PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Σκάστρα forge ανοικτού τύπου

drspeed - Πεμ 10 Ιούν 2010, 12:05:12
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Σκάστρα forge ανοικτού τύπου
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να αλλάξω την μαμά σκάστρα με μία ανοικτού τύπου της forge.Δεν έχω βάλει ακόμα πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο στο αμάξι το οποίο θα μείνει μαμά τουλάχιστον για 1 χρόνο ακόμα.Απλά θέλω να ακούω το σκάσιμο της τουρμπίνας και να γουστάρω γιατί τώρα κάνει σαν αναιμικό.
Το θέμα είναι αν μία τέτοια σκάστρα μπορεί να κάνει πιο εμφανές το turbo lag ή θα είναι καλύτερα???
Με την εγγύηση θα έχω θέμα αν περαστεί η σκάστρα στην Peugeot ή δεν παίζει και τόσο ρόλο οπότε κάθε φορά που πηγαίνω για service θα πρέπει να βάζω την μαμά για να μη μου την πούνε.Έχω ακόμα 1 χρόνο και κάτι εγγύηση οπότε δεν θέλω να τρέχω για κάτι που δεν θα έχει σχέση με αυτό και να βρουν εκεί πάτημα.
tasos207RC - Πεμ 10 Ιούν 2010, 23:17:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοεις το πλακακι της forge λογικα.Εγω που την εχω δεν εχω παρατηρησει καποια μειωση στην αποκριση του γκαζιου.Οσον αφορα την αντιπροσωπια εγω την αφαιρω καθε φορα γιατι αν πεσεις σε κανενα περιεργο μπορει να σου πει οτι εβαλες χερι στο μοτερ κ να χασεις καμια εγγυηση.Το καλο με αυτο το πλακακι ειναι οτι μπαινει κ βγαινει σε 5 λεπτα.
greenpug106 - Παρ 11 Ιούν 2010, 07:43:17
Θέμα δημοσίευσης:
Από τι άκουσα η διαφορά στον ήχο δεν είναι μεγάλη.

Υπάρχουν βιντεάκια στο Youtube με αυτές.
Απλά να μην δώσεις τα χρήματα σου περιμένοντας κάτι άλλο.
tasos207RC - Παρ 11 Ιούν 2010, 11:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Με το πλακακι της forge εχει πολυ μεγαλη διαφορα.Το σκασιμο ειναι καπως υπερβολικο.
franch_power - Παρ 11 Ιούν 2010, 22:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με το παιδί μπορεί να πέσεις σε κανένα κολλημένο γι'αυτό κανε λiγo υπομονή μέχρι να τελειώσει η εγγύηση! αν κ η ουσία της σκάστρας που φοράμε είναι για να κάνει θόρυβο δεν Κερδίζεις τίποτα από θέμα απόδοσης Confused
drspeed - Κυρ 13 Ιούν 2010, 17:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μα δεν το κάνω για να κερδίσω κάτι από θέμα απόδοσης.
Αν ήταν τόσο φθηνά τα άλογα θα είχαμε από 500 ο καθένας.

Θέλω να τ' ακούω!!! Που έλεγε και η διαφήμιση Wink
tasos207RC - Κυρ 13 Ιούν 2010, 20:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα το ξανατονιζω,αν μιλας για τον ''ανταπτορα'' πλακακι της Forge που παιζει στα 70 ευρω περιπου,τοτε οχι μονο θα το ακους,αλλα θα το παρακους! Laughing
franch_power - Κυρ 13 Ιούν 2010, 23:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
αν είναι θέμα ήχου αλλάξε την! πάντα είναι ωραίο να ακούγεται ''ανάβει τα αίματα'' Wink
Paylos_207T - Δευ 14 Ιούν 2010, 00:03:18
Θέμα δημοσίευσης:
αν είναι θέμα ήχου αλλάξε την! π είναι ωραίο να ακούγεται ''ανάβει τα αίματα'' αλλα κοβει
Ilias207Rallye - Δευ 14 Ιούν 2010, 12:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ειπαμε ποσο να κοψει πια?
Δεν την εχω βαλει βεβαια, αλλα θα την βαλω συντομα.
Ειναι μια απλη και ευκολη λυση για οποιον θελει να ακουγεται. Και επισης αν νομιζεις οτι σε κοβει, 3 βιδες ειναι, την βγαζεις και τελειωσε.

Για καθημερινη χρηση εγω πχ που θελω να ακουγομαι, θα με βολεψει μια χαρα. Αν ειναι να κανω καποιο πατημα και κοβει πια τοοοοοσο πολυ, την βγαζω για το πατημα και ολα καλα.
Alexis22 - Δευ 14 Ιούν 2010, 13:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
Ρε παιδια ειπαμε ποσο να κοψει πια?
Δεν την εχω βαλει βεβαια, αλλα θα την βαλω συντομα.
Ειναι μια απλη και ευκολη λυση για οποιον θελει να ακουγεται. Και επισης αν νομιζεις οτι σε κοβει, 3 βιδες ειναι, την βγαζεις και τελειωσε.

Για καθημερινη χρηση εγω πχ που θελω να ακουγομαι, θα με βολεψει μια χαρα. Αν ειναι να κανω καποιο πατημα και κοβει πια τοοοοοσο πολυ, την βγαζω για το πατημα και ολα καλα.
ειχα αυτον τον ανταπτορα για ενα μικρο χρονικο διαστημα στ αυτοκινητο,διαφορα δεν ειδα προς το χειροτερο μ ειχε δωσει ομως την αισθηση οτι τραβουσε καλυτερα και μ ειχε κανει μεγαλη εντυπωση...αλλα απο θορυβο ισα που ακουγοταν
drspeed - Δευ 14 Ιούν 2010, 13:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να κόβει!!!
Η μαμά σκάστρα απλά πετάει τον επιπλέον αέρα μέσα στο κύκλωμα την ώρα που αφήνεις το γκάζι για να μη φρενάρει την τουρμπίνα ,σωστά???
Αυτό το μαραφέτι παίρνει αυτόν τον άχρηστο αέρα και τον πετάει έξω για να κάνει λίγο παραπάνω σαματά ,σωστά???

Οπότε η τουρμπίνα συνεχίζει να γυρνάει ελεύθερα και να γεμίζει κανονικά το κύκλωμα με κάποιο αέρα μείον αυτόν που πέταξε έξω(πλέον) η σκάστρα, ο οποίος λογικά θα έχει αναπληρωθεί μέχρι να ξαναπατήσουμε το γκάζι από την περιστροφή της τουρμπίνας και αφού έχει κλείσει και πάλι η βαλβίδα ανακούφισης, σωστά???

Εκτός λοιπόν από τα απανωτά άσε πάτα που θα μας αδειάσει σχεδόν το κύκλωμα από τον αέρα δεν βλέπω σε ποια άλλη περίπτωση θα κόβει!!!
Άσε που τα απανωτά πάτα άσε τα κάνουμε για να κάνει τσούφ οπότε να κι αν κόψει να κι αν δεν κόψει.
tasos207RC - Δευ 14 Ιούν 2010, 14:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Στις υψηλες στροφες που θελεις το αμαξι να δινει,δεν νομιζω να κοβει γιατι ρουφαει αβερτα αερα κ οι αλλαγες γινονται γρηγορα κ δεν τον πετας ολον εξω.Τωρα μεσα στην κινηση μπορει να lagαρει ελαχιστα παραπανω απο το κανονικο.
Gr13 - Δευ 14 Ιούν 2010, 14:04:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τα είχα πεί πριν λίγες μέρες:

Σε εμενα παιδιά τελικά όλο το πρόβλημα μου το δημιουργούσε ο ανταπτορας της forge και είχα κάθε εβδομάδα λαμπάκι.Κι όλα αυτά αφού έβαλα το πρόγραμμα,ανέβηκε η πίεση και είχε απώλειες με τον αντάπτορα,όλο πειράκια ,διακοπές και τέτοια.
drspeed - Δευ 14 Ιούν 2010, 14:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
tasos207RC έγραψε:
Στις υψηλες στροφες που θελεις το αμαξι να δινει,δεν νομιζω να κοβει γιατι ρουφαει αβερτα αερα κ οι αλλαγες γινονται γρηγορα κ δεν τον πετας ολον εξω.Τωρα μεσα στην κινηση μπορει να lagαρει ελαχιστα παραπανω απο το κανονικο.

Ρώτησες για τα μεταφορικά???
περιμένω και τα στοιχεία σου που σου είπα!!!!
ParisMcridis - Τετ 04 Αύγ 2010, 16:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
αν βάλω Τα σώθηκαν από την σκαστρα του s3 θα κάνει ήχο;δεδομένου ότι η μαμά κάνει γιατί φοραω χοανη.επίσης θα έχει Διαφορα στις επιδόσεις;πχ λόγω ποιο σκληρού ελατηριου να κρατάει ποιο σταθερή η μεγαλύτερη πίεση;
Prokopas - Τετ 04 Αύγ 2010, 23:57:33
Θέμα δημοσίευσης:
ParisMcridis με την συγκεκριμένη αλλαγή δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ διαφορά στον ήχο
ParisMcridis - Πεμ 05 Αύγ 2010, 00:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
εχει διαφορα....τωρα δεν ξεφουσκωνει(αυτο το πσσσσ που εκανε) οπως πριν..εχει γινει αθορυβο...κ νομιζω κραταει κ ποιο ψηλα πιεση.
west side - Δευ 09 Αύγ 2010, 14:03:18
Θέμα δημοσίευσης:
kathe gnomi sebasti guys,,na po kai ti diki mou. agorasa ti skastra tis FORGE.i diafora itan megali pros to xeirotero.i apodosi tou autokonitou epese se tetoio simeio pou me anagaze(stous idious EPARXEIAKOUS dromous kai kinisi)na kateuazw sxesi ekei pou aneta borousa na sunexisw ma tin idia px apo 3 me 2/2500rpm na rixno 2.XORIS ti skastra kai me to klimatizmo anoixto de xreiazontan na kateuaso.genikotera me ti forge apano,OLES i sxeseis na min exoun to idio anoigma opos xwris.omorfi kai praktiki de lew kai to ksefusima den einai oti xeirotero exw akousei alla apoti ti stigmi pou (kata ti gnomi mou panta) gonatise to amaksi pire to poulo tin 8h mera.
xrisa-xs - Δευ 09 Αύγ 2010, 15:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow west side

Σε παρακαλώ σταμάτα να γράφεις με greenglish, σεβόμενος τους κανόνες του Forum. Γράφε πεζά ελληνικά. Αν συνεχίσεις να γράφεις με greenglish οι δημοσιεύσεις σου θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση.

Ευχαριστώ.
εκ της mod team

thanos75x - Πεμ 12 Αύγ 2010, 12:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνησω κι εγω οτι με τη forge το αμαξι χανει σε ολες τις αλλαγες.
Την εχω 2 χρονια και μια τη βαζω μια τη βγαζω αναλογα με τα κεφια.

1. Οταν το αμαξι ειναι κρυο και το βαλεις μπροστα στο ρελαντι μεχρι να ζεσταθει λιγο ακους που χανει πιεση φσσσσσσ μετα απο λιγο σταματαει μολις ερθει στα κανονικα του.

2. Κανει παρα πολυ δυνατο θορυβο αφου καμια φορα παω διπλα απο νταλικες και το παταω για να κανω πλακα αλλα το αμαξι στις αλλαγες χανει γιατι αργει να φορτωσει...

3. Καποιος σε καποιο αλλο ποστ παλιοτερα ειχε πει πως ειχε δυναμομετρησει το αμαξι με την forge και του εδειχνε 6 αλογα λιγοτερο...

Οπως ειπαν και παραπανω οι φιλοι 3 βιδες ειναι ολες κι ολες... κανεις λιγο χουζουρι και μολις ξενερωσεις την ξαναβγαζεις την καθαριζεις και την εχεις για ντεκορ Smile
SαλιγκαρAKIS - Παρ 13 Ιαν 2012, 17:06:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και κάπου αναφέρθηκε ->

http://eshop.avcweber.gr/Product/50/FMDVR56A/Page/71/Blow-off-valves/Model/473/PEUGEOT-207-Rallye-GT-/el/

http://eshop.avcweber.gr/Product/51/FM207V/Page/71/Blow-off-valves/Model/473/PEUGEOT-207-Rallye-GT-/el/
makis106 - Παρ 13 Ιαν 2012, 17:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.ebay.co.uk/itm/FORGE-BMW-MINI-R56-PEUGEOT-207-DUMP-VALVE-KIT-/320672609922?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4aa993b682
N207r - Κυρ 15 Ιαν 2012, 15:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη η σκαστρα είναι η ίδια που φοράνε τα cupra / s3?
galetas710 - Κυρ 15 Ιαν 2012, 17:31:51
Θέμα δημοσίευσης:
..ταριφα το χει το 2μισαρι αυτη η forge!!
το σωληνακι το μαυρο τι ρολο παιζει;
android - Κυρ 15 Ιαν 2012, 20:34:23
Θέμα δημοσίευσης:
galetas710 έγραψε:

Ολες τετοιου τυπου σκαστρες με σωληνακι δουλευουν...εχει πιεση το αμαξι την παταει ,αφηνεις γκαζι δεν εχει πιεση και τσουφ...
galetas710 - Δευ 16 Ιαν 2012, 04:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
galetas710 έγραψε:

Ολες τετοιου τυπου σκαστρες με σωληνακι δουλευουν...εχει πιεση το αμαξι την παταει ,αφηνεις γκαζι δεν εχει πιεση και τσουφ...

ok..το προσεξα καλυτερα και καταλαβα πως δουλευει..
εκτος απο το "τσουφ" δηλαδη τι μπορει να μας δωσει παραπανω απο την s3;..κι αν καποιος θελει να ακουει τη σκαστρα υπαρχει και ο ανταπτορας..
SαλιγκαρAKIS - Δευ 16 Ιαν 2012, 12:21:41
Θέμα δημοσίευσης:
galetas710 έγραψε:
android έγραψε:
galetas710 έγραψε:

ok..το προσεξα καλυτερα και καταλαβα πως δουλευει..
εκτος απο το "τσουφ" δηλαδη τι μπορει να μας δωσει παραπανω απο την s3;..κι αν καποιος θελει να ακουει τη σκαστρα υπαρχει και ο ανταπτορας..

No my friend.

Είναι αρκετά πιο αξιόπιστη από την S3 και πιο ανθεκτική σε μεγάλες πιέσεις.
Επίσης έχει επιλογή ελατηρίου αναλόγως του setup.
Δεν είναι μόνο το τσουφ το θέμα, γιατί πολύ απλά τσουφ κάνει και του S3 με εισαγωγή και μάλιστα δυνατό. Άσε που σε πολλά αμάξια του S3 δεν δουλεύει. Επίσης η forge δίνει δύο τύπους, κλειστού και ανοιχτού.

Για να τα λέμε και όλα όμως, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που η forge δεν πατάει καλά στην τουρμπίνα με συνέπεια την απώλεια πίεσης.
android - Δευ 16 Ιαν 2012, 13:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
H μαμα εχει ενα καλο ομως...δουλευει παντα close και οταν χρειαστει ανοιγει οι αλλες πρωτα πρεπει να σηκωσει πιεση να για να κλεισει...γενικα εμενα μου αρεσει ολο αυτο το set up στο αμαξι μας που δουλευει αναποδα,δειχνει πιο αμεση αποκριση
SαλιγκαρAKIS - Δευ 16 Ιαν 2012, 14:12:38
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
H μαμα εχει ενα καλο ομως...δουλευει παντα close και οταν χρειαστει ανοιγει οι αλλες πρωτα πρεπει να σηκωσει πιεση να για να κλεισει...γενικα εμενα μου αρεσει ολο αυτο το set up στο αμαξι μας που δουλευει αναποδα,δειχνει πιο αμεση αποκριση

Όντως, οι κλασικές σκάστρες ανοιχτού τύπου έτσι είναι.

Για τη συγκεκριμένη δεν γνωρίζω γιατί δουλεύει "κάπως" παρόμοια με την εργοστασιακή, ναι μεν έχει σωληνάκια αλλά η φίσα δεν καταργείται.
Πιθανον να είναι και αυτή πάντα κλειστή. Ίδωμεν..
android - Δευ 16 Ιαν 2012, 14:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
android έγραψε:

Για τη συγκεκριμένη δεν γνωρίζω γιατί δουλεύει "κάπως" παρόμοια με την εργοστασιακή, ναι μεν έχει σωληνάκια αλλά η φίσα δεν καταργείται.

δεν ξερω ακριβως πως ειναι αυτη.Η φυσα απλα ισως υπαρχη για να μην βγαζει σφαλμα γιατι με ξεφυσομενη σκαστρα δεν πας πουθενα
SαλιγκαρAKIS - Δευ 16 Ιαν 2012, 14:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
android έγραψε:

δεν ξερω ακριβως πως ειναι αυτη.Η φυσα απλα ισως υπαρχη για να μην βγαζει σφαλμα γιατι με ξεφυσομενη σκαστρα δεν πας πουθενα

Πιθανό σενάριο.

Πάντως η forge βγάζει δύο τύπους αυτής της σκάστρας για το 207, μια κλειστού με ένα σωληνάκι και μια ανοιχτού με δύο τέτοια σωληνάκια.

Σίγουρα το σωληνάκι που βρίσκεται στη κεφαλή της τείνει να την ανοίξει όταν επικρατεί υποπίεση. Δεν ξέρω όμως αυτό που έχει στη βάση της πόσο βοηθάει (στην ανοιχτού).

Εάν η σκάστρα είναι ανοιχτή στο πάτα τότε πιθανόν να υπάρχει μια ελάχιστη υστέρηση.
giannis27 - Δευ 16 Ιαν 2012, 17:58:48
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

εδώ τα λες λίγο ανάποδα κ εξηγούμαι !

η μαμά σκάστρα όταν δεν υπάρχει πίεση στο κύκλωμα(δεν έχει σηκώσει πίεση η τουρμπίνα) κρατιέται κλειστή από το ελατήριο ,μόλις η τουρμπίνα ξεκινάει να σηκώνει πίεση τότε σφραγίζει η σκάστρα κ όσο πιο πολύ είναι η πίεση τόσο πιο ερμητικά κλείνει η σκάστρα(γιαυτό κ διαλύεται ,από την υπερβολική πίεση).

η σκάστρα τις forge από την άλλη κρατιέται κλειστή από το γουρουνο ελατήριο της ( δίνει 4 διαφορετικά σε σκληρότητα ελατήρια) για να δουλέψει η σκάστρα με το μαμά κύκλωμα υπάρχει μια δίοδος με ένα μαγνήτη ,η δίοδος συνδέεται με την πολλαπλή κ έχει 2 εξόδους οι οποίες καταλήγουν στην σκάστρα ,όταν ο εγκέφαλος θέλει να ανοίξει η σκάστρα δίνει εντολή κ η δίοδος πράττει τα ανάλογα ,δηλαδή αν στην έξοδο τις πολλαπλής υπάρχει πίεση τότε η δίοδος στέλνει την πίεση στην κάτω μεριά τις σκάστρας κ την αναγκάζει να ανοίξει ,αν υπάρχει υποπίεση στην έξοδο τις πολλαπλής τότε η δίοδος στέλνει την υποπίεση στο πάνω μέρος τις σκάστρας αναγκάζοντας την να ανοίξει.
όταν η σκάστρα πρέπει να είναι κλειστεί η έξοδος τις πολλαπλής βοηθάει στο να μένει κλειστή η σκάστρα!

με απλά λόγια στην μαμά σκάστρα το ελατήριο είναι αυτό που βοηθάει την σκάστρα να μείνεις κλειστή μέχρι να σηκώσει πίεση η τουρμπίνα
ενώ
στην σκάστρα τις forge το ελατήριο είναι αυτό που κρατάει κλειστή την σκάστρα κ η έξοδος από την πολλαπλή απλά βοηθάει στο να μείνει κλειστή στο φουλ μπουστ .η ποιο κύρια λειτουργία της εξόδου της πολλαπλής είναι να ανοίγει την σκάστρα Wink

συνεπώς με την σκάστρα τις forge θα έχουμε πιο άμεση απόκριση,αυτό το λέω υποθετικά μιας κ δεν την έχω δει να δουλεύει live (ακόμα Wink )
android - Δευ 16 Ιαν 2012, 18:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
αυτου του τυπου σκαστρες,.το μονο διαφορετικο που κανουν ειναι η ανοιχτου τυπου να τον βγαζει τον αερα κατευθιαν απο την σκαστρα εξω και η κλειστου να τον βαζει οπως η μαμα,μεσα στην εισαγωγη.Σε περιπτωση που υπαρχη χοανη και οχι παπας παλι το ιδιο σκασιμο σχεδον θα κανει.οπως κανει τωρα με χοανη,αυτες ειναι αθορυβες οταν υπαρχη παπας.Αφου ειναι με ελατηριο καπως θα πρεπει να συμπιεζεται για να ναι κλειστη.
giannis27 - Δευ 16 Ιαν 2012, 18:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
κλειστού τύπου σκάστρα forge + σκληρό ελατήριο +χοάνη= απίστευτος ήχος τσιφ τσιφ τσιφ Twisted evil όσο πιο σκληρό το ελατήριο τόσο πιο τσιριχτό το τσιφ αλλά αν το παρακάνουμε κ βάλουμε το τέρμα σκληρό ελατήριο θα εκτονώνουμε πολύ λιγότερο αέρα κ ίσως να υπάρχει θέμα Confused
το καλό είναι ότι τα ελατήρια είναι με χρώματα κ κάθε χρώμα είναι υπολογισμένο
Green - 5-15 PSI

Yellow - 15-23 PSI

Blue - 23-30 PSI

Red - 30 + PSI
επίσης υπάρχουν κ spacers για να φέρεις φέρεις την σκληρότητα ακριβώς εκεί που θέλεις!
π.χ. έχεις το κίτρινο ελατήριο αλλά βλέπεις ότι πρέπει να μπει το πιο σκληρό βάζεις το μπλε αλλά δεν εκτονώνεις αέρα Confused σε αυτήν την περίπτωση βάζεις το κίτρινο ελατήριο+spacer κ είσαι κομπλέ Very happy

android - Δευ 16 Ιαν 2012, 19:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αυτο γινετε και με μια απλη σκατρα και θα βγει ουτε 100 ευρω
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Ιαν 2012, 11:53:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία ανάλυση Γιάννη! Cheers

Υ.Γ. android, Στην κλειστού τύπου της forge βλέπω μόνο ένα σωληνάκι. Οπότε διαφέρει και η λειτουργία τους πέρα από τον τρόπο εκτόνωσης του αέρα-ήχου.
giannis27 - Τρι 17 Ιαν 2012, 19:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
κ στις 2 σκάστρες υπάρχουν (ανοιχτού τύπου/κλειστού τύπου ) υπάρχουν 2 σωληνάκια.

χοντρικά
το κάτω σωληνάκι επικοινωνεί με τον χώρο τις τουρμπίνας όπου υπάρχει πίεση κ το πάνω σωληνάκι καταλήγει σε ένα κλειστό χώρο πάνω από το έμβολο τις σκάστρας .
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Ιαν 2012, 19:28:18
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
κ στις 2 σκάστρες υπάρχουν (ανοιχτού τύπου/κλειστού τύπου ) υπάρχουν 2 σωληνάκια.

χοντρικά
το κάτω σωληνάκι επικοινωνεί με τον χώρο τις τουρμπίνας όπου υπάρχει πίεση κ το πάνω σωληνάκι καταλήγει σε ένα κλειστό χώρο πάνω από το έμβολο τις σκάστρας .

Η κλειστού τύπου, δεν πρέπει να έχει δεύτερο σωληνάκι:

-> http://eshop.avcweber.gr/Product/51/FM207V/Page/71/Blow-off-valves/Model/473/PEUGEOT-207-Rallye-GT-/el/

Εκτός αν δεν βλέπω καλά. Rolling eyes
giannis27 - Τρι 17 Ιαν 2012, 19:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
έχει απλά σε μπερδεύει η φώτο!

πριν λίγες ώρες την είχα λυμένη στα χέρια μου Very happy
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Ιαν 2012, 19:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
έχει απλά σε μπερδεύει η φώτο!

πριν λίγες ώρες την είχα λυμένη στα χέρια μου Very happy

Α, πές το ντε να μην λέω τα δικά μου. Razz
GEO!!207-RC!! - Παρ 20 Ιαν 2012, 03:18:24
Θέμα δημοσίευσης: ..
τελικα την εβαλε κανενας την σκαστρα??κ ποια ι διαφορα τις με την s3.κανει ποιο καλη δουλεια για ολα τ σταδια η ειναι τζαμπα τ λεφτα της και δν ειναι κ λιγα..
michael-grivas - Τετ 08 Φεβ 2012, 01:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Την έχω βάλει εγώ την σκαστρα.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάνει δουλειά.

Όταν είχα το αμάξι υβρίδιο με την s3 είχα προβλήματα με την πίεση (έχανε).

Άλλαξα συνολικά 2 σκαστρες s3 και είχα το ίδιο πρόβλημα.

Η forge έχει πολύ πιο γερά σωθικά και τοποθετείτε ακριβώς όπως η μαμά.
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 09 Φεβ 2012, 11:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:

Μιχάλη, ποιά S3 είχες? Του facelift ή αυτή με τη μεμβράνη?
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 09 Φεβ 2012, 11:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
-> http://www.youtube.com/watch?v=wgd31DF2BCc&feature=related

Κοιτάω σε αυτό το video την υποδοχή της σκάστρας, στη δικιά μου τουρμπίνα δεν είναι έτσι εσωτερικά. Rolling eyes

Στους υπόλοιπους πώς διαφέρει από αυτή?
giannis27 - Πεμ 09 Φεβ 2012, 12:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
πως είναι δηλαδή στη δικιά σου?
μήπως σε μπερδεύει η οπτική γωνία?
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 09 Φεβ 2012, 13:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

Θα τη ξανακοιτάξω για σιγουριά, αλλά αν αν θυμάμαι σωστά δεν είναι έτσι εσωτερικά.

Έχει απλώς μια κυλινδρική προεξοχή για το "πάτημα" του εμβόλου και γύρω γύρω είναι κενό.

Έχω την εντύπωση πως το χωνί (οδηγός) της σκάστρας από το f/l S3 δεν πατάει πουθενά.
michael-grivas - Πεμ 09 Φεβ 2012, 23:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
michael-grivas έγραψε:

Μιχάλη, ποιά S3 είχες? Του facelift ή αυτή με τη μεμβράνη?

facelift
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 18 Φεβ 2012, 17:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

Χθές ξαναέλυσα τη σκάστρα για να βάλω πάλι τη μαμά (μιας και η S3 έχανε πίεση) και επιβεβαίωσα ότι η τουρμπίνα στην υποδοχή της σκάστρας εσωτερικά δεν είναι όπως σε αυτή του βίντεο. Έχει μόνο μια μικρή κυλινδρική προεξοχή για να πατάει το εμβολάκι.

Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που του S3 δεν δουλεύει στα 207 f/l. O οδηγός (χωνί) που έχει η σκάστρα δεν πατάει πουθενά με αποτέλεσμα μετά από λίγο να χαλαρώνει και να μην στεγανοποιείται σωστά (στο σημείο του O-ring).
ParisMcridis - Σαβ 18 Φεβ 2012, 20:39:58
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι δε βαζεις μονο τα εντοστια της vag να ησυχασεις η το εχεις δοκιμασει και σου εκανε τα ιδια.Παντως τα F/l δε νομιζω να εχουν αλλες τουρπινες.
michael-grivas - Σαβ 18 Φεβ 2012, 20:48:24
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω την εντύπωση πως αν δουλεύεις πάνω από 1.4 πίεση η forge είναι μονόδρομος.
recife_rallye - Σαβ 18 Φεβ 2012, 21:25:30
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω πως εχει δικιο ο φιλος,διοτι προσπαθησα να βαλω σε ενος φιλου μονο τα εντοσθια απο ς3 και ενω με τη μαμα κρατουσε 1.4 με 1.3 στον κοφτη,με την ''αναβαθμισμενη'' δεν μπορουσε να σηκωσει πανω απο 1.1 μπαρ..περιεργο!!
Στου σακις λεμαν παντως δουλεψε...σε εκεινο οχι! Confused
android - Σαβ 18 Φεβ 2012, 21:32:38
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
νομιζω πως εχει δικιο ο φιλος,διοτι προσπαθησα να βαλω σε ενος φιλου μονο τα εντοσθια απο ς3 και ενω με τη μαμα κρατουσε 1.4 με 1.3 στον κοφτη,με την ''αναβαθμισμενη'' δεν μπορουσε να σηκωσει πανω απο 1.1 μπαρ..περιεργο!!
Στου σακις λεμαν παντως δουλεψε...σε εκεινο οχι! Confused

εμενα παλι η νεα vag δεν σηκωνει πιεση,ενω με τα εντοσθια σε μαμα καβουκι παιζει.
καβουκι vag με μαμα σωθηκα,παλι δουλευει
αλλα και μονο το ελατηριο να αλλαξετε στην μαμα εχει διαφορα
michael-grivas - Κυρ 19 Φεβ 2012, 01:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου το δούλευα 1.65 οβερ με 1.45 κόφτη (σφυρήλατο).

Πάνω από μήνα δεν έβγαζε η σκαστρα , έλιωνε.

Με την forge δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Είναι λίγο αλμυρή στην τιμή αλλά κάνει δουλειά.
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 19 Φεβ 2012, 11:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πίεση δουλεύει 1.25 max. Το θέμα θεωρώ πως είναι κατασκευαστικό σε αυτή τη περίπτωση. Αν μπορεί κάποιος ας επιβεβαιώσει τη διαφορά των τουρμπινών στο πάτημα της σκάστρας (εσωτερικά), μεταξύ f/l και pref/l 207.

Ακόμα και το καβούκι της vag να έβαζα πάλι θα έχανε κάποια στιγμή. Εγώ έβαλα μόνο τα σωθικά, αρχικά δεν έβαλα το Ο-ring από την S και μόλις πάταγα τέρμα γκάζι ξεφούσκωνε εντελώς. Παρά την απογοήτευση έκανα και μια δεύτερη προσπάθεια όπου και έβαλα το O-ring ενώ τη συναρμολόγησα πολύ πιο προσεκτικά, δούλεψε καλά για κάποιες μέρες χωρίς προβλήματα αλλά ύστερα άρχισε τα ξεφυσήματα που μέρα με τη μέρα γίνονταν πιο έντονα. Όταν έλυσα τη σκάστρα για να βάλω πάλι τη μαμά είδα ότι γύρω από το O-ring (εκεί που πατάνε να σωθικά με το καβούκι) είχε χαλαρώσει. Οπότε αν κρίνω από αυτό το γεγονός μάλλον από εκεί έχανε πίεση.

Ακόμα και τις μέρες που δούλευε (φαινόταν ότι δούλευε δλδ) το αμάξι πρέπει να έχανε πίεση γιατί με τη μαμά σκάστρα θαρρώ πως πάει αρκετά καλύτερα.

Κρίμα γιατί από ήχο έσκιζε ενώ και στο φούσκωμα η τουρμπίνα ακουγόταν πολύ πιο όμορφα μιας και με τη μαμά σκάστρα που έχει μεμβράνη ακούγεται διαφορετικά (σαν να έχει ρουφήξει κανά φτερό) επειδή αυτή πάλλεται.
android - Κυρ 19 Φεβ 2012, 15:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Πίεση δουλεύει 1.25 max. Το θέμα θεωρώ πως είναι κατασκευαστικό σε αυτή τη περίπτωση. Αν μπορεί κάποιος ας επιβεβαιώσει τη διαφορά των τουρμπινών στο πάτημα της σκάστρας (εσωτερικά), μεταξύ f/l και pref/l 207.

Ακόμα και το καβούκι της vag να έβαζα πάλι θα έχανε κάποια στιγμή. Εγώ έβαλα μόνο τα σωθικά, αρχικά δεν έβαλα το Ο-ring από την S και μόλις πάταγα τέρμα γκάζι ξεφούσκωνε εντελώς. Παρά την απογοήτευση έκανα και μια δεύτερη προσπάθεια όπου και έβαλα το O-ring ενώ τη συναρμολόγησα πολύ πιο προσεκτικά, δούλεψε καλά για κάποιες μέρες χωρίς προβλήματα αλλά ύστερα άρχισε τα ξεφυσήματα που μέρα με τη μέρα γίνονταν πιο έντονα. Όταν έλυσα τη σκάστρα για να βάλω πάλι τη μαμά είδα ότι γύρω από το O-ring (εκεί που πατάνε να σωθικά με το καβούκι) είχε χαλαρώσει. Οπότε αν κρίνω από αυτό το γεγονός μάλλον από εκεί έχανε πίεση.

Ακόμα και τις μέρες που δούλευε (φαινόταν ότι δούλευε δλδ) το αμάξι πρέπει να έχανε πίεση γιατί με τη μαμά σκάστρα θαρρώ πως πάει αρκετά καλύτερα.

Κρίμα γιατί από ήχο έσκιζε ενώ και στο φούσκωμα η τουρμπίνα ακουγόταν πολύ πιο όμορφα μιας και με τη μαμά σκάστρα που έχει μεμβράνη ακούγεται διαφορετικά (σαν να έχει ρουφήξει κανά φτερό) επειδή αυτή πάλλεται.

θα στο ξαναπω,βαλε το ελατηριο της vag στην μαμα,θα αλλαξει ο ηχος
ParisMcridis - Κυρ 19 Φεβ 2012, 16:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Παρά την απογοήτευση έκανα και μια δεύτερη προσπάθεια όπου και έβαλα το O-ring ενώ τη συναρμολόγησα πολύ πιο προσεκτικά, δούλεψε καλά για κάποιες μέρες χωρίς προβλήματα αλλά ύστερα άρχισε τα ξεφυσήματα που μέρα με τη μέρα γίνονταν πιο έντονα
ρε σακη πως περημενες να μη περναει αερας αφου δεν εβαλες το o-ring???ειναι δυνατον να ειναι στεγανο πλαστικο που ακουμπαει σε μεταλλο?
Παράθεση:
Όταν έλυσα τη σκάστρα για να βάλω πάλι τη μαμά είδα ότι γύρω από το O-ring (εκεί που πατάνε να σωθικά με το καβούκι) είχε χαλαρώσει

τα o-ring δε χαλαρωνουν αν ειναι μεσα σε οδηγο(λουκι οπως θες πες το) εκτος αν ειχε τριφτει καπου.οποτε μαλλον κατι αλλο συμβαινει.
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 19 Φεβ 2012, 16:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

θα στο ξαναπω,βαλε το ελατηριο της vag στην μαμα,θα αλλαξει ο ηχος

I know, αλλά μετά δεν θα μπορώ να δώσω τη σκάστρα. Sad
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 19 Φεβ 2012, 16:39:58
Θέμα δημοσίευσης:
ParisMcridis έγραψε:
Παράθεση:
Παρά την απογοήτευση έκανα και μια δεύτερη προσπάθεια όπου και έβαλα το O-ring ενώ τη συναρμολόγησα πολύ πιο προσεκτικά, δούλεψε καλά για κάποιες μέρες χωρίς προβλήματα αλλά ύστερα άρχισε τα ξεφυσήματα που μέρα με τη μέρα γίνονταν πιο έντονα
ρε σακη πως περημενες να μη περναει αερας αφου δεν εβαλες το o-ring???ειναι δυνατον να ειναι στεγανο πλαστικο που ακουμπαει σε μεταλλο?
Παράθεση:
Όταν έλυσα τη σκάστρα για να βάλω πάλι τη μαμά είδα ότι γύρω από το O-ring (εκεί που πατάνε να σωθικά με το καβούκι) είχε χαλαρώσει

τα o-ring δε χαλαρωνουν αν ειναι μεσα σε οδηγο(λουκι οπως θες πες το) εκτος αν ειχε τριφτει καπου.οποτε μαλλον κατι αλλο συμβαινει.

Όχι βρέ συ, δεν κατάλαβες! Very happy

Φυσικά και έβαλα το O-ring, απλά όχι της σκάστρας του S αλλά της μαμά.
Και όταν λέω ότι χαλάρωσε εννοώ η συναρμογή των πλαστίκων (σωθικά-καβούκι) και όχι το λαστιχάκι. Wink
ParisMcridis - Τρι 21 Φεβ 2012, 17:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ερωτηση...η κλειστου τυπου forge απο την ανοιχτου η μονη διαφορα που εχουν ειναι ο ανταπτορας???Δλδ αν παρω μια ανοιχτου και βγαλο τον ανταπτορα θα παταει καλα στην τουρμπινα?
giannis27 - Τρι 21 Φεβ 2012, 17:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
όχι οι ανοικτού τύπου έχει τρύπες στο κάτω μέρος τις,από αυτές βγαίνει ο αέρα έξω,στην κλειστού τύπου δεν υπάρχουν αυτές οι τρύπες .
leonidasthess - Σαβ 24 Μάρ 2012, 19:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά παιδιά!

Σε μανίσιο 207 cc turbo τί σκάστρα προτείνετε να μπεί? ( Ανοιχτού τύπου πάντα!)

Forge έτσι? Ξέρουμε κανέναν καλό μάστορα στην Θεσσαλονίκη??
leonidasthess - Δευ 26 Μάρ 2012, 09:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
Κανείς?? Sad Sad
Lefter1s RC - Δευ 26 Μάρ 2012, 09:52:32
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασε αυτό το τόπικ φίλε.
Δεν ενδείκνυται αυτός ο ανταπτορας γιατι το αμάξι χάνει πίεση. 'Αμα θέλεις τσάφα τσούφα βάλε χοάνη.
DENMARK - Δευ 26 Μάρ 2012, 11:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
Να κι ένα ωραίο βιντεάκι που δείχνει τις διαφορές (και τις ακουστικές στο τέλος του βίντεο Cool ) μεταξύ των σκαστρών

1 αναβαθμισμένη σκάστρα VAG

2 αντάπτορας FORGE

3 κλειστού τύπου σκάστρα FORGE

4 ανοιχτού τύπου σκάστρα FORGE

http://www.youtube.com/watch?v=H7F7OPUtyjU

(εντάξει είναι για GOLF αλλά που είναι η διαφορά;;;; )
leonidasthess - Δευ 26 Μάρ 2012, 15:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Διάβασε αυτό το τόπικ φίλε.
Δεν ενδείκνυται αυτός ο ανταπτορας γιατι το αμάξι χάνει πίεση. 'Αμα θέλεις τσάφα τσούφα βάλε χοάνη.

Δηλαδή δεν μπαίνει σκάστρα σε αυτό το αμάξι????

Είναι δυνατόν?? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
makis106 - Δευ 26 Μάρ 2012, 16:12:33
Θέμα δημοσίευσης:
ολα μπαίνουν, απλά δεν σου προτεινουμε το αντάπτορα της forge (που κανει σα χυτρα!) Αν θες ήχο, βάλε είτε μια χοάνη, είτε δώσε κατι παραπάνω και βάλε την ανοιχτού ή κλειστού τύπου μηχανική σκάστρα της forge.
leonidasthess - Δευ 26 Μάρ 2012, 19:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
ολα μπαίνουν, απλά δεν σου προτεινουμε το αντάπτορα της forge (που κανει σα χυτρα!) Αν θες ήχο, βάλε είτε μια χοάνη, είτε δώσε κατι παραπάνω και βάλε την ανοιχτού ή κλειστού τύπου μηχανική σκάστρα της forge.

Μα βρε παιδιά δεν αναφερόμουνα στον αντάπτορα!!

Θέλω να βάλω την μηχανική σκάστρα ανοιχτού τύπου forge! Ξέρουμε τιμές? Υπάρχει κανα βιντεάκι με την εν λόγω σκάστρα?
Pipis - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
250e
DENMARK - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
@leonidasthess

4 post πιο πάνω σου έχω βάλει ολόκληρο video...... Evil

αναφέρω και πιες σκάστρες περιλαμβάνει το video ... Wink
SαλιγκαρAKIS - Δευ 26 Μάρ 2012, 22:01:13
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
makis106 έγραψε:

Θέλω να βάλω την μηχανική σκάστρα ανοιχτού τύπου forge! Ξέρουμε τιμές? Υπάρχει κανα βιντεάκι με την εν λόγω σκάστρα?

Aν θες συγκεκριμένα από peugeot, αυτό φοράει την σκάστρα που λές:
-> http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&feature=plcp&context=C4ea3267VDvjVQa1PpcFOw0EbYr_Epo9uuddXEJlw6xMDlNCt5AHE%3D
leonidasthess - Τρι 27 Μάρ 2012, 10:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
makis106 έγραψε:

-> http://www.youtube.com/watch?v=qTXHjNFQMTQ&feature=plcp&context=C4ea3267VDvjVQa1PpcFOw0EbYr_Epo9uuddXEJlw6xMDlNCt5AHE%3D

Ετσι κάνει η ανοιχτού τύπου της forge?? Τέλεια!! Very happy Very happy
SαλιγκαρAKIS - Τρι 27 Μάρ 2012, 10:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
makis106 έγραψε:

Ναι φίλε μου. Και είναι ο μόνος σωστός δρόμος για να ακούς λίγο τον ήχο στο σκάσιμο εάν δεν έχεις εισαγωγή (χοάνη).
dimkeras - Τρι 27 Μάρ 2012, 10:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
'Αμα θέλεις τσάφα τσούφα βάλε χοάνη.

Ή τρύπα το εργοστασιακό φιλτροκούτι! Very happy Very happy Very happy
leonidasthess - Τρι 27 Μάρ 2012, 12:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
makis106 έγραψε:

Ναι φίλε μου. Και είναι ο μόνος σωστός δρόμος για να ακούς λίγο τον ήχο στο σκάσιμο εάν δεν έχεις εισαγωγή (χοάνη).

Μπορείς να μου πεις ακριβώς την ονομασία της σκάστρας για να ψάξω να την βρω?
SαλιγκαρAKIS - Τρι 27 Μάρ 2012, 12:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
makis106 έγραψε:

Μπορείς να μου πεις ακριβώς την ονομασία της σκάστρας για να ψάξω να την βρω?

-> http://www.forgemotorsport.co.uk/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMDVR56A
leonidasthess - Τρι 27 Μάρ 2012, 12:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ!

Κατι άλλο, τι πίεση ανεβάσει το μανίσιο το 207 cc turbo?
SαλιγκαρAKIS - Τρι 27 Μάρ 2012, 23:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ αισιόδοξα 0.8bar (μέγιστη) ενώ όσο πλησιάζεις το κόφτη παίρνει την κατιούσα.
leonidasthess - Τρι 17 Απρ 2012, 12:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά με μπερδέψατε!
Τελικά αμα βάλω σκάστρα ανοιχτού τύπου ( Forge ) που κοστίζει γύρω στα 200+ €, το αμάξι θα κόβει η όχι?

Θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα η μπά?

Αμα βάλω σκάστρα απο s3 ή κάτι άλλο θα με κόβει?

ΥΓ: Μανίσιο είναι το αμάξι. 207 cc 1.600 150 άλογα
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Απρ 2012, 12:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
Ρε παιδιά με μπερδέψατε!
Τελικά αμα βάλω σκάστρα ανοιχτού τύπου ( Forge ) που κοστίζει γύρω στα 200+ €, το αμάξι θα κόβει η όχι?

Μην μπερδεύεσαι, άλλο το splitter (αντάπτορας) της Forge που μπαίνει στη μαμά σκάστρα και άλλο η Forge ανοιχτού/κλειστού τύπου που αντικαθιστά εξ'ολοκλήρου τη μαμά. Τα παιδιά σου λένε ότι χάνεις με το splitter, όχι με τις σκάστρες (των 200+ ευρώ). Wink
leonidasthess - Τρι 17 Απρ 2012, 12:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
Ρε παιδιά με μπερδέψατε!

Μην μπερδεύεσαι, άλλο το splitter (αντάπτορας) της Forge που μπαίνει στη μαμά σκάστρα και άλλο η Forge ανοιχτού/κλειστού τύπου που αντικαθιστά εξ'ολοκλήρου τη μαμά. Τα παιδιά σου λένε ότι χάνεις με το splitter, όχι με τις σκάστρες (των 200+ ευρώ). Wink

Ωραία ευχαριστώ! Πολυ καλή απάντηση!
Υπάρχει πιο φτηνή λύση απο αυτή της forge? Πάντα εννοώ όλο το σετ της ανοιχτής σκάστρας και όχι το ανταπτοράκη!

Π.χ Αντί της forge Που κοστίζει 200+ € κάποια άλλη με λίγο καλύτερη τιμή ?
SαλιγκαρAKIS - Τρι 17 Απρ 2012, 15:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
leonidasthess έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
leonidasthess έγραψε:
Ρε παιδιά με μπερδέψατε!

Ωραία ευχαριστώ! Πολυ καλή απάντηση!
Υπάρχει πιο φτηνή λύση απο αυτή της forge? Πάντα εννοώ όλο το σετ της ανοιχτής σκάστρας και όχι το ανταπτοράκη!

Π.χ Αντί της forge Που κοστίζει 200+ € κάποια άλλη με λίγο καλύτερη τιμή ?

-> Από aftermarket σκάστρες νομίζω πως η μόνη εταιρεία που βγάζει κάτι (πέραν της forge) είναι η bonalume, αλλά είναι εξίσου ακριβή. Οι δύο αυτές προτάσεις είναι οι μοναδικές για σωστή τοποθέτηση σκάστρας ανοιχτού τύπου στον thp μιας και έχουν όλα τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία χωρίς λαμπάκια. Αντιθέτως με τη bonalume όμως οι σκάστρες τις forge είναι bolt on και μπαίνουν ακριβώς στην εργοστασιακή θέση. Ορίστε και ένα βιντεάκι να πάρεις μια γεύση: http://www.youtube.com/watch?v=e4dl6QR5T38

-> Η πιο φθηνή λύση για τοποθέτηση ανθεκτικότερης σκάστρας της εργοστασιακής είναι η αγορά σκάστρας από S3 με κωδικό 06H 145 710 D (αλλά είναι κλειστού τύπου) και κοστίζει γύρω στα 50ευρώ. Ο μόνος τρόπος όμως για να ακούγεται είναι να βάλεις ελεύθερη εισαγωγή (χοάνη).

-> Αν πάλι θες σκάστρα που να είναι ανοιχτού τύπου αποκλειστικά, υπάρχει και άλλη επιλογή απλώς δεν είναι bolt on και ίσως είναι λίγο πιο πρόχειρη εφαρμογή. Μπορείς να πάρεις μια οποιαδήποτε aftermarket σκάστρα ανοιχτού τύπου δικής σου επιλογής και να την τοποθετήσεις στη σωλήνα πριν την πεταλούδα (και μετά το map) όπου θα έχεις φτιάξει ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι ως υποδοχή. Στη θέση της μαμά σκάστρας βάζεις μια μεταλλική τάπα: http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=tp&Product_Code=ATP-VVW-259&Category_Code=BOV ενώ την μαμά σκάστρα που μένει δεν την αφαιρείς αλλά την αφήνεις κάπου δεμένη χωρίς να φαίνεται (για να μην βγεί σφάλμα).

Νομίζω πως σου είπα όλες τις υπάρχουσες εφαρμογές.!
recife_rallye - Τρι 17 Απρ 2012, 16:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω απο τη μερια μου θα πω πως ειναι καλυτερες οι κλειστου τυπου για 2 λογους..
Ο πρωτος ειναι θεμα αξιοπιστιας,δλδ οι κλειστου τυπου ξαναριχνουν τον αερα μεσα στην εισαγωγη και αποφευγεται το φαινομενο του φρεναρισματος της τουρμπινας κατα το οποιο ο συμπιεσμενος αερας χτυπαει την φτερωτη της εισαγωγης με την αντιθετη φορα απο αυτην που γυρναει το στροφειο .Γι αυτο και αν παρατηρησετε οι ανοιχτου τυπου σκαστρες προοκαλουν περισσοτερο θορυβο απο την τουρμπινα.Αυτο εχει ως επακολουθο να μειωνεται η διαρκεια ζωης τηςς τουρμπινας.
Στις κλειστου τυπου δεν γινεται κατι τετοιο γιατι ο αερας που εχει καποια ταχυτητα και πιεση και βγαινει απο τη σκαστρα,ανακυκλωνεται και χτυπαει ''θετικα'' την φτερωτη της εισαγωγης προς τη φορα περιστροφης.

Και ο δευτερος λογος ειναι πως ο αερας δεν παει χαμενος κατα την αλλαγη ταχυτητας με αποτελεσμα να μειωνεται το λαγκ Wink
makis106 - Τρι 17 Απρ 2012, 20:34:49
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Ο πρωτος ειναι θεμα αξιοπιστιας,δλδ οι κλειστου τυπου ξαναριχνουν τον αερα μεσα στην εισαγωγη και αποφευγεται το φαινομενο του φρεναρισματος της τουρμπινας κατα το οποιο ο συμπιεσμενος αερας χτυπαει την φτερωτη της εισαγωγης με την αντιθετη φορα απο αυτην που γυρναει το στροφειο .Γι αυτο και αν παρατηρησετε οι ανοιχτου τυπου σκαστρες προοκαλουν περισσοτερο θορυβο απο την τουρμπινα.Αυτο εχει ως επακολουθο να μειωνεται η διαρκεια ζωης τηςς τουρμπινας.
Στις κλειστου τυπου δεν γινεται κατι τετοιο γιατι ο αερας που εχει καποια ταχυτητα και πιεση και βγαινει απο τη σκαστρα,ανακυκλωνεται και χτυπαει ''θετικα'' την φτερωτη της εισαγωγης προς τη φορα περιστροφης.

Και ο δευτερος λογος ειναι πως ο αερας δεν παει χαμενος κατα την αλλαγη ταχυτητας με αποτελεσμα να μειωνεται το λαγκ Wink

sorry lefo αλλα θα διαφωνήσω, η δουλεια της σκάστρας, ειναι να εκτονώνει την πίεση όταν κλείσει η πεταλούδα γκαζιού, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην φτερωτη απο το φρενάρισμα. Ως εδω συμφωνούμε.
Όμως, και η ανοικτού τυπου και η κλειστου εκτονώνουν το συστημα κανονικοτατα. το οτι η ανοικτου τυπου ριχνουν την πιεση στο περιβάλλον ενω η κλειστου πριν την φτερωτή, δεν εχει καμια αρνητικη επιδραση.
και στις δυο περιπτώσεις ο πεπιεσμένος αερας εκτονώνεται σε χωρο οπου η πιεση του αέρα ειναι ειτε ατμοσφαιρική (στην περιπτωση της ανοικτού), ειτε σε κατασταση υποπιεσης (περιπτωση κλειστου τυπου).
Οσο για το δευτερο λόγο, ο αερας της κλειστου τυπου επιστρεφεται πριν την φτερωτη, με αποτελεσμα να επανατροφοδοτει με ζεστο αερα. δεν νομιζω να λανβανεται ως θετικο αυτο...
recife_rallye - Τρι 17 Απρ 2012, 23:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη οσον αφορα το πρωτο που ειπες συμφωνω.Αυτη ειναι η δουλεια της.
Οταν βρεθουμε ομως στο επομενο event θα σου δωσω να οδηγησεις το αμαξι μου με ανοιχτου τυπου σκαστρα για να καταλαβεις τι εννοω. Wink και ευχομαι να ειναι και ο βαγγος εκει που εχει κλειστου τυπου για να ακουσεις την ηχητικη διαφορα.Και μονο απο αυτο ειμαι σιγουρος οτι θα αναθεωρησεις Wink
SαλιγκαρAKIS - Τετ 18 Απρ 2012, 00:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς Λευτέρη η σκάστρα που έχεις έχει πολύ σκληρό ελατήριο (ή κακή κατασκευή) και δεν επιτρέπει την πλήρη εκτόνωση του αέρα.

Ο Μάκης έχει δίκιο, δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά στην "ποιότητα" εκτόνωσης εφόσον οι σκάστρες είναι αντίστοιχης κατασκευής.
makis106 - Τετ 18 Απρ 2012, 03:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Λευτέρη, προφανώς και εχουν διαφορετικό ήχο. Εφόσον η ανοικτου απαγει τον αερα στο περιβάλλον, απαγει μαζι και τον ηχο του σκασίματος, οποτε λειτουργει σαν ηχείο. Σε αντιθεση με την κλειστου που τα ριχνει όλα μέσα! Wink
Παντως δεχομαι την προταση για βολτα με το αμαξι σου! Very happy
michael-grivas - Παρ 20 Απρ 2012, 04:01:46
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

sorry lefo αλλα θα διαφωνήσω, η δουλεια της σκάστρας, ειναι να εκτονώνει την πίεση όταν κλείσει η πεταλούδα γκαζιού, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην φτερωτη απο το φρενάρισμα. Ως εδω συμφωνούμε.
Όμως, και η ανοικτού τυπου και η κλειστου εκτονώνουν το συστημα κανονικοτατα. το οτι η ανοικτου τυπου ριχνουν την πιεση στο περιβάλλον ενω η κλειστου πριν την φτερωτή, δεν εχει καμια αρνητικη επιδραση.
και στις δυο περιπτώσεις ο πεπιεσμένος αερας εκτονώνεται σε χωρο οπου η πιεση του αέρα ειναι ειτε ατμοσφαιρική (στην περιπτωση της ανοικτού), ειτε σε κατασταση υποπιεσης (περιπτωση κλειστου τυπου).
Οσο για το δευτερο λόγο, ο αερας της κλειστου τυπου επιστρεφεται πριν την φτερωτη, με αποτελεσμα να επανατροφοδοτει με ζεστο αερα. δεν νομιζω να λανβανεται ως θετικο αυτο...

+1
Alexis22 - Δευ 23 Απρ 2012, 15:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω και μια εβδομαδα εχω τοποθετησει μια forge fmdv004 στην θεση της εργοστασιακης κρατησα το πηνιο αλλα αφαιρεσα τα εντοσθια και εφτιαξα ενα εξαρτημα απο αλλουμινιο ωστε να προσαρμοζει και στις 2 πλευρες χωρις να υπαρχει διαρροη,αλλα και να μην αναβει λαμπακι.
Απορια,ειδα τα fuel trims +10% υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την μετατροπη που εκανα?
Gotcha - Δευ 23 Απρ 2012, 15:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τα τριμς ηταν νορμαλ πριν και μετα πηγαν +10%, τοτε να ψαξεις για διαροες αερα
Gr13 - Δευ 30 Απρ 2012, 10:01:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θες να έχεις ήχο η πιο καλή λύση είναι μια χοάνη πάνω στο αμάξι.Αλλα και εκεί αν το αμάξι είναι μαμά 150αρι χωρίς πρόγραμμα ο ήχος του σκασίματος στο άσε του γκαζιού σε αμάξι χωρίς πρόγραμμα μοιάζει πολύ με αυτόν του αντάπτορα της forge,οποτε δεν λέει και πολλά.Το φιλαράκι μου φοράει στο ραλλύ του το ίδιο σύστημα με χοάνη με εμενα ,αυτός δουλεύει μαμά 0.6 σταθερά και εγώ με 1.2 over ο ήχος που βγαίνει είναι εντελώς διαφορετικός ,οποτε ακούει το δικό μου ξενερώνει με το αμάξι του.Οποτε αν ένα αμάξι σαν τα δικά μας δεν έχει πρόγραμμα ώστε να έχει overboost ότι και να βάλεις ο ήχος που θα βγάζει θα είναι λες και φυσάει φάλαινα.
michael-grivas - Δευ 30 Απρ 2012, 17:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικό δεν είναι?
Περισσότερη πίεση περισσότερος θόρυβος!
Laughing Laughing
207 rc lefkada - Τρι 01 Μάϊ 2012, 10:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Λογικό δεν είναι?
Περισσότερη πίεση περισσότερος θόρυβος!
Laughing Laughing
Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up
bagosgt - Τρι 01 Μάϊ 2012, 14:34:11
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
Αν θες να έχεις ήχο η πιο καλή λύση είναι μια χοάνη πάνω στο αμάξι.Αλλα και εκεί αν το αμάξι είναι μαμά 150αρι χωρίς πρόγραμμα ο ήχος του σκασίματος στο άσε του γκαζιού σε αμάξι χωρίς πρόγραμμα μοιάζει πολύ με αυτόν του αντάπτορα της forge,οποτε δεν λέει και πολλά.Το φιλαράκι μου φοράει στο ραλλύ του το ίδιο σύστημα με χοάνη με εμενα ,αυτός δουλεύει μαμά 0.6 σταθερά και εγώ με 1.2 over ο ήχος που βγαίνει είναι εντελώς διαφορετικός ,οποτε ακούει το δικό μου ξενερώνει με το αμάξι του.Οποτε αν ένα αμάξι σαν τα δικά μας δεν έχει πρόγραμμα ώστε να έχει overboost ότι και να βάλεις ο ήχος που θα βγάζει θα είναι λες και φυσάει φάλαινα.

μηηηηπως εχεις βαλει σκαστρα απο S3?η μαμα σκαστρα,οσα αλογα κ να το εχεις,παλι σα χυτρα κανει.ετσι τουλαχιστον εκανε κ σε εναν φιλο,που ειχε κ εξατμηση κ προγραμμα(εννοειτε κ εισαγωγη).πολυ χαλια ηχος Crying or Very sad
Gr13 - Τρι 01 Μάϊ 2012, 16:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
Gr13 έγραψε:

μηηηηπως εχεις βαλει σκαστρα απο S3?η μαμα σκαστρα,οσα αλογα κ να το εχεις,παλι σα χυτρα κανει.ετσι τουλαχιστον εκανε κ σε εναν φιλο,που ειχε κ εξατμηση κ προγραμμα(εννοειτε κ εισαγωγη).πολυ χαλια ηχος Crying or Very sad

Thumb Left Thumbs Up Ναι Βάγγο έχω αλλάξει και σκάστρα και ναί έχω του S3. Shocked
bagosgt - Τρι 01 Μάϊ 2012, 18:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
ειδες που τελικα ειναι η σκαστρα κ οχι η δυναμη? Laughing Laughing
michael-grivas - Τετ 02 Μάϊ 2012, 03:38:34
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
Εδω και μια εβδομαδα εχω τοποθετησει μια forge fmdv004 στην θεση της εργοστασιακης κρατησα το πηνιο αλλα αφαιρεσα τα εντοσθια και εφτιαξα ενα εξαρτημα απο αλλουμινιο ωστε να προσαρμοζει και στις 2 πλευρες χωρις να υπαρχει διαρροη,αλλα και να μην αναβει λαμπακι.
Απορια,ειδα τα fuel trims +10% υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την μετατροπη που εκανα?

Και η δική μου γνώμη είναι ότι έχεις διαρροή αέρα.
Alexis22 - Παρ 11 Μάϊ 2012, 14:18:51
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Alexis22 έγραψε:

Τελικα ηταν διαρροη αερα...εβαλα την forge FMDVR56A , το αυτοκινητο φαινεται να κραταει καλυτερα πιεση και δινει την εντυπωση οτι εχει πιο αμεση αποκριση.
Με τα ελλατηρια τι παιζει?
Ειχε ενα κιτρινο που ειναι πιο μαλακο και ενα μπλε λιγο σκληροτερο,για τι πιεσεις ειναι αυτα,με καλυπτουν στο 1.7?
michael-grivas - Παρ 11 Μάϊ 2012, 14:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
michael-grivas έγραψε:
Alexis22 έγραψε:

Τελικα ηταν διαρροη αερα...εβαλα την forge FMDVR56A , το αυτοκινητο φαινεται να κραταει καλυτερα πιεση και δινει την εντυπωση οτι εχει πιο αμεση αποκριση.
Με τα ελλατηρια τι παιζει?
Ειχε ενα κιτρινο που ειναι πιο μαλακο και ενα μπλε λιγο σκληροτερο,για τι πιεσεις ειναι αυτα,με καλυπτουν στο 1.7?

Ένα από τα δυο σε καλύπτει σίγουρα.
Δεν θυμάμαι ποιο είναι αλλά νομίζω ότι το γράφει στις οδηγίες.
Λογικά το ποιο σκληρό.
Argyros-207 Le-Mans - Πεμ 24 Μάϊ 2012, 18:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά εγώ που το εχω βάλει το πλακάκι της forge,η αλήθεια είναι οτι χάνεις παρα πολύ πίεση,αλλα ακούγεται ωραία!!!!και είναι μια φτήνη λύση χωρίς προβλήματα! Very happy
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 24 Μάϊ 2012, 18:18:48
Θέμα δημοσίευσης:
Argyros-207 Le-Mans έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά εγώ που το εχω βάλει το πλακάκι της forge,η αλήθεια είναι οτι χάνεις παρα πολύ πίεση,αλλα ακούγεται ωραία!!!!και είναι μια φτήνη λύση χωρίς προβλήματα! Very happy

Το ότι χάνεις πίεση είναι από μόνο του μεγάλο πρόβλημα. Rolling eyes

Παρ'αυτά πως το διαπίστωσες, έχεις μπαρόμετρο ή φαίνεται τόσο έντονα στη πράξη;
makis106 - Πεμ 24 Μάϊ 2012, 18:20:08
Θέμα δημοσίευσης:
Argyros-207 Le-Mans έγραψε:

Rolling eyes ok
ονειρεμένος καγκουροήχος χύτρας ταχύτητος... Puke right Razz
bagosgt - Πεμ 24 Μάϊ 2012, 18:30:03
Θέμα δημοσίευσης:
μια ακομα πιο απλη λυση,χωρις να χανεις πιεση κ να ακους τη σκαστρα,ειναι μια φιλτροχοανη!
Octane - Πεμ 24 Μάϊ 2012, 18:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
μια ακομα πιο απλη λυση,χωρις να χανεις πιεση κ να ακους τη σκαστρα,ειναι μια φιλτροχοανη!

Το αυτο Wink
Thumb Left
jonnakosgt - Πεμ 13 Σεπ 2012, 09:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα παιδια..ενδιαφερομαι για την σκαστρα τησ forge.μπορει να μοθ πει καπιοσ τι ακριβωσ πιεσεισ δουλευει τ καθε ελατηριο?
bagosgt - Πεμ 13 Σεπ 2012, 17:15:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείς το πλακακι η την σκαστρα?έχεις καμία φωτό η κανένα λινκ?
michael-grivas - Πεμ 13 Σεπ 2012, 19:54:14
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μιλάει για ελατήρια μάλλον εννοεί την ακριβή σκάστρα και όχι το πλακάκι.
Η σκάστρα έρχεται με τρία ελατήρια και έχει μέσα οδηγίες για πόση πίεση είναι το καθένα.
Argiroslm - Πεμ 13 Σεπ 2012, 20:37:53
Θέμα δημοσίευσης:
η forge εχει ενα ελατηριο στανταρ μεσα στην σκαστρα και αλλα 3 στην συσκευασια...αυτο που ειναι μεσα ειναι απο 0,7 bar εως 0,9 το οποιο ειναι πρασινο....ενα κιτρινο απο 0,9 εως 1,2...ενα κοκκινο απο 1,2 μεχρι 1,4 και το μπλε που ειναι ειναι για 1,4 και πανω....βγαινουν δυο μηχανικες μια ανοιχτου τυπου με ενσωματομενο το πλακακι και μια κλειστου στην ιδια τιμη!!!!
michael-grivas - Πεμ 13 Σεπ 2012, 21:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
Η ανοιχτή τύπου με την κλειστή είναι το ίδιο πράγμα με την διαφορά ότι προσθέτει το γνωστό πλακάκι.
Argiroslm - Πεμ 13 Σεπ 2012, 21:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει η κλειστου που αν θες βαζεις τον ανταπτορα και την κανεις ανοιχτου και υπαρχει και ανοιχτου αλλα ειναι ενσωματομενος ο ανταπτορας!! Wink
Argiroslm - Πεμ 13 Σεπ 2012, 21:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
ανοιχτου με ενσωματομενο
http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMDVR56A

και κλειστου με εξτρα τον ανταπτορα http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V
Alexis22 - Πεμ 13 Σεπ 2012, 21:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω που πηρα προσφατα την ανοικτου τυπου,ειχε δυο ελλατηρια ενα μπλε και ενα κιτρινο,το μπλε ειναι πιο σκληρο και αυτο εβαλα...
jonnakosgt - Κυρ 16 Σεπ 2012, 15:30:32
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια σασ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..την παριγιλα τελικα την σκαστρα..και μαζι ολο το σετ με τα ελατηρια..τωρα το πιο θα βαλω πανω αυτο θα το κρινη ο προγραματιστεισ μου..σασ ευχαριστω κ παλη
kostas207rc - Κυρ 16 Σεπ 2012, 16:20:12
Θέμα δημοσίευσης:
Η μόνη διαφορά δηλαδή είναι μόνο ο ήχος?? (αν υποθέσουμε ότι έχουμε και στις 2 ίδιας σκληρότητας ελατήριο)
207 rc lefkada - Δευ 17 Σεπ 2012, 17:43:13
Θέμα δημοσίευσης: ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4226846267054&set=a.1535286779749.2074495.1162202994&type=1&th

ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ
dimkeras - Τρι 18 Σεπ 2012, 10:59:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ
207 rc lefkada έγραψε:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4226846267054&set=a.1535286779749.2074495.1162202994&type=1&th

Laughing
Δε πειράζει που δεν έχω φέισμπουκ για να το δω, το ακούω έτσι κι αλλιώς! Laughing
makis106 - Τρι 18 Σεπ 2012, 11:04:03
dimkeras έγραψε:
207 rc lefkada έγραψε:

Laughing
Δε πειράζει που δεν έχω φέισμπουκ για να το δω, το ακούω έτσι κι αλλιώς! Laughing

Kαι φεισμπουκ να ειχες, παλι δεν θα το έβλεπες, εκτος και αν τον ειχες φρεντ Exclamation
dimkeras - Τρι 18 Σεπ 2012, 11:09:11
makis106 έγραψε:
Kαι φεισμπουκ να ειχες, παλι δεν θα το έβλεπες, εκτος και αν τον ειχες φρεντ Exclamation

Τον έχω φρεντ ούτως ή άλλως! Very happy Από ποιον νομίζεις ξεσηκώνει τέτοια καγκουριλίκια;;;!!! Silly
makis106 - Τρι 18 Σεπ 2012, 11:18:30
dimkeras έγραψε:
makis106 έγραψε:

Τον έχω φρεντ ούτως ή άλλως! Very happy Από ποιον νομίζεις ξεσηκώνει τέτοια καγκουριλίκια;;;!!! Silly

Α κατάλαβα, θα του έκανες και λάικ! Laughing
dimkeras - Τρι 18 Σεπ 2012, 11:23:11
makis106 έγραψε:
dimkeras έγραψε:
makis106 έγραψε:

Α κατάλαβα, θα του έκανες και λάικ! Laughing

ΧΑΧΑΧΑ!!! Σωστός! Thumbs Up
207 rc lefkada - Τρι 18 Σεπ 2012, 16:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη παιδια αλλα νομιζα οτι μπορουσατε να δειτε την φωτο δεν πειραζει θα ανεβασω video να μπορειτε να δειτε και να ακουτε Very happy Very happy Very happy
kostas207rc - Τρι 18 Σεπ 2012, 17:00:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε αφηστε τα φεισμπουκ θα μου απαντήσει καποιος αυτό που ρώτησα?
michael-grivas - Τρι 18 Σεπ 2012, 17:08:16
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Η μόνη διαφορά δηλαδή είναι μόνο ο ήχος?? (αν υποθέσουμε ότι έχουμε και στις 2 ίδιας σκληρότητας ελατήριο)

Ναι μόνο ο ήχος.
bagos - Τρι 18 Σεπ 2012, 20:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί,θα βάλεις κ εσυ καγκουρα?λες να μην τον είχε φιλο ο δήμος,κ οι δύο από λευκάδα είναι.δε πιστεύω γιάννη να το έκανες για να έχεις πιο πολλούς φίλους στο fb? Laughing
dimkeras - Τετ 19 Σεπ 2012, 12:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
δε πιστεύω γιάννη να το έκανες για να έχεις πιο πολλούς φίλους στο fb? Laughing

"Περισσότεροι φίλοι στο φέισμπουκ,
λιγότεροι εχθροί στον δρόμο..."

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!! Silly
nick sapanidis - Τετ 20 Μάρ 2013, 22:52:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια παρέλαβα μια forge fmdvr56a ανοιχτού τύπου.Εχω μια απορία στην εγκατάσταση.το καλώδιο που συνδέει τι φίσα με την σκαστρα δεν ταιριάζει.το καλώδιο που είχε η συσκευασία έχει δυο εξωγκοματα από πίσω και δεν κουμπωνει στη φίσα..πρέπει να τα σπασω για να κουμπωσει.ειχε κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα;το αμάξι είναι 207 rc facelift 2010
ParisMcridis - Τετ 20 Μάρ 2013, 23:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι ειναι σπαστα και θα ειναι μια χαρα...
nick sapanidis - Τετ 20 Μάρ 2013, 23:14:40
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ..ευχαριστώ πολύ φίλος.
nikolasr200 - Δευ 03 Μάρ 2014, 21:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
Argiroslm έγραψε:
ανοιχτου με ενσωματομενο
http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FMDVR56A

και κλειστου με εξτρα τον ανταπτορα http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=140101&product=FM207V

Προκειται να αγορασω και εγω μια σκαστρα αλλα εχω τον εξης προβληματισμο..
Τωρα εχω το πλακακι της forge να παρω την κλειστου τυπου σκαστρα και να την συνδυασω με το πλακακι της forge ετσι ωστε αν βαρεθω να το αφαιρεσω και να μεινω με την κλειστου τυπου, ή να παρω την ανοιχτου τυπου που μ'αρεσει και ο ηχος και να μεινω μονο με αυτη?

Για το πλακακι λετε σε προηγουμενες σελιδες οτι χανει πιεση..αν ισχυει αυτο τοτε θα ισχυει και αμα το συνδυασω με του κλειστου τυπου..σωστα? Γιατι αντιστοιχα του ανοιχτου δεν αναφερετε να χανει πιεση?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες