SnakeMJK έγραψε: |
δηλαδή μόνο 1,6 ίππους παραπάνω με όλα αυτά τα έξτρα;;;
πεταμένα λεφτά... |
Miltellas έγραψε: |
1) Αν θεωρήσουμε βέβαια ότι η αρχική ιπποδύναμη ήταν πράγματι στους 118 ίππους...
........... ........... Καλώς όρισες και στο Forum ΦραποΓεράσιμε.. ![]() |
FRAPEOLE έγραψε: |
Παντως στο CHARADE η DAIΗATSU δινει 14,2Nm ροπη και στο δυναμομετρο εβγαλε 11,9 ![]() |
Miltellas έγραψε: |
Φυσικά και δεν αναφέρονται στον τροχό..
Αξιόπιστες συγκριτικές δυναμομετρήσεις παίρνουμε μόνο από το ίδιο δυναμόμετρο! |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Είπα και 'γω!! ~120 στον τροχό, πολλά μου φαινόταν.... |
pezomania έγραψε: |
120 στον τροχό θα σήμαινε 130-135 στον στρόφαλο (περίπου). Αδύνατον να τα βγάλει μαμα το 1.6!!
Εξάλου όλες οι τιμές που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, είναι στον στρόφαλο (και για μένα και οι ποιο αξιόπιστες!!). |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Νομίζω πως ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο χάνει περί τα 5 έως 7 άλογα στο σύστημα μετάδοσης. Από 10 έως 15 (περίπου) χάνουν τα τετρακίνητα... |
kanelj έγραψε: |
ειδα με τα ματια μου να δυναμομετρουν focus RS με εξατμιση και φιλτρο ΜΟΝΟ και να δινει +12,7 αλογα..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
p206xs2 έγραψε: |
Παιδιά έχω ένα 206 XS 1600 16V(110hp) με multiplexing μοντέλο 5/2003.
Θα ήθελα να το δυναμομετρήσω. Έχει 7000 χλμ. και θα ήθελα να μου προτείνετε καλό δυναμόμετρο (Αρβανιτάκης στην Αμφιθέας, Mustang στον Πειραιά κ.α.) και πόσο περίπου πάει. Επίσης παιδιά μπορείτε να μου περιγράψετε γενικά την διαδικασία της δυναμομέτρησης πως δηλαδή αυτή γίνεται(με τι ταχύτητα στο κιβώτιο γίνεται,λεπτομέρειες σχετικά με την χρησιμοποιούμενη βενζίνη,πιέσεις ελαστικών την μέρα της δυναμομέτρησης και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες). Το αμάξι είναι τελείως μαμά με βενζίνη V-Power 95 οκτανίων πάντα. |
BTS έγραψε: | ||
Αβλεπεί Δημητριάδης. Είναι και η επιλογή των 4Τροχών. Έχω περάσει πολλά πρωϊνά εκεί (και σε άλλα δυναμόμετρα) και ξέρω τι σου λέω... ![]() ……………….. Υπ΄ όψιν, θα έχεις γύρω στα 100 άλογα τροχό. Ο Γρηγόρης είναι ο μόνος που δεν μετράει απώλειες, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν μετράς τροχό, δεν υπάρχει απόλυτα σωστός τρόπος να τις προσθέσεις και να βρεις ισχύ στον στρόφαλο. Οτιδήποτε άλλο είναι μπακαλίστικο... Υπάρχουν μερικοί πελάτες που απλώς θέλουν να βγάλουν ένα μεγάλο νούμερο. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει καταρχάς να πάνε σε κάποιον άλλο με υπεραισιόδοξο δυναμόμετρο και να τιγκάρουν τα λάστιχα στον αέρα για να έχουν λιγότερη τριβή κύλισης, ενώ και η βενζίνη πρέπει να είναι 100άρα. |
speedy100 έγραψε: |
Όσο για την βενζίνη, αυτό εξαρτάτε από τι θέλουμε να μετρήσουμε. Αν θέλουμε να δούμε τον κινητήρα μας σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης τότε η 95ρα είναι και πολύ αφού τα νορμάλ προγράμματα των ECUs φτιάχνονται στην πλειοψηφία τους για περίπου τέτοια βενζίνη.
Αν τώρα θέλουμε να μετρήσουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση του κινητήρα μας τότε το καλύτερο καύσιμο είναι απαραίτητο αφού μόνο έτσι ο κινητήρας θα δείξει τις maximum δυνατότητες του. Εξαρτάται τι θέλουμε να δούμε. Αν ο κινητήρας είναι βελτιωμένος τότε η 100ρα επιβάλλεται γιατί δεν νοείται να ξοδεύουμε χρήματα για ανταλλακτικά και εργασίες βελτίωσης και να «πνίγουμε» τον κινητήρα με νορμάλ βενζίνη και να έχουμε και την απαίτηση να δούμε και maximum απόδοση… ![]() ![]() Πάντα φιλικά Speedy100 |
BTS έγραψε: |
Ενδιαφέρουσα η εξήγηση σου για την μη μέτρηση των απωλειών.
Δεν θα χαρακτήριζα όμως λανθασμένη την επένδυση του συγκεκριμένου. Απλώς, όπως κάθε άνθρωπος με γνώση και άποψη, κάνει κάποιες επιλογές που φαίνονται ακραίες. Μην ξεχνάμε όμως ότι έτσι κι αλλιώς ασχολείται με πολύ extreme κατασκευές που πλησιάζουν τα νούμερα που αναφέρεις, με πρώτη απ' όλες τη δική του... Έχοντας μετρήσει μία ευρεία γκάμα αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο, μου έκανε εντύπωση η καλή επαναληψιμότητα και το γεγονός ότι οι τιμές που δίνει, στις περισσότερες των περιπτώσεων επαληθεύονται με ακρίβεια (εκτός από ορισμένα μοντέλα που ο κατασκευαστής δηλώνει εσκεμένα διαφορετικη ισχύ από την πραγματική, ή αν το αυτοκίνητο είναι ταλαιπωρημένο (κλασσική περίπτωση δημοσιογραφικού..). Βέβαια δεν είμαι ειδικός στα δυναμόμετρα για να έχω αυστηρότερα κριτήρια. |