PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Υγραέριο σε 1.6 THP

Paylos_207T - Σαβ 05 Ιούν 2010, 17:02:04
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Υγραέριο σε 1.6 THP
υγραεριο στο 207 thp rallye
εχει βαλει κανενας?
Giannis307 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 17:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πες μου κιολας οτι περημενεις και σοβαρη απαντηση..... Shocked
Αμα θες οικονομια δεν παιρνεις τουρμπο επαιρνες ατμοσφαιρικο και βαλτου και κηροζινη.... Laughing Laughing
bagosgt - Σαβ 05 Ιούν 2010, 18:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
θα βαλουμε κ υγραεριο στα τουμπακια μας,κ θα μας φτιαξει κ προγραμμα ο σαλεξ για 207 thp 3 σταδιο κ υγραεριο Wink
εδω τα 207 1ου σταδιου,εχουν "προβλημα" με την απλη 95αρα βενζινη,οχι να τα κανουμε κ γκαζακια Laughing
Paylos_207T - Σαβ 05 Ιούν 2010, 20:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
και ομως το υγραεριο μετα απο ερευνα που εκανα εχει περισοτερα οκτανια(120) και αποδιδει οπως και βενζινη με διαφορα η καταναλωση να αυξανεται κατα 1.5 λιτρα στα 100χλμ.
abaleo - Σαβ 05 Ιούν 2010, 20:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
είχα διαβάσει καποτε σε περιοδικό που κάποιος έβαλε υγραέριο σε Leon 1,8 20VT, οπότε με σωστή μελέτη why not?
giannis27 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 21:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
k συγκεκριμένα υπάρχει κιτακι υγραερίου 5ης γενιάς που χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα μπεκ άμεσου ψεκασμού .
το μόνο μείον είναι το ντεπόζιτο 1ον είναι θεόβαρο 2ον πρέπει να βγάλεις την ρεζέρβα .

αλλά πολλά λεφτά ρε παιδιά .
Bill207 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 21:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
γύρω στα 900 € το κόστος..
giannis27 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 21:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ άκουσα από 1.400€ μέχρι κ 1.800€
για το 5ης γενιάς σύστημα .
Bill207 - Σαβ 05 Ιούν 2010, 21:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω αν ειναι και καλά ανάλογα σε ποιο αμάξι..
σε ιμπιζάκι, 5ης γενιάς σύστημα που λες, 900€
reselie - Σαβ 05 Ιούν 2010, 22:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδιαφερον παντως..και μπορεις να επιλεξεις αν θες να χρησιμοποιησεις βενζινη ή υγραεριο απο ειδικο διακοπτη..το θεμα ειναι εστω οτι το βαζεις,ποια τα οφελη? δηλαδη σαν καταναλωση ποσο ανεβαινει κατεβαινει?(φανταζομαι το υγραεριο εχει πολυ χαμηλοτερη τιμη...)

http://www.autogas.gr/
http://www.logothetisautogas.gr/page2.php
Giannis307 - Κυρ 06 Ιούν 2010, 10:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.hyundai-getz.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=1651
Ilias207Rallye - Κυρ 06 Ιούν 2010, 17:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
το θεμα ειναι εστω οτι το βαζεις,ποια τα οφελη? δηλαδη σαν καταναλωση ποσο ανεβαινει κατεβαινει?(φανταζομαι το υγραεριο εχει πολυ χαμηλοτερη τιμη...)

Το υγραεριο κοστιζει μιση τιμη/λιτρο απο οσο η βενζινη. Wink
Αν ταξιδευεις συχνα, σε μεγαλες αποστασεις, θα κανεις αποσβεση το ποσο πολυ συντομα.
tesseras - Κυρ 06 Ιούν 2010, 17:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θυμάμαι καλά, το βάρος μιας 40αρας μπουκαλας μαζι με περιφερειακά είναι στα +/-15κιλά. Έχουν δυνατότητα παροχής μέχρι 250 άλογα. Από εκεί και πέρα τελειώνουν τα μπεκάκια. Αλλά δεν το βάζεις για να τρέχεις, αλλά για να κάνεις οικονομία κ όποιος θέλει να ξε...σει το γυρνάει με διακόπτη σε βενζίνα και βγάζει γούστα. Το βάρος λοιπόν είναι γελοίο.
Η τιμή του αυτή τη στιγμή σε πρατήρια Αν.Θεσσαλονίκης είναι στα 0,65ευρώ.
Giannis307 - Κυρ 06 Ιούν 2010, 18:17:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα ξεχνατε κατι...
Δεν εχουν την ιδια αποδωση στην καυση η βενζινη με το υγραεριο....συν οτι επειδη αναγκαστικα δουλευεεις πε περισοτερο αερα στο μιγμα οι θερμοκρασιες ειναι απαγορευτικες για τους τουρμποφορους...απο κιε και περα.....δεν παυει να ειναι μια βομβα στο πορτμπαγκαζ...και επισης αν το βαλεις σε κανα 1.1 8v να πω οκ....αλλα σε thp???Μαλλον αγορασες το λαθος αμαξι...
Τωρα επειδη ειναι ενα θεμα η τιμη της βενζινης το ποιο απλο ειναι αν βρεις με κανα 100αρικο κανα swift stralet Κλπ να του βαλεις αεριο και να κινησαι οικονομικα....
tesseras - Κυρ 06 Ιούν 2010, 18:33:44
Θέμα δημοσίευσης:
1ον από απόδοση παραμένει η ίδια με ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση
2ον είναι πολύ ακίνδυνα, οι φιάλες έχουν πολύ μεγάλες αντοχές (και μάλιστα είναι πολύ πιο ακίνδυνα απο τις βόμβες που έχουμε όλοι κάτω απο τα σπίτια μας)
3ον δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να έχουν 2ο αμάξι κ αυτό δεν έχει να κάνει με το κόστος αγοράς αλλά με το ότι θα έχεις να συντηρείς 2 αμάξια και φυσικά το ότι αν δηλώσεις 2 αμάξια στην εφορία θα σε #@$&^#@. Κάποιος λοιπόν που έχει τη δυνατότητα να πάρει 2ο αμάξι, προφανώς δεν θα τον απασχολούσε κ τόσο η κατανάλωση κ η τιμή της βενζίνης.. Αρα λοιπόν κύριο μέλημμα είναι να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας για ένα αμάξι σε συνδυασμό με μικρότερα έξοδα.. Wink
Giannis307 - Κυρ 06 Ιούν 2010, 19:04:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ti Βομβα εχεις κατω απο το σπιτι σου ρε φιλε?Και περαν αυτου το εχεις ψαξει και εισαι τοσο σιγουρος?Γιατι παιδια απο αλλα φορουμ που εχουν κανει την μετατροπη αυτη λενε οτι ναι μεν ειναι οικονομικο αλλα αποδωση 0....χειροτερα κατα πολυ απο το μαμα....
Μετα σε ρωταω και κατι αλλο.....οι ταξιτζηδες και γενικα οι αυτοκινητηστες γιατι δεν βαζουν?και μιαλαμε για χλμ καθε μερα....
Και εκτος αυτου οπως ειπα και πιο πριν εδωσες ενα Α ποσο ν απαρεις ενα αμαξι 1.6 τουρμπο αν δεν σε ικανοποιει η καταναλωση του (που ειναι κατι που τι ξερεις απο την ωρα που το παραλαμβανεις) τοτε απλα πηρες το λαθος αυτοκινητο και ναι αν εχεις δωσει 17 16 χιλιαρικα για 207 τοτε πιστευω οτι σε παιρνει να παρεις και δευτερο....και να σου πω και κατι αλλο ενα παλιο αμαξι ιαπωνιας δεν ζηταει τπτ παραπανω απο τα βασικα οποτε επενδυσε τα 900-1500 ευρω του αεριου σε κατι πιο πρακτικο που δεν θα καταστρεψει και το αυτοκινητο που χρυσοπληρωσες.....
drdino - Κυρ 06 Ιούν 2010, 19:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τελευταίας γενιάς συστήματα δεν έχουν διαφορά στις επιδόσεις, τουλάχιστον όχι κάτι το αποτρεπτικό. Κατανάλωση φυσικά αυξημένη, την απόσβεση την κάνεις από την διαφορά της τιμής.

Οι δεξαμενές μια χαρά ασφαλείς είναι, με ελεγχόμενη εκτόνωση σε περίπτωση φωτιάς κλπ.

Τα θεματάκια αφορούν φθορά σε βαλβίδες που λένε ότι ενδέχεται να υπάρξει, αλλά και στην λειτουργία των esp/asr. Rolling eyes
Giannis307 - Κυρ 06 Ιούν 2010, 19:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι κατι αλλο....ο thp ειναι αμεσου ψεκασμου...δεν ειναι οπως ειναι στα συμβατικα που μπαινει αποστατης και ψεκαζει αεριο στην κεφαλη....

Οσον αφορα την αποσβεση....οσο αυξανεται ο κοσμος που θα ζηταει αεριο να δεις που θα παν οι τιμες.....
nikos 206cc - Κυρ 06 Ιούν 2010, 19:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
οι ταξιτζηδες και γενικα οι αυτοκινητηστες γιατι δεν βαζουν?και μιαλαμε για χλμ καθε μερα....

Πισυευω οτι αυτο τα λεει ολα...χωρις να γνωριζω πολλα περι υγραεριου.Σκεψου οτι η τιμη της βενζινης σε αυτους ειναι το υψος του μισθου τους Wink
drdino - Κυρ 06 Ιούν 2010, 19:29:48
Θέμα δημοσίευσης:
Yπήρχαν και υπάρχουν ταρίφες με υγραέριο. Αλλά από πότε αυτοί κοιτάνε λογικά/οικονομοτεχνικά κάτι; Laughing

Σε αυτό που λέει ο Γιάννης για τον άμεσο ψεκασμό έχει δίκιο βέβαια. Συν τοις άλλοις, όντως είναι λίγο κάπως η φάση της σκέψης για υγραέριο σε τέτοιου είδους αμάξι, αλλά από την άλλη πολύ πιθανό όταν το πήρε ο άλλος το τουτού η βενζίνη να έκανε 90 λεπτά...
Pugobios - Κυρ 06 Ιούν 2010, 20:56:00
Θέμα δημοσίευσης:
στα άμεσου ψεκασμού σου βάζουν έτοιμα συστήματα 5ης γενιάς τα οποία δεν είναι universal...πας με το αμάξι σου π.χ.207 thp και σου φέρνουν συστημα για το δικό σου...
tesseras - Κυρ 06 Ιούν 2010, 22:04:37
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Ti Βομβα εχεις κατω απο το σπιτι σου ρε φιλε?Και περαν αυτου το εχεις ψαξει και εισαι τοσο σιγουρος?Γιατι παιδια απο αλλα φορουμ που εχουν κανει την μετατροπη αυτη λενε οτι ναι μεν ειναι οικονομικο αλλα αποδωση 0....χειροτερα κατα πολυ απο το μαμα....
Μετα σε ρωταω και κατι αλλο.....οι ταξιτζηδες και γενικα οι αυτοκινητηστες γιατι δεν βαζουν?και μιαλαμε για χλμ καθε μερα....
Και εκτος αυτου οπως ειπα και πιο πριν εδωσες ενα Α ποσο ν απαρεις ενα αμαξι 1.6 τουρμπο αν δεν σε ικανοποιει η καταναλωση του (που ειναι κατι που τι ξερεις απο την ωρα που το παραλαμβανεις) τοτε απλα πηρες το λαθος αυτοκινητο και ναι αν εχεις δωσει 17 16 χιλιαρικα για 207 τοτε πιστευω οτι σε παιρνει να παρεις και δευτερο....και να σου πω και κατι αλλο ενα παλιο αμαξι ιαπωνιας δεν ζηταει τπτ παραπανω απο τα βασικα οποτε επενδυσε τα 900-1500 ευρω του αεριου σε κατι πιο πρακτικο που δεν θα καταστρεψει και το αυτοκινητο που χρυσοπληρωσες.....

Η βόμβα που λέω είναι οι αγωγοί αερίου που περνάνε κάτω απο τις οικοδομές μας για να έχουμε ζεστό νεράκι και θέρμανση.
Δεν έκανα παράπονα για κατανάλωση αλλά για φόρους που μας επιβάλλει το κράτος να πληρώνουμε στα καύσιμα.
Οι ταξιτζήδες είναι ένα σχετικά ατυχες παράδειγμα διότι μεγάλο ποσοστό των οδηγών ταξί είναι απλά υπάλληλοι κ όχι ιδιοκτήτες. Ο ιδιοκτήτης παραδίδει στον οδηγό φουλαρισμένο αμάξι και το ξαναπαραλαμβάνει φουλαρισμένο συν κάποια χρήματα-ας μην επεκταθώ άλλο σε αυτό..
Τέλος δεν μιλάω με αφορμή τί έκανε κάποιος σε ένα φόρουμ αλλά με γεγονότα εφαρμογής υγραεριοκίνησης γνωστού μου σε impreza.
Φιλικά πάντα, μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος απο κάτι, απλά παραθέτω γεγονότα διότι καλώς ή κακώς τα πράγματα με τη βενζίνη έχουν ξεφύγει.. Wink
giannis27 - Κυρ 06 Ιούν 2010, 23:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
έχει βάλει γνωστός μου σε c4 2λιτρο .
η επιδόσεις είναι ακριβώς οι ίδιες σε σχέση με την βενζίνη η κατανάλωση έχει ανέβει κατά 1,5~λ/100χλ
το έχει μετρήσει 4-5 φορές κ είδε ότι από φουλάρισμα σε φουλάρισμα έχει 20€ κέδρος αναλογικά με την βενζίνη.

τώρα το αν είναι ασφαλές για τον κινητήρα δείτε λίγο κ αυτό

κ κάτι άλλο από την στιγμή που κάνεις την μετατροπή το συνεργείο σου δίνει κάποια χαρτιά ,περνάς από το δημόσιο κτεο ελέγχουν το όχημα σου δίνουν χαρτί ότι όλα είναι οκ μετά πας στο μηχανολογικό καταθέτεις τα χαρτιά κ σε 1-2 εβδομάδες βγαίνει καινούργια άδεια που αναφέρει ότι το αμάξι καίει βενζίνη κ LPG.
στο κρατικό κτέο πηγαίνεις μόνο την πρώτη φορά μετά μπορείς πηγαίνεις κανονικά σε όποιο ιδιωτικό κτέο θέλεις .
από συντήρηση νομίζω ότι σου αλλάζουν μόνο ένα φίλτρο κάθε 30.000χλμ κόστος κάπου στα 30€ εργασία/ανταλλακτικό.

πάντως τα σάιτ αναφέρουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία κ μικρότερες φθορές σε σχέση με την βενζίνη.
http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
εδώ λέει ότι το χρησιμοποιούν κ σε αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού fsi ,tfsi
άρα λογικά μπαίνει κ στα δικά μας .
Samer - Δευ 07 Ιούν 2010, 01:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας φιλος μου πηρε ραντεβου για να το κανει στο εταιρικο αμαξι που κανει σχεδον 100χλμ την ημερα. Του δωσανε ραντεβου 24 Σεπτ. 1700 ευρω. Fiat Panda.
Giannis307 - Δευ 07 Ιούν 2010, 07:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε βρε με το καλο...και μολις γεμησει οτ τοπος υγραεριοκινητα α βαλουθν και σε πιο πολλα βενζιναδικα υγραεριο και μετα για να αποσβεσουν θα το πουλαν οσο θελουν...ασε φιλε στο Ελλαδισταν ζουμε....

Περαν αυτου μην συγκρινεις υγραεριο με φυσικο αεριο....
Το βασικο το φυσικο αεριο ειναι ελαφρυτερο απο τον αερα και αμα υπαρξει διαροη θα παει στον αερα....το υγραεριο κανει "κουβερτα" εκει που χυθει...και κατα συναιπεια μια σπινθιρα και κανεις μπουμ....και ειδηκοτερα στο 207 μιας και γιαυτο ξεκινησε η κουβεντα εχει την ρεζερβα απο κατω κατα συναιπεια η δεξαμενη θα ειναι εκτεθημενη....και δεν το θεωρο δυσκολο να χτυπησεις κατι στο δρομο και να την ανοιξει σαν καρπουζι....εδω εχω δει απο κακο χειρησμο να ανοιγει μπουκαλα ασετιλυνης και ευτηχως ητνα σχεδων αδεια και δεν γιναμε ηχος και φως....
reselie - Δευ 07 Ιούν 2010, 08:46:01
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Αντε βρε με το καλο...και μολις γεμησει οτ τοπος υγραεριοκινητα α βαλουθν και σε πιο πολλα βενζιναδικα υγραεριο και μετα για να αποσβεσουν θα το πουλαν οσο θελουν...ασε φιλε στο Ελλαδισταν ζουμε....

Το βασικο το φυσικο αεριο ειναι ελαφρυτερο απο τον αερα και αμα υπαρξει διαροη θα παει στον αερα....το υγραεριο κανει "κουβερτα" εκει που χυθει...και κατα συναιπεια μια σπινθιρα και κανεις μπουμ....και ειδηκοτερα στο 207 μιας και γιαυτο ξεκινησε η κουβεντα εχει την ρεζερβα απο κατω κατα συναιπεια η δεξαμενη θα ειναι εκτεθημενη....και δεν το θεωρο δυσκολο να χτυπησεις κατι στο δρομο και να την ανοιξει σαν καρπουζι....εδω εχω δει απο κακο χειρησμο να ανοιγει μπουκαλα ασετιλυνης και ευτηχως ητνα σχεδων αδεια και δεν γιναμε ηχος και φως....

Εδω εχει ενα δικαιο ο Γιαννης...σκεφτειτε για τον οποιονδηποτε λογο καποια στιγμη να αρχισει να "¨χανει" στο πορτ μπαγκαζ πχ τι θα γινει εκει μεσα και ειδικα αν για καποιο λογο αναψει... Exclamation
drdino - Δευ 07 Ιούν 2010, 13:14:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ γιατί νομίζω ότι το 207 έχει την ρεζέρβα μέσα;

Προφανώς αν μιλάμε για φάση 206 δεν παίζει η λύση της δεξαμενής από κάτω.
Pugobios - Δευ 07 Ιούν 2010, 13:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

γιαυτό μη βάλει κανείς αφήστε να έχω μόνο εγώ Laughing Laughing
bagosgt - Δευ 07 Ιούν 2010, 22:21:17
Θέμα δημοσίευσης:
το να σκασουν ειναι λιγακι δυσκολο,μιας κ ολα αυτα εχουν βαλβιδα διαφυγης κ μετα απο καποια πιεση ανοιγει κ φευγει,κ υπαρχει κ ειδικη ηλεκτροβαλβιδα που κοβει παροχες κτλ σε μια λαθος στιγμη.
οπως σε ενα αμαξι πριν 8 χρονια,πηραμε φωτα,ειχαμε μεσα τη μπουκαλα με τα νιτρα,καηκε ολο το αμαξι,κ η μπουκαλα δεν εσκασε Wink μην ακουτε κ μην φοβαστε με το παραμικρο.
για το θεμα των επιδοσεων το φοβαμαι,αλλα για να σκασει,σε καμια περιπτωση.γνωστος εβαλε κ σε οκταβια 5 tfsi 200ps,λεει οτι σε επιδοσεις ειναι ιδιο Confused τωρα δεν ξερω αν ισχυει....
Pugobios - Δευ 07 Ιούν 2010, 22:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
το συζητάτε σοβαρά το ενδεχόμενο να σκάσει????πλάκα κάνετε????το να σκάσει το ρεζερβουάρ με την βενζίνα που σε ένα τουμπάρισμα θα χυθεί όλη στον δρόμο είναι πανεύκολο...το να σκάσει αυτή η δεξαμενή είναι απο τα πιο απίθανα πράγματα να σου συμβούν...εκτός αυτού έχετε ακούσει ποτέ για αυτοκίνητο να εκραγεί απο υγραέριο...??
android - Δευ 07 Ιούν 2010, 23:56:59
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εγώ γιατί νομίζω ότι το 207 έχει την ρεζέρβα μέσα;

Προφανώς αν μιλάμε για φάση 206 δεν παίζει η λύση της δεξαμενής από κάτω.

δεν νομιζεις...μεσα την εχει
Steve - Τρι 08 Ιούν 2010, 01:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ακόμα υγραέριο σε υπερτροφοδοτούμενα... Rolling eyes
Tzive - Τρι 08 Ιούν 2010, 01:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
Σεπτέμβρη μήνα περίπου θα βάλω εγώ πάντως
android - Τρι 08 Ιούν 2010, 07:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

γιατι εισαι τοσο αρνητικος?αν δεν κατσει το γυρνας σε καφενε ,φτιαχνοντας ελληνικους καφεδες Rolling eyes
Giannis307 - Τρι 08 Ιούν 2010, 08:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Steve έγραψε:

γιατι εισαι τοσο αρνητικος?αν δεν κατσει το γυρνας σε καφενε ,φτιαχνοντας ελληνικους καφεδες Rolling eyes

Laughing Laughing Laughing Laughing κλαιω.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
bagosgt - Τρι 08 Ιούν 2010, 17:06:30
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Σεπτέμβρη μήνα περίπου θα βάλω εγώ πάντως

στο ΑΧ?? Laughing Laughing Laughing ελατε για καφε κ αφηστε τα καμινετακια ρε Very happy
Pugobios - Τρι 08 Ιούν 2010, 20:09:57
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις έκανα βόλτα με φίλου wrx sti περι τα 400 ps με υγραέριο...μετά απο αυτή την βόλτα μου έφυγαν κάθε αμφιβολίες...το αμάξι δουλεύει καλύτερα απο την βενζίνα το ρελαντί είναι πιο σταθερό και μυρίζει λες και έβαλες αρωματικό στην εξάτμιση...παροχές βέβαια έχει μέχρι 300 ps αλλα δεν νομίζω οτι θα έχετε ποτε πρόβλημα με αυτό...το αμάξι πάντως πήγαινε σφαίρα...και με το αέριο και με την βενζίνα στο 1.2 bar καμία απολύτως διαφορά...
drspeed - Πεμ 10 Ιούν 2010, 12:38:52
Θέμα δημοσίευσης:
Κόστος και σοβαρό άνθρωπο για τοποθέτηση ξέρουμε???Επίσης η δεύτερη τάπα για τη παροχή υγραερίου θα είναι σαν μερικά ταξί που έχω δει που την βάζουν όπου να ΄ναι ή θα είναι κριμένη μέσα στο πορτάκι με την τάπα βενζίνης??
Pugobios - Πεμ 10 Ιούν 2010, 13:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
στο scubi ήταν κάτω απο τον πίσω προφυλακτήρα...η μετατροπή έγινε στην Αλεχ/πολη και μπήκε ένα απο τα καλύτερα συστήματα υγραερίου...κόστος 1200 Ε...
ironman02 - Πεμ 10 Ιούν 2010, 14:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί κανένας κατασκευαστής δεν βγάζει με υγραέριο? Ή μήπως βγάζουν? Βγάζουν με ηλεκτροκινητήρες υβριδικά κτλ, αλλά υγραέριο δεν έχω ακούσει...
drspeed - Πεμ 10 Ιούν 2010, 14:34:18
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Γιατί κανένας κατασκευαστής δεν βγάζει με υγραέριο? Ή μήπως βγάζουν? Βγάζουν με ηλεκτροκινητήρες υβριδικά κτλ, αλλά υγραέριο δεν έχω ακούσει...

Βγάζουν VW, Volvo, Audi, Skoda, BMW, Opel, Seat.Μάλιστα το VWGroup το βάζει και στους TSI.Απλά στην Ελλάδα έρχονται μόνο κατά παραγγελία.
Η VW μάλιστα το ονομάζει ecofuel όπως και η BMW η Volvo και η Opel -bifuel.
H citroen βγάζει το C4 την έκδοση 1,6 120hp LPG κλπ.
Γενικά βγάζουν και άλλες εταιρίες κυρίως σε οικογενειακά μοντέλα και station-vagon που έξω τα χρησιμοποιούν για να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις.
ironman02 - Πεμ 10 Ιούν 2010, 15:57:50
Θέμα δημοσίευσης:
Aha...Και στο Ελλάντα δεν στέλνουν τίποτα.. Smile
reselie - Πεμ 10 Ιούν 2010, 16:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
και το 206 εβγαινε...στο manual μου εξηγει διαφορα για την εκδοση υγραεριου
drspeed - Πεμ 10 Ιούν 2010, 16:32:07
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Aha...Και στο Ελλάντα δεν στέλνουν τίποτα.. Smile

Μόνο αν κάποιος κάνει ειδική παραγγελία.Δεν τα φέρνουν γιατί εδώ στο Ελλάντα υπάρχουν περιορισμένα πρατήρια LPG και οι εταιρίες δεν είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε κάτι τέτοιο γιατί το κόστος των εγκαταστάσεων και ο χώρος που χρειάζεται είναι δύσκολο να αποσβεστεί λόγο περιορισμένης ζήτησης.
Με λίγα λόγια αυτοί δεν φέρνουν αυτοκίνητα με LPG γιατί δεν υπάρχουν πρατήρια και τα πρατήρια δεν βάζουν LPG γιατί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα που καίνε LPG.Άντε βγάλε άκρη.Μόνο η VW ,η Skoda και Volvo φέρνουν με επίσημη υποστήριξη από τις αντιπροσωπίες για service, αν και νομίζω ότι και η Toyota έχει εκπαιδευμένο προσωπικό για συντήρηση LPG κινητήρων και έχει εξοπλίσει κάποια Ταξί τα οποία έγιναν μετατροπή εδώ και δεν ήρθαν έτοιμα.
Pugobios - Πεμ 10 Ιούν 2010, 20:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
το ότι δεν υπάρχουν πολλά πρατήρια μη σας χαλάει...γιατι αν αρχίσουν να βάζουν θα ανέβει κιόλας η τιμή του...απο όσο ξέρω έχει τουλάχιστον 1 σε όλες τις μεγάλες πόλης οπότε...
moudakas - Δευ 14 Ιούν 2010, 15:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει δοκιμάσει κανείς το υγραέριο σε 207 1.6 ατμοσφαιρικό?Επίσης το σεταπ της μπουκαλας χωράει στον χώρο της ρεζέρβας? Rolling eyes
Tzive - Τρι 15 Ιούν 2010, 03:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
το ότι δεν υπάρχουν πολλά πρατήρια μη σας χαλάει...γιατι αν αρχίσουν να βάζουν θα ανέβει κιόλας η τιμή του...απο όσο ξέρω έχει τουλάχιστον 1 σε όλες τις μεγάλες πόλης οπότε...
απλα εδώ στο Ελλάντα όταν θα κυκλόφορουν αρκετά με υγραέριο θα ανέβει και η τιμή του στα ύψη... Evil
drdino - Τρι 15 Ιούν 2010, 07:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το κασκάι η νισσαν το δίνει και επισημα πλεον με υγραεριο.
Pugobios - Τρι 15 Ιούν 2010, 13:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
βάση Ευρωπαικής οδηγίας το υγραέριο πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ 50% πιο φθηνό απο την βενζίνη...αυτο το έχω διαβάσει σε άλλο κλάμπ δεν ξέρω αν ισχύει...αλλα και έτσι να είναι δεν νομίζω οτι τα παρτάλια τα δικά μας θα δώσουν και πολύ σημασία... Rolling eyes
alexandros 207 Rallye - Δευ 22 Νοέ 2010, 12:17:21
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38757.asp
Tzive - Τετ 24 Νοέ 2010, 17:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
για 207 βγηκε τιποτα?
Tzive - Σαβ 05 Φεβ 2011, 02:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ πάντως με 35.000km που κάνω τον χρόνο και με 1,6 τίμη βενζίνης και 0,8 υγραερίου κερδίζω 2.240€
Tzive - Σαβ 05 Φεβ 2011, 02:48:19
Θέμα δημοσίευσης:

+2,3hp με χρήση ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Tzive - Σαβ 05 Φεβ 2011, 02:51:58
Θέμα δημοσίευσης:
moudakas έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το υγραέριο σε 207 1.6 ατμοσφαιρικό?Επίσης το σεταπ της μπουκαλας χωράει στον χώρο της ρεζέρβας? Rolling eyes

υπαρχουν πολλες μπουκάλες. αυτη που χωράει νομίζω είναι 60lt (βγάλε και 15-20% που ειναι τα πραγματικά λίτρα που πέρνει μέσα)
LIONHEART - Σαβ 05 Φεβ 2011, 07:18:17
Θέμα δημοσίευσης: lionheart
Ένας φίλος μηχανικός κάτι πήρε το αυτί μου οτι παίζει να βάλει στο 106 ραλλακι του τετραπετάλουδο 212hp και σε ενα saxo turbo περίπου στα 500hp
αν γίνει αυτό θα σας ανεβάσω σχετικές πληροφορίες και εντυπώσεις γιατι καλύπτει και τους ατμοσφαιρικούς και τους υπερτροφοδοτούμενους!!!
V.p turbo - Δευ 14 Φεβ 2011, 18:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
paidia en merei symferei gia ta dika mas giati den exoume k kana hummer..alla tha doume sigoura lefta sthn tseph mas..k sthn twrinh periodo k 1 euro kerdos einai oti prepei..
106PYRGOS - Δευ 14 Φεβ 2011, 20:41:02
Θέμα δημοσίευσης:
εβαλα εγω στο δικο μου υγραεριο 106 rallye 16v τριφυσο 150ps περιπου,εχω κανει 400χλμ μεχρι στιγμης μεσα σε πολη αλλα κ σε κλειστο δρομο με εκκινησεις απο σταση κ κοφτες πολλες φορες,το αμαξι παει μια χαρα δεν βλεπω καμια διαφορα το μονο αρνητικο ειναι το βαρος που εχει πισω κ το νιωθεις στο τραβηγμα.το εβαλα στο πορτ μπαγκαζ κυλινδρικη δεξαμενη γιατι η ρεζερβα στο 106 ξερετε ειναι απο κατω δεν μπαινει εκει,το 80% παντα γεμιζουν τις δεξαμενες ποτε 100% για λογους ασφαλειας,ακομα κ σε περιπτωση ατυχηματος δυσκολα θα κανει μπαμ η δεξαμενη ειναι ασφαλεστερη απο τα απλα ρεζερβουαρ.οτι θελετε ρωτηστε εαν ξερω να σας πω.
Pugobios - Δευ 14 Φεβ 2011, 21:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
Η 40αρα δεξαμενη τυπου ρεζερβας εμπαινε κανονικα απο κατω...
Tzive - Δευ 14 Φεβ 2011, 21:30:54
Θέμα δημοσίευσης:
το μονο μειον του υγραεριου ειναι η λιπανση του κινητήρα, μιας και ειναι αρκετά υποδεέστερη της λιπανσης που προσφέρει η βενζίνη με όλα τα επακόλουθα μακροχρόνιας χρήσης... Είδωμεν!
Pugobios - Δευ 14 Φεβ 2011, 21:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο λυνεται με την αμπουλα που βαζουν να τραβαει και λαδι μαζι με το αεριο απλα τα δικα μας λογο καλης κατασκευης δεν τα χρειαζονται αμεσα...συνηθως τα βαζουν σε μοτερ με ατελειες σε βαλβιδες/βαλβιδοτοπους
106PYRGOS - Δευ 14 Φεβ 2011, 22:37:33
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
κ πως θα στηριζοταν οπως η ρεζερβα?ασε που σε χαμηλωμενα αμαξια οπως ενα 106 δεν θα ηταν κ οτι καλυτερο αν μπαινει οπως λες.
106PYRGOS - Δευ 14 Φεβ 2011, 22:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
το μονο μειον του υγραεριου ειναι η λιπανση του κινητήρα, μιας και ειναι αρκετά υποδεέστερη της λιπανσης που προσφέρει η βενζίνη με όλα τα επακόλουθα μακροχρόνιας χρήσης... Είδωμεν!
το εχουν προβλεψει κ αυτο,το συστημα που εβαλα εγω της zavolli το εχει,δεν υπαρχει κανενα προβλημα λογικα με την λιπανση,απλα ειναι σημαντικο αυτος που κανει την εγκατασταση να εχει εμπειρια κ τεχνογνωσια για να δουλεψει σωστα το αμαξι,ψαχτηκα παρα πολυ κ ρωτησα σε αρκετα συνεργεια για να καταληξω τελικα που θα παω,καποιοι ξεκινανε τωρα κ ειναι καποια πραγματα που αλλιως τα λενε κ αλλιως ειναι,εγω εβαλα το πιο ενισχυμενο συστημα super το λενε επειδη ειναι φτιαγμενο,ενο αλλου που ρωταγα δεν ηξεραν πιο κιτακι πρεπει να βαλω.
Pugobios - Τρι 15 Φεβ 2011, 14:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
106PYRGOS έγραψε:
Pugobios έγραψε:
κ πως θα στηριζοταν οπως η ρεζερβα?ασε που σε χαμηλωμενα αμαξια οπως ενα 106 δεν θα ηταν κ οτι καλυτερο αν μπαινει οπως λες.

αντικαθηστατε η ρεζερβα απο αυτο.διαλεγεις τι σε συμφερει σε κατι τετοιο να μην εχεις ρεζερβα η να μην εχεις πορτ μπαγκαζ Wink
106PYRGOS - Τρι 15 Φεβ 2011, 16:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
106PYRGOS έγραψε:
Pugobios έγραψε:

αντικαθηστατε η ρεζερβα απο αυτο.διαλεγεις τι σε συμφερει σε κατι τετοιο να μην εχεις ρεζερβα η να μην εχεις πορτ μπαγκαζ Wink
φτιαχνουν αλλες βασεις που πιανουν καπου αλλου απο κατω πως μπαινει δηλαδη?προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο απο ρεζερβα κ πορτ μπαγκαζ Wink ,απο κατω θεωρω οτι δεν ειναι τοσο ασφαλες.
alexandros 207 Rallye - Πεμ 17 Μάρ 2011, 13:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1316455/
Shocked Confused
Sinanai - Πεμ 17 Μάρ 2011, 15:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το βλέπω, αυτό, κάθε φορά που ανεβαίνω Θεσπρωτία.
smoki - Πεμ 17 Μάρ 2011, 15:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Το βλέπω, αυτό, κάθε φορά που ανεβαίνω Θεσπρωτία.

+1
Vini - Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
Shocked Confused

Shocked

103.000 χιλιόμετρα σε 3 χρόνια; Shocked
υγραέριο; Shocked
ένα σωρό λεφτά επάνω του και το πουλάει; ... Question

... περίεργα πράγματα ...

υ.γ. εγώ πάντως δεν θα το έπαιρνα...
Sinanai - Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά, μη μπούμε στο τρυπάκι να σχολιάσουμε την αγγελία, γιατί δεν ξέρω από πού να αρχίσω... Laughing
Lefter1s RC - Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:54:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
...γιατί δεν ξέρω από πού να αρχίσω... Laughing

Απο τις μπουκες Laughing !
sps - Πεμ 17 Μάρ 2011, 19:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Shocked Confused

Shocked

103.000 χιλιόμετρα σε 3 χρόνια; Shocked
υγραέριο; Shocked
ένα σωρό λεφτά επάνω του και το πουλάει; ... Question

... περίεργα πράγματα ...

υ.γ. εγώ πάντως δεν θα το έπαιρνα...

Τουλαχιστον ειναι ειλικρινης,οχι σαν κατι αλλους με ραλλύ 10ετιας και 40.000 χλμ Wink
Βεβαια το υγραεριο 6ης γενιας ακουγεται καπως σαν κοτσανα!
Μεχρι 5ης δεν υπαρχει που ειναι συστηματα υγρου ψεκασμου, καταλληλα για κινητηρες τουρμπο, και αμεσου ψεκασμου?
Vini - Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:02:51
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
...
Τουλαχιστον ειναι ειλικρινης,οχι σαν κατι αλλους με ραλλύ 10ετιας και 40.000 χλμ Wink

Ειλικρινής είναι. Δεν λέω το αντίθετο. Απλά μου έκαναν εντύπωση τα πολλά χιλιόμετρα.

Πάντως και εγώ ειλικρινής είμαι, το έχω 2 χρόνια ακριβώς και έχω κάνει 8500χιλιόμετρα... Οπότε φαντάζομαι στην 5ετία να φθάσω τα 20.000χλμ... Αν τα φθάσω γιατί μάλλον θα το έχω πουλήσει μέχρι τότε.

Πάντως αλήθεια θα λέω για τα χιλιόμετρα του.
...
...
...
Όσο για το υγραέριο εγώ θεωρώ ότι όταν κάποιος παίρνει τούρμπο αυτοκίνητο είναι άκυρο να πάει να βάλει υγραέριο...
Το θεωρώ άτοπο και αντιφατικό.
Sinanai - Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:09:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εξαρτάται τι turbo είναι, Νίκο. Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά από μόνο του το μοτέρ 1.6 thp δεν είναι και κάνα τρελά σπορ μοτέρ, δλδ με σπορτίφ προσανατολισμό. Ok, έχει πολύ καλή απόδοση και αν το 207 δε ζύγιζε 2 τόννους θα βοηθείτο ακόμη περισσότερο, αλλά υπάρχουν σαφέστερα πιο εστιασμένα σε σπορ χρήση υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ. Όπως και ατμοσφαιρικά, άλλωστε. Ποτέ, π.χ. δεν θα έκανα υγραέριο ένα v-tec. Ένα 1.2 tsi, όμως, θα το έκανα, έτσι για να ξεφτυλίσω κάθε κόστος ήδη πολύ χαμηλής κατανάλωσής του... Wink

Όσο για τα χιλιόμετρα, γίνονται άνετα. Σε 2 χρόνια έχω κάνει 60, κι άλλοι από εδώ κάνουν τόσα και περισσότερα, βλέπε Σπύρο, από πάνω... Δεν είναι τπτ, μαζεύονται για πλάκα, ειδικά αν έχεις ένα αυτοκίνητο και δουλειές εδώ κι εκεί... Cool
bagosgt - Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
καλα,ο τυπος αν το βγαζει συνεχεια εθνικη κ εχει κ υγραεριο,τοτε λογικο ειναι να τα κανει τα κμ.εγω παω για 4 χρονια κ εχω 51000κμ Confused
παντως σκφετομαι να το κανω κ εγω υγραεριο,οχι τιποτα αλλο,αλλα για να βαζω πιο πολλες κοντρες με λιγοτερο κοστος... Laughing Laughing
Sinanai - Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Το κουλό είναι ότι λέει στην αγγελία "Όλα τα km έχουν γίνει στη διαδρομή Ηγουμενίτσα - Μαυρούδι"... Η διαδρομή αυτή είναι περίπου 6 km... Το οποίο συνεπάγεται ότι κάνει τη διαδρομή (πέρα-δώθε) 8 φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Laughing Laughing Laughing
Vini - Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:50:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Εξαρτάται τι turbo είναι, Νίκο. Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά από μόνο του το μοτέρ 1.6 thp δεν είναι και κάνα τρελά σπορ μοτέρ, δλδ με σπορτίφ προσανατολισμό. Ok, έχει πολύ καλή απόδοση και αν το 207 δε ζύγιζε 2 τόννους θα βοηθείτο ακόμη περισσότερο, αλλά υπάρχουν σαφέστερα πιο εστιασμένα σε σπορ χρήση υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ. Όπως και ατμοσφαιρικά, άλλωστε. Ποτέ, π.χ. δεν θα έκανα υγραέριο ένα v-tec. Ένα 1.2 tsi, όμως, θα το έκανα, έτσι για να ξεφτυλίσω κάθε κόστος ήδη πολύ χαμηλής κατανάλωσής του... Wink

Όσο για τα χιλιόμετρα, γίνονται άνετα. Σε 2 χρόνια έχω κάνει 60, κι άλλοι από εδώ κάνουν τόσα και περισσότερα, βλέπε Σπύρο, από πάνω... Δεν είναι τπτ, μαζεύονται για πλάκα, ειδικά αν έχεις ένα αυτοκίνητο και δουλειές εδώ κι εκεί... Cool

Μάλλον έχεις δίκιο σε όλα. Απλά δεν έχω ιδέα για το υγραέριο και μάλλον δεν θα ήθελα να μάθω... Προτιμώ να το αφήσω εντελώς εργοστασιακό για να το σπρώξω ποιο άνετα...

Υγραέρια και όλα αυτά θεωρώ ότι θα τα έβαζε κάποιος που θέλει να "παντρευτεί" το αυτοκίνητό του και όχι για να το πουλήσει.

Νομίζω δηλαδή. Μπορεί να κάνω και λάθος.
106PYRGOS - Πεμ 17 Μάρ 2011, 21:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Sinanai έγραψε:

Μάλλον έχεις δίκιο σε όλα. Απλά δεν έχω ιδέα για το υγραέριο και μάλλον δεν θα ήθελα να μάθω... Προτιμώ να το αφήσω εντελώς εργοστασιακό για να το σπρώξω ποιο άνετα...

Υγραέρια και όλα αυτά θεωρώ ότι θα τα έβαζε κάποιος που θέλει να "παντρευτεί" το αυτοκίνητό του και όχι για να το πουλήσει.

Νομίζω δηλαδή. Μπορεί να κάνω και λάθος.
στο ελλαδισταν φιλε ειμαστε πολυ πισω σε πολλα,φυσικα κ στο υγραεριο,σε πολλες χωρες ειναι πρωτο σε καταναλωση το υγραεριο το πετρελαιο κ τελευταια φυσικα η αμολυβδη,ενω στο ελλαδισταν το αντιθετο,κατι παραπανω ξερουν οι ξενοι απο εμας πιστευω,εγω το εχω βαλει στο δικο μου 106 rallye 16v κ γνωμη μου οτι οταν το πουλησω θα το δωσω κ παραπανω λεφτα απο ενα αντιστοιχο σαν το δικο μου χωρις υγραεριο,γνωμη μου ομως ο καθενας μπορει να διαφωνει.την εγκατασταση που πληρωσα θα την κανω αποσβεση σε ενα χρονο το πολυ,κανω πανω απο 30.000χλμ το χρονο,τωρα το τι θα γινει στο μελλον εαν θα βγαλει καποιο προβλημα,ποτε δεν ξερεις,πιστευω πως οχι αλλα δεν βαζω κ το χερι μου στη φωτια.
sps - Πεμ 17 Μάρ 2011, 22:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:

Καλα μη το λες σε εμενα, εγω κανω 50.000 χλμ/χρονο !
Sinanai - Πεμ 17 Μάρ 2011, 22:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μα στο Νίκο το είπα για σένα... Laughing

Με έπαιρνες τηλ; Σόρρυ, δεν το είδα!
sps - Παρ 18 Μάρ 2011, 07:26:13
Θέμα δημοσίευσης:
ουπς σορρυ, δεν το καταλαβα οτι εγραφες στο Νικο Embarassed
Ναι κωστη σε πηρα τηλ να σε ρωτησω κατι
orfanos mulopotamos - Παρ 18 Μάρ 2011, 12:19:04
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο για το υγραέριο εγώ θεωρώ ότι όταν κάποιος παίρνει τούρμπο αυτοκίνητο είναι άκυρο να πάει να βάλει υγραέριο...
Το θεωρώ άτοπο και αντιφατικό.[/quote]
συγνωμη ρε παιδια για να καταλαβω κατι... παιζει τοσο μεγαλη σημασια το ποσο δυνατο ειναι καποιο αυτοκινητο απο το καυσιμο που καιει? μιλαω παντα για το μυαλο μας... γιατι στην πραξη πλεον... ειναι το ιδιο... αν σου εδιναν μια ferari υγραεριο δεν θα το επαιρνες? Bounce η το αυτοκινητο που εχεις αν εβγαινε απο το εργοστασιο με αλλο καυσιμο δεν θα το επαιρνες? ολα ειναι εγκεφαλικα... μια αλλη απορια... οσοι φορανε προγραμμα δεν εχουν προβλημα?
alexandros 207 Rallye - Παρ 18 Μάρ 2011, 12:26:02
Θέμα δημοσίευσης:
orfanos mulopotamos έγραψε:
Το θεωρώ άτοπο και αντιφατικό.
συγνωμη ρε παιδια για να καταλαβω κατι... παιζει τοσο μεγαλη σημασια το ποσο δυνατο ειναι καποιο αυτοκινητο απο το καυσιμο που καιει? μιλαω παντα για το μυαλο μας... γιατι στην πραξη πλεον... ειναι το ιδιο... αν σου εδιναν μια ferari υγραεριο δεν θα το επαιρνες? Bounce η το αυτοκινητο που εχεις αν εβγαινε απο το εργοστασιο με αλλο καυσιμο δεν θα το επαιρνες? ολα ειναι εγκεφαλικα... μια αλλη απορια... οσοι φορανε προγραμμα δεν εχουν προβλημα?

τα παιδια αναφερονται στο οτι η χρηση υγραεριου σε κινητηρες με τουρμπο δεν ειναι οτι καλυτερο
Vini - Παρ 18 Μάρ 2011, 12:37:51
Θέμα δημοσίευσης:

Το δικό μου μυαλό λέει:
1. Όχι στην Ferrari. Δεν θα την έπαιρνα. Τι να την κάνω; Αρκετές σκοτούρες έχω στην κεφάλα μου; Να βάλω και Ιταλικές; Με τίποτα.

2. Όσο αφορά εμένα, αν κοιτούσα την οικονομία καυσίμου εξαρχής θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο και όχι 207GT. Απλό.

3. Όσο αφορά πάλι εμένα, τα υγράερια και όλα αυτά, όταν δεν είναι εργοστασιακά και μπαίνουν στην Ελλάδα δεν με πείθουν. Εγώ ελληνική μαστοράντζα σε τέτοια θέματα δεν εμπιστεύομαι. Που σημαίνει ότι αν κάποια στιγμή θελήσω οικονομία καυσίμου θα πάω σε άλλο αυτοκίνητο ...

Αυτά όμως αφορούν εμένα. Σεβαστές και οι άλλες απόψεις.
alexandros 207 Rallye - Παρ 18 Μάρ 2011, 12:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

1. Όχι στην Ferrari. Δεν θα την έπαιρνα. Τι να την κάνω; Αρκετές σκοτούρες έχω στην κεφάλα μου; Να βάλω και Ιταλικές; Με τίποτα.

καλα αν τα ειχα στην ακρη 10 θα επερνα Razz

εσυ παρε πορσε
ειναι πιο αξιοπιστες Very happy
Vini - Παρ 18 Μάρ 2011, 13:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

καλα αν τα ειχα στην ακρη 10 θα επερνα Razz

εσυ παρε πορσε
ειναι πιο αξιοπιστες Very happy

Πόρσε; Με τίποτις!...!!...!

Είμαι της κοινοπραξίας πλέον: "Κάτι σε λογική τιμή και να καλύπτει τα δυο-τρία πράγματα που αναζητώ..." Wink
ironman02 - Παρ 18 Μάρ 2011, 16:51:11
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

2. Όσο αφορά εμένα, αν κοιτούσα την οικονομία καυσίμου εξαρχής θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο και όχι 207GT. Απλό.

Η αλήθεια είναι οτι όταν πολύς κόσμος είχε πάρει 207 gt/rallye/rc η βενζίνη δεν είχε 2 ευρώ σχεδόν το λίτρο.
Οπότε είναι λογικό κατά τη γνώμη μου το κόστος της βενζίνης να παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι τόσο το πόσο καίει όσο το πόσο κάνει η βενζίνη πλέον. Γι'αυτό υπάρχουν και οι σκέψεις για υγραέριο..
Pugobios - Παρ 18 Μάρ 2011, 17:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν κανετε πανω απο 20000χλμ τον χρονο δεν αξιζει και τοσο γιατι θα αργησεις πολυ να κανεις αποσβεση(αν δεν ισοφαρισει την τιμη της βενζινης)...αποσβεση κανεις στα 20-30000 χλμ αναλογα με το ποσο καταναλωση εχεις και την διαφορα μεταξυ αεριο/βενζινη.εγω εχω 17600 μεχρι τωρα και στα 20 κανω αποσβεση
Vini - Παρ 18 Μάρ 2011, 18:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Vini έγραψε:

Η αλήθεια είναι οτι όταν πολύς κόσμος είχε πάρει 207 gt/rallye/rc η βενζίνη δεν είχε 2 ευρώ σχεδόν το λίτρο.
Οπότε είναι λογικό κατά τη γνώμη μου το κόστος της βενζίνης να παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν είναι τόσο το πόσο καίει όσο το πόσο κάνει η βενζίνη πλέον. Γι'αυτό υπάρχουν και οι σκέψεις για υγραέριο..

Για αυτό όπως είπα παραπάνω, κάθε άποψη σεβαστή και ο καθένας βρίσκει ανάλογη λύση για το τυχόν θέμα που ίσως έχει.

Εγώ π.χ. αγόρασα το σκουτεράκι, πάω-έρχομαι στη δουλειά και το 207 είναι ακινητοποιημένο εντελώς... Και με 6euro βενζίνη στο σκούτερ, περνώ 45 μέρες... Laughing
nOkpos - Παρ 18 Μάρ 2011, 18:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
εγω λεω για οσους το σκεφτονται κατι τετοιο στο αυτοκινητο μας να σκεφτουν ποσα θα δωσουν για την εγκατασταση + την διαφορα στο λιτρο βενζινης αεριου για να καταλαβουν σε ποσα χρονια θα αρχησουν να κερδιζουν χρηματα
ironman02 - Παρ 18 Μάρ 2011, 19:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Εγώ π.χ. αγόρασα το σκουτεράκι, πάω-έρχομαι στη δουλειά και το 207 είναι ακινητοποιημένο εντελώς... Και με 6euro βενζίνη στο σκούτερ, περνώ 45 μέρες... Laughing

Thumbs Up
MEMsound - Παρ 18 Μάρ 2011, 20:01:35
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο ακριβως θα κανω κι εγω... (εννώ το σκουτερ/παπί)
δεν ειναι θεμα καταναλωσης αλλα τιμης βενζίνης...
και οχι τιποτα αλλο...
ξενερρωνω γιατι η τιμη που πληρωνω δεν αντιστοιχει στην τιμη που πωλείται απο την οποία χωρα εξοριξής πετρελαίου...αλλα σε φορους επι φορων για να καλυφθουν τρυπες και χρέη οχι δικα μου...

μονο που ξεφευγει η κουβεντα οποτε ας επιστρεψουμε στα τεχνικα του υγραεριου στο 207 και ας αφησουμε τις "πωςναμειωσωτοκοστοςμετακινησης" συζητησεις για αλλα τοπικ... Wink
orfanos mulopotamos - Σαβ 19 Μάρ 2011, 19:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου οταν πηρα το αυτοκινητο η βενζινη ειχε 1,40κατι αν θυμαμαι καλα... τωρα την 100αρα 1,99... αυτο σημαινει οτι το αμαξι το κοιταζω το χαιδευω αλλα το κυκλοφοραω λιγο... κ εγω το πηρα για να το ζω... κ οχι για να παω να παρω ενα παπι κ να λεω οτι εχω rallye στο γκαραζ... καλα αν θα σου δωσουν το ferari δωστο σε μενα... θα βρω λιγο χωρο στην δικη μου κεφαλα για μια ιταλιδα... η θα την βαλω στο σαλονι μου να την κοιταζω..... Tease Tease
Pugobios - Σαβ 19 Μάρ 2011, 23:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο ακριβως σκευτηκα και εβαλα αεριο...οτι το αμαξι το φτιαχνω το συντηρω το εχω για να το λειτουργω οχι να το κοιταω μονο...θα μπορουσα να παρω ενα σμαρτακι πετρελαιο το οποιο σε 2 χρονια ανετα το κανεις αποσβεση και να τελειωνω αλλα το πεζω θα κλεινοταν στο γκαραζ...ε τι να το κανω ετσι
rallakias22 - Δευ 21 Μάρ 2011, 02:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα ρε παιδια ξερουμε ποσο κοστιζει για το δικο μας αυτοκινητο ολη αυτην η εγκατασταση; γιατι το σκεφτομαι και εγω πολυ σοβσρα. κανω τουλαχιστον 30000χλμ το χρονο και το θεμα δεν ειναι οτι καιει το αυτοκινητο, το θεμα ειναι που εχει φτασει η βενζινη και που εχει σκοπο να φτασει.
Pugobios - Δευ 21 Μάρ 2011, 14:39:01
Θέμα δημοσίευσης:
1600+ υπολογιζε για 5ης γενιας
thantsi - Δευ 21 Μάρ 2011, 17:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι το σκεφτεστε και δν το κάνετε...ρωτήστε για τους κινήτηρες σας,ψαξτε σε εταιρίες οπως h prins για το αν ειναι black list ο κινητηρας του καθενος για υγραεριο και βουρ στον πατσα...
Στο 306 εβαλα και δν το μετανιωσα ουτε λεπτο...Με 3000κμ με υγραεριο και συνολικο κερδος μέχρι τωρα 211Ε...Μεσα σε 1,5μηνα...Αφου πια το κινω κάθε μέρα και δίνω όσο λεφτα έδινα και οταν είχα βενζίνη...Μονο που βγάζω τα διπλασία κμ...
Μην χρονοτριβείτε ανοιγει ο καίρος...Καιρος για βολτίτσες και εκδρομούλες...Cool Cool Very happy Very happy Very happy
orfanos mulopotamos - Δευ 21 Μάρ 2011, 19:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις δικιο φιλαρακι.... βουρ στο πετρογκαζ.... κ αν δεν μας κατσει κανουμε μια αλυσιδα καφενειον τυπου ''γρηγορης'' κ ψινουμε καφεδες... οπως εχει ξανα πει καποιος μεσα στο φορουμ.... λοιπον στο ηρακλειο... (κρητης) μου ειπαν 1450ευρω 5ης γενιας...
mechanic - Δευ 21 Μάρ 2011, 19:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
(ταπεινη μου γνωμη)

αν θελετε να βαλετε υγραεριο στον ΤΗΡ οκ go ahead

αλλα στο κοστος μετατροπης
υπολογιστε και την εγκατασταση ενος καλου πυρομετρου
και κρατηστε τις αναθυμιασεις μεσα...
orfanos mulopotamos - Δευ 21 Μάρ 2011, 20:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
καντο λιγο ποιο λιανα φιλαρακι... οταν λες τις αναθυμιασεις μεσα τι εννοεις...?
makis106 - Δευ 21 Μάρ 2011, 20:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς εννοεί να αποφύγουμε τη μετατροπή που κάποιοι κάναμε (θα κάνουμε!) βγάζοντας τις αναθυμιάσεις έξω απο την εισαγωγή ή περνώντας τες απο δοχείο αναθυμιάσεων...
orfanos mulopotamos - Δευ 21 Μάρ 2011, 20:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μακη το εκανες? εγω 8α τις αφησω ως εχουν με το Τ της εισαγωγης...
makis106 - Δευ 21 Μάρ 2011, 20:49:11
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ακόμη, περιμένω το δοχείο αναθυμιάσεων απο Αγγλία (ebay), γιατί ένα μεταχείρο που είχα βρει στράβωσε η συναλλαγή και καινούργιο εδώ έχει τα διπλά απο αυτό που παράγγειλα.
Αναθυμιάσεις έχει κ απ'ευθείας πάνω στην πολλαπλή, όχι μόνο στο Τ που βλέπεις....
giannis27 - Δευ 21 Μάρ 2011, 21:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
ο Θανάσης λέει οι αναθυμιάσεις μέσα γιατί με το υγραέριο θα υπάρχουν ανεβασμένες θερμοκρασίες κ τα λάδια των αναθυμιάσεων θα δροσίζουν λίγο την κατάσταση,πιο απλά αντί να βάλεις λαδιέρα κρατάς τις αναθυμιάσεις μέσα.
makis106 - Δευ 21 Μάρ 2011, 21:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς! Thumb Left

...λαδιέρα ε! Confused Εδω παλεύουμε να τα βγάλουμε έξω τα κωλολαδα! Evil
Pugobios - Δευ 21 Μάρ 2011, 21:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
water injection τοτε καθαρες δουλειες...
orfanos mulopotamos - Τρι 22 Μάρ 2011, 18:02:56
Θέμα δημοσίευσης:
water τι? για πε... για πε....
Gotcha - Τρι 22 Μάρ 2011, 18:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
water τι? για πε... για πε....

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=19670
orfanos mulopotamos - Τετ 23 Μάρ 2011, 18:48:41
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα πηγα απο το καταστημα με το υγραεριο... κ μου ειπε οτι δεν μπορω να βαλω λογο του προγαμματος.... Cussing out
106PYRGOS - Τετ 23 Μάρ 2011, 20:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα πηγα απο το καταστημα με το υγραεριο... κ μου ειπε οτι δεν μπορω να βαλω λογο του προγαμματος.... Cussing out
τι σου ειπε οτι δεν μπορει να στο προγραμματισει δηλαδη επειδη εχεις αλλο προγραμμα,χλωμο μου φαινεται,σε ποιον πηγες?στειλε πμ αν δεν θες να το αναφερεις δημοσια,τι προγραμμα φορας?
orfanos mulopotamos - Τετ 23 Μάρ 2011, 21:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
ειμαι απο κρητη.... μου ειπε οτι περιμενει να του στειλουν εξιδυκευμενο εξοπλισμο για αυτοκινητα με προγραμμα.... γιατι λεει οτι το αμαξι θα κανει μπερδεματα.... φοραω προγραμμα απο παπαζογλου(ηρακλειο)...
106PYRGOS - Τετ 23 Μάρ 2011, 22:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
ειμαι απο κρητη.... μου ειπε οτι περιμενει να του στειλουν εξιδυκευμενο εξοπλισμο για αυτοκινητα με προγραμμα.... γιατι λεει οτι το αμαξι θα κανει μπερδεματα.... φοραω προγραμμα απο παπαζογλου(ηρακλειο)...
αφου σου ειπε οτι δεν μπορει παλι καλα γιατι υπαρχουν πολλοι αετονυχηδες που μπορει να στο εφτιαχναν κ μετα να εκαναν οτι κ καλα θα εφταιγε κατι αλλο αν δεν δουλευε σωστα το αμαξι,αν ειναι νεος στον χωρο ο εγκαταστατης γνωμη μου να μην βιαστεις,δες πρωτα αν ηδη δεν εχεις δει τι δουλεια κανει σε αλλα αυτοκινητα.ειναι πολυ σημαντικο η σωστη τοποθετηση κ ρυθμιση του αμαξιου για απροβληματιστα χλμ.
orfanos mulopotamos - Τετ 23 Μάρ 2011, 22:09:18
Θέμα δημοσίευσης:
το ξερω... δεν βιαζομαι... απλα οταν κατι κυκλοφορει αθηνα εδω θελει κανα 2μηνο να φτασει.... ο τυπος κανει καλη δουλεια κ σωστη διαφορετικα δεν θα ελεγε τπτ κ θα τα επαιρνε.... ξερεις καποιον απο αθηνα που να συνεργαζεται με καποιον κρητη....?
106PYRGOS - Τετ 23 Μάρ 2011, 22:42:32
Θέμα δημοσίευσης:
το ξερω... δεν βιαζομαι... απλα οταν κατι κυκλοφορει αθηνα εδω θελει κανα 2μηνο να φτασει.... ο τυπος κανει καλη δουλεια κ σωστη διαφορετικα δεν θα ελεγε τπτ κ θα τα επαιρνε.... ξερεις καποιον απο αθηνα που να συνεργαζεται με καποιον κρητη....?
οχι φιλε δεν ξερω εγω θεσσαλονικη το εβαλα,ολα αργουν οπως λες να φτασουν απο αθηνα ενα μονο την ιδια μερα,η τιμη της βενζινης ετσι Very happy ,αν κ ειναι η κρητη ακριβη ανεκαθεν λογω μεταφορικων.
stringofonias - Κυρ 18 Μάρ 2012, 19:33:25
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παίδες επειδή παρακολουθώ το θέμα αυτό και εδώ και καιρό ζαχαρώνω το 207rc, δλδ αν του βάλεις 95αρα βενζίνη αντί για 100άρα τι διαφορές θα έχει; επειδή θα τραβάει λίγο χειρότερα; ή εχει αντίκτπο στον κινητήρα;;;

πάντως ειλικρινά μόλις το πάρω θα πάει για υγραέριο * έχει βάλει και ο κολλητός μου σε ενα λάνος 1300 το καλό υγραέριο των 2000 και μπορώ να πω πως η διαφορά που έχει στην κατανάλωση είναι λιγότερη από λίτρο και στην απόδωση μηδαμινή σχεδόν δν το καταλαβαίνεις

το μόνο που φοβάμαι με το υγραέριο είναι το ηχοσύστημα μην κανει κανα μπουμ από τους κραδασμούς (500ρμσ καθαρά μπάσο και στο 406 που έχω τώραέχουν ξεχαρβαλωθεί και οι 2 οι πλαινοί καθρέπτες)
makis106 - Κυρ 18 Μάρ 2012, 20:34:36
Θέμα δημοσίευσης:
Το RC μια χαρά θα δουλεύει και με 95άρα.
Τα rms σου ειναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολεί στην τοποθέτηση υγραερίου στο 207 turbo. Ψαξτο ακομη λιγο για το αν είναι καλή ιδέα να βάλεις υγραέριο στον ΤΗΡ.
Pughell - Κυρ 18 Μάρ 2012, 20:39:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το manual της Peugeot ελεγε αυστηρα καυσιμο 98 οκτανιων για τα EP6DTS...
Τωρα βεβαια πολλοι βαζουν και 95αρα αν και οι επιπτωσεις δεν ειναι κατι που φαινεται αμεσως(αν υπαρχουν).
makis106 - Κυρ 18 Μάρ 2012, 20:50:28
Θέμα δημοσίευσης:
+1
Aκόμα και στην τάπα το γράφει. Αλλα όπως λες δεν φαίνεται να υπάρχει κατι. Εδώ βάζουμε 95άρα σε πρόγραμμα 100άρας σε GT/Rallye και ακόμα ειναι οκ! Αλλα παιρνουμε ρίσκο...
Σίγουρα ειναι πιο ασφαλές η 95άρα σε μαμα RC, απ' αυτό. Ειμαι σίγουρος οτι το έχουν προβλέψει οι sκατασκευαστές...!
stringofonias - Δευ 19 Μάρ 2012, 15:06:16
Θέμα δημοσίευσης:
τεσπα όπως και να εχει κάτσε να γυρίσω πρώτα από το ταξίδι και να έχω τα λεφτά στο χερι κ βλέπουμε
volvos - Δευ 19 Μάρ 2012, 15:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
207 1.6THP μΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ?????
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ?'
COOL ALEXIS - Δευ 19 Μάρ 2012, 15:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ?'

Όχι ρεεε εγώ ψήφησα τον άλλο τον Λευκά Exclamation
MEMsound - Τρι 20 Μάρ 2012, 19:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
207 1.6THP μΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ?????
ΧΑΧΑΧΑΧΑ...

εχεις καιρο να μιλησεις με μερικους προφανως... Laughing Laughing Laughing Laughing
android - Τρι 20 Μάρ 2012, 20:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη αλλα οποιος σκέφτεται οικονομία και υγραέρια δεν κοιτάει 207 rc αλλα ενα οικονομικό πολης μαξ 1.4 κυβικα

οσο για μας που ηδη εχουμε THP απλα το λουζομαστε Laughing
giannis27 - Τρι 20 Μάρ 2012, 22:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Συγνώμη αλλα οποιος σκέφτεται οικονομία και υγραέρια δεν κοιτάει 207 rc αλλα ενα οικονομικό πολης μαξ 1.4 κυβικα

γιατί ρε Γιώργο ? άμα το δουλεύεις ατμοσφαιρικά δεν καίει ,τον τελευταίο καιρό που έχω βάλει πολυόργανάκι κινούμαι με βάση το μπαρόμετρο όσο γίνεται ατμοσφαιρικά κ έχω πολύ χαμηλή κατανάλωση ,μέσο όρο είμαι στα 7/100 .
king207cc - Τρι 20 Μάρ 2012, 23:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
android έγραψε:

γιατί ρε Γιώργο ? άμα το δουλεύεις ατμοσφαιρικά δεν καίει ,τον τελευταίο καιρό που έχω βάλει πολυόργανάκι κινούμαι με βάση το μπαρόμετρο όσο γίνεται ατμοσφαιρικά κ έχω πολύ χαμηλή κατανάλωση ,μέσο όρο είμαι στα 7/100 .

μεσα στην Αθήνα?
giannis27 - Τρι 20 Μάρ 2012, 23:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
όχι μέσ'στις Σέρρες ,νταξει τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο ευνοϊκά για οικονομική οδήγηση να μην λέμε μαλ***ες αλλά άμα μάθεις να το δουλεύεις ατμοσφαιρικά με το μπαρόμετρο θα δεις ότι η κατανάλωση θα πέσει .
king207cc - Τρι 20 Μάρ 2012, 23:10:16
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
όχι μέσ'στις Σέρρες ,νταξει τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο ευνοϊκά για οικονομική οδήγηση να μην λέμε μαλ***ες αλλά άμα μάθεις να το δουλεύεις ατμοσφαιρικά με το μπαρόμετρο θα δεις ότι η κατανάλωση θα πέσει .

θα πέσει αλλά ποτέ δεν θα έχει την οικονομία ενός αυτοκινήτου πόλης, μην κοροιδευόμαστε το 207 δεν είναι αυτοκίνητο πόλης(τουλάχιστον της Αθήνας Laughing ).
sps - Τετ 21 Μάρ 2012, 08:42:00
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βαλεις υγραεριο σε turbo αμεσου ψεκασμου, πρεπει να βαλεις κιτ υγραεριου που ψεκαζει το υγραεριο σε υγρη μορφη, και αυτο μονο μια εταιρεια-σοβαρη- το προσφερει και κοστιζει 2500€
οποτε σκεφτειτε ποσα χλμ κανετε και ποτε θα κανετε αποσβεση σε ενα ΤΗP.
Steve - Τετ 21 Μάρ 2012, 09:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλα επίπεδα απόσβεσης! Laughing Laughing
Ghost Dog - Τετ 21 Μάρ 2012, 10:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Άλλα επίπεδα απόσβεσης! Laughing Laughing

Laughing Laughing Laughing
android - Τετ 21 Μάρ 2012, 15:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
android έγραψε:

Το ολο θεμα ειναι η ολη κινηση του να παρεις το πιο γρηγορο μοντελο και να το κανεις υγραεριο για να μην καιει,οχι το ποσο ακριβως μπορει να καψει
Samer - Τετ 21 Μάρ 2012, 15:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μια ασχετη ερωτηση.

Αν καποιος εχει Meth injection και θελει να βαλει υγραεριο, υπαρχει καποιο κινδυνο?
manaros - Τετ 21 Μάρ 2012, 15:37:34
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:

Αν καποιος εχει Meth injection και θελει να βαλει υγραεριο, υπαρχει καποιο κινδυνο?

Samer εβαλες μεθανολες; Smile
Steve - Τετ 21 Μάρ 2012, 16:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:

Δε νομίζω να υφίσταται καν αυτό που λες... Rolling eyes
stringofonias - Πεμ 22 Μάρ 2012, 20:27:40
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά εγώ το ανέφερα γιατί όλα τα χμ που κάνω είναι βραδάκι πειραιά-κορυδαλλό και το πρωί πειραιά-ασπρόπυργο, δλδ κάπου στα 45-60χμ την μέρα. ούτος ή άλλος το υγραέριο το θέλω για τις χαμηλές στροφές, μέχρι 110 που πιάνω πηγαίνοντας σχολή και απλή βόλτα, και όταν θα θέλω να το πατάω το αμάξι, τότε σε βενζινούλα. Επίσης σε νορμάλ οδήγηση στροφές ποτέ δν ανεβάζω πάνω από 2μιση, όχι μόνο για θέμα κατανάλωσης, αλλά και από πλευράς δύναμης του τουτού μου (406) και του 207 που ζαχαρώνω, με αυτές τις στροφές χαρίζει ικανοποιητική επιτάγχυνση για να κινηθείς χαλαρα.

Αυτό είναι το σκεπτικό μου βασικά. Και ειλικρινά δεν πιστέυω να έχει κάτι λάθος. Η δύναμη πλέον είναι θέμα πλεονεξίας πιστέυω, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα, ίσα ίσα για να ξέρεις πως την έχεις στο πόδι σου και ανά πάσα στιγμή θα την χρησιμοποιήσεις σε κάνα φιλικό άνοιγμα ή για να κάνεις 2 λεπτά την κ...λα σου, και παρά για να την χρησιμοποιήσεις σε κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Και κάτι άλλο για τέλος, είμαι 23 χρονών (αισίως σε λίγους μήνες κλείνω τα 22), έξοδα πέρα του αυτοκινήτου και της βόλτας μου δεν έχω, οπότε μιας και από ηλικίας όπως είναι φυσικό σε όλα τα αγοράκια θέλω την "τουρμπάτη" αμαξάρα αλλά και να μην μου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι.
mechanic - Πεμ 22 Μάρ 2012, 22:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν για ενα διαστημα ειχα καθημερινα δρομολογια (σε ωρες αιχμης) μεταξυ γλυφαδας-ρεντη και τουμπαλιν με το RC μου
ειχα μεσο ορο καταναλωσης 8 με 8,5 με φυσιλογικη οδηγηση και χωρις να ημουν εμποδιο στο δρομο. Με απλη 95αρα αμολυβδη.
Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη η καταναλωση μιας και μιλαμε για 207 RC που ο προσανατολισμος του δεν ειναι η οικονομικη οδηγηση Wink

Τωρα υγραεριο για να μπει ναι μπαινει, αλλα θελει σωστη εγκατασταση που κοστιζει πολυ, μαλιστα το γελιο ειναι οτι αντε και το εβαλες, απο εκει και επειτα για να δουλεψει σωστα (λογω χαμηλοτερου βαθμου αποδοσης)
+οτι το μοτερ αυτο δουλευει με στρωματοποιημενη καυση και διαφορες αλλες τεχνικες ηδιοτροπιες...
Που σαν αποτελεσμα θα εχει το οτι αν δεν θελεις να φοβασαι την αξιοπηστια του μοτερ σου θα πρεπει να οδηγεις χαλαρα.
Αλλα οπως προανεφερα το υγραεριο αναγκαστικα θα χρησιμοποιησει περρισοτερη ποσοτητα πραγμα που σημαινει οτι η "οικονομια" εγκειται καθαρα και μονο στην διαφορα τιμης του υγραεριου.
Που αν συνηπολογισουμε το κοστος σωστης εγκαταστασης (που εκει που κολαμε ειναι στον ηλεκτρονικο ελεγχο του κινητηρα, κατι το οποιο ειναι λιγο τοπιο θολο ως προς την αποτελεσματικοτητα)
και απο την αλλη η αναγκη του να οδηγειται φυσιολογικα το αμαξι οταν ειναι στο υγραεριο...

Τοτε μηπως με ενα σετακι λαστηχα με χαμηλο συντελεστη τριβης και σωστα φουσκωμενα
+ενα μισο σταδιο (που δεν κοστιζει πανω απο 200-300 ευρω)
και οδηγωντας ατμοσφαιρικα.
Τοτε (σε ενα υγειες μοτερ που θα εχει το ενα και σωστο ιξωδες λαδιου)
εκτος απο τους 40κιλους μιας και για αυτους αλλαζουν οι παραμετροι
το να εχεις 5αρια και 6αρια μεσο ορο στις μεικτες διαδρομες
και 8 με 8κατι μεσα στην πολη και χρησιμοποιωντας απλη αμολυβδη
μηπως εχει ποιο μεγαλη αποτελεσματικοτητα απο μια πανακριβη εγκατασταση υγραεριου, που θα προσθεσει βαρος στο ηδη οχι ελαφρυ αμαξωμα των 1260 ( η οσο ειναι τελος παντων μιας και οι αποψεις διηστανται Laughing ) που οσο καλα και να ρυθμιστει θα καταπονισει επιπλεον θερμικα το μοτερ και σαν ποσοτητα (αναλογικα/συγκρητικα) με τη βενζινη θα χρειαζεται παραπανω ποσοτητα προκειμενω να παραγει το ηδιο εργο?

Δεν ειμαι κατα, αλλα ποιο πολυ νοημα θα ειχε αν μιλαγαμε για φυσικο αεριο σε ΤΗΡ...
αλλα και παλι το κοστος εγκαταστασης ειναι τετοιο
που το αμαξι πρεπει να δουλευει σαν ταξι για να πεις οτι θα εχεις ουσιαστικη/πρακτικη εξοικονομιση χρηματων
nOkpos - Παρ 23 Μάρ 2012, 13:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
stringofonias έγραψε:
παιδιά εγώ το ανέφερα γιατί όλα τα χμ που κάνω είναι βραδάκι πειραιά-κορυδαλλό και το πρωί πειραιά-ασπρόπυργο, δλδ κάπου στα 45-60χμ την μέρα. ούτος ή άλλος το υγραέριο το θέλω για τις χαμηλές στροφές, μέχρι 110 που πιάνω πηγαίνοντας σχολή και απλή βόλτα, και όταν θα θέλω να το πατάω το αμάξι, τότε σε βενζινούλα. Επίσης σε νορμάλ οδήγηση στροφές ποτέ δν ανεβάζω πάνω από 2μιση, όχι μόνο για θέμα κατανάλωσης, αλλά και από πλευράς δύναμης του τουτού μου (406) και του 207 που ζαχαρώνω, με αυτές τις στροφές χαρίζει ικανοποιητική επιτάγχυνση για να κινηθείς χαλαρα.

Αυτό είναι το σκεπτικό μου βασικά. Και ειλικρινά δεν πιστέυω να έχει κάτι λάθος. Η δύναμη πλέον είναι θέμα πλεονεξίας πιστέυω, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα, ίσα ίσα για να ξέρεις πως την έχεις στο πόδι σου και ανά πάσα στιγμή θα την χρησιμοποιήσεις σε κάνα φιλικό άνοιγμα ή για να κάνεις 2 λεπτά την κ...λα σου, και παρά για να την χρησιμοποιήσεις σε κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Και κάτι άλλο για τέλος, είμαι 23 χρονών (αισίως σε λίγους μήνες κλείνω τα 22), έξοδα πέρα του αυτοκινήτου και της βόλτας μου δεν έχω, οπότε μιας και από ηλικίας όπως είναι φυσικό σε όλα τα αγοράκια θέλω την "τουρμπάτη" αμαξάρα αλλά και να μην μου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι.

Λοιπον εχουμε και λεμε αν ειδα καλα ενα καλο συστημα κανει στα 2300 περιπου.
οποτε το παιδι μας λεει οτι κανει μεσο ορο 50 χμ την μερα.
αρα

50*5=250 την ευδομαδα
250*4=1000 τον μηνα

αρα αν πουμε οτι μεσο ορο καταναλωση με την βενζινη εχει 9/100χμ θελουμε 90 λιτρα βενζινης το μηνα αρα 90*1,70(τιμη της βενζινης)=153 ευρο το μηνα.
το υγραεριο τωρα θα εχει σιγουρα καταναλωση +1-2 λιτρα αρα 10 σιγουρα.
οποτε 10/100χμ = 100 λιτρα υγραεριο 100*0,90=90 ευρο το μηνα.
153-90=63 ευρο κερδος το μηνα .
αρα 2300/63=36 μηνες περιπου .
αυτα

Smile
mechanic - Παρ 23 Μάρ 2012, 14:20:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος ο φιλος αλλα μια μικρη επιπροσθετη λεπτομερια.

Ενα RC μισου σταδιου η να το πω αλλιως με κινησεις αναλογες αυτες που εκανα εγω, χωρις να ειναι εμποδιο στο δρομο ασπροπυργο (φιλε μου καποτε πηγαινα και εγω εκει Wink ) θα εχει μεσο ορο 7 λιτρα απλης αμολυβδης και οχι 9 λιτρα.
Και με το υγραεργιο αν εχει κατω απο 10 σημαινει οτι δουλευει με λαθος μιγματα. (υπολογιζε ενα 11αρι για να εισαι μεσα)
Μην ξεχνας και το +βαρος της εγκαταστασης μικρο μεν αλλα υπαρκτο δε.

Και με βαση αυτα τα νουμερα κανει τους υπολογισμους...
Steve - Παρ 23 Μάρ 2012, 15:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
1,5-2 λίτρα πάνω με υγραέριο απ' ότι με βενζίνη ήμουν εγώ, ατμόσφαιρα, με πλήρη εξάτμιση και εισαγωγή by mechanic και μπουζί και και και...

Οπότε αν είναι 9 που λέει ο φίλος μας, από 2-3 πάνω θα είναι με το υγραέριο, οπότε βάλε τα 11 που λέει ο Θανάσης, μη σου πώ και 12/100... Rolling eyes
stringofonias - Παρ 23 Μάρ 2012, 19:19:19
Θέμα δημοσίευσης:
έτσι όπως το θέτεις και με την κατανάλωση αυτή που μου λες ναι, τότε το αφήνω ως εχει το αμάξι με μόνα λεφτά τα λάστιχα. Αλλά και πάλι, στο LPG η εξοικονόμιση χρημάτων γίνεται από την διαφορά τιμής καυσίμου η οποία είναι τώρα του lpg στο 1€ το λίτρο. Δλδ με την κατανάλωση 95άρας που μου λες εσύ, με ένα μεικτό κυκλο στα 8μιση λίτρα/100 και με τιμή βενζίνης ασπρόπυργου, στα 20€ βενζίνη που θα βάλεις χόντρα χοντρα έχεις βάλει 11μιση λίτρα βενζίνη δλδ κάνεις 135χμ αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις.
Στο LPG δε, κατά μέσο όρο έχεις 1λίτρο περισσότερη κατανάλωση, δλδ (υποθετικά πάντα) 9μιση/100 το οποίο θα στο βάλω στρογγυλά στα 10λ/100 το οποίο σημαίνει ότι στο 20€ που θα δώσω θα βγάλω 200 χμ ΑΡΑ 6,5€ κέρδος.

(το βάρος του υγραερίου είναι περίπου 50Kg πλήρες-το βάρος της ρεζέρβας)

Τώρα σύμφωνα με την κατανάλωση του δικού μου (406) η οποία είναι ελαφρώς πιο χαμηλή από του "οικονομικής οδήγησης" RC, φέτος, έβαζα περίπου 50€ βενζίνες την εβδομάδα η οποία μου έβγαινε σε απόσταση περίπου στα 370χμ-μαζί με το σουκου-την εβδομάδα(υπόψην Δ έως ΠΑΡ πηγαινοερχόμουν με 4-5 ατομα μέσα). Περίπου μια μέση κατανάλωση 13λ/100.
Οπότε αν το υπολογίσεις σαν απόσταση και χρήμα ειδικά για το ερχόμενο εξάμηνο που είπα ότι μάλλον θα το πάρω μόλις γυρίσω από το ταξίδι,
μέσα στον 1 χρόνο που θα κάτσω πολύ χοντρικά βγαίνει 52εβδομάδες ο χρόνος * 370χμ = 19240χμ σύνολο και από λεφτά 2600€ σε βενζίνη.
Ξανακάνοντας την ίδια ιστορία πάλι το αντίστοιχο σε LPG βγαίνει 2600€/1,75€λ=1485λ (να τα 13λ/100 της βενζίνης) και του LPG υπολογισμένο στα 14,5λ/100 βγαίνει 1325€ σαν σύνολο δηλαδή ΣΤΟ ΜΙΣΟ!!!
Αρα για μία ακόμη φορά, στα 20000χμ έχεις εξοικονομίσει 1300€ και κάνεις αποσβεση στις 40000χμ. Και να φανταστείς κιόλας οτι εγώ προσωπικά μέσα σε μισό χρόνο έκανα 13000χμ φέτος

----ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ LPG ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018----

Το συμπέρασμα είναι για μένα πως αν σκοπευεις να κάνεις πάνω από 25000χμ τον χρόνο συμφέρει να το βάλεις να έχεις το οικονομικό σου, αλλά και το γκάζι σου όποτε το θες.

Και επειδή τράκαρα εχθές και σήμερα στο συνεργείο της πεζό που πήγα το αμάξι βρήκα ευκαιρία να ρωτήσω, μου είπε πως μπαίνει υγραέριο ΑΛΛΑ είναι πρώιμη ακόμα τεχνολογία αυτό που βγήκε για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα και δν το θεωρούν αξιόπιστο οπότε δεν αντιλέγω μαζί σου στο θέμα της αξιοπιστίας. Ευελπιστώ όμως σε ένα 6μηνο να τα έχουν στρώσει ώστε να μπαίνει άφοβα πλέον + να έχει πέσει και η τιμή του

ΥΓ
συγνώμη που έγινα κουραστικός
nOkpos - Παρ 23 Μάρ 2012, 19:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
stringofonias έγραψε:
έτσι όπως το θέτεις και με την κατανάλωση αυτή που μου λες ναι, τότε το αφήνω ως εχει το αμάξι με μόνα λεφτά τα λάστιχα. Αλλά και πάλι, στο LPG η εξοικονόμιση χρημάτων γίνεται από την διαφορά τιμής καυσίμου η οποία είναι τώρα του lpg στο 1€ το λίτρο. Δλδ με την κατανάλωση 95άρας που μου λες εσύ, με ένα μεικτό κυκλο στα 8μιση λίτρα/100 και με τιμή βενζίνης ασπρόπυργου, στα 20€ βενζίνη που θα βάλεις χόντρα χοντρα έχεις βάλει 11μιση λίτρα βενζίνη δλδ κάνεις 135χμ αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις.
Στο LPG δε, κατά μέσο όρο έχεις 1λίτρο περισσότερη κατανάλωση, δλδ (υποθετικά πάντα) 9μιση/100 το οποίο θα στο βάλω στρογγυλά στα 10λ/100 το οποίο σημαίνει ότι στο 20€ που θα δώσω θα βγάλω 200 χμ ΑΡΑ 6,5€ κέρδος.

(το βάρος του υγραερίου είναι περίπου 50Kg πλήρες-το βάρος της ρεζέρβας)

Τώρα σύμφωνα με την κατανάλωση του δικού μου (406) η οποία είναι ελαφρώς πιο χαμηλή από του "οικονομικής οδήγησης" RC, φέτος, έβαζα περίπου 50€ βενζίνες την εβδομάδα η οποία μου έβγαινε σε απόσταση περίπου στα 370χμ-μαζί με το σουκου-την εβδομάδα(υπόψην Δ έως ΠΑΡ πηγαινοερχόμουν με 4-5 ατομα μέσα). Περίπου μια μέση κατανάλωση 13λ/100.
Οπότε αν το υπολογίσεις σαν απόσταση και χρήμα ειδικά για το ερχόμενο εξάμηνο που είπα ότι μάλλον θα το πάρω μόλις γυρίσω από το ταξίδι,
μέσα στον 1 χρόνο που θα κάτσω πολύ χοντρικά βγαίνει 52εβδομάδες ο χρόνος * 370χμ = 19240χμ σύνολο και από λεφτά 2600€ σε βενζίνη.
Ξανακάνοντας την ίδια ιστορία πάλι το αντίστοιχο σε LPG βγαίνει 2600€/1,75€λ=1485λ (να τα 13λ/100 της βενζίνης) και του LPG υπολογισμένο στα 14,5λ/100 βγαίνει 1325€ σαν σύνολο δηλαδή ΣΤΟ ΜΙΣΟ!!!
Αρα για μία ακόμη φορά, στα 20000χμ έχεις εξοικονομίσει 1300€ και κάνεις αποσβεση στις 40000χμ. Και να φανταστείς κιόλας οτι εγώ προσωπικά μέσα σε μισό χρόνο έκανα 13000χμ φέτος

----ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ LPG ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018----

Το συμπέρασμα είναι για μένα πως αν σκοπευεις να κάνεις πάνω από 25000χμ τον χρόνο συμφέρει να το βάλεις να έχεις το οικονομικό σου, αλλά και το γκάζι σου όποτε το θες.

Και επειδή τράκαρα εχθές και σήμερα στο συνεργείο της πεζό που πήγα το αμάξι βρήκα ευκαιρία να ρωτήσω, μου είπε πως μπαίνει υγραέριο ΑΛΛΑ είναι πρώιμη ακόμα τεχνολογία αυτό που βγήκε για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα και δν το θεωρούν αξιόπιστο οπότε δεν αντιλέγω μαζί σου στο θέμα της αξιοπιστίας. Ευελπιστώ όμως σε ένα 6μηνο να τα έχουν στρώσει ώστε να μπαίνει άφοβα πλέον + να έχει πέσει και η τιμή του

ΥΓ
συγνώμη που έγινα κουραστικός

θα σου πω και κατι αλλο μηχανικος της Peugeot μου ειπε μακρια απο υγραεριο για το 207 thp .
δεν μπηκα σε λεπτομεριες αλλα επειδη μου εχει φτιαξει πολλα πραγματα στο αυτοκινητο χωρις να μου εχει καποια υποχρεωσει τον πιστευω.
android - Παρ 23 Μάρ 2012, 20:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα τα υπολογιζετε αλλα αν βαλετε και ενα σπασμενο μοτερ απο λαθος υγραεριο πειτε μου ποτε θα κανετε αποσβεση
volvos - Παρ 23 Μάρ 2012, 20:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
οποτε περιμενε αλλη μια δεκαετια να δοκιμαστει το υγραεριο γιατι το 207 ειναι φρεσκο μοντελο και το μοτερ αυτο λιγα χρονια στην αγορα...μολις 5

και οταν τα καταφερουν το ξανασυζηταμε.

να το κλειδωσω μη και παρετε κανα βλαχαδερμο στο λαιμο σας?
Giwrgos207GT - Κυρ 24 Απρ 2016, 22:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο μια πενταετια τελικα εβαλε κανενας υγραεριο σε gt/rallye?
προχθες που ρωτησα σε εναν υγραεριο εδω τρικαλα οτι δεν εχει περασει σε κανενα και οτι μαλλον για τα δικα μασ λεει δεν βγαινει.ξερει κανενας τπτ γιατι με ενδιαφερει να περασω...
Tzive - Δευ 25 Απρ 2016, 01:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
Giwrgos207GT έγραψε:
Μετα απο μια πενταετια τελικα εβαλε κανενας υγραεριο σε gt/rallye?
Ο ντίνος που δούλευε στην peugeot Θηβας (μεχρι να κλείσει η αντιπροσωπία) έχει στο αμάξι της γυναίκας του εδώ και 2 χρόνια νομίζω. Μαμα 207rallye είναι και απ όσο γνωρίζω δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Τώρα σε βελτιωμένα δεν γνωρίζω...
Giwrgos207GT - Τρι 26 Απρ 2016, 17:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
οκ ευχαριστω
309 lover - Τρι 26 Απρ 2016, 21:03:31
Θέμα δημοσίευσης:
Συστηματα υγραεριου για thp υπαρχουν. Τωρα γνωστο που να χει βαλει δεν εχω, μονο κανα δυο αμαξια στο καρ ειχα πετυχει κατα καιρους.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες