PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

giorgos2-0-6 - Σαβ 02 Ιούλ 2011, 04:42:53
Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΤΩΡΑ τελευταια οταν ειναι στη ρεζερβα και βαλω πχ 5e βενζινη ο δεικτης κολλαει και δεν ανεβαινει..μολις βαλω παραπανω βενζινη ανεβαινει κανονικα..μου το χει κανει 2 φορες αυτο....τι ακριβως φταιει?
nikolas206gti - Σαβ 02 Ιούλ 2011, 10:49:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 5 ευρω που βαζεις δεν φτανουν για να καλυψουν την ρεζερβα. Wink
giorgos2-0-6 - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 08:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
Τα 5 ευρω που βαζεις δεν φτανουν για να καλυψουν την ρεζερβα. Wink

χαχα..το ξερω αλλα ο δεικτης ουτε που σηκωνεται καθολου,,ενω παλιοτερα γινοταν αυτο
takis_206 - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 08:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
παλιοτερα δεν εκανε 2 ευρο το λιτρο!
LIONKING - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 08:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
παλιοτερα με 5 ευρο εβαζες πιο πολλα Very happy
Gotcha - Δευ 04 Ιούλ 2011, 09:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι μεγαλος ο λεκες?
Svstouk - Τρι 12 Ιούλ 2011, 22:13:10
Θέμα δημοσίευσης:
ένα αντίστοιχο πρόβλημα είχα κι εγώ με το που πήρα το 307 και εξακολουθώ να το έχω.................με την εξής ιδιομορφία.........

αν από γεμάτο έχει πέσει μία γραμμή και κάτι και το γεμίσεις ή βάλεις λιγότερο ο δείκτης της βενζίνης δεν κινείται καθόλου.....αυτό μεταφράζεται σε 10-12 λίτρα βενζίνης.........αν είναι πιο κάτω από τη μέση και βάλεις τα αντίστοιχα λίτρα τότε ανεβαίνει κανονικά...........

το φλοτέρ έχει αλλαχτεί με το που το πήρα σχεδόν, διότι και πάλι ο δείκτης βενζίνης δεν έφτανε στο τέρμα ποτέ, κι ας κόντευε να ξεχυλίσει η βενζίνη........αυτό το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά αυτό που ανέφερα πριν το έκανε και με το παλιό και με το καινούριο φλοτέρ.........

να πω την αλήθεια δε με χαλάει..............τα Peugeot τα είχα πάντα στο αίμα μου, σε αυτά έμαθα να οδηγώ και τέτοιου είδους προβλήματα τα αντιμετωπίζω με συμπάθεια και συγκαταβατικά χαμόγελα....... Wink
XSive - Πεμ 23 Αύγ 2012, 02:07:16
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ σήμερα ήμουν αρκετά στο άδειο (αφού ήδη η οθόνη είχε βγάλει παύλες για το range). Βάζω 5 ευρώ γιατί ήταν φαρμακείο το βενζινάδικο, ο δείκτης ακίνητος. Κάνω 5 χιλιόμετρα, βάζω άλλα 5 ευρώ έτσι για να δω τι θα γίνει, πάλι ακίνητος ο δείκτης. Όποτε βάζω 10 ευρώ κουνιέται κανονικά, τώρα που έβαλα 5 και 5 δεν κουνήθηκε καθόλου...
Manos206 - Πεμ 23 Αύγ 2012, 08:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
Και στο cc αν απο λαμπακι βαλω 10 ευρω δεν κινειται καθολου.. δεν ειναι κατι ανησυχητικο.. Cool
nikolas206gti - Πεμ 23 Αύγ 2012, 13:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
XSive έγραψε:
Κι εγώ σήμερα ήμουν αρκετά στο άδειο (αφού ήδη η οθόνη είχε βγάλει παύλες για το range). Βάζω 5 ευρώ γιατί ήταν φαρμακείο το βενζινάδικο, ο δείκτης ακίνητος. Κάνω 5 χιλιόμετρα, βάζω άλλα 5 ευρώ έτσι για να δω τι θα γίνει, πάλι ακίνητος ο δείκτης. Όποτε βάζω 10 ευρώ κουνιέται κανονικά, τώρα που έβαλα 5 και 5 δεν κουνήθηκε καθόλου...

Είχες κάψει όλη την ρεζερβα, πως να κουνηθεί ο δείκτης αφού με 10 € κάλυψες μόνον αυτή? 10 € = 5,5 λίτρα περίπου Wink
XSive - Πεμ 23 Αύγ 2012, 15:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά με λίγο ψάξιμο βρήκα τι παίζει. Το φλοτέρ είναι ρυθμισμένο να μην δείχνει στον δείκτη τις μικρές μετατοπίσεις της στάθμης. Κι αυτό για να μην ανεβοκατεβαίνει ο δείκτης σε επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις, ανηφόρες και κατηφόρες. Τα 5 ευρώ που έβαλα χτες ήταν 2.6 λίτρα. Παρόλο που ξαναέβαλα 5 ευρώ μετά από 10 χλμ, πάλι η διαφορά ήταν μικρή γι αυτό και δεν μετακινήθηκε πάλι ο δείκτης. Σήμερα λοιπόν που έβαλα 10 ευρώ για να δω την μετατόπιση του δείκτη από άδειο που την ξέρω, το φλοτέρ αντιλήφθηκε μεγαλύτερη μετατόπιση και μου έδειξε αθροιστικά και τα χτεσινά 2 5άευρα με αποτέλεσμα να ανέβει αρκετά ο δείκτης.

Συνοψίζοντας, αν βάλετε 5 ευρώ και δεν μετακινηθεί ο δείκτης, μην ξεσπάσετε στον βενζινά όπως έκανα εγώ πριν καιρό σε κάποιον κακομοίρη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.
sharevoc2005 - Κυρ 16 Σεπ 2012, 09:53:59
Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Καλησπερα εχω ενα 307καμπριο και οπως ξερετε ανα βαλετε υγραεριο στα περισσοτερα peugeot kai citroen δεικτης βεζινης κατεβαινει χωρις να καιει βενζινη διοτι μου ειπανε συμβαδιζει με τον υπολογιστη ταξιδιου δεν παιρνει εντολη απο το φλοτερ κατευθειαν.Ξερετε πως μπορω να τον διορθωσο η καποιος ξερει μεσω obd2 καμια εντολη να αλλαζει αυτο..Περιμενω απαντησεις σας.
sharevoc2005 - Παρ 21 Σεπ 2012, 10:10:32
Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
Θα μπορεσει κανεις να με βοηθησει σχετικα με το δεικτη της βενζινης τι μπορω να κανω...
SnakeMJK - Παρ 21 Σεπ 2012, 10:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
XSive έγραψε:
Τελικά με λίγο ψάξιμο βρήκα τι παίζει. Το φλοτέρ είναι ρυθμισμένο να μην δείχνει στον δείκτη τις μικρές μετατοπίσεις της στάθμης. Κι αυτό για να μην ανεβοκατεβαίνει ο δείκτης σε επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις, ανηφόρες και κατηφόρες. Τα 5 ευρώ που έβαλα χτες ήταν 2.6 λίτρα. Παρόλο που ξαναέβαλα 5 ευρώ μετά από 10 χλμ, πάλι η διαφορά ήταν μικρή γι αυτό και δεν μετακινήθηκε πάλι ο δείκτης. Σήμερα λοιπόν που έβαλα 10 ευρώ για να δω την μετατόπιση του δείκτη από άδειο που την ξέρω, το φλοτέρ αντιλήφθηκε μεγαλύτερη μετατόπιση και μου έδειξε αθροιστικά και τα χτεσινά 2 5άευρα με αποτέλεσμα να ανέβει αρκετά ο δείκτης.

Συνοψίζοντας, αν βάλετε 5 ευρώ και δεν μετακινηθεί ο δείκτης, μην ξεσπάσετε στον βενζινά όπως έκανα εγώ πριν καιρό σε κάποιον κακομοίρη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

ίσως για τον ίδιο λόγο άπαξ και ανάψει λαμπάκι βενζίνης, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανασβήσει μετά από λίγο από μόνο του, όπως συνέβαινε με όλα τα αμάξια της εποχής του 206, σε ανηφορο-κατηφόρες. Razz
sharevoc2005 - Σαβ 22 Σεπ 2012, 20:42:25
Θέμα δημοσίευσης: Υγραεριο
Εμενα το προβλημα μου ειναι με το υγραεριο καιω υγραεριο και πεφτει και ο δεικτης βενζινης ξερεται κανεναν να το διορθωνει αυτο?
fuorigioco1981 - Σαβ 02 Φεβ 2013, 20:59:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: Υγραεριο
sharevoc2005 έγραψε:
Εμενα το προβλημα μου ειναι με το υγραεριο καιω υγραεριο και πεφτει και ο δεικτης βενζινης ξερεται κανεναν να το διορθωνει αυτο?
καθε λιγο ζηταει και λιγο βενζινη παροτι καιει υγραεριο.για λιπανση γινεται νομιζω.δεν στο ειπαν στην εγκατασταση του υγραεριου?
drdino - Σαβ 02 Φεβ 2013, 21:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτό γίνεται γιατί ο δείκτης πέφτει ανάλογα με τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την μέση κατανάλωση, όχι με την πραγματική στάθμη.

Κάποια αντίσταση βάζουν και λύνεται το πρόβλημα νομίζω, ψάξτο.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες