PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - ELM 327 CAN OBD 2 Bluetooth

nOkpos - Τρι 17 Μάϊ 2011, 01:40:24
Θέμα δημοσίευσης: ELM 327 CAN OBD 2 Bluetooth
Παράθεση:
Η ασύρματη συσκευή ELM327-Bluetooth σας δίνει την δυνατότητα να κατασκοπεύσετε την λειτουργία του οχήματός σας. Μετατρέψτε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή το PDA σας σε ένα εξελιγμένο διαγνωστικό μηχάνημα ή ένα αναλυτικό όργανο μετρήσεων. Η συσκευή αυτή συνδέετε στο όχημά σας και δημιουργεί ένα εικονικό καλώδιο μεταξύ του οχήματος και του υπολογιστή σας.

Με την βοήθεια πλήθους δωρεάν λογισμικών που διατίθενται στο διαδίκτυο το ELM327-Bluetooth πας παρουσιάζει όλες τις κρίσιμες παραμέτρους του οχήματος σας όσο πιο απλά γίνετε. Μπορεί να λειτουργήσει ως διαγνωστικό μηχάνημα βλαβών, ως ψηφιακό ταμπλό αλλά και ως μετρητής αποδόσεων.

Διαβάζει του κωδικούς σφαλμάτων όχι μόνο του γενικούς , αλλά και τους ειδικούς τις κάθε εταιρίας. Πάνω από 3000 καταχωρημένα σφάλματα θα μπορέσει να σας υποδείξει.
Σβήνει το λαμπάκι της μηχανής όταν αυτό ανάβει λόγω σφάλματος. Απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τιμές από τους διάφορους αισθητήρες του οχήματος όπως:
> Στροφές κινητήρα
> Ισχύς κινητήρα
> Θερμοκρασία νερού
> Κατάσταση συστήματος καυσίμου
> Ταχύτητα
> Πίεση εισερχομένου μείγματος
> Χρονισμός μηχανής
> Θερμοκρασία εισερχομένου μείγματος
> Ροή αέρα
> Θέση Γκαζιού
> Αισθητήρας οξυγόνου
> Πίεση καυσίμου
> και άλλα...

ολα αυτα μπορουμε να τα δουλεψουμε απο ενα προγραμματακι στο android κινητο μας (torque) https://market.android.com/details?id=org.prowl.torquefree

να και ενα video http://www.youtube.com/watch?v=WTR41JQCZr4&NR=1

Πολυ πολυ ωραιο το προγραμματακι Wink και το πως δουλευει...
manaros - Τρι 17 Μάϊ 2011, 16:53:19
Θέμα δημοσίευσης:
το δουλευω εδω και κανα μηνα και οντως ειναι χρησιμο!αν πασα στιγμη μπορεις να δεις παραμετρους του αυτοκινητου!!και μαλιστα το εχω μονιμα κουμπωμενο στην obd και δεν φαινεται και τιποτα!!
manjokos - Τρι 17 Μάϊ 2011, 17:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
λετε να υπαρχει και κατι αντιστοιχο για iphone?? Laughing Cool
drdino - Τρι 17 Μάϊ 2011, 17:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.plxkiwi.com/kiwiwifi/software.html
manosm3 - Τρι 17 Μάϊ 2011, 19:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
για symbian @@ Evil
MEMsound - Τρι 17 Μάϊ 2011, 21:28:32
Θέμα δημοσίευσης:
για γουιντοους ΧΠ σερβισ πακ 3 προφεσσιοναλ εντιτιον σουξουμουξου μανταλακια? Laughing Laughing Laughing Laughing
nOkpos - Τρι 17 Μάϊ 2011, 22:11:25
Θέμα δημοσίευσης:
και ομως ειναι ο πιο φθηνος τροπος να εχεις τα παντα Wink
για ενα μπαρομετρο μονο θελουμε πανω απο 100 ευρο και αυτο το πηρα 30 Wink
Ghost Dog - Τρι 17 Μάϊ 2011, 22:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
για symbian @@ Evil

Υπαρχει για symbian, κανονιζουμε τον αλλο μηνα να παρουμε 2-3.....! Wink
nOkpos - Παρ 20 Μάϊ 2011, 18:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια αυτο το οργανακι λεει και τα αλογα .. η ετσι λεει
τελοσ παντων εμενα μου εβγαλε 153 ..
πως μπορει και τα μετραει απο την obd ??

α χθες εκανα μια προσπαθεια να δω το 0-100 μου το μετραει και αυτο
απο μονο του.. 1 προσπαθεια 0-100 σε 8.8 με σχετικα κρυα λαστιχα...
θα ξανα δοκιμασω αφου τα ζεστανω...
ironman02 - Παρ 20 Μάϊ 2011, 19:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
H obd θύρα στο 207 είναι μέσα από το καπάκι αριστερά από το τιμόνι? Εκεί που ρυθμίζεις τα φώτα?
nOkpos - Παρ 20 Μάϊ 2011, 19:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
H obd θύρα στο 207 είναι μέσα από το καπάκι αριστερά από το τιμόνι? Εκεί που ρυθμίζεις τα φώτα?

ναι δεξια πανω ... Wink
drdino - Σαβ 21 Μάϊ 2011, 22:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:

Υπολογίζει από έναν θεωρητικό τύπο με ταχύτητα, χρόνο, μάζα κλπ. Φυσικά περιέχει μέσα και αεροδυναμικές κλπ απώλειες οπότε δεν είναι ό,τι πιο ακριβές υπάρχει. Κάπου λογικά θα μπορείς να βάλεις μετωπική επιφάνεια, διάσταση ελαστικών ίσως, βάρος κλπ.
recife_rallye - Κυρ 22 Μάϊ 2011, 00:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
nOkpos έγραψε:

Υπολογίζει από έναν θεωρητικό τύπο με ταχύτητα, χρόνο, μάζα κλπ. Φυσικά περιέχει μέσα και αεροδυναμικές κλπ απώλειες οπότε δεν είναι ό,τι πιο ακριβές υπάρχει. Κάπου λογικά θα μπορείς να βάλεις μετωπική επιφάνεια, διάσταση ελαστικών ίσως, βάρος κλπ.

Aκριβως γιατρε..
Ειχα δοκιμασει παλαιοτερα με ενα τετοιο προγραμματακι,αλλα θελει να βαλεις τα ακριβη στοιχεια για να εχεις καποιο σοβαρο αποτελεσμα..κατι που ειναι πολυ δυσκολο! Sad
kos_argyris - Κυρ 22 Μάϊ 2011, 01:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
drdino έγραψε:
nOkpos έγραψε:

Aκριβως γιατρε..
Ειχα δοκιμασει παλαιοτερα με ενα τετοιο προγραμματακι,αλλα θελει να βαλεις τα ακριβη στοιχεια για να εχεις καποιο σοβαρο αποτελεσμα..κατι που ειναι πολυ δυσκολο! Sad

Ποια στοιχεία που ζητούσε ήταν δύσκολα?
athanas - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 17:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλή περίπτωση φαίνεται!!! Για μένα είναι σίγουρο ότι θα το πάρω μέσα στον Ιούνιο. Άμα είναι και θέλει κανένας άλλος να κάνουμε κανένα group buy... Question ( να μας βγεί και πιο φτηνά, οχι ότι είναι ακριβό 84ε).

Υ.Γ. Άν είναι σύμφωνοι και οι Mods ας ανοιχτεί το ανάλογο topic.
drdino - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 17:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μην κάνετε μ@λακίες και δίνετε τσάμπα λεφτά, εγώ το 327 με τελευταία έκδοση για bluetooth που δουλεύει άψογα με το Desire και το Tab (android=ύποπτα για bt) μου το είχα πάρει 17-18 ευρώ από ebay.
nOkpos - Πεμ 26 Μάϊ 2011, 23:28:52
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε παιδια και εγω καπου στα 20-30 το πηρα...
amafic - Τρι 31 Μάϊ 2011, 15:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
14,5 ευρω πριν δύο εβδομάδες http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bluetooth-ELM327-Fault-Code-E-OBD-2-Scanner-Live-Dat-/300542917945?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item45f9c0fd39
dj lestat - Πεμ 02 Ιούν 2011, 13:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για Iphone ???
NoDsl - Πεμ 02 Ιούν 2011, 14:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες απλά προσέξτε γιατί αυτά με 14 και 20 ευρώ δεν είναι ΚΑΝ elm.

Δείτε τιμή για αυθεντικό elm http://www.skpang.co.uk/catalog/product_info.php?cPath=26&products_id=129

Έχω δοκιμάσει το BT κλώνο, το είχα ανοίξει και μία απλά για να δώ αν όντως έχει elm μέσα και όχι απλά δεν έμεινα ευχαριστημένος αλλά φοβήθηκα και για τον εγκέφαλο. Προσοχή λοιπόν.

Οι μόνες εκδόσεις elm που κυκλοφορούν είναι οι εξής.

ELM327 v1.4b - OBD to RS232 Interpreter
ELM327 v1.3a - OBD to RS232 Interpreter

http://www.elmelectronics.com/obdic.html
Gotcha - Τετ 08 Ιούν 2011, 11:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη το ψηνω για κανα smartphone μεσα στον επομενο μηνα, κατι τετοιο θα ταν ΟΚ για το monitoring μεσω OBD?
http://www.skroutz.gr/s/271442/HTC-Wildfire.html
ironman02 - Τετ 08 Ιούν 2011, 12:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό νομίζω είναι καλύτερο και πιο φθηνό.

http://www.skroutz.gr/s/287176/LG-Optimus-One-P500.html
drdino - Τετ 08 Ιούν 2011, 13:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΧΙ στο wildfire.

Σε αυτήν περίπου την κατηγορία τιμής το huawei X5 είναι μονόδρομος. Φοβερό κινητό για τα λεφτά του, χτυπάει άνετα προτάσεις των +100 ευρώ τουλάχιστον.
Sinanai - Τετ 08 Ιούν 2011, 13:54:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ το σκέφτομαι το Χουαγούει, συνονόματε. Wink
nOkpos - Τετ 08 Ιούν 2011, 13:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
αν θελει κινητο android μεχρι 150 ευρο θα παρεις αυτο http://www.skroutz.gr/s/277373/Samsung-I5800-Galaxy-3.html

δεν υπαρχει συζητηση για huuei η οτι αλλο σε αυτα τα λεφτα ειναι samsung .
drdino - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:06:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι αυτοκίνητο, είναι Golf φάση δηλαδή; Laughing Laughing Laughing
Να την βράσω την Sammy με τα updates που δίνει του Αγίου Ποτέ, καλύτερα απείραχτο μαμα android και μετά να το κάνεις ό,τι θες. Cool

Επιπλέον, πού πάει μωρέ με 400x240 οθόνη, 256 mb RAM και fail επεξεργαστή;

Το Xαβάη τουλάχιστον έχει 800χ480, 512 RAM και 800 (underclocked, κανονικά χιλιάρης είναι) επεξεργαστή με Adreno GPU.

Κοινώς, WIN. O μόνος λόγος για να μην προτιμήσεις αυτό στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής είναι επειδή έχεις επιδότηση από αλλού και δεν μπορείς να πας να το πάρεις μόνος σου από κατάστημα Wind. Το να είναι κολλημένος δεν το λογίζω καν. Laughing
ironman02 - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:09:02
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
ΟΧΙ στο wildfire.

Σε αυτήν περίπου την κατηγορία τιμής το huawei X5 είναι μονόδρομος. Φοβερό κινητό για τα λεφτά του, χτυπάει άνετα προτάσεις των +100 ευρώ τουλάχιστον.

Ρε σύ τι τούμπανο είναι αυτό με 190 ευρώ? Very happy Δεν ήξερα καν την εταιρία.Κάποτε νομίζω την είχα ακούσει και τη προσπέρασα..

Έχει τούμπανο specs αλλά το touch του τι λέει? Καλό ή σαχλαμάρα σχετικά με τα άλλα?
Sinanai - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:13:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά είναι. Το μόνο μείον - για μένα - είναι ότι δεν έχει ραδιόφωνο.
drdino - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:13:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω τώρα το Desire και ο κολλητός μου το X5. Με το χέρι στην καρδιά, δεν βλέπω λόγο να προτιμήσει κανείς το Desire πχ. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η οθόνη του (και το touch μαζί). Είναι αυτό που λέμε στα htc, sammy, motofola κλπ πληρώνουμε το όνομα.
Gotcha - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:13:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα παραγγειλα το Optimus one P500, με δωρο φορτιστη αυτοκινητου και βαση στηρηξης για αυτοκινητο στα 160 ευρο στην πορτα μου αυριο. Κανα καλο λινκ για ELM απο ebay.co.uk εχουμε να το κανω και αυτο να ξεμπερδευω?
ironman02 - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ το desire έχω. Τώρα όμως που το είδα αυτό σκέφτομαι μήπως έδωσα 340 ευρώ τσάμπα.. Very happy Όντως μόνο το ραδιόφωνο είναι μείον και για μένα γιατί το χρησιμοποιώ αρκετά..

Gotcha έγραψε:
Τελικα παραγγειλα το Optimus one P500, με δωρο φορτιστη αυτοκινητου και βαση στηρηξης για αυτοκινητο στα 160 ευρο στην πορτα μου αυριο. Κανα καλο λινκ για ELM απο ebay.co.uk εχουμε να το κανω και αυτο να ξεμπερδευω?

Είναι ωραίο κινητάκι και σε καλή τιμή. Το πήρα για την κοπέλα μου Wink
drdino - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχεις Desire με Amoled τότε λεώ πως ΙΣΩΣ αξίζει, έχοντας σαφείς επιφυλάξεις όμως. Laughing Τα 140 ευρώ είναι σεβαστή διαφορά. Exclamation
Τέσπα, είμαστε και offtopic εδώ.

Για λινκ από το ebay:

http://cgi.ebay.co.uk/BLUETOOTH-WIRELESS-Scanner-327-OBD-2-INTERFACE-SCANTOOL-/220785746501?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item3367db2245

Aυτό έχω εγώ και δουλεύει με το Desire και το Galaxy Tab μου. Σήμερα θα ξέρω αν δουλεύει και με motofola.

Βασικά, να κοιτάξεις να έχει πρόσφατη έκδοση bluetooth, δηλαδή τουλάχιστον V1.4. Tα πιο παλιά έχουν θεματάκια σύνδεσης με το android, είχα ένα με 1.3 και δεν το έβλεπαν.
Gotcha - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:36:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος, βλεπω ομως το εξης

Interface specification
OBDII v1.4 and FTDI Bluetooth to Serial chipset
Connect to your PCS Bluetooth port
Baud rate:38400 8-N-1
Operating voltage:12v
Nominal idle current:45mv
No need for adapter or batteries take its power directly form the vehicles OBD2 plug

Whats include
OBD-II V1.3 interface
Software with USB Driver, Easy OBDII ,OBDII Spy, scamtool-net113win

τελικα ειναι 1,4 η 1,3 αυτο?
drdino - Τετ 08 Ιούν 2011, 14:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το συγκεκριμένο που πήρα εγώ είναι σίγουρα 1.4, ρώτα και εσύ για αυτό που θα πάρεις.
Steve - Παρ 10 Ιούν 2011, 11:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Aυτό έχω εγώ και δουλεύει με το Desire και το Galaxy Tab μου. Σήμερα θα ξέρω αν δουλεύει και με motofola.
Καπίταλε;
drdino - Παρ 10 Ιούν 2011, 11:26:54
Θέμα δημοσίευσης:
Love Love
greenpug106 - Παρ 10 Ιούν 2011, 13:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Επειδη το ψηνω για κανα smartphone μεσα στον επομενο μηνα, κατι τετοιο θα ταν ΟΚ για το monitoring μεσω OBD?

Έχει βγει το Wildfire S με καλύτερη ανάλυση οθόνης, καλύτερο επεξεργαστή, 2,3 android κλπ
Steve - Παρ 10 Ιούν 2011, 13:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
greenpug106 έγραψε:
Gotcha έγραψε:

Έχει βγει το Wildfire S με καλύτερη ανάλυση οθόνης, καλύτερο επεξεργαστή, 2,3 android κλπ
Και έχει και 260 ευρώ, χθες το κοιτούσα NodNo NodNo NodNo
Gotcha - Παρ 10 Ιούν 2011, 13:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μαγκες εμενα μου ηρθε ηδη το LG optimus one P500 σπιτι και εγκατεσησα καπακια το torque (3μιση ευρος απο το appstore). Πραγματικα πολυ ομορφο τηλεφωνο, γρηγορο, με συμπαθιτηκη οθονη και πολυ καλη τιμη (160 με φορτιστη αυτοκινητου και βαση στιριξης για αυτοκινητο δωρο)

το ELM περιμενω σε κανα 5-10 μερες απο ebay και ειμαι κομπλε
ironman02 - Παρ 10 Ιούν 2011, 13:33:02
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Μαγκες εμενα μου ηρθε ηδη το LG optimus one P500 σπιτι και εγκατεσησα καπακια το torque (3μιση ευρος απο το appstore). Πραγματικα πολυ ομορφο τηλεφωνο, γρηγορο, με συμπαθιτηκη οθονη και πολυ καλη τιμη (160 με φορτιστη αυτοκινητου και βαση στιριξης για αυτοκινητο δωρο)

το ELM περιμενω σε κανα 5-10 μερες απο ebay και ειμαι κομπλε

Ναι είδες! Είναι μια χαρά! Και εγώ έτσι το πήρα με αυτά τα δώρα. Σε χαρακτηριστικά είναι σαν το wildfire to S περίπου (χωρίς flash) αλλά έχει και 100 ευρώ κάτω..
nOkpos - Παρ 10 Ιούν 2011, 14:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
greenpug106 έγραψε:
Gotcha έγραψε:

αν θελεις κινητο δες το galaxy s μεταχ . Wink αλλα και καινουργιο νομιζω ειναι καπου στα 300.
drdino - Παρ 10 Ιούν 2011, 14:35:32
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
greenpug106 έγραψε:
Gotcha έγραψε:

Πυρετό έχεις;
ok365 - Πεμ 16 Ιούν 2011, 21:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σε πολλά Peugeot πριν το 2002 διαβάζει ΜΟΝΟ τις στροφές και τίποτα άλλο και με αυτόν τον αντάπτορα ΔΕΝ μπορείς να πειράξεις χιλιόμετρα χρονισμούς ή κάτι άλλο. Ελπίζω να βοήθησα για αρχή.
nOkpos - Παρ 17 Ιούν 2011, 10:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου πες μας και ποιες ειναι οι διαφορες γιατι εγω το πηρα 15 ευρο και αυτο εχει 45 !!
ok365 - Παρ 17 Ιούν 2011, 10:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
φιλε μου πες μας και ποιες ειναι οι διαφορες γιατι εγω το πηρα 15 ευρο και αυτο εχει 45 !!

Το γράφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ παραπάνω..στο παραθέτω και πάλι

"# Το θέμα δεν είναι πόσο το βρήκε ο καθένας στο ebay αλλά αν του έρθει/πότε θα του έρθει/τι θα κάνει αν κάτι δεν πάει καλά κλπ κλπ κλπ"

όταν το συνδέσεις στα xp και σου πετάξει το κλασικό πρόβλημα που πετάει σε πολλά XP...πως θα έχεις support; προτιμάς το chinese support?
drdino - Παρ 17 Ιούν 2011, 13:59:02
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω πάρει 10 κομάτια τα τελευταία 3 χρόνια (συν 2 ενσύρματα παλιότερα) από το ebay. Όλα ήρθαν στην ώρα τους και δούλευαν όπως έπρεπε.

Απλά φροντίζεις να πάρεις από πωλητή με εξαιρετικό feedback, όπως άλλωστε θα έκανες με οποιονδήποτε e-seller.

Συμφωνώ με το θέμα του support (είναι το ρίσκο της κατά πολύ μικρότερης τιμής) αλλά διαφωνώ κάθετα με τον φόβο και τρόμο που αναφέρεις.
ok365 - Παρ 17 Ιούν 2011, 14:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Έχω πάρει 10 κομάτια τα τελευταία 3 χρόνια (συν 2 ενσύρματα παλιότερα) από το ebay. Όλα ήρθαν στην ώρα τους και δούλευαν όπως έπρεπε.

Απλά φροντίζεις να πάρεις από πωλητή με εξαιρετικό feedback, όπως άλλωστε θα έκανες με οποιονδήποτε e-seller.

Συμφωνώ με το θέμα του support (είναι το ρίσκο της κατά πολύ μικρότερης τιμής) αλλά διαφωνώ κάθετα με τον φόβο και τρόμο που αναφέρεις.

Φίλε μου δεν τα λέω για να τρομάξω και να παραπλανήσω τον κόσμο. Μου έχει τύχει παραγγελία από εξωτερικό να χαθεί (και με μιά χαρά feedback)....150ευρώ παραγγελία.
Για καλή μου τύχη βρέθηκε στην Κύπρο και έπρεπε να κάνω εκ νέου συνεννόηση.

Επίσης για όσους σκέφτονται και σχολιάζουν την διαφορά της τιμής...μίλησα για ΕΚΠΤΩΣΗ σε group buy...δεν πρότεινα να το πάρει κάποιος με την τιμή τις μονάδος. Αλλά "το post επεξεργαστηκε για λογους διαφημισης Εκ της MOD Team".

ΥΓ. Η Έλληνες έχουμε την υπέροχη συνήθεια να σκεφτόμαστε ότι ο "άλλος" έχει σκοπό να μας ξεγελάσει. Γνωρίζω οτι μπήκα σε ένα forum που ΞΕΡΕΙ οτι υπάρχει αυτό το προϊόν στο ebay , δεν περιμένω να πιάσω κανένα στον ύπνο. Απλά όποιος ΔΕΝ θέλει να περιμένει 20 μέρες, ΔΕΝ θέλει να βάζει πιστωτικές, ΔΕΝ θέλει να μην έχει ούτε μια μέρα εγγύηση, ΔΕΝ θέλει να μάθει κινέζικα για να βγάλει άκρη σε περίπτωση προβλήματος και ΘΕΛΕΙ να το πάρει σε καλή τιμή με group buy...απλά μπορεί να βασιστεί σε εμένα

ΥΓ2. Βλέπω οτι οι προβληματισμοί σας δεν έχουν να κάνουν με τυχών ιδιαιτερότητες της συσκευής αλλά με το κόστος της. Με εκπλήσσει.
drdino - Παρ 17 Ιούν 2011, 14:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και γω παρόλο που είμαι σίγουρος πως έχεις αγαθές προθέσεις, βλέπω να συνεχίζεις να παρουσιάζεις την κατάσταση ως κάτι επίφοβο κλπ κλπ. Smile

Αυτά για τους Έλληνες που φοβούνται κλπ τα ακούω βερεσέ. Ας μην ξεγελούν συστηματικά οι έμποροι τους Έλληνες και κανείς δεν θα ήταν καχύποπτος.

Όταν πχ υπάρχει αυτός που σου δίνει το ίδιο μαραφέτι των 15 ευρώ από Αγγλία με 130 ευρώ, ε λογικό είναι ο δύσμοιρος Έλληνας που λες εσύ να είναι καχύποπτος.

Φιλικά πάντα, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, μπράβο σου που τουλάχιστον θέλεις να βοηθήσεις πρώτα. Smile
Steve - Σαβ 18 Ιούν 2011, 19:40:06
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε ok365 μπαίνεις σε ένα forum, στο οποίο γράφεις εκεί που ξέρεις τους όρους χρήσης, βάζοντας στο όνομα σου το url από το Gadget-ο-μάγαζό σου, και μάλιστα για να μην διαφύγει από κάποιον το βάζεις και στην υπογραφή σου.

Και που υπάρχεις στο forum και δεν έχεις διαγραφεί ακόμα αλλά αντί γι αυτό, οι διαχειριστές αρκέστηκαν στο "το post επεξεργαστηκε για λογους διαφημισης " να τους πεις και ευχαριστώ...

Είπαμε οικονομική κρίση έχουμε, όχι διαννοητική. Αν θέλεις να σε προτιμήσει κάποιος εσένα και τα gadget σου, μην προσπαθείς να θάψεις άλλους (όπως έκανες με το ebay) για να αναδειχθείς, αλλά προσπάθησε να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από αυτούς.
nOkpos - Δευ 20 Ιούν 2011, 00:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εγω το εχω 1 μηνα τωρα δεν εχει προβλημα . δεν μου κολλησε ποτε ,και ο εγκεφαλος του αυτοκινητου μου ειναι οκ Very happy
αν καποιος εχει το παραμικρο προβλημα σιγουρα θα το πει και αυτο..
απλα μεχρι τωρα μονο υποθεσεις ακουμε Smile
Gotcha - Δευ 20 Ιούν 2011, 09:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το torque μετραει την πιεση σε in/Hg (τουλαχιστον ετσι λεει το οργανακι). Στο δικο μου βλεπω να σηκωνει 16-17 in/Hg over και γυρω στο 13-14 σταθερο. Αν κανω την μετατροπη σε bar (0,0338 bar το 1 in/Hg) μου βγαινει 0,5-0,6 bar, το οποιο δεν συμφωνει με το προγραμμα μου. (Το αμαξι παει τελεια). Μηπως κανω μαλ***α με την μετατροπη και το torque δειχνει psi? (Γτ με psi μεταφραζετε σε 1,15 over και 0,9 σταθερη)
manaros - Δευ 20 Ιούν 2011, 10:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο αν πας στις ρυθμισεις του torque εχει και μπαρ οποτε ξεμπερδευεις!εγω βλεπω μεχρι 1,1 σταθερη..το οβερ δεν το εχει δειξει ποτε και υποθετω πως ειναι λογω τις αργης επικοινωνιας με τον εγκεφαλο.
εγω πρεπει να το εχω πανω στο αμαξι κουμπωμενο κανα διμηνο(το εχω μονιμα πανω αφου μετεφερα την obd) και ως τωρα ολα καλα!απο ebay και γω αλλα λιγο πιο ακριβα απο αυτα που λετε(ισως και ακριβως ιδιο ομως)
power - Δευ 20 Ιούν 2011, 10:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το χεις συνέχεια πάνω? Δεν τρωει μπαταρία?
Gotcha - Δευ 20 Ιούν 2011, 11:15:57
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματι , απο τα σετινγκς το αλλαζεις απο psi σε bar. Επισης αλλαξα και στο οργανακι το max value να δειχνει μεχρι 2bar, αλλα δεν μπορω να αλλαξω την διαβαθμιση για τα αρνητικα (υποπιεση). Εκει μου δειχνει ακομα μεχρι -20. Αλλαζει αυτο καπως?
manaros - Δευ 20 Ιούν 2011, 13:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
το πιο απλο που εχεις να κανεις(και εχω κανει και γω) για θεμα ευχρηστιας και ασφαλειας (σε αποσπα πολυ λιγοτερο χρονο να δεις ποσο δειχνει η βελονα)ειναι να αλλαξεις τα υποτιθεμενα οργανακια με ψηφιακα..ειναι και πιο ευαναγνωστα αφου δειχνουν ακριβως και εχει και μεγαλα γραμματα!ξερω οτι το αναλογικο οργανακι φαινεται πιο ομορφο αλλα με το lag που εχει εμενα μου φαινοταν καπως...
red_storm - Τρι 28 Ιούν 2011, 04:32:50
Θέμα δημοσίευσης:
Με iPhone 4 το έχει δοκιμάσει κανένας;
nOkpos - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 21:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
θελει αλλο προγραμμα καμια σχεση αλλα αν δεις στην αρχη καπου το θεματος καποιος εδωσε λινκ για το iphone
recife_rallye - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 21:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
kos_argyris έγραψε:

Ποια στοιχεία που ζητούσε ήταν δύσκολα?

Ζητουσε το ΑΚΡΙΒΕΣ βαρος του αυτοκινητου...και μονο απο αυτο καταλαβινεις οτι δεν..(εκτος αν εχει ανεβει το αμαξι σε ζυγαρια ακριβειας και δηλωσεις ακομη και τα γραμμαρια του παραπανισιου νερου που εχεις στου υαλοκαθαριστηρες Razz )
drdino - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 21:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Στην άδεια δεν γράφει βάρος;
NoDsl - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 22:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θέλετε να βάλετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ elm πάνω στο αμάξι και όχι κλώνο με PIC chip και μλκιες πάρτε αυτό

http://cgi.ebay.co.uk/USB-Car-diagnostic-interface-EOBD-OBD2-ISO-PWM-VPW-CAN-/160596559293?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item25644d05bd#ht_3005wt_906

Μου ήρθε εχτές, έχει baudrate 38400 = Πανγρήγορο και απόλυτα αξιόπιστο.

Καμία σχέση με έναν bluetooth κλώνο που είχα δοκιμάσει κάποτε. Δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά και λογκάρω 10 παραμέτρους ταυτόχρονα χωρίς να κάνει κιχ.

Η τιμή είναι τσάμπα btw.
recife_rallye - Κυρ 03 Ιούλ 2011, 22:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Στην άδεια δεν γράφει βάρος;

H αδεια μου λεει 1340 κιλα..δε νομιζω να ειναι τοσο!
Απ οτι λενε τα παιδια που εχουν μετρησει σε ζυγαρια ακριβειας,τα ραλι ειναι 1210 κιλα.(φυσικα υπαρχει μικρη διαφορα απο αμαξι σε αμαξι).
nikolas206gti - Κυρ 31 Ιούλ 2011, 17:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει καποιος να στειλει ενα link απο e-bay για το ποιο ελμ να πάρω ? Εχουν διαφορα οι εκδοσεις 1.4 και 1.5 ??? Cool Και τελος, θελω ενσυρματο γιατι το pc μου δν εχει bluetooth. Βαρεθηκα να τρεχω στον ηλεκτρολογο καθε λιγο και λιγακι για να μου σβηνει τα σφαλματα Cool
Gotcha - Τρι 06 Σεπ 2011, 13:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παρατηρησα τα εξης δυο πραγματα τις τελευταιες 4 μερες. Εχω το ΕΛΜ το κινεζικο το bluetooth και το δουλευω με το android κινητο μου τους τελευταιους 3 μηνες χωρις σοβαρα προβληματα.
Εχω βαλει στο torque 2 alarms. 1 οταν ξεπερασει η θερμοκρασια εισαγωγης τους 62 κελσιου, και 1 οταν εχω πανω απο 1,25 over.

Περιστατικο 1:Εθνικη, ξεκιναω απο διοδιο, ανοιγω. Μου χτυπαει alarm για την θερμοκρασια εισαγωγης αφου πατησα 150+ και παρατηρω μετα απο κανα 2λεπτο, πως μου μηδενισε το οδομετρο, ενω ειχα 1900+ κμ μεσα. Δεν μπορω να πω με σιγουρια πως μου το μηδενισε λογω του αλαρμ, αλλα οταν το παρατηρησα μετα απο 2 λεπτα, ειχα μεσα 3κμ στο οδομετρο

Περιστατικο 2: Παρκαρω πριν απο λιγο, σβηνω, και την στιγμη που γυρισα το κλειδι μου χτυπαει παλι αλαρμ. Κοιταω και ηταν το Over. Χτυπησε λεει γιατι διαβασε 1,54over. Δεν υπαρχει περιπτωση να σηκωσε τοσο (ειμουν ρελαντι)

Να το πεταξω (το ΕΛΜ) μην μου κανει καμια μαλ***α? Να σημειωσω πως οταν ειχα παει αντιπρωσοπεια πριν απο κανα 15ημερο μουπαν πως θα χρειαστω μπαταρια το χειμωνα οταν αρχισουν τα κρυα γτ ηταν λιγο πεσμενη. Παιζει να σχετιζεται? Σορρυ για το μεγαλο ποστ
drdino - Τρι 06 Σεπ 2011, 13:54:26
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 1999 ο μερικός χιλιομετρητής μηδενίζει. Στο σβήσιμο ή στο άναμμα δεν θα μου κάνει εντύπωση αν διαβάσει περίεργες τιμές.
Gotcha - Τρι 06 Σεπ 2011, 13:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος δοκτορα! Μου περασε απο το μυαλο πως εχει οριο τα 2000 για τον μερικο, απλα εγινε και αυτο με το over μολις, και μου μπηκαν ψιλοι στα αυτια
android - Τρι 06 Σεπ 2011, 14:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Mια φορα ειχα δοκιμασει ενα κρακαρισμενο προγραμμα στο λαπ τοπ..
θερμοκρασιες εισαγωγης 150 νερου -50 πιεση 2bar .ολα αυτα στο ρελαντι.
ε αλλαξα προγραμμα Laughing
Gotcha - Τρι 06 Σεπ 2011, 15:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το προγραμμα το δικο μου (Torque) ειναι αγορασμενο απο το market και γενικα δουλευει σωστα. Απλα αυτο το over που μου εδειξε σημερα στο ρελαντι ηταν πολυ περιεργο
drdino - Τρι 06 Σεπ 2011, 18:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Mια φορα ειχα δοκιμασει ενα κρακαρισμενο προγραμμα στο λαπ τοπ..
θερμοκρασιες εισαγωγης 150 νερου -50 πιεση 2bar .ολα αυτα στο ρελαντι.
ε αλλαξα προγραμμα Laughing

Μήπως ήταν γυρισμένο σε άλλες μονάδες;
john207 - Τρι 13 Δεκ 2011, 00:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά μπορεί να μου στείλει και μένα κάποιος ένα link από ebay?

Επειδή τα πρώτα που βλέπω ~15ευρω δεν αναφέρουν στη λίστα το δικό μας(φτάνουν μέχρι 206, 307).

Ξέρετε αν δουλεύει και σε laptop εφόσον έχει bluetooth?
(Αν το έχει δοκιμάσει κάποιος με το Lionheart?)
Ή θα πρέπει να πάρω και ενσύρματο?

Επίσης πρέπει να αγοράσω και τη pro version του Torque σωστά;
Steve - Τρι 13 Δεκ 2011, 00:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
john207 έγραψε:
Επίσης πρέπει να αγοράσω και τη pro version του Torque σωστά;
Υπάρχει στο ίντερνετ και σπασμένη και δουλεύει Cool
drdino - Τρι 13 Δεκ 2011, 00:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
v1.4 να είναι (σαν αυτό) και δεν θα έχεις πρόβλημα με android.
john207 - Τετ 11 Ιαν 2012, 21:01:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ!!
Μου ήρθε σήμερα και ξεκινάω τις δοκιμές! Cool
ironman02 - Πεμ 12 Ιαν 2012, 00:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
Από που το πήρες τελικά?? Link? Smile
john207 - Πεμ 12 Ιαν 2012, 02:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
Από ebay το πήρα.
http://www.ebay.co.uk/itm/280719351286?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Έφτασε μέσα σε μια βδομάδα και φαίνεται να δουλεύει μια χαρά!
AlienHack - Πεμ 12 Ιαν 2012, 09:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
να ενημερωσω οτι στο ebay παιζουν και ελμακια με WIFI συνδεση, αντι να μπλεκετε με bluetooth και θυρες κτλ συνδεεστε με wifi.. (βασικα τα iphone kai ipad κτλ σε obd μονο ετσι μπορουν να συνδεθουν)
Steve - Δευ 28 Μάϊ 2012, 16:53:01
Θέμα δημοσίευσης:
http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231197620

Και το επίσημο

http://media.opel.com/content/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2012/opel/05_23_opc_power_app.html

http://mediaassets.gmeuropearchive.info/viewcatalogue.php?catid=179862&lng=EN

Μετά απορείς γιατί Corsa και Astra μέσα στο 2012 έχει πάρει παρτούζα όλη την αγορά....

http://www.seaa.gr/el/statistics/registrations Mad Evil
AlienHack - Δευ 28 Μάϊ 2012, 20:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231197620

Και το επίσημο

http://media.opel.com/content/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2012/opel/05_23_opc_power_app.html

http://mediaassets.gmeuropearchive.info/viewcatalogue.php?catid=179862&lng=EN

Μετά απορείς γιατί Corsa και Astra μέσα στο 2012 έχει πάρει παρτούζα όλη την αγορά....

http://www.seaa.gr/el/statistics/registrations Mad Evil

Καιρος ηταν καποια εταιρια να το κανει αυτο. Ολοι οσοι ασχολουντε λιγο με τα αμαξια μας παιρνουμε ενα elm και τα παρακολουθουμε, δεν κοστιζει τιποτα να το προσθεσει στα στανταρ και μια εαιρια.
Tzive - Τετ 30 Μάϊ 2012, 14:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
dj lestat έγραψε:
υπαρχει.
AlienHack - Τετ 30 Μάϊ 2012, 14:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
dj lestat έγραψε:
υπαρχει.

τα ανεφερα 2 ποστ πιο πανω... Rolling eyes wifi elm για IOS
v.p turbo - Τετ 30 Μάϊ 2012, 20:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
κανει κ bluetooth για iphone.απο το appstore κατεβαζετε το Rev που ειναι το πιο δημοφιλες η το dashcommand..φυσικα οσοι ειναι jb γιατι κανει γυρω στα 30 ευρω..το καθενα..
AlienHack - Τετ 30 Μάϊ 2012, 23:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
v.p turbo έγραψε:
κανει κ bluetooth για iphone.απο το appstore κατεβαζετε το Rev που ειναι το πιο δημοφιλες η το dashcommand..φυσικα οσοι ειναι jb γιατι κανει γυρω στα 30 ευρω..το καθενα..

Οταν καταφερεις να κανεις το iphone να δουλεψει με bluetooth συνδεση με ελμ σφυρα μου... Rolling eyes
Το iphone μονο με wifi συνδεεται με ελμ...
drdino - Σαβ 16 Ιούν 2012, 16:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν είναι bt αλλά διαγνωστικό, έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

http://www.ebay.com/itm/200766756303?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Argiroslm - Κυρ 17 Ιούν 2012, 11:40:41
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι απο τα καλυτερα διαγνωστικα της αγορας...για peugeot citroen..ειναι καθαρα interface...απλα μια συμβουλη αν το παρεις απο εξωτερικο θελει προσοχη γιατι τα πιο πολλα εινα κλειδωμενα με αποτελεσμα να μην μπορεις να μπεις σε πολλα κοματια διαγνωσης..το lexia ειχει δυνατοτητα ενεργοποιησης η απενεργοποιησης συστηματων ελεγχος φωτων ανοιγμα πεταλουδας διαγνωση κοντερ και πολλα αλλα!!!
drdino - Κυρ 17 Ιούν 2012, 13:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
Argiroslm έγραψε:
ειναι απο τα καλυτερα διαγνωστικα της αγορας...για peugeot citroen..ειναι καθαρα interface...απλα μια συμβουλη αν το παρεις απο εξωτερικο θελει προσοχη γιατι τα πιο πολλα εινα κλειδωμενα με αποτελεσμα να μην μπορεις να μπεις σε πολλα κοματια διαγνωσης..το lexia ειχει δυνατοτητα ενεργοποιησης η απενεργοποιησης συστηματων ελεγχος φωτων ανοιγμα πεταλουδας διαγνωση κοντερ και πολλα αλλα!!!

Ξέρω τι είναι και τι κάνει, αναφέρομαι σε αυτά σαν της αγγελίας που έχουν αρκετά προσιτή τιμή. Το έχεις δοκιμάσει και βγήκε φόλα; Sad
Argiroslm - Κυρ 17 Ιούν 2012, 13:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
το εχει κολητος και μας εβγαλε την ψυχη μεχρι να το κανουμε να δουλεψει....ναι μεν φτηνο και προσιτο αλλα μετα εδωσε 150 ευρο για ξεκλειδωμα και αναβαθμιση αρα του ηρθε μια η αλλη με την τιμη του εδω σχεδον...
drdino - Παρ 22 Ιούν 2012, 04:01:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΑΤΟ, ΑΒΑΔΙΣΤΑ κλπ Very happy

Mε 110 ευρώ και ένα τσίπικο netbook με XP κάνουμε δουλειά Cool Cool

Μετά από 5-6 χρόνια, έχω και ένδειξη της ταχύτητας του cruise, ο Αργύρης έλεγε ότι δεν γίνεται. Embarassed Razz

Tzive - Παρ 22 Ιούν 2012, 04:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά bluetooth και iphone δεν πανε μαζί?
Steve - Δευ 09 Ιούλ 2012, 11:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.dragonext.com/portable-gs500-scanner-for-obd-ii-edm4.html?utm_source=iContact&utm_medium=email&utm_campaign=Clearance%200319&utm_content=edm0708

http://www.dragonext.com/u581-scanner-for-cars-and-light-trucks.html
Pugobios - Δευ 06 Αύγ 2012, 14:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
σκευτομαι να παραγγειλω ενα ΒΤ elm327 και να το συνδεσω μεσω android.ξερει κανεις αν δουλευει σε 3φυσο σαξοραλλο?το χει δοκιμασει κανεις?
Steve - Δευ 06 Αύγ 2012, 14:45:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρε πράμα Cool
Pugobios - Δευ 06 Αύγ 2012, 15:03:10
Θέμα δημοσίευσης:
να παρω η τζαμπα θα το παρω?εχεις κανενα να κανουμε κανα τεστ?
Steve - Δευ 06 Αύγ 2012, 21:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα, πλέον ο μόνος με τέτοιο πράμα είναι ο Αlienτέτοιος Laughing Laughing
NoDsl - Δευ 13 Αύγ 2012, 16:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει κανένα καλό παιδάκι από εδώ μέσα Lexia και THP να ρωτήσω μια τιμή σε κάτι; Το μπρίζοσα σήμερα σε ενός φίλου και έχω μερικές απορίες.

tnx Smile
Tzive - Τετ 15 Αύγ 2012, 02:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
καμια εφαρμογή που να παίζει σε iphone 4s με ELM327 wifi, γιατι το dash command με τον Α5 επεξεργαστή δεν τα πάει και τόσο καλά... (εννοείται free ή σε κανα instalous!#$)
marios_207_GT - Πεμ 30 Μάϊ 2013, 22:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα παιδια, σημερα αγορασα το ELM εχω και την εφαρμογη στο κινητο και θελω απο αυριο να ξεκινησω μετρησεις μιας και δεν εβγαλα ακρη αφου δεν ξερω τι να βλεπω, ειδα οτι εχει πολλα trims που απ οτι ξερω δειχνει για χρονισμο σε ενα ειδα -3,9% και ηταν σταθερο εκει οτι και να εκανα, αν μπορειτε να μου πειτε ποιες μετρησεις ακριβως να βαλω και τι τιμες ειναι φυσιολογικες, π.χ εχω ακουσει οτι βλεπουμε και κατι σε λαμδα, γενικα αν θελετε πειτε μου τι να βαλω και τι τιμες πρεπει να βλεπω.

Υ.Γ. Το μπαρομετρο του δουλευει σωστα? μου εδειξε 0.8bar και ειμαι με GT εργοστασιακο, απ οτι ξερω 0.65 δεν εχει μεγιστη?
Samer - Παρ 31 Μάϊ 2013, 01:03:13
Θέμα δημοσίευσης:
ELM BT με iphone 4s και ipad 2 στο dashcommand (jailbroken) δεν δουλευει. Το δοκιμασα περυσι απειρες φορες με τα δυο δεν δουλεψε ποτε. Μετα εκανα update στα IOS και τα εχασα ολα Laughing
Steve - Παρ 31 Μάϊ 2013, 06:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τα iPhone έχω την εντύπωση ότι θέλουν Wifi ELM Rolling eyes
nOkpos - Παρ 31 Μάϊ 2013, 12:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τα iPhone έχω την εντύπωση ότι θέλουν Wifi ELM Rolling eyes

τα ihpone θελουν καδο σκουπιδιων :D ..

αν καποιος θελει να δοκιμασει απο θεσσαλονικη μπορουμε να βρεθουμε και να το δοκιμασουμε με το δικο μου ..
Steve - Παρ 31 Μάϊ 2013, 18:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
τα ihpone θελουν καδο σκουπιδιων :D ..
... είπε ο υπερτεχνικός υπολογιστών των 7 θαλασσών και 5 ηπείρων...
nick sapanidis - Σαβ 01 Ιούν 2013, 14:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το iphone ειναι jailbroken γινεται να συνδεθει.απλα χρειαζεται να κατεβασετε ενα προγραμμα για bt απο το CYDIA.Εγω ετσι το εκανα και δουλευε κανονικα με το dashcmd και το rev. Thumb Left
Γιάννης954 - Τετ 21 Αύγ 2013, 12:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
Από E-Bay πριν κανα δυο χρόνια γύρω στα 15€ δεν θυμάμαι. Το πήρα για το leon 20VT που είχα αλλά κάποιες πληροφορίες δεν τις έδειχνε. Το χρησιμοποίησα στο σμαρτάκι και έπαθα πλάκα με την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που σου δείχνει.
Κατεβαίνω να βρω που στο καλό είναι η θύρα OBD στο 207 και ξεκινάω...
Γιάννης954 - Τετ 21 Αύγ 2013, 13:24:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία. Θύρα βρέθηκε, αφαιρέθηκε από την βάση της, ELM τοποθετήθηκε, δουλεύει άψογα όπως φαίνεται. Μένει να δω που θα στερεώνω το τηλέφωνο.
Είναι μπελάς όμως να μπαίνει και να βγαίνει η ELM κάθε φορά. Ξέρει κάποιος αν μπορεί να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα αν μείνει τοποθετημένη μόνιμα;
Gotcha - Τετ 21 Αύγ 2013, 14:00:33
Θέμα δημοσίευσης:
εγω το εχω μονιμα πανω κανα 2 χρονια τωρα
Γιάννης954 - Τετ 21 Αύγ 2013, 15:05:37
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύφθηκα νομίζω. Ευχαριστώ
nikolasr200 - Τετ 30 Οκτ 2013, 22:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει μονιμο ρευμα η obd2 θυρα?
lem-x24 - Σαβ 23 Νοέ 2013, 16:38:13
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτήσω ρε παιδιά, όντως όχι και πολύ σχετικός με όλες τις τεχνολογίες επικοινωνίας!!!

για να συνδεθώ από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με το λαπτοπ και να δω τις τρέχουσες μετρήσεις του αυτοκινήτου και τυχόν σφάλματα χρειάζομαι καλώδιο ODB2 και ένα πρόγραμμα που θα εγκαταστήσω στο λάπτοπ??

αν ναι, μπορείτε να δώσετε καμία κατεύθυνση??

δε θέλω συνδεση με bluetooth και κινητό.

θέλω καλώδιο και λάπτοπ (παραδοσιακός)
marios_207_GT - Σαβ 23 Νοέ 2013, 17:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει ELM που ειναι ενσυρματο με καλωδιο, το που θα το βρεις δεν το ξερω Ebay σιγουρα εχει τετοια αλλα αμα δεν εισαι σχετικος αντε να το παραγγειλεις. Οσον αφορα το προγραμμα παρε εσυ καλωδιο και υπαρχουν αρκετες καλες free λυσεις.
lem-x24 - Σαβ 23 Νοέ 2013, 17:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει ELM που ειναι ενσυρματο με καλωδιο, το που θα το βρεις δεν το ξερω Ebay σιγουρα εχει τετοια αλλα αμα δεν εισαι σχετικος αντε να το παραγγειλεις. Οσον αφορα το προγραμμα παρε εσυ καλωδιο και υπαρχουν αρκετες καλες free λυσεις.

ξέρουμε κάποιο κατάστημα ελλάδα να προμηθευτώ το καλώδιο???

και απο ελεύθερα προγράμματα, μπορείς να αναφέρεις κανένα???

έψαχνα αλλά δεν ξέρω σε ποιο να καταλήξω.
marios_207_GT - Σαβ 23 Νοέ 2013, 19:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
Με μια πρωτη ματια βρηκα αυτο, αλλα δεν ξερω με τη τιμη αυτη το κατα ποσο συμφερει να το παρεις απο εδω http://www.telematica.gr/product_info.php?name=usb-ELM-327-CANbus-OBDII&model=usb_elm&prod=UIF-0002&source=skroutz Οσον αφορα προγραμματα εγω χρησιμοποιω το κινητο με ενα "γνωστο" προγραμματακι, Ενα καλο free που ξερω οτι χρησιμοποιουν καποια μελη στο pc ειναι το LionHeart που εχουν φτιαξει οι e-tuners και το διαθετουν δωρεαν απο τη σελιδα τους.

Y.Γ στο ebay παντως παιζει στο 15αρι ενα τετοιο καλωδιο.
dimisboukis - Τρι 03 Δεκ 2013, 21:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια τελικα ειναι ολα ιδια αυτα τα μαραφετια?Βλεπω υπαρχουν διαφορες εκδοσεις.Καποιος που να πηρε καποιο και να δουλευει μια χαρα αν εχει το λινκ απο το ebay ας κανει τον κοπο να το δωσει.
marios_207_GT - Τετ 04 Δεκ 2013, 00:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω για να μην μπλεκω με ebay εξοδα αποστολης κλπ κλπ το πηρα απο Ελλαδα 30 ευρω
Steve - Σαβ 07 Δεκ 2013, 17:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Παιδια τελικα ειναι ολα ιδια αυτα τα μαραφετια?Βλεπω υπαρχουν διαφορες εκδοσεις.Καποιος που να πηρε καποιο και να δουλευει μια χαρα αν εχει το λινκ απο το ebay ας κανει τον κοπο να το δωσει.
http://www.banggood.com/ELM327-V1_5-Bluetooth-OBD2-II-Car-Auto-Diagnostic-Scanner-Android-p-75121.html

Αυτό πήρα εγώ Smile
marios_207_GT - Σαβ 07 Δεκ 2013, 17:39:46
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
dimisboukis έγραψε:
http://www.banggood.com/ELM327-V1_5-Bluetooth-OBD2-II-Car-Auto-Diagnostic-Scanner-Android-p-75121.html

Αυτό πήρα εγώ Smile

αυτό αν δεν κάνω λάθος ειναι πιο μικρό και διευκολύνει στο να το εχεις πάνω με κλειστή ταπετσαρία.Ο φίλος ζήτησε συσκευή με καλώδιο όμως.
dimisboukis - Σαβ 07 Δεκ 2013, 17:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
Και αυτο μου κανει Μαριε.Να σαι καλα Σταυρο.
dimisboukis - Πεμ 19 Δεκ 2013, 16:44:18
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα παρελαβα και γω το δικο μου και δουλευει τελεια.Μια απορια ομως.Μπορουμε με το torque η καποιο αλλο app να παρουμε αναλογια μιγματος?Οπως π.χ παιρνω με αυτο:http://www.innovatemotorsports.com/products/lm2.php
agouros - Παρ 20 Δεκ 2013, 20:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννης954 έγραψε:
Από E-Bay πριν κανα δυο χρόνια γύρω στα 15€ δεν θυμάμαι. Το πήρα για το leon 20VT που είχα αλλά κάποιες πληροφορίες δεν τις έδειχνε. Το χρησιμοποίησα στο σμαρτάκι και έπαθα πλάκα με την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που σου δείχνει.
Κατεβαίνω να βρω που στο καλό είναι η θύρα OBD στο 207 και ξεκινάω...

Το έχω κι εγώ αγορασμένο από accestories.com στα 17€ με τα μεταφορικά δωρεάν.
http://www.accestories.com/gr/shop/axesouar-aytokinhtou/diagnvstika-aytokinhton/elm327-bluetooth-v15-diagnwstiko-aytokinhtoy-detail
Είναι το τέλειο οικονομικό παιχνίδι πραγματικά και σε βοηθάει να γνωρίσεις το αμάξι σου από μέσα!
Ο λόγος που δεν τα βλέπεις όλα σε στο 20vt είναι μάλλον η έκδοση του elm, αν έχεις το v1.5 έχει πιο πολλούς κωδικούς - δυνατότητες αλλά εμφανίζει σχετικά πιο πολλές ασυμβατότητες με τα λίγο παλαιότερα μοντέλα. Δοκίμασε το v1.4 αν το έχει κάποιος φίλος σου και μπορεί να δείς διαφορά.
nightmare - Κυρ 22 Δεκ 2013, 20:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Σημερα παρελαβα και γω το δικο μου και δουλευει τελεια.Μια απορια ομως.Μπορουμε με το torque η καποιο αλλο app να παρουμε αναλογια μιγματος?Οπως π.χ παιρνω με αυτο:http://www.innovatemotorsports.com/products/lm2.php

τουλαχιστον στο 207 μπορεις να δεις afr μονο αν εχεις wideband αισθητηρα.
dimisboukis - Δευ 23 Δεκ 2013, 09:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει το βρηκα.Ηθελα να βλεπω να βλεπω το ποσο φτωχα η πλουσια ειναι τα μιγματα μου.Το καταφερα μεσω του torque με το fuel trims.
reselie-206 - Δευ 23 Δεκ 2013, 17:59:13
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Ενταξει το βρηκα.Ηθελα να βλεπω να βλεπω το ποσο φτωχα η πλουσια ειναι τα μιγματα μου.Το καταφερα μεσω του torque με το fuel trims.

kai ποιός είπε πως τα fuel trims σου δείχνουν το μίγμα σου???
Samer - Δευ 23 Δεκ 2013, 18:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
dimisboukis έγραψε:

Εννοεις AFR οχι fuel trims
reselie-206 - Δευ 23 Δεκ 2013, 19:30:01
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
reselie-206 έγραψε:
dimisboukis έγραψε:

Εννοεις AFR οχι fuel trims

οχι όπως είδες παραπάνω αναφερονται fuel trims ta opoia DEN sou deixnoun to migma!! min mperdeveste! Τα fuel trims λειτουργούν κυρίως ώς "trendline" του μίγματος και έχουν να κάνουν με το adaptation του εγκεφάλου.
dimisboukis - Δευ 23 Δεκ 2013, 19:34:50
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
dimisboukis έγραψε:

Το διαβασα σε ενα φορουμ υγραεριοκινησης.Για αυτο ηθελα να δω το μιγμα.Παραδοξως ομως(αν δεν ειναι αυτο)βλεπω μετρησεις κανονικα.
Samer - Παρ 03 Ιαν 2014, 17:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια η διαφορα για το Mini ELM bluetooth V1.5 kai to 2.1?
PeugeotakiasGT - Δευ 26 Ιαν 2015, 02:55:10
Θέμα δημοσίευσης:
Επαναφέρω λίγο το θέμα.. ψάχνομαι για ένα τέτοιο μαραθέτι να δουλεύει για iphone αν γίνεται. Υπάρχει κάτι ? για να μην ψάχνωμαι από εδώ και απο εκεί.
N207r - Δευ 26 Ιαν 2015, 14:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ότι έχει σύνδεση με wi-fi
PeugeotakiasGT - Δευ 26 Ιαν 2015, 14:45:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. από software κανενα καλό?
το DashCommand είναι καλό?
dimisboukis - Κυρ 01 Φεβ 2015, 22:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.youtube.com/watch?v=zWMbkJMll80

Δειχνει πως να δουλευει με το DashCommand
Ghost Dog - Τρι 09 Φεβ 2016, 01:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φερνω το θεμα παλι στην επιφανεια.... Razz
Θελω ένα τετοιο μπλιμπλικι, να το συνδεσω μεσω wifi με το android lg g2 μου.... Wink
Εχετε καποιο να προτείνετε??
Από πρόγραμμα, ποιο λετε??
Μιας και όταν μπαινω στο αμαξι το κινητο συνδέεται αυτόματα μεσω Bluetooth με την πηγή, υπαρχει περιπτωση να μη δουλευουν σωστα οοολα μαζι ταυτόχρονα?? Rolling eyes
Ευχαριστω προκαταβολικα! Wink
drdino - Τρι 09 Φεβ 2016, 01:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.ebay.co.uk/itm/XTRONS-Mini-ELM327-OBD2-Code-Scanner-Bluetooth-Car-Diagnostic-Switch-PC-Android-/181808528487?hash=item2a54a1fc67:g:WgMAAOSwJb9WqtO8

+ το Torque από το playstore.
Ghost Dog - Τρι 09 Φεβ 2016, 01:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
το torque το εχω και μαλιστα αγορασμενο, ελεγα μηπως εχει βγει τπτ καλυτερο.....
Το μαραφετι αυτό φαινεται πολυ καλο, αλλα δυστυχως δεν το στελνουν ελλαδα..... Crying or Very sad
Andreasf1 - Τρι 09 Φεβ 2016, 02:09:49
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι, λογικά δεν θα μπορείς να συνδέσεις το κινητό σου και με το bluetooth του αυτοκινήτου και του elm παράλληλα.

Πριν λίγες μέρες που το ειχα δοκιμάσει δεν μπορούσε το κινητό να συνδεθεί ταυτόχρονα και με δύο.
drdino - Τρι 09 Φεβ 2016, 10:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
@ghostdog: στείλε ένα μήνυμα στον πωλητή, πολλοί στέλνουν αν τους το ζητήσεις ευγενικά. Εναλλακτικά βρες από κάποιον πωλητή που στέλνει (πχ αναζήτηση στο ebay.com). Απλά εγώ θα έλεγα να ψάχνεις για κάτι με χαμηλό προφίλ και κουμπάκι για on/off.

@andreasf1: εγώ συνδέω ταυτόχρονα πηγή και obd εδώ και πολλά χρόνια (και κινητά . Laughing Embarassed )
thodorisls - Τρι 09 Φεβ 2016, 10:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
το torque το εχω και μαλιστα αγορασμενο, ελεγα μηπως εχει βγει τπτ καλυτερο.....
Το μαραφετι αυτό φαινεται πολυ καλο, αλλα δυστυχως δεν το στελνουν ελλαδα..... Crying or Very sad

εγώ χρησιμοποιώ και το obd car doctor pro το θεωρώ πιο εύχρηστο από το torque και για obd με bluetooth καλύτερα να είναι με v1.5 και όχι v2.1 γιατί τα περισσότερα κάνουν περισσότερο κακό στο αμάξι παρα καλο
taskom - Τρι 09 Φεβ 2016, 10:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δεσ και εδω...

http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Bluetooth-OBD2-Interface-EOBD-ODB-II-Auto-Diagnostic-Scanner-Scan-Tool-/191737536138?hash=item2ca4729e8a:g:kHwAAOSwsFpWRa4s

http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Bluetooth-OBD2-ODB-II-Interface-EOBD-Auto-Diagnostic-Scanner-with-Switch-/111500442960?hash=item19f5f1bd50:g:WwMAAOSwT6pVki6O

http://www.ebay.co.uk/itm/Bluetooth-Mini-Car-ELM327-OBD2-V2-1-Diagnostic-Scanner-Tool-Switch-for-Android-/381480537436?hash=item58d2030d5c:g:D8EAAOSw~OVWuEIm
Ghost Dog - Τρι 09 Φεβ 2016, 11:29:31
Θέμα δημοσίευσης:
thodorisls έγραψε:
εγώ χρησιμοποιώ και το obd car doctor pro το θεωρώ πιο εύχρηστο από το torque και για obd με bluetooth καλύτερα να είναι με v1.5 και όχι v2.1 γιατί τα περισσότερα κάνουν περισσότερο κακό στο αμάξι παρα καλο

Επειδή δεν εχω ασχοληθεί καθολου με το θεμα, τι κακο δλδ!??!?!?! Rolling eyes Rolling eyes Sad
thodorisls - Τρι 09 Φεβ 2016, 11:45:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
thodorisls έγραψε:

Επειδή δεν εχω ασχοληθεί καθολου με το θεμα, τι κακο δλδ!??!?!?! Rolling eyes Rolling eyes Sad

http://www.incardoc.com/forum/default.aspx?g=posts&t=84#post252

γιατί την είχα πάθει και εγώ είχα αγοράσει obd v2.1 και μόλις τον συνδέω πάνω και ανοίγω το διακόπτη του αυτοκινητου το αμάξι τρελάθηκε πέταξε 5-10 error ανοιγόκλειναν μονοι τους η υαλοκαθαριστήρες έβγαζε θέμα στο esp μόλις το έβγαλα από πάνω έβγαλα το κλειδί από το αυτοκίνητο και το έβαλα ξανά μπροστά χωρίς το obd πάνω όλα τέλεια,μετά δοκίμασα από έναν φίλο μου obd v1.5 και δουλεύει τόσους μήνες απροβλημάτιστα
stef80 - Τρι 09 Φεβ 2016, 14:33:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορούν οι κάτοχοι 207 gt/rc να αναφέρουν τι νούμερα βλέπουν στην προπορεία ανάφλεξης(ignition advance) σε πάτημα μέχρι ψηλά?
Επίσης, τι μίγμα δουλεύουν?
Andreasf1 - Τρι 09 Φεβ 2016, 19:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί κάτι να μην κάναμε σωστά, δεν ξέρω... Πάντως με το που εμεινε το κινητό και το elm έγινε κανονικά η σύνδεση. Τι να πω.

Δεν το πολύ ψαξαμε πολύ να σου την αλήθεια βέβαια...
drdino - Τρι 09 Φεβ 2016, 19:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Νote 3/4/5, LG G4, HTC One M8, Asus Zenfone 2 δοκιμασμένα. Μερικά σε Kenwood πηγή και μερικά σε εργοστασιακή peugeot με bluetooth.

@thodorisis: το πρόβλημα είναι περισσότερο στους μουφοαντάπτορες, κάποιοι είχαν προβλήματα ακόμα και με την έκδοση που λες. Γενικότερα καλό θα ήταν να παίρνετε κομμάτια που είναι δοκιμασμένα, έχουν πολλές και καλές κριτικές κλπ.
thodorisls - Τρι 09 Φεβ 2016, 20:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Νote 3/4/5, LG G4, HTC One M8, Asus Zenfone 2 δοκιμασμένα. Μερικά σε Kenwood πηγή και μερικά σε εργοστασιακή peugeot με bluetooth.

@thodorisis: το πρόβλημα είναι περισσότερο στους μουφοαντάπτορες, κάποιοι είχαν προβλήματα ακόμα και με την έκδοση που λες. Γενικότερα καλό θα ήταν να παίρνετε κομμάτια που είναι δοκιμασμένα, έχουν πολλές και καλές κριτικές κλπ.

ναι μονο στους κινεζικους εννοείται η αυθεντική obd με v2.1 δουλεύουν κανονικά και χωρίς θέματα
volvos - Τρι 09 Φεβ 2016, 22:47:06
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.google.gr/search?q=obdii+bluetooth&hl=en-GB&source=android-browser&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidi5nBxuvKAhVK6xoKHdAbAEMQ_AUIBygB#imgrc=CU7tY_dG7tv8sM%3A

exw ena tetoio gia poulima
Ghost Dog - Τετ 10 Φεβ 2016, 00:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
https://www.google.gr/search?q=obdii+bluetooth&hl=en-GB&source=android-browser&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidi5nBxuvKAhVK6xoKHdAbAEMQ_AUIBygB#imgrc=CU7tY_dG7tv8sM%3A

Δεν έχει κουμπακι ον-οφφ, έτσι;;;
Τιμή;
volvos - Τετ 10 Φεβ 2016, 13:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
no koumbi
20eyro
stef80 - Σαβ 20 Φεβ 2016, 11:31:31
Θέμα δημοσίευσης:
stef80 έγραψε:
Μπορούν οι κάτοχοι 207 gt/rc να αναφέρουν τι νούμερα βλέπουν στην προπορεία ανάφλεξης(ignition advance) σε πάτημα μέχρι ψηλά?

Κανενας μερακλης που να εχει κανει μετρηση ignition timing advance και afr μεχρι ψηλα??
NoDsl - Σαβ 20 Φεβ 2016, 17:09:53
Θέμα δημοσίευσης:
stef80 έγραψε:
stef80 έγραψε:

Κανενας μερακλης που να εχει κανει μέτρηση ignition timing advance και afr μεχρι ψηλα??

Ξεκινάει με 27° χαμηλά, μηδενίζει περί τις 4500 και ανεβαίνει μέχρι τις 3-5° κόφτη.
Αντίστοιχα AFR ξεκινάει απο ~14.8 και πέφτει στα ~12.3 κόφτη.

207RC, στόκ 100άρα.
stef80 - Σαβ 20 Φεβ 2016, 19:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστω πολυ.
Εγω εχω μια bmw 120i 2015 με 177 αλογα, που εχει περιπου ιδιο μοτερ.
Εχω δει μεχρι 9 μοιρες advance ψηλα και το μιγμα παιζει αναλογα ποσο εχει βρασει ο κινητηρας. Αν ζεσταθει αρκετα το ριχνει και κατω απο 12:1. Δεν προσεξα να αλλαζει τιποτα με 95αρα η 100αρα.
Γινεται με το torque να κανουμε καταγραφη ωστε να μελετησουμε με την ησυχια μας αργοτερα το γραφημα?

Ακυρο, βρηκα αυτο με το διαγραμμα, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο ευχρηστο να καταγραφεις ενα δεδομενο καθε φορα.
Road_Runner - Δευ 29 Φεβ 2016, 11:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Το θελω, το εχεις ακομα?
DimiP - Δευ 29 Φεβ 2016, 20:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
εχω κιεγω ενα τετοιο περισσευουμενο με software (torque pro κ αλλα)
οπως φαινεται στη φωτο

ενδιαφερεται κανεις ;
ενα 10ευρω
taskom - Τετ 09 Μάρ 2016, 17:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
Όποιος θέλει για Android την σπασμενη έκδοση του (torque pro)
Στέλνει π.μ
Andreasf1 - Σαβ 28 Μάϊ 2016, 15:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι λίγο πρίν την αγορά αυτού: http://www.ebay.com/itm/272159406524?redirect=mobile

Πρίν προχωρήσει η αγορά όμως, θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί και αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Με γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα σχετικό θέμα γιαυτό και το ανεβαζω εδώ.
drdino - Σαβ 28 Μάϊ 2016, 17:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάξε να έχει και το diagbox καλύτερα, πιο συμβατό με τα καινούρια peugeot (εγώ έχω αμφότερα).
Andreasf1 - Σαβ 28 Μάϊ 2016, 17:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
Lexia-3 PP2000 + 30PIN Old Cable with Diagbox
V7.65 Professional Car Diagnostic Tool For Citroen/Peugeot

Λέω κάτι λάθος?? Embarassed
drdino - Σαβ 28 Μάϊ 2016, 19:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, αλλά:

Package Contents
1 x Scanner diagnostic tool (120cm-cable)
1 x Long 9pin to USB cable (120cm)
1 x Short 9pin to USB cable (20cm)
1 x OBD II cable (100cm)
1 x 16pin to clip cable (135cm)
1 x Software CD for LEXIA-3 Version 45
1 x Software CD for PP2000 Version 21

Ρώτα τον αν δίνει και το Diagbox, εναλλακτικά το κατεβάζεις ξεχωριστά.
Andreasf1 - Σαβ 28 Μάϊ 2016, 19:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Α, οκ! Νόμιζα πως κάτι λείπει για να είναι συμβατό με το diagbox. Το έχω ήδη κατεβάσει το diagbox απλά στην ουσία μου λείπει το καλώδιο. Ωστόσο θα τον ρωτήσω αν το δίνει για να μην έχουμε κανένα θέμα συμβατότητας με αυτό που έχω εγώ(που δεν νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Γενικά είχες ποτέ κανένα θέμα;
drdino - Κυρ 29 Μάϊ 2016, 12:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
To pps είναι πολύ μυστήριο στο λειτουργικό στο οποίο εγκαθίσταται, θέλει μόνο 32μπιτα xp. Το diagbox κάθισε μια χαρά σε win 10 x64.
Andreasf1 - Κυρ 29 Μάϊ 2016, 16:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτως ή άλλος θα τα τρέξω με XP σε vitrual machine και τα δύο οπότε δεν θα έχω (μάλλον) κάποιο πρόβλημα.
nido - Πεμ 02 Ιούν 2016, 15:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Θερμοκρασία λαδιών έχουμε τρόπο να δούμε με κανένα σοφτγουερικό, ή δεν υποστηρίζεται πουθενά?
drdino - Πεμ 02 Ιούν 2016, 15:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εμένα με ενδιαφέρει αλλά δεν έχω βρει λύση προς το παρόν. Η πληροφορία σίγουρα βγαίνει από τον εγκέφαλο της μηχανής καθώς η μέσω diagbox/pp2000 φαίνεται, αλλά δεν είναι στα IDs της δημόσιας βάσης που χρησιμοποιείται από τα εργαλειάκια μας... Η λύση είναι είτε να βρούμε τα αρχεία dbc από την peugeot ( Laughing ) είτε να τα κάνουμε reverse engineer... Δεν ξέρω ο Στέλιος (etuners) αν έχει παραπάνω πληροφορίες (can id τουλάχιστον).
nido - Πεμ 02 Ιούν 2016, 15:21:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχεία dbc από την peugeot?! Είσαι πολύ μπροστά Κωνσταντίνε! Laughing

Αν φαίνεται μέσω diagbox/pp2000 τουλάχιστον μπορώ να τσεκάρω το όργανο που σε κάποια φάση είχε κολλήσει όπως ίσως θυμάσαι...

Μακάρι να βρούμε κάτι.
drdino - Πεμ 02 Ιούν 2016, 15:45:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δουλεύω σε λάθος εταιρία/μοντέλο ρε γμτ Laughing Laughing Laughing

Αυτό που ξεκίνησα να κάνω είναι να λογκάρω το σύμπαν που βγαίνει από την obd για μερικά δευτερόλεπτα με τον διακόπτη στο Run. Θέλει δουλειά το πράμα για να βρούμε ποιό ακριβώς signal είναι για Τ λαδιού, μπορώ πχ να παίξω με γνωστές τιμές (πχ μετά από ώρες ακινησίας, η τιμή θα είναι ίδια ή πολύ κοντά με αυτήν του ψυκτικού και του αέρα, μπορεί να επιβεβαιωθεί κι από το diagbox), μετά να αποσυνδέσω τον αισθητήρα Τ/στάθμης οπότε η τιμή λογικά θα πάει σε σφάλμα (FF σε hex), αλλά είναι μανούρα. Πού είναι ο mechanic όταν τον χρειάζεσαι...
Steve - Πεμ 02 Ιούν 2016, 16:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Πού είναι ο mechanic όταν τον χρειάζεσαι...
Αυτή τη στιγμή στα Νορβηγικά φιόρδ, και δεν έχει γνώσεις coding για να συμβάλλει στο έργο σου Sad
drdino - Πεμ 02 Ιούν 2016, 16:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρειαζόμαστε coding... Είτε το αρχειάκι που περιέχει το σύνολο των can signals, είτε την "διεύθυνση" αυτού που μας ενδιαφέρει...
Steve - Παρ 03 Ιούν 2016, 08:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε από τέτοια έχει Laughing
drdino - Παρ 03 Ιούν 2016, 09:33:44
Θέμα δημοσίευσης:
Sad
Paraptoma - Δευ 21 Νοέ 2016, 09:27:22
Θέμα δημοσίευσης:
Επαναφερω λιγο το θεμα καθως εχω καποιες αποριες και λεω να παρω και εγω αυτο το μαραφετι και να κατεβαζω και την γνωστη εφαρμογη απο το play store...

1.Τελικα ποια εκδοση να προτιμησω την v1.5 ή την v2.1??
2.Ειδα οτι μερικοι αναφερουν για κουμπακι on/off. Που ακριβως χρειαζεται αυτο? και πως λειτουργει? (εννοω οτι καθε τοσο θα ανοιγεις το καπακι για να πατας το κουμπι?? και αν ειναι να γινεται αυτο,γτ απλα να μην το βγαλεις? Razz)
3. Αν τελικα βρω/αγορασω ενα μικρο και εχω κλειστο το καπακι μονιμα και αυτο μονιμα πανω θα εχω θεμα με την μπαταρια..

Μερικες αποριες μου ισως να εχω απαντηθει, αλλα δεν μου κοβει και πολυ... Embarassed
Και μερικες αλλες ισως να ειναι χαζες

οπως και αν εχει ευχαριστω... Very happy
DRAKE - Δευ 21 Νοέ 2016, 22:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
1. Όποια και να πάρεις θα δουλέψει , καλύτερα 2,1 έχει συμβατότητα με περισσότερα κινητά.
2. Για μένα δεν έχει νόημα να το ανοιγεις και να το κλείνεις κάθε τόσο.
3. Όχι δεν έχει κανένα θέμα με την μπαταρία, εγώ δεν έχω δει διαφο΄ρα τουλάχιστον.
Paraptoma - Τρι 22 Νοέ 2016, 10:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Οοοοκ ευχαριστω...

http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-Mini-V2-1-OBD2-OBD-Bluetooth-Auto-Car-Scanner-Diagnostic-Tool-for-Android-/161448051381?_trksid=p2141725.m3641.l6368

Αυτο παρήγγειλα.
DRAKE - Τρι 22 Νοέ 2016, 23:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ αυτό έχω χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ghost Dog - Τετ 23 Νοέ 2016, 11:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
πως και δεν κοιτάξατε κατι σε wifi?!?!? Rolling eyes Rolling eyes
Paraptoma - Τετ 23 Νοέ 2016, 11:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω προσωπικα το λαπτοπ το εχω κανει σταθερο υπολογιστη,μιας και η μπαταρια του τα ειχε παιξει. Οποτε οτι κανω σε αυτο το σταδιο απο το κινητο.

Και εστω οτι βαζω μπαταρια στο λαπτοπ εχει και αυτο bluetooth Wink
drdino - Τετ 31 Μάϊ 2017, 09:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
Aντιγράφω από το petrolheads.gr που έβαλα το παρακάτω:

Παράθεση:
Λοιπόν, ανακάλυψα το εξής πρόγραμμα, ιδανικό για όσους δεν έχουν/δεν θέλουν να πάρουν το Diagbox/Lexia. Συνδέεται μόνο με τον εγκέφαλο της μηχανής και του κιβωτίου (αν υπάρχει) κι έχει ένα σκασμό δεδομένα, ακόμα και τεστ.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fap.c.faplite

Κυκλοφορεί δε κι επί πληρωμή έκδοση στο Amazon App store (10 ευρώ περίπου), η οποία έχει πολλές περισσότερες πληροφορίες. Τα screenshots παρακάτω είναι από αυτήν την έκδοση.

taxidriver1109 - Σαβ 19 Μάϊ 2018, 14:29:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να επαναφέρω το θέμα
Έχει δοκιμάσει κάποιος κανένα obd που να παίζει με το fap lite Γιατί εχω ενα και ενώ στο τορκ δουλεύει κανονικά στο fap λέει bad clone
drdino - Κυρ 20 Μάϊ 2018, 15:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τα διάφορα OBDlink (mx ή sx) δουλεύουν μια χαρά. Οι κλώνοι elm είναι γενικά ρουλέτα.
DimiP - Τετ 13 Φεβ 2019, 21:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια,
στο 207 δοκιμασα 2 "τυπου ELM" (λογω μικρου κοστους) ανταπτορες με TORQUE σε συσκευη multimedia με android 8.
κανενα απο τα 2 δεν παιζει σωστα
προκειται για τα mini elm327 οπως αυτο, με bluetooth

τις λιγες φορες που καταφεραν να συνδεθουν, μολις σβησει η μηχανη και ξαναμπει μπροστα δεν συνδεοταν.
τις περισσοτερες ενω σαν bluetooth συσκευες τις βλεπει η μοναδα , στο torque δεν υπαρχει συνδεση bluetooth με τον ανταπτορα.

το περιεργο ειναι πως με 2 κινητα android και το ιδιο torque ειναι ολα καλα !!
επισης οι ιδιοι ανταπτορες στο mazda και οχι στο 207 παιζουν κανονικα !!!

δοκιμασα σημερα (δανεικο) ELM 327 (μακρυ οχι mini) αλλα WIFI αυτη τη φορα και συνδεθηκε στην πηγη του 207 ΑΨΟΓΑ και χωρις να αποσυνδεθει η οτιδηποτε αλλο οταν εσβησα και ξαναβαλα μπροστα.

οποτε τι μπορει να φταιει ; το bluetooth ;
το "κακο" ELM που δεν ειναι ισως το αυθεντικο ;
η κινεζικη πηγη (multimedia station -android8) που δυσκολευεται να συμβιβαστει με τα 2 mini ELM ;;;;

ψαχνοντας λιγο βρηκα αυτο:
https://elm-327.eu/
οπου φαινεται να εχει τα πραγματικα ELM.
DimiP - Δευ 18 Φεβ 2019, 23:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
τι εγινε ρε παιδια ;
κανεις να βοηθησει ;
Manos206 - Τρι 19 Φεβ 2019, 09:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εμενα τα ιδια εκανε περιπου. Εγω το συνδεω στην obd οταν γυριζω το διακοπτη στο ον πριν βαλω μπροστα και δουλευει κανονικα. Αν σβησω τη μηχανη το βγαζω και το ξαναβαζω για να δουλεψει.
DimiP - Τρι 19 Φεβ 2019, 20:51:31
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Κι εμενα τα ιδια εκανε περιπου. Εγω το συνδεω στην obd οταν γυριζω το διακοπτη στο ον πριν βαλω μπροστα και δουλευει κανονικα. Αν σβησω τη μηχανη το βγαζω και το ξαναβαζω για να δουλεψει.

περιεργα πραγματα...
lagos911 - Τετ 20 Φεβ 2019, 02:09:29
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Manos206 έγραψε:

περιεργα πραγματα...

Ενας φιλος πηρε πριν λιγο καιρο σαν το δικο σου και του εκανε ακριβως τα ιδια. Εχανε το bluetooth και κολαγε και μετα το ξανα εβλεπε.
Εχουν καποιο θεματακι αυτα τα mini. Εμενα μαζι με την μοναδα ηρθε αυτο...

και παιζει μια χαρα.

Αλλα θελει αυτο το ανταπτορακι για να κανει το ντουλαπακι να κλεινει.

Το πιο σημαντικο ειναι το ποσοστο που εμφανιζει για το χρονισμα της καδενας.
DimiP - Τετ 20 Φεβ 2019, 15:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
lagos911 έγραψε:
DimiP έγραψε:
Manos206 έγραψε:

περιεργα πραγματα...

Ενας φιλος πηρε πριν λιγο καιρο σαν το δικο σου και του εκανε ακριβως τα ιδια. Εχανε το bluetooth και κολαγε και μετα το ξανα εβλεπε.

και παιζει μια χαρα.

Question Question Question Question Question Question
lagos911 - Τετ 20 Φεβ 2019, 21:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
lagos911 έγραψε:
DimiP έγραψε:
Manos206 έγραψε:

περιεργα πραγματα...

και παιζει μια χαρα.

Question Question Question Question Question Question

Ειναι 2 ποσοστα που πρεπει να παιζουν απο -5 εως 5 τις εκατο. Εαν ξεφευγουν θελει χρονισμα. ειναι το STFT1 και LTFT1 εαν θυμαμαι καλα. Θα σου πω σιγουρα οταν παρω το αμαξι γιατι ειναι συνεργειο 3 εβδομαδες τωρα.

https://www.youtube.com/watch?v=a-U0t_PdrLw
Manos206 - Πεμ 21 Φεβ 2019, 08:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τα trims εννοει. Δεν αφορουν μονο το χρονισμα, μπορει να ανεβουν και απο αλλα προβληματα.
DimiP - Πεμ 21 Φεβ 2019, 20:44:07
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Τα trims εννοει. Δεν αφορουν μονο το χρονισμα, μπορει να ανεβουν και απο αλλα προβληματα.

για δωσε μια περιληψη (συντομη να μην κουραζουμε και οσους τα ξαναδιαβαζουν για πολλαπλη φορα)
Manos206 - Πεμ 21 Φεβ 2019, 22:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.autoserviceprofessional.com/article/94982/Fuel-trim-How-it-works-and-how-to-make-it-work-for-you?Page=2
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες