pughell έγραψε: |
Παρα πολυ καλο λαστιχο απλα φθειρεται σχετικα γρηγορα.Το πιο κορυφαιο απο ολα ειναι οτι κραταει την θερμοκρασια του για πολυυυ ωρα ακομα και αν πεσουν οι ρυθμοι! ![]() |
TZAG έγραψε: |
Ευχαριστώ όλους γιά την ενθαρρυντική απάντησή σας. Σίγουρα είναι η καλύτερη αξία για δαπάνη και κατά πάσα πιθανότατα, θα τα βάλω σύντομα. |
NICK έγραψε: |
Τα παρήγγειλα κι εγώ και θα τα βάλω τη Δευτέρα.Τιμές,195/55/15 στα 310Ε και 185/55/15 στα 300 Ε.¶ϊντε να δούμε τι σόι είναι...(για την αξία τους εννοείται). |
Miltellas έγραψε: |
Βάλε τα 185/55/15. |
Δημήτριος έγραψε: |
Παιδιά πάντως εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα λάστιχα (Toyo T1-S 195/55/R15).
Δεν είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω σκληρά αλλά από το λίγο που τα έτρεξα (και τα γλύστρισα) διαπιστώνω τα εξής: - Κρατάνε καλά - Η πληροφόρηση από το τιμόνι είναι υποδεέστερη σε σχέση με τα Continental (ξέρετε τα Premιum Contact). Αυτό πρέπει να έχει σχέση με το πως διαχειρίζονται τα θερμικά φορτία τα λάστιχα. Πάντως εμένα με τρόμαζε λίγο στην είσοδο της στροφής το αυτοκίνητο. Περίμενα κάποιο σημάδι από το τιμόνι, αλλά τίποτα. Το γλίστρημα το καταλάβαινα μόνο από το τσίριγμα των ελαστικών... - Είναι πιο τετράγωνα από τα Continetal. Το θέμα έχει συζητηθεί σε άλλο topic, αλλά εμένα μου αρέσει που το αυτοκίνητο δείχνει να φορά πιο πλατιά λάστιχα! ![]() ![]() ![]() Όλα αυτά είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις, μιας και δεν είχα τον χρόνο να το πάω γρήγορα, ούτε και τόσο καλά όσο θα ήθελα... Μπορεί να τις ανακαλέσω στο μέλλον. |
vangsgr έγραψε: |
Μια που το αναφέραμε. Έχω βρει τα P7000 (195/50 R15'') μόλις 250 euro σ' ένα λαστιχά στον Ωρωπό που είναι και φιλαράκι.
Τα φοράει κανείς; Έχει κανείς κάτι να μου πει σχετικά; |
GIANNIS206 έγραψε: |
Πολύ καλό λάστιχο για 265ευρώ που το βρήκα! |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Μα καλά αστιεύεστε;;;; Που τις βρίσκετε τέτοιες τιμές;;;; (εγώ τα βρήκα με 350 ευρώ) |
Eμ, δε ρωτάνε Γιάννη μου, δε ρωτάνε...
Κοτζάμ club έχουμε, μπρίκια κολλάμε; |
Eμ, δε ρωτάνε Γιάννη μου, δε ρωτάνε...
Κοτζάμ club έχουμε, μπρίκια κολλάμε; |
Δημήτριος έγραψε: |
Καλά αφού στην κατάσταση με τους συνεργάτες του club δεν είδα να αναφέρεται κάποιος που να εμπορεύεται λάστιχα... |
TONY PAP έγραψε: |
Γνωρίζει κανείς που θα βρούμε TOYO σε καλές τιμές εδώ στην Αθήνα ?
Γιατί 300 ευρώ ![]() ζητάνε 450+ ![]() [/img] |
VVV έγραψε: |
Αυτά (goodyear F1) θα πάω να βάλω σήμερα το απόγευμα με 300 ευρώ (195-50-15) και εύχομαι να μην είναι πολύ σκληρά και δεν ζεσταίνονται με τίποτα στην πόλη...
Εντυπώσεις όμως την επόμενη εβδομάδα που θα στρώσουν. |
Για ΤΟΥΟ και διάσταση 195/55/15 έχω βρεί σε γνωστό στην Αθήνα (Βουλιαγμένης, στο ύψος 1ου νεκροταφείου) 340€ τιμή με τοποθέτηση.
Όποια/ος ξέρει καλύτερη τιμή, παρακαλώ ενημερώστε με μπας και κατεβάσουμε κι άλλο την τιμή. |
¶λλη διάσταση το Goodyear κι άλλη το ΤΟΥΟ. Αποτέλεσμα, άλλη τιμή το ένα, άλλη τιμή το άλλο ![]() ![]() Μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα. |
VVV έγραψε: |
Συμφωνώ εν μέρη αλλά π.χ. εγώ Yokohama Α539 δεν θα ξαναέβαζα στο αυτοκίνητο μου γιατί δεν με ικανοποίησαν ποτέ απο τότε που τα έβαλα.
![]() ![]() Τα Bridgestone 720 είναι ΘΕΙΚΑ στον ΧΙΟΝΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στο βρεγμένο, αλλά ΜΕΤΡΙΑ στο στεγνό διότι είναι σκληρά και δεν ζεσταίνονται σε ελαφρύ αυτοκίνητο. Καλό θα ήταν να λέμε τη γνώμη μας γιατί μπορεί να βοηθήσει κάποιους. ![]() ![]() |
Judger έγραψε: | ||
TZAG δεν μπερδευουμε ανομοια πραγματα.Ο Κωστας (VVV) αλλωστε,δεν αναφερθηκε πουθενα σε διασταση,αλλα σε τιμη.... |
TZAG έγραψε: | ||||
Μπορεί ο φίλος Κώστας να αναφέρθηκε μόνο στη τιμή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη διαφορά τιμής από διάσταση σε διάσταση! Και επειδή το F1- DS3 δεν βγαίνει σε 195/55/15 βγαίνουν λάθος συμπεράσματα κατά την ανάγνωση. Παρόλα αυτά, αβλεπώς κι εγώ θα προτιμούσα τα F1-DS3 από τα Τ1-S αν ήθελα 195/50/15 στην περίπτωση που έχουν ίδια τιμή (300€). Αλλά προτιμώ να μην αλλάξω βήμα και να παραμείνω στα 195/55/15. Αλήθεια, είναι σίγουρα 300€ τα F1; Γιατί μου φαίνεται πολύ λίγο γιά καινούργιας παραγωγής ελαστικά...Πάντως σίγουρα είναι και θέμα διάστασης. |
Judger έγραψε: |
Αντιθετως το αυτοκινητο φανηκε να ζωντανευει,να γεμιζει πλεον ποιο ευκολα.... |
NICK έγραψε: | ||
Λογικό δεν είναι αφού κόντυνε λίγο το βήμα σου; |
Λογικό δεν είναι αφού κόντυνε λίγο το βήμα σου; |
Judger έγραψε: |
Η απορια ειναι,για ποιο λογο να επιμενουμε σε 55αρι λαστιχο,αφου το 50,κανει ποιο ζωντανο το αυτοκινητο,χωρις να υστερει πουθενα,τη στιγμη που ειναι και σημαντικα φτηνοτερο.... |
Να σου απαντήσω κι εγώ με μια ερώτηση : γιατί ο κατασκευαστής προτείνει το 55άρι προφίλ;Κάποιους λόγους δεν θα έχει που σχετίζονται με τη σωστή λειτουργία της ανάρτησης και κατ` επέκταση με την ασφάλεια που προσφέρει το αυτοκίνητο; |
Κι εσύ Νίκο έβαλες 185/55/15 που έχει στην πράξη ίδιο ύψος προφίλ με το 195/50/15. Ο κατασκευαστής έχει βγάλει για το 2.0GTi καί το 185/55/15 και το 195/45/16 και το 205/45/16! Για το 1.6 16V βάζει το 195/55/15 που αντιστοιχεί σε διάμετρο με το 205/45/16. Το 195/50/15 αντιστοιχεί με τα άλλα δύο. ¶ρα καί αυτή η διάσταση είναι σωστή επιλογή, αφού βρίσκεται μέσα στα όρια του κατασκευαστή. ![]() |
NICK έγραψε: |
....Αυτό που είπα παραπάνω ήταν απλώς απάντηση στην ερώτηση γιατί να επιμένει η PEUGEOT στο 55άρι προφίλ. |
Miltellas έγραψε: | ||
Και πολύ απλά: Δεν επιμένει! |
Εγώ γλυστράω μπροστά και μάλλον πρέπει να κατεβάσω την πίεση! |
Ταχύτητα στις στροφές να μειώσεις... ![]() |
Εγώ γλυστράω μπροστά και μάλλον πρέπει να κατεβάσω την πίεση! |
106S16 έγραψε: |
Παιδιά δώστε καμιά διευθηνση-τηλέφωνο από ΤΟΥΟ στην Α. Θεσσαλονίκη |
Δυστυχώς τις χαμηλώτερες τιμές τις πήραμε ο Γιάννης κι εγώ από...το Κιλκίς και τις Σέρρες (270-300€ για τα 185/55/15).Στην ανατολική Θεσσαλονίκη όπου μένω κι εγώ,δεν μπόρεσα να τα βρω κάτω από 370€. |
Τι γνώμη έχετε (όσοι γνωρίζεται) γιά τα ΤΟΥΟ Τ1S 195/55/15 τα οποία τα βρίσκω 340 € ![]() ![]() |
Tomcat έγραψε: |
για προσδιόρισε το "Normal" σκίσιμο ... |
Γειά σου Νίκο και χρόνια πολλά. Θα ρωτήσω το γνωστό μου, (εκεί που θα βάλω κι εγώ τα Τ1) για τις συγκεκριμένες διαστάσεις. |
Vini έγραψε: |
Καλημέρα & Χρόνια Πολλά ... ![]() Πρόκειται σύντομα και εγώ (κατά 99%) να περάσω σε ΤΟΥΟ Proxies T1S σε διάσταση 215/40/17 ή 205/45/17 (αν θα βρω στην Ελλάδα) ... Θα ήθελα να ρωτήσω (από όσους το φοράνε) κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι και αν τελικά ζεστένεται γρήγορα ?? Εχει την αίσθηση του σκληρού ελαστικού όπως για παράδειγμα του Pirelli ή του Bridgestone ? |
paradisos9_mr2 έγραψε: |
Τι δεικτη εχουν τα ΤΟΥΟ?? |
TZAG έγραψε: | ||
Αν και η ερώτηση είναι αόριστη, αναφέρω ότι η ΤΟΥΟ ως εταιρία παραγωγής ελαστικών, παρέχει για όλα τα αυτοκίνητα, το ίδιο φάσμα επιλογής ελαστικού και δείκτη όπως η Michelin, Continental κ.α. ¶ρα εξαρτάται απο ποιό τύπο ελαστικού θα επιλέξεις να βάλεις. Τα συγκεκριμένα Τ1S ξεκινούν απο δείκτη V και πάνω. |
Γιωργος77 έγραψε: |
Πριν λιγες μερες εβαλα τα ΤΟΥΟ σε διάσταση 205/50/15 στο 1.6 16ν μου. Τα πήρα 350 ευρώ από τον Χατζηγεωργίου στο Νέο Ψυχικό. Τα 195/55/15 ειναι στα 320. Το έχω μόνο περίπου 100 χμ αλλα οι εντυπώσεις είναι άριστες σε σχέση με το continental που φορούσα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα. Μια παρατήρηση έχω μόνο. Ενώ έχω βάλει πίεση 2,4 μπρος πισω αλλά τα λάστιχα δε φαίνονται αρκετά φουσκωμένα. Ο τυπος είχε βάλει 2,2. πόσο βάζετε εσείς που τα έχετε ήδη φορέσει τα ΤΟΥΌ; |
volvos έγραψε: |
να ξερεις κατι οτι η πιεση που θα εχουν τα λαστιχα στα πρωτα 800-1000χλμ που οι πιο πολλοι θεωρουν οτι εχει στρωθει ενα ελαστικο θα πρεπει να ειναι και η πιεση που θα εχεις οταν το ζοριζεις και γενικοτερα αυτη που θα κρατας....
εχει παρατηρηθει πολλοι να τα τσιτωνουν μετα και να πετυχαινουν χειροτερο αποτελεσμα απο αλλους που τα ειχαν φουσκωμενα απο αρχη εχει λογικη για να μην αρχισω να στο εξηγω επιστημονικα και παει μακρυα ειναι σα το ρουχο π.χ λεμε τωρα που στην αρχη παιρνει το σχημα του σωματος..... οποτε και ψαξτο και μαλλον φουσκωσε τα απο τωρα... |
Ευχαριστω παιδια. μαλλον τα 2,4 ειναι οκ απο οτι βλεπω οσο περναει ο καιρος. πραγματι η ξεφουσκωτη οψη οφειλεται στη διάσταση και την οπτική γωνία. οταν το ειδα απο διαφορετική άποψη ηταν οκ. εκανα παντως έλεγχο και σε αλλα βενζιναδικα και ηταν πράγματι 2,4 |
Μπορούμε να έχουμε μερικά σχόλια απο εσας που φοράτε τα TOYO σχετικά με την απόδοση αλλά και την φθορά τους ύστερα απο τα Χ χιλιόμετρα που έχετε κάνει ? |
Lord Cypher έγραψε: |
Τελικά κατέληξα και εγώ σε ΤΟΥΟ Τ1S σε 195/50/15. Δεν τα έχω βάλει ακόμα αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετές καλές γνώμες. Τιμή δεν θα σας πω γιατί θα φρικάρετε. Πάντως τα πήρα πολύ πιο φθηνά από ότι έχει ειπωθεί ως τώρα. Είχα γνωστό στην αντιπροσωπεία και θα το παλέψω λίγο οι τιμές να είναι χαμηλές για όλα τα μέλη του κλάμπ. Νεότερα με την δοκιμή τους.... ![]() |
πΕτΡοS έγραψε: |
Σήμερα έβαλα τα michelin pilot exalto 2 195/50/15 82W και οι πρώτες εντυπωσεις ειναι κάτι παραπάνω απο θετικές. Αρχικά το λάστιχο ειναι πολύ μούρη, ασσυμετρο με τρια βαθιά αυλάκια. Δευτερον ειναι αρκετα αθόρυβο σε αντιθεση με το Pilot exalto 1 που ακουγόταν εντονα. Τα κρατηματα του ειναι πάρα πολύ καλά αν και θέλει λίγο ζεσταματακι (ίσως φταιει το W?). Καμμία σχέση με τα μαμα λάστιχα που ειχα πριν... περισσότερα συντομα... |
πΕτΡοS έγραψε: |
Σήμερα έβαλα τα michelin pilot exalto 2 195/50/15 82W και οι πρώτες εντυπωσεις ειναι κάτι παραπάνω απο θετικές. Αρχικά το λάστιχο ειναι πολύ μούρη, ασσυμετρο με τρια βαθιά αυλάκια. Δευτερον ειναι αρκετα αθόρυβο σε αντιθεση με το Pilot exalto 1 που ακουγόταν εντονα. Τα κρατηματα του ειναι πάρα πολύ καλά αν και θέλει λίγο ζεσταματακι (ίσως φταιει το W?). Καμμία σχέση με τα μαμα λάστιχα που ειχα πριν... περισσότερα συντομα... |
mick206 έγραψε: | ||
Καταρχας καλοφόρετα! ![]() Πέτρο μάλλον φταίει το W για το ζέσταμα... ![]() Πιστεύω πως το V θα σε κάλυπτε απόλυτα... |
πΕτΡοS έγραψε: | ||||
ευχαριστώ μιχάλη αλλα ήταν συνειδητή η επιλογη W μετα απο συζήτηση με Pugsang... ![]() |
Dio78 έγραψε: |
Από 195/55-15 σε 195/50-15 η συνολική αλλαγή διαμέτρου του τροχού είναι μεγαλύτερη από 3%, δεν πρέπει να αποφεύγεται τέτοια αλλαγή; |
Πριν λιγες μερες εβαλα τα ΤΟΥΟ σε διάσταση 205/50/15 στο 1.6 16ν μου. Τα πήρα 350 ευρώ από τον Χατζηγεωργίου στο Νέο Ψυχικό. Τα 195/55/15 ειναι στα 320. Το έχω μόνο περίπου 100 χμ αλλα οι εντυπώσεις είναι άριστες σε σχέση με το continental που φορούσα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα. Μια παρατήρηση έχω μόνο. Ενώ έχω βάλει πίεση 2,4 μπρος πισω αλλά τα λάστιχα δε φαίνονται αρκετά φουσκωμένα. Ο τυπος είχε βάλει 2,2. πόσο βάζετε εσείς που τα έχετε ήδη φορέσει τα ΤΟΥΌ; |
Σωστός ο Γιώργος ! Γενικά πρέπει να έιναι πολύ καλά τα Τoyo ειδικά σε σχέση με τα continental. Ζεστένονται γρήγορα ?
Πάντως γιώργο εγω με sachs+HR όποτε βάλω πάνω απο 31(2,1) μπροστά χάνω πάρα πολύ σε άνεση εσυ με 35 (2,4). ![]() |
ΒΓΉΚΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Τ1-R. |
George έγραψε: |
Καλα ολα αυτα ρε παιδια αλλα εχω μπερδευτει.... ![]() ![]() Τελικα αξιζουν τα TOYO T1S ![]() ![]() |
Γιώργο τρείς ερωτησούλες
Πόσα χλμ (πανω-κάτω) σου είπαν ότι θα βγάλουν τα toyo ? (πχ τα Α539 περίπου 25000 χλμ) Κανονικά στην πόρτα σου αναφέρει πίεση 2,3-2,1 ? Νιώθεις να χεις χάσει λίγο σε ρεπρίζ ? |