PSClub - Hellas

Κινητήρας - 306 1.6 16v

dukeofdream - Τρι 10 Αύγ 2010, 14:56:40
Θέμα δημοσίευσης: 306 1.6 16v
Γεια σας πηρα επιτελους αποφαση να βαλω κι εγω στο αμαξακι μου ενα 1.6 16v μοτερ να δει λιγη χαρα το ποδι μου...θελω να κανω την εξης ερωτηση..μοτερ 1.6 16v NFU της γενιας με το ηλεκτρογκαζο με εισαγωγη,εγκεφαλο,πλεξουδα απο rally-vts θα δουλεψει?επισης οι βασεις ειναι ιδιες με τον κλασικο tu5j4?γενικα οτι πληροφορια ξερετε σχετικα με το θεμα ειναι ευπροσδεκτη...τι θα χρειαστει να αλλαξω για να δουλεψει μηχανικα το αμαξι τι να προσεξω και λοιπα.Την δουλεια θα την κανω μονος μου οποτε οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη ευχαριστω πολυ!
Pughell - Τρι 10 Αύγ 2010, 15:10:35
Θέμα δημοσίευσης:
Καλυτερα αλλαξε τον τιτλο του 1ου post σου σε 306 1600 16v. Arrow

Αναλογα με την χρονολογια που ειναι το αμαξι σου,πιθανοτατα θα θελει δουλεια με τα ηλεκτρολογικα.
Ολα τα υπολοιπα γινονται ευκολα...

Σχετικα με την βαση,οχι,δεν μπαινει αυτη του 16v μοτερ αλλα πρεπει να τροχισεις λιγο την δικια σου απο το 1400αρι και αφηνεις εκεινη.
Δεν εχεις προβλημα,αν γινει σωστα,δεν παθαινει τιποτα... Wink

Οσο για μοτερ,παρε ενα απο 206(σκετο μοτερ,χωρις εισαγωγες/εξαγωγες και πλεξουδες) και μαζεψε τα υπολοιπα πραγματα απο 106(εκκεντροφορους,γραναζια,ελατηρια βαλβιδων,εισαγωγη,εξαγωγη και ηλεκτρικα).
Οταν τελειωσει θα εισαι ενας ευχαριστημενος ιδιοκτητης με 140 αλογα και απροβληματιστη λειτουργια. Wink
dukeofdream - Τρι 10 Αύγ 2010, 15:16:36
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα επειδη το budget μου ειναι στα 900 ευρο δεν εχω και μεγαλη ευχαιρια για εκκεντροφορους και λοιπα...αυτα τα αφηνω για μετα...εχω βρει μοτερ απο xsara vts χωρις πλεξουδα,εγκεφαλο εισαγωγη και εξαγωγη στα 250 ευρω σε μαντρα στον ασπροπυργο σε σχεση με τον απλο 1.6 16V οι βασεις ειναι ιδιες?απλα με εισαγωγη-εξαγωγη πλεξουδα και εγκεφαλο θα δουλεψει?το 306 μου ειναι η τελευταια γενια..
Pughell - Τρι 10 Αύγ 2010, 15:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το 306 σου ειναι τελευταια γενια,εχεις αρκετο "ζορι" με τα ηλεκτρολογικα... Sad

Το μοτερ του Xsara VTS που βρηκες,δεν εχει καμια διαφορα με το απλο 1600 16v...Ολα τους ειναι TU5JP4 και βγαζουν 110 αλογα.Τα μονα που διαφερουν,και σε αποδοση αλλα και σε βασεις,ειναι τα TU5J4 των 106/Saxo.

Απλα ετσι οπως τα γραφεις,δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου. Confused
Μοτερ με 110 αλογα και ηλεκτρικα απο 106/Saxo; Question
Αν ναι,τοτε παλι ναι,δουλευει,απλα θελει και τον αναλογο προγραμματισμο καθως η χαρτογραφηση του εγκεφαλου του 106 θελει τουλαχιστον και τους εκκεντροφορους του 106 μιας και αυτοι απο τα μοτερ με τα 110 αλογα ειναι πολυ ηπιοι...
dukeofdream - Κυρ 15 Αύγ 2010, 18:42:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το λοιπον που λενε και οι παλιοι :p αγοραστηκε ενα ολοκληρο citroen zx χωρις πινακιδες με μοτερ απο saxo vts μονοφισο, φρενα μπροστα απο saxo 16v και πισω αξονα με δισκους απο 306 Gti6...το αμαξι το αγορασα 1000 ευρω...πιστευω πολυ καλη τιμη αν λαβουμε υποψην οτι μονο τον πισω αξονα τον ζητανε 250-400 ευρο...εχει προγραμμα peugeot sport και φτιαχτο διχαλο...αυριο λογικα θε ξεκινησω με τον πισω αξονα και σιγα σιγα θα ακολουθησει το μπροστα κοματι...δεν το βιαζομαι γιατι πρεπει να μαζεψω χρηματα για τον ηλεκτρολογο και για λαδια-φιλτρα-ιμαντα εκκεντροφωρον κλπ...μπουζι απο tu3 κανουν?το λεω γιατι εχω ιριδιου...ακολουθουν μερικες φωτογραφιες :p
dukeofdream - Κυρ 15 Αύγ 2010, 18:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
να προσθεσω οτι πωλουνται τα περισσοτερα κοματια του αυτοκινητου που δεν θα χρησιμοποιησω οπως ταμπλο(μαλλον απο 2λιτρο μιας και τα χιλιομετρα πανε μεχρι 240)δυναμο και διαφορα αλλα πραγματα...οπως επισης πουλιεται και το μοτερ κομπλε(μοτερ-σαζμαν-πλεξουδα-εγκεφαλος) απο το 306 1.4 8v μου το οποιο ειναι πενα,δεν καιει σταγονα λαδι...οποιος θελει ας μου πει και στις τιμες τα βρισκουμε...ευχαριστω πολυ!
Pughell - Κυρ 15 Αύγ 2010, 19:05:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη κινηση! Wink

Περι αξονα,μιας και θα τον εχεις λυμμενο.καντου και μια επισκευη.
Το καλο στον αξονα του 306 ειναι οτι τα ακρα του δεν χρειαζονται τορνο ακομα και αν παρουν οβαλ μιας και αντικαθιστουνται και υπαρχουν σαν σκετος κωδικος στην Peugeot. Arrow

Σχετικα με τα μπουζι,μην το δοκιμασεις,κατα 99% αυτα που εχεις στα χερια σου ειναι εναν βαθμο πιο θερμα απο απο αυτα του 16v οποτε το πιο πιθανο ειναι οτι θα γινει ζημια καποια στιγμη. Exclamation
dukeofdream - Κυρ 15 Αύγ 2010, 19:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
εχει καλως...θα παρω καινουργια μπουζι αφου ειναι ετσι...δεν τρεχει τιποτα ετσι και αλλιως ειναι πολυ φθηνα...παντως μια βολτα που το εκανα,με ενθουσιασε πολυ!ωραιο πραγμα τελικα ο tu5 :p ξερει κανεις τι διαφορα στα κιλα του 306 με το zx?πιο ειναι πιο ελαφρυ?

edit: απο περιεργια κοιταξα στο site της denso και τα μπουζι που δεινει για τον tu5j4 ειναι τα ιδια με αυτα που φοραω εγω...
Pughell - Κυρ 15 Αύγ 2010, 19:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
Με επιφυλαξη αλλα αν θυμαμαι καλα απο ενα παλιο 4Τ που ειχε συγκριτικο διάφορα 2λιτρα,η διαφορά ηταν πανω απο 50 κιλα.
dukeofdream - Κυρ 15 Αύγ 2010, 19:52:50
Θέμα δημοσίευσης:
το 306 50 κιλα πιο βαρυ η το zx?ελπιζω να μην του κοπει ο τσαμπουκας οταν μπει το μοτερ στο 306 μου...
B.M-SPORT - Κυρ 15 Αύγ 2010, 22:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιο βαρυ ειναι το 306 απο το ZX.
Αν επιτρεπετε απο που βρηκες το ZX; πιστευω πολυ καλη αγορα φιλε.
Pugobios - Κυρ 15 Αύγ 2010, 22:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
αρκετά πιο βαρύ το 306...
dukeofdream - Δευ 16 Αύγ 2010, 09:19:34
Θέμα δημοσίευσης:
κριμα και χαρηκα Sad το εχω ζυγισει σε πλαστιγκα και εδειξε 1082 κιλα μαζι με τον ηχο...μην φανταστειτε τρελα πραγματα ενα 12αρι sub 2 οβαλ kicker Και εναν ενισχυτη...σημερα μαλλον θα ασχοληθουμε με τον πισω αξωνα...για να δουμε...
Edirnelis - Δευ 16 Αύγ 2010, 10:12:45
Θέμα δημοσίευσης: !!!
Και για όποιον φίλο ζήλεψε την καλή αυτή αγορά, σας ενημερώνω ότι υπάρχει άλλο ένα ΖΧ Volcan με 1600 16ν μονόφυσο, με πίσω άξονα κλπ όλα ίδια, με επιπλέον ΑΒS, καθίσματα, ελεύθερο καταλύτη-εξάτμιση, ανάρτηση και κοντό κωρονοπίνιο σε ανάλογη τιμή.
dukeofdream - Δευ 16 Αύγ 2010, 16:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
τυχαια το πετυχα στο car.gr φιλε μου...αν ξερει κανεις καποιον ηλεκρτολογο που μπορει να κανει καποια καλη τιμη θα με ενδιεφερε πολυ μιας και δεν υπαρχει μία...αν δεν πουληθει τιποτα απο αυτα που δεινω θα εχω προβλημα...μπορει να μην ξεκινησω καθολου την τοποθετηση και να το κανω τα χριστουγεννα που θα ξανα ερθω απο την αρτα που σπουδαζω γιατι διαφορετικα αν ξεκινησω την δουλεια με βλεπω να εχω τελειωσει την τοποθετηση και να εχω ενα νεκρο αυτοκινητο χωρις λεφτα για ηλεκτρολογο και να φευγω για αρτα με λεωφορειο Sad...
Nik_psa - Τρι 17 Αύγ 2010, 07:03:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τι μοντέλο είναι το δικό σου?
Edirnelis - Τρι 17 Αύγ 2010, 11:30:03
Θέμα δημοσίευσης: 16v
Αν ρωτάς εμένα, είναι ΖΧ Volcan γνήσιο του ΄92 5πορτο. Δίνεται και με πινακίδες και χωρίς. Είμαστε βέβαια of topic. Απλώς ευκαιριακά το ανέφερα. Ηλεκτρολόγος που γνωρίζει άριστα ΖΧ και 306 υπάρχει αλλά είναι σε διακοπές ως το τέλος του μήνα.
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 11:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
εστω στο τελος του μηνα...αμα συμφερει απο χρηματικη αποψη δεν υπαρχει προβλημα στον χρονο...αν εχεις τηλεφωνο ρωτα τον τι θα μου παρει περιπου...και τα 2 ειναι μονοφυσα!
Nik_psa - Τρι 17 Αύγ 2010, 12:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
Για το 306 ρώτησα...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 12:09:45
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα ειναι 12/98 το αμαξι...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 13:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
ενα φιλος μου που εχει σινεργιο εχει εναν καλο ηλεκτρολογο ο οπιοσ κανει τα παντα για το δικο μου 306 απο 1,4 σε διλιτρο μου πε 200 ευρο οτι και να γινει...αν ειναι ροταο αυριο και συ λεο φιατι ελιπα διακοπεσ και δεν ξερο αν ειναι εδο
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
νορμαλ τιμη σου ειπε...ολοι τοσα παιρνουν...σε αγγλικα φορουμ λενε οτι μονο 4-5 καλωδια χρειαζεται να κανεις τραμπα...αν μπορουσαμε να μαθουμε πια θα ηταν πολυ βολικο...δουλευα σαν τεχνικος ηλεκτρονικων παιχνιδιων πανω απο 3 χρονια και τωρα σπουδαζω τηλεπικοινωνιες...τα καλωδια και τα κολητιρια εχουν γεινει το 3ο χερι μου...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κολησω που...παντως παιδια πιστευω ειναι υπερβολικα 200 ευρο για δουλεια μισης ωρας...θα το ψαξω οσο μπορω μηπως και τα καταφερω μονος μου...αλλα οχι πειραματα!μονο αν βρω κομπλε σχεδιο...
Pugobios - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
με ένα πολύμετρο τα βρίσκεις τα καλώδια δεν είναι τίποτα θέλει ψάξιμο όμως...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
στι δικια μου περιπτοση θα αλχτη ολοκλιρη η φυσα στη πλεξουδα του διλιτροθ για να κουμποση στου 1400 μοθ ειπε 200 ευρο το πολυ σε οπιαδιποτε κατασταση αντιμετοπιση ..... δεν χανοθμε τπτ παμτοσ για μια εροτηση απλα ο τυποσ ειναι πολ,υ εμπειροσ γιατι συνεργαζοταν με το φιλο μου σε αγωνιστικα αυτοκινιτα και καλητερα να πληροσεισ κατι παραπανο και να εχεισ το κεφαλι σου ησυχο παρα να μπλεξεισ με καν τσαρλατανο και για μια μαλ***α στα καλοδια το αμαξι σου να μην δουλεψει ποτε...ειναι υπουλο πραμα τα ηλεκτικα και μπορει να μπλεξεισ ασχημα ....αν ειναι ορταω και σου λεω.....αθηνα εισαι?
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
σιγουρα τα βρισκεις αν ξερεις τι πραγμα ψαχνεις...και ολα τα καλωδια να μετρησω τι θα καταλαβω?ο μονος τροπος ειναι να ξηλωσω ολο το ZX και να δω που παει το καθε καλωδιο απο τον εγκεφαλο μεσα στο αμαξι και μετα να ψαξω να βρω τα αντιστοιχα απο το 306 και να κανω τα καλωδια τραμπα...αλλα μου ακουγεται πολυ μεγαλο μανουριασμα...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
δικιο εχεις φιλε μου ωστοσο δεν υπαρχουν τα λεφτα...αυτη την στιγμη δεν εχω λεφτα ουτε για λαδια-φιλτρα-μπουζι κλπ...δεν εχει να κανει με το κατι παραπανω...αν το εκανα αυτο πριν 2 χρονια που ειχα την δουλεια μου εννοειτε θα εψαχνα τον καλητερο και οχι τον οικονομικοτερο...παντως ρωτησε τον..να του πεις ειναι και τα 2 αμαξια μονοφυσα το ΖΧ ειναι του 91 και το 306 του 98
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
και μπορει αν σιδεσεισ τα 4 5 καλοδια που λενε στα φορουμ τισ αγκλιασ απλα να περνει μπροσ το αμαχι και να κηνητε αλλα προφανοσ θα θεσ να λοιτουργουν και τα οργανα και ολλα τα πραματα του αμαξιου
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
dukeofdream έγραψε:
νορμαλ τιμη σου ειπε...ολοι τοσα παιρνουν...σε αγγλικα φορουμ λενε οτι μονο 4-5 καλωδια χρειαζεται να κανεις τραμπα...αν μπορουσαμε να μαθουμε πια θα ηταν πολυ βολικο...δουλευα σαν τεχνικος ηλεκτρονικων παιχνιδιων πανω απο 3 χρονια και τωρα σπουδαζω τηλεπικοινωνιες...τα καλωδια και τα κολητιρια εχουν γεινει το 3ο χερι μου...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κολησω που...παντως παιδια πιστευω ειναι υπερβολικα 200 ευρο για δουλεια μισης ωρας...θα το ψαξω οσο μπορω μηπως και τα καταφερω μονος μου...αλλα οχι πειραματα!μονο αν βρω κομπλε σχεδιο...

κανε εγραφη και ροτα τους σε γενικεσ γραμες βοηθανε, σε πιο φορουμ λες?
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
δεν νομιζω γιατι και το 106 το μονοφυσο ειχε ηλεκτρονικα οργανα οπως και το 306 της ιδιας χρονιας...τελος παντων ποσο μεγαλη διαφορα μπορει να ειναι?ολα διαφορετικα?καπιοι λενε οτι ο μονοφυσος του 1.4 δουλευει σε 1.6 αν προγραμματιστει σωστα χωρις αλλαγη στην καλωδιοση...τυχαια το βρηκα...αν ψαξω θα το ξαναβρω πιστευω...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:34:40
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω τι να σου πω δεν ξερω πολλα απο ηλεκτρικα γιατι δεν σκαλιζο γιατι τα φοβαμαι....παντος εκανεσ καλη αγορα...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω ετσι πιστευω...ειδηκα αν καταφερω και πουλησω καποια πραγματα απο το ΖΧ θα ειμαι αρχοντας...αν βρεθει καποιος το δεινω και ολοκληρο 200 ευρω..να βγαλω τον ηλεκτρολογο τουλαχιστον...
Pugobios - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
μπορεις να κρατησεις ολα τα ηλεκτρικα απο το xz όπως είναι...αλλα μετά θα χρειαστείς πατέντα στα φισάκια του καντράν των διακοπτών των φώτων κτλ αν δεν είναι ίδια...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:44:38
Θέμα δημοσίευσης:
αν εννοεις να αλλαξω τα φυσακια με αυτα του 306 δεν ειναι τιποτα...το θεμα ειναι το ΖΧ που ειναι του 91 εχει ηλεκτρονικο κοντερ?
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
αν ειναι η λαμαρινα του ειναι καλη μπορει να ενδιαφερετε ενα παιδι για αυτα τα λεφτα αν ειναι βαλε μια φοτο να του πω να το δει
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/674609/ αυτο ειναι το αμαξι...εχει μεινει ακομα η αγγελια στο car.gr ....
Pugobios - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:55:24
Θέμα δημοσίευσης:
oxi σιγουρα δεν εχει...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
μια χαρα ειναι μακαρι να θελει γιατι το συμφερει και αυτον αν ειναι θα σου στηλω πμ με το τηλ του
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:57:07
Θέμα δημοσίευσης:
βεβαια απο την αλλη το κοντερ του δουλευει κανονικα...και μου φαινεται λιγο περιεργο που γραφει μεσα 250km/h ισως ειναι απο 2λιτρο πιο καινουριο...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 14:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
φυσικα brother...ωστοσο αυτος τι ακριβως θελει να κανει?να κρατησει καροτσι?γιατι το αμαξι εχει κανει διαγραφη και θα εχουμε προβλημα με τον αριθμο πλαισιου...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 15:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
εχει ενα ιδιο ζχ και εχει φαει το πισω φτερο και κατι αλλα πσιλο πραγματα που χρειαζετε...δηλαδη για ανταλακτικα φανοποιιασ θα το παρει αν ειναι..μην φοβασε
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 15:08:08
Θέμα δημοσίευσης:
εχει καλως...απλα τον αριθμο πλαισιου αν δεν εχει προβλημα θα τον κοψω με τροχο...
pan306 - Τρι 17 Αύγ 2010, 15:10:31
Θέμα δημοσίευσης:
καλα θα κανεις γιατι που ξερεισ τη γινετε και εγω αυτο θα κανα....
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 15:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
παντως καλο θα ειναι να το εξετασει καλα γιατι εγω δεν το εχω κοιταξει καθολου...και με λιγες κλεφτες ματιες εχει αρκετα χτυπηματακια...καταλαβαινεις εγω μοτερ-φρενα κοιταζα...
Nik_psa - Τρι 17 Αύγ 2010, 16:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το καντράν είναι από 1.9 ή 2.0...Το δικό σου αμάξι έχει μπουζοκαλώδια ή ο πολλαπλασιαστής πιάνει πάνω στα μπουζί...?
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 16:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
εχει μπουζοκαλωδια κανονικα...δες και την φωτο...
Nik_psa - Τρι 17 Αύγ 2010, 16:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τι περιοχή είσαι?
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 16:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
αθηνα αιγαλεω φιλε μου...
Nik_psa - Τρι 17 Αύγ 2010, 17:26:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τη μετατροπή που θα την κάνεις?Να υπολογίζεις αν έχεις A/C θα χρειαστείς βάση και συμπιεστή,τα δικά σου δεν κάνουν...
dukeofdream - Τρι 17 Αύγ 2010, 17:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
θα δω τι θακανω με το a/c σπιτι μου θα την κανω...εχω υπογειο με τα παντα...
dukeofdream - Πεμ 19 Αύγ 2010, 16:57:29
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον και οπως ανοιξε το topic καπως ετσι θα κλεισει.πηρα την αποφαση να μην κανω την μετατροπη...Πολλες φορες δεν κανει να στηριζεσαι σε καποιους ανθρωπους μιας και αυτοι μπορει να σε αφησουν στα κρυα του λουτρου που λεει και ο πατερας μου...Ο λογος παιδια ειναι οτι κουραστηκα...Ψαξε αυτο, ρωτα εκεινο, παρακαλα αυτον, πιεσε τον αλλον κλπ...Το σωστο ειναι να υπολογιζουμε στις δικα μας ορια και σε οτι μπορουμε να κανουμε εμεις μονοι μας χωρις την βοηθεια κανενος!αυτη η ιστορια με εχει κουρασει τοσο οσο δεν με εχει κουρασει τιποτα αλλο μεχρι στιγμης...Και επειδη εγω δεν ειμαι ατομο που θα κοσκινιζω 2 χρονια για να ζημωσω αποφασησα να τα παρατησω!οταν ειναι να γεινει κατι γινεται στην αρχη...Αμα δεν γεινει στην αρχη τοτε δεν θα γεινει ποτε η τουλαχιστον δεν θα γεινει σωστα!απο οταν πηρα το 306 μου το ονειρευομουν με ενα μοτερ αξιοπρεπες και προσπαθησα αρκετα αυτα τα 2.5 χρονια για να το πετυχω...Φαινεται η μοιρα του ειναι να παραμεινει 14αρι...Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας!Δεν πειραζει εστω και αν δεν χρειαστηκε,εμπλουτισα λιγο την γνωση μου!
Pugobios - Πεμ 19 Αύγ 2010, 21:28:34
Θέμα δημοσίευσης:
μην απογοητεύεσαι κολλητέ...μην περιμενεις ολα να σου ερχοντε οπως τα θες παντα υπαρχουν και δυσκολα...για να καταλαβεις..οταν ηταν να βαλω εγω μοτερ στο 14αρι μου το ειχα 3 μηνες και καθοτανε μεχρι να μπει επανω...μια ελειπε η πλεξουδα επρεπε να περιμενω να την στειλουν...μια ηθελε ξεκλειδωμα ο εγγεφαλος...μια δεν εβρησκα σασμαν...και το κορυφαιο την μερα πριν βαλω το αμαξι μεσα το τρακαρα και το διελυσα...πως σου φανικε?ευτηχως εχω μαστορα λαμαρινα και το σενιαρε(δεν ειχε παρει σασι) και μετα απο ενα μηνα βγηκε...το σιγουρο ειναι οτι δεν εχεις τελειωσει εδω ουτε με τα χρηματα φυσικα ουτε με τον χρονο...μην περιμενεις με 200-300 ευρο να εισαι ετοιμος να φυγεις...υπολογιζε κανα χιλιαρικο ακομα...γτ εχεις να το βαλεις πανω να κανεις εξατμιση γιατι θελει πατεντα ηλεκτρολογο..κτλ..επισης αν εχεις στα υποψιν να το δηλωσεις θες ενα 300αρι μες στο νερο...καλο θα ηταν βεβαια αυτα να τα ειχες σκευτει η να στα ελεγε καποιος πριν ξεκινησεις αλλα...anyway για μενα αφου μπηκες στο χωρο θα χορεψεις κριμα ειναι να μεινει ετσι...
dukeofdream - Πεμ 19 Αύγ 2010, 23:45:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πω φανταζομαι ξενερωμα...Ομως δεν εχει να κανει με τιποτα απο αυτα που ανεφερες φιλε μου!δεν ειναι ακριβως θεμα χρηματων οσο ειναι θεμε του οτι ο κολητος μου(που ειναι μηχανικος) με μπριζωνει απο τοτε που πηρα το αμαξι να το κανουμε 16αρι και ηταν αυτος που μου ειπε ξεκινα κι εγω ειμαι πισω σου, μαζι θα τα κανουμε ολα...παρε εσυ τα πραγματα και τα αλλα αστα πανω μου...και αυτος ειναι ο ανθρωπος που τον παρακαλαω 4 μερες να μιλησουμε 1 ωριτσα να οργανωθουμε,να δουμε τι θα κανουμε και με εχει γραψει στα @@ του με το συμπαθιο...εχω στο υπογειο του σπιτιου μου garage που δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτα απο ενα πληρως εξοπλησμενο συνεργειο το οποιο ανηκει στον αδερφο της μανας μου για τον οποιο εχω τρεξει ουτε κι εγω δεν ξερω ποσες φορες...και αυτος μου πεταξε σποντες του τυπου "χρειαζεσαι χωρο για να κανεις μια τετοια δουλεια..."εχωντας λοιπον υπολογισει οτι εχω αυτους τους 2 παραγωντες απο πισω μου ξεκινησα να κανω την μετατροπη...αλλα βεβεα μεχρι να σοβαρεψουν τα πραγματα ολοι μαζι σου ειναι...μετα ειναι που την κανουν ολοι με ελαφρα...λεφτα για να πληρωσω μηχανικο δεν εχω και στην τελικη δεν θα ξεκινουσα ποτε να κανω κατι το οποιο θα κοστισει 2 φορες την αξια του αυτοκινητου μου...αν ηταν να μου βγει η μετατροπη 3000 ευρω το πουλαγα και επερνα ετοιμο με 2.5 μεχρι και 2.0λτ πωλειται στο car.gr με κατω απο 4 χιλιαρικα...οσο για τον χωρο σταματαει ευκολα...βαζω μια αγγελια πουλαω το zx και τελειωσε το παραμυθι...
Pugobios - Πεμ 19 Αύγ 2010, 23:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
τι να σου πω ρε φιλε τραβας ζορια κι εσυ...περιμενε μερικες μερες να δεις τι θα γινει και αναλογος πρατεις...
dukeofdream - Παρ 20 Αύγ 2010, 00:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
αν μπορουσα θα περιμενα...δυστηχως ο χρονος με πιεζει αρκετα...1η του μηνος γραφω μαθημα στην αρτα...αυτες οι δουλειες παιρνουν χρονο και δεν πρεπει να γινονται αρπα-κολλα...αθηνα θα ξαναερθω για καιρο το καλοκαιρι αρα τζιφος η δουλεια για φετος,του χρονου τα ξαναλεμε...γιαυτο λεω αμα ειναι να γεινει κατι θα γεινει στην αρχη!τελος παντων δεν πειραζει δεν μου εκατσε και παλι...σε 5-6-10 χρονια που θα εχω μαζεψει καποιο σεβαστο ποσο θα παρω ενα γρηγορο εργοστασιακο αυτοκινητο να μου κανει το κεφι...μεχρι τοτε να ειναι καλα η logitech G25,το Live For Speed,το Forza motorsport 3 κλπ!
pan306 - Σαβ 21 Αύγ 2010, 15:57:28
Θέμα δημοσίευσης:
αν το πουλησεισ ποσο θα το δοσεις? υπαρχει ενδιαφερομενος.............
dukeofdream - Σαβ 21 Αύγ 2010, 20:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
οσο το πηρα αδερφε...περιμενω μερικες μερες ακομα αλλα μαλλον θα το δωσω...αν τελικα δεν το δωσω (που χλωμο το κοβω) ο ενδιαφερομενως ενδιαφερεται για το κουφαρι(εκτος το καντραν που το εχω ταξει σε μελος του forum)?
dukeofdream - Κυρ 22 Αύγ 2010, 21:53:12
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον παιδια με αναπτερομενο το ηθικο μετα απο πολυωρη κουβεντα με την παρεα μου και ενα τηλεφωνημα απο καποιον ενδιαφερομενο για το παλιο μου μοτερ αποφασησα να κανω το εξης!θα τα παιξω ολα για ολα...θα πουληθει αυριο το μοτερ 1.4 8v μαζι με τον πισω και αξονα και ολα τα μπροστινα κοματια(σαζμαν-ημιαξονια-φρενα κλπ) 350 ευρω!αυτο θα με φερει σε μια κατασταση που θελωντας και μη ολοι θα αναγκαστουν να βοηθησουν κι εγω να χορεψω τον χορο οπως ειπε ο φιλος πιο πανω...αν μεχρι τις 10 σεπτεμβριου το αμαξι δεν ειναι ετοιμο δεν θα μπορεσω να παω αρτα και θα χασω ενα εξαμηνο απο την σχολη μου...αυτο θα αναγκασει και τους γονεις μου να βοηθησουν οικονομικα αν χρειαστει αλλα και τον θειο μου να μου παραχωρησει το υπογειο για να κανω την δουλεια...ισως πολυ επιπολαια κινηση αλλα πραγματικα δεν βλεπω τροπο για να γινουν αλλιως τα πραγματα...πεισμωσα και η δουλεια θα γεινει οπως και να΄χει...φιλε μου pan306 οποτε μπορεσεις απαντησε μου για τον φιλο σου που ζητησε το ZX σαν κουφαρι γιατι τα χρηματα θα μου χρειαστουν σιγουρα...να ευχαριστησω ξανα το forum που με εχει βοηθησει αρκετα!
Pugobios - Δευ 23 Αύγ 2010, 14:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνώ σχεδόν σε όλα αν και πιστεύω το παραττραβάς...για μένα αστο να περιμενει μαζεψε φράγκα και κάντο...αν πάλι καίγεσαι τόσο πολυ τι να σου πω...απλα μην αφηνεις τη σχολη γιατι θα σαφησει και αυτη αποδεδειγμενα..αυτα ειχα να σου πω
volvos - Δευ 23 Αύγ 2010, 15:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
φιλικα παντα
εγω παντως αν ησουν παιδι μου και μου τα ελεγες αυτα το πιθανοτερο να σε κατεβαζα λαχαναγορα για σενσορεδ καταστασεις.....

δεν εχεις ιδεα που πας να μπλεξεις και ποσα λεφτα εξτρα θα χρειαστουν για σκατολοιδια που ουτε τα ειχες σκεφτει. πολυ χοντρικα απο οσο υπολογιζες οτι θα στοιχισει συνολο η μετατροπη βαλε και 20%....
Steve - Δευ 23 Αύγ 2010, 20:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη πόσο χρονών είσαι?
dukeofdream - Δευ 23 Αύγ 2010, 21:33:49
Θέμα δημοσίευσης:
δεν χρειαζεται να πιστευεις πως το παρατραβαω...εγω ειμαι σιγουρος πως το παρατραβαω!τα χρηματα χρειαζονται...αν τελικα πρεπει να το παρατραβηξω τοσο ωστε να λαβω την συμπαρασταση που πιστευω πως μου αξιζει ετσι και αλλιως τοτε αυτο θα κανω...με τις κουβεντες δεν γινεται τιποτα...φιλε volvos φανταζομαι πως αν εχεις παιδια θα εχουν καποιο hobby...τα βοηθας να ασχοληθουν με το hobby τους?ειτε χρηματικα ειτε ψυχολογικα πρεπει να τα βοηθας...εμενα ο πατερας μου παντως οσο χρονια θυμαμαι τον εαυτο μου δεν με εχει βοηθησει ποτε για κανενα hobby και εχω ανακατευτει με πολλα απο οταν ημουν μικρος...και οταν λεω βοηθησει δεν εννοω παντα χρηματικα...κακως ή καλος ποτε δεν ημουν ατομο που ζηταγα λεφτα και τα παντα τα πληρωνα μονος μου...αλλα δεν εχει χαρει ποτε με τιποτα απο αυτα που εχω κανει δεν εχει ενδιαφερθει ποτε να με ρωτησει αν χρειαζομαι βοηθεια η στην τελικη να ρωτησει πως προχωραει η δουλεια με αυτο που ασχολησε?λογικο λοιπον και εγω απο την μερια μου να ζηταω την βοηθεια αυτη με τροπους οχι και τοσο σωστους...επειδη με το post σου μου εδωσες να καταλαβω πως με θεωρεις ανευθυνο και κακομαθημενο σου απανταω πως τα πραγματα δεν ειναι ετσι...δεν ειμαι κανενας τεμπελης που ζω απο τους γονεις μου και περιμενω να μου δινουν λευτα για τα καπριτσια μου...εχω δουλεψει στην ζωη μου και ολα τα εχω αποκτησει με κοπο...η καθε βιδα πανω στο αμαξι μου ειναι πληρωμενη απο εμενα τον ιδιο και τον ιδρωτα μου(συμπεριλαμβανομενης της αγορας του αυτοκινητου εξ αρχης και την εκδοση του διπλωματος οδηγησης)...οσο για τις σπουδες μου που δεν ηταν ποτε δικια μου επιλογη εχω να πω πως αν ειμαι στην αρτα και σπουδαζω ειναι για να κανω την κ@υλ@ της μανας μου και του πατερα μου...και αν τωρα ειμαι σε μια κατασταση που μαζευω τα λετα ευρω-ευρω για να κανω αυτο που θελω φταινε οι γονεις μου και μονο!εγω μια χαρα δουλιτσα ειχα και ποτε δεν ζητησα λευτα απο κανεναν οσο την ειχα!τωρα λοιπον που με εστειλαν με το ζορι να σπουδασω τους θεωρω τουλαχιστον υποχρεωμενους να μην μου την λενε που παω να κανω μια κινηση για τον εαυτο μου κι εγω...αυτα ειχα να πω,συγνωμη για το μεγαλο Post...φιλε μου Steve ειμαι 21 χρονων!
dukeofdream - Δευ 23 Αύγ 2010, 21:37:01
Θέμα δημοσίευσης:
μια ερωτηση που ξεχασα..τι σημαινει σενσορεδ?
Steve - Τρι 24 Αύγ 2010, 00:04:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ήταν χόμπυ φίλε όλων μας, δεν θα είχε κανείς καμία αντίρρηση.

Πας να κάνεις μαλ***α και μάλιστα μεγάλη, γι αυτό και όλοι αντιδράμε έτσι.

Στα 21 σου βέβαια και με τέτοιο παράπονο για την μη-συμπαράσταση είναι φυσικό να κάνεις τώρα μια από τις σημαντικότερες μαλ***ες που θα σου κοστίσει ίσως για αρκετή από την υπόλοιπη σου ζωή.

Και έλα στην θέση των γονιών σου. Πώς θα σου φαινόταν αν ο γιός σου θα έκανε κάτι ανάλογο με αυτό που πας να κάνεις εσύ τώρα? Και μην μου απαντήσεις με την "cool" άποψη, "εγώ θα τον βοηθούσα και θα και θα και θα...".

Πέντε μπάτσες θα του έκοβες να έρθει το μυαλό του στο κεφάλι Wink
dukeofdream - Τρι 24 Αύγ 2010, 00:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι μαλ***α?και ποιος ειναι ο παραγωντας που θα μου κοστισει για αρκετη απο την υπολοιπη ζωη μου?δεν παω να παρω κανενα δανειο ουτε να μπλεξω με ναρκωτικα...Εαν ημουν στην θεση των γονιων μου δεν ξερω αν θα βοηθουσα παντως σιγουρα θα προσπαθουσα να μπω στην ψυχολογια του...και στην τελικη πως περιμενουν να σπουδασω οταν ολη την ωρα στο μυαλο μου αντι να ειναι η σχολη ειναι ποτε και πως θα βαλω 1.6 16v στο αμαξι μου...το μονο που παω να κανω ειναι να πιεσω λιγακι την κατασταση γιατι διαφορετικα κανενας δεν προκειται να ενδιαφερθει...
greenpug106 - Τρι 24 Αύγ 2010, 06:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου καλή τύχη.

Εγώ απλά να σου πω την ιστορία του κολλητού μου.
Είχε αγοράσει 206 1.9 πετρέλαιο καινούργιο.
Έβαλε bodykit, ηχοσύστημα κλπ και μετά αποφάσισε να βάλει μηχανή 1.6 16v.

Ρωτά κάποιον στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την μετατροπή και αυτός του λέει ξεκίνα την και κάνε και αίτηση ταυτόχρονα.
Βρίσκει κάποιον που φέρνει κτυπημένα αυτοκίνητα κλπ για την μηχανή.
Τον ρωτάει αυτό για τα έξοδα της μετατροπής κλπ και τα νομικά για να δηλώσει το μοτέρ και αυτός του λέει ένα Χ ποσό, ηλεκτρικά δεν θα χρειαστείς και το μοτέρ θα στο δηλώσω εγώ.

Ο φίλος μου προχωράει και κάνει την μετατροπή.
Τελικά κάνει νέα ηλεκτρική εγκατάσταση από την αρχή το οποίο στοιχίζει αρκετά, δίνει και επιπλέον χρήματα για service, συμπλέκτη κλπ κλπ
Αφου τελειώνει η μετατροπή δεν μπορεί να δηλωθεί και αναγκάζεται να αποσύρει το αυτοκίνητο. Αφού πέρασαν 3-4 χρόνια και έγιναν κάποιες αλλαγές στην νομοθεσία τώρα είναι κανονικά δηλωμένα όλα και το πουλάει αλλά σε χώμα τιμή αφού πλέον το αυτοκίνητο είναι 10+ χρόνων.
Steve - Τρι 24 Αύγ 2010, 07:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
dukeofdream έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι μαλ***α?και ποιος ειναι ο παραγωντας που θα μου κοστισει για αρκετη απο την υπολοιπη ζωη μου?δεν παω να παρω κανενα δανειο ουτε να μπλεξω με ναρκωτικα...
Πρέπει να πάρεις δάνειο ή ναμπλέξεις με ναρκωτικά δηλαδή για να σου κοστίσει κάτι στην ζωή σου?

Μάλλον έχεις αρκετά μπερδεμένη αντίληψη των πραγμάτων Black eye
dukeofdream έγραψε:
Εαν ημουν στην θεση των γονιων μου δεν ξερω αν θα βοηθουσα παντως σιγουρα θα προσπαθουσα να μπω στην ψυχολογια του...
Ναι, είμαι σίγουρος ότι θα το έκανες αυτό!
dukeofdream έγραψε:
και στην τελικη πως περιμενουν να σπουδασω οταν ολη την ωρα στο μυαλο μου αντι να ειναι η σχολη ειναι ποτε και πως θα βαλω 1.6 16v στο αμαξι μου...
Θα σου έλεγα και το πότε, και το πώς, αλλά το κυριότερο, πού θα βάλεις το 1.6 16 v στο τέλος της υπόθεσης, αλλά θα στο κρατήσω για έκπληξη, μην στεναχωρεθείς από τώρα! Laughing
dukeofdream έγραψε:
το μονο που παω να κανω ειναι να πιεσω λιγακι την κατασταση γιατι διαφορετικα κανενας δεν προκειται να ενδιαφερθει...
Πίεσε την την κατάσταση και να δεις πώς θα γυρίσει να σε χτυπίσει πίσω και τότε έλα πες μου για δάνεια και ναρκωτικά ... Wink

Επί του θέματος, την μετατροπή που θες να κάνεις, την είχε κάνει ο μηχανικός μου όταν ήμουν στην Λάρισα, με μοτέρ από 106 rallye. Σίγουρα θα δεις διαφορά, αλλά όχι αυτή που θα περίμενες. Από εκεί που είσαι αρκετά πίσω από όλους, μετά την μετατροπή θα είσαι λίγο πίσω από όλους. Γι' αυτό και φωνάζουμε για πεταμένα λεφτά, και πάμε να σε αποτρέψουμε.

Με το μυαλό που κουβαλάς, έστω αυτό το ελάχιστο που κατοικεί εκεί μέσα, είναι όμως αδύνατο να σου αλλάξουμε γνώμη και να έρθεις στα λογικά σου.

Καλή σου επιτυχία και ότι χρειαστείς και μπορούμε να βοηθήσουμε με τα κείμενα μας, θα σε βοηθήσουμε. Θυμήσου πως είναι καλύτερα να ρωτήσεις 10 φορές για κάτι και να το κάνεις σωστά στο τέλος, παρά να ΜΗΝ ρωτήσεις και να κάνεις μια χαζομάρα, μη αναστρέψιμη.
nikos 206cc - Τρι 24 Αύγ 2010, 08:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
+1000
Ακου τα παιδια μ@λ@κι@ πας να κανεις και ειναι κριμα....Τσαμπα λεφτα και δεν χρειαζεται να ειναι χιλιαδες ευρω για να μην το κανεις... Wink
SnakeMJK - Τρι 24 Αύγ 2010, 08:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
ξόδεψέ τα σε πιτόγυρα καλύτερα...

τζάμπα η ταλαιπωρία...
με το budget που αναφέρεις σίγουρα δεν κάνεις κάτι κ θα μείνεις στο τέλος κ χρεωμένος κ χωρίς λειτουργικό αυτοκίνητο.
κ αν μετά κόπων κ βασάνων κάποτε ολοκληρωθεί, δεν θα είναι κ ο πύραυλος που πάντα ονειρευόσουν. πούλα το ΖΧ (αν βρεθεί να το πάρει κάποιος), κράτα το 306 ως έχει κ όταν κάποια στιγμή έχεις τα χρήματα, αγοράζεις έτοιμο κάτι καλύτερο κ γληγορότερο Cool
dukeofdream - Τρι 24 Αύγ 2010, 12:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον για να τελειωνουμε.η μετατροπη θα γεινει οπως και να εχει...Steve εδω θα εισαι και θα δεις πως στο τελος ολα θα γινουν οπως πρεπει και με τον δικο μου τροπο.οσο για το τι περιμενω,δεν πεταω στα συνεφα...ξερω ποσο θα πηγαινει το αυτοκινητο μετα και σιγουρα δεν ειναι αυτο που θα ηθελα, αλλα μου δεινει την βαση για την παιρεταιρω εξελιξη...nikos206cc πιστευω οτι ειναι στην κριση του καθενως τι αξιζει και τι δεν αξιζει να χαλας λευτα!SnakeMJK απο το να τα ξοδεψω σε πυτογυρα καλητερα να τα καψω...οσο για το budget,ποιο budget?δεν υπαρχει budget το budget υπηρξε για την αγορα του ZX τωρα δεν υπαρχει budget...οσο κοστισει κοστισε...οποιος εχει 306 1.4 8v και για να κανει μια προσπεραση στην εθνικη πρεπει να κατεβαζει 3ες και για να ανεβει μια ανηφορα πρεπει πρωτα να σπαει την 1η τοτε με νιωθει...θα παρακαλουσα να μην γεινει αλλη κουβεντα στο θεμα...αν καποιος μπορει και θελει να βοηθησει οσο αφορα τα τεχνικα θεματα ειναι ευπροσδεκτη ολη η βοηθεια...οποιος θελει να κανει κυρηγμα,ευχαριστω αλλα λαμβανω ηδη αρκετο απο τους γονεις μου...δεν χρειαζομαι και αλλο!
Pughell - Τρι 24 Αύγ 2010, 13:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη,φιλικη συμβουλη,ξανασκεψου το... Wink

Εγω δεν ειμαι σαν τους υπολοιπους(Steve,Volvos,και Σια) μιας και αυτο που πας να κανεις και αυτα που περασες,τα εχω ζησει ηδη και κοιτωντας στο παρελθον ναι μεν αναπολω πολλα ευχαριστα πραγματα αλλα οταν θυμαμαι και καποια αρνητικα,τοτε αναθεωρω καποιες(οχι ολες) αποψεις μου. Confused

Καταρχην ξεκαθαρισε στο μυαλο σου αν το 306 σου ειναι πραγματικα το αυτοκινητο της ζωης σου και αν σκοπευεις να το "παντρευτεις" εφ'ορου ζωης ή τουλαχιστον για καμια 10ετια ακομα...
Αν ναι,τοτε προχωρα αλλα με συνεση σε σιγουρα βηματα και αφου πρωτα εχεις εξασφαλισει οτι η δουλεια θα γινει απο τα σωστα ατομα.
Με βοηθεια απο φιλους,θειους και λοιπους που ειναι ασχετοι με το θεμα(και εννοω στην συγκεκριμενη μετατροπη Exclamation ) θα τραβιεσαι για πολυ καιρο ακομα και με αμφιβολλο αποτελεσμα.
Αν αντεχεις οικονομικα,τοτε καντο σωστα...Αν οχι,μην το κανεις καν.

Υ.Γ. Και για να κατανοησεις το τι ειχα κανει και εχω αυτες τις αποψεις πια,ειχα πληρωσει τα μαλλιοκεφαλα μου σε ενα 106 1300R ενω με το ιδιο ποσο αγοραζα καινουργιο 106 GTi τοτε,και στο τελος αναγκαστηκα να το δωσω και για ενα εντελως αστειο ποσο(με τα κριτηρια της υπολοιπης αγορας,οχι με του μυαλου μου).

dukeofdream - Τρι 24 Αύγ 2010, 19:57:07
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα...το αμαξι το εχω παντρευτει ηδη...το ειχα αγγελια πανω απο 6 μηνες και μονο 4-5 ατομα με πηραν τηλεφωνο...εγω να σου πω την αληθεια ηθελα να το δωσω και να παρω starlet gt...αλλα αφου δεν πουλιεται ειπα οκ θα το φτιαξω 16αρι και θα εχω και κρατημα γαλλιας και οχι ιαπωνιας...θεωρω πως δεν αξιζει να πουλησω ενα αμαξι για 1000 και 1500 ευρω...καλητερα να το εχω στο garage Μου να το βλεπω μεχρι να πεθανω...τωρα οσο αφορα το αν αντεχω οικονομικα,οχι δεν αντεχω αλλα θα ζοριστω και θα τα βγαλω περα...θα δειτε οτι μεχρι τις 15 σεπτεμβριου θα κυκλοφοραει ακομα ενα 306 1.6 16v στους ελληνικους δρομους και θα δουλευει μια χαρα!τα ιδια ακουγα και για την αλλαγη φλατζας και μια χαρα εγινε η δουλεια απο εμενα και ενα φιλαρακι μου και το αμαξι δεν ηταν ετσι ουτε 5 χρονια πριν το παρω...απο το πασχα μεχρι τωρα δεν εχει καψει ουτε σταγονα λαδι,εχω κανει κοντα 4000χλμ απο τα οποια τα 800-900 ηταν σιγουρα πανω απο 4k rpm και το μοτερ αν τα χιλιομετρα ειναι πραγματικα εχει 120000χλμ...τωρα αν βγω τοσο λαθος και στο τελος μεινω χωρις αμαξι τι να πω...τα θελα και τα παθα...αν και κατι τετοιο πιστευω οτι ειναι σχεδον αδυνατο να γεινει!
Pughell - Τρι 24 Αύγ 2010, 20:38:22
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω οτι κατανοεις απολυτα το οτι η φλαντζα με αυτο που θες να κανεις δεν εχει καμια απολυτως σχεση,και οσο αφορα το μηχανολογικο του θεματος αλλα και το ηλεκτρολογικο(το οποιο και θα ειναι το "παλουκι" της υποθεσης)...

Για αυτο σου ειπα και πριν οτι με το μυαλο σου το φανταζεσαι πολυυυ πιο ευκολο απο οτι πραγματικα ειναι και αν βαλεις και τα χρηματα που δεν υπολογιζεις,αστο καλυτερα... Confused
Κοντραμαξο το 306 παντως δεν προκειται να γινει με τα χρηματα που θες να διαθεσεις.
dukeofdream - Τρι 24 Αύγ 2010, 22:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα σιγουρα δεν θα γεινει...αλλα θα εχω την βαση τουλαχιστον...αν και κοντραμαξο δεν ειναι ακριβως η λεξη που περιγραφει αυτο που θελω...ενταξει δεν λεω μου την δεινει που οτι εχει ροδα και μοτερ με περναει με το 14αρι(μεχρι και ματιζ με περναει)αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα...τελος παντων τα σχεδια μου ειναι του χρονου τετοια εποχη να κανω μια βελτιωση στο 16v μοτερ...δεν ξερω ακριβως τι θα κανω προς το παρων αλλα εχω χρονο να το σκεφτω...η που θα ακολουθησω την διαδικασια ροικη-συμπιεση-εκκεντροφορους-προγραμμα και θα ειμαι πιστευω κοντα στα 150 αλογα η που θα επιλεξω κομπρεσορα rotrex που εχω δει 1-2 ραλακια να παιζουν στα 190 αλογακια με μαμα εσωτερικα...μαλλον για το 2ο με κοβω αλλα τελος παντων δεν ειναι της παρουσης...ας μπει πανω το 16v και βλεπουμε...τελικα μονοφυσο ειναι το 306 και οχι τριφυσο που νομιζα...1AP-40 ειναι ο εγκεφαλος και 1AP-41 ειναι ο εγκεφαλος του ραλομοτερ...

edit:τωρα ειδα το υ/γ ηταν πολυ ψιλα τα γραματα και δεν τα προσεξα...σου ειπα δεν σχεδιαζω να το δωσω μιας και ετσι οπως ειναι να το δωσω παλι δεν με συμφερει...προτιμω να το εχω και να το βλεπω...
Pughell - Τρι 24 Αύγ 2010, 22:51:44
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα-σιγα "αποκαλυπτεις" τις πραγματικες σου προθεσεις... Laughing Laughing Laughing
Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα,τα 150 αλογα δεν ειναι δυσκολο νουμερο αλλα σε ολα οσα σκεφτεσαι,καλυτερα διεγραψε τα και παρτο ξανα απο την αρχη...

Με τα ιδια χρηματα που θα διαθεσεις για να κανεις 1600αρι με 150 αλογα το δικο σου,παιρνεις ενα μεταχειρο γνησιο 2λιτρο των 165 αλογων και των 6 ταχυτητων και το μονο το οποιο θα εχεις να κανεις,θα ειναι plug n' play απο το ενα αμαξι στο αλλο.
Απλα και ομορφα...
Οποτε ουτε θεματα αξιοπιστιας θα εχεις,ουτε προβληματα ασυμβατοτητας και πανω απο ολα θα εχεις ενα αυτοκινητο με ενεργητικη ασφαλεια(φρενα και αναρτηση εννοω)...

Οποτε αναθεωρησε για ακομα μια φορα και κανε και αλλο υπομονη,αν τελικα κατεληξες οτι θες να το κρατησεις. Wink
dukeofdream - Τρι 24 Αύγ 2010, 23:08:11
Θέμα δημοσίευσης:
λυπαμαι αλλα το 2λιτρο δεν θελω ουτε να το βλεπω...1ον λογο βενζινης...2ον λογο βαρους και 3ον προτιμω εναν λιγο πιο αδυναμο αλλα στροφατο κινητηρα παρα εναν πιο δυνατο και αργοστροφο κινητηρα...ετσι και αλλιως δεν παω για να μαζευω χιλιομετρα...εμενα με ενθουσιαζει το ανοιγμα και οχι η τελικη...
Pughell - Τρι 24 Αύγ 2010, 23:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μην λες μλκιες ρε... Crazy

Το 2λιτρο καιει λιγοτερο απο οτι ενα φτιαγμενο 1600αρι με 150 αλογα,στροφαρει σαφως καλυτερα αν κατσεις και ασχοληθεις μαζι του και σε ολες τις περιπτωσεις "ανοιγει" σαφως γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε 1600αρι,σε οποιες στροφες και να εισαι.
Το ενα βγαζει(με εργοστασιακα νουμερα) 165 αλογα και σχεδον 20 κιλα ροπη και το αλλο βγαζει 120 αλογα και 14,5 κιλα ροπη.
Καμια σχεση δηλαδη...
dukeofdream - Τετ 25 Αύγ 2010, 01:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
οταν το πατας μπορει να καιει περισσοτερο...αλλα το 2λιτρο και αργα να πηγαινεις ρουφαει σαν βρυση...αν παρω παραδειγμα απο το escort rs2000 που εχει ο κολητος μου αστο καλητερα...τελος παντων 2λιτρο θα μπορουσα να βαλω και τωρα...ειχα βρει με 850 ευρω αμαξι χωρις πινακιδες σε μαντρα αποσυρσης αλλα επελεξα το 16αρι για τους λογους που ανεφερα...τελος παντων ας μπει το 16αρι οπως ειπα και βλεπουμε...μεχρι να ερθει η ωρα να ξανα μαζευτει ενα σεβαστο ποσο εχω χρονο να σκεφτω πολλες εναλλακτικες...
Pugobios - Τετ 25 Αύγ 2010, 08:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
να ησουν λιγο πιο κοντα θα σεφερνα εδω να το βαζαμε πανω αλλα...με τα ηλεκτρικα παντως αν θες να το κανεις απλα για να μη μεινεις χωρις αμαξι συνδεσε μονο τα απαραιτητα δεν θα ειναι δυσκολο...δηλαδη τα ρευματα του εγγεφαλου και καμια θερμοκρασια μη γινει και καμια στραβη...απο κει και περα σιγα σιγα μαζευεις και λευτα και κανεις και τα υπολοιπα...το θεμα ειναι οτι με αυτες τις μετατροπες παντα σου βγαζει εξτρα...ολο και κατι σκαρτο θα ειχε το μοτερ...να ευχεσαι να μην ειναι χοντρο...
drdino - Τετ 25 Αύγ 2010, 10:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
O μόνος λόγος να μην βάλεις τον 2λιτρο είναι τα τέλη. Όλα τα άλλα είναι βλακείες γιατί το φτιαγμένο μοτέρ των 150 αλόγων και θα ΚΑΙΕΙ και θα θέλει ορισμένους συμβιβασμούς.-
pan306 - Πεμ 26 Αύγ 2010, 15:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
ειχα βρει με 850 ευρω αμαξι χωρις πινακιδες σε μαντρα αποσυρσης

ειπαρχει περιπτοσι να υπαρχει ακομα?
pan306 - Πεμ 26 Αύγ 2010, 15:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
παρτε ιδεα και τι πεχει απο ebay

http://cgi.ebay.co.uk/306-gti6-Engine-Direct-replacement-conversion-gti-/320568449744?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM
mechanic - Πεμ 26 Αύγ 2010, 20:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αν ήταν χόμπυ φίλε όλων μας, δεν θα είχε κανείς καμία αντίρρηση.

Πας να κάνεις μαλ***α και μάλιστα μεγάλη, γι αυτό και όλοι αντιδράμε έτσι.

Στα 21 σου βέβαια και με τέτοιο παράπονο για την μη-συμπαράσταση είναι φυσικό να κάνεις τώρα μια από τις σημαντικότερες μαλ***ες που θα σου κοστίσει ίσως για αρκετή από την υπόλοιπη σου ζωή.

Και έλα στην θέση των γονιών σου. Πώς θα σου φαινόταν αν ο γιός σου θα έκανε κάτι ανάλογο με αυτό που πας να κάνεις εσύ τώρα? Και μην μου απαντήσεις με την "cool" άποψη, "εγώ θα τον βοηθούσα και θα και θα και θα...".

Πέντε μπάτσες θα του έκοβες να έρθει το μυαλό του στο κεφάλι Wink

Φιλε μου στην αρχη ελεγα να μην γραψω τιποτα,
αλλα βλεπω μια λανθανουσα συμπερηφορα απο τη μερια σου...
ο 30ποντος steve μπορει να ειναι καυστικος
αλλα δυστηχως αυτα που λεει (οπως και οι περισοτεροι εδω μεσα ειναι σωστα)

πρεπει να αναγνωρισεις το προβλημα σου αλλιως δεν παιζει λυση με τιποτα...
ολοι περασαμε το στερητικο συνδρομο του αυτοκινητου (και δη του γρηγορου για καποιους απο εμας)
Δεν σου μιλαω για να κανω κυρηγμα
και εγω παθων ειμαι... Very happy
οσο ημουνα φανταρος ειχα ενα αλτο και ειχα σκασει που εβαζα 5η στην ποσειδωνος και αυτο εχανε χλμ αντι να ανεβαζει...
εκατσα το βελτιωσα σε τετοιο βαθμο που αυτο το αμαξακι
μπορουσε να γυριζει στις 10000 rpm αλλα για λογους ασφαλειας
(δεν με επαιρνε οικονομικα να το σπασω) το ειχα στις 8.2 αν θυμαμαι καλα να κοφταρει)
στην ευθεια κατεβαζε το κοντερ του τελιως καθετα
εκαιγε ποιο πολυ απο τη μαουνα του πατερα μου
το θεμα στριψημο δεν το συζηταω καν,
σε 30 απανωτες στροφες εφυγε με 35 διαφορετικους τροπους
το φρεναρισμα μια πονεμενη (πυρωμενη) ιστορια
και γενικα δεν μου εφτανε, και τρωγομουνα...
εκανα υπομονη ομως μεχρι να πιασω δουλεια και να παρω το πρωτο μου (για εκεινη την εποχη) γρηγορο αμαξι ενα καινουργιο 2.0 κλειω...
για το οποιο δουλεψα εγω και δεν ζητησα δραχμη απο κανεναν,
και να σου πω κατι?
το απολαυσα οσο τιποτα αλλο γιατι ηταν το αποτελεσμα του κοπου και της δουλειας μου...

Κοιτα σε καταλαβαινω πως νιωθεις,
αλλα κινεισαι εκβιαστικα προς ολους γυρω σου
και αυτο δεν θα σου βγει σε καλο.
Εχεις κλειδωσει το μυαλο σου σε μια εικονικη πραγματικοτητα
που ενω ολοι οι αλλοι εδω μεσα βλεπουν το σκηνικο
εσυ εξακολουθεις να πιστευεις οτι "θα τα καταφερεις"
τι θα καταφερεις?
(σορρυ για αυτο που θα πω)
να γαμησεις με ξενα αρχηδια?
καθως δεν σου φτανουν τα "150" (λες και ειναι στραγαλια αλλα τεσπα...)
θελεις να το 200ρισεις+++
τουλαχιστο αν θες να κανεις κατι,
κανε το σωστα...
μαζεψε μονος σου καποια φραγκα
και χτυπα ενα ατμοσφαιρικο δηλιτρακι (με απιστευτα χαμηλο κοστος μπορεις να βρεις κατι σημερα)
καντου ενα καλο σερβις. "παρτου τον αερα"
και μετα παιζεις με βελτιωσεις κτλ...
τωρα χωρις να γνωριζεις, χωρις να εχεις τα λεφτα
πας να κανεις την παππια κυκνο...
και αυτο με "πλατες" αλλωνων...

Δικαιωμα σου, να κανεις οτι θελεις,
αλλα να ξερεις πως η ελευθερια σου σταματαει εκει που αρχιζουν τα δηκαιωματα των αλλωνων...
και στην προκειμενη αν αυτοι ειναι οι γονεις σου
ειναι κριμα.....

Συγνωμη αν σε στεναχωρησα
δεν εχω σκοπο να σου κανω κυρηγμα...

προσωπικα δεν θα χαρω καθολου αν μετα απο καιρο
μεσα (γιατι δημοσιως δεν νομιζω να το παραδεχτεις) σου πεις
οτι ειχαμε δηκιο....
Pugobios - Πεμ 26 Αύγ 2010, 20:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
+10000000
teo106 16v 2001 - Πεμ 26 Αύγ 2010, 20:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
+1000000000000000000000 στον θαναση........
volvos - Πεμ 26 Αύγ 2010, 21:09:29
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη ρε παιδια αν επαιρνε ενα ραλλακι 1.6 με 3000 που πουλανε μπολικα οπως αυτο του πανου θα το χαλαγε το παλικαρι???

και μη πει κανεις οτι τελικα η ολη μετατροπη θα του παει λιγοτερο απο το να τα πουλησει ολα και να παρει κατι σα και αυτο

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=20154&highlight=106
γιατι θα τον κανω μπαν Laughing
dukeofdream - Πεμ 26 Αύγ 2010, 22:35:09
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου θαναση δεν ξερω τι εχετε καταλαβει ολοι...εγω δηλωσα και ξανα δηλωνω οτι η καθε βιδα που βρισκεται στο αμαξι μου ειναι πληρωμενη απο τον ιδρωτα μου...οταν λεω οτι ολοι θελωντας και μη θα με βοηθησουν δεν λεω να μου πληρωσουν την μετατροπη προς θεου...δεν ειμαι ζητιανος...το zx που αγορασα ηταν οικονομιες που εκανα ολο τον χειμωνα και σαν φοιτητης φοιτητικη ζωη δεν εκανα!τωρα αν στο τελος χρειαστω να μου κουμποσουν 50-100 ευρω δεν θεωρω οτι οδηγει στην φραση να κανω την παπια κυκνο με πλατες αλλωνων...δεν προσπαθω να αποδειξω οτι στο τελος θα τα καταφερω...ειμαι σιγουρος!απο αυριο κιολας θα ξεκινησω να βγαζω πραγματα απο το zx και καλως εχωντων των πραγματων μεσα στην αλλη εβδομαδα το αμαξι θα το κανω βολτα...δεν κινουμαι εκβιαστικα προς κανεναν...ποτε δεν ειπα οτι δεν μου φτανουν τα 150...βεβεα οσο περισσοτερα τοσο το καλητερο...δεν εχω εμπειρια για 200 αλογα...γιαυτο ξεκινησα με 75 θα τα κανω 120 και οταν νιωσω ετοιμος και εχω και τις αναλογες οικονομιες παντα θα ξεκινησω για καποια μετατροπη...απλα ειπα οτι το σχεδιο μου δεν ειναι να μεινει μαμα το 16v μοτερ...και αυτο γιατι ειμαι σιγουρος οτι ακομα και σχεδον διπλασια δυναμη να εχω στο αμαξι μου αποτι τωρα καποια στιγμη θα το βαρεθω...και τωρα να ειχα τα λεφτα να το κανω 200 αλογα να εισαι σιγουρος πως δεν θα το εκανα...φιλε μου volvos αν ειχε πουληθει τον ενα χρονο που το ειχα σχεδον αγγελια στο car.gr να εισαι σιγουρος πως δεν θα εμπλεκα με καμια μετατροπη...αλλα οπως λενε αν δεν παει ο μωαμεθ στο βουνο παει το βουνο στον μωαμεθ...ετσι και αποφασησα αφου δεν μπορω να παρω αλλο τουλαχιστον θα κανω αυτο να με ευχαριστει!μην μου μιλησει κανενας για υπομονη γιατι απο αυτην χωρια οτι δεν διαθετω καθολου,εκανα αρκετη!
pan306 δεν γνωριζω...κανε μια βολτα απο τον ασπροπυργο...εχει παρα πολλες μαντρες...ουτε καν θυμαμαι σε πια το ειχα πετυχει...
mechanic - Παρ 27 Αύγ 2010, 10:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα,
οπως προανεφερα, σκοπος ειναι να σε συμβουλεψουμε σε καποια πραγματα
οχι γιατι ειμαστε ποιο εξυπνοι...
αλλα γιατι πολυ απλα το δρομο που προκειται να περασεις τωρα εσυ
εμεις (καποιοι τελος παντων απο εμας) τον εχουμε ηδη διαβει...
και κανεις απο εμας που εχουμε περασει αυτο το λουκι δεν ειμαστε υπερ στο να κανουμε ακριβως τα ηδια πραγματα, αν γυριζε ο χρονος πισω...
Τελος παντων,
επειδη προσωπικα καταλαβαινω πως νιωθεις....
Νο1 λυση ειναι αυτη που σου προτεινε ο volvos
(δοκιμασες να ριξεις την τιμη? το ξερω οτι δεν φευγουν ευκολα...)
το 106 ειναι ενα αμαξι θρυλος που οποιος το εχει καλα θα κανει να το κρατησει, δεν θα ξαναβγει τετοιο αμαξι σαν και αυτο...
απο εκει και επειτα
αν ντε και καλα θες μετατροπη
τουλαχιστο κανε αυτο που σου λεει ο pughel
βρες μοτερ απο το ηδιο αμαξι
με ηδια ηλεκτρηκα κτλ
ωστε να ειναι οσο γινεται ποιο απλη και "ανεξοδη" (τροπω τινα)
η μετατροπη...
τα 2λτ μοτερ μην τα φοβασαι απο καταναλωση κτλ...
(το μοτερ του φιλου σου ειναι η εξαιρεση, που επιβεβαιωνει τον κανονα)
αν δεν βρεις/θελεις 2λτ βαλε το 1.6 το 110 η δεν ξερω ποιο αλλο ειναι "συμβατο"...
μετα βαλε ενα κομπρεσορα,
παιξε για κανα 6μηνο μεχρι να σου σπασει
(γιατι για να μην σου σπασει θελει τοσο χρημα που δεν αξιζει να το συζηταμε)
και μετα ξαναβαζεις το 1.4 που θα εχεις μεχρι τοτε στην καβαντζα
δωσε το για ενα χηλιαρκο και εχωντας τελιωσει σπουδες κτλ
παιρνεις ενα μεταχειρο "εργαλειακι" και τελιωνει η υποθεση...

προσωπικα δεν ασχολουμαι αλλο
αν θελεις τεχνικες πληροφοριες στη διαθεση σου,
και με μεγαλη μου χαρα, οπως και για ολα τα παιδια που με ρωτανε δηλαδη.

αλλα περαιτερω δεν εχω σκοπο να κανω τον big brother για να σε αποτρεψω απο τα πιθανα λαθη που διαφαινονται στον οριζοντα...
dukeofdream - Τρι 31 Αύγ 2010, 20:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα και παλι...πριν λιγο το αυτοκινητο πηρε μπροστα και δουλεψε με την πλεξουδα απο το 14αρι και τον εγκεφαλο απο το 16αρι...δεν εκοψα και δεν εραψα τιποτα απο καλωδια...ολα ηταν ιδια και δεν περισεψε ουτε φισα χωρις αισθητηρα ουτε αισθητηρας χωρις φισα...τα οργανα δουλευουν κανονικοτατα και το μοτερ επισης!δεν εχω τελειωσει ακομα μιας και πρεπει να περασω φρενα, ημιαξονια και να κοψω-ραψω λιγο την εξατμιση που για 5-6 ποντους δεν φτανει να κουμπωσει στο διχαλο...αρκετη ωρα εφαγα να τροποποιησω την βαση του συμπιεστη του A/C...τροχισα την βαση σε καποια σημεια και εκανα τραμπα τις τροχαλιες απο τον στροφαλο και voila ολα ηρθαν στην θεση τους...σε γενικες γραμμες η μετατροπη ηταν πολυ ευκολη και το κοστος ελαχιστο...καποια ανταλακτικα μονο θα χρειαστω που ετσι και αλλιως ηταν η ωρα τους να αλαχτουν...τελικα φιλε στελιο στο μυαλο μου το ειχα πολυυυυ πιο δυσκολο αποτι πραγματικα ηταν και οχι πιο ευκολο οπως νομιζες-νομιζα και τελικα δουλεια γινεται με θειους και φιλους μια χαρα οπως αποδειχτηκε...σε ευχαριστω πολυ γιατι με εχεις βοηθησει παρα πολυ ως τωρα...σου ειμαι υποχρεως!Volvos τελικα ειχα πολυ σωστη ιδεα για το που πηγαινα να μπλεξω και ολα μελι-γαλα οπως βλεπεις!Steve νομιζω πως τελικα πηρα την απαντηση για το που θα βαλω το 16v στο τελος και αποτι φαινεται δεν μπηκε εκει που εννοουσες...τελικα ειμαι τυχερος που με το μυαλο που καβαλαω εστω αυτο το ελαχιστο που κατοικει μεσα στο κεφαλι μου οπως μου ειπες δεν σας ακουσα και τωρα ειμαι ενας πανευτηχης κατοχος ενως 306 1.6 16v...αν πω οτι δεν ειμαι extra-ευχαριστημενος που απεδειξα πως οταν υπαρχει θεληση υπαρχει τροπος θα πω ψεμματα...οποτε το δηλωνω πως ναι απεδειξα πλεον οτι μπορω να τα καταφερω και τα καταφερα!τωρα για το ποσο ευχαριστημενος ειμαι με την αποδοση που πηρα και τα λευτα που ξοδεψα θα το δηλωσω δημοσιως σε 1-2 μερες που θα βγαλω βολτα το αμαξι!να ειστε ολοι καλα για την βοηθεια που μου δωσατε και ειρθε εις περας η μετατροπη με μεγαλη ευκολια αλλα και επιτυχια!θα ποσταρω τις εντυπωσεις μου αλλα και το τελικο κοστολογιο σε 1-2 μερες που το αμαξι θα βγει απο το garage...cheers!
Pughell - Τρι 31 Αύγ 2010, 22:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε κwλοφαρδε,εχεις 306 με 3σειρη φισα και ηλεκτρικα ΜΜ; Shocked
Για αυτο ηταν plug n' play...

Αφου πηγαν ολα καλα,χαλαλι η ορεξη.Απλα προσεξε μην μπεις στο tripακι και αρχισεις και πετας χρηματα...
Μελετημενες κινησεις απο εδω και περα. Wink
Αντε καλα χιλιομετρα πανω απο ολα! Thumb Left
dukeofdream - Τρι 31 Αύγ 2010, 23:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω αδερφε να'σαι καλα!βεβεα μεχρι να παει βολτα το αμαξι τιποτα δεν εχει τελειωσει...αλλα αφου πηρε μπροστα ολα τα αλλα φτιαχνονται...μονοφυσα και τα 2 ειναι τα αμαξια...φανταζεσαι να φωναζα ηλεκτρολογο που ζηταγανε 200+ ευρω και να τα επαιρνε απλα για να κανει τραμπα τις πλεξουδες?λεμε ηταν πολυ απλο...δωξα την peugeot ολα κομπλε!
pan306 - Τετ 01 Σεπ 2010, 11:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
αντε μπραβο. καλο ταξιδο.περιμενοθμε το κοστολογιο. επειδη δεν θυμαμε τη μπντελο ειναι το δικο σου?
dukeofdream - Τετ 01 Σεπ 2010, 21:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον μολις γυρισα απο την πρωτη βολτιτσα...πολυ μικρη οφειλω να ομολογησω...πολυ μεγαλη διαφορα στο αμαξι ωστοσο η μη αποτελεσματικη ενεργεια των φρενων ηταν πολυ αισθητη...μαλλον αυριο θα μπουν και τα φρενα...δηλωνω υπερ-ευχαριστημενος για τα λευτα που εδωσα και αν οσα εχω χαλασει σε μαλακισμενες κινησεις πανω στο αμαξι τα κραταγα, ανετα θα το ειχα βαλει απο καιρο το μοτερακι πανω...παμε τωρα στο κοστολογιο!εχουμε και λεμε...το ΖΧ οπως ανεφερα κοστισε 1000 ευρω...παμε τωρα απο ανταλακτικα...μια ντιζα για τον συμπλεκτη που καταλαθος εκοψα 25 ευρω,τακακια για τις πισω δισκοπλακες που ακομα δεν εχω βαλει 17 ευρω,ιμαντας εκκεντροφορου 37 ευρω,ιμαντας καινουργιος για υδραυλικο και A/C 15 ευρω,λαδια 20 ευρω,φιλτρο λαδιου 5 ευρω,βαλβολινες 15 ευρω, παραφλου 10 ευρω,υγρα για υδραυλικο 10 ευρω και υγρα φρενων 6 ευρω...συνολο 1155 ευρω περιπου...και κατι ψιλα που θα κανω μεσα στην εβδομαδα ας το πουμε 1200 στρογγιλα...νομιζω πως την εβγαλα πολυ φθηνα...με το μοτερ λυμενο απο το ΖΧ μου πηρε 2 μερες ουσιαστικα!οπως ειπα και πριν πολυ ευκολο μου φανηκε...δεν λεω καποια πραγματα θελανε τον χρονο τους,αλλα μετατροπη ητανε,ολα μεσα στο προγραμμα ειναι...
Pughell - Τετ 01 Σεπ 2010, 23:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
dukeofdream έγραψε:
...ιμαντας καινουργιος για υδραυλικο και A/C 15 ευρω....

Το υδραυλικο σου ειναι με ιμαντα ρε;
Αν ναι,δεν ειναι απο 106/Saxo/306 αλλα απο 206/Xsara/κλπ μιας και μονον σε TU5JP4 παιρνει ρευμα απο ιμαντα.
Στα προαναφερομενα "γρηγορα" ηταν ηλεκτρουδραυλικο για να μην κοβει δυναμη...
dukeofdream - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ηταν με ιμμαντα...και σημερα ανακαλυψα οτι το δυναμο δεν μου εχει κατσει ακριβως με την τροχαλια...και μαλιστα το ανακαλυψα και με τον κακο τροπο...εκτιναχθηκε στον δρομο και τον εχασα...συνεπως εμεινα κιολας.το μετρησα με κανονα και οπως φαινεται πρεπει να βαλω καμια ροδελα στην τροχαλια του δυναμο να βγει εξω 2-3 χιλιοστα γιατι καθεται στραβα η τροχαλια του δυναμο με την τροχαλια του στροφαλλου...σε αντιθεση το A/C και το υδραυλικο δουλευει τελεια...και τωρα ξερετε αρχιζουν τα μαζεματα...κατι διαροες λαδιων και κατι ψιλο μαλ***ες συν τα φρενα που πρεπει να τοποθετησω!
Pughell - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:14:09
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη τα επαθα και εγω,μην σκιζεσαι τζαμπα...
Τα 8v εχουν αλλη τροχαλια σε σχεση με τα 16v μιας και στα πρωτα η τροχαλια βγαινει πιο εξω,προς το μουαγιε δηλαδη.
Βρες τροχαλια απο 16v και βαλε,ή εστω απο κανενα 1400αρι που ειναι σιδερενια.
Pugobios - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
εγω θα ελεγα να βαλει την ηλεκτρουδραυλικη αντλια γιατι κοβει αρκετα η μηχανικη και τελος το θεμα
dukeofdream - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
τροχαλια απο το 14αρι εχω βαλει...απλα σου λεω για λιγο δεν μου καθεται η ρουφιανα...αλλα θα την φτιαξω δεν αγχωνομαι...τωρα πριν λιγο που το εκανα βολτα και ειχε νυχτωσει ειδα οτι τις μαλ***ες τις κανει μετα τις 6- εκει αναβει λιγακι το λαμπακι τις μπαταριας...μεχρι εκει παντως δουλευει πολυ ομορφα...
dukeofdream - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
μα το προβλημα δεν ειναι η αντλια...ειναι το δυναμο...αντλια-A/C δουλευουν πολυ ομορφα...
Pughell - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μην επαναπαυτεις,θα στον ξαναβγαλει...
Εγω οταν καναμε την μετατροπη,επειδη αφησαμε επανω το Bosch του 8v,μπουχτησα απο τις τοσες φορες που βγηκε μεχρι που τον αλλαξα με εναν Valeo και ησυχασα...
Οχι τιποτα αλλο,στο 106 ειναι και στενα και αμα καιει κιολας,αντε να βαλεις το κουλο σου εκει μεσα.Ελπιζω οτι στο 306 εχει περισσοτερο χωρο αλλα δεν λεει καθε λιγο και λιγακι να πεφτεις στον δρομο και να γυρνας στροφαλο με το πολυγωνο... Sad
Pugobios - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
kαλα αυτος πως το ειχε στο zx?με μηχανικη αντλια το δουλευε?
Pughell - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:32:57
Θέμα δημοσίευσης:
Πιθανοτατα δεν θα ειχε καθολου υδραυλικο και επειδη οι κρεμαγιερες απο τα 106 ειναι ακριβες,πηρε μια απο 206/Xsara/κλπ που δεν τις ζηταει κανενας... Confused
Pugobios - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:37:37
Θέμα δημοσίευσης:
δε νομιζω οτι μπαινει κιολας απο 106...τα volvane ειχαν υδραυλικο οπως επισης απο 205/309 ειναι ολοιδια.παντως η καλυτερη λυση ειναι αυτη...μονο το δυναμο πανω στην τροχαλια αντε και τον κομπρασορα μη μπλεκεις παραπανω γιατι κοβει αβερτα..
dukeofdream - Πεμ 02 Σεπ 2010, 22:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
εγω στο 14αρι ειχα valeo και το 16αρι πανω ειχε το ιδιο αλλα απο την μπροστινη μερια κι εγω το πηγα απο την πισω...υδραυλικο δεν ειχε το ΖΧ ουτε A/C γιαυτο και αναγκαστηκα να κανω πατεντα για να ταιριαξουν αυτα απο το 14αρι...
dukeofdream - Κυρ 05 Σεπ 2010, 15:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα παιδια οπως φαινεται την πατησα με το ΖΧ γιατι τα πισω δισκοφρενα ειναι κατεστραμενα...υπολογιζα οτι ηθελαν αλαγμα δισκοπλακες-τακακια αλλα τελικα ανακαλυψα πως οι δαγκανες ειναι κολημενες...το λαστιχενιο κοματι που καλυπτει τον μηχανισμο πισω απο το κεντρικο εμβολο ηταν σκισμενο και μεσα ειχε γεμισει χωμα-λασπη...καθαρισα με βενζινη και πινελο καλα τον μηχανισμο και στην συνεχεια τον λαδωσα αλλα δυστηχως καμια αλλαγη...
dukeofdream - Τετ 06 Οκτ 2010, 10:38:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ειπα να ανεβασω καμια φωτογραφια με το project ολοκληρωμενο...

Μηχανοστασιο1!Μην ψαρωνεται με την μπαρα δεν την εβαλα απλα την ειχα ακουμπησει εκει...την ειχε το ΖΧ πανω αλλα δεν επιανε στους θολους οποτε την αφησα...

Μηχανοστασιο2!

Μηχανοστασιο3!

Τα δισκοφρενα πισω μαζι με τις καινουργιες 16αρες Speedline!

Και μια απεξω να δειτε πως ειναι το αμαξι :p

και μια τελευταια με το τελικο group A!

Τωρα που το εχω μερικες εβδομαδες τελειωμενο, θα ηθελα να πω περιπου τι επιδοσεις προσφερει η μετατροπη αυτη στο αμαξι...να πω αρχικα οτι το σαζμαν ειναι 14Χ60 απο μαμα 14αρι ZX και τελικα δεν ειχε προγραμμα ο εγκεφαλος οπως μου ειχε πει αυτος που μου πουλησε το ΖΧ αρα το μονο που εχει το αμαξι μου ειναι κοντο σαζμαν...ανοιξα με 106 16V απο 2α στις 2 και κατι στροφεσ και απο το πατημα εφυγα μισο αμαξι μπροστα και στην συνεχεια με περασε και μου ανοιξε 3 αμαξια διαφορα.Ο τυπος το ελεγε 150 αλογα(δεν τον ηξερα τον τυπο στον δρομο τον ειδα και του προτεινα να ανοιξουμε να δω την διαφορα...) Ανοιξα με μαμα Fiat Bravo tjet120 απο σταση και εφυγα 3 αμαξια μπροστα...ανοιξα απο σταση παλι με c2 vts φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση με μειονεκτημα οτι ειχε ηχο 2 sub,2οβαλ 6 8αρια και 2 ενισχυτες και του εφυγα 4 αυτοκινιτα μπροστα...πιστευω πολυ καλες επιδοσεις για ενα 306 1.6...Επισης να προσθεσω στο τελικο κοστολογιο δισκοπλακες καινουργιες μπρος-πισω που κοστισαν μαζι 100 ευρω...αρα το τελικο κοστολογιο ειναι στα 1300...ευχαριστω και παλι παιδια δεν το χορταινω το αμαξι!
sps - Τετ 06 Οκτ 2010, 10:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
Mπραβο να το χαιρεσαι παντα με ασφαλεια!
Απο αναρτηση τι εχεις?
MEMsound - Τετ 06 Οκτ 2010, 11:04:29
Θέμα δημοσίευσης:
μεγειες και καλες βολτες
dukeofdream - Τετ 06 Οκτ 2010, 11:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω πολύ παιδια!απο αναρτηση εβαλα bilstein μαυρα με eibach κοκκινα ελατηρια 4ποντα ωστοσο το μετανιωσα να σας πω την αληθεια θα το ηθελα λιγο πιο σκληρο...με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω η τα πιο σκληρα της bilstein η τα κιτρινα της koni που εχω ακουσει πολυ καλες εντυπωσεις...[/img]
Steve - Τετ 06 Οκτ 2010, 11:15:39
Θέμα δημοσίευσης:
Με γειά και καλοτάξιδο!

Κάτι ΔΕΝ μου πάει καλά...
sps - Τετ 06 Οκτ 2010, 11:17:18
Θέμα δημοσίευσης:
Mε την πρωτη ευκαιρια να βαλεις τα αμορτισερ και ελατηρια του race ή peugeot sport GRN kit και θα εισαι αρχοντας!
dukeofdream - Τετ 06 Οκτ 2010, 12:52:21
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγουρα παω για αναρτηση...δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος με τα μαυρα...σιγουα πολυ καλητερα απο τα kayaba που ειχα πριν αλλα θα το ηθελα πολυ πιο στιβαρο το αμαξι...τι δεν σου παει καλα Steve?βλεπεις κατι ανυσηχιτικο στο αμαξι?
johnny - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:06:14
Θέμα δημοσίευσης:
filaraki..geia sou...koitakse na deis...eimai akribws sthn idia katastash me sena...akribws.. omws......thelw na kanw thn metratroph m kai egw...kai oti akribws eggrafes prin tha htan kai mena oi erwthseis mou kai oi apanthseis m....se niwthw apisteyta giati kai egw to zw twra.,...kai dn exw allh ypomonh...pisteyw oti afou me katalabaineis aksizei ton kopo...afou loipon elyses to diko sou problhma thelw na me bohthhseis kai me to diko m....exw xsara 2monofyso 1.6 8.v.kai thelw na tou balw moter apo saxorallo..eimaste akribws ta idia kila..thelw na mou peis entypwseis kai diafores...kai fusika na me bohthhseis na to kanw kai egw Smile
γιωργος xsara - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:20:46
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε και γω εχω xsara πριν μπεις στη διαδικασια κοιτα στο car υπαρχουν 1.6 16v με 2450!!
φιλικα παντα.
johnny - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
to kserw kai koitaw synexeia sto car....apla dn exw lefta na parw allo...kai basika exw dethei me to amaksaki m...einai to prwto amaksi....kai basika dne xei kamia sxesh to 16v moter to xsara me to saxorallo moter....mera me nuxta
γιωργος xsara - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:52:47
Θέμα δημοσίευσης:
καταλαβαινω και γω ετσι την πατησα με το xsara το πρωτο μου και το παντρευτικα!!
παντως αν δωσεις το δικο σου και βαλις και τα λευτα της μετατροπης..
τα μοτερ ειναι ιδια τα xsara εχουν και μεγαλυτερες βαλβιδες στο καπακι αλλα λιγο οι λιγο μμικροτεροι εκκεντροφοροι λιγο η πιο ηπια χαρτογραφηση του εγεφαλου και το μεγαλο του μειον το ηλεκτογκαζο το κανουν πιο αργο αλλα δεν μπλεκεις με πατεντες προβληματα και μαστορια.
johnny - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
dn aKSIZEI to xsara to moter...pantws einai polu kalo amaksaki...se sxesh me ta saxo kai rally dn einai oyte mikro oute kai terastio einai mesaio kai giayto ta spaei.....tou aksizei ena kalo moter kai prepei na tou to balw...phra tharrros apo to palikaraki ton dukeofdream giati xsara kai 306 einai ta idia aytokinhta akribws...thelw na me bohthsei giati k egw sthn idia katastash me ayton eimai...kai sthn idia hlikia akribws....exw trelathei me to 8v dn paei katholou....me pernaei oti amaksi yparxei ston kosmo...dn antexw allo...file dukeofdream bohthaaaaaaa
Pugobios - Τρι 21 Δεκ 2010, 14:52:27
Θέμα δημοσίευσης:
το xcara που λετε ειναι το γνωστο με τα 110?αν ναι τοτε φιλαρακι εισαι πολυυυυυυ λαθος καθως το μετερακι ειναι πολυ καλυτερο και δυνατοτε απο ραλλομοτερ με καποιες συγκεκριμενες βελτιωσεις Wink
Pughell - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα μαλλον εννοει το 8v και οχι το 110αρι. Confused
dukeofdream - Τρι 21 Δεκ 2010, 16:29:12
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου φιλε μου!καταρχας σου ευχομαι καλη επιτυχια εξαρχης!οσο αφορα το μοτερ...λοιπον η αρχη ειναι να κανεις την αγορα!ψαξε αρκετα...απο φρενα εισαι οκ?αν οχι σκεψου το ενδεχομενο να παρεις αμαξι τρακαρισμεν η χωρις πινακιδες οπως εκανα κι εγω!αν μπορεις να χαλασεις 200 ευρω παραπανω παρε ενα δευτερο μοτερ 1.6 16v της γενιας με το ηλεκτρογκαζο απο 206,307,xsara,c2 κλπ και χρησιμοποιησε αυτο με τα ηλεκτρικα-εισαγωγη-εξαγωγη καθως και τους εκκεντροφορους-ελατηρια απο το ραλομοτερ...μακαρι να το ειχα κανει κι εγω...ο φιλος Pughell μου ειχε πει τοτε οτι θα ειμαι 20 αλογα πιο πανω απο το ραλομοτερο με αυτο το setup και το κυριοτερο ειναι πολυ πιο νεο και ΜΗ-ταλαιπωρημενο μοτερ...για την τιμη που σου ειπα μπορω να σου πω που θα την βρεις...τα ραλομοτερα ειναι τα ακριβα της υποθεσεις μιας και τουλαχιστον οταν εψαχνα εγω κατω απο 8-9 κατοσταρικα δεν εβρισκα τιποτα...αλλα το χρειαζεσαι σαν μοτερ για να παρεις εισαγωγη-εξαγωγη εκκεντρα και τα λοιπα που προανεφερα...οσο αφορα την πλεξουδα τωρα...αν πεσει στα χερια σου μονοφυσο ραλομοτερ θα κρατησεις την πλεξουδα απο το 8v και θα την βαλεις στο 16v με τον εγκεφαλο του 16v εννοειται...στην περιπτωση του μοτερ απο 206 δεν το εχω κανει αλλα φανταζομαι το ιδιο εφωσον χρησιμοποιησεις εισαγωγη κλπ κλπ απο μονοφυσο...Τωρα εαν παρεις τρυφισο χρειαζεσαι ηλεκτρολογο...Μετα την μετατροπη θα σου φαινεται οτι εχεις αλλο αμαξι...τουλαχιστον εμενα ετσι μου φανηκε οταν εκανα την πρωτη βολτα...Ισως τωρα να το εχω συνιθησει λιγο αλλα δεν το εχω βαρεθει ακομα σε καμια περιπτωση...να ξερεις οτι ο νομος που λεει οσα και αν εχεις παντα θες κι αλλα ισχυει αλλα το εν λογω μοτερακι μπορει να ταξιδεψει το xsara με μεγαλη αξιοπρεπεια και οχι να χρειαζεσαι 3η για να κανεις μια προσπεραση στην εθνικη...πρωσοπικα πλεον δεν κατεβαζω καθολου...με 5η ειμαι συνεχως...οσο για την καταναλωση οταν πηγαινεις νορμαλ καιει λιγοτερο απο το 1.4 8v μιας και το γκαζι που πατας για να τσουλισει ειναι το 1/4 απο αυτο που παταγα με το 1.4 , αν και δεν ξερω τι σου καιει το 1.6 8v που εχει τωρα το xsara σου...Ρωτα με οτι αλλο θες και αν γνωριζω θα σε βοηθησω ευχαριστως!
johnny - Τετ 22 Δεκ 2010, 03:36:42
Θέμα δημοσίευσης:
se eyxaristv eksarxeis pou thes na me bohthhseis...apla dne xw lefta mias kai foithths kai katalabaineis....apla thelw na tou balw moteraki apo saxorallo......na ksereis to 306 kai to xsara einai ta idia aytokinhta opote mporw na empisteytw tis kinhseis sou...egw exw ksekihsei ligaki bazontas panw pisw aksona me diskous apo to dilitro....opote apo frena eimai komple...to thema einai oti dn exw polla lefta na parw to saxorallo moter...hthela na se rwthsw an sou xreiatike tipota allo....px ebales kai ta akra h ta aksonia h tipota allo..h mono to moter ebales kai ola ok???koita dn thelw na mpleksw me pleksoudes opote tha brw monofyso 16v moter na eimai ok....to thema einai oti sthn anthna exw akousei oti yparxoun polles eykaries kai se mantres me katasxemena h apo aposyrsh...kserei sna brw kati oikonomiko...eimaikai ligo makrya...opote dn mporw na anebainw synexei aathhna thelw na me bohthhsei sse ayto...
johnny - Τετ 22 Δεκ 2010, 03:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
se eyxaristv eksarxeis pou thes na me bohthhseis...apla dne xw lefta mias kai foithths kai katalabaineis....apla thelw na tou balw moteraki apo saxorallo......na ksereis to 306 kai to xsara einai ta idia aytokinhta opote mporw na empisteytw tis kinhseis sou...egw exw ksekihsei ligaki bazontas panw pisw aksona me diskous apo to dilitro....opote apo frena eimai komple...to thema einai oti dn exw polla lefta na parw to saxorallo moter...hthela na se rwthsw an sou xreiatike tipota allo....px ebales kai ta akra h ta aksonia h tipota allo..h mono to moter ebales kai ola ok???koita dn thelw na mpleksw me pleksoudes opote tha brw monofyso 16v moter na eimai ok....to thema einai oti sthn anthna exw akousei oti yparxoun polles eykaries kai se mantres me katasxemena h apo aposyrsh...kserei sna brw kati oikonomiko...eimaikai ligo makrya...opote dn mporw na anebainw synexei aathhna thelw na me bohthhsei sse ayto...

------------------------------------------------------------------------------------

Παρακαλείσαι να γραφεις με ελληνικα:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25

Εκ της MOD Team

dukeofdream - Τετ 22 Δεκ 2010, 13:45:18
Θέμα δημοσίευσης:
θα σου πω τι παιζει...η τιμη για το μοτερ που σου ειπα ειναι απο μαντρα που παταει αυτοκινητα στην πρεσσα...το κακο της υποθεσης ειναι οτι μοτερ απο saxoralla οταν φαιρνουν παιρνουν τηλ του δικους τους και ερχονται και τα παιρνουν 100-150 ευρω και μετα αυτοι τα πουλανε 8-9-10 κατοσταρικα...γιαυτο και παροτι γυρισα ολες τις μαντρες του ασπροπυργου δεν βρηκα ουτε ενα τετοιο μοτερ...ειναι δυσκολο να πετυχεις προσφορα σε τετοιο μοτερ...αν εχεις υπομονη να ψαχνεις συνεχως και να παιρνεις τηλεφωνα ισως πετυχεις προσφορα αλλα πιστευω κατω απο 6 κατοσταρικα ειναι απιθανο να βρεις...δεν ξερω τι παιζει με σαζμαν απο 16v μιας κι εμενα φοραγε σαζμαν απο 14αρι και τα ακρα μπηκαν τα δικα μου μια χαρα...αν ξερει καποιος ας το διευκρινησει αυτο...καλο θα ηταν αν δεν κανεις πολλα ταξιδια να κρατησεις το σαζμαν που εχεις αν ειναι σε καλη κατασταση γιατι ειναι κοντο σε σχεση με το μαμα του ραλου και υπολογισε οτι χιλιομετρα πιανεις τωρα συν 1000 στροφες παραπανω που θα εχεις...εμενα να φανταστεις η δευτερα μου σπαζμενη βγαζει 90....οπως εχω πει και πιο πανω στεκομαι ευκολα διπλα σε ενα ραλο και αυτο πιστευω λογο του σαζμαν...κοιταζε συνεχεια στο car.gr για μοτερ!

edit: το αλλο παλι που μπορεις να κανεις ειναι να βρεις κανενα κολημενο μοτερ και να του παρεις αυτα που θες και να τα βαλεις σε ενα μοτερ απο 206...αντε να το παρεις 2-3 κατοσταρικα και αλλα 2 το μοτερ απο 206 εισαι στα 4-5 κατοσταρικα μια χαρα...
Pugobios - Τετ 22 Δεκ 2010, 14:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
200 Μοτερ απο 206?για κουνα το κεφαλι σου...κοντα στο χιλιαρικο πανε
teouras - Τετ 22 Δεκ 2010, 14:52:40
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε γιαννη αν σε ενδιαφερει πωλειται μοτερ 1.8 112 Hp XU7 JP4 απο 306 xsi 1.8 μοντελο 2001 μαζι με 5αρι σαζμαν πλεξουδα εγκεφαλο σε αψογη κατασταση και σε καλη τιμη (περιοχη δυτικη ελλαδα)
dukeofdream - Τετ 22 Δεκ 2010, 16:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου pugovios 200 χωρις εισαγωγη εξαγωγη πλεξουδα και εγκεφαλο...μονο μοτερ-κεφαλη...αν σε ενδιαφερει σου δεινω και τηλεφωνο...συγκεκριμενα ηταν απο xsara vts..το ειχα βρει την μερα που ξεκινησα αυτο το thread αν ρωτησεις τον Pughell θυμαται γιατι τον ρωταγα αν θα δουλεψει με τα ηλεκτρικα του tu5j4...
Pughell - Τετ 22 Δεκ 2010, 23:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως,το θυμαμαι. Wink
johnny - Πεμ 23 Δεκ 2010, 03:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
file teoura na ksereis oti olh ayth h fasaria ginetai gia na mpei saxorallo moter epanw....mono ayto to moter exei ayto pou psaxnw....kanena allo moter apo oikogenia peugeot kai citroen dn exei tetoia sympiesh kai roph..kai dn prokeitai na ksana bgei tetoio moter....egw pisteyw oti htan kai einai akoma ena apo ta thaymata sthn troxokinhsh Smile)))))...firalaki dukeof to kserw exw mpleksei alla thelw na to balw na teleiwnei ayth h istoria...aaa.....na sou epibebaiwsw kati......ama brw apo monofusw krataw thn pleksouda m??kai tha doueleyei swsta??twra to sasman m einai psilo konto...1h 50 2ra 90 3h 130 4h 175 5h 215 tha ta kontraro ta saxoralla pisteyw....Smile)) esy trws foles apo saxoralla??

MOD Team έγραψε:

------------------------------------------------------------------------------------

Εκ της MOD Team

Pughell - Πεμ 23 Δεκ 2010, 05:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη φαινεται οτι δεν το κατεχεις το πραγμα,για να μην πεταξεις τζαμπα χρηματα,ακου και καμια αλλη γνωμη που το εχει κανει πριν απο εσενα... Rolling eyes
takis_206 - Πεμ 23 Δεκ 2010, 08:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
επειδή θα βάλεις "σαχοραλου" μοτέρ δεν πάει να πάει ότι θα περνάς τα "σαχοραλα" υπάρχει μεγάλη διαφορα βάρους, ακόμα και το 306 Gti με τα 167 άλογα ζορίζεται με τα "σαχοραλα
dukeofdream - Πεμ 23 Δεκ 2010, 13:49:18
Θέμα δημοσίευσης:
johnny έγραψε:
file teoura na ksereis oti olh ayth h fasaria ginetai gia na mpei saxorallo moter epanw....mono ayto to moter exei ayto pou psaxnw....kanena allo moter apo oikogenia peugeot kai citroen dn exei tetoia sympiesh kai roph..kai dn prokeitai na ksana bgei tetoio moter....egw pisteyw oti htan kai einai akoma ena apo ta thaymata sthn troxokinhsh Smile)))))...firalaki dukeof to kserw exw mpleksei alla thelw na to balw na teleiwnei ayth h istoria...aaa.....na sou epibebaiwsw kati......ama brw apo monofusw krataw thn pleksouda m??kai tha doueleyei swsta??twra to sasman m einai psilo konto...1h 50 2ra 90 3h 130 4h 175 5h 215 tha ta kontraro ta saxoralla pisteyw....Smile)) esy trws foles apo saxoralla??

MOD Team έγραψε:

Εκ της MOD Team

σε σχεση με το σαζμαν που φοραω εγω ειναι μακρυ το δικο σου...το δικο μου σπασμενη 5η βγαζει κατω απο 200...Να σου ξεκαθαρησω κατι...ΔΕΝ περναω σαξοραλλα...ουτε εσυ θα περνας...εχω την εντυπωση οτι το xsara ειναι και λιγο πιο βαρυ απο το 306...γενικα ειναι μεγαλη η διαφορα σε σχεση με πριν αλλα σκεψου οτι ενας ραλλος εχει τα ιδια η περισσοτερα αλογα με εμενα αλλα ειναι 200 κιλα πιο ελαφρυ...Κανε ενα κοπο και διαβασε το ποστ που εχω βαλει τις φωτογραφιες με το project ολοκληρωμενο...Γραφω με τι εχω ανοιξει και πως τα πηγε το αμαξι...οσο για την πλεξουδα ας πει και καποιος αλλος την γνωμη του γιατι απο xsara της γενιας με το μηχανικο γκαζι δεν ξερω καθολου,δεν εχω δει ουτε καν ενα με το καπο ανοιχτο μονο ηλεκτρογκαζο εχω δει που ηταν να του παρω το μοτερ...πρoσωπικα δεν πηραξα ουτε ενα καλωδιο...εβαλα την πλεξουδα απο το 14αρι με τον εγκεφαλο απο το 16v και ολα δουλευουν κομπλε...[/list]
dukeofdream - Παρ 24 Δεκ 2010, 11:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
πηρε το ματι μου αυτο εδω...αν θες παρε ενα τηλεφωνο... http://www.car.gr/parts/view/1109413/
johnny - Σαβ 25 Δεκ 2010, 18:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
πηρα αλλα ειχε πουληθει...φιλαρακι λεω να κατεβω ασπροπυργο να κοψω κινηση...εσυ πωσ την ειχεσ παλεψει εκει...ειχεσ βρει σαχοραλλα εκει???εχει???και σε καλεσ τιμεσ???θα ανεβασω φοτο απο το αμαξι να το δεις...ακριβως τα ιδια μοτερ φοραγαμε....σαν εμφανιση...το δικο μ παει 1085 κιλα...πληριφοριακα στο λεω...και τα σαχοραλλα πανε 950-980..οποτε δν ειναι μεγαλη διαφορα....ξερω οτι ετσι δν θα παταω σαχοραλλα αλλα ομωσ με λιγο φτιαξιμο ολα γινονται....οπως ειχεσ πει και εσυ ασ εχω εγω την βαση με το 16βαλβιδο και βλεπουμε μετα τι γινεται....εχω αρρωστησει....πρεπει να το βρουμε ρε το μοτερακι να το βαλω και εγω..¨(((((((((((((((((((.......ενημερωσεμε...
dukeofdream - Κυρ 26 Δεκ 2010, 04:18:20
Θέμα δημοσίευσης:
σαξοραλλα δεν εχει...δυσκολα θα βρεις τετοιο μοτερ εκει...απο 206 με ηλεκτρογκαζο εχει παρα πολλα...ισως να βρεις και 2λιτρο...αλλα tu5j4 με τιποτα...εγω εφαγα τον κοσμο το καλοκαιρι...δεν κανει κακο να κανεις μια βολτα να δεις τι παιζει, απλα επειδη εισαι μακρια το λεω...μια χαρα εισαι απο κιλα...εγω ειμαι 1080 μαζι με τον ηχο μετρημενα σε πλαστιγκα ...βασικα τοσο ημουν με το 14αρι...με το 16αρι δεν εχω ζυγιστει...ψαχνε στο car.gr...ειχα ακουσει και για κλεμενα ρε φιλε με λιγα λεφτα αλλα ειπα ασε καλητερα...αν θες μπορω να το ψαξω λιγο το θεμα αλλα κατα την γνωμη μου δεν αξιζει...μονο η καταρες που θα εχει ρηξει ο φουκαρας που του το κλεψανε φτανουν για να παει γκαντεμια :p
dukeofdream - Τετ 12 Ιαν 2011, 23:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχικα(και συμφωνα με το θεμα) να ενημερωσω οτι πηγα ασπροπυργο χθες το πρωι και γυρισα ολες τις μαντρες...δεν βρηκα ουτε ενα...Τωρα κατι off-topic...Ξερει κανεις τι παιζει με λαθος συμανση οδων?παιδια τρακαρα το σαββατο στο Αιγαλεω...υπηρχε ενα στοπ πριν την μεση του τετραγωνου κρυμενο πισω απο ενα δεντρο...η πλακα ειναι οτι σταματησα αλλα δεν ειχα ορατοτητα λογω παρκαρισμενων..τσουλαγα σιγα σιγα προς τα εξω για να μπορεσω να εχω οπτικο πεδίο και μια ρωσιδα η οποια μαλλον χαζευε κανενα κινητο επεσε πανω μου με καμια 60αρια μεσα στο στενο και με εκανε καινουργιο...και το καλο ειναι οτι την πληρωσα κιολας γιατι "υπηρχε στοπ"...μπορω να κυνηγησω καθολου τον δημο για την συμανση?να φανταστειτε υπηρχαν συντριμια απο ατυχημα που εγινε το βραδυ πριν τρακαρω εγω και τα γυρω μαγαζια εχουν βαλει τσιμεντο-κωλονες μπροστα τους γιατι εχουν μπει μεσα αυτοκινητα απειρες φορες αποτι μας ειπαν...
ironman02 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 00:00:56
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά και τα παρκαρισμένα αν δεν ήταν νόμιμα σε εκείνο το σημείο και εμπόδιζαν την ορατότητα θα μπορούσες να κυνηγήσεις..Έπρεπε να βγάλεις τίποτα φωτογραφίες. Και τον δήμο παίζει να μπορείς αν δε φαίνεται το stop. Βγάλε photos να έχεις!!Τώρα τα παρκαρισμένα θα έχουν φύγει όμως..
dukeofdream - Πεμ 13 Ιαν 2011, 01:42:11
Θέμα δημοσίευσης:
To stop το εβγαλα φωτογραφιες απο 3-4 μεριες, ως επισης εβγαλα φωτογραφιες και τις τσιμεντο-κωλονες που εχουν τα μαγαζια...
greenpug106 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 08:01:11
Θέμα δημοσίευσης:
johnny έγραψε:

MOD Team έγραψε:

Εκ της MOD Team

Φίλε υπάρχει θέμα που λέει 206 ----> 145 - 150 άλογα.
Διάβασε το αυτό και θα δεις ότι μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις και στο 206 μοτερ TU5JP4

Από Αγγλία μπορείς να βρεις πολυ φθηνά
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες