Pugobios έγραψε: |
Βγαλε το καπακι του dis και θα φανει...εχανε και εμενα προσφατα απο τον πολλαπλασιαστη στον 2ο κυλινδρο πετουσε σπινθιρα που φενοταν και με το ματι...αν χανει και σενα απο κει η αλλαζεις πολλαπλασιαστη η μονωνεις καλα τις πιπες του... |
Pugobios έγραψε: |
μπορει να ειναι εσωτερικο μεσα στις πιπες δηλαδη να χανει εκει..βγαλε τον πολλαπλασιαστη και μονωσε καλα τις πιπες με ταινια δοκιμαστηκα να δεις αν το ξανακανει...αποκλεισε αυτο να εισαι σιγουρος... |
RoadRunner122 έγραψε: |
Εδώ και καιρό, αφού το μοτέρ ζεσταθεί, ακούω στο ρελαντί έναν ήχο σπινθιρισμού (arc) που προέρχεται από τον πολλαπλασιαστή. Τo arc επαναλαμβάνεται ανά μισό δευτερόλεπτο αλλά όχι με σταθερό ρυθμό. Μπορεί δηλαδή να κάνει 2-3 arc απανωτά και μετά να τα ξανακάνει μετά από 10sec.
Επίσης, τη στιγμή που κάνει το arc το ρελαντί πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται. Σήμερα, ψαχουλεύοντας τη γύρω περιοχή για χαλαρές/χαλασμένες επαφές κλπ, έπιασα ένα ορθογώνιο κουτάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά στο καπάκι εισαγωγής και μου έμεινε στο χέρι. Το πλαστικό είχε καεί απ'τις θερμοκρασίες και είχε σπάσει. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για αντιπαρασιτικό πυκνωτή/φίλτρο. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω γι'αυτό: ![]() Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό το arc? Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το arc με τα μπουζί που χαλαρώνουν που και που? Από τι άλλο μπορεί να προέρχεται το arc? Ευχαριστώ ![]() |
LIONKING έγραψε: |
και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου ![]() |
groupN έγραψε: |
Γιαννη, οταν στον κανει αυτο το αρκ δουλευει σωστα στο ρελαντι η παιζει λιγο και στο δρομο παει η νιωθεις πεσμενη αποδοση; |
και ρωτησα και ειμαι σχεδον βεβαιως οτι δε παιζουν γιατι ειναι σα τις φισες που πανε με την πλεξουδα μαζι πχ φισα πολλαπλασιαστη,παντως μια χαρα την εκανα την δουλεια μου ![]() |
Ωραίος ο Ζώγζ!
Με την 1η ευκαιρία, θα περάσω να τον παραγγείλω. Διαφορετικά θα χρησιμοποιήσω καποιον πυκνωτή στα 2.2μF Αν και πιστεύω πως αν εγχειρίσω το πλαστικό κουτάκι, θα μπορέσω να του κολλήσω στο ένα άκρο έναν ακροδέκτη με καλωδιάκι 12AWG σιλικονης (από R/C) κι έτσι δεν θα επιρρεάζεται από θερμοκρασίες και τραντάγματα του μοτέρ ![]() |
ΕΕΕ ![]() ![]() ![]() Πλάκα με κάνεις ![]() ![]() ![]() ![]() |
john ελα ρε 6 ευρο εχει τσαμπα ο κοπος σου ![]() ![]() ![]() |
Tο arc καταρχήν το κάνει μόνο στο ρελαντί. Με ανοιχτό καπώ, γκαζώνοντας με το χέρι στην πεταλούδα, δεν το κάνει. Τη στιγμή που κάνει το αρκ στο ρελαντί, οι στροφές πεφτουν στιγμιαία (κάνουν βουτιά-λες και πάει να σβήσει) και επανέρχονται. Βέβαια μπορεί να κάνει και 3-4 αρκ απανωτά μέσα σε ένα sec οπότε εκεί το ρελαντί χορεύει. Πάντως στην πορεία δεν κάνει κανένα μπέρδεμα ούτε πτώση απόδοσης. Το μοτέρ δουλεύει αποδοτικότατα όπως πριν.. |
Mπάμπη, η πεταλούδα και οι αισθητήρες της καθαρίζονται τακτικά, μαζί κι ο μαπ.
Το ρελαντί, όταν ο πολλαπλασιαστής δεν κάνει αρκ, είναι τελείως στρωτό. Μονάχα τη στιγμή που κάνει το αρκ πέφτει στιγμιαία κ μετά ξαναστρώνει μέχρι να ξανακάνει αρκ. Αν κάνει 3-4 αρκ απανωτά, λογικό είναι να χορεύει αφού κατά το αρκ (ηλεκτρική εκκένωση) αφενός τραβάει απότομα επιπλέον ρεύμα απ'τον πολλαπλασιαστή, αφετέρου (χωρίς να είμαι βέβαιος) δημιουργεί στιγμιαία αφλογιστία σε κάποιο ζευγάρι μπουζί. Τέλοσπάντων, το ότι παίζει το ρελαντί κατά το αρκ δε με ανησυχεί, το θεωρώ αναμενόμενο. Εσείς όταν είδατε το σπινθίρα, προερχόταν από κάτω απ'τον πολλαπλασιαστή στο μέρος που φωλιάζουν οι μπουζόπιπες ή μέσα στα πηνία, μέσα δηλαδή απ'τις μονωτικές ρητίνες που έχει στο πάνω μέρος του? Η πλάκα είναι πως απ'τη μέρα που άνοιξα το τόπικ, δεν το έχει ξανακάνει. Λες??? ![]() Πάντως το καλό είναι ότι στο χθεσινό τσεκάρισμα, τα μπουζί δεν είχαν ξεσφύξει ![]() |
Προ ολίγου άρχισε πάλι τα arc αλλά πολύ πιό απανωτά αυτή τη φορά και με το μοτέρ να ρετάρει στο ρελαντί.
Σε απόλυτο σκοτάδι, είδα επιτέλους λάμψη! Προέρχεται κάτω απ'τον αριστερό πολλαπλασιαστή (2ος κίλυνδρος από δεξια). Αύριο παίρνω τηλ. Ντίνο για παραγγελία... Απ'ότι είδα έχει Valeo και Peugeot. Ποιό να προτιμήσω? Κάποια άλλη πιό αξιόπιστη μάρκα (κι ας είναι και λίγο ακριβότερη)? Ο μαμά είναι Sagem πάντως... |