PSClub - Hellas
Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - Ανάρτηση για 106 1.1
NickA4 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 22:58:24
Θέμα δημοσίευσης: Ανάρτηση για 106 1.1
Γεία χαρά σε όλο το club! Απέκτησα πρόσφατα ένα 106 1.1 τρίπορτο του 2002 και έχω κατι θέματα με την ανάρτηση. Αλλαξα ζάντες (του 106 xsi phase 1) και λάστιχα γιατι αυτά που είχε ήταν 6 χρονών. Το αμάξι βελτιώθηκε αρκετά αφού ησύχασε (έκανε θόρυβο από τα λάστιχα) και έγινε πιο σαφές (δεν έχει υδραυλικό τιμόνι).Επειδή ήταν πολύ καιρό αραγμένο (πάνω από χρόνο) και δεν έχει πολλά χιλιομετρα (56.500 μέσα σε 9 χρόνια) τα αμορτισερ είναι μάλλον τελειωμένα, αφού ακούγονται αρκετά ακομα και όταν είναι σταματήμενο το αμάξι. Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι. Εχω ακούσει για την τοποθέτηση αναρτησης από rallye. Δεν θέλω να σκληρύνει γιατι καμιά φορά το παίρνει και ο Father (Εχει συνηθίσει απο το Citroen C5 2.0 που έχει και είναι χαλί μαγικό!) αλλά θέλω να χαμηλώσει ελαφρώς (2 πόντους π.χ.) .Τι προτάσεις υπάρχουν για εμπρός και πίσω?Μήπως μαμα αμορτισερ (έστω και ανακατασκευασμένα) με ελατήρια απο ραλι ή GTI? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
αααααα! και κάτι άσχετο! Βρε παιδιά το ρολόι πως ρυθμίζεται? (έχω το μπλε καντραν με την μονη βαθμονομηση στα οργανα, μέχρι 190 λεει.). δοκίμασα απο τα ρυθμιστικα (δεξιο και αριστερό αλλα τιποτα!)
z@ck! - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου καλως ορισες.
υπαρχει τοπικ για την απορεια σου εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12539
αν εχεις παραπανω απορειες δες εδω :
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1476&start=0
(ολες οι αναρτησεις του 106 μπαινουν σε ολα τα 106)
επισης οι μαμα αναρτησεις δεν επισκευαζονται, οπως και οι πιο πολλες αναρτησεις για το 106.
το ρολοϊ ρυθμιζει απο το δεξι αξονακι γυρνωντας το δεξια - αριστερα.
NickA4 - Κυρ 13 Μάρ 2011, 00:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Απλά τονίζω ότι θέλω να ειναι άνετο το αμάξι και απλά να δείχνει λίγο χαμηλότερο, χωρίς να κοπανάει.Μαλλον το σεταπ απο rallye 1.6 είναι καλυτερο απο όλα. Τα αμορτισέρ μου δεν ειναι χάλια απο απόσβεση αλλα λόγω ακινησίας ακούγονται αρκετα ξερά στις λακκούβες.Αν μπούν ελατήρια εμπρός, το πίσω μέρος μπορεί να χαμηλωσει λιγο (δηλαδη ο πίσω άξονας ρυθμίζεται κατα βούληση)?
NickA4 - Κυρ 13 Μάρ 2011, 22:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά από οτι διαβάζω η καλυτερη αλλαγη είναι αμορτισερ απο το GTI η του Rallye. Επειδη όμως το αυτοκινητο λογικά θα συνεχίσει να είναι ψηλο και άλλο τότε τι ελατηρια μπορώ να χρησιμοποιήσω? Τα ελατήρια του rallye ή GTI είναι μάλλον ακατάλληλα γιατι τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι βαρύτερα και δεν θα έχουμε αποτέλεσμα έτσι.Μήπως Eibach ή κάτι άλλο?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες