PSClub - Hellas

Κινητήρας - 106 - 106 1.4 8ν μεταροπη σε 1.6 8ν

Manos 106 XSI - Σαβ 28 Αύγ 2010, 13:07:40
Θέμα δημοσίευσης: 106 - 106 1.4 8ν μεταροπη σε 1.6 8ν
Γεια χαρα σε ολα τα παιδια. Εχω την εξης ερωτηση εχω ενα ΧSI 1.4 εδω και ενα χρονο και ειμαι απογοητευμενος απο τα ηλεκτρικα της μηχανης του και απο τη αποδοση πλεον του κινητηρα που δικαιολογημενα εχει πεσει πολυ γιατι εχει κανει και 190.000 ΚΜ και ζορισμενα οχι ρελαντι Wink Προσφατα αγορασα μια μηχανη με λιγα χιλιομετρα λυθηκε και οντως ειναι αριστη μαζι με πλεξουδα μοτερ και εγκεφαλο απο Rallye 1.6 8v Το θεμα που εχω ειναι το εξης το XSi εχει bosch motronic ψεκασμο ενω το rallye Μarelli με της πριζες ξερει κανεις τι γινετε? μου εχουν πει οτι ειναι εξαιρετικα ευκολο να γινει αυτη η μετατροπη στην πριζα. Πιστευω πως σιγουρα καποιοι θα την εχουν κανει απο εδω...Παιδια δωστε μου τα φωτα σας. Φιλικα Μανος
Nik_psa - Σαβ 28 Αύγ 2010, 13:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ πάντως όταν έκανα το ΖΧ από 1.4 (μοτέρ xsi) 1.6 8v κράτησα τον εγκέφαλο του 1.4 και έφτιαξα πρόγραμμα...Αυτό το μοτέρ που θες να βάλεις έχει εγκέφαλο και πλεξούδα αλλά είναι ξεκλείδωτος...?
Manos 106 XSI - Σαβ 28 Αύγ 2010, 13:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ειναι ξεκλειδωτος. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να κρατησω τον Bosch ψεκασμο το αμαξι ειναι μοντελο 96 η πλεξουδα του ειναι σε ασχημη κατασταση και δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω με κατι τετοιο δεν βρισκω και τον λογο ασε που ο ψεκασμος του Rallye ειναι πιο συγχρονος απο του xsi μιας και το Motronic γενικα εχει αρκετα χρονια στην πλατη του πριν βγει και μπει πανω στο XSi .
Υ.Γ τα εχω ολα κομπλε πλεξουδα μοτερ και εγκεφαλο.
Nik_psa - Σαβ 28 Αύγ 2010, 14:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι κάτι δύσκολο και το σωστό είναι αυτό που λες απλά εγώτο είχα επιλέξει γιατί δεν ταιριάζει πάνω στο ΖΧ και ήδη την είχα κεντήσει μια φορά και εκτός αυτού το δούλεψα με εισαγωγή 13άρα συμπίεση εκκεντροφόρο κλπ που και μαρέλι να το έκανα θα ήθελε πρόγραμμα.Τα xsi τέλη '95 βάλαν κι αυτά 1.6 8ν μαμάς αλλά με ταμπούρα πίσω.Καλή επιτυχία...
Pughell - Σαβ 28 Αύγ 2010, 14:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καθολου ευκολη δεν ειναι το παντρεμα του Bosch με ηλεκτρικα Marelli...
Στο λεω μιας και εγω ειμαι 16v και επειδη δεν το καταφερναμε μονοι μας και οι ηλεκτρολογοι ζητουσαν της Παναγιας τα ματια,τελικα το καναμε με δυο πλεξουδες.
Γνωμη μου παντως,που σιγουρα θα ειναι και πιο αξιοπιστο απο καθε αλλη περιπτωση,να βρεις κομπλε και μια πλεξουδα αμαξωματος απο Rallye S2 και να την κουμπωσεις επανω.
Ολα τα φυσακια κουμπωνουν κανονικα και δεν θα εχεις το αγχος αν κατι δεν παει καλα...
Απλα θελει πολυ δουλεια και ξηλωμα,αν ειναι ομως να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,τοτε... Wink
Manos 106 XSI - Σαβ 28 Αύγ 2010, 16:17:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ Nick.
Φιλε pughell δεν εχει τυχη να το δω παρολο που δουλευα σε συνεργειο που ασχολουνταν επι το πληστων με peugot συνηθως τα 13αρια που ερχοντουσαν για 1600 τους βαζαμε μονο κορμο η κομπλε το μοτερ και επαιζαν μονο με το προγραμμα τωρα ο ηλεκτρολογος μας , ειπε οτι δεν ειναι τρομερη δουλεια επειδη δεν το εχω δει ποτε οθτε το εχω κανει δεν μπορω να εχω γνωμη και βασιζομαι στα λεγομενα των ειδικων ελπιζω να μην μας πεδεψει ολη αυτη η ιστορια ... Και να μην χρειαστη να αλλαξω την καλωδιοση του αυτοκινητου! Crying or Very sad
z@ck! - Τρι 31 Αύγ 2010, 09:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον....

Για να τα ξεκαθαρισουμε μια και καλη Cool

Παιρνουμε μοτερ 1600 8ν (με μπεκ και εγκεφαλο 1600) ...
Παιρνουμε πλεξουδα απο 13αρι
παινουμε ολουσ τους σενσορεσ με πρασινο χρωμα απο το το χσι (ειναι για τις ενδειξεις στην καμπινα)....τουσ βαζουμε στο 1600...
μαπ απο 1600 η 1300 (ιδιοι ειναι) και λ απο το 1600 (μονο προσεχε να εχει το ιδιο βυσμα γιατι παιζουν 2 τυποι)
βαζεις και την εισαγωγη απο 13αρι που ειναι και καλυτερη (αν θεσ )
αν θες βαζεισ και τον knock sensor του 1300
δεν ξερω αν χρειαζεται... θα σου πω μεχρι τελοσ τησ βδομαδας
που θα εχω τελειωσει τα μονταρισματα...

εγω εγαλα και την τροχαλια αλλα και το βολαν του χσι επανω.... τρελη δαιφορα βαρους λεμε...

Αυτα που λεω ... τα κανω τωρα... μετα απο παρα παρα πολυ ψαξιμο.....
και παιζει κουτι ...

να σου δωσω να καταλαβεις διαφορα τιμης
με πλεξουδα απο 16αρι ο ηλεκτρολογοσ ηθελε 300-350 ε
πλεξουδα απο 13αρι του 95' μοντελο ... 50 Ε
ενα μικρο σημαζεμα και καθαρισμα και κομπλε... Wink
παραθετω και φωτο απο την κυριακη
...

Mr. Green Mr. Green Afroman

Φωτο απο την πλεξουδα αυριο Very happy
Giannis307 - Τρι 31 Αύγ 2010, 14:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πω ρε φιλε πως δουλευεις μεσα στα φυλλα.....παντως τα σπαει το 'συνεργειο' σου....και σε ζηλευω που δεν εχω χωρο να κανω τπτ... Sad
RoadRunner122 - Τρι 31 Αύγ 2010, 14:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Zάχο, δεν θυμάμαι, έχεις και εισαγωγή από 13ρι? Δεν την βάζεις από τώρα πάνω που έχεις το μοτέρ στον αέρα? Γιατί μετά θα σε παιδέψει περισσότερο με τις κάτω βίδες...
z@ck! - Τρι 31 Αύγ 2010, 14:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused
γκουχου γκουχου
την εχω στο αλλο σπιτι .... θα την παρω οταν παω ξανα.... Embarassed
αθα την βαλω κομπλε με το φιλτροκουτι απο το 13αρι... ασε να ειμαι για να το βαλω μεσα και θα την κουμπωσω πανω...
αλλιως θα πρεπει να βαλω αλλη πλεξουδα
sotos 106xs - Πεμ 02 Σεπ 2010, 17:45:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Ζάχο βάλε και καμιά foto απο τις παραλίες της Κινέττας να γουστάρουμε Laughing
Έτσι για να βλέπουμε και σε τι περιβάλλον δουλεύεις Laughing
Θα περάσω να δώ το XSi με το νέο μοτέρ!
z@ck! - Πεμ 02 Σεπ 2010, 18:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Σωτο ελα να δουμε μαζι τις παραλιες, για κανα μπανακι.... .... αντε μαν... να σε δουμε να δεις και εσυ το θεμα σου πως θα ειναι.....
Wink

Giannis307 έγραψε:
Πω ρε φιλε πως δουλευεις μεσα στα φυλλα.....παντως τα σπαει το 'συνεργειο' σου....και σε ζηλευω που δεν εχω χωρο να κανω τπτ... Sad

Γιαννη τα φυλλα τραβανε τα λαδια Mr. Green Mr. Green Mr. Green
αααχχχχ ... εσυ λες "ε ζηλευω που δεν εχω χωρο ..." και εγω λεω μακαρι να ειχα κλειστο χωρο... Exclamation
sotos 106xs - Πεμ 02 Σεπ 2010, 19:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Ρε Σωτο ελα να δουμε μαζι τις παραλιες, για κανα μπανακι.... .... αντε μαν... να σε δουμε να δεις και εσυ το θεμα σου πως θα ειναι.....
Wink

Θα μπριζοθώ και θα βάλω το 106 κατευθείαν για μετατροπή Laughing
z@ck! - Πεμ 02 Σεπ 2010, 19:29:07
Θέμα δημοσίευσης:
εγω σου ειπα... στα δινω ολα και ολα ειναι plug & play.. Wink
θα τα κανουμε σιγα σιγα και οταν θες ....XSi Twisted evil

Παρακατω τωρα...
Υπαρχει πιθανοτητα να κανω το αναποδο για λιγο καιρο...
να δουλεψω το μοτερ με μαμα πλαστικη εισαγωγη και πλεξουδα 13αριου σε 16αρι μοτερ...
Θα σας πω εντυπωσεις την αλλη βδομαδα Wink
να δω την διαφορα μετα και με την εισαγωγη του 13αριου και μετα την διαφορα με το remaping του εγκεφαλου....
RoadRunner122 - Πεμ 02 Σεπ 2010, 20:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
να δω την διαφορα μετα και με την εισαγωγη του 13αριου και μετα την διαφορα με το remaping του εγκεφαλου....

Σωστός! Έτσι θα δεις "τι" και "που" ακριβώς σου δίνει η μεταλλική Wink
z@ck! - Παρ 03 Σεπ 2010, 11:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
και οχι μονο Γιαννη...
Θελω να δω και την διαφορα στα μιγματα και σε πιο ευρος στροφων δινει η καθε μια.... Wink
RoadRunner122 - Παρ 03 Σεπ 2010, 11:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
και οχι μονο Γιαννη...
Θελω να δω και την διαφορα στα μιγματα και σε πιο ευρος στροφων δινει η καθε μια.... Wink

Αυτό πώς θα το δεις? (επειδή δεν έχεις obd2... )
Pughell - Παρ 03 Σεπ 2010, 11:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
Wideband. Arrow
z@ck! - Παρ 03 Σεπ 2010, 11:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Wideband. Arrow
Wink Wink
Manos 106 XSI - Κυρ 05 Σεπ 2010, 01:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε ζακ ευχαριστω πολυ θα θελα να σου κανω καποιες ερωτησεις ακομα. Εχεις ΠΜ
z@ck! - Κυρ 05 Σεπ 2010, 18:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
Καλιο αργα παρα ποτε .... Very happy
Να και μια φωτο απο την πλεξουδα να λιαζεται σαν χταποδακι.. Mr. Green Mr. Green

z@ck! - Πεμ 14 Οκτ 2010, 10:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
ανακεφαλαιωση

Τελίκα ειναι ολα οπως τα ελεγα και επαληθευμενα...

για μετατροπη σε 1600 8ν (με τα 105 αλογα) σε S1 106 θελουμε τα εξης
S1 106 Mr. Green
moter 1600 8ν
εγκεφαλο 1600 8ν (marelli 8P16)
πλεξουδα 1300 ραλλυ
αισθητηρες μηχανης απο το 16αρι μοτερ που θα βαλουμε
αισθητηρες ενδεικτικων του σασι που εχουμε...
βολαν η δισκο ... η και τα δυο....

και ειμαστε κομπλε

Μπορει να χρειαστει αισθητηρα κινησης (στο σασμαν, εκει που μπαινει η ντιζα του κοντερ) αν δεν εχει ηδη. πολλα εχουν μονο υποδοχη για την ντιζα, αλλα εχουν μαζι και την υποδοχη για σημα στον εγκεφαλο...
Εμεις θελουμε αυτο που εχει και τα δυο....
Αυτο το ανταλλακτικο ειναι αρκετα ακριβο .... 103-105 ευρο εχει μαμα...
Sad

Επισης χρειαζεται καποια καλωδια επιμηκυνση αν ειναι να κρατησετε την πλαστικη εισαγωγη...
θελει να γινουν πιο μακρια τα καλωδια για την βαλβιδα του ρελαντι, λιγο του αισθητηρα θερμοκρασιας αερα για την εισαγωγη, και λιγο μαπ ...
Αν βαλουμε την μεταλλικη εισαγωγη απο 13αρι ..... δεν θελουμε επιμικυνση σε τιποτα καλωδια αλλα θα χρειαστουμε παπα (φιλτροκουτι οχι κληρικο) ....

Βολαν αν θα βαλουμε το μαμα 16αρι ειναι 200 ενω των S1 ειναι 180αρι .
Αν θα αφησετε το 200αρι θα χρειαστει και δισκος γιατι απο το δικο μας δεν κανει
Αλλιως αλλαζετε ολο το βολαν και βαζετε το 180αρι που ειναι και ελαφρυτερο Wink

Καμια απορια?

ΥΓ* : αν γινεται ο Manos 106 XSI να αλλαξει τον τιτλο σε "106 S1 μεταροπη σε 1.6 8ν"....... πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα.. Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες