PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 307 και ξενερα...

mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 03:52:30
Θέμα δημοσίευσης: 307 και ξενερα...
καλησπερα για ακομα μια φορα ρε ολους παιδες!

οπως εγραψα και στο θρεντ "γνωριμιας" εχω ενα 307 1,4 xt premium, και το παλιο μου καλο 106 1.1! (παλαιοτερα ειχα ραλι)

το προβλημα μου ειναι το εξης...

πριν μερικούς μηνες πείρα το 307 μου μτχ, έχοντας στο μυαλο μου την ανεση μιας και κανω πολλα χλμ καθε μερα για να παω στη δουλεια μου...

ηταν και η τουμπανο έκδοση, με ηλιοροφες φουλ ηλεκτρικο πακετο διπλο τεμπελη κλπ κλπ...

ολα καλα μεχρι εδω. το ηξερα καλα οτι το 75αρι ειναι ΤΑΦΟΣ...και δε με ένοιαζε αυτο...

το πρωτο σοκ ειναι, οτι οπως ανακάλυψα, πως ειναι ΠΙΟ ΤΑΦΟΣ και απο το 106 μου! που το καημένο ειναι 1.1...!!!(η τυχερή η γυναικα μου το χαίρετε τωρα πια...) δε περιμενα να ειναι πιο γρηγορο! αλλα εστω το ιδιο με λιγο περιθώριο για κρουζαρισμα με ελαφρώς μεγαλυτερες ταχυτητες!

πιστευω οτι αν τα στηναμε διπλα διπλα, το 106 θα ηταν μπροστα απο αρχη μέχρι τελικές χωρίς υπερβολή!

το καταπίνω ομως αυτο μιας και οπως ειπα δε ηθελα γκαζι, αλλα ανεση..δουλεια σπιτι, αλλα και στο κρουζαρισμα στην εθνικη!

τομεας στον οποιο ειμαι κατι παραπάνω απο ικανοποιημένος μιας και το αμαξι πραγματικά προσφέρει ανεση λιμουζινας!

αυτο που δε μπορω να καταπιώ με τπτ ομως! ειναι το σοκ νούμερο δυο!!

που λεγετε ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ!

εχω δοκιμάσει ολους τους τρόπους οδήγησης!!! και κατω απο 9,5 λιτρα τα 100 χλμ δε παει για κανένα λογο!!

εχω δοκιμάσει αλλαγές στις 2500σαλ

αλλαγές στις 3000σαλ

εχω δοκιμάσει να γεμίζω 1η 2α και μετά να αλλάζω πιο χαλαρα...

(παντα με απαλο πάτημα του γκαζιου...δεν ειμαι σε καμια περίπτωση βαρυποδαρος, μαλλον το ακρος αντιθετο)

ΤΙΠΟΤΑ

9,5 με 10 σταθερα...

πραγματικά εχω βαρεθεί, μερα παρα μερα να θελω 20ρικο βενζίνη.

ειμαι στα ορια της αγγελιας στη χρυση ευκαιρια, για αυτο λοιπον, γράφτηκα στο φορουμ, για μια χειρα βοηθείας απο εμπειρότερους παλαιότερους και πιο ψαγμενους κατόχους (και μη)

υπάρχει περίπτωση να οφείλετε σε βλάβη η τοσο μεγαλη κατανάλωση?

φταιει κατι στον τροπο που το οδηγω??

ειναι φυσιολογικό να καίει ετσι???

σας αυχαριστω προκαταβολικα για το χρονο και τη βοηθεια σας!

Δημητρης Very happy
Tzive - Τρι 18 Ιαν 2011, 04:03:42
Θέμα δημοσίευσης:
βαλε υγραεριο οσο ειναι νωρις Wink
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 04:05:19
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
βαρε υγραεριο οσο ειναι νωρις Wink

αμα βαλω υγραεριο θα πρεπει να παρω και ενα κουπι για να πιασω τα 100!

απλα προτιμω να δωσω τα 1500 ευρω της μετατροπης για αγορα αλλου!
chiefjian - Τρι 18 Ιαν 2011, 06:15:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτεσαι να το πουλησεις,αν ναι πες μου λεφτα που διαθετεις να σε βοηθησω!Παντως οσον αναφορα το υγραεριο που λεει ο λουκας απο πανω τα καινουρια συστηματα δεν εχουν προβληματα αποδοσης μιας και ειναι αμεσου ψεκασμου!Αυτο ομως που δεν μπορει να σου εγγυηθει κανεις ειναι η τιμη του που στο κρατος που ζουμε αυριο μπορει να εχει 1Ε!Αλλο παλι,για να κανεις αποσβεση των 1800-2000 του υγραεριου μεσα σε ενα χρονο πρεπει να κανεις περιπου 20.000χλμ περιπου λεω!!Η αποφαση δικη σου! Wink
MEMsound - Τρι 18 Ιαν 2011, 09:08:13
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι βαρυ το 307 για το 1,4 8ν μοτερ
ιδιως αν εκει που μενεις/παρκαρεις και κυκλοφορεις εχεις ανηφοροκατηφόρες ή/και σχετική κινηση στους δρόμους ειναι λογικη η καταναλωση που εχεις

παντως και 1600 16ν μοτερ να ειχες (αυτο με τα 110αλογατα) παραπλησια καταναλωση θα ειχες , απλα εκει θα ειχες και καμποσα παραπανω αλογα να ευχαριστιεσαι οποτε το ανοιγεις...

τι λαστιχα φοραει τωρα το αμαξι?
p206Mike - Τρι 18 Ιαν 2011, 10:38:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα νοικιάρικο 307 1.4 16v όμως, που είχα καμιά εβδομάδα στα χέρια μου, ήταν αξιοπρεπέστατο...
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 11:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
chiefjian έγραψε:
Σκεφτεσαι να το πουλησεις,αν ναι πες μου λεφτα που διαθετεις να σε βοηθησω!Παντως οσον αναφορα το υγραεριο που λεει ο λουκας απο πανω τα καινουρια συστηματα δεν εχουν προβληματα αποδοσης μιας και ειναι αμεσου ψεκασμου!Αυτο ομως που δεν μπορει να σου εγγυηθει κανεις ειναι η τιμη του που στο κρατος που ζουμε αυριο μπορει να εχει 1Ε!Αλλο παλι,για να κανεις αποσβεση των 1800-2000 του υγραεριου μεσα σε ενα χρονο πρεπει να κανεις περιπου 20.000χλμ περιπου λεω!!Η αποφαση δικη σου! Wink

αν τελικα αποφασισω να το πουλησω θελω να δωσω οσα παρω.
θα το εβαζα αγγελια 5200 συζητήσιμη...!

αν ξερεις καποιον που ενδιαφερεται ριξε ενα πμ!

αυτο που λες για κοστος του υγραερίου ειναι το άκρος ανησυχητικό...

αν δεν κανω λαθος μεσα σε λιγους μηνες το λιτρο εχει παει απο 60λεπτα 80! Shocked
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 11:42:23
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ειναι βαρυ το 307 για το 1,4 8ν μοτερ
ιδιως αν εκει που μενεις/παρκαρεις και κυκλοφορεις εχεις ανηφοροκατηφόρες ή/και σχετική κινηση στους δρόμους ειναι λογικη η καταναλωση που εχεις

παντως και 1600 16ν μοτερ να ειχες (αυτο με τα 110αλογατα) παραπλησια καταναλωση θα ειχες , απλα εκει θα ειχες και καμποσα παραπανω αλογα να ευχαριστιεσαι οποτε το ανοιγεις...

τι λαστιχα φοραει τωρα το αμαξι?

για 1,6 μια καταναλωση καπου εκει θα ηταν λογικη! Thumb Left

το αμαξια φοραει τις μαμα 16αρες με μαμα διαστασεις λαστιχα!
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 11:43:54
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:
Ένα νοικιάρικο 307 1.4 16v όμως, που είχα καμιά εβδομάδα στα χέρια μου, ήταν αξιοπρεπέστατο...

καμιά σχέση σίγουρα το 90αρι...

ειναι πολυ νεώτερης τεχνολογίας ο κινητήρας!!

υγ. ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις!
nikos 206cc - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι μου λεει οτι με το 16ν θα ειχες πολυ καλυτερη καταναλωση...Τα 75 αλογατα πρεπει να πιουν μπολικη βενζινη για να πανε αξιοπρεπως το βαρυ αμαξωμα του 307... Wink
vamvakoolas - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη εγω που εχω το τανκ και εχω 9.2 καταναλωση? Laughing Laughing

Ο κολλητος μου εβαλε υγραεριο σε Α4 FSI και
1)πηγε στο 1000ρικο αλλα το εβαλε Κομοτηνη (ηξερε το συνεργειο)
2)Κοστος καυσιμου μετα ειναι σχεδον μηδενικο
3)Αποδοση εχει απειροελαχιστες διαφορες
4)Αποσβεση κανεις μετα απο 2-3 χρονια με λογικα χλμ
5)Καθε 3 χρονια αν θυμαμαι (μπορει και περισσοτερο) πρεπει να κανεις αλλαγη ντεποζιτου για το υγραεριο (αυτο δεν εχει πολυμαθευτει ακομα)
nikos 206cc - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:

Ναι αλλα εχεις και 110 αλογα και 200 κυβικα παραπανω Laughing Wink
MEMsound - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα
αυξηση καναλωσης προκαλει η ελλειψη ροπης
και οχι η ελλειψη ιπποδυναμης
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
οποτε απο οτι καταλαβα...ειναι νορμαλ τα 9 με 9.5 λιτρα... Sad

ειχα μια μικρη ελπιδα μεσα μου οτι καποιο προβλημα θα υπαρχει... Laughing
MEMsound - Τρι 18 Ιαν 2011, 12:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα...
ενας καθαρισμός στα μπεκ
ενα καθαριστικο στο ρεζερβουαρ
μια 4αδα μπουζι + φιλτρο αερα φρεσκα
μια φρεσκια βαλβολινη στο σασμαν
(θεωρω οτι λαδια αλλαζεις οπως πρεπει)

δεν ειναι καθολου κακη ιδεα...για πιο καλη λειτουργια του μοτερ που σημαινει λιγοτερες απωλιες ισχυος/ροπης κλπ κλπ

οπως επισης και ενα τσεκαρισμα για σωστη πιεση αερα στα λαστιχα
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 13:00:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
κοιτα...
ενας καθαρισμός στα μπεκ
ενα καθαριστικο στο ρεζερβουαρ
μια 4αδα μπουζι + φιλτρο αερα φρεσκα
μια φρεσκια βαλβολινη στο σασμαν
(θεωρω οτι λαδια αλλαζεις οπως πρεπει)

δεν ειναι καθολου κακη ιδεα...για πιο καλη λειτουργια του μοτερ που σημαινει λιγοτερες απωλιες ισχυος/ροπης κλπ κλπ

οπως επισης και ενα τσεκαρισμα για σωστη πιεση αερα στα λαστιχα

λαστιχα τσεκαρω συχνα γιατι ξερω οτι παιζει ρολο!!

για το υπολοιπα το αμαξι εχει κανει σερβις αξιας 600 ευρω καθως αλλαξα σχεδον οτι αναλωσιμο υπαρχει πανω του!

καθαρισμο στα μπεκ βεβαια δεν εκανα... Confused αλλα ποσο θα μπορουσε να βελτιωση την κατασταση αυτο...?
MEMsound - Τρι 18 Ιαν 2011, 14:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
εξαρταται απο το σε τι κατασταση ειναι
(ποσα κμ εχει κανει - σε αμεσο συνδυασμο με το τι βενζινες εχετε εκει που βαζεις βενζινη)
notis1313 - Τρι 18 Ιαν 2011, 14:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:

Ο κολλητος μου εβαλε υγραεριο σε Α4 FSI και
1)πηγε στο 1000ρικο αλλα το εβαλε Κομοτηνη (ηξερε το συνεργειο)
2)Κοστος καυσιμου μετα ειναι σχεδον μηδενικο
3)Αποδοση εχει απειροελαχιστες διαφορες
4)Αποσβεση κανεις μετα απο 2-3 χρονια με λογικα χλμ
5)Καθε 3 χρονια αν θυμαμαι (μπορει και περισσοτερο) πρεπει να κανεις αλλαγη ντεποζιτου για το υγραεριο (αυτο δεν εχει πολυμαθευτει ακομα)

αλλαγη ντεποζιτου ειναι καθε 7-9χρονια!
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 14:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
εξαρταται απο το σε τι κατασταση ειναι
(ποσα κμ εχει κανει - σε αμεσο συνδυασμο με το τι βενζινες εχετε εκει που βαζεις βενζινη)

το μοτερ ειναι συντηριμενο αριστα και εχει 110.000 χλμ... λογικο νουμερο δλδ για 7 ετων αμαξι!

τωρα για τις βενζινες...αθηνα μενω... υπαρχει κανενας που να ξερει τι βενζινη του βαζουν??? Shocked

το μονο κριτήριο ειναι τα χλμ τα οποία βγάζεις με την ιδια ποσότητα βενζίνης!

απο 300 διαφορετικά βενζινάδικα μου εχει τυχη να βαλω, παντα τα ιδια χλμ βγαζει....

δλδ περιπου 150 χλμ με 12-13 λιτρα...
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 14:53:52
Θέμα δημοσίευσης:
notis1313 έγραψε:

αλλαγη ντεποζιτου ειναι καθε 7-9χρονια!

αυτο μου φαίνεται λιγο τραβηγμένο... πραγματικά αμφιβάλω αν υπάρχει άνθρωπος παγκοσμίως που να αλλάζει ντεπόζιτο αν δε του τρυπήσει...
vamvakoolas - Τρι 18 Ιαν 2011, 15:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
αν θυμαμαι νομοθετικα αναγκαστικα στη δεκαετια αλλαζεις ντεποζιτο

Υ.Γ Η αντικατασταση εξαρταται απο το ποτε το εβαλες. Σημερα ειναι 5ης γενιας συστηματα που αποτι μου ειπαν εχουν τρελη διαφορα με 4ης....
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 15:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
ok παιδες σορρυ. τωρα κατάλαβα οτι μιλάτε για το ντεπόζιτο του υγραερίου.

Thumb Left
sps - Τρι 18 Ιαν 2011, 15:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο για αρχη δινεις 1000 ευρω και βαζεις ενα μοτερ 1.6 16ν με πολυυ καλυτερη καταν αλωση για τους λογους που ειπωθηκαν πιο πανω.
Κατα δευτερον, ξαναμαζευεις αλλα 1000 ευρω και βαζεις υγραεριο αν κανεις πανω απο 20.000 χλμ το χρονο.
mitsos84 - Τρι 18 Ιαν 2011, 15:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Μητσο για αρχη δινεις 1000 ευρω και βαζεις ενα μοτερ 1.6 16ν με πολυυ καλυτερη καταν αλωση για τους λογους που ειπωθηκαν πιο πανω.
Κατα δευτερον, ξαναμαζευεις αλλα 1000 ευρω και βαζεις υγραεριο αν κανεις πανω απο 20.000 χλμ το χρονο.

μακαρι να μπορούσα φιλε μου αλλα δυστυχώς τα κουκια δε βγαινουν, τουλάχιστον οχι βραχυχρόνια...
reselie-206 - Τρι 18 Ιαν 2011, 18:04:06
Θέμα δημοσίευσης:
/off με τί ρυθμό κάνεις απόσβεση απο το υγραέριο?

πχ εγώ κάνω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40.000χλμ το χρόνο....με μέσο όρο κατανάλωσης 8,9-9,0 λ/100 πόσο καιρό θα κάνει να αποσβεθεί το κόστος?

/end off

(οχι οτι πρόκειται να βάλω ,απλά απο απορία Laughing )
chiefjian - Τρι 18 Ιαν 2011, 18:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
Σε 6 μηνες περιπου....σε ενα χρονο θα εχεις αποσβεσει 2 συστηματα... Laughing Laughing Laughing
chiefjian - Τρι 18 Ιαν 2011, 18:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:
chiefjian έγραψε:

αν δεν κανω λαθος μεσα σε λιγους μηνες το λιτρο εχει παει απο 60λεπτα 80! Shocked

Στα 5 χιλιαρικα παντως υπαρχουν παρα πολλες επιλογες ειδικα αυτην την περιοδο..αλλα ειναι τι θελει ο καθενας..πχ εγω θα εημουν ευχαριστημενος με 107 αν και κανει απιστευτη φασαρια μεσα για μενα αλλα ειναι οικονομικο σταθερο στο δρομο και απροσμενα "δυνατο" για χιλιαρακι...για να μην μιλησουμε για τελη και ασφαλειες,το θεμα βεβαια ειναι η χρηση που του κανεις και γιατι το χρειαζεσαι το αυτοκινητο!
giorgos80 - Τρι 18 Ιαν 2011, 18:41:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μήτσο, έχω το 1,6 και κατά μέσο όρο καίει 8,2lt/100 και έχω μέση ταχύτητα 46km/hr σύμφωνα με το trip computer. Πάω με λογικές ταχύτητες αλλά δεν αποκλείεται καμιά τρίτη στα κόκκινα για προσπέραση.

Εφόσον είναι η φουλ έξτρα έκδοση είναι και η πιο βαριά από όλες, οπότε λογικό να τρώει παραπάνω, αν και φαντάζομαι ότι για να κάνεις τέτοια κατανάλωση θα περιμένεις ώρες στα σταματημένος στα φανάρια, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το σβήνεις. Ποια είναι η μέση ταχύτητα που δείχνει ο υπολογιστής;

Επίσης άφησε ότι περιττό έχεις στο πορτ μπαγάζ και να τσεκάρεις κάθε εβδομάδα την πίεση των ελαστικών. Τι λάστιχα φοράει τώρα; Μήπως έβαλε ο προηγούμενος υπερβολικά φαρδιά; 195/65/15 θα πρέπει να έχει, η μικρότερη διάσταση που έβαζε στις σιδερένιες ζάντες και σε κάποιες αλουμινίου.

Αν ήθελες οικονομικό για μέσα στην πόλη τότε το 106 είναι καταλληλότερο για τέτοια χρήση, μικρό βάρος και ροπάτο μοτέρ.

Το 307 1,4 8v είναι αργό και θα πρέπει να το οδηγείς αργά για να μην καίει. Αν προσπαθείς να φτάσεις του άλλους τότε το έχασες το παιχνίδι.

Μηδένισε το trip computer και βάλτο να δείχνει τη στιγμιαία κατανάλωση. Να πατάς το γκάζι έτσι ώστε να μην υπερβαίνεις τα 9,0 lt/100 και θα δεις ότι σταδιακά θα πέσει η μέση κατανάλωση. Απλά θέλει το ρυθμό του και πολύ υπομονή…
mechanic - Τρι 18 Ιαν 2011, 19:54:57
Θέμα δημοσίευσης:
Dystixos to palikari exei pesei stin periptosi pou syzitagame kamposo kairo prin me ena allo paidi pou ithele na parei 307 me to 1.4 8v...

pantos gia tin katanalosi tou,
dystixos ayti einai kai malista kali einai (an kineisai mono se poli)
giati mono se poli to 206 tis adelfis mou me ton 1.4 8v "tafos version"
kaiei xalara 10 litra ti stigmi pou to THP 207 me ta 175
me to zooori kai me mal**** pianei ta 10 stis idies akrivos diadromes...

opote.... Confused

einai tetoia i analogia paroxis/zitisis ropis se ayto to amaksi
pou den aksizei na riksei katholou lefta kai gia tipota
giati poly apla den tha ta pareis pote "piso"....
vale ena kalo politirio
kai psakse gia ena allo amaksi
den einai anagki na einai pezo.

kai frontise na exei tin apaitoumeni ropi (ase tin ippodynami)
pou na mporei na kineitai normal
xoris na xreiazetai na vythizeis vatheia to podi sto gkazi...

xilies fores laguna II me ton 1.8 vvt
pareksigimeno alla poly kalo moter kai amaksi pou an to vreis kalodiatirimeno tha kalypsei polles apo tis anagkes sou.
(tin 1.6 me ton K4M apefyge tin giati se mama morfi o K4M se aytin tin karotsa einai "ligos")

an nte kai kala thes pezo dialekse,
ena soro ekdoseis yparxoun alla ennoeitai makria apo ton 1.4 8v
akoma kai an einai gia 206...

sorry an se stenaxorisa alla thelo na eimai eilikreinis mazi sou kai na min se paramythiazo me "an etsi" kai "an allios"....
MEMsound - Τρι 18 Ιαν 2011, 20:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
ο 1,4 8ν στο 206 (μιλάω εκ διπλής πείρας) ειναι μια χαρα
καμμια σχεση με την τοποθετηση του στο 307 Wink
στο δε 106 ηταν "αντε γεια"...
κατι μου λεει οτι η αδελφη σου...κατι κανει λάθος ή κινειται αποκλειστικα μεσα σε τρελή κινηση Laughing Laughing
reselie-206 - Τρι 18 Ιαν 2011, 20:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
όταν έλεγα εγώ οτι το 1.6 16v poy pήρα καίει αρκετά λιγότερο σε νορμάλ χρήση/ταξίδι απο το 1.4 8v 206 που είχα άλλοι λέγαν(όχι απο το club...)οτι λέω μαλ***ες!!!

λοιπόν στο 1,6 τελευταία 9.999 χλμ το τριπ έγραψε 8.9 μέση με αρκετά ζορισμένα χιλιόμετρα...!!!

βέβαια μπορεί το 1,4 να είχε και προμπλέμο....άλλωστε το μόνο θα ήταν??? Laughing
COOL ALEXIS - Τρι 18 Ιαν 2011, 20:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ο 1,4 8ν στο 206 (μιλάω εκ διπλής πείρας) ειναι μια χαρα
καμμια σχεση με την τοποθετηση του στο 307 Wink
στο δε 106 ηταν "αντε γεια"...
κατι μου λεει οτι η αδελφη σου...κατι κανει λάθος ή κινειται αποκλειστικα μεσα σε τρελή κινηση Laughing Laughing

Επιβεβαιώνω κι εγώ το παραπάνω Exclamation
Giannis307 - Τρι 18 Ιαν 2011, 23:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
To 8v moter σαυτη την καροτσα ειναι πραγματικα καταβοθρα....και ξεκιναει επειδη το σαζμανα ειναι 13/59 μαμα.....Εγω επειδη ειχα ζησει μαυτο το μοτερ για 100.000 η καταναλωση ειναι ακριβως η ιδια με τωρα που ειμαι 1.6 τurbo και το παταω κιολας....
mitsos84 - Τετ 19 Ιαν 2011, 11:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos80 έγραψε:
Μήτσο, έχω το 1,6 και κατά μέσο όρο καίει 8,2lt/100 και έχω μέση ταχύτητα 46km/hr σύμφωνα με το trip computer. Πάω με λογικές ταχύτητες αλλά δεν αποκλείεται καμιά τρίτη στα κόκκινα για προσπέραση.

Εφόσον είναι η φουλ έξτρα έκδοση είναι και η πιο βαριά από όλες, οπότε λογικό να τρώει παραπάνω, αν και φαντάζομαι ότι για να κάνεις τέτοια κατανάλωση θα περιμένεις ώρες στα σταματημένος στα φανάρια, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το σβήνεις. Ποια είναι η μέση ταχύτητα που δείχνει ο υπολογιστής;

Επίσης άφησε ότι περιττό έχεις στο πορτ μπαγάζ και να τσεκάρεις κάθε εβδομάδα την πίεση των ελαστικών. Τι λάστιχα φοράει τώρα; Μήπως έβαλε ο προηγούμενος υπερβολικά φαρδιά; 195/65/15 θα πρέπει να έχει, η μικρότερη διάσταση που έβαζε στις σιδερένιες ζάντες και σε κάποιες αλουμινίου.

Αν ήθελες οικονομικό για μέσα στην πόλη τότε το 106 είναι καταλληλότερο για τέτοια χρήση, μικρό βάρος και ροπάτο μοτέρ.

Το 307 1,4 8v είναι αργό και θα πρέπει να το οδηγείς αργά για να μην καίει. Αν προσπαθείς να φτάσεις του άλλους τότε το έχασες το παιχνίδι.

Μηδένισε το trip computer και βάλτο να δείχνει τη στιγμιαία κατανάλωση. Να πατάς το γκάζι έτσι ώστε να μην υπερβαίνεις τα 9,0 lt/100 και θα δεις ότι σταδιακά θα πέσει η μέση κατανάλωση. Απλά θέλει το ρυθμό του και πολύ υπομονή…

Δυστηχως το 106 μου το "εφαγε" η γυναικα!! Laughing Laughing

το πορτ παγκαζ το εχω εντελως αδειο και μαλλον θα βγαλω και ρεζερβα/γρυλο...

ζαντες φορει τις 16αρες τις μαμα 195/65 αν δεν κανω λαθος. οντως ειναι πολυ φαρδιες και το βημα ειναι επισης μεγαλο για το αμαξι αυτο...

το τριπ κομπιουτερ το μηδενιζω παντα οταν βαζω βενζινη!

μεση ωριαια ταχυτητα μου λεει 19 με 22 χλμ το ΠΟΛΥ...!

θα το δοκιμασω αυτο με τη στιγμιαια!!
mitsos84 - Τετ 19 Ιαν 2011, 11:14:51
Θέμα δημοσίευσης:
chiefjian έγραψε:
mitsos84 έγραψε:
chiefjian έγραψε:

Στα 5 χιλιαρικα παντως υπαρχουν παρα πολλες επιλογες ειδικα αυτην την περιοδο..αλλα ειναι τι θελει ο καθενας..πχ εγω θα εημουν ευχαριστημενος με 107 αν και κανει απιστευτη φασαρια μεσα για μενα αλλα ειναι οικονομικο σταθερο στο δρομο και απροσμενα "δυνατο" για χιλιαρακι...για να μην μιλησουμε για τελη και ασφαλειες,το θεμα βεβαια ειναι η χρηση που του κανεις και γιατι το χρειαζεσαι το αυτοκινητο!

το 107 ειναι καλη περιπτωση, δυστηχως ομως ειναι πολυ ψυλα οι τιμες ακομα στα μτχ...
dash5 - Τετ 19 Ιαν 2011, 11:27:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε έχεις ΠΜ!!
MEMsound - Τετ 19 Ιαν 2011, 12:53:54
Θέμα δημοσίευσης:
κατι δε μου κολλάει στα ζαντολαστιχα
195/65-16 ειναι οχι τραγικα υπερβολη για αυτο το αμαξι
μηπως κατι δεν θυμασαι σωστα?

αν πάντως ειναι ετσι
θεωρω οτι με ενα 195/55-15 θα ζωντανευε πολυ το αμαξι... (και θα μειωνοταν η καταναλωση του)
mitsos84 - Τετ 19 Ιαν 2011, 13:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
κατι δε μου κολλάει στα ζαντολαστιχα
195/65-16 ειναι οχι τραγικα υπερβολη για αυτο το αμαξι
μηπως κατι δεν θυμασαι σωστα?

αν πάντως ειναι ετσι
θεωρω οτι με ενα 195/55-15 θα ζωντανευε πολυ το αμαξι... (και θα μειωνοταν η καταναλωση του)

οι ζαντες ειναι 16αρες σιγουρα

τωρα τη διασταση του ελαστικου πολυ πιθανο να τη θυμαμαι λαθος!

δε παιζει να τι γινει τπτ με λιγο μικρότερο πέλμα και λίγο χαμηλότερο προφίλ για να μικρύνει και το βήμα?
MEMsound - Τετ 19 Ιαν 2011, 13:57:12
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο σου εγραψα πιο πάνω... (με 15αρες - που τις θεωρω ιδανικοτερες)
αλλιως βαζεις 195/55-16 Wink
volvos - Τετ 19 Ιαν 2011, 14:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
tοσο φοραει 195-65-15 και ειναι γα**το για πεζοδρομια λακουβες το εχω καταχαρει στης αδερφης μου... και το βημα ειναι σωστο αφου μετα πας σε 205-55-16

τα 195-55-15 θα ειναι σα σαμπρελιτσες...

με την ιδια λογικη εχεις δει εσυ ποτε 206 με 195-45-15????
αντε ολες οι τσουτσουδες αποκτησατε αποψη. αει πουλα κανα γυαλι μωρη μοδιστρα κλπ κλπ κλ Laughing

φιλε και της αδερφης μου τα αντερα του καιει και το οδηγει γυναικα...
βαρος κοντο σαζμαν (πολυ κοντο εε) και 110αλογα μονο ειναι λογικο να καιει.
drdino - Τετ 19 Ιαν 2011, 14:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
195/65/15, 205/55/16, 205/50/17

Εγώ έχω βάλει 195/55/15 στις Σέρρες Laughing
alexandros 207 Rallye - Τετ 19 Ιαν 2011, 15:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
αν εχεις μεση ταχυτητα 20χμ/ωρα λογικο ειναι να καιει πολυ
παει να πει οτι συχνα σε σταματα-ξεκινα,2α-3η και παλι σταματα κτλ
και νομιζω οτι το 1,4 8v ποτε δεν ειχε 16αρες απο μαμα
mitsos84 - Τετ 19 Ιαν 2011, 15:57:01
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:

λέγοντας μαμά, ήθελα να πω οτι ειναι της πεζό!

πολυ πιθανόν να εχουν μπει μετα την αγορα του αμαξιου..!

ναι οντως μιλάμε για 1η 2α, πολύ φανάρι, και πολη συχνά ουτε 3η...

το θεμα ειναι, οτι απο τι βλέπω τα μικρότερου όγκου 1400αρια, ολων των εταιριων (206 κλπ) δεν έχουν και καμια ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στην κατανάλωση.. γυρο στο 1 λιτρο στα 100 χλμ παρακάτω παιζουν (αν δεν κανω λαθος)...

οποτε για σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση πρέπει η παει κανεις σε καινούριο, νεότερης τεχνολογίας που θα καιει λιγο, η να παει με μτχ κουνα 1000, 1100σσ...

αλλιώς το βρίσκω άδικο κόπο...
giorgos80 - Τετ 19 Ιαν 2011, 20:28:27
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:

το θεμα ειναι, οτι απο τι βλέπω τα μικρότερου όγκου 1400αρια, ολων των εταιριων (206 κλπ) δεν έχουν και καμια ΤΡΟΜΕΡΗ διαφορά στην κατανάλωση.. γυρο στο 1 λιτρο στα 100 χλμ παρακάτω παιζουν (αν δεν κανω λαθος)...

οποτε για σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση πρέπει η παει κανεις σε καινούριο, νεότερης τεχνολογίας που θα καιει λιγο, η να παει με μτχ κουνα 1000, 1100σσ...

Για να έχεις χαμηλή κατανάλωση θα πρέπει ή να πάρεις παλιό αυτοκίνητο ελαφρύ με μικρό κινητήρα ή να πάρεις καινούργιο μικρό με νέας τεχνολογίας turbo κινητήρα το οποίο θα πρέπει και πάλι να οδηγείς νορμάλ και να μην μπαίνεις σε πειρασμό να το πιέζεις. Εγώ θα πήγαινα για την πρώτη λύση. Το ξέρεις ότι το Citroen AX TUD είναι στο βιβλίο Guinness για την χαμηλότερη κατανάλωση; 2,7lt/100km! Με 45,5lt κάλυψε 1000 μίλια – 1609km. Θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο εκείνης της εποχής (AX, 106, Clio) που είναι και πάμφθηνα!

Δοκίμασε αυτό με την στιγμιαία κατανάλωση και θα με θυμηθείς! Να κοιτάς με την ένδειξη συχνά και όταν θα βλέπεις να χτυπάει 15 και 16lt/100 στιγμιαία, θα κόβεις γκάζι, θα αποκτήσεις πιο ήρεμο στυλ οδήγησης. Έτσι κι αλλιώς μέσα στην κίνηση είσαι δεν μπορείς να κάνεις κάτι…
mitsos84 - Τετ 19 Ιαν 2011, 21:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos80 έγραψε:
mitsos84 έγραψε:

Για να έχεις χαμηλή κατανάλωση θα πρέπει ή να πάρεις παλιό αυτοκίνητο ελαφρύ με μικρό κινητήρα ή να πάρεις καινούργιο μικρό με νέας τεχνολογίας turbo κινητήρα το οποίο θα πρέπει και πάλι να οδηγείς νορμάλ και να μην μπαίνεις σε πειρασμό να το πιέζεις. Εγώ θα πήγαινα για την πρώτη λύση. Το ξέρεις ότι το Citroen AX TUD είναι στο βιβλίο Guinness για την χαμηλότερη κατανάλωση; 2,7lt/100km! Με 45,5lt κάλυψε 1000 μίλια – 1609km. Θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο εκείνης της εποχής (AX, 106, Clio) που είναι και πάμφθηνα!

Δοκίμασε αυτό με την στιγμιαία κατανάλωση και θα με θυμηθείς! Να κοιτάς με την ένδειξη συχνά και όταν θα βλέπεις να χτυπάει 15 και 16lt/100 στιγμιαία, θα κόβεις γκάζι, θα αποκτήσεις πιο ήρεμο στυλ οδήγησης. Έτσι κι αλλιώς μέσα στην κίνηση είσαι δεν μπορείς να κάνεις κάτι…

δε ειναι κακη ιδεα να τα κανω 2 τα 106! χαχαχαχα!

σημερα γέμισα μπετζινα και ηδη δοκιμάζω να παρακολουθώ συνεχώς τη στιγμιαία!
Thumb Left
giorgos80 - Πεμ 20 Ιαν 2011, 17:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:

δε ειναι κακη ιδεα να τα κανω 2 τα 106! χαχαχαχα!

σημερα γέμισα μπετζινα και ηδη δοκιμάζω να παρακολουθώ συνεχώς τη στιγμιαία!
Thumb Left

Υπομονή! Εύχομαι να δεις βελτίωση! Εγώ με αυτό τον τρόπο πάντως είδα την κατανάλωση να μειώνεται.
LexQ - Κυρ 23 Ιαν 2011, 17:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δωστο ετσι οπως εισαι και χωρις δευτερη σκεψη. Πριν ενα χρονο αγορασα το ιδιο αυτοκινητο και πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοια καταναλωση.(Για να ξερεις αυτη μηχανη καταργηθηκε λιγο καιρο αφου βγηκε γιατι πολυ απλα το βαρος του αυτοκινητου ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε σχεση με την μηχανη και βγαλανε το 16V). Τυχερος εισαι που βλεπεις και νουμερα απο 9-10 στην καταναλωση. Εμενα σε νορμαλ χρηση 12+ και αν το ανοιγα και ολας ... Αμεσως εψαχνα να βρω κοντινο βενζιναδικο. Αυτο το αυτοκινητο πραγματικα δεν επρεπε να κυκλοφορησει ποτε, ακομα απορω πως το βγαλανε..
Το μονο του καλο ειναι η ασφαλεια μπορω να πω 5+αστερακια αφου το τρακαρα σε μια κολωνα και δεν επαθα γρατζουνια. Δωστο οσο ειναι καιρος!
PS* (Μην δοκιμασεις drag με Seisento 900ακι γιατι θα κλαψεις..)
mitsos84 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 18:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
LexQ έγραψε:
Δωστο ετσι οπως εισαι και χωρις δευτερη σκεψη. Πριν ενα χρονο αγορασα το ιδιο αυτοκινητο και πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοια καταναλωση.(Για να ξερεις αυτη μηχανη καταργηθηκε λιγο καιρο αφου βγηκε γιατι πολυ απλα το βαρος του αυτοκινητου ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε σχεση με την μηχανη και βγαλανε το 16V). Τυχερος εισαι που βλεπεις και νουμερα απο 9-10 στην καταναλωση. Εμενα σε νορμαλ χρηση 12+ και αν το ανοιγα και ολας ... Αμεσως εψαχνα να βρω κοντινο βενζιναδικο. Αυτο το αυτοκινητο πραγματικα δεν επρεπε να κυκλοφορησει ποτε, ακομα απορω πως το βγαλανε..
Το μονο του καλο ειναι η ασφαλεια μπορω να πω 5+αστερακια αφου το τρακαρα σε μια κολωνα και δεν επαθα γρατζουνια. Δωστο οσο ειναι καιρος!

εχεις δικιο σε οσα λες, το βαρος ειναι πραγματικά μεγαλο για τα 75 του αλογα.

το θεμα ειναι περισσοτερο να παρω την αποφαση και ακομα περισσοτερο να να σκεφτω τι αλλο να παρω!

μου αρεσει πολυ μεσα/εξω και ειναι τρομερα ανετο το καταραμενο...
Rolling eyes
LexQ - Κυρ 23 Ιαν 2011, 19:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:
LexQ έγραψε:

εχεις δικιο σε οσα λες, το βαρος ειναι πραγματικά μεγαλο για τα 75 του αλογα.

το θεμα ειναι περισσοτερο να παρω την αποφαση και ακομα περισσοτερο να να σκεφτω τι αλλο να παρω!

μου αρεσει πολυ μεσα/εξω και ειναι τρομερα ανετο το καταραμενο...
Rolling eyes

Παρε το 1.6 16V αν δεν μπορεις να ξεκωλησεις απο το 307.
'Η ακομα καλυτερα ενα 206. Το ιδιο ακριβως εσωτερικο εχουν.
Giannis307 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 19:11:14
Θέμα δημοσίευσης:
LexQ έγραψε:

Ti exoyn?Δεν εισαι σοβαρος τωρα ετσι?
Sinanai - Κυρ 23 Ιαν 2011, 19:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως εννοεί κινητήρα; Δε θέλω να πιστεύω ότι εννοεί εσώτερικό - εσωτερικό! Confused
LexQ - Κυρ 23 Ιαν 2011, 19:19:27
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
LexQ έγραψε:

Ti exoyn?Δεν εισαι σοβαρος τωρα ετσι?

Δεν ενοω τον χωρο αλλα το καντραν, τιμονι, λεβιε, καθισματα.
Προφανως και δεν εχουν την ιδια ανεση στο εσωτερικο, αλλα δεν μπορεις να πεις οτι εχουν και τεραστιες διαφορες.

Πρωτα απ'ολα θα παει να ξανακανει το ιδιο λαθος στην επιλογη του αυτοκινητου (αν θα το δωσει τελικα) αν παει να παρει καποιο με κριτηριο την ανεση(άπλα) στο εσωτερικο αφου κατευθειαν παει σε μεγαλυτερα αυτοκινητα.

Μια ειναι η επιλογη οταν εχεις να κανεις πολλα χιλιομετρα και ειδικα μεσα στην πολη, DIESEL!
Giannis307 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 19:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εισα παντελως ακυρος η δεν εχεις μπει σε 206....Το ΜΟΝΟ κοινο που εχουν ειναι το ιδιο χρωμα στο καντραν....ααα και το κοντρλο του a/c-clima....καμια αλλη ομοιοτητα... τα καθισματα ειναι πολυθρονες σε σχεση μαυτα του 206 και ι ολη ποιοτητα του σαλονιου ειναι ετη φωτος μπροστα......συν οτι τουλαχιστον το 2003 που το πηρα καινουριο μου ειχε παει η γυμνη εκδοση 1.4 8ν 17 κατι χιλιαρικα που σε 206 επαιρνα το 1.6 xsi...opote den einai to idio pistece me...
mitsos84 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 20:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
206 εχει ο κολλητός μου.

οκ δεν ειναι κοτέτσι μεσα, αλλα μια κλαση κατω (και βαλε) απο άνεση.

σχετικα με τα ντιζελ...μακαρι να μπορούσαμε ετσι απλα να παρουμε ντιζελ...

θα ειχαν ολοι το 1900 τουρμπο και τελος. και οικονομια και αξιοπρεπεις επιδοσεις και απο'λα.

δυστυχώς ομως.. ελλαδισταν.

οπως και να χει ειμουν σε μια αρκετα περιεργη φαση οταν επελεξα να παρω το συγκεκριμενο (1,4 8ν) γιαυτο και τελικα κατεληξα να παρω αμαξι που δε ικανοποιεί τα θελω μου τη δεδομενη περιοδο, για πρωτη φορα εβερ.

δυστηχως, ανεση, εξοπλισμος, αξιοπρεπεις επιδοσεις και οικονομια, δε συνδυάζονται σε μεταχειρισμένο 7ετιας των 5000ευρω... Sad Sad

μονο κατα παραγγελια η με θαυμα! Laughing Laughing Laughing
LexQ - Κυρ 23 Ιαν 2011, 20:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:
206 εχει ο κολλητός μου.

θα ειχαν ολοι το 1900 τουρμπο και τελος. και οικονομια και αξιοπρεπεις επιδοσεις και απο'λα.

οπως και να χει ειμουν σε μια αρκετα περιεργη φαση οταν επελεξα να παρω το συγκεκριμενο (1,4 8ν) γιαυτο και τελικα κατεληξα να παρω αμαξι που δε ικανοποιεί τα θελω μου τη δεδομενη περιοδο, για πρωτη φορα εβερ.

δυστηχως, ανεση, εξοπλισμος, αξιοπρεπεις επιδοσεις και οικονομια, δε συνδυάζονται σε μεταχειρισμένο 7ετιας των 5000ευρω... Sad Sad

Για να το λες αυτο για τα Diesel λογικα μενεις ή Θεσσαλονίκη - Αθηνα.
Μπορεις ομως να το δηλωσεις σε κανενα συγγενη σου σε κανα χωριο, ή γενικα εκτος πολης. Κατι που θα κανω και εγω τωρα γιατι η οικονομια που σου προσφερει ειναι .... πολυ μπροστα

*Αudi A3 φιλου 2.0 170 Quattro αλογα(35kg ροπη). Το χρησιμοποιει καθε μερα ολη μερα και μεσα στην πολη πολη καθε πρωι λογο της σχολης του και δινει την βδομαδα 20E. Οταν το ακουσα μου επεσαν τα μαλλια!
mitsos84 - Κυρ 23 Ιαν 2011, 21:05:45
Θέμα δημοσίευσης:
LexQ έγραψε:
mitsos84 έγραψε:
206 εχει ο κολλητός μου.

Για να το λες αυτο για τα Diesel λογικα μενεις ή Θεσσαλονίκη - Αθηνα.
Μπορεις ομως να το δηλωσεις σε κανενα συγγενη σου σε κανα χωριο, ή γενικα εκτος πολης. Κατι που θα κανω και εγω τωρα γιατι η οικονομια που σου προσφερει ειναι .... πολυ μπροστα

*Αudi A3 φιλου 2.0 170 Quattro αλογα(35kg ροπη). Το χρησιμοποιει καθε μερα ολη μερα και μεσα στην πολη πολη καθε πρωι λογο της σχολης του και δινει την βδομαδα 20E. Οταν το ακουσα μου επεσαν τα μαλλια!

το εχω ψαξει φιλε μου γιατι εχω σπιτι και την εφορια μου στο βολο (μενω αθηνα)

δυστυχώς πρεπει να εχεις εκδώσει και την ταυτότητα σου στην ιδια πολη και να εχεις δηλώσει σε αυτήν κατοικία εκει + πολλα ακομα μπερδεγουεη αμα σε σταματήσει η αστυνομία στην αθηνα...
giorgos80 - Δευ 24 Ιαν 2011, 00:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το αποφασίσεις να αγοράσεις diesel, καλή επιλογή είναι το corsa 1.3, έχει 90άλογα, τιμή κάτω από τα 15 χιλιάρικα και εκπομπές CO2 κάτω από 100, οπότε δεν θα πληρώνεις καθόλου τέλη κυκλοφορίας...
dash5 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 20:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά πως θα το δυναμώσουμε 20-30 άλογα το 1,6 16v?
Εντάξει δεν το λες και ξενέρωτο αλλά αν προστεθούν αυτά τα άλογα θα είναι ένα αρκετά πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο(για χαλαρές βόλτες πάντα, έτσι?!)
nikolas206gti - Πεμ 03 Φεβ 2011, 20:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι θελεις, εδω :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=3646
reselie-206 - Πεμ 03 Φεβ 2011, 20:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
dash5 έγραψε:
Εντάξει δεν το λες και ξενέρωτο αλλά αν προστεθούν αυτά τα άλογα θα είναι ένα αρκετά πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο(για χαλαρές βόλτες πάντα, έτσι?!)

Nίτρουςςςς
φσσσ
giorgos80 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 14:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
dash5 έγραψε:

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να βάλεις το μοτέρ του rallye. Κερδίζεις αμέσως 12 άλογα και έχεις συνολικά 122 πολύ πιο ζωηρά άλογα τα οποία μπορείς να αυξήσεις εύκολα και φθηνά λόγω της ύπαρξης πολλών προϊόντων γι’αυτό το μοτέρ. Έπειτα οι μηχανικοί έχουν αποκτήσει μεγάλη πείρα σε αυτό το μοτέρ. Επίσης το κόστος είναι λογικό αντικατάστασης του μοτέρ είναι λογικό.
reselie-206 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 14:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
και όλες τις πατέντες γιατί να μπείς στη διαδικασία να τις κάνεις?

ραλλυ--->μηχανόγκαζο...
307---->ηλεκτρόγκαζο...multiplex...διάφορα ψιψιψόνια ηλεκτρονικά...
δεν είναι και η πιο απλή μετατροπή....
επίσης γιατί αν εχεις ένα οκ μοτέρ να μπείς στη διαδικασία να το αλλάξεις? εξάλλου και με αρκετά λιγότερα λεφτά τα 130 τα πιάνει στο μαμά μοτέρ? Rolling eyes
giorgos80 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 14:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
και όλες τις πατέντες γιατί να μπείς στη διαδικασία να τις κάνεις?

ραλλυ--->μηχανόγκαζο...
307---->ηλεκτρόγκαζο...multiplex...διάφορα ψιψιψόνια ηλεκτρονικά...
δεν είναι και η πιο απλή μετατροπή....
επίσης γιατί αν εχεις ένα οκ μοτέρ να μπείς στη διαδικασία να το αλλάξεις? εξάλλου και με αρκετά λιγότερα λεφτά τα 130 τα πιάνει στο μαμά μοτέρ? Rolling eyes

Δεν είναι η πιο απλή μετατροπή αλλά γίνεται... το έχω δει σε αρκετά 307 και Xsara.

Αν μπεις στη διαδικασία να ανοίξεις τον κινητήρα σου και να αλλάξεις τους εκκεντροφόρους (ή ότι άλλο: πρόγραμμα,ροϊκη κτλ) νομίζεις ότι θα έχεις ένα νορμάλ μοτέρ μετά; ότι όλα θα λειτουργούν ρολόι; Αν το νομίζεις ακόλουθα αυτή τη λογική. Προσωπικά θα έδινα λεφτά για να βελτιώσω ένα μοτέρ για το οποίο υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία και δεν θα έδινα το αυτοκίνητό μου για να κάνει πειράματα ο μάστορας...
reselie-206 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 14:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
για ποια πειράματα μιλάς? πάνω κάτω το ίδιο μοτέρ είναι....δεν είπε να προσθέσει 50-60 άλογα...20-30 άλογα είπε και εγώ σου έφερα παράδειγμα για +20...μη κοροιδευόμαστε...! και εννοείται πως η λογική που θα ακολουθούσα είναι έκκεντρα ραλλυ,εξαγωγή,πρόγραμμα σε αυτή την περίπτωση παρά να χασαπιάσω το αμάξι για 12 άλογα....
και δεν είναι ανοιγμα μοτέρ η αλλαγή εκκέντρων...πόσο μάλλον τόσω ήπιων..

πιστευεις οτι με τη δική σου πρόταση θα δουλευουν όλα ρολόι?

anyway δε με πέφτει λόγος ,αλλωστε και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει...
giorgos80 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 14:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σύμφωνα με αυτά που έχω δει με τα μάτια μου να δουλεύουν, ναι...

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με το τι νομίζει ότι θα αποδώσει καλύτερα για τα δικά του δεδομένα και ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει (ποιος μηχανικός θα ασχοληθεί για παράδειγμα και για ποιο ποσό).

Προσωπικά δεν πιστεύω στις "βελτιώσεις", θα έδινα λεφτά να πάρω κάτι φτιαγμένο να πάει πιο γρήγορα από το εργοστάσιο.
dash5 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 15:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ε τότε πας για 2λιτρο φιλέ μου! Ο ραλίσιος με το βάρος του 307 δεν θα πηγαίνει και τόσο. Και όντως για τη δική μου περίπτωση το μοτέρ είναι πολύ καινούριο ακόμα και δεν θέλω να το αντικαταστήσω με κάποιο που δεν θα ξέρω!! Αυτό φαντάζομαι θα ισχύει και για αρκετούς ακόμα!
Από κει και πέρα μια μετατροπή με ολόσωμη εξάτμιση, εισαγωγή C2 και πρόγραμμα με τα μαμά μπεκ στο όριο θα δώσει κάποια ουσιαστική διαφορά?

Αυτό θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που έχει την εμπειρία!!

Υ.Γ1 φσσσσ το νίτρο.... ρε λες??

Υ.Γ.2 Το είδα το τοπικ Νικόλα αλλά το διαβάζω ακόμα....
Giannis307 - Σαβ 05 Φεβ 2011, 18:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 1.4 8v 307 οπως και το δικο μου ειναι ντιζατο το γκαζι....μπαινει μοτερ απο ραλλυ....το θεμα ειναι ο εγκεφαλλος μιας και εκει κολαμε γιατι ο sagem ειναι γτπ...απο κει και επειτα αυτο που γθνεται χωρις πολυ ρισκο στα ηλεκτρολογικα παντερματα ειναι κομπλε πλεξουδα εγκεφαλλο 1.6 απο 307 και μετα τοποθετηση της ηλεκτρικης πεταλουδας η ολης της εισαγωγης....
volvos - Σαβ 05 Φεβ 2011, 20:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
η πιο απλη λυση
πουλα το...
nikolas206gti - Σαβ 05 Φεβ 2011, 21:43:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 307 απο την μανα τους δεν φορανε και 13/61 κωρονοπηνιο ????? Wink

Αν οντως ισχυει και θυμαμαι καλα, ισως με τα προαναφερθεντα πραγματα το αμαξι να ξυπνησει αρκετα.

Υ.Γ. Τακη εισαι της ακρεας λυσης παντα Laughing Laughing
Pughell - Σαβ 05 Φεβ 2011, 21:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:

Υ.Γ. Τακη εισαι της ακρεας λυσης παντα Laughing Laughing

Ναι αλλα κρυβει την μεγαλυτερη δοση ειλικρινιας απο ολες τις υπολοιπες προτασεις. Wink
nikos 206cc - Σαβ 05 Φεβ 2011, 23:10:23
Θέμα δημοσίευσης:
Μαζεψε 1,5 χιλιαρικο και με σιγουρα και χιλιοφορεμενα πραγματα θα εισαι +20 απροβληματιστα...ολοι αυτοι που ''εσφαξαν'' οπως λες τα μοτερ τους γιατι δεν εχουν προβληματα και οι καταναλωσεις τους ειναι 8,5 l/100????

Το να παιρνει πιο πολυ αερα ενα μοτερ και να βγαζει καλυτερα τα καυσαερια με ενα προγραμμα και ηπια εκκεντρα σου φαινεται σφαξιμο?

Καλα αυτο περι αλλαγης ολοκληρου μοτερ σε rallye για κανε το και αν σου βγει 1,5 χιλιαρικο ελα πες το και σε μας Confused

Ενα μοτερ δεν ειναι ''κρεας μπαινει κρεας βγαινει'' Rolling eyes
Giannis307 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 06:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
13/59
giorgos80 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 08:53:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δυναμομέτρησε κανείς ένα 1,6 16v με τις παραπάνω αλλαγές;

Ή μιλάμε με λόγια του αέρα;

Έχουμε δηλαδή αποδείξεις ή βασιζόμαστε στην αίσθηση κάποιου που έβαλε μια εξάτμιση και επειδή ακούει περισσότερο θόρυβο, νομίζει ότι πάει και ποιο γρήγορα?

Και μην μου πει κανείς ότι το μέτρησα 0-100 μόνος μου χρησιμοποιώντας το ρολόι μου, γιατί έλεος... Ή ότι πήγε κόντρα με άλλο και κέρδισε, γιατί έχω δει μαμά rallye να περνάει Α3 turbο-150 επειδή ο άλλος ήταν άσχετος.

Giannis307 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 09:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια τα 150 ατμοσφαιρικα αλογα σε 307 καροτσα δεν εχουν καμια επαφη σε 106 καροτσα....στο δυναμομετρο μπορει να ειναι ιδια στο δρομο ομως;;
Στην βαρια καροτσα του 307 θες ροπη και οχι δυναμη σε ιππους...
volvos - Κυρ 06 Φεβ 2011, 11:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
ναι γιοργος80 δυναμομετρησαν πολλοι αυτα τα +20αλογα
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ δε μπορω να καταλαβω γιατι ασχολουνται ολοι να σου βαλουν μυαλο.

προσωπικα δε θα εκανα τιποτα σε 307 αφου λογω βαρους δε του λειπουν αλογα ΑΛΛΑ ΡΟΠΗ και αυτο μονο σε διλιτρο ή τουρμπο μοτερ μπορεις να το βρεις....οποτε πουλα το και ειτε βρες με τα ιδια λεφτα της μετατροπης διλιτρο 307 που τα σκοτωνουν ειτε βαλε δοσεις για ενα 207
giorgos80 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 11:17:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον έγινε παρεξήγηση...

Δεν ενδειαφέρομαι να "βελτιώσω" το 307 μου..

Αν είχες διαβάσει τι έγραψα παραπάνω ίσως και να το είχες καταλάβει...

Επίσης το τι έχω ψάξει και τι όχι δεν μπορείς να το ξέρεις εσυ! Γνωριζόμαστε και από χθές;
nikolas206gti - Κυρ 06 Φεβ 2011, 11:31:33
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos80 έγραψε:
Μάλλον έγινε παρεξήγηση...

Δεν ενδειαφέρομαι να "βελτιώσω" το 307 μου..

Αν είχες διαβάσει τι έγραψα παραπάνω ίσως και να το είχες καταλάβει...

Επίσης το τι έχω ψάξει και τι όχι δεν μπορείς να το ξέρεις εσυ! Γνωριζόμαστε και από χθές;

Προφανώς εσύ δεν έχεις καταλάβει καλά. Σου εξηγούμε εδώ και ώρα πως στο εν λόγω μοτερ εχουν γινει οι παραπάνω αλλαγές με +20 +30 +40 αλογα και δεν εχει συμβει το παραμικρο. Και ειναι πολλοι αυτοι που το εχουν κανει.

Δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας για να λες οτι δεν αξιζει να το σγαρλισεις γιατι προφανως δεν το εχεις δοκιμασει Wink

Φιλικα παντα Smile
volvos - Κυρ 06 Φεβ 2011, 11:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
οντως εγινε παρεξηγηση γιατι εχουν γραψει 10διαφορετικοι πονεμενοι ιδιοκτητες 307 που κανεις τους δεν εψαξε τι επαιρνε πριν το παρει....

αν το ειχες ψαξει καλυτερα δε θα ειχες 307 1.4 ΟΛΑ ΟΣΑ αναφερετε εχουν συζητηθει και καψει δεκαδες ιδιοκτητες 307 στο παρελθον εδω μεσα...

εγω αγορασα για την αδερφη μου το καλοκαιρι που ηταν πιο χαλαρα τα πραματα 2006 307 1.6 με 50000χλμ εγγυηση ενος ετους φειςλιφτ για λιγο κατω απο 7000...
το αμαξι ειναι γα**το για μεσο οδηγο και καιει τα ιδια που λετε παρολο που ειναι 1.6 γιατι απλα δε σερνεται.

το να αγοραζεις 75αλογα αμαξι σε 1300+κιλα και να περιμενεις να μη καιει...

τα δε 5200 που εγραψες καπου οτι περιμενεις να πουληθει ειναι διαστημικο νουμερο για σημερινη εποχη
giorgos80 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 11:50:04
Θέμα δημοσίευσης:
volvos σε μένα αναφέρεσαι;

Είπα εγώ ότι έχω το 1,4; Το 1,6 16v έχω!!!

Είπα εγώ ότι θέλω να το πουλήσω;
volvos - Κυρ 06 Φεβ 2011, 12:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
sorry se empleksa me to mitsos 80akati
giorgos80 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 16:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
sorry se empleksa me to mitsos 80akati

ok, κανένα πρόβλημα... Thumbs Up
dash5 - Κυρ 06 Φεβ 2011, 22:43:19
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
η πιο απλη λυση
πουλα το...

Πάντως εγώ που κοιταξα για ναταλλαγη που σιγουρα ειναι η πιο σωστή λυση απο το να κάθεσαι και να παλευεις με κατι που δεν θα γινει πραγματικα γρηγορο, σε μαντρα.... ο τύπος μου απαγόρευσε να παω μια διαδρομη βυρωνα πειραια γιατι λεει δεν ειχε ΔΟΚ!!!!! ή μηπως δεν θα εφτανε μεχρι εκει το αμαξι?????? Ειναι δυσκολο να δωσεις ενα πολυ προσεγμενο αυτοκινητο για τα μπ@υρδελα που πουλανε οι μαντραδες!!
Γιαυτο και η ερωτηση για μια μικρη βελτιωση στο 1,6 16v... Question
mitsos84 - Τρι 08 Φεβ 2011, 18:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οντως εγινε παρεξηγηση γιατι εχουν γραψει 10διαφορετικοι πονεμενοι ιδιοκτητες 307 που κανεις τους δεν εψαξε τι επαιρνε πριν το παρει....

αν το ειχες ψαξει καλυτερα δε θα ειχες 307 1.4 ΟΛΑ ΟΣΑ αναφερετε εχουν συζητηθει και καψει δεκαδες ιδιοκτητες 307 στο παρελθον εδω μεσα...

εγω αγορασα για την αδερφη μου το καλοκαιρι που ηταν πιο χαλαρα τα πραματα 2006 307 1.6 με 50000χλμ εγγυηση ενος ετους φειςλιφτ για λιγο κατω απο 7000...
το αμαξι ειναι γα**το για μεσο οδηγο και καιει τα ιδια που λετε παρολο που ειναι 1.6 γιατι απλα δε σερνεται.

το να αγοραζεις 75αλογα αμαξι σε 1300+κιλα και να περιμενεις να μη καιει...

τα δε 5200 που εγραψες καπου οτι περιμενεις να πουληθει ειναι διαστημικο νουμερο για σημερινη εποχη

αν διαβασεις τι εχω γραψει παραπανω (μιας και μαλλον αναφέρεσαι σε μενα σε αυτο το ποστ) το εψαξα και μαλιστα παρα πολυ πριν παρω αμαξι. για την ακριβεια το εψαχνα μηνες.

οκ ειναι 1280 κιλα. υπαρχουν και αλλα αμαξια με αναλογο βαρος και παρομοια αλογα και μαλιστα παλαιοτερης τεχνολογιας που δε καινε 10ρικα για πλακα...

πως μπορει μεσο του "ψαξιματος" κάποιος να το μάθει αυτο??

μονο αν το εχει καποιος φίλος/γνωστός σου και το οδηγησεις για να βγάλει συμπεράσματα!

οπως ξαναέγραψα δε με νοιάζει το οτι δε παει βημα. μετα απο πολλα και διάφορα 1000αρια μηχανάκια, δυστυχώς δύσκολα μπορεί ενα αμάξι να με συγκινήσει γιαυτο και το εχω ξεπερασει το θεμα!

επισης το καημενο παρα το βαρος αμα το πατας πανω απο 4000 συνέχεια, ψυλοαξιοπρεπος παει...αλλα αν το πατας πανω απο 4000 συνεχεία θα καιει ΠΟΛΥ για τα κυβικα του.

αυτο λοιπον ειναι προβλημα.

οσο για το 5200 που αναφέρεις οτι ειναι απιαστο, οντως μπορει να ειναι ακριβό, αλλα οτι πληρώνεις παίρνεις, και δεν εχω δει κανενα 1,4 σε ανάλογη κατασταση με το δικο μου...αντιθετως εχω δει λιγο χειρότερα ειτε απο κατασταση ειτε απο εξοπλισμο με 5500...
dash5 - Πεμ 07 Απρ 2011, 10:07:49
Θέμα δημοσίευσης:
Με 147 έχει κανείς εμπειρία?
Άνοιξα σήμερα με ένα αλλά δεν το περίμενα καθόλου και άργησα πολύ.
Είχε φύγει 2-3 αμάξια όταν πάτησα και η διαφορά έμεινε σταθερή μέχρι που αναγκαστήκαμε να κόψουμε. Ήμουν δικάβαλος με άμπαλο φίλο και με ζαλίζει ότι δεν την είχα με τίποτα… λογικό μεν αφού είχε φύγει ήδη 2-3 μπροστά όταν ξύπνησα εγώ αλλά εμένα μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα πάτησα μόνο και μόνο για να δω διαφορές και δεν περίμενα να την φτασω φυσικά…το αποτέλεσμα όμως το είδα αρκετά θετικό.
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Απρ 2011, 10:49:15
Θέμα δημοσίευσης:
dash5 έγραψε:
Είχε φύγει 2-3 αμάξια όταν πάτησα και η διαφορά έμεινε σταθερή μέχρι που αναγκαστήκαμε να κόψουμε. Ήμουν δικάβαλος με άμπαλο φίλο και με ζαλίζει ότι δεν την είχα με τίποτα… λογικό μεν αφού είχε φύγει ήδη 2-3 μπροστά όταν ξύπνησα εγώ αλλά εμένα μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα πάτησα μόνο και μόνο για να δω διαφορές και δεν περίμενα να την φτασω φυσικά…το αποτέλεσμα όμως το είδα αρκετά θετικό.

υπαρχουν και 147 με 105 αλογα
γι αυτο μην χαιρεσαι Silly
nikos 206cc - Πεμ 07 Απρ 2011, 11:54:31
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα 120 αλογα παντως δυσκολα να ητανε Confused
Ειναι πολυ δυνατο για 16αρι το 147
sonermgb - Πεμ 07 Απρ 2011, 12:17:24
Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 και ξενερα...
mitsos84 έγραψε:
καλησπερα για ακομα μια φορα ρε ολους παιδες!

οπως εγραψα και στο θρεντ "γνωριμιας" εχω ενα 307 1,4 xt premium, και το παλιο μου καλο 106 1.1! (παλαιοτερα ειχα ραλι)

το προβλημα μου ειναι το εξης...

πριν μερικούς μηνες πείρα το 307 μου μτχ, έχοντας στο μυαλο μου την ανεση μιας και κανω πολλα χλμ καθε μερα για να παω στη δουλεια μου...

ηταν και η τουμπανο έκδοση, με ηλιοροφες φουλ ηλεκτρικο πακετο διπλο τεμπελη κλπ κλπ...

ολα καλα μεχρι εδω. το ηξερα καλα οτι το 75αρι ειναι ΤΑΦΟΣ...και δε με ένοιαζε αυτο...

το πρωτο σοκ ειναι, οτι οπως ανακάλυψα, πως ειναι ΠΙΟ ΤΑΦΟΣ και απο το 106 μου! που το καημένο ειναι 1.1...!!!(η τυχερή η γυναικα μου το χαίρετε τωρα πια...) δε περιμενα να ειναι πιο γρηγορο! αλλα εστω το ιδιο με λιγο περιθώριο για κρουζαρισμα με ελαφρώς μεγαλυτερες ταχυτητες!

πιστευω οτι αν τα στηναμε διπλα διπλα, το 106 θα ηταν μπροστα απο αρχη μέχρι τελικές χωρίς υπερβολή!

το καταπίνω ομως αυτο μιας και οπως ειπα δε ηθελα γκαζι, αλλα ανεση..δουλεια σπιτι, αλλα και στο κρουζαρισμα στην εθνικη!

τομεας στον οποιο ειμαι κατι παραπάνω απο ικανοποιημένος μιας και το αμαξι πραγματικά προσφέρει ανεση λιμουζινας!

αυτο που δε μπορω να καταπιώ με τπτ ομως! ειναι το σοκ νούμερο δυο!!

που λεγετε ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ!

εχω δοκιμάσει ολους τους τρόπους οδήγησης!!! και κατω απο 9,5 λιτρα τα 100 χλμ δε παει για κανένα λογο!!

εχω δοκιμάσει αλλαγές στις 2500σαλ

αλλαγές στις 3000σαλ

εχω δοκιμάσει να γεμίζω 1η 2α και μετά να αλλάζω πιο χαλαρα...

(παντα με απαλο πάτημα του γκαζιου...δεν ειμαι σε καμια περίπτωση βαρυποδαρος, μαλλον το ακρος αντιθετο)

ΤΙΠΟΤΑ

9,5 με 10 σταθερα...

πραγματικά εχω βαρεθεί, μερα παρα μερα να θελω 20ρικο βενζίνη.

ειμαι στα ορια της αγγελιας στη χρυση ευκαιρια, για αυτο λοιπον, γράφτηκα στο φορουμ, για μια χειρα βοηθείας απο εμπειρότερους παλαιότερους και πιο ψαγμενους κατόχους (και μη)

υπάρχει περίπτωση να οφείλετε σε βλάβη η τοσο μεγαλη κατανάλωση?

φταιει κατι στον τροπο που το οδηγω??

ειναι φυσιολογικό να καίει ετσι???

σας αυχαριστω προκαταβολικα για το χρονο και τη βοηθεια σας!

Δημητρης Very happy

Η κατανάλωση είναι απόλυτα λογική όταν σε ένα σχετικά βαρύ αμάξι όπως το 307 επιλέγεις να έχεις αυτόν τον κινητήρα, ο οποίος όπως και να έχει κάνει ''κόπο'' για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα μιας πόλης όπως είναι η Αθήνα.Με ένα δύο χιλιάρικα παραπάνω σίγουρα θα ήσουν καλύτερα με τον 1.6 16v (110) εφόσον κοίταγες για μεταχειρισμένο, με την ίδια ακριβώς κατανάλωση και την ίδια άνεση ,όπως και την άνεση μιας ασφαλούς προσπέρασης ας πούμε.
Το θέμα όμως δεν είναι εκεί τώρα.Το θέμα είναι ότι όπως και να έχει αυτό το αυτοκίνητο έχεις που έχει όπως είπες τις ανέσεις του αλλά έχει και τα κατά του.Οι επιλογές δεν είναι και πολλές εφόσον δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που ήθελες..... ή θα το πουλήσεις και θα κάνεις μία καλύτερη έρευνα αγοράς αυτή την φορά ή θα πας σε υγραέριο που δεν ξέρω αν στην τελική θα αξίζει.
Και όλα αυτά για μετατροπές σε ένα αμάξι όπως το 307 ,άσχετα με την έκδοση και το μοτέρ ,πιστεύω πως δεν αξίζει για να κερδίσεις πραγματικά ελάχιστα πράγματα.Τα οποία δεν ξέρω και αν αναζητάς.
Και έχε στο νου σου ότι μία καλή συντήρηση στο αμάξι σου έχει πάντα θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Φιλικά Smile
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Απρ 2011, 12:25:03
sonermgb έγραψε:

Και έχε στο νου σου ότι μία καλή συντήρηση στο αμάξι σου έχει πάντα θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

εκτος απο την τσεπη Wink Laughing
GEMI - Πεμ 07 Απρ 2011, 12:45:36
Παιδιά ο πατέρας μου είχε το ίδιο πρόβλημα με την κατανάλωση στο 1400 renault megane (θεόβαρο) με 75 άλογα. Πήγε συνεργείο κ άλλαξε λ, αισθητήρα maf, έκανε καθαρισμο μπεκ ιντεκτσιον κ πεταλούδας, έβγαλε τον καταλύτη κ φυσικά σερβισ με ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή φίλτρων κλπ., κ η κατανάλωση από 9-10 λίτρα έπεσε στα 7 σταθερά με όσο γκάζι και να πατάει. Νομίζω φοράνε τον ίδιο κινητήρα με θεόμακρες σχέσεις.
sonermgb - Πεμ 07 Απρ 2011, 12:55:52
GEMI έγραψε:
Παιδιά ο πατέρας μου είχε το ίδιο πρόβλημα με την κατανάλωση στο 1400 renault megane (θεόβαρο) με 75 άλογα. Πήγε συνεργείο κ άλλαξε λ, αισθητήρα maf, έκανε καθαρισμο μπεκ ιντεκτσιον κ πεταλούδας, έβγαλε τον καταλύτη κ φυσικά σερβισ με ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή φίλτρων κλπ., κ η κατανάλωση από 9-10 λίτρα έπεσε στα 7 σταθερά με όσο γκάζι και να πατάει. Νομίζω φοράνε τον ίδιο κινητήρα με θεόμακρες σχέσεις.

Βάση συντήρησης που λέγαμε. Wink
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Απρ 2011, 12:57:39
GEMI έγραψε:

δεν εχουν ιδιο κινητηρα
και τι τωρα το εχει χωρις καταλυτη?

και γενικα ποσο του κόστισε ολο αυτο?
GEMI - Πεμ 07 Απρ 2011, 13:28:52
Καταλύτη θα βάλει όταν το περάσει ΚΤΕΟ. Κόστισε 250 € εργασία κ ανταλλακτικά.
alexandros 207 Rallye - Πεμ 07 Απρ 2011, 14:47:52
Θέμα δημοσίευσης:
μονο 250 ευρω ολα αυτα? Confused εισαι σιγουρος?

και μέχρι να βαλει καταλυτη καρκινος? Evil
giorgos80 - Πεμ 07 Απρ 2011, 18:07:15
Θέμα δημοσίευσης:
dash5 έγραψε:

Λογικά αυτό με τα 105 άλογα ήταν...

Το 307 1,6 δεν είναι και από τα πιο γρήγορα στην κατηγορία του... Είναι βαρύ...

Στα φανάρια για παράδειγμα μη δοκιμάσεις την τύχη σου με Colt 1.3, θα το μετανιώσεις.
ultra-one - Πεμ 07 Απρ 2011, 18:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos84 έγραψε:

Με χρήση ΠΟΛΗΣ και με μέση ταχύτητα 20κάτι χαω μια χαρά είναι!
Το 307 1.6 16v ΧΤ Premium (Auto) της μάνας μου κάνει 10,5-11,0 λίτρα μέσο όρο όταν το κυκλοφορεί μόνο πόλη σταμάτα-ξεκίνα.
Σε ταξίδι με το 307 εγώ έχω δει από 7,8 λίτρα/100χμ (με 95άρα), μέχρι 7 λίτρα/100χμ (με 100άρα) για την ΙΔΙΑ διαδρομή και πίσω.
Σε ταξίδι στην εθνική τι μέσο όρο σου βγάζει??? Το τσέκαρες???
reselie-206 - Πεμ 07 Απρ 2011, 18:54:52
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
mitsos84 έγραψε:

Το 307 1.6 16v ΧΤ Premium (Auto) της μάνας μου κάνει 10,5-11,0 λίτρα μέσο όρο όταν το κυκλοφορεί μόνο πόλη σταμάτα-ξεκίνα.
Σε ταξίδι με το 307 εγώ έχω δει από 7,8 λίτρα/100χμ (με 95άρα), μέχρι 7 λίτρα/100χμ (με 100άρα) για την ΙΔΙΑ διαδρομή και πίσω.

5.9 με 84χλμ μέση ταχύτητα Laughing
dash5 - Πεμ 07 Απρ 2011, 19:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos80 έγραψε:
dash5 έγραψε:

Στα φανάρια για παράδειγμα μη δοκιμάσεις την τύχη σου με Colt 1.3, θα το μετανιώσεις.

Φίλε μου εγώ νομίζω ότι είναι αρκετά γρήγορο το 307...
Όχι σε σχέση με το 147 με τα 120 που έμαθα οτι είναι αρκετά πιο γρήγορο αλλά απο golf fsi 1.6 δεν ειναι πιο αργο.Το colt 1.3 Που μου αναφερεις δεν ειναι στη ιδια κατηγορία. Με το lancer το 1,6 φυσικά βλεπω καλυτερα νουμερα για το 307 αλλα δεν εχω δοκιμάσει και δεν μπορω να ξερω....
sonermgb - Παρ 08 Απρ 2011, 10:02:11
Θέμα δημοσίευσης:
giorgos80 έγραψε:
dash5 έγραψε:

Την έχω δοκιμάσει εγώ με ακριβώς αυτό το colt 1.3 που λες 3θυρο και σε πρώτες ήμασταν σχεδόν στα ίδια.Από δευτέρες και μετά έφυγα.Και όχι, ο οδηγός δεν ήταν άσχετος γιατί έχει colt czt 1.5 220άλογα και ξέρει να οδηγάει.Άσε που το colt είναι και φτερό στον άνεμο γενικότερα.
dash5 - Τρι 12 Απρ 2011, 17:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
Με astra 1.6 2004-2007 έχω ανοίξει και του έχω ρίξει αρκετά.
Η δοκιμή κινήθηκε και σε ταχύτητες 150-190 , γύρω από το Σείριο,οπού και του έφευγα πολύ εύκολα!!!
alexandros 207 Rallye - Τρι 12 Απρ 2011, 18:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
κι αυτο αν θυμαμαι καλα βγαινει με 105 και 115hp

ποιο λες εσυ?
Giannis307 - Τρι 12 Απρ 2011, 18:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
ultra-one έγραψε:
mitsos84 έγραψε:

5.9 με 84χλμ μέση ταχύτητα Laughing

5.3 me 92 χλμ μεσο ορο mercedes c180
alexandros 207 Rallye - Τρι 12 Απρ 2011, 18:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
blueefficiency?
Giannis307 - Τρι 12 Απρ 2011, 22:19:49
Θέμα δημοσίευσης:
yeap
dash5 - Τετ 13 Απρ 2011, 10:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
κι αυτο αν θυμαμαι καλα βγαινει με 105 και 115hp

ποιο λες εσυ?

Δεν ξέρω συναντηθήκαμε εθνική και τα λιώσαμε…
dash5 - Δευ 16 Μάϊ 2011, 09:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλημέρα!
Με το ζουαν – τρίξιμο εξάτμισης για 307 έχουμε κάποια δοκιμασμένη λύση για Αθήνα και αν ναι πιο είναι το κόστος?!
Όποιος θέλει μπορεί να στείλει και ΠΜ.
Ευχαριστώ.
Stevon - Δευ 16 Μάϊ 2011, 23:48:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ρίξε μία ματιά εδώ :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4466&postdays=0&postorder=asc&highlight=307+%F4%F1%E9%EE%E7%EC%EF&start=0
Wink
dash5 - Τρι 17 Μάϊ 2011, 09:32:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Μάλλον ξεκάθαρη λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα!
Θα δοκιμάσω το spray και θα επανέλθω.
jagatic - Πεμ 16 Ιούν 2011, 12:23:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά όταν ο κατασκευαστής δίνει 10λ/100χλμ στην πόλη για το 307, 1600cc 16v τότε καίει απ΄την μάνα του πολλά και είναι αναμενόμενο να καίει όσο οικονομικός οδηγός και να είσαι.

Σε άλλα αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού και κατηγορίας η αντίστοιχη κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστής είναι 8.5λ/100χλμ.
boxeur - Τετ 28 Δεκ 2011, 16:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
τα ιδια και σε μενα 307 8ν του 2002 δεν πεφτει κατω απο 9 λ στα 100...ειναι για πεταμα αυτο το μοτερ με τοσο βαρος..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες