PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ξεβιδώνουν τα μπουζί

RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 03:18:09
Θέμα δημοσίευσης: Ξεβιδώνουν τα μπουζί
Εδώ και 10.000 έχω αυτό το πρόβλημα Crying or Very sad

Όλα άρχισαν το καλοκαίρι. Μιά μέρα, μετά από σκίσιμο, αφού έφτασα σπίτι και το άφησα να δουλέψει ένα 5λεπτο για να κρυώσουν τα λάδια, το ρελαντί έκανε αρυθμίες (από 850rpm έκανε στιγμιαίες βουτιές). Άνοιξα καπώ και παρατήρησα πως τη στιγμή που έκαναν βουτιά οι στροφές, ακουγόταν ένα "τσικ" απ'τον πολλαπλασιαστή. Ο κλασικός ήχος του arc.
Τον έβγαλα, πήγα να βγάλω μπουζί και ξεβίδωσαν χωρίς καμία δυσκολία με το χέρι! Το σπείρωμά τους ήταν "λαδωμένο" πράγμα που σημαίνει πως έβγαινε μιά ποσότητα μείγματος από εκεί, λογικό εφόσον ήταν χαλαρά.

Δεν τοποθέτησα τα ίδια, πήρα κανούρια, εργοστασιακά από peugeot και τα έσφιξα πολύ αυτή τη φορά. Μετά από 2-3.000km πάλι τα ίδια!

Το Σεπτέμβρη τα αλλάζω κι αυτά και βάζω κάτι ελαφρώς χρησιμοποιημένα Denso IK20 που είχα κάβα. Τα σφίγγω κι αυτά αρκετά για να μην έχω τα ίδια. Δε χρησιμοποίησα ροπόκλειδο αλλά υπολογίστε 90* επιπλέον περιστροφή απ'το σημείο που αρχίζουν να σφίγγουν.

Πριν 2 βδομάδες, μαζί με λάδια-φίλτρα άλλαξα πάλι με καινούρια εκιεμ. Όλα καλά μέχρι σήμερα που το πίεσα στο καρτόδρομο και αφού βγήκα pits άκουσα πάλι το χαρακτηριστικό "τσικ τσικ" του πολλαπλασιαστή. Δεν τον έβγαλα να δω αν έχουν ξεσφίξει αλλά είμαι σίγουρος ότι εκεί οφείλεται.

Γιατί ξεσφίγγουν γα**??? Evil
takis_206 - Τρι 21 Δεκ 2010, 03:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
γιατί κάποιος την έκανε την "λαλακια" του τα έσφιξε αρκετά και χάλασε το σπείρωμα η χρησιμοποιήθηκαν μπουζί με λάθος σπείρωμα με αποτέλεσμα το σημερινό το κόστος για να το φτιάξεις είναι χαμηλό αλλα η δουλειά είναι αρκετή γιατί πρέπει να βγει η κεφαλή να πάει σε ρεκτιφιέ η σε κάποιον τορναδόρο που να αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές.
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 03:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχει αλλάξει ποτέ κανείς μπουζί στο αμάξι εκτώς από εμένα. Επιπλέον ότι μπουζί έχει φορεθεί είναι με τους μαμά κωδικούς (εκτώς απ'τα IK20 που κι αυτά όμως έχουν ίδιο σπείρωμα). Δεν τα έχω καργάρει ποτέ υπερβολικά, οπότε θεωρώ απίθανο να έχει κλωτσησει το σπείρωμα.

Άλλο? Rolling eyes
takis_206 - Τρι 21 Δεκ 2010, 03:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
όταν σφίγγεις το καταλαβαίνεις στο χέρι αν είναι χαλασμένο το σπείρωμα μπορεί να είναι απλά φθαρμένο,δοκίμασε βγάλε ένα μπουζί και δες αν έχει αλουμίνιο πάνω, grezia.sou ξεβιδώνουν και τα 4 ?
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 03:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι! Το ίδιο πρόβλημα και με τα 4. Κι επειδή έχω αυτή τη φοβία (να μη κλοτσήσει σπείρωμα κεφαλής από υπερβολικό σφύξιμο) πάντα τα τσεκάρω όταν τα βγάζω. Όλα βγαίνουν καθαρά από γρέζια.

Τι να πω, ίσως δεν τα σφίγγω αρκετά? Τόσα χρόνια πώς και δεν είχα πρόβλημα? Rolling eyes
LEONIDAS 16V - Τρι 21 Δεκ 2010, 08:51:16
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Nαι! Το ίδιο πρόβλημα και με τα 4. Κι επειδή έχω αυτή τη φοβία (να μη κλοτσήσει σπείρωμα κεφαλής από υπερβολικό σφύξιμο) πάντα τα τσεκάρω όταν τα βγάζω. Όλα βγαίνουν καθαρά από γρέζια.

Τι να πω, ίσως δεν τα σφίγγω αρκετά? Τόσα χρόνια πώς και δεν είχα πρόβλημα? Rolling eyes

βαλε ελαχιστη κολλα σπυρωματων.....
μιση σταγονα....

ή οπως βαζανε οι παλιοι μηχανικοι βαλε λιγο "μανο" αυτο που βαφουν οι γυναικες τα νυχια τους. απο αυτο βαλε μπολικο!
Pughell - Τρι 21 Δεκ 2010, 10:01:10
Θέμα δημοσίευσης:
Καποιο συγκεκριμενο χρωμα; Laughing Laughing Laughing

Παντως και εγω θα συμφωνησω οτι μαλλον ζοριστηκε πολυ το σπειρωμα τους ρε... Confused
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Tα έλυσα το πρωί. Δεν ξέσφιξαν και τόσο εύκολα όσο τις άλλες φορές, αλλά και πάλι δε ζορίστηκα να τα ξεβιδώσω όπως πρέπει.

Προφανώς όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες θα είναι πιό χαλαρά. Αλλά από που να οφείλεται αυτό το "τσικ" που ακούγεται? Κάτι σπινθιρίζει εκεί μέσα.

Προς το παρόν έβαλα από μιά σταγόνα μπλε loctite (μέτριας σκληρότητας) στο καθένα και βλέπουμε.

Στέλιο? Καπάκι JP4 μπαίνει ή δε μπαίνει τελικά σε μπλοκ J4? Laughing
(ευκαιρία ψάχνω)
drdino - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:20:33
Θέμα δημοσίευσης:
Πώς τα έσφιγγες μέχρι τώρα; Οι βόλτες είναι καθαρές;
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Πώς τα έσφιγγες μέχρι τώρα; Οι βόλτες είναι καθαρές;

Εννοείς αν χρησιμοποιούσα δυναμόκλειδο? Όχι Confused

Με το μπουζόκλειδο, από το σημείο που θα πατήσει η ροδέλα (αρχίζει να έχει αντίσταση) έδεινα ακόμα 90μοίρες.
drdino - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος για μπουζί με ροδέλα, βίδωμα με το χέρι μέχρι να σφίξει και μετά άλλες 90 μοίρες. Αλλά θέλει καθαρές βόλτες.

Aν μέχρι τώρα τα έσφιγγες εσύ με αυτόν τον τρόπο είναι λίγο Confused Και τα 4;;;
Παίζει να έχουν κάτσει στραβά σε κάποια φάση και να άργησες να το καταλάβεις;
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Παίζει να έχουν κάτσει στραβά σε κάποια φάση και να άργησες να το καταλάβεις;

Όχι, καμία περίπτωση!

Ναι, και τα 4 έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Πάντα το σφίξιμο γινόταν με τον ίδιο τρόπο.

Να σ πω, οι ροδέλες από πομπέ που είναι όταν τα μπουζί είναι καινούρια, μετά το σφίξιμο γίνονται ψιλοφλάτ έτσι?
Pughell - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Στέλιο? Καπάκι JP4 μπαίνει ή δε μπαίνει τελικά σε μπλοκ J4? Laughing
(ευκαιρία ψάχνω)

Χωρις μπιελοπιστονα JP4,ξεχνα το...

RoadRunner122 έγραψε:

Να σ πω, οι ροδέλες από πομπέ που είναι όταν τα μπουζί είναι καινούρια, μετά το σφίξιμο γίνονται ψιλοφλάτ έτσι?

Ναι,και δεν κανει περισσοτερο απο 2-3 σφιξιματα γιατι μετα δεν στεγανοποιουν. Exclamation
drdino - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Nαι, έτσι στεγανοποιούνται με την κεφαλή. Υπάρχει και άλλος τύπος, χωρίς ροδέλα αλλά με διαφορετική έδρα στο μπουζί.
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς! Μετά το 1ο σφίξιμο, η ροδέλα γίνεται επίπεδη και δεν αφήνει ανοχές για συστολή-διαστολή. Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα. Επειδή έχω εμμονή με τα μείγματα (φοβάμαι πως έχω φτωχό) βγάζω σχετικά συχνά μπουζί και τσεκάρω χρώμα. Άρα πλέον οι ροδέλες πατικόνωνται και δεν "δουλεύουν" σωστά.
Pughell - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:18:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τοτε ασκοπα γκρινιαζεις ρε βλαμμενε... Confused Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τοτε ασκοπα γκρινιαζεις ρε βλαμμενε... Confused Laughing Laughing Laughing

Όχι ρε μλκ γιατί τα έκιεμ που φοράω τώρα δεν τα είχα ξαναξεβιδώσει ποτέ. Τα πήρα τότε που είμασταν προφήτη, τα έβαλα 2 μέρες μετά και από τότε δεν τα είχα ξαναπειράξει Rolling eyes
RoadRunner122 - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:23:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαιδεγουέι, πουλάνε στο εμπόριο σκέτες ροδέλες μπουζί?
Pughell - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Μπαιδεγουέι, πουλάνε στο εμπόριο σκέτες ροδέλες μπουζί?

Λογικα... Scratch
nOkpos - Τρι 21 Δεκ 2010, 20:41:59
Θέμα δημοσίευσης:
δεν νομιζω να εκανες την δουλεια οταν ειναι ζεστο το αυτοκινητο??
RoadRunner122 - Τετ 22 Δεκ 2010, 12:32:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείται όχι βρε.

Πρέπει να βρω που πουλάνε ροδέλες!

ΒΟΗΘΑΤΕ!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες