PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - 206 Βίδα πίσω καθισμάτων

Stef 206 GTi - Παρ 08 Ιούλ 2011, 15:22:53
Θέμα δημοσίευσης: 206 Βίδα πίσω καθισμάτων
Καλησπέρα σε όλους...

Έχω μία απορία η οποία μπορεί να ακουστεί ηλίθια , αλλά μήπως ξέρει κάποιος από εσάς για να βγάλω τα πίσω καθίσματα στο 206 μου, εκεί που έχει τισ 2+2 βίδες, τί κλειδί χρειάζομαι? Κανένα από αυτά που έχω στο σπίτι δεν έκανε, αφήστε που δεν το κατέχω και το άθλημα...

Υπάρχει λοιπόν κάποιος που να γνωρίζει με σιγουριά το είδος και το νούμερο/μέγεθος του απαιτούμενου κλειδιού για να ξεβιδώσω και να βγάλω τα πίσω καθίσματα στο 206?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί κάτι αντίστοιχο παλιότερα, αλλά κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση δε βρήκα κάτι.
206xtreme - Παρ 08 Ιούλ 2011, 16:40:43
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 Βίδα πίσω καθισμάτων
Stef 206 GTi έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους...

Έχω μία απορία η οποία μπορεί να ακουστεί ηλίθια , αλλά μήπως ξέρει κάποιος από εσάς για να βγάλω τα πίσω καθίσματα στο 206 μου, εκεί που έχει τισ 2+2 βίδες, τί κλειδί χρειάζομαι? Κανένα από αυτά που έχω στο σπίτι δεν έκανε, αφήστε που δεν το κατέχω και το άθλημα...

Υπάρχει λοιπόν κάποιος που να γνωρίζει με σιγουριά το είδος και το νούμερο/μέγεθος του απαιτούμενου κλειδιού για να ξεβιδώσω και να βγάλω τα πίσω καθίσματα στο 206?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί κάτι αντίστοιχο παλιότερα, αλλά κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση δε βρήκα κάτι.

Το 3πορτο έχεις; Αν ναι, νομίζω που το είχα ψάξει παλιά τα καθίσματα δε πρέπει να είναι βιδωτά... Ήθελα και εγώ να τα βγάλω κάποια φάση για να σηκώσω τοίχο αλλά μου είχαν πει οτι άμα βγούνε δε ξαναμπαίνουν εύκολα και εκεί άρχισα να το σκέφτομαι. Πρέπει να είναι με πρέσσα. Οστόσο άμα κάνω λάθος ας μας πει κάποιος που το γνωρίζει γιατί με ενδιαφέρει και μένα... Άδεια από την πολεοδομία έχω, μυστρί και μπετό έχω.... Άντε να αρχίσει το εργοτάξιο!!!!
Stef 206 GTi - Παρ 08 Ιούλ 2011, 16:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
ναι 3πορτο έχω και έχει κάτι σαν αλενόβιδες αλλά όσα κλειδάκια έχω δεν κάνουν... το να είναι πρεσαριστό δεν το είχα σκεφτει... :/
nickterc - Σαβ 09 Ιούλ 2011, 10:28:37
Θέμα δημοσίευσης:
Stef 206 GTi έγραψε:
ναι 3πορτο έχω και έχει κάτι σαν αλενόβιδες αλλά όσα κλειδάκια έχω δεν κάνουν... το να είναι πρεσαριστό δεν το είχα σκεφτει... :/
Μηπως ειναι βιδα τυπου ΤΟΡΞ?Σαν αλλεν αλλα με πιο πολλα δοντακια.Η πεζω τις χρησιμοποιει πολυ γενικως,,....
teo206GT - Τρι 12 Ιούλ 2011, 08:31:58
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε εγω που το χω ξηλωσει, με 14αρι το κανα.
teo206GT - Τρι 12 Ιούλ 2011, 08:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ααα και κατι αλλο. Δεν θα σου παρει πανω απο 5 λεπτα τη πρωτη φορα. Στα μπροστα καθισματα θελεις αλλεν.
Stef 206 GTi - Τρι 12 Ιούλ 2011, 13:57:28
Θέμα δημοσίευσης:
Teo 14άρι τορξ που ανέφεραν και πιο πάνω ?

Ευχαριστώ πάντως θα τα τσεκάρω αμφότερα το απογευματάκι!! :D
Stef 206 GTi - Τρι 12 Ιούλ 2011, 17:17:50
Θέμα δημοσίευσης:
Βγήκα στη γύρα λοιπόν και πήρα σβάρνα χρωματοπωλεία και λοιπά καταστήματα...οι 2 από τους 3 που πήγα και είδαν τις βίδες, μου είπαν ότι είναι βίδες τύπου torx , αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχα να μου προμηθεύσουν αντίστοιχα κλειδιά. Ο 3ος που πήγα δεν είδε την βίδα γι αυτό και του ζήτησα κατευθείαν κλειδάκια torx. Μου έδωσε λοιπόν ένα σετάκι που ξεκινάει από 10άκι και φτάνει μέχρι 40φεύγα , αλλά δουλειά παλι δεν έκανα... ούτε αυτά που κάνουν...δεν "μαγκώνουν" στις βίδες όπως θα έπρεπε...

Καμιά άλλη ιδέα πριν ρίξω τα μούτρα μου και συρθώ μέχρι την αντιπροσωπία της Peugeot?!
SnakeMJK - Τρι 12 Ιούλ 2011, 17:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε, απλό γαλλικό κλειδί θες. ή 12 ή 14, δεν θυμάμαι γιατί πάει καιρός που τα είχα ξηλώσει. τα βρίσκεις ακόμα κ στα φανάρια Razz
Stef 206 GTi - Τρι 12 Ιούλ 2011, 18:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει..όταν λέω ότι δεν το κατέχω το άθλημα το εννοώ... τόσες μέρες κοιτούσα πως να βγάλω τις βίδες από τις βάσεις των καθισμάτων , που έχουνε βιδωθεί πάνω στο σασί...

Δε μου κόψε ο χαζός να κάνω ένα κλικ τα γκαβά μου αριστερά/δεξιά και να δω ότι βγαίνουν και οι βάσεις από το σασί, όπου και έτσι έκανα.

13άρι λοιπόν γαλλικό κλειδάκι (είχα ένα σκασμό από δαύτα στην εργαλειοθήκη και απαξιούσα να τα κοιτάξω Laughing ) και βγήκανε μπαμ μπαμ...

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την βοήθεια και συγγνώμη αν κούρασα με μία τόσο ανούσια (τελικά) ερώτηση.

Το θέμα λοιπόν μπορεί να κλειδωθεί Smile
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες