p206cfu έγραψε: |
Εχουμε και λέμε λοιπόν... Οι στροφές του κινητήρα ποτέ πάνω απο 3000 - 3500. Οχι για πολύ χρονικό διάστημα η ίδια σχέση στο κιβώτιο (εξαιρούνται 4η - 5η), ειδικά η 1η - 2α. Σβήσιμο του κινητήρα αφού επανέλθει σε θερμοκρασία Normal 75 - 80 βαθμούς η θερμοκρασία νερού (δεν θα ακούς τον θόρυβο του βιντυλατέρ). Το A/C το ανάβουμε και το σβήνουμε όταν οι στροφές του κινητήρα είναι στο ρελαντί (αυτό το ακολουθώ ακόμη και τώρα). Αλλαγή λαδιών στα 2000 χλμ με λάδια του εμπορίου (βλέπε προτάσεις σε ανάλογο topic). |
p206cfu έγραψε: |
Τα παραπάνω τα ακολούθησα μέχρι τα 5000 χλμ όπυ έκανα και την δεύτερη αλλαγή των λαδιών + φίλτρο λαδιού. Απο εκεί και μετά προοδευτική αύξηση των στροφών του κινητήρα μέχρι και τον κόφτη για όλες τις ταχύτητες στα 6000 χλμ.
Ας περάσουμε και στα υπόλοιπα μέρη του auto. Πολύ ευγενική χρήση των φρένων, αποφέυγω δια ροπάλου τα φρεναρίσματα πανικού και "ομίχλης" Αποφεύγουμε λακούβες και όλες τις ανωμαλίες του δρόμου που πιστεύουμε οτι θα μας κάνουν να "πονέσουμε". |
christhehealer έγραψε: |
Exuce me αλλά εγώ στο 4000φεύγα χιλιόμετρα και δεν έχω αλλάξει λάδια γιατί μπου είπαν ότι δεν το προτείνει η Peugeot. Nα ανησυχώ και γι' αυτό ή να χαλαρώσω. |
alexandros έγραψε: |
Προς Alex:Περιεργο με τα τετακε' εγω μερικες φορες πανω στην πορωση στριβω επιτηδες το τιμονι παραπανω για να πεταξει κ@λο αλλα ποτε δεν γυριζει αναποδα.Εαν μπω με πολλα συνηθως η σφυριζουν τα λαστιχα η κανει μια μικρη πλαγιολιθιση απολυτως ελεγχομενη.Και μιλαμε για 1100 με 13αρες χωρις αντιστρεπτικες(μιλαμε για βαρκα γιαλο οι πισω).Μονο οταν ηταν τα λαστιχα ολοκαινουργια γλιστρουσαν στο βρεγμενο.
Ελεγξε την πιεση στα λαστιχα σου η ελεγξε μηπως θελουν αλλαγμα |
Sidobre έγραψε: |
Εδώ οι μουρλοί λένε για αλλαγή λαδιών κάθε 20000χλμ.
Εχω κάνει τώρα 8.000 και τα λάδια έχουν πάει στα 3/4! Κανείς δεν ζημιώθηκε αλλάζοντας λάδι Αντίθετα αυτοί κερδίζουν μη αλλάζοντας λαδια (..βλέπε βλάβες, φθορές κτλ) |