lia206cc έγραψε: |
![]() |
lia206cc έγραψε: |
Αν δεν πάθεις δεν θα ψάξεις...
Έφαγα ένα γερό λιθοβολισμό προχθές so, άρχισα να ψάχνω τρόπους επισκευής. Θα μου πείς: "τράβα του μια κλωτσιά και τηλεφώνησε στον ασφαλιστή σου". Η ζημιά δεν είναι μεγάλη και κοτρώνες τρώμε στο δρόμο κάθε μέρα. Δεν γίνεται να πετάς κάθε τόσο το παρμπρίζ, ούτε βέβαια να κυκλοφορείς με τόσα στιγματάκια στο τζάμι που μπορεί αργότερα να ανοίξουν. Διάβασα λοιπόν για μια πατέντα, η οποία ακούγεται καλή & έχει εύκολη εφαρμογή. Το θέμα είναι βέβαια που θα τη βρείς... Πρόκειται για δύο kit επιδιόρθωσης, σχεδιασμένα ώστε αφαιρούν τον αέρα απ' τα layers του παρμπρίζ και να γεμίζουν τις εγκοπές με ρητίνη. Το μείγμα λέγεται ότι έχει τα ίδια διαθλαστικά χαρακτηριστικά με τα πολυστρωματικά παρμπρίζ, είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται ανακάτεμα ή ζέστη για να δέσει. Το κοπανάς το αμάξι λέει στη λιακάδα για ένα δεκάλεπτο και τέλειωσες. Ωστόσο, περιέχει κάποιο οξύ το οποίο δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με δέρμα, μάτια, πεθερές κουλουπου, ούτε με το χρώμα του αυτοκινήτου. Εκτός απ' την αποκατάσταση της μόστρας του παρμπρίζ -"τα κάνει αόρατα", οι κατασκευαστές του υπόσχονται και επαναφορά της αρχικής του αντοχής. Η επισκευή θα πάρει με το στέγνωμα περίπου ένα 20λεπτο και πρέπει να γίνει άμεσα, για να μην μαζέψουν τα "πληγωμένα" σημεία σκόνη, νερό κλπ. Το φτηνό kit επιδιόρθωσης είναι η "σύριγγα" ( 8$) και ή ακριβή αλλά περισσότερο επαγγελματική "γέφυρα" (17$). ![]() Links με περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες της επισκευής step by step, θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.advanceautoparts.com/howtos_tips/index.html -go to: Car Care/Fix it/Windshield Chip Repair- Όποιος έχει ακούσει κάτι ή έχει δεί, παρακαλείται να μας το σφυρίξει... ![]() |
Nikos(Vini) έγραψε: |
Εχω τον κατάλογο 3M στο σπίτι οπότε αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να έχω και κωδικό προιόντος ... και των δύο ΚΙΤ ... ![]() |
Dimip έγραψε: |
Λιανα μου δεν θα συμφωνησω...
το 5χιλιαρο το πληρωνεις ανελοιπως στην ασφαλιστικη σου εταιρια και οταν ερχεται η κακια ωρα πρεπει να το παρεις πισω. Δωσε μια κλωτσια οπως λες και ας αναλαβει η ασφ. εταιρία τις υποχρεωσεις τις. Το οτι η ζημια ειναι μικρη δεν λεει τιποτα. ειναι κατι το επικινδυνο για την ασφαλεια σου ,και στο κατω κατω αν ειναι μικρη γιαυτο ριχνεις την κλωτσια για να γινει μεγαλη.!! Ασε και το αλλο , γιατι να τρεχεις να βρισκεις τροπους επιδιορθωσης εσυ και να επιβαρυνεσαι εσυ οικονομικα απο τη στιγμη που πληρωνεις ακριβως για να αποφυγεις ολα αυτα. Θα σου ελεγα να κανεις χρηση των δικαιωματων σου απο την ασφαλιστικη σου , σε καθε ευκαιρια! μας τα παίρνουν που μας τα παιρνουν απο αλλου ...ε δεν θα τους τη χαρισουμε και στα παρμπριζ.! |
lia206cc έγραψε: | ||||
Νάτος ο γάτος !!! Πάντα διαβασμένο αυτό το παιδί... Thanks Vini... περιμένω...
Ούτε κι εγώ διαφωνώ σ' αυτό καλόμ'... Αλλά για κάθε χτυπηματάκι δεν γίνεται να παίζουμε καράτε... Και το θέμα της ασφάλειας που το πάς; Σήμερα έχω μια μικρή τρύπα στο παρμπρίζ, με την οποία δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ποιός μου λέει όμως ότι αύριο δεν θα μου φτύσει πέτρα στο ίδιο σημείο κάποια νταλίκα; Κι αν έχει αδυνατήσει το σημείο και μου 'ρθει το τζάμι κολλάρο με 200 χλμ; |
Dimip έγραψε: |
μαλλον λεμε τα ιδια αλλα με αλλα λογια. ![]() φυσικα και ειναι επικινδυνο . φυσικα κινδυνευεις να σου σπασει γιαυτο λεω πηγαινε αλλαξε το και μην προσπαθησεις να το επιδιορθωσεις μονη σου. καλυτερα σπαστο και βαλε αλλο -τζαμπα ειναι(ασφαλεια). οσο για το αν με το παραμικρο πετραδακι θα το σπας (καρατε) η απαντηση ειναι ναι! εγω αν μου συνεβαινε θα το αλλαζα μεχρι να με βαρεθουν , να με βρισουν και να μη μου το ξαναλλαξουν. |
Εχω τον κατάλογο 3M στο σπίτι οπότε αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να έχω και κωδικό προιόντος ... και των δύο ΚΙΤ ... ![]() |
lia206cc έγραψε: | ||
Αχ που είσαι ναύτημ' πάλιουρα; |
ady έγραψε: | ||||
Σου τον έστειλα με e-mail (ισχύει το e-mail σου;). Είναι pdf αρχείο. |
lia206cc έγραψε: | ||
...τώρα αν σου πω ότι δεν τους εμπιστεύομαι τους καραγκιόζηδες για αλλαγή παρμπρίζ, τι θα μου πείς; Είμαι άρρωστη ε; ![]() ![]() ![]() |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Λιανα τραβα το ενα σουτ και βαλε καινουργιο οσο το καλυπτει η ασφαλεια σου. ![]() |
DimiP έγραψε: | ||
να διαβαζουμε και τα posts πιο πανω!! ![]() εγω παλευω να την κανω να αλλαξει γνωμη και να το σουταρει 2 μερες τωρα !!!! ![]() ![]() ![]() |
lia, ady σόρυ παιδιά ... έμπλεξα με την δουλειά ... ![]() φίλε ady thanks που ... ενημέρωσες την lia .... ![]() Δυστυχώς ο Ελληνικός κατάλογος είναι very slim ... οπότε μάλλον στο www.3m.com θα βρεις αυτό που ζητάς ... ![]() ![]() |
Δημήτριος έγραψε: |
Μπορεί να γίνει κάτι με την ασφαλιστική; Δεν το 'χω ασφαλίσει έναντι θραύσης υάλων... Μπορούμε να το ασφαλίσουμε εκ των υστέρων και να περιμένουμε για δύο μήνες περίπου, μέχρι να δηλώσουμε την θραύση; |
teoman έγραψε: |
Κάπου το έχω αναφέρει ξανά: Οι ασφαλιστικές πλέον φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο πριν να το ασφαλίσουν για θραύση κρυστάλλων.Το είχα ζητήσει εγώ την τελευταία φορά και το έμαθα.Επίσης δεν σε εξασφαλίζουν όλες για θραύση κρυστάλλων (αν έχεις κάνει αυτή την ασφάλιση) σε περίπτωση κλοπής (άσχετο αλλά το αναφέρω). |
STELIOS έγραψε: |
Πληροφοριακα το παρπριζ του 206 εχει 130 ευρω |
misfit_3 έγραψε: |
Ε καλά άμα είχε θραύση κρυστάλλων θα το συζητούσαμε τώρα??
Δεν είναι δικό μου το αμάξι...... ![]() |
Makis77 έγραψε: |
Χάρη μετά την αντικατάσταση είχες κανένα πρόβλημα με τους αισθητήρες βροχής και φωτός; |
volvos έγραψε: |
οι αισθητηρες βγαινουν και μπαινουν στο νεο μπαρμπριζ οι αλλαζουν πακετο? τιμη? |
Γυρνώντας από τις διακοπές του Πάσχα απέκτησα κι εγώ ένα ραγισμένο παρπρίζ οδηγώντας στην εθνική (από χαλίκι ίσως) |
Και ιδού ο λογαριασμός:
ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΜΠΡΙΖ : 75 x 19% = 89.25 Ε ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΘΕΡΜ. ΜΕ ΑΙΣ PEUGEOT : 238.84 x 19% = 284.22 E ΚΟΛΛΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ (ΣΕΤ) PEUGEOT : 64.24 x 19% = 76.45 Ε ΑΣΦΑΛΕΙΑ PEUGEOT : 1.60 x 19% = 1.90 Ε Σύνολο : 451.80 Ε Ήθελα να 'ξερα πόσα κιλά κόλλα βάλανε και πόσο έχει το κιλό βεβαίως βεβαίως... ![]() |
Και ιδού ο λογαριασμός:
ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΜΠΡΙΖ : 75 x 19% = 89.25 Ε ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΘΕΡΜ. ΜΕ ΑΙΣ PEUGEOT : 238.84 x 19% = 284.22 E ΚΟΛΛΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ (ΣΕΤ) PEUGEOT : 64.24 x 19% = 76.45 Ε ΑΣΦΑΛΕΙΑ PEUGEOT : 1.60 x 19% = 1.90 Ε Σύνολο : 451.80 Ε Ήθελα να 'ξερα πόσα κιλά κόλλα βάλανε και πόσο έχει το κιλό βεβαίως βεβαίως... ![]() |
Touristas έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Εγω ηθελα να'ξερα γιατι πηγες στη Peugeot να το αλλαξεις. Εκτως αν πληρωνει η ασφαλεια, τοτε καλα εκανες.
|
Makis77 έγραψε: | ||
Η ασφάλεια πληρώνει, αλλά και να πλήρωνα εγώ τι θα γλίτωνα; Άντε να πλήρωνα τα μισά σε εργασία και να γλίτωνα 40 ευρώ από 'κεί. Θα πλήρωνα το παρμπρίζ και την κόλλα φτηνότερα; ![]() Αν ναι τότε δίκιο έχω που μου φαίνεται μεγάλο το κόστος του σετ με την κόλλα. Αν όχι...και πάλι 76 ευρώ για ένα σετ κόλλας; Εκτός αν είναι όπως αυτή που χρησιμοποιούν για το διαστημικό λεωφορείο της NASA. Τότε να την πληρώσω. ![]() |
Και ιδού ο λογαριασμός:
Η κόλλα που πήγε ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stevon έγραψε: |
Ξέρω γώ.....το κόλησαν με σάλιο... ![]() ![]() ......................Πάντως είναι σταθερότατο δέν μου έχει φύγει..ακόμα... ![]() |