Άπορος έγραψε: |
Ποια η γνώμη,όσων έχουν βάλει σε 207(CP pistons) ή και όποιων έχουν τις μηχανολογικές γνώσεις,για το κροτάλισμα που κάνουν,κυρίως όταν πρέπει να δώσουν κίνηση στους τροχούς, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι?(πριν τους 80 Celsium)Συμβαίνει σε όλα?
Καλύτερα να συμβαίνει αυτό,από άποψη ανοχών, ή να μην έχουμε τον παραμικρό παρόμοιο θόρυβο μέσα από το μηχανοστάσιο?(δηλ. απόλυτη εφαρμογή των πιστονιών με το χιτώνιο ακόμα και "παγωμένα") |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
![]() ![]() |
Ποια η γνώμη,όσων έχουν βάλει σε 207(CP pistons) ή και όποιων έχουν τις μηχανολογικές γνώσεις,για το κροτάλισμα που κάνουν,κυρίως όταν πρέπει να δώσουν κίνηση στους τροχούς, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι?(πριν τους 80 Celsium) |
Σε μένα έτσι κάνουν από τη πρώτη στιγμή.Το μοτέρ είχε μόλις 8.200 χλμ.(το άλλαξα στην εγγύηση λόγω μακακίας αντιπροσωπίας)Το μέτρησε και ο Κος ρεκτιφιές πριν ρίξει ο μάστορας τα πιστόνια και μας είπε σε άπταιστα αγγλικά... ΟΚ!
Ακόμα και όταν πέφταν αλλά και με τον τρόπο που βυθίζονταν στον κύλινδρο φαινόταν να έχουν άριστη εφαρμογή.Φοβάμαι αν δεν το κάνει σε άλλα μήπως σε μερικές χιλιάδες χλμ πάρουν οι κύλινδροι το σχήμα του στίβου του Καλλιμάρμαρου! |
Γενικά τα σφυρίλατα "παράγουν" φόρυβο,
γι'αυτό και οι προγραμματάδες καλιμπράρουν ανάλογα τους knock sensors για να μήν "ακούει" το μοτέρ cf! |
Το θέμα είναι πόσο έντονα είναι αυτά διότι από ένα σημείο και μετά δέν είναι λογικό.. |
Το κροτάλισμα είναι έντονο.Και οι κουφοί το ακούν μέσα στην καμπίνα όταν το ράδιο είναι κλειστό.Όσο ζεσταίνεται το λάδι τείνει να φθίνει το κροτάλισμα μέχρι τους 80 βαθμούς όπου λίγο πριν εξαλείφεται.Δε γνωρίζω αν γίνεται τελείως αλλά με τα αφτιά μου δεν ακούω τίποτα |
![]() ![]() |
Σάν και αυτό κάνει καλή ώρα: http://www.youtube.com/watch?v=5KMu-qi8fTE ![]() |
mechanic έγραψε: |
sigourepse oti den sou "skampilizoune"
sigourepse oti exeis sosta diakena stous pyrous ton emvolon sigourepse oti den prokeitai na kaneis honing sta xitonia sou... otan zestathei to moter allazei o ixos? ayta ta liga gia arxi... pantos an apokleisoume to fainomeno tou na kaneis honing sta xitonia ola ta alla diorthonontai mias kai an itan na spasei tha eixe idi ginei apo tin arxi... ti ladi eipame xrisimopoieis??? |
Πριν τοποθετήσει τα μπιελοπίστονα,έφυγε για λίγο μαζί τους και πήγε μου είπε, να "φάει" λίγο το δαχτυλίδι της μπιέλας,εκεί που μπαίνει ο πύρος για να κουμπώσουν τα πιστόνια στη μπιέλα,γιατί κάποιες φορές θέλουν ελάχιστα πάρσιμο. |
63,5 από σπυράλ.
why? |
Σωστά, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γράψε μερικά χιλιόμετρα ακόμα(σε στυλ στρωσίματος), πήγαινε μετά και άλλαξε λάδια και παρακολούθησε τη λειτουργία (όπως λέει ο salex). Σε περίπτωση που ο ήχος δυναμώσει τότε σιγουρα κάτι δέν πάει καλά, ειδάλως άν παραμένει ώς έχει και μετά από αρκετά χιλιόμετρα μάλλον θα πρέπει να το συνηθισεις. ![]() Κάτι μου λέει όμως πως σε λίγες χιλιάδες km θα "ηρεμίσει" το μοτεράκι σου μιάς και τα cp θα έχουν πατήσει σωστά! Εύχομαι να βρείς άκρη σύντομα γιατί είναι κρίμα ![]() υ.γ τα cp έχουν ελατήρια στο kit τους, δέν παίζει το αντίθετο! |
saikoe_39 έγραψε: |
Παντως το οτι οταν ζεσταθει σταματανε ολα...ειναι θετικο...!!!! |
Σωστά, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γράψε μερικά χιλιόμετρα ακόμα(σε στυλ στρωσίματος), πήγαινε μετά και άλλαξε λάδια και παρακολούθησε τη λειτουργία (όπως λέει ο salex). Σε περίπτωση που ο ήχος δυναμώσει τότε σιγουρα κάτι δέν πάει καλά, ειδάλως άν παραμένει ώς έχει και μετά από αρκετά χιλιόμετρα μάλλον θα πρέπει να το συνηθισεις. ![]() Κάτι μου λέει όμως πως σε λίγες χιλιάδες km θα "ηρεμίσει" το μοτεράκι σου μιάς και τα cp θα έχουν πατήσει σωστά! Εύχομαι να βρείς άκρη σύντομα γιατί είναι κρίμα ![]() υ.γ τα cp έχουν ελατήρια στο kit τους, δέν παίζει το αντίθετο! |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
Άπορος έγραψε: | ||||
Αυτό πιστεύω και εγώ από την 1η στιγμή.Ήθελα όμως να πάρω γνώμες και να ξέρω σαν ψειριστής της μαϊμούς, ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιο άλλο 207 δεν κάνει έτσι και γιατί.Πότε είναι καλύτερα και τα λοιπά και αν παίζει πρόβλημα τώρα με τα δικά μου.
Αυτό είναι το συμπέρασμά μου και εμένα,αλλά έλεγα μήπως κάποιος πεταγόταν και μου έλεγε στα σοβαρά,κοίτα φίλε αυτό και αυτό μπορεί να παίζει...πήγαινε ψάξτο τώρα,για να μην τα γ@...σεις όλα μετά. Γνωρίζοντας και έχοντας την ορθολογιστική άποψη ότι όπως θα ενδιαφερθείς εσύ για πράγματα που σε αφορούν,δε παίζει να ενδιαφερθεί τόσο ούτε η μάνα σου...είπα μήπως είναι κάτι πιο σοβαρό κι εγώ κάθομαι σταρχιδιστικά και περιμένω τη νεράϊδα να μου πει το μυστικό...Τα δουλεύω τα λεφτά που ρίχνω και χαίρομαι να τα δίνω σωστά και ας στερούμαι άλλα πράγματα.Μη βάζω όμως τα χερια για να βγάλω τα μάτια Μακάρι να είναι όλα good |
![]() ![]() υ.γ και κάποιος να πεταγόταν και να σου έλεγε ακριβώς τί να κάνεις, δύσκολα θα γινόταν γιατί το μοτέρ θα ήθελε πάλι λύσιμο που συνεπάγεται με χάσιμο χρόνου και χρημάτων. |
Είναι πολλά άλλα που δε στρέφομαι για βοήθεια μόνο στον άνθρωπο που τα κούμπωσε,αλλά λέγονται από κοντά,αλλιώς πρέπει να γράφω ως αύριο.
|
Ειδικά το δέυτερο μου άρεσε πολύ, από εδώ ακριβώς θα εμπλουτισθώ με γνώσεις..διαβάζω τα επιστημονικά σου γραφόμενα! ![]() ![]() ![]() Οk Steve, πρόσεχε που θα δώσεις το αμάξι μόνο μήν ο επόμενος ιδιοκτήτης δέν είναι "γνώστης" όπως εσύ και δέν ξέρει να κρατάει τα 525.9 αλογάκια..όχι τίποτα άλλο, αλλά μήν έχεις τύψεις μετά! ![]() |
bagosgt έγραψε: |
στειλε ρε στιβ κ καμια φωτο,μπας κ το παρουν κ μπουν σε αμαξι της προκοπης κ οχι σε κουτι με ροδες,που στην εθνικη με σμαρτ πρεπει να πηγαινει με 60κμ.εκτος βεβαια κ αν ειναι φ.π.ε που σπαει το φραγμα του ηχου κ δεν τον προλαβαινει ουτε ο αερας ![]() |
....195km μετρημένα δίπλα δίπλα με 207 rallye ![]() ![]() |
bagosgt έγραψε: | ||
διπλα δε νομιζω,απο πισω του κ να σε τραβαει,πιο πιθανο ![]() |
Pughell έγραψε: |
Το κροταλισμα προερχεται απο τις διαστολες των σφυρηλατων.
ΟΛΑ τα σφυρηλατα μοτερ το κανουν,αλλα περισσοτερο,αλλα λιγοτερο,αναλογα με το ποσος χρονος χρειαζεται για να ανεβει η θερμοκρασια στο μοτερ και να εκτονωθουν πληρως ωστε να σταματησει ο θορυβος. |
salex έγραψε: | ||
Πέστα χρυστόστομε. Πέστα να πάει στο καλό, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και ακόμη να καταλάβουν! |