PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 206 1.1 και 180 στο κοντέρ!!!!!!!!

DiNoSt - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:47:05
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.1 και 180 στο κοντέρ!!!!!!!!
Έγινε ένα απίστευτο γεγονός χτες που γυρνούσα από Βέροια.
Με έπιασε ένα μπουρίνι πολύ δυνατό όταν έφευγα από Βέροια και πήγαινα με 110. Όταν λοιπόν έφτασα στο κόμβο της Αλεξάνδρειας ως δια μαγείας σταμάτησε η βροχή και ο δρόμος ήταν κατάστεγνος. Είπα να το πατήσω λοιπόν λίγο μιας και παραδώθηκε το κομάτι της Εγνατίας και είναι καλός ο δρόμος. Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνω και συνήθως πιάνω τα 165 με 170.
Όμως το αυτοκίνητο επιτάχυνε με απίστευτο ρυθμό(και το λέω αυτό γιατί το ξέρω το αμάξι μου 1100 κυβικά είναι) και με στροφές κοντα στις 5500++ το κοντέρ έδειξε 180!!!!!!!
Και αυτή την ταχύτητα την κράτησα μέχρι τον κόμβο στο Κλειδί.
Το αυτοκίνητο δεν έτρεμε καθόλου και πήγαινε σφεντόνα!!!
Επειδή δεν μπορώ να το καταλάβω μπορεί κάποιος να μου πεί πως έγινε αυτό το ΘΑΥΜΑ?????
Με το 405 μου που είναι 1.9 πιάνω 195 με 200 αλλά είναι 1900 κυβικά!
Πως έγινε αυτό?
Svstouk - Τετ 27 Αύγ 2003, 12:26:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως λίγο ότι το ξεκάπνισες αυτές τις μέρες, ίσως λίγο και η πυκνότητα του αέρα, που ίσως να έχει σχέση με το μπουρίνι, δεν ξέρω........ ίσως λίγο ευνοϊκά ρεύματα του αέρα.........αυτά μπορώ να σκεφτώ. Wink
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 13:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Ντίνο και εγώ αυτές τις μέρες που είχα ανέβει πάνω έκανα κάποιες δοκιμές Twisted evil καθώς ανέβαινα...
Έτσι είδα πως με 3η πιάνει κόφτες γύρω στα 122,με 4η πάει πάνω απο 140(γύρω στα 150 αν θυμάμαι καλά...) και στην 5η απο ένα σημείο και μετά δεν ροπιάζει άλλο ΟΣΟ και να το πατάς το γκάζι...
Επίσης για να τα πιάσεις αυτά τα χιλιόμετρα πρέπει η ευθεία να είναι μεγάααααααλη σε μήκος και τέτοιες έχει πολλές η εθνική ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Laughing
Εγώ θυμάμαι πρόπερσι περιστατικό που στο πηγαιμό για Βέροια είμασταν στο αμάξι 4 άτομα με αποσκευές ΚΑΙ A/C και είχα πιάσει εξω απο το Βόλο 180 κοντερίσια...
Τώρα έφτασα μέχρι τα 170... Laughing
Ξεμπούκωσε για τα καλά... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Vaggelis - Τετ 27 Αύγ 2003, 14:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
....λίγο κατηφορίτσα, λίγο αεράκι από πίσω....
ΝΙΚΟΣ - Τετ 27 Αύγ 2003, 14:06:12
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω εχθες μετα το μπουρινι γυρνουσα απο Θεσσαλονικη.Πως δεν σε ειδα Question Ο καιρος φταιει που εβρεξε και ανεβασε την υγρασια με αποτελεσμα να εχει περισοτερη πυκνοτητα ο αερας και να γινετε καλυτερη καυση.
NICK - Τετ 27 Αύγ 2003, 17:18:48
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Και εγω εχθες μετα το μπουρινι γυρνουσα απο Θεσσαλονικη.Πως δεν σε ειδα Question Ο καιρος φταιει που εβρεξε και ανεβασε την υγρασια με αποτελεσμα να εχει περισοτερη πυκνοτητα ο αερας και να γινετε καλυτερη καυση.

Η υψηλή υγρασία φίλε μου μάλλον δεν βοηθάει στην απόδοση ενός κινητήρα αν θυμάμαι καλά.Η πτώση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος λόγω του καιρού,ναι.Όσο για τα 180 χαω του φίλου μας,μήπως δεν πρόσεξε και αντί για ευννοϊκό άνεμο είχε ευννοϊκό...τυφώνα; Shocked
Μα τι στο καλό κάνετε στα αμάξια σας και το δικό μου,αν και 1400,δεν ανεβάζει πάνω από 173 χαω;Μόνο σε κατηφόρα κατάφερα να ξεπεράσω τα 180 και να δω λίγο πάνω από 185... Confused
DiNoSt - Τετ 27 Αύγ 2003, 18:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το γεγονός οτί είδα στο κοντέρ 180 και με A/C είναι αλήθεια. Ήμουν μόνος μου και δεν είχα βάρος. Βέβαια ο δρόμος ίσως και να έχει κάποια σχετική κλίση καθώς η Βέροια βρίσκετε πιο ψηλά από τη Θεσσαλονίκη. Το έχω 2 χρόνια το αυτοκίνητο και δεν τα κατάφερα ποτέ να δείξει 180. Βέβαια αν με σταματούσαν με radar θα ήταν η χαρά μου γιατί θα αμφισβητούσα την ένδειξη στο δικαστήριο αφού το εργοστάσιο δίνει τελική 168 και όχι 180. Razz Razz Razz Razz

Ίσως θα πρέπει όλοι με τα 1.4 κ 1.6 206 σας να το σκεφτήτε και να τα πουλήσετε για να πάρετε 1.1. Ίσως και να σας τρώμε στην ευθεία. Cool Cool

ΛΕΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ RC???????? Twisted evil Twisted evil

Πάντως το καλό λάδι που έβαλα, το φίλτρο green της PeugeotSport, τα ενισχυμένα μπουζί καθώς επίσης η μικρή κλίση του δρόμου(λίγη κατηφορίτσα) και το χέρι του Θεού από πίσω έγραψε 180 το κοντέρ.
Λες να πιάσω τα 250 αύριο που θα ξαναπάω??? Rolling eyes
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 22:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
DiNoSt έγραψε:
Το γεγονός οτί είδα στο κοντέρ 180 και με A/C είναι αλήθεια.

Εντάξει ρε Ντίνο,μην τρελένεσαι.Δεν σου είπε και κανείς τίποτα... LaughingLaughingLaughing
Εξάλλου το έχω δοκιμάσει και εγώ αυτό... Wink Εγώ σε πιστεύω.
DiNoSt έγραψε:
Ίσως θα πρέπει όλοι με τα 1.4 κ 1.6 206 σας να το σκεφτήτε και να τα πουλήσετε για να πάρετε 1.1. Ίσως και να σας τρώμε στην ευθεία.

Κρύβε λόγια κρύβε λόγια LaughingLaughingLaughing
Vaggelis - Πεμ 28 Αύγ 2003, 09:19:56
Θέμα δημοσίευσης:
DiNoSt έγραψε:
Ίσως θα πρέπει όλοι με τα 1.4 κ 1.6 206 σας να το σκεφτήτε και να τα πουλήσετε για να πάρετε 1.1. Ίσως και να σας τρώμε στην ευθεία.

Κάποιος να μου πουλήσει ένα κινητήρα 1100 ρε παιδιάαααα........
Please δεν αντέχω άλλο τα 75 άλογα.....
mick206 - Πεμ 28 Αύγ 2003, 09:59:06
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:

Όοοοοοοοοοοοχι!!!! Very happy
Εκεί! Εκείιιιιιιιιιιιιιι με τα 75 άλογα! NodNodNodLaughingLaughingLaughing
Καλά είσαι! Very happy
Τί να τον κάνεις τον 1.1; Laughing Είναι πολύς για σένα... LaughingLaughingLaughingLaughing
teoman - Πεμ 28 Αύγ 2003, 11:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
180 με αυτόν τον κινητήρα είχα δει και εγώ στο κοντέρ (με ψιλοκατηφόρα στα Μέγαρα,φορτωμένο και με 3 άτομα).Δεν αμισβητώ ότι μπορεί να τα δεις.Τώρα το πόσα είναι τα πραγματικά..... Rolling eyes
mick206 - Πεμ 28 Αύγ 2003, 11:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Τώρα το πόσα είναι τα πραγματικά.....

Άμα κλείσεις μουσική,παράθυρα και ακούς μόνο τον κινητήρα θα δείς πόσο πραγματικά είναι... LaughingLaughingLaughing
Μουγκανίζει το μοτεράκι LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Εγώ νόμιζα πως θα βγεί έξω απο το καπό και θα πετάξει... LaughingLaughingLaughingLaughing
Vaggelis - Πεμ 28 Αύγ 2003, 13:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Όοοοοοοοοοοοχι!!!! Very happy
Εκεί! Εκείιιιιιιιιιιιιιι με τα 75 άλογα! NodNodNodLaughingLaughingLaughing
Καλά είσαι! Very happy
Τί να τον κάνεις τον 1.1; Laughing Είναι πολύς για σένα... LaughingLaughingLaughingLaughing

Έχεις δίκιο......
Που να αντέξει το πλαίσιό μου 1100 κυβικά......
Άσε που πρέπει να το ξαναστήσω από την αρχή......
mick206 - Πεμ 28 Αύγ 2003, 14:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Πολλά τα λεφτά σε σχέση με τα άλογα που θα πάρεις...
Θα τρέχεις όμως με 180 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Για ξανασκέψου το... Laughing Wink Cool
DiNoSt - Πεμ 28 Αύγ 2003, 21:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σας παρακαλώ να σταματήσει το δούλεμα!!!!! Twisted evil Twisted evil

ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΤΥΧΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ RC ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ.ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΩ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ RC ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΔΥΟ 1100!! Shocked

Α ΡΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!! ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΑ 1400ΑΡΙΑ ΚΑΙ 1600ΑΡΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΒΑΛΑΩ ΚΑΙ ΠΕΤΑΩ!!!! Razz Razz
(δεν μιλαω για σερβιετα!!)
kavaliotis - Πεμ 28 Αύγ 2003, 22:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον μιας και το δικο μου το 1400αρι πιανει με το ζορι τα 180 πια και εκεινο σε πολυ μεγαλη ευθεια και αν εχει ζεσταθει καλα, αποφασισα να βαλω τον μαγικο κινητηρα των 1100 cc να δω κι εγω μια ασπρη μερα επιτελους!

Καλα ρε παιδια θα τρελλαθω εδωμεσα! Πως γινεται ενα 1100 να πιανει 180 τελικη με 4 ατομα και αιρκοντισιον??? Εγω αν αναψω το αιρκοντισιον κανω κοντρα με χελωνες, πλακα μου κανετε??? Laughing Laughing Laughing

Μαλλον πρεπει εσεις οι 1100αριδες να ριξετε μια ματια στα κοντερ σας, 160 λεει το κοντερ και βλεπετε 180! Razz Razz Razz
mick206 - Παρ 29 Αύγ 2003, 08:45:37
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Πως γινεται ενα 1100 να πιανει 180 τελικη με 4 ατομα και αιρκοντισιον???

ΚΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΠΙΑΣΕ!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;;; Evil
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ;ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ 1.1ΑΡΗΔΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ;
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΗΤΑΝ,ΑΔΕΙΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ,ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ 180!!ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ;ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΑΝ!!
ΚΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ,ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑ #$@!ΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΑ 180

Όποιος θέλει να το πιστέψει το πιστεύει...
Όποιος δεν το πιστεύει δεν με ενδιαφέρει...
Οτι άλλο και να πούμε περισσεύει...
Περιττό είναι...
Καλή η πλάκα αλλά μέχρι ένα σημείο (και εγώ έκανα πλάκα) και εξάλλου εγώ δεν σας έχω πεί ποτέ να πουλήσετε το 1.4 ή το 1.6 σας και να πάρετε 1.1!!
Άντε γιατι τα πήρα...
Τα σκεύη μου...
teoman - Παρ 29 Αύγ 2003, 09:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τί τα "παίρνεις" βρε Μιχαλάκη? Very happy Κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα... Εξάλλου και εγώ όπως προ ανέφερα τα έχω δει (χωρίς a/c,δεν είχα άλλωστε).

kavaliotis έγραψε:

Πως γινεται ενα 1100 να πιανει 180 τελικη με 4 ατομα και αιρκοντισιον???

Ε όχι και 180 τελική!Με 4η πηγαίναμε,δεν είχαμε βάλει καν την πέμπτη... Laughing Laughing Laughing
zzzleepy - Παρ 29 Αύγ 2003, 09:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως τα 180 τα βλέπω κάθε μέρα στο κοντέρ μου. Μια φορά κιόλας έφτασε κι ο δείκτης μέχρι εκεί! Laughing
mick206 - Παρ 29 Αύγ 2003, 09:51:22
Θέμα δημοσίευσης:
Teoman έγραψε:
Κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα...

Κουβέντα κάνουμε Θοδωρή το ξέρω αλλά τί είπα ο αθεόφοβος;
Οτι έπιασα 180 με το 1.1... Τόσο δύσκολο είναι; Άμα τρέχεις ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι καποια στιγμή θα τα πιάσεις... Και δεν τα έπιασα στο ΜΠΑΜ... Πήγαινα και πήγαινα και κάποια στιγμή έφτασα 180! Δεν είπα οτι είδα εξωγήινο...
Ήταν τότε που έκανα 4' 30" ώρες απο Αθήνα προς Βέροια...
οι φίλοι μου δεν με πιστεύαν οτι το έκανα σε τόση ώρα...
και ο πατέρας μου δεν ξαναμπαίνει στο αμάξι...
αυτά...
kavaliotis - Παρ 29 Αύγ 2003, 11:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Teoman έγραψε:
Κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα...

Κουβέντα κάνουμε Θοδωρή το ξέρω αλλά τί είπα ο αθεόφοβος;
Οτι έπιασα 180 με το 1.1... Τόσο δύσκολο είναι; Άμα τρέχεις ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι καποια στιγμή θα τα πιάσεις... Και δεν τα έπιασα στο ΜΠΑΜ... Πήγαινα και πήγαινα και κάποια στιγμή έφτασα 180! Δεν είπα οτι είδα εξωγήινο...
Ήταν τότε που έκανα 4' 30" ώρες απο Αθήνα προς Βέροια...
οι φίλοι μου δεν με πιστεύαν οτι το έκανα σε τόση ώρα...
και ο πατέρας μου δεν ξαναμπαίνει στο αμάξι...
αυτά...

Οποτε απο αυτην σου την αποπειρα να πιασεις 180 καταφερες:

1. Να μην σε πιστευουν οι φιλοι σου
2. Να μην σε πιστευει κανεις εδωμεσα
3. Να μην μπει ξανα ο πατερας σου στο αμαξι και
4. Να ανησυχεις μπας και σου ερθει καμμια κληση σπιτι! Smile colors

Λοιπον οπως και τωρα, ετσι και τοτε που στο ειπα εκανα πλακιτσα, ενταξει δεν ειναι και αδυνατο να τα πιασεις, απλα παραξενο μιας και βλεπω πως παει το δικο μου αμαξι που ειναι 300 κυβικα παραπανω και πιανω με το ζορι πια τα 180, ποσο μαλλον με ανοιχτο αιρκοντισιον που αν τρεχω και το ανοιξω εκεινη την στιγμη ειναι σαν να πεταω αεροστατο απο πισω, με φρεναρει! Laughing

Θα το ριξω παντως το δικο μου ενα μικρο φτιαξιματακι τωρα να πηγαινει καλυτερα μπας και βλεπω ανετα τα 185 τουλαχιστον, αν και δεν με ενδιαφερει τοσο η τελικη ταχυτητα οσο το τραβηγμα..
teoman - Παρ 29 Αύγ 2003, 12:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:

Θα το ριξω παντως το δικο μου ενα μικρο φτιαξιματακι τωρα να πηγαινει καλυτερα μπας και βλεπω ανετα τα 185 τουλαχιστον, αν και δεν με ενδιαφερει τοσο η τελικη ταχυτητα οσο το τραβηγμα..

Σωστό αυτό.Χαρίζω 30km/h από την τελική μου για 2sec καλύτερη επιτάχυνση σε 0-100 Laughing Laughing Laughing
chatasos - Παρ 29 Αύγ 2003, 12:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
kavaliotis έγραψε:

Σωστό αυτό.Χαρίζω 30km/h από την τελική μου για 2sec καλύτερη επιτάχυνση σε 0-100 Laughing Laughing Laughing

Maybe sidobre's solution is right for you Wink Wink Wink
mick206 - Παρ 29 Αύγ 2003, 12:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
1. Να μην σε πιστευουν οι φιλοι σου
2. Να μην σε πιστευει κανεις εδωμεσα
3. Να μην μπει ξανα ο πατερας σου στο αμαξι και
4. Να ανησυχεις μπας και σου ερθει καμμια κληση σπιτι!

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!
Ποσώς με ενδιαφέρει...
Όσο για την κλήση δεν νομίζω... Μεγάλο Σάββατο ήταν... Τα ραντάρ είχαν πάει για να φτιάξουν το αρνί... LaughingShockedLaughingNodLaughingSilly
Ξαναλέω πως για να πιάσω τα 180 έκανα πολλά χιλιόμετρα(5-6 περίπου).
Τα 140 βγαίνουν εύκολα και μπορώ να πάω άνετα με κόφτες αλλά όταν μπαίνει η 5η το αμάξι πολύ δύσκολα ανεβάζει χιλιόμετρα... ανεβάζει όμως!
Απο δοκιμές παραθέτω...
κόφτης 1ης - 50χλμ
κόφτης 2ας - 90χλμ
κόφτης 3ης - κάπου 122χλμ
κόφτης 4ης - κάπου 145χλμ
κόφτης 5ης - ακατόρθωτο εώς απίθανο... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
kavaliotis - Παρ 29 Αύγ 2003, 12:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως στο λεω οτι με παραξενευει γιατι το αμαξι με πολυ καλο στρωσιμο και καμμια κακομεταχειριση, 1 χρονο μετα που το αγορασα ετυχε να εχω παει Αλεξανδρουπολη και γυρνοντας απο εκει ειχε γινει ο καινουργιος ο δρομος που ειναι δεκαδες χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ακριβως ποσα) εντελως ευθεια και χωρις κινδυνο για ρανταρ με καθολου κινηση.. Ε λοιπον εκει το εδωσα τελικη που εδειξε στο κοντερ 184 χμ/ωρα... Σε ευθεια βεβαια, ουτε ανηφορα ουτε κατηφορα, απολυτη ευθεια.. Απο εκει θεωρησα οτι τοσο παει το αμαξι στην ευθεια μιας και πηγαινα με τοσα για πολλα χιλιομετρα κολλημενος, δεν ανεβαζε καθολου παραπανω!
douf - Παρ 29 Αύγ 2003, 16:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να τα έπιασες τα 180 αλλά μήπως σκέφτηκες για πόση ώρα θα τα κρατούσες; Αν είναι να αλλάζεις μοτέρ κάθε λίγο για να βλέπεις τα 180 άστο καλήτερα....Το νου σου next time.
mick206 - Παρ 29 Αύγ 2003, 20:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
douf έγραψε:
Μπορεί να τα έπιασες τα 180 αλλά μήπως σκέφτηκες για πόση ώρα θα τα κρατούσες; Αν είναι να αλλάζεις μοτέρ κάθε λίγο για να βλέπεις τα 180 άστο καλήτερα....Το νου σου next time.

Φίλε μου αυτό το έχω κάνει δύο φορές και δεν είναι κάτι που θα το κάνω συνέχεια... Wink Εξάλλου δεν είναι και για πολλά το μοτέρ...
Είναι ένα αμάξι πόλης που κάλλιστα μπορείς να κάνεις και το ταξιδάκι σου ή τη βολτίτσα σου πιο έξω... όχι γρήγορα αλλά χαλαρά και ευχάριστα... Wink
Απλώς καμιά φορά θέλει και να το ξεμπουκώνουμε...
Έχει μπουχτήσει τις 2ες και 3ες της πόλης και θέλει και το κόφτη του να ανοίξει λιγάκι... Very happy
kavaliotis - Παρ 29 Αύγ 2003, 20:35:14
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Έχει μπουχτήσει τις 2ες και 3ες της πόλης και θέλει και το κόφτη του να ανοίξει λιγάκι... Very happy

Τον κοφτη της τελικης (5ης) εννοεις ε? Γιατι τον αλλο τον κοφτη τον πιανω συνεχεια στις αλλες ταχυτητες οταν κανω κοντρες με κατι saxoralla! Razz Razz Razz Razz Razz
DiNoSt - Παρ 29 Αύγ 2003, 21:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μιχάλη φίλε μου δεν πειράζει.Άσε να λένε.Εμείς θα κάνουμε καινούριο club και όσοι πιστοί προσέλθετε.

206 1.1club.gr

Πώς σου φαίνεται???
Τέλος πάντων. Έγω σήμερα ξήλωσα το κοντέρ και έβαλα από την Μ5 για΄να έχει περιθώρια να κυκλοφορεί η βελόνα εκεί που πρέπει. Rolling eyes

Αλλά πέρα από την πλάκα εντάξει δεν μπορούμε να φτάσουμε τα 1600αρια, αλλά τα 14αρια τα παλέβουμε κάπως.
mick206 - Σαβ 30 Αύγ 2003, 08:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Τον κοφτη της τελικης (5ης) εννοεις ε?

Εδώ δεν έχω πιάσει κόφτη 5ης στην εθνική... Θα πιάσω μέσα στην πόλη και στα στενάκια;;; Weird lookTurn-lScratchSilly
Όταν τρέχω μέσα στη πόλη έχω φτάσει μεχρι με 4η τις 4-5000σαλ...
5η κόφτες δεν πάει με τίποτα... Που να χτυπιέμαι στο πάτωμα! Laughing

DiNoSt έγραψε:
Έγω σήμερα ξήλωσα το κοντέρ και έβαλα από την Μ5 για΄να έχει περιθώρια να κυκλοφορεί η βελόνα εκεί που πρέπει. Rolling eyes

ShockedShockedShocked Rolling eyes
Έλα μου;;;

DiNoSt έγραψε:
τα 14αρια τα παλέβουμε κάπως.

Μπάαααα... Άστο.Έτσι όπως είσαι. Very happy
Εν κινήση ούτε να το σκέφτεσαι... Δεν υπάρχει ροπή,εκτός και αν το πηγαίνεις συνέχεια κόφτες για να έχεις το μέγιστο της δυναμής του αμαξιού(για πόσο καιρό όμως θα το κάνεις αυτό; Wink ).
Απο στάση κάτι πάει και έρχεται... Άν είσαι καλός οδηγός... αν το αμάξι είναι κομπλέ(καταλαβαίνεις τι εννοώ)
Αλλά όλα αυτά παραπέμπουν σε κόντρες ρε Ντίνο και εγώ δεν είμαι απο αυτούς... Wink Που να τρέχω τώρα να προλαβαίνω τους 1.4lt,1.6lt,2.0lt... Laughing
Τσιτώνω τη μουσική,πάω χαλαρά και ας είμαι και τελευταίος... Wink

Τα σκεύη μου...
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 30 Αύγ 2003, 08:40:30
Θέμα δημοσίευσης:
NICK έγραψε:
Η υψηλή υγρασία φίλε μου μάλλον δεν βοηθάει στην απόδοση ενός κινητήρα αν θυμάμαι καλά.

Γιατρε μου οταν βρεχει και πεφτει η θερμοκρασια οι μηχανες πανε πολυ καλυτερα αυτο ειναι σιγουρο.Γιατι λενε αλλωστε πως τετοιος καιρος ειναι Τουρμποκαιρος Question Wink

Υ.Γ.Μικε αν τα πηρες....................ΞΥΔΙ Razz

Μικε θα μου δωσεις το μοτερ σου μπας και δω και εγω 180 Question Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
mick206 - Σαβ 30 Αύγ 2003, 09:02:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Υ.Γ.Μικε αν τα πηρες....................ΞΥΔΙ Razz

Ε,τα πήρα σε κάποια φάση αλλα τώρα είμαι ΟΚ... Δεν τρέχει μια! Smile
Ξύδι δεν μου χρειάστηκε... άστο απλά να υπάρχει... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Μικε θα μου δωσεις το μοτερ σου μπας και δω και εγω 180 Question Mr. GreenMr. GreenMr. GreenMr. Green

Mr. GreenLaughingRazz
Με το δικό μου το μοτέρ θα βλέπεις τα 180 με τα... κυάλια... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
Θα πρέπει να βγαίνεις στο περιφερειακό της Κοζάνης για να τα βγάζεις...LaughingLaughingLaughingLaughing
Μέσα στην πόλη 60 άλογα θα τα κάνουν όλα λίμπα ρε συ... Twisted evil Ειδικά τα δικά μου που είναι και ατίθασα!!!! LaughingLaughingLaughing
Πάρε καλύτερα μοτέρ απο το... Matiz!!!!! ShockedLaughingShockedTurn-lNodWeird look
ΕΓΓΥΗΣΗ!!! ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ... LaughingLaughingLaughingLaughing

Φιλούθκια!
Αντώνης - Σαβ 30 Αύγ 2003, 13:20:39
Θέμα δημοσίευσης:
DiNoSt έγραψε:
Μιχάλη φίλε μου δεν πειράζει.Άσε να λένε.Εμείς θα κάνουμε καινούριο club και όσοι πιστοί προσέλθετε.

206 1.1club.gr

πιστευω οτι πρεπει να γινει γιατι μερικοι μερικοι μας την λενε συνεχεια Evil
ασε που ολοι σε μια οικογενεια ανηκουμε(peugeot)
και οχι σε μια κατηγορια(1,4-6) Twisted evil Twisted evil Twisted evil
kavaliotis - Σαβ 30 Αύγ 2003, 13:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Μιχαλη για αλλη μια φορα θα πω οτι δεν εννοουσα τιποτα με κακια (επειδη ειδα οτι λες οτι τα ψιλοπηρες τις προηγουμενες μερες!), σε αυτο το φορουμ δεν θυμαμαι να εχουν ανεβει ποτε τα αιματα οποτε και καταλαβα οτι οτι λεμε εχει και μια δοση πλακας, σαν παρεα. Τεσπα αφου ολα ειναι οκ..

Οσο για τον κοφτη, ιδιως καποιες φορες που με χωνονται κατι VTS ή κατι Punto και εγω νομιζω οτι οδηγω τον ΚΙΤ με 75 αλογα, τοτε πιανω συνεχεια κοφτη στην 1η και 2α.. Και οταν εννοω κοφτη εννοω οτι το αμαξι καπου "φρεναρει" με την πρωτη και αν δεν αλλαξεις ταχυτητα δεν παει παραπανω..Αυτος ειναι ο κοφτης ε?! Laughing Παντως μετα απο μια ματια στο site του ALEX ειδα τις ιδανικες ταχυτητες πανω κατω για αλλαγη ταχυτητων για μεγιστες επιδοσεις..

Κατι ασχετο, εσεις οι 1100αρηδες μπορειτε να βαλετε 1400αρα μηχανη απο το 206 και να ειστε νομιμοι? Γιατι σε αυτην την περιπτωση θα ειστε παραπανω απο 20% αυξηση οπως ειχε πει καποιο παιδι οποτε και δεν γινεται..Σε αντιθεση με τους 1400αρηδες που μπορουν να βαλουν 1600 μηχανη..Ξερει κανεις?
mick206 - Σαβ 30 Αύγ 2003, 14:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Φιλε Μιχαλη για αλλη μια φορα θα πω οτι δεν εννοουσα τιποτα με κακια (επειδη ειδα οτι λες οτι τα ψιλοπηρες τις προηγουμενες μερες!), σε αυτο το φορουμ δεν θυμαμαι να εχουν ανεβει ποτε τα αιματα οποτε και καταλαβα οτι οτι λεμε εχει και μια δοση πλακας, σαν παρεα. Τεσπα αφου ολα ειναι οκ..

Φίλε Μάκη,δεκτές οι πλάκες! Και εγώ θα κάνω πλάκα αλλά εφόσον κάνω πλάκα ΠΡΕΠΕΙ και εγώ να δέχομαι να κάνουν και σε μένα πλάκες Wink
Απο τι στιγμή όμως που εγώ δεν τη "λέω" σε κάποιον για κάτι που έκανε εμένα μου έρχεται λίγο κάπως μετά... Τέλος! Όλα καλά! No problem at all and no hard feelings... Wink

DiNoSt έγραψε:
206 1.1club.gr
Αντώνης έγραψε:
πιστευω οτι πρεπει να γινει γιατι μερικοι μερικοι μας την λενε συνεχεια Evil

Έεεεεεπ... Smile Το forum είναι ένα και αδιαίρετο... Wink
Ας πιάνετε εσείς τα 180 και μετά βλέπουμε... Razz Twisted evil
kavaliotis - Σαβ 30 Αύγ 2003, 16:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
Τελος παντων, αφου καταληξαμε τελικα στο να συμφωνησουμε ολοι οτι τα 1100αρια πιανουν maximum 160χμ/ωρα και οτι ολα τα 1400αρια (ιδιως αυτα που κυκλοφορουν στην Β.Ελλαδα) μπορουν ανετα να παρουν τα Αθηναικα 1600αρια, τοτε εγω ειμαι ΟΚ! Laughing Laughing Laughing Silly Onfire Beer Study Joker Bomb Cyclops
Vaggelis - Σαβ 30 Αύγ 2003, 21:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες Ειρήνη Υμίν!!!!!!!!!
Προς Θεού, κανένας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανένα, όλοι ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του 206club.gr και δεν κάνουμε κανένα ανταγωνισμό........
Το θέμα είναι να περνάμε καλά, συζητώντας για τα 206 μας, γιατί προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος 1100άρης έπιασε τα 180 ή κάποιος 1400άρης "πάτησε" κάποιο 1600...... μαγκιά του αν το έκανε....
Το θέμα είναι να είμαστε μια μεγάλη παρέα...
kavaliotis - Σαβ 30 Αύγ 2003, 22:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ελα ρε ηρεμησε, πλακα κανουμε! Laughing Αν ειναι να μαλωνουμε για ποιανου το αμαξι ειναι πιο γρηγορο σε ενα forum, τοτε την κατσαμε! Cool

Αλλωστε μην ξεχνας οτι δεν αρκει να εχεις γρηγορο αμαξι, πρεπει να ξερεις να το οδηγεις και γρηγορα. Wink Wink Wink
DiNoSt - Σαβ 30 Αύγ 2003, 22:19:49
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα!!! Όλα καλά.
Αν και όποτε πιάσω τα 180 πάλι ούτε στον παπά δε θα το πω!!!
Ελπίζω να μην δημιουργήθηκαν κακές εντυπώσεις από το όλο θέμα.
mick206 - Σαβ 30 Αύγ 2003, 22:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
DiNoSt έγραψε:
Λοιπόν δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα!!! Όλα καλά.
Αν και όποτε πιάσω τα 180 πάλι ούτε στον παπά δε θα το πω!!!
Ελπίζω να μην δημιουργήθηκαν κακές εντυπώσεις από το όλο θέμα.

ΞΕΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑ
Ότι θέλεις να το λές... Wink Εδώ είμαστε για να τα λέμε και όχι απλά για να διαβάζουμε τα posts... Και ότι κάνεις να το κάνεις με ασφάλεια... Smile [/img]
Alex - Κυρ 31 Αύγ 2003, 00:56:22
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα το χω ξαναπει αλλα οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να συγκρινουν τελικες ταχυτητες βαση κυβικων/ιπποδυναμης/ροπης ενω ειναι αποδεδειγμενο οτι αυτο δεν εχει καμια σχεση. Βεβαια οι περισσοτεροι κανουν πλακα οταν λενε "ενταξει τοτε να πεταξω το δικο μου" ετσι για να γινεται και λιγος χαβαλες, αλλα πραγματικα υπαρχουν ατομα που εχουν συγχηση στο μυαλο τους.

Το 1100 για παραδειγμα βγαζει 60 αλογα και εχει γυρω στα 10 κιλα ροπης. Το 2λιτρο το 206 εχει 137 αλογα και 20 κιλα ροπης. Η "κοινη λογικη" θα ελεγε οτι πρεπει να βγαλει τα 2πλασια χιλιομετρα: πχ αν το 1100 βγαζει 170 το 2λιτρο πρεπει να βγαλει 340. Το θεμα ομως ειναι οτι για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει οι σχεσεις στο κιβωτιο του 2λιτρου να ειναι και 2 φορες μακρυτερες η το μοτερ να εχει τις 2πλασιες στροφες (πχ 13.000rpm αντι για 6500). Aλλα επειδη αυτο δεν συμβαινει ετσι η διαφορα τελικης ειναι μικρη. Δηλαδη το 1100 μπορει να πιασει καμια 180αρα κοντερισια max, και το 2λιτρο να πιασει 220-230...

ΑΛΛΑ τα 0-100 το 1100 τα εχει σε 16 και βαλε δευτερολεπτα, ενω το 2λιτρο τα χει σε 8,κατι... δηλαδη ακριβως 2 φορες γρηγοροτερο οπως θα περιμεναμε βαση αριθμων ιπποδυναμης/ροπης. Θεωρητικα αμα το 2λιτρο φοραγε ενα κιβωτιο με τις ακριβως 2πλασιες σχεσεις σε μακρος απ'το 1,1 τοτε θα ειχε ακριβως την ιδια επιταχυνση (δηλαδη φανταστειτε 2λιτρο να κανει 0-100 σε 16 δευτερα!!) αλλα τελικη 340-360, αν αγνοησουμε την αεροδυναμικη επιδραση που ανεβαινει γεωμετρικα οσο ανεβαινουν και τα χιλιομετρα..

Ο πολιτης θυμαμαι ειχε γραψει οτι με μακρυτερες σχεσεις εγραφε πανω απο 200χιλιομετρα τελικες με το 1400αρι μοτερ...(πρεπει να ναι ρεκορ 1400 αυτο)...

Μικ αν και δεν εχω 1.1 οι σχεσεις που γραφεις μου φαινονται λιγο παραλογες.. μπας και δε κοφτιαζει στην 4η?

λες:
κόφτης 1ης - 50χλμ
κόφτης 2ας - 90χλμ
κόφτης 5ης - ακατόρθωτο εώς απίθανο...

Διαφορα πρωτης με 2η: 40,
2ης με 3η: 32...
3η με 4η: 23???? Μονο??? Ουτε 7ταχυτο να ταν το αμαξι
και μετα απο 4η ως 5η τουλαχιστον αλλα 35 χιλιομετρα...?

Για ψαχτο λιγο..
mick206 - Κυρ 31 Αύγ 2003, 08:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Μικ αν και δεν εχω 1.1 οι σχεσεις που γραφεις μου φαινονται λιγο παραλογες.. μπας και δε κοφτιαζει στην 4η?
λες:
κόφτης 1ης - 50χλμ
κόφτης 2ας - 90χλμ
κόφτης 5ης - ακατόρθωτο εώς απίθανο...
Για ψαχτο λιγο..

Αφορμή για τις δοκιμές αυτές ήταν ένα post σε ένα topic που ο Δημήτρης(Dimip) έλεγε μετα βίας περνάει τα 140 !!!! Rolling eyes Απόρησα πως ένα 1400 δεν μπορούσε να φτάσει τα 140! Shocked
Χώρια που δεν είχα την ευκαιρία μέσα στη πόλη να δώ πόσα πιάνει η 4η...
1η, 2α, 3η μπορούσα (και καμιά φορά... έβλεπα Laughing )και το δοκίμαζα σε ψιλομεγάλες ευθείες.Στην εθνική μου δόθηκε η ευκαιρία να δώ και την 4η... Την 5η δεν μπορώ να τη φτάσω κόφτες... Είναι αδύνατο διότι ήδη απο την 4η και τις 5.500σαλ κάπως το αμάξι δεν μπορεί να ανεβάσει όπως ανέβαζε πριν(πιθανόν γιατί έφτασε στο maximum της ροπής και των ίππων).
Ότι έγραψα το είδα με τα μάτια μου καθώς κοίταζα ταυτόχρονα δρόμο και κοντέρ.
Alex έγραψε:
Διαφορα πρωτης με 2η: 40,
2ης με 3η: 32...
3η με 4η: 23???? Μονο??? Ουτε 7ταχυτο να ταν το αμαξι
και μετα απο 4η ως 5η τουλαχιστον αλλα 35 χιλιομετρα...?

Η 1η,αν αλλάξω στις 6.200σαλ θα πάει στις 3.000σαλ.
Απο τη 2α και μετά κινείσαι ήδη ψηλά στο στροφόμετρο και η 3η αλλάζει σχετικά γρήγορα.Εξού και η μικρή διαφορά... Wink
Έχεις οδηγήσει το 1.1; Αν δεν ήταν τόσο βαρύ θα ήταν ακόμα καλύτερο... Rolling eyes
Κάποια στιγμή θα τα πούμε και θα κάνουμε δοκιμές να δείς... Laughing Cool
mick206 - Κυρ 31 Αύγ 2003, 12:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Αφορμή για τις δοκιμές αυτές ήταν ένα post σε ένα topic που ο Δημήτρης(Dimip) έλεγε μετα βίας περνάει τα 140!!!! Rolling eyes Απόρησα πως ένα 1400 δεν μπορούσε να φτάσει τα 140! Shocked

Και εκ θαύματος! Καθώς ξαναδιάβαζα κάποια topics έπεσα σε αυτό...
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1975
...που μιλάμε για σασμάν και τις σχέσεις του κιβωτίου... Wink
Alex οι σχέσεις που έγραφες εκεί για το αμάξι σου είναι παραπλήσιες με τις δικιές μου... φυσικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ συγκριση επιδόσεων... απλώς το 1.4(και κατ' επέκταση και τα μεγαλύτερα μοντέλα) τα βγάζει πιο γρήγορα (αυτό έλειπε να μου πείς... Laughing ).
Να σημειώσω πως οι δοκιμές που έκανα ήταν σε κανονικές συνθήκες καιρού(ηλιοφάνεια,χωρίς υγρασία κτλ) και σε μηδενική κλήση του οδοστρώματος(πως τα λέω ο π*#στ!ς LaughingLaughingLaughing ).
Και επίσης,για τους άπιστους Θωμάδες,υπάρχει προσφορά "δοκιμής" του 206 μου... LaughingLaughingLaughing
Alex - Κυρ 31 Αύγ 2003, 23:35:22
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνα με το 4Τ ΤΕΣΤ '99 σελιδα 203 και σελιδα 262, οπου εχει το 1.1 και 1.4 αντιστοιχα βλεπω οτι οι σχεσεις τους και το διαφορικο ειναι ιδια. Τα χιλιομετρα/1000 στροφες διαφερουν λιγο αλλα τοτε τα 1100 φοραγαν 165 λαστιχο οποτε ειναι λογικο. Σημερα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα καθως και τα 2 φορανε 175...

Αρα θεωρητικα τα 1100 πρεπει να χουν και αυτα
1η γυρω στα 50κατι
2α γυρω στα 90κατι
3η γυρω στα 130
4η γυρω στα 170 αλλα γι'αυτο δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι υπαρχει σαφης ελειψη ροπης.

Οκ, το λυσαμε και αυτο...
mick206 - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:41:36
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Cool Wink
206xs - Πεμ 19 Φεβ 2004, 15:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν εγώ στο αποχαιρετιστήριο ταξίδι του 1.4 έπιασα 190 χλμ+ με απλή και όχι σούπερ αμόλυβδη επομένως με σούπερ αμόλυβδη ίσως η Κούλα να έπιασε κάποια στιγμή με κρύο αρκετό τα 200! Τώρα για τα χιλιόμετρα και τις στροφές θα επαναλάβω οτι παρατήρησα περίπου τα ίδια χλμ στις ίδιες στροφές μεταξύ 1.4 και 2.0 που έχω τώρα βέβαια ο ρυθμός που κουνιέται η βελόνα δεν συγκρίνεται το πρώτο χορεύει βαλς και το δεύτερο χορεύει μπρακε ντανς! λχ 2.0 5η 4000στροφές 130χλμ 3500 στροφές 115 3000στροφες 100χλμ. 4η 3500 100 3η 3500 80χλμ
seridim - Πεμ 19 Φεβ 2004, 17:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
206xs έγραψε:
Λ λχ 2.0 5η 4000στροφές 130χλμ

Εγώ με το 1.4 με 5η στις 4000 στροφές έχω 140χλμ.
Έχω τόσο μακρύ κιβώτιο ή είναι φυσιολογικό;;
duketasos - Σαβ 17 Απρ 2004, 14:08:57
Θέμα δημοσίευσης: 1.1
kati legate gia 1.1 paidakia. Logw tou tei mou pou einai moudania kathe mera eimai se ntougrou dromo. Exei iperoxes telikes o 1.1 alla stis xamiles strofes den einai spirtozikos opws antitheta me alla 1000aria. Filtroxoani HKS me teliko. kai kamarwste foto

Travixtike kamia 3 vdomades prin. Oxi se katifora, alla me elaxisto eunoiko anemo.[/img]
duketasos - Σαβ 17 Απρ 2004, 14:45:53
Θέμα δημοσίευσης: xm
de mou emfanizete i foto grrr Evil na to URL
http://www.angelfire.com/theforce/pug206/ethniki.jpg

e de mporei tha emfanistei Razz
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες