PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - 207 - Καθίσματα RC vs the world...

ironman02 - Τρι 27 Απρ 2010, 13:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτούσα σε αυτό το site που είχε φανεί καλούτσικο, διάφορα αμάξια, επιδόσεις κτλ και κοίταξα και του RC.
Εντάξει λέει 7,5 sec για 0-60 mph (60 Miles είναι βέβαια κάπου 96,5 χλμ αλλά anyway), το προσπέρασα αυτό και είδα μετά τα σχόλια:

For Spacious interior, good value, wide powerband, grip

Against Inert handling, gearbox, snatchy brakes, unsupportive seats

Πάσο σε όλα, αλλά..........unsupportive seats ????? χαχαχα!!
Μερικές φορές απορώ...Θα μπορούσα και εγώ να κάνω αυτή τη δουλειά πολύ ααανετα!! Τα καθίσματα του RC unsupportive?? Δηλαδή τι καθίσματα θα έπρεπε να έχει??Lol
Pughell - Τρι 27 Απρ 2010, 18:01:35
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν του 206 RC. Rolling eyes
MEMsound - Τρι 27 Απρ 2010, 19:34:33
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Πάσο σε όλα, αλλά..........unsupportive seats ????? χαχαχα!!

ειναι λιγο πιο φαρδια απ οτι 8α επρεπε για μπακετ
καποιοι υποστηριζουν οτι του 207γτ/ραλλυε σε συκρατουν εξισου αν οχι και καλητερα καλα
bagosgt - Τρι 27 Απρ 2010, 19:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη τα εχω δοκιμασει κ τα 2 σε "στροφοδιαδρομες",του rallye/GT οντως ειναι καλυτερα σε πλευρικη στηριξη σε εντονο ζορι.οπως ειπε κ ο μανθος,ειναι λιγακι πιο φαρδια(προφανως για να μπορεσουν να εξυπηρετησουν κ τους πιο μεγαλοσωμους) ενω τα "συμβατικα" καθισματα δεν εχουν τετοιους "περιορισμους".
ironman02 - Τρι 27 Απρ 2010, 20:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
Έλεος...εγώ μόνο από το πώς φαίνονται φαντάστηκα οτι θα είναι υπέρ-αρκετά... Cool
Pughell - Τρι 27 Απρ 2010, 21:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
Δειχνουν αλλα δεν ειναι...Τα πλαινα τους ειναι κυριολεκτικα "χαρτινα".
Οντως αυτα των Rallye/GT,οσο αφορα την πλατη,ειναι πολυ καλυτερα.
Το RC σε στηριζει πολυ καλα στα ποδια αλλα απο εκει και περα...βολταρεις. Confused
SAKIS-LEMANS - Τρι 27 Απρ 2010, 23:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
αχ τι να πω... ασε δεν λέω τίποτα. αυτά!
Arvas - Τετ 28 Απρ 2010, 00:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δειχνουν αλλα δεν ειναι...Τα πλαινα τους ειναι κυριολεκτικα "χαρτινα".
Το RC σε στηριζει πολυ καλα στα ποδια αλλα απο εκει και περα...βολταρεις. Confused

Δεν θα το ελεγα μαλλον το αντιθετο ισχυει... Στα ποδια ειναι πολυ φαρδυ και ειναι και μαλ**α τα πλαινα. Πανω αν κουμπωσεις σωστα τους ωμους στα "αυτια" του καθισματος δεν κουνιεσαι εκατοστο! Ενταξει δεν ειναι και κουβας με ανακλιση οπως της bride που τα γλυκοκοιταω πολυ τελευταια.. Οσο για του ραλι/γτ εμενα με απογοητευσαν παρα πολυ στο τεστ δραιβ τοσο σε ανεση οσο και σε στηριξη...
p206Mike - Τετ 28 Απρ 2010, 00:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
+1 σε αυτό που λες για τα "αυτιά" Δημήτρη κι εγώ το ίδιο ακριβώς έχω διαπιστώσει... Wink
SAKIS-LEMANS - Τετ 28 Απρ 2010, 05:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
με κάλυψες πλήρως.
volvos - Τετ 28 Απρ 2010, 09:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΛΕΟΣ που ειναι καλυτερα του Gt

απο οσο θυμαμαι απο 4τ και αλλα περιοδικα εχουν χαρακτηριστει (τουrc) σα τα καλυτερα σπορ καθισματα σε αυτοκινητο ευρειας παραγωγης συγκρινομενα ακομα και με αυτα απο m3 Κλπ....
pmetsis - Τετ 28 Απρ 2010, 10:36:19
Θέμα δημοσίευσης:
Να συμφωνήσω κι εγώ με το Δημήτρη. Τα πλαϊνά κάτω θα τα ήθελα λίγο πιο σκληρά (έχοντας και την εμπειρία των Μεγάρων) αλλά από εκεί και πάνω είναι μια χαρά. Φαντάζομαι όμως παίζει ρόλο και το μέγεθος του οδηγού (πως να τα συμβιβάσεις όλα για ένα universal μέγεθος?).
salex - Τετ 28 Απρ 2010, 13:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

+1

Πήγαινε και έλα στην Ισπανία οδικώς, να είστε σίγουροι θα είχαμε πιαστεί αν δεν ήταν αναπαυτικά τα καθίσματα του GT.
207gtmx - Τετ 28 Απρ 2010, 13:55:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ένα citroen zx 2.0 16v που είχα στην Αγγλία, τα σπορ καθίσματα στην περιοχή της πλάτης του καθίσματος ρυθμίζονταν από τον οδηγό (άνοιγαν και έκλειναν ώστε να προσαρμόζονται ακριβώς στον οδηγό και στην αίσθηση που θέλει να έχει κατά την οδήγηση).

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα μπορούσε να υπάρχει στις γρήγορες εκδόσεις του 207 ?
Pughell - Τετ 28 Απρ 2010, 14:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσοι απο εσας εχετε καθισει για αρκετη ωρα σε καθισμα 207 GT,207 RC και 206 RC ή κανενα Clio R27; Question
NoDsl - Τετ 28 Απρ 2010, 14:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ! Laughing

γιατί;;;; κερδίζω; Rolling eyes

Η δική μου εμπειρία πάντως όπως έχω ρυθμίσει το κάθισμά μου είναι οτι του RC πιάνουν καλά στα πλευρά. Τουλάχιστον εγώ εκεί κοντράρω. Απο εκεί και πέρα για να σταθεροποιήσεις τον κώλο κρατάς κόντρα με τα γόνατα στο ταμπλό.

btw, το κάθισμα το έχω σε αρκετά όρθια στάση και ρυθμισμένο με τον "κανόνα" του καρπού.
volvos - Τετ 28 Απρ 2010, 15:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑ ΔΙΚΑ μου στο 206 ειναι σα του 207gt
παλια εψαχνα σαλονι rc σα μανιακος
ειχα βρει ενα με 1000 και ημουν ετοιμος να τα σκασω

και εκανα το λαθος και κατα λαθος αγορασα ενα κουβα

απο τοτε η σχεση μου με τα καθισματα αλλαξε
και ακομα και του rc Μου φαινονται πλακουτσωτες πολυθρονες της πλακας και της συμφορας

επισης με το κουβα εκανα νοεμβρη 1500χλμ σε 3 μερες μεχρι σερρες και πισω και οφιελω να ομολογησω οτι ηταν απο τα πιο αναπαυτικα ταξιδια
SAKIS-LEMANS - Τετ 28 Απρ 2010, 15:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
καλα γεράματα!
Ilias207Rallye - Τετ 28 Απρ 2010, 17:09:02
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

και ακομα και του rc Μου φαινονται πλακουτσωτες πολυθρονες της πλακας και της συμφορας

Εχω κανει ταξιδι με sparco fighter, και μετα με πονουσε η μεση μου για ολη την υπολοιπη μερα.. Ενω με του rc ειμουν ατσαλακωτος!

Απλα το ενα καθισμα προσφερη αριστη πλευρικη στηριξη εντος και εκτος πιστας, ομως για διαρκεια δεν θα το επελεγα..
Του rc ειναι ενα πολυ βολικο, πολιτικο bucket, που σε διαρκεια δεν σε κουραζει.
Pughell - Τετ 28 Απρ 2010, 19:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη δεν ξερω με ποια κριτηρια λετε οτι το καθισμα σας στηριζει,εγω ειμαι περιπου 1,85 σε υψος,95 κιλα και,για καποιον που γνωριζει απο αγωνιστικους "κουβαδες",χωραω μονον σε Sparco Evo2(το large κοινως).

Σε 206 RC που εκατσα/οδηγησα,ημουν ικανοποιητικα.Οχι σφιχτα αλλα οταν ακουμπουσα στα πλαινα,αυτα δεν υποχωρουσαν...
Σε 207 GT/Rallye,τα πλευρα μου συγκρατουνταν μια χαρα αλλα τα ποδια μου εκαναν βολτες...
Σε 207 RC,ακριβως το αντιθετο.Τα ποδια μου ηταν ψιλοσφιχτα(οχι ομως τοσο καλα οσο στο 206) και η μεση μου εκανε βολτες.

Να πω οτι οδηγαω με τα ποδια αρκετα λυγισμενα και με την πλατη σε αρκετα καθετη θεση.

Τωρα πως καποιοι απο εδω μεσα που εχουν το μισο σωματοτυπο απο εμενα,στηριζονται χωρις κανενα προβλημα σε αυτα του 207 RC,ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω... Confused
manaros - Τετ 28 Απρ 2010, 19:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
αν παντως καποιος δεν βολευεται στις βαρκες καθισματα του RC ,εγω γινομαι θυσια και του τα ανταλλασω με τα καθισματα του GT μου...
king207cc - Τετ 28 Απρ 2010, 20:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:
αν παντως καποιος δεν βολευεται στις βαρκες καθισματα του RC ,εγω γινομαι θυσια και του τα ανταλλασω με τα καθισματα του GT μου...

πωπω χαλί να σε πατήσουν γίνεσαι ρε παιδί μου Razz
manaros - Πεμ 29 Απρ 2010, 19:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
salex - Πεμ 29 Απρ 2010, 22:02:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι δεν τα αλλάζω με τίποτα και να μου τα χαρίζανε τα καθίσματα του RC.

Laughing
Jim207GT - Παρ 30 Απρ 2010, 01:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Εγώ πάλι δεν τα αλλάζω με τίποτα και να μου τα χαρίζανε τα καθίσματα του RC.

Laughing

Me 2 Laughing Laughing

Λογο σωματικης διαπαλσης, μια χαρά με κρατάνε του GT
Πώς να το κάνουμε είμαι και τούμπανο.....

xalkiadakhs 207gt - Παρ 30 Απρ 2010, 12:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:

και εγω αμε....χαλι,χαλακι γινομαι Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
fynos - Παρ 30 Απρ 2010, 16:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είχα θα σας τα έδινα . . . τσάμπα Silly
MEMsound - Παρ 30 Απρ 2010, 16:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Αν είχα θα σας τα έδινα . . . τσάμπα Silly

εχεις χαλιά στο σπιτι ε?
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
manosm3 - Τρι 04 Μάϊ 2010, 16:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
Απο χτες παντως που πηρα το rc παρατηρησα οτι σε χαλαρη σταση τα καθισματα ειναι απλα οκ, ενω αν κατσεις πιο μπριζωμενος και εφαρμοσεις τους ωμους στην πλατη του καθισματος δεν κουνιεσαι καθολου!
Επισης μου εκανε το ποσο ανετα ειναι, παρα το κουνημα και το κοπανημα της αναρτησης. Με 2.5 ωρες συνεχομενη οδηγηση δεν παραπονεθηκα καθολου Smile
lefk - Τετ 05 Μάϊ 2010, 23:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Απο χτες παντως που πηρα το rc παρατηρησα οτι σε χαλαρη σταση τα καθισματα ειναι απλα οκ, ενω αν κατσεις πιο μπριζωμενος και εφαρμοσεις τους ωμους στην πλατη του καθισματος δεν κουνιεσαι καθολου!
Επισης μου εκανε το ποσο ανετα ειναι, παρα το κουνημα και το κοπανημα της αναρτησης. Με 2.5 ωρες συνεχομενη οδηγηση δεν παραπονεθηκα καθολου Smile

Συμφωνω απολυτα....το εχω παρατηρησει κι εγω πως οταν "καθομαι πιο επιθετικα" ειναι πραγματικα πολυ καλα.Ενω παλι στο χαλαρο ειναι ανετα.2 χρονια τωρα 2.5 ωρες Αθηνα - Β.Ευβοια και αντιστροφα και ποτε δεν ειχα προβλημα, πολυ ξεκουραστο ταξιδι (σε αντιθεση με τους πισω Rolling eyes).Πιο σπαστικο εινα που οταν παω χαλαρα δεν εχω που να ακουμπησω το δεξι χερι (αυτα παθαινεις αμα μαθαινεις να οδηγεις σε Picasso Cool ).
xalkiadakhs 207gt - Τετ 05 Μάϊ 2010, 23:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εγω gt εχω,rc εχω κανει μια φορα βολτα και αυτη για να δω πως παει στο δρομο.."""μπριζωμενος οπως λετε"""...εμενα μια χαρα τελεια μου φαινονται παντως και πολυ τα γουσταρα!!!οχι οτι του gt εχουν κατι αλλα απλα τα πραγματα εχεις αλλα αισθηση στην οδηγηση για μενα-γνωμη μου ετσι!!
τωρα για καθημερινημετακινηση και μακρινες βολτες γενικα δεν ξερω και δεν μπορω να πω γνωμη διοτι δεν εχω κανει!!!!! Wink Wink
mechanic - Τρι 25 Μάϊ 2010, 15:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
3 φορες το χρονο πηγαινοερχομαι στο εξωτερικο
και οδηγω απο 18 εως 20 ωρες συνεχομενα.
(στασεις μονο για drain/ανεφοδιασμο/διοδια/συνορα)
και εχω προβλημα στον αυχενα Confused
αν ειχανε το παραμικρο ελατωμα το αυχενικο μου θα με ειχε τρελανει...

Το μονο μειονετκητμα (αν προσπαθησεις να τους βρεις καποιο μειονεκτημα)
ειναι οτι δεν εχουν το ενεργο προσκεφαλο που ειχανε τα clio RS που ειχα στο παρελθον.
Αλλα απο εκει και επειτα ειναι αυτο που αναφερανε και τα παιδια ανωθεν,
σε χαλαρη οδηγηση και ψιλοξαπλα mode δεν σε ενοχλουνε
και σε επιθετικη οδηγηση εκει που σηκωνεις ορθια την πλατη και βγαζεις εκτος το ESP Twisted evil Twisted evil Twisted evil
ειναι απλα καταπληκτικα !!!
kane - Τρι 25 Μάϊ 2010, 16:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
στασεις μονο για drain

AXAXAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXAXAXAXAXAX,ακου κει drain...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες