PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - λαθος μηχανικου k ζημια σε 106 rallye

106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 16:35:29
Θέμα δημοσίευσης: λαθος μηχανικου k ζημια σε 106 rallye
ειχα αλλαξει προσφατα ιμαντες χωρις να αλλαξω ρουλεμαν γιατι με ειχε διαβεβαιωσει ο μαστορας οτι ειναι 100% ενταξει Evil κ δεν χρειαζεται αλλαγη,καλος μαλ**ας ειμαι κ εγω που δεν επεμενα να το αλλαξει λες κ δεν ξερω, τελικα προχτες που ξεκινησα απο πυργο για θεσσαλονικη καπου κοντα στο μεσολογγι εσβησε ξαφνικα το αμαξι,εσπασε τελικα το ρουλεμαν κ εκοψε ιμαντα,το πηγα σε ενα φιλο μου στη ναυπακτο θα βαλει αυριο μου ειπε ιμαντα ρουλεμαν να δοκιμασει μηπως γινει κανενα θαυμα,αν κ δυσκολο το πιο πιθανο να καρφωσε που σημαινει οτι εμπλεξα,πηρα τον μηχανικο στον πυργο μου ειπε να το παω εκει κ θα τα βρουμε,το θεμα ειναι αν θα μου καλυψει την οποια ζημια,εχει τυχη σε κανεναν τι μπορω να κανω?
Pugobios - Δευ 02 Μάϊ 2011, 16:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
δεν παιζει να μην καρφωσε...16 βαλβιδες θες οπωσδηποτε πηγαινε το ξανα σαυτον και τριξτου τα δοντια μη ταφησεις ετσι...λαθος του ειναι το πληρωνει
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 16:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
θα ειναι μονο οι βαλβιδες ομως η θα εχει προχωρησει η ζημια αυτο με ανυσηχει
Pugobios - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
λογικα μονο βαλβιδες αναλογα την κατασταση του μοτερ φυσικα
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:12:08
Θέμα δημοσίευσης:
Βασιλη μπορει να μην αρπαξαν και ολες οι βαλβιδες αλλα ειτε της εισαγωγης,ειτε της εξαγωγης,οι 8 θα θελουν αλλαγη κατα 90%... Confused
Απο εκει και περα δεν νομιζω να εγινε κατι αλλο χειροτερο.
LIONKING - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
βαλβιδουλες στανταρ συν τα εξοδα λυσε δεσε καπακι και ιμαντες με ρουλεμαν εκτος αν τα "βρειτε"
παθων αλλα απο ημαντα με 40000 δουλεμενο Crying or Very sad στα καλα καθουμενα
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
θα τις αλλαξω ολες οσες κ να εχουν ζημια ετσι κ αλλιως,το αμαξι εχει να λυθει απο το 2006 οταν κ ειχα βαλει εκκεντρα,δεν μου εχει βγαλει καποια αλλη ζημια απο τοτε.
sps - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
ποσα χλμ εκανες με τα ρουλεμαν πριν σπασει?
Ετσι για να δουμε αν κανουμε καλα πολλοι που αλλαζουμε ιμαντες-ρουλεμαν στα 80.000 χλμ.
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:53:01
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
ποσα χλμ εκανες με τα ρουλεμαν πριν σπασει?
Ετσι για να δουμε αν κανουμε καλα πολλοι που αλλαζουμε ιμαντες-ρουλεμαν στα 80.000 χλμ.
95.000χλμ περιπου,η μαλ***α ειναι δικια μου επρεπε να το αλλαξω αφου το πιεζω συνεχεια το αμαξι κ κανω πολλα χλμ το χρονο
Sinanai - Δευ 02 Μάϊ 2011, 17:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
Confused Confused Confused

Εγώ, πάντως, άλλαξα όλο το σετ στα 60...
AlienHack - Δευ 02 Μάϊ 2011, 18:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Confused Confused Confused

Εγώ, πάντως, άλλαξα όλο το σετ στα 60...

και εγω μια στα 60.000 και μετα στα 120.000 ... σε αυτα ειμαι τυπικοτατος γιατι μετα δεν χαριζει η ζημεια που γινεται...
MEMsound - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω νομιζα οτι μου τον ειχαν αλλαξει, αφου ετσι ειχαμε πει...
αλλα "δεν"... οποτε οι βαλβιδες του νισσαν περσι...ειχαν μια οχι ευχαριστη εμπειρια... Evil Evil Evil

τι να πεις...
με κατι τετοια σεναρια ΣΥΧΤΙΡΙΖΩ που δεν σπουδασα μηχανικός... Twisted evil Evil
reselie-206 - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
μ'αυτά που ακούω λέω να πάω να τα αλλάξω και εγώ Shocked
τελευταία αλλαγή ήταν

28/11/2008 49200χλμ
SERVICE 50000 ΧΛΜ,
ΑΛΛΑΓΗ ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ,
ΑΛΛΑΓΗ ΥΓΡΩΝ ΦΡΕΝΩΝ,
ΑΛΛΑΓΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΩΣΤΗΡΙΩΝ

αλλά δε ξέρω για τεντωτήρα...
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ο τεντωτηρας παει ΠΑΝΤΑ μαζι με το σετακι του ιμαντα χρονισμου,αν η εταιρια παραγωγης ειναι σοβαρη και οχι....κινεζικη.
Το μονο που δεν παει στο σετ ειναι η αντλια νερου.
alexandros 207 Rallye - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:42:01
Θέμα δημοσίευσης:
ο τεντωτηρας λεγεται και ρεγουλατορος σε αυτα με τον ιμαντα?
ή αλλο ειναι ο ρεγουλατορος?
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,το ιδιο πραγμα ειναι. Wink
Ειναι το ελατηριο που κανονιζει την προφορτιση του ιμαντα. Smile
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 21:57:38
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ο τεντωτηρας παει ΠΑΝΤΑ μαζι με το σετακι του ιμαντα χρονισμου,αν η εταιρια παραγωγης ειναι σοβαρη και οχι....κινεζικη.
Το μονο που δεν παει στο σετ ειναι η αντλια νερου.
καλα τα λες εσυ στελιο αλλα ορισμενοι επιασαν ενα στραβοκατσαβιδο στα χερια κ νομιζουν οτι εχουν γινει μαστορες,τι να πεις.εχω βαλει υγραεριο στο αμαξι,η φθορα στις βαλβιδες ειναι σιγουρα πιο μεγαλη απο την βενζινη,αν κ οι βαλβιδες στα 106 ειναι αρκετα καλες απο οσο ξερω,λεω μηπως αξιζει να βαλω πιο ενισχυμενες?αν κ εφοσον λυθει το αμαξι,που λογικα ετσι θα γινει.
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω οτι εχει νοημα μιας και πρωτα θα την πληρωσει το πιστονι και μετα η βαλβιδα απο τις θερμοκρασιες του αεριου. Confused

Ασε που οι βαλβιδες νατριου κοστιζουν αρκετα... Sad
Εκτος και αν βρεις τιποτα μεταχειρες απο κανενα Renault και τις ταιριαξεις,δεν ξερω ομως αν ειναι ιδιες σε μηκος και λοιπα χαρακτηριστικα. Confused
sps - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο μαζι με τεντωτηρες προτεινεις να αλαζουμε και αντλια νερου?
Γιατι τελευταια φορα θυμαμαι κατα τυχη την αλαξα και ηταν στραβωμενη και σπασμενη.
πως δουλευε το κυκλωμα ενας θεος ξερει...
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειμαι για πολλα εξοδα,οποτε ας μην λεω για αλλες βαλβιδες,οντως κανενα σφυρηλατο οτι πρεπει θα ηταν,αλλα δεν μπορω αυτη τη στιγμη,εχει 207.000χλμ το μοτερ τωρα.
teo106 16v 2001 - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Στελιο μαζι με τεντωτηρες προτεινεις να αλαζουμε και αντλια νερου?
Γιατι τελευταια φορα θυμαμαι κατα τυχη την αλαξα και ηταν στραβωμενη και σπασμενη.
πως δουλευε το κυκλωμα ενας θεος ξερει...

αντλια νερου τουλαχιστον καθε δευτερη αλλαγη ιμαντων........ και εισαι οκ Wink
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αλλαζω αντλια παντα μαζι με τον ιμαντα.
Σε περιπτωση που "δακρυσει"(δεν σκεφτομαι καν το να βγαλει προβλημα),το κοστος εργατικων ειναι πολλαπλασιο του κοστους της αντλιας οποτε δεν εχει νοημα να το ρισκαρεις. Confused
teo106 16v 2001 - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εγω αλλαζω αντλια παντα μαζι με τον ιμαντα.
Σε περιπτωση που "δακρυσει"(δεν σκεφτομαι καν το να βγαλει προβλημα),το κοστος εργατικων ειναι πολλαπλασιο του κοστους της αντλιας οποτε δεν εχει νοημα να το ρισκαρεις. Confused

αν εχει δακρυσει τοτε επιβαλλεται η αλλαγη της..... αν οχι ομως,και γυρνωντας τη με το χερι "νιωθεις " οτι η τσιμουχα της ειναι ακομα σφιχτη,πιστευω πως δε χρειαζεται.....δε συζηταμε αν εχει μποσικα το ρουλεμαν, αλλαγμα χωρις δευτερη κουβεντα (γνωμη μου παντα Rolling eyes ) παντως ποτε δεν εχω πεσει εξω με αυτην τη μεθοδο......τουλαχιστον δεν εχει τυχει ακομα Smile
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:42:40
Θέμα δημοσίευσης:
εγω πως την πατησα ετσι δεν μπορω να καταλαβω,θεωρουμε κ ψιρας που λεμε,αλλα αυτο μου ξεφυγε δυστυχως

Rolling eyes
Pughell - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:46:09
Θέμα δημοσίευσης:
Βασιλη δεν ειναι θεμα ιδιοκτητη αλλα μλκα μηχανικου που αντι να τοποθετει κομπλε το σετακι,το "σπαζει" και βαζει μεμονωμενα ανταλλακτικα λες και αμα σε γλιτωσει απο 25-30Ε που κανει ο τεντωτηρας θα λυσει και το οικονομικο σου προβλημα.
Απλα σε τετοιες περιπτωσεις τον βαζεις να το πληρωσει ολο απο την τσεπη του για να βαλει μυαλο και να μην το ξανακανει... Confused
106PYRGOS - Δευ 02 Μάϊ 2011, 22:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι ειναι στελιο σιγα μην σωθω με 20 30 ευρω,ποτε δεν εχω τσιγκουνευτει για το αμαξι οτι χρειαζοταν παντα στην ωρα του κ καινουργια ανταλλακτικα ποτε μεταχειρισμενα η μαιμου γιαυτο εχω σπαστει,αυριο θα δω τι θα κανω αν το μεταφερω απο ναυπακτο στον πυργο
106PYRGOS - Τρι 03 Μάϊ 2011, 16:35:44
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα οπως ηταν αναμενομενο εχει καρφωσει βαλβιδες,τωρα λυνεται να δουμε αν ειναι εισαγωγης η εξαγωγης,αλλα θα αλλαχτουν ολες καλυτερα.
GEMI - Τρι 03 Μάϊ 2011, 17:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
Κανονικά πρέπει να το φτιάξει δωρεάν στα πλαίσια εγγύησης επισκευής, βάση νόμου δηλ. Μόνο τα εργατικά μπορεί να σου ζητήσει.
106PYRGOS - Τρι 03 Μάϊ 2011, 19:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
GEMI έγραψε:
Κανονικά πρέπει να το φτιάξει δωρεάν στα πλαίσια εγγύησης επισκευής, βάση νόμου δηλ. Μόνο τα εργατικά μπορεί να σου ζητήσει.
υπαρχει οντως τετοιος νομος?δεν το πηγα ομως σε αυτον που ειχα αλλαξει ιμαντες το αφησα στον φιλο μου στη ναυπακτο γιατι θα αργουσε η οδικη να το φερει,εχω αλλου εδρα στην ασφαλεια δεν εχω πυργο.
SERSEGI - Τρι 03 Μάϊ 2011, 21:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες αλλαγη ιμαντα τεντωτηρα καθε 60000 χλμ ή καθε 3.5 χρονια ανεξαρτητου χλμ.για τρομπα νερου καλο ειναι να τσεκαρετε οταν αλλαζετε ιμαντες και αν ειναι κοντα για αλλαγη καντε την γιατι μετα πρεπει να γινει παλι η ιδια εργασια-φασαρια-εργατικα.εξαλλου δεν ειναι πολυ ακριβη η τρομπα σε σχεση με το ολο κοστος...
106PYRGOS - Τετ 04 Μάϊ 2011, 12:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
ευτυχως υπαρχουν κ ορισμενοι επαγγελματιες μηχανικοι,αν κ το εχω σε αλλο συνεργειο μου ειπε ο μηχανικος οτι θα μου καλυψει ολη την ζημια στο αμαξι μου,αυτος που εχει το συνεργειο καταλαβε το λαθος ενω αυτος που μου ειχε αλλαξει ιμαντα προσπαθουσε να δικαιολογηθει.
106PYRGOS - Τρι 10 Μάϊ 2011, 12:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
μια εβδομαδα περασε κ ακομα δεν το πηρα το αμαξι,αυριο κατα 99% θα το εχω,ειχε σπασει κ ενα ελατηριο βαλβιδων,μονοφυσο με τριφυσο εχουν καμια διαφορα στην κεφαλη?τα ιδια ελατηρια δεν εχουν?
nikolas206gti - Τρι 10 Μάϊ 2011, 12:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
106PYRGOS έγραψε:
μια εβδομαδα περασε κ ακομα δεν το πηρα το αμαξι,αυριο κατα 99% θα το εχω,ειχε σπασει κ ενα ελατηριο βαλβιδων,μονοφυσο με τριφυσο εχουν καμια διαφορα στην κεφαλη?τα ιδια ελατηρια δεν εχουν?

Καμια διαφορα. Ιδια πραγματα Laughing
106PYRGOS - Τρι 10 Μάϊ 2011, 13:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
106PYRGOS έγραψε:

Καμια διαφορα. Ιδια πραγματα Laughing
ειπα κ εγω μηπως,οκ νικο ευχαριστω
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες