PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - 206 - Ελαστικά 195/50/15

PHSYBORG - Τρι 28 Οκτ 2003, 18:46:24
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ελαστικά 195/50/15
Θα βαλω λαστιχακια κ θελω γνωμες μεταξυ :
Bridgestone RE 720
Yokohama AVS sport
Toyo T1S
Goodyear F1
Pughell - Τρι 28 Οκτ 2003, 22:12:00
Θέμα δημοσίευσης:
Η πρωτη επιλογη απορριπτεται δια ροπαλου,η δευτερη ειναι σαφως μακραν καλυτερη ενω οι δυο τελευταιες ειναι οι υποψηφιες νικιτριες καθως ζεσταινονται πολυ γρηγοροτερα με την τριτη να υπερισχυει ελαφρως σε θεματα θερμοκρασιας λειτουργιας αλλα να υπολειπεται σε δεικτη φθορας και τιμης.
mick206 - Τετ 29 Οκτ 2003, 01:49:14
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου (πως είπαμε το όνομα σου; )αυτή η διάσταση είναι πολυσυζητημένη... Smile ¶μα διαβάσεις πιο παλιά τόπικς θα δείς και θα καταλάβεις... Wink Και θα βγάλεις και συμπέρασμα καλό! Wink
Αυτούς τους τύπους που αναφέρεις για Yokohama και Goodyear καλύτερα ξέχνα τους γιατί καλή η "μούρη" αλλά εσύ θες επιδόσεις πράγμα που αυτά τα δύο (πολύ καλά ελαστικά) δεν μπορούν να σου προσφέρουν λόγο μικρής ιπποδύναμης... Wink
Κοίτα κάτι σε Michelin,Avon ή ακόμα και Pirelli...
Τίμιες και πολύ καλές προτάσεις που θα σου "βγάλουν" με το χρόνο τα λεφτά που έδωσες...
Χώρια που είναι δοκιμασμένα... Wink Μεγάλη υπόθεση αυτό... Wink
TZAG - Τετ 29 Οκτ 2003, 07:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ πιστεύω πως τα αναφερόμενα ελαστικά, είναι προτεινόμενα περισσότερο για τα 1.6 ή 2.0 206, τα οποία ταιριάζουν και λειτουργούν καλύτερα στις επιδόσεις και διαστάσεις αυτών. Η προτίμησή μου πάντως τείνει προς Τ1S γιατί είναι δοκιμασμένα αρκετά απο στενό μου πρόσωπο, ή F1, γιατί είναι καινούργια, έχουν ίδια τιμή με τα Τ1S, και γιατί είναι Goodyear. Πιό πολύ προς F1 στη συγκεκριμένη διάσταση!
PHSYBORG - Πεμ 30 Οκτ 2003, 11:16:36
Θέμα δημοσίευσης:
KEEP VOTIN guys !!!!
Και μια ερωτηση : o Δεικτης ταχυτητας ειναι στα ποσα δουλευει σωστα το λαστιχο η η αντοχη του ?
Sidobre - Πεμ 30 Οκτ 2003, 11:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
KEEP VOTIN guys !!!!
Και μια ερωτηση : o Δεικτης ταχυτητας ειναι στα ποσα δουλευει σωστα το λαστιχο η η αντοχη του ?

Την αντοχή του. Καθορίζει την ανθεκτικότητα ενός ελλαστικού (σκελετός, πλαϊνά κλπ)
Ronin - Πεμ 30 Οκτ 2003, 13:14:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΛΑΣΤΙΚΑ 195/50/15
PHSYBORG έγραψε:
Θα βαλω λαστιχακια κ θελω γνωμες :

Michelin Pilot Exalto.Για το 1400αρι σου ειναι αψογα....

Δυστηχως Φιλιππε ,κανενα απο τα λαστιχα που εχεις βαλει στο Δημοψηφισμα
δεν κανει για τις επιδοσεις του 206 σου.
Το αυτοκινητο θα αργει να τα ζεστανει,με αποτελεσμα προωρη φθορα..
DimiP - Πεμ 30 Οκτ 2003, 14:46:12
Judger έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

Michelin Pilot Exalto.Για το 1400αρι σου ειναι αψογα....Δυστηχως Φιλιππε ,κανενα απο τα λαστιχα που εχεις βαλει στο Δημοψηφισμα

για 1 χρονο, αντε το πολυ 1,5 χρονο. μετα αστα καλυτερα....
Ronin - Πεμ 30 Οκτ 2003, 15:50:31
DimiP έγραψε:
Judger έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

Michelin Pilot Exalto.Για το 1400αρι σου ειναι αψογα....Δυστηχως Φιλιππε ,κανενα απο τα λαστιχα που εχεις βαλει στο Δημοψηφισμα

εχεις την εντυπωση οτι τα λαστιχα που θελει θα κρατησουνε περισσοτερο στο 1400??
PHSYBORG - Πεμ 30 Οκτ 2003, 15:56:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια κ εγω με το 1400 κ καποιος με 1600 στην Αθηνα μεσα με τα ιδια χιλομετρα παμε!
Απ οτι καταλαβα μου λετε να παω σε λαστιχο με χαμηλοτερο δεικτη ταχυτητας ??
Για να ακουσω προτασεις plz !!!!
PoLiThS - Πεμ 30 Οκτ 2003, 17:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για μένα F1 αλλα θέλει 16ρι μοτερ.... ΓΙα το 14ρι Excalto Michelin με δείκτη ταχύτητας Η = 210 χαω

Τα είδα και με 14ρι μοτερ και τώρα με 16ρι... Μονο στην 2η περίπτωση δείχνουν τα δόντια τους....
GIANNIS206 - Πεμ 30 Οκτ 2003, 20:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντος όταν τα είχα τα exalto ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
mick206 - Πεμ 30 Οκτ 2003, 20:35:45
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Ρε παιδια κ εγω με το 1400 κ καποιος με 1600 στην Αθηνα μεσα με τα ιδια χιλομετρα παμε!
Απ οτι καταλαβα μου λετε να παω σε λαστιχο με χαμηλοτερο δεικτη ταχυτητας ??

Και τι έγινε που πάτε με τα ίδια χιλιόμετρα;;Δεν τα βγάζετε το ίδιο...
Εννοείται πως το 1.6 τα βγάζει πιο εύκολα,πιο άνετα και πιο γρήγορα! Wink
Εμείς σου λέμε να πάς σε ένα λογικό για το αμάξι σου λάστιχο και να αφήσεις τις υπερβολές... Wink
Vasso - Παρ 31 Οκτ 2003, 09:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω τα Bridgestone Potenza. Είμαι πολύ ευχαριστημένη , αν και θα τα αλλάξω σε κάνα 2μηνο μετά από 1,5 χρόνο που τα έχω λόγω των πολλών χιλιομέτρων που έχω κάνει με αυτά . (40.000χλμ.)
Wink Wink

Έχω ήδη αποφασίσει να βάλω τα Michelin Pilot. Τα Exalto αν έχετε υπόψη σας έχουν καταργηθεί και έχουν βγει τα Pilot.
PHSYBORG - Παρ 31 Οκτ 2003, 09:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Εγώ έχω τα Bridgestone Potenza. Είμαι πολύ ευχαριστημένη , αν και θα τα αλλάξω σε κάνα 2μηνο μετά από 1,5 χρόνο που τα έχω λόγω των πολλών χιλιομέτρων που έχω κάνει με αυτά . (40.000χλμ.)
Wink Wink

Έχω ήδη αποφασίσει να βάλω τα Michelin Pilot. Τα Exalto αν έχετε υπόψη σας έχουν καταργηθεί και έχουν βγει τα Pilot.

40000χλμ ??????????????????????????????
Αρα δεν εχει παραπανω φθορες !!!!!!!!!!!
Vasso - Παρ 31 Οκτ 2003, 09:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
[quote"PHSYBORG"]40000χλμ ??????????????????????????????
Αρα δεν εχει παραπανω φθορες !!!!!!!!!!![/quote]

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ? Question Question Question Question
PHSYBORG - Παρ 31 Οκτ 2003, 10:01:24
Judger έγραψε:
DimiP έγραψε:
Judger έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

εχεις την εντυπωση οτι τα λαστιχα που θελει θα κρατησουνε περισσοτερο στο 1400??

Αυτο Vaso ! Wink
Ronin - Παρ 31 Οκτ 2003, 10:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Τα Exalto αν έχετε υπόψη σας έχουν καταργηθεί και έχουν βγει τα Pilot.

Λαθος.
Το Exalto κυκλοφορει κανονικα,και μαλιστα στη διασταση 195/50/15 κοστιζει περιπου 270-280 ευρω.
Το Pilot Sport ,φυσικα και δεν ειναι αντικαταστατης των Exalto.Προκειτε για ελαστικο που ανηκει σε μαγαλυτερη κατηγορια.
Ady - Παρ 31 Οκτ 2003, 11:39:29
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Τα Exalto αν έχετε υπόψη σας έχουν καταργηθεί και έχουν βγει τα Pilot.

Pilot είναι σειρά ελαστικών της Michelin.

Τα Exalto, Sport και Primacy είναι της σειράς Pilot.

Tα Exalto έχουν σταματήσει να παράγονται μόνο σε μερικές διαστάσεις, όπως μου είπε η Michelin Hellas. Στοκ υπάρχει ακόμα για όλες σχεδόν τις διαστάσεις του Exalto.
mick206 - Παρ 31 Οκτ 2003, 11:52:50
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Αρα δεν εχει παραπανω φθορες !!!!!!!!!!!

Το ελαστικό ανάλογα πόσο το πάς και που πάς(δρόμους,κατσικόδρομους,χωματόδρομους) έχει και τις ανάλογες φθορές! Wink
Δεν σημαίνει πως όπου και να πάς θα είναι το ίδιο... Χώρια που υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες για να κρατήσεις σε καλή κατάσταση το ελαστικό...
πίεση αέρα,εξωτερικές θερμοκρασίες και και και...
Είναι απλά τα πράγματα. Wink
GIANNIS206 - Παρ 31 Οκτ 2003, 11:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
Και σταματημένο να είναι το αυτοκίνητο πάλι το λάστιχο θα αρχίζει να σαπίζει σιγά σιγά!
NICK THE GREEK - Παρ 31 Οκτ 2003, 13:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω.2 χρονια ανεξαρτητου χιλιομετρων ειναι αρκετα.εννοειται ανεξαρτητου προς τα κατω.γιατι προς τα ανω καλο ειναι να μην ξεπερασοθν τα 40.000.
Vini - Παρ 31 Οκτ 2003, 15:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανείς με ποιον τρόπο ξεχωρίζουμε πριν την αγορά:

α. πότε ένα ελαστικό είναι μαλακό ? ?
β. πότε ζεστένεται γρήγορα ? ?
γ. πότε είναι μαλακό στην αίθηση ? ?

Υπάρχουν κάποιοι παράμετροι για τα παραπάνω ή αγοράζουμε γουρούνι στο σακί ? ? ?
Pughell - Κυρ 02 Νοέ 2003, 21:41:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το Exalto σταματησε ηδη απλα δεν το λενε για να πουληθει το υπαρχον στοκ...Σε σχεση με το προηγουμενο SX-GT ηταν αποτυχια για αυτο και θα βγαλουν καινουργιο. Wink
SnakeMJK - Κυρ 02 Νοέ 2003, 23:25:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το Exalto σταματησε ηδη απλα δεν το λενε για να πουληθει το υπαρχον στοκ...Σε σχεση με το προηγουμενο SX-GT ηταν αποτυχια για αυτο και θα βγαλουν καινουργιο. Wink

Αποτυχία είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 1 στα 3 tuned αυτοκίνητα φοράει exalto;;;
Pughell - Κυρ 02 Νοέ 2003, 23:32:44
Θέμα δημοσίευσης:
Κατα την Michelin ναι...Και εμενα παντως δεν μου αρεσε οσο το παλιο SX GT. Confused Γλιστραει πολυ και σιγουρα εχει τεραστια διαφορα στο βρεγμενο. Sad
DimiP - Κυρ 02 Νοέ 2003, 23:37:37
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Κατα την Michelin ναι...Και εμενα παντως δεν μου αρεσε οσο το παλιο SX GT. Confused Γλιστραει πολυ και σιγουρα εχει τεραστια διαφορα στο βρεγμενο. Sad

to exalto οταν ειναι καινουργιο ουτε γλιστραει ουτε τιποτα. και στο βρεγμενο ειναι ισως και λιγο καλυτερο απο το στεγνο.
απλα ειναι μαλακο και ετσι και χαθει η πρωτη γομα (κοινως φθαρει) τοτε αστο! ειναι σχεδον αχρηστο.

εμενα 1-1.5 χρονο μου κρατησαν και τα εφτυσαν .
Ady - Δευ 03 Νοέ 2003, 09:00:08
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
......ή αγοράζουμε γουρούνι στο σακί ? ? ?

Μάλλον αυτό......
teoman - Δευ 03 Νοέ 2003, 11:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αύριο βάζω τα exalto στην διάσταση 195/50/15.Πόσο διαφορά έχει γενικότερα στις επιδόσεις από τα "μαμά"?
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 11:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Όλκιμος έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:
......ή αγοράζουμε γουρούνι στο σακί ? ? ?

Μάλλον αυτό......

α! ρε φίλε! πόσο δίκιο έχεις και έχουμε ...

πρέπει κάποια στιγμή να τον πιούμε ... Shocked Shocked (ρεεεε! τον καφέ εννοώ ... παλιοπαμπόνηροι κλαμπόβιοι ! Laughing ! Laughing !)

όσο για τα ελαστικά ... : Αβυσσος η ψυχή της αγοράς ... Exclamation Exclamation Exclamation
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 11:41:59
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Αύριο βάζω τα exalto στην διάσταση 195/50/15.Πόσο διαφορά έχει γενικότερα στις επιδόσεις από τα "μαμά"?

Καλορίζικα Θοδωρή τα πατούμενα ! ! !

Να μπω σφήνα και να ρωτήσω κάτι τώρα ? ? ?

Ποια π.χ. η διαφορά μεταξύ των:
Michelin Pilot Primacy
Μichelin Pilot Exalto

για δείκτη ταχύτητας 87V ? ? ?
Ποιο από τα δύο άραγε θα είναι ποιο άνετο και ήσυχο (μαλακό) ?
Ποιο θα ζεστένεται ποιο γρήγορα ? ? ?

Γιατί προτιμάτε τα EXALTO αντί του Primacy ? ? ? ?
teoman - Δευ 03 Νοέ 2003, 11:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Ποια π.χ. η διαφορά μεταξύ των:
Michelin Pilot Primacy
Μichelin Pilot Exalto

για δείκτη ταχύτητας 87V ? ? ?
Ποιο από τα δύο άραγε θα είναι ποιο άνετο και ήσυχο (μαλακό) ?
Ποιο θα ζεστένεται ποιο γρήγορα ? ? ?

Γιατί προτιμάτε τα EXALTO αντί του Primacy ? ? ? ?

Βάζω δείκτη Η,είναι οικονομικότερα (230-250Ε) και ζεσταίνονται γρηγορότερα από τα V.Μεγάλες διαφορές στον δρόμο δεν νομίζω να υπάρχουν...
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 12:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Βάζω δείκτη Η,είναι οικονομικότερα (230-250Ε) και ζεσταίνονται γρηγορότερα από τα V.Μεγάλες διαφορές στον δρόμο δεν νομίζω να υπάρχουν...

Σε βρίσκω πολύ σωστό ... !

Οπότε και εγώ με βάση αυτό που φοράω τώρα (Pirelli P6000 205/50/16 87V) κοιτώ:
PILOT EXALTO 205/50/16 87 V
PILOT PRIMACY 205/50/16 87 V

ή τα

YOKOHAMA A520 205/50/16 87V
YOKOHAMA A539 205/50/16 87W
YOKOHAMA AVS 205/50/16 87W

Αλλά αρχίζω και νομίζω ότι τα "σπορ" ελαστικά μάλλον είναι υπερβολή για ιπποδυνάμεις και κυβικά μεσαίων τιμών ...

Οπότε σκέφτομαι τα Primacy ή το A520 ... τα οποία ίσως είναι ποιο "μαλακά" και ποιο ήσυχα ... λίγο ποιο ταξιδιάρικα ....

Ποιος ξέρει όμως ? ? ?
pezomania - Δευ 03 Νοέ 2003, 12:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
teoman έγραψε:

Οπότε σκέφτομαι τα Primacy ή το A520 ... τα οποία ίσως είναι ποιο "μαλακά" και ποιο ήσυχα ... λίγο ποιο ταξιδιάρικα ....

Ποιος ξέρει όμως ? ? ?

Νίκο, αν πάς για τα Yokohama, να βάλεις τα Α 539 και όχι τα Α 520!! Συνδιάζει περισσότερο τη σπορ οδήγιση και την άνεση, ενω το Α 520 είναι μόνο άνεση και οι επιδόσεις του σε κρατήματα είναι κάτω του μέσου όρου.

Επειδή είμαι σίγουρος, πως δεν θα θες να "χαλάσεις" το στήσιμο του αυτοκινήτου σου, για λίγο (ίσως μηδαμινή) αύξηση της άνεσης!!!

Υ.Σ.: Πρέπει να πούμε και από κοντά κάποια στιγμή ε; Wink
TONY PAP - Δευ 03 Νοέ 2003, 13:01:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Ποιος ξέρει όμως ? ? ?

Τα Α520 σε 195/45/15 Η τα φορούσα στο punto gt που είχα
καθώς και σε ibiza 185/60/14 H και ενώ στο στεγνό ήταν άριστα,
στο βρεγμένο ήταν από μέτρια ως απαράδεκτα ενω ήταν και χειρότερα σε
ανεση από τα παλαιότερα sxgt και τα τωρινά exalto.

Πάντως βλέπω πάρα πολλά astra με re720 άραγε είναι ευχαριστημένοι ?
γιατί για το 206 δεν τα θέλει σχεδόν κανείς...
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 13:27:10
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Νίκο, αν πάς για τα Yokohama, να βάλεις τα Α 539 και όχι τα Α 520!! Συνδιάζει περισσότερο τη σπορ οδήγιση και την άνεση, ενω το Α 520 είναι μόνο άνεση και οι επιδόσεις του σε κρατήματα είναι κάτω του μέσου όρου.

Επειδή είμαι σίγουρος, πως δεν θα θες να "χαλάσεις" το στήσιμο του αυτοκινήτου σου, για λίγο (ίσως μηδαμινή) αύξηση της άνεσης!!!

Τα Α539 είναι με δείκτη W που σημαίνει ότι αργούν να ζεσταθούν ή όχι ? ? ?
Τελικά τι σημαίνουν οι δείκτες ? ? ? ή μήπως σημαίνει ότι αντέχει μέχρι ΚΑΙ σε ταχύτητες 240km/h ...? ? ?

Οσοι για το A520 δεν το έχω δει πουθενά ... οπότε τι να πω ? ? Απλά υπάρχει ακριβώς ίδιος τύπος με αυτό που φορώ τώρα (205/50/16 87V) ...

Πάντως τα Pirelli P6000 παρόλο που είναι άριστα σαν ελαστικά ... μου βγάζουν το λάδι μέχρι να ζεσταθούν ... Και το χειρότερο, είναι πάντα θεόσκληρα ...

Οπότε ψάχνω να βρω κάτι που ζεστένεται γρήγορα και είναι μαλακό ... με σχετικά σπορ διαθέσεις όχι όμως ακραίες ... ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ????
teoman - Δευ 03 Νοέ 2003, 13:53:19
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Τελικά τι σημαίνουν οι δείκτες ? ? ? ή μήπως σημαίνει ότι αντέχει μέχρι ΚΑΙ σε ταχύτητες 240km/h ...? ? ?

Τα V είναι για ταχύτητες έως 240km/h και τα Η για μέχρι 210km/h.Τα δεύτερα ζεσταίνονται πολύ πιο εύκολα λόγω της διαφορετικής γόμωσης.Αν σκοπεύεις να ξεπερνάς συχνά τα 210 (και να διατηρείς αυτή την ταχύτητα για αρκετή ώρα),προτίμησε τα V.Αλλιώς τα Η είναι ότι πρέπει,μιας και έχει αντοχές και πάνω από τα 210,αλλά όχι κατά εξακολούθηση γιατί θα προκληθούν φθορές.
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 14:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Τα V είναι για ταχύτητες έως 240km/h και τα Η για μέχρι 210km/h.Τα δεύτερα ζεσταίνονται πολύ πιο εύκολα λόγω της διαφορετικής γόμωσης.Αν σκοπεύεις να ξεπερνάς συχνά τα 210 (και να διατηρείς αυτή την ταχύτητα για αρκετή ώρα),προτίμησε τα V.Αλλιώς τα Η είναι ότι πρέπει,μιας και έχει αντοχές και πάνω από τα 210,αλλά όχι κατά εξακολούθηση γιατί θα προκληθούν φθορές.

Εχεις δίκιο Θοδωρή ... δυστυχώς όμως δεν μπορώ να εντοπίσω 205/50/16 με δείκτη Η ... τουλάχιστον σε Michelin και Yokohama ...

Θα κοιτάξω και προς Goodyear ... Confused Confused Confused
TONY PAP - Δευ 03 Νοέ 2003, 14:11:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο ανεβαίνεις σε δείκτη ανεβαίνεις σε ποιότητα, αντοχή και είδος σκελετού.

Νομίζω ότι στη διάσταση που ψάχνεις τα F1 ειναι ότι πρέπει!!!
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 14:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Οσο ανεβαίνεις σε δείκτη ανεβαίνεις σε ποιότητα, αντοχή και είδος σκελετού.

Νομίζω ότι στη διάσταση που ψάχνεις τα F1 ειναι ότι πρέπει!!!

μήπως παραείναι "σπορ" τα F1 για ένα 1600άρι ? ? ?

με τι δείκτη ταχύτητας άραγε βγαίνουν τα 205/50/16 ? ? ?
TONY PAP - Δευ 03 Νοέ 2003, 15:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Take a look here:

Arrow http://www.1010tires.com/tiresearch.asp

PoLiThS: "Peugeot 206 1.6 16V (170Hp) Well on eof the best tyres i;ve ever tryied. Outstanding dry and wet performance (accelerating - braking) and very good handling while cornering even when slipping (the french way of conrering). In snow conditions it is almost awful but... it is not a snow tyre so... I cannot evaluate in snow conditions. It should be mentioned that i live in Greece where the tarmac condition is the worst can be, which means that driving on dry greek tarmac is like driving in a Europe's wet road.. It is very quiet but due to the hard sidewalls not very comfortable (think such a tyre is for sport drivring) " Exclamation Exclamation Exclamation

Επίσης : http://www.4newtyres.co.uk/index1.asp

Καλό ψαξιμο Wink
pezomania - Δευ 03 Νοέ 2003, 15:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
pezomania έγραψε:

Οσοι για το A520 δεν το έχω δει πουθενά ... οπότε τι να πω ? ? Απλά υπάρχει ακριβώς ίδιος τύπος με αυτό που φορώ τώρα (205/50/16 87V) ...

Οπότε ψάχνω να βρω κάτι που ζεστένεται γρήγορα και είναι μαλακό ... με σχετικά σπορ διαθέσεις όχι όμως ακραίες ... ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ????

Νίκο τα δικά μου Α 539 είναι με δείκτη ταχύτητας V και όχι W όπως λές;;;

Δείκτη W είχαν τα AVS!!!

Πάντως από εμπειρία μου λάστιχο που να ζεστένετε γρήγορα, να είναι μαλακό & να είναι σχετικά σπορ, ψηφίζω Α539!!!
Vini - Δευ 03 Νοέ 2003, 15:37:07
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Νίκο τα δικά μου Α 539 είναι με δείκτη ταχύτητας V και όχι W όπως λές;;;

Δείκτη W είχαν τα AVS!!!

Πάντως από εμπειρία μου λάστιχο που να ζεστένετε γρήγορα, να είναι μαλακό & να είναι σχετικά σπορ, ψηφίζω Α539!!!

αν βγαίνουν με δείκτη V τα Α539 τότε τα βάζω σοβαρά στα υπόψην !!!!
zzzleepy - Δευ 03 Νοέ 2003, 23:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
Για να επανέλθουμε στο θέμα του τόπικ...

Εγώ εδώ και ένα χρόνο φοράω τα RE720 με μαμά ανάρτηση και δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά ούτε και απογοητευμένος. Αργούν να ζεσταθούν (παρότι έχουν δείκτη ταχύτητας Η) και γλυστράνε απότομα αλλά έτσι και ζεσταθούν δεν πιάνονται, ειδικά στο βρεγμένο. Είναι σκληρά λάστιχα και θέλουν χαμηλές πιέσεις (αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πως οδηγάει κανείς), αντέχουν σε χτυπήματα στα πλάγια αλλά θα προτιμούσα κάτι μαλακότερο και λιγότερο απότομο στις αντιδράσεις του. Προσωπική γνώμη: όταν με το καλό τα αλλάξω θα ψάξω κάτι άλλο...

Η σειρά Pilot της Michelin δεν έχει καταργηθεί, απλώς ανανεώθηκε. Ατού: μειωμένος θόρυβος σε σχέση με τα προηγούμενα και ελαφρώς σκληρότερα πλαϊνά. Όσο για τα Primacy, μμμ, πολύ μαλακό αλλά κρατάει λες κι έχει νύχια Shocked
Vini - Τρι 04 Νοέ 2003, 07:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Όσο για τα Primacy, μμμ, πολύ μαλακό αλλά κρατάει λες κι έχει νύχια Shocked

Πολύ ενδιαφέρον ! ! ! !
Νομίζω ότι τα Pirelli P6000 είναι ποιο κοντά στα Primacy παρά τα Υοkohama A539 που είναι κυρίως σπορ ελαστικό ...

Τα έχεις δοκιμάσει στο δρόμο τα Primacy ? Για πες απόψεις ... Wink
zzzleepy - Τρι 04 Νοέ 2003, 08:38:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τα Primacy τα δοκίμασα σε διάσταση 195/60/15 από ένα Opel Vectra ενός φίλου. Μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με τα Potenza, τα Primacy μου φάνηκαν πολύ μαλακά σε σχέση με τα δικά μου, ίσως μαλακότερα απ'ότι είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί βέβαια να είναι και θέμα πιέσεων. Πάντως το λάστιχο πατάει πολύ καλά στο δρόμο, δεν κάνει πολύ θόρυβο όπως τα παλιά της σειράς Pilot και δεν θέλει σχεδόν καθόλου ζέσταμα. Αρνητικό; Το ότι είναι τόσο μαλακά ίσως να έχει αρνητική επίπτωση στην αντοχή τους στο χρόνο καθώς και στο αίσθημα εμπιστοσύνης στο κράτημα του ελαστικού σε οριακές συνθήκες...
Vini - Τρι 04 Νοέ 2003, 11:39:08
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Τα Primacy τα δοκίμασα σε διάσταση 195/60/15 από ένα Opel Vectra ενός φίλου. Μετά από ένα χρόνο συμβίωσης με τα Potenza, τα Primacy μου φάνηκαν πολύ μαλακά σε σχέση με τα δικά μου, ίσως μαλακότερα απ'ότι είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί βέβαια να είναι και θέμα πιέσεων. Πάντως το λάστιχο πατάει πολύ καλά στο δρόμο, δεν κάνει πολύ θόρυβο όπως τα παλιά της σειράς Pilot και δεν θέλει σχεδόν καθόλου ζέσταμα. Αρνητικό; Το ότι είναι τόσο μαλακά ίσως να έχει αρνητική επίπτωση στην αντοχή τους στο χρόνο καθώς και στο αίσθημα εμπιστοσύνης στο κράτημα του ελαστικού σε οριακές συνθήκες...

Mπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ... με αυτά που γράφεις ... Very happy Very happy
Σε οριακές συνθήκες, φαντάζομαι ότι εννοείς σε στροφιλίκια ή απότομους ελιγμούς ε ?

Μάλλον με βλέπω με τα "ήρεμα/άνετα" Primacy ... γιατί οι Ελληνικοί δρομοι/λακούβες έχουν επεκταθεί πλέον σαν επιδημία ... Very happy Very happy
zzzleepy - Τρι 04 Νοέ 2003, 12:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Σε οριακές συνθήκες, φαντάζομαι ότι εννοείς σε στροφιλίκια ή απότομους ελιγμούς ε ?

Ακριβώς αυτό εννοώ φίλε Νίκο Wink Εκεί που με τα Potenza είχα καλή αίσθηση αλλά γλυστρούσα με τα Primacy κρατιόμουν παρότι νόμιζα ότι θα φύγω...
teoman - Τρι 04 Νοέ 2003, 21:38:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Εμένα πάλι γιατί μου είπαν ότι καταργούνται? Confused
Anyway,έβαλα τα exalto,ο καιρός θα δείξει αν μου πάνε.Πάντως είναι σκληρό ελαστικό,πιο σκληρό από τα yokohama...
mick206 - Τρι 04 Νοέ 2003, 23:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Και εμένα Τεό μου είχαν πεί οτι καταργούνται! Αλλιώς θα έβαζα και εγώ exalto... Όχι οτι τα Avon δεν μου αρέσουν και δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο... Wink
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 08:28:27
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Anyway,έβαλα τα exalto,ο καιρός θα δείξει αν μου πάνε.Πάντως είναι σκληρό ελαστικό,πιο σκληρό από τα yokohama...

από ότι λένε (οι φορουμόβιοι) καταργούνται τα exalto αλλά η Michelin θα βγάλει νέα σειρά ...

τα exalto είναι ποιο σκληρά από τα yokohama ? ? ?
με βλέπω να βάζω τα Primacy ή τα A539 αν βγαίνουν με δείκτη V ... Smile
pugsang - Τετ 05 Νοέ 2003, 08:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Τα exalto πιο σκληρα απο τα yoko???

Δεν νομιζω......

Αντιθετως θα ελεγα πολυ πολυ πιο μαλ**α.Παντως αγαπητε Νικο εγω δεν θα (ξανα)εβαζα με τιποτα τα yoko.Θα κοιταγα τα F1 & τα Michelin στην διασταση που ψαχνεις
teoman - Τετ 05 Νοέ 2003, 08:54:23
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
teoman έγραψε:

Τα exalto πιο σκληρα απο τα yoko???

Και εμένα μου έκανε εντύπωση,αλλά ο άνθρωπος αντιπρόσωπος της yokohama ήταν...
Τα ελαστικά που πήρα είχαν πάντως ημ/νία κατασκευής 3303,δηλ. περίπου 3 μηνών.Υπάρχει ακόμα αρκετό stock.
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

Παντως αγαπητε Νικο εγω δεν θα (ξανα)εβαζα με τιποτα τα yoko.Θα κοιταγα τα F1 & τα Michelin στην διασταση που ψαχνεις

Φίλε Μάκη καλημέρα ! ! ! !

F1 ? ? ? Μα αυτά δεν έχουν δείκτη ταχύτητας ΖR ? ? Δεν είναι λίγο ακραία για ένα τυπικό Astra ? ? ?
pugsang - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Νικο,

Οπως εχουμε πολλακις πει ο δεικτης ταχυτητας δειχνει μεχρι πια χιλιομετρα ειναι σταθερος ο σκελετος του ελαστικου.Δεν εχει σχεση με το αν ζεσταινεται ή οχι.Αυτο εχει να κανει με την γομα.Οσο πιο σταθερα πλαϊνα (και μεγαλυτερο δεικτη ταχυτητας) εχει ενα ελαστικο τοσο πιο σταθερο ειναι στις στροφες γιατι δεν μαγουλιαζει ευκολα.Αρα σκοπος μας ειναι να αγορασουμε το πιο μαλακο ελαστικο με τον μεγαλυτερο δυαντο δεικτη ταχυτητας και συνεπως τα πιο στιβαρα πλαϊνα.Αυτο το λαστιχο ψαχνω 2 χρονια τωρα και δεν μπορω να το βρω.Εγω θα αισθανομουν τυχερος αν ημουν εσυ.

Παράθεση:

Και εμένα μου έκανε εντύπωση,αλλά ο άνθρωπος αντιπρόσωπος της yokohama ήταν...

Αυτο νομιζω οτι τα λεει ολα
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:26:02
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Αρα σκοπος μας ειναι να αγορασουμε το πιο μαλακο ελαστικο με τον μεγαλυτερο δυαντο δεικτη ταχυτητας και συνεπως τα πιο στιβαρα πλαϊνα. Αυτο το λαστιχο ψαχνω 2 χρονια τωρα και δεν μπορω να το βρω.Εγω θα αισθανομουν τυχερος αν ημουν εσυ.

Μάκη θεωρείς ότι τα F1 είναι μαλακά ? ? ?

Πάντως νομίζω ότι τα Μichelin πρέπει να είναι ποιο μαλακά ...

Αλήθεια! Γιατί θα αισθανόσουν τυχερός αν ήσουν στην θέση μου ... ???
pezomania - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
pugsang έγραψε:
Αρα σκοπος μας ειναι να αγορασουμε το πιο μαλακο ελαστικο με τον μεγαλυτερο δυαντο δεικτη ταχυτητας και συνεπως τα πιο στιβαρα πλαϊνα. Αυτο το λαστιχο ψαχνω 2 χρονια τωρα και δεν μπορω να το βρω.Εγω θα αισθανομουν τυχερος αν ημουν εσυ.

Μάκη θεωρείς ότι τα F1 είναι μαλακά ? ? ?

Πάντως νομίζω ότι τα Μichelin πρέπει να είναι ποιο μαλακά ...

Αλήθεια! Γιατί θα αισθανόσουν τυχερός αν ήσουν στην θέση μου ... ???

Γιατί θα μπορούσε να βέλει τα F1 που είναι μαλακό λάστιχο, με σκληρά πλαϊνά..............(ή καποιο άλλο ελαστικό) Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
pugsang - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:32:42
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο οντως τα Michelin πρεπει να ειναι πιο μαλ**α αλλα μαλλον τα Good year εχουν πιο στιβαρα πλαινα.Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει τα F1 αλλα τα exalto ειναι τα μοναδικα που μου αντεξαν σαν λαστιχα και με υποδειγματικη συμπεριφορα απο μηδεν ζεσταμα.

Θα αισθανομουν τυχερος γιατι θα μπορουσα να βρω ενα μαλακο λαστιχο με δεικτη ZR
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

με βλέπω να βάζω τα Primacy ή τα A539 αν βγαίνουν με δείκτη V ... Smile

κάνω quote σε μένα και ανακεφαλαιώνω :

Goodyear F1 GS-D3 205/50/16 87 ZR
Michelin Exalto 205/50/16 87 V
Μichelin Primacy 205/50/16 87 V/W
Yokohama A539 205/50/16 87 V/W

κάποιο από τα παραπάνω .... θα μπουν στο Astra .... Very happy
pugsang - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Εγω θα εβαζα αυτα.Αντε καλοταξιδα Laughing
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 09:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

ε! ε! βιάζεσαι ... κάτσε να δούμε και από τιμές τι λένε ... άσε που πρέπει να βρούμε και το μετρητό ....

άσε που πρέπει να τα βρω κιόλας στην αγορά γιατί λίγοι φέρνουν Goodyear ... και προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να πουλάει Goodyear ....

Αραγε η ψυχή στο Περιστέρι Wink Wink τα φέρνει ? ? ? Wink Wink
pugsang - Τετ 05 Νοέ 2003, 10:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
Κανονικοτατα και σε super τιμη.

Για τσεκαρισε τον... Wink
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 10:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Για τσεκαρισε τον... Wink

χι! χι! εννοείται .. Very happy Very happy Very happy
pezomania - Τετ 05 Νοέ 2003, 10:56:19
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
pugsang έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

ε! ε! βιάζεσαι ... κάτσε να δούμε και από τιμές τι λένε ... άσε που πρέπει να βρούμε και το μετρητό ....

άσε που πρέπει να τα βρω κιόλας στην αγορά γιατί λίγοι φέρνουν Goodyear ... και προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να πουλάει Goodyear ....

Νικόλα, κατέληξε εσύ στα F1 και θα σου έχω όχι ένα αλλά δύο προσφορές!!!
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 11:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Νικόλα, κατέληξε εσύ στα F1 και θα σου έχω όχι ένα αλλά δύο προσφορές!!!

ωπ! νάτα μας!!!!
βδομάδα προσφορών ! ! ! !
μου αρέσει αυτό ... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Smile Smile Smile

καλά εμείς θα τα πούμε σύντομα και από κοντά με τον Αρμόλαο Χαρίλαο Αδριανό DeAdy ... Wink

Φυσικά όποιος άλλος θέλει ακολουθεί ... Razz
PHSYBORG - Τετ 05 Νοέ 2003, 11:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον θα καταληξω σε RE 720 με δεικτη ταχυτητασ 190 !
Μαλακο οχι πολυ ομως , γερο πλαινο για στροφιλικια κ πεζοδρομια , βροχινο γιατι εχουμε πηξει στα ποταμια μεσ την Αθηνα , ωραιο πελμα , επωνυμο και δοκιμασμενο
Vini - Τετ 05 Νοέ 2003, 11:53:19
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Μαλλον θα καταληξω σε RE 720 με δεικτη ταχυτητασ 190 !
Μαλακο οχι πολυ ομως , γερο πλαινο για στροφιλικια κ πεζοδρομια , βροχινο γιατι εχουμε πηξει στα ποταμια μεσ την Αθηνα , ωραιο πελμα , επωνυμο και δοκιμασμενο

με το καλό να τα βάλεις ! Smile
περιμένουμε και εντυπώσεις !!!!! Wink
zzzleepy - Τετ 05 Νοέ 2003, 13:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλακό το RE720; Μην τρελαθούμε κιόλας... Shocked Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα όμως τα Potenza απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν μαλακά...
PHSYBORG - Τετ 05 Νοέ 2003, 17:49:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ουτε μετριο ? Παντως σκληρο δεν ειναι , ειναι ? Shocked
zzzleepy - Τετ 05 Νοέ 2003, 20:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κι όμως, κι όμως... Τα Potenza είναι από τα σκληρότερα λάστιχα που έχω δει. Έχουν επένδυση από ατσάλι για να μη χάνουν την καμπυλότητά τους. Φαντάσου όλη τη δεξιά μεριά του 206 μου τσαλακωμένη, σπασμένο ψαλίδι, ζάντα κομμάτια και το λάστιχο με ένα φούσκωμα επανήλθε στην αρχική του κατάσταση... Shocked Φυσικά τώρα το έχω στη ρεζέρβα...
PHSYBORG - Τρι 11 Νοέ 2003, 14:06:38
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα μπηκαν επιτελους Ζαντολαστιχα !
Ζαντουλα : AUTOSTRADA MB KOMO 7x15 με οφσετ για 206 ( 4χ108)
Λαστιχα : YOKOHAMA A539 SILICA ( Η )

Ενα θα πω παιδες : ΤΕΛΕΙΑ Κ ΤΑ 2 . οι ζαντες ΘΕΙΚΙΕΣ ( ανθρακι νικελωμενες ) οσο για τα λαστιχα : ΑΠΑΙΧΤΟ ΚΡΑΤΗΜΑ , ενισχυμενο πλαινο , μαλ**α , ζεστενονται γρηγορα , φρεναρισμα πολυ καλυτερο απο Brigdestone RE720 , ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΜΑ στισ στροφες
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΛΕΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vangsgr - Τρι 11 Νοέ 2003, 14:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικα Φίλιππε
Rena - Τρι 11 Νοέ 2003, 14:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Ενα θα πω παιδες : ΤΕΛΕΙΑ Κ ΤΑ 2 . οι ζαντες ΘΕΙΚΙΕΣ ( ανθρακι νικελωμενες ) οσο για τα λαστιχα : ΑΠΑΙΧΤΟ ΚΡΑΤΗΜΑ , ενισχυμενο πλαινο , μαλ**α , ζεστενονται γρηγορα , φρεναρισμα πολυ καλυτερο απο Brigdestone RE720 , ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΤΗΜΑ στισ στροφες

καλοτάξιδα τα καινούρια "παπουτσάκια" Smile
Vini - Τρι 11 Νοέ 2003, 14:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Καλορίζικα ... καλοτάξιδα ... Smile Smile Smile

Οσο για τα ελαστικά ... Α539 Silica (H) ? ΠΟΛΥ Ενδιαφέρον ! ! ! ! ! !
Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ενδιαφέρον ! ! ! ! !
Και με δείκτη Η ... πολύ πρωτότυπο ... ! ! ! ! ! ...
seridim - Τρι 11 Νοέ 2003, 16:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Φίλλιπε καλοφόρετα. Καμιά φώτο παίζει να δούμε ή κανά link;;;
DimiP - Τρι 11 Νοέ 2003, 17:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

καλοφορετα!
yokohama a539 silica ε;;;
λες και τα avs sport που λεω να δοκιμασω να αποδειχτουν το ιδιο καλα ;;;
PHSYBORG - Τετ 12 Νοέ 2003, 16:43:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα με τη βροχη τρελαθηκα σε μερη που γλυστραγα παλια σε αποτομο ξεκινιμα κ burn out με τη βροχη τωρα δεν καταλαβαινει τιποτα !!!!! Shocked
Δειτε τα παρακατω :

http://www.yrc.co.jp/pr/html/2003/0305/03033E06.html

http://www.autospeed.com/cms/A_0567/article.html
Vaggelis - Τετ 12 Νοέ 2003, 21:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες μας τώρα και πόσο πήγε το πακέτο......
mick206 - Πεμ 13 Νοέ 2003, 00:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικα και καλοτάξιδα!! Very happy
Πολύ ωραίες οι ζάντες σου!!! Μου αρέσουν πολύ!! Wink
Για τα ελαστικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατι δεν τα έχω δοκιμασει. Rolling eyes
Και πάλι να τα χαίρεσαι φίλε μου! Wink
Miltellas - Πεμ 13 Νοέ 2003, 07:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
.....

Αυτό που αναφέρεις για offset είναι το καρέ. Καμία σχέση. Στο καρέ δεν γίνεται να κάνεις λάθος. Στο offset όμως γίνεται...
Το offset στο 206 είναι 27 (και 28 σε μερικές ζάντες). Αλλά και 25 και 26 να έχεις δεν χάλασε ο κόσμος αλλά καλό είναι σε θέματα γεωμετρίας να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Ψάξε πάνω στην ζάντα γι αυτό το νούμερο (θα αναφέρεται κάπου σκέτο). Μην έγινε καμιά παράλειψη από το κατάστημα και τρέχεις αργότερα...

Καλορίζικα τα ζαντολάστιχα... Smile
PHSYBORG - Πεμ 13 Νοέ 2003, 08:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φιλε μου το ξερω , το 4χ108 ειναι το καρε !Απλα εγραψα οτι εχει κ σωστο οφσετ γιατι ειναι δυσκολο το οφσετ των PUG ! Wink
Απ οτι θυμαμαι ειναι : 27 η 28 ! Παντως ο λαστιχας ηταν πολυ ενταξει τα τσεκαρε ολα , μολισ ηρθαν με το φορτηγακι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ οι ζαντες πρωτα τις τσεκαρε κμετα τις παρελαβε !
Ολα μαζι πηγαν 800e !

ΘΕΙΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΛΕΜΕ !
nikq - Πεμ 13 Νοέ 2003, 09:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικα φίλιππε Wink
Vaggelis - Πεμ 13 Νοέ 2003, 09:10:29
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Ολα μαζι πηγαν 800e !

ΘΕΙΚΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΛΕΜΕ !

Τζάμπα man......!!!!!
TONY PAP - Πεμ 13 Νοέ 2003, 12:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες να καταθέσω τα τελευταία νεα για το rainsport 1 της uniroyal που βγηκε καλύτερο με διαφορα στο φρενάρισμα στο στεγνο και βρεγμενο (τεστ των 4τροχων 195/55/15).

Στο vts 120 του κολλητου αφου τα έστρωσε για 1500χλμ πήγε 2 γρήγορα -
αλλά όχι τεζα - λιμανάκια. Αποτέλεσμα απίστευτη φθορά στο εμπρός λάστιχο σε σημείο να φοβάσαι να το ξανακάνεις Exclamation
σε σχέση με τα exalto που είχε πριν ήταν αθόρυβα και το φρενάρισμα τους απίσετυτο σε στεγνο και βρεγμενο. Αλλά αν είναι να αντεχουν 10000χλμ τότε ... αντε γεια Cool

Ο κολλητος πριν το τεστ στα λιμανάκια και λογω του οτι το αμαξι τραβούσε αριστερά όσες ευθυγραμμισεις , μπρος πισω ελαστικα και ζυγοσταθμισεις και να έκανε πίεσε τον λαστιχά να του τα αλλάξει
με νεα λαστιχα.

έτσι πριν τα αλλάξει λόγω ελλατωματικής παρτιδας τα πήγε λιμανάκια
όπου προέκηψε η υπερβολικη φθορά.
Ευτυχώς ο λαστιχάς του ξαναέβαλε michelin exalto ---> 26εβδομαδα 2001 !!!! ανευ περαιτερω γεγονότων οπότε ο θόρυβος κύλησης
επανήρθε Exclamation Exclamation (είναι και πολύ σκληρότερα απο τα raisport και κάνουν και καλύτερο slalom Wink )

Ο κολλητος επιμένει ''ότι αλλο βάζω στο saxo το αμάξι δεν το θελει ...και απαιτεί μόνο michelin '' Laughing Laughing Laughing

Α ο λαστιχάς είπε ότι η michelin θα έχει το νεο energy μέχρι 195 και απο κει και πάνω το pilot sport κλπ (αντικαταστάτης του exalto δεν θα βγει Confused )
Miltellas - Κυρ 16 Νοέ 2003, 23:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά παθαίνεις εάν αγοράζεις σύμφωνα με τα τεστ των περιοδικών. Ακόμη και αν πρόκειται για το καλύτερο περιοδικό του χώρου. Οι αστάθμητοι παράγοντες παραμένουν σε αρκετό ποσοστό ανεξέλεγκτοι ώστε ακόμη και το πιο οργανωμένο τεστ να αποδεικνύεται αναξιόπιστο. Αυτό ισχύει για κάθε είδους τεστ, αλλά για τα ελαστικά ισχύει διπλά.
Ydwr - Δευ 02 Φεβ 2004, 13:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδες τα μαμα ελαστικα τι εχουν?
Φοραω τα continental 195/50 R15 εχω κανει 22.000 και προβλημα δεν εχω δει.
Το τι σκαρφαλωμα πεζοδρομιου εχει γινει δεν το συζηταω. Αφου σκεφτομαι μηπως κατα βαθος το 206 ειναι 4Χ4.
Ταξιδακια εχω κανει με μεσες ταχυτητες απο 130 (με παρεα) εως και 160 (μονος). Χαρακτηριστικα πριν απο 1000 περιπου γυρισα απο Πατρα υπο βροχη και ακατεβατα 130. Πουθενα μα πουθενα δεν τρομαξα..Ακομα και σε φρενο πανω σε στοφη (καταραμενο SEAT με 90 αριστερη λωριδα).

Οσο απο σκισημο.... Στην διαδρομη Πεντελη-Νεα Μακρη απο το βουνο (ξερουν οι ντοπιοι και οχι μονο Wink ) εχω κανει καταβαση σε 16'. Και στις στροφες 95 χλμ με 4η, δηλαδη κρατιομουν στο δρομο απο το λαστιχο και το πλαισιο. Αναβαση τα πραγματα ειναι σαφως χειροτερα αφου το να γλιστραει ο "πωπος" μπορει να μην ειναι οτι ταχυτερο αλλα σιγουρα χαμογελας πλατια. Laughing

Τελος. Περυσι τετοια εποχη που ειχα παλι χιονια και τα λαστιχα ηταν φρεσκα. Στο χιονι ηταν πολυ καλα. Τοσο σε τραβηγμα οσο και σε φρεναρισμα. Σιγουρα φετος δεν ηταν στην ιδια κατασταση αλλα εχουν και 22000χλμ στα τακουνια τους.

Και μια ερωτηση. Τα Pirelli Rosso πολυ τα επεφημουν τελευταια. Αξιζουν αραγε? Question
teoman - Δευ 02 Φεβ 2004, 13:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Ρε παιδες τα μαμα ελαστικα τι εχουν?
Φοραω τα continental 195/50 R15 εχω κανει 22.000 και προβλημα δεν εχω δει.

Τα μαμά είναι 195/55/15
Ydwr - Δευ 02 Φεβ 2004, 15:06:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστοοοοοοοοοοοοοοοοοος Exclamation Exclamation

Με μπερδεψε το θεμα Teoman sorry.
kanelj - Δευ 29 Μάρ 2004, 16:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει δοκιμασει κανεις τα ΚUMHO Supra Question Question Question
Baphomet - Δευ 29 Μάρ 2004, 16:56:38
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις τα ΚUMHO Supra Question Question Question

ρωτα τον νασο ρε...θα ξερει στανταρ! Wink Wink
kanelj - Τρι 30 Μάρ 2004, 05:56:55
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα το αποφασισα Exclamation παω να παρω το μεσημερι τα Kumho!o συνκλαμπιτης μας με επεισε Exclamation
εχετε να προτεινετε κατι τελευταιο πριν τα παρω Question
(και μην ακουσω κατι για eagle F1,Α539κτλ κτλ) Exclamation Exclamation Exclamation
ειπαμε....μαλακο και οχι σαν το exalto που ειχα και οταν εφυγε η πρωτη γομα δεν επιανε ουτε σε γυαλοχαρτο Confused Confused
Baphomet - Τρι 30 Μάρ 2004, 07:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
τελικα το αποφασισα Exclamation παω να παρω το μεσημερι τα Kumho!o συνκλαμπιτης μας με επεισε Exclamation
εχετε να προτεινετε κατι τελευταιο πριν τα παρω Question
(και μην ακουσω κατι για eagle F1,Α539κτλ κτλ) Exclamation Exclamation Exclamation
ειπαμε....μαλακο και οχι σαν το exalto που ειχα και οταν εφυγε η πρωτη γομα δεν επιανε ουτε σε γυαλοχαρτο Confused Confused

εχω να πω οτι αμα το εψαξες και κατεληξες οτι οι προδιαγραφες του ελαστικου ειναι οτι πρεπει για το αμαξι σου παρτο! περιμενουμε τις εντυπώσεις σου... Wink
kanelj - Τρι 13 Απρ 2004, 09:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Χαλια τα λαστιχα χαλια Exclamation Exclamation Exclamation μην τα παρει κανεις.....(δεν φτανουν για ολους Laughing Laughing Laughing )

χωρις πλακα τωρα,ειπα να παρω τα kumho αφου μου τα προτεινε και μηχανικος μου!
συμπερασμα:
τα λαστιχα ειναι πολυ καλα.δεν τα εχω μαθει ακομα καλα τα ορια τους αλλα ειναι και στο φρεναρισμα πολυ καλα αλλα και σε κρατηματα!
βγαζω το καπελο του Νασου Exclamation Wink Wink Wink
Tomcat - Τρι 13 Απρ 2004, 14:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ανακοίνωση :

Ζητείται αυτοκίνητο με καινούργια λάστιχα (kumho) και 1.6 8v κινητήρα ... για δοκιμή απώλειας πρόσφυσης! Ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει μαζί μου το συντομότερο...

Με βλέπω και εμένα για kumho α ρε Νασο δουλειά που μας άναψες...
vaspap - Τρι 02 Νοέ 2004, 19:04:21
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Χαλια τα λαστιχα χαλια Exclamation Exclamation Exclamation μην τα παρει κανεις.....(δεν φτανουν για ολους Laughing Laughing Laughing )

χωρις πλακα τωρα,ειπα να παρω τα kumho αφου μου τα προτεινε και μηχανικος μου!
συμπερασμα:
τα λαστιχα ειναι πολυ καλα.δεν τα εχω μαθει ακομα καλα τα ορια τους αλλα ειναι και στο φρεναρισμα πολυ καλα αλλα και σε κρατηματα!
βγαζω το καπελο του Νασου Exclamation Wink Wink Wink

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑBS ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚ..Α ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΑ.
ΒΑΣΙΛΗΣ
Recifees - Τρι 02 Νοέ 2004, 20:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:

Και μια ερωτηση. Τα Pirelli Rosso πολυ τα επεφημουν τελευταια. Αξιζουν αραγε?
Question

Ακόμα ένας με την ίδια απορία
TONY PAP - Τετ 03 Νοέ 2004, 09:50:46
Θέμα δημοσίευσης:
Για ποιά Kumho μοντελο μιλάμε?

Τα ΚΗ11 ήταν πολύ μέτρια σε σχέση με τα καλά ECSTA 712.
Αυτά λίγο παλαιότερα.. τώρα ?
ultra-one - Τετ 03 Νοέ 2004, 21:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:

Τα Exalto ήταν τα τελευταία λάστιχα που έβαλα στο 309 (195/50VR15) και οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες.....
Πολύ καλά φρένα και ελκτική πρόσφηση, κάπως θορυβώδη, πολύ καλό κράτημα και προοδευτικές αντιδράσεις, ΑΛΛΑ πολύ κακή αίσθηση.
Αυτό το τελευταίο θέλω να το εξηγήσω λίγο.
Με αυτά τα λάστιχα αυτό που ένιωθες μόλις έστριβες λίγο το τιμόνι ήταν η αίσθηση ότι θα σου φύγει ο κώλος διότι η πρώτη αντίδραση του αυτοκινήτου ήταν να μετακινηθεί ο κώλος προς τα έξω πριν την μούρη (κάτι σαν να είχες παθητική τετραδιεύθυνση - έντονη κιόλας).
Ανέβασα τις πιέσεις στις 36psi από τις 30psi που έλεγε ο κατασκευαστής για το 309 και μειώθηκε κάπως το φαινόμενο αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Δεν τόλμησα να δοκιμάσω να κάνω τιμονιά (αλλαγή λωρίδας) με μεγάλη ταχύτητα αλλά σίγουρα μου έδιναν μια πολύ μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας.
Πρέπει να πω όμως στις (κλειστές) στροφές με ταχύτητες μέχρι 100χαω το αυτοκίνητο ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΟ υπερστροφικό από ότι με τα Michelin MXV3a Pilot και τα Goodyear Eagle VR που είχα πριν.

Υπάρχει κανείς άλλος που έχει προσέξει αυτή τη συμπεριφορά των Exalto?
Baphomet - Πεμ 04 Νοέ 2004, 01:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Τα Exalto ήταν τα τελευταία λάστιχα που έβαλα στο 309 (195/50VR15) και οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες.....
Πολύ καλά φρένα και ελκτική πρόσφηση, κάπως θορυβώδη, πολύ καλό κράτημα και προοδευτικές αντιδράσεις, ΑΛΛΑ πολύ κακή αίσθηση.
Με αυτά τα λάστιχα αυτό που ένιωθες μόλις έστριβες λίγο το τιμόνι ήταν η αίσθηση ότι θα σου φύγει ο κώλος διότι η πρώτη αντίδραση του αυτοκινήτου ήταν να μετακινηθεί ο κώλος προς τα έξω πριν την μούρη (κάτι σαν να είχες παθητική τετραδιεύθυνση - έντονη κιόλας).
Ανέβασα τις πιέσεις στις 36psi από τις 30psi που έλεγε ο κατασκευαστής για το 309 και μειώθηκε κάπως το φαινόμενο αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Δεν τόλμησα να δοκιμάσω να κάνω τιμονιά (αλλαγή λωρίδας) με μεγάλη ταχύτητα αλλά σίγουρα μου έδιναν μια πολύ μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας.
Πρέπει να πω όμως στις (κλειστές) στροφές με ταχύτητες μέχρι 100χαω το αυτοκίνητο ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΟ υπερστροφικό από ότι με τα Michelin MXV3a Pilot και τα Goodyear Eagle VR που είχα πριν.

το ιδιο νιωθω εγω με τα exalto 2 που φοραω...αλλα επειδη τα ζορισα πολυ τα λαστιχα ειναι απολυτα ασφαλή και πολύ "παιχνιδιάρικα" αν με πιανετε...
S16 - Πεμ 04 Νοέ 2004, 11:08:53
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Σημερα με τη βροχη τρελαθηκα σε μερη που γλυστραγα παλια σε αποτομο ξεκινιμα κ burn out με τη βροχη τωρα δεν καταλαβαινει τιποτα !!!!!

Παντως το Α539 ειναι απο τα χειροτερα λαστιχα στη βροχη, εχε το νου σου. Wink Twisted evil
Σε εμενα μπλοκαρουν απροειδοποιητα και δε σου εμπνουν ασφαλεια. Rolling eyes
TONY PAP - Πεμ 04 Νοέ 2004, 11:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
Roadrunner έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:
Σημερα με τη βροχη τρελαθηκα σε μερη που γλυστραγα παλια σε αποτομο ξεκινιμα κ burn out με τη βροχη τωρα δεν καταλαβαινει τιποτα !!!!!

Παντως το Α539 ειναι απο τα χειροτερα λαστιχα στη βροχη, εχε το νου σου. Wink Twisted evil

Με τι πιέσεις και χλμ στο πέλμα τους τα 185/55/14 Α539 σου ?
S16 - Πεμ 04 Νοέ 2004, 11:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Roadrunner έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

Με τι πιέσεις και χλμ στο πέλμα τους τα 185/55/14 Α539 σου ?

Πιεσεις εμπρος απο 2.2-2.4 bar και πισω 2.2 bar.
Χιλιομετρα δεν εχουν πολλα(6-7 χιλιαδες), αλλα ειδικα τα εμπρος ειναι αρκετα φαγωμενα.
Αλλα οταν κανω τα εμπρος πισω δεν βλεπω διαφορα οποτε δεν αποδιδω το γλυστρημα στην κατασταση των ελαστικων.
fteriman - Πεμ 04 Νοέ 2004, 23:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω θα συμφωνησω με τον baphomet. τα 539 δεν εμπνεουν ασφαλεια στο βρεγμενο και γιαυτο θα πρεπει να εισαι παντα επιφυλακτικος. απο την αλλη ειναι σουπερ στο στεγνο,(στριψιμο,αισθηση,φρεναρισμα) και με λιγη συνεση μπορουν ανετα να βγαλουν πανω απο 30.000χλμ για τους παραπανω λογουσ και το δικο μου 16αρι gti 206 τα εχει σαν πρωτη του επιλογη μετα τα μαμα κοντινενταλ που φοραει. η εμπειρια μου απο τα 539 ειναι απο το ρενο κουπε 16v του αδελφου μου σε διασταση 195/50/15 και με 45.000χλμ στα λαστιχα!!!τωρα που θα αλλαχτουν παλι τα ιδια θα μπουν!
fteriman - Πεμ 04 Νοέ 2004, 23:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Embarassed Embarassed με τον road runner ηθελα να πω
Baphomet - Δευ 08 Νοέ 2004, 02:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα με την καταρρακτωδη βροχη ειδα τα exalto και σε βρεγμενο και ειμαι παρα μα παρα πολυ ικανοποιημενος Wink
Vaggelis - Δευ 08 Νοέ 2004, 11:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
σημερα με την καταρρακτωδη βροχη ειδα τα exalto και σε βρεγμενο και ειμαι παρα μα παρα πολυ ικανοποιημενος Wink

συμφωνώ και εγώ....
μάλιστα, πιστεύω οτι τα exalto μου δουλεύουν καλύτερα στο βρεγμένο, παρά στο στεγνό....
στην βροχή βρίσκονται στο στοιχείο τους...
StAkIS - Δευ 08 Νοέ 2004, 12:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:

Έβαλα τα Pilot Exalto II πριν κανά μήνα αλλάζοντας τα προηγούμενα (αίσχος) Bridgestone Potenza RE720, και μπορώ να πω ότι είναι καλύτερα ή μάλλον απείρως καλύτερα και από τα Potenza!!! Very happy

Φυσικά και για πολλούς άλλους λόγους δε ξαναβάζω Bridgestone!
Baphomet - Δευ 08 Νοέ 2004, 20:33:55
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
Baphomet έγραψε:

Έβαλα τα Pilot Exalto II πριν κανά μήνα αλλάζοντας τα προηγούμενα (αίσχος) Bridgestone Potenza RE720, και μπορώ να πω ότι είναι καλύτερα ή μάλλον απείρως καλύτερα και από τα Potenza!!! Very happy

και καλα θα κανεις κατ'εμε... Wink
όντως στην βροχη ισως να ειναι και καλυτερα απο το στεγνο βαγγελη...!!!
crusader - Τρι 09 Νοέ 2004, 09:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ τα Bridgestone Potenza RE720 φοράω και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα έχω χαροπαλέψει αρκετές φορές Confused
Recifees - Τρι 09 Νοέ 2004, 11:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
@Ydwr τα Pzero Rosso δεν βγαίνουν σε 15αρια ρώτησα γνωστό λαστιχά

_Επειδή θα κάνω έξωση των κοντι μίλησα με τον λαστιχά και του περιέγραψα τι ήθελα πάνω κάτω δλδ καλή συμπεριφορά σε εθνική και ικανότητα για μετέπειτα χωσίματα σε επαρχιακό με τη όποια συμπεριφορά σε πόλη να έρχεται σε δευτερη μοίρα
για βρεγμένο ετσι και έτσι γιατί πολύ απλά ο driver κινείται προσεκτικά και προσεκτικά όχι όμως σαν βρεγμένη γάτα Laughing

Μου έδωσε δύο επιλογές Εξαλτο 2 και Πιρέλλι Ρ7 στα 195/50-15 VR

Πάω για Πιρέλλι P7
PoLiThS - Τετ 10 Νοέ 2004, 07:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Για ρίξε και μια ματία στο AVON ZV3 ? δεν είναι τυχαίο οτι ηδη λιώνω το 2ο ζευγος μπροστά..
vaspap - Τετ 10 Νοέ 2004, 16:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
Ydwr έγραψε:

Question

Ειναι παρα πολυ καλο ελαστικο, ισως και τα καλυτερα ελαστικα υψηλων επιδοσεων.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ βγαινει σε 195/50R15 κανενα P ZERO.
BAΣΙΛΗΣ
vaspap - Τετ 10 Νοέ 2004, 16:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΣΤΕΡ, ΚΑΜΠΕΡ, ΣΥΓΚΛΙΣΗ, ΑΠΟΚΛΙΣΗ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ
Recifees - Τετ 10 Νοέ 2004, 16:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
vaspap έγραψε:
Recifees έγραψε:
Ydwr έγραψε:

Question

Ειναι παρα πολυ καλο ελαστικο, ισως και τα καλυτερα ελαστικα υψηλων επιδοσεων.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ βγαινει σε 195/50R15 κανενα P ZERO.
BAΣΙΛΗΣ

Το ανακάλυψα ..δυστηχώς Crying or Very sad Ευχαριστώ πάντως Smile
Recifees - Πεμ 18 Νοέ 2004, 11:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτες εντυπώσεις απο τα Ρ7 195/50 -15

1.Καμία σχέση με τα Κοντι γλύστρααα
2.Ελάχιστοι περισσότεροι κραδασμοί κάτω απο τα 30 χλμ .
3.Αμεσότερο τιμόνι ,πιο γρήγορο αρπαγμα στο γκάζι λόγω μικρότερου βήματος και σκληρότερων πλαινών
4.Προσπάθησα να το πιέσω για να βγάλει μούτρα ,μπήκα σε μέτρια στροφή με μία πάνω κάνοντας τον κουλό ,το εμπρός μέρος εμεινε στην θέση του κανένα ανοιγμα τροχίας όυτε προδιάθεση για κάτι τέτοιο .με τα Κόντι θα είχα πάει απέναντι εγγυημένα .
5.Σε βροχή αρκετά καλή συμπεριφορά καλύτερη των κοντι ,abs μπήκε γιατί μαμακίστηκα ...Καλή κατευθυντικότητα και εδώ με λιγότερο σπινάρισμα .
6.Βάση κάποιων απόψεων λαστιχά θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση κραδασμούς αλλά όχι τόσο τραγικά όπως τα άκουσα (δεν ήταν άποψη τελικά ,πρόβα για την Μήδεια ήταν )
7.Περίμενα να είναι πιο αργά στο ζέσταμα αλλά το μικρότερο βήμα μάλλον παίζει και το ρόλο του ,περισσότερες περιστροφές τροχού απο 195/55 οπότε αν και με δείκτη V (εώς 240)ζεσταίνεται σαν H (εώς 210).

Μένουν μόνο η δοκιμή σε ταξιδάκι και χωσίματα επαρχιακό αλλά αυτό θα είναι το Kill bill 206
Vaggelis - Πεμ 18 Νοέ 2004, 11:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:

7.Περίμενα να είναι πιο αργά στο ζέσταμα αλλά το μικρότερο βήμα μάλλον παίζει και το ρόλο του ,περισσότερες περιστροφές τροχού απο 195/55 οπότε αν και με δείκτη V (εώς 240)ζεσταίνεται σαν H (εώς 210).

Σε εμένα τα Exalto II, με δείκτη V, δυστυχώς έχω παρατηρήσει οτι δεν είναι plug n' play, θέλουν λίγο ζέσταμα για να αποδόσουν στο max....
Mετά το ζέσταμα όμως είναι................................... Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Recifees έγραψε:

Μένουν μόνο η δοκιμή σε ταξιδάκι και χωσίματα επαρχιακό αλλά αυτό θα είναι το Kill bill 206

....και εγώ περιμένω να βγάλω τα τελικά συμπεράσματά μου, μετά από μια δοκιμή σε δρόμο κ*λοσούρτη.....

Μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τα Exalto II:

Test στο στεγνό: PASSED (απλώς θέλουν λιιιιιιγο ζέσταμα, λόγω V)
Test στο βρεγμένο: PASSED (υπεράνω σχολίων, βρίσκονται στο στοιχείο τους...)
Kράτημα: PASSED (πολύ καλό)
Ποιότητα κύλισης: PASSED (απλά εκπληκτική και αθόρυβη...)
Design: PASSED (επιθετικό...)
Recifees - Πεμ 18 Νοέ 2004, 13:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:

κ*λοσούρτη.....
ΣΣΣΣΣ μην την λες αυτή την λέξη ...όλα ευθείες είναι Shocked Laughing

Vaggelis έγραψε:

...Σε εμένα τα Exalto II, με δείκτη V, δυστυχώς έχω παρατηρήσει οτι δεν είναι plug n' play, θέλουν λίγο ζέσταμα για να αποδόσουν στο max....
.

Τελευταία φορά που πίεσα με κρύα λάστιχα σουρδίασα μεγαλοπρεπώς Very happy απλά σε σύγκριση με τα κοντι τα περίμενα αρκετά πιο αργά στο ζέσταμα ,ότι αργούν λίγο αργούν Wink
Baphomet - Παρ 19 Νοέ 2004, 13:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω με τα exalto 2 Με δεικτη W θελω πολυ ζεσταμα για να δουλεψουν σωστα ειδικα τώρα που οι δρομοι ειναι ψιλολασπη... ακομα σε συνεχομενο στροφιλικι δε τα εχω δει αλλα συφωνω γενικα με τον βαγγελη!!
ultra-one - Παρ 19 Νοέ 2004, 15:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
vaspap έγραψε:

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΣΤΕΡ, ΚΑΜΠΕΡ, ΣΥΓΚΛΙΣΗ, ΑΠΟΚΛΙΣΗ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς άλλος εκτός από μένα που κάνει ευθυγράμμηση τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο! Cool

το αυτοκίνητο ήταν άψογα ρυθμισμένο.
PoLiThS - Παρ 19 Νοέ 2004, 23:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ κυριε εγώ... ανα 2-3 μηνο.. τρώει πολύ στροφη το μαναρι...
Vaggelis - Δευ 22 Νοέ 2004, 10:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
κι εγω με τα exalto 2 Με δεικτη W θελω πολυ ζεσταμα για να δουλεψουν σωστα ειδικα τώρα που οι δρομοι ειναι ψιλολασπη... ακομα σε συνεχομενο στροφιλικι δε τα εχω δει αλλα συφωνω γενικα με τον βαγγελη!!

το τελευταίο τεστ που είχε απομείνει, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.......
ανάβαση-κατάβαση σε επαρχιακό στροφιλίκι, με εξωτερική θερμοκρασία 4 βαθμούς, μετά το σχετικό ζέσταμα, τα λάστιχα κόλλαγαν σαν ...τσίχλες στο δρόμο...!!!
DimiP - Παρ 26 Νοέ 2004, 00:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Baphomet έγραψε:

ανάβαση-κατάβαση σε επαρχιακό στροφιλίκι, με εξωτερική θερμοκρασία 4 βαθμούς, μετά το σχετικό ζέσταμα, τα λάστιχα κόλλαγαν σαν ...τσίχλες στο δρόμο...!!!

...και με τι προσοντα εκανες αναβαση-καταβαση σε επαρχιακο στροφιλικι ρε θειο;;;; Laughing Laughing Laughing Laughing
PoLiThS - Παρ 26 Νοέ 2004, 01:02:53
Θέμα δημοσίευσης:
με 75 ψοφια γιδια... τέλως πάντων.... Βαγγελακη αγορι μου... με πείθεις...

Και πάλι ψηφίζω... AVON ZV3..
Vaggelis - Παρ 26 Νοέ 2004, 11:23:18
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
Baphomet έγραψε:

...και με τι προσοντα εκανες αναβαση-καταβαση σε επαρχιακο στροφιλικι ρε θειο;;;; Laughing Laughing Laughing Laughing

θα σου λεγα εσένα τώρα, αλλά έχε χάρη που δεν τα βάζω με πεντάπορτους οικογενειάρχες.... Laughing Laughing Wink
vaspap - Τρι 07 Δεκ 2004, 16:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
StAkIS έγραψε:
Baphomet έγραψε:

TO EXΑLTO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ POTENZA, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ ΓΟΜΑ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.
ΒΑΣΙΛΗΣ
Recifees - Τρι 07 Δεκ 2004, 23:43:25
Θέμα δημοσίευσης:
p7 συνέχεια εντυπώσεων
εθνική και στροφιλίκι
1.εθνική ήσυχα θόρυβος λιγότερος και των Κοντι και ατάραχο, αγέρωχο πίσω μέρος στις καλές καμπές των 150 βάλε .Ελάφρωμα πίσω μέρους λέξη άγνωστη πλέον...
2.Στροφιλίκι αρκετά καλά χωρίς νευρικότητες μετά απο ώρα πίεσης και κομμένο με το μαχαίρι το ευκολο γύρισμα του πίσω μέρους ..τώρα θέλει προσπάθεια. Αλλαγή πορείας για αποφυγή εμποδίου (γαιδουράκος αμέριμνος ...) αρκετά καλά με απειροελάχιστο ελάφρωμα πίσω, περισσότερο ιδέα μου παρά αντίδραση υπαρκτή Smile
Σε ανάποδα τέλος απώλεια πρόσφυσης ομαλή χωρίς θόρυβο (στρίγγλισμα ) και ακόμα πιο εύκολη η διόρθωση

Ελπίζω να συνεχίσουν και έτσι και να αποδεικτούν και ανθεκτικά στο χρόνο
-=N4X=- - Παρ 24 Δεκ 2004, 10:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα παιδια.
Σημερα περασα στο αμαξι τα michelen pilot exalto σε διασταση 195-50-15 γιατι εγινε ενα κονε με την εδω michelen.Ακομα δεν τα "χαρηκα" γιατι ειναι κ καινουργια αλλα επισης γιατι σημερα πηρα κ το αμαξι μετα απο 2 βδομαδες συνεργειο.Με τις πρωτες εντυπωσεις θα γραψω.
Steve - Παρ 24 Δεκ 2004, 11:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγειά και καλοφόρετα!
darampa - Τετ 29 Δεκ 2004, 13:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονια Πολλα παιδιά

και με προσοχή στους δρόμους.....

Χτές πήγα και άλλαξα τροχούς (μπροστά πισω)
Έχω το 1.6 XS
Από μαμα φοράει τα Continental 195/55/15 από τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Σε ερώτηση ποσο κοστίζουν τα Michelen exalto
η απάντηση ήταν 550 Euro !!!!!!
Ζαλίστηκα
Πολύ μεγάλη διαφορά από τα 195/50/15 (περίπου 300)
Γι αυτό σκεφτομαι να αλλάξω διάσταση...
Θα αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του 206 αν πέσω στα 195/50 ?
η διάμετρος μειώνεται κατά 19.5mm

Ξανασκέφτομαι όμως και την αλλαγή της ζάντας (16" με 205/45 ελαστικό)

Συγκεκριμένα
16" ζαντες D-Racer της KOSEI με 205/45 F1 Goodyear.

Έχω διαβάσει πολλά σχετικά topic και η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα....
Είχα εγκαταλείψει την ιδέα αλλαγής ζαντας μονο και μόνο γιατί δε μπορούσα να μπω στη διαδικασία να ψάχνω offset, να υπολογίζω βάρος και να δω τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αλλαγή...

¶λλαξα γνώμη γιατί είδα πως την ίδια ζάντα φοράει ο μάστορας στο μαγαζί που πήγα και σε 1.4.
¶ρα ταιριάζει. (Θεωρητικά κάτι παραπάνω θα ξέρει...)
Μου είπε πως εχει χάσει αρκετα σε επιδόσεις. (10Km στην τελική και αρκετά στα ρεπρίζ))
Τελικά τι είναι καλυτερο?
α)15" 195/55
β)15" 195/50
γ)16" 205/45

για 1.6 XS

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας....
Makis77 - Πεμ 30 Δεκ 2004, 09:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα σκεφτόμουν και τα 185/55 15". Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ένα σπορ ελαστικό όπως το Exalto II είναι πιο φαρδύ από το Continental Premium Contact 195/55 15". Μέτρα την επιφάνεια επαφής με το δρόμο και θα το δεις. Ξέρει κανείς πόσο έχουν τα Exalto II σε 185/55 15"; Μιλάμε πάντα για το μαμά δείκτη ταχύτητας, ε;
MEMsound - Πεμ 30 Δεκ 2004, 10:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
darampa έγραψε:
Ξανασκέφτομαι όμως και την αλλαγή της ζάντας (16" με 205/45 ελαστικό)

Συγκεκριμένα
16" ζαντες D-Racer της KOSEI με 205/45 F1 Goodyear.

Έχω διαβάσει πολλά σχετικά topic και η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα....
Είχα εγκαταλείψει την ιδέα αλλαγής ζαντας μονο και μόνο γιατί δε μπορούσα να μπω στη διαδικασία να ψάχνω offset, να υπολογίζω βάρος και να δω τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η αλλαγή...

¶λλαξα γνώμη γιατί είδα πως την ίδια ζάντα φοράει ο μάστορας στο μαγαζί που πήγα και σε 1.4.
¶ρα ταιριάζει. (Θεωρητικά κάτι παραπάνω θα ξέρει...)
Μου είπε πως εχει χάσει αρκετα σε επιδόσεις. (10Km στην τελική και αρκετά στα ρεπρίζ))
Τελικά τι είναι καλυτερο?
α)15" 195/55
β)15" 195/50
γ)16" 205/45

Χρονια πολλα και σε σενα:
Εχω ακριβως το ιδιο αυτοκινητο και του εχω βαλει 16αρες με 195/45/16 Goodyear F1 (τα καινουργια με τα ισια αυλακια).
Το αυτοκινητο δεν εχει χασει σε τιποτα.
Ισα ισα που νομιζω οτι εχει κερδισει κιολας λογο πιο κοντου βηματος κατα 2,3%.
Το εχω "ξαναποσταρει" αλλα παμε αλλη μια. Δες αυτο:
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
195/55-15 107mm 298mm 596mm 1871mm 535 0.0%
195/50-15 98mm 288mm 576mm 1810mm 553 -3.3%
195/45-16 88mm 291mm 582mm 1828mm 547 -2.3%
205/45-16 92mm 295mm 591mm 1856mm 539 -0.8%
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Το 205 επειδη ειναι πιο φαρδυ εχει μεγαλυτερες τριβες τοσο με το εδαφος οσο και αεροδυναμικες στην επαφη του με τον αερα και ειναι σιγουρα και πιο βαρυ.
Να σημειωσω επισης οτι η συμπεριφορα του αυτοκινητο αλλαζει τελειως με το 45αρι προφιλ και το αυτοκινητο σταματα να "χορευει" πανω στα λαστιχα του σε καθε αλλαγη κατευθυνσης (χαρακτηστικο προβλημα τον Conti 195/55/15)
DIMCHRI - Τετ 05 Ιαν 2005, 00:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως γενικά τα michelin ταιριάζουν στα γαλλικά αμάξια !!!!

Κοίτα πάντως και τα pirelli !!
darampa - Παρ 07 Ιαν 2005, 17:05:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδια.

Τελικά αποφάσισα
Ζάντα KOSEI D Racer 15'' για να μη χασουμε από επιδόσεις
και ελαστικό GoodYear F1 (γιατί μου άρεσε πιο πολύ από τα michelen) με διάσταση 195/50, για περισσότερη αμεσότητα στο τιμόνι, λόγω μικρότερου προφίλ, αλλά και γιατί είναι πιο φθηνά από την διάσταση 195/55

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ έχουν το ίδιο πλάτος (195) με τα Continental, φαινονται πολύ φαρδύτερα.....
307cc alu - Σαβ 08 Ιαν 2005, 01:44:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εσεις καλά τα λέτε, αλλά δείτε τι λένε και άλλοι http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=8282 Shocked Shocked Shocked Shocked Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
MEMsound - Σαβ 08 Ιαν 2005, 09:13:58
Θέμα δημοσίευσης:
307cc alu έγραψε:
Εσεις καλά τα λέτε, αλλά δείτε τι λένε και άλλοι http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=8282 Shocked Shocked Shocked Shocked Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Τωρα αυτο ειναι αληθεια!?!?!?!?
Περιεργο/πρωτοτυπο και ασχημο(!) μου φαινεται!?!?!

Διεθνείς Ειδήσεις
Michelin: Καταργεί τον αέρα από τα λάστιχα

Ημερομηνία: 07/01/2005

Η Michelin έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα νέα της ελαστικά που κατασκευάζονται με την τεχνολογία Tweel και αποτελούν την άποψή της για το πως θα είναι τα ελαστικά του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Τα νέα "ελαστικά" αποτελούν μία ενότητα που δεν περιλαμβάνει μόνο το λάστιχο αλλά και την ζάντα. Κατασκευασμένα από ειδικά ελαστικά υλικά πέλμα και ζάντα ενώνονται σε ένα σώμα που απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές, αλλάζοντας στιγμιαία την μορφή του. Στη συνέχεια λόγω της μεγάλης ελαστικότητας των υλικών αποκτά ξανά το γνωστό ομοιόμορφο και κυκλικό του σχήμα.

Τα νέα ελαστικά όχι μόνο εγγυώνται ασφάλεια, επιδόσεις και άνεση κατά την οδήγηση αλλά συμβάλλουν και στην οικονομία των καυσίμων καθώς μετρήσεις απέδειξαν πως η κατανάλωση μειώνεται κατά τουλάχιστον 1% με την χρήση τους.

DIMCHRI - Σαβ 08 Ιαν 2005, 09:44:36
Θέμα δημοσίευσης:
darampa έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδια.

Τελικά αποφάσισα
Ζάντα KOSEI D Racer 15'' για να μη χασουμε από επιδόσεις
και ελαστικό GoodYear F1 (γιατί μου άρεσε πιο πολύ από τα michelen) με διάσταση 195/50, για περισσότερη αμεσότητα στο τιμόνι, λόγω μικρότερου προφίλ, αλλά και γιατί είναι πιο φθηνά από την διάσταση 195/55

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ έχουν το ίδιο πλάτος (195) με τα Continental, φαινονται πολύ φαρδύτερα.....

πως τα ειδες φαρδύτερα ???

τα έβαλες σε ζάντα?

άμα τα μεν τα έχεις σε ζάντα 6'' και τα δε σε ζάντα 6.5'' είναι λογικό να φαίνονται φαρδύτερα.
307cc alu - Σαβ 08 Ιαν 2005, 15:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
307cc alu έγραψε:

Τωρα αυτο ειναι αληθεια!?!?!?!?
Περιεργο/πρωτοτυπο και ασχημο(!) μου φαινεται!?!?!

Διεθνείς Ειδήσεις
Michelin: Καταργεί τον αέρα από τα λάστιχα

Ημερομηνία: 07/01/2005

Η Michelin έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα νέα της ελαστικά που κατασκευάζονται με την τεχνολογία Tweel και αποτελούν την άποψή της για το πως θα είναι τα ελαστικά του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Τα νέα "ελαστικά" αποτελούν μία ενότητα που δεν περιλαμβάνει μόνο το λάστιχο αλλά και την ζάντα. Κατασκευασμένα από ειδικά ελαστικά υλικά πέλμα και ζάντα ενώνονται σε ένα σώμα που απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές, αλλάζοντας στιγμιαία την μορφή του. Στη συνέχεια λόγω της μεγάλης ελαστικότητας των υλικών αποκτά ξανά το γνωστό ομοιόμορφο και κυκλικό του σχήμα.

Τα νέα ελαστικά όχι μόνο εγγυώνται ασφάλεια, επιδόσεις και άνεση κατά την οδήγηση αλλά συμβάλλουν και στην οικονομία των καυσίμων καθώς μετρήσεις απέδειξαν πως η κατανάλωση μειώνεται κατά τουλάχιστον 1% με την χρήση τους.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι αλήθεια.
Όσο για την λειτουργικότητα τους, σίγουρα θα τα έχουν δοκιμάσει αρκετά πριν δώσουν τις φωτό στην δημοσιότητα. Για την ασχήμια τους, μάλλον κάπως θα τα βολέψουν.
darampa - Σαβ 08 Ιαν 2005, 15:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έχεις δίκιο
Όντως η ζάντα ήταν 6.5"
΄(Σημείωση : Δεν άλλαξα ακόμα ζαντολάστιχα και η παρατήρηση είχε να κάνει με το πώς τα είδα σε άλλο 206)

Τη βρήκα στο Internet και το πλάτος της είναι 6.5 ενώ η εργοστασιακή που φορά το δικό μου είναι 6"
darampa - Σαβ 08 Ιαν 2005, 15:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτα τα καινουρια της Michelen μου κάνουν κάι απο ερπιστριοφόρο Laughing

είναι κακάσχημα
DIMCHRI - Σαβ 08 Ιαν 2005, 19:43:49
Θέμα δημοσίευσης:
darampa έγραψε:
DIMCHRI έχεις δίκιο
Όντως η ζάντα ήταν 6.5"
΄(Σημείωση : Δεν άλλαξα ακόμα ζαντολάστιχα και η παρατήρηση είχε να κάνει με το πώς τα είδα σε άλλο 206)

Τη βρήκα στο Internet και το πλάτος της είναι 6.5 ενώ η εργοστασιακή που φορά το δικό μου είναι 6"

και αν τα έβλεπες σε 7 ιντσών ζάντα θα ήταν ακόμα φαρδύτερα !!

τώρα για τα καινουργια λάστιζα της μισελεν τι να πει κανεις. χεμφάνιση χάλια.
elias - Παρ 25 Μάρ 2005, 01:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατήρησα ότι τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν πολλά ελαστικά με ασύμετρα πέλματα. Είναι καλύτερα?
Μου είπαν για τα καινούργια ασύμετρα ελαστικά της Bridgestone τα Turanza ER300 (195/50/15 82Η). Είναι όντως καινούργια? Τα δοκίμασε κανείς? Η τιμή τους παίζει 230-240 ευρώ.
Επίσης μου είπαν ότι τα νέα exalto της michelin βγαίνουν με δείκτη V και ότι δεν κάνουν για μένα γιατί δεν θα τα ζεστένω. Αληθεύει?
Baphomet - Παρ 25 Μάρ 2005, 02:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Παρατήρησα ότι τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν πολλά ελαστικά με ασύμετρα πέλματα. Είναι καλύτερα?
Μου είπαν για τα καινούργια ασύμετρα ελαστικά της Bridgestone τα Turanza ER300 (195/50/15 82Η). Είναι όντως καινούργια? Τα δοκίμασε κανείς? Η τιμή τους παίζει 230-240 ευρώ.
Επίσης μου είπαν ότι τα νέα exalto της michelin βγαίνουν με δείκτη V και ότι δεν κάνουν για μένα γιατί δεν θα τα ζεστένω. Αληθεύει?

κολοκυθια...εγω εχω βαλει W Και δε θελουν ζεσταμα... αμα βρεις W να βαλεις... Wink
sps - Παρ 25 Μάρ 2005, 11:16:57
Θέμα δημοσίευσης:
Tα turanza ειναι η πιο ανετη σειρα της bridgestone,σε σχεση ,με την potenza.
Δεν θα ειναι ασχημη επιλογη δεδομενου οτι εισαι ηρεμος οδηγος.
Αν θες κατι παραπανω βαλε και V δε θα εχεις προβλημα.
BUBA - Τετ 27 Απρ 2005, 10:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
To ειδα στο τοπικ "Ζαντες" και το μεταφερω εδω
http://www.elastika-online.gr

Καλα τι τιμες ειναι αυτες ??
GoodYear F1 GS-D3 => 58 ευρω Shocked (30% εκπτωση)
Το Michelin Pilot EXALTO PE2 W το εχει => 85 ευρω ( 19% εκπτωση)

Το εχει ψαξει κανεις παραπανω ??
Ενδιαφερομαι να αλλαξω λαστιχα μετα το Πασχα.
Επισης υπαρχει καποια προσφορα απο το Club ??
MEMsound - Τετ 27 Απρ 2005, 11:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
Όχ ρε συ..
Δεν το έχουμε ψάξει καθόλου.... Laughing Laughing

Παρεπιπτόντως οι παράπάνω τιμές που λες είναι χωρίς τοποθέτηση.....(την οποία θα κάνεις σε δικό σου βουλκανιζατερ = τρέχα γύρευε)

Επειδή λοιπόν κάποιοι (=εμείς Wink ) το ψάξαμε λι....ιίγο παραπάνω τα λαστιχάκια σου σαν Συνδρομιτικό Μέλος του PSClub και με την επίδειξη της κάρτας μέλους θα τα πάρεις (τοποθετημένα):

τα Michelen P.EXALTO-2 82V 260,00€

και τα Goodyear F1-GSD3 82V 240,00€

Ευχαριστημένος? Wink Wink

Συμπληρώνω εδώ ότι οι τιμές αυτές μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον είτε προς τα πάνω αν υπάρξει αύξηση από τις εταιρίες είτε προς τα κάτω αν καταφέρουμε να κλείσουμε κάποια καλύτερη συμφωνία για τα μέλη μας.

Σε κάθε περίπτωση μετά την επίσημη ανακοίνωση όλων των προσφορών για την όποια τροποποίηση θα ενημερώνονται όλα τα μέλη άμεσα.

Baphomet - Τετ 27 Απρ 2005, 11:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
ναι παιδια...το site αυτο ειναι εφετζιδικο, εχει συζητηθει ξανα σε άλλο θέμα... οι προσφορές του club θα ειναι πιο συμφερουσες οικονομικά και σιγουρα με εγγυημενη ποιοτητα.
ultra-one - Τετ 27 Απρ 2005, 12:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρο θα μας τρελάνεις!!! Silly Silly Silly
2 Σελίδες πριν έλεγες:
Baphomet έγραψε:

Και τώρα λες:
Baphomet έγραψε:
κολοκυθια...εγω εχω βαλει W Και δε θελουν ζεσταμα... αμα βρεις W να βαλεις... Wink

Shocked Shocked Shocked Shocked
Baphomet - Τετ 27 Απρ 2005, 12:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
ημουν λιγο προκατειλλημενος απεναντι στα λαστιχα οταν τα ειχα βαλει χαρη... αυτό ειναι ολο. Όλοι μου ελεγαν οτι θα θελουν ζεσταμα και μασησα κι εγω... Εντάξει δεν δουλευουν αψογα με το που θα ξεκινησω, αλλα δε θελουν το ζεσταμα που φανταζεται κανεις. Καμμια σχεση τελοσπαντων με σπορ ελαστικα οπως τα Avs yoko. Ασε που βαριομουν να εξηγω παλι γιατι W και οχι V... Laughing Laughing
ultra-one - Τετ 27 Απρ 2005, 13:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Σαν Συνδρομιτικό Μέλος του PSClub και με την επίδειξη της κάρτας μέλους θα τα πάρεις (τοποθετημένα):

τα Michelen P.EXALTO-2 82V 260,00€

και τα Goodyear F1-GSD3 82V 240,00€

Ναι αλλά αυτά είναι συγκεκριμένα μοντέλα, μεγέθη και δείκτες ταχύτητας.
Συμφωνίες με μαγαζιά που θα μπορεί να πάει κάποιος και να πάρει ότι θέλει με έκπτωση έγιναν? Question Cool
Baphomet - Τετ 27 Απρ 2005, 13:05:43
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Σαν Συνδρομιτικό Μέλος του PSClub και με την επίδειξη της κάρτας μέλους θα τα πάρεις (τοποθετημένα):

τα Michelen P.EXALTO-2 82V 260,00¤

και τα Goodyear F1-GSD3 82V 240,00¤

Συμφωνίες με μαγαζιά που θα μπορεί να πάει κάποιος και να πάρει ότι θέλει με έκπτωση έγιναν? Question Cool

όχι. εχουμε κανει συμφωνια για συγκεκριμενα μεγεθη,μοντελα κτλ που θεωρουμε οτι καλυπτουν τους παντες. τωρα αν εσυ δε θες pirelli,michelin,goodyear και θες marangoni τι να πω...?
ultra-one - Τετ 27 Απρ 2005, 13:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
ultra-one έγραψε:
MEMsound έγραψε:

τα Michelen P.EXALTO-2 82V 260,00�

και τα Goodyear F1-GSD3 82V 240,00�

όχι. εχουμε κανει συμφωνια για συγκεκριμενα μεγεθη,μοντελα κτλ που θεωρουμε οτι καλυπτουν τους παντες. τωρα αν εσυ δε θες pirelli,michelin,goodyear και θες marangoni τι να πω...?

Δεν μπορείς να πεις ότι το 195/50VR15 καλύπτει τους πάντες!!!!
Έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από τα μαμά στη διάμετρο και συνεπώς στο βήμα, το ταχύμετρο θα δείχνει άντε γειά και το αυτοκίνητο θα δείχνει ότι έχει ακόμη μεγαλύτερους θόλους από τη μαμά διάσταση λόγο διαμέτρου.

Έπρεπε να υπάρχουν και προσφορές τουλάχιστον για τις διαστάσεις "μαμά".

Έγώ θα βάλω κατά 99.9% Michelin Pilot Exalto2 205/50WR15 εκτός αν έχω αρκετά λεφτά να βάλω 16άρες μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε εκεί παίζουν διάφορα σενάρια, ή αν βγουν περισσότερα λάστιχα σε διάσταση 215/50 15 (ίδιο βήμα με μαμά) που αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα και όχι από τις καλές εταιρείες!!!
Baphomet - Τετ 27 Απρ 2005, 13:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
205/50/15 ???????????????????????
ενταξει ρε παιδια...μετα το πασχα θα παω να παρω προσφορες και για 225/40/13...

φευγω, καλό πάσχα σε ολους σας...
MEMsound - Τετ 27 Απρ 2005, 13:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
....Θα βάλω κατά 99.9% Michelin Pilot Exalto2 205/50WR15 εκτός αν έχω αρκετά λεφτά να βάλω 16άρες μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε εκεί παίζουν διάφορα σενάρια!!!

Καλά εσύ βάλε ότι θές αλλά μην αναρωτιέσαι γιατί
Arrow το αμάξι σου δεν πάει
Arrow γιατί το τιμόνι σου έχει αλλιωθεί κυρίως στο βρεγμένο...
Arrow και διάφορα άλλα.

Μετά το Πάσχα θα ρωτήσουμε και για γενική έκπτωση για τους "πειραματιζο/διαστασιο/περιέργους".

¶λλα αφού μιλάς για το Σεπτέμβριο τι βιάζεσαι?
Μέχρι τότε έχουμε πολύ καιρό ακόμα.... Wink
ultra-one - Τετ 27 Απρ 2005, 13:39:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ultra-one έγραψε:
....Θα βάλω κατά 99.9% Michelin Pilot Exalto2 205/50WR15 εκτός αν έχω αρκετά λεφτά να βάλω 16άρες μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε εκεί παίζουν διάφορα σενάρια!!!

Καλά εσύ βάλε ότι θές αλλά μην αναρωτιέσαι γιατί
Arrow το αμάξι σου δεν πάει
Arrow γιατί το τιμόνι σου έχει αλλιωθεί κυρίως στο βρεγμένο...
Arrow και διάφορα άλλα.

Μετά το Πάσχα θα ρωτήσουμε και για γενική έκπτωση για τους "πειραματιζο/διαστασιο/περιέργους".

¶λλα αφού μιλάς για το Σεπτέμβριο τι βιάζεσαι?
Μέχρι τότε έχουμε πολύ καιρό ακόμα.... Wink

Το έχω ξαναπεί ότι το 195/50 15 είναι χαζή διάσταση διότι:

1. Αυξάνει την κατανάλωση λόγο κοντού βήματος.
2. Αυξάνει το θόρυβο του κινητήρα λόγο κοντού βήματος.
3. Αυξάνει το λάθος του κοντέρ λόγο μικρής διαμέτρου
4. Κάνει το 206 να φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγαλύτερους θόλους λόγο μικρής διαμέτρου.
5. Φθείρονται πιο γρήγορα λόγο μικρής διαμέτρου.
6. Χαμηλώνει το αυτοκίνητο άσκοπα.
και άλλα πολλά!

Επιμένω σε φαρδύτερα λάστιχα επειδή:
1. Το πιο σημαντικό φρενάρουν καλύτερα. (Το αμφισβητεί κανείς?)
2. Εξίσου σημαντικό έχουν καλύτερη ελκτική πρόσφυση. (Το αμφισβητεί κανείς?)
3. Έχουν καλύτερο κράτημα στο στεγνό.

Με τα 195/55 Conti το αντισπίν τρελαίνεται σε κάθε εκκίνηση στους περισσότερους δρόμους χειμώνα καλοκαίρι! Πόσο καλύτερη μπορεί να είναι η ελκτική πρόσφυση με άλλο 195 (και μάλιστα μικρότερης διαμέτρου που σημαίνει ακόμη πιο κοντές σχέσεις!)????
MEMsound - Τετ 27 Απρ 2005, 13:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τα δέχομαι όλα αυτά που λες αλλά γιατί δεν τα βάζει η Peugeot τότε τα πιο φαρδιά παρά μόνο στα 2λιτρα?

Εγώ προσωπικά είμαι του 195/45-16 (διάσταση που φόραγε το 206 GT παλαιότερα) και πλέον μάλιστα συγκεκριμένο ελαστικό που έχω δει ότι δουλεύει υπό την πίεση της ροπής του 2λιτρου.

Αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία από το 205/50-15 δεν χάνουμε και τίποτα να το δοκιμάσΕΙΣ....!

Εγώ πάντως που οδήγησα 206 1,6 με 205/45-16 έχανε πάρα πολύ σε σχέση και με το μαμά αλλά και με το 195/45-16 που είχα εγώ...

Όσο για το antispin δεν φταίει η διάσταση!

Φταίει το Conti-γλύστρα.

O p206mike έχει 195/50-15 στο 2λιτρο GTI του και είναι μια χαρά και εκεί μιλάμε για ροπή 19,5Kgr στις 4100 και όχι 16+κάτι στις 4700...

¶ρα μήπως απλά πρέπει να πάτας λίγο λιγότερο το γκάζι και να αλλάξεις γόμα ελαστικού και όχι διάσταση???
ultra-one - Τετ 27 Απρ 2005, 14:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Τα δέχομαι όλα αυτά που λες αλλά γιατί δεν τα βάζει η Peugeot τότε τα πιο φαρδιά παρά μόνο στα 2λιτρα?

Αν η Peugeot έβλεπε τους Ελληνικούς "δρόμους" θα έβαζε 355!!!!!!! Shocked

MEMsound έγραψε:
¶ρα μήπως απλά πρέπει να πάτας λίγο λιγότερο το γκάζι και να αλλάξεις γόμα ελαστικού και όχι διάσταση???

Δεν κατάλαβες! Φεύγεις κανονικά και με το που πατάς γκάζι για να επιταχύνεις το αυτοκίνητο σπινάρει τρελλά και έχει πολύ torque steer. (στα Ελληνικά??)
Μάλλον μου φαίνεται ότι η κακή ελκτική πρόσφυση οφείλεται στη γεωμετρία της ανάρτησης του 206 και στο θετικό κάμπερ που έχει μπροστά Puke right Puke right Puke right

Το 309 με 130+ ίππους, 185/55VR15 (είχα διάφορα μοντέλα) και σχεδόν 1 μοίρα αρνητικό κάμπερ για να σπινάρει έπρεπε να αφήσεις τον συμπλέκτη "τέζα" με 5000+ στροφές ή ο δρόμος να είναι τελείως καθρέφτης.
Και πάλι δεν σπίναρε τρελά απλά πατώντας γκάζι με 1η και δεν είχε torque steer. Cool
MEMsound - Τετ 27 Απρ 2005, 15:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
...Δεν κατάλαβες! Φεύγεις κανονικά και με το που πατάς γκάζι για να επιταχύνεις το αυτοκίνητο σπινάρει τρελλά.
Μάλλον μου φαίνεται ότι η κακή ελκτική πρόσφυση οφείλεται στη γεωμετρία της ανάρτησης του 206.

Το 309 με 130+ ίππους και 185/55VR15 για να σπινάρει έπρεπε να αφήσεις τον συμπλέκτη "τέζα" με 5000+ στροφές ή ο δρόμος να είναι τελείως καθρέφτης, που και πάλι δεν σπίναρε τρελά απλά πατώντας γκάζι με 1η.

Βρε Χάρη είχα 206 1,6 16ν και του είχα πιει το αίμα!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι τα μαμα ελαστικά του.

Μετά έρχεται η ανάρτηση που δεν είναι για πολλά γιατι σου δημιουργεί:
1ον: αίσθημα ανασφάλειας στα πολλά σε στροφή και
2ον: δεν "βάζει κάτω" την δύναμη του κινητήρα προκαλώντας χαζοσπιναρίσματα.

Για την ανάρτηση ας μην το συζητήσουμε εδώ αλλά στο αντίστοιχο τόπικ.

Για τα λάστιχα σου είπα την άποψη μου παραπάνω.

Όριστε και τα απαραίτητα νούμερα (για πολλοστή φορά μέχρι να τα εμπεδώσουμε/αποστηθίσουμε κλπ κλπ)

Specification..Sidewall..Radius..Diameter..Circumference....Revs/km..Difference
195/55-15.........107mm...298mm.....596mm.........1871mm........535........0.0%
195/50-15..........98mm...288mm.....576mm.........1810mm........553.......-3.3%
205/50-15.........102mm...293mm.....586mm.........1841mm........543.......-1.6%
195/45-16..........88mm....291mm.....582mm.........1828mm........547.......-2.3%
205/45-16..........92mm...295mm.....591mm.........1856mm........539.......-0.8%
205/40-17..........82mm...298mm.....596mm.........1872mm........534........0.1%
shiba - Τετ 27 Απρ 2005, 15:27:00
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="MEMsound"]Τα δέχομαι όλα αυτά που λες αλλά γιατί δεν τα βάζει η Peugeot τότε τα πιο φαρδιά παρά μόνο στα 2λιτρα?
quote]μην περνεισ και ορκο φιλε μανθο...εγω στο rolland garros εχω απο την peugeot 205/45/16...ειναι τοσα κιλα το αμαξι και βαζουνε και 205?ε πωσ να πηγαινει μετα?ειναι τρελοι αυτοι οι γαλατεσ Very happy Very happy [/img]
MEMsound - Τετ 27 Απρ 2005, 16:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="shiba"]
MEMsound έγραψε:
quote]μην περνεισ και ορκο φιλε μανθο...εγω στο rolland garros εχω απο την peugeot 205/45/16...ειναι τοσα κιλα το αμαξι και βαζουνε και 205?ε πωσ να πηγαινει μετα?ειναι τρελοι αυτοι οι γαλατεσ Very happy Very happy [/img]

Το 1,6lt ralland garros είναι μια πολυτελής έκδοση του cc που έχει επιπλέον (σε σχέση με τα άλλα 1,6lt cc) τις 16αρες του 2λιτρου (κλειστού και cc).

Γενικά το cc αλλά και ιδιαίτερα το ralland garros δεν απευθείνεται στους λάτρεις των απόλυτων επιδόσεων (εδώ δεν απευθύνεται το πιο ελαφρύ κλειστό 206....) αλλά σε αυτούς που γουστάρουν την άνεση και την ομορφιά στο αυτοκίνητο (όχι βέβαια ότι τους χαλάει και να πηγαίνει καλά στο δρόμο).

Αν η Peugeot έβαζε 195/45-16 στο rolland garros θα του στερούσε άνεση πράγμα που θα ήταν μείον για τους περισσότερους εκ των αγοραστών του για το λόγο αυτό και επιλέγει το 205/45-16 το οποίο εν γνώση της χειροτερεύει της επιδόσεις του cc.

Και διευκρινίζω εδώ ότι και με τα 205/45-6 μια χαρά πάει (όχι για κόντρες φυσικά....) αλλά με τα 195/45-16 θ πήγαινε καλύτερα.
Όμς για κάποιον που δεν στήνεται στα φανάρια (κυριολεκτικά και μή) η διαφορά αυτή δεν είναι άμεσα ορατή ενώ η διαφορά στην άνεση φαίνεται σε κάθε λαβούβα...

Κοινώς περί ορέξεως διαστασόπιτα. Wink Wink
volvos - Τετ 27 Απρ 2005, 20:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
συζητατε χωρις λογο καθως ειναι πρακτικα αδυνατο να μπει 205 λαστιχο στη μαμα 15αρα με 6ιντσες φαρδος Cool
και δεν νομιζω να εχει καμια προθεση ο ultra να αλλαξει τις 15αρες του με αλλες 7αρες.....

οσον αφορα την αναρτηση μανθο επειδη μπηκα προσφατα σε μαμα 16αρι 2001 μοντελο τελικα εχει αισθητες διαφορες με το δικομου....
αρκετα πιο μαλακο και γερνει λιγο πιο πολυ....το καρο του παιδιου ειχε ολοκαινουργια αμορτισερ και 195-55-15λαστιχο . τα λεω αυτα πριν αρχισουν μερικοι.....
BUBA - Πεμ 28 Απρ 2005, 00:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Maνθο θα επικοινωνησω μαζι σου για τους ζαντολαστιχαδες του Club
Mαλλον προς τα GoodYear F1 κλεινω, 240e με τοποθετηση ειναι οντως εξαιρετικη τιμη Cool
Απλα με 50αρι προφιλ εχω υπολογισει οτι η συνολικη διαμετρος της ροδας ειναι 2cm μικροτερη αρα το αμαξι θα κατεβει 1 ποντο ακομη.
Κατα συνεπεια θα αφαιρεθει αναγκαστικα προληπτικα και το μπροστινο "splitter" γιατι μετα ουτε πανω απο εφημεριδα δεν θα περναω.
Οσοι εχουν δει την κατασταση του αυτοκινητου απο κοντα καταλαβαινουν
Με τα Michelin γενικως δεν τα παω και πολυ καλα προσωπικα, ασε που η εταιρια λογο ονοματος ειναι παντα λιγο πιο ακριβη απο τους αλλους χωρις απαραιτητα να προσφερει το κατι παραπανω... - προσωπικη γνωμη αυτο -

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι 2λιτρο κανονικα θελει 16αρα ζαντα, οπως πωλειται τωρα αλλα ...δεν βαριεσαι. Με την 15αρα και τα 3 χρονων Conti-γλυστρα που φοραω η κατασταση εχει γινει επικινδυνη. Ελεγα να περιμενω να περασει το καλοκαιρι αλλα δεν παει αλλο

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ακομη αυτη τη ρημαδα την καρτα μελους...
Ιδωμεν ...
MEMsound - Πεμ 28 Απρ 2005, 09:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
.....Η αληθεια βεβαια ειναι οτι 2λιτρο κανονικα θελει 16αρα ζαντα, οπως πωλειται τωρα αλλα ...δεν βαριεσαι. Με την 15αρα και τα 3 χρονων Conti-γλυστρα που φοραω η κατασταση εχει γινει επικινδυνη. Ελεγα να περιμενω να περασει το καλοκαιρι αλλα δεν παει αλλο

Ιδωμεν ...

Αφού η κατάσταση δεν παει άλλο μην ανυσηχείς για την κάρτα μέλους.
Θα πάμε μαζί όταν θες και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όσο για της 16αρες ναι θα είναι καλύτερα αλλά αν σε πάει μια βόλτα p206mike θα δεις ότι δεν είναι απαραίτητη...

Με τα F1 σε 195/50-15 είναι μια χαρά... Wink

Βέβαια αν μπορείς οικονομικά με 16αρες και 195/45-16 θα είσαι καλύτερα αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις εσύ.

Τα υπόλοιπα τηλεφωνικά για την όποια επεξήγηση. Wink
ultra-one - Πεμ 28 Απρ 2005, 11:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
συζητατε χωρις λογο καθως ειναι πρακτικα αδυνατο να μπει 205 λαστιχο στη μαμα 15αρα με 6ιντσες φαρδος

Οι ζάντες του GTi είναι 6,5 ίντζες! Twisted evil
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές ζαντών παίρνουν μέχρι 235/60/15!! Shocked

Τα 205/50/15 μπαίνουν από 5,5 μέχρι 7,5 ίντζες. Οι 6,5 ίντζες είναι το ιδανικό πλάτος. Cool

Arrow Δείτε εδώ: http://customwheelsmarket.com/rimwheelwidth1.html
Baphomet - Πεμ 28 Απρ 2005, 11:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
Maνθο θα επικοινωνησω μαζι σου για τους ζαντολαστιχαδες του Club
Mαλλον προς τα GoodYear F1 κλεινω, 240e με τοποθετηση ειναι οντως εξαιρετικη τιμη Cool
Απλα με 50αρι προφιλ εχω υπολογισει οτι η συνολικη διαμετρος της ροδας ειναι 2cm μικροτερη αρα το αμαξι θα κατεβει 1 ποντο ακομη.
Κατα συνεπεια θα αφαιρεθει αναγκαστικα προληπτικα και το μπροστινο "splitter" γιατι μετα ουτε πανω απο εφημεριδα δεν θα περναω.
Με τα Michelin γενικως δεν τα παω και πολυ καλα προσωπικα, ασε που η εταιρια λογο ονοματος ειναι παντα λιγο πιο ακριβη απο τους αλλους χωρις απαραιτητα να προσφερει το κατι παραπανω... - προσωπικη γνωμη αυτο -

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι 2λιτρο κανονικα θελει 16αρα ζαντα, οπως πωλειται τωρα αλλα ...δεν βαριεσαι. Με την 15αρα και τα 3 χρονων Conti-γλυστρα που φοραω η κατασταση εχει γινει επικινδυνη. Ελεγα να περιμενω να περασει το καλοκαιρι αλλα δεν παει αλλο

Ιδωμεν ...

καλή επιλογή αλέξανδρε... αν βαλεις 16αρια παντως pzero με κλειστα ματια κατ'εμε...επειδη ο μανθος ειναι ψιλοπηγμενος αν θες να πας συντομα παντως για τα λαστιχα και δεν εχεις καρτα, παμε μαζι Wink
BUBA - Πεμ 28 Απρ 2005, 12:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
volvos έγραψε:
συζητατε χωρις λογο καθως ειναι πρακτικα αδυνατο να μπει 205 λαστιχο στη μαμα 15αρα με 6ιντσες φαρδος

Παλια που ειχα χτυπησει το αμαξι σε πεζοδρομιο , εσπασε η ζαντα και οταν αγορασα καινουργια απο την Peugeot η αποδειξη επανω εγραφε
6Jx15 (Αν θυμαμαι καλα, θα το κοιταξω παντως)

Eχω την υποψια οτι 6,5 ειναι η 15αρα με τις λοξες ακτινες που φορανε τα CC
Stevon - Πεμ 28 Απρ 2005, 13:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Χάρη η ζάντα του Gti είναι 6Χ15 όπως και η Sirocco και γενικότερα όλες οι 15άρες της Peugeot.
ultra-one - Πεμ 28 Απρ 2005, 13:41:36
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Χάρη η ζάντα του Gti είναι 6Χ15 όπως και η Sirocco και γενικότερα όλες οι 15άρες της Peugeot.

Βρε εσύ δεν επέμενες ότι είναι 6,5 όταν το συζητούσαμε παλαιότερα στο Dennis???!!!!! Bluegrab Splat Silly

Τι μοντέλο είναι η μαμά 15άρα του GTi?
Stevon - Πεμ 28 Απρ 2005, 13:53:01
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Βρε εσύ δεν επέμενες ότι είναι 6,5 όταν το συζητούσαμε παλαιότερα στο Dennis???!!!!! Bluegrab Splat Silly

Are you sure(ή εγώ ήμουνα ΣΟΥΡΑ??) ή έχω Αλτσαχάιμερ...??? Scratch
καλά άμα είπα τέτοια π@π@ριά......Έ άς μου ρίξω μία... Splat

P.S:Sorry Χαρούλη για αυτό που σου είχα πεί.
Stevon - Πεμ 28 Απρ 2005, 14:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

and....when you say μοντέλο...??
ονομασία?άν ναι το είπες απο μόνος σου...GTI ονομάζεται.
ultra-one - Πεμ 28 Απρ 2005, 14:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Hellooοοο?????????? Silly

Μοντέλο ζάντας εννοούσα! πχ Ouragan, Scirocco κλπ
ultra-one - Πεμ 28 Απρ 2005, 14:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Are you sure(ή εγώ ήμουνα ΣΟΥΡΑ??) ή έχω Αλτσαχάιμερ...??? Scratch
καλά άμα είπα τέτοια π@π@ριά......Έ άς μου ρίξω μία... Splat

P.S:Sorry Χαρούλη για αυτό που σου είχα πεί.

To συζητήσαμε εκτεταμένα!!!!!! Και είχε λεχθεί ότι το XS έχει σιδερένιες 6x15 ενώ το GTi έχει αλουμίνιο 6,5x15!!!!!!! Big wink Big wink Big wink
Steve - Πεμ 28 Απρ 2005, 14:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για να το λήξουμε το θέμα,

Σιδερένια εργοστασιακή ζάντα της Peugeot: 6"x15".

Ζάντα αλουμινίου του 206 GTi της Peugeot: 6,5"x15". Cool

BUBA έγραψε:

Εχμ... στο Καρπενήσι που σε είδα, νομίζω ότι το έχεις πάρει πολύ κατάκαρδα το θέμα με το χαμήλωμα... Έχεις απόσταση τουλάχιστον 8 εκατοστών από το έδαφος ΚΑΙ με το splitter όπως το υπολόγιζα με το μάτι, άρα, περνάς οριακά από ξαπλωμένο τούβλο Cool
Stevon - Πεμ 28 Απρ 2005, 15:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Hellooοοο?????????? Silly

Μοντέλο ζάντας εννοούσα! πχ Ouragan, Scirocco κλπ

Λοιπόν το ξαναλέμε!!!το μοντέλο ονομάζεται GTI και είναι 6Χ15.

Ultra-one έγραψε:
To συζητήσαμε εκτεταμένα!!!!!! Και είχε λεχθεί ότι το XS έχει σιδερένιες 6x15 ενώ το GTi έχει αλουμίνιο 6,5x15!!!!!!!

Και εγώ σου λέω χίλια Sorry αφού είπα τέτοια χαζομάρα!!!!!!(πραγματικά δεν το θυμάμαι ...σοβαρότατη η κατάσταση)Αλλά η ζάντα είναι 6Χ15 και επειδή άν σας το πεί κάποιος άλλος θα το πιστέψετε...ΑΡΓΥΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ....Εμφανίσου.
Baphomet - Πεμ 28 Απρ 2005, 15:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
η ζάντα αν δεν κανω λαθος ονομάζεται foudre και οχι gti...
Stevon - Πεμ 28 Απρ 2005, 16:08:30
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
η ζάντα αν δεν κανω λαθος ονομάζεται foudre και οχι gti...

Πέτρο δυστηχώς ισχύει αυτό αλλά μόνο στο site της Peugeot(Lion Hellas). Arrow
Steve - Τρι 03 Μάϊ 2005, 22:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τί να κάνω ο καημένος... ψάχνω ψάχνω, και λέω, άντε ας το βάλω εδώ κι ας μην ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλω (άμα ανοίξω νέο topic έχω την διαίσθηση ότι θα φάει κλείδωμα Razz )

Αν όλα πάνε καλά, μπαίνουνε ζάντες την Παρασκευή (Technomagnesio Indianapolis 6,5"x15" λευκές Very happy ) και κάποτε (σίγουρα προς το τέλος το καλοκαιριού, ίσως και νωρίτερα) θα μπούνε και νέα λάστιχα... Rolling eyes

Η διάσταση είναι καθορισμένη, 195/50/15 Twisted evil Το πρόβλημα είναι ΤΙ λάστιχο... Question Rolling eyes Θα προτιμούσα κάτι που να έχει σκληρό προφίλ (στροφιλίκια γαρ) και όσον αφορά τον δείκτη ταχύτητας, κάτι μεταξύ V και Η (άσχετα με το αν δεν πάει ούτε 210 πραγματικά ή 240 km/h Razz )

Ένα site που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε θέμα φωτογραφικού υλικού για οτιδήποτε αφορά την υποδηματοποιία Razz του αυτοκινήτου είναι αυτό εδώ. Πατώντας στο Tyres --> Find by Size --> και δίνοντας 195/50/15 , επιλέγουμε All brands, και βγαίνει μια ωραία σελιδούλα με αποτελέσματα Cool

Από όλη την σελίδα, μένω στο Goodyear Eagle F1 GS D3. Γιατί? Επειδή για λόγο που ούτε εγώ δεν ξέρω, η Goodyear μου "κάθεται" καλύτερα Smile

Yokoγλύστρα, Contiγλύστρα απαγορεύονται διά ροπάλου Twisted evil Avon, Toyo, να τα κρατήσουνε οι λαστιχάδες για σουβενίρ, οπότε μένει Pirelli, Michellin και Bridgestone. Μεταξύ των τριών προτιμάω τα S03 της Bridgestone κι ας έχουνε δείκτη για 270 km/h Twisted evil

Ακριβώς τιμές θα έχω την Παρασκευή, εκτιμώ όμως ότι η τετράδα Goodyear θα έχει κάπου στα 450 Ευρώ ενώ τα Bridgestone στα 500 Ευρώ.

Εσείς, τί προτείνετε? Rolling eyes
MEMsound - Τρι 03 Μάϊ 2005, 22:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
.......ακριβώς τιμές θα έχω την Παρασκευή, εκτιμώ όμως ότι η τετράδα Goodyear θα έχει κάπου στα 450 Ευρώ ενώ τα Bridgestone στα 500 Ευρώ.

Εσείς, τί προτείνετε? Rolling eyes

και τα δυο είναι πολύ καλά
Σε 106 και Saxo που τα εχω οδηγήσει τα potenza 720 194/45-15 ήταν πολύ καλά
επίσης σε βολτα με τον p206mike με 195/50-15 F1 GS-D3 επίσης μια χαρά είμασταν..

ΑΛΛΑ αν τα βρεις τόσο ακριβά να μην τα πάρεις!!!!!!!!!!
Να πάρεις... εμένα τηλέφωνο.... Wink
Steve - Τρι 03 Μάϊ 2005, 23:49:27
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ΑΛΛΑ αν τα βρεις τόσο ακριβά να μην τα πάρεις!!!!!!!!!!
Να πάρεις... εμένα τηλέφωνο.... Wink

Κοίτα, οι ζάντες είναι 764 Ευρώ από το site και θα τις πάρω 570 από το μαγαζί στη Λάρισα Cool

Για τα λάστιχα, είπα, εκτιμώ ότι θα είναι εκείνη η μέγιστη τιμή για την κάθε 4άδα, και σίγουρα προς τα κάτω Wink

Αλλά φυσικά αν υπάρξει πιο χαμηλή τιμή (club προσφορά κλπ.) θα την προτιμήσω Salute
MEMsound - Τετ 04 Μάϊ 2005, 00:15:59
Θέμα δημοσίευσης:
θα στο άφηνα για έκπληξη αλλά επειδή το έχω αναφέρει ήδη δες το πρώτο πόστ αυτής της σελίδας αλλά και στην προηγούμενη...
Steve - Τετ 04 Μάϊ 2005, 03:16:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
θα στο άφηνα για έκπληξη αλλά επειδή το έχω αναφέρει ήδη δες το πρώτο πόστ αυτής της σελίδας αλλά και στην προηγούμενη...

Shocked Shocked Shocked Silent
ultra-one - Τετ 04 Μάϊ 2005, 10:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το ανέφερα σε άλλο ποστ αλλά το αναφέρω ξανά για υπενθύμιση! Silly

Επειδή υπάρχει μεγααααάλη πιθανότητα να τα πάρω καμιά μέρα στο κρανίο με τα Conti-γλύστρα και να τα πετάξω στη θάλασσα πολύυυυ πριν τον Σεπτέμβριο ίσως να ήτανε καλό να ήξερα σε τι τιμή θα μπορούσα να πάρω 4 Michelin Pilot Exalto2 σε διάσταση 205/50ΖR15 86W και από που.
Η ασφάλεια μετράει. Τα Conti-γλύστρα είναι επικίνδυνα λάστιχα!
Και να μην έχω λεφτά στην άκρη υπάρχει και η Visa!!!!!!! Twisted evil

Αν μπορούν οι "υπεύθυνοι" να το ψάξουν και να μας το πουν!
Baphomet - Τετ 04 Μάϊ 2005, 11:00:37
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Επειδή υπάρχει μεγααααάλη πιθανότητα να τα πάρω καμιά μέρα στο κρανίο με τα Conti-γλύστρα και να τα πετάξω στη θάλασσα πολύυυυ πριν τον Σεπτέμβριο ίσως να ήτανε καλό να ήξερα σε τι τιμή θα μπορούσα να πάρω 4 Michelin Pilot Exalto2 σε διάσταση 205/50ΖR15 86W και από που.

για την ωρα οι προσφορες που εχουμε παρει σε ελαστικά δεν περιλαμβανουν την συγκεκριμενη διασταση... θα το κοιτάξουμε στην πρώτη ευκαιρία πάντως αφού επιμένεις... Evil
Stevon - Τετ 04 Μάϊ 2005, 11:04:07
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Επειδή υπάρχει μεγααααάλη πιθανότητα να τα πάρω καμιά μέρα στο κρανίο με τα Conti-γλύστρα και να τα πετάξω στη θάλασσα πολύυυυ πριν τον Σεπτέμβριο.

Έτσι μπράβο Χάρη το πήρες απόφαση???
Βασικά και εγώ αυτό σκεφτόμουν για Σεπτέμβριο αλλά....καμια μέρα θα φύγω χωρίς να το καταλάβω!!!
Baphomet - Τετ 04 Μάϊ 2005, 11:06:06
Θέμα δημοσίευσης:
και επισης μια και ειδα Visa...να ξερετε οτι η συμφωνιες ειναι για πληρωμη με μετρητα και μόνο.
ultra-one - Τετ 04 Μάϊ 2005, 11:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
και επισης μια και ειδα Visa...να ξερετε οτι η συμφωνιες ειναι για πληρωμη με μετρητα και μόνο.

Μπορώ να πάρω και μετρητά από ΑΤΜ με τη Visa! Twisted evil Twisted evil Twisted evil
STELIOS - Τετ 04 Μάϊ 2005, 12:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Μπορώ να πάρω και μετρητά από ΑΤΜ με τη Visa! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Θα μου δωσεις κ'εμενα ??? Very happy Εφαγα ολα τα δικα μου στο Rich and Famous χθες. Cool
MEMsound - Τετ 04 Μάϊ 2005, 13:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Χάρη όταν τα π΄ρεις στο κρανίο να με πάρεις πρώτα τηλέφωνο...

Εντομεταξύ για 205/50-15 δεν έχουμε ρωτήσει ακόμα.
Θα ρωτήσουμε.
Αλλά θα υπάρχει και μια γενική εκπτωση για εσάς τους περίεργους που θέλετε πχ να βάλετε 335/30-19 με δείκτη ZR....
Λέω τώρα...

Εντάξει Χαρούλη μου?

Όσο για την χρήση VISA κλπ κλπ αυτό θα γίνεται μόνο κατόπιν συνενοήσεως του μέλους με το κάθε κατάστημα.
Εγώ προσωπικά δεν έχω χρόνο να ασχολήθώ και με κάτι τέτοιο.
ultra-one - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 12:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα ωραίο τεστ για Michelin Pilot Exalto PE2:

http://www.tirerack.com/tires/tests/mi_pilot_exalto_pe2.jsp
volvos - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 16:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως αν φρεναραν τα κοντι-γλυστρα θα τα κραταγα...εχουν τρελο γελιο στις στροφες και επιτελους φαινεται ποσο σωστα και προσεκτικα στημενα ειναι πλεον-03και μετα- τα 206 1.6....

απο μια ερευνα μικρη που εκανα εχουμε
195-55-15 yokohama avs sport 102v εκδοση
400karlis
380 λαστιχας στη δαφνη εβαζα παλια εκει
370 ο δικος μου καβαλας
420 φωκας

195-55-15 exalto2
460 καρλης
430 φωκας
440 ο δικος μου καβαλας
450 στη δαφνη λαστιχας που εβαζα παλια εκει.

60ευρω παραπανω δηλαδη 14% μου φαινεται πολυ για το εξαλτο.......

στο μεταξυ και οι 4 ηταν πολυ σφιχτοι οσον αφορα το εξαλτο...
συμφωνοι απο γιοκο το ξερουν και οι πετρες οτι παιρνουν πιο μεγαλη προμηθεια αλλα εγω παραμενω επιφυλακτικος με τα μισελεν.
ο λογος απλα καθε φορα ακουω τα ιδια οτι ειναι καλο και βελτιωθηκε και τωρα γαμει κλπ κλπ και για τα σπορτ και τα sx-gt και τα εξαλτο1 και καθε φορα μετα το βριζουν ολοι μα ολοιιιιι.
αυτο που ακουω ειναι οτι τα εξαλτο2 δεν βγαζει πολλα χλμ το πελμα τους και οτι επειδη ειναι μαλακο υπερθερμαινεται ευκολα καιγεται και γινεται φυτιλλια...
για γιοκο παλι οι γνωμες διιστανται . οι μισοι λενε θεικο λαστιχο και οι αλλοι μισοι μου λενε οτι αργει να ζεσταθει και οταν το πετυχεις αυτο μετα υπερθερμαινεται γρηγορα και γλυστρα αρα κοινως ο χρονος χωσιματος ειναι λιγος.

καμια αποψη?μιλαω παντα για ν δεικτες ταχυτητας...
μανθο εχεις καμια προσφορα και για γιοκο?
MEMsound - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 17:09:58
Θέμα δημοσίευσης:
Michelin.....P.EXALTO-2....85V....430,00€
FULDA....ΑTTIRO 85V....265,00€
Toyo.....T1R....340,00€

Αλλά εγώ λέω να βάλεις 50αρια.
ΚΑι πιο φθηνά είναι και καλύτερο τιμόνι θα έχεις
Το έχω δοκιμάσει εγώ στο δικό μου 206 1,6 με 195/45-15 από Saxo και ήταν σα να οδηγούσα άλο αυτοκίνητο....
Κλάσεις ανώτερο... Wink
Steve - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 17:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
για γιοκο παλι οι γνωμες διιστανται . οι μισοι λενε θεικο λαστιχο και οι αλλοι μισοι μου λενε οτι αργει να ζεσταθει και οταν το πετυχεις αυτο μετα υπερθερμαινεται γρηγορα και γλυστρα αρα κοινως ο χρονος χωσιματος ειναι λιγος.

Χωρίς πλάκα, το διαπίστωσα κάποτε σε ένα 206 που είχα την τιμή να μπω... Και του έλεγα Yokoγλύστρα αλλά δεν με άκουγε... μέχρι που το διαπίστωσε και μόνος του Laughing
ultra-one - Δευ 09 Μάϊ 2005, 11:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
Την Παρασκευή που μας πέρασε παρήγγειλα στο Φωκά προς 480 Ευρουλίνια (τιμή για το Club), 4 καινούρια "παπούτσια"
Michelin Pilot Exalto PE2 205/50ZR15 86W για το μωρό! Twisted evil

Θα τα έχω μέσα στη βδομάδα διότι αυτή η διάσταση δεν είναι ετοιμοπαράδοτη και θα έρθει από τη Michelin. Confused

Προφανώς θα πουλήσω τα Conti (με μόλις 6000 πολύ μαλακά χιλιόμετρα).
Θα βάλω ποστ στις πωλήσεις σήμερα αύριο! Cool
MEMsound - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Την Παρασκευή που μας πέρασε παρήγγειλα στο Φωκά προς 480 Ευρουλίνια (τιμή για το Club), 4 καινούρια "παπούτσια"
.....

Wink Wink Thumb right

¶ντε καλοφόρετα και περιμένω εντυπώσεις από το "εγχείρημα" Exclamation
Ronin - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικα και απο εμένα Χάρη..

..αλλα 205/50/15?

Μεγαλούτσικα βρε συ δεν είναι?
ultra-one - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:29:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:
Καλορίζικα και απο εμένα Χάρη..

..αλλα 205/50/15?

Μεγαλούτσικα βρε συ δεν είναι?

Πέρα από ότι φρενάρουν καλύτερα , είναι και θέμα εμφάνισης και ......αρρενωπότητας του 206 που χρειάζεται επειγόντως ένα πιο "Macho Image"! Twisted evil

Το βήμα κονταίνει κατά 1,3% και πιστεύω αντισταθμίζει το έξτρα πλάτος. Cool
MEMsound - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
......αρρενωπότητας του 206 που χρειάζεται επειγόντως ένα πιο "Macho Image"! :twisted:

χαχαχα!!!
τι λες ρε Χάρη..!!
χαχαχα

το μόνο κακό είναι πως δεν θα τα "συγκρίνεις" με ένα άλλο καλό(γόμα/διαστάσεις) λάστιχο αλλά με τα Conti που φοράς τώρα (τα οποία είναι αποδεδειγμένο ότι "δεν".....
ultra-one - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ultra-one έγραψε:
......αρρενωπότητας του 206 που χρειάζεται επειγόντως ένα πιο "Macho Image"! :twisted:

χαχαχα!!!
τι λες ρε Χάρη..!!
χαχαχα

το μόνο κακό είναι πως δεν θα τα "συγκρίνεις" με ένα άλλο καλό(γόμα/διαστάσεις) λάστιχο αλλά με τα Conti που φοράς τώρα (τα οποία είναι αποδεδειγμένο ότι "δεν".....

Μου αρέσει και ο αριθμός! (205)
Μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
volvos - Δευ 09 Μάϊ 2005, 12:59:10
Θέμα δημοσίευσης:
χαρη θα ηθελα πολυ να κανεις αν μπορεις 2 μετρησειςπριν και μετα τα λαστιχα.
μια 90-130 με 3η που τη δινουν 8.3-8,5 - εγω εκανα με ρολοι χειρος 8.4 με 2ατομα και ενα βαρελλακι bmc.
και μια που εχει και σημασια 120-170 η 130-170 με 4η που εκει πολυ φοβαμαι οι θα κοψει πουλ το 205...
γενικα μακαρι να ειναι ετσι οπως τα περιμενεις αν και φοβαμαι οτι μετα τα 160 θα ζοριστει πολυ με αυτο το λαστιχο και ας εχει πιο κοντο βημα...
Baphomet - Δευ 09 Μάϊ 2005, 13:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
καλορίζικα Χαρούλη...περιμένω εντυπώσεις από τον νέο μας συνεργάτη... Wink
volvos - Τετ 11 Μάϊ 2005, 01:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
θα ηθελα να πω στα γρηγορα μαι μικρη εμπειρια που με εχει αφησει μαλ**α εδω και 3-4μερες...
πριν 10 μηνες εβαλε στο καρλη ο πατερας μου τα boge turbo - παρομοια με sachς performance- σε ενα βολβο s40.
το θεμα ειναι οτι ο μηχανικος του καρλη εβαλε το εμπρος δεξια ελατηριο αναποδα. με αποτελεσμα να μη δουλευει σωστα και να χτυπα ελατηριο στο πιατελο.υπηρχε σημαδι της δευτερης σπειρας πανω στο πιατελο......
αποτελεσμα- κατεστραμενο ρουλεμαν-πιατελο και πιθανον τοπ μαουντ...
μου τα δειχνουν στη βολβο.παραταω τη δουλεια μου τα παιρνω στο χερι και κατεβαινω καρλη. τα βλεπει ο ανθρωπος πριν πει οτιδηποτε του δειχνω και τα σημαδια που εδειχναν εμφανως οτι εχει μπει αναποδα και μου λεει οκ πες μου ζημια να τη πληρωσω.
παιρνω το αμαξι απο την αντιπροσωπεια κοστος - 55 εργασια (για αλλαγη εμπρος δεξια πιατελου-ρουλεμαν!!!!!) και 85 τα ανταλλακτικα.
δινω αποδειξη στο πατερα μου και του λεω και τα μισα να παρεις μη μιλας παρτα να τελειωνουμε... παει εκει και του τα ΕΔΩΣΕ ΟΛΑΑΑΑΑΑ. ναι ακομα και τα 55 εργασια που δεν ηταν υποχρεωμενος .θα μπορουσε να δωσει 30π.χ οσο θα του κοστιζε αυτου η εργασια η ιδια.
πραγματικα εμεινα μαλ**ας...ο ανθρωπος ουτε μας ξερει ουτε μας εχει καμια υποχρεωση.δε δημιουργησε κανενα θεμα ουτε να πουλησει μουρη-και λαγους με πετραχειλια....

πραγματικα αισθανομαι καπως οταν βλεπω ατομα με τοση περηφανια κα αξιοπρεπεια σε αυτο το μικροψυχο λαο...το λιγοτερο που μπορω να κανω ειναι να το αναφερω.
θεωρω οτι τετοια ατομα με τοσο σωστα μαγαζια αξιζει το κλαμπ να τα προσεγγισει.δε ξερω τι τιμες εχει αλλα καποιες φορες δε μετρα η εκπτωση και τα +-10ευρω αλλα το +-καποια κιλα αρχ**ια κατω απο το παντελονι του μαστορα....

σορυ για το οφ τοπικ απλα ειδα τις προσφορες και ηθελα να κανω μια προταση.
Lef205 - Τετ 11 Μάϊ 2005, 04:02:09
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
[Μου αρέσει και ο αριθμός! (205)
Μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Tι μου το θυμισες και το ειδα σημερα Embarassed
ultra-one - Δευ 16 Μάϊ 2005, 11:30:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παίδες το Σάββατο έβαλα τα 4 Michelin Pilot Exalto2 205/50ZR15 86W Twisted evil

Είναι νωρίς ακόμα να βγάλω τελικά συμπεράσματα αφού τα λάστιχα θέλουν καμιά 500αριά χιλιόμετρα να "πάρουν τη φόρμα τους" στη γεωμετρία της ανάρτησης κλπ. Το πότε θα το ξέρω από το τιμόνι που θα βαρύνει και πάλι, αφού τώρα είναι πολύ ελαφρύ.

Τα προς το παρόν σχόλια (με πιέσεις 2,5bar όπως λέει το εργοστάσιο) είναι:

1. Το λάστιχο είναι πολυυυυύ πιο φαρδί από τo Conti στην όψη και η ζάντα του GTi (Foudre - 6x15 τελικά - Το γράφει από τη μέσα πλευρά) οριακή σε πλάτος αφού τα πλαϊνά έχουν μια μικρή κλίση προς τα μέσα. (Η Michelin λέει μπαίνουν σε 5,5"-7,5" ζάντες).

2. Από Look είναι μαμάτο! Από μπρος-Πίσω το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ πιο μυώδες και αρρενωπό!

3. Είναι λιγότερο θορυβώδη από τα παλιά Exalto και ελάχιστα πιο θορυβώδη από τα Conti.

4. To Michael Jackson effect που είχαν και τα προηγούμενα Exalto υπάρχει και εδώ αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Ίσως είναι λίγο ενοχλητικό σε αίσθηση αλλά βοηθάει στο στρίψιμο. Twisted evil

5. Το αυτοκίνητο εμπνέει ΠΟΛΥ μεγάλη εμπιστοσύνη στα στροφιλίκια με τον κώλο να δείχνει πολύ πιο σταθερός ακόμη και σε κατηφορική διαδρομή και είναι πολύ σταθερότερο στο φρενάρισμα με πολλά.

6. Σε βουνίσιο δρόμο με στροφές που έχω κάνει αρκετές φορές, με βρήκα να πηγαίνω με 1 ταχύτητα παραπάνω και 20-30χαω περισσότερα από πριν και το αυτοκίνητο να μου φωνάζει Κ΄ΑΛΛΟ!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

7. Τα αντισπίν και ABS μπαίνoυν μόνο σε πολύ γλυστερό δρόμο.

8. Το πάρα πολύ παράδοξο είναι ότι το λαμπάκι του ESP ανάβει περισσότερο από πριν υπό πίεση χωρίς να γλυστράει καθόλου το αυτοκίνητο ενώ πριν γλυστρούσε πολύ και δεν έμπαινε το ESP!!!!!! Scratch Shocked

***Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα Exalto φαίνεται είναι σχεδιασμένα να παίρνουν μεγάλες γωνίες ολίσθησης (slip angles) και το ESP νομίζει ότι γλυστράει το αυτοκίνητο. Πάντως ΣΤΡΙΒΟΥΝ Twisted evil Twisted evil Twisted evil ***

9. Ο δείκτης W δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς από εντελώς κρύα κρατάνε πολύ καλά και ζεσταίνονται εύκολα.

10. Στην εθνική Αθηνών Λαμίας το Σάββατο είχε δυνατό κόντρα αέρα και αρκετή κίνηση και δεν βρήκα ευκαιρία να ξεπεράσω τα 170χαω να δω αν έχει κόψει καθόλου.

Θα επανέλθω μόλις "στρώσουν" και μετά που θα πειραματιστώ με διάφορες πιέσεις. Πάντως έχω δει μεγάλη βελτίωση! Twisted evil
MEMsound - Δευ 16 Μάϊ 2005, 11:46:27
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη μεγειά σου!
Καλοφόρετα και καλοφάγωτα!!!

Παρεπιπτόντως είσαι και από τα 1α Μέλη που επωφελούνται τα οφέλη των PSClub "Συνεργασιών".

Μεταξύ μας ότι λάστιχο και να έβαζες σε σχέση με τα Contiγλύστρα βελτίωση θα έβλεπες...

Αναμένω περισσότερα σχόλια / εντυπώσεις "εν καιρό"...
Baphomet - Δευ 16 Μάϊ 2005, 15:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη πως ήταν η εξυπηρέτηση στον Φωκά? τσεκαρες ημερομηνίες στα ελαστικα? σου ζητηθηκε καρτα μέλους?
ultra-one - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Χάρη πως ήταν η εξυπηρέτηση στον Φωκά? τσεκαρες ημερομηνίες στα ελαστικα? σου ζητηθηκε καρτα μέλους?

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή και ο κόσμος εκεί ευγενικός και εξυπηρετικός.

Ημερομηνίες δεν τσέκαρα (βλακεία μου). Θα δω τι λέει πάνω στα λάστιχα όταν θυμηθώ! Silly

Η κοπέλα στο ταμείο μου ζήτησε την κάρτα πριν πληρώσω.
CC-Gio - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:36:32
Θέμα δημοσίευσης:
Να ακουσω γνωμες για το F1 goodyear που θελω να βαλω αμεσα!!! Cool
Baphomet - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

όσοι το φοράνε ειναι ευχαριστημένοι, σπορ ελαστικό επιδόσεων, ο μιχαλης ειναι φαν τους και δουλευουν μια χαρα στις 15αρες του διλιτρου οποτε go for it... τιμή club 240 ευρω για 195/50.15, ίσως η καλύτερη τιμή της αγοράς... Wink
CC-Gio - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:41:24
Θέμα δημοσίευσης:
Με μικροτερο προφιλ που ειναι,θα χαμηλωσει λιγο ακομα το αμαξι?
Baphomet - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:43:44
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Με μικροτερο προφιλ που ειναι,θα χαμηλωσει λιγο ακομα το αμαξι?

το 50αρι σε σχεση με το 55αρι θα χαμηλώσει το αυτοκίνητο κατά 2 πόντους αν δεν κανω λάθος... φυσικά μεγαλώσει το κενό στον θόλο όμως. καλά δε τα λέω?
CC-Gio - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα αλλα νομιζω οτι κατεβαινει 1 ποντο περιπου!

Αν κατεβει 2 ποντους,παει!!!! Την πατησαμε!
Baphomet - Δευ 16 Μάϊ 2005, 16:51:05
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Σωστα αλλα νομιζω οτι κατεβαινει 1 ποντο περιπου!

Αν κατεβει 2 ποντους,παει!!!! Την πατησαμε!

τι σε ανησυχεί..? οι περισσότεροι που αλλαξαν τα μαμα (αν οχι ολοι) 50αρια εβαλαν και δεν εχουν κανενα προβλημα (κι εγω μεσα σε αυτους). Wink άσε που τα 55αρια εχουν τιμή τουλάχιστον 100 ευρω πάνω απο τα 50αρια.
shiba - Δευ 16 Μάϊ 2005, 18:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
το δικο μου τουτου εχει τα f1 απο αντιπροσωπεια...θα μπορουσα να πω οτι ειναι πολυ καλα...τωρα συγκριση με αλλα δεν μπορω να κανω φυσικα...ρε γιωργαρα γιατι δεν κανεισ την κινηση 16''με καινουρια λαστιχα?
CC-Gio - Δευ 16 Μάϊ 2005, 18:27:04
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
το δικο μου τουτου εχει τα f1 απο αντιπροσωπεια...θα μπορουσα να πω οτι ειναι πολυ καλα...τωρα συγκριση με αλλα δεν μπορω να κανω φυσικα...ρε γιωργαρα γιατι δεν κανεισ την κινηση 16''με καινουρια λαστιχα?

Θα μπουνε ααααλλα πραγματα πανω! Ολα με τη σειρα τους! Wink

Ερωτησις:Σ'αυτον που βαζει το κλαμπ λαστιχα,εχει και ζαντες?(απο περιεργεια,οχι οτι θα αλλαξω)
shiba - Δευ 16 Μάϊ 2005, 19:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
για πεσ μασ τι εχεισ στο μυαλο σου ??
CC-Gio - Δευ 16 Μάϊ 2005, 19:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
για πεσ μασ τι εχεισ στο μυαλο σου ??

Θα τα πουμε απο κοντα αυτα! Wink Wink Wink
DIMCHRI - Δευ 16 Μάϊ 2005, 22:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

όσοι το φοράνε ειναι ευχαριστημένοι, σπορ ελαστικό επιδόσεων, ο μιχαλης ειναι φαν τους και δουλευουν μια χαρα στις 15αρες του διλιτρου οποτε go for it... τιμή club 240 ευρω για 195/50.15, ίσως η καλύτερη τιμή της αγοράς... Wink

ρε παιδιά που μπορούμε να βρούμε τα μαγαζιά που συνεργάζονται με το κλαμπ ??? και τις προσφορές βέβαια!!
Baphomet - Τρι 17 Μάϊ 2005, 01:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
shiba έγραψε:

Θα μπουνε ααααλλα πραγματα πανω! Ολα με τη σειρα τους! Wink

Ερωτησις:Σ'αυτον που βαζει το κλαμπ λαστιχα,εχει και ζαντες?(απο περιεργεια,οχι οτι θα αλλαξω)

Ναι έχει και ζάντες, έχουμε πάρει και κάποιες προσφορές.
Baphomet - Τρι 17 Μάϊ 2005, 01:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Baphomet έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

ρε παιδιά που μπορούμε να βρούμε τα μαγαζιά που συνεργάζονται με το κλαμπ ??? και τις προσφορές βέβαια!!

πολύ σύντομα online...εντός των προσεχών ημερών... uploading κανουμε Wink
kanelj - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 10:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως χτες πηγα σε εναν απο τους συνεργατες μας (Φωκας) και εβαλα μια τετραδα Εagle F1 με 240ε Exclamation
Πολυ ευγενικοι με καλη και γρηγορη εξυπηρετηση!Συγχαρητηρια στα παιδια που ετρεχαν ολο αυτον τον καιρο για μας!
MEMsound - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 11:56:34
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Εγω παντως χτες πηγα σε εναν απο τους συνεργατες μας (Φωκας) και εβαλα μια τετραδα Εagle F1 με 240ε Exclamation
Πολυ ευγενικοι με καλη και γρηγορη εξυπηρετηση!Συγχαρητηρια στα παιδια που ετρεχαν ολο αυτον τον καιρο για μας!

Εκ μέρους του Τμήματος Συνεργασιών σε ευχαριστούμε για τα καλα σου λόγια κύριε Έφορε. Wink Laughing Laughing Cool

Μεγειά και νέα σου "206οπαπουτσάκια"!
shiba - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 14:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Συγχαρητηρια στα παιδια που ετρεχαν ολο αυτον τον καιρο για μας!
Very happy Very happy Very happy Wink Wink Wink οντως ολα τα μπραβο σ' αυτους που τρεχανε για να πετυχουνε τετοιες συνεργασιες.
Stevon - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:29:28
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόοοοοον , έβαλα και εγώ με την σειρά μου τα F1 της Goodyear!!!!!
Σάν συμπεριφορά το αυτ/το έχει αλάξει ,καμία σχέση με το conti (αναλυτικά θα γράψω σε μερικές μέρες που θα έχω κάνει και <<δοκιμές>>) Laughing
Θα ήθελα να σταθώ όμως στο ΖΗΤΗΜΑ εξυπηρέτηση του καταστήματος ώς προς τον καταναλωτή εγώ προσωπικά έχω τρομερά παράπονα!!!!!!!!

Νο1. δέν δέχθηκαν να τους προμηθέυσω με το ειδικό πλαστικό εξάρτημα που έχουν όλα τα Peugeot για την εξαγωγή των ψευτοκάπακων απο τα μπουλόνια,η απάντηση του τεχνικού ήταν ότι έχουν και αυτοί αντίστοιχο εξάρτημα....ποιό ήταν αυτό????ένα μυτοτσίμπιδο ...το αποτέλεσμα γρατσουνισμένα όλα τα ψευτοκάπακα...(ο.κ δεν γ@μιέται.... )ΑΛΛΑ!!!! και η ζάντα...(κουλός ήταν ο π..στηςς???) Question
Νο2. Χάθηκαν 2 απο τα ψευτοκάπακα (πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά?????Ε???? Question )
Νο3. Και αφού σχεδόν τους παρακάλεσα να μήν βάλουν αυτ/το της εταιρείας στα @@ μέχρι να πληρώσω το είχαν βάλει....
Νο4. Τους λέω μια φορά στην αρχή τα λάστιχα (τα παλιά) να μήν τα κρατήσουν για να τα πάρω όπως θα έφευγα μαζί μου....αποτέλεσμα να τα ψάχνουμε για κανα 10λεπτο αφού δέν το κατάλαβαν και τα είχαν κατεβάσει στο υπόγειο.(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ)!!!
τι άλλο ??άμα θυμηθώ θα γράψω...

Στον αντίποδα βέβαια η εξυπηρέτηση του υπέυθυνου(ο Φωκάς να υποθέσω??Κος Αντώνης άν θυμάμαι καλά) αφού όταν άκουσε για το club δέν μου ζήτησε κάν την κάρτα για να κόψει απόδειξη.

Επίσης ένα ακόμα θετικό για τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τις προσφορές είναι η τιμή των ελαστικών ΚΟΡΥΦΑΙΑ εγώ προσωπικά παρά το ψάξιμο και τις άκρες δέν κατάφερα να βρώ κάτι αντίστοιχο!!!!
kanelj - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:35:26
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Νο3. Και αφού σχεδόν τους παρακάλεσα να μήν βάλουν αυτ/το της εταιρείας στα @@ μέχρι να πληρώσω το είχαν βάλει....
Νο4. Τους λέω μια φορά στην αρχή τα λάστιχα (τα παλιά) να μήν τα κρατήσουν για να τα πάρω όπως θα έφευγα μαζί μου....αποτέλεσμα να τα ψάχνουμε για κανα 10λεπτο αφού δέν το κατάλαβαν και τα είχαν κατεβάσει στο υπόγειο.(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ)!!!
τι άλλο ??άμα θυμηθώ θα γράψω...

Αυτα μου τα εκαναν και μενα..... Rolling eyes Rolling eyes

Stevon έγραψε:

Στον αντίποδα βέβαια η εξυπηρέτηση του υπέυθυνου(ο Φωκάς να υποθέσω??Κος Αντώνης άν θυμάμαι καλά) αφού όταν άκουσε για το club δέν μου ζήτησε κάν την κάρτα για να κόψει απόδειξη.

αυτο δεν το βλεπω για θετικο........ Rolling eyes
Ειναι συμφωνημενο να κοιτανε παντα την καρτα μελους Rolling eyes

Stevon έγραψε:

Επίσης ένα ακόμα θετικό για τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τις προσφορές είναι η τιμή των ελαστικών ΚΟΡΥΦΑΙΑ εγώ προσωπικά παρά το ψάξιμο και τις άκρες δέν κατάφερα να βρώ κάτι αντίστοιχο!!!!

Δεν εχεις αδικο Exclamation Wink
Baphomet - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες...έχουμε πει! Για υπηρεσίες δεν ευθυνόμαστε και δεν προτείνουμε... Έχουμε πετύχει ορισμένες εξαιρετικές εκπτώσεις και η συνεργασία/συννενόηση μας με τον κο Φωκά (Διονύσης, όχι Αντώνης) είναι άψογη. Αν διαπιστώνει κάποιος οτι δεν τον ικανοποιεί η εργασία, παρακαλώ να το αναφέρει στον υπεύθυνο του καταστήματος εκ πρώτης. Εγώ με την σειρά μου θα κάνω μια αναφορά στο κατάστημα (σαν επισήμανση, όχι παρατήρηση). Και φυσικά ισχύει πάντα το οτι ο καθένας μπορεί να πάρει το προϊόν και να το τοποθετήσει εκεί που ξέρει και εμπιστεύεται...
Stevon - Παρ 24 Ιούν 2005, 13:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Παίδες...έχουμε πει! Για υπηρεσίες δεν ευθυνόμαστε και δεν προτείνουμε...

Πέτρο σε καταλαβαίνω απόλυτα...πιστέυω κατάλαβες ότι και εγώ δέν έκανα παρατήρηση σε Εσένα ή στο Club μας(αυτό έλειπε) ήταν μία επισήμανση και για άλλα παιδιά που κάποια στιγμή θα εποφεληθούν αυτή της συνεργασίας , να μπορέσουν να προσέξουν κάποιες λεπτομέρειες στην τοποθέτηση.

Baphomet έγραψε:
Αν διαπιστώνει κάποιος οτι δεν τον ικανοποιεί η εργασία, παρακαλώ να το αναφέρει στον υπεύθυνο του καταστήματος εκ πρώτης.

Δέν είχα αυτή την δυνατότητα αφού έφυγε πρίν να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση.

και για να μήν υπάρχει κακή διατύπωση τών όσων είπα
Παράθεση:
για την ακρίβεια δέν την έκοψε αυτός την απόδειξη αλλά μια κοπελιά που ήταν στο ταμείο ,απλά της τόνισε ότι είμαι απο το Psclub και να μήν μου ζητήσει την καρτούλα...
έτσι εξηγείται και αυτό που έγραψα ποιο πάνω...

Baphomet έγραψε:
Και φυσικά ισχύει πάντα το οτι ο καθένας μπορεί να πάρει το προϊόν και να το τοποθετήσει εκεί που ξέρει και εμπιστεύεται...

Σαφώς και εδώ έχεις δίκιο , αλλά τί ποιο έυκολο και βολικό απο το να τοποθετηθούν απ΄ευθείας στο ίδιο κατάστημα???
Baphomet - Παρ 24 Ιούν 2005, 13:32:44
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα καλά...προχωράμε και από βδομάδα θα μιλήσω και με τον Σάκη να του επισημάνω τα παράπονα σας. Wink
MEMsound - Παρ 24 Ιούν 2005, 13:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
Όμορφα.
Πάντως θα τον επισκευτώ και 'γω σύντομα τον κ.Φωκά. Whistling
ultra-one - Παρ 24 Ιούν 2005, 13:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Λοιπόοοοοον , έβαλα και εγώ με την σειρά μου τα F1 της Goodyear!!!!!
Σάν συμπεριφορά το αυτ/το έχει αλάξει ,καμία σχέση με το conti (αναλυτικά θα γράψω σε μερικές μέρες που θα έχω κάνει και <<δοκιμές>>) Laughing

Καλοφόρετα και καλοφάγωτα Σταύρο! Laughing

Stevon έγραψε:
Νο1. δέν δέχθηκαν να τους προμηθέυσω με το ειδικό πλαστικό εξάρτημα που έχουν όλα τα Peugeot για την εξαγωγή των ψευτοκάπακων απο τα μπουλόνια,η απάντηση του τεχνικού ήταν ότι έχουν και αυτοί αντίστοιχο εξάρτημα....ποιό ήταν αυτό????ένα μυτοτσίμπιδο ...το αποτέλεσμα γρατσουνισμένα όλα τα ψευτοκάπακα...(ο.κ δεν γ@μιέται.... )ΑΛΛΑ!!!! και η ζάντα...(κουλός ήταν ο π..στηςς???) Question

Εγώ τα είχα βγάλει μόνος μου!

Stevon έγραψε:

Εμένα δεν μου έβαλαν.....

Stevon έγραψε:

Εγώ ήμουνα ΕΚΕΙ συνέχεια και μόλις άρχισαν να βγάζουν τα Conti από τις ζάντες, τα φόρτωσα ένα-ένα.

Υποθέτω τα Conti τα κράτησες για καμιά πίστα??? Twisted evil
Εμένα έχουν πάει στη Σαντορίνη και τα φοράει μια Corolla. To αξιοσημείωτο είναι ότι αυτός που τα πήρε είναι κατευχαριστημένος!!!!! Shocked Silly
Ydwr - Παρ 24 Ιούν 2005, 13:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Υποθέτω τα Conti τα κράτησες για καμιά πίστα??? Twisted evil
Εμένα έχουν πάει στη Σαντορίνη και τα φοράει μια Corolla. To αξιοσημείωτο είναι ότι αυτός που τα πήρε είναι κατευχαριστημένος!!!!! Shocked Silly

Αυτα Χάρη μου τα έχουμε ξαναπεί.
Ενα ελαστικό που είναι μάπα για ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι θεικό για κάποιο άλλο. Wink
Baphomet - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 18:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από περίπου 25.000χιλιόμετρα με τα michelin pilot exalto 2 άλλαξα τα μπρος-πίσω κάνοντας και επισκευή στα 2 ελαστικά που είχαν τρύπα από καρφί...
Η συμπεριφορά των ελαστικών είναι και πάλι άψογη και νιώθω σαν να έβαλα καινούρια λάστιχα. Και μετά από αυτά τα χιλιόμετρα λοιπόν συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο ελαστικό...
DIMCHRI - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 21:01:48
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Μετά από περίπου 25.000χιλιόμετρα με τα michelin pilot exalto 2 άλλαξα τα μπρος-πίσω κάνοντας και επισκευή στα 2 ελαστικά που είχαν τρύπα από καρφί...
Η συμπεριφορά των ελαστικών είναι και πάλι άψογη και νιώθω σαν να έβαλα καινούρια λάστιχα. Και μετά από αυτά τα χιλιόμετρα λοιπόν συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο ελαστικό...

πολύ καλά ελαστικά όντως. τα φορούσα στο 306 μου και ήταν όντως υποδειγματικά.
shiba - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 21:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Baphomet έγραψε:

πολύ καλά ελαστικά όντως. τα φορούσα στο 306 μου και ήταν όντως υποδειγματικά.
μητσαρα κανε αμεσωσ αλλη μια δημοσιευση Evil Evil Evil 666...ελπιζω να με συγχωρεσετε για το Off Topic
kanelj - Δευ 04 Ιούλ 2005, 07:52:27
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:

Προσεχε μονο μην ξεψαρωσεις-ξεχαστεις και δεις ξαφνικα τον κωλο αυτοκινητου σου ξαφνικα μπροστα σου λογω πιο φθαρμενων ελαστικων πισω... Wink
elias - Τρι 19 Ιούλ 2005, 09:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόσφατα έβαλα ζάντες 15'' και ελαστικά 195-50-15. Βασικά ήθελα να βάλω διάσταση 185-55-15 αλλά οι τιμές ήταν σχεδόν διπλάσιες. Αρχικά έβαλα τα Bridgestone Turanga er300 και τα κράτησα 4 μέρες και 800 km. Από άνεση και θόρυβο κορυφαία. Κοπάνημα ελάχιστο. Από κράτημα και αμεσότητα όμως χάλια. Χειρότερο και από τα Bridgestone re720 (185-60-14) με 50000 km που είχα πριν. ¶σε αυτό το ασύμετρο πέλμα. Όυτε 200 μέτρα δεν μπορούσε να πάει ευθεία το αυτοκίνητο. Πάντα έχανε είτε αριστερά είτε δεξιά. Με 130-140 Km στην εθνική έκανες βαρκάδα. Έκανες το τιμόνι αριστερά-δεξιά και πήγαινες ευθεία.
Ευτυχώς το παληκάρι στο μαγαζί εξηγήθηκε καλά και τα άλλαξα. Εβαλα τα re720 σε 195-50-15. Τελείως αντίθετη συμπεριφορά. Τελικά υπάρχει ελαστικό που να συνδυάζει άνεση και κράτημα?
Baphomet - Τρι 19 Ιούλ 2005, 13:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
τι σχέση έχει η άνεση με το ελαστικό?? εκτός αν εννοείς διάσταση...... Wink
STELIOS - Τρι 19 Ιούλ 2005, 14:44:51
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:

Προφανος εννοει πως ενα ελαστικο με μαλακο μαγουλο ειναι πιο ανετο απο ενα με σκληροτερο που ομως εχει καλητερη πλευρικη στηριξη.
Baphomet - Τρι 19 Ιούλ 2005, 14:47:20
Θέμα δημοσίευσης:
έλεος... ποιος καταλαβαινει τετοιες διαφορες ρε παιδια... δηλαδη με σκληρο μαγουλο σας πιανει η μεση και με μαλακο οχι...?? Laughing
elias - Τετ 20 Ιούλ 2005, 07:31:30
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Baphomet έγραψε:

Προφανος εννοει πως ενα ελαστικο με μαλακο μαγουλο ειναι πιο ανετο απο ενα με σκληροτερο που ομως εχει καλητερη πλευρικη στηριξη.

Αυτό εννοώ.
STELIOS - Τετ 20 Ιούλ 2005, 14:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, πηρα σημερα καινουρια παπουτσια στο 206 μου. Αρχικα ηθελα διασταση 185/55/15, οπως φορουσα μεχρι τωρα δηλαδη. Ειχα βρει τα ΤΟΥΟ σε καλη-προσιτη τιμη αλλα δεν υπηρχαν stock, επρεπε να περιμενω μεχρι τελος Αυγουστου. Οτιδιποτε αλλο λαστιχο σε αυτη τη διασταση ηταν εξευτεληστικα ακριβο....
Οποτε αναγκαστικα πηγα σε 195/50/15. Βασικα ημουν σε δηλημα μεταξη Good Year F1 και Michelin Ρ Exalto 2. Κατεληξα στα Michelin αφου πριν ειχα τα Exalto 1 και ειχα μεινει ευχαριστημενος, εκτως αυτου ειχα ακουσει τα καλητερα και για τα Exalto 2.
Οι πρωτες εντιπωσεις ειναι πως εχει κοψει αισθητα σε ρεπριζ με το φαρδητερο λαστιχο και σαν να μου φαινοντε λιγο πιο "ανετα" στις ανωμαλιες. Δεν τα εχω "χρησιμοποιησει" καθολου ακομα μιας και ηθελα να τα στρωσω λιγο. Αυριο που κατεβαινω Καλαματα θα τα τεσταρω καλητερα...
Baphomet - Τετ 20 Ιούλ 2005, 15:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
Από συνεργάτη μας τα πήρες ελπίζω έ?? καλοφόρετα!! θα τα ευχαριστηθείς πολύ... Wink
STELIOS - Τετ 20 Ιούλ 2005, 15:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Από συνεργάτη μας τα πήρες ελπίζω έ?? καλοφόρετα!! θα τα ευχαριστηθείς πολύ... Wink

Yep, from Mr Φωκας.

Thank you Πετρο.
STELIOS - Παρ 22 Ιούλ 2005, 12:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, τωρα που κατεβηκα Καλαματα εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για τα καινουρια μου παπουτσια.
- Στην αρχη μου φανηκε πολυ ασταθες το τιμονι μαλλον λογο του ασημετρου πελματος, αλλα υστερα απο 360 χλμ μου φαινεται οτι αυτο μειωνεται οσο το λαστιχο στρωνεται (ή απλα εγω το συνηθιζω???).
- Σε κατηφορικα κομματια με στροφες οπου η αδηναμια του κινητηρα κριβεται ειναι απλα ΕΞΕΡΑΙΤΙΚΑ. Τρενο σας λεω !!!! Σου δινουν πολυ σιγουρια.
- Περιμενα αυξημενη καταναλωση στο ταξιδι λογο μικροτερης διαμετρου αλλα τελικα επεσα εξω. Εχω κανει 330 χλμ με κατι λιγοτερο απο μισο τεποζιτο.
- Ενω εχει κοψει το αμαξι σε ρεπριζ (λογο μεγλητερης αντιστασης κιλησης), αντιθετως σε ανηφορικα κομματια της εθνικης μου φενεται οτι "κραταει" την ταχητητα πιο ευκολα. Δηλαδη χανει λιγοτερα χλμ στις μακριες ανηφορες.
- Διαπιστωσα οτι πραγματι ειναι πιο ανετα στις ανωμαλιες, δηλαδη το τιμονι τρανταζει λιγοτερο και η αναρτηση ταλαιπωρειτε λιγοτερο. Αυτο δεν ειμαι σιγουρος γιατι γινετε, υποπτευομαι λογο μεγαλητερου πλατους ???? Πιο μαλακου πλαϊνου ισως ??? Δεν ξερω, εδω εχω μπερδευτει αλλα σιγουρα "αποροφα" πιο καλα τις ανωμαλιες.

Conclusion
Χρειαζομαι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 αλογα ακομα για πω οτι ταιριαζει ΟΚ το λαστιχο (195/50/15) στο αμαξι. Πιστευω πως η ιδανικη διασταση για τα 75 αλογα ειναι τελικα το 185/55/15.....
ultra-one - Παρ 22 Ιούλ 2005, 13:09:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοφόρετα και καλοφάγωτα! Twisted evil

STELIOS έγραψε:

- Στην αρχη μου φανηκε πολυ ασταθες το τιμονι μαλλον λογο του ασημετρου πελματος, αλλα υστερα απο 360 χλμ μου φαινεται οτι αυτο μειωνεται οσο το λαστιχο στρωνεται (ή απλα εγω το συνηθιζω???).

Όλα τα λάστιχα θέλουν καμιά 500αριά χιλιόμετρα να πάρουν τη φόρμα τους στη γεωμετρία της ανάρτησης. Κάνε και μια ευθυγράμμηση για να είσαι σίγουρος ότι το τιμόνι σου είναι εντάξει και για να μη φας τα λάστιχα από τυχόν λανθασμένο toe!

STELIOS έγραψε:
- Σε κατηφορικα κομματια με στροφες οπου η αδηναμια του κινητηρα κριβεται ειναι απλα ΕΞΕΡΑΙΤΙΚΑ. Τρενο σας λεω !!!! Σου δινουν πολυ σιγουρια.

Αυτό το εντόπισα και εγώ!

STELIOS έγραψε:
- Περιμενα αυξημενη καταναλωση στο ταξιδι λογο μικροτερης διαμετρου αλλα τελικα επεσα εξω. Εχω κανει 330 χλμ με κατι λιγοτερο απο μισο τεποζιτο.

Εμένα ανέβηκε η κατανάλωση κατά 1 περίπου λίτρο σε σχέση με τα Contiγλύστρα!

STELIOS έγραψε:
- Ενω εχει κοψει το αμαξι σε ρεπριζ (λογο μεγλητερης αντιστασης κιλησης), αντιθετως σε ανηφορικα κομματια της εθνικης μου φενεται οτι "κραταει" την ταχητητα πιο ευκολα. Δηλαδη χανει λιγοτερα χλμ στις μακριες ανηφορες.

Το λάστιχο είναι βαρύ και έχει περισσότερη αδράνεια κατά την περιστροφή του. Για αυτό έκοψε στις ρεπριζ και για τον ίδιο λόγο κρατάει στις ανηφόρες. (σαν βαρύ βολάν)

STELIOS έγραψε:
- Διαπιστωσα οτι πραγματι ειναι πιο ανετα στις ανωμαλιες, δηλαδη το τιμονι τρανταζει λιγοτερο και η αναρτηση ταλαιπωρειτε λιγοτερο. Αυτο δεν ειμαι σιγουρος γιατι γινετε, υποπτευομαι λογο μεγαλητερου πλατους ???? Πιο μαλακου πλαϊνου ισως ??? Δεν ξερω, εδω εχω μπερδευτει αλλα σιγουρα "αποροφα" πιο καλα τις ανωμαλιες.

Εγώ εντόπισα ότι πάλι λόγο βάρους και αδράνειας (στο πάνω κάτω αυτή τη φορά) του Exalto2 (205/50ZR15), το ελαφρύ Contiγλύστρα υπερείχε σημαντικά στην απορρόφηση των ανωμαλιών!
STELIOS - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 13:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Καλοφόρετα και καλοφάγωτα! Twisted evil

STELIOS έγραψε:

Όλα τα λάστιχα θέλουν καμιά 500αριά χιλιόμετρα να πάρουν τη φόρμα τους στη γεωμετρία της ανάρτησης. Κάνε και μια ευθυγράμμηση για να είσαι σίγουρος ότι το τιμόνι σου είναι εντάξει και για να μη φας τα λάστιχα από τυχόν λανθασμένο toe!

Eυθηγραμμηση εκανα την ιδια μερα που τα εβαλα, αν εβλεπες πως πηγενε στην εθνικη οταν γυρνουσα απο Περιστερι Κηφισια.... Αν αφηνες το τιμονι εφευγε κατευθειαν αριστερα. Παντως τα Exalto 1 που ειχα πριν δεν εκαναν ετσι (ασταθες τιμονι) οταν ηταν καινουρια οποτε εγω πιστευω φταιει το πελμα, αν και οπως σου ειπα και πριν οσο τα στρωνω αυτο ελατωνεται.

ultra-one έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Το λάστιχο είναι βαρύ και έχει περισσότερη αδράνεια κατά την περιστροφή του. Για αυτό έκοψε στις ρεπριζ και για τον ίδιο λόγο κρατάει στις ανηφόρες. (σαν βαρύ βολάν)

Ε δεν εχει και τοση διαφορα στο βαρος το λαστιχο ρε Χαρη, τα Εxalto Ι που ειχα πριν (185/55/15) και τα Exalto II που εχω τωρα (195/50/15) ειναι και τα δυο στις 18-19 λιμπρες το λαστιχο (καρατσεκαρισμενο). Το μεγαλητερο φαρδος εχει αμεση επιπτωση στην αντισταση κιλησης φυσικα και η αυξημενη προσφηση. Μην ξεχνας εγω εχω μονο 75 αλογα και τετοιες διαφορες φαινονται αμεσως.
Το οτι κραταει πιο ανετα την ταχυτητα στην ανηφορα ωφειλεται στη μικροτερη διαμετρο (σαν να εχει κοντηνει λιγο η μεταδοση δηλαδη).
MEMsound - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 19:55:05
Θέμα δημοσίευσης:
Idea Arrow

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
185/55-15 102mm 292mm 584mm 1836mm 545 0.0%
195/50-15 98mm 288mm 576mm 1810mm 553 -1.5%
Wink Wink
Lef205 - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 19:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Λοιπον, τωρα που κατεβηκα Καλαματα
Εχω κανει 330 χλμ με κατι λιγοτερο απο μισο τεποζιτο.
...

-Απο Τεταρτη θα ειμαι και εγω! Very happy
-Μπουχουχου! Crying or Very sad ,αυτα τα 330 που κανεις εσυ με λιγοτερο απο μισο τεποζιτο,εγω τα κανω με λιγοτερο απο ΕΝΑ τεποζιτο! Rolling eyes Crying or Very sad Sad
(καρατσεκαρισμενο,φετος εχω παει-ερθει Καλαματα 7 Shocked , φορες και θα παω-ερθω αλλες 3! μεχρι τελος καλοκαιριου!)
sps - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 20:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
STELIOS έγραψε:
...

-Μπουχουχου! Crying or Very sad ,αυτα τα 330 που κανεις εσυ με λιγοτερο απο μισο τεποζιτο,εγω τα κανω με λιγοτερο απο ΕΝΑ τεποζιτο! Rolling eyes Crying or Very sad Sad
(καρατσεκαρισμενο,φετος εχω παει-ερθει Καλαματα 7 Shocked , φορες και θα παω-ερθω αλλες 3! μεχρι τελος καλοκαιριου!)

Καλαματα power!
Ρε σεις ποτε θα συναντηθουμε κατω?
Εγω θα ειμαι στις 28-29 ιουλιου στην πολη μου!
Αν ειναι να κανονισουμε καμια συναντηση Στελιο και Λεφ!
Σορυ για το Off Topic
Lef205 - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 22:06:04
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον! τετοια Off Topic να γραφουμε πιο συχνα!Στειλτε μου τα τηλεφωνα σας σε πμ να κανονιστει συναντηση στην Καλαματα!Οσοι θα εισαστε Καλαματα απο την Τεταρτη στειλτε μου πμ με τα τηλεφωνα σας!
(αν δεν εχει φυσικα προβλημα ο Προεδρος!)
STELIOS - Κυρ 24 Ιούλ 2005, 17:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Lef205 έγραψε:
STELIOS έγραψε:
...

Καλαματα power!
Ρε σεις ποτε θα συναντηθουμε κατω?
Εγω θα ειμαι στις 28-29 ιουλιου στην πολη μου!
Αν ειναι να κανονισουμε καμια συναντηση Στελιο και Λεφ!
Σορυ για το Off Topic

Eλα ρε PSClub νοτια Ελλαδα !!!!
Λοπον εγω θα ειμαι εδω μεχρι Παρασκευη ή Σαββατο. Αν θελετε να βρεθουμε σας εχω στειλει το κινητο μου με PM.
Baphomet - Κυρ 24 Ιούλ 2005, 21:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
πάρτε και τον Λιόλιο, κι αυτός καλαμάτα είναι κάθε ΣΚ... Laughing Laughing Laughing Laughing
Lef205 - Κυρ 24 Ιούλ 2005, 22:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
πάρτε και τον Λιόλιο, κι αυτός καλαμάτα είναι κάθε ΣΚ... Laughing Laughing Laughing Laughing

Παντως στην Καλαματα κυκλοφορει ενα ραλλακι με αυτοκολητο του λιολιου! Very happy
MEMsound - Δευ 25 Ιούλ 2005, 00:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα που συνενοηθήκατε πουλάκια μου μήπως να σβήσει κάποιος όλα αυτά τα "άσχετα με τα 195/50-15" πόστ...
¶ααιντεε.... Twisted evil Twisted evil Shocked Shocked Cool Laughing Wink
Stevon - Σαβ 30 Ιούλ 2005, 09:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα μας...
Να γράψω και εγώ κάποια ακόμα σχόλια για το νέο μου λαστιχάκι το οποίο αισίως έκλεισε 2000+ κάτι χλμ πάνω στο του-τού μου.
Κάρο 206 1,6
Ελαστικό Good Year F1 GS-D3 195-50-15 ταχύτητα V.
Πιέσεις 33-32
Προηγ.ελαστικό Conti Premium Contact 195-55-15.
Πιέσεις 35-34,36-36,31-31(τό ίδιο χάλι ήταν παντού)

Αρχικώς ακόμα και ακίνητο το αυτ/το φαίνεται να πατάει καλύτερα ,ποιο μυώδες και ποιο χαμηλό (περίπου 1 εκατοστό).
Στα του δρόμου η διαφορά στο πάτημα και στην πρόσφυση διακρίνεται απο τα πρώτα κι'όλας χιλιόμετρα (παρα το ότι χρειάζεται ζέσταμα) ,ποιό ομαλές οι αντιδράσεις του αυτ/του σε οπιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου ,και πολύ σημαντικό για εμένα ακόμα και άν μου ξεφύγει κάποια λακούβα και πέσω μέσα περνούν στο εσωτερικό του αυτ/του λιγότεροι κραδασμοί.
Η ελκτική πρόσφυση (είχε και τέτοια το Conti???) του F1 κλάσεις ανώτερη το αυτ/το οποιαδήπωτε στιγμή μπορεί να μπεί με +30χλμ και να μήν το καταλάβεις !!Το τιμόνι του έχει γίνει ποιό άμεσο , σχεδόν καθόλου εμφάνιση του ABS ,λιγότερο σπινιάρισμα ακόμα και σε εκκίνηση , λιγότερη υποστροφή ΑΛΛΑ!!! ποιό απότομη συμπεριφορά του πίσω μέρους του αυτ/του όταν ξεπαράσεις τα όρια της πρόσφυσης...
αυτό προφανώς γίνεται λόγω της αδυναμίας της ανάρτησης ,πράγμα το οποίο με τα Conti δέν ήταν εμφανές αφού το αυτ/το έφευγε σχεδόν με τα 4 απο την είσοδο της στροφής...

Πρως το παρών αυτά τα ολίγα και θα επιστρέψω με ποιό εκτενές ρεπορτάζ.
MEMsound - Σαβ 30 Ιούλ 2005, 10:40:17
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
......το αυτ/το οποιαδήπωτε στιγμή μπορεί να μπεί με +30χλμ και να μήν το καταλάβεις !!Το τιμόνι του έχει γίνει ποιό άμεσο , σχεδόν καθόλου εμφάνιση του ABS ,λιγότερο σπινιάρισμα ακόμα και σε εκκίνηση , λιγότερη υποστροφή ΑΛΛΑ!!! ποιό απότομη συμπεριφορά του πίσω μέρους του αυτ/του όταν ξεπαράσεις τα όρια της πρόσφυσης...
αυτό προφανώς γίνεται λόγω της αδυναμίας της ανάρτησης ,πράγμα το οποίο με τα Conti δέν ήταν εμφανές αφού το αυτ/το έφευγε σχεδόν με τα 4 απο την είσοδο της στροφής....

Λογικό γι αυτό και θέλει προσοχή μέχρι να αποκτήσεις πιο σφικτή ανάρτηση...
ultra-one - Δευ 01 Αύγ 2005, 08:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:

Ελαστικό Good Year F1 GS-D3 195-50-15 ταχύτητα V.
Πιέσεις 33-32
ιγότερη υποστροφή ΑΛΛΑ!!! ποιό απότομη συμπεριφορά του πίσω μέρους του αυτ/του όταν ξεπαράσεις τα όρια της πρόσφυσης...

Εδώ τα Exalto2 που έβαλα εγώ θάλεγα είναι πιο φιλικά και προοδευτικά από τα Conti! Η Ουρά γυρίζει λιγότερο και πιο γλυκά από πριν.
Stevon - Δευ 01 Αύγ 2005, 09:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
[Εδώ τα Exalto2 που έβαλα εγώ θάλεγα είναι πιο φιλικά και προοδευτικά από τα Conti! Η Ουρά γυρίζει λιγότερο και πιο γλυκά από πριν.

Χάρη σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο χιλια δυό πράγματα
1)έχω σχεδόν 25000χλμ (σκληρά σχετικά) οπώτε η ανάρτηση δέν είναι στην καλύτερη κατάστασή της.Εσύ απο ότι ξέρω έχεις 8000χλμ??
2)ΔΕΝ έχω ESP εσύ ΕΧΕΙΣ
3)Η κατάσταση που αναφέρω ποιό πάνω γίνεται με +/-45 χλμ σε σχέση με τα conti ΑΡΑ και πάλι ευχαριστημένος είμαι. Wink
MEMsound - Δευ 01 Αύγ 2005, 11:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:
[Εδώ τα Exalto2 που έβαλα εγώ θάλεγα είναι πιο φιλικά και προοδευτικά από τα Conti! Η Ουρά γυρίζει λιγότερο και πιο γλυκά από πριν.

1)έχω σχεδόν 25000χλμ (σκληρά σχετικά) οπώτε η ανάρτηση δέν είναι στην καλύτερη κατάστασή της.Εσύ απο ότι ξέρω έχεις 8000χλμ??
2)ΔΕΝ έχω ESP εσύ ΕΧΕΙΣ
3)Η κατάσταση που αναφέρω ποιό πάνω γίνεται με +/-45 χλμ σε σχέση με τα conti ΑΡΑ και πάλι ευχαριστημένος είμαι. Wink

Θα θέλατε να μου πείτε τι σχέση έχει η συμπεριφορά ενός 205/50-15 με ένα 195/50-15???????? Shocked Shocked Shocked Shocked
....και μάλιστα όταν μιλάμε και για διαφορετική γόμα (=διαφορετικό λάστιχο)

Επίσης είναι απόλυτα λογικό το 205/50 να είναι πιο ομαλό / φιλικό στο γλύστρημα σε στεγνό οδόστρωμα.
Αναρωτιέμαι τι θα κάνει στο βρεγμένο....
Προβλέπω (συγκριτικά με το 195/50) να έχει αίσθηση "χοβερκφαφτ"......
ultra-one - Τρι 16 Αύγ 2005, 12:11:14
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

2)ΔΕΝ έχω ESP εσύ ΕΧΕΙΣ

Θα θέλατε να μου πείτε τι σχέση έχει η συμπεριφορά ενός 205/50-15 με ένα 195/50-15???????? Shocked Shocked Shocked Shocked
....και μάλιστα όταν μιλάμε και για διαφορετική γόμα (=διαφορετικό λάστιχο)

Επίσης είναι απόλυτα λογικό το 205/50 να είναι πιο ομαλό / φιλικό στο γλύστρημα σε στεγνό οδόστρωμα.
Αναρωτιέμαι τι θα κάνει στο βρεγμένο....
Προβλέπω (συγκριτικά με το 195/50) να έχει αίσθηση "χοβερκφαφτ"......

Δεν μιλάω για τις διαφορές στη διάσταση αλλά για τις διαφορές στη συμπεριφορά των Michelin Exalto2 και Goodyear F1!!!!!!!!!

Αυτό που λέω είναι ότι το Exalto2 σου εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι ΠΑΑΑΡΑΑ πολύ φιλικό και προοδευτικό στις αντιδράσεις του και το ΧΑΙΡΕΣΑΙ ακόμη και αν γλυστράς και είσαι έξω από τα όρια. Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Έκανα 700 χιλιόμετρα το σ/κ/δ πηγαίνοντας και γυρίζοντας Ναύπακτο από τη διαδρομή Αράχωβα-Δελφοί-Γαλαξίδι-Ναύπακτος.

Για ακόμη μια φορά δηλώνω ΚΑΤΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ από την επιλογή μου διότι το λάστιχο δεν παίζεται όταν ανεβάσεις ρυθμό και αρχίσεις να γλυστράς προοδευτικά σε κάθε στροφή!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Για το F1 έχω τις επιφυλάξεις μου πόσο προοδευτικό και φιλικό είναι στο όριο. Προσωπικά πιστεύω έχει λίγο "Racing" συμπεριφορά. Ίσως να έχει και ψηλότερα όρια από το Michelin αλλά για μένα μετράει η προοδευτικότητα και φιλικότητα στο λάστιχο.

Υ.Γ: Παρακαλούνται οι χρήστες Michelin Exalto2 και Goodyear F1 να γράψουν τις δικές τους εντυπώσεις στο θέμα της προοδευτικότητας & Φιλικότητας Vs Racing συμπεριφοράς (Ψηλά όρια αλλά απότομες αντιδράσεις)
kanelj - Τρι 16 Αύγ 2005, 12:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
κατσε να κανεις λιγες χιλιαδες χλμ ακομα και μετα πες μου αν θα εισαι ευχαριστημενος..... Laughing Laughing Laughing
ultra-one - Τετ 17 Αύγ 2005, 11:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
κατσε να κανεις λιγες χιλιαδες χλμ ακομα και μετα πες μου αν θα εισαι ευχαριστημενος..... Laughing Laughing Laughing

Η εμπειρία μου με τα Michelin στο παρελθόν (MXL, MXV I, MXV II, MXV III, Exalto1) δείχνει ότι όσο τρώγονται, τόσο ΚΑΛΥΤΕΡΑ γίνονται στο ΣΤΕΓΝΟ.

Τα δε MXL και MXV II τα είχα αφήσει μέχρι που φάνηκαν τα νήματα διότι είχαν γίνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σλικς στο στεγνό!!!!!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύω ότι τα Exalto2 θα γίνουν χειρότερα όταν φαγωθούν λίγο!
Baphomet - Τετ 17 Αύγ 2005, 16:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
έχω κάνει σχεδόν 30.000 με τα exalto 2 και το ελαστικό είναι καταπληκτικό ακόμα... Wink
kanelj - Τετ 17 Αύγ 2005, 23:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Η εμπειρία μου με τα Michelin στο παρελθόν (MXL, MXV I, MXV II, MXV III, Exalto1) δείχνει ότι όσο τρώγονται, τόσο ΚΑΛΥΤΕΡΑ γίνονται στο ΣΤΕΓΝΟ.

Tωρα ή μας δουλευεις ή μας δουλευεις....
Ενα απο τα δυο Wink
Touristas - Πεμ 18 Αύγ 2005, 06:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη μην μπερδεύεσαι για τα Exalto 2 λέει τα πρώτα το ξέρω κι εγώ ότι είναι χάλια και μόλις δουλευτούν μετά από λίγο είναι χάλια και δεν κρατάνε καθόλου
kanelj - Πεμ 18 Αύγ 2005, 06:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω ομως στην παρενθεση του εχει και exalto1 (δεν αναφερω τα αλλα) τα οποια ειναι ακριβως το αντιθετο απ'οτι λεει.....
Στην αρχη ειναι πολυ καλο ελαστικο,μετα απο λιγο καιρο ομως δεν πιανει ΚΑΘΟΛΟΥ στο στεγνο και ειναι μετριο στην βροχη......
Δεν μας τα λετε καλααα.......... Rolling eyes
ultra-one - Πεμ 18 Αύγ 2005, 08:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε θα μας τρελάνετε!!!!!!! Silly

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα λάστιχα κρατάνε καλύτερα στο στεγνό όταν φαγωθούν διότι γίνονται σαν σλικς. Μοναδική προυπόθεση είναι να μην "γεράσει" η γόμα δηλαδή να μην είναι πάνω από 2 χρονών.

Ο λόγος που γλυστράνε τα λάστιχα (στο στεγνό πάντα) όταν παλιώσουν είναι διότι γερνάει η γόμα και σκληραίνει και όχι επειδή "ισιώνει" το πέλμα.
kanelj - Πεμ 18 Αύγ 2005, 09:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι καλα....θα θελες Exclamation Wink
Στο στεγνο (συγκεκριμενα τα Michellen) με το που φυγει η πρωτη γομα του ελαστικου (που ειναι και η καλυτερη εννοειται) μετα ΔΕΝ εχει την ιδια γομα αλλα μια κακιστης ποιοτητας....Τωρα αν υπαρχει ανθρωπος που περιμενει σε λαστιχο Michellen να γινει slik το λαστιχο για να τα αλλαξει,τοτε ειναι ολιγον τι δολοφονος!! Cool

Τωρα στο βρεγμενο κραταει καλα σε σχεση με αλλα φθαρμενα ελαστικα επειδη αυτη η γομα που εχουν απλα κανει στο βρεγμενο....Τοσο απλα!
Πιστεψε με....εχω βαλει στο αυτοκινητο μου 5 διαφορετικες μαρκες ελαστικων μεχρι τωρα και τα λαστιχα της Michellen ειναι πολυ καλα για καποιον που δεν τα φθηρει ευκολα....
STELIOS - Σαβ 20 Αύγ 2005, 08:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Βρε θα μας τρελάνετε!!!!!!! Silly

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα λάστιχα κρατάνε καλύτερα στο στεγνό όταν φαγωθούν διότι γίνονται σαν σλικς. Μοναδική προυπόθεση είναι να μην "γεράσει" η γόμα δηλαδή να μην είναι πάνω από 2 χρονών.

Ο λόγος που γλυστράνε τα λάστιχα (στο στεγνό πάντα) όταν παλιώσουν είναι διότι γερνάει η γόμα και σκληραίνει και όχι επειδή "ισιώνει" το πέλμα.

Κατσε ρε Χαρη, για να φαγωθει ενα λαστιχο ωστε να γινει σχεδον slick θελει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χλμ., οποσδηποτε 70.000 με 80.000, ισως και παραπανω. Ποιος κανει τοσα χλμ σε λιγοτερα απο 2 χρονια ωστε να μην προλαβει να γερασει το λαστιχο ???

Μηπως αυτα που μας λες για τα λαστιχα ειναι εμπειριες απο τη Κυπρο που εχει αλλη ποιοτητα ασφαλτου???
Vaggelis - Δευ 22 Αύγ 2005, 10:34:00
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικά έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τα Exalto 2....
για οτι αφορά την πτώση απόδοσης, αυτό οφείλεται και στο στυλ οδήγησης καθενός αλλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα την διαφορετική φθορά των ελαστικών από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.....
κάποιος που οδηγάει στα περισσότερα χλμ που κάνει, στα 10/10, είναι φυσικό να φθείρει πολύ γρηγορότερα τα ελαστικά και να δεί ανάλογη πτώση της απόδοσής τους....
στο δικό μου αυτοκίνητο, το οποίο έχει και ένα set up σαφώς πιο "επιθετικό" από το μαμά, τα Exalto 2 δούλεψαν από την αρχή εξαιρετικά (με προτίμηση στο βρεγμένο....)
η (μικρή) πτώση απόδοσης των εμπρός ελαστικών, είναι αναμενόμενη είτε λόγω set up, είτε λόγω στυλ (πολλές "μούρες") αλλά ο γενικός βαθμός απόδοσης δεν έχει πέσει....
αν θα άλλαζα τώρα, θα έβαζα πάλι Exalto 2, για του χρόνου βλέπουμε......
kanelj - Δευ 22 Αύγ 2005, 10:46:09
Θέμα δημοσίευσης:
Bαγγελη πολυ σωστα οτι εγραψες!
Εγω παντως απο εμπειρια με τα Exalto 1,δεν χρειαζοταν να φτασεις το λαστιχο στο οριο για να φθαρει γρηγορα...απλα το παταγες λιγο περισσοτερο απο το κανονικο!
Αρα δεν ελεγε καθολου μετα απο λιγες χιλιαδες...σβελτα χιλιομετρα!
volvos - Παρ 09 Σεπ 2005, 15:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη ειμαι ετοιμος να παραγγειλω τα εξαλτο2 αν και δεν τα πηγαινω καλα με τα μισελεν θελω να ρωτησω το εξης και καιγομαι αμεσα για απαντησεις.

εχει κανεις με εξαλτο2 τονιζω σκισει λαστιχο??
με τα εξαλτο 1 και αλλες σειρες πιο παλια της μισελεν εχω ασχημη εμπειρια αφου εχω μονος σκισει 3φορες λαστιχο!

λενε οτι το εξαλτο2 ειναι σαφως πιο βελτιωμενο στο θεμα αντοχη σε λακουβες-κρατηρες...
Vaggelis - Παρ 09 Σεπ 2005, 15:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
επειδη ειμαι ετοιμος να παραγγειλω τα εξαλτο2 αν και δεν τα πηγαινω καλα με τα μισελεν θελω να ρωτησω το εξης και καιγομαι αμεσα για απαντησεις.

με τα εξαλτο 1 και αλλες σειρες πιο παλια της μισελεν εχω ασχημη εμπειρια αφου εχω μονος σκισει 3φορες λαστιχο!

λενε οτι το εξαλτο2 ειναι σαφως πιο βελτιωμενο στο θεμα αντοχη σε λακουβες-κρατηρες...

no prob....
και έχω πέσει σε πολλές....
εκεί που θέλει προσοχή, είναι τα πεζοδρόμια, λόγω μαλακού πλαϊνού, αλλά και πάλι εγώ δεν είχα πρόβλημα (φτού φτού φτού σκόρδα...)
Baphomet - Παρ 09 Σεπ 2005, 16:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
σκισιμο οχι, αλλά καρφάκια εχω μαζεψει αρκετα.
CC-Gio - Κυρ 11 Σεπ 2005, 08:23:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Αφου δεν εχεις καλη εμπειρια απο ΜΙΣΕΛΕΝ,εισαι ετοιμος να την ξανα-εμπιστευτεις???

Αν διαλεγες καποιο αλλο ελαστικο? Rolling eyes
volvos - Κυρ 11 Σεπ 2005, 10:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΕ 55ΑΡΙ...

to rainsport που λενε καλα λογια βγαινει 400 (τιμη ως παρασκευη)

επισης ολοι λενε το εξαλτο το 2 δεν εχει σχεση με το 1...

βεβαια να θυμησω οτι τα ιδια ελεγαν και για το εξαλτο το1 σε σχεση με το sx-gt οταν πρωτοβγηκε!
sps - Κυρ 11 Σεπ 2005, 21:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο, σου ειπα, εγω στη θεση σου θα κοιταγα προς bridgestone μερια.
Vaggelis - Δευ 12 Σεπ 2005, 10:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:

κυκλοφορούσα με καρφί κανένα εξάμηνο και το μόνο πρόβλημα ήταν οτι έχανα λίγο εώς ελάχιστο αέρα κάθε βδομάδα, ούτε σκίσιμο ούτε τίποτα....
τώρα ετοιμάζομαι για την τράμπα πίσω-μπρός.....
Baphomet - Δευ 12 Σεπ 2005, 11:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Baphomet έγραψε:

κυκλοφορούσα με καρφί κανένα εξάμηνο και το μόνο πρόβλημα ήταν οτι έχανα λίγο εώς ελάχιστο αέρα κάθε βδομάδα, ούτε σκίσιμο ούτε τίποτα....
τώρα ετοιμάζομαι για την τράμπα πίσω-μπρός.....

ακριβώς το ίδιο κι εγώ... με 2 καρφιά!! εκανα την αλλαγή μπρος πισω και τα έφτιαξα και όλα καλα. Wink
DIMCHRI - Δευ 12 Σεπ 2005, 12:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΕ 55ΑΡΙ...

to rainsport που λενε καλα λογια βγαινει 400 (τιμη ως παρασκευη)

επισης ολοι λενε το εξαλτο το 2 δεν εχει σχεση με το 1...

βεβαια να θυμησω οτι τα ιδια ελεγαν και για το εξαλτο το1 σε σχεση με το sx-gt οταν πρωτοβγηκε!

υπάρχουν τα avon, και τα bridgestone.
τα πρώτα τα φοράω εγώ και είναι αρκετά καλά.
MEMsound - Δευ 12 Σεπ 2005, 13:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως και τα Yokohama AVS Sport.
Εεεεε κ.Χρηστογιατρευτή????? Wink Wink
pappaki - Σαβ 15 Οκτ 2005, 13:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο 36.500 km,αρκετα απο αυτα πανω κατω στην *πιστα της* Μαραθωνος,αλλαξα και εγω τα ταλαιπωρημενα πλεον Continental,με τα Toyo T1R στην ιδια παντα μαμα διασταση 195/55/15.
Μετα απο 1000 km στρωσιματος μπορω να πω πως τα λαστιχα ανταποκρινονται σε αυτα που ηθελα και ειχα διαβασει.Ζεσταινονται αρκετα γρηγορα ,εχουν παρα πολυ προσφυση,σε βαθμο που θυμιζουν οτι το αμαξι κολλά(ιδιως σε καλη ασφαλτο),θελουν λιγο υψηλες πιεσεις για να αποδωσουν, το φρεναρισμα εχει βελτιωθει παρα πολυ(σε αυτο φταινε και τα Continental τα οποια κρυα ηταν εως και επικινδυνα),ο θορυβος εχει μειωθει αρκετα,ενω το μονο μειονεκτημα ειναι οτι περιμενα λιγο καλυτερη αισθηση στο τιμονι.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το ποσο αδικειται το αυτοκινητο απο τα μαμα Continental,τα οποια μαλλον εχουν αλλο προσανατολισμο.Οσo για την αντοχη ο χρονος θα δειξει(σε κανενα 6μηνο θα ξερω).
Τα ελαστικα κοστισαν 340 ευρω ,οχι απο μαγαζι του e-shop (ηταν λιγο μακρια),ηταν αρκετα φρεσκα και ειναι made in Japan.
CC-Gio - Τρι 18 Οκτ 2005, 17:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
Mπορει να εχει αναφερθει καπου αλλα.......

θελω να ακουσω πιεση σε F1 195/50/15 !!! Rolling eyes
Baphomet - Τρι 18 Οκτ 2005, 17:30:20
Θέμα δημοσίευσης:
υπάρχει λίγο πιο κάτω topic με θέμα τις πιέσεις...ψάξε και θα βρείς! Wink
nikq - Τετ 19 Οκτ 2005, 09:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

με 30 μπρος-πίσω είσαι οκ
Miltellas - Παρ 21 Οκτ 2005, 19:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

Shocked Shocked Shocked
Κάποιοι πρέπει να αρχίσουν επειγόντως το διάβασμα!
Αλλίμονο εάν πρέπει να τα ξαναγράψουμε όλα από την αρχή.
Για να σας βοηθήσω σας λέω ότι με 30psi σε 195/50/15 το 206 θα κάνει τσουλήθρες και θα φάτε και το λάστιχο πριν την ώρα του. Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα, αξίζει τον κόπο.Wink
Όλα τα σχετικά με πιέσεις και όχι μόνο είναι γραμμένα εδώ!
shiba - Παρ 21 Οκτ 2005, 20:04:45
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη καποιοσ στο site πρεπει να κανει και κουφεσ ερωτησεισ ειπα να παρω το λογο..εχω μια απορια..πιο ειναι πιο ψηλο λαστιχο και ποσο?το 195/45/16 ι το 205/45/16?ρωταω σε περιπτωση που σκεφτω να μικρυνω το πελμα και δεν θελω να γαιδουρεψει..φυσικα συγνωμη για το off topic απλα δεν ηθελα για μια απαντηση να ανοιξω ολοκληρο topic και σιγα σιγα οι ντοματεσ:P Crying or Very sad
MEMsound - Παρ 21 Οκτ 2005, 20:10:50
Θέμα δημοσίευσης:
θα το έχω γράψει καμια 30αρια φορες...
Πάμε άλλη μία:

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Κώδικας:
Specification  Sidewall  Radius  Diameter  Circumference    Revs/km  Difference
195/45-16          88mm   291mm     582mm         1828mm        547        0.0%
205/45-16          92mm   295mm     591mm         1856mm        539        1.5%

Sidewall= πλαινό ύψος (συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος του ελαστικού που "μπαίνει" μέσα στην ζάντα που είναι το ίδιο σε κάθε περίπτωση βέβαια)
shiba - Παρ 21 Οκτ 2005, 20:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
αρα θα ψιλογαιδουρεψει... Crying or Very sad
Miltellas - Παρ 21 Οκτ 2005, 20:46:02
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
αρα θα ψιλογαιδουρεψει... Crying or Very sad

Shocked
Τί έχει ο γάϊδαρος και σε στεναχωρεί τόσο; Laughing
CC-Gio - Σαβ 22 Οκτ 2005, 11:05:24
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
nikq έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

Shocked Shocked Shocked
Κάποιοι πρέπει να αρχίσουν επειγόντως το διάβασμα!
Αλλίμονο εάν πρέπει να τα ξαναγράψουμε όλα από την αρχή.
Για να σας βοηθήσω σας λέω ότι με 30psi σε 195/50/15 το 206 θα κάνει τσουλήθρες και θα φάτε και το λάστιχο πριν την ώρα του. Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα, αξίζει τον κόπο.Wink
Όλα τα σχετικά με πιέσεις και όχι μόνο είναι γραμμένα εδώ!

Πες τα ρε Μιλτο που παραλιγο να τρακαρω!!! Shocked Shocked
PASALIMANI - Δευ 10 Νοέ 2008, 13:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 50αρια που φοραω βαζω 35.Δοκιμασα και 38 αλλα κοπαναγε ασχημα.O λαστιχας ο ξυπνιος μου τα παρεδωσε με 28 Confused
Sinanai - Δευ 10 Νοέ 2008, 13:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
Σε χαλαρή φάση έχω 33 έως 36 (μπρος πίσω, ίδιες, εννοώ). Σε ζόρικη φάση, μπροστά ανεβαίνω μέχρι και 40 (Μέγαρα) ή 38 (Στρίψιμο-Βουνό). Φοράω Firestone SZ-80, αλλά και με τα Potenza RE720 ίδιες πιέσεις χρησιμοποιούσα. Δουλεύουν καλά, αλλά βέβαια με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Koni κίτρινα, Eibach (3cm) μπροστά, περίπου 1.5 cm πίσω και αντιστρεπτική (πίσω) 21mm. Τα αμορτισέρ είναι (εδώ και μια βδομάδα) στο σκληρό τα πίσω και περίπου στις 180 μοίρες από το τέρμα μαλακό τα μπρος. Επίσης μπροστά διαθέτομεν ψαλίδια ορμώμενα εκ του RC.
PHSYBORG - Σαβ 15 Νοέ 2008, 20:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μπηκαν τα S drive 195/50/15.
με πιεσεις μπρος πισω 34.
φοβερο πλαινο το λαστιχο....τι τιμονι ειναι αυτο που εχω ?????
280e κ η απολαυση στο μεγιστο !!!!
Steve - Σαβ 15 Νοέ 2008, 21:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε 36-34 ή 34-32 και θα με θυμηθείς Cool
Sinanai - Σαβ 15 Νοέ 2008, 22:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Βάλε 36-34 ή 34-32 και θα με θυμηθείς Cool

36 μπρος/34 πίσω έβαλα πριν λίγο, για την αυριανή βόλτα. Cool
Steve - Κυρ 16 Νοέ 2008, 22:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν για τα λάστιχα που φοράς είναι καλή αυτή η πίεση Smile
MHTSOS90 - Πεμ 26 Μάρ 2009, 02:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια επιδει εχω μπερδευτει και θα την πληρωσει η καημενη η οθονει μου αν δεν βαριετε καπιος και δεν του σπαω τα νευρα μπορει να μου απαντησει ποσο αερα να βαλω στα michelin energy μου 1)για ταξιδι 2) για γρηγωρει οδηγιση σε βουνο!
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
Α ειναι 195/55/15 energy τα παλια οχι τα saver!
Sinanai - Πεμ 26 Μάρ 2009, 03:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
To ENERGY δεν είναι για στρίψιμο. Για βόλτα κανα 33άρι-34άρι, μπρος-πίσω, να' σαι και ψιλοάνετος, και είσαι ok. Τραγικό λάστιχο, πάντως.
MHTSOS90 - Πεμ 26 Μάρ 2009, 03:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω για την απαντησει σου! Αν και δεν εχω δοκιμαει αλλο λαστιχο αυτο που εχω παρατηρισει ειναι οτι ζεστενετε σχετικα ευκολα και απο ενα σημειο και μετα δεν κραταει! Τι λαστιχο θα μου προτινατε?
sps - Πεμ 26 Μάρ 2009, 23:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
MHTSOS90 έγραψε:
Ευχαριστω για την απαντησει σου! Αν και δεν εχω δοκιμαει αλλο λαστιχο αυτο που εχω παρατηρισει ειναι οτι ζεστενετε σχετικα ευκολα και απο ενα σημειο και μετα δεν κραταει! Τι λαστιχο θα μου προτινατε?

Ρε Μητσο πως σπερνεις ραγες με τα ενερτζυ?Έλεος Laughing Laughing
Πλακα κανω, εχεις δει τι tradeware εχει το ελαστικο σου?
Νομιζω ειναι 400 Shocked
Κατα τα αλλα οτι και να βαλεις, φοβαμαι θα σαπουνιασει γρηγορα σ ε πραγματικα γρηγορη οδηγηση, ενα 34 εως 36 και βλεπεις...
Steve - Πεμ 26 Μάρ 2009, 23:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
treadwear βρε αθεόφοβε δολοφόνε.
sps - Παρ 27 Μάρ 2009, 00:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
sps έγραψε:
treadwear βρε αθεόφοβε δολοφόνε.

xaxa
καλο!
Ειδες τι κανει η κουραση της εβδομαδας?
Steve - Παρ 27 Μάρ 2009, 00:01:07
Θέμα δημοσίευσης:
Στο έχω πεί, στον 24ο Α.Π.Ε. θα σταματάς Laughing
MHTSOS90 - Παρ 27 Μάρ 2009, 11:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε δεν ξερω τι ειναι το treadwear Embarassed ! αυτο παιζει ρολο στην θερμοκρασια του ελαστικου? Scratch
MEMsound - Παρ 27 Μάρ 2009, 12:30:43
Θέμα δημοσίευσης:
http://en.wikipedia.org/wiki/Treadwear_rating
ironman02 - Σαβ 22 Οκτ 2011, 18:48:35
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι είναι σχετικό το topic αυτό οπότε θα γράψω εδώ.

Θέλω να αλλάξω λάστιχα σε clio II 1.4 98 άλογα και αυτή τη στιγμή φοράει 185/55 r15. Σκέφτομαι να πάω σε 195/50 r15 που έχει μια διαφορά της τάξης -1,475% και είναι πιο εμπορική και φθηνή διάσταση.

Θα ήθελα γνώμες για μερικά λάστιχα που έχω υπόψιν. Η χρήση είναι κυρίως σε αστικό κύκλο και ήρεμη. Έχω δεί τα παρακάτω:

Arrow BRIDGESTONE ER300 TURANZA 195/50/15 82V
Arrow MICHELIN PILOT EXALTO PE2 195/50/15 82V
Arrow CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 2 195/50/15 82H
Arrow HANKOOK K107 S1 EVO HANKOOK K 107 -
195/50R15 82H TL
edit: Arrow PIRELLI P6 CINT 195/50/15 82H (προσθέτω και αυτά)

Έχω ένα δίλημμα μεταξύ δείκτη V και Η. Κυρίως το οδηγεί η κοπέλα οπότε νομίζω καλύτερα δείκτης Η ώστε να ζεσταίνονται πιο γρήγορα, αν και δεν υπάρχουν όλα σε δείκτη Η. Το κόστος είναι και αυτό σημαντικός παράγοντας.
Αν έχετε και καμιά άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη! Smile
Sinanai - Σαβ 22 Οκτ 2011, 18:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχεις κανένα θέμα ζεστάματος με "V" δείκτη. ¶φοβα.

Michelin & Hankook μια κατηγορία πάνω (πιο "σπορ") απ' τα άλλα 2.

Μεταξύ αυτών Hankook και μεταξύ των άλλον 2 Conti.

Αυτάαα... Neeext (που λέει και ο Τάκης Laughing )
Sinanai - Σαβ 22 Οκτ 2011, 18:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
Α! Και αν βρεις κάπου τα Hankook για στείλε μου πμ, γιατί υπάρχει δυσκολία, γενικώς, λόγω του ότι τα βάζουν πρώτη τοποθέτηση σε Hyundai & Ford και δε δίνουν εύκολα 4άδες... Sad
Pughell - Κυρ 23 Οκτ 2011, 00:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Νομίζω ότι είναι σχετικό το topic αυτό οπότε θα γράψω εδώ.

Θέλω να αλλάξω λάστιχα σε clio II 1.4 98 άλογα και αυτή τη στιγμή φοράει 185/55 r15. Σκέφτομαι να πάω σε 195/50 r15 που έχει μια διαφορά της τάξης -1,475% και είναι πιο εμπορική και φθηνή διάσταση.

Θα ήθελα γνώμες για μερικά λάστιχα που έχω υπόψιν. Η χρήση είναι κυρίως σε αστικό κύκλο και ήρεμη. Έχω δεί τα παρακάτω:

Arrow BRIDGESTONE ER300 TURANZA 195/50/15 82V
Arrow MICHELIN PILOT EXALTO PE2 195/50/15 82V
Arrow CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 2 195/50/15 82H
Arrow HANKOOK K107 S1 EVO HANKOOK K 107 -
195/50R15 82H TL
edit: Arrow PIRELLI P6 CINT 195/50/15 82H (προσθέτω και αυτά)

Έχω ένα δίλημμα μεταξύ δείκτη V και Η. Κυρίως το οδηγεί η κοπέλα οπότε νομίζω καλύτερα δείκτης Η ώστε να ζεσταίνονται πιο γρήγορα, αν και δεν υπάρχουν όλα σε δείκτη Η. Το κόστος είναι και αυτό σημαντικός παράγοντας.
Αν έχετε και καμιά άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη! Smile

Επειδη ειχα και συνεχιζιυν να εχουν ιδιο οι γονεις μου,απο τα 4 προαναφερομενα ξεχνας αμεσως Bridgestone & Continental.

Αν θες την γνωμη μου(και σε συμφερει η τιμη),Dunlop SP Sport.
Απιθανο λαστιχο και αντεχει τελεια στα "καταστροφικα" χερια της 60χρονης μανας μου(σε 14αρια). Wink

Ασε που ακομα και στα δικα σου χερια θα ειναι απλα τελειο(εγω κανω δοκιμαστικα με αυτο το Clio). Twisted evil
sps - Κυρ 23 Οκτ 2011, 08:42:35
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο ξεχνας ομως κατι βασικο.
Η γομα των dunlop ξερενεται πολυ ευκολα, και μετα το λαστιχο δε κρατα καθολου, ειναι αθλιο.
Και μιλω απ προσωπικη πειρα με dunlop 2040 & sp sport
Pughell - Κυρ 23 Οκτ 2011, 13:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως που τα εβαλα πριν το καλοκαιρι στο Clio της μανας μου,μεχρι στιγμης κραταει αψογα και εχει κανει σχεδον 10.000 χλμ... Neutral

Εγω αναφερομαι στα SP Sport Fast Response.
ironman02 - Κυρ 23 Οκτ 2011, 19:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο τι τιμή είχαν τα dunlop? Δε τα βρήκα στο ιντερνετ σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα (στην Ελλάδα).Πρέπει να είναι σχετικά καινούργια λάστιχα απ'ότι κατάλαβα.
Pughell - Κυρ 23 Οκτ 2011, 20:18:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σε 185/60/14 τα βαλαμε 250Ε αλλα νομιζω οτι μπορουν να βρεθουν και πιο φθηνα. Neutral
Σιγουρα δεν ειναι το πιο οικονομικο λαστιχο της αγορας αλλα σε σχεση με οσα αλλα εχω δοκιμασει στο Clio(T1R,ParadaEco Contact 2),μετα τα Parada ηταν οτι καλυτερο.

Εγω ηθελα και λιγο σκληρο προφιλ γιατι η μανα μου "μαλωνει" με τα πεζοδρομια οποτε δεν ηταν για μαλακο λαστιχο. Sad
Απλα μου εκανε εντυπωση το ποσο καλα κρατουσαν,ειτε ειχε καυσωνα(δοκιμαστικα αναβαση Ζαγκλιβεριου αρχες Ιουλιου) ειτε ειχε φυσιολογικες θερμοκρασιες σε απογευματινη ωρα(ραλλυ ΔΕΘ).

Στον δρομο παντως,σε νορμαλ χρηση,ουτε υδρολισθηση με ενοχλησε μεχρι στιγμης,ουτε πελμα που αργει να ζεσταθει.
Ουτε και η μανα μου γκρινιαξε για κατι,παρα το γεγονος οτι ειναι εντελως ασχετη με το θεμα,δεν μου ειπε οτι ενιωσε να γλιστρανε.
Τωρα για θορυβο,κλπ μην με ρωτησεις,ποτε δεν δινω σημασια σε τετοια θεματα... Sad
ironman02 - Κυρ 23 Οκτ 2011, 20:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
To clio είναι τρένο ρε συ δεν είναι τα λάστιχα Very happy .

Έγινε, thanks για την απάντηση. Έχω βρεί τα michelin pilot exalto 2 στα 270 ευρώ με τοποθέτηση κτλ και πάντα ήθελα να τα δοκιμάσω. Με βλέπω προς αυτά, αλλά θα ρωτήσω και για τα dunlop να δώ σε τι τιμή είναι σε 195/50/15.

Εσύ έχεις το pro facelift clio μάλλον ε? Smile Η αλήθεια είναι ότι το πιο σκληρό πλαινό θα ήταν καλό και στη περίπτωση τη δική μου..
Pughell - Κυρ 23 Οκτ 2011, 20:34:22
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
To clio είναι τρένο ρε συ δεν είναι τα λάστιχα Very happy .

Καλα,οδηγα το με 14αρια και 175/65 Michelin Energy και θα σου πω τι τρενο ειναι... Laughing Laughing Laughing

ironman02 έγραψε:
Εσύ έχεις το pro facelift clio μάλλον ε? Smile Η αλήθεια είναι ότι το πιο σκληρό πλαινό θα ήταν καλό και στη περίπτωση τη δική μου..

Εγω ειχα 1600αρι του 2001(προ facelift - απο τα τελευταια δηλαδη) με 15αρες και οι γονεις μου 1400αρι του 2004(ηλεκτρογκαζο) με 14αρες σιδερενιες.
ironman02 - Κυρ 23 Οκτ 2011, 20:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
Κατάλαβα. Το ίδιο με τις κοπέλας μου είναι (τέλος 2003), απλά αυτό είναι με αλουμινένιες 15άρες.
plaketokofths - Κυρ 23 Οκτ 2011, 21:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
Για σκληρη χρήση κι εννοώ για πεζοδρόμια, λακκούβες, πετρες κτλ πρώτα τα πιρέλι και υστερα τα bridgestone ειναι νομιζω οτι καλυτερο.

Τα μασουλέν (energy XT3) 175/65/14 που λεει ο Στελάρας ηταν οτι χειρότερο οδηγησα κι εγώ ποτε δρομο. Γινοταν τσιχλα στη 3η στροφή. Ομως σε νερό και χιόνι ηταν οτι καλυτερο οδηγησα.

Το PE2 ειναι ενα πολύ καλό λάστιχο για ενα απλό οδηγό. Συμπαθητικό στο βρεγμένο, δεν θα σε προδώσει. Πολύ καλό στο στεγνό, καλη ποιοτητα κύλισης. Πολύ μαλακό πλαινό και μαλθακός σκελετός, σε πεζοδρομιο και πετρες το βυζί καραδοκεί. Ζεσταινεται γρηγορα και δεν ξερένεται.

Parada για μέσο οδηγό δεν το προτείνω, θελει γρηγορους ρυθμούς για να ζεσταθεί.

Τα ER300 ειναι σκληρό λάστιχο, με καλό σχετικά σκελετό αλλα σε γλιστερό δρομο δεν κρατάει. Eπισης ξερενεται, τοσο το πελμα του αν δεν υπαρχει συνεχής τριβή όσο και με την ξηρασία και τον καιρό.

Τα hankook S1 και τα fast response. δεν τα χω οδηγησει ποτε αλλά οσοι τα χουν βαλει τα χουν ξαναβαλει και λενε τα καλυτερα.

Τα P6 ειναι ενα all around καλό λάστιχο χωρις να υστερει αλλα και να υπερτερει καπου. Κι αυτα ομως ψιλοξερόνται, οχι ομως οπως τα er300.

Αυτά απο εμένα, οι απόψεις ποικίλουν.!! Laughing Επίσης απο αμαξι σε αμαξι υπάρχει αλλη συμπεριφορά με το ιδιο λαστιχο.
ironman02 - Κυρ 23 Οκτ 2011, 22:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αναλυτικότατος Γιάννη Smile.

Είμαι ανάμεσα στα 3 (PE2, hankook s1, dunlop fast response).

Τα hankook και τα dunlop τα έχει εδώ και εδώ αλλά βγαίνουν στα 304 ευρώ τι στιγμή που έχω βρεί τα PE2 στα 270. Εκτός και αν τα βρώ κάπου αλλού πιο κάτω τα άλλα..

Στέλιο τα dunlop με δείκτη Η τα έβαλες έ? (edit)
plaketokofths - Κυρ 23 Οκτ 2011, 23:41:58
Θέμα δημοσίευσης:
τα hankook σιγουρα μπορεις να τα βρεις φτηνοτερα σε κανονικο καταστημα με τοποθετηση και ζυγοσταθμιση. Και τα fast response αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Από τον αυγουστο εχουν παρει ολα τα λαστιχα αυξηση τουλαχιστον 5%, οποτε τα PE2 τα βρισκεις σε πολύ καλή τιμη παντως.
Pughell - Δευ 24 Οκτ 2011, 00:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
Με Η,αν και κανονικα νομιζω οτι το ιδανικο θα ηταν Τ,ομως δεν νομιζω οτι βγαινουν με τοσο χαμηλο δεικτη,ιδιαιτερα σε 15αρια που θες εσυ. Confused
Γενικα παντως αποδιδουν με το καλημερα χωρις να περιμενεις μεχρι να κυλισουν για να πιασουν. Smile

Για τα υπολοιπα,θα συμφωνησω με Γιαννη.
Για μενα,το Parada μακραν το καλυτερο ολων,ομως για hardcore καταστασεις.
Για τον μεσο οδηγο,αναξιοποιητο εντελως και μαλλον κακο οσο ειναι κρυο και γλιστερο οσο ξεραινεται. Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες