PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Αλλαγή λαμπτήρων μπροστινών φαναριών

ironman02 - Σαβ 15 Μάϊ 2010, 18:21:58
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Αλλαγή λαμπτήρων μπροστινών φαναριών
Προσπάθησα να αλλάξω τις λάμπες, διάβασα και τις οδηγίες στο manual, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς βγαίνει η λάμπα.. Αυτό το μαύρο φις που έχω μαρκάρει στην φωτογραφία πρέπει να το τραβήξω έξω πριν ανοίξω το σιδεράκι για να ελευθερωθεί η λάμπα, ή βγάζω τα σιδεράκι και το τραβάω έξω όλο μαζί με την λάμπα? Το δεύτερο μου φάνηκε λίγο δύσκολο...

Για τα μεγάλα φώτα δεν άνοιξα καν το καπάκι αλλά φαντάζομαι παρόμοιο θα είναι..

http://img12.imageshack.us/i/dsc02210il.jpg/
power - Σαβ 15 Μάϊ 2010, 18:52:01
Θέμα δημοσίευσης:
ναι πρωτα θα βγαλεις το μαυρο φις
ironman02 - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 00:10:38
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει κάποιο διακοπτάκι για να το ελευθερώσει? Ή απλά το τραβάς προς τα έξω? Γιατί το τράβηξα λίγο αλλά δεν φάνηκε να βγαίνει εύκολα και φοβήθηκα μην το σπάσω..

Thanks για την απάντηση!
power - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 01:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά το τραβάς. Εμένα με είχε ζορίσει εκείνο που είναι από την μεριά της μπαταρίας, δεν έχει και πολύ χώρο……
Αν μπορείς με το άλλο χέρι κράτα μια κόντρα την μεταλλική βάση για να μην κουνιέται πολύ.
ironman02 - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 01:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτή η πλευρά μου φαίνεται και μένα ζόρικη. Ίσα ίσα έχει χώρο...Πολύ στρίμωγμα..

Ευχαριστώ Κώστα.
giannis27 - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 14:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά μην μιλάτε καθόλου μια χαρά χώρο έχει πίσω από τα φανάρια .
πριν κάνα μήνα βάλαμε ξένον σε πούντο HGT 1.8 αυτό με τα 130 άτια ,δεν μπορείς να ανοίξεις το καπάκι από το φανάρι ,απορώ πως αλλάζουν λάμπες σε αυτά τα αμάξια ,εμείς πάντως για να μπορέσουμε να βγάλουμε τις λάμπες αναγκαστήκαμε να ξεβιδώσουμε το παγούρι του ψυγείου κ την ασφαλειοθήκη από την άλλη μεριά .
οπότε μια χαρά χώρο έχουμε απλά δεν έχεις πλήρης ορατότητα σε ορισμένα σημεία κ πρέπει να δουλέψεις με την αφή .
android - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 22:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Ναι αυτή η πλευρά μου φαίνεται και μένα ζόρικη. Ίσα ίσα έχει χώρο...Πολύ στρίμωγμα..

Ευχαριστώ Κώστα.

θελει πολυ τραβα η φαση στο πρωτο βγαλε...κουνατο κ οπως τραβας ΕΛΑΦΡΑ δεξια-αριστερα,πανω-κατω να παρει λιγα μποσικα...μην το παρακανεις ομως..θελει πολυ τραβηγμα προς τα πισω
ironman02 - Κυρ 16 Μάϊ 2010, 23:07:45
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ironman02 έγραψε:

Ευχαριστώ Κώστα.

θελει πολυ τραβα η φαση στο πρωτο βγαλε...κουνατο κ οπως τραβας ΕΛΑΦΡΑ δεξια-αριστερα,πανω-κατω να παρει λιγα μποσικα...μην το παρακανεις ομως..θελει πολυ τραβηγμα προς τα πισω

Ναι απ'οτι κατάλαβα πρέπει να θέλει πολύ και το φοβήθηκα...Σκέφτηκα μήπως κάνω λαλακία και δεν πρέπει να το τραβήξω... Smile Δεν βρήκα χρόνο να το ξαναδοκιμάσω. Τώρα που σιγουρεύτικα οτι όντως βγαίνει θα το καταφέρω...Wink

Thanks guys!
Vini - Σαβ 31 Ιούλ 2010, 18:15:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα καθώς έπλυνα το αυτοκίνητο, είδα κάτι ιδιαίτερα περίεργο στο μπροστά αριστερό φανάρι.

Στο εσωτερικό του φαναριού στο σημείο με την κόκκινη βούλα ένα μικρό μυρμήγκι ψόφιο ξαπλωμένο...

Πως να βρέθηκε εκεί;
Άραγε υπάρχει τρόπος να το βγάλω; Question
Bill207 - Σαβ 31 Ιούλ 2010, 18:24:49
Θέμα δημοσίευσης:
το θέμα είναι πως μπήκε μέσα..
και μήπως μπάζει από κάπου το φανάρι
Vini - Σαβ 31 Ιούλ 2010, 19:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
Υγρασία πάντως το φανάρι εσωτερικά δεν έχει καθόλου, ούτε έχει εμφανίσει από την μέρα που το παρέλαβα.

Σίγουρα κάπως μπήκε μέσα...

Και ήμουν στο συνεργείο πριν μερικές μέρες ρε ga**to ... Sad
El_Griego - Δευ 09 Αύγ 2010, 14:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
κι εμένα δεν έχει εμφανίσει ποτέ υγρασία και δεν δείχνει να μπάζει από πουθενά, αλλά έχω κι εγώ ένα πολύ μικρό ψόφιο μυγάκι μέσα στο ένα φανάρι.
ξέρω, κι εγώ αισθάνομαι σαν να είναι στο δικό μου μάτι μέσα αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να ξεκολλήσουμε φανάρι για κάτι τόσο μικρό, αφού δεν έχει προβλημα με υγρασίες κλπ.
alexandros 207 Rallye - Τρι 10 Αύγ 2010, 08:53:43
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:

ξέρω, κι εγώ αισθάνομαι σαν να είναι στο δικό μου μάτι μέσα
Dizzy2 Wacko
COOL ALEXIS - Τρι 10 Αύγ 2010, 09:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
Βγάζεις τον λαμπτήρα από το φανάρι, προσαρμόζεις στην ηλεκτρική σου σκούπα με λίγη ταινία ένα σωληνάκι και το βάζεις μέσα στο φανάρι και ρουφάς ότι έχει μέσα Wink
El_Griego - Τρι 10 Αύγ 2010, 10:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
El_Griego έγραψε:

ξέρω, κι εγώ αισθάνομαι σαν να είναι στο δικό μου μάτι μέσα
Dizzy2 Wacko

Razz γιατί ρε συ, δεν είναι αντίστοιχα ενοχλητικό;! βλέπεις ένα ωραίο καθαρό φανάρι και ενα μαύρο για να σου χαλάσει την αρμονία! Rolling eyes

ενδιαφέρουσα πατέντα με τη σκούπα, θα το δοκιμάσω! (όχι στο μάτι μου) Cool
Tzive - Τρι 10 Αύγ 2010, 13:01:53
Θέμα δημοσίευσης:
μια καλή λύση για να μην σπάσεις το φανάρι είναι να στραβώσεις λίγο την ασφάλεια ώστε να μπορείς να πάρεις την λάμπα μάζι με το φις στα χέρια... εκει με ένα ψιλό κατσαβιδάκι και πολύ προσοχή βγαίνει σχετικά εύκολα !!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες