PSClub - Hellas

Μετάδοση - 106 - ημιαξόνιο?

LIONKING - Τετ 19 Μάϊ 2010, 15:33:14
Θέμα δημοσίευσης: 106 - ημιαξόνιο?
παιδια η οποια γνωμη ειναι ευπροσδεκτη Crying or Very sad μου βγαινει ενας θορυβος στο τιμονι ενα γκλουκ γκλουκ σαν να ειναι λυμενο κατι.σχεδον συνεχεια το κανει.ειναι θορυβος κυλισης.αφου τσεκαριστικε το αμαξι στα παντα κολησαμε στο γεγονος οτι γυρνοντας τη ροδα του οδηγου ακουγεται ενα κλακ απο τον μπιλιοφορο στο διαφορικο σα να πηδαει κατι .αφου βγηκε το γονατο το αριστερο για μια δουλεια το ιμιαξονιο δε φαινοταν να εχει μποσικα,μπορει να εχει στεγνωσει απλα? υπαρχει μια περιπτωση να ειναι απο τα κωνικα,τι να κανω γιατι εχω το ιμιαξονιο το καινουργειο και αμα ειναι απο διαφορικο μη το χρησιμοποιησω και το χαραμισω,πως μπορω να σιγουρευτω?
Pughell - Τετ 19 Μάϊ 2010, 15:40:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειναι ημιαξονιο,θα σου φερνει κραδασμο στο τιμονι και ισως και στο πατωμα ρε...
Εγω την πατησα ετσι,επεμενα οτι ειναι ημιαξονιο,ο Προφητης εκοβε το πουλι του οτι δεν ειναι και τελικα.....ακομα τον κυνηγαω με το ψαλιδι. Laughing Laughing Laughing

Γενικα το ημιαξονιο ειναι μπσταρδο πραγμα και δεν φαινεται ευκολα το αν εχει αρπαξει,ιδιαιτερα με το αυτοκινητο πανω στην ραμπα. Sad
LIONKING - Τετ 19 Μάϊ 2010, 16:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
χαχα και γω αυτο το διημερο ειμουν ετοιμος για τετοιο στοιχημα Lol οντως μου φαιρνει κραδασμο στο τιμονι και το πατωμα αφου φαντασου οτι εβγαλα αεροσακο γιατι πιστευα οτι κατι εχει λυθει απο πισω Razz οχι τιποτα αλλο ειναι αχρησιμοποιητο τοαλλο που πηρα απο γκαγκα και αν δε φταει το ιμιαξονιο να το σκοτοσω ,αλα αφου λες και συ ετσι... Wink αυριο πρωι πρωι αλαγη και ο θεος βοηθος Wink thanks man
Pughell - Τετ 19 Μάϊ 2010, 16:14:12
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα παντα εχουν ψιλοκραδασμο τα ρημαδια μας αλλα οταν εχεις αρπαγμενο ημιαξονιο,κανει ενα κλικ παραπανω,εκτος φυσικα και αν ειναι σε προχωρημενο σταδιο οποτε και συντονιζει ολοκληρο...

Απο αυτα που μου περιγραφεις παντως,το μυαλο μου παει εκει μιας και ειχα το ιδιο προβλημα. Neutral
Pugobios - Τετ 19 Μάϊ 2010, 20:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
μιας κ συζητάτε για ιμιαξόνια...σε περίπτωση που χτυπάει ημιαξόνιο όταν στρίβεις δεξιά ποιο απο τα δύο είναι...?
Pughell - Τετ 19 Μάϊ 2010, 20:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αναλογα με το που στριβεις,συνηθως οταν ειναι εξωτερικος τροχος,τοτε αυτο χτυπαει αλλα μην το δενεις και κομπο... Sad
RoadRunner122 - Τετ 19 Μάϊ 2010, 20:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
μιας κ συζητάτε για ιμιαξόνια...σε περίπτωση που χτυπάει ημιαξόνιο όταν στρίβεις δεξιά ποιο απο τα δύο είναι...?

Σήκωσε το αμάξι, στρίψε τέρμα τιμόνι και γύρνα κάθε τροχό για να το καταλάβεις.
Ότι κι αν σου πούμε, πιό σίγουρη απάντηση θα πάρεις αν κάνεις α-μπεμπα-μπλομ παρά αν ακούσεις τη γνώμη του καθενός Cool
takis_206 - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 10:17:30
Θέμα δημοσίευσης: 106 - ιμιαξόνιο?
εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις το διαφορικό σου,μάλλον έχουν κουρέψει τα πλανητικά
αν είναι από διαφορικό όταν αφήνεις το γκάζι θα ακούγετε πιο έντονα ενώ όταν το πατάς θα μαλακώνει ο θόρυβος.
groupN - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 11:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα περσυ στο δεξι το ημιαξονιο. μου εκανε τρεμουλο και θορυβο στις στροφες και το αφησα να φτασει στο αμην για να σιγουρευτω, μην το αλλαξω και παει τσαμπα. τωρα εχω προβλημα στο αριστερο και μου κανει τα ιδια αλλα ειναι στην αρχη ακομα και το αφηνω λιγο για σιγουρια, ποτε δεν ξερεις.

βασιλη οταν αλλαζεις ταχυτητες η οταν τσουλαει με νεκρα το ακους, κανει θορυβο;
γιατι εμενα το δεξι πριν το αλλαξω ειχε φτασει σε τετοιο σημειο.
αλλα εχω ακουσει οτι τα δεξια ειναι πιο ευαισθητα απο τα αριστερα γιατι
ειναι πιο μακρια και εχουν εκεινο το σπασιμο στην μεση
LIONKING - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 15:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον το αλαξα και ολα κομπλε αλα θα σας πω αυριο τι εγινε για σιγουρια γιατι τις προαλες που εκανε θορυβο ειχε μποσικα και η ροδα και αλαξα ρουλεμαν με συνεπεια βγαλε βαλε το ιμιαξονιο (να κατσει αλιως να το πω) και παραληλα σταματησε ο θορυβος και πιστευοντας εγω οτι εφταιγε ρουλεμαν,μετα απο ωρα παλι τα ιδια ,,ε και σημερα αλαξα το ιμιαξονιο δε κανει κιχ αλα λεω αστο να τσουλισει λιγο να σιγουρευτω για το διαφορικο ο μηχανικος μου παροτι ειδε οτι εκανε φωλια στον μπιλιοφορο κραταει μια πισινη για το διαφορικο....ειδωμεν
groupN - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 23:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
σημερα αλαξα το ιμιαξονιο δε κανει κιχ αλα λεω αστο να τσουλισει λιγο να σιγουρευτω για το διαφορικο ο μηχανικος μου παροτι ειδε οτι εκανε φωλια στον μπιλιοφορο κραταει μια πισινη για το διαφορικο....ειδωμεν

Βασιλη τις βαλβολινες στο σαζμαν τις ελεγξες καθολου, ειναι καθαρες;

εγω την πρωτη φορα που καταλαβα κατι να κανει θορυβο χωρις να ξερω τι ειναι, ηταν σαζμαν. το γλυτωσα παρατριχα. βασικα ο μηχανικος μου στην χαλκιδικη το καταλαβε (τωρα το παω εδω γιατι μετακομισα) τον θορυβο.
και τυχαια μια μερα ανοιξαμε λιγο της βαλβολινες να δουμε (τις οποιες ειχα αλλαξει πριν ενα χρονο και ηταν ενταξει) και τι βλεπουμε; πισσα, ολο γρεζα μεσα. τελικα ηταν η οπισθεν μονο το προβλημα, φτηνα την γλυτωσα.
LIONKING - Παρ 21 Μάϊ 2010, 13:44:20
Θέμα δημοσίευσης:
ολα οκ Wink και οι βαλβολινες που εβγαλε ειναι κομπλε
RoadRunner122 - Παρ 21 Μάϊ 2010, 13:48:05
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω, όταν το ημιαξόνιο ήταν πάνω στο σασμάν, έπιασες τον μέσα μπιλιοφόρο (ποτήρι) να το κουνήσεις πάνω-κάτω? Είχε μπόσικα?
LIONKING - Παρ 21 Μάϊ 2010, 14:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
john μποσικα δε φαινοταν να ειχε αλα οταν βγηκε και το εστριβες ηταν γαματα
LIONKING - Πεμ 17 Ιούν 2010, 15:11:28
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον το συνεχιζω εδω για να μην ανοιξω καινουργειο τοπικ στις βλαβες.
εε τελικα αφου αλαξα ρουλεμαν-ημιαξονιο-επισκευη σασμαν-αλαγη συνεμπλοκ και των τοπ μαουντ(τουλαχιστον θελαν ολα αυτα αλαγη) η μοιρα αποφασισε να ειναι σκληρη μαζι μου Beer και δε μου εκανε την χαρη να σταματησει ο "θορυβος",δηλ αυτο το γκλουκ απο το τιμονι,οχι συνεχομενο οποτε θελει αλα πανω στη κυλιση και οχι σε ανωμαλιες,οπως επισης οταν αρχιζεις να κοβεις απο σταση το τιμονι αριστερα κανει σαν σκουριασμενος μεντεσες Confused τι να κανω? να του κανω μικτη και να του βαλω φωτια,πατνως και οι δυο θορυβοι εχουν ελατωθει αλα δεν εχουν φυγει,νταξει δεν ειναι τσιτα ενοχλειτικο οπως πριν αλα..αφηστε που εχω ελενξει και μπαρακια και ακρομπαρα για μποσικα αλα τιποτα Sad να ενχειρησω και κρεμαγιερα Rolling eyes
106PYRGOS - Πεμ 17 Ιούν 2010, 19:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
λοιπον το συνεχιζω εδω για να μην ανοιξω καινουργειο τοπικ στις βλαβες.
εε τελικα αφου αλαξα ρουλεμαν-ημιαξονιο-επισκευη σασμαν-αλαγη συνεμπλοκ και των τοπ μαουντ(τουλαχιστον θελαν ολα αυτα αλαγη) η μοιρα αποφασισε να ειναι σκληρη μαζι μου Beer και δε μου εκανε την χαρη να σταματησει ο "θορυβος",δηλ αυτο το γκλουκ απο το τιμονι,οχι συνεχομενο οποτε θελει αλα πανω στη κυλιση και οχι σε ανωμαλιες,οπως επισης οταν αρχιζεις να κοβεις απο σταση το τιμονι αριστερα κανει σαν σκουριασμενος μεντεσες Confused τι να κανω? να του κανω μικτη και να του βαλω φωτια,πατνως και οι δυο θορυβοι εχουν ελατωθει αλα δεν εχουν φυγει,νταξει δεν ειναι τσιτα ενοχλειτικο οπως πριν αλα..αφηστε που εχω ελενξει και μπαρακια και ακρομπαρα για μποσικα αλα τιποτα Sad να ενχειρησω και κρεμαγιερα Rolling eyes
ελενξε τα ζανφορακια τις κρεμαγιερας,αυτα μπορει να ειναι
z@ck! - Παρ 18 Ιούν 2010, 17:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
106PYRGOS έγραψε:
ελενξε τα ζανφορακια τις κρεμαγιερας.....

Question Question Question Question Question Question Question Question
εχει αντιστεπτικες οι κρεμαριερα? Shocked Confused
LIONKING - Παρ 18 Ιούν 2010, 18:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
ε μαλλον τα μπαρακια της ζαμφορ θα εννοει ο φιλος
takis_206 - Σαβ 19 Ιούν 2010, 10:57:51
Θέμα δημοσίευσης: 106 - ιμιαξόνιο?
ελενξε της βιδες του βολαν το εχουμε δει και αυτο!!
groupN - Τρι 22 Ιούν 2010, 01:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
τα ρουλεμαν στρεψης τα ελεγξατε; αφου αλλαξες τοπ μαουντ, επρεπε να τα δειτε. ειναι ακριβως απο κατω, στην κορυφη της αναρτησης και πρεπει να βγει. αυτο το προβλημα σου το ειχε ενας φιλος με το τιμονι και ηταν ρουλεμαν τελικα
RoadRunner122 - Τρι 22 Ιούν 2010, 11:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
τα ρουλεμαν στρεψης τα ελεγξατε; αφου αλλαξες τοπ μαουντ, επρεπε να τα δειτε. ειναι ακριβως απο κατω, στην κορυφη της αναρτησης και πρεπει να βγει. αυτο το προβλημα σου το ειχε ενας φιλος με το τιμονι και ηταν ρουλεμαν τελικα

+1
LIONKING - Τρι 22 Ιούν 2010, 13:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="RoadRunner122"][quote="groupN"]τα ρουλεμαν στρεψης τα ελεγξατε; αφου αλλαξες τοπ μαουντ, επρεπε να τα δειτε. ειναι ακριβως απο κατω, στην κορυφη της αναρτησης και πρεπει να βγει. αυτο το προβλημα σου το ειχε ενας φιλος με το τιμονι και ηταν ρουλεμαν τελικa

να πω την αληθεια δε θυμαμαι να μου ειπαν για αλαγη τετοιων, δεν ημουν παρων μπορω να το μαθω ομως, λες να βγηκαν τα τοπ μαουντ και να μην πειραχτηκαν αυτα που λες? δε θα φαινοτουσαν τα φθαρμενα ρουλεμαν?υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο ακρομπαρα γιατι ειναι διαλυμενα τα λαστιχακια? δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο γμτ μονο αυτα εχουν μεινει, τα ρουλεμαν που λες και απο τις μπουκαλες,αν ηταν κρεμαγιερα πιστευω θα εβγαζε καθαρα μεταλικο θορυβο και οχι κατι σαν να εχει μποσικα εν κινηση.που θα μου παει θα το βρω Hunter
reselie - Τρι 22 Ιούν 2010, 13:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αν βρεις τι ειναι πες μου και εμενα να το εχω υποψην γιατι αυτον τον ηχο σκουριασμενου μεντεσε σε σταση οταν στριβω το κανει που και που ειδικα αν εχω καβαλησει πεζοδρομιο Cool
LIONKING - Πεμ 24 Ιούν 2010, 18:05:52
Θέμα δημοσίευσης:
εε ναι λοιπον αγαπητοι συνφορουμιτες μετα απο πολυ καιρο ταλαιπωριας και κανοντας βιδες το αμαξι 2-3 φορες ανακαλυφθηκε σημερα απο που προεχεται τελικα αυτος ο θορυβος-μποσικα που σε εκανε να νομιζεις οτι εχει μποσικα η κολωνα η τιποτα ψαλιδια.ο θορυβος τελικα ηταν απο την μπουκαλα του οδηγου,βγαζοντας εξω το φυσιγκι και κρατοντας σταθερα το ενα κοματι και κουνοντας το αλλο μπρος πισω (οχι πανω κατω)εβγανε αυτος ο σπαστικος ηχος γκουντουκ Laughing Laughing Yahoo! ετοιμος ημουνα να το παω θαλασσα Rolling eyes ασε που ειχα και καβατζα μπουκαλα και εκανα δουλεια. παντως και θορυβο που εκανε δεν επηρεαζε σε τιποτα την συμπιεση
RoadRunner122 - Δευ 28 Ιούν 2010, 15:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα είχε ξεσφύξει η χρυσαφένια βιδωτή τάπα?
LIONKING - Δευ 28 Ιούν 2010, 18:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
οχι, εκτος αν εννοεις αυτη τη μεγαλη που κραταει το φυσιγγι στο γονατο. το μποσικο ηταν στο φυσιγγι παντως δηλ μπακαλιστικα να το πω επειδη μπερδεψαμε βιδες κλπ ειχε μποσικα το κατω μερος( το κιτρινο) με το πανω (το νικελ)
Pugobios - Κυρ 10 Οκτ 2010, 13:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον εχουμε και λεμε...εχουμε 2 309 το ενα 14αρι το αλλο 16αρι φορανε ιδια ιμιαξονια το 14αρι ανακατασκευης και το 16αρι το εχω χρονια...στο 14αρι ακουγεται θορυβος απο ιμιαξονιο ακομα και στην ευθεια και γαμιεται το συμπαν οταν στριβω αριστερα...στο 16αρι παλι το αντιθετο χτυπαει μονο στις δεξιες...εκανα τραμπα σημερα τα δεξια ιμιαξονια απο το ενα στο αλλο...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ το 14αρι δεν χτυπαει καθολου με καμια παναγια ομως:lol: και το 16αρι εμεινε ιδιο Laughing δε γινονται αυτα ρεεεεεεεεεεεε Laughing Laughing
groupN - Δευ 11 Οκτ 2010, 23:31:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
λοιπον εχουμε και λεμε...εχουμε 2 309 το ενα 14αρι το αλλο 16αρι φορανε ιδια ιμιαξονια το 14αρι ανακατασκευης και το 16αρι το εχω χρονια...στο 14αρι ακουγεται θορυβος απο ιμιαξονιο ακομα και στην ευθεια και γαμιεται το συμπαν οταν στριβω αριστερα...στο 16αρι παλι το αντιθετο χτυπαει μονο στις δεξιες...εκανα τραμπα σημερα τα δεξια ιμιαξονια απο το ενα στο αλλο...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ το 14αρι δεν χτυπαει καθολου με καμια παναγια ομως:lol: και το 16αρι εμεινε ιδιο Laughing δε γινονται αυτα ρεεεεεεεεεεεε Laughing Laughing

το 16 ειναι χαμηλωμενο; και το 14αρι οχι εε!! το ενα ειναι κιολλας πιο πολυ αρπαγμενο γι'αυτο
Pugobios - Δευ 11 Οκτ 2010, 23:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
ιδιο σεταπ και τα δυο 4ποντα h&r kai bilstein Ν
sotos 106xs - Τρι 12 Οκτ 2010, 09:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Έλεγχο για τζόγο στα ημιαξόνια έκανες? Scratch
Ίσως έτσι να έβλεπες σε ποιό υπάρχει περισσότερο πρόβλημα...
plaketokofths - Παρ 01 Ιούλ 2011, 13:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
ακούω ιδέες γιατι οι μαστορες θα με τρελάνουν...

Ακούω και νιώθω εναν θόρυβο, γκλουκ γκλουκ, μόνο στις χαμηλές ταχύτητες εως 20-30kph. Υστερα μπορεί να συνεχίζει να κάνει αλλά σίγουρα δεν το ακουω και δεν μπορώ να πω με σιγουρια οτι το νιωθω.

Ο ηχος μάλλον ειναι περιοδικός, τρεμουλο στο τιμόνι δεν εχω οπως πχ αν δεν ειχα σωστη ζυγοσταθμιση, μια μικρή ασάφεια ομως την εχει, ειδικά οταν στριβω σε στενα με λακκούβες.

Υπάρχει κραδασμός ομως στο πάτωμα, εγώ το νιώθω στα πετάλια και ο συνοδηγός στο πάτωμα. Δεν ειναι παντα ιδιος, μερικές φορές ερχεται απο αριστερα και μερικές απο δεξια. Τελος να πω οτι το νιωθω πιο πολυ οταν στριβω αριστερα.

Στο δικολωνο, με τους τροχους ελευθερους να γυρνάνε σε πληρη εκταση δεν ακουγεται ο ηχος.

Εχουν τσεκαριστεί ολες οι βίδες των αρθρωσεων και ειναι ΟΚ. Οπτικά και τα σινεμπλοκ ειναι ΟΚ. Προσωπικά στην αρχή πιστευα οτι ειναι το μπρατσάκι της ζανφόρ, 2 μαστορια μου παν οχι.

Ο ενας μου λεει για μπιλιοφόρο, που εχω επιφυλαξεις γιατι δεν το κανει παντα αλλά ισως γιατι δεν ειναι σε προχωρημενο σταδιο και ο αλλος κοβει το τσουτσουνι του οτι ειναι η κρεμαγιερα. Η κρεμαγιερα εχει ενα πολύ μικρο τζόγο που δεν το λες προβλημα και οταν ειναι σταματημένο το αυτοκινητο δεν θα λεγα οτι κοπανάει.

Question

edit: Κατι που ισως βοηθήσει, στα μεγαρα πριν κανα μηνα στο Κ5 το αυτοκινητο σηκωθηκε καποιες φορες εκ των οποίων μια φορα σηκώθηκε πολυ και ταξιδιψε με τις 2 ροδες και λογω ελευθερου διαφορικου ο εσωτερικός γυρναγε τερμα με το στροφομετρο στον κοφτη. Οταν προσγειωθηκε εκανε ενα καλό γντουπ αλλά χωρις προβλημα. Ανησυχησα οτι ισως ειχα κοψει την βαση του εγκεφάλου. Για το λογω αυτο τσεκαριστηκαν ολες οι βάσεις, κοντρα εχω powerflex και τις αλλες 2 εχω φτιαχτές ενισχυμένες. Η νεκροψία τις εδειξε ολες ΟΚ.
iceage - Τρι 05 Ιούλ 2011, 19:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε τρελάνω με αυτό που θα σου πω αλλά υπάρχει και αυτό το σενάριο. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ότι από σκληρές βάσεις ξεσφίγγουν οι 2 βίδες Νο 10 που στερεώνουν το πετάλι του γκαζιού στην βάση του. Σκύψε κάτω από την κολώνα του τιμονιού και έλεγξέ τες. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τις εργοστασιακές και να βάλεις από μία ροδέλα στην κάθε μία με αυτασφάλιστω παξιμάδι.
bab2112 - Πεμ 14 Ιούλ 2011, 19:02:26
Θέμα δημοσίευσης:
απο μπετο βασεις εννοεις; Laughing
plaketokofths - Δευ 18 Ιούλ 2011, 01:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Θα σε τρελάνω με αυτό που θα σου πω αλλά υπάρχει και αυτό το σενάριο. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ότι από σκληρές βάσεις ξεσφίγγουν οι 2 βίδες Νο 10 που στερεώνουν το πετάλι του γκαζιού στην βάση του. Σκύψε κάτω από την κολώνα του τιμονιού και έλεγξέ τες. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τις εργοστασιακές και να βάλεις από μία ροδέλα στην κάθε μία με αυτασφάλιστω παξιμάδι.

Γιώργο δεν ειναι αυτό, κατα 80% ειναι τα ρουλεμάν του του αριστερου τοπ μάουντ. Το τσιμουχάκι δεν εχει σκιστεί, αλλα και σταματημενο πλεον το αυτοκινητο φέρνει κραδασμό, θόρυβο κι αν πιασει το σινεμπλοκ ή απο μέσα το πιατέλο νιώθεις εντονοτερα τον κραδασμό. Εκτός αν ειναι ειναι κατι με το αμορτισερ...
iceage - Δευ 18 Ιούλ 2011, 17:53:30
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
iceage έγραψε:

Γιώργο δεν ειναι αυτό, κατα 80% ειναι τα ρουλεμάν του του αριστερου τοπ μάουντ. Το τσιμουχάκι δεν εχει σκιστεί, αλλα και σταματημενο πλεον το αυτοκινητο φέρνει κραδασμό, θόρυβο κι αν πιασει το σινεμπλοκ ή απο μέσα το πιατέλο νιώθεις εντονοτερα τον κραδασμό. Εκτός αν ειναι ειναι κατι με το αμορτισερ...

Τσέκαρε μία αν μπορείς τα παξιμάδια των αμορτισέρ(αυτά που το σφύγκουν πάνω στο γόνατο) μήπως πήραν τίποτα ανάποδες στροφές. Μου το έκανε εμένα μια φορά με τα Osrav.
plaketokofths - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
iceage έγραψε:

Τσέκαρε μία αν μπορείς τα παξιμάδια των αμορτισέρ(αυτά που το σφύγκουν πάνω στο γόνατο) μήπως πήραν τίποτα ανάποδες στροφές. Μου το έκανε εμένα μια φορά με τα Osrav.

δεν καταλαβα ποια λες για να μαι ειλικρινής... Sad
iceage - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
iceage έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
iceage έγραψε:

δεν καταλαβα ποια λες για να μαι ειλικρινής... Sad

Αυτά τα παξιμάδια που είναι περασμένα στο μπροστινά αμορτισέρ

plaketokofths - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
http://xs.to/photo/58412

Τωρα καταλαβα ποια λες, εννοεις να ξεσφιξαν δλδ ή κατι αλλο?
iceage - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
http://xs.to/photo/58412

Τωρα καταλαβα ποια λες, εννοεις να ξεσφιξαν δλδ ή κατι αλλο?

Ναι αυτά. Μπορεί να ξέσφυξαν και να τρέμει το αμορτισέρ μέσα στο γόνατο.
plaketokofths - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ και πάλι, φαντάζει πολύ λογικό απο την συμπεριφορά του αυτοκινητου αυτο που λες.
Sinanai - Δευ 18 Ιούλ 2011, 18:47:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε 'σεις, αυτό πολύ πιθανόν να ευθύνεται και για το δικό μου "κουδούνισμα". Από την περιγραφή σου, Γιάννη, μοιάζει να ακούμε ακριβώς τα ίδια "γκλον-γκλον". Τελευταία, μεν, με την αλλαγή ψαλιδιών και αφού ο μηχανικός ψέκασε (δεν ξέρω ακριβώς τι) στα τοπ μάουντ από πάνω μειώθηκε τρελά, αλλά σε λακκούβες όντας πολύ ή τέρμα στριμμένος, ακούγεται ακόμα.
plaketokofths - Παρ 22 Ιούλ 2011, 14:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα οπως φαίνεται εφταιγαν τα τοπ μάουντ και πιο συγκεκριμένα εφταιγε οτι στεγνωναν. Μου τα περασε ο μαστορης με μια ειδικη πάστα που ενδεικνυται και για μεγαλες θερμοκρασίες και για την ωρα δεν εχω ακουσει το παραμικρο. Τοσο τα ρουλεμαν οσο και το σινεμπλοκ ηταν οκ.
Jean - Κυρ 28 Οκτ 2012, 21:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Φούσκα για αριστερό ημιαξόνιο εσωτερική που μπορώ να βρω? Δυστυχώς για κακή μου τύχη ημιαξόνιο με 2000 χλμ.
plaketokofths - Κυρ 28 Οκτ 2012, 21:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Βασιλίδης
ΦΡΑΝΤΖΗ 24
11744 Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 2109223635

Γιάννη εγώ τον τελευταίο χρόνο απο εκει έπερνα τα πάντα. Κατα βάση εχει original psa parts αλλά θα βρεις και τπτ sasic...
Από τιμές σε πολλά μου φάνηκε πιο φτηνά απο Ντινο
Jean - Κυρ 28 Οκτ 2012, 22:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Θενκ γιου Τζον θα γυρνάω αύριο όλη μέρα!! Crying or Very sad Και ίσως να μην είναι μόνο η φούσκα γιατί μου φάνηκε ότι είχε και ηχητικά εφέ! Crying or Very sad Crying or Very sad
Apostolos-106 rallye - Κυρ 17 Νοέ 2013, 04:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν να θέσω κ γω το πρόβλημα μ...
Εδώ κ λίγες μέρες έχω παρατηρήσει, ότι στον δεξί τροχό ανάλογα το πως "πατάει" το αμάξι ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος (γκλουπ). Αυτόν τον θόρυβο δεν τον κάνει συνέχεια, μόνο σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου. Επίσης όταν κάνω επιταχύνσεις, πάλι απ τον δεξί τροχό ακούγεται το (γκλουπ) αρκετά έντονα (λόγω επιτάχυνσης). Ταυτόχρονα στις επιταχύνσεις μαζί με τον θόρυβο "νιώθω" στον δεξί τροχό, ότι κάτι αναπηδά.

Είναι ημιαξόνιο? Μπιλιοφόρος? Ρουλεμάν τροχού? Για πείτε καμία γνώμη...
RoadRunner122 - Κυρ 17 Νοέ 2013, 12:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
Για ξεκίνα από κάτι πολύ απλό: τσέκαρε την χρυσαφί τάπα στο πάνω μέρος του γονάτου του αμορτισέρ μήπως έχει λασκάρει.
Βρίσκεται κάτω απ'την πλαστική φυσούνα.
Apostolos-106 rallye - Κυρ 17 Νοέ 2013, 16:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Για ξεκίνα από κάτι πολύ απλό: τσέκαρε την χρυσαφί τάπα στο πάνω μέρος του γονάτου του αμορτισέρ μήπως έχει λασκάρει.
Βρίσκεται κάτω απ'την πλαστική φυσούνα.

Φίλε δεν κτλβα σε ποια χρυσαφί τάπα αναφέρεσαι. Επίσης δεν μπορώ να την βρω. Αν μπορείς, δώσε μ λίγες πληροφορίες παραπάνω για το πως θα την βρω...

Πρέπει να έχω γυρισμένο τον τροχό για να φανεί?? Φαίνεται αν ανοίξω το καπό? ή πρέπει να την ψάξω κάτω κ μέσα στον θόλο??
RoadRunner122 - Κυρ 17 Νοέ 2013, 18:28:17
Θέμα δημοσίευσης:

Tα χρυσαφί στο σημείο που βγαίνει το καλάμι απ'το γόνατο.
Apostolos-106 rallye - Δευ 18 Νοέ 2013, 12:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν. Καταρχίν έχω αυτά...

Το κοίταξα αν κουνιέται κάτι αλλά τπτ. Όλο είναι σταθερότατο.
Apostolos-106 rallye - Δευ 18 Νοέ 2013, 13:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα συνεργείο κ μου είπε οτι είναι μπιλιοφόρος αυτό το κρακ που ακούγεται στις επιταχύνσεις
geo106xs - Δευ 18 Νοέ 2013, 13:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα,τη βιδα(ροτουλ) στο μπαλακι του ψαλιδιου...επισης,μπορεις να κοιταξεις και τις 16αρες βιδες τις πισω βασης του ψαλιδιου,βρισκονται κατω απο τη μοκετα.
Παντως,μη περιμενεις να ειναι ενας τζογος που θα φαινεται με το χερι,ειδικα στο σημειο που σου ειπε ο Γιαννης! Εκει πρεπει να σηκωσεις τη φουσκα για να δεις μηπως εχει ξεσφιξει η βιδα της μποτας... Wink

Edit:
Δεν ειχα δει οτι εγραψες για τον μπιλιοφορο Embarassed
Apostolos-106 rallye - Δευ 18 Νοέ 2013, 14:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αν υποθέσουμε ότι είναι μπιλιοφόρος, όπως μ είπε στο συνεργείο, θα χρειαστώ αλλαγή κ ημιαξονίου? Σωστά?
geo106xs - Δευ 18 Νοέ 2013, 16:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
Apostolos-106 rallye έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι είναι μπιλιοφόρος, όπως μ είπε στο συνεργείο, θα χρειαστώ αλλαγή κ ημιαξονίου? Σωστά?

Σωστα!
Κατι αλλο,τωρα μου ηρθε! Ειπες ο θορυβος,ειναι απο δεξια,δηλαδη συνοδηγου...Υπαρχει κι ενα ενδεχομενο,να ειναι ρουλεμαν μεσαιας τριβης Wink
Apostolos-106 rallye - Δευ 18 Νοέ 2013, 17:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Apostolos-106 rallye έγραψε:

Σωστα!
Κατι αλλο,τωρα μου ηρθε! Ειπες ο θορυβος,ειναι απο δεξια,δηλαδη συνοδηγου...Υπαρχει κι ενα ενδεχομενο,να ειναι ρουλεμαν μεσαιας τριβης Wink

Ναι ο θόρυβος είναι απ τα δεξιά (τροχό συνοδηγού). Ακούγεται "κρακ, κρακ" όταν κάνω απότομες επιταχύνσεις. Ίσως να είναι κ ρουλεμάν. Θα ξαναπάω για να βγει τροχός να μπορούμε να δούμε καλύτερα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Wink
groupN - Δευ 18 Νοέ 2013, 20:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
ρουλεμαν μεσαιας τριβης πιο ειναι παλικαρια;
geo106xs - Δευ 18 Νοέ 2013, 22:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
groupN έγραψε:
ρουλεμαν μεσαιας τριβης πιο ειναι παλικαρια;

Οπως βγαινει το δεξι ημιαξονιο απο το σασμαν,περναει μεσα απο ενα αλουμινενιο βραχιονα πριν κανει το "σπασιμο" για να παει στο μουαγιε,αυτος ο βραχιονας λεγεται "μεσαια τριβη" και μεσα του εχει ενα ρουλεμαν Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες