Παράθεση: |
Η ασύρματη συσκευή ELM327-Bluetooth σας δίνει την δυνατότητα να κατασκοπεύσετε την λειτουργία του οχήματός σας. Μετατρέψτε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή το PDA σας σε ένα εξελιγμένο διαγνωστικό μηχάνημα ή ένα αναλυτικό όργανο μετρήσεων. Η συσκευή αυτή συνδέετε στο όχημά σας και δημιουργεί ένα εικονικό καλώδιο μεταξύ του οχήματος και του υπολογιστή σας.
Με την βοήθεια πλήθους δωρεάν λογισμικών που διατίθενται στο διαδίκτυο το ELM327-Bluetooth πας παρουσιάζει όλες τις κρίσιμες παραμέτρους του οχήματος σας όσο πιο απλά γίνετε. Μπορεί να λειτουργήσει ως διαγνωστικό μηχάνημα βλαβών, ως ψηφιακό ταμπλό αλλά και ως μετρητής αποδόσεων. Διαβάζει του κωδικούς σφαλμάτων όχι μόνο του γενικούς , αλλά και τους ειδικούς τις κάθε εταιρίας. Πάνω από 3000 καταχωρημένα σφάλματα θα μπορέσει να σας υποδείξει. Σβήνει το λαμπάκι της μηχανής όταν αυτό ανάβει λόγω σφάλματος. Απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τιμές από τους διάφορους αισθητήρες του οχήματος όπως: > Στροφές κινητήρα > Ισχύς κινητήρα > Θερμοκρασία νερού > Κατάσταση συστήματος καυσίμου > Ταχύτητα > Πίεση εισερχομένου μείγματος > Χρονισμός μηχανής > Θερμοκρασία εισερχομένου μείγματος > Ροή αέρα > Θέση Γκαζιού > Αισθητήρας οξυγόνου > Πίεση καυσίμου > και άλλα... |
manosm3 έγραψε: |
για symbian @@ ![]() |
ironman02 έγραψε: |
H obd θύρα στο 207 είναι μέσα από το καπάκι αριστερά από το τιμόνι? Εκεί που ρυθμίζεις τα φώτα? |
nOkpos έγραψε: |
ρε παιδια αυτο το οργανακι λεει και τα αλογα .. η ετσι λεει
τελοσ παντων εμενα μου εβγαλε 153 .. πως μπορει και τα μετραει απο την obd ?? α χθες εκανα μια προσπαθεια να δω το 0-100 μου το μετραει και αυτο απο μονο του.. 1 προσπαθεια 0-100 σε 8.8 με σχετικα κρυα λαστιχα... θα ξανα δοκιμασω αφου τα ζεστανω... |
drdino έγραψε: | ||
Υπολογίζει από έναν θεωρητικό τύπο με ταχύτητα, χρόνο, μάζα κλπ. Φυσικά περιέχει μέσα και αεροδυναμικές κλπ απώλειες οπότε δεν είναι ό,τι πιο ακριβές υπάρχει. Κάπου λογικά θα μπορείς να βάλεις μετωπική επιφάνεια, διάσταση ελαστικών ίσως, βάρος κλπ. |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Aκριβως γιατρε.. Ειχα δοκιμασει παλαιοτερα με ενα τετοιο προγραμματακι,αλλα θελει να βαλεις τα ακριβη στοιχεια για να εχεις καποιο σοβαρο αποτελεσμα..κατι που ειναι πολυ δυσκολο! ![]() |
drdino έγραψε: |
ΟΧΙ στο wildfire.
Σε αυτήν περίπου την κατηγορία τιμής το huawei X5 είναι μονόδρομος. Φοβερό κινητό για τα λεφτά του, χτυπάει άνετα προτάσεις των +100 ευρώ τουλάχιστον. |
Gotcha έγραψε: |
Τελικα παραγγειλα το Optimus one P500, με δωρο φορτιστη αυτοκινητου και βαση στηρηξης για αυτοκινητο στα 160 ευρο στην πορτα μου αυριο. Κανα καλο λινκ για ELM απο ebay.co.uk εχουμε να το κανω και αυτο να ξεμπερδευω? |
Aυτό έχω εγώ και δουλεύει με το Desire και το Galaxy Tab μου. Σήμερα θα ξέρω αν δουλεύει και με motofola. |
Επειδη το ψηνω για κανα smartphone μεσα στον επομενο μηνα, κατι τετοιο θα ταν ΟΚ για το monitoring μεσω OBD?
http://www.skroutz.gr/s/271442/HTC-Wildfire.html |
greenpug106 έγραψε: | ||
Έχει βγει το Wildfire S με καλύτερη ανάλυση οθόνης, καλύτερο επεξεργαστή, 2,3 android κλπ |
Μαγκες εμενα μου ηρθε ηδη το LG optimus one P500 σπιτι και εγκατεσησα καπακια το torque (3μιση ευρος απο το appstore). Πραγματικα πολυ ομορφο τηλεφωνο, γρηγορο, με συμπαθιτηκη οθονη και πολυ καλη τιμη (160 με φορτιστη αυτοκινητου και βαση στιριξης για αυτοκινητο δωρο)
το ELM περιμενω σε κανα 5-10 μερες απο ebay και ειμαι κομπλε |
Steve έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() |
φιλε μου πες μας και ποιες ειναι οι διαφορες γιατι εγω το πηρα 15 ευρο και αυτο εχει 45 !! |
Έχω πάρει 10 κομάτια τα τελευταία 3 χρόνια (συν 2 ενσύρματα παλιότερα) από το ebay. Όλα ήρθαν στην ώρα τους και δούλευαν όπως έπρεπε.
Απλά φροντίζεις να πάρεις από πωλητή με εξαιρετικό feedback, όπως άλλωστε θα έκανες με οποιονδήποτε e-seller. Συμφωνώ με το θέμα του support (είναι το ρίσκο της κατά πολύ μικρότερης τιμής) αλλά διαφωνώ κάθετα με τον φόβο και τρόμο που αναφέρεις. |
kos_argyris έγραψε: |
Ποια στοιχεία που ζητούσε ήταν δύσκολα? |
Στην άδεια δεν γράφει βάρος; |
android έγραψε: |
Mια φορα ειχα δοκιμασει ενα κρακαρισμενο προγραμμα στο λαπ τοπ..
θερμοκρασιες εισαγωγης 150 νερου -50 πιεση 2bar .ολα αυτα στο ρελαντι. ε αλλαξα προγραμμα ![]() |
john207 έγραψε: |
Επίσης πρέπει να αγοράσω και τη pro version του Torque σωστά; |
Steve έγραψε: |
http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231197620
Και το επίσημο http://media.opel.com/content/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2012/opel/05_23_opc_power_app.html http://mediaassets.gmeuropearchive.info/viewcatalogue.php?catid=179862&lng=EN Μετά απορείς γιατί Corsa και Astra μέσα στο 2012 έχει πάρει παρτούζα όλη την αγορά.... http://www.seaa.gr/el/statistics/registrations ![]() ![]() |
dj lestat έγραψε: |
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για Iphone ??? |
Tzive έγραψε: | ||
|
v.p turbo έγραψε: |
κανει κ bluetooth για iphone.απο το appstore κατεβαζετε το Rev που ειναι το πιο δημοφιλες η το dashcommand..φυσικα οσοι ειναι jb γιατι κανει γυρω στα 30 ευρω..το καθενα.. |
Argiroslm έγραψε: |
ειναι απο τα καλυτερα διαγνωστικα της αγορας...για peugeot citroen..ειναι καθαρα interface...απλα μια συμβουλη αν το παρεις απο εξωτερικο θελει προσοχη γιατι τα πιο πολλα εινα κλειδωμενα με αποτελεσμα να μην μπορεις να μπεις σε πολλα κοματια διαγνωσης..το lexia ειχει δυνατοτητα ενεργοποιησης η απενεργοποιησης συστηματων ελεγχος φωτων ανοιγμα πεταλουδας διαγνωση κοντερ και πολλα αλλα!!! |
Steve έγραψε: |
Τα iPhone έχω την εντύπωση ότι θέλουν Wifi ELM ![]() |
τα ihpone θελουν καδο σκουπιδιων :D .. |
marios_207_GT έγραψε: |
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει ELM που ειναι ενσυρματο με καλωδιο, το που θα το βρεις δεν το ξερω Ebay σιγουρα εχει τετοια αλλα αμα δεν εισαι σχετικος αντε να το παραγγειλεις. Οσον αφορα το προγραμμα παρε εσυ καλωδιο και υπαρχουν αρκετες καλες free λυσεις. |
dimisboukis έγραψε: |
Παιδια τελικα ειναι ολα ιδια αυτα τα μαραφετια?Βλεπω υπαρχουν διαφορες εκδοσεις.Καποιος που να πηρε καποιο και να δουλευει μια χαρα αν εχει το λινκ απο το ebay ας κανει τον κοπο να το δωσει. |
Steve έγραψε: | ||
Αυτό πήρα εγώ ![]() |
Γιάννης954 έγραψε: |
Από E-Bay πριν κανα δυο χρόνια γύρω στα 15€ δεν θυμάμαι. Το πήρα για το leon 20VT που είχα αλλά κάποιες πληροφορίες δεν τις έδειχνε. Το χρησιμοποίησα στο σμαρτάκι και έπαθα πλάκα με την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που σου δείχνει.
Κατεβαίνω να βρω που στο καλό είναι η θύρα OBD στο 207 και ξεκινάω... |
Σημερα παρελαβα και γω το δικο μου και δουλευει τελεια.Μια απορια ομως.Μπορουμε με το torque η καποιο αλλο app να παρουμε αναλογια μιγματος?Οπως π.χ παιρνω με αυτο:http://www.innovatemotorsports.com/products/lm2.php |
Ενταξει το βρηκα.Ηθελα να βλεπω να βλεπω το ποσο φτωχα η πλουσια ειναι τα μιγματα μου.Το καταφερα μεσω του torque με το fuel trims. |
reselie-206 έγραψε: | ||
kai ποιός είπε πως τα fuel trims σου δείχνουν το μίγμα σου??? |
Samer έγραψε: | ||||
Εννοεις AFR οχι fuel trims |
reselie-206 έγραψε: | ||
kai ποιός είπε πως τα fuel trims σου δείχνουν το μίγμα σου??? |
Ghost Dog έγραψε: |
το torque το εχω και μαλιστα αγορασμενο, ελεγα μηπως εχει βγει τπτ καλυτερο.....
Το μαραφετι αυτό φαινεται πολυ καλο, αλλα δυστυχως δεν το στελνουν ελλαδα..... ![]() |
thodorisls έγραψε: |
εγώ χρησιμοποιώ και το obd car doctor pro το θεωρώ πιο εύχρηστο από το torque και για obd με bluetooth καλύτερα να είναι με v1.5 και όχι v2.1 γιατί τα περισσότερα κάνουν περισσότερο κακό στο αμάξι παρα καλο |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Επειδή δεν εχω ασχοληθεί καθολου με το θεμα, τι κακο δλδ!??!?!?! ![]() ![]() ![]() |
Νote 3/4/5, LG G4, HTC One M8, Asus Zenfone 2 δοκιμασμένα. Μερικά σε Kenwood πηγή και μερικά σε εργοστασιακή peugeot με bluetooth.
@thodorisis: το πρόβλημα είναι περισσότερο στους μουφοαντάπτορες, κάποιοι είχαν προβλήματα ακόμα και με την έκδοση που λες. Γενικότερα καλό θα ήταν να παίρνετε κομμάτια που είναι δοκιμασμένα, έχουν πολλές και καλές κριτικές κλπ. |
volvos έγραψε: |
https://www.google.gr/search?q=obdii+bluetooth&hl=en-GB&source=android-browser&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidi5nBxuvKAhVK6xoKHdAbAEMQ_AUIBygB#imgrc=CU7tY_dG7tv8sM%3A
exw ena tetoio gia poulima |
stef80 έγραψε: |
Μπορούν οι κάτοχοι 207 gt/rc να αναφέρουν τι νούμερα βλέπουν στην προπορεία ανάφλεξης(ignition advance) σε πάτημα μέχρι ψηλά?
Επίσης, τι μίγμα δουλεύουν? |
stef80 έγραψε: | ||
Κανενας μερακλης που να εχει κανει μέτρηση ignition timing advance και afr μεχρι ψηλα?? |
volvos έγραψε: |
https://www.google.gr/search?q=obdii+bluetooth&hl=en-GB&source=android-browser&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidi5nBxuvKAhVK6xoKHdAbAEMQ_AUIBygB#imgrc=CU7tY_dG7tv8sM%3A
exw ena tetoio gia poulima |
Πού είναι ο mechanic όταν τον χρειάζεσαι... |
Παράθεση: |
Λοιπόν, ανακάλυψα το εξής πρόγραμμα, ιδανικό για όσους δεν έχουν/δεν θέλουν να πάρουν το Diagbox/Lexia. Συνδέεται μόνο με τον εγκέφαλο της μηχανής και του κιβωτίου (αν υπάρχει) κι έχει ένα σκασμό δεδομένα, ακόμα και τεστ.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fap.c.faplite Κυκλοφορεί δε κι επί πληρωμή έκδοση στο Amazon App store (10 ευρώ περίπου), η οποία έχει πολλές περισσότερες πληροφορίες. Τα screenshots παρακάτω είναι από αυτήν την έκδοση. ![]() ![]() ![]() ![]() |
Manos206 έγραψε: |
Κι εμενα τα ιδια εκανε περιπου. Εγω το συνδεω στην obd οταν γυριζω το διακοπτη στο ον πριν βαλω μπροστα και δουλευει κανονικα. Αν σβησω τη μηχανη το βγαζω και το ξαναβαζω για να δουλεψει. |
DimiP έγραψε: | ||
περιεργα πραγματα... |
lagos911 έγραψε: | ||||
Ενας φιλος πηρε πριν λιγο καιρο σαν το δικο σου και του εκανε ακριβως τα ιδια. Εχανε το bluetooth και κολαγε και μετα το ξανα εβλεπε. Εχουν καποιο θεματακι αυτα τα mini. Εμενα μαζι με την μοναδα ηρθε αυτο... ![]() και παιζει μια χαρα. Αλλα θελει αυτο το ανταπτορακι για να κανει το ντουλαπακι να κλεινει. Το πιο σημαντικο ειναι το ποσοστο που εμφανιζει για το χρονισμα της καδενας. |
DimiP έγραψε: | ||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Manos206 έγραψε: |
Τα trims εννοει. Δεν αφορουν μονο το χρονισμα, μπορει να ανεβουν και απο αλλα προβληματα. |