PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Κολλησαν οι βιδες στις δισκοπλακες....

z@ck! - Τετ 25 Μάϊ 2011, 19:40:35
Θέμα δημοσίευσης: Κολλησαν οι βιδες στις δισκοπλακες....
ειπα σημερα να αλλαξω δισκοπλακες μιας και ειναι στα τευλευταια τους και απο παχος και απο στραβωμα...
Απο τοτε που εχω παρει το αμαξι δεν εχουν αλλαχτει δηλαδη εδω και 2 χρονακια που αγοραστηκε απο τον αδερφο μου, και κανεις δεν ξερει ποσο καιρο πριν ειχαν αλλαχτει...

επειδη ειχαν αρκετη σκουρια ειπα να ριξω λιγο αντισκοριακο λαδι πριν αρχησω να ξεβιδωνω.... Ματαια.... λεω "οκ, κατσε να τις ζεστανω με το μαπ γκας... " πραγματικα στις ζεσταινω μπρος πισω οπως και με το λαδι, περιμενω, ξαναπροσπαθω, ξανα ριχνω ... τιποτα.. να πω οτι σε ολη την διαδικασια τις εχω χτυπησει με σφυρι και σταυροκατσαβιδο 2-3 φορες για να ξεκολλησουν....

εχει κανεις καμια ιδεα τι αλλο να κανω?
makis106 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:04:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασε την έσχατη λύση, το "Ελληνικό κλειδί", σφυρί και ίσιο κατσαβίδι. χτύπα τη βίδα δυνατά σε μια άκρη, ώστε να την σκάψεις και να δημιουργήσεις μια βαθιά χάραξη και μετά χτύπα την προς τη φορά που πρέπει για να ξεβιδώσει.
Καμια δεν αντιστέκεται! Wink

Υ.Γ. Φυσικά θα αχριστευτούν έτσι!
plaketokofths - Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
Τις 2 torx λες ζαχαρία? Αν ναι, δώσε πολύ πονο με το σφυρί περιμετρικα στην δισκοπλακα, ριξε και τα ζουμια και δεν παιζει θα λυθούν!
z@ck! - Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
σε εμενα ειναι με σταυρο...
το σκευτηκα να χτυπησω τις πλακες αλλα σκευτομαι οτι αν δεν ξεβιδωσουν θα τις εχω στραβωσει τελειως.... Embarassed
και οι πλακες και οι βιδες να βγουν off δεν με νοιαζει μια.... το θεμα ειναι να βγουν απο πανω για να βαλω τις αλλες.... Confused
και χωρις βιδες χεστικα μεχρι τον σεπτεμβρη στο νησι Rolling eyes
RoadRunner122 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ζάχο, με κρουστικό κατσαβίδι μόνο. Διαφορετικά, υπάρχουν πολλές λύσεις:

1) κάνεις με το dremel το κεφάλι τους ίσιο και προσπαθείς με ίσιο κατσαβίδι (ιδανικά με κοντό λαιμό και λαβή Τ) ή με δραπανοκατσάβιδο στην κρούση.

2) ανοίγεις τρύπα 3mm και ανοίγεις ανάποδο σπείρωμα με ανάποδο κολαούζο

3) τραβάς μιά πονταρισιά με σφυρί στο κέντρο και τρως το κεφάλι τους με ένα τρυπάνι κοβαλτίου 8-10mm ώστε να μπορέσει να βγει η δισκόπλακα και μετά είτε τις ξεβιδώνεις με πένσα-σκύλα ή τις ξυρίζεις και τις αφήνεις ως έχουν...
z@ck! - Τετ 25 Μάϊ 2011, 21:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχω κρουστικο κατσαβιδι και το Dremel μου μου το εχουν κλεψει καιρο τωρα γα**το Sad
τα μονα που μου λειπουν... Confused

το κακο ειναι οτιδεν εχω χωρο εκει που δουλευω για κανω τρυπες κτλ...
αλλα κατεβασα ιδεα... θα κολλησω μια βιδα με την αργκον και τις βγαλω ετσι Wink
2 ποντες πρεπει να αρκουν! Rolling eyes
Αντε να δουμε...
teo106 16v 2001 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 22:17:54
Θέμα δημοσίευσης:
χτυπα με ενα "ζουμπα" ακριβως πανω στη βιδα στο κεντρο της την καθεμια,κανα δυο καλες σφυριες,και μετα χτυπα το κατσαβιδι ή το σφυροκατσαβιδο να μπει καλα μεσα,και πιστευω οτι θα λυσουν αμεσως. ..... Wink δοκιμασε το.... κατα 99% λυνουν οι περισσοτερες αμεσως
z@ck! - Τετ 25 Μάϊ 2011, 22:46:27
Θέμα δημοσίευσης:
το εκανα θεοφιλε..... και το σφυροκατσαβιδο μου ειναι ειναι heavy duty style.
Παιζει να του εριξα καμια 10αρια σφυριες Confused
RoadRunner122 - Τετ 25 Μάϊ 2011, 23:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κανόνισε εσύ να πας για μουαγιέ στο τέλος λόγω στραβώματος Laughing

(ο άξονας να περιμένει ή να τον σπρώξω? Tease )
rallye1294 - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 01:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

3) τραβάς μιά πονταρισιά με σφυρί στο κέντρο και τρως το κεφάλι τους με ένα τρυπάνι κοβαλτίου 8-10mm ώστε να μπορέσει να βγει η δισκόπλακα και μετά είτε τις ξεβιδώνεις με πένσα-σκύλα ή τις ξυρίζεις και τις αφήνεις ως έχουν...

Αυτο εκανα κι εγω και καταφερα να τις βγαλω...

Και φυσικα οταν ξαναεβαλα τις καινουργιες δεν ξαναεβαλα καμια βιδα, δεν χρειαζεται... Wink
teo106 16v 2001 - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 07:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν βγαινουν ουτε ετσι,τοτε τρυπησε τες με ενα τρυπανακι 4mm,και μετα με ενα 5,5mm,μετα βγαλε τους δισκους απο πανω απο το μουαγιε,και με ενα ψιλο κατσαβιδι αφαιρεσε τα υπολειματα βιδας(σπειρωματα) μεσα απο τις τρυπες του μουαγιε....περασε τα με ενα κολαουζο 6 x 1mm και βαλε καινουριες βιδες μετα..... αφου δεν εχουν βγει με τοσο ζεσταμα - σφυριες..... υπαρχει βεβαια και η λυση με αναποδο κολαουζο, αλλα πας σε πιο εξειδικευμενα εργαλεια μετα.... Wink αλλιως οτι σου ειπε και ο φιλος απο πανω.... μη βαλεις καμια ξανα....
z@ck! - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 16:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον... πηρα ενα μεγαλο τρυπανι 11αρι και εφαγα μονο το κεφαλι της βιδας. ζουμπα δεν χρειαστηκε γιατι ηταν φαγομενος ο σταυρος στο κεφαλι της βιδας και ειχε λακουβακι. Very happy
βγηκε αμεσως και οι βιδουλες ξεβιδωσαν αμεσως.... φαινεται το κεφαλι ειχε κολλησει πανω στην δισκοπλακα.
Να πω πως πρωι - πρωι που πηγα ξαναπροσπαθησα να τις ξεβιδωσω αλλα δεν.. Confused
ευτυχως παντως που εχουν ημερομηνια ληξης (τελη σεπτεμβρη) γιατι οι δαγκανες μου θελουν service . του οδηγου τα εχει φαει πιο πολυ... Rolling eyes

ευχαριστω παιδια!! Love
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες