nikq έγραψε: |
Αμάν!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Έχω όμως ακούσει ότι κάποιες εταιρίες πχ Kenwood, pioneer βγάζουν μοντέλα ειδικά για το 206. |
PoLiThS έγραψε: |
Μιχάλη το 13άρι μπήκε με προσθετα λαμακια ? |
PoLiThS έγραψε: |
P.S. Στο δικό μου που είναι 2/99 μοντέλο δεν χρεαζεται να βγεί ολοκληρος ο καπλαμας για να τοποθετηθεί ηχειο παρά το καπάκι του ηχείου πάνω στον καπλαμά που σε επόμενα χρονολογικά μοντέλα είναι fixαρισμένο επάνω στον καπλαμά και δέν βγαίνει |
Μιχάλη κοίταξα στο βιβλιαράκι και το σωστό μέγεθος είναι 165 χιλ. |
από Πασαλιμάνι |
... έχεις πάρει το αυτοκόλλητο του club? |
niqk έγραψε: |
όποτε με βλέπω να το πηγαίνω στο μαγαζί που θα μου βάλουν τα ηχεία για να δω ποια ταιριάζουν άψογα. |
γι΄αυτο ζήτω την βοήθεια - γνώμη σας, για ένα καλό ζεύγος ηχείων από 100 – 150 ε . ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !. όποτε με βλέπω να το πηγαίνω στο μαγαζί που θα μου βάλουν τα ηχεία για να δω ποια ταιριάζουν άψογα. Polith τα ηχεία σου παίζουν καλά ?(δυνατό μπάσο , ποιότητα)? Αξίζει η εύρεση κάποιας πατούρας ? θα κουμπώνει καλά η πόρτα? Ίδη ακούγονται πολλοί τριγμοί από αυτές... και δυστυχώς στο δικό μου μοντέλο 8/2001 πρέπει να βγει όλος ο καπλαμάς. |
αλλά είναι πολύ πιο δυνατά από τα μπροστινά .... όποτε ψάχνω ένα ζεύγος δυνατό , που να χώρα στις τρύπες τις πόρτας ... |
SOTOS έγραψε: |
Vaggeli θυμασαι ποια μοντελα εχεις εσυ? Πισω τα εχεις στην εταζερα ετσι?
Και κατι ακομα αυτα τα παιζεις απο την μπαταρια του αυτοκινητου η καποια αλλη?Αντεχει η μπαταρια(μαμα)? Τα πισω σκοπευω να τα παιξω απο την πηγη και οχι απο ενισχυτη μιας και υπαρχει ενας τετρακαναλος ηδη. |
Vaggelis έγραψε: |
Προχώρα ακάθεκτα για JBL....
Εγγύηση...!!!!! Εγώ φοράω μπροστά - πίσω JBL + 2 ενισχυτές Cadence (!!!!!) + subάκι 12" + I.C.E. Alpine... Αποτέλεσμα: εξαιρετικό!!!! Μόνο τα JBL άντεξαν την σκληρή δοκιμασία των ντεσιμπέλ.... Όλα τα άλλα πήγαν στα σκουπίδια... |
Θυμασαι το μοντελο TZAG?Απο ηχο τι λενε αυτα?Τα παιζεις με ενισχυτη?Και πισω τι εχεις βαλει?Στην εταζιερα εχεις πισω η στις εργοστασιακες?
Σε τρελανα στις ερωτησεις ε?...SORRRY.... |
Τελικα λεω να βαλω αυτα....MAC AUDIO - MAC DYNAMIC 2.16 τα εχει ακουσει κανενας σας? |
mick206 έγραψε: |
Καλησπέρα! Εδώ και καιρό βλέπω(και ακούω κυρίως... ![]() ![]() ![]() ![]() Πήγα σε ένα μαγαζί κοντά στη γειτονιά μου και έχει Caliber και MB Quart... Γενικά αν μπορεί κάποιος (και θέλει βέβαια)να μου πεί κάτι για ποιοτικά ηχεία πολύ ευχάριστα θα κάτσω να τον ακούσω! Απο ότι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε ο μάστορας στο μαγαζί(και ο Νώε επίσης) τα Kenwood είναι ψιλοπατάτες... ![]() ![]() ![]() ![]() Νώε,Dimip,kanelj,Drake,micho και λοιποί κύριοι... ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ plzzz γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα... Τα σέβη μου και τα δέοντα! |
DimiP έγραψε: |
παντως 1 συμβουλη , η βαλε 1 ζευγαρι και ξεχνα το ή μπαινεις σε αγριο τρυπακι που δεν θα ησυχασεις ποτε.
εγω εμπλεξα , θα καταλαβεις οταν βαλω φωτογραφιες ![]() |
Καλησπέρα! Εδώ και καιρό βλέπω(και ακούω κυρίως... ![]() ![]() ![]() ![]() Πήγα σε ένα μαγαζί κοντά στη γειτονιά μου και έχει Caliber και MB Quart... Γενικά αν μπορεί κάποιος (και θέλει βέβαια)να μου πεί κάτι για ποιοτικά ηχεία πολύ ευχάριστα θα κάτσω να τον ακούσω! Απο ότι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε ο μάστορας στο μαγαζί(και ο Νώε επίσης) τα Kenwood είναι ψιλοπατάτες... ![]() ![]() ![]() ![]() Νώε,Dimip,kanelj,Drake,micho και λοιποί κύριοι... ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ plzzz γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα... Τα σέβη μου και τα δέοντα! |
Skull έγραψε: |
Οτι ηχειο και να βαλεις θα σου αρεσει! |
mick206 έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() Εντάξει άμα είναι τότε να πάω να πάρω απο τους γύφτους στη λαϊκή με κάνα 40άρι Ευρώ και να είμαι και ήσυχος!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Γιάννη δεν νομίζω οτι πάει έτσι... ![]() Τάσο γλυκέ μου φύλε σε ευχαριστώ! ![]() ![]() ![]() άσχετο... Ωραία εικονίτσα έβαλες! ![]() ![]() |
Για τα Caliber τι λέτε; ![]() ![]() |
Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Για τα Caliber τι λέτε; ![]() ![]() |
Dimip έγραψε: |
καλα μη πας και βαλεις Caliber θα σε φτηνω μεχρι να μουλιασεις!!! |
micho έγραψε: |
σορρυ που αργησα!!! αλλα τωρα το δα το τοπικ! |
Νέα απο το μέτωπο...
Πήγα χθές που είχα ρεπό με πολύ καλό φίλο σε ένα μαγαζί στο Μπραχάμι... Ήταν να βάλω Focal αλλα τελικά μου είπε (λόγω της μουσικής που ακούω ![]() Αφού μιλάγαμε πόση ώρα για το που θα καταλήξουμε,έφτασε η στιγμή να τα βάλουμε... Ξήλωμα πόρτες και τα λοιπά... Ξεκινάει η εγκατάσταση πρώτα του αριστερού μπροστά ηχείου... Ανάβω το ραδιο-Cd να το δοκιμάσουμε... Τίποτα!! ![]() ![]() ![]() ![]() Κουφαθήκατε; Εγώ να δείτε! ![]() Τα ηχεία(τα μπροστά που άλλαξα) τελικά δεν έχουν τίποτα!! ![]() Για όλα φταίει ο... ενισχυτής!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ενισχυτής και ραδιο-cd βρίσκονται ήδη,πλέον, στην αντιπροσωπεία για να δούμε τι ζημιά έπαθαν... ![]() Τώρα στο αμάξι τραγουδάω μόνο εγώ... ![]() Ο ενισχυτής απο ότι έμαθα είναι 4Χ40 πραγματικά Watt RMS. Τα ηχεία τα πήρα 120Ε. Δεν έχω ακούσει πως παίζουν ακόμα... Περιμένω ενισχυτή και την πηγή!!!! Ανυπομονω!!! ![]() Σας ευχαριστώ όλους που προσφερθήκατε κι απαντήσατε! ![]() ![]() υ.γ:Δημήτρη(Dimip) Master of Sound Pollution τι λές;Πως τα βλέπεις; ![]() |
Dimip έγραψε: |
ειναι rockford με αλλο ονομα και χαμηλοτερη τιμη! |
Για όλα φταίει ο... ενισχυτής!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ενισχυτής και ραδιο-cd βρίσκονται ήδη,πλέον, στην αντιπροσωπεία για να δούμε τι ζημιά έπαθαν... ![]() |
Φίλε Γιάννη άκου να δείς πως έχουν τα πράγματα... θα τα πώ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μη μακρυλογώ και μη σας κουράσω...
Στην αρχή είχα πάρει το ραδιο-cd και τα ηχεία... Τα έβαλε ένας φίλος του πατέρα μου που παλιότερα έκανε παρόμοιες εγκαταστάσεις... Μετά απο ένα χρόνο έβλεπα πως το ραδιο-cd και τα ηχεία στα τσιτώματα δεν παίζαν καλά(ειδικά το καλοκαίρι με τις ζέστες).Αποφάσισα να πάρω ενισχυτή! Πήγα σε ένα μαγαζι με ηλεκτρικά είδη(1η μ*λ*κια) κι όχι σε εξειδικευμένο και πήρα τον ενισχυτή! Η τοποθέτηση του ενισχυτή έγινε πάλι απο τον φίλο του πατέρα μου(2η μ*λ*κία όπως αποδείχτηκε στην πορεία) και όχι (πάλι) σε εξειδικευμένο κατάστημα car audio! Το πρόβλημα με τα μπροστά ηχεία δεν παρουσιάστηκε τώρα! Υπάρχει αρκετό καιρό(πάνω απο 6μηνο! ![]() ![]() Δυστυχώς για μένα,τότε δεν ήξερα κάποιον.Δεν είχα κανένα γνωστό για να ασχοληθώ με το car audio και να μάθω μερικά πράγματα... Όπως και με το service του αυτοκινήτου! Πρώτα την έπαθα και μετά γνώρισα 1-2 μάστορες που τώρα πάω το αμάξι μου.Κατάλαβες; Ξέρω οτι αυτός που θα την πληρώσει θα είμαι,δυστυχώς,εγώ... ![]() ![]() Εγώ το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να φτιάξουν τα μηχανήματα στο service και να σταματήσει εδώ η ιστορία και να μην έχω άλλα τρεχάματα έτσι ώστε να μπορέσω να απολαύσω ξανά τη μουσική που γουστάρω μέσα στο αμαξάκι μου! ![]() ![]() Πάλι καλά που παίζει και η εξάτμιση απο πίσω λίγο μπάσο!! ![]() ![]() |
Skull έγραψε: |
Παντως ελεξε και τον δευτερο εγκαταστατη για καλο και για κακο... |
Παρασκευή πρωί πρωί(με την αυγή ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα αναστατώσω κόσμο ΛΕΜΕ!! ![]() ![]() |
Λοοιιιιιπόνεεεεεεε...
Δυστυχώς την προηγούμενη φορά όταν πήγα στην αντιπροσωπεία είχα πάρει μόνο την συσκευή του radio-cd... ![]() ![]() Χθες πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν πως φτιάξανε(λένε τώρα!Κατα πόσο ισχύει θα το διαπιστώσουμε αύριο! ![]() Αύριο πάω να παραλάβω τον ενισχυτή και φυσικά θα τον τοποθετήσουν... ![]() ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΕΜΕ!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!! ![]() ![]() ![]() |
Vaggelis έγραψε: |
Δυστυχώς, την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ηχοσύστημά μου.....
Εντελώς απροειδοποίητα, μια μέρα, χωρίς να έχω τσιτώσει την ένταση (μάλιστα ήταν κάτω και από την μέση...) όλα τα ηχεία + το sub νεκρώσανε..... ![]() ![]() ![]() Κοίταξα μήπως έχει φύγει κανένα καλώδιο, τιποτα...... μετά από ώρα και πολλές προσπάθειες, ο ήχος επανήλθε, αλλά όταν ανέβαζα την ένταση τα ηχεία και το sub κάναν κοψίματα και μετά από λίγο νεκρώνανε και πάλι..... Όταν άνοιξα τα πίσω ηχεία, παρατήρησα ένα τσάκισμα και στα δυο, ενώ και το sub δεν πήγαινε πίσω.... Το πρόβλημα επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα από εχτές βράδυ να μην μπορώ να ακούσω ούτε με την ένταση στο 1..... Σήμερα-αύριο πάω για εκτίμηση της ζημιάς.... Ελπίζω τουλάχιστον να γλυτώσω κανέναν ενισχυτή...... Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν;;;; |
Vaggelis έγραψε: | ||
Ευτυχώς την γλύτωσα πολύ φτηνά....... Αποδείχτηκε τελικά οτι η ασφάλεια των ενισχυτών, τα είχε φτύσει και αφού αντικαταστάθηκε με καινούργια, όλα επανήλθαν στην γνωστή, παλαιά ακοθστική κατάσταση..... ουφ.......... ![]() |
HYPER_Piccolo έγραψε: |
για τα morrel/morel τι γνωμη εχετε ? ειναι ενας τυπος ο οποιος βαζει αυτα και κατι αμερικανικα... αλλα δεν μου ερχεται το ονομα τους τωρα...
μου λεει οτι κερδιζουν σε καθε διαγωνισμο (οσο αναφορα ηχεια πορτων) κατι αλλο επειδη ειμαι ασχετος... διαιρουμενα ειναι τα ηχεια που μπαινουν στις πορτες ? η ειναι καποιο ειδος ? μηπος ξερει κανεις (σιγουρα) τις ιντες απο τα μπροστα και πισω ηχεια ? (ειχε υποθει αυτη η ερωτησει και σε ενα αλλο thread αλλα γινοταν πανικος με τις απαντησεις και δεν καταλαβα... αν μπορει να απαντησει καποις με σιγουρια και με δυο απλους αριθμους ας το κανει) ![]() ![]() ![]() ![]() |
micho έγραψε: |
εγω αντιθετα πιστευω πως το αμαξωμα μας εχει πολυ ακουστικη λογω των καμπυλων του μεσα!
το ολο συστημα μου αν το ακουσεις σε αλλο αμαξι χανει αισθητα! το μονο προβλημα που θα χεις ειναι το τριξιμο του πλαστικου της πινακιδας απο το μπασο και του πισω υαλοκαθαριστηρα! καλη αρχη στο συστημα φιλε! και μην ξεχνας κατι: oση ενταση εχεις τοση περισοτερη θα ζητας με τον καιρο, σαν το γκαζι ειναι ενα πραμα! |
HYPER_Piccolo έγραψε: |
με καποιο πλαστικο η καποια καλητερη βιδα με πλαστικο η ακομα και σιληκονη για να κολησει η πινακιδα στο αμαξομα δεν λυνεται το προβλημα ?. |
MEMsound. έγραψε: |
Να μην δωσεις δραχμη σε κανεναν για να σου .
. . . .πανω απο την βαση των πεταλ. Μην γειωσεις τον ενισχυτη πανω στο σασι γιατι αυτο ειναι συχνα πηγη παρασιτων. Θα χρειαστεις και μια . . . |
DimiP έγραψε: |
που γειωνεις τον ενισχυτη αν οχι στο σασι ;; |
MEMsound. έγραψε: | ||
κατεθειαν στο μαρνητικο πολο της μπαταριας. Γι αυτο και το κοκκινο(+) και μαυρο(-) καλωδιο ρευματος. Λοιπον θα φτιαξω ενα σχεδιαγραμμα και θα το ανεβασω. Επειδη ολεσ οι συσκευεσ του αυτοκινητου ειναι γειωμενες στο σασι δημιουργουνται κομβοι οι οποιο σε μερικες περιπτωσεις δημιουργουν φορυβο/παρασιτα. επισης πολυ ενισχυτες (για μενα ολοι) δεν πρεπει ουτε το σασι τουσ να ερχεται σε επφη με μετλλικα τμηματα του αυτοκινητο γι' αυτο και εγω προσωπικα σε οσα αυτοκινητα εχω φτιαξει βιδωνω ενα κομματι ξυλο πανω στο αυτοκινητο (ντυμενο με μοκετα κατα προτιμηση) και πανω σε αυτο βιδωνω τον ενισχυτη. οσο για το τραβαμε καλωδια ειναι εκφραση και εννουμε απλωνουμε 'ή αλλιως περναμε καλωδια απο ενα σημειο στο αλλο. πχ απο το rcd στον ενισχυτη. ![]() |
MEMsound. έγραψε: |
dimip ΑΡΙΣΤΗ δουλεια.
η θεση που εχεις τους ενισχυτες ειναι ιδανικη οσον αφορα την θερμορασια λειτουργειας. πολυ προσεγμενη και με πολυ καλες συσκευες. 9400=σκοτωνει και το ανακαλυπτεις μονο αν το ακουσεις και παιξεις με τις ρυθμισεις του... phaserlinear=λογικη επιλογη αποδοσης/τιμης (ειχα και γω παλαιοτερα 2 12" heavycast) signat= δεν τους εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια και κριτικες. και φυσικα ο πυκνωτης που ειναι σχεδον απαρεαιτητος οταν παιζει και 2ος ενισχυτης. hipper στειλε πμ οποτε θες και φοτο επισης. |
rolland206cc έγραψε: |
σκεφτομαι και εγω να αλλαξω εμπρος ηχεια στο 206cc μου εκανα μια προσπαθεια δοκιμαζοντας κατι pioneer που ειχα σε αλλο αυτοκινητο αλλα συγκριτικα με τα μαμα ηχεια ηταν τραγικα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
τα "μεγάλα" μαμά tweeter των 206 παίζουν πάρα πολύ όμορφα.
Για τον κωδικό του ανταλλακτικού θα χρειαστούμε αριθμό πλαισίου γιατί είναι πολλά διαφορετικά |
fynos έγραψε: |
εγώ με focal 165 |
Έχω τα 165 Α1 διαιρούμενο, στης εργοστασιακές θέσεις ! |
plaketokofths έγραψε: |
Έχεις ηχομόνωση στην πόρτα? |
Έχω τα 165 Α1 διαιρούμενο, στης εργοστασιακές θέσεις ! |
Stevon έγραψε: |
Το τόπικ "Μέγεθος Ηχείων σε Peugeot 206 1.600!" , ενώθηκε με το υπάρχον
Mod_team Stevon Το μέγεθος είναι 16,5 έμπρός και 13 πίσω ![]() |
nikolas206gti έγραψε: |
Καλησπέρα και πάλι. Τελικά τι απ' όλα ισχύει ? Τρίπορτο είναι για τον φίλο που ρώτησε. Περιμένω νέα σας. |
Randy έγραψε: |
Πειτε για κανα Tweeter για 206, τι προτεινετε? κατι που να μπαινει στις εργοστασιακες θεσεις ε!
Μεχρι 22,5mm διαμετρο δεχεται το πλαστικο καλυμμα του καθρεφτη(εσωτερικα).. |
Παράθεση: |
Μήν ξεχάσεις να συνδέσεις πυκνωτή εν σειρά..... |
Randy έγραψε: | ||
Ωπα, τι ειναι αυτο? εγω ξερω μονο να βγαλω το παλιο tweeter και να συνδεσω το νεο.. Τι πυκνωτη εν σειρα κλπ?? |
Randy έγραψε: |
Αρα λες οτι ταιριαζουν? ![]() Κατι σε πιο ακριβο δεν υπαρχει? ΜΟΝΟ 98 ευρω για 2 tweeter ![]() ![]() ![]() |
206kwn έγραψε: | ||||||
Κατα κάποιο τρόπο τον πυκνωτή τον βάζουμε για προστασία του tweeter.... Στην ουσία ένας πυκνωτής "ομαλοποιεί κατα κάποιο τρόπο" τη ροή του ρεύματος!!!! Τα παλιά τουίτερ σου δεν είχαν πυκνωτή γιατί πολύ απλά δεν είχαν απόδοση τόσο καλή ωστε να υπάρχει φόβος μην καούνε.......
Αφού ταιριάζουν σε μένα τότε λογικά θα ταιριάζουν και σε σένα ![]() Όσο για την τιμή........Δίκιο έχεις..... Αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις....... ![]() |
plaketokofths έγραψε: |
3. Εγώ στο δικό μου (dynamic 4) έχω στις εργοστασιακές θήκες τα hertz HT 25. |