PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Τράβηγμα δεξιά

NICK - Παρ 17 Οκτ 2003, 20:15:57
Θέμα δημοσίευσης: Τράβηγμα δεξιά
Γυρνώντας από Αλεξ/πολη το προηγούμενο σαββατοκύριακο και πλησιάζοντας Θεσσαλονίκη από το καινούριο τμήμα της Εγνατίας,ακολουθούσα το ρεύμα της αριστερής λωρίδας που πήγαινε σταθερά με 160 χαω (ωραία διαφήμιση για το κλαμπ...).Κάποια στιγμή ένα πουλί αλλίθωρο,ένα πουλί βλαμμένο ,αποφάσισε να δοκιμάσει την αντοχή του ενάντια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Βλέποντάς το να έρχεται καταπάνω μου χωρίς να αποφασίζει να αλλάξει πορεία,ασυναίσθητα άφησα απότομα το γκάζι (σημειωτέον ότι ο δρόμος ήταν εντελώς επίπεδος και πήγαινε ευθεία).Δυστυχώς για μένα και ευτυχώς για το πουλί,το αμάξι έκανε έναν απότομο ελειγμό προς τα δεξιά (ευτυχώς που δεν ήταν και κανένας δίπλα μου εκείνη τη στιγμή).Το συμπαθές πτηνό την γλίτωσε αλλά εγώ τα χρειάστηκα.Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία,χωρίς το πουλί,και από χαμηλώτερη ταχύτητα,πάλι τα ίδια.Κάθε φορά που άφηνα απότομα το γκάζι με πάνω από 120 χαω,το αυτοκίνητο μετατοπίζονταν δεξιά.

Κι εδώ έρχομαι και σας ρωτάω φίλοι μου:τι στο καλό συμβαίνει;Στην αρχή το μυαλό μου πήγε στον αέρα,αλλά δεν κουνιώταν φύλλο.

Θεωρώ ότι το θέμα είναι σοβαρό και περιμένω προτάσεις που πιθανόν να με οδηγήσουν κάπου,καθώς τον τελευταίο καιρό κάνω πολλά ταξίδια και δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να βρεθώ κρεμμασμένος στην φωλιά του παραπάνω πτηνού.
lia206cc - Παρ 17 Οκτ 2003, 20:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω οδηγήσει 1400άρι 206 (της θείας joulia). Έχετε εκείνο το απίστευτο φαινόμενο του "φρεναρίσματος" κάθε φορά που αφήνετε το γκάζι (ούτε αυτό ξέρω γιατί συμβαίνει)
Ένα είναι σίγουρο: η Εγνατία σε κανένα σημείο της δεν έχει ευθεία. Μπορεί να φαίνεται έτσι... δεν είναι όμως (άλλα διαβάζει το μάτι κι άλλα το ελαστικό). Παντού υπαρχουν κλίσεις (δεξιά αριστερά) και όλα τα σημεία είναι ανηφορικά η κατηφορικά. Κλίσεις υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Ευθείες ευθείες υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία (Ξάνθη) και τα μετρα τους είναι λίγα για δοκιμές τέτοιου είδους.
Τώρα αν εννοείς ότι από αριστερή λωρίδα σε πετάει στη δεξιά μπάρα... τι να πώ: Γρηηηηήγορα στο γιατρό γιατρέ μου! Wink
GIANNIS206 - Παρ 17 Οκτ 2003, 23:49:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η δαγκάνα στη δεξιά μεριά και κολλάει,και είναι πάντα το τακάκι πάνω στο δίσκο?Κανένας στραβός δίσκος?
Δημήτριος - Σαβ 18 Οκτ 2003, 00:44:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΔΕΞΙΑ
NICK έγραψε:
Γυρνώντας από Αλεξ/πολη το προηγούμενο σαββατοκύριακο και πλησιάζοντας Θεσσαλονίκη από το καινούριο τμήμα της Εγνατίας,ακολουθούσα το ρεύμα της αριστερής λωρίδας που πήγαινε σταθερά με 160 χαω (ωραία διαφήμιση για το κλαμπ...).Κάποια στιγμή ένα πουλί αλλίθωρο,ένα πουλί βλαμμένο ,αποφάσισε να δοκιμάσει την αντοχή του ενάντια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.Βλέποντάς το να έρχεται καταπάνω μου χωρίς να αποφασίζει να αλλάξει πορεία,ασυναίσθητα άφησα απότομα το γκάζι (σημειωτέον ότι ο δρόμος ήταν εντελώς επίπεδος και πήγαινε ευθεία).Δυστυχώς για μένα και ευτυχώς για το πουλί,το αμάξι έκανε έναν απότομο ελειγμό προς τα δεξιά (ευτυχώς που δεν ήταν και κανένας δίπλα μου εκείνη τη στιγμή).Το συμπαθές πτηνό την γλίτωσε αλλά εγώ τα χρειάστηκα.Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία,χωρίς το πουλί,και από χαμηλώτερη ταχύτητα,πάλι τα ίδια.Κάθε φορά που άφηνα απότομα το γκάζι με πάνω από 120 χαω,το αυτοκίνητο μετατοπίζονταν δεξιά.

Κι εδώ έρχομαι και σας ρωτάω φίλοι μου:τι στο καλό συμβαίνει;Στην αρχή το μυαλό μου πήγε στον αέρα,αλλά δεν κουνιώταν φύλλο.

Θεωρώ ότι το θέμα είναι σοβαρό και περιμένω προτάσεις που πιθανόν να με οδηγήσουν κάπου,καθώς τον τελευταίο καιρό κάνω πολλά ταξίδια και δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να βρεθώ κρεμμασμένος στην φωλιά του παραπάνω πτηνού.

Το "φρενάρισμα κινητήρα" που προκαλείται με το άφημα του γκαζίού, οφείλεται στο κλείσιμο της πεταλούδας του γκαζιού (ο κινητήρας τότε δουλεύει σαν αντλία καταναλώνοντας έργο, άρα το αυτοκίνητο, μην μπορώντας αντλήσει από πουθενά αλλού ενέργεια, φρενάρει. Το ίδιο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και σε μεσαία ανοίγματα του γκαζιού).

Ερώτηση:
Το τράβηγμα το αισθάνεσαι αφού πατήσεις και το φρένο ή όχι;

Αν ναι, τότε έχουν πρόβλημα τα φρένα σου (ίσως έχει ψιλοκολλήσει κάποια δαγκάνα. Λίγο τραβηγμένο βέβαια για νέο αυτοκίνητο)

Αν όχι, τότε έχω μια ιδέα. Κάνε το ίδιο (από τα 120 km/h κόψε), αλλά χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο. Δηλαδή μπορείς, εκεί που τρέχεις, απλά να πατήσεις συμπλέκτη, ώστε να αποσυμπλέξεις τον κινητήρα από το κιβώτιο. Αν το αυτοκίνητο συνεχίσει να τραβάει, τότε δεν ξέρω τι φταίει. Αν όχι τότε ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμάξι γενικότερα (ανάρτηση, μετάδοση κινησης κ.τ.λ.)

Σε φώτισα ε;;;; Razz Wink Wink
NICK - Κυρ 19 Οκτ 2003, 08:55:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΔΕΞΙΑ
Δημήτριος έγραψε:
Ερώτηση:
Το τράβηγμα το αισθάνεσαι αφού πατήσεις και το φρένο ή όχι;

Αν ναι, τότε έχουν πρόβλημα τα φρένα σου (ίσως έχει ψιλοκολλήσει κάποια δαγκάνα. Λίγο τραβηγμένο βέβαια για νέο αυτοκίνητο)

Αν όχι, τότε έχω μια ιδέα. Κάνε το ίδιο (από τα 120 km/h κόψε), αλλά χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο. Δηλαδή μπορείς, εκεί που τρέχεις, απλά να πατήσεις συμπλέκτη, ώστε να αποσυμπλέξεις τον κινητήρα από το κιβώτιο. Αν το αυτοκίνητο συνεχίσει να τραβάει, τότε δεν ξέρω τι φταίει. Αν όχι τότε ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμάξι γενικότερα (ανάρτηση, μετάδοση κινησης κ.τ.λ.)

Σε φώτισα ε;;;; Razz Wink Wink

Όχι φίλε μου,το φαινόμενο εμφανίζεται ΧΩΡΙΣ να πατάω το φρένο.Θα δοκιμάσω όμως και αυτό που λες αν και δεν βλέπω να βγαίνει τίποτα.
Miltellas - Δευ 20 Οκτ 2003, 01:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τί θά'λεγες για δεξί ρουλεμάν;
peugeot206cc - Δευ 20 Οκτ 2003, 16:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόβλημα με ημιαξόνιο ?
DimiP - Τρι 23 Δεκ 2003, 00:58:10
Θέμα δημοσίευσης:
και το δικο μου 1400αρι, τραβαει εντονα δεξια αλλα δεν ειχα δωσει σημασια μεχρι τωρα.
εκανα 2 ευθυγραμμησεις αλλα τιποτα.
μαλιστα εβαλα νεα λαστιχα και παλι τιποτα.
ενω το τιμονι ειναι στοιχισμενο / ζυγισμενο και η ευθυγραμμηση δειχνει πως ολα ειναι καλα. Shocked .. το αμαξι φευγει δεξια. Evil Evil
οπου το πηγα δεν μπορουν να καταλαβουν τι γινεται και μου λενε συνεχεια πως ειναι απο τα λαστιχα και να δοκιμασουμε να τα βαλουμε αριστερα/δεξια και μπρος/πισω μεχρι να βρουμε ενα συνδιασμο να μη φευγει το αμαξι δεξια Confused Shocked Evil Shocked Evil Shocked Evil

καμια ιδεα ;;;
δεν αντεχω αλλο
να κραταω το τιμονι!
θελω να το αφηνω καπου καπου απο το χερι χωρις να αλλαζω λωριδες υδραυλικα Evil
StAkIS - Τρι 23 Δεκ 2003, 02:17:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα τραβάει μόνιμα αριστερά!!! Τι να πω...απλά προσπαθώ να το συνηθίσω μιας και δεν κατάφερα να το διορθώσω με τίποτα... Sad Και όταν λέω "τραβάει" εννοώ ότι στα 10 μέτρα έχει φύγει τέρμα αριστερά!!!
PoLiThS - Τρι 23 Δεκ 2003, 03:09:02
Θέμα δημοσίευσης:
Την ευθυγράμμιση πίσω αξονα την έχετε ακουστά? Υπάρχει περίπτωση να είναι στριμμένος ο πίσω αξονας.. πράγμα που διορθώνεται σε ενα μαστορα... (είναι η δουλειά του αυτή εξ'αλλου). Ολος ο πίσω αξονας πιάνετε σε 4 βίδες..
KASFIKIS NIKOS - Τρι 23 Δεκ 2003, 08:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Την ευθυγράμμιση πίσω αξονα την έχετε ακουστά? Υπάρχει περίπτωση να είναι στριμμένος ο πίσω αξονας.. πράγμα που διορθώνεται σε ενα μαστορα... (είναι η δουλειά του αυτή εξ'αλλου). Ολος ο πίσω αξονας πιάνετε σε 4 βίδες..

Πολυ σωστος ο Νικολας.
Το τραβηγμα του αυτοκινητου στο αφημα του γκαζιου χωρις χρηση φρενου οφειλετε
στον πισω αξονα.
PoLiThS - Τρι 23 Δεκ 2003, 10:21:30
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μου πείς τώρα γιατι να πάρει ο πίσω αξονας και να θέλει ευθυγράμμιση... και αναφέρω το εξής περιστατικο... Περυσι στον χειμώνα κατεβαίνει ο Δικος σου με χιονακι απο το Πήλιο στον Βόλο.. και μία και ήταν χιονισμένος ο δρόμος το Κανγκουρώ μέσα μου εκανε doing doing.. λέω ας τραβήω ενα χειρόφρενο ξεγυρισμένο οπερ και εγένετο.... μια πιρουέτα.. 2 πιρουέτες.... τσααααακ σφηνομένος μέσα στο χιόνι δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο... ηταν αρκετο.. απ'ευθείας φεύγω για ευθυγράμμιση και ο πίσω αξονας είχε στρέψη 2 ολοκληρα εκατοστά.. ΔΕΝ στραβωσε προς Θεού απλα έστριψε ολόκληρος.. Το ανεβάζει ευθυγράμμιση.. το μετραει.. το φέρνει στα ισα του και τελος.. έτσι απλα... Γενικότερα η πρόληψη είναι η καλύτερη Γιατρειά (να το πώ εντελώς Λαϊκά). Ο Κος Ναουμίδης (ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ) μου εξηγεί τοτε.. τα πεζοδρόμια.. οι λακούβες.. και ακόμα περισότερο οι απόπειρες να ανέβουμε πεζοδρόμιο με την οπισθεν ενδεχομένως να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα..

Εκτοτε.. ανα 3 Μήνες.. και αφ όσον δεν προκύψει κάτι συμαντικό το κάνω μια ευθυγράμμιση Εμπρος Πισω για να σιγουρευτώ... οτι είναι ολοισιο το αυτοκίνητο..
glf - Τρι 23 Δεκ 2003, 10:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
Α μιας και έχεις σωστό ευθυγραμμισά, να θυμηθώ να πάω το δούμε και το δικό μου αν κατέβω καθημερινή.. Απο τον 3/2001 που έχω το 106, του έκανα μια φορά ευθυγράμμιση όταν άλλαξα μπροστινό ψαλίδι (το έφαγε ο father). Αυτό έγινε κάπου το χειμώνα του 2001 νομίζω. Απο τότε δεν ξαναέκανα ευθυγράμμιση.

....από την άλλη βέβαια, έχω την ικανότητα να τα ευθυγραμμίζω στο δρόμο, να ρωτήστε και τη Λίανα Smile
PoLiThS - Τρι 23 Δεκ 2003, 11:03:49
Θέμα δημοσίευσης:
THe zymaroylis way of driving to a straight line.....
DimiP - Τρι 23 Δεκ 2003, 13:44:39
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,
καμια καλη ιδεα του τι μπορει να φταιει;;;
η να τα παρατησω και να μην ασχολουμαι ;; Crying or Very sad Crying or Very sad
glf - Τρι 23 Δεκ 2003, 18:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP, τράβα χειρόφρενα από την αντίθετη μερία που νιώθεις να τραβάει... Smile
(αυτό έκανα με της Λιάνας, αλλά καλύτερα να μη μας ακούσει, δεν πρέπει να το πήρε πρέφα αυτο το topic)
Vaggelis - Τρι 23 Δεκ 2003, 22:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
επειδη εγω ουτε χειροφρενα τραβαω (τωρα πια) ούτε και τραβαει δεξια οταν αφηνω το γκαζι αλλα απλα οταν παταω γκαζι,

Αμάν πια ρε Μήτσο, όλο προβλήματα έχεις........
Μια με το τράβηγμα, την άλλη με το μοτεράκι, την άλλη με τις ζάντες, την παράλλη με τα λάστιχα.......
Πέτα το καλύτερα και πάρε άλλο...... Laughing Laughing Laughing Wink
Νωe - Τετ 24 Δεκ 2003, 09:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
DimiP έγραψε:

Μια με το τράβηγμα, την άλλη με το μοτεράκι, την άλλη με τις ζάντες, την παράλλη με τα λάστιχα.......

Πεστα ρε Βαγγελη γιατι ολο παραπονα ειναι..... Wink Laughing Laughing Laughing Laughing
Vaggelis - Τετ 24 Δεκ 2003, 18:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
Νωe έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
DimiP έγραψε:

Πεστα ρε Βαγγελη γιατι ολο παραπονα ειναι..... Wink Laughing Laughing Laughing Laughing

Σε λίγο θα ανοίξει και topic.....
"Βρέχει, πως να διατηρήσω το αυτοκίνητό μου καθαρό και στεγνό;;;"
Laughing Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Τετ 24 Δεκ 2003, 18:54:14
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Τί θά'λεγες για δεξί ρουλεμάν;

Γιατι εχουμε τον ιδιο τροπο σκεψης Μιλτακο μου λες Question Very happy
DimiP - Τετ 24 Δεκ 2003, 19:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΖΟΥΡΑ ΛΕΩ ΓΩ;;;;
Νωε , μαντεψε ποιος θα αναλαβει να μου φτιαξει τον πεζουλα που τραβαει δεξια...πες αλευρι!!!
οχι τιποτ'αλλο αλλα κατι ειχα ακουσει πως στη Lion είναι "γιατροι" οι μηχανικοι και "λυνουν και δενουν"!!!! Wink

Vaggelis, οτι και να πω χαμενο θα παει... Twisted evil ενα θα σου πω , ετσι οπως στριβει τωρα (με τα λαστιχα) δεν το πιανεις...χιχιχιχι... Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Vaggelis - Πεμ 25 Δεκ 2003, 00:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Vaggelis, οτι και να πω χαμενο θα παει... Twisted evil ενα θα σου πω , ετσι οπως στριβει τωρα (με τα λαστιχα) δεν το πιανεις...χιχιχιχι... Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Σίγουρα δεν σε πιάνω, γιατί τα δικά μου είναι στο τέρμα της ζωής τους.....
Πρόσεχε όμως τι λες, γιατί και εγώ ετοιμάζομαι για αλλαγή.....
307__:)(dimitris) - Τετ 28 Σεπ 2005, 13:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια λοιπον μεχρι στιγμης ειχα αναρτηση bilstein sprint και apex 55mm τελικα προ 3 ημερων αλλαξα τα apex με eibach παλι 55mm λογου του οτι το αυτοκινητο δεν εκατσε οπως ηθελα πισω.Τελικα μετα απο αυτην την αλλαγη το αυτικινητο τραβαει δεξια και το τιμονι να εχει ασαφειες και να κανει κατι περα δωθε σαν καποιος (μεταφορικα)στον δρομο να μου κουναει τους τροχους εκανα 3 ευθυγραμμισεις και τιποτα ξερει κανεις τι μπορει να ειναι? Εχουν γινει αλλαγες δεξι αριστερο λαστιχο οπως και αμορτισερ και ελατηριων αλλα τιποτα οπιος γνωριζει κατι ας βοηθησει Crying or Very sad
Touristas - Τετ 28 Σεπ 2005, 13:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αμορτισέρ δεξιά , αριστερά δεν γίνεται δεν είναι ίδια.
307__:)(dimitris) - Τετ 28 Σεπ 2005, 13:45:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τα bilstein sprint εχουν αυτη την δυνατοτητα γιατι εχει δυο βασεις για να παινει η ζαμφορ
crusader - Τετ 28 Σεπ 2005, 13:51:31
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα κι εγώ πρόσφατα πρόβλημα "τραβήγματος" κι ενώ είχα φάει τον κόσμο να βρω τι φταίει, τελικά ήταν το πιο απλό πράγμα : Η πίεση των ελαστικών!!

Ο μηχανικός μου τα μέτρησε μια μέρα με πιεσόμετρο ακριβείας (αγωνιστικού τύπου) και είδαμε ότι οι πιέσεις ήταν άλλα αντί άλλων.
Σε συνδυασμό με τον τύπο του ελαστικού που φόραγα, έκανε το αμάξι να έχει αυτή την συμπεριφορά.

Κοινώς στο βενζινάδικο που έβαζα αέρα άλλα έδειχνε το όργανο και άλλα έκανε... Confused

Αφού διορθώσαμε τις πιέσεις εξαφανίστηκε και το τράβηγμα Exclamation
Touristas - Τετ 28 Σεπ 2005, 14:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Τα bilstein sprint εχουν αυτη την δυνατοτητα γιατι εχει δυο βασεις για να παινει η ζαμφορ

καλά ντε Razz Razz
DimiP - Πεμ 29 Σεπ 2005, 00:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Είχα κι εγώ πρόσφατα πρόβλημα "τραβήγματος" κι ενώ είχα φάει τον κόσμο να βρω τι φταίει, τελικά ήταν το πιο απλό πράγμα : Η πίεση των ελαστικών!!

Ο μηχανικός μου τα μέτρησε μια μέρα με πιεσόμετρο ακριβείας (αγωνιστικού τύπου) και είδαμε ότι οι πιέσεις ήταν άλλα αντί άλλων.
Σε συνδυασμό με τον τύπο του ελαστικού που φόραγα, έκανε το αμάξι να έχει αυτή την συμπεριφορά.

Κοινώς στο βενζινάδικο που έβαζα αέρα άλλα έδειχνε το όργανο και άλλα έκανε... Confused

Αφού διορθώσαμε τις πιέσεις εξαφανίστηκε και το τράβηγμα Exclamation

να πω κατι ;
ενταξει παραδεχομαι οτι μπορει να εφταιγε ο αερας στα λαστιχα σου αλλα , αντε και τα μετρησες και τα φουσκωσες μια φορα με ακριβεια.
οταν θα χρειαστει να ξαναφουσκωσεις σε καποιο βενζιναδικο τοτε τι γινεται ;
θελω να πω πως μαλλον το δικο σου τραβηγμα δεν εχει σχεση με τα τραβηγματα που παροσιαζουν τα 206 του 307 και του δικου μου που ακομα και τωρα "δεξιοφερνει".
το λεω αυτο γιατι εχω βαρεθει (χωρις βεβαια ναφτες εσυ) να ακουω να μου λενε (για το δικο μου) οτι φταινε τα λαστιχα (και ο αερας και η φθορα τους) που φευγει δεξια.
προσπαθω να τους πισω οτι κατι αλλο φταιει αλλα....
crusader - Πεμ 29 Σεπ 2005, 10:10:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη εγώ απλά ανέφερα την δική μου περίπτωση, για να ελέγξει και αυτό ο φίλος πιο πάνω.

Τώρα, σε εσένα μπορεί να φταίει κάτι άλλο..

Όσο για το όταν θα χρειαστεί να ξαναβάλω αέρα στα λάστιχα, απλά θα δοκιμάσω κάποιο άλλο βενζινάδικο με την ελπίδα να λειτουργεί εντάξει το μηχάνημα.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, ούτε να πηγαίνω κάθε λίγο και λιγάκι στον μηχανικό. Rolling eyes
307__:)(dimitris) - Πεμ 29 Σεπ 2005, 10:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

καλά ντε Razz Razz

Ελα Αργυρη πλακα κανω Laughing μην τα παιρνεις σοβαρα(γιατι θα σου δωσω τα ελατηρια μου και θα πηγαινεις και εσυ στραβα Laughing )Καμια λυση παιδια κανενας Question Idea
Touristas - Πεμ 29 Σεπ 2005, 10:36:30
Θέμα δημοσίευσης:

Ελα Αργυρη πλακα κανω Laughing μην τα παιρνεις σοβαρα(γιατι θα σου δωσω τα ελατηρια μου και θα πηγαινεις και εσυ στραβα Laughing )Καμια λυση παιδια κανενας Question Idea

Λες ε μπας και χαμηλώσει και το δικό σου σωστά Razz Razz Laughing Laughing
gianic - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω απο τοτε που χαμηλωσα το αμαξι δεν κρατιεται ευθεια με τιποτα .

ετσι οπως παω αν αφησω το τιμονι γυρναει μονο του δεξιοστροφα .

κανεις δεν εχει βρει τιποτα απολυτως στις ευθυγραμμισεις και συνεργεια μεχρι που ενας ευθυγραμμισας μου πε πως πρεπει να συνηθισεις γιατι αν οχι ολα τα περισσοτερα χαμηλωμενα 206 τραβανε δεξια .

Τον ρωταω: "καμια λυση ;". και μου απανταει ξερα ...D2

οσοι καταλαβαν καταλαβαν ....
MEMsound - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
....Τον ρωταω: "καμια λυση ;". και μου απανταει ξερα ...D2...
=1500€.... Wink Wink
Ναι όλα σχετικά είναι...
Μήπως τότε κάτι πρέπει να ρυθμιστεί κατάλληλα στην ευθυγράμμιση μετά το χαμήλωμα (με διαφορετικό τρόπο από ότι όταν δεν είναι χαμυλωμένο το αυτοκίνητο) ώστε να μην πάιρνει δεξιά.
Μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να μην μπροεί να διορθωθει! Scratch
Touristas - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι λογικό να τραβάει δεξιά μετά το χαμήλωμα Rolling eyes
Έχω χαμηλώσει κι εγώ 206 με 3ποντα και πάει καρφί ευθεία Wink

Το δικό δεν λέει να στρώση Silly ….πρέπει να του κάνω μια καλή ευθυγράμμιση και θα του φύγει αυτή η τάση προς τα δεξιά που έχει Tease
307__:)(dimitris) - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:31:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ουτε εγω ειχα τετοιο προβλημα με τα apex τελικα μπηκαν παλι apex Embarassed ε Αργυρη? Πηρα ενα τηλ σε αυτον που τα βαζει μου ειπε το εκανε δοκιμη χωρις ευθυγραμμιση και το προβλημα εξαφανιστηκε και απο οτι ειδε το eibach εχει διαφορετικη θεση που πιανει στα top mount. Τωρα νεοτερα αργοτερα που θα το δω και μονος μου Rolling eyes
gianic - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
ρε μπας και καμια ζαντουλα εχει βγει off ?

εχω κανει 5 ευθυγραμμισεις βαρεθηκα να σκαω 20ευρα.
MEMsound - Πεμ 29 Σεπ 2005, 12:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν είναι λογικό να τραβάει δεξιά μετά το χαμήλωμα Rolling eyes

προφανώς!
SnakeMJK - Πεμ 29 Σεπ 2005, 13:02:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν αλλάξω αμορτισέρ, για 3,5 ολόκληρα χρόνια, το αυτοκίνητο δεν πήγαινε ΠΟΤΕ ευθεία. Πάντα είχε ένα τραβηγματάκι δεξιά. Από το καλοκαίρι κ μετά με τα νέα αμορτισέρ, πάει καρφί ευθεία (ακόμα κ όταν το αριστερό μου μπροστά λάστιχο είχε πάει η πίεση του κόντα στο 20, όταν όλα τα άλλα ήταν στο 32).

Ότι να ναι δηλαδή!!!
Spyros_L - Πεμ 29 Σεπ 2005, 13:06:02
Θέμα δημοσίευσης:
Χαλαρώστε όλοι..Δεν έχει βγεί ακόμα αυτοκίνητο που να αντιμετωπίζει με αδιαφορία τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. Όλων τα αυτοκίνητα πέρνουν δεξιά ή αριστερά ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης στους άθλιους δρόμους μας. Το σίγουρο είναι πως θέλει μεγάλη προσοχή!!!
Touristas - Πεμ 29 Σεπ 2005, 13:10:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν λέμε να τραβάει λόγο κακού δρόμου τουλάχιστον για το δικό μου και όχι μόνο ξέρω πολύ καλά πότε είναι ο δρόμος και πότε το αμάξι. Wink
Είναι λογικό ότι αρκετές φορές όλα τα αυτοκίνητα τραβάνε ή δεξιά ή αριστερά λόγο ανωμαλιών του δρόμου.
CC-Gio - Πεμ 29 Σεπ 2005, 13:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα τραβαει λιγο αριστερα παντως,μετα το χαμηλωμα!(και μετα την 3η ευθυγραμμιση)

Ενω πριν το χαμηλωμα,το τιμονι ηταν πιο απολυτο-πιο σταθερο!!!!

Σε λιγο θα ψηφιζουν και τα αμαξια!!! Laughing
gianic - Πεμ 29 Σεπ 2005, 15:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Εμενα τραβαει λιγο αριστερα παντως,μετα το χαμηλωμα!(και μετα την 3η ευθυγραμμιση)

πες τα ρε γιωργο γιατι θα τρελαθω... το αμαξι μετα το χαμηλωμα και το 50αρι προφιλ στο λαστιχο εχει χασει σε σταθεροτητα στην εθνικη και τραβαει δεξια .

οσο πιο γρηγορα παω τοσο πιο πολυ τραβαει .
Sidobre - Πεμ 29 Σεπ 2005, 16:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτά συμβαίνουν συνήθως στα μή εργοστασιακά αμορτισέρ....
shiba - Πεμ 29 Σεπ 2005, 16:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
τασο πρωτα εκανα χαμηλωμα με μαμα αμορτισερ και πριν λιγο καιρο εβαλα ΚΟΝΙ κιτρινα . ιδια κατασταση και πριν και τωρα ...

νομιζω πως η μοναδικη λυση ειναι επιστροφη στα μαμα ελατηρια...
Sidobre - Πεμ 29 Σεπ 2005, 16:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
τασο πρωτα εκανα χαμηλωμα με μαμα αμορτισερ και πριν λιγο καιρο εβαλα ΚΟΝΙ κιτρινα . ιδια κατασταση και πριν και τωρα ...

νομιζω πως η μοναδικη λυση ειναι επιστροφη στα μαμα ελατηρια...

Μάλλον το θέμα είναι στον τρόπο του χαμηλώματος....

Προσωπικά όσες φορές κι αν έχω χαμηλώσει (ή ψηλώσει) αμάξι, επειδή την ψάχνω λίγο την δουλειά, δεν υπάρχει περίπτωση να χάνει από κάπου το αμάξι.

Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς είναι:

Κατα την τοποθέτηση να μπουν απόλυτα σωστα (ζαμφορ, ακρα, ελατήρια, πιατέλα κλπ κλπ)

Κατά την ευθυγράμιση να είναι απόλυτα σωστή. Εκεί συνήθως υπάρχει το πρόβλημα όταν κάποιος από τους τροχούς έχει παραπάνη ή λιγότερη σύγκλιση/απόκλιση

Και βέβαια τακτικό έλεγχο σε λάστιχα (είναι πολλές φορές αιτία ένα προβληματικό ελαστικό) ζάντες ακόμα και πιέσεις όπως γράφτηκε παραπάνω.
Sidobre - Πεμ 29 Σεπ 2005, 16:35:05
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης πολλά ελατήρια δεν είναι τόσο μελετημένα για τα αμαξάκια μας. Το ότι είναι χαμηλώματος δεν σημαίνει ότι είναι και σουπερ.

Πάντα λίγο προσοχή χρειάζεται. Αν είναι ισοκεντρικά, αν έχουν την ίδια σκληρότητα, αν έχουν το ίδιο ελεύθερο ύψος... Δεν ξέρεις ποτέ τί γίνεται.

Το "μαμα" το ανέφερα για παράδειγμα γιατί ο περισσότερος κόσμος βάζει γνωστές μάρκες αμορτισέρ (δεν αναφέρομαι για να μην παρεξηγηθώ) ενώ αγνοεί λύσεις με τα ίδια χρήματα που προσφαίρει η μαμά και σίγουρα είναι πολύ μα πολύ καλύτερες
DIMCHRI - Πεμ 29 Σεπ 2005, 20:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

ρε γιώργο και μενα τραβάει αριστερά από την μέρα που έβαλα τα osrav.
βέβαια και όταν άλλαξα ελατήρια τράβαγε αλλά στην lion μετά από μιά ευθυγραμισούλα ήρθε στα ίσα του.
τώρα θα πάω να ξανακάνω μια ευθυγράμιση, και βλέπουμε.
DimiP - Πεμ 29 Σεπ 2005, 23:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
οσες ανωμαλιες και να εχει ενας δρομος δεν μπορω να χωνεψω οτι το αμαξι αλλαζει συμπεριφορα λογω του δρομου.
σε κανενα αλλο αμαξι δεν το εχω ακουσει να συμβαινει (αλλη μαρκα εννοω).
οσο για το χαμηλωμα , ισως και να οφειλεται εκει.
στην Peugeot Πειραια που ρωτησα τι μπορει να φταιει μολις τους ειπα πως ειναι χαμηλωμενο 3.5 ποντους με αγριοκοιταξαν αλλα βεβαια ειπαν πως πρεπει να το παω να το λυσουν να το μετρησουν και με μαμα αναρτηση να δουν τι γινεται.
τωρα το εχω αφησει μεχρι να βαλω τη νεα αναρτηση και να δω αν θα το ξανακανει.
gianic - Παρ 30 Σεπ 2005, 01:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως αρχιζω να σκεφτομαι σοβαρα να παρω τη d2 σε 300 ατοκες δοσεις... Razz Razz Razz
MEMsound - Παρ 30 Σεπ 2005, 09:54:41
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
εγω παντως αρχιζω να σκεφτομαι σοβαρα να παρω τη d2 σε 300 ατοκες δοσεις... Razz Razz Razz

Υπάρχει και άλλη μια λύση αντίστοιχη την οποία και σκέφτομαι έντονα....
και 300€ λιγότερα... την οποία και έχω δει από κοντά...
Αν το σκέφτεσαι σοβαρά "pm me"... Wink Wink
DIMCHRI - Παρ 30 Σεπ 2005, 10:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
οσες ανωμαλιες και να εχει ενας δρομος δεν μπορω να χωνεψω οτι το αμαξι αλλαζει συμπεριφορα λογω του δρομου.
στην Peugeot Πειραια που ρωτησα τι μπορει να φταιει μολις τους ειπα πως ειναι χαμηλωμενο 3.5 ποντους με αγριοκοιταξαν αλλα βεβαια ειπαν πως πρεπει να το παω να το λυσουν να το μετρησουν και με μαμα αναρτηση να δουν τι γινεται.

Τι εννοείς αλλάζει συμπεριφορά ???? αν εννοείς ότι στις ανωμαλίες χάνει την τροχιά του και βέβαια, συμβαίνει αυτό.
Εξάλλου, για αυτό οι αναρτήσεις - κούτσουρο των αγωνιστικών δεν κάνουν για τον δρόμο.
307__:)(dimitris) - Παρ 30 Σεπ 2005, 13:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον εχθες μπηκαν ελατηρια apex 55mm οπου και ξαναειχα πριν 5 μερες πριν βαλω τα eibach και ολα καλα λοιπον σαφεστατο τιμονι και το αυτοκινητο καρφι ευθεια Laughing
Touristas - Παρ 30 Σεπ 2005, 14:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και θα μου πεις ότι έκατσε κανονικά τώρα ε Question
DimiP - Παρ 30 Σεπ 2005, 22:54:26
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
DimiP έγραψε:

Τι εννοείς αλλάζει συμπεριφορά ???? αν εννοείς ότι στις ανωμαλίες χάνει την τροχιά του και βέβαια, συμβαίνει αυτό.
Εξάλλου, για αυτό οι αναρτήσεις - κούτσουρο των αγωνιστικών δεν κάνουν για τον δρόμο.

εννοουσα οτι ενω ηταν μια χαρα και πηγαινε στην ευθεια μολις κανει μερικα χιλιομετρα σε "ελληνικο" δρομο να χαλαει τοσο η γεωμετρια του ωστε μετα ακομα και σε ευθεια να τραβαει π.χ. δεξια.
οχι οτι στον ανωμαλο δρομο θα αλλαζει η τροχια του- αυτο εννοειται οτι συμφωνω πως συμβαινει.
307__:)(dimitris) - Σαβ 01 Οκτ 2005, 10:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Ναι Embarassed Embarassed ισως ομως τελικα βαλω κατι ελατηρια που δινει η peugeot vogtland Embarassed Ξερεις Αργυρη αν δινει αλλα?
CC-Gio - Σαβ 01 Οκτ 2005, 18:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

ρε γιώργο και μενα τραβάει αριστερά από την μέρα που έβαλα τα osrav.
βέβαια και όταν άλλαξα ελατήρια τράβαγε αλλά στην lion μετά από μιά ευθυγραμισούλα ήρθε στα ίσα του.
τώρα θα πάω να ξανακάνω μια ευθυγράμιση, και βλέπουμε.

Λογικα κατι παιζει με την ευθυγραμμιση μας!!!

Μετα απο καμια 10αρια ευθυγραμμισεις Shocked (και λιγο τυχη) Rolling eyes μπορει το αμαξι να γινει παλι απολυτο,οπως πριν!
Touristas - Δευ 03 Οκτ 2005, 07:07:27
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Ναι Embarassed Embarassed ισως ομως τελικα βαλω κατι ελατηρια που δινει η peugeot vogtland Embarassed Ξερεις Αργυρη αν δινει αλλα?

Τι κάνει η Peugeot Shocked από πότε δίνη ελατήρια και δεν το ξέρω Rolling eyes
307__:)(dimitris) - Δευ 03 Οκτ 2005, 07:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πηγα προχθες εκει και μου ειπαν οτι δινουν ελατηρια χαμηλωματος της vogtland Rolling eyes
Touristas - Δευ 03 Οκτ 2005, 08:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πηγα προχθες εκει και μου ειπαν οτι δινουν ελατηρια χαμηλωματος της vogtland Rolling eyes

Προφανώς ο εκεί αντιπρόσωπος θα δίνη τα συγκεκριμένα ελατήρια γιατί η αντιπροσωπία δεν δίνη τίποτα για χαμήλωμα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες