PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - Τεχνική πλυσίματος και προβλήματα.!!!

aparadectos - Τετ 04 Αύγ 2010, 13:51:30
Θέμα δημοσίευσης: Τεχνική πλυσίματος και προβλήματα.!!!
Γεια σας, δεν ξέρω αν κάποιος αντιμετωπίζει αναλογο πρόβλημα αλλα κάθε φορά που πλένω το αμάξι μετά εχει πάνω στάμπες. Ξέρει κανείς απο τι προέρχεται αυτο? Μετά το πλύσιμο δεν το πέρνω με πανί το αφήνω να στεγνωσει μόνο.
ironman02 - Τετ 04 Αύγ 2010, 13:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ε γι'αυτό έχει στάμπες. Επειδή δε το σκουπίζεις. Όπως στεγνώνει το νερό πάνω που έχει μείνει, μετά αφήνει στάμπα. Πρέπει να το σκουπίσεις με κάτι. Δέρμα, μικροίνες κτλ..
nikolas206gti - Τετ 04 Αύγ 2010, 14:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το νερό περιέχει άλατα και γι' αυτό πρέπει να στεγνώνεις το αυτοκίνητο με κάποιο δέρμα σιγά σιγά ώστε να μην αφήνει στάμπες Cool
vamvakoolas - Τετ 04 Αύγ 2010, 14:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
τη καλυτερη και επιστημονικη απαντηση θα στη δωσει ο Μιχαλης (mike swell)!! Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea
giannis27 - Πεμ 05 Αύγ 2010, 01:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
όπως είπαν κ ποιο πάνω οι στάμπες είναι τα άλατα τα οποία μένουν όταν στεγνώνουν οι σταγόνες πάνω στο αμάξωμα .
μόλις τελειώνεις το πλύσιμο παίρνεις ένα πανί μικροΐνας το αφήνεις να μουλιάσει για λίγο μέσα στο νερό κ μετά το στραγγίζεις καλά κ ξεκινάς να στεγνώνεις το αμάξωμα .
MTerry - Παρ 06 Αύγ 2010, 07:40:45
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης οι σταγόνες , οταν το αυτοκίνητο μείνει εκτεθειμένο στον ήλιο ,
λειτουργουν σαν μεγενθυντικός φακός και καίνε το χρώμα . . .
τα αποτελέσματα αυτής της ζημιάς φαίνονται μακροχρόνια Sad
anestis_106 - Παρ 03 Σεπ 2010, 19:07:36
Θέμα δημοσίευσης:
Οι στάμπες μπορεί να οφείλονται και σε μη καλό ξέπλυμα της σαπουνάδας. Δεν έχεις γράψει αν χρησιμοποιείς κάποιο σαμπουάν αυτοκινήτου ή άλλο απορρυπαντικό γενικής χρήσεως, που και εκεί μπορεί να έχεις πρόβλημα. Εγώ πάντως από τότε που έμαθα το Optimum No Rinse, έχω βρει την ησυχία μου. Πλύσιμο χωρίς σαπουνάδες και ξεβγάλματα και σε χρόνο dt.
NemesisUltra - Παρ 03 Σεπ 2010, 20:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
4χερια= μισος χρονος χάρις τι βοηθό μου - κοπέλα μου .......

-θέλεις βόλτα? έλα βοηθησε με πρώτα

έτσι η σταγόνες δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν και τις ζαντες μια μια ακτινα αχα0χαχ0χα0χα0αχ0αχ0χα

εγω παλι περνω το formula 1 κερι ψεκαστικο και σαμπουαν

παρα παρα πολυ καλο!!!!!
sonermgb - Παρ 03 Σεπ 2010, 20:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως με ένα καλό πλύσιμο με σκέτο νερό (κουβάς , πανί) να φύγει η σκόνη και η βρωμιά....έπειτα σε 6 λίτρα νερό ρίχνω ένα καπάκι απο αυτό
(σαμπουάν με κερί) το ξαναπλένω ένα χέρι και δεν χρειάζεται ούτε σκούπισμα ούτε τίποτα γλυστράει το νερό και φεύγει και η γυαλάδα που αφήνει απλά δεν περιγράφεται!
NemesisUltra - Παρ 03 Σεπ 2010, 20:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
α μπραβοοοοο το ιδιο λεω και εγω παιδες γαμαει εεεε και δεν αφηνει λεκεδες!!!!
franch_power - Παρ 03 Σεπ 2010, 20:59:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι παιδία το αμάξι το πλένω μια φορά την βδομάδα εφόσον η λαμαρίνα είναι κρύα δηλαδή πρωινές ώρες η απογευματάκι ένα καλό ξέπλυμα σαπούνισμα με σαμπουάν ξέπλυμα κ στεγνωμα με πανί από μικρόινες κ πάντα ξεχωριστό σφουγγάρι άλλο για το αμάξι και άλλο για της ζάντες! Το κερί μου το περνάει ο mike swell οπότε είμαι καλυμμένος από πρωστάσια από κουτσουλιες κτλπ για 4-6 μήνες! Και όλα αυτα με προοίοντα γνώστης εταιρίας!
NemesisUltra - Τετ 20 Οκτ 2010, 15:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
μια ερώτηση... έχω το ίδιο και σε κερί σε γαλάκτωμα που το περνάς με κυκλικές κίνησης μου είπαν και το αφήνεις, πόση ώρα πρέπει να το αφήσω πάνω και μετά να το σκουπίσω ?
NemesisUltra - Τετ 20 Οκτ 2010, 15:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
μια ερώτηση... έχω το ίδιο και σε κερί σε γαλάκτωμα που το περνάς με κυκλικές κίνησης μου είπαν και το αφήνεις, πόση ώρα πρέπει να το αφήσω πάνω και μετά να το σκουπίσω ?
Driver ///M - Τετ 20 Οκτ 2010, 19:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
NemesisUltra έγραψε:

Χοντρικά, 5-6 λεπτά θέλει και είναι οκ.
Αλλά επειδή δε λες ποιο κερί έχεις ώστε να ξέρω καλύτερα, κάνε το τεστ με το δάχτυλο, δηλαδή άσε να περάσει κανα 5λεπτο και πέρνα απαλά το δάχτυλό σου στην περιοχή που έχεις κερώσει.
Αν αυτό φεύγει εύκολα σαν σκόνη, σημαίνει ότι είναι έτοιμο για αφαίρεση.
Αν ακόμα είναι σκληρό-λιπαρό, το αφήνεις κι άλλο και δοκιμάζεις σε λίγο.
Driver ///M - Τετ 20 Οκτ 2010, 19:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
NemesisUltra έγραψε:

Χοντρικά, κανα 10έπτο θέλει και είναι οκ.
Αλλά επειδή δε λες ποιο κερί έχεις ώστε να ξέρω καλύτερα, κάνε το τεστ με το δάχτυλο, δηλαδή άσε να περάσει κανα 10λεπτο και πέρνα απαλά το δάχτυλό σου στην περιοχή που έχεις κερώσει.
Αν αυτό φεύγει εύκολα σαν σκόνη, σημαίνει ότι είναι έτοιμο για αφαίρεση.
Αν ακόμα είναι σκληρό-λιπαρό, το αφήνεις κι άλλο και δοκιμάζεις σε λίγο.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες