PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Προβλημα με ρελαντι- σβησηματα !!!

jimpolik - Σαβ 09 Ιούλ 2011, 21:40:12
Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα με ρελαντι- σβησηματα !!!
Καλησπερα!!

Το αυτοκινητο ¨106 rallye 2000 ...(μεταχειρισμενο)
Το προβλημα: σβηνει οταν ζεσταθει ειναι εν κινησει και παει προς σταση (φρενο για σταματημα για φαναρι πχ)
αλλαχθηκε μοτερ ρελαντι ,map sensor ....χωρις αποτελεσμα...
κανενας ομοιοπαθης ? Sad Sad Sad
greenpug106 - Δευ 11 Ιούλ 2011, 06:46:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το έπαθε το δικό μου όταν αφαιρέσαμε την μπαταρία αλλά και όταν προγραμματίσαμε τον εγκέφαλο. Κρατάς το ρελαντί στον 1000 στροφές μέχρι να "μάθει" ο εγκέφαλος και επανέρχεται.

Εσένα φαντάζομαι είναι πιο πολύπλοκο το πρόβλημα.
action_peugeot - Τετ 20 Ιούλ 2011, 22:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
Σε διαγνωστικό το έβαλες
AlienHack - Πεμ 21 Ιούλ 2011, 12:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
αφου αλαξες τους 2 ποιο συνήθης υπόπτους (μαπ, ρελαντι) τοτε αλλαξε και τον τριτο υποπτο.. λ ....

Βασικα πριν αλαξεις λ καθαρισε την πεταλουδα...

αυτα τα 4 ειναι οι λογοι γιαυτο που αναφερεις..

μαπ, λ , μοτερ ρελαντι , καθαρισμος πεταλουδας... αν επιμεινει μετα πας σε αλλα τρεξιματα, οπως μπεκ αντλια βενζινης κτλ.. αν και αυτα δεωριτικα ο εγκεφαλος επρεπε να τα εβρισκε σαν σφαλματα.. αλλα μερικες φορες δεν τα πιανει..
jimpolik - Κυρ 24 Ιούλ 2011, 21:02:40
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Σε διαγνωστικό το έβαλες

Ναι ,δεν εβγαζε σφαλμα και δεν ειχε καταγραψει βλαβη ..
Πηγε LION και μετα απο δυο ημερες ανακαλυφθηκε οτι το αισθητηριο θερμοκασιας νερου εκανε τα δικα του ....απο 88 βαθμους στο analyzer εδειξε 38 οποτε και το αλλαξανε,,,,,αλλα ξανα εκανε τα ιδια μετα απο 1 ημερα ,,,Προφανως το προβλημα σχετιζεται με εγκεφαλο καλωδιωση -φισα αισθητηριου ...λεω εγω τωρα!!!!
Δεν ξερω ρε παιδια ......εμπλεξα!!!!
AlienHack - Κυρ 24 Ιούλ 2011, 21:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
jimpolik έγραψε:
action_peugeot έγραψε:
Σε διαγνωστικό το έβαλες

Ναι ,δεν εβγαζε σφαλμα και δεν ειχε καταγραψει βλαβη ..
Πηγε LION και μετα απο δυο ημερες ανακαλυφθηκε οτι το αισθητηριο θερμοκασιας νερου εκανε τα δικα του ....απο 88 βαθμους στο analyzer εδειξε 38 οποτε και το αλλαξανε,,,,,αλλα ξανα εκανε τα ιδια μετα απο 1 ημερα ,,,Προφανως το προβλημα σχετιζεται με εγκεφαλο καλωδιωση -φισα αισθητηριου ...λεω εγω τωρα!!!!
Δεν ξερω ρε παιδια ......εμπλεξα!!!!

και εμενα μου το εκανε αυτο , στο καντραν εδειχνε 90 και στο διαγνωστικο εδειχνε 36... αναβαθμησα την βερσιον του εγκεφαλου κ εστρωσε...
Randy - Τετ 24 Αύγ 2011, 12:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
αν βγαλω την πεταλουδα να την καθαρισω, μετα θελει προγραμματισμο με διαγνωστικο ο εγκεφαλος, η αν βγαλω τον ενα πολο στη μπαταρια πριν ξεκινησω δεν υπαρχει προβλημα?
AlienHack - Τετ 24 Αύγ 2011, 13:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
αν βγαλω την πεταλουδα να την καθαρισω, μετα θελει προγραμματισμο με διαγνωστικο ο εγκεφαλος, η αν βγαλω τον ενα πολο στη μπαταρια πριν ξεκινησω δεν υπαρχει προβλημα?

δεν χανεις τον προγραμματισμο ρε...
Randy - Τετ 24 Αύγ 2011, 13:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη διαβασα διαφορα, αλλα μου φανηκε παραλογο. Παντως για καλο και για κακο θα αποσυνδεσω την μπαταρια..
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 13:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μπορεσα να ξεβιδωσω την πεταλουδα με τιποτα. Μαλλον τα allen που εχω δεν κανουν.στραβωσανε δεν ξερω. Με δυναμοκλειδο τις σφιξαν πια?

Ετσι ψεκασα με το spray μονο την μπροστινη επιφανεια της πεταλουδας, το βαλα μπρος, αρχισε τα μπαπα-μπουπα, μετα απο λιγο εστρωσε, οταν ψεκασα ενω ηταν αναμμενο, τιναχτηκε λιγο σπρευ απο την πεταλουδα και μου ρθε στο ματι και ταυτοχρονα εσβησε το μοτερ.

Αν δε βγει ολη η πεταλουδα σωστο καθαρισμα δε μπορει να γινει..
plaketokofths - Παρ 26 Αύγ 2011, 13:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Δε μπορεσα να ξεβιδωσω την πεταλουδα με τιποτα. Μαλλον τα allen που εχω δεν κανουν.στραβωσανε δεν ξερω. Με δυναμοκλειδο τις σφιξαν πια?

Ετσι ψεκασα με το spray μονο την μπροστινη επιφανεια της πεταλουδας, το βαλα μπρος, αρχισε τα μπαπα-μπουπα, μετα απο λιγο εστρωσε, οταν ψεκασα ενω ηταν αναμμενο, τιναχτηκε λιγο σπρευ απο την πεταλουδα και μου ρθε στο ματι και ταυτοχρονα εσβησε το μοτερ.

Αν δε βγει ολη η πεταλουδα σωστο καθαρισμα δε μπορει να γινει..

Παντως να ξέρεις δεν χρειάζεται να ειναι σε λειτουργία ο κινητήρας για να ανοιξει η πεταλούδα, αν γυρισεις το κλειδί στην τελευταία θέση και πατησει καποιος το γκαζι απο μεσα... ανοιγει.

αυτο κυριως για να μην τυφλωθείς Very happy
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 14:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και ψεκαζω αφοβα μεσα?
Δε θα τραβηξει με αυτον τον τροπο βενζινη χωρις να την καψει ομως?

Γιατι εσβησε οσο ηταν αναμμενος ο κινητηρας και ενω ψεκαζα? η πεταλουδα ηταν κλειστη.
AlienHack - Παρ 26 Αύγ 2011, 15:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Και ψεκαζω αφοβα μεσα?
Δε θα τραβηξει με αυτον τον τροπο βενζινη χωρις να την καψει ομως?

Γιατι εσβησε οσο ηταν αναμμενος ο κινητηρας και ενω ψεκαζα? η πεταλουδα ηταν κλειστη.

δεν ψεκαζεις ΜΕΣΑ στην πεταλουδα-ειαγωγη..
ψεκαζεις τα 2 σημεια που πιανουν τα φτερα τη ςπεταλουδας στα τοιχοματα.

δηλαδη αν δεις πως ανοιγει κλεινει μια πεταλουδα θα δεις οτι εχει 2 σημεια που ειναι η βιδα ας πουμε . εκεινα τα σημεια ψεκαζεις και βγαινει μαυριλα..

παντος καλυτερο καθαρισμα απο το να την βγαλεις δεν γινεται. για μενα το βγαλσημο καθαρισμα ειναι υποθεση 5 λεπτα πραγματικα..
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 15:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δε μπορω να ξεβιδωσω με τιποτα τις 3 torx που εχει.

Τι torx ειναι να δοκιμαζα με ενα κατσαβιδι torx?

Με αυτα ουτε καν που κουνηθηκε η βιδα

Η με αυτο

http://www.praktiker.gr/Product/katsavidi-einhell-bt-sd-4-8-f-277?catNavId=433

αλλα οπως ειπε κι ο drdino δε πρεπει να χει αρκετη ροπη ωστε να βγαλει τη βιδα.
Sinanai - Παρ 26 Αύγ 2011, 15:48:14
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο τα πρώτα δεν είναι Τορξ αλλά Άλλεν. Wink
AlienHack - Παρ 26 Αύγ 2011, 15:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
περιεργο που εχουν σφηξει τοσο... αν και αν δεν εχει βγει ποτε και απο τις θερμοκρασιες εκει μεσα σφηγκουν ολα....

δοκιμασε να βαλεις το τορξ μεσα καλα και με ενα σφυρακι να το βαρεσεις να στριψει αποτομα.. αλλιος με καστανια ποθ στην ακρη εχει ατερακι.. αλλιος δεν θα μαζεψεις αρκετη κεντρομολο να ξεσγφηξει...

σημερα το πρωι εγω την καθαρισα...
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 15:51:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θυμασαι εστω τι torx ειναι οι βιδες?
Στο service box δε βρηκα κατι..

με ενα κατσαβιδι torx θα μπορεσω?

Εχει βγει μια φορα στις 40000χλμ.

Τωρα εχω 75000χλμ.
LIONKING - Παρ 26 Αύγ 2011, 16:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν ειναι καλη ποιοτητα τα τορξ χαλανε για πλακα και μετα αρχιζεις να τρως βιδα.αν και η πεταλουδα με τορξ μου φαινεται καπως,μηπως ειναι αλεν?και εμενα καμιοα φορα σφιγγουν,βαλε μυτη αλλεν σε καστανιτσα για να εχεις πιο πολυ δυναμη
RoadRunner122 - Παρ 26 Αύγ 2011, 17:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως ειπε Κωστής κ Βασίλης, 3 xρυσαφένιες άλλεν είναι! Ξεκολλάτε με τα torx!

Πάρε ένα ΚΑΛΟ αλλενάκι (όχι τα μάπα μαύρα του πράκτικερ, κάποιο chrome/vanadium) βάλτο ΚΑΛΑ μέσα στη βίδα (αν μπει λίγο θα στη σπάσει κ μετά τρέχα γύρευε!) δοκίμασε κι αν κ πάλι δε φτάνει η δύναμη, πέρασε μιά μεταλλική σωλήνα για να κάνεις μοχλό. Αν και πάλι δεν, άρχισε επειγοντως γυμναστήριο Laughing
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 18:53:00
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη υπαρχει περιπτωση να χω ηδη χαλασει τη βιδα με τα μαπα τα αλεν? κι ενα κατσαβιδι ταιριαξε αλλα και παλι φοβηθηκα να βαλω δυναμη.
Sinanai - Παρ 26 Αύγ 2011, 19:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Πως γίνεται να μπερδέψεις άλλεν με τορξ; Rolling eyes
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 19:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
τελοσπαντων αυτα τα μαυρα τα αλεν που εδειξα πιο πανω. μαυτα δοκιμασα. η βιδα παντως ειναι η κλασικη πολυγωνικη.
Sinanai - Παρ 26 Αύγ 2011, 19:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ε, αν είναι άλλεν η βίδα, ταιριάζει ακριβώς, δεν τίθεται θέμα. Smile
Randy - Παρ 26 Αύγ 2011, 19:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ταιριαξε,αλλα το αλλενσχςδον χαλασε στην ακρη κι εξυσε τη βιδα. θα παρω μια καστανια. στο πρακτικερ εχει κατι ανθεκτικο?
nikolas206gti - Παρ 26 Αύγ 2011, 19:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τορξ ειναι. Εχω λυσει και εχω δωσει στο δικο μου τουλαχιστον 20 φορες πεταλουδες μεσα σε ενα μηνα. Αν το τορξ ειναι μαπα, χαλαει αμεσως. Επομενο σταδιο ειναι να χαλασει και η βιδα και μετα παπαλα. Παρε ενα σφυρακι, χτυπα τις βιδες λιγο, μετα αγορασε ενα καλο τορξ και ξεσφιξε με καστανια. Δεν υπαρχει κατι πιο ευκολο. Wink
Randy - Σαβ 27 Αύγ 2011, 01:19:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το σετ κανει?

Τα καρυδακια μπαινουν στην καστάνια?

http://www.getatool.gr/ergaleia-xeiros/karydakia-kastanies-sylloges/kastanies-proektaseis-antaptors/kastania-1-2-2606.html

http://www.getatool.gr/ergaleia-xeiros/karydakia-kastanies-sylloges/torx-allen-polysfina/set-karydakia-1-2-torx-makrya.html

Ταιριαζουν τα καρυδακια αυτα στην πεταλουδα?

Αν υπαρχει κατι στο πρακτικερ μου λετε. Αλλα επειδη δεν ξερω, πειτε μου κατι συγκεκριμενο. Το κουραζω, το ξερω, αλλα πρεπει να γινει σωστη δουλεια.

Αυτο το σετ που ειναι και φτηνο?

http://www.getatool.gr/set-karydakia-1-4-46-tem.html
RoadRunner122 - Κυρ 28 Αύγ 2011, 13:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
δηλαδη υπαρχει περιπτωση να χω ηδη χαλασει τη βιδα με τα μαπα τα αλεν?

Αυτό εσύ το ξέρεις, τα δικά σου μάτια κοιτάνε τη βίδα, δε μπορούμε να ξέρουμε από το φόρουμ αν τη χάλασες, λογικό δεν είναι?

Randy έγραψε:
κι ενα κατσαβιδι ταιριαξε αλλα και παλι φοβηθηκα να βαλω δυναμη.

Επίσης μπορεί να ταιριάξει και σουγιάς πεταλούδα αλλά και τιρμπουσόν! Laughing
Ρε άντε πάρε ένα αλλενάκι της προκοπής να κάνεις τη δουλειά σου κ άσε τους πειραματισμούς!

Και για να είμαστε 1000% σίγουροι ότι δε σου λέμε μλκίες περί τορξ κ άλλεν, αν θες, ανέβασε μιά φωτό κοντινή στην κεφαλή της βίδας να δούμε τι είναι τελικά Wink
Randy - Κυρ 28 Αύγ 2011, 13:48:56
Θέμα δημοσίευσης:

Απο το How-to του Steve. Ακριβως ιδια ειναι και η δικη μου.

Δε νομιζω να χαλασε απο ενα μουφα alen. εσπασε αμεσως το allen εξαλλου.
LIONKING - Κυρ 28 Αύγ 2011, 14:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
αν και λιγο θολη μοιαζει με τορξ Confused
RoadRunner122 - Κυρ 28 Αύγ 2011, 14:42:14
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
αν και λιγο θολη μοιαζει με τορξ Confused

+1 Smile

Επιτέλους λύθηκε το μυστήριο!

Ένα καλό τορξάκι λοιπόν κ καθάρισες. Δε χρειάζεται να πάρεις ολόκληρη συλλογή, μόνο το νούμερο που χρειάζεσαι (με το μάτι μάλλον για Τ-30 ή 40 μου κάνει αλλά σιγουρέψου)

Ειδικά αν βρεις κλειδί Τ (κάτι τέτοιο δηλαδή) θα το λύσεις στο μπαμ, αρκεί να βάλεις καλά μέσα τη μύτη (εν ανάγκη χτύπα το κλειδί απαλά μ'ενα σφυράκι).
Randy - Κυρ 28 Αύγ 2011, 14:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το torx που δειχνεις παιρνει βιδες στη μυτη? θα παρω τοτε μια 30 και μια 40. Ελπιζω να μην ειναι καποιο αλλο νουμερο.
MEMsound - Κυρ 28 Αύγ 2011, 22:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
αφου σου εσπασε το αλλεν 99% θα σου σπασει και το torx...
προφανως με τις θερμοκρασίες εχει "σφιξει"/"κολλήσει"
ριξε καμποσο αντισκουριασκο μπας και βοηθησει
αλλιως πάρε "καλό" torx
Randy - Τετ 31 Αύγ 2011, 13:32:16
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον αφου αγορασα torx CR-V με αρκετη δυναμη οι βιδες βγηκαν και επιτελους εγινε σωστα καθαρισμος. Απλα δεν μπορεσα να μετακινησω το δισκακι της πεταλουδα που ανοιγοκλεινει. αλλα και παλι, καλα καθαριστηκε..
drdino - Τετ 31 Αύγ 2011, 21:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλει πολλή δύναμη.
Randy - Πεμ 01 Σεπ 2011, 09:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μη στραβωσει ειναι το θεμα..
nikos 206cc - Τετ 05 Οκτ 2011, 20:11:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω αυτο το προβλημα εδω και καμια βδομαδα Sad
Το αμαξι μονο οταν ειναι κρυο και ειναι ρελαντι κανει μπερδεματα και μερικες φορες σβηνει..
Οταν ομως λαδια και μοτερ ερθουν σε καλη θερμοκρασια καπου δηλαδη σε 80-90 βαθμους δεν εχω προβλημα..
Randy - Πεμ 06 Οκτ 2011, 01:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωστο το προβλημα. Μου θυμιζει το δικο μου.

Βρωμικη πεταλουδα, μοτερακι ρελαντι, επαναπρογραμματισμος εγκεφαλου ισως?

Μηπως οταν παει να σου σβησει οταν συμπλεκταρεις και σου ριχνει αποτομα τις στροφες οταν ειναι κρυο? Μην ειναι και κανας Maf.
AlienHack - Πεμ 06 Οκτ 2011, 14:33:49
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Εχω αυτο το προβλημα εδω και καμια βδομαδα Sad
Το αμαξι μονο οταν ειναι κρυο και ειναι ρελαντι κανει μπερδεματα και μερικες φορες σβηνει..
Οταν ομως λαδια και μοτερ ερθουν σε καλη θερμοκρασια καπου δηλαδη σε 80-90 βαθμους δεν εχω προβλημα..

αυτη τη μαλ***α οταν ειναι κρυο εχω και εγω (και σπανιοτερα οτνα ειναι ζεστο)
καθαρισε μαπ και πεταλουδα..
Randy - Πεμ 06 Οκτ 2011, 15:49:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τι μοντελο ειναι? Maf πρεπει να χει, οχι map
TopGear - Πεμ 06 Οκτ 2011, 21:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μου το έκανε το άλλο πολύ σπάνια ΠΡΙΝ την αλλαγή λαδιών. Μετά από 500μ πορείας όταν το έβαζα μπρος, για κανά 10' με τέρμα πατημένο γκάζι έφτανε μέγιστο 3000 στροφές και σαν να "έβηχε-αγκομαχούσε". Αν άφηνα το γκάζι και έπαιζα ελάχιστα μαζί του, το ξεπερνούσε. Από όταν άλλαξα λάδια και έβαλα 5w-40 (Total Quartz 9000), μου το κάνει κάπως πιο συχνά.
AlienHack - Πεμ 06 Οκτ 2011, 21:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
Εμένα μου το έκανε το άλλο πολύ σπάνια ΠΡΙΝ την αλλαγή λαδιών. Μετά από 500μ πορείας όταν το έβαζα μπρος, για κανά 10' με τέρμα πατημένο γκάζι έφτανε μέγιστο 3000 στροφές και σαν να "έβηχε-αγκομαχούσε". Αν άφηνα το γκάζι και έπαιζα ελάχιστα μαζί του, το ξεπερνούσε. Από όταν άλλαξα λάδια και έβαλα 5w-40 (Total Quartz 9000), μου το κάνει κάπως πιο συχνά.

τα λαδια δεν εχουν σχεση..
την πεταλουδα σου δες...
οταν τρωει φλασιες και με πατημενο γκαζι δεν παει πανω απο 3000σαλ η πεταλουδα ειναι
το καλωδιο της, καθαρισμα.. σφαλμα δεν σου εχει βγαλει ο εγκεφαλος?
TopGear - Παρ 07 Οκτ 2011, 01:13:50
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
TopGear έγραψε:

τα λαδια δεν εχουν σχεση..
την πεταλουδα σου δες...
οταν τρωει φλασιες και με πατημενο γκαζι δεν παει πανω απο 3000σαλ η πεταλουδα ειναι
το καλωδιο της, καθαρισμα.. σφαλμα δεν σου εχει βγαλει ο εγκεφαλος?

Nope. Κανένα σφάλμα. Ούτε καυσαέρια τίποτα. Παλιότερα μου'χε βγάλει και στο καντράν κιόλας, όταν έχανε στροφές το ρελαντί, οπότε το έφτιαξα. Τώρα, απλά καμιά φορά, μόνο στην εκκίνηση μετά από κανά 500μ (όταν είναι κρύο δηλαδή) και ΠΟΤΕ μετά όσο λειτουργεί, κάνει αυτό που έγραψα. Μιλάμε για κανά 5" τώρα ότι σκαλώνει και αν. Το σκέφτηκα για πεταλούδα. Ίσως την καθαρίσω.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες