AlienHack έγραψε: |
map σενσορ ειναι οκ , λ ειναι οκ. φιλτρο οκ....
τα εχω τσεκαρει ολα.. τι μπορει να ειναι? να τα ξαναβγαλω ολα για καθαρισμα? |
Pugobios έγραψε: |
επισης το οργανο σου δεν εχει καμια μα καμια σχεση με τη φουσκα νερου του εγγεφαλου οποτε και να χαλασεις δεν το καταλαβαινεις απ το οργανο...
: |
MEMsound έγραψε: |
![]() |
100% αποσο ξερω απο ηλεκτρονικα σε αυτες τις φουσκες δεν μπορεις να συνδεσεις πανω απο ενα οργανο.στα 106 τουλαχιστον γιαυτο εχει 2 μια για οργανο μια για εγγεφαλο τωρα στα δικα σας αν το εχουν αλλιως(που δεν νομιζω εκτος αν ειναι μουλτιπλεξ)δεν ξερω... |
drdino έγραψε: |
Τσέκαρε αν ο αισθητήρας θερμοκρασίας δίνει σωστές τιμές. Αν είναι σωστός, άλλαξε θερμοστάτη. Τι λάδια φοράς; |
αν θες να κανεις σωστη μετρηση και οχι μπουρδες γεμισε το μια τερμα μεχρι να χτυπησει η αντλια του βενζινα δεν βαζεις παραπανω...κανε καμια 100αρα χιλιομετρα και ξαναγεμισε απο τον ιδιο με τον ιδιο τροπο...τοτε μονο θα δεις πραγματικα νουμερα...καντο και τα ξαναλεμε |
αν θες να κανεις σωστη μετρηση και οχι μπουρδες γεμισε το μια τερμα μεχρι να χτυπησει η αντλια του βενζινα δεν βαζεις παραπανω...κανε καμια 100αρα χιλιομετρα και ξαναγεμισε απο τον ιδιο με τον ιδιο τροπο...τοτε μονο θα δεις πραγματικα νουμερα...καντο και τα ξαναλεμε |
γεμισε το ρε μαπα λες και αμα τα δινεις δεκα δεκα αλλαζει κατι παλι τα ιδια θα καψεις... |
nikos 206cc έγραψε: |
Παραπονιεται για την καταναλωση αλλα σημερα μου ειπε να κανουμε ανοιγμα για να δει τι γινεται με εκκεντρα ![]() ![]() ![]() |
Λοιπον, το τελευταιο δηιμερο εκανα αλλο τεστ για την κατανάλωση. Περιπου σαν αυτο που μου ειπατε αλλα στην οικονομικοτερη μορφη του. Αφησα την βενζινη να τρελειώσει εντελος . Εμεινε το αμαξι δηλαδη. Εβαλα μισο λιτρο απο μπουκαλι ισα ισα να παω στο βενζιναδικο. Γεμισα 20Ευρώ, δηλαδη 13.07 λιτρα. και κινησα το αμαξι μεχρι να ξαναμεινει.. ξερετε ποσα χλμ πηγε? ![]() ![]() δεν μπορει 2 βδομαδες τωρα 7 φορες που εχω υπολογήσει την καταναλωση μου να βγαινουν τα ιδια νουμερα. 12+... |
volvos έγραψε: |
EXEI balei εκκεντρα και φου εξατμιση ειναι με το αμαμα προγραμμα και ψαχνει τι του φταει...ε ![]() |
Εναν αισθητήρα έχει.
Αλεξ, 67 βαθμοι σε πορεία είναι αστείο νούμερο, εκτός αν δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί. Είτε έχεις χαλασμένο αισθητήρα είτε κολλημένο θερμοστάτη. |
λοιπον.. ακομα και μεσα στην κινηση πανω απο 85 δεν πηγαινε...
χθες κατα λαθος εκλεισα την θερμανση (ειχα τον τελευταιο μηναλογο κρυου ανοιχτη την θερμανση να φερνει αερα απο εξω-απο κινητηρα) με το που την εκλεισα ανεβασ εκατευθειαν 90-100.... ![]() στην πορεια στον περιφερειακο εχω ποια 70-75 ενω πριν με ανοιχτη την θερμανση ειχα 60-65 το θεμα ειναι οτι οταν λεει πχ 60-70 το ψθγειο πιανεται με τα χερια... ειναι οντως ζεστο αλλα πιανεται.. Αρα θεωριτικα ο αισθητηρας δουλευει σωστα.. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ θερμανση να ανεβει η θερμοκρασια εστω και 5-10 βαθμους στα νερα η καταναλωση μου επεσε στο 10 ακριβος... 2 γεμισματα που εχω κανει ειναι 10 και 10.2λ/100χλμ ![]() |
nOkpos έγραψε: |
καλο ειναι παντως να αλλαζουμε ανα 30000 χιλ και τα νερα του ψυγειου μας!
μονο καλο κανουμε! |
οκ εχει κλεισει η κατανάλωση πια απο 9,3-10,2 λ/100χλμ...
Που οπως λεει και ο Νικοσ206cc ειναι λογικη για εκεντρα και 17αρες.. χωρις προγραμμα Oσοι εχετε βαλει προγραμμα μετα ειδατε βελτίωσητης κατανάλωσης? δηλαδη παιζει να πεσω κανα λιτρο στα 100? Γιατι με την τιμη της αμόλυβδης κλαιω καθε μερα στα βενζινάδικα... ![]() |
nikolas206gti έγραψε: |
Πιο συγκεκριμενα, με 30 ευρω βενζινη στο 1,55 το λιτρο κανω 260 χιλιομετρα και με αναμενο λαμπακι. ![]() |
το που μενει και κυκλοφορει καθενας σας το λαμβανεται υποψιν σας η απλα πετατε ενα νουμερο ...
γιατι αν ΔΕΝ (το λαμβανετε) να σας πω οτι υπαρχει εδω μεσα 206 που με μαμα ολη την εξατμιση (προς το παον), με εκκεντρα 106, εισαγωγη/μπεκ c2, προγραμμα... εχει καταναλωση 5,6... και να μην πω τιποτα για το τι και πως... ![]() ![]() ![]() για προβληματιστειτε λιγο.... ![]() |
το που μενει και κυκλοφορει καθενας σας το λαμβανεται υποψιν σας η απλα πετατε ενα νουμερο ...
γιατι αν ΔΕΝ (το λαμβανετε) να σας πω οτι υπαρχει εδω μεσα 206 που με μαμα ολη την εξατμιση (προς το παον), με εκκεντρα 106, εισαγωγη/μπεκ c2, προγραμμα... εχει καταναλωση 5,6... και να μην πω τιποτα για το τι και πως... ![]() ![]() ![]() για προβληματιστειτε λιγο.... ![]() |
Mη βλέπεις καταναλώσεις από sprit, καμία σχέση οι συνθήκες εκεί με τις αντίστοιχες εδώ. |
δρομοι, κινηση , καιρικες συνθηκες, κτλ? |
mechanic έγραψε: |
![]() na sou po kati? apo tin stigmi pou pernane 4-5 selides postarismatos gia to idio kai idio thema, (thermostatis) tote... pas to allazeis kai telionei, min to kourazeis parapera... kai genika kaneis 2-3 kiniseis sosta kai amesos kai telionei i ypothesi. giati i atelioti syzitisi kai to gyro gyro apo to idio thema eite kourazei, eite dinei aformi na se piasei o Steeve....... ![]() ![]() ![]() |
mechanic έγραψε: |
![]() loipon sigoura den exei ginei kati lathos stin veltiosi sou? stin ethniki ti katanalosi exeis? kai me posa xlm??? (giati stin poli den tha vgaloume akri, an den do pou kai pos kineisai) |
μου υποσχεθηκε να ειναι καλο παιδι για αυτο του το ξεκλειδωνω ![]() |
ναι μα ειναι καθαρισμενος ο μαπ και ο λ αλαγμενος προσφατα... που να ξερω εγω αν εχει προβλημα... |
Να ανοιξω και εγω θεμα τωρα nikos's 206cc και προβλημα καταναλωσης που εδω και 5 μερες βλεπω 9αρια και 10αρια με τον κωλομαπ σου ![]() ![]() ![]() |
salex έγραψε: |
Τελικά δηλαδή, αντί να δώσουμε 45 ευρώ να πάρουμε έναν MAP,
τα πληρώσαμε μέσα σε 5-6 γεμίσματα σε βενζίνη του Αλεξ και τώρα πληρώνει το χρονομέρισμά του ο Νίκος!!! Μου αρέσει όμως ο τρόπος που σκέφτεστε κουφαλίτσες! Είστε κουβαρντάδες με τα καύσιμα. ![]() |
nikos 206cc έγραψε: | ||
Ενω αυτη η κουφαλα ενα δωρο μου εχει κανει,εναν κινεζικο αναπτηρα για το αμαξι και αυτος χαλασμενος ![]() |
Pughell έγραψε: |
Αυτο περι καθαρισμου μπεκ αποδυκνειει οτι πολυ απλα δεν κανεις για βελτιωμενο αυτοκινητο... |
ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΣΦΑΛΜΑ ΠΑΣ ΚΟΙΤΑΣ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΒΗΝΕΙΣ |
αν και το πιθανοτερο ειναι να θες τροχαλια |
το να το ξεκινας σαν ταριφας σε κανει και καις παραπανω να το ξερεις...στα πετρελαια βοηθαει γιατι τραβανε απο χαμηλα εμας θελει περισσοτερο γκαζι στην δευτερα μετα για να ανεβασεις στροφες... |
map σενσορ ειναι οκ , λ ειναι οκ. φιλτρο οκ....
τα εχω τσεκαρει ολα.. τι μπορει να ειναι? να τα ξαναβγαλω ολα για καθαρισμα? |
Τα νερά σου πρέπει να είναι στους 90 βαθμούς (89 για την ακρίβεια) και να παίζουν εκεί γύρω. Εσένα μάλλον έχει κολλήσει ψιλοανοιχτός ο θερμοστάτης σου. Άλλαξέ τον, έχει αστείο κόστος.
Σε ρωτάω ξανά, τι λάδια φοράς; Ακόμα και αυτά επηρεάζουν την κατανάλωση. Επίσης, την κατανάλωσή σου πώς την μετράς; |
δηλαδη λες να αλλαξω θερμοστατη? γιατι να εχει κολήσει αφου κειμενεται απο 65-90 . ισως απλα παιζει κρυο το αμαξι. . ![]() δηλαδη απο οσο ξερεις εσυ πρεπει να εισαι 90 για να δουλεψει σωστα? στους 80 δηλαδη τι κανει φτηνει αβερτα βενζινη? --- Καταναλωση μετραω αφου φτασει ο δεικτης σε μια συγκεκριμενη γραμμη βαζω συγκεκριμενα λιτρα μηδενιζω τα χιλιόμετρα και βλεπω ποσα θα κανω μεχρι να ξαναπεσει ο δεικτης σε αυτην την γραμμη. Δεν ειναι οτι ποιο ακριβες ΑΛΛΑ δεν εχω τριπ. Παντος γενικοτερα δουλευει. παλια δηλαδη εβλεπα 8-9 καταναλώσεις.. |
drdino έγραψε: | ||
Ακριβώς. Με γραμμές δείκτη δεν βγαίνει άκρη. |
ειναι και αυτος ενας τροπος. Αλλα θελω 100 ευρώ για να γεμισω φουλ... ![]() Επισης αφου ο τροπος μετρησης χοντρικα δουλευε παλια με καλλες τιμες που εδινε στις καταναλώσεις δεν βλεπω λογο τωρα ξαφνικα να εχουν ανεβει τοσο.. |
κατσε ρε νικο τι εννοεις κανονικο?
οταν εχεις ενα μοτερ 20αλογα κανονικα πανω απο δικο σου δε μπορει να καιει το ιδιο. ενα κατι τις θα το τσιμπησει συν ζαντες που κοβουν ΑΠΕΙΡΑ στη καταναλλωση. |
κατσε ρε νικο τι εννοεις κανονικο?
οταν εχεις ενα μοτερ 20αλογα κανονικα πανω απο δικο σου δε μπορει να καιει το ιδιο. ενα κατι τις θα το τσιμπησει συν ζαντες που κοβουν ΑΠΕΙΡΑ στη καταναλλωση. |
Αλάχθηκε θερμοστατης και αισθητηρας θερμοκρασιας..
ολα δουλευουν ρολοι τωρα, οι θερμοκρασιες ειναι απο 80+ μεχρι 100C μου φαινονται υψηλες καθοτι εδω και μηνες δουλευα με 60-80+ C και ειχα συνηθισει να τις βλεπω στο καντραν αλλα αφου σε αυτες πρεπει να δουλευει το μοτερ αποσο φαινεται ειχε κολήσει ανοιχτός ο θερμοστατης... Χιλια thanks στον DR |
οκ εχει κλεισει η κατανάλωση πια απο 9,3-10,2 λ/100χλμ...
Που οπως λεει και ο Νικοσ206cc ειναι λογικη για εκεντρα και 17αρες.. χωρις προγραμμα |
ΑΜα ηξερες τι τιτιζης ειμαι με την συντηρηση του τουτου θα ηξερες. ![]() |
στο επιπεδο που ειναι και με τα εκκεντρα που δεν ειναι τιποτα τερατα δεν ειναι και φυσιολογικο να εχει τεραστιες διαφορες...επισης μη συγκρινεις με το δικο σου...μπορει εμφανισιακα να ειναι ιδια αλλα σαν οδηγοι δεν εχετε καμια σχεση...9-9.5 ειναι καλη καταναλωση για μεσα στην πολη με τα σπεκς του |
Pughell έγραψε: |
Αλλα δυστυχως αμα εισαι καραγκιοζης και ασχετος,επειδη εχεις παραισθησεις και νομιζεις οτι ολοι σε κοροιδευουν και συνομοτουν εναντιον σου,εσυ πας και αγοραζεις ενα OBD II διαγνωστικο για να γινεις ο μαγκας του χωριου,ασχετα αν δεν ξερεις την τυφλα σου απο μηχανολογια. Επειδη ομως δεν ειναι δυνατον να ξαναγυρισουμε στα καρμπυρατερ για να ησυχασει ο κοσμος απο τετοιους ξερολες που τα καβουρια στις τσεπες ειναι μεγαλυτερα και απο Boeing 747,αντε αγορι μου καλο με το ELM σου και τις high tech εξυπναδες σου να λυσεις το προβλημα σου,μπας και ηρεμησουμε και οι υπολοιποι... |
παρειγγειλα και καινουριο λ να αλλαξω και αυτον... |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
Steve έγραψε: |
![]() ΑΝ αντί να γράφεις όλη την ώρα εδώ μέσα, έπαιρνες τον κωλάρα για ένα καφέ από κοντά για ένα γαμημένο 2ωρο, θα είχατε πει τα 10πλάσια πράγματα, χωρίς να δίνει λόγο ο κανένας σας εδώ μέσα και χωρίς να δίνετε τροφή για σχόλια. Αλλά αυτό το κωλοΐντερνετ, πιο μακρυά μας φέρνει παρά πιο κοντά τελικά ![]() |
οντως το ειπες αλλα ο λ εχει ηδη 3 βδομαδες που παραγγειλθηκε.. ειναι απο τις αποστολες του εβαυ που ερχοντε φεεετταααα... ![]() |
συμφωνω... και στα 2... |
Steve έγραψε: |
ΑΝ αντί να γράφεις όλη την ώρα εδώ μέσα, έπαιρνες τον κωλάρα για ένα καφέ από κοντά για ένα γαμημένο 2ωρο, θα είχατε πει τα 10πλάσια πράγματα, χωρίς να δίνει λόγο ο κανένας σας εδώ μέσα και χωρίς να δίνετε τροφή για σχόλια. Αλλά αυτό το κωλοΐντερνετ, πιο μακρυά μας φέρνει παρά πιο κοντά τελικά ![]() |
Πατε για ενα καφε και οτι προκυψει ![]() |