PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Κοντέρ/Επιτέλους λύση?

Tzimmys - Δευ 19 Ιούλ 2010, 11:03:38
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Κοντέρ/Επιτέλους λύση?
Χαιρετώ το forum. Στο θέμα, εδώ και καιρό έχει χαλάσει ο χιλιομετρητής του κοντέρ. Ένεκα οικονομικής δυσκολίας, δεν το επισκεύασα ώσπου κάποια στιγμή το συνήθισα. Πριν λίγες μέρες μας άφησε και το στροφόμετρο, οπότε πλέον λέω να τα φτιάξω. Αρχίζω το ψάξιμο, βλέπω και τα θεματάκια εδώ, καμία λύση. Στην καλύτερη, αλλαγή με μεταχειρισμένο κοντέρ.

Ελα όμως που βρήκα έναν μάγκα από τα Τρίκαλα ο οποίος τα επισκευάζει. Λέω λοιπόν, γιατί όχι εγώ? Από ότι μου είπε, τα Magneti Marelli το παθαίνουν συνέχεια και οφείλεται σε ένα μοτεράκι το οποίο επιδιορθώνει. Φαντάζομαι αναφέρεται σε κάτι τέτοιο.
http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-806-2-0-HDI-99-SPEED-SENSOR-RPM-GAUGE-616070-/220633824012?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item335eccfb0c

Πιστεύω λοιπόν ότι ήμαστε κοντά στο να το διορθώσουμε επιτέλους μόνοι μας. Έχω πάρει το κοντέρ στα χέρια μου, αλλά κόλλησα εδώ. Δεν μπορώ να το λύσω παραπέρα. Ξέρει κανείς πώς να προχωρήσω? Δοκίμασα τα πάντα. Μου ξεφεύγει καμιά βίδα που δεν βλέπω? Τα κλιπσάκια τα πάτησα όλα, αλλά τίποτα. Όποιος ξέρει λοιπόν πώς ανοίγει περαιτέρω, ας το πει.

http://img831.imageshack.us/g/90105.jpg/

ΥΓ. Αν κάποιος έχει όρεξη, γνώσεις, είναι κοντά στη Λάρισα και θέλει να πειραματιστούμε, βάζω το κοντέρ. Smile
elias - Τετ 21 Ιούλ 2010, 08:52:52
Θέμα δημοσίευσης:
Αν βγάλεις άκρη μόνος σου, γράψε πως το έφτιαξες γιατί έχει χαλάσει και μένα το στροφόμετρο. Στην αντιπροσωπεία που ρώτησα θέλει 100 ευρώ να το φτιάξει. Ο τύπος στα Τρίκαλα με πόσα το φτιάχνει?
Tzimmys - Τετ 21 Ιούλ 2010, 09:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είπε 80 και για το στροφόμετρο και για τα χιλιόμετρα, αλλά το έριχνε κι άλλο. Αλλά γιατί να μην τα γλυτώσουμε και αυτά?
reselie - Τετ 21 Ιούλ 2010, 09:45:26
Θέμα δημοσίευσης:
αμα μιλαμε για μικρη διαφορα καλυτερα δεν ειναι να γινει σε αντιπροσωπια και να κρατησεις την αποδειξη ωστε σε περιπτωση που βγαλει προβλημα να τους το φουσκωσεις στην μουρη? αν μπορεις να διεκδικησεις κατι βεβαια μετα
Tzimmys - Τετ 21 Ιούλ 2010, 10:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, αλλά από ότι κατάλαβα εσύ λες 100 μόνο για το στροφόμετρο. Εγώ σου λέω 80 ΚΑΙ για το στροφόμετρο ΚΑΙ τον χιλιομετρητή ΜΑΖΙ!!
elias - Τετ 21 Ιούλ 2010, 19:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είπαν 100 ευρώ μόνο για το στροφόμετρο. Με 100 ευρώ μπορώ να βρω μεταχειρισμένο κοντέρ οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να το φτιάξω. Γι'αυτό το άφησα. Αν χαλάσει και ο χιλιομετρητής τότε βλέπουμε. Αν το φτιάξεις μόνος σου γράψε λεπτομέρειες.
Steve - Τετ 21 Ιούλ 2010, 19:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που έβαλες από το ebay, ΔΕΝ μπαίνει μέσα στο στροφόμετρο.
Παράθεση:
THIS SENSOR IS USED TO SEND THE RPM SIGNAL TO THE SPEEDOMETER DISPLAY

THIS GOES INTO THE GEAR BOX

3 PIN CONNECTOR

OE REF: 616070
Είναι ο αισθητήρας στο σασμάν Rolling eyes

Είναι μοτεράκι αυτό που χρειάζεται και είναι κολλημένο πάνω στην πλακέτα του κοντέρ.

Αν επιχειρήσεις να το αλλάξεις μόνος, ίσως με το κολλητήρι και το καλάι, να κάψεις και πλακέτα!

Πρέπει να το πας σε ηλεκτρονικό για να στο κάνει Wink
sotos 106xs - Τετ 21 Ιούλ 2010, 22:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Παράθεση:

3 PIN CONNECTOR

Είναι μοτεράκι αυτό που χρειάζεται και είναι κολλημένο πάνω στην πλακέτα του κοντέρ.

Αν επιχειρήσεις να το αλλάξεις μόνος, ίσως με το κολλητήρι και το καλάι, να κάψεις και πλακέτα!

+1 Φίλε μου και το έθεσες πολύ σωστά για ηλεκτρονικό και όχι για ηλεκτρολόγο.
Tzimmys - Πεμ 22 Ιούλ 2010, 05:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Παράθεση:

3 PIN CONNECTOR

Ωραίος φίλε. Μοτεράκι μου είπε και μένα ότι χρειάζεται, απλά υπέθεσα ότι θα είναι αυτό. Ο τύπος μου είπε ότι τα επισκευάζει και τα ξαναπερνάει. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις πώς ανοιγει το έρμο το καντράν?
Steve - Πεμ 22 Ιούλ 2010, 15:36:55
Θέμα δημοσίευσης:
Tzimmys έγραψε:
Ωραίος φίλε. Μοτεράκι μου είπε και μένα ότι χρειάζεται, απλά υπέθεσα ότι θα είναι αυτό. Ο τύπος μου είπε ότι τα επισκευάζει και τα ξαναπερνάει. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις πώς ανοιγει το έρμο το καντράν?
4 βίδες torx είναι από πίσω, 10άρες Rolling eyes

Εναλλακτικά, με ένα κατσαβίδι με ίσια μύτη βγάζεις τα clips από γύρω γύρω Smile
Tzimmys - Πεμ 22 Ιούλ 2010, 19:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς σε αυτήν την εικόνα να τις σημαδέψεις και να την ξαναανεβάσεις? Σε ευχαριστώ.

Uploaded with ImageShack.us
Steve - Πεμ 22 Ιούλ 2010, 19:48:28
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμετρικά θα είναι τα clips, όχι από μπρος ή πίσω Laughing

Τα 2 που βλέπω (clips, όχι τα αρχ!$ια σου) είναι αριστερά και δεξιά από τον πού%^@ο σου, στα δεύτερα κενά που έχει το καντράν στην κάτω πλευρά του Love
kovac - Πεμ 22 Ιούλ 2010, 22:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τα 2 που βλέπω (clips, όχι τα αρχ!$ια σου) είναι αριστερά και δεξιά από τον πού%^@ο σου, στα δεύτερα κενά που έχει το καντράν στην κάτω πλευρά του Love

Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy

Ρε συ Σταύρο ψήνομαι να έρθω Αγ.Άννα μόνο κ μόνο για την πάρτη σου! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Παρ 23 Ιούλ 2010, 01:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
kovac έγραψε:
Ρε συ Σταύρο ψήνομαι να έρθω Αγ.Άννα μόνο κ μόνο για την πάρτη σου! Laughing
Με την φωτογραφία που έβαλε, τον προσανατόλισα κατάλληλα!

Έλα, έχουμε χώρο στις σκηνές Very happy
Tzimmys - Παρ 23 Ιούλ 2010, 06:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μόλις γύρισα από τη δουλειά και γελάω μόνος μου. Να είσαι καλά πρωί-πρωί. Μόλις ξυπνήσω, θα πάω να τσεκάρω. Πολύ καλημέρα σου και σε όλους!!!
Tzimmys - Παρ 23 Ιούλ 2010, 18:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, βρισκόμαστε εδώ. Όλα καλά, έχει ανοιχτεί. Κοιτάω πλέον τα περιβόητα μοτεράκια. Κίνδυνος καψίματος δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει καμία επαφή με ηλεκτρικά και πλακέτες. Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω το μοτεράκι από πάνω. Μόλις γίνει και αυτό, θα το πάω σε έναν ηλεκτρολόγο και ελπίζω με κανα 10ρικο να το φτιάξουμε. θα σας ενημερώσω.

Steve - Κυρ 25 Ιούλ 2010, 18:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κοντέρ... Confused

Τί έτος είναι το αμάξι?
sotos 106xs - Δευ 26 Ιούλ 2010, 23:50:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως να είναι κουμπωτά και να χρειαστεί να βρείς τα "κλιπσάκια"που τα κρατάνε-υπάρχει και μία πιθανότητα να είναι φιξ με το πλαστικό αλλά δεν το πιστεύω.
Απ'ότι βλέπω απο τις photos τα μοτεράκια-αν όντως είναι-μπαίνουν κουμπωτά πάνω στην πλακέτα.Στην υποδοχή που εφαρμόζουν έλενξε αν υπάρχει οξύδωση και αν εφαρμόζουν χωρίς κανένα τζόγο.Στην συνέχεια προσπάθησε να δείς αν στην υποδοχή της πλακέτας οι κολλήσεις είναι εντάξει.
Κάποιες φορές επισκευάζονται-αν όντως είναι μοτέρ-με πέρασμα των κολλήσεων στα άκρα τους και με καθαρισμό και λίπανση του άξονα τους.Σε αυτά που έχεις δεν βλέπω να αλλάζει κάτι,οπότε ίσως να χρειαστεί πέρασμα κολλήσεων ή απλά καθάρισμα και κάποια λίπανση.(εκτός και αν υπάρχουν καινούρια και αλλάζονται ολόκληρα).
Σου έχουν εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνουνε?Στην τιμή που αναφέρεις μήπως είναι μέσα όλη η ιστορία ανοίγματος του καντράν και τώρα που εσύ το άνοιξες ήδη τα πράγματα να είναι διαφορετικά?
TziMmys206 - Σαβ 31 Ιούλ 2010, 10:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Tzimmys είμαι. Σας γράφω από καινούριο λογαριασμό αφού ο προηγούμενος είχε κάποιο πρόβλημα και στα 4 mail που έχω στείλει δεν απάντησε κανένας. Τέλος πάντων, δεν είναι της παρούσης.

Steve έγραψε:
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κοντέρ... Confused

Τί έτος είναι το αμάξι?

Είναι 1.4 8 v του 2001.

sotos 106xs έγραψε:

Σου έχουν εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνουνε?Στην τιμή που αναφέρεις μήπως είναι μέσα όλη η ιστορία ανοίγματος του καντράν και τώρα που εσύ το άνοιξες ήδη τα πράγματα να είναι διαφορετικά?

Καλά τα λες φίλε, αλλά είπα ότι το λύνω εγώ για να το πάω σε ηλεκτρονικό και να γλιτώσω και το 80άρικο.

Δυστυχώς όμως παιδιά, δεν μπόρεσε να το φτιάξει ο ηλεκτρονικός. Πήρε και ένα 10ρικο για τον κόπο του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει και τίποτα. Ο κόπος άξιζε θεωρώ.
elias - Τετ 04 Αύγ 2010, 07:20:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κατάλαβα καλά εσύ ήθελες να επισκευάσεις το χαλασμένο μοτεράκι αλλά δεν γινόταν. Μπορείς να βγάλεις το χαλασμένο μοτεράκι, να αγοράσεις καινούριο από την αντιπροσωπεία και να το περάσεις μόνος σου? Λογικά θα μπορείς. Πως αλλιώς θα το φτιάχνουν αυτοί? Μου έβαλες ιδέες. Το λύσιμο-δέσιμο του κοντέρ, για να βρεις τα μοτεράκια, είναι εύκολο?
Steve - Τετ 04 Αύγ 2010, 07:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
να αγοράσεις καινούριο από την αντιπροσωπεία και να το περάσεις μόνος σου?
Tease Silly

Η αντιπροσωπεία πουλάει το κοντέρ ολόκληρο! Very happy
TziMmys206 - Τετ 04 Αύγ 2010, 09:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι φίλε. Το λύσιμο - δέσιμο είναι εύκολο.
sotos 106xs - Τετ 04 Αύγ 2010, 10:32:12
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου έλενξες κάποια πράγματα στην πλακέτα που σου ανέφερα πρίν?Όταν πήγες το καντράν στον τεχνικό,τού πήγες και την πλακέτα μαζί για να ρίξει μια ματιά και στα υπόλοιπα?Ίσως να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα εκεί και ήταν καλή ευκαιρία να την έβλεπε και ο τεχνικός.Τώρα αν τα έψαξε όλα και δεν βρήκε τίποτα...
Πάντως στην τελική αν δεν βγάζεις άκρη και για να γλυτώσεις και χρόνο και ίσως και χρήμα μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο και να τελειώνεις Wink
elias - Τετ 04 Αύγ 2010, 11:15:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν υπάρχει το μοτεράκι σαν ανταλλακτικό, τότε που το βρίσκουν και μου είπαν ότι φτιάχνεται το κοντέρ? Να τα παίρνουν από άλλα χαλασμένα π.χ. χάλασε το ταχύμετρο, βγάζουν το στροφόμετρο που δουλεύει και το πουλάνε. Οταν ξαναπάω αντιπροσωπεία θα ρωτήσω λεπτομέρειες.
Εσύ που το άνοιξες το κοντέρ πως είναι το μοτεράκι, μπορείς να το ανοίξεις να δεις μήπως χάλασε τίποτα μέσα και γίνεται με καμιά πατέντα. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι κάτι σαν γρανάζι έσπασε και δεν κάνει καλά επαφή. Ανεβάζει στροφές αλλά δεν τις ρίχνει πάντα.
TziMmys206 - Τετ 04 Αύγ 2010, 17:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 106xs έγραψε:
Φίλε μου έλενξες κάποια πράγματα στην πλακέτα που σου ανέφερα πρίν?Όταν πήγες το καντράν στον τεχνικό,τού πήγες και την πλακέτα μαζί για να ρίξει μια ματιά και στα υπόλοιπα?Ίσως να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα εκεί και ήταν καλή ευκαιρία να την έβλεπε και ο τεχνικός.

Τα έκανα όλα αυτά φίλε.

Παράθεση:

Πάντως στην τελική αν δεν βγάζεις άκρη και για να γλυτώσεις και χρόνο και ίσως και χρήμα μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο και να τελειώνεις Wink

Αυτό το ξέρω, αλλά 100 ευρώ το λιγότερο δεν είναι λίγα.

elias έγραψε:

Εσύ που το άνοιξες το κοντέρ πως είναι το μοτεράκι, μπορείς να το ανοίξεις να δεις μήπως χάλασε τίποτα μέσα και γίνεται με καμιά πατέντα. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι κάτι σαν γρανάζι έσπασε και δεν κάνει καλά επαφή. Ανεβάζει στροφές αλλά δεν τις ρίχνει πάντα.

Κοίτα τις φωτογραφίες παραπίσω. Το μοτεράκι είναι αδύνατον να φτιαχτεί. Κανένας τεχνικός δεν το επισευάζει. Αν τελικά θέλει αλλαγή αυτό, αυτοί που τα επισκευάζουν λογικά κάπου έχουν βρει μοτεράκια έτοιμα. Όσο για το δικό σου, δυστυχως δεν είναι γρανάζι, έχεις το ίδιο πρόβλημα με όλους μας.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες