PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Σφάλμα P2263 - Υπερβολική πίεση τούρμπο

Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 12:33:08
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Σφάλμα P2263 - Υπερβολική πίεση τούρμπο
Καλημέρα,

Αγόρασα τον Μάρτη ένα Peugeot 207 THP 1.6 150hp με 16,000χμ (ημερομηνία πρώτης άδειας Ιούλιος 2007).Όλα καλά μέχρι τα 19,000χμ ώσπου κάποια στιγμή στην Εθνική το αμάξι έχασε πάρα πολύ δύναμη και άναψε σφάλμα (antipollution faulty).

Στο συνεργείο μου έιπανε ότι βγάζει κωδικό σφάλματος P2263 και ότι η τουρμπίνα ανεβάζει υπερβολική πίεση και γιαυτό το αμάξι μπαίνει σε safe mode.

1η επίσκεψη: Μου σφίγγουν ένα κολάρο στην εισαγωγή αέρα και μου έιπαν οτι πιθανότατα αυτό έφταιγε
2η επίσκεψη: Μου είπαν ότι στείλανε τα δεδομένα από τον κινητήρα στην Γαλλία και η Γαλλία λέει ότι κάποιος έχει επέμβει στο πρόγραμμα του αυτοκινήτου (ο πωλητής του αυτοκινήτου λέει δεν το έχει προγραμματίσει). Η δε αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν reset τον εγκέφαλο.
3η επίσκεψη: Μου είπαν ότι θα δοκιμάσουν να δούν την βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης στο τούρμπο αλλα δεν υπάρχει πιθανότητα το σφάλμα να είναι απο εκεί καθώς το αυτοκίνητο θα είχε μονίμως πρόβλημα (το αμάξι βγάζει το σφάλμα και μετά απο μερικά χιλιόμετρα ανοίγει ξανά μόνο του - στην δε εθνική είναι μια συνεχώς εναλλαγή απο σωστή λειτουργία και safe mode). Η δε αντιπροσωπεία μου είπε οτι ο υπεύθυνος ανταλλακτικών λείπει και δεν γνωρίζει άν η βαλβίδα πωλείται ξεχωριστά ή μαζί με το τούρμπο!!

Έχω ένα αυτοκίνητο 3 μήνες και έχω επισκεφτεί το συνεργείο άπειρες φορές και η μόνη απάντηση που λαμβάνω είναι υπεκφυγές. Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα η γνωρίζει κάποιος κάποοιο συνεργείο ικανό να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 12:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Μια μικρή διόρθωση, το αυτοκίνητο είναι Ιούλιος 2008 (και όχι 2007 όπως έγραψα)
alexandros 207 Rallye - Τετ 07 Ιούλ 2010, 12:51:01
Θέμα δημοσίευσης: Re: Σφάλμα P2263 - Υπερβολική πίεση τούρμπο
Gordian έγραψε:
Η δε αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν reset τον εγκέφαλο.

γιατι Question
MAD - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το αυτοκινητο ειναι μαμα? Εχεις βαλει καποιο προγραμμα?
Το πηγες στην Laion στην Αθηνα?
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είπαν δυο αιτίες σε διαφορετικές επισκέψεις:

Στην πρώτη μου είπαν οτι χρειάζεται και κάποια επιπλέον settings που δεν μπορούν να κάνουν

Στην δεύτερη μου είπαν οτι έχει γίνει κάποια στιγμή αναβάθμιση στο λογισμικό και αν κάνουν reset ta updates δεν σβήνονται.
MAD - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δες και αυτο --> http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11153
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο με 16,000χμ. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης λεει δεν έχει βάλει πρόγραμμα.
MAD - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:35:00
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:
Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο με 16,000χμ. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης λεει δεν έχει βάλει πρόγραμμα.

Ειναι σιγουρο αυτο? Rolling eyes
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πώ. Οσο σίγουρος είναι ο λόγος του. Μπορεί να είναι πρόβλημα λογισμικού, πως λύνεται?
Gr13 - Τετ 07 Ιούλ 2010, 13:55:36
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη καλός ήρθες στον κόσμο των καινούριων πεζό.Σε αρκετούς από εδώ μέσα και σε μένα επίσης έχει βγάλει το συγκεκριμένο σφάλμα.Στο ψάξιμο,είδα ότι είχε ξεσφίξει λίγο το κολάρο στην τουρμπίνα και είχε τραβηχτεί,το έσφιξα και προς το παρόν το αμάξι δεν έχει βγάλει ξανά το ίδιο εδώ και μερικές μέρες.
MAD - Τετ 07 Ιούλ 2010, 14:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
Γιάννη καλός ήρθες στον κόσμο των καινούριων πεζό.Σε αρκετούς από εδώ μέσα και σε μένα επίσης έχει βγάλει το συγκεκριμένο σφάλμα.Στο ψάξιμο,είδα ότι είχε ξεσφίξει λίγο το κολάρο στην τουρμπίνα και είχε τραβηχτεί,το έσφιξα και προς το παρόν το αμάξι δεν έχει βγάλει ξανά το ίδιο εδώ και μερικές μέρες.

Ποιο κολαρο?
Pugobios - Τετ 07 Ιούλ 2010, 14:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
έχω βαρεθεί να διαβάσω posts me antipollution fault και τα σχετικά για τα 207...δηλαδή έλεος ποια τι σκάτα κάνανε όταν τα φτιάχνανε?χειρότερα και απο ιταλικά καταντήσανε...
Gr13 - Τετ 07 Ιούλ 2010, 14:07:33
Θέμα δημοσίευσης:
MAD έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Ποιο κολαρο?

Το κολάρο που πάει από τον παππά στην τουρμπίνα και την τροφοδοτεί αέρα.
SAKIS-LEMANS - Τετ 07 Ιούλ 2010, 15:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
έχω βαρεθεί να διαβάσω posts me antipollution fault και τα σχετικά για τα 207...δηλαδή έλεος ποια τι σκάτα κάνανε όταν τα φτιάχνανε?χειρότερα και απο ιταλικά καταντήσανε...
Το "antipollution fault" καλύπτει μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων. Συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον το αμάξι ανεβάζει πάνω από 1.55bar και επεμβαίνει ο κόφτης πίεσης και βγαίνει αυτό το μύνημα. Άρα μάλλον το αμάξι έχει πρόγραμμα....
vagelis207 - Τετ 07 Ιούλ 2010, 15:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου πολλες φορες βαζουν προγραμματα και αλλα διαφορα,μετα τα ξεσκιζουνε και μετα τα πουλανε για μαμα.Σου ευχομαι να μην εισαι σ'αυτη την κατηγορια και να ειναι κατι απλο Wink
Παντως η πλειοψηφια με το antipollution απ'οτι εχω δει φορανε προγραμμα και αλλα διαφορα.
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 17:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω στην αντιπροσωπεία μου είπανε ότι άνεβάζει στο 1.20 και το αμάξι μπαίνει σε safe mode. Το θέμα είναι πως το φτιάχνουμε.....
reselie - Τετ 07 Ιούλ 2010, 17:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πας και φτιαχνεις προγραμμα Twisted evil

(αν ειναι θεμα προγραμματος)

Παντως η αντιπροσωπια δεν μπορει να περασει το μαμα προγραμμα?
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 17:25:33
Θέμα δημοσίευσης:
Λένε πως όχι. Που μπορώ να πάω? Δε γνωρίζω, αλλα αν το επιτρέπουν οι κανόνες του φόρουμ ας μου πει κάποιος μια πρόταση....
android - Τετ 07 Ιούλ 2010, 17:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
Pugobios έγραψε:
Το "antipollution fault" καλύπτει μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων. Συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον το αμάξι ανεβάζει πάνω από 1.55bar και επεμβαίνει ο κόφτης πίεσης και βγαίνει αυτό το μύνημα. Άρα μάλλον το αμάξι έχει πρόγραμμα....

εχει κ αλλους κοφτες μεχρι το 1.55 ενα μαμα ωρε...
αν σηκωνεις παντως πανω απο 0.7 το πολυ...πρεπει να πας σε κανενα προγραμματιστη να δει αν εχει προγραμμα
Gordian - Τετ 07 Ιούλ 2010, 18:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά η βαλβίδα αποσυμπίεσης?
android - Τετ 07 Ιούλ 2010, 18:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:

αν εχεις προβλημα με την σκαστρα σου κανεισ αυτο

http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=2

με 65 ευρω και καθαρισες
ουτε ιστοριες να παει μαζι με την τουρμπινα η να κανει 150+ ευρω
rallaki-1 - Τετ 07 Ιούλ 2010, 19:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχει χαλάσει η σκάστρα τότε δεν θα ανεβάζει πίεση. Άρα δεν παίζει να είναι αυτό..
Gr13 - Τετ 07 Ιούλ 2010, 23:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω στην αντιπροσωπεία μου είπανε ότι άνεβάζει στο 1.20 και το αμάξι μπαίνει σε safe mode. Το θέμα είναι πως το φτιάχνουμε.....

1.20 Over Boost έχω με το πρόγραμμα,οπότε κάτι παίζει
dimkeras - Πεμ 08 Ιούλ 2010, 00:28:14
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Gordian έγραψε:

αν εχεις προβλημα με την σκαστρα σου κανεισ αυτο

http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=2

με 65 ευρω και καθαρισες
ουτε ιστοριες να παει μαζι με την τουρμπινα η να κανει 150+ ευρω

Ή αν του το καλύπτει η εγγύηση ακόμη (Ιούλιος 08 λέει 1η άδεια) να τους πει να του αλλάξουν σκάστρα (που πάει μαζί με τον σαλίγκαρο!!! Very happy Laughing )
recife_rallye - Πεμ 08 Ιούλ 2010, 12:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον..η πιεση δεν κοβεται μονον οταν υπερβαινει το 1.55,αλλα και αν ανεβει υπερβολικα αποτομα,οπως επισης και αν ανεβαινει διαφορετικα απ οσο ελεγχει καθε στιγμη ο εγκεφαλος!
Στην περιπτωση σου παντως το αμαξι εχει φαει μαλλον προγραμμα το οποιο δεν παει βημα και φαινεται σαν μαμα,αλλα παρ ολα αυτα δεν μπορει να διαχειριστει σωστα την πιεση και αναβει το check..λογικα θα παιρνει απντειτ αν πας σε καμμια σοβαρη αντιπροσωπια..

Κατα τα αλλα αν εχει μαμα προγραμμα δεν παιζει με την καμμια να σου βγαζει αυτο το σφαλμα,εκτος και αν εχουν βαλει χερακι σε καμμια wastegate που δεν πιστευω Confused

Αρα η πας για update,ή πας για προγραμμα και ησυχαζεις εντελως
Gordian - Πεμ 08 Ιούλ 2010, 13:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις μίλησα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (που είναι γυναίκα!!) και το αμάξι είναι μαμά. Της το έχει βγάλει δυο τρεις φορές και της κυρίας το σφάλμα και το πήγαινε σε συγκεκριμένη Peugeot να το φτιάξουν. Περιμένω να μιλήσω με τον άντρα της το βράδυ να μου πεί που το πήγαινε και τι ακρίβώς φτιάχνανε. Άρα το σενάριο του προγράμματος δεν ισχύει.

Όσον αφορά την wastegate επειδή ψάχνοντας στο forum γενικά για το πρόβλημα έπεσα πάνω στον θέμα για το κροτάλισμα που κάνει ο κινήτήρας μεταξύ 1,500 και 2,000 στροφές και το αμάξι κάνει ακριβώς το ίδιο. Δεν ξέρω μήπως συνδιάζονται τα δυο προβλήματα (είδα μια αναφορά ότι μπορεί το κροτάλισμα να προέρχεται απο την wastegate).

Ελπίζω ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μπορέσει να με διαφωτίσει το βράδυ.
MAD - Πεμ 08 Ιούλ 2010, 13:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Λοιπον..η πιεση δεν κοβεται μονον οταν υπερβαινει το 1.55,αλλα και αν ανεβει υπερβολικα αποτομα,οπως επισης και αν ανεβαινει διαφορετικα απ οσο ελεγχει καθε στιγμη ο εγκεφαλος!
Στην περιπτωση σου παντως το αμαξι εχει φαει μαλλον προγραμμα το οποιο δεν παει βημα και φαινεται σαν μαμα,αλλα παρ ολα αυτα δεν μπορει να διαχειριστει σωστα την πιεση και αναβει το check..λογικα θα παιρνει απντειτ αν πας σε καμμια σοβαρη αντιπροσωπια..

Κατα τα αλλα αν εχει μαμα προγραμμα δεν παιζει με την καμμια να σου βγαζει αυτο το σφαλμα,εκτος και αν εχουν βαλει χερακι σε καμμια wastegate που δεν πιστευω Confused

Αρα η πας για update,ή πας για προγραμμα και ησυχαζεις εντελως

Μπορεις να τα κανεις και τα δυο?
Gordian - Παρ 09 Ιούλ 2010, 15:28:19
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παιδιά το πήγα στα κεντρικά στον κηφισό το αμάξι σήμερα το πρωι χωρίς ραντεβού. Με πήρανε τηλέφωνο πριν λίγο μου είπανε ότι ήτανε η βαλβίδα του τούρμπο (όχι η σκάστρα - δεν ξέρω ποιά άλλη βαλβίδα εννοούν) και ότι το αμάξι είναι έτοιμο.

Τους ρώτησα αν με καλύπτει η εγγύηση και μου απαντήσανε, ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Μένει πλέον να διαπιστώσω και εγώ στον δρόμο ότι όλα είναι καλά.

Θα σας πώ μετά το σαβατοκύριακο. Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες τους.
MAD - Παρ 09 Ιούλ 2010, 19:24:57
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:
Λοιπόν παιδιά το πήγα στα κεντρικά στον κηφισό το αμάξι σήμερα το πρωι χωρίς ραντεβού. Με πήρανε τηλέφωνο πριν λίγο μου είπανε ότι ήτανε η βαλβίδα του τούρμπο (όχι η σκάστρα - δεν ξέρω ποιά άλλη βαλβίδα εννοούν) και ότι το αμάξι είναι έτοιμο.

Τους ρώτησα αν με καλύπτει η εγγύηση και μου απαντήσανε, ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Μένει πλέον να διαπιστώσω και εγώ στον δρόμο ότι όλα είναι καλά.

Θα σας πώ μετά το σαβατοκύριακο. Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες τους.

Λοιπον εγω σημερα ξεμπερδεψα απο αυτην την ιστορια μετα απο 3 μερες!
Φυσικα στην Laion..
Μετα απο 3 μερες που εψαχναν βρηκαν βλαβη στην βαλβιδα του turbo (κοινος βαλβιδα Ν75 η S2) μου χαρτογραφισαν νεο προγραμμα στον εγκεφαλο (το κετατο μου το αμαξι δεν παει καθολου..... Twisted evil Laughing Laughing ) και τελος καλο ολα καλα! Laughing
Το κοστος του ανταλλακτικου περιπου στο 50ρικο αλλα μου το περασαν εγγυηση και κωδικος του 00001922S2

Ο καφρος ο μηχανικος μου εκαψε 20 ευρω για τις δοκιμες!! Laughing Laughing
alxekot - Δευ 26 Ιούλ 2010, 10:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν εχεις κολλαρο να τραβαει αερα πατερα τοτε πας για n75 χθες , το ειχα το προβλημα πριν μηνες κ ψαχναμε ολοι οι μλκες τι ειναι , ειναι η n75 ,στο λεω με απολυτη σιγουρια , και btw τους ηρθε καινουργιο ανταλλακτικο , ρωτα να φορεσεις το καινουργιο το οποιο κ με προγραμμα δν θα σου ξαναβγαλει fault
salex - Δευ 26 Ιούλ 2010, 17:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:

Μπορει κάλλιστα να έχει κολλήσει η βαλβίδα ελέγχου πίεσης και να σηκώνει ό,τι να'ναι.

Έχει συμβεί κάμποσες φορές και το αυτοκίνητο σηκώνει ό,τι μα ό,τι θέλει.
alxekot - Τρι 27 Ιούλ 2010, 14:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως αυτο που ειπε ο Στελιος , με κολλημενη n75 ετυχε να δω και 1,9 στο μπαρομετρο και χαλασε ο κοσμος απο πυρακια , εκτος απο την ελλειψη πιεσης ειναι και ακρως επικινδυνο για τουτου με προγραμμα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες