PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2

NoDsl - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 21:07:21
Θέμα δημοσίευσης: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2
Εδώ και καιρό-εκτός του ταμπλό- άκουγα θορύβους και απο την πίσω μεριά του αυτοκινήτου. Ο ένας που βρέθηκε εύκολα ηταν απο τα πλαστικά της πόρτας του πορτ μπαγκαζ, γύρω γύρω.

Ο άλλος ηταν απο πίσω δεξιά και με είχε φέρει στο αμήν. Τι βέλκρο στο κούμπωμα των καθισμάτων τί βέλκρο στην κλειδαριά της πόρτας τπτ. Ο ήχος δεν ηταν τριγμός αλλά ένα χτύπημα όπως κάνει ένα κουτάκι στο πορτ μπαγκάζ ή μια εργαλειοθήκη. Εν τω μεταξύ ακουγόταν μόνο οταν το αμάξι έβρισκε ανώμαλο οδόστρωμα(σκαμπανέβασμα) και όχι σε εγκάρσιες ανωμαλίες.

Τελικά αφού είδα και απο-είδα και βρήκα τις παρακάτω εικόνες* είπα να ξηλώσω λίγο το εσωτερικό.

*
Της πόρτας... δείτε το σίδερο που κρατάει το χερούλι. Κάποιο παιδί που έχει κολλήσει στήριγμα να ποστάρει φωτό να δώ που πατάει.
http://img690.imageshack.us/i/dsc03492demozd0.jpg/

Και το πλαινό εσωτερικό πλαστικό. Έχει μια βίδα Τ20 στο πάτωμα και το υπόλοιπο είναι κουμπωτό. Πρέπει να βγεί πρώτα όμως το λευκό πλαστικό που παιρνάει η ζώνη όπως και να ξεβιδώσει η βίδα της ζώνης στο κάτω μέρος δίπλα απο τη θήκη.
http://img571.imageshack.us/i/dsc03464kz2.jpg/

Τέσπα αφού είδα οτι εκει μέσα δεν κάνει κάτι θόρυβο αρχίζω να παίζω το γιατρό και ξάφνου
http://www.youtube.com/watch?v=WcekUqgUkyM

Κατα 99.9% είναι αυτό αν και διατηρώ ένα 0.1% για το τρίγωνο πλαστικό που κυλάει η ζώνη και έχει μπόσικα σαν αυτά στις μεσαίες κολώνες.

Σε μένα ούτε η κλειδαριά της πίσω πόρτας ήθελε βέλκρο(λύθηκε με απλό ξεβίδωμα των λαστιχένιων αποστατών της πόρτας) ούτε οι κλειδαριές των κύριων πορτών, ούτε βέλκρο στις βάσεις που κουμπώνουν τα πίσω καθίσματα. Ακόμα και η εργαλειοθήκη ελάχιστα κουνιέται.

Βέβαια έχω κάτι να ντραγκανάει κάτω απο το αριστερό tweeter αλλά εκει περνάνε καλώδια απο BSI κλπ και κανείς δε βάζει χέρι...

(ξέρει κανείς πώς βγαίνουν τα πλαινά πλαστικά τρίγωνα καπάκια του ταμπλό ώστε να αποκτίσω πρόσβαση στο εσωτερικό του;)

Επίσης αυτοκόλλητη "μοκέτα" ή κάτι αντίστοιχο του υλικού που έχουν τα κουμπώματα της ζώνης των καθισμάτων έχει βρεί κάποιος κάπου; Αθήνα κατα προτίμηση.

Peugeot- ποιότητα. 5000χλμ στρώνεις και τα υπόλοιπα προσπαθείς να βρείς τι τρίζει... Twisted evil
NoDsl - Παρ 28 Μάϊ 2010, 11:45:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγάλη συμμετοχή :p

κανενός άλλου δεν κουδουνάει τπτ; Very happy
SnakeMJK - Παρ 28 Μάϊ 2010, 11:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
σε εμένα κουδουνάνε τα πάντα... κ αν δεν κουδουνάνε, τότε τρίζουν Razz

αλλά δεν με απασχολεί. πεζό είναι Very happy όταν στρίβεις με το πλαίσιο αυτά παθαίνεις Razz
NoDsl - Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Η φάση ξέρεις ποια είναι; Όλα τα κάνει απο 10-50χλμ. Απο εκεί και πάνω δεν ακούγεται τπτ μέσα.

Ασέβαστο αυτοκίνητο ρε π00τη μου :p Θέλει ξυλίκι να στρώνει.
SnakeMJK - Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:17:21
Θέμα δημοσίευσης:
βασικά μέχρι τα 10-15Κ χλμ που αναφέρεις έχει σχετικά ησυχία μέσα στην καμπίνα... οπότε αν σου τρίζει κανά λεβιεδάκι κ κανα πλαστικό, το ακούς πεντακάθαρα... μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν τρίζουν τα πάντα, συντονισμοί παντού, οπότε συνηθίζεις κ είναι σαν να μην τρίζει τίποτα Razz
Vini - Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:22:28
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2
NoDsl έγραψε:
...
Τέσπα αφού είδα οτι εκει μέσα δεν κάνει κάτι θόρυβο αρχίζω να παίζω το γιατρό και ξάφνου

Κατα 99.9% είναι αυτό αν και διατηρώ ένα 0.1% για το τρίγωνο πλαστικό που κυλάει η ζώνη και έχει μπόσικα σαν αυτά στις μεσαίες κολώνες.
...

Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο!
Σου είναι εύκολο να μας πεις αν αφορά βάση ζώνης ασφαλείας και ποια ζώνη αφορά;
Επίσης αν μπορείς να μας πεις τι αποσυναρμολόγησες για να βρεις το σημείο αυτό;
Μου θυμίζει λίγο το πορτμπαγκάζ αλλά μπορεί και να κάνω λάθος... Confused
p206Mike - Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:38:13
NoDsl έγραψε:

Peugeot- ποιότητα. 5000χλμ στρώνεις και τα υπόλοιπα προσπαθείς να βρείς τι τρίζει... Twisted evil

Δεν ακούγεται κιχ μετά από 12.000κμ το αμάξι δεν τρίζει και περνάει από τις λακούβες σαν γερμανικο,

Τώρα ή είσαι άτυχος πολύ, ή υπερβολικός,

Κουδουνίστρα πάντως δεν το λες το 207 με τίποτα, μάλλον δεν έχεις μπει σε κουδουνίστρα αμάξι,
NoDsl - Παρ 28 Μάϊ 2010, 13:02:11
Vini έγραψε:
NoDsl έγραψε:
...

...

Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο!
Σου είναι εύκολο να μας πεις αν αφορά βάση ζώνης ασφαλείας και ποια ζώνη αφορά;
Επίσης αν μπορείς να μας πεις τι αποσυναρμολόγησες για να βρεις το σημείο αυτό;
Μου θυμίζει λίγο το πορτμπαγκάζ αλλά μπορεί και να κάνω λάθος... Confused

¨Οπως αναφέρεται και στο video και στα σχόλιά μου, είναι ο μηχανισμός της πίσω δεξιά ζώνης. Όπως κάθεσαι στο αμάξι.
Για να αποκτίσεις πρόσβαση απλά βγάλε το λευκό πλαστικό που περνάει η ζώνη απο μέσα. Έχει 3 περιστρεφόμενα κλιπάκια και ένα κούμπωμα με το μαυρο παλστικό.

Προσοχή με τα κλιπάκια τα πήγανε 5 ευρώ το ένα!!!!!!!!!!! FFS

SnakeMJK έγραψε:
βασικά μέχρι τα 10-15Κ χλμ που αναφέρεις έχει σχετικά ησυχία μέσα στην καμπίνα... οπότε αν σου τρίζει κανά λεβιεδάκι κ κανα πλαστικό, το ακούς πεντακάθαρα... μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν τρίζουν τα πάντα, συντονισμοί παντού, οπότε συνηθίζεις κ είναι σαν να μην τρίζει τίποτα Razz

Είμαι ήδη στις 16000 :p

p206Mike έγραψε:
NoDsl έγραψε:

Δεν ακούγεται κιχ μετά από 12.000κμ το αμάξι δεν τρίζει και περνάει από τις λακούβες σαν γερμανικο,

Τώρα ή είσαι άτυχος πολύ, ή υπερβολικός,

Κουδουνίστρα πάντως δεν το λες το 207 με τίποτα, μάλλον δεν έχεις μπει σε κουδουνίστρα αμάξι,

Τι να σου πώ. Υπερβολικός δεν θεωρώ οτι είμαι. Απλά έχει πολύ υσηχία με κλειστά τα παραθυρα οπότε οτιδήποτε εσωτερικό σου σπάει τα ούμπαλα αμα είναι και το ακούε συνέχεια.

Είναι και Poissy τα αμάξια μας.
rallaki-1 - Παρ 28 Μάϊ 2010, 14:27:05
Θέμα δημοσίευσης: Τριγμοι
Και εμένα έχει τρελαθεί να χτυπάει.. Μια η κλειδαριά του πορτμπαγκάζ (όπου της έβαλα λίγο λαδάκι και έστρωσε) και όπως κάθεσαι στο πορτμπαγκάζ αριστερά αν βγάλεις το πλαστικό θα δεις 3 καλώδια ελεύθερα με το πλαστικό τους να χτυπάει πάνω στην λαμαρίνα αν τα τυλίξεις με κάτι θα στρώσουν οι περίεργοι θόρυβοι. Επίσης έτριζε και το πίσω δεξιά κάθισμα στην ένωση όπου το τύλιξα και αυτό με λάστιχο και έσκασε.. Επίσης κάτι άλλο τρίζει πολύ πίσω δεξιά και δεν το έχω εντοπίσει ακόμα…
Αμα έχει κάποις καμια ιδέα ας μου πεί!
mrkaza - Παρ 28 Μάϊ 2010, 17:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Άσχετο εγω παιδία που νομίζω οτι μετά τα 140-150 άκουω αέρα να μπαίνει μέσα ?

ένα φύσημα και το κουλό είναι οτι στο 1.4 δε θυμάμαι να το έκανε Sad .

τα λάστιχα φαίνονται εντάξει
Fotis_207 - Παρ 28 Μάϊ 2010, 17:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούω και γω έναν σπαστικό ήχο που έρχετε από πίσω στο 5θυρο 207 μου.
Τον ακούω σε ανωμαλίες του δρόμου και σε ένα "σαμαράκι" που περνάω όταν βγαίνω από το πάρκινγκ.

Τι να προτοκοιτάξω?
smoki - Σαβ 29 Μάϊ 2010, 00:49:30
Θέμα δημοσίευσης:
την κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ. Ντυστην με μονωτικη και θα σταματησει (αν ειναι αυτο).
dimkeras - Τετ 02 Ιούν 2010, 00:02:43
Θέμα δημοσίευσης:
Διονύση, έλα να σε πάω μια βόλτα με το δικό μου.

Που δεν έχω 16.000 όπως εσύ. Αλλά 116.000!

Μετά δε θα σου φταίει τίποτα!

Laughing Laughing Laughing Laughing

Πάντως, όλοι οι θόρυβοι μαζεύονται, αν τους εντοπίσεις σωστά.

Αυτό που δε μαζεύτηκε μέχρι τώρα είναι τα μισάνοιχτα παράθυρα και το ρημάδι το κλαπέτο της γουέιστ...

Ο θόρυβος από το τουϊτεράκι είναι πιθανότατα θόρυβος εφαρμογής του ταμπλώ. Στο δικό μου λύθηκε με 2 φελλούς! Very happy
mrkaza - Τετ 02 Ιούν 2010, 10:05:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά η πλειοψηφία τον θορύβων που αναφέρετε ακούγονται με την μουσική (εργοστασιακή) στο 5-6 ?

Καθώς το να κινεί κάποιος το αμάξι τελείως μουγκά τι να πω μου φαίνεται τρελό Evil
dimkeras - Τετ 02 Ιούν 2010, 10:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
Παιδιά η πλειοψηφία τον θορύβων που αναφέρετε ακούγονται με την μουσική (εργοστασιακή) στο 5-6 ?

Καθώς το να κινεί κάποιος το αμάξι τελείως μουγκά τι να πω μου φαίνεται τρελό Evil

Αφού "κελαηδάει" ολόκληρο, τί να την κάνουμε τη μουσική! Laughing
mrkaza - Τετ 02 Ιούν 2010, 10:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
mrkaza έγραψε:

Αφού "κελαηδάει" ολόκληρο, τί να την κάνουμε τη μουσική! Laughing

Ρωτάω καθώς ένα ήχο που άκουσα ήταν όταν έκλεισα κλιματισμό (κάνει φασαρία ο άτιμος) αλλά και τι μουσική και ήταν βράδυ έλεος δηλαδή .

Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού .

Ps απο τα 12k km τα 11800 είναι με κλιμα
dimkeras - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού.

Μη σε ανησυχεί. Το δικό μου ακούγεται έτσι εδώ και 116.000km Wink
android - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
mrkaza έγραψε:
Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού.

Μη σε ανησυχεί. Το δικό μου ακούγεται έτσι εδώ και 116.000km Wink

και ακομα δεν εσπασε?ε το ατιμο...αντεχει Wink
dimkeras - Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού το ξέρουμε, πήραμε αυτοκίνητο, όχι ό,τι κι ό,τι! Razz Laughing
mechanic - Πεμ 03 Ιούν 2010, 10:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
Διονυση θελω να παμε μια βολτα με το δικο μου να το "ακουσεις"
γιατι η εγω ειμαι κουφος (εχω μια δοση βεβαια κουφαμαρας)
η αυτο δεν τριζει καθολου εκτος απο την πισω πορτα
και τα καθισματα των παιδιων...

Παντως αν σε ενοχλουν οι θορυβοι στο δικο σου
υπαρχει και η "ομοιοπαθητικη" λυση...
βαζουμε μια εξατμιση τελιως ελευθερη με προφυσιο στην πρυμη
και μετα αν καταφερεις να ακουσεις τριγμο/κουδουνισμα η κατι αλλο
εγω σου χαριζω το δικο μου Very happy Very happy
TopGear - Τετ 16 Ιούν 2010, 05:25:35
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τριγμοι
rallaki-1 έγραψε:
Και εμένα έχει τρελαθεί να χτυπάει.. Μια η κλειδαριά του πορτμπαγκάζ (όπου της έβαλα λίγο λαδάκι και έστρωσε) και όπως κάθεσαι στο πορτμπαγκάζ αριστερά αν βγάλεις το πλαστικό θα δεις 3 καλώδια ελεύθερα με το πλαστικό τους να χτυπάει πάνω στην λαμαρίνα αν τα τυλίξεις με κάτι θα στρώσουν οι περίεργοι θόρυβοι. Επίσης έτριζε και το πίσω δεξιά κάθισμα στην ένωση όπου το τύλιξα και αυτό με λάστιχο και έσκασε.. Επίσης κάτι άλλο τρίζει πολύ πίσω δεξιά και δεν το έχω εντοπίσει ακόμα…
Αμα έχει κάποις καμια ιδέα ας μου πεί!

Μία από τα ίδια. Ακούω κάτι πίσω δεξιά και δεν ξέρω από τι είναι. Στην ουσία είναι τρίξιμο πλαστικών και συμβαίνει από τα 10χλμ ως πχ τα 50-60. Μετά δεν ακούγεται τίποτα, αλλά είναι πολύ σπαστικό! Κοίταξα εξωτερικά, προφυλακτήρα, πορτ μπαγκάζ αποκλείεται, τι μπορεί να είναι;

Αν τους πω στην αντιπροσωπεία να το δουν, παίζει να είναι υποψιασμένοι και να καταλάβουν τι είναι; Και πόσο θα με "γδάρουν"; Confused Confused
Pugobios - Τετ 16 Ιούν 2010, 14:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
σαυτο το πράγμα παραδέχομαι τους φούστηδες τους Γερμανούς...6 χρόνια έκλεισε η octavia του dad και δεν ακούγεται τιποτα μεσα...
NoDsl - Τετ 16 Ιούν 2010, 15:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το δείς ειδικά, είναι χαζό να "ξεφτιλίζουν" έτσι ένα κατα τάλλα ΠΟΛΥ αξιόλογο αυτοκίνητο. Μπορεί μερικοί να μην έχουν θέμα όμως οταν η πλειοψηφία έχει θέματα δεν μπορεί να είναι μεμονομένες περιπτώσεις.

Επίσης το αμάξι τουλάχιστον εγώ το πήρα για να το κυκλοφορώ. Αν κάποιος που λέει οτι δεν του κάνει κιχ το βγάζει κάθε σάββατο, οκ έτσι δεν θα χρειαστεί και αλλαγή βαλβολίνες ποτέ που λέει ο λόγος...

Ούτε yaris πήραμε ούτε noble. Ένα σπορ νορμαλ αμάξι είναι που έπρεπε να έχει προβλευθεί μια Α ποιότητα σε κάποια σημεία. H volvo βάζει τα αμάξια σε θαλάμους και μετράνε θορύβους σε όλες τις συνθήκες για αρκετό χρόνο ώστε να μην το πάρεις και κάνει σαν κουδουνίστρα. Οι γερμανοί κλπ δεν ξέρω τι κάνουν και αν υπάρχει noise section αλλά και εκεί ακούγονται διάφορα. Το θέμα είναι οτι η peugeot έχει παράδοση σε αυτό.

Και ξαναλέω. αμαυρώνουν την εικόνα ενός πολύ αξιόλογου αυτοκινήτου. Αν βάλεις και το after sales support... πέφτει και άλλο. Σε 3 διαφορετικές αντιπροσωπίες μου έχουν πεί για τα ίδια πράγματα "δεν βάζουμε χέρι"... ε και ποιος θα βάλει; Ο Θεός;
franch_power - Τετ 16 Ιούν 2010, 23:33:36
Θέμα δημοσίευσης:
ο διονύσης έχει δίκιο δεν είναι δυνατόν μια αυτοκινητοβιομηχανία με ιστορία σαν την peugeot με παράδοση στα
σπορ αυτοκίνητα να μην μπορεί να βελτιώση αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους κυρίως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!
sod - Πεμ 17 Ιούν 2010, 02:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπωs δεν ακουτε δυνατα μουσικη????????????Αυτη ειναι λυση....... Laughing Laughing Laughing
NoDsl - Πεμ 17 Ιούν 2010, 09:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μπά , δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση είναι ανοικτό παράθυρο. εννοείται θέλει λίγη δουλειά μέχρι να βρείς το σημείο που δεν κάνουν σαν να σπάνε (ξεραμένες γλύστρες; ξεραμένα οριζόντια λάστιχα; dunno).
Δεν ακούγεται ΤΠΤ λέμε εκτός απο τη χάβρα που επικρατεί στους δρόμους.

Επίσης το καλό τώρα το καλοκαίρι είναι πως επειδή το φύσιμα του κλιματισμού είναι έντονο λόγω ζέστης, δεν ακούγεται σχεδόν τπτ. Το χειμώνα είναι το θέμα αν και τότε απο το βρέξιμο του κάτω μέρους γλυτώνεις το γράπα γρούπα των ψαλιδιών :p
Vini - Τρι 22 Ιούν 2010, 12:27:16
Θέμα δημοσίευσης:
franch_power έγραψε:
ο διονύσης έχει δίκιο δεν είναι δυνατόν μια αυτοκινητοβιομηχανία με ιστορία σαν την peugeot με παράδοση στα
σπορ αυτοκίνητα να μην μπορεί να βελτιώση αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους κυρίως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!

Και όμως έχει βελτιωθεί...
Αν κρίνω από το 206 που είχα, το 207 το νοιώθω σαν να είναι άλλου κατασκευαστή. Θεωρώ ότι η Peugeot έχει βελτιωθεί σε αυτό το τομέα πολύ. Ψεγάδια ίσως να υπάρχουν, αλλά μάλλον αφορά συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής και ίσως κάποια συγκεκριμένα κομμάτια.

Το 206 ήταν 3θυρο, το 207 5θυρο. Παίζει άραγε αυτό κάποιο ρόλο;
AlienHack - Παρ 13 Αύγ 2010, 12:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ανα γεια σου VINI, που να μπαινατε και σε 206... ειδικα cc... μεχρι να προλαβεις να καταλαβεις τι ειναι ο ηχος που ακους απο δεξια ξεκιναει καινουριος απο τα αριστερα και μεχρι νακαταλαβεις τι ειναι εκεινος ξεκιναει αλλος απο πισω... ελεως!!

ΑΝ ΚΑΙ πρέπει να παραδεχτώ οτι αν ασχοληθείς σοβαρά όπως ο φίλος μας μας που ξηλωσε ολο το αμαξι και βρηκλε το θορυβο στην ζωνη , καταφερνεις να λύσεις τους περισσότερους θορύβους.
Απλός πιστεύω οτι η πεζό θα έπρεπε να τους έχει λύσει πριν απο μας για μας.. γιατί δεν έχουν και όλοι την γνώση και την όρεξη να ξηλώνουν τα πλαστικά σε ολο το αμάξι τους ειδικα αν ειναι καινούριο..

εμένα όπως και τα περισσότερα 206cc που έχω μπει (και που ο οδηγός τους δεν εχει δώσει ποτέ σημασία στους θορύβους για να τους βρει και να τους λύσει) , τριζουν, κοπανανε και κανουν ηχορύπανση γενικα. ΑΛΛΑ μετα απο κόπο και μερικά τιπς που βρήκα εδω μέσα (κλασικά veltro στις κλειδαριές πορτμπαγκάζ και πόρτες, λάδι ή σπρέι σιλικόνης στα λάστιχα γενικά ΚΑΙ ιδιαίτερα της οροφής, μπαρα θόλων για αυξηση της σταθερότητας του αμαξώματος κ.α.) το αμάξι εχει γίνει σχεδόν αθόρυβο, εντάξει λόγο χαμηλώματος και 40αριου προφίλ στις απότομες λακκούβες χτυπάει λιγο αλλα σε καλό σχετικά δρόμο δεν ακούς κάποιο θόρυβο μεσα ακόμα και χωρίς καθόλου μουσική.

να ασχολείσαι θέλει αλλα δεν θα έπρεπε ο κάθε καταναλωτής να πρέπει να το κάνει αυτο..
salex - Παρ 13 Αύγ 2010, 12:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Αν κρίνω από το 206 που είχα, το 207 το νοιώθω σαν να είναι άλλου κατασκευαστή.

+1

Το 207 δεν έχει καμία σχέση με τα 206 / 106 κλπ. Αλλά εξακολουθεί να έχει μερικά πράγματα που τρίζουν, τα οποία είναι διαφορετικά σε κάθε αυτοκίνητο.

Στο δικό μου δεν τρίζει συστηματικά -σχεδόν- τίποτα, με 85.000χλμ και σκληρή ανάρτηση στα τελευταία 10.000χλμ, εκτός από όταν το πιάνει και τρίζει ο αριστερός αεραγωγός.

Επίσης, μια φορά το μήνα τρίζει η δεξιά βάση του καθίσματος αλλά μόλις κουνήσω τη ζώνη τότε σταματάει.

Για την κατηγορία του, καλά τα πάει. Και μη νομίζετε ότι άλλες μάρκες δεν έχουν τέτοια προβλήματα.
nikos 206cc - Δευ 10 Ιαν 2011, 14:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονια τωρα απο τοτε που εχω το αμαξι εχω τριγμους απο την οροφη Sad
Αυτο οφειλεται και στην μλακια μου βεβαια που δεν καθησα να την περιποιηθω ποτε με σπρει σιλικονης και καθαρισμα τα λαστιχα...
Το εκανα μια φορα το καλοκαιρι και μια φορα πριν λιγες μερες με την βοηθεια του alienhack.
Το αμαξι σταματησε να τριζει για μια μονο μερα και μετα παλι τα ιδια..Σε ενα τεστ που εκανα για να δω απο που ερχεται το περισσοτερο τριξιμο, κατεληξα προς την δεξια μερια της οροφης...μαλιστα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αν τραβηξω το γαντζακι που ανοιγοκλεινει την οροφη απο την δεξια μερια(μονο το γκρι γαντζακι οχι και το μαυρο)οι τριγμοι φευγουν εντελως...
Μηπως τελικα το προβλημα ειναι εκει?Τι μπορω να κανω στο γαντζακι για να σταματησει?λαδι,πλυσιμο,τι??? Sad
drdino - Δευ 10 Ιαν 2011, 14:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ρύθμιση/ευθυγράμμιση οροφής και τσεκάρισμα του σφιξίματος στα κλείστρα έχεις κάνει ποτέ;
nikos 206cc - Δευ 10 Ιαν 2011, 16:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι δεν εχω κανει Confused
Το τσεκαρισμα τι εννοεις να κοιταξω δηλαδη...απλα ελεγχω αν ειναι οι βιδες καλα σφιγμενες Confused
AlienHack - Δευ 10 Ιαν 2011, 16:31:05
Θέμα δημοσίευσης:
nikos 206cc έγραψε:
Οχι δεν εχω κανει Confused
Το τσεκαρισμα τι εννοεις να κοιταξω δηλαδη...απλα ελεγχω αν ειναι οι βιδες καλα σφιγμενες Confused

Niko σου ειπα. θα χρειαστει να κανεις μια επαναλυψη ακομα με το σπρει σιλικονεις , ισος και 2..
και επισης να σφίξουμε τις βίδες απο τους γαντζους οροφής ... θα φυγουν σχεδον ολα...
Tzive - Δευ 10 Ιαν 2011, 16:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
mrkaza έγραψε:
γρ γρ η τακ τακ τακ τακ. δοκιμασε να πατησεις λιγο γκαζι χωρις να πατησεις συμπλεκτη. σταματαει? αν ειναι αυτο που νομιζω απλα ακουγεται το σαζμαν μιας και με 685-712 σ.α.λ. συντονιζει...
kostasvti - Δευ 10 Ιαν 2011, 21:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εγω σωθηκα με σπρευ σιλικονης, εριξα σχεδον οπου υπηρχαν εγκοπες στα πλαστικα, μεσα στις πορτες απο τις εγκοπες των παραθυρων, στους αεραγωγους (με προσοχη μη ξεχειλησει στο ταμπλο), μπορω να πω οτι πλεον δεν ακουγεται κιχ. πριν σε σαγρε δρομο τριζαν απλα τα παντα
grey_fox - Τετ 12 Ιαν 2011, 04:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
@nikos 206cc

Μήπως δεν κάνεις σωστά τη διαδικασία με το σπρέυ;
Η ουσία είναι να καθαρίσεις πρώτα με ένα καθαρό πανάκι και νερό όλα τα λάστιχα της οροφής και το πάνω μέρος των τζαμιών, ακόμα και αν φαίνονται καθαρά πάντα έχουν βρωμιά πάνω τους. Μόλις στεγνώσουν τα περνάς με αυτό εδώ http://classic-motoring.stores.yahoo.net/1zeirucastgp.html .
Απλά μη το κινήσεις μετά για μερικές ώρες. Άστο να "ποτιστούν" τα λάστιχα καλά.
nikos 206cc - Τετ 12 Ιαν 2011, 05:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι το κανω οπως λες αλλα μεχρι τωρα το τριξιμο δεν φευγει Sad
Θα δοκιμασω να τα ποτισω λιγες φορες ακομα για να ρουφηξουν τα λαστιχα μηπως και σταματησει Mad
nikos 206cc - Τετ 02 Φεβ 2011, 15:14:43
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Ρύθμιση/ευθυγράμμιση οροφής και τσεκάρισμα του σφιξίματος στα κλείστρα έχεις κάνει ποτέ;

Γιατρε που γινεται αυτο που λες???
Driver ///M - Τετ 02 Φεβ 2011, 16:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιος οδηγός να λύσουμε το εσωτερικό του 207 και πιο συγκεκριμένα το b pillar (το πλαστικό που μέσα του βρίσκεται η ζώνη ασφαλείας) υπάρχει?
Γιατί στην πλευρά του συνοδηγού έχει καταντήσει κουδουνίστρα αυτό το σημείο!!

SOS λέμε! Exclamation
kostasvti - Τετ 02 Φεβ 2011, 19:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα τριζουν και τα δυο αυτα δεν αντεχεται αλλο, αν εχεις ορεξη να τα λυσουμε παρεα, αλλα δεν ξερω το πως..
karnezis - Τετ 02 Φεβ 2011, 22:49:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μονος θορυβος που εχω στο rc ειναι πισω στο πορτπαγκαζ.......

ενας φιλος μου μου ειπε οτι πρεπει να ειναι η κλειδαρια!

εχει κανενας αλλος παρομοιο θορυβο απο εκει πισω???
ironman02 - Τετ 02 Φεβ 2011, 22:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάξε λίγο

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11578&highlight=

Very happy
Driver ///M - Τετ 02 Φεβ 2011, 23:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
kostasvti έγραψε:
Εμενα τριζουν και τα δυο αυτα δεν αντεχεται αλλο, αν εχεις ορεξη να τα λυσουμε παρεα, αλλα δεν ξερω το πως..

Όρεξη έχω Κώστα, το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!

Εμένα μου έχει χαλάσει ο μηχανισμός της αριστερής ζώνης ασφαλείας που ρυθμίζει το ύψος της (η ζώνη κατά τ'άλλα λειτουργεί κανονικά) και από τότε κάτι έναν πολύ άσχημο μεταλλικό θόρυβο κάθε φορά που γίνεται απότομη επιτάχυνση στο αμάξι (πχ όταν από σταματημένος ξεκινάω κι επίσης όταν αλλάζω ταχύτητες).

Το bpillar κάπως από το μασπιέ θα πρέπει να ξεκινάει να ξεκουμπώνει αλλά δεν βρίσκω άκρη.

Κανείς δεν έχει οδηγίες λυσίματος εσωτερικού για 207 ρε παιδιά?
Ελάτε και είναι και δύσκολοι οι καιροί για φαναρτζήδες και συνεργεία! Mr. Green
Vini - Πεμ 03 Μάρ 2011, 10:41:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κρίνω από το 206 που είχα, σίγουρα η Peugeot έχει βελτιωθεί σε τέτοια θέματα (συναρμολόγηση/ποιότητα κατασκευής/στιβαρότητα/αντοχή στα οδοστρώματα).

Ωστόσο είναι φανερό ότι ακόμα έχει ψεγάδια και από ότι βλέπω δεν νομίζω να βελτιωθούν ποτέ αυτά.

- Θόρυβοι από την ανάρτηση
- Αμάξωμα γεμάτο ψευτο/κλιπάκια που προκαλούν τριγμούς και ζημιές σε θόλους, προφυλακτήρες κλπ...
- Σημεία στα οποία δεν έχει γίνει καλή μελέτη και απαιτούνται δεματικά για αποφυγή βλαβών και τριγμών
- Σημεία συνδέσεων όπου είναι φανερό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κακά υλικά ή και καθόλου υλικά

Σε γενικές γραμμές το αμάξωμα (και εξωτερικά και εσωτερικά) θα μπορούσε να είχε πολύ καλύτερη και πολύ ποιο στιβαρή συναρμολόγηση.

Έτσι όπως το βλέπω και το ζω εγώ, μάλλον είναι και "στημένο" αυτό. Όταν κάτι "διαλύεται" κάποια στιγμή αντικαθίσταται...

Αν κρίνω από το δικό μου 207 αν είχα 17άρες ζάντες σίγουρα το αυτοκίνητο θα είχε διαλυθεί. Το βλέπω αυτό στη πράξη. Και σίγουρα θα μου έσκιζε πολύ ποιο γρήγορα την ψυχολογία και ήδη θα το είχα πουλήσει.

Ευτυχώς όμως προς το παρόν αντέχει. Προς το παρόν.
Δεν ξέρω, για πόσο καιρό ακόμα...
NoDsl - Πεμ 03 Μάρ 2011, 12:24:56
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή τελευταία ψάχνω να βρώ ένα χτυπηματάκι που ακούω μπροστά απο το αριστερό tweeter, έχοντας λύσει τουίτερ αεραγωγούς και λοιπά καπάκια να πληροφορήσω οτι το ταμπλό στο πάνω μέρος του είναι όλο κούφιο.

ΑΛΛΑ, στο κάθετο κομμάτι της κονσόλας είναι τίγκα στο αφρολέξ. Τα καλώδια έχουν όλα υφασμάτινο sleeving και το ταμπλό στο μπροστινό μέρος προς το τζάμι πατάει πάνω σε λάστιχο.

Γενικά έχουν κάνει καλή δουλειά ΑΛΛΑ

λόγο του οτι τα πάντα είναι με κλιπ, αναπόφευκτα απο τη σκληρή ανάρτηση και τους δρόμους, κάτι κάποια στιγμή θα ξεκουμπώσει.

Υπομονή, αγοράστε ένα haynes όπως έκανα και εγώ και καλά λυσίματα.

Υπόψην οτι ΔΕΝ είναι τόσο αναλυτικό στο εσωτερικό όπως θα ήθελα αλλά σου δίχνει γενικές γραμμές πως να ξυλώσεις κάποια μέρη.

Δυστυχώς λεπτομέριες του εσωτερικού ΔΕΝ ξέρω πως μπορούμε να βρούμε...
Μαριάνα - Σαβ 05 Μάρ 2011, 16:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δύο φορές έχω αλλάξει τον αριστερό αεραγωγό,
κάτι είναι πολύ ευαίσθητο και σπάει εκεί μέσα και μετά σου σπάει τα νεύρα να το ακούς ακόμα και στη παραμικρή ανωμαλία του οδοστρώματος!
franch_power - Κυρ 06 Μάρ 2011, 17:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ πάλι βρε παιδια έχω ένα σπαστικό θόρυβο στο βάθος του ταμπλό δεξιά ενα ηχο πλαστικού κια τζαμιού! ίσως να το διατυπώνω λάθος αλλά δεν μπορω να προσδιορίσω ποια είναι η αιτία προκαλεί αυτόν τον θόρυβο! Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες