PSClub - Hellas

Φτιάξε το μόνος σου - 207 - Βίδα στην εσωτερική λαβή της πόρτας

ironman02 - Παρ 30 Απρ 2010, 09:45:07
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Βίδα στην εσωτερική λαβή της πόρτας
Θέλω να σφίξω λίγο αυτή την βίδα στις παρακάτω photo επειδή έχει χαλαρώσει λιγάκι και τρίζει λίγο το πλαστικό όταν τραβάς την πόρτα για να κλείσει. Είναι η βίδα στον πάτο της μέσα λαβής που τραβάς την πόρτα. Μήπως ξέρει κανείς τι εργαλείο-κατσαβίδι κάνει? Στην αρχή νόμιζα οτι είναι αλεν αλλά δεν είναι...

http://img684.imageshack.us/i/dsc02195o.jpg/
http://img194.imageshack.us/i/dsc02194i.jpg/[/img]
dope207 - Παρ 30 Απρ 2010, 09:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω έχω την απάντηση που θες....
http://en.wikipedia.org/wiki/Torx
ironman02 - Παρ 30 Απρ 2010, 10:06:31
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks! Όντως αυτό πρέπει να είναι!

Torx λοιπόν... Thumb Left
NoDsl - Παρ 30 Απρ 2010, 10:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
Είσαι σίγουρος οτι είναι αυτή η βίδα που το πιάνει; Γιατί και μένα κουνιέται λίγο αλλά και που την έσφιξα δεν...

Πάντως γενικότερα το εσωτερικό το λύνεις με ένα Τ20.
Vini - Παρ 30 Απρ 2010, 10:38:45
Θέμα δημοσίευσης:
Το (παραπάνω) βίδωμα δεν προσφέρει και πολλά... Άσε που το πολύ σφίξιμο μπορεί να σπάσει (ραγίσει) και τη πλαστική βάση!... Θέλει προσοχή!...

(...εργοστασιακές ατέλειες... Rolling eyes )
ironman02 - Παρ 30 Απρ 2010, 10:42:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως βλέπω οτι κουνιέται το πλαστικό γύρω από τη βίδα όταν το τραβάω. Μόνο αυτή η βίδα υπάρχει εκεί οπότε φαντάζομαι αυτήν θα πρέπει να σφίξω..
Το εσωτερικό τι εννοείς? Αυτή τη βίδα στην λαβή ή και άλλες στο εσωτερικό?
android - Κυρ 02 Μάϊ 2010, 16:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Πάντως βλέπω οτι κουνιέται το πλαστικό γύρω από τη βίδα όταν το τραβάω. Μόνο αυτή η βίδα υπάρχει εκεί οπότε φαντάζομαι αυτήν θα πρέπει να σφίξω..
Το εσωτερικό τι εννοείς? Αυτή τη βίδα στην λαβή ή και άλλες στο εσωτερικό?

αυτην την βιδα λυνεις κ περνεις την λαβη στο χερι... ποιανει κ με κατι λαμακια σφυνα...οταν την βγαλεις κ τα ανοιξεις λιγο θα κουμπωνει πιο σταθερα για καποιο διαστημα...εγω την γεμισα κατι σφουγκαρακια μεσα για να μην τριζει γιατι οσο κ να σφυξω βιδα δεν βλεπω διαφορα ισα ισα στο τερμα καργαρισμα τριζει πιο πολυ
rallos180 - Κυρ 02 Μάϊ 2010, 19:04:56
Θέμα δημοσίευσης:
αποσο ξερω υπαρχουν κιαλεσ βιδεσ.. μπορει να φταιει καμια βιδα απτο εσωτερικο τησ πορτασ..γιατι αποκλιεται ενα ολοκληρο πλαστικο να κρατιεται απο μια βιδα..βιδωσετο κιαν κανει τα ιδια θαναι απο μεσα το προβλημα
makis106 - Παρ 07 Μάϊ 2010, 16:23:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το "πάιξιμο" αυτο της λαβής ήταν κάτι που με ξενέρωσε όταν μπήκα για πρώτη φορά στο 207 μου και πήγα να κλείσω την -θεόβαρη- πόρτα. Το σφίξιμο της βίδας δεν πρόσφερε τίποτα. Η λύση που βρήκα εγώ είναι λύσιμο της πόρτας και τοποθέτηση μιας μικρής λάμας με ηλεκτροπόντα ανάμεσα στην εσωτερική βάση της λαβής και τον μηχανισμό παραθύρου. Η λαβή έγινε πολύ πιο στοιβαρή. Idea
rallos180 - Παρ 07 Μάϊ 2010, 22:31:51
Θέμα δημοσίευσης:
με πατεντα οπωσ αναφερει και ο φιλος απο πανω
ironman02 - Σαβ 08 Μάϊ 2010, 00:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Το "πάιξιμο" αυτο της λαβής ήταν κάτι που με ξενέρωσε όταν μπήκα για πρώτη φορά στο 207 μου και πήγα να κλείσω την -θεόβαρη- πόρτα. Το σφίξιμο της βίδας δεν πρόσφερε τίποτα. Η λύση που βρήκα εγώ είναι λύσιμο της πόρτας και τοποθέτηση μιας μικρής λάμας με ηλεκτροπόντα ανάμεσα στην εσωτερική βάση της λαβής και τον μηχανισμό παραθύρου. Η λαβή έγινε πολύ πιο στοιβαρή. Idea

hmm! Μάλιστα! Μάλλον θα το αφήσω ως έχει τότε..Δεν είμαι εγώ για πατέντες! Εγώ είμαι ικανός να φτιάξω την λαβή και μετά να μην σηκώνεται το παράθυρο.. Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες