PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - 206 1,4 8ν 10 Άλογα "δώρο" απo Την Peugeot????

Jongou - Τρι 21 Οκτ 2003, 00:06:50
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 1,4 8ν 10 Άλογα "δώρο" απo Την Peugeot??
Λοιπόν Παιδια Άνοιξα αυτό το νέο θέμα για να γίνει αντιληπτό από όλους!!

Σήμερα έκανα το σέρβις των 30000 και ό αντιπρόσωπος της peugeot μου

είπε ότι μέσα στον νοέμβριο που περιμένουν τα 206 τα 1400 τα 16v

περιμένουν και μία αναβάθμιση του εγκεφάλου στα 8v μας που θα μας

δώσει γύρο στα 10 ΑΛΟΓΑΚΙΑ!!!!! Razz Razz Razz Razz
Jongou - Τρι 21 Οκτ 2003, 00:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow Επείσης θέλω να προσθέσω ότι το 206 1400 8v βγάζει περίπου 83 άλογα!
Η τιμή 75 και όλες η τιμές για αυτοκίνητα είναι για φορτωμένο αυτοκίνητο με 5 άτομα μαζι με τον οδηγο φυσικά και γεμάτο φορτμπαγάζ!!!! Το ξέρατε???? Question Cool Cool Idea
Δημήτριος - Τρι 21 Οκτ 2003, 01:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:
Η τιμή 75 και όλες η τιμές για αυτοκίνητα είναι για φορτωμένο αυτοκίνητο με 5 άτομα μαζι με τον οδηγο φυσικά και γεμάτο φορτμπαγάζ!!!! Το ξέρατε???? Question Cool Cool Idea

Δεν νομίζω το βάρος του αυτοκινήτου να επηρεάζει την τελική ισχύ ενός κινητήρα...
Εκτός και αν μιλάμε για ανηφόρα, όπου και πάλι δεν έιναι απόλυτο αυτό.
Στην ευθεία όμως, δεν το συζητώ... Ελάχιστη σχέση έχει η μέγιστη ισχύς του κινητήρα με το βάρος του αυτοκινήτου. Την "ζημιά" την κάνει η αεροδυναμική αντίσταση...

Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο δεν έχει τις ίδιες ρεμπρίζ ή την ίδια επιτάχυνση όταν είναι φορτωμένο, οφείλεται στο ότι το αυξημένο βάρος δεν αφήνει τον κινητήρα (που βγάζει την ίδια ΠΑΝΤΑ ιπποδύναμη) να υπερνικήσει με την ίδια ευκολία την αδράνειά του αυτοκινήτου. Η αεροδυναμική αντίστασή του όμως παραμένει ίδια...

Αν αυτά περί των 83 αλόγων σε αλαφρύ αμάξι στα είπε αντιπρόσωπος ή πωλητής στην Peugeot, τότε δεν το συζητώ... Είναι μπαρούφες πρώτου μεγέθους...
Αν στο είπε κάποιος άλλος, τότε τι να ξέρω 'γω; Λίγο παράλογο μου φαίνεται...

Όσο για τα 10 extra άλογα, αμφιβάλλω λίγο. Ειδικά αν πρόκειται για δώρο...
Miltellas - Τρι 21 Οκτ 2003, 01:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:

Άντε τα 83 άλογα να τα δεχθούμε καλοπροαίρετα, αφού τα πολλά αλογάκια μας χαϊδεύουν τα αυτιά (γιατί στην πράξη, τα άλογα φαίνονται στο δρόμο). Για τα επιπλέον 10 άλογα μόνο με επαναπρογραμματισμό τί να σου πω; Πραγματικά το πιστεύεις; Μηχανή είναι δεν είναι επεξεργαστής να τον κάνουμε overclocking με μια απλή ρύθμιση από τα 1400Mhz στα 1600!

Αλλά τα υπόλοιπα στο τέλος που λες να μην τα σχολιάσω γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη εμπεριέχουν πραγματικό και συνειδητό εμπαιγμό αυτού που στα είπε (ο αντιπρόσωπος;;!) προς εσένα. Μοιάζουν πιο πολύ με γλοιώδες παραμύθιασμα από πωλητή σε ανυποψίαστο και ευκολόπιστο αγοραστή...

Κανόνας: Μην πιστεύεις ό,τι ακούς.

ΥΓ. Προβληματίσου: Μόνο 8 άλογα από τα 83 χάνονται με 5 άτομα και αποσκευές;
Δημήτριος - Τρι 21 Οκτ 2003, 01:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και ένα παράδειγμα...
Δημήτριος - Τρι 21 Οκτ 2003, 01:42:55
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:

Ας πάρουμε το παράδειγμα μιας ιππήλατης άμαξας...
Ας πούμε ότι έχει 4 άλογα...

Αυτά τα 4 άλογα θα είναι πάντα εκεί (εκτός αν ψοφίσει κανένα), είτε ο ιδιοκτήτης της άμαξας την παραφορτώσει, είτε όχι... Αποκλείεται κάποιο από τα άλογα να αναπτύξει συνδικαλιστικές ανυσηχίες και να εγκαταλείψει τα γκέμια...
Miltellas - Τρι 21 Οκτ 2003, 02:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Δημήτρη είσαι φοβερός! Laughing
GIANNIS206 - Τρι 21 Οκτ 2003, 02:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Και που τα είχαν κρυμένα τόσα χρόνια τα άλογα σ αυτόν τον κινητήρα?
Τι είναι παιχνίδι βάλε κωδικό και ξεκλείδωσε...
nik7 - Τρι 21 Οκτ 2003, 07:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
ontos giati den eixe kseklidothei toso kero....
edo milame oti poli kero exo ena filo pou vazei powerchips kai kathe tris kai ligo milame gia na mou pei an exei kanena neo gia kana programa gia ton egefalo tis Sagem.....
anyway makari giati to palikari tha ine apo tous protous pou tha to feroun kai tha to valo gia na sas po simperasmata....
Anonymous - Τρι 21 Οκτ 2003, 08:23:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εννοεί εγκέφαλο........... την κυλινδροκεφαλή........ σωστά τα λέει ο αντιπρόσωπος . Exclamation Laughing

Μην βαράτε για πλάκα το είπα . Mr. Green

Αν δίνονταν σε 1,400 8v με μια μικρή αναβάθμιση δεκα -10- άλογα στο 1600-16v 20?? Στο 2,0 16v 30 .....
Mερικοί για να πουλήσουν μούρη και οτιδήποτε άλλο (γνώσεις κτλ)
γίνονται ..φιδοδαμαστές
SnakeMJK - Τρι 21 Οκτ 2003, 11:02:50
Θέμα δημοσίευσης:
Σύντομα θα πάω για λάδια στην Oscar και θα τους ρωτήσω για αυτά τα δωροαλογάκια Razz Χλωμό βέβαια... Εκτός αν μας λυπήθηκε ο Θεούλης, τέτοιο καλό club που είμαστε Razz
DimiP - Τρι 21 Οκτ 2003, 12:50:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: 10 Άλογα δώρο απo Την Peugeot
Jongou έγραψε:

δωρα δεν παιρνουμε απο αγνωστους.... Wink Wink Wink
DimiP - Τρι 21 Οκτ 2003, 12:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:

το ειχα καταλαβει πως εχω πανω απο 75 αλογα. Twisted evil Twisted evil
δεν μπορει λεω να πηγαινω τοοοσοοο γρηγορα με 75 μονο.
το ηξερα!
χμμμμ.
πολλα ειναι ...
θελει κανεις 4-5 αλογακια ;; εμενα τωρα πια μου περισσευουν... Silly Silly Multi color
NICK - Τρι 21 Οκτ 2003, 13:52:59
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:

Δυναμομετρημένα και από τους 4Τροχούς και από το Drive, περίπου 78 άλογα στο στρόφαλο και 69 στους τροχούς... Pale Crying or Very sad Puke right
lia206cc - Τρι 21 Οκτ 2003, 17:38:30
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Jongou έγραψε:
Σήμερα έκανα το σέρβις των 30000 και ό αντιπρόσωπος της peugeot μου.........

Jongou έγραψε:

Αλλά τα υπόλοιπα στο τέλος που λες να μην τα σχολιάσω γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη εμπεριέχουν πραγματικό και συνειδητό εμπαιγμό αυτού που στα είπε (ο αντιπρόσωπος;;!) προς εσένα. Μοιάζουν πιο πολύ με γλοιώδες παραμύθιασμα από πωλητή σε ανυποψίαστο και ευκολόπιστο αγοραστή...

Κι επειδή υποψιάζομαι σε ποιόν πήγες, ένας λόγος παραπάνω. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα...
Pughell - Τρι 21 Οκτ 2003, 17:51:44
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα updated εκδοσεις λογισμοκου βγαινουν συχνα πυκνα απο τις εταιριες αλλα τα 10 αλογα ειναι σχεδον πρωτο σταδιο!!! Shocked Very happy
Μην πιστευετε καθε βλακεια...Αντε να βελτιωθει 1-2 αλογα με την καινουργια εκδοση,τιποτα περισσοτερο...Επισης τις περισσοτερες φορες οι βελτιωμενες εκδοσεις αφορουν τα καυσαερια και την καταναλωση και οχι την ιπποδυναμη. Wink
Jongou - Τρι 21 Οκτ 2003, 22:20:25
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Miltellas έγραψε:
Jongou έγραψε:
Σήμερα έκανα το σέρβις των 30000 και ό αντιπρόσωπος της peugeot μου.........

Jongou έγραψε:

Κι επειδή υποψιάζομαι σε ποιόν πήγες, ένας λόγος παραπάνω. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα...

Λιάνα καλά κατάλαβες στην πεζο της αλεξ/πολης μου το είπαν!!!
Jongou - Τρι 21 Οκτ 2003, 23:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά θα ήθελα να διευκρινήσω ότι από τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο μόνο άσχημα λόγια έχω να πώ! Το συγκεκριμένο θέμα μου το επιβεβαίωσε και ο μηχανικός που είναι εντάξει τύπος! Πάντως τα 10 άλογα δεν ξέρω γιατι σας φαίνονται πολλά! Μου είπε ο (ακατανόμαστος) ότι περιμένει ένα μηχάνημα από την Lion μέσο Γαλλίας που θα χαρτογραφήσει τον sagem αναβαθμίζοντάς τον, όλες οι αντιπροσωπείες θα το προμηθευτούν (όσες έχουν € τέλος πάντων)! Μου είπε ότι δεν είναι επίσημο ακόμα αλλά θα έχει νέα στα μέσα νοεμβρίου!

Δεν είμαι σίγουρος για το θέμα αυτό αλλά όπως γνωρίζετε Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Υ.Γ Το servise μου βγήκε 183 € Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
lia206cc - Τετ 22 Οκτ 2003, 07:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Jongou έγραψε:
Υ.Γ Το servise μου βγήκε 183 € Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ωχχχχ! servise στα πόσα χλμ; Θα σου 'λεγα να ανέβεις στον Βασίλη στην Ορεστιάδα, αλλά με τη βενζίνη για 150χλμ, στα ίδια λεφτά θα βγείς.
Είμαστε πονεμένη ιστορία εδώ πάνω τελικά... Κάτι πρέπει να κάνουμε Γιάννη. Να οργανωθούμε επιτέλους με κάποιο συνεργείο ή να χτυπάμε Βασίληδες (μια που κατεβαίνεις συχνά Θεσ/νίκη) Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 22 Οκτ 2003, 18:12:50
Jongou έγραψε:
στα 8v μας που θα μας

Πως τα θες Question Question Question Μην πιστευεις τιποτα απο αυτα.Ετσι ειναι τα αλογα Question
Jongou - Τετ 22 Οκτ 2003, 18:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
lia206cc έγραψε:
Jongou έγραψε:

Ωχχχχ! servise στα πόσα χλμ; Θα σου 'λεγα να ανέβεις στον Βασίλη στην Ορεστιάδα, αλλά με τη βενζίνη για 150χλμ, στα ίδια λεφτά θα βγείς.
Είμαστε πονεμένη ιστορία εδώ πάνω τελικά... Κάτι πρέπει να κάνουμε Γιάννη. Να οργανωθούμε επιτέλους με κάποιο συνεργείο ή να χτυπάμε Βασίληδες (μια που κατεβαίνεις συχνά Θεσ/νίκη) Wink

Άσε όταν τον ρώτησα πόσο θα μου βγει, μου είπε περίπου 110 €! Κατά την διάρκεια του σερβις που δεν άφησα ούτε λεπτό το αμάξι από τα μάτια μου ο μηχανικός μου είπε ότι τα τακάκια μπρος θέλουν άλλαγμα! Ε τι να κάνω σφύριζαν κιόλας και τα άλλαξα! 69 € πήραν η μηχανικοί! Έλεος!!!! Δηλαδή σκέφτομαι στα 60000 που είναι το μεγάλο πόσο θα μου πάρει! Idea
Jongou - Τετ 22 Οκτ 2003, 18:55:20
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Jongou έγραψε:
στα 8v μας που θα μας

Πως τα θες Question Question Question Μην πιστευεις τιποτα απο αυτα.Ετσι ειναι τα αλογα Question

Νίκο όταν βάζουν τσιπ απάνω περίπου πόσα άλογα δίνει; Λογικά άν γίνει τελικά αυτό που μου είπε δεν θα μας δώσει καμια 7hp! Και αυτό κέρδος είναι!!
Pughell - Πεμ 23 Οκτ 2003, 21:54:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,θα παρει 7 μουλαρια... Very happy
Κανενα μα κανενα μοτερ δεν μπορει να παρει αλογα με το ετσι θελω...Καταρχην ολα εξαρτωνται απο εισαγωγη-εξαγωγη.Πανω απο 85 μην περιμενεις με τιποτα...Οσο για τον Sagem,ξεχνα το!85 θα επαιρνες με την προυποθεση οτι ο Sagem περνει προγραμμα,που δεν παιρνει,οποτε με μια καλη εξατμιση και ενα φιλτρο περιορισου στα 80 και κατι ψιλα... Sad

Τα αλογα δεν βγαινουν μονα τους.Θελει ψαξιμο και κοπο. Wink
Miltellas - Παρ 24 Οκτ 2003, 07:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
To πρόγραμμα θα μπορεί να δώσει 1-2 άλογα και μόνο εφόσον ο εργοστασιακός προγραμματισμός είχε αφήσει τέτοια περιθώρια. Και δε νομίζω η Peugeot να έχει αφήσει και πολλά περιθώρια σε έναν τόσο πολυφορεμένο κινητήρα όπψως του 1.4. Το πολύ-πολύ να δεις μία ακόμη καλύτερη καμπύλη ροπής (που ήδη για παλιό οχταβάλβιδο κινητήρα έχει αρκετά καλή).

Ο επαναπρογραμματισμός χρειάζεται και μπορεί να ωφελήσει αισθητά την απόδοση μόνο όταν εμείς έχουμε ήδη επέμβει στον κινητήρα ή στα περιφερειακά του (εισαγωγή-εξαγωγή).
ΝΙΚΟΣ - Παρ 24 Οκτ 2003, 08:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου ο Στελιος και ο Μιλτος εδωσαν την απαντηση που ψαχνεις.Το ενα φερνει το αλλο.Το πολυ πολυ να εχεις καλυτερη αποκριση στο γκαζι.Τιποτα περισοτερο.Ο glf εβαλε ολο τον εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT που για μενα ειναι οτι καλυτερο και απλα ειδε καλυτερη αποκριση.Σε γκαζια το αμαξι πηρε λογο ποιο κοντου διαφορικου.Εκει αξιζαν τε χρηματα.
shark_zak - Παρ 24 Οκτ 2003, 11:08:47
Jongou έγραψε:

αν ειναι δωρεαν να την παρουμε Bluegrab αν οχι ποσο θα κοστιζει ξερουμε Idea Silly
vangsgr - Παρ 24 Οκτ 2003, 12:09:15
shark_zak έγραψε:
Jongou έγραψε:

αν ειναι δωρεαν να την παρουμε Bluegrab αν οχι ποσο θα κοστιζει ξερουμε Idea Silly

ΔΩΡΕΑΝ Question Question Question Question Question Question Question
Έχουμε τρελαθεί τυελείως μου φένεται Exclamation
vangsgr - Παρ 24 Οκτ 2003, 12:09:45
shark_zak έγραψε:
Jongou έγραψε:

ΔΩΡΕΑΝ Question Question Question Question Question Question Question
Έχουμε τρελαθεί τελείως μου φένεται Exclamation
ΝΙΚΟΣ - Παρ 24 Οκτ 2003, 12:38:48
Θέμα δημοσίευσης:
.....................και μια τουρτα δωρο
RobertoD - Παρ 24 Οκτ 2003, 18:49:39
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Jongou έγραψε:
στα 8v μας που θα μας

Ε, βεβαια ετσι ειναι τα αλογα; Με δυο μεγαλα αυτοκολλητα PEUGEOT στις πορτες ας πουμε παιρνεις τουλαχιστον 15!!!
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 25 Οκτ 2003, 08:43:57
RobertoD έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Jongou έγραψε:
στα 8v μας που θα μας

Ε, βεβαια ετσι ειναι τα αλογα; Με δυο μεγαλα αυτοκολλητα PEUGEOT στις πορτες ας πουμε παιρνεις τουλαχιστον 15!!!

Tωρα αυτο αν το λες για μενα εισαι λαθος.Καταρχην δεν γραφει σκετο PEUGEOT αλλα PEUGEOTSPORT.Εγω τα εβαλα και για λιγο διαφημιση στον φιλο μου τον Ντινο Wink.Και στο κατω κατω το δικο μου βγαζει 105.Δεν ειπα ποτε οτι βγαζει παραπανω.Αλλου ειναι το ζουμι. Twisted evil
shark_zak - Κυρ 26 Οκτ 2003, 13:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

αν δινουν και τουρτα παω απο σημερα να πιασω σειρα.... Silly Onfire Silly
Ghost Dog - Κυρ 26 Οκτ 2003, 16:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
shark_zak έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Φιλαρακο.....στην ουρα!!!!!! Shocked Shocked Razz Laughing Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 10:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ερε τι βρωμες βγαζω ο ατιμος Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:04:44
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ερε τι βρωμες βγαζω ο ατιμος Laughing Laughing Laughing

Εισαι ενας εσυυυυυυυ!! Laughing Laughing Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:07:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας ετσι ετσι
Ghost Dog - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:09:45
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ενας ετσι ετσι

ΨΩΩΩΝΙΟ!!! Splat Splat Razz Razz Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:20:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ το ειπες πρωτος....εγω φταιω Question Παρε και τις ντοματες πισω Splat Splat Splat
Ghost Dog - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εσυ το ειπες πρωτος....εγω φταιω Question Παρε και τις ντοματες πισω Splat Splat Splat

Εγω δεν σου πεταξα 3,αλλα μονο 2!!!
Πιαστην πισω......... Splat
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 12:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
Κεκτημενη ταχυτητα μπαρτον Laughing
shark_zak - Δευ 27 Οκτ 2003, 13:20:32
Θέμα δημοσίευσης:
PoiSoNeR έγραψε:
shark_zak έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Φιλαρακο.....στην ουρα!!!!!! Shocked Shocked Razz Laughing Laughing Laughing

παιδια να οργανωθουμε ολοι θα παρουμε.... Idea Silly
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Οκτ 2003, 18:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Στο τελος βλεπω τον Chataso να ανοιγει καινουργιο τοπικ με Θεμα ΄΄Δωρο τουρτα απο την PEUGEOT΄΄ και να τα κανει ολα μεταφορα εκει Laughing Laughing Laughing Laughing
peugeot_maniak - Κυρ 02 Νοέ 2003, 12:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
giati re na min ginete an deis tin aganaktisi oson exoun 14aria edo mesa einai logiko na ta dinoun tzampa............ Shocked

tespa aas milisoume kai ligo sovara...
kapou diavasa oti i p.s.a prosarmose to 14ari moter stous neous kanonismous ripon euro 3 kai emeis leme gia 10 aloga me to laptop.....
mallon polla oneira kanoume...

afiste pou pleon yparxei kai 16v 14ari opote pros ti o kopos gia tin peugeot???
8es agori mou 90hp????
pare to 16v ...kapos etsi...

se ligo 8a doume ston ypno mas kai 16valvida kapakia tzampa...

poli peina guys
STELIOS - Πεμ 06 Νοέ 2003, 12:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, κατοπην επικοινονιας με Lion Ellas & Condor Peugeot, ΔΕΝ θα ερθουν προγραμματα για τα 206. Θα ερθει καποια στιγμη εγκεφαλος (οπως της Peugeot Sport για το 106) αλλα ΜΟΝΟ για τα 1.6 και 2.0. Αρα εμεις με τα 1400 ..... τον π%λο!
shark_zak - Πεμ 06 Νοέ 2003, 13:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το κακο ξερετε πιο ειναι Arrow Idea

οτι θα χασουμε και την τουρα...

κριμα... Silly
Jongou - Πεμ 06 Νοέ 2003, 19:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι μου το λέει ανεπίσημα και τις προάλλες που τον ξαναρώτησα μου είπε ότι θα έχει νέα σε καμιά εβδομάδα! Δεν νομίζω να με κορόιδεψε γιατί αρκετό κραξημο εχει φάει από μένα Twisted evil Twisted evil ! Αλλα και πάλι ας δούμε τι θα μου πει σε 7 μέρες! Laughing Laughing
PHSYBORG - Πεμ 06 Νοέ 2003, 19:34:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω λεω να μαζευτουμε να κανουμε μια πορια με τα pug μας στο κεντρο κ να απαιτησουμε 10 ΑΛΟΓΑ ! Cool
STELIOS - Πεμ 06 Νοέ 2003, 19:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Εγω λεω να μαζευτουμε να κανουμε μια πορια με τα pug μας στο κεντρο κ να απαιτησουμε 10 ΑΛΟΓΑ ! Cool

Πολυ καλη ιδεα! Επεισης μπορουμε να κανουμε καταληψη στα κεντρικα της Peugeot ή ακομα και ομαδικη απεργια πεινας.
shark_zak - Παρ 07 Νοέ 2003, 09:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Πολυ καλη ιδεα! Επεισης μπορουμε να κανουμε καταληψη στα κεντρικα της Peugeot ή ακομα και ομαδικη απεργια πεινας.

οχι απεργια πεινας ρε παιδια μην το τραβαμε και τοσο πολυ.... Silly

οχι τιποτα αλλο αλλα δεν το σηκωνει και η κραση μου... Onfire
nemo - Παρ 14 Νοέ 2003, 12:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
Το αφεντικό τρελλάθηκε!!! Χαρίζονται άλογα προς όλους τους ενδιαφερόμενους 1400αριδες!!! Αυτά είναι τα καλά νέα!!! Τα κακά νέα είναι ότι τα άλογα είναι κουτσά!!! Πάντως επειδή έχω άλλο ένα 206 στην οικογένεια 1400 quicksilver, αν βρέξει άλογα καμιά μέρα ενημερώστε με να μην κρατάω ομπρέλλα!!!

p.s. Τα άλογα και ειδικά τα αραβικά euros κτώνται!!!
netblaster - Παρ 14 Νοέ 2003, 19:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
diauzontas ena periodiko eida kapou ena sxolio gia "10 epipleon aloga xwris oikonomiki ipivarinsi gia pezo 206 1.4 8v"!!! mou fanike endiaferon alla, to keimeno me apogoiteuse...elege oti mia tetoia kinisi tha itan asymfori oikonomika kathws yparxoun ametrita tetoia autokinita kai eidika meta tin emfanisi tou 16v ksexaste to!!! pantws auto me tin tourta akougetai poly kalo...toulaxiston na glykanoun tin pikra mas!!!
DRAKE - Σαβ 15 Νοέ 2003, 09:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ποιό περιοδικό το διάβασες;
TZAG - Σαβ 15 Νοέ 2003, 15:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
-"Θα ήθελα μιά τούρτα για το σπίτι."
-"Δεν πειράζει, θα την φας εδώ!"
ΘΟΥΒΟΥ
STELIOS - Σαβ 15 Νοέ 2003, 16:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω να σας πω την αληθεια, οταν εμαθα πως βγηκε το 1.4 και 16βαλβιδο ΞΕΝΕΡΩΣΑ!!! Γιατι ρε παιδια μας το κανετε αυτο? Εγω που το πηρα πρην 2 χρονια μαλ***ς ειμαι δηλαδη? Στο πηγαδι κατουρησα? Shocked
Δεν μπορουσε να το βγαλει εξαρχης ετσι η Peugeot?
TZAG - Σαβ 15 Νοέ 2003, 16:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Για τι μιλάμε ρε παιδιά;;;
Δεν είδατε εδώ που ποιά, η SEAT έβγαλε 1400αρι με 115 ΑΛΟΓΑ Shocked Exclamation
Και συζητάμε για 1.4 85 ή 1.6 110 της Peugeot....
PHSYBORG - Σαβ 15 Νοέ 2003, 16:41:12
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Εγω να σας πω την αληθεια, οταν εμαθα πως βγηκε το 1.4 και 16βαλβιδο ΞΕΝΕΡΩΣΑ!!! Γιατι ρε παιδια μας το κανετε αυτο? Εγω που το πηρα πρην 2 χρονια μαλ***ς ειμαι δηλαδη? Στο πηγαδι κατουρησα? Shocked
Δεν μπορουσε να το βγαλει εξαρχης ετσι η Peugeot?

Εγω που το πηρα πριν ενα χρονο ειμαι 2 φορες μαλ**ας ???
ΧΑΑΧαχα
Σκεψου αυτους που το πηραν πριν κανα 3μηνο δηλαδη!!! ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ! Crying or Very sad
Pughell - Σαβ 15 Νοέ 2003, 16:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:

Και η Rover εχει βγαλει 14αρι με 125+ αλογα ομως τι σχεση εχει αυτο ρε;
Το 206 το πηρατε για τα γκαζια του ή για το στησσιμο του και γενικα το συνολο του σαν αμαξι; Question
Ghost Dog - Σαβ 15 Νοέ 2003, 17:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Το 206 το πηρατε για τα γκαζια του ή για το στησσιμο του και γενικα το συνολο του σαν αμαξι; Question

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ!!! Evil Evil Evil Wink
PHSYBORG - Σαβ 15 Νοέ 2003, 17:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
TZAG έγραψε:

Και η Rover εχει βγαλει 14αρι με 125+ αλογα ομως τι σχεση εχει αυτο ρε;

Προσωπικα το πηρα για το στησιμο , την εμφανιση , την αξιοπιστια και το ομορφο εξωτερικο του !ΑΛΛΑ.....δεν θα με χαλαγε αν ειχε κ 100 αλογακια !
Ghost Dog - Σαβ 15 Νοέ 2003, 17:31:31
Θέμα δημοσίευσης:
Κανεναν δε νομιζω να χαλαγε Wink Laughing
Pughell - Σαβ 15 Νοέ 2003, 17:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ας παιρνατε το 16αρι.Με μικρες βελτιωσεις θα ειχατε τα 100 που θελετε.Αν παλι δεν ειχατε τα χρηματα τοτε,τωρα που τα εχετε βαλτε ενα πιο κοντο σασμαν για να πηγαινει οπως αν θα ειχε 100. Wink
PHSYBORG - Σαβ 15 Νοέ 2003, 18:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το 1600αρι μακαρι να ειχα τα φραγκα να το επερνα !
Οταν πηρα το XT εσκασα μετρητοις 12000 κ δεν με επαιρνε ουτε 100 euro παραπανω να δωσω ! Crying or Very sad
Οσο για το σασμαν τελευταια το σκεφτομαι αλλα ......... Confused
kaisaras96 - Σαβ 15 Νοέ 2003, 18:54:24
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:

....πολυ καλο...το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεις Laughing Very happy Wink
Εχεις δοκιμασει να βαλεις κοντρα με καινουργειο 100αρι Ιμπιζα,εχει πολυ γελιο....με την 1η κιολας ξεκαθαριζει η κατασταση.
Εδω τα πρωτα τα καλα τα 100αρια χωρις ηλεκτρονικο γκαζι και στα τελιωματα 3ης τους ριχνουμε 3 αμαξια.
Αυτο με τα 115 εχει ενα BMC και προγραμμα λες να μας περναει Shocked Confused ...αμα βρειτε κανενα κοροιδο που θα σκασει τοσα λεφτα για 1400αρι,πειτε μου να βαλουμε κανα στοιχηματακι γιατι τελευταια εχω οικονομικες δυσκολιες Razz Very happy Surprised Laughing
Απο τοτε που εγινε face lift και μετα αναναιωση στα Πολο και Ιμπιζα δεν πανε βημα.Αντιθετα το πρωτο Πολο 16ν παει πολυ καλα και χανει ελαχιστα απο το καμαρι μας.
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 00:45:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το παλιο Polo και το επισης παλιο Ibiza εχουν διαφορετικο σασμαν το ενα απο το αλλο,οπως επισης το Ibiza εχει μια σειρα μεγαλυτερο προφιλ.
Παρολα αυτα πανε παααρα πολυ καλα.Χαρακτηριστικα σας αναφερω οτι ενα Polo 1ης γενιας πηγαινει εξισου καλα με ενα 106 XSi 1400 ή με ενα 13αρι Rallye! Shocked
Και ολα αυτα λογο κοντου σασμαν... Confused
Τα Ibiza 2ης και ολων των επομενων γενιων,επειδη μεγαλωσαν την περιμετρο του τροχου τους χωρις να κοντυνουν αναλογα και το σασμαν,για αυτο χανουν τοσο πολυ σε επιδοσεις.Φταιει βεβαια και το ηλεκτρονικο γκαζι... Sad
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 01:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά μην ξεχνάμε και το βάρος που έχουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα!!! Και αν το δούμε και από άλλη σκοπιά είναι μιση κατηγορία μεγαλύτερα!!! Πάντως από μία κόντρα που έκανα με ένα φίλο που έχει καινουριο Ibiza 1.4 sport 100ps (το δικό μου το υπολογίζω γύρω στα 80ps με κάτι ψιλά που του έχω βάλει και με VPower Racing) του έφυγα στην εκκίνηση ένα φτερό...μέχρι και τα 120 περιπού και 3ες(λίιιγο μετά πιάνει κόφτη η 3η) ήταν σταθερή η απόσταση!!! στο κούμπωμα 4ης μέφτασε και μετά έφυγε σχεδόν ένα αυτοκίνητο μπροστά...
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 01:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το 206 ποναει πολυ ασχημα απο κλιμακωση.Ενα καλο σασμαν λυνει πολλα προβληματα... Wink
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 01:45:28
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το 206 ποναει πολυ ασχημα απο κλιμακωση.Ενα καλο σασμαν λυνει πολλα προβληματα... Wink

Μάλλον δεν πρόσεξες ότι εγω δεν έχω 206 αλλά, anyway...Πάντως έχεις δίκιο, έχουν΄σχετικά μακρυ σασμαν!!! Το 205 έχοντας την ίδια ιπποδύναμη αλλά πιο κοντό σασμάν χάνει σε τελική αλλά από σταση και εν κινήση κάμια σχέση!!! Σχεδον 2 αυτοκίνητα έριξα σε ένα φίλο κιας έχω και aftermarket aircondition επάνω!!! Θα έπρεπε να είχαν κάνει πιο σοφή επίλογη οι της πεζο οσον αφορά το σασμάν...
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 01:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ουυυπςςςςςς!!!!!!!! Shocked Sorryy.... Very happy Very happy Very happy
Εσυ εισαι ΟΚ απο σχεσεις απο οσο ξερω...Απο διαφορικο τουλαχιστον πρεπει να εχεις το 4,29. Scratch
Αν εχεις παντως και σωστη διασταση ζαντολαστιχα τοτε απορω γιατι σε περασε...Αφου το 205 ειναι λιιιγο πιο αργο απο το 106 XSi το οποιο ξεφτιλιζει το Ibiza για πλακα... Question
netblaster - Κυρ 16 Νοέ 2003, 02:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ουυυπςςςςςς!!!!!!!! Shocked Sorryy.... Very happy Very happy Very happy
Εσυ εισαι ΟΚ απο σχεσεις απο οσο ξερω...Απο διαφορικο τουλαχιστον πρεπει να εχεις το 4,29. Scratch
Αν εχεις παντως και σωστη διασταση ζαντολαστιχα τοτε απορω γιατι σε περασε...Αφου το 205 ειναι λιιιγο πιο αργο απο το 106 XSi το οποιο ξεφτιλιζει το Ibiza για πλακα... Question

Εκτος από τα λαστιχα που εχω βάλει φαρδύτερα (185/55/14 διατηρώντας ωστόσο την εργοστασιακη συνολικη διαμετρο) τη "ζημια" την κάνει το aircondition και κυρίως το γεγονός ότι το δικό μου 205 είναι Cabrio(=χειρότερη αεροδυναμική και βαρύτερο)!!! μην ανησυχεις παντως του τι φυλάω στη γωνία!!! Για να επανέλθουμε στο θέμα πάντως, εχω φέρει στα ίσα( ενταξει τον περασα αλλα μα μικρη διαφορα) ενα 206 1.4 Φ.Π.Ε.(πιστευω να ξερετε την "ορολογία"?!?! Φ_ιλτρο, Π_ρόγραμμα, Ε_ξατμιση(από καταλύτη και πίσω) το οποιο είχε δυναμομετρηθει και καλα 87και κατι ps!!! Τα βάλαμε 2 φορές και τις 2 ημουν μπροστα για....μισο προφυλακτηρα!!! Συμπερασμα: και με 10 αλογα παραπάνω δεν έρχεται η ανοιξη...
Pughell - Κυρ 16 Νοέ 2003, 02:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
Πετα επανω ενα 19αρι μοτερ και πιες τους το αιμα!!! Laughing Laughing Laughing Wink Armed
Και αν βρεις και το 16βαλβιδο με τα 160 εκει να δεις γελια! Twisted evil
mick206 - Κυρ 16 Νοέ 2003, 16:55:44
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
ενα 206 1.4 Φ.Π.Ε.(πιστευω να ξερετε την "ορολογία"?!?! Φ_ιλτρο, Π_ρόγραμμα, Ε_ξατμιση(από καταλύτη και πίσω) το οποιο είχε δυναμομετρηθει και καλα 87και κατι ps!!!

Τι ήθελες και το πες;; Smile
Θέλεις να ανάψεις φωτιές τώρα στους 1.4άρηδες;;; Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 17 Νοέ 2003, 18:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα επειδη εχω αδεια και δεν μπαινω καθε μερα............Τι εγινε ρε παιδια με εκεινη την τουρτα απο την PEUGEOT Question Εφαγε κανεις Question Very happy
netblaster - Δευ 17 Νοέ 2003, 18:31:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Πετα επανω ενα 19αρι μοτερ και πιες τους το αιμα!!! Laughing Laughing Laughing Wink Armed
Και αν βρεις και το 16βαλβιδο με τα 160 εκει να δεις γελια! Twisted evil

Καλα ολαυτα αλλα αν ειχα τα λεφτα no problem!!! Τωρα σκεφτομαι να βελτιωσω (οσο γινεται) το 1.4 8v που εχω...δυσκολοι οι καιροι για "πριγκιπες"!!!
netblaster - Δευ 17 Νοέ 2003, 18:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
netblaster έγραψε:
ενα 206 1.4 Φ.Π.Ε.(πιστευω να ξερετε την "ορολογία"?!?! Φ_ιλτρο, Π_ρόγραμμα, Ε_ξατμιση(από καταλύτη και πίσω) το οποιο είχε δυναμομετρηθει και καλα 87και κατι ps!!!

Τι ήθελες και το πες;; Smile
Θέλεις να ανάψεις φωτιές τώρα στους 1.4άρηδες;;; Laughing

Ρε παιδια κεγω ομοιπαθης ειμαι (αν και σε καπως καλυτερη κατασταση θαλεγα...)!!! Δεν ξερω αν εκεινο το 206 ειχε οντως τοσα αλογα(μαλλον δεν ειχε...) αλλα ζηλευω το μοτερ σας γιατι ειναι mpi!!! μ\Με το σασμαν που εχω και το mpi μοτερ θα πηγαινα ακομα καλυτερα!!! Αντι για αλογα δεν ψαχνετε για κανα πιο κοντο σασμαν??? Οσο για την τουρτα φιλε Νικο ουτε φωνη ουτε ακροαση...μαλλον την εφαγαν τα αλογα στο δρομο και βαρυστομαχιασαν γιαυτο και δεν τα ειδε κανεις!!!
whizy - Παρ 11 Ιούν 2004, 01:32:28
Θέμα δημοσίευσης: Γιατί το 1.4 μόνο 75hp?
Πριν το Peugeot ειχα ενα Autobianchi Abarth 1100cc 70hp
σκευτομουν σημερα και ενιωθα λιγο απογοιτευμενος με την επιλογη μου να παρω το 1.4 προσπαθησα να καταλαβω που οφειλεται απο ενα μοτερ 1400cc να βγαζεις 75 μουλαρια και κατελειξα στο συμπερασμα οτι το κυριο αιτιο ειναι η οικονομικη πολιτικη στην καταναλωση που ακολουθησε η Peugeot ωστε να ειναι φιλικοτερο για το περιβαλον και οικονομικοτερο για την τσεπη μας αρα δεν προοριζεται για σπορ οδηγηση! ο TU3JP ειναι αρκετα αξιοπιστος και καλοσχεδιασμενος για 8 βαλβιδο μοτερ και εψαξα να βρω που ειστερει,κατελειξα οτι το προβλημα μαλλον ειναι στον εκκεντροφορο και στον <<βαρεμενο>> εγκεφαλο που για λογους οικονομιας δεν δινει καυσιμο! και οχι σε κατι αλλο! επισεις σκευτικα οτι λογω κυβισμου ο αερας που εισερχεται μεσα στο μοτερ ειναι ετσι και αλλιος αρκετος! αρα μια χωανη ΔΕΝ εξυπηρετει και πολυ το μοτερ αυτο καθως επισεις ουτε και ενα απλο τελικο (που μαλλον θα κανει το αμαξι να ψοφαει στα χαμηλα!) (εκτος και αν ειναι τσιπαρισμενο) αρα λογικα για να μπορεσει να φτασει σε δυναμη καποια αλλα 1400αρια θα πρεπει να κοιταξουμε κυριος για τσιπαρισμα και εκκεντροφορο τι λετε εσεις???
netblaster - Παρ 11 Ιούν 2004, 10:26:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Λευτερη, τα εχουμε ξαναπει γιαυτο το μοτερ!!! Για να το κανεις γυρω στα 95ps (με το ζορι) θελει αρκετο χρημα!!! Δεν αξιζει με λιγα λογια... Παντως για να καταλαβεις τις δυνατοτητες του μοτερ, σου θυμιζω το πρωτο ραλλακι που εβγαζε περιπου 100ps με μειωμενο κυβισμο (1.3) και αυξημενη συμπιεση, αλλους εκκεντροφορους και προγραμμα και αλλα καλουδια!!! Επισης, αργοτερα εκανε την εμφανιση του το 106 XSi με τον κινητηρα στα 1.4 και ιπποδυναμη 95ps, αλογα που προερχονταν μεσω της ιδιας οδου που περιγραφω παραπανω!!! Απλα, το συνολικο κοστος μια τετοιας μετατροπης ειναι αρκετα υψηλο, σε βαθμο να σε κανει να κοιτας το 1.6 16ν!!! Twisted evil
Ydwr - Δευ 14 Ιούν 2004, 12:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι αραγε το 1,4 βγαζει μονο 75 Hp? Γιατι οι Γαλλοι αργησαν τοοοοοοοοοοοσο να βγαλουν το 16ν μοτερ με τα 90?

Μα απλουστατο, γιατι το (κρατηθητε...) 80%-85% των πωλησεων του 206 στα 1400 ειναι ντιζελακια Shocked

Να γιατι προτιμησαν να βαλουν το παλιο απλο μοτερ των 75 Ηρ και γιατι αργησαν να κανουν το βημα στον 16ν.

Ντιζελ και παλι ντιζελ. Καταραμενοι νομοπλαστες αυτης της χωρας. Evil
netblaster - Τρι 15 Ιούν 2004, 14:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι οπως τα λεει ο Πανος ειναι!!! Αυτη ειναι και η επισημη απαντηση της πεζο στο ερωτημα "Γιατι αργησε το 1.4 16ν;"!!!
shark_zak - Τετ 16 Ιούν 2004, 08:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:

οχι καταραμενοι νομοπλαστες αλλα καταραμενοι απατεωνες,αρπακολλατζηδες και οτι αλλο συνεπαγεται...... Evil
STAMOS - Τετ 16 Ιούν 2004, 09:59:42
Θέμα δημοσίευσης:
το μονο καταραμενο ειναι το μοτερακι μας γιατι ετυχε να εχει μπροστα του ενα χιλιοεξακοσαρι το οποιο ειναι ο ορισμος του tuning, αγου καμια σοβαρη προσπαθεια δεν εχει γινει για εμας Crying or Very sad
whizy - Τετ 16 Ιούν 2004, 18:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ontos re pedia! den exo di poythena se kapoio periodiko na asxoloude me to 1.4 moter eite se 106 h 206! Confused Sad Sad Sad Sad
jtheogr - Πεμ 17 Ιούν 2004, 08:09:20
Θέμα δημοσίευσης: Μοτέρ 1.400 75hp
To 1993 αγόρασα ένα 106/1.400 75 , σε σχέση με τα σημερινά 1.400 75 το μοτέρ του 1993 ήταν καλύτερο, εννοώ πιό δυνατό-ζωντανό.Τελικά το εφτιαξα λίγο και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν άξιζε ούτε τον κόπο ούτε τα χρήματα, να λάβετε υπόψη σας οτι τότε δεν είχα την επιλογή κάποιου άλλου μοτέρ 16ν, σήμερα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και προτείνετε ανεπιφύλακτα.
Sidobre - Πεμ 17 Ιούν 2004, 09:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά είναι που προσανατολίζεσαι.

Για να έχεις απόδοση με τα βασικά (σκουπα, εξάτμιση, πρόγραμμα) ναι πραγματικά, στα μικρά μοτέρ δεν πρόκειτε να έχεις ικανοποιητική απόδοση.

Ομως με ένα συνολικό κόστος γύρω στα 1500 ευρώ μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητο άνετα 100 - 105 άλογα και με ένα κόστος 2.200 ευρώ 115 άλογα (για 1,6 κιν.) βάζοντας τον πύχη ψηλά και για παραπάνω αύξηση...

Το θέμα είναι τι ψάχνεις...
Ntinos - Σαβ 19 Ιούν 2004, 02:08:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Γιατι αραγε το 1,4 βγαζει μονο 75 Hp? Γιατι οι Γαλλοι αργησαν τοοοοοοοοοοοσο να βγαλουν το 16ν μοτερ με τα 90?

Μα απλουστατο, γιατι το (κρατηθητε...) 80%-85% των πωλησεων του 206 στα 1400 ειναι ντιζελακια Shocked

Να γιατι προτιμησαν να βαλουν το παλιο απλο μοτερ των 75 Ηρ και γιατι αργησαν να κανουν το βημα στον 16ν.

το προβλημα στα ντιζελ δεν ειναι οι σχετικη νομοθεσια αλλα η ποιοτητα καυσιμου που πωλειται απο τους ΜΕΓΑΛΟ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ βενζιναδες στην Ελλαδα αφου νοθευεται πανευκολα και με τεραστια κερδη.
σκεψου οτι μια αντλια για common rail diesel μοτερ κοστιζει περισσοτερο απο το ιδιο το μοτερ και θα καταλαβεις τι εχει να γινει αμα βαζαμε ντιζελ στη χωρα.Βεβαια δεν ειναι δικαιολογια αυτο αφου πρεπει να ελεγχονται οι βενζιναδες περισσοτερο.
Απο την αλλη μην εισαι τοσο σιγουρος γιατο αν θαγοραζες diesel εκδοση ειδικα μικρο μοτερ.ο diesel ειναι ο ποιο 'χαζος' κινητηρας ενεργειακα και 'τελειωνει' εκει που ενα καλο 16v μοτερ αρχιζει με οτι αυτο συνεπαγεται σεμας που ζηταμε κατι παραπανω απο το αμαξι μας.
Επισης οπως ειπωθηκε ο 1,4 στο 106 μου που ειναι μολις 815 κιλα (διχως αιρ κοντισιον και υδραυλικο τιμονι) αποδιδει πολυ καλα με μια αναλογια 10,7 κιλων ανα ιππο.Με λιγο πειραγμα (φιλτρο,προγραμμα,εξατμιση) βλεπεις και κατω απο δεκα κιλα στον ιππο και αξιοπρεπεστατες επιδοσεις στο δρομο καθως και νευρο παντου (για 1,4 παντοτε).
Τωρα για 206 (επειδη εχω και το συγκεκριμενο σε 1,4) ειναι απλα αποδεκτος λογο βαρους ενω αν αρχισουν οι 'ταρζανιες' με 15αρες ζαντες ψοφαει.Παντως στις τελευταιες εκδοσεις του η πεζο μιλαει για σχεδον 12,5 κιλα ροπη χαμηλα που αν συνδιαζοταν μενα ελαφρυ αμαξωμα (106) θα μιλαγαμε για ενα καλο 1,4 στα λεφτα του που θα εβαζε γυαλια σε κατι ibizakia και punto (οχι οτι τωρα παει πισω Wink ειδικα μεχρι τα 120-130 χλμ ειναι ολα πισω αφου τα 106 εχουν την ευχερεια να 'ξεκολανε' χαρακτηριστικα ευκολα σε γρηγορες εκκινησεις ειδικα αν 'ξερεις').
Παντως και το μοτερ των 90 ιππων σε 206 δεν το θεωρω τιποτα καλο (οπως τα αειμνηστα 106 xsi,μια βολτα να πατε θα καταλαβετε).
το 1,6 ειναι η σωστη επιλογη και ειδικα τωρα που δεν υπαρχει το τεκμηριο.
Επισης ειναι χαρακτηριστικο οτι τα 1,4 καινε σχεδον την ιδια βενζινη με τα 1,6 που εχουν κατα πολυ καλητερες επιδοσεις (κολανε σε διλιτρα αν δεν εχουν γινει παλι ταρζανιες για πνιξιμο των επιδοσεων με μεγαλες ζαντες και φαρδια ελαστικα).
Τελος η διαθεση του 1,4 με 75 αλογα ειχε και καθαρα τον στοχο του χαμηλου κοστους παραγωγης που γνωριζει καλα η P.S.A αφου και diesel υπηρχε και στις Ευρωπαικες χωρες οι 'θερμοαιμοι' οδηγοι ΔΕΝ θαγορασουν ΠΟΤΕ μια τετοια εκδοση, αλλα θα καταφυγουν σε γρηγορο μεταχειρισμενο η στο 1,6.Μονο στην Ελλαδα υπηρχε και υπαρχει τετοιο group αγοραστων ειδικα με τα τεκμηρια.Ο 1,4 υπηρχε ως λυση για καποιον ηλικιωμενο η μια κοπελα που ζηταει κατι ηρεμο και οικονομικο.
Βεβαια αυτο δεν ειναι δικαιολογια για την πεζο ναρνειται την εξελιξη τοσα χρονια και να διαθετει το 8v μοτερ για περισσοτερο απο 18 χρονια στην αγορα (σε 205 πρωτο μπηκε αν θυμαμαι καλα)
Ntinos - Σαβ 19 Ιούν 2004, 02:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
whizy έγραψε:
Ontos re pedia! den exo di poythena se kapoio periodiko na asxoloude me to 1.4 moter eite se 106 h 206! Confused Sad Sad Sad Sad

οχι πλεον, και αποτι καταλαβαινω εισαι μικρος σε ηλικια αλλιως θα θυμοσουνα οτι στα μεσα της δεκαετιας του 90 το μοτερ αυτο ανθιζε στα χερια βελτιωτων και ηταν ενα απο τα καλα μοτερ αφου τοτε τα 1,4 της vw εβγαζαν μολις 60 αλογα ( Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing ) και τα Ιταλικα 1250cc με 75 αλογα απλα δεν κολαγαν σε πεζο ειδικα σε ρεπριζ (καισε 1,1 106 δεν κολαγαν αυτα Very happy ). Μετα το 97 το μοτερ αυτο ξεπεραστηκε και αρχισαν τα 1,4 με 100 αλογα (και μιλαμε οτι η πεζο τα ειχε κανει αυτα απο το 94 μετα xsi και rallye και γιαυτο την αγαπησαμε Wink )
Τοτε μονο κανα suzuki swift να εβλεπες ποιο γρηγορο και κανα daihatsu charade turbo, αντε και τα hondakia 1,3 πηγαιναν σφαιρα (ελεγαν 75 αλογα αλλα εβγαζαν 88 στο στροφαλο)
whizy - Κυρ 20 Ιούν 2004, 14:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
whizy έγραψε:

οχι πλεον, και αποτι καταλαβαινω εισαι μικρος σε ηλικια αλλιως θα θυμοσουνα οτι στα μεσα της δεκαετιας του 90 το μοτερ αυτο ανθιζε στα χερια βελτιωτων και ηταν ενα απο τα καλα μοτερ αφου τοτε τα 1,4 της vw εβγαζαν μολις 60 αλογα ( Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing ) και τα Ιταλικα 1250cc με 75 αλογα απλα δεν κολαγαν σε πεζο ειδικα σε ρεπριζ (καισε 1,1 106 δεν κολαγαν αυτα Very happy ). Μετα το 97 το μοτερ αυτο ξεπεραστηκε και αρχισαν τα 1,4 με 100 αλογα (και μιλαμε οτι η πεζο τα ειχε κανει αυτα απο το 94 μετα xsi και rallye και γιαυτο την αγαπησαμε Wink )
Τοτε μονο κανα suzuki swift να εβλεπες ποιο γρηγορο και κανα daihatsu charade turbo, αντε και τα hondakia 1,3 πηγαιναν σφαιρα (ελεγαν 75 αλογα αλλα εβγαζαν 88 στο στροφαλο)

Ειμαι ενα 25χρονο μωρακι! Very happy Very happy Very happy απλος δεν ασχολουμε παρα πολλα χρονια με το αυτοκινητο! οπως και να εχει δεν εχω δει πουθενα να ασχολουνται με το 1.4! και δεν εχω βρει πουθενα εγκυρες λυσεις βελτιωσης του 1.4 εσυ ξερεις? αν ναι δωσε μου links,infos,tips κλπ,γιατι εχω πιξει στα puntosaxoralla! Confused
Ntinos - Κυρ 20 Ιούν 2004, 23:44:54
Θέμα δημοσίευσης:
whizy έγραψε:
Ntinos έγραψε:
whizy έγραψε:

Ειμαι ενα 25χρονο μωρακι! Very happy Very happy Very happy απλος δεν ασχολουμε παρα πολλα χρονια με το αυτοκινητο! οπως και να εχει δεν εχω δει πουθενα να ασχολουνται με το 1.4! και δεν εχω βρει πουθενα εγκυρες λυσεις βελτιωσης του 1.4 εσυ ξερεις? αν ναι δωσε μου links,infos,tips κλπ,γιατι εχω πιξει στα puntosaxoralla! Confused

κοιτα για το 106 ελεω rallye υπαρχουν 2 λυσεις.
1.φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση και αν εχεις παλιοτερο μοντελο σου συνιστω αλλαγη μπουζοκαλωδια με αλλα σιλικονης beru και μπουζι της ιδιας μαρκας. κοστος γυρω στα 600 ευρω ολα μαζι (ειναι οτι εχω κανει εγω στο δικο μου τωρα που ειναι 1,4)
2.μοτερ-σασμαν απο rallye με κοστος γυρω στα 2000 ευρο και αν διαθεσεις ενα τριχιλιαρο βαζεις κουμπωτα και τις αναρτησεις και φρενα μπρος-πισω.
το θεμα ειναι οτι ειναι λιγο δυσαναλογο αφου rallye η vts βρισκεις πλεον με 8000 ευρο και δεν κανεις 'μετατροπες' γιαυτο κιεγω δεν προχωρησα σε τετοια αλλαγη και περιμενω να τελιωσω τις σπουδες για να παρω κατι καλο.

ενδοιαμεση κατασταση δεν σου συνιστω (εκκεντροφοροι κτλ) αφου το κοστος για να παρεις +20 αλογα φτανει στην αλλαγη με 16βαλβιδο.
επισης υπαρχει και η λυση αγορας ενος 1,3 η 1,6 8v (τα πουλανε γυρω στα 800 ευρο) και με 1500 ευρο συνολικα να εχεις ενα κομπλε συνολο εφαμιλο με rallye 8v.
αν ενδιαφερεσαι για περισσοτερες λεπτομερειες να σου στειλω π.μ με το ποιον θεωρω καλητερα ναφησεις το αμαξι σου γιαλλαγη μοτερ.
αν σενδιαφερει το πρωτο σταδιο το φιλτρο που εβαλα ειναι bmc (αν και k&n ειναι καλητερη επιλογη), προγραμμα powerchips και εξατμιση στον 'Νινο' Very happy μονο τελικο αφου μεσαιο το 1,4 δεν εχει.
links και sites μην πολυ εμπιστευεσαι αυτα που λενε και ταζουν το αμαξι με πρωτο σταδιο στην καλητερη θα βγαλει 79-81 αλογα γυρω στις 5500-5900 και ελαφρα αυξημενη ροπη (γυρω στα 11,9 κιλα) αλλα θα 'γεμιζει' καλητερα και δεν θα λαχανιαζει τοσο ψηλα.

εγω παντως αν εψαχνα ξανα για μικρο γαλλικο θαγοραζα ενα saxo vts που τα ξεφτυλιζουν πλεον σε τιμες και υπαρχουν πολλα για να διαλεξεις.
επισης αν ειναι να κρατησεις το 106, το πρωτο σταδιο και 4 Bilstein κιτρινα με h&r ελατηρια θα ηταν μια καλη αναβαθμιση για να ευχαριστιεσαι τις διαδρομες σου και να 'παιζεις' σε στροφιλικι με αμαξια πολυ δυνατοτερα,και αστους στην ευθεια να πλακωνονται.
τι μοντελο εχεις με την ευκαιρια?
whizy - Δευ 21 Ιούν 2004, 00:28:09
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Ντινο...οταν διαβασα το post σου γελασα! (οχι δεν εισαι γελιος!) κοιτα γιατι! λοιπον! εχω 106 με billstein sprint με H&R ελατηρια,τελικο Festus,φιλτροχοανη,και λαστιχακι 175/60/14 exalto...

1)H αναρτηση μου μου φενεται πολυ μαλακη! οταν το ανοιγω νιωθω η μουρη να συκονεται η να καθεται ο κολος! οταν περνω εντονες στροφες νιωθω το αμαξι να γερνει! και οταν σπανια! το κανω σβουρακι ακουγονται γκρακ γκρακ γιατι οι τροχοι βρισκουν στους θολους λογω χαμηλωματος! 3ποντα Η&R!!! Confused Very happy κατα τα αλλα το αμαξι χοροπηδαει ελαφρα στις λακουβες σε σχεση με πριν οπως ηταν αναμενομενο!

2)Τα λαστιχα μου δεν μου εμπνεουν τρομερη εμπιστοσηνη χαζωσπινιαρουν
και μου φενονται οπως ακριβος τα παλια μου Michelin Energy που ηταν και 4 χρονων λαστιχο!!! μονο αν η πισα ειναι καινουργια,εκει ειναι ΤΡΕΝΟ!!!

3)Η φιλτροχοανη αμφιβαλω αν κανει δουλεια! ιδιος τορα το καλοκαιρι! που βράζει ο μεταλικος σωληνας της!

4)οσο για το τελικο! δεν ξερω αν εχει λογο που υπαρχει! περα απο ομορφια! δεν εχω ιδεα αν βελτιωνει την αποδοση! αν ειχα καποιο calculator για να δω αν η διαμετρος του ειναι σοστη! τοτε ισως ηξερα!

καλα ποιος σου ειπε οτι ΔΕΝ εχουμε μεσαιο!!??? Shocked και αυτο πριν το καταλυτη τι ειναι?
Droemmen - Τρι 22 Ιούν 2004, 08:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
εγω παντως αν εψαχνα ξανα για μικρο γαλλικο θαγοραζα ενα saxo vts που τα ξεφτυλιζουν πλεον σε τιμες και υπαρχουν πολλα για να διαλεξεις.

Το δύσκολο είναι να βρεις -εντελώς- μαμά rallye ή vts, πίστεψε με πολύ δύσκολο... Sad όταν έψαχνα, το μοναδικό που βρήκα (rallye) ήταν μιας κοπελίτσας που το πούλαγε για να πάρει το RC Cool
Ntinos - Τρι 22 Ιούν 2004, 15:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
whizy έγραψε:
φιλε Ντινο...οταν διαβασα το post σου γελασα! (οχι δεν εισαι γελιος!) κοιτα γιατι! λοιπον! εχω 106 με billstein sprint με H&R ελατηρια,τελικο Festus,φιλτροχοανη,και λαστιχακι 175/60/14 exalto...

1)H αναρτηση μου μου φενεται πολυ μαλακη! οταν το ανοιγω νιωθω η μουρη να συκονεται η να καθεται ο κολος! οταν περνω εντονες στροφες νιωθω το αμαξι να γερνει! και οταν σπανια! το κανω σβουρακι ακουγονται γκρακ γκρακ γιατι οι τροχοι βρισκουν στους θολους λογω χαμηλωματος! 3ποντα Η&R!!! Confused Very happy κατα τα αλλα το αμαξι χοροπηδαει ελαφρα στις λακουβες σε σχεση με πριν οπως ηταν αναμενομενο!

2)Τα λαστιχα μου δεν μου εμπνεουν τρομερη εμπιστοσηνη χαζωσπινιαρουν
και μου φενονται οπως ακριβος τα παλια μου Michelin Energy που ηταν και 4 χρονων λαστιχο!!! μονο αν η πισα ειναι καινουργια,εκει ειναι ΤΡΕΝΟ!!!

3)Η φιλτροχοανη αμφιβαλω αν κανει δουλεια! ιδιος τορα το καλοκαιρι! που βράζει ο μεταλικος σωληνας της!

4)οσο για το τελικο! δεν ξερω αν εχει λογο που υπαρχει! περα απο ομορφια! δεν εχω ιδεα αν βελτιωνει την αποδοση! αν ειχα καποιο calculator για να δω αν η διαμετρος του ειναι σοστη! τοτε ισως ηξερα!

καλα ποιος σου ειπε οτι ΔΕΝ εχουμε μεσαιο!!??? Shocked και αυτο πριν το καταλυτη τι ειναι?

Δεν ξερω γιατι δεν σε ικανοποιει η αναρτηση,εγω με την ιδια λυση ημουνα πολυ ευχαριστημενος και το αμαξι δεν εγερνε καθολου ουτε βουταγε σε επιταχυνσεις.Τωρα αν θες κατι ποιο σκληρο βαλε koni κιτρινα (εχω εγω τωρα τετοια) αλλα ακουστηκως θα εχεις παραπονα αφου κοπανανε πολυ ακομα και ρυθμισμενα στη μεση.
Επισης οι κλισεις μπορουν να μειωθουν τραγικα αν αλλαξεις αντιστρεπτικες μπροστα με αλλες ποιο παχιες.
Οπως και μπορεις να βαλεις 'στενα' ελατηρια (h&r η apex) με μια μικρη πατεντα στα πιατελα και να μειωσεις πολυ βουτηγματα και κλισεις.
Μπορεις απλα να βαλεις αλλα ελατηρια αλλα να ξερεις οτι ΟΤΙ αλλο και να βαλεις θα 'ακουγεται' στο δουλεμα και θα ειναι ποιο ξερο.
Για την Ελλαδα θεωρω καλητερη επιλογη τα h&r αν και εγω τα εβρισκα λιγο περισσοτερο μαλ**α απο ταλλα που εχω δοκιμασει.
Τελος ΜΠΟΡΕΙΣ αν εχεις XS και μονο να βαλεις group N απο rallye αφου τα xs φορανε τις αναρτησεις των rallye.(Δεν μου εχεις πει ακομα ποιο μοντελο ειναι Wink )

Τα λαστιχα που εβαλες ειναι τραγικη επιλογη για 106 με αναρτηση.Σκληρη αναρτηση με μαλακο λαστιχο.Πως περιμενεις να δουλεψει?Δοκιμασε yokohama Α539 και θα δεις διαφορες.
Γενικοτερα τα michelin ειναι τραγικα λαστιχα και την μονη φορα που εχω δει να δουλευουν σε αμαξι σωστα ειναι στο vti του αδερφου μου τα pilot sport σε 195/55/15
Και βεβαια χαζοσπινιαρουν,το κανουν ολα τα michelin αυτο.Αν βαλεις σκληρο λαστιχο μπορει ναναθεωρησεις τα παντα περι αναρτησης σου αφου το 106 ειδικα μεταμορφωνεται.Οι κλισεις που λες οφειλονται εκει επισης αφου το λαστιχο στις στροφες αδυνατει να συνεργαστει με την αναρτηση και 'παταει'.

Για φιλτροχοανη ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ,για φιλτρο μιλησα ελευθερο μεσα στο κουτι.
Η φιλτροχοανη ΔΕΝ δουλευει σωστα σε 1,4 (την εχω δοκιμασει σε απειρες θεσεις) και το εχεις κοψει το αμαξι σιγουρα.

calculator για την διαμετρο του τελικου?δεν θαλλαξεις σωληνα αλλα μονο τελικο ελευθερο το οποιο θα ειναι custom για την τωρινη σου διαμετρο (νομιζω ειναι 42 χιλιοστα).Τωρα αν εννοεις ποση διαμετρο θα εχει η μπουκα, Very happy δεν παιζει ρολο πιστεψε με.Η εξατμιση 'δινει' στο 106 καλητερη ευστροφια ψηλα (αρκετα θα ελεγα) με ελαφρυ κοψιμο χαμηλα αλλα μιλαμε για 8βαλβιδο με μεγαλα αποθεματα ροπης σε χαμηλες στροφες.
Επισης φτιαχνοντας μια εξατμιση και οχι αγοραζοντας μια ετοιμη,μπορεις να επιλεξεις αν το καζανακι σου θα ειναι 'στενο' η φαρδυ.Στην συγκεκριμενη περιπτωση το καλητερο ειναι να διατηρηθει η αρχικη διαμετρος αφου επεμβασεις σε καυσιμο δεν εχουν γινει.

ΜΕΣΑΙΟ καζανακι ΔΕΝ εχει το 106.Μεσαιο ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΩ ειναι απο τον καταλυτη και πισω.Εκει ΔΕΝ εχει καζανακι το 106 αλλα ενα σωληνα που παει στο τελικο (στα 1,1 και 1,4 μιλαμε γιατι το rallye εχει μεσαιο).
Τωρα δεν ξερω ποιας χρονολογιας ειναι το δικο σου, γιατι αν ειναι απο τα τελευταια με γκρι καπακι μπορει να εχει μεσαιο (το δικο μου ειναι και του 97)
Αν βαλεις προγραμμα, καλο θα ηταν να εχεις και μια εξατμιση ελευθερη,αν οχι ειναι πεταμενα λεφτα θα ελεγα.

Τελος και εγω ειχα λαστιχα 175/60/14 σε 6'' ζαντες (yokohama A510) και οταν ηρθε η ωρα να ταλλαξω εβαλα bridgestone b330 165/65/14 σε 6'' ζαντα παντα τα οποια τεντωσαν και ειναι αρκετα φαρδια,δειχνουν ομορφα, στην αρχη εδειχναν μαλ**α αλλα οπως ΟΛΑ τα bridgestone εχουν 2 πελματα και με την φθορα σκληραινουν πολυ, και το βασικοτερο ΔΕΝ βρισκουν στους θολους μπροστα (οπου ειχα προβλημα και εγω λογο χαμηλοματος).Κατα την γνωμη μου αν δεν εχεις 5,5'' ζαντα το καταλληλοτερο λαστιχο για 106 1,4 ειναι το 165/65/14.Και διατηρει τον υπερστροφικο χαρακτηρα του και δεν πνιγει τις επιδοσεις καθολου (το βαζει και η peugeot στα xs)
whizy - Τρι 22 Ιούν 2004, 15:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Δεν ξερω γιατι δεν σε ικανοποιει η αναρτηση,εγω με την ιδια λυση ημουνα πολυ ευχαριστημενος και το αμαξι δεν εγερνε καθολου ουτε βουταγε σε επιταχυνσεις.
Επισης οι κλισεις μπορουν να μειωθουν τραγικα αν αλλαξεις αντιστρεπτικες μπροστα με αλλες ποιο παχιες.
Τελος ΜΠΟΡΕΙΣ αν εχεις XS και μονο να βαλεις group N απο rallye αφου τα xs φορανε τις αναρτησεις των rallye.(Δεν μου εχεις πει ακομα ποιο μοντελο ειναι Wink )
Τα λαστιχα που εβαλες ειναι τραγικη επιλογη για 106 με αναρτηση.Σκληρη αναρτηση με μαλακο λαστιχο.Πως περιμενεις να δουλεψει?Δοκιμασε yokohama Α539 και θα δεις διαφορες.
Γενικοτερα τα michelin ειναι τραγικα λαστιχα και την μονη φορα που εχω δει να δουλευουν σε αμαξι σωστα ειναι στο vti του αδερφου μου τα pilot sport σε 195/55/15
Η φιλτροχοανη ΔΕΝ δουλευει σωστα σε 1,4 (την εχω δοκιμασει σε απειρες θεσεις) και το εχεις κοψει το αμαξι σιγουρα.
Η εξατμιση 'δινει' στο 106 καλητερη ευστροφια ψηλα (αρκετα θα ελεγα) με ελαφρυ κοψιμο χαμηλα αλλα μιλαμε για 8βαλβιδο με μεγαλα αποθεματα ροπης σε χαμηλες στροφες.
ΜΕΣΑΙΟ καζανακι ΔΕΝ εχει το 106.Μεσαιο ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΩ ειναι απο τον καταλυτη και πισω.
Τελος και εγω ειχα λαστιχα 175/60/14 σε 6'' ζαντες (yokohama A510) και οταν ηρθε η ωρα να ταλλαξω εβαλα bridgestone b330 165/65/14

Εμενα γιατι "βουταει" τοτε? λες να θελει σκληροτερες ραβδους πισω? δηλαδη να καθεται ο κολος στις επιτανχησεις? αφου ρωτησα στην Peugeot και μου ειπαν οτι εχει 19mm οσο και το Rallye.
1400 XN εχω Wink
Πρωτη φορα ακουω οτι τα λαστιχα τα συσκεκριμενα δεν πανε με πιο σκληρες αναρτησεις! και γενικος μαλακο λαστιχο δεν παει με σκληρες αναρτησεις! Confused (εχει και καποιος αλλος γνωμη για αυτο)
καλα που το στηριζεις αυτο? τα michelin Εχαλτο ολλοι το εχουν για πολυ καλο λαστιχο! οσο για το καζανακι νομιζα οτι ελεγες για αυτο πριν τον καταλυτη!
Μα καλα ειχες 175 και εβαλες 165!?!?!?!? προτη φορα το ακουω και αυτο! Laughing συνηθως ανεβενουμε διασταση απο το μαμα λαστιχο δεν κατεβενουμε.
Συμφωνω για την εξατμιση απλα ηθελα να ξερω αν ριχνω πολυ το backpressure με την συγκεκριμενη Festus
Ntinos - Τρι 22 Ιούν 2004, 17:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Εμενα γιατι "βουταει" τοτε? λες να θελει σκληροτερες ραβδους πισω? δηλαδη να καθεται ο κολος στις επιτανχησεις? αφου ρωτησα στην Peugeot και μου ειπαν οτι εχει 19mm οσο και το Rallye.
1400 XN εχω Wink
Πρωτη φορα ακουω οτι τα λαστιχα τα συσκεκριμενα δεν πανε με πιο σκληρες αναρτησεις! και γενικος μαλακο λαστιχο δεν παει με σκληρες αναρτησεις! Confused (εχει και καποιος αλλος γνωμη για αυτο)
καλα που το στηριζεις αυτο? τα michelin Εχαλτο ολλοι το εχουν για πολυ καλο λαστιχο! οσο για το καζανακι νομιζα οτι ελεγες για αυτο πριν τον καταλυτη!
Μα καλα ειχες 175 και εβαλες 165!?!?!?!? προτη φορα το ακουω και αυτο! Laughing συνηθως ανεβενουμε διασταση απο το μαμα λαστιχο δεν κατεβενουμε.
Συμφωνω για την εξατμιση απλα ηθελα να ξερω αν ριχνω πολυ το backpressure με την συγκεκριμενη Festus

το ελαστικο εχει την ιδιοτητα να δουλευει σαν αναρτηση (εχει δηλαδη μια σταθερα αποσβεσης και μια σκληροτητας c,k).Αυτες οι σταθερες πρεπει να συμβαδιζουν με τις σταθερες του ελατηριου και του αμορτισερ ωστε να συνεργαζονται σωστα.Ενα μαλακο ελαστικο εχει την ταση να 'παταει' περισσοτερο αποσο πρεπει με μια σκληρη αναρτηση συνεπως να εμφανιζει κλισεις το αμαξι.Επισης φενεται και στο τιμονι η διαφορα αυτη αφου προκαλει υστερηση στις αλλαγες κατευθηνσης.Αυτο που σου λεω το στηριζω στα πειραματα που εχω κανει σε setup αναρτησεων στο Msc που κανω αν θες και εισαι τοσο δυσπιστος.Εκει μεταβαλλαμε τις σταθερες αυτες σε λογισμικα εξομοιωσης (κυριως σε matlab) οπου φτιαχναμε μοντελα αναρτησεων απο ford focus και τα τεσταραμε.
Επισης αυτο το στηριζω και στην εμπειρια που εχω με michelin σε 4 διαφορετικα αμαξια.Τα λαστιχα ειναι απαραδεκτα για το κλιμα της Ελλαδας οταν φοριουνται σε αυτοκινητα με σκληρες αναρτησεις.
Το οτι ειχα 175 και εβαλα 165 το βρισκεις αστειο?Εγω οχι τοσο.Βλεπεις καποια πλεονεκτηματα στα 175 γιατι εγω δεν ειδα?.Μαλλον μειονεκτηματα ειδα αφου το αμαξι εμφανιζε τασεις υποστροφης.Επισης ειχε κοψει πολυ.
Μην την ξανακανουμε την ρημαδα την συζητηση για τα ελαστικα γιατι εχω βαρεθει να τα λεω.Απλα σου γραφω καποια πλεονεκτηματα των 165 σε σχεση με τα 175

1. Κατα πολυ μικροτερο βαρος ελαστικων-συνεπως καλητερη δυναμικη συμπεριφορα του αυτοκινητου (το γιατι ψαχτο σε αλλα τοπικ,δεν καθομαι να τα ξαναγραψω για 500η φορα)
2. Καταλληλη διασταση για το συγκεκριμενο αμαξι (θολοι-χαμηλωμα)
3. Καταλληλο πλατος ελαστικου για την δεδομενη ιπποδυναμη (75 αλογα ειναι οπως λες και το 165 ειδικα σε εξαρα ζαντα τα καταφερνει μια χαρα)
4. Με τα κιτρινα κονι και τα eibach που εχω τωρα μειωνουν κατα που το κοπανημα λογο υψηλοτερου προφιλ
5.Μειωμενες αεροδυναμικες αντιστασεις και λιγοτεροι στροβιλισμοι στο κατω μερος του αμαξιου σε υψηλες ταχυτητες.
6. Μειωμενα φαινομενα υδρολισθισης
7.ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΤΙΜΟΝΙ οποτε μειωμενο βαρος (συνεπως καλλητερη δυναμικη συμπεριφορα που συνεπαγεται απο τις καλητερες αντιδρασεις του οδηγου)-το αυτοκινητο πριν με 4 ατομα φορτωμενο σε κατηφορικο στροφιλικι απλα δεν εκοβε το τιμονι.
8. Διατηρηση της υπερστροφικης συμπεριφορας του 106 (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ)
9.ΦΡΕΝΑ-(δεν λεω τιποτα αλλο,το πως και το γιατι αναζητησε τα μονος σου βαριεμαι Very happy )
Στην περιπτωση που ειχες μοντελο με σπορ προφυλακτηρες-φρυδια η χρηση 175 θα ηταν σωστη (σε 5,5 ιντσες ζαντα παντοτε) αλλα τωρα μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτεις κιεσυ το θεμα αφου το πλατος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ
Τα 165/65/14 δεν ηταν τα αρχικα ελαστικα φυσικα οπως και επισης οι 6 ιντες ζαντα αφου οι μαμα σιδερενιες ειναι 4 ιντσες (οπως καταλαβαινεις ειναι κατα πολυ φαρδυτερο απο το αρχικο)
Τελος το 165/65/14 φορεμενο σε ζαντες 6'' ειναι η ελαχιστη διασταση που μπορει να μπει συνεπως το ελαστικο αξιοποιειται ΠΛΗΡΩΣ αποτην ζαντα.

Το 106 εχει αποτελεσει το πειραματοζωο μου τα τελευταια 8 χρονια. Εχω αλλαξει οτι μπορεις να φανταστεις στο αυτοκινητο και πανω απο 2 φορες.Ενα ενδεικτικο θα σου πω, το αμαξι εχει δοκιμασει ΟΛΑ τα ελατηρια της αγορας για 106 και 4 διαφορετικα ειδη αμορτισερ σε συνδιασμους με τα ελατηρια αυτα.
το αυτοκινητο αγοραστηκε 1,1 τον ιουνιο του 96 και εχει αλλαξει 3 διαφορετικα μοτερ (1,1, 1.6, 1.4) και 2 διαφορετικα κιβωτια.
(το γκαραζ στο εξοχικο εχει κλεισει με μοτερ,σασμαν,σκουπες-φιλτρα-φιλτροχοανες-δισκοπλακες-σαλονια, τιμονια,κοντερ μεχρι και αντιστρεπτικες και η πλακα ειναι οτι τιποτα δεν ειναι χαλασμενο)
Αν βαλω και αλλαγες σε εσωτερικο(σαλονια) και σε φρενα θα χασουμε τον μπουσουλα στο τι εχω δοκιμασει πανω.Πανω κατω εχω σπαταλησει πανω απο 3 εκατομυρια σε αλλαγες-βελτιωσεις (δεν βαζω κοστη συντηρησης) Συνεπως θεωρω οτι ειμαι απο τους λιγους που εχουν ασχοληθει τοσο με το συγκεκριμενο μοντελο (οχι γιατι ηθελα να το κανω τερας αλλα για να ΜΑΘΩ περισσοτερο) οποτε οταν σου λεω οτι η διασταση 165/65/14 ειναι σωστοτερη επιλογη καλητερα να το λαμβανεις υποψην σου λιγο Wink
whizy - Τρι 22 Ιούν 2004, 20:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Το 106 εχει αποτελεσει το πειραματοζωο μου τα τελευταια 8 χρονια. Εχω αλλαξει οτι μπορεις να φανταστεις στο αυτοκινητο και πανω απο 2 φορες.Ενα ενδεικτικο θα σου πω, το αμαξι εχει δοκιμασει ΟΛΑ τα ελατηρια της αγορας για 106 και 4 διαφορετικα ειδη αμορτισερ σε συνδιασμους με τα ελατηρια αυτα.
το αυτοκινητο αγοραστηκε 1,1 τον ιουνιο του 96 και εχει αλλαξει 3 διαφορετικα μοτερ (1,1, 1.6, 1.4) και 2 διαφορετικα κιβωτια.
(το γκαραζ στο εξοχικο εχει κλεισει με μοτερ,σασμαν,σκουπες-φιλτρα-φιλτροχοανες-δισκοπλακες-σαλονια, τιμονια,κοντερ μεχρι και αντιστρεπτικες και η πλακα ειναι οτι τιποτα δεν ειναι χαλασμενο)
Αν βαλω και αλλαγες σε εσωτερικο(σαλονια) και σε φρενα θα χασουμε τον μπουσουλα στο τι εχω δοκιμασει πανω.Πανω κατω εχω σπαταλησει πανω απο 3 εκατομυρια σε αλλαγες-βελτιωσεις (δεν βαζω κοστη συντηρησης) Συνεπως θεωρω οτι ειμαι απο τους λιγους που εχουν ασχοληθει τοσο με το συγκεκριμενο μοντελο (οχι γιατι ηθελα να το κανω τερας αλλα για να ΜΑΘΩ περισσοτερο) οποτε οταν σου λεω οτι η διασταση 165/65/14 ειναι σωστοτερη επιλογη καλητερα να το λαμβανεις υποψην σου λιγο Wink

Ντινο δεν ηθελα να σε προσβαλω (αν και δεν νομιζω να το εκανα εντονα)
απλος αυτα που μου ειπες μου φανηκαν λιγακι περιεργα ως υπερβολικα Embarassed η αληθεια ειναι οτι δεν εχω υπερβολικες γνωσεις γυρο απο το αυτοκινητο Sad ομως γνωριζω οτι εχω πειραξει καποια πραγματα στο αυτοκινητο μου που σοφα εχουν κατασκευαστει/τοποθετηθει απο την Peugeot.Το θεμα ειναι οτι ο αρχικος μου σκοπος ηταν να βελτιωσω ελαφρα το αμαξι μου,και να μαθω τα παντα γυρω απο το συγκεκριμενο μοντελο πανω στην βελτιωση του! οποτε μαζεψα καποιες πληροφοριες και προσπαθησα να τις αξιωπιεισω στο αμαξι μου,ισως λαθος μου γιατι καποιες ηταν πολυ γενικες,οπως πχ η φιλτροχωανη που το Power techniques την παρουσιαζε σαν την λυση να παρεις 8 αλογα (δοκιμη σε saxo) και τελικα απο οτι φενεται εμενα μαλλον δεν εδωσε ουτε πονυ! Sad ηξερα και για το ελευθερο φιλτρο,ομως το θεωρουσα βλακεια και λιγοτερο μουρατο απο μια σκουπα η μια φιλτροχοανη (ακομα προτιμω μια σκουπα σαν λυση) Embarassed
τεσπα το θεμα ειναι οτι το αμαξακι ειναι ψιλο-χαλια σε κρατηματα (ετσι το θεωρω εγω δηλαδη,ισως αν το επερνε αλλος να γουσταρε) και γενικος,φιλτροχοανη-μπουζι-εξατμιση που εχω πανω...θεωρω ΜΟΥΦΑ η υποθεση οπως και το θεμα με τις αναρτησεις μου,που μαλλον ειναι πολυ μαλ**ες? (οχι οτι δεν στεκει και αυτο που ειπες) αλλα μαλλον δεν συμβενει κατι τετοιο στο δικο μου αμαξι! γενικος το αμαξι μου δεν εχει καλη προσφιση! αν θυμασε σου ειπα οτι σε σβουρακια το αμαξι λιγιζει τοσο που βρισκει ο τροχος στον θολο μπροστα! πραγμα που δεν συνεβεναι πριν που ηταν πιο ψιλο! Sad αλιθεια πουλας τιποτα απο αυτα που εχεις στην αποθηκη σου? Very happy
Ntinos - Τρι 22 Ιούν 2004, 23:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
whizy έγραψε:
Ntinos έγραψε:

Ντινο δεν ηθελα να σε προσβαλω (αν και δεν νομιζω να το εκανα εντονα)
απλος αυτα που μου ειπες μου φανηκαν λιγακι περιεργα ως υπερβολικα Embarassed η αληθεια ειναι οτι δεν εχω υπερβολικες γνωσεις γυρο απο το αυτοκινητο Sad ομως γνωριζω οτι εχω πειραξει καποια πραγματα στο αυτοκινητο μου που σοφα εχουν κατασκευαστει/τοποθετηθει απο την Peugeot.Το θεμα ειναι οτι ο αρχικος μου σκοπος ηταν να βελτιωσω ελαφρα το αμαξι μου,και να μαθω τα παντα γυρω απο το συγκεκριμενο μοντελο πανω στην βελτιωση του! οποτε μαζεψα καποιες πληροφοριες και προσπαθησα να τις αξιωπιεισω στο αμαξι μου,ισως λαθος μου γιατι καποιες ηταν πολυ γενικες,οπως πχ η φιλτροχωανη που το Power techniques την παρουσιαζε σαν την λυση να παρεις 8 αλογα (δοκιμη σε saxo) και τελικα απο οτι φενεται εμενα μαλλον δεν εδωσε ουτε πονυ! Sad ηξερα και για το ελευθερο φιλτρο,ομως το θεωρουσα βλακεια και λιγοτερο μουρατο απο μια σκουπα η μια φιλτροχοανη (ακομα προτιμω μια σκουπα σαν λυση) Embarassed
τεσπα το θεμα ειναι οτι το αμαξακι ειναι ψιλο-χαλια σε κρατηματα (ετσι το θεωρω εγω δηλαδη,ισως αν το επερνε αλλος να γουσταρε) και γενικος,φιλτροχοανη-μπουζι-εξατμιση που εχω πανω...θεωρω ΜΟΥΦΑ η υποθεση οπως και το θεμα με τις αναρτησεις μου,που μαλλον ειναι πολυ μαλ**ες? (οχι οτι δεν στεκει και αυτο που ειπες) αλλα μαλλον δεν συμβενει κατι τετοιο στο δικο μου αμαξι! γενικος το αμαξι μου δεν εχει καλη προσφιση! αν θυμασε σου ειπα οτι σε σβουρακια το αμαξι λιγιζει τοσο που βρισκει ο τροχος στον θολο μπροστα! πραγμα που δεν συνεβεναι πριν που ηταν πιο ψιλο! Sad αλιθεια πουλας τιποτα απο αυτα που εχεις στην αποθηκη σου? Very happy

Δεν τα εγραψα αυτα για να σου πω οτι με προσβαλες ρεσυ ,αλιμονο,απλα σου εγραψα για να καταλαβεις οτι το εχω ψαξει αρκετα το θεμα.
Για το φιλτρο αερα να ξερεις παντως οτι εγω θεωρω ιδανικη λυση το βαρελακι carbon της bmc που ειναι μεν σχετικα ακριβο αλλα μπορεις να το βαλεις σε οποιο αμαξι αγορασεις υστερα.Αν ενδιαφερεσαι μπορω να σε στειλω καπου (σε πολυ φιλο) να το παρεις με 240-250 ευρο αν και τα θεωρω πολλα για φιλτρο.Αναλογικα καλη δουλεια θα κανεις με το ελευθερο.Επισης τα μπουζοκαλωδια που εβαλα περυσι το καλοκαιρι ηταν απο τα μονα πραγματα που πραγματικα εδοσαν αισθητα στο 1,4 αφου και τα δικα μου ειχαν σιγουρα φθαρει και τα σιλικονης περνανε την ταση διχως απωλειες.
Για τις κλισεις τωρα τι να σου πω,δεν ξερω.Μηπως ειναι η ιδεα σου?γιατι τα Γαλλικα αφηνουν μια περιεργη αισθηση οταν τα πρωτο οδηγας,μια τετοια εντυπωση ειχα κιεγω οταν το πρωτο πηρα που ειχα συνιθισει σε γιαπωνεζικο κουπε.Μηπως τα bilstein που εβαλες ηταν χαλασμενα-κοιτα μηπως εχουν πεταξει λαδια η τιποτα σχετικο,συμβαινουν αυτα.
Επειδη εχω πολυ καλο μου φιλο με παραρτημα της αντιπροσωπειας της bilstein στο λεω και οτι αμαξι εχω οδηγησει με κιτρινα ειναι αψογο.
Τι να σου πω, δοκιμασε να βρεις αντιστρεπτικες μπροστα παχυτερες και ισως κομπλε πισω αξονα απο rallye (βαζεις και δισκοφρενα ετσι) η βαλε koni κιτρινα ρυθμιζομενα με eibach.Παντως να μην γερνει καθολου δεν γινεται η καλητερα να μην γινει σε αμαξι που χρησιμοποιειται στο δρομο αφου οι αντιδρασεις του θα ειναι αποτομες και απολυτες.
Α! κατι ακομα, μηπως σου χαμηλωσαν το πισω μερος περισσοτερο αποτι επρεπε?Συμβαινουν τετοιες πατατες συχνα.
Παντως αμα ημουνα στην Ελλαδα θα σου ελεγα να συναντηθουμε να με πας μια βολτα ετσι απο περιεργεια η να το δω το αμαξι μηπως σου εχουν κανει καμια πατατα γιατι περιεργα μου φενονται ολα αυτα,μηπως εβαλες bistein μαυρα αντι για κιτρινα? Rolling eyes
Ποσα χιλιομετρα εχουν ταμορτισερ?
Για τα πραγματα επισης, επειδη τελειωνω το master μου (Aγγλια) τωρα το καλοκαιρι και θα γυρισω πισω Φθινοπωρο (και οντως εχουν μαζευτει αρκετα) θα δω πρωτα τι εχω και τι θα χρειαστω και τα υπολοιπα θα τα βγαλω στο σφυρι καποια στιγμη,θα μπει και αγγελια εδω οποτε dont worry.

Παντως δεν ξερω πως το βλεπεις κιεσυ, (κιεγω 26 χρονων ειμαι) αλλα το 106 δεν ειναι για την ηλικια μας πλεον και ουτε τα 1400 κυβικα και να ψαχνουμε πως θα βγαλουμε κανα αλογακι,εγω προσανατολιζομαι για αλλαγη ανω των 130 ιππων αφου το λαθος να ξαναγορασω αργο αμαξι δεν το κανω (και που το κρατησα ειναι γιατι τα 4 τελευταια χρονια το χρησιμοποιουσα 6 μηνες τον χρονο συνολικα).Επισης το 206 θα γινει διλιτρο συντομα κιαυτο για να τελει χρεη μεταφορεα αφου το αλλο αμαξι που θα παρω θα ειναι διθεσιο διχως σκεπη Wink
whizy - Τρι 22 Ιούν 2004, 23:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου 106 ΧΝ ειναι μοντελο 98 και δεν περνει μπουζοκαλωδια...εχει ενα συστημα με πιπες που δεν εχω μαθει ακομα πως λεγεται!! ισως να λεγεται ΠΙΠΑ system! Laughing οσων αφορα τα αμορτισερια...ειναι ολοκαινουργια!!! ουτε 2 μηνες! παιζει αμορτισερ και ελατηρια να ειναι μαιμου,εχουν ακουστει κρουσματα? Confused το αμαξι μπρως εχει χαμηλωσει 30mm και πισω 40mm σου ειχα πει σε παλιοτερο post οτι το αμαξι χαζωσπινιαρει, οχι ακραια πραγματα λες και ειμαι σε λαδι αλλα σπινιαρει Smile και γενικος γλιστραει κυριος σε στενακια και σε εκεινηση αποτομη και σε φρεναρισματα και στην εθνικη δεν με εμπνεει το αμαξι να μπω στις στροφες πανω απο 100-110...τωρα ομως που εχουν στρωσει πισσα πολλα μερη στην αθηνα λογω ολυμπιακων εκει το αμαξι ειναι τρενο θα ελεγα! το προβλημα ειναι γενικο! απο αναρτηση μεχρι λαστιχα.
Το ξερω το bmc το φιλτρο,ΔΕΝ θα τα εδεινα με τιποτα! προτιμω να βαλω το μαμα φιλτροκουτι με ελευθερο φιλτρο και να δωσω αντε το πολυ 25Ε
βασικα τωρα ψαχνομαι για δαγκανες απο Rallye και ισως σκληρωτερη ραβδο πισω. Cool αν και απο την Peugeot μου ειπαν οτι αυτα φορανε οτι και το Rallye 19mm,δεν ξερω τι γινεται ουτε τι λαθος εχω κανει
Ntinos - Τετ 23 Ιούν 2004, 01:59:10
Θέμα δημοσίευσης:
whizy έγραψε:
Το δικο μου 106 ΧΝ ειναι μοντελο 98 και δεν περνει μπουζοκαλωδια...εχει ενα συστημα με πιπες που δεν εχω μαθει ακομα πως λεγεται!! ισως να λεγεται ΠΙΠΑ system! Laughing οσων αφορα τα αμορτισερια...ειναι ολοκαινουργια!!! ουτε 2 μηνες! παιζει αμορτισερ και ελατηρια να ειναι μαιμου,εχουν ακουστει κρουσματα? Confused το αμαξι μπρως εχει χαμηλωσει 30mm και πισω 40mm σου ειχα πει σε παλιοτερο post οτι το αμαξι χαζωσπινιαρει, οχι ακραια πραγματα λες και ειμαι σε λαδι αλλα σπινιαρει Smile και γενικος γλιστραει κυριος σε στενακια και σε εκεινηση αποτομη και σε φρεναρισματα και στην εθνικη δεν με εμπνεει το αμαξι να μπω στις στροφες πανω απο 100-110...τωρα ομως που εχουν στρωσει πισσα πολλα μερη στην αθηνα λογω ολυμπιακων εκει το αμαξι ειναι τρενο θα ελεγα! το προβλημα ειναι γενικο! απο αναρτηση μεχρι λαστιχα.
Το ξερω το bmc το φιλτρο,ΔΕΝ θα τα εδεινα με τιποτα! προτιμω να βαλω το μαμα φιλτροκουτι με ελευθερο φιλτρο και να δωσω αντε το πολυ 25Ε
βασικα τωρα ψαχνομαι για δαγκανες απο Rallye και ισως σκληρωτερη ραβδο πισω. Cool αν και απο την Peugeot μου ειπαν οτι αυτα φορανε οτι και το Rallye 19mm,δεν ξερω τι γινεται ουτε τι λαθος εχω κανει

Δεν το συνιστω σε πολλους αλλα δοκιμασε να βρεις 4-6ποντα ελατηρια μπροστα η σηκωσε το πισω μερος λιγο.Θα βελτιωθει πολυ το προβλημα σου.Θυμιθικα οτι το ειχα παρατηρησει και εγω οταν μετα τα εξαποντα vidden φορεσα h&r 2,5 ποντων (3 πανε οταν πατησουν καλα).Το πισω μερος το ειχα χαμηλωσει 4 ποντους και φυσικα με τα h&r ΔΕΝ ηταν σωστο το setup και ειχα παρατηρησει ελαφρωμα του τιμονιου και καποιες εντονοτερες κλισεις στις στορφες.Επισης το μπροστα μερος ειχε μια ασαφεια.Οταν εβαλα τα bilstein μαζι με τα h&r το αμαξι το σηκωσα πισω για να ερθει σωστα και μου φενεται το ειχαμε σηκωσει στο κανονικο υψος του αφου τα h&r δεν ειχαν πατησει ακομα πολυ.
Καλητερα ναλλαξεις με apex τετραποντα η αν βρεις eibach απο 4 ποντους και πανω(δεν θυμαμαι αν υπαρχουν για 106).Θα κοπαναει λιγο το αμαξι και θα τερματιζει γρηγοροτερα αλλα θα συμπεριφερεται σωστα.Μακρυα απο vidden,killen,ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Επισης οταν εβγαλα τα h&r τα εβαλε ενας φιλος μου στο saxo 1,4 της κοπελας του με bilstein μαυρα και παλι ο αμορτισερας του χαμηλωσε το πισω μερος 4 ποντους (τον προειδοποιησα οτι δεν θελει τοσο) και οταν το ειδα φενοταν οτι το αμαξι δεν ειχε κατσει σωστα και ηθελε πισω σηκωμα.
Νομιζω οτι θα λυθει το προβλημα σου αρκετα παντως ετσι.
Για ελλατωματικες παρτιδες δεν εχω ακουσει αλλα απατεωνες υπαρχουν παντου.Αν μπορεις στειλε μου π.μ σε ποιον τα εβαλες γιατι τους ξερω πανω κατω στην Αθηνα να σου πω αν υπαρχει πιθανοτητα να επεσες σε κανεναν 'μαγκα'.

Πισω τα 106 1,4 πρεπει να φορανε 19αρες ραβδους γιαυτο σου ειπα να ψαχτεις περισσοτερο γιαντιστρεπτικες δοκους μπροστα πρωτα και αν δεις οτι δεν φτιαχνει ουτε τοτε να παρεις πακετο πισω αξονα.Αν και μπροστα απο rallye δεν ταιριαζουν και πρεπει να βρεθουν απο αλλο μοντελο (πιθανον να κανουν απο rallye 1,3 που φορανε και τα ιδια αμορτισερ με 1,4 οποτε δεν εχουν τα κοντα καλαμια των rallye 1,6 και xs)
Sol - Παρ 07 Απρ 2006, 22:41:59
Θέμα δημοσίευσης: 206 1400 cc...75 ίπποι ή 85 πλέον;;;
Για το 8βάλβιδο C2 1400 cc ακούγεται ότι πλέον αποδίδει 85 και όχι 75 ίππουσ.Ίσχύει το ίδιο και για το 206.Αν ναι από πότε και μετα;Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντησή σας......
Ghost Dog - Σαβ 08 Απρ 2006, 01:01:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο... Confused (μαλλον στους 75 θα μεινουν κολλημενοι! Sad )
bakclima - Σαβ 08 Απρ 2006, 01:29:18
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω λιγο δυσκολο το κοβω.
brz20 - Σαβ 08 Απρ 2006, 01:48:27
Θέμα δημοσίευσης:
75 δινει ο κατασκευαστης.Σε δυναμομετρο εχει μετρηθει και 83.Οπως και το 206 το 16αρι αποδιδει 116 αλογα.Ετσι λενε τα δυναμομετρα τουλαχιστον.Αν ειναι ψεμα δεν ξερω.
sak_9 - Σαβ 08 Απρ 2006, 01:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είναι 83 καλά είναι Σόφο... Very happy
Sol - Σαβ 08 Απρ 2006, 08:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πάλι τα γνωστά, όπως και με τα VW.
Κάτι τέτοιο περίμενα να ακούσω πάντως...Δε με χάλασε Cool
Stevon - Σαβ 08 Απρ 2006, 08:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά το τί λέει κάθε περιοδικό για δυναμομέτρηση κτλ...κτλ...είναι παντελός άσχετο με την ονομαστική ιπποδύναμη που ανακοινώνει ό κάθε κατασκευαστης!!

Ποιο συγκεκριμένα ο 8βάλβιδος 1360cc κινητήρας της Peugeot (&Citroen) αποδίδει 56kw => που άν το μετατρέψεις σε ίππους είναι περίπου 77,2hp αυτή είναι και η πραγματική ιπποδύναμη του κινητήρα,αλλά επειδή δέν μπορεί να αναγραφεί κάτι τέτοιο σε προσπέκτους κτλ...για αυτό και γράφουν 75 Wink
gianic - Κυρ 09 Απρ 2006, 21:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
75-85 το αμαξι ειναι αυτο που ειναι Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες