη τιμή, ειδικά αν είναι μεγαλύτερη από 50mm όπου θα χρειαστείς διαστολικό κολάρο.

Πέραν του ήχου, δίνει και ένα κλίκ στη απόκριση, ειδικά στις χαμηλομεσαίες και στην απόκριση της τουρμπίνας, αλλά αυξάνει ανάλογα και τη κατανάλωση καυσίμου.

Για να ολοκληρώσεις το κιτ, θα χρειαστείς μια custom θερμοασπίδα και μια έξτρα παροχή κρύου αέρα. Αλλά αυτά μπορείς να τα κάνεις στη πορεία για να μην ανεβάσεις από τώρα το κόστος.

Ούτε για επιστήμη να μιλάγαμε.. Laughing
xristos - Τρι 05 Ιούν 2012, 09:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
απ΄οτι καταλαβα η καλυτερη θεση για μια χοανη ειναι να μπει μπροστα απο την μπαταρια. αλλα εχω δει και ενα κιτ της forge το οποιο βαζει την χοανη μπροστα απο την ροδα μεσα στον προφυλακτηρα και με μεταλλικο σωληνα ανεβαινει προς τα πανω αυτο εχει καπου στα 180euro.
SαλιγκαρAKIS - Τρι 05 Ιούν 2012, 10:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά αν ψάξεις στο ανάλογο topic θα σου λυθούν πολλές απορίες περί του θέματος. Wink

-> http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11249
xristos - Τρι 05 Ιούν 2012, 11:27:45
Θέμα δημοσίευσης:
πικρα! 130 σελιδες!! μου φαινεται θα την βαλω μπροστα την τουρμπινα να τα εχω ολα..πιστευω οτι δεν θα τραβαει και ζεστο αερα πολυ απο εκει...
akis1976 - Σαβ 09 Ιούν 2012, 17:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
xristos έγραψε:
απ΄οτι καταλαβα η καλυτερη θεση για μια χοανη ειναι να μπει μπροστα απο την μπαταρια. αλλα εχω δει και ενα κιτ της forge το οποιο βαζει την χοανη μπροστα απο την ροδα μεσα στον προφυλακτηρα και με μεταλλικο σωληνα ανεβαινει προς τα πανω αυτο εχει καπου στα 180euro.

Μάλλον αυτό πρέπει να λες,τώρα κατά πόσο θα κάνει δουλειά βέβαια είναι άλλο θέμα...
http://eshop.avcweber.gr/Product/100/FMIND207/Page/50/Air-induction-kit/Model/0/0/el/
NoDsl - Σαβ 09 Ιούν 2012, 17:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
Μάλλον αυτό πρέπει να λες,τώρα κατά πόσο θα κάνει δουλειά βέβαια είναι άλλο θέμα...
http://eshop.avcweber.gr/Product/100/FMIND207/Page/50/Air-induction-kit/Model/0/0/el/

Forge είναι άρα απο τα ποιοτικότερα κιτάκια. Άσε που εκεί που τη βάζουν τη χοάνη θα ακούγεται τρελά γιατί είναι σαν αντηχείο. +1 απο μένα.
akis1976 - Σαβ 09 Ιούν 2012, 17:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
akis1976 έγραψε:

Forge είναι άρα απο τα ποιοτικότερα κιτάκια. Άσε που εκεί που τη βάζουν τη χοάνη θα ακούγεται τρελά γιατί είναι σαν αντηχείο. +1 απο μένα.

Και να φανταστώ οτι εκεί που την βάζουν δεν θα ρουφάει και ζεστό αέρα,που απ'οτι εχω καταλάβει είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα στης φιλτροχοάνες για το 207?
Lefter1s RC - Σαβ 09 Ιούν 2012, 18:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πετα μια χοάνη να κάνει και τσάφα τσούφα αδερφέ!!! Cool
makis106 - Σαβ 09 Ιούν 2012, 18:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μόνα μειον, προφανώς είναι οτι θα τρελενεται στη σκόνη, οτι ειναι αμφιβολο αν μπορεις να την βγαλεις απο εκει για να την καθαρίσεις, και το θεμα του οτι ισως μουσκεύει για πλακα με τις βροχές... καπου το εχουμε ξανασυζητησει... Rolling eyes
Αν την ειχε δοκιμασει καποιος...
NoDsl - Σαβ 09 Ιούν 2012, 18:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη έχει πλαστική ποδιά απο κάτω οπότε δεν ξέρω κατα πόσο θα βρέχεται. Ενοείται οτι θα παίρνει κρύο αέρα και αν τραβήξεις και αεραγωγό απο μπροστά σαν τω φρένων θα έχεις και ένα ελάχιστο φαινόμενο ramair.
Samer - Δευ 11 Ιούν 2012, 08:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι θα παρει παραπανω κρυο αερα θα παρει, αλλα οταν βρεχει, ειδικα στην Βουλιαγμενης πλημμυριζει τα παντα. Να φαντασετειτε οτι βλεπω αλλα αμαξια διπλα μου που πανε με 2 χλμ και το νερο εχει φτασει σχεδον 1/3 απο τον προφυλακτηρα. Να το εχεις χαμιλωμενο και φιλτροχοανη εκει διπλα? Ναι δεν ειναι ετσι καθε μερα αλλα μονο μια φορα χρειαζεται για να γινει ζημια.
Argiroslm - Δευ 11 Ιούν 2012, 09:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα η αληθεια ειναι οτι στο δικο μου φοραω εισαγωγη forge μεσα απο τον θολο και δεν εχω αντιμετωπιση κανα προβλημα με βροχες και τα σχετικα!!!μιας και ειχα δοκιμασει ολες τις εφαρμογες φιλτρου πισω φιλτρου απευθειας στο turbo μπορω να πω οτι για τα λεφτα της κανει δουλεια!!!
τωρα στο θεμα νερα σου δημιουργει ενα αγχος μην περασουν μεσα...και κανει καμια υδραυλικη
Giannis307 - Δευ 11 Ιούν 2012, 09:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.youtube.com/watch?v=PAIxeQUSg-Q

http://www.youtube.com/watch?v=gCi2yo4UqPI
Samer - Δευ 11 Ιούν 2012, 09:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
Με βροχες κλπ δεν εχεις προβλημα, τις πλημμυρες προσεχε μονο.
makis106 - Δευ 11 Ιούν 2012, 12:13:35
Θέμα δημοσίευσης:
Argiroslm έγραψε:
καλημερα η αληθεια ειναι οτι στο δικο μου φοραω εισαγωγη forge μεσα απο τον θολο και δεν εχω αντιμετωπιση κανα προβλημα με βροχες και τα σχετικα!!!μιας και ειχα δοκιμασει ολες τις εφαρμογες φιλτρου πισω φιλτρου απευθειας στο turbo μπορω να πω οτι για τα λεφτα της κανει δουλεια!!!
τωρα στο θεμα νερα σου δημιουργει ενα αγχος μην περασουν μεσα...και κανει καμια υδραυλικη

Τάσο οποτε εισαι ο πλεον κατάλληλος να μας απαντησεις, σε μερικα ερωτήματα, μιας και το μαρτυρισες! Laughing
-Τι διαφορά ειδες σε σχεση με την εργοστασιακή εισαγωγή (αποδοση/κατανάλωση)?
-Ποσο συχνα θελει καθαρισμα το φίλτρο?
-Βγαινει ευκολα απο εκει μεσα?
-Απο ήχο τι λεει?
-Σε βροχερο καιρό, εχεις τσεκαρει αν μενει στεγνό, ή τουλαχιστον ψιλομουσκευει?
Argiroslm - Δευ 11 Ιούν 2012, 20:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα σαν αποδοση ειναι φυσικα πολυ καλυτερα απο οτι φιλτρο μεσα στο μηχανοστασιο...στο θεμα καταναλωσης τι πρωτες μερες επειδη λιωνω και για λεζαντα δεν θα ελεγα οτι ειδα οικονομια...αχαχα...σαν ηχο στο πατημα την ακους για τα καλα την τουρμπινα σε ολο το φασμα και στο αφημα ακους και το σπουλαρισμα!!!το φιλτρο το τσεκαρω για τυπικους λογους καθε δεκα χιλιαδες χιλιομετρα...στο θεμα νερα τωρα...δεν εχω αντιμετωπισει κανα προβλημα ποτε δεν το εχω δει μουσκεμενο!!!δικη μου αποψη αξιζει να μπεις στην εφαρμογη εισαγωγης!!!
xristos - Τετ 13 Ιούν 2012, 16:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
καλα τα λεμε για το κιτακι της forge αλλα μολις ακουσα κατι για υδραυλικη πιεση σηκωθηκε λιγο η τριχα!! με βλεπω να βαζω την χοανη στην μπαταρια μπροστα...εχω που εχω προβλημα με το χαμηλωμα να βρισκω σε καθε σαμαρακι αμα σκεφτομαι και της γουρνες με τα νερα για το αν θα περασω ι οχι την κατσαμε Razz
makis106 - Τετ 13 Ιούν 2012, 16:28:28
Θέμα δημοσίευσης:

Πάντως με καποιες μικρες τροποποιήσεις η συγκεκριμενη διαταξη, ισως να ηταν πολυ καλη λυση.
Δλδ:
-αν επανω στη χοάνη βιδωναμε ενα πλαστικο κελυφος (κατι σαν κουβαδακι),(στην ουσια την βαζαμε μεσα σε αυτο) θα ηταν πιο ασφαλης απο θεματα νερου πιστευω, ή υγρασιας απο το σπρευ που κυκλοφορει εκει σε συνθηκες βροχης.
-επισης αν το ολο συστημα στηριζόταν επανω σε εναν ελαστικο συνδεσμο στη βαση του, και οχι βιδωμενο, ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα εχει θεμα με τις μετακινησεις του μοτερ
-και φυσικα αν το κατασκευαζαμε μονοι μας κομματι κομματι, ωστε να βγει πολυ φθηνοτερο απο αυτα που ζηταει η forge Exclamation

Aν μου ελεγε καποιος πιο γνωστης του αντικειμενου (πχ mechanic) οτι η συγκεκριμενη διαταξη ειναι σωστη αποδοτικά (γιατι ηχητικα σιγουρα θα ειναι), θα προχωρουσα σε κατασκευη (με το αναλογο DIY Wink )
nOkpos - Τετ 13 Ιούν 2012, 18:05:35
Θέμα δημοσίευσης:
μακη εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με αυτο το σωληνα σιγουρα θα χανεις ειναι πολυ μεγαλη η διαδρομη ..
τωρα αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια και αυτο ειναι το θετικο που να σου δωσει κατι στο αυτοκινητο δεν το ξερω.
αλλα γνωμη μου οτι και να κανεις με την εισαγωγη πανω απο 1-2 αλογα δεν θα παρεις μονο ηχος.
SαλιγκαρAKIS - Τετ 13 Ιούν 2012, 18:09:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

Πάντως με καποιες μικρες τροποποιήσεις η συγκεκριμενη διαταξη, ισως να ηταν πολυ καλη λυση.
Δλδ:
-αν επανω στη χοάνη βιδωναμε ενα πλαστικο κελυφος (κατι σαν κουβαδακι),(στην ουσια την βαζαμε μεσα σε αυτο) θα ηταν πιο ασφαλης απο θεματα νερου πιστευω, ή υγρασιας απο το σπρευ που κυκλοφορει εκει σε συνθηκες βροχης.

Ορίστε δύο εύκολες λύσεις:

-> http://www.aemintakes.com/air_bypass_valve.htm

-> http://www.aemintakes.com/air_filter_wraps.htm
makis106 - Τετ 13 Ιούν 2012, 18:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

-> http://www.aemintakes.com/air_filter_wraps.htm

Aυτο νομιζω ειναι οτι πρέπει για να φυγει το άγχος του μουσκέματος. Wink
Απο εισερχομενο νεφος νερου ετσι; γιατι για να ανεβει η σταθμη νερου εκει πάνω, πρεπει να μπεις σε ποταμακι.

nOkpos έγραψε:
μακη εγω αυτο που ξερω ειναι οτι με αυτο το σωληνα σιγουρα θα χανεις ειναι πολυ μεγαλη η διαδρομη ..
τωρα αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια και αυτο ειναι το θετικο που να σου δωσει κατι στο αυτοκινητο δεν το ξερω.
αλλα γνωμη μου οτι και να κανεις με την εισαγωγη πανω απο 1-2 αλογα δεν θα παρεις μονο ηχος.

Δημητρη ισα ισα το μηκος του σωληνα ειναι το ζητουμενο, ουτως ωστε να εχει και ταχυτητα ο εισερχομενος αερας. θεωρητικα ειναι πολυ σωστοτερο απο μια χοανη επανω στην τουρμπίνα, ενω αποφευγεις την τεραστια διαδρομη και ολες τις γωνιες του εργοστασιακου συστηματος, μαζι με το συνδιασμο "κρυου" αερα και τον "σωστό" ήχο Exclamation
Lefter1s RC - Πεμ 14 Ιούν 2012, 07:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη ούτε εμένα μου φαίνεται και πολύ αποδοτικό. 12μετρα σωληνας και στο σημείο που βρίσκεται καθε 3 και λιγο θα θέλει καθάρισμα η χοάνη.
+1 στο γνωστό σημείο διπλα από την τουρμπίνα.
makis106 - Πεμ 14 Ιούν 2012, 09:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά υποτίθεται οτι τα μειονεκτηματα της χοάνης, είναι, ένα οτι τραβαει ζεστα, που δεν παιζει εδώ. και δευτερο οτι λογω του οτι δεν εχει καποιο μηκος σωληνα, δεν προσδιδει ταχυτητα στον αερα και ετσι χαλαει την αποκριση και την αποδοση στα χαμηλα, κατι που επίσης δεν υπαρχει εδω.
οτι θα θελει μεγαλυτερη προσοχη στο καθαρισμα, συμφωνω.
Lefter1s RC - Πεμ 14 Ιούν 2012, 09:23:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ γιατί πιστεύω ότι όσο αυξάνεται η διαδρομή της σωλήνωσης, χαλάει η απόκριση και το ανάποδο?
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 14 Ιούν 2012, 10:20:07
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Εγώ γιατί πιστεύω ότι όσο αυξάνεται η διαδρομή της σωλήνωσης, χαλάει η απόκριση και το ανάποδο?

Και πολύ σωστά πιστεύεις! Απλώς, ένα ελάχιστο μήκος απαιτείται για την ομαλοποίηση της ροής πρίν το στόμιο. Η σωλήνα της forge έχει σταθερή διατομή σε όλο το μήκος της, οπότε δέν έχει κάποιο τρόπο για να αυξήσει την ταχύτητα του αέρα.
antonis8190 - Κυρ 17 Ιούν 2012, 18:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
έχω το ίδιο δίλημμα και γω...

έχω το gt μαμά μόνο με εξάτμιση rc από σπιράλ και πίσω και ένα φίλτρο kn στο μαμά φιλτροκούτι.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να του βάλω μία φιλτροχοάνη pippercross για να έχει καλύτερη "ανάσα" και να ακούω λίγο περισσότερο την σχάστρα.

αυτά που με προβληματίζουν είναι:
1) αξίζει
2) μήπως θέλω κάποιου είδους προγραμματισμό με την φιλτροχοάνη
3) θα τραβάει πολύ σκόνη μια και ζω στην επαρχία και από σκόνη άλλο τίποτα..
4) θα αυξήσει πολύ την κατανάλωση
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 17 Ιούν 2012, 18:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
antonis8190 έγραψε:
έχω το ίδιο δίλημμα και γω...

έχω το gt μαμά μόνο με εξάτμιση rc από σπιράλ και πίσω και ένα φίλτρο kn στο μαμά φιλτροκούτι.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να του βάλω μία φιλτροχοάνη pippercross για να έχει καλύτερη "ανάσα" και να ακούω λίγο περισσότερο την σχάστρα.

αυτά που με προβληματίζουν είναι:
1) αξίζει
2) μήπως θέλω κάποιου είδους προγραμματισμό με την φιλτροχοάνη
3) θα τραβάει πολύ σκόνη μια και ζω στην επαρχία και από σκόνη άλλο τίποτα..

1) Αν εννοείς από άποψη οικονομίας καυσίμου, όχι. Αν εννοείς από απόδοση σε σχέση με το μαμά φιλτροκούτι+panel, ναί.

2) Όχι δέν θές τίποτα, καλιμπράρει μόνος του ο εγκέφαλος.

3) Φιλτράρει το ίδιο με ένα ελεύθερο φίλτρο τύπου panel(pipercross) στο μαμά φιλτροκούτι. Αν τη διατηρείς καθαρή και τη πλένεις σωστά τότε δεν περνάει σκόνη (φανερή τουλάχιστον).
xristos - Τρι 19 Ιούν 2012, 13:00:47
Θέμα δημοσίευσης:
πρωτον γνωριζουμε την διασταση της χοανης που πρεπει να εχει για να τοποθετηθει μπροστα απο την μπαταρια ?
δευτερον πρεπει να βαλω φιλτρακι για τις αναθυμιασεις ? και τι παιζει με τον αισθητηρα εκει πανω ?
antonis8190 - Τρι 19 Ιούν 2012, 19:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

1) Αν εννοείς από άποψη οικονομίας καυσίμου, όχι. Αν εννοείς από απόδοση σε σχέση με το μαμά φιλτροκούτι+panel, ναί.

πόσο μπορεί να μου πάει την κατανάλωση δηλαδή?
ρωτάω γιατί μου λένε ότι πάει στο δέκα...
SαλιγκαρAKIS - Τρι 19 Ιούν 2012, 20:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
antonis8190 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

πόσο μπορεί να μου πάει την κατανάλωση δηλαδή?
ρωτάω γιατί μου λένε ότι πάει στο δέκα...

Το πόσο ακριβώς εξαρτάται από τον εκάστοτε κινητήρα και τι βελτιώσεις έχει.

Εννοείται πως η σύγκριση γίνεται πάντα έχοντας ως βάση ότι ο τρόπος οδήγησης δεν θα αλλάξει σε σχέση με πρίν.

Εμένα η κατανάλωση ανέβηκε κατά μέσο όρο +-1 λίτρο με τη τοποθέτηση της χοάνης, σε σχέση με το εργοστασιακό σύστημα εισαγωγής.
xristos - Τετ 20 Ιούν 2012, 22:56:22
Θέμα δημοσίευσης:
μπορειτε να μου στειλετε σε πμ sites για αγορα χοανης ??
Lefter1s RC - Πεμ 21 Ιούν 2012, 00:06:25
Θέμα δημοσίευσης:
xristos έγραψε:

Μήπως καλύτερα να διαβάσεις μόνος σου το αντιστοιχο θρέντ? Υπάρχουν πολλά κιλά χρήσιμες πληροφορίες εκεί μέσα.
Lef205 - Πεμ 21 Ιούν 2012, 01:10:37
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι δεν θα τραβαει ζεστη απο την ασφαλτο?
xristos - Πεμ 21 Ιούν 2012, 15:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
xristos έγραψε:

Μήπως καλύτερα να διαβάσεις μόνος σου το αντιστοιχο θρέντ? Υπάρχουν πολλά κιλά χρήσιμες πληροφορίες εκεί μέσα.

εκεινο το θρεντ εχει 150 σελιδες! αμα κατσεις τωρα να το διαβασεις οτι ανεβηκε τουλαχιστον μεχρι τις 60η σελιδα δεν υπαρχει πλεον! γιαυτο ανοιξα καινουρια συζητηση για να μην γινετε εκεινο το χαος που γινετε εκει μεσα...
michael-grivas - Πεμ 21 Ιούν 2012, 23:37:27
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Shocked Shocked Dizzy2
Lef205 - Παρ 22 Ιούν 2012, 00:07:33
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Lef205 έγραψε:
Shocked Shocked Dizzy2

τι περιεργο ειπα?
michael-grivas - Παρ 22 Ιούν 2012, 01:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτα από όλα δεν έχει καμία επαφή με την άσφαλτο!
Η χοάνη είναι κλεισμένη μέσα στον θόλο και το πολύ πολύ να παίρνει την θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Είναι σαφώς καλύτερα από το να είναι μέσα στο μηχανοστάσιο που οι θερμοκρασίες είναι πολύ ποιο ανεβασμένες!

Η μόνη ένσταση που έχω να κάνω είναι με το μήκος του σωλήνα.
Δεν ξέρω κατά πόσο το έχει ψάξει η forge σε αυτό το θέμα.
Lef205 - Παρ 22 Ιούν 2012, 02:18:26
Θέμα δημοσίευσης:
βλεπω οτι ο θολος εχει τρυπα απο κατω και γενικα το σημειο ειναι χαμηλα.
michael-grivas - Παρ 22 Ιούν 2012, 03:34:31
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως και να έχει η θερμοκρασία είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερη από αυτή που έχει το μηχανοστάσιο.
akis1976 - Παρ 28 Σεπ 2012, 21:23:48
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή σκέφτομαι να βάλω φιλτροχοανη και απαραίτητα και custom θερμοασπιδα ήθελα να ρωτήσω,το υλικό για την θερμοασπιδα θα είναι αλουμίνιο?Χρειάζεται κάποια επικάλυψη με κάποιο άλλο υλικό η είναι οκ?
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 29 Σεπ 2012, 13:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
Επειδή σκέφτομαι να βάλω φιλτροχοανη και απαραίτητα και custom θερμοασπιδα ήθελα να ρωτήσω,το υλικό για την θερμοασπιδα θα είναι αλουμίνιο?Χρειάζεται κάποια επικάλυψη με κάποιο άλλο υλικό η είναι οκ?

Οποιοδήποτε μέταλλο μπορείς να βρείς σε φύλλα για να διαμορφώσεις τη θερμοασπίδα. Θα ήταν καλό να το μονώσεις με κάποιο άλλο υλικό για να μην απορροφά τη θερμότητα, το armaflex είναι μια καλή λύση. Προσωπικά θα έβαφα και το μέταλλο πρίν το καλύψω με τη επιπλέον μόνωση.
Pipis - Σαβ 29 Σεπ 2012, 16:23:02
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο κοστίζει της forge η εισαγωγή παιδιά?
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 29 Σεπ 2012, 16:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

247.5 euro με τα μεταφορικά, αλλά δεν ξέρω αν αφορά και αποστολή στην Ελλάδα.
Argiroslm - Σαβ 29 Σεπ 2012, 16:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει και αντιγραφο γυρω στο 150ευρο χωρις φιλτρο!!!!
Argiroslm - Σαβ 29 Σεπ 2012, 17:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

260ευρο κοστιζει Wink
recife_rallye - Σαβ 29 Σεπ 2012, 20:51:21
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο με αυτο το κοστος..
Αν θελει ο sakis-leman να ανεβασει φωτο με την εισαγωγη που του εκανα ας το κανει.
Το αποτελεσμα ειναι ακομη και μετα απο διαδοχικα πατηματα,να πιανεις το φιλτρο και να ειναι πραγματικα δροσερο.
Το μυστικο ειναι στη σωστη θεση που μπαινει το φιλτρο υστερα απο καποιες ''αορατες'' αλλα ταυτοχρονα ευστοχες μετατροπες στον προφυλακτηρα.
Με λιγα λογια δεν χρειαζεται πλεον να σκεφτεστε για πισω μπαταρια οπως ελεγε και ο volvos,ουτε να σκεφτεστε οτι το φιλτρο σας δεν επαρκει για την ιπποδυναμη σας ακομη και αν ειναι B.T
Και ολα αυτα χωρις ''ταξιδια'' του αερα οπως στην περιπτωση της forge.

Kαι το καλυτερο το αφησα για το τελος..ολα αυτα το πολυ με 50ε.
dimkeras - Κυρ 30 Σεπ 2012, 09:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Pipis έγραψε:

Αν θελει ο sakis-leman να ανεβασει φωτο με την εισαγωγη που του εκανα ας το κανει.
Το αποτελεσμα ειναι ακομη και μετα απο διαδοχικα πατηματα,να πιανεις το φιλτρο και να ειναι πραγματικα δροσερο.
Το μυστικο ειναι στη σωστη θεση που μπαινει το φιλτρο υστερα απο καποιες ''αορατες'' αλλα ταυτοχρονα ευστοχες μετατροπες στον προφυλακτηρα.
Με λιγα λογια δεν χρειαζεται πλεον να σκεφτεστε για πισω μπαταρια οπως ελεγε και ο volvos,ουτε να σκεφτεστε οτι το φιλτρο σας δεν επαρκει για την ιπποδυναμη σας ακομη και αν ειναι B.T

Δεν ανεβάζεις εσύ τη φωτο να τη δούμε κιόλας;
Μιας και ο Σάκης δε πολυμπαίνει...
μονο ΑΕΚ - Πεμ 04 Οκτ 2012, 15:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες στην εισαγωγη του 156 σε σχεση με το 150 υπαρχει ενα σωληνακι εξτρα διπλα απο τις αναθυμιασεις

σε τι χρησιμευει αυτο?
για ποιο λογο δεν υπαρχει στο 150?
NoDsl - Πεμ 04 Οκτ 2012, 15:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οικονομία. Βγάλανε τη θερμοκρασία λαδιού από το ταμπλό και βάλανε άλλο ένα σωληνάκι στην εισαγωγή.
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 04 Οκτ 2012, 17:25:07
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Οικονομία. Βγάλανε τη θερμοκρασία λαδιού από το ταμπλό και βάλανε άλλο ένα σωληνάκι στην εισαγωγή.

ΧαΧα, άκυρον.. Laughing

Το σωληνάκι αυτό έρχεται από την αντεπίστροφη βαλβίδα αναθυμιάσεων καυσίμου η οποία πλέον έχει δύο "εξόδους", μία που επιστρέφει στην πολλαπλή (όπως στο 150άρι) και μία που επιστρέφει στην εισαγωγή πρίν τη τουρμπίνα.

Περιληπτικά, είναι επιστροφές αναθυμιάσεων καυσίμου από το ρεζερβουάρ.

Υ.Γ. Κάπου το είχε αναλύσει ο Giannis27 πλήρως το θέμα. Πιστεύω πως θυμάμαι σωστά και δέν έγραψα κάτι λάθος.
galetas710 - Τετ 10 Οκτ 2012, 15:01:29
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
Pipis έγραψε:

Δεν ανεβάζεις εσύ τη φωτο να τη δούμε κιόλας;
Μιας και ο Σάκης δε πολυμπαίνει...

μονοφαγαδες...μας εχετε στην καψουρα.... Laughing Laughing
δωστε καμια φωτο στο λαο τωρα που δροσιζει να γινει παιχνιδι... Laughing
Rallyes - Πεμ 18 Ιούλ 2013, 17:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα μολις στρωσω το αυτοκινητο γυρω στα 2000 που σκεφτομαι ( σε λιγο καιρο δηλαδη) σκεφτομαι να βαλω μια φιλτροχοανη ή κατι για να ακουω το τσαφ τσουφ της τουρμπινας....
ετυχε να δω ενα βιντεακι στο youtube...αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=b4Kb6T8nw-Q

αυτη η χοανη κανει εναν διαφορετικο ηχο και οχι το κλασικο τσαφ τσουφ της τουρμπινας.... πως μπορω να το κανω και γω αυτό που εχει το βιντεακι? ξερει καποιος κατι? το εχει ηδη μηπως καποιος? οτι γνωριζει και μπορει να βοηθησει καποιος δεκτο! ευχαριστω προκαταβολικα!
Rallyes - Παρ 19 Ιούλ 2013, 12:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
τιποτα?
reselie-206 - Παρ 19 Ιούλ 2013, 13:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν έχω ηχεία αυτή τη στιγμή για να το ακούσω είμαι σίγουρος πως δεν κάνει η χοάνη αυτό τον ήχο που λές αλλα ο αποστάτης της Forge.
Rallyes - Παρ 19 Ιούλ 2013, 18:05:21
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Αν και δεν έχω ηχεία αυτή τη στιγμή για να το ακούσω είμαι σίγουρος πως δεν κάνει η χοάνη αυτό τον ήχο που λές αλλα ο αποστάτης της Forge.

οταν λες ο αποστατης εννοεις ο ανταπτωρας της forge...ομως αν ακουσεις κιολας δεν κανει το απλο τσαφ τσουφ αλλα εναν αλλον ηχο....πως θα το κανω να ακουγεται ετσι?
Giannis307 - Παρ 19 Ιούλ 2013, 23:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
To ανταπτορακι της forge απλα κανει τσαφ τα αλλα που ακους ειναι επιστρεφομενος αερας που γυρναει σαν surge αναποδα στο κυκλωμα....
Rallyes - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 15:11:59
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
To ανταπτορακι της forge απλα κανει τσαφ τα αλλα που ακους ειναι επιστρεφομενος αερας που γυρναει σαν surge αναποδα στο κυκλωμα....

δηλαδη πως μπορω να το κανω να κανει ετσι?
Giannis307 - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 16:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αποσυνδεσε μια την σωληνα απο το φιλτρο στην εισοδο της τουρμοινας και ακου....
Rallyes - Σαβ 20 Ιούλ 2013, 20:20:25
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

αυτο δημιουργει καποια αυξησει στην καταναλωση ή οχι?
makis106 - Δευ 22 Ιούλ 2013, 16:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyes έγραψε:
Giannis307 έγραψε:

αυτο δημιουργει καποια αυξησει στην καταναλωση ή οχι?

Αυτό προκαλεί καταστροφή του μοτέρ μακροπρόθεσμα! Τι σημασία έχει; Δοκιμαστικά θα το κανείς για να ακούσεις τον ήχο.
maggakos - Κυρ 04 Αύγ 2013, 20:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι κάτοχος ενός Peugeot 207 RC μοντέλο 08/2008.
Είναι εντελώς εργοστασιακό. Σκέφτομαι να βάλω και ένα φίλτρο ελευθέρας ροής της
K&N. Θα ήθελα να με ενημερώσετε για τα υπέρ και τα κατά αυτής της κίνησής μου
(επιδόσεις. κατανάλωση, φθορά κινητήρα και γενικώς η λειτουργία όλου του αυτοκινήτου).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας...
SAKIS-LEMANS - Πεμ 17 Οκτ 2013, 00:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
θα κερδίσεις απλά το κόστος αλλαγής φίλτρο αέρος μακροπρόθεσμα, αφού πλέον απλα θα το καθαρίζεις.
Fotigos - Τετ 06 Νοέ 2013, 04:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχει ποστ για 308 στο θέμα βελτίωση εισαγωγής
έβαλα τα σχετικά κολάρα, αυτοσχέδια σωλήνα με Τ για αναθυμιάσεις κτλ και περιμένω το φίλτρο pipercross να έρθει

Η αγελάδα όπως λέτε Laughing έχει αριστερά το φισάκι με την αντίσταση για τις πάνω αναθυμιάσεις,δεξιά έχει άλλο ένα,αυτο με τις αναθυμιάσεις βενζίνης.Δεν έχω δεί κανείς να το αναφέρει,δεν το έχουν τα 207;Τι το κάνω αυτό;

οεο;
Downhill - Τετ 06 Νοέ 2013, 08:52:56
Θέμα δημοσίευσης:
οχι τα 207 δεν το έχουν...

χρειάζεσαι ενα ανταπτοράκι να την βαλεις παλι μεσα αλλα δεν ειμαι και πολύ σιγουρος για το πώς...

δεν ξερω παντως στο 308 αν θα εχεις μεγαλο κερδος αλλαζοντας το ελευθερο φιλτρο στο φιλτροκουτι με την χοανη που σκεφτεσαι...

αν το κανεις δώσε ενα απντειτ
android - Τετ 06 Νοέ 2013, 18:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 156αρια 207 εχουν την εξτρα σωληνα στην εισαγωγη
Alexandros GT - Παρ 30 Ιαν 2015, 05:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλησπέρα θελω να μου πείτε τη γνώμη σας, σκεφτομαι να βάλω σήτα στην τουρμπινα, να καταργησω φιλτροκουτι, αγελαδα και να βάλω και ενα δοχειο αναθυμιάσεων.Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτο, θα πάθει κάτι η τουρμπίνα??? Confused Confused
alexandros 207 Rallye - Κυρ 01 Φεβ 2015, 21:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
σκέτη σήτα, στην είσοδο της τουρμπίνας?
και σκονη θα μπαινει στην τουρμπινα, και αποδοση θα χασεις, λογω του οτι θα τραβαει ζεστο αερα
Alexandros GT - Δευ 02 Φεβ 2015, 18:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξανδρε αρχικα εβαλα σήτα πανω στην τουρμπίνα αλλα οπως λες και εσυ θα ρουφαγε πολυ σκονη και ετσι το αφησα. Η αγελάδα μου εσπαγε συνεχώς και εφτιαξα σε εξατμισα αλλη η οποια δεν θα παθει τπτ και εβγαλα το φιλτροκουτι τελειως και στο τελος της μεταλλικης αγγελαδας εβαλα διπλη σήτα και απο πανω το δακτυλίδι απο το κολάρο, το σφυξα και ειναι κομπλε. . Ειναι κατι προσωρινο μεχρι να βαλω εισαγωγη..... Αν και ο θόρυβος τα σπαει Very happy Very happy Very happy
rallaki-1 - Τρι 03 Φεβ 2015, 10:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros GT έγραψε:
Αν και ο θόρυβος τα σπαει Very happy Very happy Very happy

Και το Turbo θα σπάσει..

Με τέτοιες ταχύτητες που γυρνάει η φτερωτή αν πέσει πάνω της έστω κ ένα μικρό πετραδάκι που δεν φαίνεται με το μάτι ΓΕΙΆ ΣΑΣ!
Alexandros GT - Τετ 11 Φεβ 2015, 16:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις δίκιο mike γι αφτο ειναι μια προσωρινή λύση μεχρι να βάλω εισαγωγη, ετσι και αλλιος το αμαξι καει λαδια και η τουρμπινα δεν σηκωνει πίεση στα ψηλα, ειναι ήδη στον μάστορα το αμαξι Very happy Το εκανα αυτο μπας και ξυπνουσε λίγο το μοτερ Confused
thodorisls - Τετ 13 Μάϊ 2015, 00:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπέρα αυτό εδώ το φίλτρο ελευθέρας είναι καλό ? http://www.knfilters.com/mobile/mProduct.aspx?product=33-2936
JDROGAS - Τετ 13 Μάϊ 2015, 01:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα ειναι!
thodorisls - Τετ 13 Μάϊ 2015, 06:47:34
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Μια χαρα ειναι!

το αμάξι είναι μαμά αξίζει να βάλω απλά ενα ελευθέρας φίλτρο ή να βάλω φιλτροχοανη?και τη κέρδη θα έχω αν βάλω απλά ένα φίλτρο?
JDROGAS - Τετ 13 Μάϊ 2015, 07:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα σου ελεγα φιλτρακι ελευθερο ειναι προτιμοτερο ειτε αυτο που ειδες ειτε green,pipercross ολα καλα ειναι οποιο βρεις φτηνοτερο.
thodorisls - Τετ 13 Μάϊ 2015, 11:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Εγω θα σου ελεγα φιλτρακι ελευθερο ειναι προτιμοτερο ειτε αυτο που ειδες ειτε green,pipercross ολα καλα ειναι οποιο βρεις φτηνοτερο.

thanks,θα παραγγειλω τελικά την K&N ηταν η πιο οικονομική γιατί έχει και δωρεάν μεταφορικά άνω τον 50ευρω,ξέρουμε διαστάσεις απο το κουτί που βάζουμε το φίλτρο για να σιγουρευτω οτι θα χωράει?αυτω έχει 362mmχ146mm
Gotcha - Τετ 13 Μάϊ 2015, 12:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
Περνεις αυτο και ξεμπερδευεις. Αν στο δινει η ΚΝ πως κανει, εισαι οκ

K&N 33-2936
thodorisls - Τετ 13 Μάϊ 2015, 12:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Περνεις αυτο και ξεμπερδευεις. Αν στο δινει η ΚΝ πως κανει, εισαι οκ

K&N 33-2936

ναι το 33-2936 είναι μια χαρα τότε thanks
Rallyestas - Παρ 31 Μάρ 2017, 15:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα, μεσα στο καλοκαιρι θα κανω σερβις και σκεφτομαι αντι να αλλαξω με το απλο φιλτρο αερα να βαλω ενα φιλτρο ελευθέρας. Θα καταλαβω καμια διαφορα σε αποδοση? βοηθαει καπου καλυτερα? ή δεν αξιζει καν τον κοπο και να βαλω το απλο φιλτρο αερα και παλι? να πω οτι ειμαι με μαμα προγραμμα και δεν φοραω κανενα προγραμμα και ιστοριες.
akis1976 - Παρ 31 Μάρ 2017, 17:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
Καλησπέρα, μεσα στο καλοκαιρι θα κανω σερβις και σκεφτομαι αντι να αλλαξω με το απλο φιλτρο αερα να βαλω ενα φιλτρο ελευθέρας. Θα καταλαβω καμια διαφορα σε αποδοση? βοηθαει καπου καλυτερα? ή δεν αξιζει καν τον κοπο και να βαλω το απλο φιλτρο αερα και παλι? να πω οτι ειμαι με μαμα προγραμμα και δεν φοραω κανενα προγραμμα και ιστοριες.

Το κόστος είναι τοσο μικρο, που και τίποτα να μη κανει εγω θα το έβαζα..
Και μπορείς πολυ απλά να το καθαρίζεις και μονο σου,δεν το πετάς.
Rallyestas - Παρ 31 Μάρ 2017, 17:48:27
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
Rallyestas έγραψε:

ποσο εχει για το 207 rallye? ενα K.N που ειχε βαλει καποιος παραπανω (νομιζω για 207 rallye και αυτος, στο λινκ που το πατησα λεει 71 ευρω...)

ενω ενα απλο κανει 10-15 ευρω ομως....
akis1976 - Παρ 31 Μάρ 2017, 18:04:50
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
akis1976 έγραψε:
Rallyestas έγραψε:

ποσο εχει για το 207 rallye? ενα K.N που ειχε βαλει καποιος παραπανω (νομιζω για 207 rallye και αυτος, στο λινκ που το πατησα λεει 71 ευρω...)

ενω ενα απλο κανει 10-15 ευρω ομως....

Pipercross βρίσκεις στο πενηνταρικο,αλλα ναι οκ 15 δεν θα βρεις που εχει το απλό...
Rallyestas - Παρ 31 Μάρ 2017, 18:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
νταξει το απλο εχει 15 αλλά το αλλαζεις το πολυ ανα 2 ετη (αναλογα τη χρηση). εγω το αλλαζω καθε δυο χρονια προσωπικα γιατι κανω λιγα χλμ και κανω λιγη χρηση. αλλα αν βοηθαει εστω και λιγο ειμαι διατεθειμενος να το βαλω, αφου θελει μονο καθαρισμα μετα.
Rallyestas - Παρ 31 Μάρ 2017, 23:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
απο ότι ειδα και pipercross και green φιλτρα βγαινουν στα 61 οποτε για 10 ευρω αν ειναι καλυτερο το φιλτρο της K&N τα δινω τα +10.
διαβασα κατι αλλο εντομεταξυ που λεγανε καποιοι οτι μολις βαλανε ελευθερο φιλτρο σε καθε καθαρισμα επειδη τους εβαζαν λαδι οταν το καθαριζαν τους εκαψε το maf (που δεν ξερω τι ειναι) αλλά ισχυει και σε μας αυτο? γιατι το ελεγαν καποιοι με seat leon (απο οσο διαβασα)
Andreasf1 - Σαβ 01 Απρ 2017, 09:59:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχικά εσύ δεν έχεις maf οπότε δεν εχεις πρόβλημα.

Οτι και να βάλεις, ειτε green, k&n, pipercross την ίδια απόδοση (μπορεί να μην την καταλάβεις ποτέ) θα έχεις πανω κάτω.

Αν κάνεις αγορές απο ebay ψαξου και απο κει, μπορεί να βρεις στο 50€ που παει να πει σε 3 αλλαγές σχεδόν το έκανες απόσβεση. Wink

Υπολόγισε βέβαια πως πρέπει να αγορασεις λάδι για να το λιπαίνεις μετά από κάθε καθαρισμό. Κανένα 20€ έχει αν θυμάμαι καλά το κιτ αλλά το έχεις για πολλά χρόνια.
Rallyestas - Σαβ 01 Απρ 2017, 11:05:14
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Αρχικά εσύ δεν έχεις maf οπότε δεν εχεις πρόβλημα.

Οτι και να βάλεις, ειτε green, k&n, pipercross την ίδια απόδοση (μπορεί να μην την καταλάβεις ποτέ) θα έχεις πανω κάτω.

Αν κάνεις αγορές απο ebay ψαξου και απο κει, μπορεί να βρεις στο 50€ που παει να πει σε 3 αλλαγές σχεδόν το έκανες απόσβεση. Wink

Υπολόγισε βέβαια πως πρέπει να αγορασεις λάδι για να το λιπαίνεις μετά από κάθε καθαρισμό. Κανένα 20€ έχει αν θυμάμαι καλά το κιτ αλλά το έχεις για πολλά χρόνια.

Αμα δεν εχει μαφ το 207 ραλλυ τοτε οκ ακομα καλυτερα...

50 ευρω απο ebay, εννοεις μεταχειρισμενο??

καταρχην δεν νομιζω να το καθαριζω εγω γιατι δεν ξερω και μην κανω καμια βλακεια...αν και λογικα κατι ευκολο θα ναι, αλλα δεν το εχω κανει ποτε, αμα το δω καπου οκ. απο κει και περα, αν ελεγα στο σερβις καθε χρονο να το κανουν, θα πρεπει παλι να παω εγω το λαδι που λες? και αν ναι απο που το παιρνω αυτο και ποιο ειναι? ευχαριστω προκαταβολικα
RoadRunner122 - Σαβ 01 Απρ 2017, 21:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν πρόκειται να το καθαρίζεις εσύ, τότε άστο καλύτερα...
Rallyestas - Σαβ 01 Απρ 2017, 22:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Αν δεν πρόκειται να το καθαρίζεις εσύ, τότε άστο καλύτερα...

αμα μαθω πως τοτε δεν εχω θεμα να το κανω...αλλα τωρα δεν ξερω και να μην γινει καμια βλακεια και εχω άλλα μετα...υπαρχει κανενα βιντεο με το 207 που να δειχνει πως? γιατι το εψαξα λιγο και δεν βρηκα κατι με το 207 gt/rallye.
driver7 - Κυρ 02 Απρ 2017, 09:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι κάτι...ανοίγεις το φιλτροκούτι, το βγάζεις, το πλένεις με νερό και σαπούνι (υπάρχουν και ειδικά καθαριστικά), το ξεπλένεις, το αφήνεις να στεγνώσει καλά και το ξαναβάζεις στη θέση του.

Δεν έχει κάποια δυσκολία.
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 13:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Δεν είναι κάτι...ανοίγεις το φιλτροκούτι, το βγάζεις, το πλένεις με νερό και σαπούνι (υπάρχουν και ειδικά καθαριστικά), το ξεπλένεις, το αφήνεις να στεγνώσει καλά και το ξαναβάζεις στη θέση του.

Δεν έχει κάποια δυσκολία.
ξεχασες και το λαδωμα.
puglover - Δευ 03 Απρ 2017, 13:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το λαδι ειναι απαραιτητο για να φιλτραρει σωστα το φιλτρο αλλιως λενε οτι γινεται τελειως ελευθερας και περνανε μεσα σκονες κλπ. Ισχυει αυτο? Οι περισσοτεροι το δουλευουμε αλαδωτο βεβαια. Απο τις φιλτροχοανες που ειναι τελειως ακαλυπτες δεν περνανε μεσα οι σκονες δηλαδη?
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 13:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειται οτι το λαδι ειναι απαραιτητο, γιατι κραταει τη σκονη. Διαφορετικα εχεις ενα διχτακι που κραταει τα χαλικια και τα φυλλα!
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:08:08
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προσπαθησω οταν παρω τελικα να το βάλω μονος (την πρώτη φορα αν δεν βγαλω ακρη, μπορει να πω στο μηχανικο μου να το βαλει για να δω τον τρόπο για σιγουρια).
Απο κει και περα, αυτο το λαδι που λετε απο που το αγοραζω? και πιο συγκεκιρμενα? πόση ποσοτητα βαζω... εναλλακτικα το διχτακι που το βρισκω παλι? πρεπει να το φτιαξει καποιος ( και αν ναι, που απευθυνομαι?)
ή υπαρχουν ετοιμα για αυτη τη χρηση? εννοειται οτι το κανουμε για καλυτερα οποτε σιγουρα δεν θελουμε να περασει και τιποτα μεσα ..
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:17:50
Θέμα δημοσίευσης:
οταν λεω διχτακι, εννοω οτι αν δεν βαλεις λαδι, το φιλτρο σου ειναι απλα σαν ενα διχτακι που κραταει μονο τα χοντρα!
Υπαρχουν κιτ καθαρισμου με οδηγιες χρήσης.
https://www.onparts.gr/chimika/spray/k-n.html
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:22:45
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
οταν λεω διχτακι, εννοω οτι αν δεν βαλεις λαδι, το φιλτρο σου ειναι απλα σαν ενα διχτακι που κραταει μονο τα χοντρα!
Υπαρχουν κιτ καθαρισμου με οδηγιες χρήσης.
https://www.onparts.gr/chimika/spray/k-n.html

οποτε παιρνω αυτο του λινκ και το ψεκαζω με σαπουνι που λεει για να καθαρισει και μετα βαζω το λιπαντικο σπρει και το τοποθετω?
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
εχει οδηγιες χρησης. Μετα τα πρωτα 10000 χλμ, το ψεκαζεις με σαπουνι, το αφηνεις να δρασει, το ξεπλενεις, το αφηνεις να στεγνωσει, το ψεκαζεις με λαδι, το αφηνεις να στραγγιξει, το επανατοποθετεις.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
εχει οδηγιες χρησης. Μετα τα πρωτα 10000 χλμ, το ψεκαζεις με σαπουνι, το αφηνεις να δρασει, το ξεπλενεις, το αφηνεις να στεγνωσει, το ψεκαζεις με λαδι, το αφηνεις να στραγγιξει, το επανατοποθετεις.

στην πρωτη τοποθετηση το βαζω χύμα (ειναι ετοιμο δηλαδη για χρήση?) ή το λαδωνω πριν το τοποθετησω για πρωτη φορα?

το θεμα καθαρισματος παει με βαση τα χιλιομετρα? ή μια φορα το χρόνο? γιατι εγω κανω λιγα χλμ ανα έτος. και 10000 μπορει να κανω σε 2 ή και δυομιση χρόνια. άρα λογικα το πάω ανα ετος το καθαρισμα?
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
makis106 έγραψε:

στην πρωτη τοποθετηση το βαζω χύμα (ειναι ετοιμο δηλαδη για χρήση?) ή το λαδωνω πριν το τοποθετησω για πρωτη φορα?

το θεμα καθαρισματος παει με βαση τα χιλιομετρα? ή μια φορα το χρόνο? γιατι εγω κανω λιγα χλμ ανα έτος. και 10000 μπορει να κανω σε 2 ή και δυομιση χρόνια. άρα λογικα το πάω ανα ετος το καθαρισμα?
Για την πρωτη τοποθετηση ειναι ετοιμο. Καθαρισμα με βαση τα χλμ, πχ τα 10000 ή 20000 χλμ και οχι το χρονο.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:40:45
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Rallyestas έγραψε:
makis106 έγραψε:

Για την πρωτη τοποθετηση ειναι ετοιμο. Καθαρισμα με βαση τα χλμ, πχ τα 10000 ή 20000 χλμ και οχι το χρονο.
δηλαδή αν το αμάξι μου γράψει 10000 χλμ σε 3 χρόνια απο τη στιγμή που θα το βαλω το φίλτρο, το πρώτο καθάρισμα θα το κανω σε 3 χρόνια που θα εχει γραψει 10000χλμ??
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως, αν και για μενα τα 10000 χλμ ειναι λιγα για καθαρισμο, εξαρταται βεβαια και απο το περιβαλλον οδηγησης, αλλα εγω θεωρω απαραιτητο απο τις 20000χλμ
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ακριβως, αν και για μενα τα 10000 χλμ ειναι λιγα για καθαρισμο, εξαρταται βεβαια και απο το περιβαλλον οδηγησης, αλλα εγω θεωρω απαραιτητο απο τις 20000χλμ

καλα ετσι και αλλιως μεχρι να κανω 10000χλμ θα περασουν 2μιση χρονια σιγουρα...οποτε σε καμια 3 ετια ενα καθαρισμα καλο θα του κανει λογικα...οποτε τα σπρει καθαρισμου να μην τα παρω απο τωρα? να τα παρω σε 2-3 χρονια οταν θα ειναι να το καθαρισω, σωστα? (αφου στην αρχη οπως λες το βαζω με τη μια χυμα)
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb Left
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 14:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό ειναι το φιλτρο αερα K&N 33-2936 της K&N για peugeot 207 rallye facelift ?
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 14:55:37
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
αυτό ειναι το φιλτρο αερα K&N 33-2936 της K&N για peugeot 207 rallye facelift ?
Ναι, κανει.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 15:00:33
Θέμα δημοσίευσης:
ok. και κατι τελευταιο, πιο πανω καποιος ειχε πει να δω και απο ebay μηπως βρω και καλυτερη τιμη. ειδα αυτο http://www.ebay.com/itm/Pipercross-High-Flow-Replacement-Air-Filter-PP1693-K-N-33-2936-Alternative-/361137236102?hash=item541574e886:g:7B0AAOSwkNZUfTKF#shpCntId

που λεει οτι ειναι το αντιστοιχο της pipercross (κανει κανονικα στο δικο το 207 καταρχην)? δευτερον εχει διαφορα απο το φιλτρο της k&N?

ή να δωσω 15 παραπανω για το K&N http://www.ebay.com/itm/33-2936-K-N-AIR-FILTER-fits-PEUGEOT-207-1-6-2007-2012-/381128798746?hash=item58bd0bf21a:g:k4oAAOSwm8VUubNq

της pipercross καταρχην ειναι αυτο για το 207?? γιατι κατω κατω στην περιγραφη του που επιλεγεις μοντελο, λεει δεν ειναι στη λιστα το 207 για αυτο το φιλτρο.
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 15:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
ok. και κατι τελευταιο, πιο πανω καποιος ειχε πει να δω και απο ebay μηπως βρω και καλυτερη τιμη. ειδα αυτο http://www.ebay.com/itm/Pipercross-High-Flow-Replacement-Air-Filter-PP1693-K-N-33-2936-Alternative-/361137236102?hash=item541574e886:g:7B0AAOSwkNZUfTKF#shpCntId

που λεει οτι ειναι το αντιστοιχο της pipercross (κανει κανονικα στο δικο το 207 καταρχην)? δευτερον εχει διαφορα απο το φιλτρο της k&N?

ή να δωσω 15 παραπανω για το K&N http://www.ebay.com/itm/33-2936-K-N-AIR-FILTER-fits-PEUGEOT-207-1-6-2007-2012-/381128798746?hash=item58bd0bf21a:g:k4oAAOSwm8VUubNq

της pipercross καταρχην ειναι αυτο για το 207?? γιατι κατω κατω στην περιγραφη του που επιλεγεις μοντελο, λεει δεν ειναι στη λιστα το 207 για αυτο το φιλτρο.
το pipercross αυτο ειναι αφρού, ενω το kn (το ιδιο εχω κι εγω) ειναι γαζας.
θεωρειται οτι το γαζας φιλτραρει καλυτερα απο το αφρου. Για μενα παρε το kn. Αν δεν εχεις προβλημα την αναμονη του ebay, παρε αυτο απο ebay.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 15:14:45
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Rallyestas έγραψε:

το pipercross αυτο ειναι αφρού, ενω το kn (το ιδιο εχω κι εγω) ειναι γαζας.
θεωρειται οτι το γαζας φιλτραρει καλυτερα απο το αφρου. Για μενα παρε το kn. Αν δεν εχεις προβλημα την αναμονη του ebay, παρε αυτο απο ebay.

ωραια θα παω στο K&N... αυτο δηλαδη ειναι το σωστο για το 207 rallye? http://www.ebay.com/itm/33-2936-K-N-AIR-FILTER-fits-PEUGEOT-207-1-6-2007-2012-/381128798746?hash=item58bd0bf21a:g:k4oAAOSwm8VUubNq

γιατι στην πρωτη φωτο δειχνει και κατι άλλα ενα μικρο τετραγωνο φιλτρο και ενα σαν κυκλο.

αν ειναι να γλυτωσω κατι δεν με νοιαζει να περιμενω καμια 15 μερες που λεει. αρκει να ειναι το σωστο φιλτρο για το 207 ραλλυ και να ειναι σιγουρα καινουριο και γνησιο. απο ebay και αυτο που ειναι στο λινκ ειναι το γνησιο λες? ή να δω πουθενα αλλου?
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 15:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ειναι οκ παρε αυτο.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 15:20:20
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
ναι ειναι οκ παρε αυτο.

ok θα παρω αυτο τοτε. ειναι το ιδιο και για 207 rallye 156 αλογα το 6τάχυτο γιατι θελω και για τον ξαδερφο μου που εχει το 6ταχυτο ομως.
makis106 - Δευ 03 Απρ 2017, 15:24:56
Θέμα δημοσίευσης:
Rallyestas έγραψε:
makis106 έγραψε:
ναι ειναι οκ παρε αυτο.

ok θα παρω αυτο τοτε. ειναι το ιδιο και για 207 rallye 156 αλογα το 6τάχυτο γιατι θελω και για τον ξαδερφο μου που εχει το 6ταχυτο ομως.
ναι ειναι το ιδιο.
Rallyestas - Δευ 03 Απρ 2017, 15:27:42
Θέμα δημοσίευσης:
ok ευχαριστω για τις απαντησεις και το χρονο σου.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες