Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Διακόπτης ΟΝ/ΟFF βεντιλατέρ RoadRunner122 - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:38:43 Θέμα δημοσίευσης: Διακόπτης ΟΝ/ΟFF βεντιλατέρ
Θέλω να βάλω ένα διακοπτάκι ON/OFF για τα βεντιλατέρ στο 106 μου (TU5J4-τριφύ).
Για δώστε τα φώτα σας, που να το συνδέσω?
Μιά σκέψη είναι το γεφύρωμα της βαλβίδας θερμοκρασίας (αισθητήρα) ώστε να διαβάζει υπερθέρμανση. Αλλά έτσι μάλλον θα παίρνει και λανθασμένη εντολή ο εγκέφαλος και δεν ξέρω μήπως έχω παρενέργειες.
Μιά δεύτερη σκέψη είναι να δώσω εντολή στο ρελεδάκι των βεντιλατέρ.
Για πείτε λοιπόοοοον Road_Runner - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:47:50 Θέμα δημοσίευσης:
πιο σωστο μου φαινεται το δευτερο..
οταν το κανεις πες μας τι και πως, θελω και εγω!! RoadRunner122 - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:56:37 Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
πιο σωστο μου φαινεται το δευτερο..
οταν το κανεις πες μας τι και πως, θελω και εγω!!
Έχεις δίκιο. Κι επιπλέον μόλις θυμήθηκα ότι γεφυρώνοντας τη βαλβίδα θερμοκρασίας ανάβει και το λαμπάκι (alarm) στο ταμπλώ... οπότε μάλλον απορρίπτεται. reselie - Πεμ 03 Ιούν 2010, 09:32:39 Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε γιαννη πιστευω πως κατι τετοιο θα σε καλυψει πληρως...Η διοδος δεν ξερω αν βγανει για τοσο μεγαλη ενταση οποτε δεν ειμαι σιγουρος αλλα αν βγαινει θεωρω οτι καλο θα κανει μονο...
συμφωνα με το παρακατω σχεδιο θεωρω οτι θα δουλεψει και με το αυτοματο ανοιγμα χωρις προβλημα...!
Edit: Λαλακια μου,η ασφαλεια πρεπει να μπει οσο το δυνατον πιο κοντα στην μπαταρια,οχι εκει που την σχεδιασα .εγω εκει την εβαλα για σιγουρια οταν εγκατεστησα την καλωδιωση του ενισχυτη... RoadRunner122 - Πεμ 03 Ιούν 2010, 13:54:08 Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο, κάπου με μπέρδεψες με το σχέδιο. Όπως το έχεις σχεδιάσει, η συνδεσμολογία έχει λάθος.
Που: η εντολή (+) που έρχεται από τον αισθητήρα, κανονικά πάει στο ρελέ ενώ όπως το έχεις σχεδιάσει, φαίνεται να πηγαίνει και στο ρελέ αλλά διακλαδώνεται και συνεχίζει και στις επαφές (+) του βεντιλατέρ.
Κανονικά πάει στη μιά επαφή εντολής του ρελέ κι από τις επαφές ισχύος του ρελέ, φεύγει και πάει στο βεντιλατέρ. Τότε, η δίοδος πού ακριβώς συνδέεται? Στη γραμμή ισχύος ή στη γραμμή εντολής από τον αισθητήρα? Και τι ακριβώς εξυπηρετεί? reselie - Πεμ 03 Ιούν 2010, 15:09:27 Θέμα δημοσίευσης:
Wait να το ξανακανω... reselie - Πεμ 03 Ιούν 2010, 15:32:53 Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον καταρχας δεν ανεφερα νωριτερα οτι μιλαω για extra ρελε και οχι του θερμοστατη στο σχεδιο εκανα ανανεωση στο σχεδιο πιο πανω....αρε αθανατο mspaint!!!
Η διοδος πρακτικα δεν χρειαζεται...
Οσο αναφορα τις επαφες ρελε το ιδιο λεμε απλα οπως ειχα κανει το σχεδιο δεν το καταλαβες ! στο καλωδιο που ερχεται απο το ρελε θερμοστατη(επαφη ισχυος) και παει στο βεντιλατερ εχω διακλαδωσει το ρελε (επαφη ισχυος) το extra που εβαλα.Πρακτικα μπορεις να παρακαμψεις και αυτο το ρελε αλλα το εβαλα με σκοπο να το βαλεις κοντα στην μπαταρια και να περασεις λεπτα καλωδιακια στην καμπινα για την εντολη...
M@μω...παλι εκανα λαλακια...πανω στο ρελε θερμοστατη εβαλα την γειωση του βεντιλατερ...λαθος μου..Αντι για εκει παει στην γειωση του αυτοκινητου οχι του ρελε RoadRunner122 - Πεμ 03 Ιούν 2010, 17:14:28 Θέμα δημοσίευσης:
Καλά.... 8α είσαι λέσχη το βράδυ? Μάλλον θα περάσω, οπότε τα λέμε εκεί... reselie - Πεμ 03 Ιούν 2010, 17:15:29 Θέμα δημοσίευσης:
Cya tonight MEMsound - Πεμ 03 Ιούν 2010, 18:30:11 Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
... ,αγνοηστε το..
πριν βαλεις φωτια στο 106 reselie - Πεμ 03 Ιούν 2010, 18:46:00 Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
reselie έγραψε:
... ,αγνοηστε το..
πριν βαλεις φωτια στο 106
χαχαχα! ειμαι στην δουλεια και βαριομουν να ξαναζωγραφισω,ανεβασω,ποσταρω δεν ειναι και οτι πιο απλο εν ωρα εργασιας
πως μου ηρθε και την κουμπωσα εκει την γειωση δεν ξερω!!! μολις το ειδα εφριξα χαχαχα! eueliktos14 - Δευ 07 Ιούν 2010, 17:18:58 Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά θα περάσω λιγο στην μεριά του offtopic....επειδή κάποιος ειχε κανει μετατροπή στο 106 8v ένα AC...αλλα οταν το πήρα δεν δούλευε μου εχει μείνει το βεντιλατερ του τοποθετιμένο και θα ήθελα να ρωτήσω πως θα το συνδέσω ωστε να αναβει από κάποια στιγμή και μετά!