PSClub - Hellas
Εσωτερικό και Αμάξωμα - 206 - Κοτσαδόροι
wolf865 - Δευ 18 Αύγ 2003, 13:23:53
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Κοτσαδόροι
Καλημέρα και καλό χειμώνα να έχουμε όλοι μας!
Ανοίγω αυτό το topic διότι ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω κοτσαδόρο στο Πεζάκι μου. Είμαι κάτοχος ενός 206 1.6GTi. Από ότι έμαθα υπάρχουν τρεις τύποι εργοστασιακών/γνησίων κοτσαδόρων για τα 206. Ένας με σταθερή μπίλια και αλλοι δυο με αφαιρούμενη. Ένας με μπίλια αφαιρούμενη με εργαλεία (τα δίνει η Peugeot) και ένας με μπίλια που αφαιρείται με κλειδαριά και κλειδί.
Ο κοτσαδόρος με σταθερή μπίλια δεν ενδείκνυται διότι σε περίπτωση ατυχήματος και αν ο άλλος είναι ξύπνιος μπορει να σου ζητηήσει ευθύνες ακόμα και αν είναι 100% το φταίξιμο του που σε τράκαρε από πίσω. Όποτε η λυση αυτή απορρίπτεται.
Οι άλλοι δύο έχουν 300 και 465 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αν μπορέσουμε να βρούμε καμια καλύτερη τιμη θα είναι ευπρόσδεκτη.
Άκουσα κίολας ότι ο προφυλακτήρας του GTi είναι φαρδύτερος οπότε ο κοτσαδόρος είναι διαφορετικός και η τιμή του είναι επίσης διαφορετική. Αληθεύει άραγε αυτό;
Επίσης και ο προφυλακτήρας άκουσα ότι θελει κόψιμο. Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι για την ποιότητα της δουλειάς σε αυτό τον τομέα.
Έχει κανένας βάλει κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο του να μας πει και εμας που ψαχνόμαστε;
Ευχαριστώ
YiannisK - Κυρ 07 Σεπ 2003, 16:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε George τον περασμενο Απριλη περασα στο Colorline μου σταθερο κοτσαδορο στην αντιπροσωπεια (οχι με κλειδι). Το αποτελεσμα μου αρεσε πολυ, κοστος 290 ευρω. Αν και ξερω οτι ειμαι ψιλο-παρανομος, ο κοτσαδορος αποτελει "φοβητρο" για αυτους που επιχειρουν να παρκαρουν κοντα στο αυτοκινητο μου και αποφευγω ετσι ενοχλητικα χτυπηματα απο ασχετους στο παρκαρισμα (και δεν ειναι και λιγες οι φορες που βλεπουμε μικροχτυπηματα μπροστα στα ματια μας στο παρκαρισμα). Βεβαια ο κοτσαδορος ειναι λυση για το πισω μερος, (αραγε υπαρχουν και μπροστινοι κοτσαδοροι?!!!!!!!!
). Οσο για το περασμα του κοτσαδορου, μην σε ανησυχει καθολου. Αφαιρειται μεν ενα κομματι απο τον προφυλακτηρα, αλλα απο την πισω μερια του ειναι σημειωμενη η θεση του κομματιου για να κοβεται εκει που πρεπει (οπως και με τα προβολακια ομιχλης μπροστα). Και προσοχη, αν βαλεις κοτσαδορο να βαλεις γνησιο Peugeot, μπορει να κοστιζει ακριβοτερα αλλα "παταει" ακριβως στις υποδοχες και δενει πολυ γερα.
ePhI - Δευ 08 Σεπ 2003, 11:56:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΒΑΛΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ!
wolf865 - Δευ 08 Σεπ 2003, 14:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε. Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το κόψιμο του προφυλακτήρα είναι δύσκολη δουλειά για να την κάνω μόνος μου; Το χρώμα δεν χαλάει με το κόψιμο, δηλαδη όπως κόβει το κομμάτι, το χρώμα από δίπλα δεν χαλάει; Το κομμάτι που κόβεται, γίνεται τάπα;
Ευχαριστώ
YiannisK - Δευ 08 Σεπ 2003, 21:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
καλυτερα μην το επιχειρεις μονος σου ! αστο για την αντιπροσωπεια, ωστε και αν παει κατι στραβα (λεμε τωρα...) να εχουν αλλοι την ευθυνη. Το κοματι το κρατας, αν καποια στιγμη βγαλεις τον κοτσαδορο θα σου χρειαστει
YiannisK - Δευ 08 Σεπ 2003, 21:16:14
Θέμα δημοσίευσης:
α, ξεχασα, οσο για το χρωμα πιο διπλα, δεν παθαινει τιποτα απολυτως, αν θυμηθω μπορω να σου στειλω κοντινες φωτογραφιες απο τον δικο μου κοτσαδορο
crusader - Τρι 25 Ιαν 2005, 11:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα βρήκα τα παρακάτω :
Οι συνηθισμένοι κοτσαδόροι είναι δύο τύπων:
α) ο σταθερός (αν θέλει κανείς να τον αφαιρέσει, αυτό γίνεται με το ξεβίδωμά του) και
β) ο αποσπώμενος, ο οποίος αφαιρείται ευκολότερα, όταν ο χρήστης του αυτοκινήτου δεν τον χρειάζεται.
Η τοποθέτηση του πρώτου κοστίζει περίπου τα μισά από ό,τι απαιτείται για την τοποθέτηση του δεύτερου.
Ο κοτσαδόρος θεωρείται νόμιμο εξάρτημα στο αυτοκίνητο όταν σέρνει το τρέιλορ, εφόσον γίνει μια διαδικασία στο Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών ή στις αρμόδιες υπηρεσίες και παρθεί η σχετική άδεια έλξης. Παράλληλα, πρέπει να γίνει και μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να προβλέπει τις τυχόν ζημιές που σε μια άτυχη στιγμή προκαλέσει ο κοτσαδόρος ή το τρέιλερ σε άλλο όχημα.
Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του κοτσαδόρου πρέπει να γίνεται μετά από μελέτη μηχανολόγου για να παρέχει τη σχετική ασφάλεια και βεβαίωση αντοχής. Μια πρόχειρη δουλειά που δεν πληροί τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, εκτός του ότι μπορεί να μην πάρει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία που θα υποβληθεί η αίτηση για την σχετική άδεια, μπορεί δημιουργήσει και προβλήματα.
Πρέπει εδώ να πούμε ότι κάθε άδεια ρυμούλκησης που εκδίδει το Υπουργείο Μεταφορών ισχύει μόνον για το συγκεκριμένο ζευγάρι, αυτοκίνητο-τρέιλερ. Αν αλλάξετε ένα από τα δύο, χρειάζεται νέα άδεια ρυμούλκησης (και τα τρέιλερ έχουν Serial Number).
Τελικά, δεν κατάλαβα αν είναι άλλη η άδεια για την τοποθέτηση κοτσαδόρου και άλλη η άδεια προσάρτησης ρυμουλκούμενου οχήματος, ή αυτή η τελευταία καλύπτει τα πάντα.
Για την τελευταία πάντως, μπορείς να βρεις πληροφορίες και το σχετικό έντυπο στο παρακάτω link :
http://www.kep.gov.gr/categories/aytokinita/aytokinita_moto/0197.asp
Όσον αφορά τα μαγαζιά που θες, δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω εγώ.
MEMsound - Δευ 07 Μάρ 2005, 20:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τα σχετικά link από το site της Peugeot:
Αξεσουάρ Peugeot
Κοτσαδόροι για 206
Κοτσαδόροι για 206cc
Κοτσαδόροι για 206sw
Κοτσαδόροι για 307
Κοτσαδόροι για 307cc
Κοτσαδόροι για 307sw
Κοτσαδόροι για 406
Κοτσαδόροι για 407
Κοτσαδόροι για 407sw
Κοτσαδόροι για 607
Κοτσαδόροι για 807
crusader - Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω.. έχουμε κάποια συνεργασία για τοποθέτηση κοτσαδόρου;
MEMsound - Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
σαν κλαμπ οχι κατι συγκεκριμενο..
ομως ο Μιχαλης και ο Πάνος που εβαλαν νομιζω σχετικά πρόσφατα ολο και κάτι θα εχουν υποψιν τους
crusader - Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:45:37
Θέμα δημοσίευσης:
ποιός Μιχάλης/Πάνος για να τους ρωτήσω;
MEMsound - Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:56:50
Θέμα δημοσίευσης:
οι γνωστοι 2λιτροι...
crusader - Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
οοοοοοοκκκκκκ
thnx!
p206Mike - Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
185€ πέρυσι από Alfa Hellas στον Κολωνό
Όσον αφορά την άδεια βγάζεις μόνο για το αυτοκίνητο και το τρέιλερ μαζί με το σειριακό αριθμό και φυσικά τιμολόγιο αγοράς του τρέιλερ.
Για σκέτο κοτσαδόρο τπτ.
crusader - Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ Mike!
MEMsound - Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:52:20
Θέμα δημοσίευσης:
για την ακριβεια
θες "αδεια ρυμουλκουμενου" για το συγκεκριμένο αυτοκινητο την οποια βγαζεις για το συγκεκριμένο τρειλερ με τα χαρτια του τρειλερ (σειριακο αριθμο και τιμολογιο αγορας) (= αν αλλαξεις αμαξι ή τρειλερ θες ξανα απ την αρχη)
ΚΑΙ
κάνεις και προσθετη πραξη στην ασφαλιστική σου (του αυτοκινητου εννοω) για οσους μηνες εχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το τρειλερ (πχ αν ειναι για βαρκα μπορεις να το κάνει για πχ τους τρεις καλοκαιρινους μήνες κλπ κλπ). το κοστος ευτυχώς ειναι αστείο (για 6 μηνες εγω εδωσα 12ευρω)
και δεν ξεχνας να βαλεις πινακιδα και φωτα στο τρειλερ...
wolf865 - Πεμ 04 Σεπ 2008, 18:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
Η άδεια ρυμουλκούμενου δίνεται από τις αντιπροσωπείες και αν δεν κάνω λάθος είναι τυπικό χαρτί και όχι ουσιαστικό.
Μη ξεχνας και την άδεια από το μηχανολόγο. Μια υπεύθυνη δήλωση σαν τεχνική έκθεση η οποία εγκρίνεται και σφραγίζεται από το υπουργείο μεταφορών και ένα αντίγραφο αυτής μεταφέρεται στο φάκελλο του αυτοκινήτου στο αντίστοιχο υπουργείο που ανήκει και αποτελεί το επίσημο χαρτί για την κυκλοφορία του ρυμουλκούμενου.
Η πρόσθετη πράξη όπως λέει και ο Μάνθος επιβάλλεται και το κόστος είναι τόσο μικρό που δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς. Πριν από μερικά χρόνια έγινε θανατηφόρο ατύχημα κάπου κοντά στην Καλαμάτα και ο...ανασφάλιστος οδηγός πλήρωσε, φυλακίστηκε και ακόμα πληρώνει. Αν θυμάμαι καλα το δικαστήριο είχε επιδικάσει για το ένα μόνο θύμα περίπου 160.000.000 δραχμές.
Από το νόμο επιβαλλονται αντανακλαστικές πινακίδες, φώτα, σύστημα πρόσδεσης μεταφερόμενων αντικειμένων και αλυσίδα ασφάλισης στον κοτσαδόρο για περίπτωση ξεκοτσαρίσματος.
cool4me - Πεμ 19 Νοέ 2009, 03:50:34
Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ 206
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΣΤΟ 206 ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΜΠΙΛΙΑΣ,ΘΕΛΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες