vamvakoolas έγραψε: |
το μοντελο διαθετει υδραυλικο τιμονι με ηλεκτρικη υποβοηθηση. Ακομα και να σβησει ο κινητηρας υπαρχει το μοτερ που βοηθα στον ελεγχο του οχηματος (δε το λεω εγω, η μαμα εταιρια).
Εχεις θεμα, πηγαινε συνεργειο |
drdino έγραψε: |
Λογικό είναι να γίνεται πάρα πολύ σκληρό, παλιά είχαν κουκουρούκου γεωμετρίες ώστε να μπορεί να τα στρίβει κανείς.
Τσέκαρε την φύσα της αντλίας του τιμονιού, είναι μπροστά από τον δεξί θόλο. |
avirex έγραψε: |
Έχω ένα 307cc του 2005 1.6 και έχει 1 μήνα που κάθε μέρα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (κυρίως όταν είναι κρύο) κοκκαλώνει το τιμόνι (προφανώς κάτι γίνεται με την αντλία τιμονιού) με αποτέλεσμα να γίνεται πιο βαρύ και από μηχανικό τιμόνι. Τα υγρά του τιμονιού είναι ΟΚ και κάνενα διαγνωστικό δεν αναγνωρίζει τη βλάβη.
Το περίεργο είναι πως μόλις σβήσω τον κινητήρα και τον ξαναεκκινήσω το τιμόνι επανέρχεται. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε τελείως τυχαίες στιγμές.... μπορεί με το που ξεκινήσω το πρωί, μπορεί μετά από 20 λεπτά.... Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία γιατί τον τελευταίο μήνα γενικώς έχει χαμηλές θερμοκρασίες. Θα χαρώ πολύ να βρεθεί κάποιος που να ξέρει τη λύση γιατί μερικές φορές είναι και επικίνδυνο όταν πας να πάρεις μια κλειστή στροφή και εκείνη την ώρα το τιμόνι κοκκαλώνει!!!! Ευχαριστώ |
diokast έγραψε: |
Έχω ένα 307SW 1.6 του 2005 και το περασμένο καλοκαίρι μου πρωτοεμφάνισε το εξής φαινόμενο: Ξαφνικά το τιμόνι γινόταν "κούτσουρο", χειρότερο και από απλό μηχανικό. Το φαινόμενο συνεχίζεται έως σήμερα, συνήθως όταν είμαι αρκετή ώρα σε κίνηση. Τι περισσότερες φορές με ένα σβήσιμο-άνοιγμα του μοτέρ η υποβοήθηση επανέρχεται στα φυσιολογικά. Κάποιες φορές χρειάστηκε να περιμένω μερικά λεπτά σβηστός, για να επανέρθει μετά. Αρχικά, πίστευα ότι οφείλεται σε υπερβολική ζέστη, που επηρεάζει την αντλία, όμως συνεχίζεται σε άσχετες μέρες/ώρες και το χειμώνα. Τέλος, να αναφέρω ότι τον περασμένο Μάιο έκανε μεγάλο service, όπου άλλαξα και ιμάντες χρονισμού κλπ. Καμία ένδειξη ή διαγνωστικό μήνυμα δεν ανάβει. Πριν, ξεκινήσω το Γολγοθά των συνεργείων, μπορεί κάποιος να δώσει μία κατεύθυνση που να εστιάσω; |
ΓΙΩΡΓΟΣ307 έγραψε: | ||
Eχω το ιδιο προβλημα ξερει κανεις τι ειναι? |