PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Mπροστινά ηχεία για 206

nikq - Τρι 26 Αύγ 2003, 13:26:04
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Mπροστινά ηχεία για 206
Καλησπέρα παιδία. Λοιπόν έχω το 206 το 3θυρο. Για πηγή έχω το pioneer 6400 4x50W.
Μπροστά στις πόρτες έχω βάλει διαιρούμενα ηχεία της coral 40W RMS .πίσω οβάλ της DLS τα 960, 80W RMS.
Τα coral έπαθαν ζημία διότι δεν εφάρμοζαν καλά στην πόρτα! Evil Όποτε θα παω για αλλαγή... ξέρεται τις διαστάσεις ηχείων μπαίνουν στην πόρτα μου? Τα coral είναι 16,5. Πια ηχεία μου προτείνετε? ξέρετε πια ταιριάζουν (γενικα)στο 3θυρο ? Ευχαριστώ.
Wink
mick206 - Τρι 26 Αύγ 2003, 14:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
ShockedShockedShocked
16,5;;; Rolling eyes
Φίλε μου μπροστά σε εμάς πάνε 13cm ηχεία! Αυτό μπορείς να το δείς και στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή που μας έχουν δώσει!! Wink Πώς κατάφερες και τα έβαλες;;; Shocked Rolling eyes
Για να μπεί κάτι παραπάνω πρέπει να κάνει πατέντα αυτός που θα σου τοποθετήσει τα ηχεία! Wink
Εγώ έχω Kenwood(όλο το ηχοσύστημα σε Kenwood βασίζεται,πηγή-ηχεία-ενισχυτής).Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αλλά υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ εταιρίες που έχουν αρκετά καλά ηχεία και για όλα τα βαλάντια... Wink
Μπές εδώ και ψάξε λίγο...www.kalogeropoulos.gr
Έχει και κάτι προσφορές τώρα τελευταία που τις βλέπω,τις ζαχαρώνω και δεν μπορώ να κλείσω και μάτι... LaughingLaughing
PoLiThS - Τρι 26 Αύγ 2003, 14:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
Και όμως και εμένα τα μπροστινά μου τα ηχεία ειναι 16,5CM ητοι 6,5 inch

Και φοράω Infinity Reference 6512 cs (component system) με ξεχωριστό tweeter
nikq - Τρι 26 Αύγ 2003, 15:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αμάν!!!! Shocked Μάλλον με κλοτσομπουνιδια μου τα βάλανε οι άκαρδοι στην κούκλα μου….
Sad Sad Sad Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Έχω όμως ακούσει ότι κάποιες εταιρίες πχ Kenwood, pioneer βγάζουν μοντέλα ειδικά για το 206.Δεν μασάω όμως καθόλου τώρα με το site που μου έδωσες .. Very happy ευχαριστώ πολύ.
Exclamation
teoman - Τρι 26 Αύγ 2003, 15:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Αμάν!!!! Shocked Μάλλον με κλοτσομπουνιδια μου τα βάλανε οι άκαρδοι στην κούκλα μου….
Sad Sad Sad Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Έχω όμως ακούσει ότι κάποιες εταιρίες πχ Kenwood, pioneer βγάζουν μοντέλα ειδικά για το 206.Δεν μασάω όμως καθόλου τώρα με το site που μου έδωσες .. Very happy ευχαριστώ πολύ.
Exclamation

Η sony έχει custom-fit για 206 (μπροστά ηχεία και tweeter).Πριν 2 χρόνια τα είχα βάλει 100Ε.
mick206 - Τρι 26 Αύγ 2003, 22:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Έχω όμως ακούσει ότι κάποιες εταιρίες πχ Kenwood, pioneer βγάζουν μοντέλα ειδικά για το 206.

Αν κατεβάσεις τον pdf καταλογο της Kenwood θα δείς πως για κάθε ηχείο που έχει,εχει και κατηγορίες σχετικά σε ποιά αμάξια πηγαίνει και τί.
PoLiThS - Τετ 27 Αύγ 2003, 02:10:44
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτελουσ λιγος χρόνος για να γράψω......

Τα μπροστινά ηχεία στο 206 είναι όντως 6,5"(16,5cm) αλλα εκεί που έγκειτε το πρόβλημα είναι οτι το παρεχόμενο βάθος εγκατάστασης είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα ο μαγνήτης του ηχείου να βρίσκει σε κάτι πλαστικές γρίλλιες στο πίσω μέρος της τρύπας τοποθέτησης.
Επιδή το μεγαλύτερο μέρος του ηχοσυστήματος μου το έφτιαξα μόνος μου αντιμετώπισα και εγώ το πρόβλημα και οι λύσεις ήταν 2. 1). κόψιμο τησ γρίλλιας (ο ευκολος τρόπος) ή 2). ευρεση προσθήκης (πατουρα) για να μεταφερθεί το ηχείο λιγάκι προς τα έξω και να μην βρίσκει πίσω.
Εγώ ακολούθησα τον 2ο τρόπο και άν και φοράω ηχεία της Infinity βρήκακάποιες προσθήκες απο Kenwood και τις τέριαξα επάνω λύνοντας το πρόβλημα του βάθους εγκατάστασης του ηχείου.

Μιχάλη το 13άρι μπήκε με προσθετα λαμακια ?

P.S. Στο δικό μου που είναι 2/99 μοντέλο δεν χρεαζεται να βγεί ολοκληρος ο καπλαμας για να τοποθετηθεί ηχειο παρά το καπάκι του ηχείου πάνω στον καπλαμά που σε επόμενα χρονολογικά μοντέλα είναι fixαρισμένο επάνω στον καπλαμά και δέν βγαίνει
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Μιχάλη το 13άρι μπήκε με προσθετα λαμακια ?

Λαμάκια δεν έβαλα,ούτε προσθήκες ή οτιδήποτε άλλο...
Απλώς εφάρμοσαν στη θέση που είχε και βίδωσα τις βίδες.
Εγώ αυτά έχω βάλει μπροστά...

και είναι 130mm.

PoLiThS έγραψε:
P.S. Στο δικό μου που είναι 2/99 μοντέλο δεν χρεαζεται να βγεί ολοκληρος ο καπλαμας για να τοποθετηθεί ηχειο παρά το καπάκι του ηχείου πάνω στον καπλαμά που σε επόμενα χρονολογικά μοντέλα είναι fixαρισμένο επάνω στον καπλαμά και δέν βγαίνει

Εγώ έπρεπε να βγάλω όλο το κάλυμμα της πόρτας... Και όταν το ξηλώναμε η καρδιά μου ράγιζε... Laughing Χώρια που έπρεπε να περάσουμε και τα καλώδια... Άλλο μανίκι... Rolling eyes
Anyway... Πάει αυτό,πέρασε Cool
Πάντως όποιος θέλει να βάλει μεγαλύτερα ηχεία την πατέντα δεν την γλυτώνει... Wink
nikq - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μιχάλη κοίταξα στο βιβλιαράκι και το σωστό μέγεθος είναι 165 χιλ. Το πρόβλημα που έχω είναι αυτό που είχε και ο poliths ! μόνο που σε μένα δεν έγινε κάποια πατέντα και το ηχείο έπαθε ζημία.... γι΄αυτο ζήτω την βοήθεια - γνώμη σας, για ένα καλό ζεύγος ηχείων από 100 – 150 ε . ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !. όποτε με βλέπω να το πηγαίνω στο μαγαζί που θα μου βάλουν τα ηχεία για να δω ποια ταιριάζουν άψογα. Polith τα ηχεία σου παίζουν καλά ?(δυνατό μπάσο , ποιότητα)? Αξίζει η εύρεση κάποιας πατούρας ? θα κουμπώνει καλά η πόρτα? Ίδη ακούγονται πολλοί τριγμοί από αυτές... και δυστυχώς στο δικό μου μοντέλο 8/2001 πρέπει να βγει όλος ο καπλαμάς.
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:53:59
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
Μιχάλη κοίταξα στο βιβλιαράκι και το σωστό μέγεθος είναι 165 χιλ.

Εμένα το 206 μου είναι 1.1 . Ίσως αυτό να διαφέρει στο μέγεθος που μπορώ να βάλω ένα ηχείο σε σχέση με ένα 1.4 . Για τέτοιες διαφορές μιλάμε! Shocked
Πάντως θα κοιτάξω και εγώ ξανά το βιβλιαράκι του κατασκευαστή για να σιγουρευτώ... Wink
Κάτι άσχετο... Απο ποιό μέρος του Πειραιά είσαι; Smile
nikq - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
Mike από πασσαλιμάνι. Κάτι άσχετο και εγώ ... έχεις πάρει το αυτοκόλλητο του club?
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
από Πασαλιμάνι

Ωραίος! Smile Thumb right
nikq έγραψε:
... έχεις πάρει το αυτοκόλλητο του club?

Εννοείται! Very happy Όταν με το καλό αρχίσουν ξανά τα περίφημα και περιβόητα ΑΣΜΠΕΤΕ θα δείς... Wink Cool
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
Και κάτι που θυμήθηκα τώρα... Rolling eyes
niqk έγραψε:
όποτε με βλέπω να το πηγαίνω στο μαγαζί που θα μου βάλουν τα ηχεία για να δω ποια ταιριάζουν άψογα.

Σε ποιό μαγαζί είχες πάει και έκανες την τοποθέτηση και σε ποιό θα πάς τώρα;;
micho - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:18:04
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
γι΄αυτο ζήτω την βοήθεια - γνώμη σας, για ένα καλό ζεύγος ηχείων από 100 – 150 ε . ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !. όποτε με βλέπω να το πηγαίνω στο μαγαζί που θα μου βάλουν τα ηχεία για να δω ποια ταιριάζουν άψογα. Polith τα ηχεία σου παίζουν καλά ?(δυνατό μπάσο , ποιότητα)? Αξίζει η εύρεση κάποιας πατούρας ? θα κουμπώνει καλά η πόρτα? Ίδη ακούγονται πολλοί τριγμοί από αυτές... και δυστυχώς στο δικό μου μοντέλο 8/2001 πρέπει να βγει όλος ο καπλαμάς.
προτεινετε κανα καλο σετακι ηχεια κ tweeters μεχρι 100 euro που να "ακουγονται" εχει στο πρακτικερ κατι πολυ φθηνα σετ πχ. (περιμενουμε απαντηση περισσοτερο απο Dimip που ναι o μαστορας του ηχου για το club!) Very happy
nikq - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πίσω ηχεία τα έβαλα στον Παρασκευα είναι ένα μαγαζάκι στη λεωφόρο Χατζηκυριάκου. Μάλλον εκεί θα παω να βάλω και τα μπροστινά εφόσον αποφασίσω... εάν δεν σου λεει κάτι η Χατζηκυριάκου είναι κοντά στη πηγάδα
Για περισσότερες πληροφορίες (το τηλ του μαγαζιού)θα στο πω το απογευματάκι η μάλλον αύριο το πρωί που θα παω στη δουλεία. Thanks guys κανένα νεότερο?
Vaggelis - Τετ 27 Αύγ 2003, 14:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τα δικά μου, μπρός - πίσω είναι JBL και μπορώ να πώ οτι είναι αχτύπητα....
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα....
mick206 - Τετ 27 Αύγ 2003, 14:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Βαγγέλη είναι και λίγο ακριβά ε; Wink
Τα παιδιά θέλουν κάτι οικονομικό... Smile
Σόρυ παίδες που σας το λέω έτσι αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις... Wink
Με 100 ευρώ πάντως παίρνετε ένα αξιοπρεπές ζευγάρι μπροστινών ηχείων...
PoLiThS - Τετ 27 Αύγ 2003, 16:42:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα ολα τα ηχεία ειναι της Infinity Sound Systems (Harmann Kardon Company) Αδερφή εταιρία τησ JBL

Κακά τα ψέματα αν περιμένεισ Μπασό απο την Πόρτα να σου βγάλει θα απογοητευτείς γιατί απλά δεν ειναι αυτός ο σκοπός του ηχείου πόρτας. Τα δικά μου Crossαρονται στα 130Hz και πάνω γιατί το μπάσο το έχει αναλάβει ενα 12" bass reflex subwoofer στον χώρο του Πορτ παγκαζ.
nikq - Πεμ 28 Αύγ 2003, 14:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μικε to τηλ του μαγαζιού είναι 210 – 4286149 εάν ενδιαφέρεσαι Nod .Βαγγέλη ποια σειρά της jbl έχεις βάλει? Ταιριάζει απόλυτα στην πόρτα? κτυπάνε καλά? Τι έντασης είναι?
Το κακό με το 206 είναι ότι τα mid-woofer κοιτούν στην αντίθετη πλευρά από αυτή που θα έπρεπε, δηλαδή προς τους επιβάτες. Αντίθετα, στοχεύουν στα γόνατα. Και τελευταία φορά που κοίταξα, δεν είχα βγάλει αυτιά στα γόνατα.
Very happy Very happy Very happy Άρα συμφωνώ με τον polith...με τα Infinity είσαι ευχαριστημένος?
Lord Cypher - Παρ 05 Σεπ 2003, 22:09:13
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο πασαλιμανιώτης και δεν σε πήρα χαμπάρι Question Εκεί μένω Exclamation

Anyway, εγώ έχω Pioneer διαιρούμενα μπροστά (δεν θυμάμαι καθόλου τον τύπο) και Kicker οβάλ πίσω (πριν είχα Cerwin Vega αλλά μου τα νοικοκυρέψανε Exclamation ). Τα οβάλ μου είναι λίγο πανάκριβα (280 ευρώπουλα το κάθε ζευγάρι) αλλά και τα δύο είχαν πάρα πολύ καλό μπάσο.

Πάντως σε αυτόν τον τομέα οι Αμερικάνοι διαπρέπουν... Rolling eyes
nikq - Τρι 09 Σεπ 2003, 10:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα γειτονάκι ! Very happy Ευχαριστώ, για τις προτάσεις σου. Κυρίως κοίταγα για εμπρός ηχεία διότι πίσω έχω ιδη βάλει και είμαι πολύ ευχαριστημένος ! αλλά είναι πολύ πιο δυνατά από τα μπροστινά .... όποτε ψάχνω ένα ζεύγος δυνατό , που να χώρα στις τρύπες τις πόρτας ... και το κυριότερο να το έχει βάλει κάποιος από εσάς Exclamation Άρα εγώ να ακολουθήσω την επιλογή του χωρίς άλλους πειραματισμούς(Ίδη μια φορά την πάτησα !) Exclamation αυτά.... Α! μιας που είμαστε και γείτονες να κανονίσουμε για Κανά καφέ . (να πάρω και αυτό το ποθητό αυτοκόλλητο του club..) Very happy Very happy Very happy
mick206 - Τρι 09 Σεπ 2003, 10:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
nikq έγραψε:
αλλά είναι πολύ πιο δυνατά από τα μπροστινά .... όποτε ψάχνω ένα ζεύγος δυνατό , που να χώρα στις τρύπες τις πόρτας ...

Φίλε Νίκο πάντα τα μπροστινά ηχεία θα είναι πιο αδύνατα απο τα πίσω...
Εξάλλου και λόγω τοποθέτησης θα ακούγονται τα πίσω πιο πολύ... Wink
Τα ηχεία στην πόρτα περιορίζονται πολύ στη θέση που βρίσκονται... Rolling eyes
Γι' αυτό υπάρχουν τα panels που φτιάχνουν διάφορα καταστήματα car audio...
STAMOS - Τετ 17 Σεπ 2003, 11:40:13
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΧΩ 206 ΧS KAI ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ MTX 165 ΚΑΙ ΧΩΡΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΑΠΟ ΗΧΟ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΝΩ ΕΚΑΨΑ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΟΒΑΛ ΜΤΧ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΟΥ ΒΙΔΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΡΜΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΤΧ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
nikq - Δευ 22 Σεπ 2003, 16:06:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ παίδες! Very happy μαλων εχεισ δικιο mick206 . Very happy Thanks stamos αφού τα ΜΤΧ χωράνε ακριβώς θα κοιτάξω περισσότερα ... για αυτα. Cool
SOTOS - Δευ 22 Σεπ 2003, 17:29:56
Θέμα δημοσίευσης: Περι JBL...ηχεία....
Σε λιγες μερες θα παραλαβω κι εγω το 206 μου..1.4 colorline..! Σκεφτομαι μπροστα να βαλω JBL αλλα δεν ξερω αν χωρανε στην πορτα χωρις πατεντες..εχω ηδη διαβασει σχεδον ολα τα θεματα και δεν εχω καταληξει πουθενα...εχω μπερδευτει...τι να βαλω.....???? INFINITY?...MB QUART...?? η JBL? Αν ξερετε θελω να μου πειτε απο αυτες τις μαρκες τα μοντελα που τυχον μπαινουνε στο 206 χωρις καμια αλλαγη στις ηδη υπαρχουσες θεσεις!
Ξεχασα να αναφερω οτι θα παιχτουνε απο ενισχυτή!Δεν με ενδοιαφερει να εχουνε τρελο μπασο γιατι θα υπαρχει και SUB στο συστημα!

Ευχαριστω πολυ.....το νεο μελος!!!!(νιουφης)
SOTOS - Δευ 22 Σεπ 2003, 17:48:11
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης εχω στην σελιδα του Καλογεροπουλου τα MAC AUDIO-MAC DYNAMIC 2.16 ξερει κανεις τιποτα για αυτα?Μπαινουνε στο 206 χωρις να αλλαγες στις θεσεις που ηδη εχουμε?

Επισης εχω δει και τα PIONEER TS-H1704 που ειναι custom fit για το 206...ξερετε κατι?
SOTOS - Δευ 22 Σεπ 2003, 18:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
PLEASE........ας βοηθησει καποιος.......καιγομαι!!!!!
mick206 - Δευ 22 Σεπ 2003, 22:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Σωτήρη καταρχάς καλώς ήρθες. Wink
Όσον αφορά τώρα το ερωτημά σου...
Πρέπει να μας πείς και πόσα λεφτά περίπου σκοπεύεις να "ρίξεις" στο ηχοσύστημά σου... Wink
Υπάρχουν πολλές εταιρίες(μαζί με αυτές που ανέφερες) και έχουν ηχεία για όλα τα βαλάντια... Καλό θα ήταν πριν αποφασίσεις τελικά ποιά ηχεία θα βάλεις να κάνεις μερικές βόλτες στα μαγαζιά. Να δεις τι δουλειές κάνουν και να μιλήσεις με τους καταστηματάρχες... Μη βιαστείς... Λεφτά θα δώσεις και όχι φυστίκια... Wink Και να είσαι σίγουρος πως άμα κάνεις υπομονή το ηχοσύστημα θα σε ευχαριστεί περισσότερο... Wink
Εγω μπροστά,πίσω έχω ηχεία της Kenwood.Φτηνά,καλά και αξιόπιστα.
Μαζί με ραδιο-cd και ενισχυτή απο την Kenwood(πάλι Laughing )
Όλα μαζί μου πήγαν περίπου 250.000... Rolling eyes
Φυσικά κάνω και πάρτι μέσα... LaughingLaughingLaughing
SOTOS - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:00:59
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον....για την ωρα σκοπευω να βαλω μονο μπροστινα ηχεια (διαιρουμενα)που θα πεχτουν απο εναν ενισχυτη που ηδη υπαρχει αλλα ειναι ψιλομαπα.Σκοπευω να δωσω για τα μπροστινα γυρω στα 120-200 ευρω.Αργοτερα θα μπουνε τα πισω και μετα ενα subακι.Μεχρι τοτε θα υπαρχει ενα sub που δεν ξερω τι μαρκα ειναι...!Απο πηγη υπαρχει ηδη ενα pioneer που ειναι στο αλλο μου αυτοκινητο και θα το μεταφερω.Ο ενισχυτης ειναι 4καναλος το κακο ειναι οτι ειναι ROADSTAR.Δεν ξερω ακομα ποσο σκοπευω να δωσω γενικα για το ολο συνολο θα δειξει..αλλα για αρχη σκοπευω μονο για τα μπροστινα που( θα πεχτουνε απο τον ενισχυτη).Απλα θελω να μου πειτε ποια ειναι custom fit για το 206 μας! Εγω εχω βρει μονο της PIONEER.
kanelj - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
προφανως μιλας για διαιρουμενο σετακι
δεν μας ειπες ομως τι μουσικη ακους.αν ακους λιγο απ'ολα νομιζω πως θα χρειαστεις ενα σετ με αρκετα δυνατα πριμα (οχι πολυ τσιριχτα ομως) και στην πορτα ενα σετακι που να παιζει καλα τις μεσαιες.
μμμμμ.......
εγω θα προτεινα κατι σε magnat ! τα πισω ηχεια μου ειναι magnat εμενα και παιζουν κατι περισσοτερο απο φοβερα!
εχω ακουσει σε αλλο αυτοκινητο τα magnat σε μπροστινες θεσεις και επαιζαν το ιδιο καλα!
εχε το υποψην σου,αν και δεν ξερω αν ακους beatακια η ελληνικα η rock κτλ
SOTOS - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ακουω σχεδον τα παντα..αλλα δεν θελω να βγαινει τρελο μπασο απο τις πορτες..θα υπαρχει και SUB, θελω καλα μεσαια και ψηλα και λιγοτερο μπασο!Το προβλημα μου ειναι να μην χρειαστω πατεντες για να μπουνε! Το 206 τι περνει 16.5"?
kanelj - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:39:51
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχουν τρελο μπασο τα magnat.ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση σου νομιζω.οσο για το αν μπαινουν κουτι στις πορτες,απ'οτι ξερω δεν θα εχεις και ιδιαιτερο προβλημα με αυτο αφου οι περισσοτερες εταιριες βγαζουν τωρα πια σε πολλα μεγεθη τα μοντελα τους.
αν θες ομως ρωτα και κανεναν ειδικο σε καποιο μαγαζι,που να εισαι σιγουρος ομως πως ξερει την δουλεια του...! Wink
SOTOS - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ..πες μου αν ξερεις τα μοντελα απο τα δικα σου MAGNAT και τα πισω που τα εχεις ?Στις εργοστασιακες η στην εταζιερα?
kanelj - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
στην εταζερα παντα!
τον τυπο δεν τον θυμαμαι,αλλα το μονο που θυμαμαι ειναι πως κατα καποιο τροπο ειναι ....συλλεκτικα γιατι ηταν μια σειρα ηχειων που στο ενα απο τα δυο ηχεια το αυτοκολλητο που γραφει την μαρκα ειναι αναποδα απο το εργοστασιο!!!!! Wink Wink Wink Wink
SOTOS - Τρι 23 Σεπ 2003, 01:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα JBL -GTO 6505CE ξερεις κατι?Μηπως εχει τυχει να τα ακουσεις σε κανενα 206? Επισης για τα MAC AUDIO - MAC DYNAMIC 2.16 τα ειδα στην σελιδα του Καλογεροπουλου!
kanelj - Τρι 23 Σεπ 2003, 02:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω πως το συγκεκριμενο ηχειο που μου λες οτι ειναι πολυ καλο,ομως αν δεν κανω λαθος βγαζει πολυ "τσιριχτα" πριμα.δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω με αυτον τον ορο.παντως στο δικο μου αυτι δεν μου αρεσουν τα πολυ δυνατα πριμα.τωρα αυτο θα μου πεις ειναι υποκειμενικο για τον καθενα....
TZAG - Τρι 23 Σεπ 2003, 05:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρίς πατέντε, δύσκολα θα καταφέρεις να έχεις καλό ήχο στο 206, γιατί δεν χωράει σε βάθος κανένα από τα πιό συνηθησμένα ηχεία οποιασδήποτε εταιρίας! Sad
Εγώ έβαλα, μετά από πολύ ψάξιμο, KENWOOD τα 16αρια, με μοναδική πατέντα, πρόσθετους πλαστικούς δακτύλιους, ώστε να ισοσταθμηστούν τα 2cm που έμεναν εκτός ορίων (43cm επιτρεπόμενο βάθος τοποθέτησης, ενώ τα ηχεία ήταν 45cm). Παρόλα αυτά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά και θα σου τα συνιστούσα ανεπιφύλακτα.
SOTOS - Τρι 23 Σεπ 2003, 09:44:17
Θέμα δημοσίευσης:
Θυμασαι το μοντελο TZAG?Απο ηχο τι λενε αυτα?Τα παιζεις με ενισχυτη?Και πισω τι εχεις βαλει?Στην εταζιερα εχεις πισω η στις εργοστασιακες?

Σε τρελανα στις ερωτησεις ε?...SORRRY....
SOTOS - Τετ 24 Σεπ 2003, 19:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη τα JBL θα μπορεσουν να μπουνε με αυτη την πατεντα που εκανες κι εσυ με τους δακτυλιους?Απο οτι εχω δει εχουνε βαθος 59mm.Δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα ε?Μαγαζι για τοποθετηση εχω αποφασισει και με βαση απο αυτα που λεγονται σε διαφορες συζητησεις εδω μεσα ειναι καλος.
Εχω παει και ο ιδιος απο εκει αλλα ητανε πνιγμενος στην δουλεια ο ανθρωπος και δεν μπορεσαμε να πουμε και πολλα.
Vaggelis - Τετ 24 Σεπ 2003, 21:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
Προχώρα ακάθεκτα για JBL....
Εγγύηση...!!!!!
Εγώ φοράω μπροστά - πίσω JBL + 2 ενισχυτές Cadence (!!!!!) + subάκι 12" + I.C.E. Alpine...
Αποτέλεσμα: εξαιρετικό!!!!
Μόνο τα JBL άντεξαν την σκληρή δοκιμασία των ντεσιμπέλ....
Όλα τα άλλα πήγαν στα σκουπίδια...
SOTOS - Τετ 24 Σεπ 2003, 23:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggeli θυμασαι ποια μοντελα εχεις εσυ? Πισω τα εχεις στην εταζερα ετσι?
Και κατι ακομα αυτα τα παιζεις απο την μπαταρια του αυτοκινητου η καποια αλλη?Αντεχει η μπαταρια(μαμα)? Τα πισω σκοπευω να τα παιξω απο την πηγη και οχι απο ενισχυτη μιας και υπαρχει ενας τετρακαναλος ηδη.
Vaggelis - Πεμ 25 Σεπ 2003, 08:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
SOTOS έγραψε:
Vaggeli θυμασαι ποια μοντελα εχεις εσυ? Πισω τα εχεις στην εταζερα ετσι?
Και κατι ακομα αυτα τα παιζεις απο την μπαταρια του αυτοκινητου η καποια αλλη?Αντεχει η μπαταρια(μαμα)? Τα πισω σκοπευω να τα παιξω απο την πηγη και οχι απο ενισχυτη μιας και υπαρχει ενας τετρακαναλος ηδη.

Για τα μοντέλα θα σε γελάσω, δεν θυμάμαι.....
Τα μπροστά έχουν εσωτερικά tweeters, αλλά έχουν τοποθετηθεί και άλλα δυο tweeters στο ταμπλώ...
Τα πίσω είναι πάνω στην εταζέρα.... (α, όταν βάλεις και το sub, πρέπει να λύσεις τα προβλήματα τριγμών και συντονισμού εταζέρας - πίσω πινακίδας Confused )
Η μαμά μπαταρία δεν άντεξε για πολύ και αλλάχτηκε με μια 60άρα κλειστού τύπου, η οποία μας άφησε χρόνους λόγω δικιάς μου μ@λ@κίας το καλοκαίρι και αλλάχτηκε με μια 55άρα με υγρά...
Μέχρι στιγμής no problem...
Όσο για την σύνδεση των ηχείων, προτείνω στον ενισχυτή, γιατί και εγώ παρά τα 4Χ60 της πηγής νομίζω οτι είναι προτιμότερο για πολλούς λόγους...
teoman - Πεμ 25 Σεπ 2003, 09:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Προχώρα ακάθεκτα για JBL....
Εγγύηση...!!!!!
Εγώ φοράω μπροστά - πίσω JBL + 2 ενισχυτές Cadence (!!!!!) + subάκι 12" + I.C.E. Alpine...
Αποτέλεσμα: εξαιρετικό!!!!
Μόνο τα JBL άντεξαν την σκληρή δοκιμασία των ντεσιμπέλ....
Όλα τα άλλα πήγαν στα σκουπίδια...

Μπορείς να πεις μια τιμούλα για τα ηχεία μπρός-πίσω?Είναι διαιρούμενα?Πόσα watt?Ενδιαφέρομαι να αλλάξω τα δικά μου με κάποια καλύτερης ποιότητας,αλλά χωρίς να τοποθετήσω sub (και ενισχυτή).
kanelj - Πεμ 25 Σεπ 2003, 09:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ταπεινη μου αποψη:
τα JBL ειναι πολυ καλο ηχειο αλλα μονο για αυτους που ακουνε πολλα beat-ακια
δεν εχουν τις καταλληλες μεσαιες συχνοτητες για να παιζουν μονα τους χωρις sub
SOTOS - Πεμ 25 Σεπ 2003, 18:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σε εμενα θα υπαρχει SUB ,απο μεσαιες τι λενε τα JBL δεν μιλαω για μπασα....απο 300/500Hz και πανω παιζουνε καλα?Το προβλημα μου ειναι οτι ο ενισχυτης ειναι ψιλομαπα..και δεν ξερω τι θα καταφερει να βγαλει....ναι μεν 4καναλος αλλα....ROADSTAR.Για αρχη θα βαλω μονο τα μπροστα(διαιρουμενα)και ισως τα πισω αναλογα ποσο θα παει και θα παιχτουνε τα μπροστινα απο τον ενισχυτη καθως και ενα SUBακι που ηδη εχω(προσωρινα μεχρι να αγορασω καινουριο)και τα πισω απο την πηγη γιατι δεν θελω 2ο ενισχυτη!
kanelj - Παρ 26 Σεπ 2003, 03:18:43
Θέμα δημοσίευσης:
τσεκαρισα ποια ηχεια μου λες της JBL.
τα εχω ακουσει σε saxo αλλα με κομπλε ηχοσυστημα
η αληθεια ειναι πως ειναι πολυ καλα σε ακουστικη,ομως μετα απο αρκετη ωρα σε υψηλη ενταση σε κουραζει στο αυτι.νομιζω πως αυτο συμβαινει για τον εξης λογο.για να εχουν την μεγιστη αποδοτικοτητα τα ηχεια αυτα θα πρεπει να υπαρχει ενα πολυ καλο ηχοσυστημα γενικα.απο μονα τους και με μικρο σε ισχυ ενισχυτη θα χασουν πολυ σε αποδοτικοτητα (περιπου 40% θα εχουν αποδοση)

γνωμη μου παντα.....
TZAG - Παρ 26 Σεπ 2003, 04:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
SOTOS έγραψε:
Θυμασαι το μοντελο TZAG?Απο ηχο τι λενε αυτα?Τα παιζεις με ενισχυτη?Και πισω τι εχεις βαλει?Στην εταζιερα εχεις πισω η στις εργοστασιακες?

Σε τρελανα στις ερωτησεις ε?...SORRRY....

Κανένα πρόβλημα φίλε, τα ηχεία μου είναι τα KFC-PSR70P. Τώρα βεβαία έχουν βγεί τα KFC-PSR71P τα οποία έχουν μεγαλύτερη απόκριση στις υψηλές (από 30kHz στα 70 kHz) το οποίο δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα.
Επίσης, αν προσέξεις την "υπογραφή" μου, θα καταλάβεις ότι είναι δύσκολο να βρείς εταζέρα στο δικό μου 206 Wink
Πίσω βέβαια υπάρχουν δύο 10ρακια στο πλάϊ τα οποία είναι διπλού κώνου από το εργοστάσιο.
Επίσης να αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά:
Διάμετρος 165mm. Μέγιστη ισχύς 200W. Απόκριση 30~30kHz. Ευαισθησία 92dB στα 4Ω.
http://www.kenwood.de/download_archiv/kfcpsr70.pdf

Τα ηχεία μου..

TZAG - Παρ 26 Σεπ 2003, 05:07:44
Θέμα δημοσίευσης:
Και τα νέα KFC-PSR71P
Μέγιστη ισχύς 200W. Απόκριση 30~70kHz. Ευαισθησία 92dB στα 4Ω

SOTOS - Παρ 26 Σεπ 2003, 09:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG ωραια μου φαινονται...απο <<γκαζια>> τι λενε? Δυσκολευτικανε να τα βαλουνε?Ποσο καιρο τα εχεις επανω?Οταν το εχεις σε cabrio ακουγονται καθολου?Κοιταξα για το καινουριο μοντελο αλλα δεν εχει τιμη ακομα!Εσυ ποσο περιπου πληρωσες(αν θυμασαι!)
TZAG - Παρ 03 Οκτ 2003, 07:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαίνουν εύκολα (κατ'ευθείαν). Κόστισαν 250 € περίπου, με την τοποθέτηση (Ιούνιος 2002). Μιά χαρά παίζουν...και χωρίς ενισχυτή! Very happy

Η μόνη "δυσκολία" που έχουν όλοι οι κάτοχοι 206, είναι στην τοποθέτηση των tweeters. Γιατί από το εργοστάσιο έρχονται όλα με κάτι tweeters "ψείρες" τα οποία μπαίνουν/ βγαίνουν σαν τις λάμπες φωτιστικών (όχι βιδωτές). Για αυτό θα πρέπει να κόψεις τις υποδοχές των tweeters στα πλαστικά τρίγωνα, ώστε να βάλεις τα καινούργια (με σιλικόνη) στη θέση των παλαιών.
SOTOS - Τρι 07 Οκτ 2003, 23:56:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα λεω να βαλω αυτα....MAC AUDIO - MAC DYNAMIC 2.16 τα εχει ακουσει κανενας σας?
TZAG - Κυρ 12 Οκτ 2003, 00:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
SOTOS έγραψε:
Τελικα λεω να βαλω αυτα....MAC AUDIO - MAC DYNAMIC 2.16 τα εχει ακουσει κανενας σας?

Scratch Confused
mick206 - Παρ 23 Ιαν 2004, 21:59:51
Θέμα δημοσίευσης: Ηχεία
Καλησπέρα! Εδώ και καιρό βλέπω(και ακούω κυρίως... Laughing ) πως τα ηχεία (μπρός-πίσω) έχουν παραδώσει πνεύμα... Σε λίγους μήνες μάλλον θα παραδώσουν και σώμα... Laughing Laughing Laughing
Πήγα σε ένα μαγαζί κοντά στη γειτονιά μου και έχει Caliber και MB Quart...
Γενικά αν μπορεί κάποιος (και θέλει βέβαια)να μου πεί κάτι για ποιοτικά ηχεία πολύ ευχάριστα θα κάτσω να τον ακούσω! Απο ότι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε ο μάστορας στο μαγαζί(και ο Νώε επίσης) τα Kenwood είναι ψιλοπατάτες... Rolling eyes Embarassed Confused Sad
Νώε,Dimip,kanelj,Drake,micho και λοιποί κύριοι... ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ plzzz γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα...
Τα σέβη μου και τα δέοντα!
netblaster - Σαβ 24 Ιαν 2004, 14:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως τα Kenwood ειναι λιγο μουφες!!! Εχω ακουσει σενα 206 φιλου κατι διαιρουμενα Macrom και ηταν πολυ καλα!!! Υπαρχουν βεβαια αρκετες λυσεις οπως για παραδειγμα τα διαιρουμενα της Focal που ειναι πολυ καλα και εχουν και καλη τιμη!!! Καλα ηχεια βγαζει και η Rockford...Αυτα ειναι σε λογικο κοστος!!! Υπαρχουν και κατι απιστευτες μαρκες που πολυ πιθανον δεν γνωριζουν πολλοι που βγαζουν κατι κορυφαια αλλα και πανακριβα ηχεια οπως η Beyma!!! Οσο για πισω εξαρταται απο το τι εχεις τωρα...Αν εχεις τρυπησει την εταζερα τοτε θα βαλεις δυο δυνατα οβαλ!!! Δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο αν θα ειναι ποιοτικα γιατι τα πισω ειναι περισσοτερο για "μπαπα-μπουπα"!!! Και Sony Xplod να βαλεις μια χαρα θα εισαι!!!
DimiP - Σαβ 24 Ιαν 2004, 19:16:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ηχεία
mick206 έγραψε:
Καλησπέρα! Εδώ και καιρό βλέπω(και ακούω κυρίως... Laughing ) πως τα ηχεία (μπρός-πίσω) έχουν παραδώσει πνεύμα... Σε λίγους μήνες μάλλον θα παραδώσουν και σώμα... Laughing Laughing Laughing
Γενικά αν μπορεί κάποιος (και θέλει βέβαια)να μου πεί κάτι για ποιοτικά ηχεία πολύ ευχάριστα θα κάτσω να τον ακούσω! Απο ότι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε ο μάστορας στο μαγαζί(και ο Νώε επίσης) τα Kenwood είναι ψιλοπατάτες... Rolling eyes Embarassed Confused Sad
Νώε,Dimip,kanelj,Drake,micho και λοιποί κύριοι... ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ plzzz γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα...

ασε μας ρε μιχαλακη , αντε βαλε καμια μηxανη πρωτα που θες και ηχεια. Laughing ..εχμμ..καλα αντε θα σου πω μην κανεις ετσι! :roll :
δες αυτα για εμπρος:
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=304&BRANDID=23 σχετικα φτηνα
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=852&BRANDID=23 λιγο ακριβοτερα
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=2136&BRANDID=67 μια αλλη προταση

για πισω δεν εχω πολυασχοληθει να πω την αληθεια Embarassed Embarassed Embarassed

φυσικα υπαρχουν πολλα μα παρα πολλα αλλα επιεδη πιστευω δεν θες να δωσεις παρα πολλα , κατα τη γνωμη μου αυτα ειναι αξιολογα για την τιμη τους.
παντως 1 συμβουλη , η βαλε 1 ζευγαρι και ξεχνα το ή μπαινεις σε αγριο τρυπακι που δεν θα ησυχασεις ποτε.
εγω εμπλεξα , θα καταλαβεις οταν βαλω φωτογραφιες Twisted evil
TZAG - Σαβ 24 Ιαν 2004, 20:10:49
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως τα Kenwood είναι αρκετά καλά ηχεία. Είναι απο τα λίγα ηχεία που τα βάζεις κατ'ευθείαν χωρίς να σπάσεις τις υδροπροστασίες των θυρών Exclamation Γιατί ταιριάζουν ακριβώς, και έχεις καλό ήχο σε όλες τις αποκρίσεις. Μόνο που δεν συγκρίνονται με Focal...
Skull - Σαβ 24 Ιαν 2004, 20:47:12
DimiP έγραψε:
παντως 1 συμβουλη , η βαλε 1 ζευγαρι και ξεχνα το ή μπαινεις σε αγριο τρυπακι που δεν θα ησυχασεις ποτε.
εγω εμπλεξα , θα καταλαβεις οταν βαλω φωτογραφιες Twisted evil

Πως εμπλεξες βρε??
Και αλλες φωτογραφιες??? Very happy
ΑΑΑαα!Δεν υσηχαζεις ποτε βλεπω! Shocked Laughing
Skull - Σαβ 24 Ιαν 2004, 20:53:25
mick206 έγραψε:

Μιχαλη απο οτι καταλαβα δεν εχεις καλα ηχεια ουτε και ενισχυτη,ε?
Αν δεν εχεις ενισχυτη σκεψου πρωτα αν θα βαλεις....
Αν δεν θες να βαλεις ενισχυτη σου προτεινω τα mac-audio που ειχα και εγω και ημουν πολυ ευχαρηστημενος...δηλαδη με 100 ευροπουλα εισαι αρχηγος! Shocked
Αν θες στο μελλον να βαλεις εναν ενισχυτη τοτε πρεπει να δωσεις καμποσα λεφτα... Crying or Very sad
mick206 - Σαβ 24 Ιαν 2004, 22:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ενισχυτής;; Laughing Σου λέει τίποτα το 4x120;;; Τετρακάναλος... Wink
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις που μου δώσατε και δεν θα σταματήσουμε εδώ.Θα έχει συνέχεια μέχρι να βρώ τα κατάλληλα! Laughing Wink
Tzag όντως ταιριάζουν γάντι στις υποδοχές που έχουν και πιστεύω πως είναι αρκετά τίμια ηχεία! Για το κόστος που έχουν... Wink Δεν με είχαν αφήσει ποτέ παραπονεμένο!

Πίσω έχω βάλει όντως οβάλ,διάστασης 6x9... Εγώ πρώτα θα βάλω μπροστά ηχεία μιας και τα πίσω κρατάνε ακόμα και μετά σιγά σιγά θα βάλω και πίσω... Wink
Νωe - Δευ 26 Ιαν 2004, 18:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μιχαλακη μου γλυκε απο τις ποιο καλες επιλογες ειναι τα focal.... Wink
καλη ποιοτητα σαν ηχειο, πολυ καλη ποιοτητα ηχου κ πολυ λογικες τιμες....
εξαρταται βεβαια τι θελεις... γιατι ως γνωστον οτι πληρωσεις περνεις.... Very happy
Skull - Δευ 26 Ιαν 2004, 20:16:43
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι ηχειο και να βαλεις θα σου αρεσει!
Το λογικο θα ηταν να κανουμε μια black list με εταιριες που ειναι μαπα οπως για παραδειγμα η sony! Razz
mick206 - Τρι 27 Ιαν 2004, 01:40:25
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Shocked Rolling eyes Scratch
Εντάξει άμα είναι τότε να πάω να πάρω απο τους γύφτους στη λαϊκή με κάνα 40άρι Ευρώ και να είμαι και ήσυχος!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Γιάννη δεν νομίζω οτι πάει έτσι... Wink
Τάσο γλυκέ μου φύλε σε ευχαριστώ! Smile Wink Θα κοιτάξω και προς τα εκεί μεριά! Wink

άσχετο... Ωραία εικονίτσα έβαλες! Wink Laughing
Νωe - Τρι 27 Ιαν 2004, 14:05:51
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Skull έγραψε:
Shocked Rolling eyes Scratch
Εντάξει άμα είναι τότε να πάω να πάρω απο τους γύφτους στη λαϊκή με κάνα 40άρι Ευρώ και να είμαι και ήσυχος!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Γιάννη δεν νομίζω οτι πάει έτσι... Wink
Τάσο γλυκέ μου φύλε σε ευχαριστώ! Smile Wink Θα κοιτάξω και προς τα εκεί μεριά! Wink

άσχετο... Ωραία εικονίτσα έβαλες! Wink Laughing

Wink Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
kanelj - Τετ 04 Φεβ 2004, 16:02:04
Θέμα δημοσίευσης:
μιχαλακη που ολο γκρινιαζεις ηρθε η ωρα να γραψω την δικη μου γνωμη Wink Wink Wink

επειδη απ'οτι εχω καταλαβει στο αυτοκινητο σου ακους λιγο πολυ τα παντα τοτε αυτο συνεπαγεται οτι μπροστα θα χρειαστεις ενα ηχειο που δεν θα εχει πολυ "τσιριχτα" πριμα και να εχει καλες μεσαιες και χαμηλες.
σαν μια καλη λυση που εχω δοκιμασει εγω και ειναι και σχετικα οικονομικη ειναι τα Coral.
Δεν κουραζουν το αυτι οση ωρα και να ακους μουσικη αφου τα πριμα τους ειναι σε νορμαλ επιπεδο και θα μπορεις να ακουσεις ευχαριστα απο celin dion μεχρι και dio Shocked Shocked Shocked

τωρα για τα πισω ηχεια υπαρχουν οι φτηνες λυσεις οπως τα κλσσικα pionner (περιπου 30.000) που εχουν πολλα αυτοκινητα τα οποια ειναι απλα ενα...."συμπαθητικο ηχειο" αλλα υπαρχουν και οι λιγο πιο ακριβες περιπτωσεις οπως τα Mb Quart αλλα αν ρωτησεις εμενα τοτε θα σου πω....MAGNAT Exclamation μου αρεσει παρα πολυ το ηχειο αυτο αφου βγαζει παρα πολυ καλο ηχο τοσο στις χαμηλες αλλα και στις υψηλες συχνοτητες (εγω τα πηρα περιπου 80.000)σκεψου μονο πως σε καποιες ρυθμισεις που εκανα μια μερα με εναν μηχανικο και μου εβγαλε την κουτα,επεζαν τα ηχεια και νομιζα οτι ειχα το sub συνδεδεμενο Shocked Shocked
τωρα βεβαια οτι και να γραψω εδω δεν θα καταλαβεις και πολλα,αν δεν ερθεις να ακουσεις στο αυτοκινητο μου κανενα τραγουδι και να μου πεις,για να καταλαβω και εγω τι στο περιπου ζητας........
τα δεοντα... Exclamation Exclamation Wink Wink
mick206 - Τετ 04 Φεβ 2004, 16:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ! Wink Ξέρω οτι γκρινιάζω μερικές φορές αλλα τι να κάνουμε... Confused Embarassed Λεφτά θα δώσω και όχι στραγάλια και ήθελα να ακούσω ολωνών τις γνώμες Wink Θυμάμαι πως έπαιζε στο Σείριο το πεζάκι σου και απο τότε μου έμεινε... Laughing Σε ευχαριστώ και πάλι! Να 'σαι καλά!

Για τα Caliber τι λέτε; Rolling eyes Έχετε ακούσει καλά ή άσχημα λόγια; Ξέρει κανείς τίποτα; Rolling eyes
kanelj - Τετ 04 Φεβ 2004, 17:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Για τα Caliber τι λέτε; Rolling eyes Έχετε ακούσει καλά ή άσχημα λόγια; Ξέρει κανείς τίποτα; Rolling eyes

εγω δεν γνωριζω...
netblaster - Τετ 04 Φεβ 2004, 23:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
Caliber??? Κατι ειχα δει τυχαια σενα περιοδικο!!! Δεν μου φανηκαν και τοσο σπουδαια βεβαια και δεν καθησα να ασχοληθω περισσοτερο με αυτα...Αλλα αφου υπαρχουν τοσες δοκιμασμενες και καλες λυσεις γιατι σπας το κεφαλι σου??? Question Question Question
micho - Πεμ 05 Φεβ 2004, 00:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
σορρυ που αργησα!!! αλλα τωρα το δα το τοπικ!
μπροστα εγω που εχω τα kicker 6.2 διαιρουμενα παιζουν πολυ καλα κ ειναι μια καλη και φτηνη σχετικα λυση! αλλα που ακουσα τα focal που λενε και τα παιδια ειναι απιστευτα... αλλα σαφως πιο ακριβα.. τωρα μπορεις υστερα να παρεις tweeter που να περιστρεφονται ετσι ωστε να αλλαζεις την ηχητικη γωνια k.a.
για τα πισω δεν ξερω τι λετε αλλα ο vini ηταν μαστορας!!! γεια σου ρε νικολα!
ειχα παρει μεταχειρισμενα τα cadence του vini (3 way, crossover extra, 96db ευαισθησια!!!)και τα ηχεια παιζουν απιστευτα!!! εχουν τρομερο μπάσο, και πολυ δυναμη. σε οποιον και να εχω ρωτησει απο τα μαγαζια που περασα μου λεγαν οτι τα ηχεια ειναι α κλασης. ειναι και ο λογος που δεν εβαλα sub akoma! ΑΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Cadence ΑΣΥΖΗΤΗ!!! αξιζουν με το παραπανω τα λεφτα τους

τωρα εφοσον θα δωσεις μιχαλη τοσα λεφτα για ηχεια.. δωσε αλλα λιγα και στησε και εναν ενισχυτη για να μπορουν να παιζουν στην καλυτερη δυνατη ποιοτητα πρωτα και μετα ενταση! εχει και φτηνους ενισχυτες που κανουν καλα την δουλεια τους! το θεμα ειναι να μην παρεις το μικροβιο γιατι δεν θα σταματησεις να θελεις να βαζεις!!! οχι sub οχι πυκνωτη oxi δευτερο ενισχυτη οχι equalizer και αλλα τετοια κακα πραματα!
[/img]
DimiP - Πεμ 05 Φεβ 2004, 01:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ! Wink Ξέρω οτι γκρινιάζω μερικές φορές αλλα τι να κάνουμε... Confused Embarassed Λεφτά θα δώσω και όχι στραγάλια και ήθελα να ακούσω ολωνών τις γνώμες Wink Θυμάμαι πως έπαιζε στο Σείριο το πεζάκι σου και απο τότε μου έμεινε... Laughing Σε ευχαριστώ και πάλι! Να 'σαι καλά!

καλα μη πας και βαλεις Caliber θα σε φτηνω μεχρι να μουλιασεις!!!
δοκιμασα caliber subακι και ....αστο καλυτερα.
οσο για τα ηχεια ...προσωπικη αποψη : της σειρας!
μπορεις να βαλεις πολλα καλυτερα απο caliber Confused
netblaster - Πεμ 05 Φεβ 2004, 12:30:37
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="DimiP"]
quote]

Η ντοματα ειναι περισσοτερο διαδεδομενη στο club... Splat
mick206 - Πεμ 05 Φεβ 2004, 18:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Dimip έγραψε:

Rolling eyes Confused Shocked
Δημήτρη μπορεί τα ηχεία να είναι καλύτερα ρε φίλε απο το sub που δοκίμασες Rolling eyes Δεν ξέρω! Λέμε τώρα... Rolling eyes
Ένας συνάδελφος του πατέρα μου έχει κάτι ηχεία Caliber(μπρός-πίσω) που τα έβγαλε μετά απο μία εβδομάδα και έβαλε κάτι ακριβότερα! Τα δίνει όλα 250Ε Shocked Τα μπροστά είναι διαιρούμενα με ξεχωριστά tweeter κι άλλα και έχουν και equalizer για να τα ρυθμίσεις... Rolling eyes

micho έγραψε:
σορρυ που αργησα!!! αλλα τωρα το δα το τοπικ!

Φίλε μου καρντάση micho δεν άργησες! Για την ακρίβεια... you came just in time! Wink Very happy
Σε ευχαριστώ κι εσένα για τις απαντήσεις! Cadence... Χμμμμ Scratch
Γιαμ-γιαμ... Laughing Μου έχει ανοίξει η όρεξη για ηχεία! Δεν μπορώ να ακούω τα σαράβαλα να παίζουν! Mad Sad Confused Crying or Very sad
Άγιε μου Βασίλη! Φέρε μου ένα σετάκι μπρος-πίσω ηχεία! Δεν σου ζήτησα τίποτα τα Χριστούγεννα αλλα στο ζητάω τώρα!!!! Laughing
mick206 - Πεμ 12 Φεβ 2004, 17:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
Νέα απο το μέτωπο...
Πήγα χθές που είχα ρεπό με πολύ καλό φίλο σε ένα μαγαζί στο Μπραχάμι...
Ήταν να βάλω Focal αλλα τελικά μου είπε (λόγω της μουσικής που ακούω Twisted evil )να βάλω Dragster... Διαιρούμενα. 50Watt RMS. Πριν με πάρετε με τις ντομάτες να σας πώ πως αυτή η εταιρία είναι θυγατρική της Rockford Fosgate.
Αφού μιλάγαμε πόση ώρα για το που θα καταλήξουμε,έφτασε η στιγμή να τα βάλουμε... Ξήλωμα πόρτες και τα λοιπά... Ξεκινάει η εγκατάσταση πρώτα του αριστερού μπροστά ηχείου... Ανάβω το ραδιο-Cd να το δοκιμάσουμε... Τίποτα!! Shocked Confused Shocked Scratch
Κουφαθήκατε; Εγώ να δείτε! Confused
Τα ηχεία(τα μπροστά που άλλαξα) τελικά δεν έχουν τίποτα!! Shocked
Για όλα φταίει ο... ενισχυτής!!! Shocked Confused Sad ...και όχι μόνο φυσικά ο ενισχυτής αλλα κι αυτός που τον έβαλε!! Αντί να είχε βάλει τις υποδοχές στην υποδοχή για τα ηχεία τα έβαλε στο... LINE IN!! Shocked Rolling eyes
Ενισχυτής και ραδιο-cd βρίσκονται ήδη,πλέον, στην αντιπροσωπεία για να δούμε τι ζημιά έπαθαν... Rolling eyes Κατα κύριο λόγο ο ενισχυτής πρέπει να έπαθε κάτι... Το ραδιο-cd το πήγα πιο πολύ για καθαρισμό της κεφαλής του laser και για τα πηδήματα που κάνει...
Τώρα στο αμάξι τραγουδάω μόνο εγώ... Laughing
Ο ενισχυτής απο ότι έμαθα είναι 4Χ40 πραγματικά Watt RMS.
Τα ηχεία τα πήρα 120Ε. Δεν έχω ακούσει πως παίζουν ακόμα... Περιμένω ενισχυτή και την πηγή!!!! Ανυπομονω!!! Twisted evil

Σας ευχαριστώ όλους που προσφερθήκατε κι απαντήσατε! Very happy Wink

υ.γ:Δημήτρη(Dimip) Master of Sound Pollution τι λές;Πως τα βλέπεις; Rolling eyes
DimiP - Πεμ 12 Φεβ 2004, 17:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Νέα απο το μέτωπο...
Πήγα χθές που είχα ρεπό με πολύ καλό φίλο σε ένα μαγαζί στο Μπραχάμι...
Ήταν να βάλω Focal αλλα τελικά μου είπε (λόγω της μουσικής που ακούω Twisted evil )να βάλω Dragster... Διαιρούμενα. 50Watt RMS. Πριν με πάρετε με τις ντομάτες να σας πώ πως αυτή η εταιρία είναι θυγατρική της Rockford Fosgate.
Αφού μιλάγαμε πόση ώρα για το που θα καταλήξουμε,έφτασε η στιγμή να τα βάλουμε... Ξήλωμα πόρτες και τα λοιπά... Ξεκινάει η εγκατάσταση πρώτα του αριστερού μπροστά ηχείου... Ανάβω το ραδιο-Cd να το δοκιμάσουμε... Τίποτα!! Shocked Confused Shocked Scratch
Κουφαθήκατε; Εγώ να δείτε! Confused
Τα ηχεία(τα μπροστά που άλλαξα) τελικά δεν έχουν τίποτα!! Shocked
Για όλα φταίει ο... ενισχυτής!!! Shocked Confused Sad ...και όχι μόνο φυσικά ο ενισχυτής αλλα κι αυτός που τον έβαλε!! Αντί να είχε βάλει τις υποδοχές στην υποδοχή για τα ηχεία τα έβαλε στο... LINE IN!! Shocked Rolling eyes
Ενισχυτής και ραδιο-cd βρίσκονται ήδη,πλέον, στην αντιπροσωπεία για να δούμε τι ζημιά έπαθαν... Rolling eyes Κατα κύριο λόγο ο ενισχυτής πρέπει να έπαθε κάτι... Το ραδιο-cd το πήγα πιο πολύ για καθαρισμό της κεφαλής του laser και για τα πηδήματα που κάνει...
Τώρα στο αμάξι τραγουδάω μόνο εγώ... Laughing
Ο ενισχυτής απο ότι έμαθα είναι 4Χ40 πραγματικά Watt RMS.
Τα ηχεία τα πήρα 120Ε. Δεν έχω ακούσει πως παίζουν ακόμα... Περιμένω ενισχυτή και την πηγή!!!! Ανυπομονω!!! Twisted evil

Σας ευχαριστώ όλους που προσφερθήκατε κι απαντήσατε! Very happy Wink

υ.γ:Δημήτρη(Dimip) Master of Sound Pollution τι λές;Πως τα βλέπεις; Rolling eyes

TA dragster ειναι rockford οντως αν και ποτε δεν καταλαβα αν ειναι θυγατρικη ή αν ειναι rockford με αλλο ονομα και χαμηλοτερη τιμη!
ουτως η αλλως ειναι καλη αγορα αν και θα προτιμουσα focal.
να πω την αληθεια αν τα dragster ειναι rockford μαλλον "σκληρα" θα παιζουν.
τωρα τι να σου πω;
να τα ακουσουμε πρωτα... Wink
mick206 - Πεμ 12 Φεβ 2004, 18:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
Dimip έγραψε:
ειναι rockford με αλλο ονομα και χαμηλοτερη τιμη!

Απο ότι μου είπε το παιδί εκεί όντως είναι rockford με χαμηλότερη τιμή! Wink
Την εταιρία την έχει αγοράσει η Rockford όπως και μερικές άλλες εταιρίες που δεν θυμάμαι τώρα να σου πώ(μου τις έλεγε χθες ο φίλος)... Rolling eyes
Τα Focal μου είπε πως δεν θα παίζαν τόσο καλά σε αυτά που ακούω και επειδή έχω σκληρά ακούσματα Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil μου πρότεινε Dragster!
Όντως πρέπει να τα ακούσουμε!! Smile Wink
Ας όψεται η λάθος εγκατάσταση του ενισχυτή... Confused Sad Embarassed
Skull - Παρ 13 Φεβ 2004, 16:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:

Βρε mick,ποιος ειναι αυτος που σου εβαλε τον ενισχυτη??
Ποσο καιρο τον εχεις???Πρεπει να πας απο εκει και να του τα ψαλεις...αν και αυτο που λες δεν στεκει και πολυ... Confused
Δηλαδη τα μπροστα ηχεια σου παιζαν απο το line in τοσο καιρο??? Shocked
Νομιζω πως η πρωτη μαλ@κια σου ειναι οτι αλλαξες εγκαταστατη και η δευτερη οτι μαλλον πηγες σε ασχετο! Shocked
Ο ενισχυτη σου τι μαρκα ειναι??Εχει καλο service τουλαχιστον..αν και σε αυτες τις περιπτωσεις δυσκολο να τους ξεφυγεις χωρις να πληρωσεις κατι γιατι ανθρωπος την εκανε την μαλ***α και οχι το μηχανακι απο μονο του.... Very happy
Εχεις σκεφτει ποιος θα την πληρωσει?? Laughing Laughing

Και τελος παντων μη τα βλεπεις ολα ετσι οτι στανταρ εκανε μαλ***α ο προιγουμενος...υπαρχει μια πολυπλοκη συνδεσμολογια στον ενισχυτη!Αν επαιζαν παλια και τωρα οχι την μαλ***α την εκανε αυτος που αλλαξε τα ηχεια!
Laughing Laughing Laughing Laughing Το καλητερο ομως ειναι οτι γιατι να πειραξει τον ενισχυτη αυτος???Τα καλωδεια παραμενουν ιδια και για δυο ηχεια μπορουσες να το κανεις και μονος σου!Ουτε κασετοφωνο ξηλωνεις ουτε ενισχυτη πειραζεις! Laughing Laughing Laughing
Και κατι τελευταιο αν δεν εχει ληξει η εγγυηση του ενισχυτη μην αφησεις κανεναν αλλον να αγγιξει τις ρυθμισεις του ενισχυτη σου(και θα ελεγα και του κασετοφωνου σου) για να μπορεις σε περιπτωση βλαβης(καψημο ηχειων) να την πληρωσει ο εγκαταστατης σου! Very happy
mick206 - Σαβ 14 Φεβ 2004, 10:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Γιάννη άκου να δείς πως έχουν τα πράγματα... θα τα πώ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μη μακρυλογώ και μη σας κουράσω...
Στην αρχή είχα πάρει το ραδιο-cd και τα ηχεία... Τα έβαλε ένας φίλος του πατέρα μου που παλιότερα έκανε παρόμοιες εγκαταστάσεις... Μετά απο ένα χρόνο έβλεπα πως το ραδιο-cd και τα ηχεία στα τσιτώματα δεν παίζαν καλά(ειδικά το καλοκαίρι με τις ζέστες).Αποφάσισα να πάρω ενισχυτή! Πήγα σε ένα μαγαζι με ηλεκτρικά είδη(1η μ*λ*κια) κι όχι σε εξειδικευμένο και πήρα τον ενισχυτή! Η τοποθέτηση του ενισχυτή έγινε πάλι απο τον φίλο του πατέρα μου(2η μ*λ*κία όπως αποδείχτηκε στην πορεία) και όχι (πάλι) σε εξειδικευμένο κατάστημα car audio! Το πρόβλημα με τα μπροστά ηχεία δεν παρουσιάστηκε τώρα! Υπάρχει αρκετό καιρό(πάνω απο 6μηνο! Embarassed ) απλώς εγώ δεν πήγαινα να το κοιτάξω... Rolling eyes
Δυστυχώς για μένα,τότε δεν ήξερα κάποιον.Δεν είχα κανένα γνωστό για να ασχοληθώ με το car audio και να μάθω μερικά πράγματα...
Όπως και με το service του αυτοκινήτου! Πρώτα την έπαθα και μετά γνώρισα 1-2 μάστορες που τώρα πάω το αμάξι μου.Κατάλαβες;
Ξέρω οτι αυτός που θα την πληρώσει θα είμαι,δυστυχώς,εγώ... Confused Sad
Εγώ το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να φτιάξουν τα μηχανήματα στο service και να σταματήσει εδώ η ιστορία και να μην έχω άλλα τρεχάματα έτσι ώστε να μπορέσω να απολαύσω ξανά τη μουσική που γουστάρω μέσα στο αμαξάκι μου! Wink Δεν παλεύεται η κατάσταση με τη βουβαμάρα! Laughing
Πάλι καλά που παίζει και η εξάτμιση απο πίσω λίγο μπάσο!! Laughing Twisted evil
Skull - Σαβ 14 Φεβ 2004, 21:14:45
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Φίλε Γιάννη άκου να δείς πως έχουν τα πράγματα... θα τα πώ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μη μακρυλογώ και μη σας κουράσω...
Στην αρχή είχα πάρει το ραδιο-cd και τα ηχεία... Τα έβαλε ένας φίλος του πατέρα μου που παλιότερα έκανε παρόμοιες εγκαταστάσεις... Μετά απο ένα χρόνο έβλεπα πως το ραδιο-cd και τα ηχεία στα τσιτώματα δεν παίζαν καλά(ειδικά το καλοκαίρι με τις ζέστες).Αποφάσισα να πάρω ενισχυτή! Πήγα σε ένα μαγαζι με ηλεκτρικά είδη(1η μ*λ*κια) κι όχι σε εξειδικευμένο και πήρα τον ενισχυτή! Η τοποθέτηση του ενισχυτή έγινε πάλι απο τον φίλο του πατέρα μου(2η μ*λ*κία όπως αποδείχτηκε στην πορεία) και όχι (πάλι) σε εξειδικευμένο κατάστημα car audio! Το πρόβλημα με τα μπροστά ηχεία δεν παρουσιάστηκε τώρα! Υπάρχει αρκετό καιρό(πάνω απο 6μηνο! Embarassed ) απλώς εγώ δεν πήγαινα να το κοιτάξω... Rolling eyes
Δυστυχώς για μένα,τότε δεν ήξερα κάποιον.Δεν είχα κανένα γνωστό για να ασχοληθώ με το car audio και να μάθω μερικά πράγματα...
Όπως και με το service του αυτοκινήτου! Πρώτα την έπαθα και μετά γνώρισα 1-2 μάστορες που τώρα πάω το αμάξι μου.Κατάλαβες;
Ξέρω οτι αυτός που θα την πληρώσει θα είμαι,δυστυχώς,εγώ... Confused Sad
Εγώ το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να φτιάξουν τα μηχανήματα στο service και να σταματήσει εδώ η ιστορία και να μην έχω άλλα τρεχάματα έτσι ώστε να μπορέσω να απολαύσω ξανά τη μουσική που γουστάρω μέσα στο αμαξάκι μου! Wink Δεν παλεύεται η κατάσταση με τη βουβαμάρα! Laughing
Πάλι καλά που παίζει και η εξάτμιση απο πίσω λίγο μπάσο!! Laughing Twisted evil

Παντως ελεξε και τον δευτερο εγκαταστατη για καλο και για κακο...
Οι ρυθμισεις του ενισχυτη ειναι οι δυσκολες που πρεπει να τις κανει ειδικος και μηπως εκαψε κανα ηχειο...
Περιμενουμε να ακουσουμε νεα... Laughing Laughing
mick206 - Κυρ 15 Φεβ 2004, 15:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
Παντως ελεξε και τον δευτερο εγκαταστατη για καλο και για κακο...
Έχω δεί τι δουλειά έχει κάνει... Μην ανησυχείς! Wink
Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το service και να μην με ταλαιπωρήσει άλλο γιατί μετά θα φρικάρω! Rolling eyes Confused
mick206 - Πεμ 19 Φεβ 2004, 00:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρωί πάω να πάρω τις συσκευές απο το service της Kenwood!! Very happy
Παρασκευή πρωί πρωί(με την αυγή Laughing ) θα πάω να τα τοποθετήσω έτσι ώστε το μεσημεράκι να αρχίσω τις γνωστές καγκουριές!! Shocked Rolling eyes Very happy Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing
Θα αναστατώσω κόσμο ΛΕΜΕ!! Laughing Laughing
Ελπίζω οι συσκευές να φτιάχτηκαν και να πάνε όλα καλά αλλιώς θα φάμε φόλα(και πίκρα και πακέτο) μετά! Rolling eyes Δεν παλεύεται μέσα στο αμάξι χωρίς μουσική! Εχω ξελαριγγιαστεί!! Laughing Laughing
Κόστος επισκευής 43Ευρώα!
Αρίμπα μουτσάτσος!!! Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχααααααααααααααααα ιιιιιιιιιιιχαααααααααααααααααα!!
Μπιπ μπιπ!! Laughing Silly Afroman
Skull - Πεμ 19 Φεβ 2004, 15:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Παρασκευή πρωί πρωί(με την αυγή Laughing ) θα πάω να τα τοποθετήσω έτσι ώστε το μεσημεράκι να αρχίσω τις γνωστές καγκουριές!! Shocked Rolling eyes Very happy Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing
Θα αναστατώσω κόσμο ΛΕΜΕ!! Laughing Laughing

Καλως τον... Wink
Laughing Laughing Laughing
mick206 - Τρι 02 Μάρ 2004, 16:14:18
Θέμα δημοσίευσης:
Λοοιιιιιπόνεεεεεεε...
Δυστυχώς την προηγούμενη φορά όταν πήγα στην αντιπροσωπεία είχα πάρει μόνο την συσκευή του radio-cd... Crying or Very sad Τον ενισχυτή δεν τον είχαν έτοιμο!! Όπως καταλαβαίνετε παίχτηκε συννενόηση μπουζούκι μεταξύ της γραμματέας και της μάνας μου... Laughing
Χθες πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν πως φτιάξανε(λένε τώρα!Κατα πόσο ισχύει θα το διαπιστώσουμε αύριο! Rolling eyes ) και τον ενισχυτή...
Αύριο πάω να παραλάβω τον ενισχυτή και φυσικά θα τον τοποθετήσουν... Twisted evil
ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΕΜΕ!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!! Laughing Laughing Laughing
DimiP - Τρι 02 Μάρ 2004, 18:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Λοοιιιιιπόνεεεεεεε...
Δυστυχώς την προηγούμενη φορά όταν πήγα στην αντιπροσωπεία είχα πάρει μόνο την συσκευή του radio-cd... Crying or Very sad Τον ενισχυτή δεν τον είχαν έτοιμο!! Όπως καταλαβαίνετε παίχτηκε συννενόηση μπουζούκι μεταξύ της γραμματέας και της μάνας μου... Laughing
Χθες πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν πως φτιάξανε(λένε τώρα!Κατα πόσο ισχύει θα το διαπιστώσουμε αύριο! Rolling eyes ) και τον ενισχυτή...
Αύριο πάω να παραλάβω τον ενισχυτή και φυσικά θα τον τοποθετήσουν... Twisted evil
ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΕΜΕ!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!! Laughing Laughing Laughing

PROSEXE MH KAPSEIS KANA TWEETER MONO MIXALAKH!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
mick206 - Τετ 03 Μάρ 2004, 17:42:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απο σήμερα το μεσημεράκι κυκλοφοράει ανάμεσά σας άλλος ένας αλήτης που μολύνει την ατμόσφαιρα με πολύ ήχο! Shocked Twisted evil Laughing Laughing Laughing
Πήρα τον ενισχυτή,πήγα στο μαγαζί και τα τοποθετήσαμε όλα!! Very happy
Για μια στιγμή πάγωσα γιατί πάλι δεν έπαιζε καλά στο μπροστά αριστερό ηχείο και παραλίγο να είχαμε λιποθυμιές... Shocked Rolling eyes Confused Laughing
Μετά απο αρκετές δοκιμές καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως έφταιγε το RCA που ήταν κολλημένο και δεν έδινε καλό σήμα! Confused
Τελικά το κολλήσαμε καλύτερα και τώρα όλα παίζουν πρίμα!! Very happy
Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους ακούω ξανά μουσικούλα στο αυτοκινητάκι μου!!! Very happy
Άντε να μαζεύουμε λεφτουδάκια γιατί θέλω κι άλλα Wattάκια στο pug μου!! Laughing Laughing Laughing Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Touristas - Τετ 03 Μάρ 2004, 20:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΛΕ Αντε καλα ακουσματα και παλη!!! Wink Cheers
mick206 - Τετ 03 Μάρ 2004, 22:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
Thnx man!! Thumb right
Βλέπω να μας έρχεται καμιά γλάστρα στο κεφάλι απο τη γειτονιά και τα περίχωρα... Twisted evil Laughing Cool
Vaggelis - Πεμ 11 Νοέ 2004, 12:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς, την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ηχοσύστημά μου.....
Εντελώς απροειδοποίητα, μια μέρα, χωρίς να έχω τσιτώσει την ένταση (μάλιστα ήταν κάτω και από την μέση...) όλα τα ηχεία + το sub νεκρώσανε..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Κοίταξα μήπως έχει φύγει κανένα καλώδιο, τιποτα......
μετά από ώρα και πολλές προσπάθειες, ο ήχος επανήλθε, αλλά όταν ανέβαζα την ένταση τα ηχεία και το sub κάναν κοψίματα και μετά από λίγο νεκρώνανε και πάλι.....
Όταν άνοιξα τα πίσω ηχεία, παρατήρησα ένα τσάκισμα και στα δυο, ενώ και το sub δεν πήγαινε πίσω....
Το πρόβλημα επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα από εχτές βράδυ να μην μπορώ να ακούσω ούτε με την ένταση στο 1.....
Σήμερα-αύριο πάω για εκτίμηση της ζημιάς....
Ελπίζω τουλάχιστον να γλυτώσω κανέναν ενισχυτή......
Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν;;;;
ΣΦΗΝΑΣ! - Παρ 12 Νοέ 2004, 00:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
δυστηχως φιλε μου mick206 δεν σου ειπαν αληθεια. τα dragster τα ηχεια δεν ειναι θυγατρικη της rockford. οι μονες θυγατρηκές της rockford einai oi: lightening audio kai η MB Quart που την τελευται την πηρε πολυ προσφατα. Ξέρω τι σου λέω.
Vaggelis - Παρ 12 Νοέ 2004, 10:14:42
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Δυστυχώς, την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ηχοσύστημά μου.....
Εντελώς απροειδοποίητα, μια μέρα, χωρίς να έχω τσιτώσει την ένταση (μάλιστα ήταν κάτω και από την μέση...) όλα τα ηχεία + το sub νεκρώσανε..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
μετά από ώρα και πολλές προσπάθειες, ο ήχος επανήλθε, αλλά όταν ανέβαζα την ένταση τα ηχεία και το sub κάναν κοψίματα και μετά από λίγο νεκρώνανε και πάλι.....
Όταν άνοιξα τα πίσω ηχεία, παρατήρησα ένα τσάκισμα και στα δυο, ενώ και το sub δεν πήγαινε πίσω....
Το πρόβλημα επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα από εχτές βράδυ να μην μπορώ να ακούσω ούτε με την ένταση στο 1.....

Ευτυχώς την γλύτωσα πολύ φτηνά.......
Αποδείχτηκε τελικά οτι η ασφάλεια των ενισχυτών, τα είχε φτύσει και αφού αντικαταστάθηκε με καινούργια, όλα επανήλθαν στην γνωστή, παλαιά ακοθστική κατάσταση.....
ουφ.......... Rolling eyes
DimiP - Παρ 12 Νοέ 2004, 14:50:10
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Ευτυχώς την γλύτωσα πολύ φτηνά.......
Αποδείχτηκε τελικά οτι η ασφάλεια των ενισχυτών, τα είχε φτύσει και αφού αντικαταστάθηκε με καινούργια, όλα επανήλθαν στην γνωστή, παλαιά ακοθστική κατάσταση.....
ουφ.......... Rolling eyes

ουφ! ξεκουφαθηκα!! Wink Wink
HYPER_Piccolo - Παρ 12 Νοέ 2004, 17:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
για τα morrel/morel τι γνωμη εχετε ? ειναι ενας τυπος ο οποιος βαζει αυτα και κατι αμερικανικα... αλλα δεν μου ερχεται το ονομα τους τωρα...
μου λεει οτι κερδιζουν σε καθε διαγωνισμο (οσο αναφορα ηχεια πορτων)
κατι αλλο επειδη ειμαι ασχετος... διαιρουμενα ειναι τα ηχεια που μπαινουν στις πορτες ? η ειναι καποιο ειδος ?
μηπος ξερει κανεις (σιγουρα) τις ιντες απο τα μπροστα και πισω ηχεια ? (ειχε υποθει αυτη η ερωτησει και σε ενα αλλο thread αλλα γινοταν πανικος με τις απαντησεις και δεν καταλαβα... αν μπορει να απαντησει καποις με σιγουρια και με δυο απλους αριθμους ας το κανει) Wink Razz Very happy Wink
micho - Σαβ 13 Νοέ 2004, 02:21:16
Θέμα δημοσίευσης:
HYPER_Piccolo έγραψε:
για τα morrel/morel τι γνωμη εχετε ? ειναι ενας τυπος ο οποιος βαζει αυτα και κατι αμερικανικα... αλλα δεν μου ερχεται το ονομα τους τωρα...
μου λεει οτι κερδιζουν σε καθε διαγωνισμο (οσο αναφορα ηχεια πορτων)
κατι αλλο επειδη ειμαι ασχετος... διαιρουμενα ειναι τα ηχεια που μπαινουν στις πορτες ? η ειναι καποιο ειδος ?
μηπος ξερει κανεις (σιγουρα) τις ιντες απο τα μπροστα και πισω ηχεια ? (ειχε υποθει αυτη η ερωτησει και σε ενα αλλο thread αλλα γινοταν πανικος με τις απαντησεις και δεν καταλαβα... αν μπορει να απαντησει καποις με σιγουρια και με δυο απλους αριθμους ας το κανει) Wink Razz Very happy Wink

τα μορελ γενικοτερα εχουν καλο ονομα σαν αποδοση, εγω εχω διαιρουμενα kicker μπροστα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος,
διαιρουμενα μπροστα ειναι τα ηχεια τα οποια ειναι σετ το γουφερ κατω στα πόδια το κροσοβερ (χωριζει μπασα και πριμα) και το τουιτερ στην κολωνιτσα πανω, δηλαδη ειναι συστημα ηχειων που παιζει αλλα το πανω αλλα το κατω να στο πω απλα

μπροστα διασταση ειναι νομιζω 13"
για τα πισω δεν ξερω αλλα γιατι δεν βαζεις οβαλ στην εταζερα καταργωντας τα πισω εντελως, αλλαζει ολοκληρη η ακουστικη του αυτοκινητου με τα οβαλ. οβαλ προτεινω cadence παντως που ειναι γαιδουρια!
HYPER_Piccolo - Σαβ 13 Νοέ 2004, 09:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
)ευχαριστω micho,
οσο αναφορα για τα οβαν ναι... απετουνται οβαλ... βασικα οσο αναφορα ηχοσυστημα εχω σκευτει πολυ τρελα σχεδια... αλλα ποιος τα κανει Razz
παντος το μονο σιγουρο ειναι οτι αν γινει πισω κατασκευη θα γινει απο εμενα... (με συμβουλες απο ειδηκο)(ξαδερφο Very happy )
MEMsound - Σαβ 13 Νοέ 2004, 10:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
τα μπροστινα ειναι 16cm ενω τα πισω 13cm.
στα μπροστινα για να βαλεις ηχειο της προκοπης πρεπει να κοψεις τον πλαστικο πατο που υπαρχει πισω απο το ηχειο.
Wink
HYPER_Piccolo - Σαβ 13 Νοέ 2004, 17:39:58
Θέμα δημοσίευσης:
απο το nick σου κοβο πως εισαι καποιος με μαγαζι τοποθετησης μουσικης στο αυτοκινητο ?
εχω ακουσει (πριν αγορασω το pug μου) οτι το 206 εχει τεραστιο προβλημα με την μουσικη, δηλαδη...
οτι επειδη εχει σκληρα πλαστικα με την παραμικρη ας πουμε παραλαγη οτι κανουν μετα θορυβο... αληθευει?
micho - Σαβ 13 Νοέ 2004, 18:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
εγω αντιθετα πιστευω πως το αμαξωμα μας εχει πολυ ακουστικη λογω των καμπυλων του μεσα!
το ολο συστημα μου αν το ακουσεις σε αλλο αμαξι χανει αισθητα!
το μονο προβλημα που θα χεις ειναι το τριξιμο του πλαστικου της πινακιδας απο το μπασο και του πισω υαλοκαθαριστηρα!

καλη αρχη στο συστημα φιλε!
και μην ξεχνας κατι: oση ενταση εχεις τοση περισοτερη θα ζητας με τον καιρο, σαν το γκαζι ειναι ενα πραμα!
HYPER_Piccolo - Σαβ 13 Νοέ 2004, 23:21:08
Θέμα δημοσίευσης:
εδω επεσες σε παραξενο Razz Razz Razz
βγαλε το γκαζι και βαμε ομορφια.... οσο αναφορα το αμαξι ειμαι πανω απολα ομορφια μετα παει γκαζι και μετα οτι αλλο παει Smile
το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ακομα καποια σταθερη δουλεια αρα δεν υπαρχουν και σταθερα χρηματα... αρα καταλαβαινεις πως πηγαινει... την μια ετσι την αλη αλοιος... πρωτα λεω οτι θελω μουσικη αρα οικονομια αλλα μετα μολις πεσουν 100,200 ευροπουλα στα χερια ολο και καπου θελω να πανε Razz Razz Razz δεν πειραζει... πρωτα το ενα μετα το αλλο, με οποια σειρα και να πανε καποια στιγμη θα γινουν Wink θενε δεν θενε Wink
DimiP - Κυρ 14 Νοέ 2004, 13:13:50
Θέμα δημοσίευσης:
micho έγραψε:
εγω αντιθετα πιστευω πως το αμαξωμα μας εχει πολυ ακουστικη λογω των καμπυλων του μεσα!
το ολο συστημα μου αν το ακουσεις σε αλλο αμαξι χανει αισθητα!
το μονο προβλημα που θα χεις ειναι το τριξιμο του πλαστικου της πινακιδας απο το μπασο και του πισω υαλοκαθαριστηρα!

καλη αρχη στο συστημα φιλε!
και μην ξεχνας κατι: oση ενταση εχεις τοση περισοτερη θα ζητας με τον καιρο, σαν το γκαζι ειναι ενα πραμα!

η ακουστικη δεν ειναι καλη στο αμαξι μας , και σε αυτο παιζει ρολο η πολυ χαλια θεση των εμπρος woofer στις πορτες.
ειναι αρκετα πισω και οταν καθεσαι η μουσικη "κρυβεται" απο τα ποδια μας και τις θεσεις.
το προβλημα λυνεται με door panel και ο ηχος βελτιωνεται κατα πολυ.
αλλα και οι εργοστασιακες θεσεις των tweeter δεν ειναι ο,τι καλυτερο.
καλουτσικες ειναι αλλα οχι ιδανικες.
εκει θελει να εχεις συστημα που θα στριψει τα tweeter στην καταλληλη γωνια.

οσο για το πορτμπαγκαζ και την πινακιδα εχεις δικιο . ΝΑΙ ΤΡΙΖΕΙ και μαλιστα αρκετα αν εχεις sub πισω.
HYPER_Piccolo - Κυρ 14 Νοέ 2004, 19:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
με καποιο πλαστικο η καποια καλητερη βιδα με πλαστικο η ακομα και σιληκονη για να κολησει η πινακιδα στο αμαξομα δεν λυνεται το προβλημα ?
(ασχετο):dimip ωραιο το τιμονακι... καιρο ηθελα να σε ρωτησω και το ξεχνουσα... ειναι καλημα η καινουριο? μασερει διοτι δεν πειραζεις τον αεροσακο...
MEMsound - Δευ 15 Νοέ 2004, 00:17:20
Θέμα δημοσίευσης:
HYPER_Piccolo έγραψε:
με καποιο πλαστικο η καποια καλητερη βιδα με πλαστικο η ακομα και σιληκονη για να κολησει η πινακιδα στο αμαξομα δεν λυνεται το προβλημα ?.

Δοκιμασμενη συνταγη αλλα με μια λεπτομερια.:
Για να μην κολλησει η πινακιδα στο αμαξωμα απλα αφηνεις την σιλικονη να στεγνωσει πανω στην πινακιδα για μια μερα και μετα ξανατοποθετεις την πινακιδα στην θεση της. Wink
Οσο για την δουλεια μου καμια σχεση με ηχοσυστηματα.
Εχω τελειωσει τα ΤΕΙ οπτικης και εχω μαγαζι με οπτικα ειδη (γυαλια, φακους επαφης, ηλιου κλπ κλπ.
To memsound εχει να κανει με το χομπι μου.....
Οσον αφορα την ακουστικη του 206 το μαμα ηχοστημα με τα 16αρια που εχει στις εμπρος πορτες τα tweeter στους καθρεπτες και τα 13αρια πισω ειναι μια χαρα για ΜΑΜΑ! Κοινως ΚΑΜΙΑ σχεση με την ακουστικη που μπορουμε να εχουμε!!
1. Η πηγη μολις δυναμωσεις την ενταση χανεις σε χαμηλες συχνοτητες αλλα και σε καθαροτητα.
2. Τα 16αρια στις πορτες δεν εχουν την απαιτουμενη διαδρομη (εννοω διαδρομη κωνου) για να παιξουν καθαρα (και τερματιζουν οποτε και παραμορφωνουν) αλλα και δεν μπορουν να διαχειριστουν σωστα παραπανω ισχυ. Επισης η θεση τους ειναι πολυ κοντα στο γονατο με αποτελεσμα πολυ συχνα αυτο να εμποδιζει την μουσικη να φτασει στα αυτια μας με την ιδια ενταση και απο τα δυο ηχεια.
3. Τα πισω ειναι ΑΠΛΑ 13αρια! Δηλαδη υπαρχουν εκει για να ακουν και οι πισω αλλα για να γεμισει ο χωρος της καμπινας.
4. Και ενα θετικο. Τα tweeter δεν ειναι απαραιτητα κακα. Προσωπικα θα τα ηθελα λιγο πιο υσηχα γιατι ωρες ωρες γινονται ενοχλητικα/κουραστικα. Αυτο βεβαια οφειλεται και στο οτι τα μαμα 16αρια δεν μπορουν να τα ακολόυθησουν σε υψηλοτερες εντασεις).
Τωρα για την βελτιωση της ακουστικης μεσα στο 206 υπαρχουν παρα πολλες ιδεες/κατυγοριες και σε καθε περιπτωση εξαρτωνται απο τα χρηματα που θελει να δωσει καποιος.
Παντως η πιο οικονομικη λυση (προφανως χωρις χρηση ενισχυτη) ειναι
1. Η αντικατασταση του rcd με ενα με περισσοτερη ισχυ (4χ50watts max ειναι πλεον τα περισσοτερες και ειναι μια χαρα) αλλα και περισσοτερες ρυθμισεις. Επισης για το κοντρολ του τιμονιου υπαρχει λυση.
2. Η αντικατασηση των 16αριων στις πορτες με αλλα πιο βαθια και με μεγαλυτερες αντοχες (αν και επειδη πωλουνται συνηθως πακετο μαζι με τα tweeter και τα crossover θα αλλαχτουν και αυτα). Βεβαια μπορουμε να βρουμε και σκετα 16αρια απλα ειναι πιο δυσκολο να τα ταιριαξουμε ακουστικα με τα tweeter.
3. Η τοποθετηση ενος ζευγους οβαλ στην εταζερα τα οποια θα δωσουν αρκετη ενταση αλλα και μπασο (midbass για την ακριβεια) λογω αντηχησης στο πορτμπαγκαζ. Με τα 13αρια δεν υπαρχει λογος να ασχοληθει κανεις..... απλα τα ξεσυνδεει....)
Απο κει και περα αν θελει κανεις κι αλλο τοτε ορεξη να χει να δινει.....
Οσο για τα doorpanel ειναι μια γα**τ# ιδεα (καθως τα ηχεια παιζουν χωρις αμεσα εμποδια μπροστα τους αλλα και γιατι μπορουμε να δωσουμε κλιση προς την θεση ακροιασης) αλλα προφανως ειναι απο τα τελευταια σταδια βελτιωσης του ηχου και οχι απο τα πρωτα...! Wink
HYPER_Piccolo - Δευ 15 Νοέ 2004, 13:33:53
Θέμα δημοσίευσης:
γαματα τα λες φιλε μου μακαρι να υπηρχαν και τα χρηματα να εμπαιναν...
εγω μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα κατι υπερτατα door panels αλλα δυστηχως μετα απο απαντηση απο την σελιδα μου ειπαν οτι ειναι μονο για 2πορτα Sad αλλα δεν βαριεσαι... ολο και καποια κατασκευη θα γινει...
εγω βασικα εχω ενα συστηματακι μικρο νεμεν... αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να δοσω χρηματα να το περασω επανω...
αν μου πηγαινε η ολη διαδικασια καμια 200αρια ευρο θα τα εβαζα... αλλα εδω μου ζητησαν μονο 150 ευρο για να συνδεσει το μαμα cd με ενα ενησχητη και sub... φανταζομαι ποσα θα μου πει αν του πω να μου βαλει επανω οβαλ ηχεια,ραδιοκασετωφωνο,ενησχητη και sub... ο θεος να με γλυτωσει απο 500....
Υ.Γ.1 πολυ καλη ιδεα με την πινακιδα αυτο που ειπες...
Υ.Γ.2 oacley γιαλλια εχεις ? Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Δευ 15 Νοέ 2004, 13:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην δωσεις δραχμη σε κανεναν για να σου περασει το ηχοσυστημα!
Exclamation Exclamation Να το κανεις μονος σου. Exclamation Exclamation
Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο αρχικα σου φαινεται.
Ακομα και πανελ μπορεις να φτιαξεις μονος (αλλα αυτο ειπαμε ειναι για το τελος).
Αν θες οποιαδηποτε βοηθεια μου λες.
Για τον ενισχυτη και το sub που λες τα πραγματα εχουν ως εξης:
Χρειαζεται 4-5 μετρα περιπου κοκκινο καλωδιο χοντρο ρευματος και αλλα 4 μαυρο τα οποια συνδεεις στην μπαταρια του αυτοκινητου και τα περνας μεχρι το πορτμπαγκαζ κατω απο την μοκετα. Απο τον χωρο της μηχανης στην καμπινα θα τα περασεις απο μια μικρη μαυρη ταπα που υπαχρει σχεδον πισω και πανω απο την βαση των πεταλ. Μην γειωσεις τον ενισχυτη πανω στο σασι γιατι αυτο ειναι συχνα πηγη παρασιτων. Θα χρειαστεις και μια ασφαλειοθηκη/ασφαλεια μεταξυ μπαταριας και ενισχυτη.
Τραβας και ενα RCA απο το cd μεχρι το πορτμπαγκαζ με τον ιδιο τροπο (καλο ειναι περασει απο την αλλη πλευρα και οχι διπλα στο καλωδιο ρευματος).
Συνδεεις τον ενισχυτη με το sub και τελος!
Και με τα 150ε αγοραζεις 2 ωραιοτατα οβαλ και εισαι κομπλε.! Wink
Cool Οσο για τα oakley που με ρωτησες ειχα παλαιοτερα αλλα πλεον οχι. Ενας συμφοιτητς μου στα ΤΕΙ εχει ανοιξει μαγαζι στο ρεθυμνο και νομιζω πως εχει οποτε αν θες μπορω να σου δωσω τηλ να τον ρωτησεις οτι θες. Cool
HYPER_Piccolo - Δευ 15 Νοέ 2004, 16:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια τα λες... αλλα παρολο που δεν κολαω να πειραζω το αυτοκινητο φοβαμαι... αν εχεις την διαθεση να βοηθησεις μπορω να βγαλω αναλητικα φωτογραφιες και να σου στειλω με το τι πεζει στο αυτοκινητο... απο μπαταρια εως και οτι θελεις... εψαχνα και ποιο παλια καποιον που να ξερει απο ηλεκτρολογικα για να με βοηθησει... αν τυχον εισαι συμφωνος να με βοηθησεις στειλε ενα pm. και συντομα αφου τα καταφερω θα θαυμαζεις σε HOW-TO την βοηθεια σου Very happy
επισης αυτο το καταραμενο το τραβαμε καλωδια Laughing θελω να μου πεις απο που και πως τραβαμε αυτα τα περηβοητα καλωδια... ας πουμε δυο για να μπει καποια νεον μεσα στο αυτοκινητο...
DimiP - Δευ 15 Νοέ 2004, 16:27:58
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Να μην δωσεις δραχμη σε κανεναν για να σου .
.
.
.
.πανω απο την βαση των πεταλ. Μην γειωσεις τον ενισχυτη πανω στο σασι γιατι αυτο ειναι συχνα πηγη παρασιτων. Θα χρειαστεις και μια .
.
.

που γειωνεις τον ενισχυτη αν οχι στο σασι ;;
MEMsound - Δευ 15 Νοέ 2004, 18:27:35
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

κατεθειαν στο μαρνητικο πολο της μπαταριας. Γι αυτο και το κοκκινο(+) και μαυρο(-) καλωδιο ρευματος. Λοιπον θα φτιαξω ενα σχεδιαγραμμα και θα το ανεβασω. Επειδη ολεσ οι συσκευεσ του αυτοκινητου ειναι γειωμενες στο σασι δημιουργουνται κομβοι οι οποιο σε μερικες περιπτωσεις δημιουργουν φορυβο/παρασιτα. επισης πολυ ενισχυτες (για μενα ολοι) δεν πρεπει ουτε το σασι τουσ να ερχεται σε επφη με μετλλικα τμηματα του αυτοκινητο γι' αυτο και εγω προσωπικα σε οσα αυτοκινητα εχω φτιαξει βιδωνω ενα κομματι ξυλο πανω στο αυτοκινητο (ντυμενο με μοκετα κατα προτιμηση) και πανω σε αυτο βιδωνω τον ενισχυτη.
οσο για το τραβαμε καλωδια ειναι εκφραση και εννουμε απλωνουμε 'ή αλλιως περναμε καλωδια απο ενα σημειο στο αλλο. πχ απο το rcd στον ενισχυτη. Wink ]
DimiP - Δευ 15 Νοέ 2004, 19:03:49
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
DimiP έγραψε:

κατεθειαν στο μαρνητικο πολο της μπαταριας. Γι αυτο και το κοκκινο(+) και μαυρο(-) καλωδιο ρευματος. Λοιπον θα φτιαξω ενα σχεδιαγραμμα και θα το ανεβασω. Επειδη ολεσ οι συσκευεσ του αυτοκινητου ειναι γειωμενες στο σασι δημιουργουνται κομβοι οι οποιο σε μερικες περιπτωσεις δημιουργουν φορυβο/παρασιτα. επισης πολυ ενισχυτες (για μενα ολοι) δεν πρεπει ουτε το σασι τουσ να ερχεται σε επφη με μετλλικα τμηματα του αυτοκινητο γι' αυτο και εγω προσωπικα σε οσα αυτοκινητα εχω φτιαξει βιδωνω ενα κομματι ξυλο πανω στο αυτοκινητο (ντυμενο με μοκετα κατα προτιμηση) και πανω σε αυτο βιδωνω τον ενισχυτη.
οσο για το τραβαμε καλωδια ειναι εκφραση και εννουμε απλωνουμε 'ή αλλιως περναμε καλωδια απο ενα σημειο στο αλλο. πχ απο το rcd στον ενισχυτη. Wink ]

αν τον γειωσεις τοσο μπροστα αυτο σημαινει ενα καλωδιο αλλα 3-4 μετρα ετσι;;;
δες τι εχω κανει εδω http://www.caraudioforum.gr/phpbb/viewtopic.php?t=1879 και πες τι γνωμη σου.
HYPER_Piccolo - Δευ 15 Νοέ 2004, 20:44:56
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια η κατασκευη σου dimip... απλη προσεγμενη και φανταζομαι παιζει και μια χαρα...

MEMsound YOU ARE MY MAN MAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
οποτε θελεις σου στελνω φωτογραφιες...
το τι σημαινει τραβαμε καλωδια το ξερω... σημασια εχει πως το κανουμε ?
MEMsound - Δευ 15 Νοέ 2004, 23:58:04
Θέμα δημοσίευσης:
dimip ΑΡΙΣΤΗ δουλεια.
η θεση που εχεις τους ενισχυτες ειναι ιδανικη οσον αφορα την θερμορασια λειτουργειας.
πολυ προσεγμενη και με πολυ καλες συσκευες.
9400=σκοτωνει και το ανακαλυπτεις μονο αν το ακουσεις και παιξεις με τις ρυθμισεις του...
phaserlinear=λογικη επιλογη αποδοσης/τιμης (ειχα και γω παλαιοτερα 2 12" heavycast)
signat= δεν τους εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια και κριτικες.
και φυσικα
ο πυκνωτης που ειναι σχεδον απαρεαιτητος οταν παιζει και 2ος ενισχυτης.
hipper στειλε πμ οποτε θες και φοτο επισης.
HYPER_Piccolo - Τρι 16 Νοέ 2004, 15:45:22
Θέμα δημοσίευσης:
ελεγα να σου στειλω τις φωτογραφιες μεσω e-mail αλλα θα μπερδευτουμε... αν ειναι θα κανω κατι αλλο... θα τις ανευασω στο net. και θα τις ποσταρω εδω και θα σου δοσω μετα το url. του thread που ειχα κανει πιο παλια για να αλαξω το ηχοσυστημα μου μονος μου... αλλα δεν ειχε απαντησει κανενας...
ανεμενε post με λιγα λογια Smile
DimiP - Τετ 17 Νοέ 2004, 13:17:45
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
dimip ΑΡΙΣΤΗ δουλεια.
η θεση που εχεις τους ενισχυτες ειναι ιδανικη οσον αφορα την θερμορασια λειτουργειας.
πολυ προσεγμενη και με πολυ καλες συσκευες.
9400=σκοτωνει και το ανακαλυπτεις μονο αν το ακουσεις και παιξεις με τις ρυθμισεις του...
phaserlinear=λογικη επιλογη αποδοσης/τιμης (ειχα και γω παλαιοτερα 2 12" heavycast)
signat= δεν τους εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια και κριτικες.
και φυσικα
ο πυκνωτης που ειναι σχεδον απαρεαιτητος οταν παιζει και 2ος ενισχυτης.
hipper στειλε πμ οποτε θες και φοτο επισης.

οι signat οπως το ειπες! παιζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σε σχετικα μικρη τιμη! Wink
Ivang - Σαβ 13 Ιαν 2007, 14:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον έφτασε η ώρα να αλλάξω κι εγώ το ηχοσύστημα μου, μήπως γνωρίζει κανείς για την αλλαγή των εμπρός ηχείων χρειάζεται να βγεί όλο το panel της πόρτας ή μόνο η πλαστική γρίλλια. Αν ναι για την γρίλλια πως βγαίνει η αναθεματισμένη? Confused Confused Confused
MEMsound - Σαβ 13 Ιαν 2007, 15:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ολόκληρη η ταπετσαία
Πρώτα το τριγωνάκι του καθρέπτη (κουμπωτό είναι , τράβηξέ το προσεκτικά)
Μετά ξεβιδώνεις 3 ή 4 τορξ που έχει γυρω~γυρω η ταπετσάρία (όλο το πλαστικό)
Απασφαλίζεις τραβώντας με προσοχή τα υπόλοια κλιπσ που έχει εσωτερικόα και "την παίρνεις στα χέρια" Wink
"Ξεκολλάς το σφουγγαράκι που είναι γύρω από το ηχείο.
Με το ίδιο τορξ ξεβιδώνεις το ηχείο από την πόρτα.
Πρόσεχε πως θα συνδέσεις σωστά τα καινούργια ηχεία για να παίζουν σε φάση με τα tweeter (αν έχεις, είναι στα τρίγωνα του καθρέπτη, αυτό το βρήσκεις με ενα πολύμετρο) = το "-" στο "-" και το "+" στο "=" (δυστυχώς τα καλώδια δεν έχουν κάποια ενδειξη (και δεν θημάμαι τα χρωματα Embarassed )

Αυτά... Wink
Ivang - Κυρ 14 Ιαν 2007, 21:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks Μάνθο, το φοβόμουνα ότι έπρεπε να ξηλώσω όλη την ταπετσαρία και το απέφευγα, μάλλον όχι πια ...
rolland206cc - Σαβ 27 Ιαν 2007, 23:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
σκεφτομαι και εγω να αλλαξω εμπρος ηχεια στο 206cc μου εκανα μια προσπαθεια δοκιμαζοντας κατι pioneer που ειχα σε αλλο αυτοκινητο αλλα συγκριτικα με τα μαμα ηχεια ηταν τραγικα Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked δηλαδη εμεινα οταν ακουσα πως παιζει το μαμα ηχειο και πως το pioneer.το θεμα ειναι πως τα μαμα ηχεια εχουν μεγαλη διαδρομη κωνου σε σχεση με τα pioneer τα οποια κουμπωναν αψογα στις εργοστασικες θεσεις.
Μετα απο ψαξιμο στο νετ βρηκα αυτα τα Alpine sps 17c2a με πολυ καλα χαρακτηριστικα και κοντα στα 80 ευρω το ζευγαρι.Θα παιζουν με το pioneer 7500 που εχω βαλει ηδη και εχει παραπολλες ρυθμισεις 4Χ27 RMS δινει απο οτι θυμαμαι το θεμα ειναι αν αρκουν για αυτα τα ηχεια η θα κανω πατατα αγοραζοντας τα.Θα μπορουσα να παρω ενα ζευγαρι απο μαγαζι με ηχοσυστηματα αφου το δοκιμασω και το συγκρινω με τα μαμα ηχεια τα οποια αν και ειναι πολυ φτηνιαρικα αποδιδουν περα του αναμενομενου θα ελεγα.

Χαρακτηριστικα των Alpine sps 17 c2a

RMS: 50W

peak power 250W

responce: 35Hz - 30kHz
sensitivity 92 dB/W/m
Ivang - Κυρ 28 Ιαν 2007, 00:39:18
Θέμα δημοσίευσης:
rolland206cc έγραψε:
σκεφτομαι και εγω να αλλαξω εμπρος ηχεια στο 206cc μου εκανα μια προσπαθεια δοκιμαζοντας κατι pioneer που ειχα σε αλλο αυτοκινητο αλλα συγκριτικα με τα μαμα ηχεια ηταν τραγικα Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Ποιά Pioneer δοκιμάσες, θυμάσαι τον τύπο, πόσα Watt, ήταν διαιρούμενα σαν τα μαμά?
rolland206cc - Κυρ 28 Ιαν 2007, 11:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
pioneer ts-g1655 δεν ειναι διαιρουμενα οπως τα μαμα αλλα τα tweeters θα τα αφησω να δουλευουν ως εχουν απλα ειπα μα βαλω καλυτερα ηχεια να μην μπουκωνουν οταν ανοιγω την πηγη.Αυτο που παρατηρησα ηταν πως δεν επαιζαν τα pioneer οπως σε αλλα αυτοκινητα που ειχα βαλει παρομοιο η ακομα και ιδιο τυπο ηχειων.Αναρωτιεμαι αν τα πολλα watt στα ηχεια θα μπορεσουν να αποτρεψουν το φαινομενο μπουκωματος
rolland206cc - Πεμ 01 Φεβ 2007, 00:08:22
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ξερει κανεις τιποτα?η να κκρατησω τα εργοστασιακα ηχεια?με καποιες παραπανω ρυθμισεις στο ραδιοφωνο μου?
rolland206cc - Παρ 09 Φεβ 2007, 19:42:00
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα πανω που ειχα καταληξει να βαλω clarion διαιρουμενα SRS 1726 ειδα οτι μαλλον δεν χωραει το tweeter στις εργοστασιακες θεσεις.Ξερει κανεις το κωδικο για το ανταλλακτικο της πεζω που παιρνει μεγαλυτερα tweeter?
αυτα τα ηχεια αν τελικα τα βαλω ακομα και με ειδικη κατασκευη για τα tweeter
θα δω διαφορα με τα εργοστασιακα ηχεια επειδη μου ειπε ενας μαγαζτορας οτι δεν θα δω διαφορα που να αξιζει τα λεφτα που θα δωσω.εχει κανεις καμμια γνωμη πανω στο θεμα?ηταν κανεις στο ιδιο διλημμα με εμενα?Παντως τα clarion με απλη πηγη στο ξαδερφο μου παιζουν φοβερα (βεβαια ειναι οβαλ και ειναι στην εταζερα του.
MEMsound - Παρ 09 Φεβ 2007, 20:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
τα "μεγάλα" μαμά tweeter των 206 παίζουν πάρα πολύ όμορφα
Στα "woofer-εράκια" στις πόρτες είναι το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά ένα οποιοδήποτε έτοιμο διαιρούμενο σύστημα θα παίξει καλύτερα μιας και έχει το σωστό crossover.

Από εκεί και πέρα το κατά πόσο πιάνει το αυτί σου την διαφορά είναι κάτι τελείως σχετικό.

Για τον κωδικό του ανταλλακτικού θα χρειαστούμε αριθμό πλαισίου γιατί είναι πολλά διαφορετικά
fynos - Παρ 09 Φεβ 2007, 20:21:20
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα οβάλ clarion στην εταζέρα, αν και τρίζει η εταζέρα και με ένα διαιρούμενο σετ της focal (165A1) μπροστά ! Smile
rolland206cc - Παρ 09 Φεβ 2007, 21:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα κατεβηκα και εκανα μια ρυθμιση απο την αρχη με τα μαμα ηχεια αυτο που προσεξα ειναι πως τα γουφερ δεν ειναι τοσο χαλια αν σκεφτει κανεις οτι καταφερνουν να παραγουν μπασο με καταλληλες ρυθμισεις και χωρις μονωση στις πορτες.Τα μαμα τουιτερ κατεληξα οτι χανουν τις πολυ ψιλες νοτες αλλα μετα απο δοκιμη με κατι αλλα τουιτερ που εχο τα οποια παιζουν παραπολυ ψιλες συχνοτητες κατεληξα πως θα φτιαξω μια μικρη θηκη που να περνει και τα δυο τουιτερ μιας και ενα δουλευει σαν μιντρειτζ(μαμα τουιτερ) και το αλλο σαν κανονικο τουιτερ το οποιο ομως χανει στις μεσεες συχνοτητες.Υπαρχει και η λυση να παρω απο ενα φιλο μου κατι magnat διαιρουμενα τα οποια θα δοκιμασω αν μου κανουν πρωτα και μετα θα τα παρω.
Ivang - Σαβ 10 Φεβ 2007, 02:52:20
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τα "μεγάλα" μαμά tweeter των 206 παίζουν πάρα πολύ όμορφα.
Για τον κωδικό του ανταλλακτικού θα χρειαστούμε αριθμό πλαισίου γιατί είναι πολλά διαφορετικά

Αν τα μεγάλα tweeter είναι τα παρακάτω οι κωδικοί τους είναι 9015-Χ8 & 9015-Χ6 (μαύρα, όπως φωτό) / 9015-Χ9 & 9015-Χ5 (γκρι) Wink

MEMsound - Σαβ 10 Φεβ 2007, 03:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ολόσωστος ο Ivang Wink Cool

Επίσης rolland206cc αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις έχει και + έχει -.
Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις βάση δοκίμασε τα 2 ταυτόχρονα σετ απλά στηριγμένα στην θέση τους.
Υπάρχει πε΄ριπτωση να μπερδευονται μεταξύ τους οι συχνότητες και να έχεις ακυρώσεις σε κάποιες από αυτές με αποτέλεσμα ο συνδυασμός να έχει χειρότερο τελικά ήχο.
Επίσης θέλει λίγο ψάξιμο με την τελική ωμική αντίσταση του συνδυασμού.
Ενδιαφέρουσα πάντως σαν ιδέα που αξίζει την δοκιμή.
Αυτό σχετικά με τό πόσο ψηλά παίζουν τα μαμά τουιτερ το έχω παρατηρήσει κι εγώ αλλά δεν με χαλάει ιδιαίτερα.
Παίζει βέβαια τον ρόλο της και οι πηγή του έχεις και τι ρυθμίσεις επιτρέπει
rolland206cc - Σαβ 10 Φεβ 2007, 20:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα εκανα μια δοκιμη για τα srs 1726 διαιρουμενα της Clarion αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος γιατι τα μαμα ηχεια εβγαζαν περισσοτερο μπασο σε χαμηλοτερη ενταση.Βεβαια τοενα που μπηκε για δοκιμη στη πορτα του οδηγου δεν ειχε το πλαστικο καλυμμα της πορτας(υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο αυτο στην αποδοση του???????? και γενικα στην αποδοση και του Pioneer που εβαλα?
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 10:06:39
Θέμα δημοσίευσης: Μπαινουν διαιρουμενα ηχεια?
Εχω την εξης απορια
Γινεται να τοποθετησω ηχεια με crossover ξεχωριστο χρησιμοποιοντας την υπαρχουσα καλωδιωση στο 206 cc μοντελο 2004?η ειναι και τα καλωδια των ηχειων μερος του multiplexing του αυτοκινητου?Ρωταω γιατι παρατηρησα πως οταν βγαλω ενα tweeter απο την φισα του γραφει στην οθονη economy mode active βεβαια δεν ειμαι απολυτα σιγουρα και πρεπει να το ξαναδω.Εχει κανεις καμμια ιδεα γιατι θελω να αντικαταστησω τα μαμα ηχεια με αλλο ζευγαρι διαιρουμενα που εχουν ξεχωριστο crossover.Αν κανω κατι τετοιο τελικα θα μπορω αργοτερα να βαλω και ανταπτορα για να λειτουργει το χειριστηριο στο τιμονι?(οι εντολες του χειριστηριου περνανε απο την φισα τυπου iso που μπαινει στο ραδιοφωνο και δεν ξερω αν θα επηρεασει αργοτερα η υπαρξη crossover των εμπρος ηχειων.)
Touristas - Κυρ 11 Μάρ 2007, 10:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τα ηχεία δεν είναι πολύπλεξικά η γραμμές τους είναι από το R/CD χωρίς να μπαίνει κάτι ανάμεσα τους.
Αυτό που σου γράφει στην οθόνη δεν έχει καμία σχέση με τα ηχεία , είναι το σύστημα εξοικονόμησεις ενέργειας που έχουν όλα τα πολυπλεξικά μοντέλα τις Peugeot.
Αν παρατηρήσεις με κλειστό διακόπτη μηχανής μπορεί να παίζει το ράδιο για 30 λεπτά περίπου και μετά μπαίνει το economy mode. Εάν βάλεις των κινητήρα σε λειτουργία και κλείσεις μετά των διακόπτη έχεις άλλα 30 λεπτά.
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 12:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα που εκανα αλλη μια δοκιμη δεν το εβγαλε το μυνημα μαλλον ειναι επειδη το ειχα αφησει μιση ωρα χωρις να βαλω μπρος,δηλαδη ολες οι εντολες του χειριστηριου στο τιμονι περνανε απο την γραμμη ρευματος του radiocd?Ειναι σιγουρο αυτο η απλα το υποθετεις πως δεν ειναι μερος του multiplexing η καλωδιωση των ηχειων
fynos - Κυρ 11 Μάρ 2007, 13:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι έτσι είναι, οι εντολές του χειριστηρίου στο τιμόνι, είναι στα ρεύματα του ράδιο cd.
Όπως λέει και ο Αργύρης, οι γραμμές τον ηχείων δεν είναι μέρος του BSI.
Wink
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 14:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ρωταω γιατι εχω κονε να παρω ενα ζευγαρι απο τα παρακατω mb quart

http://www.megamarket.gr/mbquartdua216-p-20569.html?filter_id=578

αντι για 330 ευρω περιπου στη μιση τιμη(160 ευρω)απο μαγαζι γνωστου μου,
αξιζει ομως να τα βαλω ενα ενισχυτη απο radio cd η τσαμπα θα δωσω τα λεφτα?Εχω ακουσει οτι ειναι κορυφη αυτα τα ηχεια και πιστευω πως αν δεν μου κανουν λογω του οτι δεν θελω να βαλω ενισχυτη θα βρω να τα δωσω ετσι δεν ειναι?
Giannis307 - Κυρ 11 Μάρ 2007, 14:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να παιξεις με ενησχητη οπωσδηποτε.Ολα τα καλα διαιρουμενα ειναι φτιαγμενα για να τα οδηγαει ενησχυτης.Αλλιως ναι μεν θεα εχεις πλυ καλα ηχεια αλλα η πηγη επειδη δεν θα τους δινει αρκετο ρευμα θα τα ακουσ να τριζουν λες και τα πηρες απο τη λαικη!Για ενησχυτη παντως ελπιζω να ξερεις τι διαδηκασια ειναι να περαστουν καλωδιωσεις και εννοειται οτι πρειπει να αλλαξεις R/CD γιατι τα μαμα clarion δεν δινουν εντολη remote για να ανοιγει η να κλεινει ο ενησχυτης και περαν αυτου δεν εχει εξοδους RCA για να δωσει σημα στον ενησχυτη.Υπαρχε σχετικος ανταπτορας βεβαια που κανει το μαμα να δινει εξοδους αλλα κανει 150 με 180 ευρω οποτε δεν ξερω αν αξιζει να μπεις στη διαδηκασια να παιξεις με το μαμα.Παντως εψαξα και εμαθα οτι υπαρχει πατεντα,σε πολλα R/CD (συνηθως PIONEER-JVC-KENWOOD),να χειρηζεσαι το τη φωνη και τα tracks απο το μαμα χειρηστηριο αλλα δεν ξερω κοστος....Θα μαθω βεβαια.Ελπιζω να βοηθησα...
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 14:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
εχει ηδη αλλαχθει το μαμα ραδιο με ενα Pioneer 7500Mp 4Χ27 RMS ξερω να περναω καλωδια για ενισχυτη και το θεμα μου ειναι πως πρεπει να περασω μαλλον ενισχυτη αλλιως μαλλον δεν θα αποδιδουν οπωσ αξιζουν αυτα τα ηχεια.Η βλακεια ειναι οτι μπορω να τα παρω τοσο φθηνα και μαλλον δεν θα το κανω ,αν καποιος ενδιαφερεται παντως ας μου πει μηπως και τα παρει αντι για εμενα που δεν θελω να βαλω ενισχυτη
fynos - Κυρ 11 Μάρ 2007, 16:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ένας αντάπτορας για το χειριστήρια του τιμονιού κάνει από 60-150 euro, εξαρτάτε από την μάρκα.
Σχετικά με τα ηχεία, μπορείς να τα βάλείς και χωρείς το crossover, αλλά με πυκνωτή στο tweeter. Μπορείς να αποφύγεις των ενισχυτή !
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 18:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
ιδιο πυκνωτη με αυτον που εχουν επανω τα μαμα ?αξιζει το κοπο να χασω το crossover?θα εχω απωλειες στον ηχο?τα ηχεια ειναι σχεδισμενα για να μπουν σε εργοστασιακες θεσεις και ειναι και 50 RMS οποτε ισως μπορω να τα βαλω χωρις ενισχυτη?????????????????
fynos - Κυρ 11 Μάρ 2007, 19:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ο πυκνωτής που έχει τώρα στα μαμά είναι πολύ μικρός, σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος σε φαράντ, αλλά δεν θυμάμαι να σου πω . . . ίσος κάποιο από τα παιδεία ή σε κατάστημα ξέρουν 1000%.
Βγάζοντας το crossover σίγουρα ξεφορτώνεσαι τα πηνία που θα έτρωγαν πολύ ρεύμα !!
fynos - Κυρ 11 Μάρ 2007, 19:11:32
Θέμα δημοσίευσης:
Το άλλο μειονέκτημα του crossover, είναι ότι θα πρέπει να το βολέψεις κάπου μέσα στην πόρτα ή να σου βάλουν extra pin στην φύσα κάθε πόρτας !
rolland206cc - Κυρ 11 Μάρ 2007, 22:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
δεν χανω ομως σε ποιοτητα ηχου?και αν τελικα το κανω αφου τα ηχεια ειναι 50RMS και ο ενισχυτης λεει 27 RMS ανα καναλι λογικα δεν θα τα σηκωνει?
υπαρχει περιπτωση να γινει οτι εγινε και με τα Clarion?δηλαδη να τα βαλω και να μην μου αρεσουν ηχητικα η ειναι ανοησια αυτο που ειπα?
fynos - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα watt μια χαρά σε βλέπω !
Σε ποιότητα δεν χάνεις, απλός δεν πετυχαίνεις και το καλύτερο crossoverarisma . . .
ΑΛΛΑ καμία σχέση με τα μαμά. Wink
Giannis307 - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:19:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω το ξαναλεω θα ειναι αμαρτια να εχεις καλα διαιρουμενα και να μην εκμετελευεσαι τις δυνατοτητες τους...Ειναι σαν να παιρνεις EVO γιατι θες ακριβο sedan να πηγαινει η γυναικα σου στη λαικη....εχει αξια??
fynos - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:24:09
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω, πάντως εγώ με focal 165, clarion οβάλ για πίσω και Alpine 9881, την διαφορά την άκουσα . . . . και ήταν αρκετή Cool
plaketokofths - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:33:54
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
εγώ με focal 165

Ποια σειρά της focal έχεις Question Στις εργοστασιακές θήκες τα έχεις?
fynos - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:38:13
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω τα 165 Α1 διαιρούμενο, στης εργοστασιακές θέσεις !
fynos - Δευ 12 Μάρ 2007, 00:43:22
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.focal-america.com/Products/Specsheets/Access1/165A1_techx.pdf

http://www.focal-america.com/Products/Infosheets/Access1/165A1_info.pdf
plaketokofths - Δευ 12 Μάρ 2007, 01:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Σε ρωτάω γιατί θέλω να βάλω τα 165 Κ2P αν ξέρεις αλλά δεν πρέπει να χωράνε στις εργοστασιακές απο θέμα βαθους. Ξέρεις κάποιος το βάθος που έχουν οι εργοστασιακές θήκες?

Τα access είναι τα "entry level" της focal αλλά πολύ τίμιο ηχείο για τα λεφτά και την ποιότητα κατασκευής του, είναι εύκολο φορτίο, ακόμα χωρίς εξωτερικό ενισχυτή και με πάρα πολύ καλή και ισορροπημένη χροιά. Πολύ καλή επιλογή Very happy

Έχεις ηχομόνωση στην πόρτα?
rolland206cc - Δευ 12 Μάρ 2007, 08:31:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ακουσες τη διαφορα λογω των οβαλ πισω εγω δεν εχω τετοια δυνατοτητα ομως γιατι δεν εχω εταζερα:)
fynos - Δευ 12 Μάρ 2007, 09:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Έχεις ηχομόνωση στην πόρτα?

Ναι έχω βάλει κάποια φίλα αλουμινίου που από την πίσω τους πλευρά, δηλαδή αυτή που κολλάει στην πόρτα, έχει κάποιο μαστιχοειδές υλικό !
Giannis307 - Δευ 12 Μάρ 2007, 11:15:49
Θέμα δημοσίευσης:
E δεν πειραζει ριχτα χυμα στα πισω καθισματα και βαλτο να παιξει!!
rolland206cc - Δευ 12 Μάρ 2007, 14:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
σωστη αποψη και αυτη μηπως να βαλω και καποιον να τα κραταει ωστε να ειναι σε ποιο σωστο υψος? Very happy Very happy Very happy Very happy
Αν παντως δεν μου κανουν εμενα τα MB Quart λογω μη υπαρξης ενισχυτη τα θελει κανεις αλλος σε αυτη τη τιμη η να ρωτησω μηπως μπορω να τα δωσω πισω?
DimiP - Τρι 13 Μάρ 2007, 00:35:03
Θέμα δημοσίευσης:
προσφατα εκανα μια βολτα στην παλια ΟΤΟΜΟΤΟ στην Π.ραλλη.
το καταστημα το αγορασε καποιος αλλος και λειτουργει υπό νεα διευ/νση.
τελος παντων το θεμα ειναι οτι εχουν βγαλει αρκετα κομματια σε ηχεια , ενισχυτες, καλωδια, subs, και γενικα διαφορα καλουδια δε προσφορα κοστους.
ρωτησα και ειπαν οτι θα φερουν νεο εμπορευμα αλλα τα παλια τα δινουν στο κοστος π.χ. ηχεια διαιρουμενα 16" των 400Ευρω στα 220Ευρω.

αν καποιος ενδιαφερεται μπορει να πεταχτει να δει τι γινεται και ισως βρει κατι που τον ενδιαφερει. Wink

βεβαια δεν εχει τα παντα αλλα ορισμενα κομματια.
Giannis307 - Τρι 13 Μάρ 2007, 01:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι να κοψεις και μεροκαματο σαυτον που τα κραταει να μην λεει οτι κανει και τσαμπα δουλειες.Παντως αν το κανεις για να μην γινεις καγκουρας μην ανχωνεσαι γιατι δεν φωναζουν και τοσο.ασε που εξω θα ακουγετε ασυναρτητη φασαρια αλλα μεσα ποιοτητα.Και εκτος αυτου μην το τσιτωνεις η βαλε χαμηλα τον ενησχυτη...Μεχρι εκει που σαρεσει εσενα.ΟΧι τερματα!!
plaketokofths - Παρ 04 Μάϊ 2007, 18:35:14
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Έχεις κόψει λαμαρίνα απο πίσω ή μπήκαν κανονικά?
Επίσης αυτά που εχεις εχουν βάθος 72mm,
σκοπεύω να βάλω κάποια με 74mm... πιστεύεις θα χωρέσουν?
Εσένα έμεινε κενός χώρος απο πίσω (σε βάθος εννοω) με τα φοκάλ?

Ξέρει κανείς το ωφέλιμο βάθος των εργοστασιακών θηκων του 206 για τα μπροστινά ηχεία?
fynos - Παρ 04 Μάϊ 2007, 19:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν έχει λαμαρίνα, αλλά ναι έκοψα τις πλαστικές γρίλιες πίσω από το ηχείο !
Νοητά πάντως δεν έχω βγει έξω από τον προβλεπόμενο χώρο για το ηχείο του κατασκευαστή.
Για να βρει πάντως στο τζάμι έχει αρκετό περιθώριο !
rolland206cc - Παρ 04 Μάϊ 2007, 19:48:26
Θέμα δημοσίευσης:
μεχρι 56 mm μπαινουν μετα πρεπει να σπασεις τα πλαστικα που εχει πισω
Romios206gti - Κυρ 05 Αύγ 2007, 21:24:49
Θέμα δημοσίευσης: ΗΧΕΙΑ
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΧΕΙΑ (MΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ) ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ PEUGEOT 206 GTi 2005 ΜΟΝΤΕΛΟ ??????????????
fynos - Δευ 06 Αύγ 2007, 01:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα 16αρια μπροστά και νομίζω 13αρια πίσω, αλλά στα μπροστά έχεις ένα περιορισμό βάθους, εκτός και κόψεις κάτι πλαστικές γρίλιες εκεί που φωλιάζει ο μαγνήτης !
Stevon - Δευ 06 Αύγ 2007, 12:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οι απαντήσεις & ερωτήσεις που υπήρχαν στο τόπικ 206CC Αλλαγή ηχείων & Mπροστινά ηχεία για 206 ενσωματώθηκαν μόνο στο τόπικ = Mπροστινά ηχεία για 206

Εκ της Mod-Team
Stevon

nikolas206gti - Παρ 11 Σεπ 2009, 14:45:48
Θέμα δημοσίευσης: Μέγεθος Ηχείων σε Peugeot 206 1.600!
Παιδιά καλησπέρα. Ψάχνω να βρω το μέγεθος των ηχείων μου στις μπροστινές πόρτες αλλά και πίσω. Είναι 2005 μοντέλο και 1600αρι (gti). Αν γνωρίζει κάποιος, ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ.
sotos 207Gt - Παρ 11 Σεπ 2009, 16:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
16 εκατοστά η 6.5 ίντσες και βάθος 7 πόντους περίπου.
πίσω τα ίδια αλλά χωρίς περιορισμό βάθους...
nikolas206gti - Παρ 11 Σεπ 2009, 16:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σ' ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλα!
MEMsound - Παρ 11 Σεπ 2009, 17:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Σωτηρη (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος) νομίζω οτι πίσω εχει 13cm
Steve - Παρ 11 Σεπ 2009, 18:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
Γίνε σίγουρος Μάνθο (τουλάχιστον για τα 3πορτα μιας το GTi του φίλου μας που ρωτάει, λογικά 3πορτο είναι).
nikolas206gti - Παρ 11 Σεπ 2009, 19:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα και πάλι. Τελικά τι απ' όλα ισχύει ? Τρίπορτο είναι για τον φίλο που ρώτησε. Περιμένω νέα σας.
Stevon - Παρ 11 Σεπ 2009, 19:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το τόπικ "Μέγεθος Ηχείων σε Peugeot 206 1.600!" , ενώθηκε με το υπάρχον

Mod_team
Stevon

Το μέγεθος είναι 16,5 έμπρός και 13 πίσω Wink
sotos 207Gt - Παρ 11 Σεπ 2009, 20:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Το τόπικ "Μέγεθος Ηχείων σε Peugeot 206 1.600!" , ενώθηκε με το υπάρχον

Mod_team
Stevon

Το μέγεθος είναι 16,5 έμπρός και 13 πίσω Wink

δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος το πρωι θα σας πω με σιγουρια γιατι ειμαι με το κινητο στο χερι αλλα θυμαμαι 16cm
Steve - Παρ 11 Σεπ 2009, 21:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
Καλησπέρα και πάλι. Τελικά τι απ' όλα ισχύει ? Τρίπορτο είναι για τον φίλο που ρώτησε. Περιμένω νέα σας.
16,5 εμπρός και 13 πίσω φίλτατε Cool
ifaz13 - Σαβ 12 Σεπ 2009, 15:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θελεις καλο ηχο, αλλα μαλλον θα χρειαστεις και ενισχυτη, σου προτεινω ηχεια της DD (Digital designs). Τετοια φοραω εγω στο 307 και κανουν τεραστια διαφορα.
silencer_000 - Σαβ 10 Οκτ 2009, 00:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παδια help!!

Πήρα ένα καινούριο ράδιο cd lg και έχω πρόβλημα...
Οταν το δυναμωνω και πάει η ένταση πάνω από 16-17, σταματάει να παίζει και κολάει αλλά αν ρίξω την ένταση (κάτω από 16-17) παίζει πάλι... Στην αρχή νόμιζα ότι ίσως έπεσα σε προληματικό cd αλλά τελικά σε άλλο αμάξι που το έβαλα παίζει νερό μέχρι όσο πάει η ένταση...
Σκέφτομαι μήπως δεν το σηκώνουν τα ηχεία. Μπροστά έχω 150 watt kenwood, πίσω δεν ξέρω... Παίζει να είναι αυτό;; Το ραδιο cd είναι 4χ53 w, ενώ πριν είχα 4χ45...

Kάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...
Giannis307 - Σαβ 10 Οκτ 2009, 09:39:31
Θέμα δημοσίευσης:
Υποψιαζομαι οτι εχυν μπει αναποδα τα ρευματα στα ηχεια....τα ηχεια σου ειναι διαιρουμενα? με croossover?
silencer_000 - Σαβ 10 Οκτ 2009, 10:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι φιλαράκι... Τελικά εκεί ήταν το πρόβλημα, το πήγα σε ένα μάστορα πριν λίγο και άλλαξε κάποιες ενώσεις από πίσω στις φύσες και τώρα όλα οκ Very happy

Πάλι καλά γιατί νόμιζα ότι θα ήθελαν άλλαγμα τα ηχεία...
nikolas206gti - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά θέλω να αλλάξω τα μπροστινά ηχεία στο 206 μου(2005 μοντέλο) και επειδή θα το κάνω μόνος μου, γνωρίζετε αν πρέπει να λύσω όλη την ταπετσαρία ή βγαίνει μόνο το καπάκι που βρίσκεται μπροστά από το ηχείο? Περιμένω την βοήθειά σας.
p206xs2 - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:07:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς, πρέπει να λύσεις όλη την επένδυση της πόρτας, αφού αφαιρέσεις πρώτα με λίγη προσοχή το τριγωνάκι του καθρέφτη.
nikolas206gti - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:09:40
Θέμα δημοσίευσης:
Η ταπετσαρία εκτός από τις βίδες που βλέπω, είναι και κουμπωτή? Το χερούλι της πόρτας βγαίνει με ευκολία?
p206xs2 - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, είναι και κουμπωτή, με τα γνωστά λευκά κλιπάκια.

Αρχικά, βγάζεις το τριγωνάκι καθρέφτη, ξεβιδώνεις τη βίδα που είναι μέσα στο χερούλι, αφαιρείς το χερούλι (εύκολο), ξεβιδώνεις τις περιμετρικές βίδες της επένδυσης και την τραβάς με προσοχή για να ξεκουμπώσει.
nikolas206gti - Παρ 30 Οκτ 2009, 17:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι καλά. Wink
Randy - Τετ 15 Σεπ 2010, 02:09:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πειτε για κανα Tweeter για 206, τι προτεινετε? κατι που να μπαινει στις εργοστασιακες θεσεις ε!

Μεχρι 22,5mm διαμετρο δεχεται το πλαστικο καλυμμα του καθρεφτη(εσωτερικα)..
Steve - Τετ 15 Σεπ 2010, 07:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Πειτε για κανα Tweeter για 206, τι προτεινετε? κατι που να μπαινει στις εργοστασιακες θεσεις ε!

Μεχρι 22,5mm διαμετρο δεχεται το πλαστικο καλυμμα του καθρεφτη(εσωτερικα)..
Έτσι όπως μπαίνει στο πλαστικό κάλυμμα, αν βρεις άλλο Tweeter που να μπαίνει και να κουμπώνει στις ίδιες θέσεις... θα είναι ενδιαφέρουσα εύρεση Laughing
reselie - Τετ 15 Σεπ 2010, 08:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
όταν είχα ψάξει και εγώ δεν βρήκα κάτι....
Randy - Τετ 15 Σεπ 2010, 23:36:19
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.caraudio.gr/site/product.php?pid=71&catid=125

Ισως... Λεω ισως... Mad
206kwn - Τετ 15 Σεπ 2010, 23:50:30
Θέμα δημοσίευσης:
peerless....... Μπαίνουν μία χαρά....... Και μένει και χώρος για να βάλεις και πυκνωτή εκεί μέσα!!!!!
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 01:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
Link δωσε και μοντελο ηχειου.. Και κερδιζουμε ποιοτητα στα ψηλα?
206kwn - Πεμ 16 Σεπ 2010, 07:50:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τα peerless είναι ξυράφια και βγάζουν κρυστάλινο ήχο όπου και να τα παίξεις!!!!!
Απλά δεν πρέπει να τα ζορίσεις πολύ για πολλή ώρα (αυτό δεν αφορά τόσο τα τουιτερ όσο τα γουφερ) !!!!!
Άν δεν κάνω λάθος αυτά είναι!!!!

http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=24

Μην κοιτάς που λέει 47mm !!!!
Μόλις ξυλώσεις το προστατευτικό καλυματάκι του τουίτερ το οποίο δεν χρειάζεται (αφού θα είναι μέσα στο πλαστικό) θα γίνει αρκετά μικρότερο.......
Μήν ξεχάσεις να συνδέσεις πυκνωτή εν σειρά.....

Άν θες περισσότερες πληροφορίες περίμενε μέχρι να παραλάβω εγώ τα ηχεία μου (την τελευταία σειρά της peerless μαζί με τουιτερακια) γιατί τα έχω παραγγείλει και θα σου πώ ακριβώς και κωδικούς και διαστάσεις κλπ κλπ κλπ.......
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 08:49:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Ωπα, τι ειναι αυτο? εγω ξερω μονο να βγαλω το παλιο tweeter και να συνδεσω το νεο.. Τι πυκνωτη εν σειρα κλπ??

Αρα λες οτι ταιριαζουν? Question

Κατι σε πιο ακριβο δεν υπαρχει? ΜΟΝΟ 98 ευρω για 2 tweeter Question Question Question Evil

Shocked Shocked Shocked
206kwn - Πεμ 16 Σεπ 2010, 10:50:28
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
206kwn έγραψε:

Ωπα, τι ειναι αυτο? εγω ξερω μονο να βγαλω το παλιο tweeter και να συνδεσω το νεο.. Τι πυκνωτη εν σειρα κλπ??

Κατα κάποιο τρόπο τον πυκνωτή τον βάζουμε για προστασία του tweeter....
Στην ουσία ένας πυκνωτής "ομαλοποιεί κατα κάποιο τρόπο" τη ροή του ρεύματος!!!! Τα παλιά τουίτερ σου δεν είχαν πυκνωτή γιατί πολύ απλά δεν είχαν απόδοση τόσο καλή ωστε να υπάρχει φόβος μην καούνε.......

Randy έγραψε:

Κατι σε πιο ακριβο δεν υπαρχει? ΜΟΝΟ 98 ευρω για 2 tweeter Question Question Question

Αφού ταιριάζουν σε μένα τότε λογικά θα ταιριάζουν και σε σένα Wink
Όσο για την τιμή........Δίκιο έχεις..... Αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις....... Wink
reselie - Πεμ 16 Σεπ 2010, 11:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
Randy έγραψε:
206kwn έγραψε:

Κατα κάποιο τρόπο τον πυκνωτή τον βάζουμε για προστασία του tweeter....
Στην ουσία ένας πυκνωτής "ομαλοποιεί κατα κάποιο τρόπο" τη ροή του ρεύματος!!!! Τα παλιά τουίτερ σου δεν είχαν πυκνωτή γιατί πολύ απλά δεν είχαν απόδοση τόσο καλή ωστε να υπάρχει φόβος μην καούνε.......

Randy έγραψε:

Κατι σε πιο ακριβο δεν υπαρχει? ΜΟΝΟ 98 ευρω για 2 tweeter Question Question Question

Αφού ταιριάζουν σε μένα τότε λογικά θα ταιριάζουν και σε σένα Wink
Όσο για την τιμή........Δίκιο έχεις..... Αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις....... Wink

kai ta δικά μου τα πλήρωσα 75€ και μου κακοφαινόταν στην αρχή αλλα με αποζημίωσαν και με το παραπάνω όταν τα άκουσα Smile

ο πυκνωτής μπαίνει για να κόψει τις χαμηλές συχνότητες αν δεν έχουμε crossover.Τον βάζουμε σε σειρά στο + του tweeter .Δοκίμασε διαφορετικές τιμές για να δείς πως σου αρέσει καλύτερα(ανεβαίνει το χαμηλό όριο δηλαδή απο τι συχνότητα και πάνω θα ακούς) ο πυκνωτής πρέπει να είναι ηλεκτρολυτικός.Δόκίμασε 3.3μF για αρχή..
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 14:39:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ωπα ωπα παιδια, λιγα λιγα, δεν καταλαβαινω τιποτα.

Θα αγορασω τον πυκνωτη δηλαδη εξτρα? πως θα γινει η ολη διαδικασια...? Confused
reselie - Πεμ 16 Σεπ 2010, 15:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πάς σε ενα κατάστημα ηλεκτρονικών και θα ζητήσεις 2 πυκνωτάκια ηλεκτρολυτικα 3.3μF(πάρε και διαφορετικές τιμές αν θές να δοκιμάσεις) .κανα 4-5 cents το ένα κάνουν...θα βάλεις απο ένα σε κάθε tweeter στο + του σε σειρά..(έχει +- να ξέρεις ο πυκνωτης.δεν τον βάζεις όπως θες) και έτοιμος..σε σειρά σημαίνει οτι θα έχεις
(καλώδιο +)--> (πυκνωτής πόδι 1) --->(tweeter + στο άλλο πόδι)
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 15:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εικονα ρισελιε..

Δεν εχω καταλαβει πληρως τι μου λες.. Μαλλον ειμαι χαζος... Evil
reselie - Πεμ 16 Σεπ 2010, 16:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
http://i28.servimg.com/u/f28/11/28/83/93/iiiii_10.jpg
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 16:32:04
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα ο πυκνωτης ουσιαστικα παρεμβαλεται μεταξυ του "θετικου-κοκκινου" καλωδιου και του tweeter..
MEMsound - Πεμ 16 Σεπ 2010, 17:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
excuse me αλλα 99% οποιοδηποτε σοβαρο set tweeter ερχεται με το δικο του crossover οποτε δεν προκειται να χρειαστει να ψαξεις να βρεις/αγορασεις extra πυκνωτη

επισης το "προβλημα" στον ηχο των 206 εμπρος (τουλαχιστον των facelift με τα μεγαλα μαμα tweeter) ειναι τα μαμα μεγαφωνα στις πορτες και οχι τα μαμα tweeter.

αρα καλητερα να αγορασεις ενα κομπλε διαιρουμενο συστημα (οπου θα ειναι και ταιριασμενο το tweeter με το μεγαφωνο) το οποιο θα εχει και το δικο του crossover και ετσι δεν χρειαστει να πειραματιστεις με οτιδηποτε...
Randy - Πεμ 16 Σεπ 2010, 18:30:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγαλα tweeter? 22,5mm διαμετρος ειναι...μικρα θες να πεις..

Μα τα μεγαφωνα τα εχω αλλαξει με διαιρουμενα Rockford.

Απλα θα θελα δυο τουιτιδες πιο ποιοτικους απο τα εργοστασιακα μαιμου tweeter να εχω καλα πριμα και να ελεγχονται καλυτερα τα ψηλα...
reselie - Πεμ 16 Σεπ 2010, 20:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μα αφού έχεις πάρει διαιρούμενα γιατί έχεις ακόμα τα μαμά Τουίτερζ..μήπως κάνεις κάπου κάπως λάθος?
206kwn - Πεμ 16 Σεπ 2010, 21:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά μην περιμένετε πληροφορίες για πίρλες...
Και τα παλιά που είχα πάνω στο 206 έφαγαν πέταμα.......
Έβαλα την τελευταία σειρά της focal με κροσόβερς κλπ κλπ κλπ...
Τελικά δεν χώραγε το τουιτεράκι της focal και λιμάραμε λίγο το πλαστικό....
Δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη επιδόσεων γιατί είμαι στο στρώσιμο...
plaketokofths - Πεμ 16 Σεπ 2010, 23:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
1. Ο πυκνωτής λειτουργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως φίλτρο συχνοτήτων και συνάμα και ως προστασία. Το τουίτερ δεν μπορεί να αναπαράγει συχνότητες πχ των 50Hz, αν γίνει κάτι τετοιο μετά απο πολύ λίγο θα καταστραφεί.

2. Τα εργοστασιακά τουίτερ έχου ενσωματωμένο πυκνωτή.

3. Εγώ στο δικό μου (dynamic 4) έχω στις εργοστασιακές θήκες τα hertz HT 25.
reselie - Παρ 17 Σεπ 2010, 17:30:27
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

3. Εγώ στο δικό μου (dynamic 4) έχω στις εργοστασιακές θήκες τα hertz HT 25.

Αυτά έχω και εγώ...! gg ειναι
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες