PSClub - Hellas

Φρένα - Προβλημα στα φρενα

reselie - Πεμ 01 Ιούλ 2010, 13:08:27
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τα φρενα του κιτκαρου και το αιωνιο προβλημα τους...
Sorry για το off αλλα αν εχεις αλλαξει υγρα φρενων ,δισκους,τακακια ferodo premierε και εχεις τα παρακατω θεματα τι μπορει να φταει?

volvos έγραψε:

νεκρη αρχικη διαδρομη
κακη αποδοση χαλια πενταλ

και επισης με "πολλα" χιλιομετρα πχ 100-110 θελει πολυ δυναμη στο φρενο και ΔΕΝ φρεναρει αποδοτικα..
Απο θεμα εμπειριας οσα αλλα αυτοκινητα εχω οδηγησει (2 αλλα 1400αρια 8v 206,ενα saxo 1.1 ,του ανδρεα το 2.0 και 1 106 1100)
ειχαν πολυ καλυτερο φρενο...το δικο μου πρακτικα απλα δεν μου φτανει και εχει τυχει πολλες φορες να χρειαστει να φρεναρω δυνατα και να μην εχω ουσιαστικο φρενο χωρις να τα εχω "βρασει" ή ζορισει νωριτερα...Με την αλλαγη που εκανα στα υγρα προσφατως καλυτερεψε λιγο η αισθηση στο πενταλ (εχασε μια "ελαστικοτητα" που ειχε) αλλα χωρις ουσιαστικη διαφορα στο φρενο...!
sod - Πεμ 01 Ιούλ 2010, 18:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ειναι θεμα εξαερωσης?
teo106 16v 2001 - Πεμ 01 Ιούλ 2010, 19:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
ή απο θεμα εξαερωσης,ή μαλλον η αντλια φρενων τα `φτυσε,και δε δουλευει σωστα καποιο απο τα δυο κυκλωματα της.........αν πατησεις 2-3 φορες φρενο γρηγορα,και το κρατησεις πατημενο,κανει πεταλι και σιγα σιγα υποχωρει?......αυτο εκανε σε εμενα,+ τα συμπτωματα που εχεις και εσυ,και ηταν η αντλια........ξεκίνα με μια καλη εξαερωση και βλεπεις.......
reselie - Πεμ 01 Ιούλ 2010, 20:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
teo106 16v 2001 έγραψε:
ή απο θεμα εξαερωσης,ή μαλλον η αντλια φρενων τα `φτυσε,και δε δουλευει σωστα καποιο απο τα δυο κυκλωματα της.........αν πατησεις 2-3 φορες φρενο γρηγορα,και το κρατησεις πατημενο,κανει πεταλι και σιγα σιγα υποχωρει?......αυτο εκανε σε εμενα,+ τα συμπτωματα που εχεις και εσυ,και ηταν η αντλια........ξεκίνα με μια καλη εξαερωση και βλεπεις.......

εχω κανει εξαερωση! δεν ειναι αυτο....μου το κανει απο οταν πηρα το αμαξι

αυτο που εχω boldarei μου το κανει αρκετες φορες οταν πχ σταματαω σε ενα φαναρι εκει που κραταω το φρενο ψιλομαλακωνει και υποχωρει...θεωρουσα οτι ειναι φυσιολογικο....! ειναι γενικα ψιλοσκληρο το πεταλι και θελει πολυ δυναμη για να πεις οτι φρεναρει...!
RoadRunner122 - Πεμ 01 Ιούλ 2010, 20:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τσεκάρεις:

1) Σωλήνα υποπίεσης που πάει από την εισαγωγή στο drum. Αν έχει τρυπίσει ή βουλώσει, την αλλάζεις. Επίσης στο σημείο που πιάνει στο drum έχει μιά μονόδρομη βαλβίδα. Την τσεκάρεις κι αυτήν αν μπλοκάρει σωστά.
2) Κύκλωμα υγρού (μεταλλικά σωληνάκια, μαρκούτσια) για κοψίματα-διαρροές.
3) Αν έχεις ταμπούρα τσεκάρεις τα κυλινδράκια για διαρροές απ τα τσιμουχάκια.
4) Δαγκάνες για διαρροές...

αν όλα τα παραπάνω είναι οκ πας μάλλον για τρόμπα ή drum (σεβρό)
reselie - Παρ 02 Ιούλ 2010, 00:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Τσεκάρεις:

1) Σωλήνα υποπίεσης που πάει από την εισαγωγή στο drum. Αν έχει τρυπίσει ή βουλώσει, την αλλάζεις. Επίσης στο σημείο που πιάνει στο drum έχει μιά μονόδρομη βαλβίδα. Την τσεκάρεις κι αυτήν αν μπλοκάρει σωστά.

2-3-4 einai dοκιμασμενα...1 δεν νομιζω εκτος και αν δεν μου ειπε τιποτα...

τρομπα και σεβρο ξερετε μηπως τι τιμες παιζουν μεταχειρα και αν αξιζει να μπουν τα ιδια ή κατι μεγαλυτερο?
RoadRunner122 - Παρ 02 Ιούλ 2010, 07:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
έχει πρόβλημα το 1, τότε έχεις αίσθηση φρεναρίσματος λες κι έχεις σβηστό μοτέρ. Κοινώς δεν έχεις υποβοήθηση
sotos 106xs - Παρ 02 Ιούλ 2010, 09:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
Τσεκάρεις:

2-3-4 einai dοκιμασμενα...1 δεν νομιζω εκτος και αν δεν μου ειπε τιποτα...

τρομπα και σεβρο ξερετε μηπως τι τιμες παιζουν μεταχειρα και αν αξιζει να μπουν τα ιδια ή κατι μεγαλυτερο?

Αν είσαι σίγουρος για τα 2-3-4,τότε τσέκαρε την βαλβίδα.Για σεβρό μετ/νο τιμές παίζουν κοντά στα 60-70 euro αλλά δεν πιστεύω να έχει κάτι γιατί αν υπήρχε πρόβλημα όταν πάταγες φρένο θα άκουγες και έναν ήχο σαν σφύριγμα χαμηλά κοντά στα πετάλια σου.Αν όλα είναι εντάξει και με αυτά που αναφέρεις μάλλον για τρόμπα το βλέπω,από τιμές δεν ξέρω,μπορείς πάντως να ρίξεις ένα τηλεφώνημα σε μαγαζί με μετ/να ανταλλακτικά για να ξέρεις περίπου πού παίζουν.
reselie - Παρ 02 Ιούλ 2010, 11:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
έχει πρόβλημα το 1, τότε έχεις αίσθηση φρεναρίσματος λες κι έχεις σβηστό μοτέρ. Κοινώς δεν έχεις υποβοήθηση

η αισθηση που εχω ειναι σαν να εχω πολυ λιγη υποβοηθηση..θελει πολυ δυναμη στο πενταλ για να πιασει λιγο το φρενο...(μη σχολιασω το να μπλοκαρουν οι τροχοι,εκει θελει κλωτσια...)

θα κοιταξω και το 1 και αν δεν ειναι και αυτο παω για τρομπα...Υπαρχει καποιος τροπος να τσεκαρω το 1(συγκεκριμενος) ή απλα κοιταω το σωληνακι σχολαστικα για καμια τρυπα?
reselie - Σαβ 03 Ιούλ 2010, 09:03:47
Θέμα δημοσίευσης:
Απο εβδομαδα αν πουληθει και το ενυδρειο παω για τρομπα...~60ε τρομπα και περι τα 30 τοποθετηση για οποιον ενδιαφερεται για το κοστος..
abaleo - Σαβ 03 Ιούλ 2010, 12:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
μην πουλήσεις το ενυδρείο Cool
Off Topic
reselie - Σαβ 03 Ιούλ 2010, 12:07:09
Θέμα δημοσίευσης:
abaleo έγραψε:
μην πουλήσεις το ενυδρείο Cool
Off Topic

Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Σαβ 03 Ιούλ 2010, 13:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
θα κοιταξω και το 1 και αν δεν ειναι και αυτο παω για τρομπα...Υπαρχει καποιος τροπος να τσεκαρω το 1(συγκεκριμενος) ή απλα κοιταω το σωληνακι σχολαστικα για καμια τρυπα?

Κανονικά η βαλβίδα πρέπει να άγει άπο το drum προς την εισαγωγή. Παίρνεις στα χέρια σουυ τη σωλήνα με το βαλβίδα πάνω. Φυσάς με κομπρεσέρ αέρα στη βαλβίδα από τη μεριά του drum. Αν άγει, είσαι οκ. Στη συνέχεια ταπώνεις την άλλη άκρη (αυτή ποθ πάει εισαγωγή) και ξαναφυσάς. Αν έχεις από κάπου διαρροή τότε κάτι παίζει. Μετά φυσάς από τη μεριά της εισαγωγής. Αν η βαλβίδα δουλεύει σωστά, θα πρέπει να ταπώνει και να μην αφήνει τον αέρα να περάσει.
Τέλος, τσεκάρεις και το εσωτερικό σωλήνας για λαδίλες, επικαθίσεις κλπ βουλώματα...
reselie - Σαβ 03 Ιούλ 2010, 13:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
reselie έγραψε:

Κανονικά η βαλβίδα πρέπει να άγει άπο το drum προς την εισαγωγή. Παίρνεις στα χέρια σουυ τη σωλήνα με το βαλβίδα πάνω. Φυσάς με κομπρεσέρ αέρα στη βαλβίδα από τη μεριά του drum. Αν άγει, είσαι οκ. Στη συνέχεια ταπώνεις την άλλη άκρη (αυτή ποθ πάει εισαγωγή) και ξαναφυσάς. Αν έχεις από κάπου διαρροή τότε κάτι παίζει. Μετά φυσάς από τη μεριά της εισαγωγής. Αν η βαλβίδα δουλεύει σωστά, θα πρέπει να ταπώνει και να μην αφήνει τον αέρα να περάσει.
Τέλος, τσεκάρεις και το εσωτερικό σωλήνας για λαδίλες, επικαθίσεις κλπ βουλώματα...

Thumb Left Ευχαριστω Γιαννη!
reselie - Παρ 09 Ιούλ 2010, 13:37:32
Θέμα δημοσίευσης:
Επιστρεφω με νεοτερα...αλλαξα την βαλβιδα αντεπιστροφης αν και δουλευε η προηγουμενη και παρατηρησα οτι εχει πολυ καλυτερη ροη αερα η καινουργια...για βελτιωση στα φρενα δεν ξερω γιατι δεν προλαβα να δοκιμασω...Τρομπα τελικα δεν πρεπει να ειναι και το σεβρο ο μηχανικος μου επιμενει οτι λειτουργει σωστα...τα μαρκουτσια δεν φουσκωνουν και το πενταλ δεν εχει σπογγοπάθεια αλλα θελει αρκετη δυναμη για να φρεναρει ικκανοποιητικα... Μου ειπε να το βαλουμε στο μηχανημα να μετρησουμε πιεσεις που βγαζει...Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο εκτος απο σερβο?

Γιωργο(Iceage) μιας και το οδηγησες και το ειδες κατα ποσο % πανω κατω θεωρεις οτι ειναι σερβο?
sotos 106xs - Σαβ 10 Ιούλ 2010, 09:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο αν τελκά δεν έχουν πρόβλημα τα υπόλοιπα,κάνε μια δοκιμή.Όταν είναι κρύο το αμάξι το πρωί για παράδειγμα,βάλ'το μπροστά και πάτα μία απότομα και μία σχετικά ήρεμα το φρένο και δώσε προσοχή χαμηλά στα πετάλια αν ακουστεί το οτιδήποτε.Σε 106 με πρόβλημα στο σερβο,μόνο όταν ηταν κρύο στο ξεκίνημα-και μόνο τότε-έκανε ένα ήχο σαν σφύριγμα στα πετάλια χαμηλά.Μετά απο δευτερόλεπτα σταμάταγε τελείως,ο μηχανικός τότε δεν έβρισκε τίποτα μέχρι που έμεινε το αμάξι στο συνεργείο και το άκουσε μόνος του το άλλο πρωί για να πειστεί και να το αλλάξει.
Ο ήχος μπορεί να είναι πολύ χαμηλός και ίσα που να ακούγεται για δευτερόλεπτα οπότε δώσε πολύ προσοχή-αν θυμάμαι καλά έχεις και εξάτμιση και ίσως σε δυσκολέψει λίγο.
reselie - Σαβ 10 Ιούλ 2010, 11:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το δοκιμασω μετα...(με την βαλβιδα βελτιωθηκε αισθητα μεν αλλα ακομα δεεεεεεννννν....)
nikos 206cc - Κυρ 31 Οκτ 2010, 20:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο search που εκανα για το στρωσιμο των τακακιων δεν βρηκα κατι οποτε αν θελετε μεταφερτε το Smile
Αλλαξα πριν 2 μερες δισκους τακακια(μαμα εβαλα).Εχθες βραδυ ειχα ενα αποτομο φρεναρισμα απο τα 130 στα 0.
Μολις σταματησα απο την αριστερη πλευρα εβγαιναν ασπροι καπνοι απο την ζαντα και μετα απο 20-30 δευτερολεπτα σταματησε.Οι δισκοι τσουρουφλουσαν οποτε το αφησα κανα 5λεπτο να κρυωσουν..
Μπορει να δημιουργησα καποιο προβλημα στον δισκο ή το τακακι?
Δεν πιστευω οι καπνοι να προερχονταν απο αλλου...
nikolas206gti - Κυρ 31 Οκτ 2010, 21:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Μετα απο search που εκανα για το στρωσιμο των τακακιων δεν βρηκα κατι οποτε αν θελετε μεταφερτε το Smile
Αλλαξα πριν 2 μερες δισκους τακακια(μαμα εβαλα).Εχθες βραδυ ειχα ενα αποτομο φρεναρισμα απο τα 130 στα 0.
Μολις σταματησα απο την αριστερη πλευρα εβγαιναν ασπροι καπνοι απο την ζαντα και μετα απο 20-30 δευτερολεπτα σταματησε.Οι δισκοι τσουρουφλουσαν οποτε το αφησα κανα 5λεπτο να κρυωσουν..
Μπορει να δημιουργησα καποιο προβλημα στον δισκο ή το τακακι?
Δεν πιστευω οι καπνοι να προερχονταν απο αλλου...

Ρε το τακακι δεν προλαβε να πατησει και εσυ αρχισες τα φρεναρισματα ???? Laughing Απ' οσο γνωριζω, διορθωστε με αν κανω λαθος, αν το τακακι δεν πατησει στην αρχη και το ζορισεις σε καποιο φρεναρισμα, προφανως βγαινει off. Confused
sod - Κυρ 31 Οκτ 2010, 21:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
Θελει νορμαλ φρεναρισματα στην αρχη και οχι αποτομα για να στρωσει το τακακι.....να κατσει σωστα
nikos 206cc - Κυρ 31 Οκτ 2010, 21:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε σεις χαλαρα το πηγαινω για να στρωσει.Απλα ετυχε ενα αποτομο φρεναρισμα.Τι να εκανα να τρακαρω Question Laughing
Πως θα καταλαβω αν δημιουργησα προβλημα στο δισκο ή το τακακι?Ο ασπρος καπνος τι ητανε Question Question
drdino - Δευ 01 Νοέ 2010, 00:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού τα φέρεις σε μια σχετική θερμοκρασία λειτουργίας (4-5 νορμάλ πατήματα), 10 απανωτά φρεναρίσματα του στυλ 100-10 (με μαμά τακάκι λογικά δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις τα 10, κάπου στα μισά δεν θα φρενάρεις) και μετά κρύωμα. Έτοιμα τα φρένα. Μην μείνεις ακίνητος ενώ κάνεις τη διαδικασία.
Steve - Δευ 01 Νοέ 2010, 02:08:33
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
(με μαμά τακάκι λογικά δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις τα 10, κάπου στα μισά δεν θα φρενάρεις)
Εγώ στα 15 και είχαμε λίγο ακόμα να δώσουμε... Laughing 9 η ώρα θα πάω από τον δικό σου να τα βγάλουμε... Evil
android - Δευ 01 Νοέ 2010, 12:15:49
Θέμα δημοσίευσης:
εγω με ενα 180-0 καταφερα να σταματαω σαν τα τρενα του ΟΣΕ στο επομενο φρενο
πρεπει να βαλω και την κορνα απο τα τρενα ομως Exclamation
kprs - Πεμ 17 Φεβ 2011, 16:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
Το σφυριγμα στα φρενα μπορει να ναι σπαστικο αλλα τι φταιει πραγματικα . Για 207 Gti ο λογος
ParisMcridis - Δευ 21 Φεβ 2011, 12:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
Οδηγησα εχθες το 206 του αδερφου μου1.4 16v κ πηγαινοντας στην εθνικη με 140 πατησα με μικρη ενταση αλλα για πολυ ωρα το πενταλ του φρενου γιανα κοψω σιγα σιγα.Μετα απο λιγο αρχισε να κανει ενα πειοδικο βουητο απο τον δεξι τροχο που ηρθε αμεσως μετα κ στον αριστερο κ το εκανε μεχρι που επεσαν αρκετα τα χιλιομετρα.Εκανα το ιδιο κ στο γυρισμο για το σπιτι κ παλι τα ιδια.αφησα κιολας και ξαναπατησα φρενο αλλα ο θορυβος δεν εφυγε..τακακια δε δειχνει να θελει οπτικα τουλαχιστον οι ζαντες ειναι ισιες κ τα φρενα δε τα ειχα κουρασει πριν...τι φταιει?
RoadRunner122 - Δευ 21 Φεβ 2011, 13:29:50
Θέμα δημοσίευσης:
Kατά πάσα πιθανότητα, στραβές δισκόπλακες.
nikolas206gti - Δευ 21 Φεβ 2011, 14:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καμμενα τακακια Laughing Το παθαινω τακτικα Wink Ας εχουν ψωμι. Βαλε καινουρια τακακια, αστα να πατησουν καλα χωρις αποτομα φρεναρισματα και μετα θα ειναι οκ Wink
kprs - Πεμ 24 Μάρ 2011, 17:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
kprs έγραψε:
Το σφυριγμα στα φρενα μπορει να ναι σπαστικο αλλα τι φταιει πραγματικα . Για 207 Gti ο λογος

Ξερει καποιος ή εχει απαντηθει καπου αλλου να το δω ?
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 16:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τι σας λέει η εικόνα αυτή ως προς τον δίσκο?

Ειναι 247 oreca group N με 1800km και σταματάει με ds2500
volvos - Τρι 14 Ιούν 2011, 16:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
mpikan Και τα δυο κουτα?
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:20:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
mpikan Και τα δυο κουτα?

ναι και τα 2 καινουρια, μετρηθηκε και το μουαγιε απο μοραρη.. ΟΚ κι αυτό.
Στρωθηκαν προσεκτικά, οπως και το σκισιμο τους ηταν σταδιακό. Εχουν ανάψει κάποιες φορές... αν δεις πχ στο τελος του βιντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=Ftx7mXnRCnE

Αυτά πριν τα μέγαρα! Μετά απλά πρέπει να βγαλω φωτό τους δίσκους για δείτε πως εχουν γίνει. Φρένο παντως ειχα για 5 γύρους σερί πολύ δυνατό.
Μετά αναβαν.

Το προβλημα απο το μέγαρα εκτός του οπτικού θεματος των δίσκων, ειναι οτι το πετάλι πάει 4-5 εκ πιο μέσα, γιατι? ΤΙ μπορει να ειναι? Η σταθμη των υγρών ειναι εκεί που ηταν, μαξ δλδ.

Μου ειπαν ή οτι εβρασαν τα 4 μηνών rbf600 ή εχει πάρει το προ 2 μηνων εξαερωμένο κυκλωμα! Μπορεί ? WTF?
MEMsound - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
σωληνακια τι εχεις?
μηπως "ξεχειλωσαν" εκεινα??

υ.γ. ωραια οδηγηση...φαινεται οταν καποιος "ξερει" την διαδρομη...
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
σωληνακια τι εχεις?

Μάνθο μαμα μαρκούτσια εχω και ειναι και 10ετιας το αυτοκινητο.
Τα ρημάδια τα μαρκούτσια δεν δειχνουν και την φθορά τους γιατί τρωγονται εσωτερικά. Οπτικά ειναι ΟΚ παντως!

Το πενταλ που παει πιο μέσα συνέβει στα μεγαρα και απο τότε εχει παραμείνει έτσι, απο το 1ο δευτερολπετο λειτουργιας του αυτοκινητου ως το τελευταιο οτι χρήση και να του κανω. Το περιεργο ειναι οτι τακακι δεν εχω φάει κι αυτο φαινεται και απο την σταθμη του υγρού που ειναι μαξ.
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
σωληνακια τι εχεις?

+1
MEMsound - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
οτι πρεπει αφορμη για να παραγγειλεις (επιτόπου) 1 σετακι goodridge... Wink

το περιεργο ειναι οτι δεν εχει πεσει η σταθμη των υγρων στο δοχειο Confused

υ.γ. δεν υπαρχει λογος για φτιαχτα...απλα παρε το "πολιτικο" σετ goodridge με τη διαφανη λαστιχενια επενδυση εξωτερικα - το "μοτοσπορτ' δεν εχει απ οσο εχω δει - τουλαχιστον αυτο εχω δει σε 2 αντιστοιχα σετακια για 206 που εχουν περασει απ τα χερια μου
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 17:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
μάνθο κι εγώ αυτο σκέφτομαι και τρομάζω, και δεν το κινώ τωρα το αυτοκινητο γιατι δεν εχω μια τωρα. Οτι δλδ εκλασαν μεντες τα σωληνάκια και οταν παταω φρένο μπαλονάρουν.

Θα αλλάξω σωληνάκια σίγουρα, εκανα μακακια που δεν τα αλλαξα μαζι με δισκοτακακια. Ξέρεις πουθενα οικονομικά να τα παρω?

Βλέπω η goodridge δίνει τα

GDRSCN0501-4C & GDRSCN0501-4P

Εχουν 5€ διαφορά και νομιζω οτι η μόνη διαφορά των C που ναι ακριβότερα ειναι οτι τα ρακορ (πως στο καλο λεγονται) ειναι απο ανοξειδωτο ατσαλι.
MEMsound - Τρι 14 Ιούν 2011, 19:46:39
Θέμα δημοσίευσης:
παρε εκεινα με τα stainless ακρα - η διαφορα στην τιμη ειναι αστεια
αλλωστε

παντως και τα 2 απ οτι βλέπω εχουν λαστιχενιο περιβλημα

εγω τα ειχα παρει μτχ απο τον χαλκιαδακη στην Κρητη (τα ειχαν παρει για 207 μηπως και εκαναν τοτε που για 207 ακομα δεν υπηρχαν - αρα ηταν αχρησιμοποιητα) 65ε - αλλα δεν ξερω απο που τα ειχε παρει

σε αντιστοιχη σχεδον τιμη (δε θυμαμαι ακριβως) ειχε φερει ο παγχελ (γκουντρινττζ παλι για μαμα δαγκανες 206) για καποια αλλα παιδια απο δω μεσα αλλα εκεινα ηταν αγορασμενα απο ορεκα αν δεν κανω λαθος και δεν ειχαν λαστιχενια περιβλημα

τα τελευταια που φτιαξαμε για τα 4ποτ, μιας και χρησιμοποιησαμε "ελιτ" (ας πουμε - τρομαρα μας) υλικα (διπλα μπλενταζ, ακρα με βιδα κλπ κλπ) μας πηγαν μπρος-πισω 120ε...

τωρα με 5πανω-5κατω δεν αλλαζει τιποτα - αν θες πάντως για "εκτακτη" χρηση να δουμε μπας κι εχει καποιος να σου δανεισει μεχρι να μαζεψεις λεφτα για τα υψηλής Wink

περιεργο πάντως...μιας και στα δικα μου μαμα ειχα πιει το αιμα με 100000+κμ με μαμα υγρα κλπ κλπ κλπ... και δεν ειχαν πάθει τιποτα...βεβαια ειναι 5+ χρονων αμαξι και οχι ~10...

Sinanai - Τρι 14 Ιούν 2011, 19:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά του group buy από Oreca είχαν 50, αν θυμάμαι καλά. Wink
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 19:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο 1000 ευχαριστώ, θα το ψάξω λίγο!
Συμβατικά δεν βάζω, κατευθείαν υψηλής.

απο ξενα μαγαζια ειναι φτηνά αλλα με τα μεταφορικά ανεβαίνει...
Θα το ψάξω παντως αν και απο σωληνάκια πολύ δυσκολο μου φαινεται.
Ειναι 10 χρονών αλλα εχει 55,000km.

Το ακομα περιεργο ειναι, πως δεν χρειάζεται να ασκήσεις μεγάλη πιεση στο πενταλ για να φτάσει πιο μεσα. Ειναι απλα σα να εχει μετατοπιστεί η διαδρομή του κατα 5 ποντους πιο βαθιά.
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:16:55
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny, 70ευρώ από Demon-tweeks πριν 2+ χρόνια (μαζί με μτφρικά). Με λαστιχένιο (διάφανο) περίβλημα και stainlesssteal ακρα:

Αν πας για φτιαχτά από Ελλάδα, το λιγότερο 90ευρώ θα σου ρθουνε...
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
το τσεκαρα τωρα! 40€ μεταφορικά μόνο! Τι στο καλό, ζαντες θα μου στειλουν?
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:29:11
Θέμα δημοσίευσης:
http://cgi.ebay.co.uk/Citroen-Saxo-Goodridge-Stainless-Brake-Hose-Kit-/250821293384?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a661d3548

me 73ευρώ στην πόρτα σου Wink
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
mille merci jean! τιμιο deal!
αν και εχουν αλλο κωδικό απo demon!
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
αν και εχουν αλλο κωδικό απo demon!

Crying or Very sad wtf? 500000κωδικούς έχουν? Τα δικά μου (στη φωτό παραπάνω) είναι τα GDRSPE0103-4C
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 20:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Shocked Shocked Shocked
volvos - Τρι 14 Ιούν 2011, 21:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη τωρα ειδα βιντεο
σορυ ρε φιλε αλλα δε νοειται τετοιο αναμα στο δισκο απο ανηφορικη διαδρομη πεντελη-ντραφι
απλα δε γ ι ν ε τ α ι ι ι ι

σορυ αλλα κατι δε μου κολλαει και δε ξερω μηπως φταινε δισκοι

ds2500 γενικα δεν ειναι για πολλα πολλα μεγαρα στα σαξοραλλα. δε ξερω γγιατι αλλα εχω ακουσει και απο αλλους παραπονα οτι εμεναν μετα το 5ο-6ο γυρο ενω στα 206 δε γινεται αυτο τοσο ευκολα. ισως να ειναι κακος εξαερισμος φρενων?

α. απο σωληνακια παλι αυτο δε νομιζω οτι γινεται δε ξερω αλλα δε μου κολλαει. το κοστος ομως ειναι αστειο οποτε αλλαξε τα.

πιο πιθανο θεωρω τα μοτουλ που ειναι αρκετα ευπαθη στη πιστα και εχω ακουσει πολλους να τα αλλαζουν μετα απο ζορικη χρηση και ας μην εχουν χλμ πανω τους...

προτεινω πρωτα αλλαγη υγρων και μετα ολα τα αλλα.
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 21:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
πανο,

1. Απο Αγιο Πετρο ως πηγή, δλδ την ευθεια του μαγνητικού πεδιου, δεν αναβουν. Απο εκει μεχρι την διαστραυρωση για το στρ νοσοκομειο εχει κατι 160-90km/h σε κατηφορα που σιγουρα το κουράζουν. Το λοιπόν πεντελη αναποδα οπως βιντεο αναβουν αλλα ΔΕΝ ΜΕΝΩ, εχω κανονικα φρένο.

2. Μερκουρη μετα το σπιτι του "γιατρου" που χει περισσοτερη διαδρομή, μεγαλυτερη κατηφορα παρότι δεν τον ξερω και παταω χαζά περιττό φρένο δεμ αναβουν καθολου και πιστευω απλα γιατι τα km/h δεν ειναι της ταξης των 150. Ομοιως και διονυσο, δεν αναβουν για κανενα λογο.
Στα μεγαρα τώρα, οπτικα δεν ξερω τι και πως, σε αισθηση στον 5ο σερι πολεμικό γύρο απλα ειχα μεγαλη πτώση, ως τον 4ο ειχαν παρα πολύ δύναμη τα φρένα και εμεινα πολυ ικανοποιημένος.

3. Και ο μηχανικός μου δια τηλεφώνου αυτο μου ειπε, οτι εκλασαν μαλλί τα υγρά. Ειναι δυνατόν απο το υγρο να γινει ετσι το πεταλι? Σε τετοιο βαθμό? Εγώ ανησυχώ μην ειναι τπτ πιο χοντρο πχ. κατι με την τρόμπα!
volvos - Τρι 14 Ιούν 2011, 21:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
ygra την ακουν στερεωφωνικα τα μοτουλ για πλακα μετα απο μερικες πιστες σε πολυ κοσμο
επειδη και ειχα ξενερωσει με τις παπαριες τους προτεινω να αλλαξεις και μαρκα Wink
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 21:38:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ygra την ακουν στερεωφωνικα τα μοτουλ για πλακα μετα απο μερικες πιστες σε πολυ κοσμο
επειδη και ειχα ξενερωσει με τις παπαριες τους προτεινω να αλλαξεις και μαρκα Wink

αντε να κανα 20 καλούς γύρους μεγαρα, τοσο ευκολα?
τι προτεινεις για υγρό?
volvos - Τρι 14 Ιούν 2011, 21:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ κουλο ακουγεται τι να σου πω...παρα ειναι λιγοι

υγρα δεν εχω ιδεα Crying or Very sad
plaketokofths - Τρι 14 Ιούν 2011, 22:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
πολυ κουλο ακουγεται τι να σου πω...παρα ειναι λιγοι

υγρα δεν εχω ιδεα Crying or Very sad

θα δοκιμασω τα αντιστοιχα ΑΤΕ, αν και τα καλυτερα ξερω ειναι τα castrol srf ... αλλά τόσο που εχουν και τοσο υγροσκοπικα που ειναι... να μου λειπει.
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιούν 2011, 23:01:23
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, όταν έβαλες τα RBF μήπως δεν άδειασες πλήρως το κύκλωμα και παρέμειναν και παλιά υγρά μέσα?
Όχι ότι και να έμειναν δικαιολογεί πλήρως το φαινόμενο αλλά λέμε τώρα...
Steve - Τετ 15 Ιούν 2011, 00:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Στην διαδρομή του βίντεο, λυπάμαι Γιάννη αλλά δεν δικαιολογείται τέτοιο πύρωμα στον δίσκο...

Εκτός του ότι είσαι απαράδεκτος που ΔΕΝ έχεις σωληνάκια υψηλής, σκέψου και το ενδεχόμενο να αλλάξεις δίσκους και να βάλεις τους εργοστασιακούς, έστω μεταχειρισμένους, να δεις αν θα σου ανάψουν το ίδιο (μήπως έπεσες σε παρτίδα Β ή Γ διαλογής σε αυτά που φοράς; Rolling eyes )
MEMsound - Τετ 15 Ιούν 2011, 00:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
το κατηφορικο κομματι της διαδρομής που εκανε ο Γιαννης μια χαρα βραζει τα φρενα... (την εχω ποατησει παλοτερα κι εγω με το νισσαν αλλα και με αλλο αμαξι εκει)

απλα μου κανει εντυπωση η διαφορα των δσ2500 μεταξυ 266 στο 206 και 247 στο 106 (βεβαια απραπονα εκανε και καταφρακτοσ με τα δσ2500 σε μαμα διασταση στο σ2000 στα μεγαρα - οποτε οντως μπορει κατι να χει αλλαξει στην γομα τουσ)
Steve - Τετ 15 Ιούν 2011, 00:37:49
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
το κατηφορικο κομματι της διαδρομής που εκανε ο Γιαννης μια χαρα βραζει τα φρενα... (την εχω ποατησει παλοτερα κι εγω με το νισσαν αλλα και με αλλο αμαξι εκει)
Κουλομαρίες Rolling eyes Rolling eyes
plaketokofths - Τετ 15 Ιούν 2011, 00:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
εχει 2 πολύ δυνατά φρενάρισματα σταυρο εκεί απο αρκετά km/h. Ο μανθος ξέρει απο κει, αλλά και πάλι ειναι υπερβολή. Στα μεγαρα με 35βαθμους και 5 γύρους δυνατούς οκ αναψαν, εκει λογικό για 247.

Για τα σωληνάκια, το θεωρησα περιττό πιστευοντας οτι ειναι θεμα αισθησης και μόνο. Για τους μαμά δίσκους, ειχα το ιδιο θέμα με τακακια jurid racing.

Γιάννη, εκτος του δοχειου εγινε πρεσάρισμα για να φυγουν και τα παλια υγρα απο τα σωληνάκια.
groupN - Τετ 15 Ιούν 2011, 01:27:05
Θέμα δημοσίευσης:
γιαννη αυτο με το πενταλ το εχω παθει και εγω μετα απο αλλαγη υγρων. καναμε πρεσσαρισμα, βαλαμε τα καινουρια υγρα και εφυγα. παρατηρησα οτι μετα απο λιγες μερες οτι εποιανε πιο χαμηλα. μετα πηγα και ξαναπρεσαραμε αλλη μια φορα και εστρωσε
plaketokofths - Τετ 15 Ιούν 2011, 01:32:49
Θέμα δημοσίευσης:
πως εξηγείται αυτό? ολα εχουν κάποια λογική εξήγηση...
greenpug106 - Τετ 15 Ιούν 2011, 06:35:54
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.kamracing.co.uk/peugeot/peugeot-106/brakes/braided-brake-lines.html?SID=idpl2p008702p5lgqf994sfrc0
sps - Τετ 15 Ιούν 2011, 07:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω tarox σωληνακια που ειναι χωρις λαστιχενιο περιβλημα, full stainless Laughing
Sinanai - Τετ 15 Ιούν 2011, 08:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θυμάμαι καλά, και τα "δικά μας" από Oreca (Goodridge;) χωρίς κ@πότα είναι. Laughing
MEMsound - Τετ 15 Ιούν 2011, 08:39:32
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
γιαννη αυτο με το πενταλ το εχω παθει και εγω μετα απο αλλαγη υγρων. καναμε πρεσσαρισμα, βαλαμε τα καινουρια υγρα και εφυγα. παρατηρησα οτι μετα απο λιγες μερες οτι εποιανε πιο χαμηλα. μετα πηγα και ξαναπρεσαραμε αλλη μια φορα και εστρωσε

+

plaketokofths έγραψε:

= (κατα την γνωμη μου) ειχε γινει λαθος εξαερωση και καπου ειχε μεινει αερας

υ.γ. καλό ειναι να μην αδειαζετε τελειως ολα τα υγρα και μετα να βαζετε νεα... Wink
RoadRunner122 - Τετ 15 Ιούν 2011, 08:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Kαι συνεχίζω... φυσίξατε (πρεσσάρατε) το κύκλωμα φρένων για να φύγουν τα παλιά υγρά. Σωστά! (Μάνθο, ακόμα κι αν έχει σύστημα ΑΒΣ, δεν είναι σαν των 206 που υπάρχει θέμα με το να αδειάσει όλο).

Μετά, την εξαέρωση την κάνατε με τη σωστή σειρά???
groupN - Πεμ 16 Ιούν 2011, 01:08:17
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
groupN έγραψε:

+

plaketokofths έγραψε:

= (κατα την γνωμη μου) ειχε γινει λαθος εξαερωση και καπου ειχε μεινει αερας

υ.γ. καλό ειναι να μην αδειαζετε τελειως ολα τα υγρα και μετα να βαζετε νεα... Wink

+
plaketokofths - Πεμ 16 Ιούν 2011, 15:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τα σωληνάκια σε φουλ πίεση φουσκώνουν λίγο. Σημαίνει οτι υπάρχει άερας?

Την εξαερωση και τοποθετηση των φρένων την εκανε ο Μοραρης, φρενάς ειναι ο ανθρωπος. Εμεινα αρκετά ευχαριστημενος και το φρένο ηταν οκ οταν το πηρα. Σταδιακά ομως αρχισε να πηγαίνει πιο μέσα... ωσπου στα μεγαρα καταλαβα οτι εχει σπογγώδη αίσθηση και συνάμα οταν βγηκα απο το σεσσιον καταλαβα οτι το πετάλι πάει πολύ πιο κατω.

Γινεται με κάποιο τροπο να μπει αέρας στο κύκλωμα?
Οι δισκοι γιατι εγιναν ετσι? Ειναι πριν τα μεγαρα, αν σας δειξω πως ειναι τωρα θα γεμίσει το φορουμ με Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Απο το κυκλωμα βγηκαν πληρως τα παλιά υγρά και μπήκαν rbf600.

edit: παιζει ρολο που εχω βγάλει την ασφάλεια του abs?
iceage - Πεμ 16 Ιούν 2011, 15:59:13
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Τα σωληνάκια σε φουλ πίεση φουσκώνουν λίγο.

Έτσι γίνεται με τα εργοστασιακά καουτσουκένια σωληνάκια.

plaketokofths έγραψε:
Σημαίνει οτι υπάρχει άερας?

Όχι απαραίτητα.

plaketokofths έγραψε:
Σταδιακά ομως αρχισε να πηγαίνει πιο μέσα... ωσπου στα μεγαρα καταλαβα οτι εχει σπογγώδη αίσθηση και συνάμα οταν βγηκα απο το σεσσιον καταλαβα οτι το πετάλι πάει πολύ πιο κατω.

Σπογγώδη αίσθηση συμαίνει σίγουρα αέρας στο κύκλωμα.

plaketokofths έγραψε:
Γινεται με κάποιο τροπο να μπει αέρας στο κύκλωμα?

Όχι. Αλλιώς θα είχε αδειάσει το κύκλωμα από υγρά.

plaketokofths έγραψε:
Οι δισκοι γιατι εγιναν ετσι?

Γιατί επαλυθεύουν τον 2ο νόμο του νεύτωνα. Είναι μεγάλες οι ταχύτητες και μικρός ο χρόνος μείωσης αυτών. Σιγά τι έπαθαν. Ακόμα μωβ ήταν. Έχουν λίγο ακόμη για να γίνουν κόκκινοι.
z@ck! - Πεμ 23 Ιούν 2011, 18:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως, λεω εγω τωρα, μηπως δεν εχει σφυξει καλα καποιο bleeder (βαλβιδα εξαερωσης)..
plaketokofths - Πεμ 23 Ιούν 2011, 18:28:36
Θέμα δημοσίευσης:
έκανα εξαέρωση μ' ενα φίλο μου προχτές, βρηκα ολες τις βαλβίδες τερμα σφιχτές. Δεν ξέρω αν έγινε με πληρη επιτυχια παντως βελτιωθηκε το πενταλ. Για 5 πατηματα ηταν τελειο και υστερα υποχωρησε αρκετά χωρις να φτασει οπως πριν. Ολα αυτα χωρις abs, μολις εβαλα το abs το πετάλι εφτιαξε αρκετα. wtf?
MEMsound - Πεμ 23 Ιούν 2011, 19:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως οταν απενεργοποιείς το ABS καποια απο τις βαλβιδες/τρομπιτσες/κλπ που εχει μεσα ο μηχανισμός του "υποχωρεί" και γι αυτο το πεταλ πάει πιο μεσα?
plaketokofths - Πεμ 23 Ιούν 2011, 19:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως αλλα,

οταν βγαλεις το abs αν υποχωρεί και δεν ειναι του μυαλου μου μιλαμε για ~1εκ

στο μεγαρο πηγε μεσα 4-5εκ!

Η τρόμπα επίσης ειναι ΟΚ.

Το γεγονος οτι με την εξαερωση βελτιωθηκε σημαινει οτι υπηρχε αερας μεσα?
Πως προεκυψε?
plaketokofths - Παρ 24 Ιούν 2011, 15:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
ξέρει κάποιος κωδικό για σετ επισκευής μπροστά δαγκάνας?

εννοώ την τσιμουχα που προστατευει απο νερό και σκονη

νομιζω ειναι 444874, μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος?
iceage - Παρ 24 Ιούν 2011, 16:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
ξέρει κάποιος κωδικό για σετ επισκευής μπροστά δαγκάνας?

εννοώ την τσιμουχα που προστατευει απο νερό και σκονη

νομιζω ειναι 444874, μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος?

Σωστός με κόστος περίπου 21€/σετ.
plaketokofths - Σαβ 25 Ιούν 2011, 13:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο σ' ευχαριστώ και τώρα κάτι super sos, οποιος ξέρει με σώνει. Γιατι δυστυχώς εξω στον κοσμο των μηχανικών επικρατεί πλήρης ημιμάθεια.

Διαβαζω στο ιντερνετ οτι υπάρχουν κάποιες μονάδες abs, συνήθως παλιάς γενιάς οπως του saxo όπου χρειάζεται να γίνει εξαέρωση και στην μονάδα του abs. Τι παίζει με αυτο το θέμα? Ισχύει στο σαξό κάτι τέτοιο?

Λένε πως πχ αν αλλάξεις τρόμπα... ναι πρέπει να κανεις εξαερωση και στην μονάδα του abs. Τρόμπα δεν εχω αλλάξει, αλλά θα θελα να μάθω πως γινεται εξαέρωση εκει γιατι κάτι μου λεει πως το προβλημα μου προερχεται απο εκει.

Δεν εχει νόημα να ποστάρω τα links, αλλα να στο google πατήστε "abs brake bleeding" θα βρειτε αρκετές πληροφορίες. Προσωπικά άκρη δεν εβγαλα.

Σε φορουμ εξωτερικού εχει γράψει ενας

Παράθεση:
i have a VTS , but i read in the 106 haynes that there is a pair of bleed points in the 106 ABS modulator , but they are not mentioned in the saxo manual , are both these identical , should i have bleed points in my 2000 mk2 VTS?

iceage - Κυρ 26 Ιούν 2011, 09:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
Υπήρχε μονόφυσο Saxo με ABS? Το δικό σου Μκ2 δεν είναι? Εάν μπορείς να βγάλεις κάποιες φωτό από την μονάδα σου ίσως γίνει κάτι.
plaketokofths - Κυρ 26 Ιούν 2011, 21:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Υπήρχε μονόφυσο Saxo με ABS? Το δικό σου Μκ2 δεν είναι? Εάν μπορείς να βγάλεις κάποιες φωτό από την μονάδα σου ίσως γίνει κάτι.

Γιώργο σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Αρχικά να σου πω το δικο μου ειναι μοντελο 2002 mk2 τριφυσο με abs.

Φωτο μπορώ να βγάλω οπως και να ποστάρω απο το service box εικόνες...
nikolas206gti - Κυρ 26 Ιούν 2011, 21:52:22
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Υπήρχε μονόφυσο Saxo με ABS?

Γιωργο, υπαρχει. Το ξερω συγκεκριμενα γιατι εχει ενας φιλος του 98 και ειναι μονοφισο Wink
plaketokofths - Κυρ 26 Ιούν 2011, 22:06:18
Θέμα δημοσίευσης:

iceage - Κυρ 26 Ιούν 2011, 22:13:08
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
iceage έγραψε:

Γιώργο σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Αρχικά να σου πω το δικο μου ειναι μοντελο 2002 mk2 τριφυσο με abs.

Φωτο μπορώ να βγάλω οπως και να ποστάρω απο το service box εικόνες...

Στου Γιάννη RR122 πάντως δεν έχουμε βρει κάποια εξαεριστικά. Θα λένε μάλλον ότι χρειάζεται να γίνει με διαγνωστικό για να ανοίξουν τυχόν βαλβίδες της μονάδας ABS. Αλλιώς παίρνει μία νέα τρόμπα από έκδοση χωρίς ABS και 4 σωληνάκια μεταλλικά από το αντοίστιχο μοντέλο τα βάζεις στο σέρβο σου και τελειώνει το παραμύθι εκεί μια για πάντα.
plaketokofths - Κυρ 26 Ιούν 2011, 22:21:26
Θέμα δημοσίευσης:
ε μαλλον αυτο θα γινει γιατι το abs σπανια το εχω ον. θα το ψαξω παντως.
Svstouk - Κυρ 24 Ιούλ 2011, 14:34:54
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ στο 307 άλλαξα πρόσφατα δισκόπλακες μπρος και έβαλα κάποιες άγνωστες για μένα, με τακάκια valeo. Το αποτέλεσμα : σπογγώδης αίσθηση και σε καμία περίπτωση το ίδιο φρενάρισμα με πριν...........πριν με έπιανε η ζώνη, τώρα πριν με πιάσει οτιδήποτε πιάνει το ΑΒS σε δρόμο με υψηλή πρόσφυση και καλά λάστιχα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
drdino - Δευ 25 Ιούλ 2011, 14:07:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σκονισμένοι/λερωμένοι δρόμοι, ζέστη.
Svstouk - Δευ 25 Ιούλ 2011, 14:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
αποκλείεται να θέλει εξαέρωση;
drdino - Δευ 25 Ιούλ 2011, 15:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξες υγρά όταν άλλαξες και δισκόπλακες;
plaketokofths - Δευ 25 Ιούλ 2011, 15:29:55
Θέμα δημοσίευσης:
1. μπρος η πισω αλλαξες δισκους?
2. εξαερωση σου κανε? αν ναι μπορεις να περιγραψεις πως?
Svstouk - Δευ 25 Ιούλ 2011, 16:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
άλλαξα τις μπροστά δισκόπλακες και όχι δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω αν μου έκανε εξαέρωση........τον ρώτησα και μου είπε ότι έκανε..........αλλά η εμπειρία μου δε με γελάει........δε φρέναρε έτσι χάλια το αμάξι μου, ούτε είχε αυτή την αίσθηση το πετάλ........
Svstouk - Παρ 29 Ιούλ 2011, 14:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καμιά απάντηση ρε παιδιά;
plaketokofths - Παρ 29 Ιούλ 2011, 16:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
αν υπάρχει αέρας στο κύκλωμα τιποτις δεν λειτουργει σωστά.
Αν για κάποιο λόγο, εχεις λάθος κατανομή πίεσης και στελνει περισσοτερη πίσω τότε το abs θα δουλεύει υπερωρίες.

Για αρχή θα πρότεινα μια καλή εξαερωση, ειδικά αν νιωθεις σπογγώδη αισθηση στο πενταλ του φρενου.
Svstouk - Παρ 29 Ιούλ 2011, 18:44:17
Θέμα δημοσίευσης:
ωραία, ευχαριστώ!
groupN - Παρ 29 Ιούλ 2011, 23:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον δεν σου εκανε καλη εξαερωση, αν σου αλλαξε τα υγρα
Svstouk - Σαβ 30 Ιούλ 2011, 00:16:11
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγώ αυτό ψιλιάζομαι εξ αρχής, αν και έχω μια αμφιβολία να το πω, μήπως τα υλικά τριβής με τις δισκόπλακες δε συνεργάζονται καλά...........υπάρχει τέτοια περίπτωση και να έχω αυτά τα συμπτώματα σπογγώδους αίσθησης;
TopGear - Σαβ 30 Ιούλ 2011, 10:18:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ παρατήρησα έναν ήχο πριν λίγο καιρό, να ακούγεται αραιά και που. Δηλαδή 1 φορά στα 30 φρεναρίσματα και ακόμη πιο σπάνια. Είναι ένας τραχύς ήχος, σαν να έχω ABS (ενώ δεν έχω) ή όπως ακούγεται ένα χοντρό σκοινί που το γυρνάς γύρω γύρω στον αέρα. Ένα τέτοιο πράγμα. Δεν έχω δει όμως κανένα πρόβλημα στην απόδοση ή πουθενά αλλού, ούτε περίεργη αίσθηση στο πεντάλ, ούτε τίποτα.

Τακάκια και υγρά άλλαξα μετά τα μέσα Απριλίου και λάδια πριν 2 βδομάδες περίπου, όπου από τότε ψιλοπαρατήρησα αυτόν τον ήχο.
action_peugeot - Πεμ 04 Αύγ 2011, 21:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τα valeo όταν ζεσταθούν δεν πιάνουν άλλαξε τακάκια
TopGear - Σαβ 06 Αύγ 2011, 09:53:26
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Τα valeo όταν ζεσταθούν δεν πιάνουν άλλαξε τακάκια

Ε καλά, δεν το πεθαίνω σε φρεναρίσματα, ο ήχος με παραξένεψε. Δεν είδα όμως καμία πτώση σε απόδοση. Πριν 3 μήνες άλλαξα τακάκια.
Svstouk - Σαβ 06 Αύγ 2011, 22:49:32
Θέμα δημοσίευσης:
αν το λες για μένα έχεις δίκιο, όταν ζεσταθούν δεν πιάνουν......θα τα αλλάξω, ευχαριστώ
Vaggos 306 - Τετ 07 Σεπ 2011, 17:20:24
Θέμα δημοσίευσης: Βελτίωση φρένων σε 306
Γεια σε όλους! Λοιπόν για πείτε μου παιδιά έχω το 306 1.4 8v χωρίς abs με τους απλούς δίσκους 247mm πίσω ταμπούρα κ το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι δεν έχω φρένα!!! Το 306 το κυνηγάω αρκετά άρα να πάω να αγοράσω δίσκους brembo 247mm τρυπιτούς κ τακάκια ferodo ds2500?? Αξίζει? Θα εχω καλό φρένο?? Η να βρώ από άλλο pug μεγαλύτερα φρένα πχ 266mm ή 283mm (δαγκάνες κ δίσκους)?? Μήπως θα χρειαστώ κ τρόμπα?? Ζάντες έχω 15αρες. (Τα ds τελίκα σφυρίζουν?) Ακούω γνώμες...
sod - Τετ 07 Σεπ 2011, 19:01:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αλαζεις δαγκανες και βαζεις 266χ22 διπλο αεριζομενο και ενα καλο τακακι ds2500 και εισαι κομπλε.....τωρα αν χρειαζετε τρομπα δεν γνωριζω...εγω παντως σε 206 1.4 8v δεν χρειαζομαι....
TopGear - Τετ 07 Σεπ 2011, 21:00:35
Θέμα δημοσίευσης:
Με ψήνετε και μένα για 266x22 και τακάκια έστω και μαμά...Δεν είναι να μπαίνω εδώ μέσα, όλο την τσέπη μου αδειάζετε με τις ιδέες σας, τη μια ράβδους, την άλλη φρένα... Laughing Laughing Αλλά για ζάντα 14" (φοράω τη Momo Corse που είναι βγαίνει κάπως προς τα έξω). Πόσο πάνε περίπου η ταρίφα δαγκάνες μπρος και έστω μαμά δίσκοι και τακάκια; Τώρα 247 μονά δε φοράω;
Vaggos 306 - Πεμ 08 Σεπ 2011, 09:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον για 266 θα πάω... Να σου πω ποιά μοντέλα φοράνε 266?? Τα 106 τα rallye τι φοράνε κ γενικά από ποιά μοντέλα κάνουν για μένα?? Επίσης το δικό μου είναι τριμπούλονο ή τετραμπούλονο στα δισκόφρενα?? Ευχαριστώ!
Giannis307 - Πεμ 08 Σεπ 2011, 09:03:12
Θέμα δημοσίευσης:
307 206 1600 c4

306 τριμπουλωνο δεν υπαρχει.....
Vaggos 306 - Πεμ 08 Σεπ 2011, 12:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
Α οκ! Κ κάτι τελευταίο τα ferodo ds2500 τελικά σφυρίζουν γιατί έχω ακούσει από πολλούς παράπονα... Κ ποιά άλλα τακάκια είναι καλά??
plaketokofths - Πεμ 08 Σεπ 2011, 12:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
ποιος εχει πει οτι σφυρίζουν τα 2500?

Παντως να ξερεις με την χ δισκοπλακα μπορει να σφυρίζουν και με την y oχι. Ειναι θεμα πως συνεργάζεται το υλικο τριβης του τακακιου με του δισκου.
Sinanai - Πεμ 08 Σεπ 2011, 12:36:30
Θέμα δημοσίευσης:
DS2500, πάντως, με απλό Bendix δίσκο δε σφυρίζουν. Ή για να είμαι ακριβής σφυρίζουν ανεπαίσθητα και σπάνια. Wink
Vaggos 306 - Πεμ 08 Σεπ 2011, 13:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
Bendix 266mm μαζί με τακάκια ferodo ds2500 πόσο περίπου θα βγούνε σε τιμή???
Sinanai - Πεμ 08 Σεπ 2011, 13:56:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δίσκοι Bendix κάτι λιγότερο από 50 ευρά και DS2500 κάπου 140, αν θυμάμαι καλά, απλά κάτι διάβασα ότι Ντίνος, τουλάχιστον, δεν τις έχει.
Vaggos 306 - Τρι 27 Σεπ 2011, 21:19:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά φρένα μπήκαν 266mm από 206 1.6 δίσκοι τακάκια όλα μαμά τα τακάκια γράφουν peugeot citroen (τα γνήσια δεν είναι???) και από φρένο άγκυρες!! Βρήκα όλο το σετ 120 ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση!! Κατέβαινα από λίμνη πλαστήρα αρκετά γρήγορα κ δεν κόπιασαν καθόλου!! Αξιζε τελικά!!
Steve - Τρι 27 Σεπ 2011, 22:02:18
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Τελικά φρένα μπήκαν 266mm από 206 1.6 δίσκοι τακάκια όλα μαμά τα τακάκια γράφουν peugeot citroen (τα γνήσια δεν είναι???) και από φρένο άγκυρες!! Βρήκα όλο το σετ 120 ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση!! Κατέβαινα από λίμνη πλαστήρα αρκετά γρήγορα κ δεν κόπιασαν καθόλου!! Αξιζε τελικά!!
Κάνε κάποια πιο αντρική κατάβαση και εδώ είμαστε πάλι Smile
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 13:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν λες ποιό αντρική τι ακριβώς εννοείς για να καταλαβώ...?? Εσύ steve δηλαδή οδηγάς πολύ ποιό αντρίκια από μένα ή από τους άλλους??
Να προσέχουμε τη λέμε αυτό έχω να πω μόνο.....
Steve - Τετ 28 Σεπ 2011, 17:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Οταν λες ποιό αντρική τι ακριβώς εννοείς για να καταλαβώ...?? Εσύ steve δηλαδή οδηγάς πολύ ποιό αντρίκια από μένα ή από τους άλλους??
Να προσέχουμε τη λέμε αυτό έχω να πω μόνο.....
Φυσικά να προσέχουμε τί λέμε γιατί άμα δεν καταλαβαίνουμε όλο ασυναρτησίες και δημιουργούμε παρεξηγήσεις, όπως εσύ καλή ώρα που ήρθες σήμερα να μου πεις να προσέχουμε τί λέμε.

Η μέγιστη κλίση που έχει η "κατάβαση λίμνης πλαστήρα" είναι 2%. Πήγαινε σε κάποιο δρόμο με μεγαλύτερες κλίσεις στις κατηφόρες (με μεγαλύτερη διαφορά υψομέτρων δηλαδή, πιο "αντρικό" και όχι την παιδική χαρά της Λίμνης Πλαστήρα), φρέναρε με τα εργοστασιακά 266 δίσκους/τακάκια/δαγκάνες και έλα μετά να μας ξαναγράψεις την εντύπωση αν είναι "άγκυρες" ή "βούτυρο" Wink
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 17:40:18
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ την επόμενη φορά θα πάω στο κολοράντο στο περίφημο Pikes Peak International Hill Climb για κατάβαση κ θα γράψω εντυπώσεις...... Ισως να είναι ποιό αντρικό αυτό.....
Πάντως από περιέργεια σταμάτισα σε μια άκρη για να δω τα φρένα όταν έφτασα κάτω κ ήταν κατακόκκινα μες στη νύχτα... Ακόμα κ η ζάντα έκαιγε... Επρεπε να βγάλω φωτό όμως!
Δηλαδή τι άλλο να κάνω για να δω αν έχω καλά φρένα?? Ελεος!
TopGear - Τετ 28 Σεπ 2011, 17:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ε εντάξει, συγκριτικά με τα μαμά που θα είχε, του 1,6 με μεγαλύτερες δαγκάνες, θα του φάνηκαν άγκυρες. Laughing Laughing

BTW, πόσο πήγε η μπίζνα; Δαγκάνες, δίσκοι, τακάκια, εργασία; Καινούρια;
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 17:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι φίλε μεταχειρισμένα τα πήρα σε πολύ καλή κατάσταση 120 ευρώ όλο το σετ... συν 10 ευρώ εργατικά σε φίλο μάστορα!
Steve - Τετ 28 Σεπ 2011, 19:19:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Οκ την επόμενη φορά θα πάω στο κολοράντο στο περίφημο Pikes Peak International Hill Climb για κατάβαση κ θα γράψω εντυπώσεις...... Ισως να είναι ποιό αντρικό αυτό.....
Τις ειρωνίες κράτα τις να τις βάλεις κάπου αλλού που έχεις χώρο Wink Ο χώρος που είσαι τώρα δεν είναι κατάλληλος για ειρωνίες.
Vaggos 306 έγραψε:
Πάντως από περιέργεια σταμάτισα σε μια άκρη για να δω τα φρένα όταν έφτασα κάτω κ ήταν κατακόκκινα μες στη νύχτα... Ακόμα κ η ζάντα έκαιγε... Επρεπε να βγάλω φωτό όμως!
Αν σε τέτοια διαδρομή σου είναι κατακόκκινα τα φρένα, μάλλον ο ίδιος αναιρείς τις "άγκυρες" που αναφέρεις, καθώς όταν πυρώνει ο δίσκος δείχνει ότι δεν επαρκεί για την χρήση που του κάνεις.
Vaggos 306 έγραψε:
Δηλαδή τι άλλο να κάνω για να δω αν έχω καλά φρένα?? Ελεος!
Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω, ήδη αναίρεσες μόνος σου τις "άγκυρες", όπως έγραψα παραπάνω Laughing
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 19:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ Κ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!! ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΙ ΠΩ ΕΥΓΕ!!!! ΕΔΩ Κ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΑΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ Κ ΒΓΗΚΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΑΓΚΙΑ!!!! ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΙΣ Κ ΜΟΥ ΞΑΝΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!! ΤΕΛΟΣ!!!
MEMsound - Τετ 28 Σεπ 2011, 20:23:37
Θέμα δημοσίευσης:
Για χαλαρωστε αμφοτεροι... Wink Wink Wink
TopGear - Τετ 28 Σεπ 2011, 20:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Οχι φίλε μεταχειρισμένα τα πήρα σε πολύ καλή κατάσταση 120 ευρώ όλο το σετ... συν 10 ευρώ εργατικά σε φίλο μάστορα!

120 ευρώ δαγκάνες για 266, δίσκους, τακάκια; Ωραίος. Και ακόμη πιο ωραίος, στα εργατικά. 5 μπύρες κέρασμα. Laughing Laughing Laughing Πάντως, εγώ μπορώ να σε καταλάβω, απ'τα 1400 με 247, το να πας σε 266, λογικό είναι να σου φαίνονται άγκυρες. Θα'θελα κι εγώ να αλλάξω (όπως και αντιστρεπτικές-ράβδους), αλλά αυτό το τέλος της ΔΕΗ μας έσκισε... Evil Evil Evil Evil Evil

Καινούρια πόσο πάνε, ξέρει κανείς;
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 20:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ συγγνώμη για τα ξέσπασμα αλλά δεν άντεξα με πρόσβαλε ο steve κ γι'αυτό...
MEMsound - Τετ 28 Σεπ 2011, 20:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστο με την πρωτη ευκαιρία να τα αλλαξεις...
Η διαφορα ειναι χώαδης...

Οκ "αντικειμενικα" τα 266 "αγκυρες" ΔΕΝ ειναι (γιατι τοτε τι πρεπει να πει κανεις για ακομα μεγαλητερης διαμετρου ή ακομα και για τα 4πιστονα... - που προφανως εαυτα εχει στο μαυλο του ο Steve) αλλα σε σχεση με τα μονα 247... ειναι (ιδιως για ενα μεσο οδηγό και ενα "λογικο" ρυθμο σβελτης καταβασης σε δημοσιο δρομο...) "η μερα με την νυχτα"...

Αν μαλιστα βαλεις κανεις και κανα πιο "μπολικο" τακακι αποκτουν και αξιολογη διαρκεια - παντα σε συνδυασμο με μια ζαντα που να επιτρεπει τον αερισμο τους...
Vaggos 306 - Τετ 28 Σεπ 2011, 20:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός ο φίλος!! Είπα ότι είναι άγκυρες σε σχέση με αυτά που είχα που δεν ήταν καν αεριζόμενα. Πάντως σε σχέση με ένα golf gt φίλου μου με μαμά φρένα που πήγαμε βόλτα πριν λίγες μέρες δεν έχω να ζηλέψω κάτι... ένα απλό παράδειγμα ανέφερα.
TopGear - Τετ 28 Σεπ 2011, 21:43:07
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Οκ "αντικειμενικα" τα 266 "αγκυρες" ΔΕΝ ειναι (γιατι τοτε τι πρεπει να πει κανεις για ακομα μεγαλητερης διαμετρου ή ακομα και για τα 4πιστονα... - που προφανως εαυτα εχει στο μαυλο του ο Steve) αλλα σε σχεση με τα μονα 247... ειναι (ιδιως για ενα μεσο οδηγό και ενα "λογικο" ρυθμο σβελτης καταβασης σε δημοσιο δρομο...) "η μερα με την νυχτα"...

Αν μαλιστα βαλεις κανεις και κανα πιο "μπολικο" τακακι αποκτουν και αξιολογη διαρκεια - παντα σε συνδυασμο με μια ζαντα που να επιτρεπει τον αερισμο τους...

Μωρέ θέλω να αλλάξω πράγματα, αλλά ο Μπένυ δε μ'αφήνει... Evil Evil Evil

Σαφώς άγκυρες δε μπορούν να θεωρηθούν φρένα που υπάρχουν ως "βασικά" σε 206, απλά στα 1600 κυβικά, όμως είναι αυτό που είπαμε, πώς η διαφορά είναι τόσο χαώδης, που σου δίνουν τέτοια εντύπωση.

Ζάντα φοράω momo corse 14", έχω ακούσει ότι 266, μπαίνουν σε 14", έστω οριακά.
MEMsound - Τετ 28 Σεπ 2011, 21:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
μπαινουν Wink
Steve - Πεμ 29 Σεπ 2011, 13:25:46
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Οκ συγγνώμη για τα ξέσπασμα αλλά δεν άντεξα με πρόσβαλε ο steve κ γι'αυτό...
Όπως και εγώ ΔΕΝ ξέσπασα, έτσι λοιπόν και εσύ ΔΕΝ έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να ξεσπάσεις, πόσο μάλλον να μου απαγορεύσεις να ξανααπαντήσω. Μάλλον έχει παρανοήσει την θέση σου.

Ειρωνία δεν πούλησα πουθενά, άλλο το πώς ήθελες να το παρουσιάσεις εσύ. Ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό που είπα.

Όταν λοιπόν είσαι σε έναν χώρο όπου έχει 5.000 μέλη, και διαβάζουν άλλοι 10.000 μη-εγγεγραμένοι και γράφεις ότι τα 266 είναι "άγκυρες" και πάει και τα βάλει κάποιος και φρενάρει και σκοτωθεί, τότε θα βρεθούμε εμείς (εσύ βασικότερα) υπόλογος για την παραπληροφόρηση που έδωσες.

Γι αυτό λοιπόν πρόσεχε τι λες και τί προτίνεις και πώς το χαρακτηρίζεις, γιατί διαβάζουν και άλλοι, όχι μόνο εγώ και συ.
AlienHack - Πεμ 29 Σεπ 2011, 14:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ Κ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!! ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΙ ΠΩ ΕΥΓΕ!!!! ΕΔΩ Κ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΑΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ Κ ΒΓΗΚΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΑΓΚΙΑ!!!! ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΙΣ Κ ΜΟΥ ΞΑΝΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!! ΤΕΛΟΣ!!!

vaggos αρπαχτηκες υπερβολικα χωρις λογο... και να σκεφτεις οτι ο steve σου μιλησε ποιο ευγενικα απο οτι μιλαει συνηθος.. Wink

και στο φιναλε εχει δικιο οτι τα μαμα φρενα του 1600 δεν ειναι και κατι ΣΟΥΠΕΡ ουαο! απλος εσενα απο το 1400 οταν πηγες στου 1600 και με το βαρος του αμαξιου σου σου φανηκαν αγκυρες. αντικοιμενικα ομως δεν ειναι.. το λες και μονος σου (πυρωσαν οι δισκοι)

Ο στιβ μην ξεχνας οτι εχει BREMBO τετραπιστονα και τον ορο αγκυρες μονο αυτος ισως μπορει να τον πει.. επειδη τα εχω δοκιμασει και εγω τα BREMBO στο λεω.. ολα τα αλλα μαμα φρενα ειναι απλα επαρκή..

φιλικα παντα.. Cool
Vaggos 306 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 18:58:28
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί πως μιλάει συνήθως ο steve?? Μου έκανε κ χάρη δεν κατάλαβα..? Ξεκίνησε λέγοντας ότι η κατάβαση που έκανα δεν ήταν κ τόσο αντρική! Τι πάει να πει αυτό ότι οδηγάω σαν γκόμενα ή κάτι άλλο?? Δεν μπορούμε να κάνουμε ράλλυ στους δρόμους! Οταν είπα ότι είναι άγκυρες το εννοούσα σε σχέση με αυτά που είχα κ όχι γενικά. Εχω οδηγήσει πολλά αμάξια κ ξέρω από φρένα. Οσο για το πύρωμα εννοώ οτι ακόμα κ τόσο καυτά τα φρένα έπιαναν σχεδόν το ίδιο. Αν ο steve δεν έλεγε αυτό το ''αντρική'' κ έλεγε πχ μπες σε πίστα κ μετά πες μας τα αποτελέσματα οκ θα το δεχόμουν κ δίκιο θα είχε αλλά προτίμισε την ειρωνία. Από αυτό ξέκινησε όλο το θέμα!
MEMsound - Πεμ 29 Σεπ 2011, 19:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεκώλλα ρε Βαγγο.

Την συγκεκριμενη διαδρομη περιεγραψε.

Οχι εσενα.

Δεν σου ειπε οτι δεν κάνεις (γενικώς) "ανδρικές" διαδρομές ή οτι εισαι περισσότερο ή λιγότερο ανδρας... Wink
Vaggos 306 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 19:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν είναι να έρθετε καμία βόλτα καρδίτσα να μου πείτε για να σας παω σε μια διαδρομή πάνω στην λίμνη (όχι αυτήν που πάει για το φράγμα) όπου γίνονται κ αναβάσεις ράλλυ κάθε χρόνο κ μέτα να δούμε αν είναι αντρική η διαδρομή.Ολοι οι καρδιτσιότες εκεί πάμε για τεστ φρένων.
RoadRunner122 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 20:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Βαγγέλη, ξαναδιάβασε τι σου γραψε, επεξεργάσου το λίγο και θα καταλάβεις τι εννοούσε. Δε σου πε ότι δεν οδηγάς "αντρικά". Για τη διαδρομή πήγαινε το κοσμιτικό. Που για να λες ότι δεν κουράστηκαν με ΜΑΜΑ τακάκια, πάει να πει ότι όντως δεν ήταν "αντρική" (ΔΗΛΑΔΗ δεν ήταν τέτοια ώστε λόγω κλίσης ή απαιτήσεων σε πίεση φρένων να φτάσεις σε σημείο να πεις ότι κουράστηκαν κ να μείνεις από φρένο). Τόσο απλά! Που σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, εφόσον όντως πύρωσαν οι δυσκόπλακες, τότε μπορεί και να ήταν αντρική αλλά σε αυτή την περίπτωση δε μπορείς να τις χαρακτηρίσεις άγκυρες.

Και για να στο κάνω ακόμα πιό λιανά: Δε μπορείς ρε φίλε να βαθμολογείς με 10 τη Τζούλια όταν υπάρχει κ η Jessica Alba! Δηλαδή στη δεύτερη τι θα βάλεις? 12? Wink
Vaggos 306 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 20:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Η διαδρομή που έκανα δεν είναι η κλασική για λίμνη πλαστήρα που όλοι ξέρουμε. Στην κατάβαση πάω από άλλο δρόμο που έχει φοβερά πέταλα κ κατηφόρες που σου κόβεται το αίμα κ γι'αυτό το ''ποιό αντρική διαδρομή'' δεν το δέχομαι με καμία έννοια. Πρώτα να ρωτάμε κ να ξέρουμε πέρι τίνος πρόκειται κ μέτα να σχολιάζουμε. Κ ΞΑΝΑΛΕΩ το άγκυρες το λέω σε σχέση με τα παλιά που είχα κ όχι γενικά. Δεν συγκρίνω τα 266 που φοράω με τα 283 του 306 gti που είναι ακόμα καλύτερα ή με τετραπίστονα. Ελεος ελληνικά μιλάω...
RoadRunner122 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 20:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Κ ΞΑΝΑΛΕΩ το άγκυρες το λέω σε σχέση με τα παλιά που είχα κ όχι γενικά.

Εντάξει, έτσι σωστός Wink απλά έπρεπε να το γράψεις αρχικά γιατί ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Όσο για τη διαδρομή, εννοείται πως αν δεν τη ξέρουμε δε μπορούμε να τη σχολιάσουμε κ επαναλαμβάνω πως απ'τη στιγμή που τα άναψες θα είναι αρκετά απαιτητική σε φρένα.

Να το αφήσουμε να πάρε παρακάτω γιατί το κουράσαμε?
Vaggos 306 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 21:38:40
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ τέλος το θέμα έληξε.
AlienHack - Πεμ 29 Σεπ 2011, 22:31:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggos 306 έγραψε:
Οκ τέλος το θέμα έληξε.

δηλαδη αν η διαδρομη στην καρδιτσα ειναι φουλαντρικη οπως λεμε... σταλονε...

η nurburgring τι ειναι ?? ο Τσακ Νορις? Laughing

ρε μην τρελενεσαι, επειδη ειπε οτι μια διαδρομη που εκανες δεν ειναι αντρικη... πω πω... τι σκ**α, τεστοστερονες σας ταιζουν με τα δημητριακα σας το πρωι εδω μεσα?? Smile
Vaggos 306 - Πεμ 29 Σεπ 2011, 22:36:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ασε φίλε κ που είσαι ακόμα........
greenpug106 - Παρ 30 Σεπ 2011, 06:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
MEMsound έγραψε:

Μωρέ θέλω να αλλάξω πράγματα, αλλά ο Μπένυ δε μ'αφήνει... Evil Evil Evil

Σαφώς άγκυρες δε μπορούν να θεωρηθούν φρένα που υπάρχουν ως "βασικά" σε 206, απλά στα 1600 κυβικά, όμως είναι αυτό που είπαμε, πώς η διαφορά είναι τόσο χαώδης, που σου δίνουν τέτοια εντύπωση.

Ζάντα φοράω momo corse 14", έχω ακούσει ότι 266, μπαίνουν σε 14", έστω οριακά.

Ναι μπαίνουν αυτά είχα και εγώ σε 106 1.4 8v
Steve - Σαβ 01 Οκτ 2011, 19:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κάνε μια κατάβαση από Καρυά σε Λεπτοκαρυά και τα λέμε Cool
drdino - Σαβ 01 Οκτ 2011, 20:12:56
Θέμα δημοσίευσης:
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil φοβερή διαδρομή και καφέου Λείβηθρα μετά Cool
Apostolos-106 rallye - Δευ 30 Σεπ 2013, 17:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κ γω κατι. Σημερα περασα κτεο. Ολα καλα, εκτος απο μια παρατηρηση. Κατα την διαρκεια του ελεγχου, οταν δοκιμασαν τα φρενα διαπιστωσαν οτι δεν "πιανουν" ταυτοχρονα, μαζι. Πιο συγκεκριμενα μου ειπε οτι πρωτα "δαγκωνει" ο ενας ο τροχος και λιγο πιο μετα και ο αλλος. Τι μπορει να "παιζει" εδω και γινεται αυτο ?

Σημειωση: (Εχουν αλλαχτει υγρα φρενων, εχει γινει εξαερωση, δισκοι και τακακια ολα κομπλε).
Steve - Δευ 30 Σεπ 2013, 18:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τσιμουχάκι εμβόλου δαγκάνας...
RoadRunner122 - Δευ 30 Σεπ 2013, 20:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να λυσεις και να καθαρισεις τις γλυστρες στις δαγκανες σου Αποστολε. Οπου γλυστρες=οι χρωμιωμενες μακροστενες 7ρες αλλενοβιδες που φαινονται μολις ξεκουμπωσεις τις 2 στρογγυλες πλαστικες ταπες στο πισω μερος της δαγκανας.
Μετα το καθαρισμα μη ξεχασεις να βαλεις γρασσο (κατα προτιμηση γραφιτουχο καταλληλο για δαγκανες φρενων).
Apostolos-106 rallye - Δευ 30 Σεπ 2013, 20:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλιστα οκ θα τις καθαρισω και ελπιζω να ειναι αυτος ο λογος, Ευχαριστω! για τις απαντησεις.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες