Pughell έγραψε: |
Και γιατι δεν παραγγελνεις ενα ετοιμο ρε; ![]() |
iceage έγραψε: |
Βασικά ψάχνω πυρήνα ή αλλιώς κυψέλες για να φτιάξω ένα με μεγαλύτερη χωριτικότητα σε παραφλού. Ξέρει κανείς τίποτα για τον φόνο? Και γενικά έχει κανείς εμπειρία?
|
rallye1294 έγραψε: |
Επειδη το ειχα ψαξει κι εγω παλιοτερα για το δικο μου... Οι διαστασεις της κυψελης μας ειναι 53x33 cm. Προσωπικα, θεωρω προτεραιοτητα στην κατασκευη του ψυγειου την αλλαγη του σε καθετη ροη (οπως τα γιαπωνεζικα) και μετα την μεγαλυτερη χωρητικοτητα. |
Αν δεν κανω λαθος, ~33 cm υψος εχει η κυψελη απο το ψυγειο του avensis αλλα θα πρεπει να υπολογισεις και καποια cm για τα αλουμινενια καπακια (αν το κανεις καθετης ροης) και γενικα δεν υπαρχει πολυς χωρος απο την κατω μετωπη μεχρι την πανω. Σε οτι αφορα το μηκος, θα χρειαστει να το κοψεις στα μετρα που θελεις.
Μια αλλη λυση ειναι να βρεις ενα 2σειρο (πχ απο vitara 2λιτρο) και να μεινεις στις ιδιες διαστασεις με τις μαμα αλλα θα εχεις αυξησει την χωρητικοτητα. Σε καθε περιπτωση παντως θα πρεπει να εφαρμοσεις και δοχειο διαστολης (στα δικα μας ειναι ενσωματομενο). |
Γιώργο καλησπέρα. [...] |
Γιωργο σε πρωτη φαση βγαλε τα "ποδαρακια" του ψυγειου στην τραβερσα και αστο να κρεμαστει στις πανω βιδες της μετωπης.
Αυτο αφηνει περιπου δυο δαχτυλα κενο αναμεσα σε ψυγειο και μετωπη. Αν θεωρησεις οτι δεν ειναι αρκετο,τοτε μπορεις να κανεις ενα παραγγελια. Και εγω κατι παραπλησιο θα κανω στο AX μου ή θα χρησιμοποιησω ψυγειο απο 106 diesel που εχει την ταπα σε ξεχωριστο δοχειο ωστε να μπορεσω να το παω οσο μπορω προς την ακρη και να μου αφησει διαθεσιμο χωρο για ram air(εγω θα βαλω στρογγυλη σωληνα οποτε δεν εχω προβλημα). |
Sinanai έγραψε: | ||
Εχμ... Αβραάμ. ![]() |
Γιώργο καλησπέρα. Με προβλημάτησες τώρα με την αλλαγή φοράς του νερού. Λόγω του ότι το ψυχρότερο θα πάει πιο εύκολα κάτω εεε? |
Τα έχω σκεφτεί αυτά. Θα βρω μία μετώπη από καποιο τρακαρισμένο και θα το φτιάξω πάνω σε αυτήν. |
Καταρχην υπολογισε(εστω και εμπειρικα) την μετωπικη επιφανεια που θες να εχει το φιλτροκουτι σου.
Απο εκει και περα δες κατα ποσο εχεις διαθεσιμο χωρο ωστε να κανεις ψυγειο με τον ιδιο ογκο με το μαμα(ή και μεγαλυτερο) αλλα με αλλες διαστασεις(πχ πιο παχυ). Αν τα βολεψεις ολα αυτα,τοτε ΟΚ,αν και θα συναντησεις προβλημα με τα βεντιλατερ. Γενικα δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται... ![]() |
Ο ανεμιστηρας απο την πισω πλευρα ειναι απατη,μην το δοκιμασεις καν...
Σε ολα τα ΜΚ1 ετσι ειναι και δεν κανει τιποτα. Μολις βαλεις ενα βεντιλατερ ιδιου μεγεθους απο την μπροστα πλευρα,οι θερμοκρασιες ειναι μερα με την νυχτα. Τρια ΜΚ1 ειχα,λες να μην εμαθα/επαθα; ![]() |
Και εγω κατι παραπλησιο θα κανω στο AX μου ή θα χρησιμοποιησω ψυγειο απο 106 diesel που εχει την ταπα σε ξεχωριστο δοχειο ωστε να μπορεσω να το παω οσο μπορω προς την ακρη και να μου αφησει διαθεσιμο χωρο για ram air(εγω θα βαλω στρογγυλη σωληνα οποτε δεν εχω προβλημα). |
Σε καθε περιπτωση παντως θα πρεπει να εφαρμοσεις και δοχειο διαστολης (στα δικα μας ειναι ενσωματομενο). |
iceage έγραψε: | ||
Έχει καμιά ιδέα πως μπορείς να ενσωματώσεις το δοχείο διαστολής πάνω στο ψυγείο όταν κάνεις έκχειση του ψυκτικού υγρού σε αυτό από την πάνω πλευρά και όχι από το πλάι όπως είναι στα 106? Γιατί δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι. |
...Νομιζω οτι περιγραφω το ιδιο με τον 2ο τροπο που προτεινει ο Ζαχαριας. |
Steve έγραψε: |
http://www.ebay.co.uk/itm/200652402719?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Δε λέει μεταφορικά για Ελλάδα, αλλά με μια συζήτηση λογικά θα το πεί το ποίημα... ![]() |
Προς τους φίλους μας τους βορειοελλαδίτες. (aka Pughell). Έχετε υπόψιν που μπορούμε να βρούμε καινούργιο ψυγείο νερού ORDONEZ ?
Ο κωδικός της Ordonez είναι 1020068806 και της Citroen 133011. Το ψυγείο είναι με σφηνωτή τάπα, έχει τρύπα με τάπα για βαλβίδα βεντιλατέρ και έχει και δύο τάπες αποστράγγισης. Εμφανίζεται σε Saxo TU5JP(90hp), TU3JP και τα δύο μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο και για θερμές χώρες. Δώστε τα φώτα σας γιατί μου πέσαν τα μαλλιά με την τιμή που μου είπε η Citroen. http://www.ordonez.es/busqueda/secciones/ficha.php?id=1076 ![]() |
stratos gti έγραψε: |
mporei na einai ligo akyro pantws enas m xe pei oti paliotera evgainan psigeia gia to 106 xalkina kai einai ligo kalytera...den gnwrizw kt parapanw |
Ερώτηση. Τι άλλη αξιόλογη εταιρία προτείνεται? Για τον συγκεκριμένο κωδικό που ψάχνω βρήκα τις παρακάτω εταιρίες:
AKS DASIS AVA NISSENS BEHR HELLA AURADIA KAGER NFR |
Επιδή έχω φάει τα σωθικά μου και δεν μπορώ να βρω πουθενά. Για κάντε την καλή και πες που μπορεί να βρω τον παρακάτω θερμοστάτη.
http://www.oscaro.com/thermostat-d-eau-vernet-s-a-4168-78-601834-316-p |
Για κάτι της τάξης των 5-6€ να πληρώσω 20€, είναι αστείο τουλάχιστον. |