PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αγορα Peugeot 306

Σέρμπης Κώστας - Κυρ 05 Σεπ 2010, 17:15:07
Θέμα δημοσίευσης: Αγορα Peugeot 306
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι παλαιό μέλος εδω μέσα,όμως λόγω του ότι δεν πήρα τελικά peugeot όπως υπολόγιζα ,έμενα απλός παρατηρητής στα θέματα συζητήσεών σας.
Πριν δυό μέρες πούλησα την Ascona μου,και τελικά,αφού ψιλοξενέρωσα με τις μετατροπές τέτοιου είδους (βάλε σασμαν από omega για να ταιριάξει το 16βαλβιδο από το calibra,βρες βάσεις μηχανής,φτιάξε το καρτερ να μη βρίσκει στη γέφυρα,ωχ δε μας ήρθε καλα το ένα μετά δε μας ήρθε στην ευθεία στρόφαλος-σασμάν-κεντρικός-διαφορικό και πετάει βίδες απο το κομπλέρ του σσμάν στο λαστιχοσύνδεσμο και ένα σωρό τετοια,μη σας ζαλίζω με άσχετα πράματα),αποφάσισα να πάω σε κάτι αξιοπρεπές για την ηλικία μου (20) και κάτι το οποίο θα με πάει άνετα όπου θέλω χωρίς να σκέφτομαι τι κανει έτσι και τι ακούστηκε εκεί και όλα αυτά τα γνωστά,αλλά θα έχω και κάτι που θα μου αρέσει και θα στρίβει και θα με ευχαριστεί..Βλέπετε ψάχνω γραμμές από την ηλικία των δέκα που ξεκίνησα να οδηγάω..
Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε γαλλία..Μητέρα γαλλία!!Το 106 μου φαίνεται πολύ κουτί,206 έχουμε στην οικογένεια και δε θέλω να πάρω και γω,οπότε αποφάσισα να πάρω 306 τρίθυρο στο ερχόμενο και σύντομο-πιστεύω-χρονικό διάστημα.Σκέφτομαι πως,μετά από κάποια στιγμή και αφού έχω την οικονομική δυνατοτητα,έχοντας βάλει βέβαια μια καλή τετράδα ελατήρια και μπουκάλες που θα κανω χειροποίητες,να βάλω ένα άλλο μοτέρ,γιατί αυτό θα το πάρω 14αρι,θέλω να αποφύγω υψηλά τέλη και ασφάλειες..
Από κάποια τόπικς που διάβασα για μετατροπές παίζει ρόλο το αν είναι μονοφυσο-δίφυσο για το τι μοτέρ θα διαλέξω και να μην μπλέξω με ηλεκτρολόγους.Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει τι σημαίνου αυτά(θα φανώ χαζός αλλά δεν εχω ασχοληθεί με τα peugeot γιατί με opel εμπλεξα),πως μπορώ να το καταλάβω και τι γίνεται μετά με μετατροπή μοτέρ TU5.Ένα πολύ καλό 306 που έχω βρεί είναι μοντέλο του 2001.παίζει κάποιο ρόλο στο αν είναι μοόφυσο και λοιπα?δώστε μου τα φώτα σας..να ξεκαθαρίσω για τυχόν προτάσεις του να πάρω έτοιμο μαμά 16αρι,πως ο λόγος,οπως είπα και πιο πριν,που θέλω 14αρι είναι η άδεια που συνεπάγεται τέλη και ασφάλειες.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω να μη σας κούρασα.
reselie - Κυρ 05 Σεπ 2010, 19:45:43
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και ειπες οτι δεν θες...! παρτο ετοιμο να ησυχασεις!! σιγα την διαφορα που εχουν στα τελη και την ασφαλεια...εδω τοσα λεφτα σκοπευεις να δωσεις για μετατροπες αυτο θα σε πειραξει?
Σέρμπης Κώστας - Κυρ 05 Σεπ 2010, 20:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Τάσο σε ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον στο θέμα.Υπάρχουν πολλά προσωπικά θέματα όμως στη μεση τα οποία δε θα θελα να αναλύσω δημόσια και ελπίζω να κατανοείται από πολλούς αυτό.Οι μετατροπές όμως δε με ενδιαφέρουν να γίνουν κατευθείαν.Πραγματικά δε με ενδιαφέρει πότε θα γίνουν.Θέλω πρώτα απ'όλα όπως ειπα να έχω ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο και στη συνέχεια όποτε μπορέσω και οταν είμαι σίγουρος πως η κάθε κίνηση θα είναι σωστή τότε θα κάνω την όποια μετατροπή.

Για το λόγο αυτό και ζητάω πληροφορίες και θέλω τις απόψεις σας για αυτό το αυτοκίνητο.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες