PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Επισκευή Παρμπρίζ (do it yourself... or not?)

lia206cc - Τρι 21 Οκτ 2003, 10:17:58
Θέμα δημοσίευσης: Επισκευή Παρμπρίζ (do it yourself... or not?)
Αν δεν πάθεις δεν θα ψάξεις...
Έφαγα ένα γερό λιθοβολισμό προχθές so, άρχισα να ψάχνω τρόπους επισκευής. Θα μου πείς: "τράβα του μια κλωτσιά και τηλεφώνησε στον ασφαλιστή σου". Η ζημιά δεν είναι μεγάλη και κοτρώνες τρώμε στο δρόμο κάθε μέρα. Δεν γίνεται να πετάς κάθε τόσο το παρμπρίζ, ούτε βέβαια να κυκλοφορείς με τόσα στιγματάκια στο τζάμι που μπορεί αργότερα να ανοίξουν.
Διάβασα λοιπόν για μια πατέντα, η οποία ακούγεται καλή & έχει εύκολη εφαρμογή. Το θέμα είναι βέβαια που θα τη βρείς...

Πρόκειται για δύο kit επιδιόρθωσης, σχεδιασμένα ώστε αφαιρούν τον αέρα απ' τα layers του παρμπρίζ και να γεμίζουν τις εγκοπές με ρητίνη. Το μείγμα λέγεται ότι έχει τα ίδια διαθλαστικά χαρακτηριστικά με τα πολυστρωματικά παρμπρίζ, είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται ανακάτεμα ή ζέστη για να δέσει. Το κοπανάς το αμάξι λέει στη λιακάδα για ένα δεκάλεπτο και τέλειωσες. Ωστόσο, περιέχει κάποιο οξύ το οποίο δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με δέρμα, μάτια, πεθερές κουλουπου, ούτε με το χρώμα του αυτοκινήτου.

Εκτός απ' την αποκατάσταση της μόστρας του παρμπρίζ -"τα κάνει αόρατα", οι κατασκευαστές του υπόσχονται και επαναφορά της αρχικής του αντοχής. Η επισκευή θα πάρει με το στέγνωμα περίπου ένα 20λεπτο και πρέπει να γίνει άμεσα, για να μην μαζέψουν τα "πληγωμένα" σημεία σκόνη, νερό κλπ.

Το φτηνό kit επιδιόρθωσης είναι η "σύριγγα" ( 8$) και ή ακριβή αλλά περισσότερο επαγγελματική "γέφυρα" (17$).

Links με περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες της επισκευής step by step, θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.advanceautoparts.com/howtos_tips/index.html
-go to: Car Care/Fix it/Windshield Chip Repair-

Όποιος έχει ακούσει κάτι ή έχει δεί, παρακαλείται να μας το σφυρίξει...
Scratch Μήπως το διαθέτει ήδη η Power ΟΥΣΤ ??? Ε; ε;
Ady - Τρι 21 Οκτ 2003, 12:39:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: Επισκευή Παρμπρίζ (do it yourself... or not?)
lia206cc έγραψε:

Δυστυχώς όχι....
Vini - Τρι 21 Οκτ 2003, 13:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
Tο "ΚΙΤ γέφυρας επιδιόρθωσης τζαμιών" το έχει η ΑutoPro και επιδιορθώνει ρωγμές σε τζάμια και παρμπρίζ και βγάζει τρελά φράγκα ...

Νομίζω ότι αν κοιτάξεις στα προιόντα της 3Μ θα βρεις σίγουρα αυτά τα ΚΙΤ ...

Εχω τον κατάλογο 3M στο σπίτι οπότε αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να έχω και κωδικό προιόντος ... και των δύο ΚΙΤ ... Wink
DimiP - Τρι 21 Οκτ 2003, 13:41:24
Θέμα δημοσίευσης: Re: Επισκευή Παρμπρίζ (do it yourself... or not?)
lia206cc έγραψε:
Αν δεν πάθεις δεν θα ψάξεις...
Έφαγα ένα γερό λιθοβολισμό προχθές so, άρχισα να ψάχνω τρόπους επισκευής. Θα μου πείς: "τράβα του μια κλωτσιά και τηλεφώνησε στον ασφαλιστή σου". Η ζημιά δεν είναι μεγάλη και κοτρώνες τρώμε στο δρόμο κάθε μέρα. Δεν γίνεται να πετάς κάθε τόσο το παρμπρίζ, ούτε βέβαια να κυκλοφορείς με τόσα στιγματάκια στο τζάμι που μπορεί αργότερα να ανοίξουν.
Διάβασα λοιπόν για μια πατέντα, η οποία ακούγεται καλή & έχει εύκολη εφαρμογή. Το θέμα είναι βέβαια που θα τη βρείς...

Πρόκειται για δύο kit επιδιόρθωσης, σχεδιασμένα ώστε αφαιρούν τον αέρα απ' τα layers του παρμπρίζ και να γεμίζουν τις εγκοπές με ρητίνη. Το μείγμα λέγεται ότι έχει τα ίδια διαθλαστικά χαρακτηριστικά με τα πολυστρωματικά παρμπρίζ, είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται ανακάτεμα ή ζέστη για να δέσει. Το κοπανάς το αμάξι λέει στη λιακάδα για ένα δεκάλεπτο και τέλειωσες. Ωστόσο, περιέχει κάποιο οξύ το οποίο δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με δέρμα, μάτια, πεθερές κουλουπου, ούτε με το χρώμα του αυτοκινήτου.

Εκτός απ' την αποκατάσταση της μόστρας του παρμπρίζ -"τα κάνει αόρατα", οι κατασκευαστές του υπόσχονται και επαναφορά της αρχικής του αντοχής. Η επισκευή θα πάρει με το στέγνωμα περίπου ένα 20λεπτο και πρέπει να γίνει άμεσα, για να μην μαζέψουν τα "πληγωμένα" σημεία σκόνη, νερό κλπ.

Το φτηνό kit επιδιόρθωσης είναι η "σύριγγα" ( 8$) και ή ακριβή αλλά περισσότερο επαγγελματική "γέφυρα" (17$).

Links με περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες της επισκευής step by step, θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.advanceautoparts.com/howtos_tips/index.html
-go to: Car Care/Fix it/Windshield Chip Repair-

Όποιος έχει ακούσει κάτι ή έχει δεί, παρακαλείται να μας το σφυρίξει...

Λιανα μου δεν θα συμφωνησω...
το 5χιλιαρο το πληρωνεις ανελοιπως στην ασφαλιστικη σου εταιρια και οταν ερχεται η κακια ωρα πρεπει να το παρεις πισω.
Δωσε μια κλωτσια οπως λες και ας αναλαβει η ασφ. εταιρία τις υποχρεωσεις τις.
Το οτι η ζημια ειναι μικρη δεν λεει τιποτα. ειναι κατι το επικινδυνο για την ασφαλεια σου ,και στο κατω κατω αν ειναι μικρη γιαυτο ριχνεις την κλωτσια για να γινει μεγαλη.!!
Ασε και το αλλο , γιατι να τρεχεις να βρισκεις τροπους επιδιορθωσης εσυ και να επιβαρυνεσαι εσυ οικονομικα απο τη στιγμη που πληρωνεις ακριβως για να αποφυγεις ολα αυτα.
Θα σου ελεγα να κανεις χρηση των δικαιωματων σου απο την ασφαλιστικη σου , σε καθε ευκαιρια!
μας τα παίρνουν που μας τα παιρνουν απο αλλου ...ε δεν θα τους τη χαρισουμε και στα παρμπριζ.!

φιλος με lanos , το εφερε στη δουλεια με μικρη ρωγμη προερχομενη απο χτυπημα (το αμτακι που λεμε), το περιλαβαμε καταληλως (καταλαβαινεις ετσι ;; @##$%@@*&$%&&%) και την επομενη το πηγε στην ασφ. εταιρια του. σε 2 μερες καμαρωνε το νεο του παρμπριζ!
τα λεμε Wink
NICK - Τρι 21 Οκτ 2003, 15:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Λιάνα μου,δεν ξέρω τι τρέχει με τα όμορφα μέρη σας,αλλά έχω σπάσει ΔΥΟ παρμπρίζ στον Έβρο από πέτρες που έρχονταν από το πουθενά,ευτυχώς στο παλιό μου ΑΧ.Για το 206 δεν το συζητάω...το κάλυψα στην ασφαλιστική και για θραύση κρυστάλλων,γιατί δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο θα στοιχίσει η αντικατάσταση του παρμπρίζ αν χρειαστεί να αλλάξει και ο αισθητήρας βροχής... Confused

ΥΓ.Έχει κανείς υπόψη του το κόστος αυτής της αλλαγής;
lia206cc - Τρι 21 Οκτ 2003, 18:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Εχω τον κατάλογο 3M στο σπίτι οπότε αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να έχω και κωδικό προιόντος ... και των δύο ΚΙΤ ... Wink

Νάτος ο γάτος !!! Πάντα διαβασμένο αυτό το παιδί...
Thanks Vini... περιμένω...

Dimip έγραψε:
το 5χιλιαρο το πληρωνεις ανελοιπως στην ασφαλιστικη σου εταιρια και οταν ερχεται η κακια ωρα πρεπει να το παρεις πισω.
Το οτι η ζημια ειναι μικρη δεν λεει τιποτα. ειναι κατι το επικινδυνο για την ασφαλεια σου ,και στο κατω κατω αν ειναι μικρη γιαυτο ριχνεις την κλωτσια για να γινει μεγαλη.!!
Ασε και το αλλο , γιατι να τρεχεις να βρισκεις τροπους επιδιορθωσης εσυ και να επιβαρυνεσαι εσυ οικονομικα απο τη στιγμη που πληρωνεις ακριβως για να αποφυγεις ολα αυτα.
Θα σου ελεγα να κανεις χρηση των δικαιωματων σου απο την ασφαλιστικη σου , σε καθε ευκαιρια!
μας τα παίρνουν που μας τα παιρνουν απο αλλου ...ε δεν θα τους τη χαρισουμε και στα παρμπριζ.!

Ούτε κι εγώ διαφωνώ σ' αυτό καλόμ'...
Αλλά για κάθε χτυπηματάκι δεν γίνεται να παίζουμε καράτε...
Και το θέμα της ασφάλειας που το πάς; Σήμερα έχω μια μικρή τρύπα στο παρμπρίζ, με την οποία δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ποιός μου λέει όμως ότι αύριο δεν θα μου φτύσει πέτρα στο ίδιο σημείο κάποια νταλίκα; Κι αν έχει αδυνατήσει το σημείο και μου 'ρθει το τζάμι κολλάρο με 200 χλμ;
DimiP - Τετ 22 Οκτ 2003, 01:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Νάτος ο γάτος !!! Πάντα διαβασμένο αυτό το παιδί...
Thanks Vini... περιμένω...

Dimip έγραψε:

Ούτε κι εγώ διαφωνώ σ' αυτό καλόμ'...
Αλλά για κάθε χτυπηματάκι δεν γίνεται να παίζουμε καράτε...
Και το θέμα της ασφάλειας που το πάς; Σήμερα έχω μια μικρή τρύπα στο παρμπρίζ, με την οποία δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ποιός μου λέει όμως ότι αύριο δεν θα μου φτύσει πέτρα στο ίδιο σημείο κάποια νταλίκα; Κι αν έχει αδυνατήσει το σημείο και μου 'ρθει το τζάμι κολλάρο με 200 χλμ;

μαλλον λεμε τα ιδια αλλα με αλλα λογια. Wink
φυσικα και ειναι επικινδυνο . φυσικα κινδυνευεις να σου σπασει γιαυτο λεω πηγαινε αλλαξε το και μην προσπαθησεις να το επιδιορθωσεις μονη σου.
καλυτερα σπαστο και βαλε αλλο -τζαμπα ειναι(ασφαλεια).
οσο για το αν με το παραμικρο πετραδακι θα το σπας (καρατε) η απαντηση ειναι ναι!
εγω αν μου συνεβαινε θα το αλλαζα μεχρι να με βαρεθουν , να με βρισουν και να μη μου το ξαναλλαξουν.
lia206cc - Τετ 22 Οκτ 2003, 07:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Dimip έγραψε:
φυσικα και ειναι επικινδυνο . φυσικα κινδυνευεις να σου σπασει γιαυτο λεω πηγαινε αλλαξε το και μην προσπαθησεις να το επιδιορθωσεις μονη σου.
οσο για το αν με το παραμικρο πετραδακι θα το σπας (καρατε) η απαντηση ειναι ναι!
εγω αν μου συνεβαινε θα το αλλαζα μεχρι να με βαρεθουν , να με βρισουν και να μη μου το ξαναλλαξουν.

...τώρα αν σου πω ότι δεν τους εμπιστεύομαι τους καραγκιόζηδες για αλλαγή παρμπρίζ,
τι θα μου πείς; Είμαι άρρωστη ε; Laughing Laughing Laughing (το ξέρω...!!!)
lia206cc - Τετ 22 Οκτ 2003, 10:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Αχ που είσαι ναύτημ' πάλιουρα;
Ady - Τετ 22 Οκτ 2003, 10:59:49
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Σου τον έστειλα με e-mail (ισχύει το e-mail σου;).

Είναι pdf αρχείο.
Ady - Τετ 22 Οκτ 2003, 11:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
3Μ Ηellas - Αθήνα
Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα
τηλ. (210) 6885300, fax (210) 6885373

3M Hellas - Θεσσαλονίκη
Γ. Παπανδρέου 54, 546 55 Θεσσαλονίκη
τηλ. (2310) 425888, fax (2310) 418814
lia206cc - Τετ 22 Οκτ 2003, 11:24:41
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
lia206cc έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Σου τον έστειλα με e-mail (ισχύει το e-mail σου;).

Είναι pdf αρχείο.

Twisted evil Twisted evil Twisted evil Ανδριανέ μου, μ' έφτιαξες πάλι... χεχεχε
DimiP - Τετ 22 Οκτ 2003, 17:10:10
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Dimip έγραψε:

...τώρα αν σου πω ότι δεν τους εμπιστεύομαι τους καραγκιόζηδες για αλλαγή παρμπρίζ,
τι θα μου πείς; Είμαι άρρωστη ε; Laughing Laughing Laughing (το ξέρω...!!!)

εμ... αμα το λες εσυ ..μπορω να διαφωνησω..;; Wink Wink
Vini - Τετ 22 Οκτ 2003, 17:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
lia, ady σόρυ παιδιά ... έμπλεξα με την δουλειά ... Sad

φίλε ady thanks που ... ενημέρωσες την lia .... Smile

Δυστυχώς ο Ελληνικός κατάλογος είναι very slim ... οπότε μάλλον στο www.3m.com θα βρεις αυτό που ζητάς ... Smile Smile
ΝΙΚΟΣ - Τετ 22 Οκτ 2003, 18:19:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λιανα τραβα το ενα σουτ και βαλε καινουργιο οσο το καλυπτει η ασφαλεια σου. Wink
Jongou - Πεμ 23 Οκτ 2003, 01:36:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια εδώ που τα λέμε και εγω έχω κάτι σημαδάκια από ένα χαλάζι που ειχε ρίξει πέρσι, αλλά δεν φένονται, μόνο αν τα παρατηρήσεις από κοντά!
Επειδη όμως τα θέλω όλλα τέλεια να το τραβήξω κανένα χέρι ξύλο @@#%*^%&$#^%$#@΄και μετά να πάω στην ασφαλιστική για άλλαγμα; Bluegrab Bluegrab 2gunfire 2gunfire
DimiP - Πεμ 23 Οκτ 2003, 07:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Λιανα τραβα το ενα σουτ και βαλε καινουργιο οσο το καλυπτει η ασφαλεια σου. Wink

να διαβαζουμε και τα posts πιο πανω!! Wink
εγω παλευω να την κανω να αλλαξει γνωμη και να το σουταρει 2 μερες τωρα !!!! Laughing Laughing Laughing
lia206cc - Πεμ 23 Οκτ 2003, 07:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

να διαβαζουμε και τα posts πιο πανω!! Wink
εγω παλευω να την κανω να αλλαξει γνωμη και να το σουταρει 2 μερες τωρα !!!! Laughing Laughing Laughing

Σταααάκατι βρε πιδούδιαμ' (π' λεν' κι στου χουριόμ')
τουλάχιστον 100 χλμ γράφω κάθε μέρα στην Εθνική. Και τι κομμάτι ε! μαύρο χάλι η άσφαλτος, πίχτρα στην bulgarska τη νταλίκα και σε τρακτέρ με παππέους (κι τούτου 'π' του χουριόμ' είν'ι)
ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΠΑΩ ΠΑΡΜΠΡΙΖ; ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ?
nik7 - Πεμ 23 Οκτ 2003, 08:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
na min skas katholou ego tha pigena kathe mera kai tha allaza an itan dinaton gia na perno ta lefta mou apo tis asfalistikes.... i allagi den ine tipota.... sto kato kato mporeis na kaneis kai to allo
na ta afineis dio dio kai na pigeneis stin asfalistiki ... oso gia to trito...?doro... Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Ady - Πεμ 23 Οκτ 2003, 09:40:10
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
lia, ady σόρυ παιδιά ... έμπλεξα με την δουλειά ... Sad

φίλε ady thanks που ... ενημέρωσες την lia .... Smile

Δυστυχώς ο Ελληνικός κατάλογος είναι very slim ... οπότε μάλλον στο www.3m.com θα βρεις αυτό που ζητάς ... Smile Smile

Το κατάλαβα Νικόλα μου ότι είσαι πηγμένος στη δουλειά, γι' αυτό πήρα την πρωτοβουλία εγώ. Ακριβώς αυτό το site χρησιμοποίησα. Έχει όλους τους καταλόγους σε pdf αρχεία.
Δημήτριος - Πεμ 13 Νοέ 2003, 14:43:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά και 'γώ την έπαθα... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Εκεί που "βάδιζα" αμέριμνος στην περιφερειακή, μου ήρθε ένα βδελυρό χαλικάκι στο παρμπρίζ.
Αποτέλεσμα : Μια πολύ μικρή αμυχή πάνω αριστερά.
Μετά όμως από λίγο (5 λεπτά) ακούγεται ένα χχχχκριτσς... Η αμυχή είχε γίνει πλέον ρωγμή κανονική. Σήμερα (3 μέρες μετά), το μέγεθός της δεν έχει αυξηθεί αλλά παραμένει επικίνδυνη...

Υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα : Η ρωγμή είναι εσωτερική, δηλαδή δεν γίνεται αντιληπτή με την αφή ούτε από την εσωτερική ούτε από την εξωτερική πλευρά του τζαμιού...
Έτσι νομίζω πως τα προϊόντα που προτείνατε δεν θα πιάσουν.

Μπορεί να γίνει κάτι με την ασφαλιστική; Δεν το 'χω ασφαλίσει έναντι θραύσης υάλων...
Μπορούμε να το ασφαλίσουμε εκ των υστέρων και να περιμένουμε για δύο μήνες περίπου, μέχρι να δηλώσουμε την θραύση;
GIANNIS206 - Πεμ 13 Νοέ 2003, 15:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω να γίνεται αλλά είναι πολλοί ΄΄ατιμοι οι ασφαλιστές!
Εμένα που μου έσπασαν το τζάμι,το άλλαξα και επείδη είμια 50ευρώ δεν μου τα δίνουν!Λένε ότι υπάρχει απαλλαγή μέχρι 88 ευρώ!Τι να πείς!!
teoman - Πεμ 13 Νοέ 2003, 17:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Μπορεί να γίνει κάτι με την ασφαλιστική; Δεν το 'χω ασφαλίσει έναντι θραύσης υάλων...
Μπορούμε να το ασφαλίσουμε εκ των υστέρων και να περιμένουμε για δύο μήνες περίπου, μέχρι να δηλώσουμε την θραύση;

Κάπου το έχω αναφέρει ξανά: Οι ασφαλιστικές πλέον φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο πριν να το ασφαλίσουν για θραύση κρυστάλλων.Το είχα ζητήσει εγώ την τελευταία φορά και το έμαθα.Επίσης δεν σε εξασφαλίζουν όλες για θραύση κρυστάλλων (αν έχεις κάνει αυτή την ασφάλιση) σε περίπτωση κλοπής (άσχετο αλλά το αναφέρω).
Δημήτριος - Πεμ 13 Νοέ 2003, 22:46:01
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Κάπου το έχω αναφέρει ξανά: Οι ασφαλιστικές πλέον φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο πριν να το ασφαλίσουν για θραύση κρυστάλλων.Το είχα ζητήσει εγώ την τελευταία φορά και το έμαθα.Επίσης δεν σε εξασφαλίζουν όλες για θραύση κρυστάλλων (αν έχεις κάνει αυτή την ασφάλιση) σε περίπτωση κλοπής (άσχετο αλλά το αναφέρω).

γα**το!! Mad Crying or Very sad Mad Crying or Very sad Mad Crying or Very sad
Δημήτριος - Τετ 19 Νοέ 2003, 13:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έχω νέα. Αληθεύει κατ' αρχήν ότι το 206 (τουλάχιστον στην έκδοση που το έχω εγώ) έχει αθερμικό παρμπρίζ;

Πάντως η Lion μου είπε ότι το παρμπρίζ έχει 125 ευρώ και 35 ευρώ η κόλλες.
Πριν από λίγο πήγα σε ένα κατάστημα με παρμπρίζ. Μόλις το είδε ο τύπος το (σπασμένο) τζάμι, μου είπε ότι είναι αθερμικό. Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός σε αυτό.
Το αθερμικό, μου είπε, έχει 250 ευρώ!! Shocked + τις κόλλες και τα εργατικά, η τιμή ανέρχεται στα 310 ευρώ!!!
Άνοιξε τον κατάλογό του και βρήκε την αντίστοιχη τιμή για μη-αθερμικό (ή αλλιώς λέγεται και πράσινο) και μου είπε ότι κοστίζει 110 ευρώ (όσα περίπου μου είπε και η Lion)

Μόλις τώρα τηλεφώνησα (από το κινητό μου) στον Στόικο (εξουσιοδοτημενο συνεργείο) και μου είπε ότι το αθερμικό τζάμι κοστίζει 124 ευρώ... Άρα μάλλον δεν ήταν "σωστά ενημερωμένος" ο άλλος... Evil Mad Evil
misfit_3 - Σαβ 15 Ιαν 2005, 00:41:38
Θέμα δημοσίευσης: Σπασμένο παρμπρίζ
Γειά χαρά,

Έχω ένα Citroen AX 1.1 με σπασμένο παρμπρίζ και δεν έχω ιδέα που να ρωτήσω για ανταλλακτικό και πόσο κάνει, στην Θεσσαλονίκη.
Φυσικά το αμάξι δεν είναι δικό μου και δεν έχω και πολλή χρόνο να το κοιτάξω γιαυτό και ζητάω την βοήθειά σας.

Όποιος ξέρει πόσο θα μου κοστίσει μιά αλλαγή (απο αντιπροσωπεία ή μη) και που να κοιτάξω, θα ήμουν ευγνώμων.
STELIOS - Σαβ 15 Ιαν 2005, 12:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μη νομιζεις οτι απο αντιπροσοπεια θα σε γδησουν, τα ανταλακτικα γενικα απ'οπου τα παρεις πανω κατω ιδιες τιμες θα πληρωσεις. Πληροφοριακα το παρπριζ του 206 εχει 130 ευρω, του ΑΧ δεν νομιζω να ειναι ακριβοτερο.
ultra-one - Σαβ 15 Ιαν 2005, 18:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Πληροφοριακα το παρπριζ του 206 εχει 130 ευρω

Πληροφοριακά όταν μου άλλαξαν το αθερμικό παρπριζ του GTi στο τιμολόγιο που πήρε η ασφάλεια η τιμή ήταν >350 ευρω! (500 ευρώ η όλη υπόθεση με την τοποθέτηση) Shocked
STELIOS - Δευ 17 Ιαν 2005, 21:42:02
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι sorry, δικο μου λαθος. 100 κατι χιλιαδες ηταν κ'εμενα. Σωστος ο φιλος, γυρο στα 350 ευρω βγαινει.
misfit_3 - Δευ 17 Ιαν 2005, 23:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
Α καλό το λούκι που μας βγήκε δηλαδή.

Ένα φιλαράκι μου με Yaris του βγήκε περίπου στα €300 και εγώ ήλπιζα να βγεί αρκετά φθηνότερα (Citröen γαρ).

Με τις υγείες μας.....τουλάχιστον δεν κόλλησα το σηματάκι ακόμη Rolling eyes
307cc alu - Τρι 18 Ιαν 2005, 08:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ασφάλεια για θραύση δεν έχεις Question Question
misfit_3 - Πεμ 20 Ιαν 2005, 01:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ε καλά άμα είχε θραύση κρυστάλλων θα το συζητούσαμε τώρα??

Δεν είναι δικό μου το αμάξι...... Wink
307cc alu - Πεμ 20 Ιαν 2005, 08:04:18
Θέμα δημοσίευσης:
misfit_3 έγραψε:
Ε καλά άμα είχε θραύση κρυστάλλων θα το συζητούσαμε τώρα??

Δεν είναι δικό μου το αμάξι...... Wink

Σε ρώτησα, γιατί κάποιος με το πρόβλημα αυτό ενώ είχε ασφάλεια για θραύση , λίγο έλειψε να πληρώσει γιατί δεν το θυμόταν.
Πάρτε την εταιρεία τηλέφωνο και ζητήστε να επεκταθεί η ασφάλεια, με την θραύση κρυστάλλων. Μπορεί να τσεκάρουν τα τζάμια μπορεί και όχι. Ρίσκο. Κάποιοι ασφαλίζουν χωρίς να ελέγχουν, ειδικά εάν είναι πράκτορες πολλών εταιρειών μαζί.
misfit_3 - Κυρ 23 Ιαν 2005, 01:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
No problem, το κατάλαβα και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Και εγώ αυτό έκανα ως πρώτη κίνηση μήπως και τυχόν έχει αλλά δυστηχώς. Και πληρώνουν τρελά λεφτά για ασφάλεια και δεν βάζουν μιά θραύση κρυστάλλων να τελειώνει.

Είναι όμως και οι ασφαλιστές.....
misfit_3 - Τετ 26 Ιαν 2005, 23:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εν τέλει έκανα δυο τρία τηλέφωνα και ανακάλυψα πως το κόστος για την αντικατάσταση του παρμπρίζ κυμαίνεται απο €90 εως €120. Οι τιμές περιλαμβάνουν και την τοποθέτησή του.
Πολύ καλές μου φάνηκαν, αφού λέω να πάρω και ένα δεύτερο να υπάρχει Laughing Laughing
Makis77 - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 15:55:48
Θέμα δημοσίευσης:
Γυρνώντας από τις διακοπές του Πάσχα απέκτησα κι εγώ ένα ραγισμένο παρπρίζ οδηγώντας στην εθνική (από χαλίκι ίσως). Ευτυχώς που το είχα ασφαλίσει για θραύση κρυστάλλων.

Με το σήμα των τελών κυκλοφορίας τι γίνεται;

Το κόβω μαζί με το κομμάτι του παρπρίζ και το κοτσάρω στο ταμπλώ; Smile

Χάρη μετά την αντικατάσταση είχες κανένα πρόβλημα με τους αισθητήρες βροχής και φωτός;
ultra-one - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 16:10:06
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Χάρη μετά την αντικατάσταση είχες κανένα πρόβλημα με τους αισθητήρες βροχής και φωτός;

Όχι, αλλά το νέο Παρμπρίζ μου φάνηκε "λιγότερο" αθερμικό διότι δεν μπλεδίζει απέξω όσο το πρώτο!
Επίσης όταν είναι καθαρό και ο ήλιος απέναντι διακρίνω πολλά μικρά στίγματα πάνω του που απο μέσα φαίνονται σαν κτυπηματάκια. Μάλλον είναι κόλλα που πήγε πάνω όταν το κόλλησαν διότι απέξω δε φαίνεται κτυπημένο!

Το σήμα κυκλοφορίας δεν ξέρω πως αλλά το ξεκόλλησαν από το παλιό και το έβαλαν στο νέο χωρίς να πάθει ζημιά.

Υ.Γ: Και μένα από χαλίκι στην εθνική είχε ραγίσει Cussing out Cussing out Cussing out
volvos - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 16:32:27
Θέμα δημοσίευσης:
οι αισθητηρες βγαινουν και μπαινουν στο νεο μπαρμπριζ οι αλλαζουν πακετο? τιμη?
ultra-one - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 16:42:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οι αισθητηρες βγαινουν και μπαινουν στο νεο μπαρμπριζ οι αλλαζουν πακετο? τιμη?

Βρε παιδιά δεν επηρεάζονται οι αισθητήρες αφού είναι πίσω από το τζάμι!!!! Laughing
Touristas - Πεμ 05 Μάϊ 2005, 16:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οι αισθητήρες ή μάλλον Ο αισθητήρας βγαίνει και μπαίνει κανονικά χωρίς πρόβλημα κανένα Wink
Stevon - Παρ 06 Μάϊ 2005, 10:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Γυρνώντας από τις διακοπές του Πάσχα απέκτησα κι εγώ ένα ραγισμένο παρπρίζ οδηγώντας στην εθνική (από χαλίκι ίσως)

Ά ωραία και άλλος...στο club...δεν πάμε και οι δύο μπάς και μας κάνουν το 3ο δώρο ...??? Laughing έτσι για να υπάρχει...
Makis77 - Τετ 11 Μάϊ 2005, 11:00:58
Θέμα δημοσίευσης:
Και ιδού ο λογαριασμός:

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΜΠΡΙΖ : 75 x 19% = 89.25 Ε
ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΘΕΡΜ. ΜΕ ΑΙΣ PEUGEOT : 238.84 x 19% = 284.22 E
ΚΟΛΛΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ (ΣΕΤ) PEUGEOT : 64.24 x 19% = 76.45 Ε
ΑΣΦΑΛΕΙΑ PEUGEOT : 1.60 x 19% = 1.90 Ε

Σύνολο : 451.80 Ε

Ήθελα να 'ξερα πόσα κιλά κόλλα βάλανε και πόσο έχει το κιλό βεβαίως βεβαίως... Rolling eyes
STELIOS - Τετ 11 Μάϊ 2005, 18:35:11
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Και ιδού ο λογαριασμός:

Ήθελα να 'ξερα πόσα κιλά κόλλα βάλανε και πόσο έχει το κιλό βεβαίως βεβαίως... Rolling eyes

Εγω ηθελα να'ξερα γιατι πηγες στη Peugeot να το αλλαξεις. Εκτως αν πληρωνει η ασφαλεια, τοτε καλα εκανες.
Touristas - Τετ 11 Μάϊ 2005, 18:42:38
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Και ιδού ο λογαριασμός:

Αυτό το πόσα κιλά κόλα βάλανε δεν το καταλαβαίνω , τι θέλεις να πεις Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Question Question Question
Baphomet - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 00:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Makis77 έγραψε:
Και ιδού ο λογαριασμός:

Αυτό το πόσα κιλά κόλα βάλανε δεν το καταλαβαίνω , τι θέλεις να πεις Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Question Question Question

θέλει να πει οτι 77 ευρώ χρέωση για κόλλα δεν είναι λίγο υπερβολη..?
Touristas - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 06:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα δεν μου φαίνονται πολλά . Ενημερωτικά το κουτί περιλαμβάνει όλα τα υλικά για των καθαρισμό της επιφάνειας που θα μπει η κόλα , τα δύο σωληνάρια που κάνουν την μύξη και θέλουν ιδικό ηλεκτρικό μπιστόλι για να βάλει κανείς κόλα . Μετά την χρίση ότι περισσέψει μέσα σε 5 λεπτά είναι άχρηστο ,αν και συνήθως δεν μένει πολύ .
Makis77 - Παρ 13 Μάϊ 2005, 11:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Εγω ηθελα να'ξερα γιατι πηγες στη Peugeot να το αλλαξεις. Εκτως αν πληρωνει η ασφαλεια, τοτε καλα εκανες.

Η ασφάλεια πληρώνει, αλλά και να πλήρωνα εγώ τι θα γλίτωνα;
Άντε να πλήρωνα τα μισά σε εργασία και να γλίτωνα 40 ευρώ από 'κεί.
Θα πλήρωνα το παρμπρίζ και την κόλλα φτηνότερα; Question
Αν ναι τότε δίκιο έχω που μου φαίνεται μεγάλο το κόστος του σετ με την κόλλα.
Αν όχι...και πάλι 76 ευρώ για ένα σετ κόλλας; Εκτός αν είναι όπως αυτή που χρησιμοποιούν για το διαστημικό λεωφορείο της NASA. Τότε να την πληρώσω. Smile
Fransoua 206 - Τετ 18 Μάϊ 2005, 18:22:26
Θέμα δημοσίευσης: CAR GLASS
ΡΩΤΑ ΤΗΛ. ΣΤΟ 131 ΓΙΑ ΤΗΝ CAR GLASS ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 2euro ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΤΥΠΟΙ.
STELIOS - Τετ 18 Μάϊ 2005, 18:57:30
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Η ασφάλεια πληρώνει, αλλά και να πλήρωνα εγώ τι θα γλίτωνα;
Άντε να πλήρωνα τα μισά σε εργασία και να γλίτωνα 40 ευρώ από 'κεί.
Θα πλήρωνα το παρμπρίζ και την κόλλα φτηνότερα; Question
Αν ναι τότε δίκιο έχω που μου φαίνεται μεγάλο το κόστος του σετ με την κόλλα.
Αν όχι...και πάλι 76 ευρώ για ένα σετ κόλλας; Εκτός αν είναι όπως αυτή που χρησιμοποιούν για το διαστημικό λεωφορείο της NASA. Τότε να την πληρώσω. Smile

Eγω που χρειαστικε να αλλαξω παρπριζ το καλοκαιρι μου πηγε 280-300 (δεν θημαμαι ακριβως) ευρω το παρπριζ απο Peugeot. Το αμαξι ειχε και αλλες ζημιες οποτε η εργασια πηγε σηνολικα. Ομως ρωτησα το φανοποιο και μου ειπε πανω απο 50 ευρω δεν παιρνει για την εργασια, ειναι απλη και γινεται γρηγορα.
kanelj - Πεμ 19 Μάϊ 2005, 07:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
επισης πληροφοριακα το αναφερω οτι υπαρχουν και μαγαζια που επισκευαζουν τα ραγισμενα παρμπριζ!
Και απ'οτι ειδα κι ολας κανουν πολυ καλη δουλεια!
Ενα απο αυτα-το ξερω γιατι ειναι στην περιοχη μου-ειναι και το Auto-pro!
Ναι, το γνωστο με τα αξεσουαρ στα πατησια Exclamation Wink
Stevon - Τρι 31 Μάϊ 2005, 12:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Και ιδού ο λογαριασμός:

Λοιπόν και ο δικός μου λογαριασμός(άν και η αλλαγή έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό)

Αντικατάσταση Μπροστινού Παρμπρίζ:85,10 Χ 19% =101,27
Παρ-μπρίζ αθερμικό με αισθητήρα βροχής :238,84 Χ19 %=284,22
Πριτσίνι : 0,28 Χ19%=0,33
Ασφάλεια : 0.80 X19%=0.95

Σύνολο : 386.77 E
Makis77 - Τρι 31 Μάϊ 2005, 15:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Η κόλλα που πήγε Question Question Question Question Question Question Question Shocked
Stevon - Τετ 01 Ιούν 2005, 09:26:43
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Η κόλλα που πήγε Question Question Question Question Question Question Question Shocked

Ξέρω γώ.....το κόλησαν με σάλιο... Laughing Laughing
και εγώ την είχα αυτή την απορία.Πάντως είναι σταθερότατο δέν μου έχει φύγει..ακόμα... Laughing
Αλεξ@νδρος - Πεμ 09 Ιούν 2005, 00:41:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αντικατάσταση παρμπρίζ εκτός PEUGEOT 180E με τα περαστικά
Ghost Dog - Πεμ 09 Ιούν 2005, 01:44:56
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Ξέρω γώ.....το κόλησαν με σάλιο... Laughing Laughing
......................Πάντως είναι σταθερότατο δέν μου έχει φύγει..ακόμα... Laughing
Shocked Silly Laughing Laughing Laughing
brz20 - Δευ 13 Μάρ 2006, 13:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα παιδια.Ειδα το θεμα και ειπα να γραψω γιατι σημερα καθως πηγαινα στο ΤΕΙ απο μια δουλεια στο κεντρο ειδα μια ρωγμη στο μπροστινο κρυσταλλο.Δεν ξερω απο τι προηρθε.Εχω ακουσει οτι εκτος απο πετρα μπορει να γινει και απο δυνατο χτυπημα της πορτας.Το θεμα ειναι πως να το λυσω.Πρεπει να το αλλαξω?Ποσο κοστιζει ενα καινουργιο παρμπριζ?
Η ασφαλεια μου δεν το καλυπτει.Μιλησα με τον ασφαλιστη μου και μου ειπε αν θελω να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι για να το βαλει μεσα να μην πληρωσω.Δεν μπορω να αφησω ετσι.Θελω το συντομοτερο δυνατο να αλλαχθει.
Παραπανω διαβασα για ενα κιτακι.Κανει καλη δουλεια?Το βγαζει η 3Μ?
Σας παρακαλω απαντηστε μου γρηγορα γιατι καιγομε πραγματικα.
lewnidios - Δευ 13 Μάρ 2006, 17:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που αλλαξα στο 106 μου γιατι εσπασε απο πετραδακι στοιχισε 300 ευρω.(βεβαια μου τα πληρωσε η ασφαλεια ολα) Smile
ultra-one - Δευ 13 Μάρ 2006, 17:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παρόμοιο θέμα είχε ξανασυζητηθεί εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4583&postdays=0&postorder=asc&start=0 Wink

Τα "ένωσα".
Ευχαριστώ Χάρη Wink

Εκ της MOD Team
MEMsound

brz20 - Δευ 13 Μάρ 2006, 18:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια πληροφορια για το κιτακι?Τωρα που ειναι ραγισμενο πρεπει να προσεχω κατι?Ταχυτητα ας πουμε η κατι αλλο?Παιζει να ειναι πιο ακριβο απο τα 300 ευρω?
brz20 - Τρι 14 Μάρ 2006, 21:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ας μου απαντησει καποιος βρε παιδια.Τωρα που ειναι ετσι πρεπει να προσεχω λακουβες?Μπορω να τρεχω γενικα?Τι να κανω?Δεν εχει συμβει σε κανεναν φιλο μου και δεν ξερω πως να αντιμετωπισω την κατασταση.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες